wroom

är nog ordet för dagen. milton är här, vi ska åka snöskoter, nu ska jag köra in (KÖRA, JA) till stan typ o hämta nichole, sen ska vi somsagt åka skoter, eller först ska vi nog rida.. aja, kmr bli rätt nice! langar kanske bild senare osv osv, för bilder lär det bli! Puss sålänge
finns på 0768 919023

Surpuppa

är väl vad nån mormor skulle kallat mig atm. asförkyld (och tänker klaga på det) och knäet är värre, satan så ont det gör asså, jag är iaf jävligt glad över att det itne värker, då kan man inte sova o de suger. är bara allmänt krasslig så jävlas inte today, kmr bara va sur, eller för säkerhets skull går jag nog o lägger mig!
-
åja, va iaf i ridhuset med Fille och Linda o hoppade några språng, linda va rätt jobbig, eller jag va rätt dålig rättare sagt, mina skor glappade, hatar sånt, och bettet va för långt vilket tydligen inte funkade i kombination med den ridning hon vill ha, ska testa ett med stänge ri morgon, tror de blir bättre asså!
-
åja hoppade väl nåt 120 språng med henne, inget högt alls men satan vad hon hoppar, fin som jag vet inte vad! cool häst alltså tror den blir hur bra som helst!
film kmr upp på bdb senare i think!
-
orkar itne lägga upp bilder på fille.. ävne om han är hur söt som helst... elelr jo okej.. bara för at than är hur söt som helst trots sitt 180-utseende.
nu ska ja gå o tycka synd om mig själv i duschen och sen sängen. gonaatt

Hjärnstiumlans

heter det stimulans eller stimulation? satt o tänkte på det igår, böjde ordet på allamöjliga sätt och tillslut visste jag inte vad jag tänkte på från början, stimulans, stimulation, stimulera, stimulotionera (haha), liksom... de är liksom rätt förvirrande. jaja, jag fick ponnyns hjärna att jobba lite idag, slängde på pownien ett träns och gick ut o gick med ohnom och tog ner honom i form så han fick jobba, använder mig rätt ofta av denhär metoden när nån tränar för mig, går sådär när ryttaren sitter på - för o känna hur dne är i munnen osv, lustigt nog blir det alltid en skillnad för ryttaren sen, " men gud vad lätt det blev?" är den vanligaste kommentaren, haha.
-
Minns när jag satte mig upp på Idas häst pommes och red runt lite, mjukade igneom, överställde, bara kännde igenom dne lite, när hon satte sig upp så bara tittade hon snett på mig och förstod inte att det gick att få hästen sådär mjuk, haha. rätt kul hur de blir när man lägger ner rätt tid på rätt ställen, Åja, kul att göra skillnad.
-
Sitter här o är assjuk, ögon och näsa typ rinner och jag nyser titt som tätt för att inte snacka om hostan, usch. och sen att jag knappt kan gå på knäet gör det ju inte bättre, gör verkligen skitont, har fått laser men de känns ingen skillnad, kanske blir bättre i morgon.. åja, får nog skippa att åka till fjällen V.1 iaf, kommer nog inte kunna åka skidor med detta fitt-knä (:
Finaste ponnyn!

Emo

Jaja, sorry för emoinlägg, men det får stå kvar för de stämmer. tänker fortfarande inte dela med mig av anledningen, det följer mig fortfarande och har gjort i ett drygt år, ibland blir det värre bara, men de lugnt.
-
har fucking helvetes asont i knäet atm, kan knappt gå, ska försöka sätta stödbandage på och sen få laser av mami, o se om de blir bättre, usch, int ekul när nåt drabbar ridningen, som faktiskt är mitt jobb, de blir svårt o sjukskriva sig nu liksom.
Aja, ska väl ut o försöka få tre hästar ridna, runt 4 åker ja o hoppar två st i ridhuset.
Tjarå.

Melwin

har inget att skriva, inget jag tänker dela med mig av. men nu går jag och dör, ungefär. finns så sjukt mycket hat,ilska,gråt och slakt i mitt huvud atm, så jag vet inte vart jag ska ta vägen, Tjarå.

They take me away

Tjö.
-
Ridit 5 hästar idag, känner mig duktig. trots att jag är sjuk som fasN och sitter och hostar konstant.. usch.
Åja, tror även att det är nåt fel på mitt knä, har varit de rätt länge, o de har liksom kännts som om de är nån hård söm som gått emot där hela tiden o tryckt på nån punkt så de börjat göra ont, men asså känner att de gör precis lika ont utan byxor och ja kan knappt gå i trappor o.o askonstigt, gör inte ont i knäet och inte i huden, de är som nån nerv går i kläm elr liknande, pappa sa att de va en lös benbit :( hoppas han har fel, de vore väldigt dåligt, uhu, skulle inte kunna rida ._____.
Stackars knä!
-
Jaja, ska sitta här o sura ett tag för inget går bra just nu, haha ._. sen ska ja äta fett mycket hostsaksaker och sne sova! har gått upp typ halv 10 massa dagar i rad, jävligt illa, blir halv 9 i morogn. eller kanske 9 för att jag är sjuk, vene, brukar bli snabbare frisk då om ja får sova ._.
-
I morgon blir de en tur till ridhuset med två hästar, tror de blir den nya o typ fille, så dom får hoppa lite osv.
men ah, 'til then, Nightynight!

Wirre

Vi har en kvinna, som vi har låtit "prata" med våra hästar under flera år, vet att folk har olika syn på detta, men då vi bara givit ut namn, smeknamn och ålder på hästen och hon fått fram sådan information och sådana känslor som ingen kunnat fått reda på och som man inte tänkt på innan man får det svart på vitt, det stämmer och alltså det går faktiskt inte att säga att det är nån form av lurendrejeri, det går faktiskt inte att sätta sig emot.
-
i vilket fall som helst så har vi nu låtit wirre visa hur han känner för henne, som då kan läsa av hästen på ett annat plan än i ord och tankar, det är mera i bilder och jag kan självklart inte beskriva då jag inte förstår metoden.
-
tänker itne säga så mycket vad han sagt osv, vi gjorde det nu för att han har så ont och inget hjälper, o vi har fått rätt mycket svar osv, och nu när ja satte mig och läste igenom det, asså.. det brast efter denna bit:
-

Fråga; Är det viktigt för dig att kunna jobba för att du ska må bra och tycka att du lever ett fullgott hästliv? Jag frågar för möjligheten kan ju finnas, att du inte kan jobba som tävlingsponny om du inte blir fri från hälta och smärta. Hur vill du ha det då? Det är viktigt för oss att veta, vi vill att du ska må så bra och trivas med livet som du kan!

Svar; - Jag vill inte bara gå i hagen och bli bortglömd. Mitt liv är att vara nära människorna och helst få jobba, men jag vill i alla fall få bli borstad och ompysslad varje dag och gå ute mycket tillsammans med andra hästar. Kanske kunde jag då få ta hand om unga hästar, fostra dem och leka med dem…ifall jag inte kan arbeta som förut…

-

som ni säkert förstår så är det hon (Kaisa) som ställer frågan och Wirre som svarar.

det är svårt att förkara min reaktion men alltså att bara tänka igenom att vi låtit honom bara stå där.. vi har ju självklart gjort det för hans eget bästa, följt veterinärernas instruktioner osv, men pysslat om honom hade vi ju kunnat göra, det är det bsäta han vet, och lilla älskade ponny, atthan känner att han vill "fostra dem och leka med dem.. ifall jag inte kan arbeta som förut..." alltså de bara brast för mig, haha underbara ponny, det ska bli bra..

-

sen skrevs det:

Fråga; Hur trivs du i din familj?

Svar; - Det är bra här, jag känner mig förstådd. Fast jag vill gå ut mera, inte bara stå här inne… det tråkar ut mig, jag väntar mycket på att få komma ut.

-

får så in i helvetes dåligt samvete, somsagt så har vi ju gjort det för att alla trott det var för hans eget bästa, men att hans psyke blir påverkat är inte okej, han ska få all kärlek i världen hädan efter.

-

Åja, hästrelaterat only men who cares! fina wirre!See that they're beautiful

är sjuk och lat så har bara ridit 3 hästar.  Rosa Yanne och Fille.
Fick finis kortis på yanis, han är en soet hest.
benislyftishögis!
-
Jaja, ska fna bara vara sur och lat hela kvällen. har dock lovat migsjälv typ 50 situps bara för at tjag inte ska bli för lat, ah får se om jag älskar migsjälv tillräckligt nog för att orka, får se! ska dricka te!
-
btw, min blonda modemedvetna kusin sa att sånahär va typ.. inne? :s fast hon är ju göteborgare så ja tror henne inte, det kan ju inte vara så att dessa vidriga gamla skor anses o-vidriga av människor? jag har dom som stallskor!
så vidrigt fula!
-
jaja, ja slänger in en bild på "vår" söta Tintin också!

5 frågor + svar

Fråga: När kan jag komma och ta kort när du rider dina fina hästar ;D
Svar: haha emma mohlin, du får komma precis när du känner för det!
-
Fråga: hur lärde du känna ida johansson?
Svar: Jag lärde känna henne genom att hon provred min d-ponny. och pgav att hon är så förbannat översocial!
-
Fråga: jag red mycket med henne och hennes b-ponny, vad tycker du om hennes ridning nu?
Svar: Hon har mycket att lära.
-
Fråga: varför bråkar ni så mycket på facebook?
Svar: För att hon har grönt hår.
-
Fråga: hur länge har du haft zwiggy?
Svar: Jag har haft henne i ungefär 8 månader :)

All that i can find

Det var rätt fint när jag sprang in, mot huset osv, hade med mig kameran in från stallet o snabbfotade denna, har inte kollat på den tidigare o ser nu att de inte är nån direkt awesome bild, men de va fint där iaf, vi har hur mkt snö som helst, vart i sverige finns det mer snö? jag bara undrar liksom, för vi har runt 70-80 cm på flera ställen, minst 50, där det är som minst alltså!
-
jaja, jag ska sova nu, ska fortsätta läsa min nya bok som är rätt konstig? den heter "jag är wanted" och är helt skum i början, jag fattar noll, men hoppas den blir lite mer verklighetstrogen snart och att de bara är en fett skum början, för annars dissar ajg den snart alltså, jag är 16 år, hur mkt tålamod tror folk att man har..
Åja, Gonatt!

Finally out of words

Tjena!
Har bara ridit tre hästar idag men börjar känna mig mer sjuk asså, inte okej, suttit säkert en timma o bara stirrat in i brasan o collectat värme typ, sen kom pappa hem, och...
Jag älskar min papi atm alltså, holy shit.. rätt glad. det är en vacker syn, don't you think? kan inte sluta titta på samlingen (L)
-
Åja, ska sitta o glo two and a half men nu typ, bara för att det är awesome, och sitta o smutta på min Burn och knapra på en jultomte eller två, onyttig? yep. men fett värt, om ur gör mig tjock så kan jag leva med det, åter igen - VÄRT.
-
Vad händer på nyår?

