Mahnamahna

Förra inlägget publicerades itne förrän nyss.. kul. jaja.

Bella har ridit FIlle, Sabina har ridit Znuten, Jag har ridit FInja och Elin ( min kusin) har ridit Rosa! HAHA ofta 4 hsätar motionerade med olika ryttare, soft.

FInja hoppade serie, sjuukt fin var hon, Film kommer snart :D Hihi. Härligt. Jaja! Nu ska bella äta o ja ska göra nån jävla macka, hihi, GONATT. eller ah, hejdå. Zwiggy o Linda kvar, YOYOYO.


Eat your heart

Morrn morrn!

Kan svara på en kommentar som tyckte det såg riktigt farligt ut utan sarg.

..Jo men hallå, haha. Herregud tror du jag inte vet det? troru jag tycker det känns okej att hon kan slå igenom plåten? nja va. Vet gott och väl det, men det har helt enkelt itne gått o fixa sarg direkt, och det är inte alls nån vidare livsfara att rida utan. Dels så rider jag alltid innanför spåret med hästar som är knasiga, framförallt så är alla dom hsätar som just nu är lite galna - dom är rädda för sargen, och därför är dom inte nära ändå. Vi ska såkalrt fixa sarg, men vi har helt enkelt inte haft möjlighet till det.Hästarna fick mat jtätesent idag haha för mamma förvos sig, jaja, dom får stå inne lite längre bara, rätt chill då det är 8 minus här... Men måste ut nu o iaf sätta znuten i skritten för snart kommer Sabina o ska rida henne. Yay! Alla ska ridas idag tror ja, så de är bara att vi sätter igång haha. Hejdå!


Here we go again

Sådär! Rosa, Zwiggy och Fille ridna också!

Rosa och Fille red Bella, HIHI, skönt. Det gick braaa, Fille slog bara lite bakut så han var snelhest mot bella :D o rosa va superfin :D Som vanligt, bsäta hon. Zwiggy var snäll mot mig idag också, lugn o fin, lite för lugn ibland, fick henne knappt o trava haha.

Bilder kommer fårn det :D Snaart, eler sen.. för d ekan ta ett tag haha!

ajaaa, TJA TILLS DESS YO


Rather love than fight

Ridit Linda och Znuten. Båda i skogen, haha. Linda var spänd och tittig men vände inte en enda gång :'D Woho hästen som lugnat ner sig! Så det var chill. Znuten var spänd o.o typ första gången ever som hon var såhär spänd i skogen, men de gick rätt bra ändå haha.

Ska chilla lite o sen duscha o platta hår osv för sen bäre av mot stan för o möta upp en vettskrämd och förvirrad Bella på stationen, haha. Så aaah, tror/hoppas hon vill ta kort några gånger unde rhelgen, så lovar o bjuda på det då! Samt filmer :D Ska hoppas på att internet skärper till sig också så det itne tar 10 minuter per bild att ladda upp.. Aja, TJA!


Oplattat vs plattat.. haha!

Black and yellow

Vill börja dagen med att tacka "Julia" för en sjysst kommentar! Tackar så hjärtligt! :)

Sen, God morgon!

kl är snart 8 o ajg är påväg ut, Ska rida Linda först tänkte jaag, hon och znuten vilade igår så tar dom nu för dom måste gå idag. Så kan vi rida resterande 4 ikväll Bells and I, och de gör inget om Finja vilar för att vi inte hinner med henne, så vi får se.

Aja, måste skynda hihi, Hejs!


Älskade finja.

svar:

Jag kan inte klistra in saker på denhär dagan typ, så jag svarar helt enkelt utan o visa frågan. Det var någon som frågade om det medel jag ger zwiggy innan tävling för att ge " lugnande" effekt, vilket jag gör. Jag ger dock varje dag numera, ett mått varje dag alla dagar, och innan tävling så ökar jag dosen till tre mått, det gör jag två-tre dagar innant ävling och gör det tills sista tävlingsdagen. Kan itne säga exakt vad det SKA vara bra för, alltså mer exakt, men typ att det ska dämpa extrema reflexer och typ hjälpa mot stress, men kan inte säga att det stämmer allt detta för jag vet inte exakt.

Jag tycker absoltu det är skillnad på zwiggy, dock har det nog mycket att göra med att hon liksom växt upp lite haha. Men tycker hon är lugnare emellanåt, kanske inte under själva ridpassen alltid (som ni sett..) men i allmän hantering så tycker jag hon är mer avslappnad och inte lika uppblåst och galen. Så jag rekomenterar det absolut. Påminn mig så ska jag säga vad det heter för jag vet inte det, men det är en equistro produkt :)

Lost a love

Fortfarande sur över allt jag råkade radera haha..

Red zwiggy och hon var superfin. Bestämte att idag skulle vi vara snälla. jag iksom bestämde det åt henne, och så blev det ju, ofc. Söta hon.

Jag har sprungit 4 km nanana, eller gick 1 km med typ jättemycket lutning så de kändes lite i låren hiho. Nu ska jag städa rummet och platta håret.. orkar inteee

I morgon komemr bella hit heahea, stannar tills på söndag i think, vilket blir chill, då kan hon rida alla. Eller ah, ja rider väl zwiggy o finja iaf, känns som att de är skillnad på utmaning o livsfara. FInja är ju suuupeeersnäll men de är lite fel tid att sätta upp andra ryttare nu när vi tränar som vi gör :) Men fille, Linda, Rosa och znuten kan hon gott rida. elelr beror på med znuten, Sabina ska komma or ida henne någon dag, lördag antagligen, och då vill ja trimma dagen innan, SÅ VI FÅR SE, nana. Ska bli kul o se om hon sitter kvar på fille, msåte filma infact. haha!

somsagt ja, HEJS.


Znutituti

In your head


OMFG ja skrev så sjukt långt och raderade det.. FUCK OFF seriöst.
Ae ger faaan i det tills ja orkar skriva igen -.- omg, det var säkert 5-6 stycken med 5-6 rader per stycka.. seriously... brb then -.-

You know what it is

Haha, Här är filmen från igår. Skuttihoppfilmen. Hon fick hoppa småhinder för första gången på en månad drygt. Hon var pigg. örn örn. Vill bara påpeka att de skulle nog gå o få henne ta de lite lugnare, eller långsammare iaf, men då skulle hon bli stressad och börja studdsa så som hon gör uppe i hörnet där vid det blå räcket, och eftersoma tt ajg vet att det döljer sig en normal zwiggy långt där inne så väntar ja gbara ut denna energin ett tag haha, bara sitter still och bromsar lugnt o styr, just so you know.


Zwiggyfinis

Haha tyckte hon var så söt och... sne.. på denhär, haha!
HAHA <3
HIhi tjockis :'D Men de göör inget, hon får ha kula på magne tills hon blir riden ordentligt igen haha!

Running through my mind

Har ridit Rosa, Fille och Finja. Rosa barbacka, SUPERFIIIN verkligen, gud! Bästa hon. Fille var rätt fin haha, han är jättepigg o stark, men rider bara påv anligt tredelat, och varje gång jag fattar galopp så gör han typ 5 luftsprång o sen blir han fin, så han var överlag fin haha. Finja var helt fantastisk. Första gången vi provade förvänd galopp idag för det tror jag kan hjälpa henne sjukt mycket, bra för alla hästar såklart men det är precis vad hon behöver, och i slutet kunde hon flera varv i bägga varven :') Bästa vännen.

Ska lägga upp alla Zwiggybilderna från i förrgår nu, men de kommer ta flera rå så gör det i ett annat inlägg så får ni detta sålänge :')


Happy like a fool

Morrn!

Kolsvart ute men ja ska ut o rida nån nu, innan skrittmaskinen, så får den/dom gå i skrittmaskinen i eftermiddag istället, så dom ändå får gå två gånger per dag, men de tar så lång tid o vänt apå att rida efter skrittmaskinen så är skönt o få några gjorda innan. Tror ja ska ta Fille och Rosa :D hihi.

Så aah, Hejdå :D


Världens finaste <3

Take me away

Fan internet är fortfarande så jävla segt.. tar århundraden o ladda upp bilder -_- Men ger er Finja bilderna från igår här och nu. Men först ska ja bara säga att ja hoppade zwiggy idag, haha! Småhinder bara, gud va pigg hon var, det gick fort, örnörn, kommer film sen :D Och Rosa var busig :D

bakbenen börjar komma under också jaaa ;D


HAHA <3


Asså ni får resten nån annan dag.. det har tagit två timmar o få upp dessa bilder.. sorrey

Lindafinis

Här är bilderna på Linda från igår :)
Haha! Första språnget hon tar där det är en bom mellan riktiga hinderstöd - på flera månader! Wie
o dehär är första språnget över detta hinder, haha, hon hoppa jätteknasigt, men de enda som ser konstigt ut är väl frambenen, men hon hoppa helt hahaha, roligt!
Nu ska ja ut o rida Zwiggy o Rosa! Ska hoppa zwiggy lite... Tänkte att eftersoma tt hn ändå hoppar myyycket högre än de hinde rja ska hoppa idag så kan man ju lika gärna börja vänja henne vid ihnder igen inför träningen -_-

For once

OH my god. Så jävla frustrerande haha. Inte haft internet förrän fucking nu, ingenting på heeela dagen igår, avled halvt. Suck.