12 Svar

(lägger upp ev kommande frågor senare.
-
Fråga: vilken av dina hästar tror du kommer kunna gå längst?? :)
Svar: svårt att svara på, jag är helt säker på att om Zwiggy får rätt träning och håller sig hel och frisk, så går hon 160, så jag tror att hon är den största framtiden, men Rosa kommer kunna gå iaf 150, kanske även 160, och Fille kan jag inte uttala mig om, men jag tror att han kan dom höjderna också. den nya är jag helt säker på att dne har samma kapacitet som zwiggy. så jag tror på mina samling  -  väldigt mycket, ingen speciellt mer än någon annan :)
-
Fråga: Hur tänker/ gör du för att inte bli passiv i ridningen?
Svar: svaret är svårt att skriva i ord, då det sitter i huvudet. du måste utmana digsjälv, vara helt säker på att det du håller på med är det rätta, och du vet vad du gör, och helt enkelt tänka på att shit, nu känns det ju bra, hur ska jag utveckla detta? om man hela tiden improviserar i kombination med att följa sin plan, och hela tiden utvecklar och försöker ta sig framåt, så fastnar man inte, dvs blir inte passiv.
-
Fråga:Hur mycket tid om dan spenderar du framför datorn?
Svar: Haha ojoj, det är rätt mycket, spenderar säkert uppåt mellan 5 och typ 8 timmar om dagen framför datorn,  ofta mer, ibland mindre. sitter alltid vid datorn på kvällar osv då jag inte har en tv på rummet - vilket jag valt själv, skulle bli helt förslappad, haha. men ja, jag är en stor datorsittare!
-
Fråga: Finns det någon gren du aldrig skulle vilja tävla i?
Svar: Jag tänker inte ge mig ut i hoppet om att avancera mig uppåt inom fälttävlan, har tävlat rätt mkt inom fälttävlan men håller mig till hoppning. däremot ser jag upp till duktiga entusiastiska dressyrryttare, och att äga en arab och träna upp den för distans, kommer jag kanske prova på i framtiden!
-
Fråga: Vilka hopptränare tycker du är bra/mindre bra och vilka skulle du gärna vilja träna för? :)
Svar: Jag tycker att Sylve Söderstrand är bra, och jag tycker att Daniel Svensson är mindre bra. har inte hennes namn alltså, men hon som alla tycker är så grov i munnen? helena lundbäck? eller? ingen aning, skulel v akul o se vad hon hade o säga, för vad jag har läst och dömt så har hon bra åsikter osv. men jag ska inte säga att jag VILL träna för henne, jag VILL inte träna för någon på det sättet.
-
Fråga:hur många syskon har du? bor någon av dom hemma?
Svar: Jag har ett syskon, en syster, som är 19 år äldre, hon bor inte hemma, hon har man och barn.
-
Fråga: rider inte din syster alls längre? varför?

Svar: Hon rider inte alls, hon slutade då hon insåg att hon inte ville hålla på med det längre, i framtiden osv, hon ville utbilda sig till Pilot men klarade inte testet, det var jättenära men inte riktigt. då började hon jobba på BMW istället. det är varför hon slutade.
-
Fråga: är din mamma mycket hästvan?
Svar: Min mamma är mycket hästvan, hon har ridit i hela sitt liv men fick sluta för några år sedan pgav att hon har en sjukdom i kroppen som gör att hon helt enkelt inte är rörlig nog osv.
-
Fråga: är din pappa intresserad av hästar?
Svar: Min pappa går upp varje morgon och ger hästarna mat, han följer med på tävlingar för att köra bussen, bära saker och filma, han har ridit någon gång eller två men jag tror det slutade med att han inte kunde gå på x antal veckor, haha. han klarar av att ta in hästarna när vi absolut inte hinner eller har möjlighet osv och han klappar lite på dom då och då, han ser tillochmed skillnad på dom flesta! det får duga som svar för det är svårt att definiera "hästintresserad".
-
Fråga: tycker du josefina är duktig på att rida?
Svar: Jag tycker att Josefina är duktig på mycket men har en bit kvar på vägen ;> som att relaxa, tex.
-
Fråga:gillar du josefina?
Svar: Jag tycker att josefina är ett gulligt litet barn.
-
Fråga:komme du ihåg när hon ramlade med din datastol?:)
Svar: Jag kommer ihåg då jag välte henne med datorstolen, så hon fick ont, det var awesome.

Heartbreak down

Ah mitt internet har pekat finger åt mig hela dagen så har inte kunnat blogga ;D
Men jag är fortfarande sjuk och fortfarande sur över det! och jag har hunnit rida två hästa,r pgav att ja gått in mellan varje häst för o tina upp för ja vill nte bli sjukare, jag har halsduk på mig och det förklarar att jag faktiskt är sjuk, jag HATAR halsduk.
-
Ae men ja har suttit o gjort lite fer studsbollar, fast på lite udda sätt, ska se om nåt blir bra, ja gör inte som man borde göra, liksom! :D
-
Frågestunden fortsätter, bara för att folk är okreativa (: men jag ska lägga upp alla frågor samt svar här sen.
Nu ska jag hosta lite, sitta och tycka synd om mig i någon minut och sen typ ut och rida nån häst, satsar på dom två vita som är kvar, yanne och fille, rosa får nog vila för ohn har varit så hostig, tror de är pgav luften i stallet, vi har ju stängt nu liksom o då blire lite dammigt i guess, så låter henne vila i dag och tar tempen på henne ( ok, Mamma tar tempen på henne (a) )och sen får vi se hur hon ser ut i morgon (: tror itne de tär någon fara sålänge jag bara skrittar fram läänge och börjar lugnt så lungorna vänjer sig vid skillnaden osv, men ändå, jag är på den säkra sidan.
-
Tjarååå!
Hahaha detdär fick jag ju av att jag trampade på en fullt uppvärmd plattång, haha, de svällde upp under afrikaresan och har nu typ bara blivit ett känsligt ärr, xD så jävla värdelös jag är alltså, helt amazing! xD

Frågestund!

Kom precis in från att ha ridit båda rosorna, dvs Rosa och Linda.
Linda är helt otrolig? helt... HELT otrolig, alltså helt jävla fucking galet, magiska gångarter och sen märker man DIREKT när hon släpper bakbenen för hela rörelsemönstret blir konstigt, vilket är kanon, då blire ju inte fel, asså, satan så fin, ajg tror detta blir het otroligt sjukt bra :o
-
Jaja, halsen har blivit liiiite bättre, jag hoppas för mitt (min hals) liv att det inte blir värre, hatar o ha ont i halsen!
-
Och bara för att jag har ont i halsen, så tänkte jag köra en frågestund. Ni kan fråga här eller via mejl, men detta är ju då smidigare kan ja tänka mig. min mail är iaf Cooorre@live.se.
ämnet är helt valfritt, om precis vad som, och jag lovar att svara! på allt! :)
Juste, jag lovar att publicera alla frågor och svar här om jag får minst 10 frågor (: jag svarar inte heller på någon förrän jag fått 10 (:

Boink

Fick studsbolls-massa igår, haha, rätt kul faktiskt, hihi.
-
fett tekniskt, (not) men ja lyckades göra tre, ska bli fler, jag kan va kreativ ._.
Haha. nu ska jag faktiskt pallra mig ut o rida, tror jag börjar med Rosa! sen typ yanne, och då kommer jag vilja rida den andra (linda) också men ajg får se alltså.. kan bli så att yanne får vila.. får se! Puss

The Boss

med The lonely island är genial. asså underbar :D
-
Tänkte btw visa bild på vår hund, Lizah! vi har en till nu också, Tintin, men det är Julias egentligen, men hon trivs itne att vara med henne på jobbet så hon får bo här, typ.
Där är hon iaf :D nej det är inte en jackrussel, det är en dansk-svensk gårdshund (:

Whip'em off

Precis kommit in efter att ha ridit Fille och Zwiggy. Zwigg är nog den skönaste hästen jag vet, så jäkla personlig, hon har sen en tid tillbaka börjat flema varje gång hon ser ett träns, haha, det är underbart gulligt. så står hon där med höjt huvud och höjd överläpp med öronen framåt och ser allmänt cool ut, så får man vänta ut henne lite och klappa lite snällt på henne och säga att hon är jtäteduktig, haha, tillslut sänker hon huvud samt läpp och blir normal och lätttränsad igen.
puckohäst!
Jag tror aldrig hon riktigt fattat detdär med galoppombyten, haha. det går kanon när hon är på ridbart humör, inte när hon är galen - som idag!
-
Ska chilla vid tvn med ekologiska geléhallon och Te, o sen ut o rida igen i suppose. TJARÅÅ

Out of love

Tjena.
-
Vaknade sent idag.. halv 10 typ, inge bra, och d vaknade jag av att jag hade fucking ont i halsen, jag hatar att ha ont i halsen, det är vidrigt.
Åja får se om jag har feber osv osv men jag ska klara åtminstone typ 3 hästar iaf? de vor ejurätt dåligt annars, har fan 5 o rida >< längtar tills vi byggt ridhus, THAT'S RIGHT, vi ska bygga ridhus. de har inte varit klart förrän nu och ja, just nu äre ju för mkt snö för att börja bygga, men såfort vi får möjlighet ska det upp! komer nog underlätta en hel del, det fungerar nu men just såhär när det är snö så får jag sån liten ridyta på banan osv. men jag ska inte bli fjoll aoch bara rida i ridhuset utan ja ska unyttja naturen också (: plus att vi kommer ju ha kvar utebanan, så de blir nice kanske så bygger vi ut den också, det är värsta storsatsningen just nu, 4 topphästar verkligen, nytt ridhus, splitterny nybyggd lastbil, and so on.. kommer bli jävligt roligt. men för o kunna göra det måste ju jag börja vara lite aktiv med att hjälpa till, suck, hatar att ajg sitter här såhär dags. men ska inte hända igen.
-
För nu ska jag byta om och gå ut o rida! Ha de nice sålänge ;D

Replace my sould

Fuck jag tror jag håller på o bli sjuk.. fett ont i halsen, INTE okej.
och jag har failat så stenhårt på att hålla igång hästarna nu dom två senaste dagarna, bara ridit två varje dag, så jävla illa. satsar på 4 i morgon, vet inte vem jag ska låta vila, buhu, får försöka klara alla fem, vill inte låta den nya vila såhär tidigt för ohn kmr bli aspigg, bubäba osv.
-
jag tuggade sönder min tand förut............ halva tanden sa hejrå lossnade, kul, asvasst mot tungan och jag kmr få sår, för att inte tala om vad tandläkaren kommer göra, fy helvetes, tjena 10 st bedövningssprutor och tjena att min tandläkarskräck komma tillbaka, usch!
-
Nu ska jag nog ta o sova snart alltså, galet trött i kropp och huvud, framförallt huvud, gillar inte situationen atm, men får luta mig tillbaka på det faktum att jag har hästar av toppklass som bara går framåt allthetime, och att den delen av mitt liv går bra, det får räcka for now on, orkar inte göra nåt åt resten, bara så ni..vet!
-
Jaja, Gonatt! kommer bilder sen/i morgon på de ja fick, eller kanske inte? fick grejer så man kan göra egna studdsbollar, fick ett par jeanstights, en bh oche tt par trosor, och Burntuggummin, haha. ska fet-testa studdsbollssaksaket i morgon, kmr bli kul, jag är ju ett litet barn innerst inne trots allt!
Puss gonatt!

Whip my hair

Nu ko ja nyss in från att ha ridit den andra rosen, dvs Rosa. barbacka, ja kommer ha träningsverk i morgon för det var jobbigt, huhu.
-
Åja, nu är det snart julklappsleken, dom flesta vet nog hur de går till på ett ungefär så aah, jag ska äta choklad, end of story.
Har fotat som besatt med nya kameran, den är jättebra! fått galet fina bilder :D
-
Julia verkade glad över min present också, gav henne och hennes man ett biopresentkort laddat med 600 spänn, jag är snäll. och sen gjorde jag ett kort med 4 stooora sidor där jag skrev att jag skulle skydda ungen från flodhästar, ugglor och tigrar och att jag helt enkelt skulle vara barnvakt när dom gick på bio! åter igen, jag är snäll.
Julia dansade, jag tolkar det på ett bra sätt!
-
Milton vart även rätt lyrisk över sin Scanialastbil med en slimmad motorbåt på, haha!
Kommer lite bilder senare på vad jag fick av julia i julklapp, fett nöjd! :D
haha, Pappa, Mamma, Jimmy och Harriet, jag berättade om dom två va? ah. haha, vi är ett konstigt sällskap.

To see if i still feel

Precis kommit in efter att ha tagit in hästarna, ska nog ut o rida några, nån iaf, ja ska försöka va duktig trots att de är jul o Julia o Milton är här med paket o grejer! jaja, får ta tag i det när jag får mer tid xD
-
Tills nästa inlägg får ni njuta av några bilder på Milton!

Rosalind

Här får ni lite bilder på nya hästN :)
haha precis efter ett rätt dåligt byte xD
och aah on va rätt jobbig ( synd att mamma inte fotade en halvtimma senare ) och sprang hejvilt med huvudet i vädret ibland, nejdå men ho slog upp det i nån sekund då och då, det löste sig sen!
sen är hon ju rätt snygg också..
Fin tjej som tar för sig framåt nedåt när man lättar på inner, gick ner lägre efter biden togs som ni kanske förstår.
-
Så de va alla typ, har en till som är aaasfin, alltså hur snygg som helst, men den får ni inte se, kanske på bdb i morgon!

Take it slow

Har haft en nice julafton, för ovanlighetens skull. Sista tiden av dagen spenderades med grannen inger och hennes son David, ingen är nog dne galnasta, coolaste, roligaste människa jag varit med om, trots sin höga ålde,r haha, alltså.. skönaste ever! sitter och garvar non stop haha.
-
Jag har ätit mycket kola. lite knäck. men mycket mycket kola. inte knark.. utan brun seg underbar godiskola!
Jag har kommt fram till att jag ska införskaffa en kjol.. eller klänning.. nåt som jag egentligen inte köpa men jag är impulsiv atm och även om jag ändrar mig så GER JAG SJÄLVA FAAN i det och SKA klara det :D
-
Jag funderar också på att pierca mig.. i underläppen.. mitt i, jag tror jag borde våga det? eller? jaaadå, funderar starkt på de!
Nåja, nu ska jag nog sitta här ett tag, prata med min man (lol) och sen typ sova?vene.
i morgon är helt suddigt, elle ritne suddigt men jag har inga planer och jag har ingenting att göra.. får väl klara av att rida alla hästar iaf, 5 st som ska motioneras.. suck. ska nog ge kameran en chans också, prova fota lite med den, Framförallt ska mami fota med den, ja behöver vekrligen bilder på hästarna nu!
-
Åja, Puss sålänge, hoppas alla haft en bra julafton!

Save the words

Yeah, julafton blev lite bättre efter julklappsutdelningen.
-
Fick nämligen bara bra saker!
Fick ett underställ, som jag verkligen behövde, jag fick en bok, som jag önskat mig såååhääär mycket, precis vad jag ville ha, jag fick en systemkamera, med ett monsterobjektiv till och flera filter saksaker, jag fick en ny mössa och nya vantar, jag fick ett helt nytt träns, jag fick lite smink, haha, jag fick hårsnoddar :D och jag tror det var allt :D fett nöjd. behöver en ny mobil dock.
-
Ett filter?
ett till filter.. i think.. jag har ingen aning.
Typ nåt smink xD suck, använder aldrig mascara osv, jaja, tanken räknas!
hårsnoddar (L) ska köpa mer nästa gång jag är på stan xD jag verkligen slösar snoddar, jättekonstigt!
en bok (L) jag läser en anna bok atm, och den är.. rätt bra, eller väldigt bra men han snackar för mkt, typ som om han rar ut på allt, bara jobbigt, men jag älskar coola böcker! nice.
kamera <3333 den är röd.. men ja kmr itne tappa bort den ;D och sen ett annat objektiv, såntdär.. stort. haha. galet bra, går o filma med skitet också, gillar't! btw fick ett 8GB inneskort också.. niiice
kameraväska till den!
syns itne så bra.. men kommer bli SÅHÄÄÄR snyggt till den nya hästen, Linda, helt galet! :D
Pikeurmössa ;D för ja har snott mammas.. heh, så hon gav mig en ny, nice.
Nya vantar, till vinter/vår (: tävlingsvantar.
-
aaah men sen va de inget mer :D Fick ju faktiskt en ny häst för några dagar sen.. jag räknar det, lol.
Kmr nog lite bilder från dagen sen också (: tills dess, nöj er med en bild på mig i,... kjol? det är ingen kjol, de tär en klänning typ men har en tröja över. ska köpa kjol!

we're on the run

Ja, jag antar att man får säga Merry Xmas to ya'll, men för mig är det en vanlig dag xD inte slipper man hästarna inte.
-
Något litet as har införskaffat en väldigt dum tradition här i vår familj, kl 8 går man tydligen upp oh äter frukost. pointless. mami lagar gröt, de står julskinka på bordet och de är lite bröd här och där, fattar inte vitsen. jag äter snällt min gröt och går sen och byter om.
-
Fick som tur va ett par nya långkalsonger redan nu, mina andra har sett bättre tider..
Aja, bara ut dirr, men eftersom att Harriet är här så hjälpte hon mami så kunde jag ta o rida en häst dirr ist! de blev den nya, jag tror inte hon är van att gå i skogen med massa snö o mkt o titta på? men vad vet jag, hon va het lyrisk i vilket fall, spetsade öron och pigg och asglad! fin häst, helt amazing faktiskt!
-
Sen släppte vi ut alla hästar ur skritten o ja tog in yanneponin för o rid alite men han hade tappat en framsko såja bara satte pån ett träns o red barbacka för o känna om han halka, aja de gick bra.
-
Nu ska ja sitta och tina upp, sen ut o rida mer i guess. blä!
Aja, ha en bra sånhär dag, puss!

Tråkigt - Lista

Berätta fyra sanningar om dig själv:
- Jag tänker för mycket.
- Jag är hygieniskt pedant ang. många saker
- Jag har bacillskräck ang. vissa saker
- Jag pratar inte om saker man borde prata om.
Berätta 4 saker du gjort idag:
- Frusit rumpan av mig.
- Fashinerats av mina coola vantar
- Ridit.
- Tvättat händerna över 10 ggr.

Berätta 4 saker du har på dig just nu:
- Strumpor
- Ett par strumpor till
- Nagellack
- Hårsnodd.

Skriv ner 4 saker du hatar:
- Folk som använder ord som "Mupp, flum/flummig, Darling, Fränt" osv. 
- Folk som använder ":P" smileyn. please die.
- Folk som kittlar mig. 
- När något man planerat och sett fram emot - ändras/ställs in.

Skriv ner 4 personer du älskar:
- Jag
- Älskar
- Inte
- Fyra personer.

Swing life away

So!
Ridit tre hästar, duktigt. ska rida två till, åtminstone en, haha. usch!
-
Morsan fick tag i ett par vantar som är aaastunna, riddvantar då alltså, verkligen tunna mjuka och rörliga och man tror de ska va iskallt, men de va tydligen nåra specialvantar som gjorde att dom va varma? sjukt läskigt. dom va dyra, men vi fick dom mkt billigare för jag skulle testa dom och bedöma dom osv åt tjejen i affären. och tjena? okej jag fryser lite om lissfingrarna nu efter tredje hästen men då äre typ 20 minus och jag håller hårt i tyglarna när jag rider honom, dom två första va ja tom varm om händerna asså VARM. liksom förut har jg ridit med tjoooockaaa vantar och ändå frusit lite, och senaste tiden med fodrade lädervantar, och jag har inte kunnat röra fingrarna, och nu fryser jag bara lite om vissa fingrar med dom här vantarna. rekomenderar stenhårt vekrligen. Men då ska man rida med dom osv för dom är inte varma när man hålle rpå med kalla föremål, som tex att packa höpåsar, leka i snön els så, men dom håller värmen nåt otroligt annars, döcoolt!
-
idag var det meningen att Jimmy och Harriet skule komma hit i think, men vi får nog inte igång värmen i bussen åt dom så dom får la komma i morgon istället, för inte fan får dom sova i mitt rum iaf no way!
-
Harriet är.. alltså för en bra tid sen, många år, så tog mamma och pappa hand o flera barn, tror jag? typ 4 st, harriet är ett av dom, nivet som fosterhem liksom. och Jimmy är Harriets son. Harriet bakar en fruktansvärt underbar knäck samt kola, så jag älskar harriet litegrann. Jimmy är en pysslig jävel, harriet också iofs, dom lägger pussel ihop osv så därför smällde jag till med att köpa en typ.. nivet såna där stora monster (stora o stora men ah) som man sätter ihop med miljoner jävla bitar, aah, köpte en sån för typ 300 spänn, från 12-16 år, och han är 12, så då får han nåt o bita i.
-
Shit så ointressant, men de va dags för lite text kändes de som eller nåt, ni behöver ju faktiskt inte läsa allt (a)
-
Jaja, jag är så himla nöjd (hittils) med den nya hästen, hon är adorable!helt perfekt typ (:
nu ska jag försöka knåpa ihop min present till Julia (syster), som är ett biopresentkort laddat med 600 spänn, och grejen är att jag erbjuder mig att vara barnvakt när dom ser på bio! så aah :D
Puss sålänge!

Alltså!

God morgon :D
-
Sur blir jag, allt vårt ensilage är fruset, går inte o hugga med yxa i det för man får itne loss de ändå.. 4/6 vattenkoppar är frusna och hästlivet verkligen suger när det är såhär fucking kallt!
-
Ae ska ut nu o fixa lite, hästarna får stå inne bortsett från skrittmaskin och ridning, för annars fryser allt ännumer.
-
Snart kommer kusin vitamin Elin och fikar också, kul, va forever sen sist!
hejs!

Boosting

Kom precis hem.
Innan ja åkte osv så hann jag rida Rosa barbacka, satan så kallt, varm om rumpan dock.
ae asså de är 30 minus här, vidrigt -.-
Äsch har inte så mycket o skriva.
-
haha ska lätt börja använda sånahär strumpbyxor såfort jag får tillfälle!
Nu ska jag snart sleepa i think, Nightynight ppl!

Off you go

yapz, pallrar mig iväg till matte en sväng, Tjiao!

The stars

det var för kallt för att få till bra kort, plus att ja bara har en liten digitalkamera, den orangea ja la ut bid på för rätt länge sen.
men satan vad hon höll på alltså, hon va verkligen överallt och tjena va hon studdsa, galet högt, verkligen!
-
Vet att de blivit mycket häst ett tag men vafasN jag gör ju inget annat. plus att man klagar ofta i bloggar och just nu så tänker ja klaga över vädret PGA att et itne går o rida för de är för fkn kallt, dumma kyla! jag hopppppas att det är varmare i månads-skiftet jan-feb för då ska jag på kurs och jag har varit på det förut när det varit runt -25 och det är inte roligt alltså.. usch.
-
Jaja ja har ju tre hästar kvar o rida -.- men får se alltså, kanske rida typ fille o rosa för dom är snälla så då kan ja rida med tjocka kläder typ.
-
sen blir det kanske en sväng till Matte? får se vad som händer!