Fick dock en del gjort, färgade håret och red 4 hästar på raken när jag kom hem, film och bilder på samtliga så detta kommer bli en media-dag på bloggen haha.

Finja, Linda och Znuten hoppades igår, Zwiggy försökte jag bara överleva. Linda var SJUUUUKT FIN, red på babypelhamet för första gången på forever och det gick perfekt, tveka inte elelr nåt, bästa hon. Finja var som alltid fantastisk, hon har ändrat sitt hopp lite, hoppar mjukare och inte så spektakulärt över småhinder (hoppade max 130) men ni kommer nog få se den fantastiska tekniken när hon tävlar högre sen :) Znuten hoppade väldigt bra faktiskt, men var stark som tåget.

Har ridit Fyra hästar nu också, idag alltså, Finja i skogen, Linda markarbete, Fille i skogen ( HIHIHIH pigg som en ponny) och Znuten fick hoppa igen för jag ville prova ett skarpare bett o se vad som hände. Hade på Lindas Babypelham och de blev jätteskillnad, hon hoppade helt fantastiskt och hoppade två oxrar på 130 och ett räcke på 125. För o va hon så hopapde honv erkligen jättebra. Nästa år är hon ju 6 och ska kunna gå 130, därför hoppad ejag så pass högt, första gången i hennes liv! Och nu ändrar ajg inställning mot henne totalt, tror hon går MINST 140, jättefina språng när de blir lite högre faktiskt. Så Sabina, när du köpt henne, hihi, så kan jag gärna debutera 130 någon gång om du själv vill ta det lite lugnare (a)

Kommer filmer och bilder allt eftersom, ahr två hsätar kvar idag..
Här är filmen på Znuten från idag. Bakbommarna 130 och räcket 125 somsagt. Och asså mot vad hon brukar göra över hinder så är det ju världens skillnad, duktig!

Flew away

Phew. trött i högerarmen haha.

Red Linda förut och hon va superfin verkligen, inga bommar och ingenting, bara ren genomridning, åh fina hon.

Sen har jag klippt Finja och det är ju en upplevelse, hon är snäll på kroppen, men hals o nacke är rätt pain, hon fick massa lugnande, noll respons haha, sen kom ja på att vi har såna där bra grejer o sätta i öronen, då chillade hon lite, men fick kämpa för livet fö ro få det någorlunda jämnt i närheten av huvudet, hmpf, en av de fulare klippningar i've ever done, men care, nu blir hon iaf inte dyngsvett av lite jogging haha. Hon är bäst ändå.

Ae nu ska ja sova... fan va klockan är mycket, jag som vill sova kl 9 varje dag haha :(


I can't wait

Rosa var finast i världen, barbacka, skritt o trav, hon skakade på huvudet lite i ren glädje, det är så långt hon går, ingen zwiggy direkt haha!

Och på tal om den vita snälla hästen, här är filmen haha!

Sen ber jag er att ignorera vad min mamma säger då hon har fel, Det zwiggy gör just nu behöver inte lösas framåt, för hon VILL framåt, hon vill inte sakta av utan hon vill hoppa och springa för att hon har energi. Finja tex om hon börjar bråka så ska hon framåt direkt, så som dom flesta hästar som dummar sig ska, men zwiggy är inte bara dum utan hon är bara jävligt pigg just nu haha, därför saktar jag av ibland. Sen håller jag somsagt i munnen genom hoppen så hon får egentligen aldrig göra något fullt ut, ni vill itne veta hur de hade sett ut då, ingen ryttare kvar på ryggen iaf haha. Så somsagt, lyssna itne på mamma, för hon förstår inte riktigt vad problemet är just nu, Zwiggy kommer sluta med detta allt eftersom för jag har sett det oj så många gånger förr, det är chill.

Och kolla på den i helskärm, då ser man hoppen bättre tror jag, haha!

Whatever happened

Sådär, god.. förmiddag ;D Internet har legat nere osv, if you undrar.

Har ridit Finja och Zwiggy, Finja var döfin, Zwiggy var.. hon var pigg idag haha. I början slängde hon sig något otroligt och gjorde..., uhm.. unika språng, haha, galet höga, hade halsrem idag ifall att, litade inte riktigt påa tt storm + en zwiggy som vilat i två dagar var = något bra, haha. Drog av halva manen ändå, vill hellre lägga vikt i tyglarna och dra henne i munnen när hon väl hoppar, för den hästen vill bara fram fram fram, inget annat, därför äre lika bra att stanna henne genom sprången oh på så sätt också hålla sig kvar haha, annars blire bara värre. Har ju inget skarpt bett eller nåt heller så hon får faktiskt skylla sig själv.

Mamma kom o filmade henne lite senare, men då var hon mest pigg och studdsig o småstressad, gjorde inget jättestort då, några språng ibland typ, men mest studds, men ska lägga ut filmen för emellanåt är ohn ändå sååå himla fin o snygg hihi, världens bästa.

Får börja rida henne lite mer ordentligt nu haha, annars komemr hon ju va helt galen på jumpclubkursen som är typ.. 5-6 januari eller nåt!

Aja, ska snart ut o rida ROOOSAAAA :'D Första gången på ASLÄNGE nu ju, vilat typ tre veckor, HIHIH, barbacka skritto trav tänkt ejag, hon har ju gått ordentligt i skritten i typ en vecka eller två, så de är chill. Börjar nog med Fille i morgon, eller kanske idag, får seee om ja orkar 6 hstar idag haha.


Svar:

"Va stort ridhustet ser ut! Hur stort är det? Har ni kvar ridbanan också? :)"

Det är 58x22 tror jag, så det är precis lagom, inget överdrivet och inte förlitet på något sätt (:
Yep, banan är precis utanför, den är dock mindre än ridhuset, därför är den inte så populär längre haha :D

Just phone me up

Här är filmen från i förrgår på Finja. Hon går ju inte perfekt på bett, det ser man, spänner till halsen då och då o försöker ta upp huvudet, hon gillar inte bett, men hon backar ändå av bättre, håller balasen själv istället för o låta mig göra det, vilket ger henne så himla mycket, så varese hon gillar det eller inte så ska hon gå på bett en gång i veckan iaf. För det är så pass bra fö rhenne.

Men tycker ändå det är skillnad, eller det är det, men det syns lite nu iaf, rör sig inte lika flängigt och slängigt med ben osv, fina hon.


Spinnin' round

Nanana.

Sprungit lite idag igen, helt ärligt så ahde jag träningsverk i magen i 3-4 dagar, och den gjorde sjukt ont! inte sådär skön som annan räningsverk, dåligt haha. Men nu var den borta så gogo. Blir o träna magen ocksååå

Ridit Znutituti, Hon var fin, faktiskt! Gjorde myycket kortkortkort galopp o lite snäva svängar, fast inte fort-snäva utan lååångsamt på helt rakt spår, sen vända en kort sväng o vända upp på en bom o sen ah, typ så. Duktig var hon, hoppade snorhögt över bommarna haha, utna o springa iväg, duktig!

Well, ska träna lite mer nu, sen duscha, hm. Hejho :D


I want to kill everybody in the world

Schabrak, Huva och ländtäcke, matchar, emd såndär lack-grej på allt, underbart, älskar det, really! Hade bett om det men visste inte om lackgrejen, HIHI, bäääst. Hatar formen på schabraket tho, verkligen rå-hatar de, men kan ha de på Rosa för hon har inget ludd, då blire snyggare i hope! :D

You are the only exception

Morrn!

Jag ska se, men ajg tror jag tar ledigt idag med.. Ska rida Znuten dock, eller köra, för hon har stått i två dagar nu redan. Men dom andra kan gott vila, dom har blivit avmaskade anyways och två dagar kan dom stå ut med. Har itne haft två lugna dagar såhär på hela året tror jag, så de känns som att jag kan ta det. SKulle helst vilja ha typ en veckas ledigt men de går liksom inte o få till så två dagar blir kalas!

Jag ska lägga upp bilder på julklapparna sen, fick tre awesome saker till hästarna, som jag hade speciellt önskat mig, HIHI fet unikt, så de ska ni få seee sen!

Nu sk ajag ut o fixa hästarna, tills ja fixat bilderna så ska ni få en bild på en sak ja vann i julklappsspelet haha!


Det är en klubba med en riktig liten skorpion i... SÅ JÄVLA SJUKT, ja tkr de är assjukt, antagligen för att jag är så extremt rädd för såna typer av djur, haha. Min syrra har ätit upp en hel, filmbevis hade hon också, herregud! Alltså även skorpionen, oh my..

Merry Xmas!

God morgon!

Nu ska jag ut och släppa ut hästarna, preciiis som vanligt :D Men alla blev avmaskade igår eller vad mamma nu sa att det var, så alla får vila, superskönt! Så ni får helt enkelt ha en asgod jul!

Make believe

Ridit Zwiggy och Linda nu också.

Zwiggy, alltså haha, åh, skrattade sååå mycket hahahaha, underbara häst. Galopperade lite idag.. Och hela tiden försökte hon sparka bakut, men bara jättesmått, typ skjöt rygg, tills hon tog första bästa chans o verkligen göra ett AAS STORT språng och började hoppa och bocka, HAHA, jag dör, så himla söt, det blev världens unghäst-beridar-känsla över allt, för ja kunde liksom bara stå i lite lätt sits och se till o alltid va i balans bakåt och försöka få upp huvudet, HAHA åh.  Varje gång jag travade över en bom, så såg hon till o hoppa av när man var heeelt oförberedd, alltså två travsteg för tidigt, och hoppade AASHÖGT över och började hoppa med huvudet mellan benen sen haha.