Running around

Haha, tja, började dagen utomhus med att släppa ut Linda i hagne bredvid zwiggy. dom hälsade och zwiggy sprang igenom staketet och hoppade över ett annat, yap, händelserik morgon typ. fick tag i linda och slängde in henne i en annan hage för att sen fixa stolpar o grejer, haha suck.
hon ser ut som en unghäst xD
sen red jag yanbanan.
Och sedan när jag knappt kunde röra fingrar o tår så gav jag dom hö, zwiggy va GALEN, fick igen bild på det men hon va verkligen galen, alla fyra ben i luften oabrutet, satan vilka hopp hon gjorde, rätt galet!
Nu ska jag ut igen för hovalsgarn är här o ger Linda snösulor! Hejs

In charge

Nae assåajg ger upp dagen litegrann, asbra dag mennnn i morgon tar morsan ledigt somsagt, så ska upp o göra allting osv och rida åtminstone 4 hästar, stackars yanne ahr stått i tre dagar, trodde verkligen jag skulle ha tid o rida idag men vi åkte så tidigt så ja hann inte och vikom hem runt halv 8 o då vare för sent, jaja han får gå ordentligt nu iaf, han  måste komma igång nu ordentligt!
-
tänkte även rida Kidet, dvs Rosalind (hon ser ut som ett rådjur = Kidet) en snabbis så hon får något o tänka på isf för o gå i hagen, de tär ju så jäkla kallt så man vet fan inte om dom får gå ute hela dagen, dom står bara o är sura vid grindarna ändå!
-
Alltså jag har verkligen den ultimata samlingen hästar nu känns de som, det är så perfekt!
jag har Zwiggy som är framtiden, siktar på 7årschampionatet nästa år, men hon behöver inte följa med på alla tävlingar utan bättre att man tar de lugnt med henne och sparar på henne så mycket som möjligt!
jag har Fight som är dendär säkra underbara hästen att bara luta sig tillbaka och enjoy-a jämna stadiga ritter och resultat på liksom.
jag har Royal Rose SB som också är en del av framtiden, som ska musklas, lära sig tävlingslivet och gå sakta uppåt och framåt!
jag har Rosalind som jag itne kan uttala mig så mycket om än men jag tror hon är en del av nästa års bättre hästar, redo för den nivån jag tagit mig upp till, liksom.
Nu ska ja fan sova! Gonatt :D

My perfect collection

Sådär, nu är vi påväg hem från strömsholm och jag tänkte att ni bloggläsare - näst efter facebook och bdb, ska få veta att skönheten herself står i trailern och smaskar hö.
-
Det vackra lilla rådjuret heter Rosalind  och ska vara hos mig och utvecklas och tävlas och förhoppningsvis har vi en "framtid" tsm, jag tror på den stenhårt och det kommer att kunna bli fantastiskt bra.
Hihi. nu ska hon hem o få vila ut lite och sen få vänja sig vid gården liten, kanske tar något ridpass i morgon lite lätt sådär! (:

Rose

Är påväg för att hämta hem en sak!
ger ledtråden att jag kommer ha två Rosor hädanefter (:
-
och bilden har inte med det att göra!
Det var som så att igår fick jag ett ryck, o ba STRUMPBYXOR!!!!! o sen hitta ja dendär t-shirten som funkade som typ klänning? och sen mina high heels som jag aldrig använder typ, dom är awesome dock. o ah, har ingenanledning för allt åkte av 2 min senare men wth!
-
Men ja somsagt, jag sitter i bilen påväg att hämta hem en sak, om allt går som planerat.
När jag kommer hem ska ja rida lite hästar o sen chilla, i morgon tar morsan ledigt, mockar bara alla boxar och sen åker hon till stan så ao ja lär ha o göra ;D och dom andra dagarna äre bara chill med de vanliga arbetet, mys, känns lite som att jag börjar få koll på mitt liv? azooom i say.
-
Nje men de va väl det, jag kan ladda alla hästintresserade inför ett inlägg snart, någon som har något förslag? tänkte något i stil med sitstips eller kanske mina (som alla vet  - rätt frispråkiga) åsikter ang någonting, en längre text ang någonting alltså, jag har mina idéer men langa gärna förslag alltså! Puz

shiny

har just fixat naglarna, lite kär i mitt diskreta nagellack yeps.
-
hatar att de snöar, vi har utan överdrift säkert runt 70 cm snö, helt galet.
asså jobbig jävla dag, ble.
men sen kom kidO och var helt snurrig? asså konstigt jävla barn fo sho, helt lost! men hon gav mig julklapp så de är lugnt.
-
nu ska ja fan ba sitta här o tare chill, sjunga julsånger och lyssna på mattes dumma musik som börjar låta bra, fan.
jaja, puss
de rätt tokigt hur långt hår jag fått nu alltså, kan ha de lockigt, uppsatt, utsläppt och rakt, inget ser fel ut längre liksom, wow

Hästlivet del 2

Well jag slutade med att melwin var på topp.
Han var det ända tills sista tävlingen, borås änglahoppet, där gick han awesome, nåt pet i första klassen, rev sista i globenkvalet men hade 9 sek bättre tid än vinnaren, och kom tvåa i a-finalen efter en omhoppning upphöjd till svår klass. ungefär där tänkte vi att "nae, vi behåller honom! dethär kan inte sluta här, jag är inte på tok för stor, vi har kvar honom ett tag till" men icke sa nicke, de va många som provred honom, alla trodde dom klarade av honom men ingen gjorde det, alla höjde upp jättehögt och hoppade banor på 130 utan prob, han gjorde det vet vem som helst, även om dom inte kunde rida, för att alla som provade provade ju wirre också, men ingen kalrade av honom, förutom denice dock, hon skulle köpt wirre istället, bortskämda helvete, "den stoppar, vi vill inte ha en osäker ponny" glömmer aldrig dom orden som hennes tränare sa. shit ja hade gråten i halsen hela den dagen då dom provred, jag önskade av hela mitt hjärta att hon inte skulle köpa melwin, men jag hade ju då inte så mycket att säga till om.
-
sen något knappt år tillbaka så hade jag köpt asta tror jag, min första storhäst, innan henne hade jag ridit mammas häst Abeja, som är mor till min 3åring Alonso F1 som står hos johanna. abeja och jag startade en tävling typ, 1.10 1.20 och hon va nolla i 120, eller nej ohn stoppade på ettan haha för hon vart rädd för flaggen, annars nolla, fin häst detdär, tror hon had ekunnat gå iaf 140! (nu är hon såld, ohn skadade sig i hagen jättebrutalt så hon kan inte ridas mer, men jag tror det blivit bättre så att hon faktiskt kan ridas lite igen? åja, hon är iaf den fantastiska mamman till TVILLINGAR där, två superfina tvillingar som jag itne vet vad dom heter.)
Asta lade jag ner sååå mycket jobb på, verkligen, började om från början med bara skritt o trav i några veckor och hon va en helt annan häst, reds på vanligt bett osv, kalas. gick rätt stadigt 110 120, mest 120, hon va väldigt svår på banan om man ville va nolla i 120 o högre, men det gick hon va fin! här hade jag finja också, som gick kanon första tiden, lite småtjaffs men ändå, när det började bli vinter så fick jag första attacken av henne, hon sprang ut från banan som flera gånger förr, skenade uppåt med stora hopp och bock och skarpar och höll på o springa in bland låga hustak och det hade kunnat bli helt livsfarligt, så jag slängde mig av o landade rakt in i laduväggen, haha. ae ja ve helt knäckt vid det laget, såfort någon gjorde något så hoppade jag av, vi hade även Dina (diamant VT dauwhoff) hemma men hon började stegra osv så Julia började rida henne ( hon är nu avelssto och betäckt och i sommar kommer vi få en fölunge från henne! ) men finja började bli ridbar i början på året typ, kunde rida henne rätt bra hela våren, men sen började hon stoppa på tävling och då tänkte vi att vi har lagt ner aldeles för mycket jobb på en för mig galen häst som ändå inte hoppar på banan.. så vi lämnade tillbaka henne för att marcus klarar av henne, i didn't, hon hade skrämt mig.
-
asta såldes rätt tidigt på året tror jag, till josefine, hon har det jättebra!
i början på året tävlade jag paralellt med storhäst och ponny, wirre och asta och finja, och tidigt i mars trorja så kpte vi zwiggy.
Melwin blev såld i vintras, jag hade runt 3 månader då jag knappt pratade med min mamma, jag hatade henne och angående den saken så hatarjag henne fortfarande, jag står för det. förstår itne hur hon unde gör det, jag gör verkigen inte det, jag grät och nästan bad på mina knän om att inte sälja honom dit... jag verkligen försökte med mitt liv att inte sälja honom dit.. men en mörk kväll mitt i vintern så kollade jag ut från fönstret och såg honom lastas...aldrig varit så broken i hela mitt liv, alltså, jag åt ingenting jag sa ingenting och jag red ingenting, tänkte sluta rida, på allvar, tänkte ge upp allting och bara ge själva fan i min fittiga morsa som gjorde så mot mig. jag fick skäll av ALLA, alla tyckte jag var dum, elak, hade svårt att släppa ponnyn, och var allmänt överdriven. men jag kan ju då säga att jag har sålt många hästar, till hem som jag varit överens om, och itne gråtit en tår, jag brukar ite bry mig så mycket, men detta var annorlunda, jag hade förändrat hästen, från ett ök till en fantastisk individ som älskade livet, från ögonen som bad om ett skott i pannan till uppsynen som ville ut och leka med sina kompisar. och det skulle mamma bara slänga bort till någon som jag visste så säkert skulle göra precis som det blev, betsla upp till just det: pessoabett, rida och tävla som en idiot och bara göra precis allt vi sa inte skulel göras, han skulle behövt gå ner i klasserna, få pyssel, en tjej som tyckte om honom, långe ridturer i skogen, småklasser, markarbete, osv. men nej.
Nåja.
Min ridning, alltså jag har alltid varit rätt farlig, jag har tagit vägar och risker ingen annan vågade, seriöst, självklart ridit på marken, men mest brytt mig om att ha riktigt jävla roligt, och på en tävling då vi hade med oss våra tre ponnyer, wirre melwin och yanne, så hade yanne precis varit skadad och precis igångsatt, där fick emelie låna honom för att vi itne hade tid att åka på olika tävlingar med ponnyerna, då W och M va uppe i msva båda två (melwin vann btw den msvan på den tävlingen, otroliga häst.) och min poäng med detta är att jag bara lånad eut hono, sådär, för det skulle säkert bli bra, jag brydde mig itne så mycket, emelie är jättesnäll och mjuk (har hon alltid varit, är hon fortfarande) så de kan ju inte gå fel. (detta är inte menat som något elakt, allt är löst vad jag anser) det var det att under tiden, jag brydde mig ite så mycket om yanne då för mamma hotade mig rätt tydligt med att sälja hästar osv om jag höll på, så jag verkligen bara tittade åt andra hållet, mamma sa åt mig att titta på dom på en tävling, de va då de bröt loss i mitt huvud, jag klarade inte av det. det var där, ungefär innan, runt den tidpunkten, då började jag rida på marken, så jävla noga, för jag vart sur på alla som inte red sina hästa rpå marken, jag vart sur på alla som bara lät dom gå med huvudet där uppe, och jag ville bevisa att jag är då fan ingen ryttare som gör likadant, jag ska ha välridna hästar och dom SKA gå i form, dom ska ha en nacke som synd och ite går nedåt och det ska va ordentligt.
Det är också så att alla har klagat så jävla fucking mycket på att jag är petig, att jag inte vill sälja hästarna hit eller dit för småsaker, men asså FUCK YOU, att ni inte förstår anledningen är ju helt sjukt, jag ville inte se det gå fel.. igen, jag ville inte det, jag ville se att människorna kunde rida på marken och att det blev på en vänlig nivå man höll det så man slapp bråk... det måste ni väl ändå förstå att jag tyckte? om inte så.. fuck you (:
-
Jaja, mitt på sommaren så tävlade jag och wirre vår sista tävling, vetlanda, zwiggy och wirre var med, wirre gick jättefint, kom tvåa i en la och hihi vägrade ut mig i msvbn, men alltså jag var ju för stor, antagligen började han ha lite ont redan där (han är ju jävligt halt just nu) men jag var ändå nöjd, jag hade fått avslut på det hela. här började zwiggy gå lite bra också, hon nollade debuten i 130 (:
Vid detta laget så red jag som nu, fast jag rider bättre och mer varierat nu men jag var verkligen påväg uppåt.
vid dethär laget tvivlade jag också på att jag skulle kunna tävla 140, tyckte de kändes högt och omöjligt, men mitt på sommaren fick jag rosa, och zwiggy hoppade för första gången i sitt liv ett språng på 140. då visste jag lika säkert som att jag sitte rhär och skriver detta, att denna häst kommer gå 140 med mig. nu var det ju så att även rosa lyckades pallra sig runt en 140 i höstas, men hon är inte så rutinerad, hon är inte fullt musklad och har inte allt under kontroll och det visar på att det bara kan bli bättre.
Kerstin, som vi köpte henne av, hon är en sådan människa so aldrig har fel, hon ser saker ang hästar och det slutar nästan alltid upp precis som hon sa, och hon sa för itne så länge sedan att om denna häst, alltså rosa, får korrekt träning, håller sig frisk och glad, så kommer hon gå 160. hon tvekade inte, och det känns jävligt bra för jag itar på kerstin fullt ut så de är ju lite roligt.
-
jag tror ni vet historien härifrån.
-
Min största point med det hela var nog att få fram när och hur min ridning förändrades från att vara lite slängig barnunge som hade jävligt roligt och lekte på hästryggen och tävlade, till en nogrann ryttare som satte krav på hästarna, var konsekvent, musklade korrekt och red jävligt ordentligt på backen. det var då jag insåg att jag måste bevisa hur det ska gå till, att jag på något sätt kände mig tvungen att visa gott exempel för vissa människor och visa att jag har denna åsikt och inte bara i onödan, utan jag gör så gott jag kan med mina hästar, så jag vill att du gör alikadant eller åtminstone försöker, Ungefär.
-
Jag vill tacka min b-ponny Never stop, som lärde mig grunden till ALLT, jag vill tacka min c-ponny Eulophia som lärde mig vara impulsiv, galen och att i slutändan lära mig rida ordentligt. Jag vill tacka melwin, som gav mitt liv mening, och Wirre som lärde mig rida jävligt ordentligt, han har nog lärt mig mest inom ordentlig ridning. jag vill tacka asta som lärde mig komma in i storhästmönstret och som lärd emig göra rätt, jag vill tacka finja såsmått för att hon lärde mig va liiite starkare o modigare än vad jag egentligen är. jag vill tacka Zwiggy som fört in något helt fantastiskt i mitt liv - viljan att gå ett steg längre än vart jag redan är, och viljan att ta mig tid att förstå henne, vilket jag behöver. och sen Fille som är och komemr vara en säker klippa att falla mot, och rosa som jag vill utvecklas mer med.
-
Kommentera om jag glömt något som ni vill höra om.