Hon har faktiskt aldrig gjort riktigt sådär förut, hon brukar göra stora språng och tvärvända och försöka få av mig, nu vare bara stora språng framåt och bockelibockbock, inget argt alls utan bara ren jävla energi haha! Annars var hon väldigt fin, pigg men fin :D

Linda var också rätt fin, mycket luckare idag fast mycket mer spänd, bajs. Men rätt fin stundvis, hoppade relativt normalt över det lilla hindret också haha.

Nu ska dom få maaat, ciao!


Haha byte :D Men hon värsta hålelr ihop sig, duktiga hon!

Get set

Hejs!

Har bara ridit Finja, men ska rida alla 4 idag så ska dom vila i morgon!

Har några bilder på Finja från idag, hon var fin, faktiskt, hon bar upp sigsjälv vääldigt bra idag, liksom själv, inte såa tt jag behövde hjälpa henne hela tiden, vilket är jättebra för henne!

Ja hatar röda lindor haha, iaf sådär, hade inget rött schabrak eller röd luva så de ser bara fail ut, men skit samma, skulle göra ett "julkort" med finja på så de fick bli så ;D haha.
Kommer film sen (:

How I could just do it

HAHA vet inte vart jag ska börja med o förklara Linda-passet. Eller ja, passet i sig gick bra, hon var fin, relativt avslappnad, väääldigt fin stundvis, känns överlag mycket mjukar enu, härligt, men sen, HAHA, varje gång ja ska börja förklara så börjar jag skratta och ger upp, men well.

Det stod ett litet kavalettihinder, nivet - sockerbitshinder, och haha, tänkte att de kan ja väl hoppa över en gång bara för att hon ska vänja sig, hon är ju astittig såhär i "början". Och jag tar ALLTID mantag på henne så vad som än händer så kan ingen klaga påa tt jag drog henne i munnen eller så - men haha, ska nu försöka förklara lite mer bildligt vad som hände.

Red an, allt kändes bra, stadigt och fint, i form gick hon, söt, sen precis vid avsprånget, så stannar hela hästen till, tar sats för sitt liv, och verkligen SLÄNGER sig rätt upp i luften, över hindret, och väl uppe i luften så får jag ett såntdär "I BELIEVE I CAN FLYYYY" moment, hästen svävar typ nån sekund, alla ben rakt ut, framförallt bakbenen, verkligen RAKT ut sträckta rakt bakåt, huvudet slängde hon upp och sne landade hon på alla fyra, jag kunde itne sluta skratta, alltså, jag GRÄT, tåtar kom, jag grät av skratt och hahaha HERREGUD

Okej, så tänk er att ni står på era söta fötter, och sträcker armar och händer RAKT UPP så högt ni bara kan, fin mental bild, JA, ah och sne så vrider ni den mentala bilden 180 grader eller vadfan det är haha, så ni ser ut som supermannen, så såg Linda ut ungefär, 1,5 m över det 30 cm höga "hindret", och då spelas "I BELIEVE I CAN FLYYY" bestämt och högt i bakgrunden.

end of story.

svar:

"Vem är det på bilden?"
Det är Finja! (:

On the weekends

Ridit Znutituti också, skogen, chill, hon är så himla duktig. Kunde rena skänkelvikningar fram o tillbaka på vägen, utan sporrar osv, gumman haha. Duktig 5åring!

Ska snart ut o rida Lindadadada, Hejs :D


Va ute o fota igår, om ni undrar varför de komme rkomma upp lite random utomhusbilder hädanefter ;D

Together we can change

Wiowio, ridit Zwigg och Finjaninja, Zwiggy var superduktig i skogen, vände typ bara en gång! :D Hon är så jävla underbar för övrigt, åh. Bästa hon.

FInja också, skogen för henne med, lite klättring, lite galopp och lite mjukgörande längs vägen, hon var pigg och det är helt fantastiskt, nu när jag börjar trava, SÅ TRAVAR HON, det är galet. Förut fick man sätta sporrarna i sidan på henne så gott man kunde i säkert 20 meter innan hon travade normalt, hon bara slog upp huvudet, snubblade med bakbenen, skakade på huvudet och det var som o rida på en häst som inte ville sätta ner någon fot allls i marken, sjukt. Det är en stört skillnad, Bästa lilla finja. Hon är faktiskt snudd på mjuk nu! Kan inte ens tänka mig hur hon är om några månader efter att ha fått denna hjälp av jocke! om nom nom.

Ja ska på nån avsutten träff-grej med typ YR och juniorer om nån.. ja vene, satsning? EM satsning? fatta rinte riktigt. Gillar itne avsuttna träffar. Gillar inte såna där saker över huvud taget.. Alls. Tycker det är förbannat dumt att det ska vara en omöjlighet att BARA TÄVLA; bara tävla och rida och göra det man vill. Jag vill inte på avsuttna träffar. Det är väl sjukt bra för dom som vill, asså verkligen, förstår varenda grej och förstår folk som uppskattar sånthär. Men i don't och varför ska det vara en omöjlighet att rida tex EM då? Om jag ändå är minst lika bra på att träna, rida och tävla som dom som går på träffen, varför ska man itne bara få just träna rida o tävla då? Tycker det är lite dumt. Eller väldigt dumt. Men jag ska gå på träffen och jag ska gilla det ;D Stör mig på den stora bilden bara, inte detta i sig, utan den stora bilden.

Hang on the moment

Yo dawgs! Haha lulz

Alltså det är helt sjukt, jag har fortfarande träningsverk i magen, o när de väl känns så gör de så jävla ont så man typ viker sig haha, helt galet! Vafan liksom, inte första gången jag tränar magen, hm.

Well ska ut nuuu och börja rida o släppa ut hästisar! Zwiggy kanske man kan försöka tvinga ut i skogen.. Värt ett försök! Linda får lite mer jogging i låg form i ridhuset idag o hoppas hon är lite lugnare haha, gud så pigg hon var! Sådär sprudlane glad typ! Znuten får skogen, såvida det itne snöar "såklart", har man ridhus så rids de inte i snöväder serrni! Haha, då ska hon iaf få bli lite svettig på dendär volten, klättraklättra örnörn. Finja får nog också någon typ av skogen, busa av sig lite, fast ändå jobba på rätt sätt! Det blir braaaa :D


FIna fina du

Rerun


Det är nog så att det är dags att ÅTER IGEN lägga ut dessa bilder som jag peakat in här o var några gånger senaste dagarna. Zwiggybilderna från i somras då hon var glad, Here ya go!


HAHAHA och sen ba WIIIEEE 


Kan ni förstå att jag inte överdriver när jag säger att hon tvärvänder? hon liksom LÄGGER sig ner för o komma iväg, hon gör exakt sådär när man sitter på haha

HAHA wirre<3

Tänk er ett rep runt hennes mage och att hon lyfts upp av en kran elller nåt, haha

HAHAHAHAHA, lyftkran igen.


HAHAHA derp

Mitt underbara cpdjur (: Förstår ni att jag fruktar lite för mitt liv när ja ska rida ut henne nu efter en månads vila eller två på hal is? :')

Too good to be true

Har ridit Znuten nu också, haha tog dressyrsadeln, why not liksom, kändes passande, skulle ju lära henne skänkelvikningar och att i allmänhet flytta sig för skänkeln idag! Gud så duktig hon var..

Hon kunde liiite från början, hon hade rätt lätt för att flytta in bakdelen, svårare vare o flytta ut den,  efter någon halvtimma i slutet sådär, så kunde hon från en långsida först flytta in mot mitten, sen rakt fram några språng och sen flytta tillbaka igen, i galopp, utan o slå över, SÅ JÄVLA DUKTIG, helt sjukt, HEEELT sjukt, så jävla sammarbetsvillig, lilla vännen!

Thanks for asking

Dadidam, har ridit Zwiggy och Linda. Zwiggy var rktigt fin, travade fleera varv idag utan några problem :D Man känner att jag faktiskt lagt ner mest jobb på zwiggy, har haft henne längst och har varit tvungen och göra allt så jävla perfekt med henne för att de över huvud taget skulle gå o galoppera på volt osv, man känner liksom i alla övergångar att huvudet är där det ska och att hon gör allt bakifrån på rätt sätt, åh underbara hon. Travade dock över en bom och WIEHEHEHEIE högt över och sen så slog ohn lite argt bakut efteråt och sen va hon snäll igen, haha. Dör. bästa hon.

Linda ska ju ridas luuugnt och lååågt och mjuuukt nu och well, det gick egentligen bra, hon var väldigt mjuk, hon har inte varit så mjuk på länge, MEN SÅ JÄVLA PIGG; herreGUD, hon försökte verkligen springa JÄTTEFORT heeela tidne, herre jesus, längesen någon av mina hästar var SÅ pigg, inte bara studds pigg eller stepp-pigg, utan ÖÖÖRN ÖÖÖÖRN pigg, HAHA, herregud, men hon bvar fin ändå, blev mest skritt o trav för galoppen gick för fort och skulle ja bromsa så spände hn nacken o ville ta upp huvudet och de kändes ovärt.