We speak music

jobbig dag. mami åkte tidigt i morse för o lämna Calle i vetlanda ( tar typ tre-fyra timmar för henne o åka dit) så jag fick göra allt i stallet trots snöstorm, men sket i o rida på dagen utan gjorde bara klart all mat o all halm o mockade o ditten o datten, sen in o breaka, luncha, o sen ut o fixa allt som behövdes vid den tiden, haha. kom precis in frå att ha ridit två hästar i snöstormen, mysigt. inte.
-
Nu är planen o chilla lite, duscha, o sen åka en sväng till en kompis, då jag for once faktiskt gjort klart allt i stallet. FITTA, inte gjort höet.. det är inte min uppgift men man hade ju kunnat va snäll mot morsan för en gångs skull, men nu har ja dragit av alla kläderna o ska hoppa in i duschen så hon får offra sig.. hon behöver röra på sig, bara suttit i en bil hela dagen, får bli min ursäkt.
-
Mjååå, Hejs sålänge. och för hästmänniskorna som väntar på del 2 av hästschabahajset, det kommer, jag looovar, vet itne om de blir senare ikväll eller kansk ei morgon... ska försöka få till de ikväll jag lovar!
Måste ändå säga att detta samt mitt liknande armband är favoriter atm, handgjort av masayer i afrika, rätt coolt.

Boring

fick för mig o göra detta test.. suck, jag har verkligen tråkigt.
Alla hästnördar gör detta. Annars dör den inom 10 dagar.


Vad är det högsta du har hoppat med ponny? runt 145, kanske mer, kmr inte ihåg
Vad är det högsta du har hoppat med häst? 150
Vilken färg tycker du mest om? zwiggys roliga rödhåriga skimmelfärg, typ. annars svart eller nåt
Hur många hästar har ni haft? typ runt 25
Vilka ridskolor har du ridit på? aldrig gått på ridskola
Rider du för någon privattränare? inte för tillfället
Hur länge har du ridit? sen jag var typ 2
Vad fick dig att börja rida? vi hade massa hästar, och min kusin red, red med henne.
Har du tävlat? haha ja
Isf, hur höga klasser? svår klass på ponny och 140 på storhäst
Vilken gren gillar du mest? Hoppning i guess, beundrar dressyren mer dock
Vilket ridläger är bäst? kanske va på nåt ridläger när ja va jätteliten, annars vetja inte
Vilken häst minns du mest som var ifrån det ridlägret? hade nog med mig egen
Har du egen häst? yes
Isf, vad har du för sadlar? två st Buteter och en prestige.
Vad har du för träns? har säkert nåt från varje märke, haha. nej men.. jag har vääldigt många träns, så ingen aning.
Hur många täcken har du? runt typ.. 30? säkert mycket mer om man räknas varenda litet fleesetäcke osv
Hur många benskydd har du? runt typ.. 15 par
Hur många vojlokar/schabrak har du? har slängt jättemånga, men har väl typ 10 ja rider i hemma, och lika många o lite till som ja tävlar i
Hur många grimmor har du? runt 10 talet
Hur många grimskaft har du? ungfär thesame
Hur högt har du hoppat med din häst/ponny? wirre: 140, Yanne: 135, Rosa: 140, Fille. 140, Zwiggy: 140, calle: typ.. 110? aldrig hunnit hoppa honom ordentligt.

Hästlivet del 1

Tänkte skriva ett litet inlägg, om hästhistorian bakom odrägliga, bestämda, arroganta men ändå rätt medvetna - cornelia rylen, haha!
-
Tja, jag har bott på denna gård sen jag var.. några dagar gammal? antar att ja föddes på bb, haha. Och vid den tiden då jag var runt 2 så red min kusin Elin här, hon red på en shettis vi hyrde varje sommar, Mini, och även på Karbon, en annan shettis som vi ägde. sen så köpte vi en liten b-ponny från en ridskola, som inte klarades av av ridskolebarnen, han var livrädd om sitt huvud och bara 4 år gammal. Nisse, som jag senare skulle komma 6a i sm på. Min kusin red honom, och jag var såå avundsjuk, jag vill ockå rida den stor aponnyn :( jag fick dras med min shettis några år till då jag bara var 4 år, haha. kan tänka mig att runt 5 års ålder började jag rida Nisse också, ör att senare runt 6 års ålder börja tävla honom, klubbätlvingar osv osv, sedan runt 7 års ålder så började jag tävla unghästklasser, dvs lite lc lb och så vidare. under denna b-ponnytid tränade jag för Kerstin Bindekrans, som senare skulle vara säljaren till en av mina bästa hästar.
-
Nisse och jag var felfria i princip allt ja va modig och galen och bara red, på en av sveriges bästa b-ponnyer!
hade även lite andra bponnyer under tiden, så som Work A Hollic (wera), Sky Jumper (Fredde), Inka, O'Boy och nån mer. Snart införskaffade vi Eulophia, min första c-ponny, men henne var jag för liten för så hon lånades ut till Johanna Fritioff i ett år och tävlaes upp till msvb med blandade resultat, hon blev lite ordentligt riden iaf även om loppan i fråga behövde bli riden löst och galet för att få resultat.
-
Tja, jag började väl rida loppan så smått, jag hade en rätt galen ridstil, eller alltså jag var inte så seriös, kan man säga. jag hopptränade för Stefan Bergenbrant och dressyrade för kerstin fortfarande, men slutade med det ungefär vid denna tid. fick mycket hjälp av min syster Julia Rylen.
Tävlade ju även fälttävlan, så tränare rätt mycket för Magnus Gällerdal, vann mycket fälttävlan på b-ponny och sartade bara nån gång på c-ponny.
-
Loppan började gå bra och det va nog bara o klättra upp i klasserna med henne, hon reds på hackamore/vanligt tredelat och det var inga problem med henne, lärde mig såå mycket och jag vann rätt mycket på henne, huvet rätt upp på tävling ingenting i handen, och rida för livet, alltså inte ge upp, bara rida för hindrena, så jävla effektivt!
här hade jag en c-ponny som hette BockyBoy som vi lånade av Pelle Melin och red lite, hade även Rocket, som gick jättefint upp till många msv-b med honom. hade även nån jäkla fux som hette Furey eller nåt trorja, lämnade tillbaka dne efter en tävling, haha.
- ungefär här köpte vi nog yanne (ta tidsuppfattningen med en nypa salt, jag har nog ingen större aning), då hade vi redan melwin men han gick och åt sig o-mager. Yanne var oriden och 8 år och absolut fruktansvärt livrädd för alla, det GICK inte att borsta honom, het omöjligt, och det var bara jag och mamma som fick tag på honom i hagen och i boxen, han slet sig i stallgången ofta för han fick panik när någon närmade sig ohnom och slet sig bakåt. jag tävlade stadigt lc lb och vann o blev pacerad jätteofta, fick myyyckkeeet hjälp av min syster med markarbetet och han reds jättefint och bra faktiskt, jag klarade ju inte riktigt ut att rida honom i en fin form men han gick iaf med huvudet nedåt och inte i vädret, red många la-er och blv placerad rätt ofta faktiskt.
-
Tränade här för Daniel Svensson, som jag senare skulle komma att o-gilla jävligt skarpt.
började mer och mer tänka själv och vart väldigt noga på marken med hjälp av min syster, med loppan vann jag msva och vart placerad i många! hon va på topp helt enkelt, tills hon började stanna, antagligen fick hon ont, då blev hon utlånad till kristina warg i några dagar för o se om de gick o hoppa, men det gjorde det inte. även Julia kringstad håkansson red henne ett tag men inte med så stor lycka tror jag, kan minnas fel.
-
Vi var ävne i england och köpte Chapoon, och hade stora framgångar på honom, Melwin gick lägre klasser och var allmänt oridbar, han gick sällan att få in på banan, var tvungen o bli ledd in, snurrade runt, drog mot utgången hela tiden, gick inte o svänga åt höger ärligt talat, fick följa staketet såfort et blev högersväng, och han sprang så jväla fort hela tiden så han rev rätt mycket, men de blev bättre hela tiden med min systers hjälp, tillslut var vi uppe i msva och det hände OFTA att jag styrde förbi hinder för han bara sprang, eller att han inte gick o styra så att jag fick göra en volt, då saktade jag av till trav och travhoppade hinder på 130, hände också ofta att jag började banorna i trav pgav att han vände mot utgången annars.
inte förrän sista året med honom provade jag att rida fort, ärligt talat. då vann han på skogslotten, haha. sen gick de bara framåt! vann jättemycket och han var bäst helt enkelt, jag skulle utan tvekan klassa honom som en av sveriges 5 bästa d-ponnyer, kapacitetmässigt och vad han var kapabel till.
Shit jag får nog fortsätta detta i morgon? del 2 kommer i morgon!

Between the lines

Yep, blev att va hemma tonight as usual, jag är på dåligt humör för jag hatar när man inte kan planera ordentligt -_-
-
Btw på tisdag händer en rätt kul sak :D
-
Ae orkar inte skriva mer, Tjiao

I have no idea

Jo, ögonfärgen är grön, duktig nån var, och KidO, *klappar på huvet.*
Anyway.
jobbigt väder idag, kallt o blåsigt, hua, men har ridit två hästar iaf, liten poni och stor poni, eller hon beter sig som en ponny så hon kan lika gärna räknas som det. zwiggy (L)
-
Nu har Milton kommit hit, dom ska äta här och vara allmänt sociala, mys! sen vet jag inte vad som händer, antar att matte sover eller nåt, haha, tror de va meningen att ha filmkväll idag men man vet ju aldrig, jag får se vad som händer!
-
Igår hade jag en obehaglig ansiktsmask på mig -_- så vidrigt o ta på den.. jag erkänner tyvärr att den luktade gudomligt :( och huden va rätt fräsh idag ._. vilket jag itne trodde en sekund på, MEN den va jobbig o äckliga jordgubbsbitar i o jobbig o ta av :(
Men jag kunde då känna att detta var en sådan sak som.. som jag helt enkelt inte gör, så enkelt var det, så ja tänkte att bildbevis kunde sitta på sin plats, så ja, ja bjussar på'n ;D tur att man är så snygg, eller inte!
-
ja men vi får se vad som händer ikväll, 'til then, puss!