Ska rida Znuten ikväll, känner att pgav min extrema jävla träningsverk i magen HAHA så blire inget med o rida barbacka idag, haha gud. Aja, GLASS TIME, bye!


Kan verkligen inte få nog av bilderna från i somras haha! Herregud, hon va glad den dagen :D

Change who I used to be

Morrnnnn!

Alltså är skapligt sugen på att börja rida Rosa lite idag.. Hon ahr gått i skritten i knappt en vecka, kanske kan man köra en barbackatripp ikväll? hihi. Fille får gå några dagar till för han har inte gått i skritten på två dagarn pgav att han inte blivit skodd = inga snösulor.

Well, FInja ska vila idag, lovade henne det igår haha, hon har gått stenhårt i 3 dagar och tå dagars relativt hårt arbete innan det och hon är ju inte sådär jättemusklad än så hon behöver chilla lite idag, och sen hårt igen i morgon, haha :D

Znuten ska jag lära skänkelvikningar på riktigt idag, yesbox, det kom ja på att fan de måste hon ju kunna om hon ska säljas haha! Det lär hon sig fort :D

Zwiggy ska jag försöka överleva, så blir ridhuset så hon inte kommer så långt.. och Linda ska ja försöka få o slappna av, PRECIIIIS som jag gjort alla gånger jag suttit på henne sen ja satte igång henne, men well de kanske går idag, haha, jesus.

De blir nog bra :D


JUSTE, igår red jag utan hjälm!!!!!! Första gången sen i augusti då när ja voltade med Rosa.. Det var inte alls meningen, lovar, jag insåg inte att jag glömt den förrän ja gick in i sadelkammaren o skulle "ta av mig hjälmen" o hämta mössan.. Insåg att ja fortfarande hade mössan på, shit verkligen inte en tanke på det! Det var iaf bara Znuten i ridhuset så det var ju inte så risky MEN ÄNDÅ, det var inte alls meningen, faktiskt, jaja, Ska alltid rida med hjälm! Förutom om det är helvetes massa minusgrader och jag inte ska rida nån farlig häst.. Då kan de bli mössa.

Wanted more

Sådärja! Hej!

Linda och Zwiggy var hos Jocke idag, som jag trodde så var Linda väldigt spänd i nacke och rygg, såklart.. Har ju inte haft en avslappnad minut med dendär hästne sen ja satte igång henne -_- Men hon var fin förövrigt. Zwiggy var också riktigt fin tydligen (jag var inte med, var tvungen o va hemma hos hovslagaren) men ja komme rinte ihåg vad det var mer exakt med henne, återkommer isf.

Finja fick ett hårt pass med 4 studds på böjt spår och ett litet kavalettihinder vid sidan om som uppvärmning. Gud vad hon är fin, det är helt fantastiskt. Njuter av varje sekund i närheten av denna häst, underbar är hon, verkligen helt fantastiskt. Älskar o ckså det faktum att hon beter sig lugnare med mig än med alla andra, bästa hon.

Znuten fick samma pass, hon var rätt duktig, fattar såklart inte så mycket för ohn är ju itne den vassaste kniven i lådan alltid, haha. Men hon var fin ändå, faktiskt!

Slut på hästar o rida för idag, så well, Hejs :D


haha cpdjur

Hand in hand

Ae fan vad jag hatar o springa. Alltså det är pain. Eller det är väl ingen pain dom första 10 minuterna men när de börjar bli smått flåsigt , okej kanske efter 15 minuter typ, så blire bara allmänt långtråkigt, suck. Jaja 3 km avklarade och en km då ja gick med typ 15 graders lutning och baklänges i 6 km i timmen xD haha, roande, kändes lite i framsidan av låren också, döchill!

Ska göra lite sånadär roliga övningar som tränar mage osv, innan ja feedar hästarna, gosh. Hatar o bli smal haha

Stayed up again

HIho. Inget mer o säga, Bidde inget skogen med Znut, började snöa -_- Och med ridhus så rids inget i snön, hmpf. Inte ofta iaf, haha. Så jävla episkt lyxigt, åh. Får se om ja kör henne i ridhuset, fast kom på att de kunde passa o vila idag, red igenom henne helt utan bommar osv igår och baara lösgjorde henne, fokus ahr jättelänge nu legat på att få dom bära upp sigsjälva, vilket hon gör bra, så ville bara få loss och ner henne vilket hon gjorde grymt bra, så kan istället chilla idag och köra studds ashårt i morgon, HIHI. Dom går ju i skritten varje dag så dom rör ju iaf på sig :)


Weeell, Det var någon som önskade ett inlägg om Melwin, och really.. do we wanna go down that road again? Nja då ska de krävas lite mer från er sida tror jag, ett sånt inlägg blir inte kort och det blir antagligen rätt emotional, argt och jävligt. Så då ska de nog vara ngåra som vill läsa, och jag vet ju att jag skrivit allt fleeeraaa gånger både här och där men är det några "nya" som missat så säg till. Om tpy 10-20 vill läsa så fine, men inte annars.


Do it faster

Yooo. Ridit Zwiggy o FInja. Haha. Zwiggy ut i skogen, tog på graman för jag vet hur hon är.. Alltså det var helt sjukt hur hon slängde sig, helt jävla otroligt fort går de, o sen luftsprång på luftsprång, suck, vänder tillbaka, hon skrittar sååå snällt så framåt och ser jobbigt glad ut, och sen en såndär extrem tvärvändning, helt galet. Jaja, kom inte så långt haha..

Finja fick lekdag idag. Eller vi klättrade massor, på en stor äng som lutar asmycket som man kan klättra uppför och nerför och också ligga på en stor volt, varje gång de va uppför så booockade hon järnet och HAHA gjorde världens luftsprång once, det var så härligt för det var så sjukt tydligt att det endast var glädje, man känner skillnaden väldigt klart, hon var bara superglad! Haha söthäst! Trött och glad efteråt iaf :D

Linda får nog vila idag, Znuten får nog såndär lite hårdare klättring också :D


U wish!

Är det något inlägg ni vill att jag ska göra? Typ nåt långt, om vad som helst nästan. Jag lovar att skriva om minst ett av förslagen, så har ni något? Antingen åsikts-inlägg, eller bara något jag ska förklara, eller nåt gammalt, eller någon häst, eller whatever!

Välj själva. Seså, Kan länka alla som skriver någorlunda bra förslag, eller ja, länkar alla som kommer med förslag!


Inlägg #3

"
Hur lägger du upp passen i veckan när du bygger upp en häst? Då tänker jag lite på mellan säsongerna som typ nu, och hur gör du med vila för hästarna?:) "Hm, alltså egentligen gör jag inget annorlunda bara för att det är vinter, det enda är att det finns mer tid nu. Dom får alltid vila på vintern helt från ridning osv, vilket jag inte hinner "anordna" mitt i sommaren pgav tävlingar. Och jag tränar egentligen precis som jag skulle vilja träna på sommaren, bara det att veckan innan stor tävling så vill jag itne träna dom så hårt så dom blir trötta, därav blir det mer sån hård träning nu eftersom att tiden för trötthet finns liksom!

Så jag tänker bara hela tiden att stärka stärka stärka, och i all den träningen så komme rju lydnaden först, såklart. Men inget speciellt, mycket studds, klättring, serier, osv, mycket stenhårda pass och inte bara att hålla igång dom typ. Bättre svar än så har jag inte tyvärr :)

Och det med vila, somsagt, dom brukar vila nu, dom som gått riktig thårt får vila en dryg vecka helt från skrittmaskin osv, sne gå i skritten i en vecka och sen sättas igång igen :)

Inlägg #2

"
Kan du inte förklara det med att inte rida med delta? har för mig du använder sporremat. varför? hur ändras fuktionen? :D"


Det är korrekt! Alltså nu ska vi ju först och främst göra klart att jag har inga somhelst "bevis" och det är nog ingen som håller med mig osv, så jag säger inte att det absolut verkligen är så och det är tvunget sant, men jag säger att med min ridning och med min syn på det så är det så, haha.

Well, ett delta är så stelt, och det blir mycket mer drag när man tar ett tygeltag, alltså ett tyngre tag typ, ett som väger mer för det är så stelt, man kan inte lirka på samma sätt för det blir istället ett tungt tag hur man än gör. Därför har jag mjuka sporr-remmar istället, som är mycket mer följsamma och då om jag höjer handen eller lirkar så blir inte hela det tygeltaget tungt utan det blir lika tungt som det var meningen att vara från början, det blir mer korrekt och precist tycker jag.

Svårt att förklara såklart, men det är ungefär som med stövlar och min syn på det, skulle kunna jämföra vanligt hårt delta med Tretorn, det blir bara ett tungt tryck (om ens det) med tretorn och man kommer inte nära hästen och kan smålirka med hälen och använda häl och ben och fotled så precist som man borde kunna. När man istället har en mjuk följsam läderstövel så kommer man mera intill och känner vart man har hästen mycket mer Precist.