Colour?

Ett snabbis-inlägg, är det någon som vet vad jag har för ögonfärg? :D

City

vapå stan med nichole today, vilken rörig jävla dag måste ja ändå säga. va jättemycket tjaffs om hurb ja skulle in o ut och när osv osv, väl inne i stan så ringer matte hundra gånger för ja skulle tydligen på bio med honom.. haha, de fixade jag inte dock, dels så kunde jag inte, hade verkligen inte möjlighet, hade bestämt skjuts med Lena (vår granne) och massa grejjer på exakta tider och sen hade jag två hästar kvar o rida, sen så ogillar jag bio rätt skarpt.. går gärna på bio med nichole då och då, men bara nichole. haha.
-
Lyckades även vara lite gulligt kriminell, LOL. nej, inte alls, men jag va inne i en affär, sen ringde två människor på en gång o de skulle bestämmas hitåt o ditåt och jag höll några ansiktsmasker i handen, och följde helt enkelt efter nichole som gick in i en annan affär, efter ett rätt bra tag så insåg ja mitt inne i hundra samtal att shit ja håller ju grejerna i handen xD haha, snäll och oskyldig som jag är så gick jag in o köpte sakerna (a) haha..
-
sen hann jag införskaffa detta (:
Behövde verkligen såna där tunna svarta "strumpbyxor" för ja har inga, snyggt när man har high heels o nån form av klänning eller nåt, då ja blivit så jäävla kvinnlig på senaste tiden, haha, och båten är till milton, det är faktiskt en Scania som transporterar båten, nåt annat går inte, såklart, motorgalne skitunge, har jag sagt att han kan ALLA bilmärken? trots att det är mörkt ute och man åker förbi jättesnabbt, så vet han ALLTID vilken bil det var. har bilen inget märke så ÄR det en skrotbil, hahaha!
-
Paketet är till Mor min som julklapp, det är till vårt bubbelbadkar som ingen använde,r så ja köpte ett ordentligt paket med bubbelsaksaker (har ingen aning (a) ) och ska tvinga henne o bada lite, för hon gillar det men orkar bara inte, haha!
-
Mjaa, håller på o ritar en rätt cool bild men de blir nog inget kort på den idag heller för den är inte ens halvfärdig! :D
Hejs sålänge!

Hold the smile

Tjena!
-
Idag har jag varit hungrig. konstant. tills mami kom hem med mat från thai fast food, me like.. nej, me love. awesome.
Jag har ridit lite hästar o fått ett ASBRA besked, hihi. måste sluta säga hihi också.
i morgon är det meningen att jag ska på stan med nichole, hoppas det blir av, kl 9 får vi veta av Vet. om/när dom kommer och besiktigar Calle som ska "levereras" till vetlanda i helgen till ny familj, nice, det enda är ju då att nichole är fullbokad ungefär o a försöker snatta 3 timmar mitt på dagen och jag hoppas för mitt liv att veterinärfan inte kommer då :( för jag BEHÖVER handla julklappar, annars får de väl bli sista-sekunden nästa vecka men de känns så stressigt :(
-
En stor del i mitt liv återfanns idag, nämligen Burn mamma bought 4 bottles of burn, nu står jag mig galant i några dagar! har klarat  mig utan det i typ.. en månad, kanske mer tom :o men alltså jag .. nae, måste ha burn!
-
men jaja, tror inte jag hinner klart med min tidsfördrift-bild ja håller på med, isf Gonatt, annars kmr bild på den sen xD Nighty!

Ponibus


Nu kan han inte ha mer otur! nu har han varit halt på varenda ben, vi va med ohnom hos Helmut i förrgår och han blev maaassaaa bättre i bakbenet, igår när jag tog in honom så tyckte jag han haltade jättemycket på fram men mamma som inte såg trodde att han bara va ojämn som vanligt, men nu idag stödjer han knappt på h fram, lila bubben, de är synd om dig din fjomp :(   haha, mamma säger att han bara gör såhär för han inte vill åka härifrån (L)

Check..

Sådär, att gå upp kl 7 bara för att vara snäll - avklarat :( nej det är ingen fräsh känsla men påtal om fräsh, köpte ett paket till mami som fyller år idag, från dendär tvålaffären, med geletvål i (L) den är blå. och nice. och hihi, jag är nöjd för hon förstår inte hur det kan va möjligt att nåt som ser ut som gigapuddi kan vara en tvål. sen en annan tvål som ser ut som en grön ostbil med mögelfläckar på, fast ser ändå snygg ut, luktar NICE. aja, inget omna om här inte, bara upp o göra saker, usch, blir en tråkig dag. i morgon är det stan och på lördag filmkväll med Matte, haha, skräckfilmsnight.. han är fjortizzzz och rädd. lilla bubbz. lol (:
-
Nae nu ska jag ner o laga gröt :D o sen sosagt ut o göra allt :( Hejdå :D

on the road

Sitter i bilen påväg hem från srömsholm.. Provade hästen Rosalind, fickhjälp av Jens Fredricson som jag tyckte om, han påpekade korrekta saker och vad allmänt trevlig. och jag kan ju säga att denhär hästen ska jag ha. end of story, precis det jag söker, helt galet, perfekt! så lämnar er vid det ;D för ja får ont i huvet när ja läser och åker bil, Hejdå! :D

Never say never

.. kan ju även säga How to save a life, så förstår ni vad jag pratar om. behöver inte ens nämna namnet, jag har inte hittat en enda dålig låt, helt underbart avslappnande och underbart. Värt!
HAHAHAHA. det absolut roligaste med att åka till afrika seychellerna, var ändå detta. vi bytte flyg många gånger och va på hur mkt flygplatser som helst, visade passen everywhere, och det var alltid två människor bredvid varandra so skulle titta, alltid den som fick passet, visade det för sin kollega, skrattade, och gav tillbaka det. HAHAHA, helt underbart. alltså.. inte bara har jag mit tgulliga emohår, dessutom ser jag ut som en mördare. cute. not. alltså jag ser verklgen inte ut sådär längre :O det står att de tär taget 11 mars 08 va? hahaha, herregud.. jag har inte ens samma ansiktsform längre, dear god. måste skaffa nytt pass känns de som -.-
-
jaja, nu ska jag värma upp tårna, sen bär det av till stan i ridkläde,r plockar upp Johannas chaps som jag får åna ( mina stövlar är på lagning och tanten som har butiken svarar inte, för dom är klara men de går inte o hämta dom för hon är inte där -.-) men jag fick låna snälla johannas, gud vilken tur!  och sen bär de av till strömsholm, vart ligger det? är iaf på ridskolan strömsholm, Jens Fredricson ska visa ett sto för oss, som gått 140, är HUR JÄVLA FUCKING FIN som helst och jag HOPPAs att det går bra, verkligen, skulle passa mig perfekt om det är så att det funkar. ja, hoppas!
Blir också MacDonalds på vägen (L) McChicken utan dressing, ingen pomme, Cola utan is, och antingen en slemmig äcklig paj eller nån frukt. nice. PUSSHEJ

Birds

med Kate Nash, är rätt awsesome, yep.
sådär vidrig var utsikten när jag hämtade rosa i hagen, haha.
och sen blev de bara värre, usch, när jag var påväg hem från skogen med rosa. Ne de va rätt fint, haha!
-
idag har jag varit rätt seg, bara ridit två hästar och tror faktiskt jag skiter i att rida dom andra två? jag bara orkar inte, jävla mörkerAS.
Blev sådär jätteseg mitt på dagen, då blev ja sur, gjorde typ 20 itups, sånadär jobbiga med benen på soffan, okej inte jobbiga.. situps är inte så jobbigt, men såna där det kändes i ryggen som satan! då fick ja lite speed, sånt är bra. morsan svek mig, hon köpte inga burn igår, börjar få abstinens.. fast ändå inte, har klarar mig utan burn i typ en månad nu, rätt duktigt, men jag kan intebestämma mig för om jag vill sluta eller inte :<
-
och på tal om svek, jävla fjollor, KAN NI SÄGA OM HEADERN SYNS ELLER INTE?!

nu ska jag fixa naglarna.. dom har växt ut som fan nu dock! rätt awesome jao. sen träna lite mer, suck, måste loosa lite av fettet asså hahaha, de rätt grose. ah o sen.. ge hästarna food och sen typ.. sova. i morgon ska jg prova en ASfin häst! hoooppas jag gillar den mer än den andra!

secondhand serenade

med låtar som inte finns på spotify, awake tex, kommer inte ihåg resten, alltså,, överlägset, briljant, otroligt! så ni som beundrar dom och deras åtar som finns ute på spotify.. ni vet inte vad ni missar!
-
Åja, förlåt för att jag inte skrivit något idag :O har ridit 4 hästar, rätt nice, har gjort masssor i stallet, och sen suttit vid datan där jag haft hundra saker att göra.. vet inte om det funkar för er men det är meningen att jag ska ha en ny header? i och med att de är rätt sent och jag ska upp i morgon så lämnar jag er endast med frågan: är den bättre eller sämre än den förra? säg till om de inte syns!

The luckiest

med Ben Folds, är ju bara.. helt amazing.
Alltså..
Var o provred en häst idag. en drömhäst. efter att ja såg videon, innan vi åkte, så tyckte ja den såg rätt tråkig ut.. sen provade jag den, åkte nästan i backen för den hoppa så jävla stort, då ändrade jag mig. FAAAN VILKEN HÄST. jävla freaking helvete. in love, check. säger inte mer, hoppas vi tar den. ska prova igen först dock.
-
jag ska typ sova snart? eller ja orkar inte, får se. Hejdå :D

Dear Diary

Jag skriver faktiskt dagbok. jag började me det.. typ lite innan sommaren? jag vet att det är så jäkla orligt att titta om några år, jag tycker liksom Nu att det är kul o titta bar anågra månader tillbaka, roligare om några år. skriver om allt, hur de ligger itll med hästarna, så man kan se vad jag hade då och hur det gick, rätt roligt faktiskt. om de tär något som hänt, vad jag tycker om det, and so on. de tär kul. det blir ite personligare när det är handskrivet också!
-
Denna här är så fruktansvärt saknd! finaste finaste finja! hon går HUR långt som helst, inga prob! guuud vad jag kämpade med den hästen, men hon skrämde mig i slutändan, var för stor och för mycket på samma gång och det funkade inte riktigt, hon behöver någon som bara red på hackamore och red framåt, haha, inte red igenom henne på något sätt utan bara sparkade på o hoppade över saker, haha!
Finaste hästen!
-
denhär bilden tog jag idag, när jag var ute i skogen o red, och jaf fryser fortfarnde om tår och hände,r men det var fint iaf! härligt!
-
Nu ska jag ut och göra lite mat osv för sen åker vi o provar en häst utanför stockholm (:

snygga människor

dom är ju bara dumma.. för snygga för o ta på, liksom. haha, man blir deprimerad :(
-
Shit vad jag ätit idag, omg. åt först en STOR lussebulle, inte katt, utan BULLE, dom va dubbelt så stora. sen MASSSSOR med mat, pannbiff o potatis, hur mkt som helst <3 sen två bullar till <3 samtidigt har jag träningsverk mage, så jag känner mig både astjock o duktig på samma gång, roligt. blir lite mer situps alltså, haha, även om de tar några år att träna bort allt som jag ätit idag typ, haha, lol :(
-
osminkat är kul, btw. asså de rätt galet hur långt mitt hår har blivit, haha. ska klippa upp de lite så snart som möjligt, men inget på längden, ska ha längre :D
pussss