Så jag skulle vilja "summera" det med att säga att jag tycker allt blir mer precist med en mjukare rem om man nu ska använda ett bett som kräver någon form av delta! :)

Inlägg #1

"
Kan du inte berätta lite om din utrustning typ? Kanske vilka bett, nosgrimma, "inspänningstygel" eller hur man nu ska säga haha men typ martingal/brösta du gillar mest osv. Även om du använder fodertillskott, varför o vilka? :D "Ofc :D

Sadlar: Behöver nog itne säga mer än BUTET <3 haha. Äger 3 butetsadlar atm, en är utlånad och ska säljas, Men mina andra två babys ska ja ha kvar, hiho.

Träns: Här har jag ingen koll egentligen, för jag vet absolit ingenting om något märke. Jag har typ 15 träns, på ett ungefär, varav typ 5 är till tävling. Mer vet jag inte, haha. Älskar dock träns ändå, kan aldrig ha för mkt träns :D

Bett: Hihi, jag är ju bettfantast. Jag tycker det är jätteintressant att själv uppleva hur olika bett påverkar ridningen osv. Är dock väldigt beslutsam vid att ALL sorts ridning ska gå att genomföra på ALLA hästar på vanligt tränsbett, så som två/tredelat. Alltid. Av alla. Och jag hatar pessoa, har jättesvårt att respektera folk (och dess syn på ridning i allmänhet) som rider med pessoa eller står för dess inverkan på hästen. Mitt favoritbett är tvådelat, det går att rida alla hästar på. Men hemma har jag allt mellan kandar, flippan, gag, osv, till vanliga raka med eggringar, aso.

Nosgrimmor: Här är jag inte så jävla petig. Kan inga namn alls, men gillar den "vanliga", uknow, haha! För att den är snyggast och mest stilren. Tycker itne en nosgrimma gör någon större skillnad faktiskt, Tycker dock att när man rider utan "snokrem" så blir dom i allmänhet "starkare" alltså tar mer stöd, därför rider jag oftast utan snokrem hemma, så att dom lyssnar lite mer på tävling och träning när jag sätter på snokrem.

Martingallar: Shit, what to say? Martingall som martingall.. Har en med resor på själva remmarna som leder till tyglarna, vilket är bra för hästar som kan slå med huvudet, som Linda gjorde i början, och zwiggy. Den gillar jag. annars är jag inte petig med VAD för martingall det är. Men i allmänhet så rider jag aldrig med martingall hemma, lika som emd snokrem så är det oftast lite lättare med martingall, så använder det bara på tävling och iband träning.

Inspänningstyglar: Well, Det enda jag använder är graman. Eller använder det väldigt sällan, och egentligen bara på Fille, för att han ahr haft så himla svårt att jobba heelt korrekt med nacke och allt, framförallt när man verkligen ställer kraven som behövs på honom så kan han balla ur och börja studdsa, då har gramanen hjälpt något otroligt, så den är värd på honom. Men det ska som med bett gå att göra vad som helst på vilken häst som helst utan graman också. Alltid. Såvida det inte är till en fullkomligt livsfarlig gräns även med kapabel ryttare.

Fodertillskott: Just nu håller vi på att byta foder osv så vi ska slippa så mycke tillskott som möjligt, men just nu är det även sjukt många tillskott vi håller på med haha, typ miljoner burkar. Vår ahästar har alltid fått bara havre som kraft, men nu får dom lite musli och pellets osv. Tillskotten är Super-E, MNM, Gurkmeja, Salt, Elektrolyter, Mineraler (Mega Bas), Foderjäst till Znuten, Pelleterade linfrön, Någonkonstiggrejsomkostar3000spännsomjaginteorkarförklara, Nyponpulver, och vid tävlingssäsong så får dom någon form av rolig vätska också, samt att vid tävling så får dom några extra grejer mot mjölksyra osv, samt Olja. Svårt att förklara varför allt detta, men vi ska dra ner på allt förutom Super-E och Det dyra grejset och elektrolyter vid behov!

Tror det var allt, det var fööörsta inlägget :D Och det var REBECKA som kom med förslaget till detta inlägg :D

Svar:

Matilda:
varfan är översta frambommen på det hindret? :o

Det är plankan, som du ser där :D


Damn they won't do it

Yallaaaa

Ridit Zwigg och Finja. Zwiggy haha, åh. Mamma skulle filma henne lite när vi travade, det gick bra först, hon var lugn och trevlig haha, sen vände jag upp på den andr alångsidan och som vanligt utan förvarning så TVÄRVÄNDER hon och kör ner huvudet och booockar och hoppar vilt framåt och åt sidorna och springer nästan över mamma, HAHA, senlugn igen, och sen samma sak en gång til, sen va hon heeelt lugn resten av passet, haha jag dör. Syns inget på film dock för mamma typ får hoppa iväg o ramlade nästan, haha gud. Zwiggy <3 Kan lägga upp den filmen sen, så få rni aif se när hon travar (:

Finja är bäst, åh underbara hon.

Ska chilla lite nu o sen tar ja dom andra två lite senare. Blir inget rida i skogen i dethär vädret, hmpf


You remix it


Mårrn!

Haha fan gick faktiskt upp vid 7 idag, men alla sov så ja gick o la mig igen, ville inte väcka dom o säga " amen ja ska bara ut o rida" för dom skulle inte tro mig :( I MORGON! då jävlar.

Haha! Ska ändå ut nu, om de regnar mycket så får dom nog inte gå ut än riktigt, allt bli bara blött och dom står ändå lika still som i boxen och ser deprimerade ut, bättre att dom får gå i skritten o se deprimerade ut haha. Ska rida Zwiggy, skritta då bara, lite trav hihi. Finja, Linda och så Znutituti. Blir väl ridhuset för dom flesta idag aswell, tänkte sätta upp någon bomövning, men har ju typ inga bommar, bajs. Hoppas på att vi får en bättre hinderpark snart, tror vi har beställt iaf! hiho.

Aja have a good one! :D


Hihi förra vintern, Wirre, Rosa och Zwiggy! Aw (:

How I feel

Hiho, ingen aning om hur jag ska fortsätta med denhär men ja kommer nog på nåt! Kände att de behövdes faktiskt ritas något om Wirre! Bästa han.

Let me tell you

Sådär, ridit Linda och Znuten. Linda var döfin, hoppade ett lite "högre" hinder för första gångne idag, ett räcke, kanske låg på 1 meter typ, 110 maybe, hihi. Hon hoppade megastort första gången, slog in näsan mot bogen o sparka bakut, sen hoppa hon fint :DRoooligt, bästa hon!

Znuten var rätt fin också, lite småjävlig på nåt sätt, får se hur hon känns i morgon, känns hon likadan så jävlar ska hon ridas igenom ordentligt, hmpf, tramshäst, men hon var väldigt fin emellanåt, fina fattningar och jämna avsaktningar, Väntade vääääldigt fint framför bommar osv så det var jättebra, men kändes liksom spänd i nacken på nåt sätt, blev itne relaxed som hon brukar bli, inte hela tiden iaf. Jaja! :D

Ska snart ut o ge dom käk, eller ah vid 6, så well, TJARRÅ tills dess, eller tills nån gång :D


Världens finaste lilla Rosa!

This one is for them

Yo. Ridit Zwiggy o Finja. Zwiggy var söt, travade lite, åh, fina häst, hon är så gummi-aktig, de tär som o sitta på en fantastisk gunghäst, bästa hon. Finja var fin, man kände att hon är tillbaka lite på ruta ett igen, eller typ två, men det sa jocke att hon skulle kännas som nu i början. För att sen bli ännu finare :D Åh om några månader, om nom.

Nu äre käk med da family, Sen ska ja rida Linda o Znut. Ciao!

Late

Shit klockan är nästan 10 och ingen har gått ut i stallet än haha. Milton med familj kom och jag är tröööött för ja somna runt halv 4 - 4 och ae fy. I morgon ska ja upp tidigt o rida som igår :D

Myskväll yesterday, mamma o pappa gick o la sig 1 o.o värsta hardcore, och mamma muckar gräl på wordfued med nån kaxig kille, Haha ja dör! svordomar inblandade, hahaha!

Well ska ut nuuu, blir nog att alla går i ridhuset idag för de regnar ute, underbart ! :D

Put our hands up

Sådär, hstarna klara osv osv. Snart kommer robert hit, så kommer antagligen inte blogga mer tonight haha.

Men Linda va döfin! Eller alltså kanske typ eller ja! TYP. Nya bettet är sjuukt snällt så alla blir jättestarka på det haha, även i skritten, men fick rida loss henne ordentligt och få till ett bra stöd fram, och eftersom att mina nya skor GÖR SÅ SJUKT JÄVLA ÄCKELONT, alltså jag snackar slåmedhammarepåhälen-ont, så red jag utan stigbyglar haha, men de gick bra, jättefin i slutet faktiskt (: Wio. Aja Tja!


Messed upp week

Meaow tja!

Znuten gick i skogen förut, runt 11 tiden faktiskt, har bara inte orkat blogga haha. Hittade tillbaka till en gammal äng som är jäääättesne, asså lutar sjukt mycket, det går utan problem att klättra upp och nerför den med bra resultat, men nu red jag pås tor volt istället, så klättrade fast galopp både uppför o nerför ungefär, trav också då men även galopp! :D Hon var supertrött efteråt hiho, men red ändå inte sådär jättehårt. Sen ltie galopp i skogen o lite sånt, hno var rätt fin typ.

Ska snart ut o rida Linda i ridhuset (:


Back in the trunk

Sådär, kom ut i stallet vid halv 8 haha, har skrittat Finja och Zwiggy nuuu, båda var söta, finja är bäst.

Ska strax ut o brodda Znuten o ta henne i skogen, phew :D


Rain over me

Morgon!

Blev väckt straxt innan halv 7 -.- Mamma fyller år idag och de var tydligen nödvändigt att gå upp så tidigt för o sitta i en halvtimma o se pappa montera upp ett jädra ljudsystem, hmpf. Jag köpte ansiktsmask till henne, haha!

Well, ska ut sen osv, Tänkte skritta zwiggy först medans dom andra går i skritten, sen rida Finja, tror hon ska skrittas mestadels idag men kan nog jogga lite. Jocke sa att de kunde bli ite värre dessa dagar/veckor nu i början så ja får hjälpa henne lite extra, kul :D Sen ska Linda ridas i ridhuset, Znuten får skogen om jag hinner och well that was it :D Stor och vit och liten brun och arg ska börja gå i skritten nu, så sätter jag igång o skrittar/joggar nästa veckan typ :)


Yo!

Shoo bree osv, haha. Sitter på pappas jobb och kommer inte så långt härifrån nanana. Blir nog ingen ridning idag haha, kom liksom inte hem :D har iaf handlat julklappar tilll, öhm, till några! :D yay. och läppglans, HOW WRONG? very wrong, still funny though, heahea. Ae ska fortsätta o inte göra någonting, haha! Ciao :D
Blev bild på min snyggsyrra, som jag har snygg-fotat, yay :D

Caught in life

Gååd mårrgån!

Idag går jag itne ens ut i stallet, HIHIHIHI. Det är första gången på väääldigt länge som det händer, underbart :D Ska dock rida ikväll, men ändå! haha :D


Detdär emd höjdhoppningen, fasn vad ni underskattar mina hästar! Enstaka hinder klarar iaf Fille, Finja och Linda över 180, hallå! Inga problem! Jag är övertygad om att Finja och Zwiggy klarar 160 banor, Finja redan nu, även om hon absolut ska bli finare i kroppen innan man tänker tanken, och zwiggy när hon blivit lite mer rutinerad. Men enstaka, come on, där klarar dom mycket högre :D

Hihu, nu ska jag platt ahåret, CIAO!


Snart får vi nog hem Irma! :D Eller något i den stilen!

svar

"
eeh, rubriken? kanske lite opassande....."

Haha alltså, dom två orden är titeln på en av de bättre låtar som gjorts (: Bandet är System of a Down och låten heter somsagt Violent Pornography. I mina ögon är det inget annat än en låttitel, därför var det okey o skriva den ;D Som du/alla andra kanske märkt så är alla mina rubriker engelska ord/meningar, alltid tagna ur låtar eller titlar, ibland egna ord men oftast sång-relaterat (:

Send a life

Vi får se med detdär med höjdhoppningen ;) Men kan göra något barbacka, kan hoppa bana elle rnåt, och nåt språng på 130-140, inga problem, men skulle itne kalla de höjdhoppning (:


Aja körde Znuten förut, gud så fin hon blivit när man får se henne fårn marken nu, världens skillnad från när ja körde henne sist, då kunde hon inte galoppera i den formen som den "tvingar" henne gå i, fantastiskt kul!

Well, snart komemr Nichole och då ska ja laga mat åt henne HEAHEA och i morgon äre en hästfri morgon och förmiddag som tillbringas på stan istället, chill!


Your hips, your thies

Haha, 130 - 150 tror ni jag klarar barbacka på rosa haha! Jo men där kan de nog ligga, vi får se, kul att ni ahr så höga tankar om mig, haha! Har infact aldrig hoppat rosa barbacka så det kommer bli kul, haha!

OM det ska bli av så måste jag verkligen planera osv så hon inte får hoppa NÅGOn gång förutom då, kan ju va bra för henne o typ hoppa igenom kroppen lite när hon satts igång och innan tävlingarna börjar, och varför itne göra det med en trekombination, då får hon ju känna på sina språng, att JAG itne känner sprången är skit samma ;D haha. Nä men jag hoppas vi kan ordna något, vme vet, kanske fler hästar kan "ställa upp"
Låt mig ställa en ny fråga!

Om vi säger att ALLA mina hästar ska vara med i denna höjdhoppning, vi tar med sadel nu för jag vill inte dö, faktiskt. VIlken höjd tror ni respektive häst klarar? :)

Hands up

Skrittade Finja förut. Bästa hon.

Kom på smart-idén att köra znuten sen istället, blir bra. Ska baka med Milton o Julia först, HIHI.

Jag kan berätta att Rosa är fruktansvärt sur på att inte göra någontin nu haha, från klockan 1-2 ungefär så står hon längst fram i hagne och gnäggar såfort hon ser rärelse, då är hon jätteredo o göra något, haha! Hon är sjukt alert såfort de händer något och gnäggar o skuttar o HAHA igår gjorde hon ett zwiggy hopp i hagen, aldrig sett något liknande fårn hennes  sida, hon typ.. flög lite. HAHA, herregud. Ska bli kul o sätta igång henne sen :D


Från i slutet av sommarn haha, typ detdär fast femhundra gånger värre och större, haha!

Nerdalert

Okay, alltså, när jag har tråkigt så läser jag bloggar. Kom in på ponnysanning, för ponnyer är söta osv.

Det var någon som hade satt lite känslor på hur en häst har det i sin vardag, och allt blev vänt till det sämre haha. Säger inte att det är fel, många hästar gillar väl inte livet och att stå i en hage och vara hungrig är väl itne optimalt. Många tyckte bestämt det hade varit bättre i "det fria". Frågar då lite snabbt, vart hade ni tänkt göra av er häst? :) Släppa den i skogen? sälja den till Zoo? come on.

Gotta move on

Alltså haha är jättesugen på o göra någon form av höjdhoppning.. Försöker planera in ett bra tillfälle, för o göra det hela mer intressant kan jag ju göra det barbacka tänkte jag, Kan tänka mig att de kan passa i början på januari nån gång, med Rosa, för då ska två hästar till jumpclub på igångsättningskurs och det blir nog itne rosa, så då kanske man kan ta det i samband med det, alltså innan eller så, så får hon inte hoppa något alls förrän första tävlingen i början av Feb där. Vad säger ni, kul grej? Tycker höjdhoppning är rätt dumt men åh så kul det är, samt barbacka vore ju lite utmanande.

Vi kan nästan betta lita på detta, vad tror ni jag klarar? Kommer nog sätta upp ett stigsprång, alltså så lätt som möjligt eller räcke kanske, vad tycker ni?Alltså, början av jan, höjdhoppning, barbacka, jag på Rosa, hur högt tror ni vi klarar utan avramling eller rivning? ;D


Falling in love again

Haha, red Linda förut, tänkte skogen. Varje gång jag rider i skogen så är det endast för att dom ska få lite frisk luft och hålla sig glada och kliva över stock och sten, såvida det inte är klättringsträning elelr galoppträning så är det bara för hästens mentala glädjes skull haha, då blir jag också så jävla sur när dom fula djuren vänder och vägrar gå till skogen -_- Tog minst 10 minuter o få linda förbi ett ställe på en helt vanlig väg med INGET läskigt alls där, suck. Slutade med att jag fick BACKA henne typ 50 meter uppför heeela backen och sen vända och fortsätta som om inget hade hänt. Hon var snäll efter det, pigg o glad o fin, Men ändå, haha!

Zwiggy är friskförklarad! Mamma blev anklagad för lögner dock, då v har sagt att hon blivit såå himla snäll nu på sistone, HAHA, my ass, hon hade tydligen flugit runt där på kliniken och longeringen hahahah wiiiieee, så zwiggy är allt annat än trött på livet, hon vill springa jtätefort o hoppa jättehögt, sådeså :D

Ska snart ut o skritta Finja tänkte jag, skogilogen, sen znuten ridhuset ikväll somsagt. Hiho.


Fan den blev sne, jaja, Fille är söt.

Get back here

Mårrn!

Ska ut nu o sätta igång, sooom vanligt! Halv 10 åker mamma med Zwiggy till kliniken för o få henne friskförklarad :D

Well, Finja ska skrittas idag, ska försöka rida Linda i skogen, och Znuten får dressyr :) Blir kalasbra.

Måste gå, Hejs :D


You'll be high

Här är en liten film från idag haha.

The secret light

Hon var lite pigg på hinder idag, haha, som ni ser så hoppar hon liksom lite för mycket framåt över dom små hindrena, om ni undrar varför hande är så pass långt bak och så låg, ska inte behövas mer eftergift på dessa små hinder, och gör de det så får dom lära sig backa av mer så eftergiften blir lagom. Jaja hon var fin ändå (:

Baby, move on

Sådär, hemma med finja nu!

Han sa att vi var på helt rätt väg, han gillade hur jag tänkte på ridning i allmänhet och med finja, så det var jättekul. Ryggen kändes bättre sa han även om den inte är helt bra än, men innan så hade den varit typ helt onormal, alltså väldigt sällsynt på nåt vis, nåt mer nervsystemet osv. Men det var bättre nu. Så vi ska tillbaka i början av Mars, rida precis som jag gjort nu tills dess sa han, förutom några dagars skritt nu i början. underbart :D

Så då kan hon tillochmed följa med på årets första tävling i grevagården också, perfekt :'D Åh bästa hon!