Pack up

med Eliza Doolittle, alltså.. den är rätt cool, nice mixat med den väldigt ljusa, höga, nätta kvinnorösten för att sen nån man med lite grövre ska dra igång. hatar när hans röst tonar ut o låter som typ elvis, har jättesvårt för sånt. annars är den rätt cool, även om den inte direkt är.. mig, men who cares!
-
Jag ser typ direkt vad detdär är, mitt öga luras inte faktiskt, men sen när ja tittade lite närmare, lite mer, då kunde ja få de se ut som rätt många saker, o de va svårt att få tillbaka de till vad det egentligen var. ni ser vad det är va? prova att få de till nåt annat, haha, underhållning.
-
är apa-trött. red ju ponnyn i morse, sen gick ja in för ja va blöt överallt, men då va ja ensam hemma o inget va mockat osv, så när morsan kom hem va hon rätt pissed off för jag itne mockat allting, ridit alla hästar, gett dom hö kl 12 och lagt in lika mycket hö i boxarna, halmat alla boxar, tagit in alla hästar and so on. alltså jag rider, ger dom hö, gör iordning maten, lägger in hö, och ger dom mat kl 7. mamma mockar och halmar och ger dom kl halv 10, det är upplägget, men när man får allting på samma gång samtidigt som man är dyngsyr och bara är allmänt på dåligt humör, haha, de blev jobbigt. allt är klart nu iaf, men är SÅÅ trött, kl att jag började orgonen med 50 situps också, mm, jättekul. älskar dock träningsverken i magen <3 men tror inte de hjälpte mig att bli pigg, haha.
-
Nu ska jag äta välförtjänt mat. mammas pannbiff. kan inte beskriva min kärlek till mammas pannbiff. rätt galet. och ja hörde "bullar" förut (och baxa en, så vet vad jag snackar om) och då snackar jag kärlek. omg. blir en bra trött kväll, bara utfodringen kvar, suck!
Puss

Jay smith

Satt barnvakt igår med sötaste ever! han kan pussas (L) inte på bilden dock, men ja ba GE MIG EN PUSS, o det fick jag, rak tpå munnen, GULLE
-
Iaf. det med att Jay Smith vann idol... suck. Jag tycker idol är så jävla töntigt, alltså jag anser att artisterna är bra, dom hittar bra människor för "juryn" är jävligt kunnig, men svenska folket, suck. tycker det är töntigt.
Jag tycker Jay smith är en av dom absolut BÄSTA sångarna/artisterna jagnågonsin hört i hela mitt liv, utan tvekan, slår nästan soundet av pinks låtar.. men att vinna idol är ju bara töntigt för honom.. fast i nåt jävla kontrakt o sjunga skitlåtar o skriva aotografer på töntställen.. han borde vara på turne med sitt egna album i america/wherever, bara han får göra nåt  större än o va känd för att ha vunnit idol -.- såå töntigt. jag håller iaf fast vid min Kärlek för Jay, han är jävligt mångsidig, trots folks kommentarer om att han bara kan sjunga på ett sätt, sånt är ju töntigt, han kan sjunga fruktansvärt rent, hålla toner, höga som låga, och sen rassla till de när han sjunger en mer sådan genre, men han kan!
-
Nu ska jag ut i de FUCKING ovädret, snö SKIT väder, hatar när de snöar. de blir blött. blött är jobbigt. iaf, Tjarå

Smedby

Sitter ju då i smedby o är barnvakt, skitungen sover sen nån timma tillbaka, två nästan, jag bytte blöja. JAg... BYTTE... BLÖJA. jag är stolt.
-
Ok nu kom Criminal Minds på så jag klagar inte. har ätit godis också, jag ska inte klaga.
kan klaga möjligtvis på godiset. dåligt urval. haha nae men fan ja ska inte äta onyttigt nu ju, ja har synligt blivit smalare, flera har nämnt de faktiskt o ja kollade på lite äldre kort of ilmer o de stämmer fan, lite iaf! coolt. måste ju hålla ner det då, liksom, de är så himla skönt o vara smalare, inget går att jämnföra med det typ.
Älskar o va ensam i ett hus :D asså slippa parents, dom är hemma hela tidne, mamma är ju hemma hela dagarna, 24/7,  o när man väl är ensam hemma så är man som de låter - ensam, vem fan orkar ta sig ut till där jag bor liksom, och är jag nsam så hr jag helle rinte nån skjuts in, så blä!
-
ska bli socialare nu, jag lovar :( så säg till om nån vill träffas! :D
Nu ska ja sitta o glo klart på tv, alltid nåt bra här, älskar deras hus så jävla snyggt. gör tv roligare o titta på. framförallt när ja kan ha datan framför mig (L)
plus kidOs, smsa -  0768 919023

All i want for christmas is you

med my chemical romance, är ju rätt gammal nu, haha, men jag misst att ja lyssnade på den genom min söta lilla emo-period och den är fan fortfarande helt ok. nästan mer än ok, rätt bra.
-
Ska snart käka, har varit ute o ridit yanne o Fille på morgonen, orkar nog inte rida två till så ska se vem som får gå mer, blir nog zwiggy, för ja ska iväg ikväll o va barnvakt åt skitungen! loooovar att de kommer bilder på honom och mig ikväll, för han är så jävla sööt!
<3
Menmen, de är fucking kallt ute o dehär känns som ett lamt blogginlägg, men fick lite panik när ja insåg att ja inte bloggat sen igår. DOCK tror ja inte nån stör sig, men har man tråkigt så antar ja att de roligare o läsa något någonstans (tex här) än ingenting någonstans alls? :D yes, så äre för mig iaf, that's why jag läser kissies blogg, ROFL.
på tal om "rofl" så vill jag ha en get som heter ralf. lyssna på Björn Rosenström - Egon så förstår ni varför. FETT värd låt också!
bloggar mer sen, Puss

Eller?

NIGHTY

Gott nytt jul

Sean banan ska inte ha nån cred för hans låta,r haha, men ändå så jävla värda att lyssna på, skön snubba. trots att han är rätt körd/hög jämnt o ständigt.
-
och Hey - Lil Jon, 3OH!3, är ju så jävla awesome, faktiskt.
-
ah men asså. seg dag typ. fast ändå inte, allt går rätt fort. hann spela in en.. iten film, där ja sjunger pinks Fucking Perfect, första versen, asså den är ju awesome. haha ni som inte hört mig sjunga, tror inte ni kan föreställa er. säger inte att jag kan sjunga, för jag vet, är så himla väl medveten oma tt jag itne kan det, alltså att det inte är något speciellt eller bra, men de är rätt kul o träffar man en ton eller två så funkar de (: de finns o få tag i den videon om man vill, via msn.
-
Sen har ja ridit ponnyn, yanne, och satans vad fin han är, de typ en helt annan häst nu, galet.
Aja kom precis in typ, för nån timma sen, ska ut snart o ge dom food dom små asen, sen ska ja ba.. chilla. byta om, lyssna på fet musik o köra lite armhävningar samt situps, blir bra.
de syns verkligen... inte alls. men jag är skelögd egentligen, kan kontrollera de fullt ut o de syns inte om ja inte vill skrämma någon lite, vissa tycker de är skitäckligt för ja kan vekrligen rätt mycket få ena ögat att titta åt ett helt annat håll, haha, men syns inte på bilden utan kan bli myycket värre irl. men liksom... WHERE AM I LOOKING? HAAA?
-
Puss

Blow

med Ke$ha är awesome. alla hennes låtar är awesome. helt galet.
Galen hund ville äta upp mobilen.
Kom precis in, har släppt ut massa hästar hitåt och ditåt samt ridit Zwiggy. vi träffade 4 rådjur och zwiggy sprang för sitt liv. bokstavligen. puckade jäkla djur.
-
Åja, gjorde precis iordning massa höpåsar o gav hästarna käk. är inne o pausar o ska snart ut o rida lite hestar till.
fett kallt ute. bara så ni vet, för ingen har sagt det innan, ja lovar.
tidsfördriv - inlägg.

Imagine

med herbie hancock, är så.. så himla värd. understryk att hon har en identisk röst med alicia moore i början, dom första meningarna. sen hör man att det inte är hon. men skulle kunnat missta mig anytime om jag itne vetat for sure att de inte var pink som sjöng i början. tror jag?
-
Iaf.. tänkte gå o lägga mig för ja blev så förbannad jävla emo av en anledning, men innan ja gick o borstade tänderna, fick ja syn på en mandarin.. o ja ba äsch wtf varför inte avsluta dagen lite hälsosamt.. och o my god. den var så god. jag tror jag avlider litegrann, SÅ JÄVLA FUCKING ASGOD, tänk om jag inte ätit denhär mandarinen.. omg vilket tragiskt liv jag hade haft.. vilken lycka, vilken upplevelse. LOL. jag blev lite glad iaf. nice.
Det är verkligen kul när man är rolig! :D

På begäran

av nichole, så bloggar jag igen, vad gör man inte för de uttråkade, liksom.
-
Mjao, asså... öh.. kan ju meddela att min ena häst Calle är såld, i think, eller ja tror dom ska låna först, för ev senare köp, SÅ HIMLA BRA, tror de kommer bli asnajs, plus att jag inte hinner med honom så de är bra. nu måste ja bara hitta nån åt yanne!
-
ah asså.. va på stan, och även om min jacka ser lite snobbig ut... så är den ändå awesome, o vafan, den är bara great!
likaså mitt hår, värsta nice färgen nu, jämnt och fint med massssor tonskiftningar i håret. ska klippa mig. inte på längden, men klippa upp de lite, typ. älskar o ha långt hår.
och sen att man gått o blivit lite smalare, de skadar ju inte, tror de syns, hihi. lite iaf.
-
har även två nya parfymer som ja införskaffade i paris i fredags, inge special, men ja gillar o ha massa olika, alla parfymer luktar typ gott så spela roll, den ena luktar ros typ o den andra luktar... parfym. gott dock.
-
asså shit ett sådant okreativt inlägg ja orkar inte. puss. adda korkad.unge@hotmail.com btw, i'm bored.

Drop the world

med lil wayne och eminem. guld värt.
-
va på stan med den lite bättre än alla andra-nichole.
-
Älskar i hemlighet bellas odiskreta reaktion som jag vet att hon får när hon ser denna bild hemma. när hon inser att jag köpt.. yeah that's right, nytt fucking slime. det är ju inte lite awesome, det är THE most awesome thing EVAH.
Köpte även två små nagelförstärkningssaksaknagelacker, o sen två färgade små helveten. plus en ny foundation. sen 4 julklappar, ett stort jävla paket till Jimmy som ja inte orkar förklara hur ja känner, han är typ 12 eller nåt o nödrar påa tt bygga ihop saker, så köpte nåt monster som man skulle knåpa ihop, "12-16" år, haha, o han är lite efterbliven (for real) så de blir en utmaning. nice.
underbart underhållande.
ville bara säga FFFUUU till bella lite.. haha, kan köpa en till dig också, puss.