Fan hann inte med Znuten idag, hade tagit henne i morse om jag vetat att vi skulle åka iväg, vilket jag inte visste förrän några timmar innan och då red jag Linda istället, attans. Jaja, hon var relativt duktig i söndags så de får väl gå an for this time.

har köpt nytt bett också, tvådelat gummibett med fasta D-ringar, letat efter ett sånt i rätt storlek rätt länge, svinkul, nöjd :D Köpt nya skor också, eftersom att jag antagligen kommer rida väldigt mycket med chaps i vinter för att det är varmare, och aj har problem med fötter o ben o knän o hela det tramset så ett par bra skor var bra, håller länge gör dom ju också om man köper ett par ordentligt, episkt snygga också, ni får se någon vacker dag!

Resten av Linda-bilderna kommer sen, hang on!

Time to pass

ridit Linda nu, hon var rätt fin faktiskt :D Elelr väldigt fin, haha. Mamma filmade så de komemr sen, men hon var myycket finare i slutet när mamma hade gått, såklart haha! Nä men fin var hon. Ni får en bild här nu så får ni resten sen, för snart kommer mamma hem med min nya jacka HEAHEA och sen ska vi mde Finja till jocke, och ja ska med fö rja vet liksom lite mer än mamma på dne fronten, o hör avad han säger nu när de va en månad sen sist :'D


Violent pornography

Ridit Finja, bästa hon. Hon var lika mjuk som igår, det är ju inte i närheten av bra än, men det är en jätteskillnad sen hon fått alla hjälp av Jocke och Linda, det börjar liksom släppa. Hon har inte alls samma tendens att gå på bogarna och nacken börjar höjas på rätt ställe, på denna korta tid, alltså att hon har möjlighet med det nu, fina hon.

Ger er faktiskt film från det nu, som ni ser så är det ingen perfekt form någon gång, men hon går itne med huvudet i vädret och hon går inte på bogarna, det är prio ett. Sen tycker jag galoppen är mer sammanhängande och även traven, även om det somsagt itne är i närheten av korrekt än. Bästa Finja.


You just lost your mind

Morrn!

Precis som vanligt så ska jag straxt ut o börja fixa med hästarna. Finja får gå först efter en halvtimma i skritten, Eller ja zwiggy får gå alra först för hon går itne i skritten osv. Znuten får dressyrpass today, Linda aswell, Linda skulle behöva skogen men asså, vi får se haha. Kanske!

Aja, Ciao!


Svar

"
Kan du inte lägga upp maaaassa bilder på den lilla vita ponnyn du hade o Nelson o Wirre? snääälla?"

Wait.. Lilla vita ponnyn? Nelson? Den enda jag känner igen är Wirre, vem fasen är Nelson haha? HAHA melar du Melwin? ;D JAHA, LOPPAN, är den lilla vita ponnyn, tror jag. Loppan, Melwin o Wirre, haha! Maybe some day!

Pruttdubstep

Well, red Linda förut, haha. Hon var jättefin på marken osv, sen hade jag satt upp en liten baby-serie typ, först en bom som va typ 10 cm hög på sockerbit, sen 2,5 meter (studds) till en typ 30 cm hög bom, och sen 6 meter (ett galoppsprång) till en typ.. 40 cm hög bom eller nåt, bara för att hon ska få komma igång lite haha.

Det var ett äventyr.

Först när jag styrde emot så vände hon tvärt och flydde från patsen, haha. Blev sur o styrde tillbaka, då jävlar. fort gick de. Man kände att hon hade bestämt sig för att ta sig över eller igenom eller både och, haha, örnörn, typ kravlade sig igenom studdsen på nåt vänster, vet itne vilka ben som var var, och sen ett väldigt bestämt galoppsprång till det lilla lilla hindret, som hon SKJUTER upp i luften över, slänger upp huvudet i luften över hindret, samt sparkar bakut, och skuttar glatt vidare efteråt för att övertyga mig om vilken fantastisk insats hon precis gjort! Sen saktade hon lugnt av till skritt och chillade vidare, HAHA alltså åh, Linda. Cphäst <3 Mantag är bra.

Sen gjorde vi det några gånger till och då gick det bättre, haha! Ska börja hoppa studds flera gånger i veckan, iaf två, med henne nu. Och när ja börjar hoppa hinder så ska jag bara ha teknik-hinder, alltså, äsch, visar hur ja menar när ja väl gör det, samt teknikskydd, för hon behöver stärka sina språng liksom.

Aja, ska sova, GONATT :D


Nicki she just mad

Sen när tar det 45 minuter att plocka in 6 hästar fårn hagen? Jo, sen Fille och Znuten började gå i hagen som sträcker sig en km bort.. Tur att Znuten iaf är söt och låter sig bli fångad direkt, phew, tar extra lång tid me tunga stövlar och tre meter lera också, sant spola av fem ton lera, damn. Gillar inte hästar alls.

When i come back

Hann rida Finja i morse, och gud. Hon har vilat tre dagar nu. En helt ny häst, otroligt mjuk (om man jämför) och jag kände INGEN tygelhälta what so ever, vilken jävla skillnad, det har hon behövt. I'm on the right way here, känns fantastiskt.

Linda har varit o kollat igenom Fille, Rosa och Zwiggy. Fille såg tydligen jättefin ut, Kuuul :D Ska bli kul o sätta igång honom sen o se om han börjar hoppa bättre snart. Men när han är helt igång så ska även GABRIELLA MANNERSOOOON komma o provrida honom, denna häst kommer jag bara kunna sälja till någon där jag vet att han får hjälp med sin stora kropp, rätt behandling i form av kiropraktik och dylikt, samt den typen av ridning, och där han får hjälpa henn ekomma upp i klasserna :D Men tills han blir såld så ska ja tävla honom såklaaart, kanske hinner vi debutera 150! :D

Rosa hade också fått mer muskler, och zwiggy såg fin ut tyckte hon, galet välmusklad bakdel osv, elle rhele hon är rätt musklad men hon är väldigt spänd i ena bogen/halsen typ och lite tunnt med muskler precis bakom skulderbladen osv, bra, då vet jag vad jag ska gööraaa sen :D

Aja sk aut o ta in hästarna snart, sen rida Linda :)


Svar

Första frågan var, från Anonym:

Vad är det för stam på henne och i vilken prisklass ligger hon?:)

Angående Znuten då. Jag kan inte stammen utantill, men kan hämta passet senare o återkomma med full stam sen, tror jag :) Och jag vet inte hur pass öppen ägaren är med det, men hon är ju till salu så why not antar jag, och ägaren har sagt runt 100 tusen :)


Andra frågan var, från hanna:

Vad tycker du om dina softup stigbyglar? Bra/dåliga? :)

Jag typ gillar dom! Lite smått, dom hade kunnat få vara lättare, dom hade kunnat få vara ännu bredare, osv. Men förutom att man glömmer dom då och då haha så tycker jag det är smidigt att ta av dom, jag har jättetunna stigläder på den sadeln som används till och det är superlätt o bara haka av dom, så tar av dom efter varje ridpass, det tycker jag är smidigt :)


What's the point

Här har ni filmen från både 110 och 120 :) Jag se detta lite mellan fingrarna, hon har inte hoppat något alls på tre månader förutom några enstaka språng förra veckan samt två språng på ett räcke i tisdags, så det är okej, nytt ställe o allt. 5 år liksom.

Och ser istället framåt mot att få hoppa ytterligare en 120 så snart som möjligt och bevisa att hon faktiskt är lite lydigare än sådär, haha, för det lovar jag att hon är, med handen på hjärtat! :D

Jaja här är dom, hon är ju iaf glad :D


The right to be you

Ridit Zwigg och Lind nuu, Zwiggy är söt och Linda var fin! Massor galopp idag så vi sparkar igång henne ordentligt nu :D Om typ tre veckor eller nåt så ska hon nog med till kurs på jumpclub, så örnörn!

Ska ut o feeda dom nuuu, Hejs :D

Not loosing what i've found

Sådär!

Znuten kändes helt ok på framhopp osv, hoppade fint. Inne på banan med, men sen när jag börjat, haha! Hon var visserligen spänd redan innan stark då för de va ju lite rörigt med typ två fastbundna hundar inne på banan osv, men sånt är bra tycke rjag haha, iaf för znuten! Men sen blev hon döstark mellan hinder, det har hon ALDRIG varit för mig, alltså aldrig! Men dels var det ett nytt bett som jag bara ridit på en gång tidigare, och dels så har hon inte hoppat mer än ett hinder åt gången på typ tre månader så det är lite förståeligt.

Men hon lyssna väl ändå relativt bra, blev somsagt stark mellan hinder o svår o få tillbaka, suck, vekrligen aldrig sett det hos henne förut, hon kan bli dragig preciiis framför hinder ibland men aldrig såhär, jaja! Hon peta tvåan som var ett räcke ur sväng, annars rätt fin. Och sen blev ja typ fast där inne på banan medans någon annan hoppade, och sen så höjde hon till 120 o ja hade inte blivit utsläppt än o så tänkte jag att vafan haha, vi kan lika gärna hoppa 120 också.

Så de gjorde vi, hon gick ungefär exakt likadant mot 110, rev samma hinder igen, haha! Men fick faktiskt flera jättejättefina språng på oxrarna, verkligen!