Nothing is everything. I am nothing.

kraften.
ståtligheten.
Hjärnan.
-
Asså. jag må va rätt blåst, haha, men människor som inte driver hästar på hög nivå till att prestera, människor som itne håller på med det jag gör, människor som håller på med det jag gör fast gör det på ett annat sätt, människor som håller på med det jag gör, fast helt enkelt inte gör det lika bra, dom tänker för mycket/för lite. jag vet människor som är jävligt duktiga, men har för mycket stress och huvud innanför pannbenet, dom planerar, dom tänker egenom, dom är pedanta. well fuck that. det är asbra att vara nogrann, att vara kapabel till att vara nogrann. men vafan, de kommer skita sig, man kommer över-engagera sig och de kommer stupa rakt åt helvetet.
-
Jag tänker, jag planerar och jag är medveten om allt som händer, men jag skriver inte ner det på papper, jag är inte pedant med tider, exakta planer och sån bullshit, jag har helt enkelt så jävla klart för mig vad som ska hända och vad som ska ha hänt vid den tiden, och har inte det hänt, så har jag gjort något fel och måste ändra på det. det gör jag numera omedvetet, jag tänker itne på det, jag rider och tränar och får ut något av varje ridpass, om det så bara är motion. alltså det är svårt att få folk att förstå, faktiskt, men man måste relaxa lite. man kan inte springa upp till (nu snackar ja för hästmänniskor, andra kommer inte hajja grejen.) banan på en tävling o gå banan 30 min innan för att sen sätta sig o lära den, man måste lära sig att tåla stress, man måste lära sig att shit, precis innan ja går in på banan så kommer jag på att Kan jag banan?! och med det i huvet så går man in, och är kreativ. man ska självklart kunna banan, men såvida man inte planerat allt i exakt detalj, så har man fördelen med sin ridning att kunna improvisera, och lär man sig göra det BRA, att inte missa saker trots att man itne planerat det, då kommer man rida mycket bättre, men ger sig inte förrän häst och ryttare är över de fucking hindret, och man kommer glänsa. jag tror inte på överplanering, jag blir förbannad när jag åker någonstans och hör sk duktiga tränare föreläsa för ungdomar att dom ska sätta upp planer och delplaner och hitåt o ditåt. man borde lära sig tänka själv. på riktigt. det står jag för, så jävla stenhårt. jag tex, jag går inte avstånd. när jag debuterade 140, gick jag inte ett enda avstånd. inte ens i kombinationer. jag har fördelen att kunna se sådant innan, ta beslutet, och rida för det. det blir så mycket bättre än om jag är medveten om allting innan, tänker på det, och glömmer att rida istället. man ska itne veta reglerna innan hindret, man ska veta och känna ridningen svängen/sträckan till hindret, inte dom exakta avstånden tre meter innan.
-
Man ska vara medveten, man ska ha en helbildsuppfattning, titta p det hela och ha en uppfattning om vad man ska göra, självklart, man ska inte vara dum, men man ska inte vara pedant. jag hatar pedanta människor inom ridningen inte inom skötseln och inte inom problemösning i samband med ridningen och itne inom att vara pedant konsekvent i sin ridning. men att veta allt i förväg genom att plugga de o skriva ner det på papper, det är vidrigt, det är skam och det är okunnigt, även om ingen annan innan mig har sagt det, vågat sagt det, vågat tycka det, vågat stå för det.
-
Jag har rätt mycket mer att säga.. men det är så jävla mycket text och eftersom att ingen håller med mig så blir det väl för mycket på samma gång, jag kan återkomma, haha. rekomenderar alla hästmänniskor att tänka igenom detta, och även skriva vad ni tycker. har jag helt jävla åt helvetes fel? har jag kanske en point? är jag dum i huvet? är jag helt dum i huvet/blåst fast de kan ligga nåt i det jag säger? jag tror på det sista. jag tar risker = dum i huvet, jag gör inte allt i den ordningen som dagens tränare tycker = dum i huvet, men jag gör det ordentligt = score, haha. snälla, skriv vad ni tycker.

berightback brainbreak

måste hitta nåt o sysselsätta mig med. därför ja tränar, för o göra nåt som känns i hela kroppen och gör att ja glömmer o tänka, vilket är bra.
-
asså måste hitta nåt o göra, fan rider hästarna i ett svep o de hjälper inte, suck, har en klump i magen som jag ärligt talat börjar tvivla lite på varför den är där? fattar inte, så jävla dumt, asdumt. ska släpa med mig nichole till gymmet vid första bästa tillfälle, de behövs, på mer än ett sätt!
hahaha underbaraste videon nyss, blev gladade, awesome. kolla min facebook, länken ja la ut. awesome.

suck

blev rätt knäckt förut, av något jag inte tänker snacka om, men jag var tvungen o ut o rida zwiggy, vilket jag gjorde, men va helt lost hela tiden.
-
Gick direkt in o la mig på golvet o gjorde ca 50 situps på raken. otränad som jag är så kändes det lite. sen gjorde ja några armhävningar, sen 50 jävla situps till. va som i en bubbla, and i still am, magen känns som den vill dö, gör inte ont och är inte dålig i magne utan mer att ja mår illa.. de är huvets fel, asså. fan
-
börjar på en strikt nyttighets diet av något slag, äta 5 ggr om dagen, tre måltider och två frukter, träning. visserligen tror jag att min mat-vardag ser ut ungefär så nu med, äter sällan något onyttigt, och om jag gör det så tränar jag bort de av något slag, men får väl göra det dubbelt nu, ska bli smal, ska se om jag är kapabel till att bli smal, suck. alltid när jag mår skit av någon anledning så börjar jag banta, gör de aldrig så seriöst eller aktivt och har väl sagt det förut, fast nu ska jag ändå göra de lite ordentligt. ska fan anteckna vad jag äter, lol. nej de ska ja inte, så tragiskt, men motion, svett, mh.
-
Fuck every1.

Volyme

jag har världens bästa mousse till håret, älskar den, snacka om volym, yep. färgade håret en snabbis idag, la i en brun färg i halva håret typ, vart asbra, mycket jämnare längt intill huvet och allmänt rent liksom, det är lite mer ljuschokladbrunt än på kommande bild dock.
-
idag har varit en fruktansvärt bra dag. gick upp runt typ 8 o åt gröt, najs som fan, sen ut o red tre hästar på raken, samt gjorde massa andra bra saker soma tt släppa ut hästar, göra iordning mat och sen gick jag in, åt ytterligare lite gröt, och sen gick ja ut o red den fjärde hästen, red alla utom Calle o Wirre.
-
sen gick ja in en kortis och sen ut igen o ta in aalla hästar, sen in, duscha, färga håret, torka håret, ha i min underbara mousse, byta om, och sen iväg till Mattias (: som jag itne träffat på flera år nu så de va fett värt, även om jag är tråkig och vi va okreativa, men såg två filmer iaf, haha, jag blev kittlad. hatar att bli kittlad. noes men fett värd kille, saknat.
-
Nu har ja ont i magen och ska läsa lite av min bok "insidan" och sedan sova. slänger in en egobild, dono why though.
eller jo, för att jag är glad, även fast jag inte är glad och inte borde va glad och är glad över fel sak som ändå inte kommer vara något o va glad över för ja kommer inte bli glad, men ändå!

Men hemma bäst?

tvivlar på uttrycket, big time. alltså.. det var varmt där. det är inte varmt här. finns det något mer att säga?
att kunna ha linne på sig.. de händer bara på semester för min del, haha.
att kunna.. ja, bilden säger väl.. allt (:
att kunna gå med klänning till middagen kl 9 på kvällen <3 med bara ben
att kunna ha solglasögon (:
detdär var det vidrigaste jag druckit. smakade spya.
där insåg jag att min ena nagel va.. broken... rip..
-
vet itne vad meningen med bilderna var.. actually.. min rygg flagnar, jag tappar ryggen, fäller, ömsar skinn, byter skal, whatever, de kliar o gör ont o det är synd om mig. ja är brun på armarna typ, itne mer, för ja hatar o sola o sådär.. o nu vet ja inte om vi ska köpa ett nytt solarium, om inte, så lär ja vara kritvit tills nästa gång jag ser solen (:
Hejs, sålänge, eller nåt, random.

oh my :o

asså... killen som fixar min minibar, är as skum... igår så krånglade mitt internet o då hade jag fått admin-internet-lösenordet, o de fick han reda på o frågade mig om lösenordet, "they wouldn't give it to me, can you say the password to me please?" asså... fan ska man svara, de va en  askonstig situation så han fick de jävla lösenordet, ah. sen sa han nåt om min nacke, som ja inte fatta, att den va tunn eller nåt o.o man ba.. i see. sen idag, satt ja inne på morsan o farsans rum för att mitt har ja checkat ut från, så fick vi ha kvar dehär lite längre istället för vårt plan går inte förrän ikväll, ah, men då kom han in o låste minibaren and so on, sen så sa han goodbye och gick, sen kommer han in igen, med ett block, o frågar om min emailadress ;_; BBUUUÄÄÄÄ vad ska man svara.. " i wont give it to ya, BYE BYE", ja vågade inte.. så han fick den.. o så sa han att " when i get a chanse i will visit sweden" oh my jag har aldrig vart så glad för att bo där ingen kan hitta mig, förut. usch.
-
ni som har sett house, han doktorn som.. ja tror han dog? han ser lite töntig o söt ut fast är rätt smart o house gillade honom, ah, minibarskillen ser ut exakt som honom fast fulare o läskigare o med sämre engelska.. asläskigt. han är säkert runt 25 :( skum, buhu.
-
ja kan inte lägga upp bilden av någon anledning de är väl för segt för de eller något, tar't i sverige sen.
-
Vi åker iaf hem snart, elelr vi får sitta här på morsan o farsans rum i några timmar, sen typ lunchar vi väl och sen har ja ingen aning, vårt plan går härifrån kl halv 8 trorja, då är det enkvarts flygresa till huvudö Mahe, haha, sen är det direkt från mahe till paris, från paris till amsterdam och från amsterdam till linköping, i think :D så får fixa både pedikyr och tulpaner på vägen alltså ( frankrike och holland ) så yaap.. se you tomorrow, kommer hem imorgon eftermiddag. kommer va galet trött och kommer få en chock av vädret so väntar hemma, kulkul. hejdå, nu ska ja sitta o oroa mig för att minibarskillen kommer tillbaka, hhuaa.

discovery channel

the bad touch - bloodhound gang är sjukt värd.
-
well, sitter på de andra hotellet nu, vi bytte.. i förrgår i think. dehär ägs av samma människa i think men dehär är lite äldre, vilket märks, men de är himla fint ändå, fast slår inte det andra. Här lever jag på Pringles (chips) och kitKat (chiklad) och frukost buffén,  även middags buffén, haha. men däremellan bara chips o choklad, suck.
-
Spelade tennis igår, jag har träningsverk i skinkorna, true story, de gör asont o ja är as-osmidig nu, buhu.
haha, dom två enda kanalerna som visade filmer med engelskt tal, har slutat fungera. nice. aja har iaf internet nu, de har krånglat som fan så ja har fått gå o klaga, haha, mamma gick o gömde sig, pappa o jag gillar att klaga, det gör inte hon.
-
hmm, allt är väl rätt awesome, strand precis vid rummet o en bit bort ligger en finare abdstrand, här är sanden vit osv men lite koraller ända upp som gör de lite farligt o bada, haha, men de går o doppa sig om man känner fört. de enda problemet är att mina ben börjar säga ifrån till allt saltvatten och alla rakblad, haha, dom är rätt irriterade, o att ja har bränt hela baksidan av dom gör ju itne saken bättr,e men dom och jag står ut.
-
ajg vet en person som jag är säker på att den inte läser denhär bloggen, haha, den saknar jag, även fast jag itne borde, tönttttiiiiiiiggggg är jag.
-
nämen titta, en bild där jag ser gravid ut :D även fast ja itne kan säga att jag är smal, så vet jag att detdär är en sådär dum synvilla, hihi. det är det att linnet åkt in lite innanför kanten på shortsen, ellr dylikt, fast ni får ju faktiskt tro precis vad ni vill, jag bjuder på den helt enkelt :D
-
nu ska jaaaag,... nu ska jag.. jag har inte varit ute på hela dagen, förutom vid frukosten, som förutom va asgod :o
ah, o sen drog ma o pa till the beach men ja orkade inte inte vadsugen och framförallt inte solsugen. legat i sängen o spelat spel på datan hela dagen istället. o känner mig astjock för ja kan inte röra på mig pgav träningsverk i rumpan och att jag har en jävla kitkat i magen, haha, blä, men ja, hollidays i guess!
-
men yep, ska s eom ja kan få igång bloggandet lite kanske, that's the update for now iaf..
RSS 2.0