Och det som gör mig lite glad är att trots att det inte var världens finaste ritter, för de tvar det inte för ohn var stark, så liksom räddade hon några gånger, eller hon liksom lyfte på benen trots att e itne var perfekt, och det har hon itne gjort förut :D Så de är ju asbra, tycker hon känns rörligare i kroppen och hon är sjukt snygg o se på förövrigt :D

Så jag är nöjd! :D

Kommer film sen, ska ut o fixa med o ta in hsätar o rida osv, hejs!

Hold me much closer

Yayayo!

Jag somnade vid kvart i 7 igår :'D Sov ungefär 12 timmar för jag vaknade o svarade på hundra sms runt 8, HEH.

Anyway, vi åker runt 10 today, chill! Hoppar en 110 somsagt, gulligt ;D Sen så åker vi väl hem igen så fort som möjligt så ja hinner rida några till :D

Men iaf, ni får ha en bra dag sålänge, trevlig regnig söndag, Hejs! :D


Fille <3 Tror det är i detdär ridhuset vi ska hoppa idag, annars är mamam dålig påa tt förklara, haha! Aja :D

How fast we compromise

Yo!

Ridit Znutne i skogen, de gick bra, hon var pigg, typ. Kom på att Finja får vila idag.

Så nu ska jag försöka halvsova tills kl 7 då dom får käk o sen ska jag lägga mig vid 9 senast HIHIHIH

Vi åker typ kvart i 10 i morgon, till Linköping för att Znuten ska hoppa 100 Pay & Jump haha! Så e blir nog braa, Tja sålänge!"

Tear my heart open

Phew, fortfarande trött som.. öhm, nåt trött.

Har ridit Zwiggy och Linda, zwiggy fick skritta i skogen, för allt är smält o o-halt nu så passar på :D Hon var.. hon var zwiggy, fick tre utbrott då hon blev rädd för nåt, en total-tvärvändning och två skena framåt två galoppsprång saksaker, haha, annars fin.

Linda var fin som vanligt, idag hoppade jag en upphöjd bom för första gången, alltså kavalettibom, typ 5 cm ovanför marken, HAHA, den var farlig och linda hoppade jättehögt över den :D Söt är hon, sen var hon bara superduperfin, Bästa hon :D

Ska ut sen o rida Znut i skogen, o så får FInja gå i ridhuset tonight.


She want's it

Haha fy fan vilken morgon. Efter 1 timmas sömn så pallrar jag mig lydigt upp vid kvart i 6 och i ren jävla trans klär på mig random plagg jag ser, ramlar min väg ut till stallet, för o se att grannen håller på o ge dom mat... fy fan va dumt av mamma o pappa o glömma o säga sånt.. Fan skulle jag tro liksom ._. okej fml, BLÄ.

halvt gråtfärdig gick jag in o somna om fram tills nu haha. Ska nog göra min sova-mitt-på-dagen-debut idag, hmm. Jennifer kommer nu vid 9 så ja måste ut nu.. vill dö haha, usch. Förövrigt var det värt att stanna uppe, bara så ni vet. Men ändå. Nu ska jag ut och tortera migsjälv lite, Hejdå :D


Tjenixxx

Hejs, svejs, uppe nu, klockan är kvart över 4.. Blev liksom aldrig så att jag gick o la mig, heh. Sett två skitdåliga filmer på tv för orkade inte fixa på datan, suck. ORKAR INTE SOVA, ska upp runt 6 ändå, INTE OKEJ ALLS, har ju morgonfodringen.... dööööööö, hej.

You bastard

Sitter o gör ingenting, givit hästarna kraft redan för ja hade tråkigt, sen får dom hö vid 9 typ, heahea.
Så för o fördriva tiden lite så snodde jag denna lista från Tess, hihi.
Årets bästa: Att alla hästar kom upp på 140-nivå och gjorde bra ifrån sig, känns som att jag fick en bra lägstanivå på alla!


Årets sämsta: Skadorna, Det som stört mig mest är Lindas skada, att den gick så långt att hon blev osäker på hinder, sånt tar så lång tid o bygga upp igen :<


Årets roligaste: Vinsten i 135 med Zwiggy, det var kul, den hästen förtjänade det, samt att det var hennes första vinst ever :D


Årets sorgligaste: Wirre 


Årets tokigaste: Zwiggy <3 


Årets bästa köp: Känner hur jag kopierar tess här men haha, Min butetsadel!


Årets sämsta köp: Jag vet inte :o


Årets bästa tävling: Hammarö, utan tvekan, red in ungefär 30 tusen spänn under den helgen, haha!


Årets sämsta tävling: Jag har aldrig dåliga tävlingar, såvida det inte är skador inblandad, men vad gälelr resultat så är dåliga resultat ofta bättre i allmänhet än bra resultat.


Årets avramling: HAHA, gillade den i Karlstad då zwiggy agerade hingst och mötte en mötesrädd häst (Sara Brinks) som blev rädd och zwiggy passade på o gjorde sjuka språng så ja åkte i backen, och när jag skulle upp igen så sparkade hon mig på benet, haha!

Årets sötaste: Challe & Wirre :')


Årets ridna hästar: HAHA, hum.säkert ett 30tal hästar, då räknat provridningar osv.


Årets inspiration: No idea, får lite då och då utifrån, men mest från hästarna, lite lärdom varje gång, lite mer känsla, lite mer rutin, det är inspiration för mig :) Typ!

They'll never understand

Hihi, börjar bli småkär i Linda igen! Hon är magisk nu, lite spänd och idag så skrämde ridhuset henne jättemycket, det lät faktiskt om det idag till hennes försvar, haha! Men hon var jättefin och vi galopperade på volt för första gången, alltså inte hundra volter men iaf typ 2 :D HIHI. bästa hon.

Nu ska ja chilla till sja ska ge dom mat vid 6 tyyyp :D


Från 140 i hammarö, nästa år är vi nog på 140 igen, men ska ta det sjukt långsamt denna gång så allt blir rätt :D

So starstruck

Sådår! Jennifer har mockat allt och gjort höpåsarna, haha! Gud vilken lyx :D

Jag har ridit Znuten och dom har fått mat i hagen! nu är jag heeelt ensam hemma HIHI ända fram tills i morgon, HEAHEA ni anar inte hur hög min musik är <333 grannarna är typ inte hemma heller, omnomnom.

Weeell, nu ska jag äta lyx-lunch som består av billys panpizza :') HIHI.

Znuten var förresten riktigt fin! Försökte LETA massa fel o göra massa svåra krävande saker men asså haha hon är så förbannat duktig! För o va 5 år, shit, hon gör saker som Fille kan vingla till lite på ibland, balansen hos denns lilla valp är rätt bra, hon var superduktig!

Ska snart rida Lindaaaaa, hejs :D

Why do you have to

Morrrrrning!

Ska ut nu o börja släppa ut hästar osv. Finja lilla får vila idag, Linda får gå i ridhuset som vanligt, det är för halt ute för o tvärvända.. Tyvärr, vill ha 4 brodd per hov innan hon får röra sig i skogen haha, nu har jag bara två i varje sko. Znuten ska ju få köttar-pass i ridhuset och Zwigg ska skrittas :D

Hohohuhihuhuh HEJS :D ha en bra dag osv. haha!


You fall, you crawl and you break.

Red linda förut, HIHI. Hon var superdupersnäll idag :D det värsta hon gjorde var när jag hoppade upp, va nära på o missa hästen för hon jade väldigt bråttom iväg, haha! Sen slängde hon sig inte en enda gåååång :'D åh äntligen, hoppas det varar haha.

Galoppen i v varv var helt magisk, alltså shit, svär på gud att jag bara svävade fram, alltså får aldrig sånadär känslor annars, väldigt ofta går något väldigt väldigt bra så de känns perfekt, men detdär var bara en känsla, GUD vad fint de känes, gosh! SÅ blev lite mer galopp idag men mest galopp o skritt, några travsteg. Galopperade över en bom idag, HIHI busig jag är. Hon gjorde ett pegasus-magiskt fint liiite större galoppsprång men de hade lika gärna kunnat vara 160 :'D JAG LÅTER SOM ETT RIDSKOLEBARN SOM PRECIS HOPPAT SITT FÖRSTA HINDER <3 AND I LIKE IT :D Åh, HIHI, det var kul. Alltså just då, sen var det bara vanlig ridning, HEH.

I morgon åker mami o papi bort runt lunch typ o kommer hem på lörrrdag, men eftersoma tt jag är pussy så får jag hjälp av jennifer o mocka, haha! Ska itne säga att "men det är faktiskt rätt mycket o göra" för alltså göra det skulle jag absolut hinna göra, men well, blev bortskämd denna gång, kan leva med det. Vill bara att ni ska veta att jag inte bara pekar på saker o får allt gjort, men denna gång är det nog lite åt det hållet, haha. Jaja, bara mockningen, gör allt annat :) Nju ska ja.. vet inte! Sova?


Massive hold

Ridit Znutituti nuu, skolilogen, sötinöti, piggidibbi, hihihuhu. Blev i princip bara skritt o trav för det är för hårt för galopp, jaja :D Söt är hon, haha. I morgon sk aja köra igenom henne ordentligt i ridhuset, liksom jätteordentligt, sjukt mycket lydnad och ja ska va rätt hård med det, och sen ska hon gå skogen eller något lugnt i ridhuset på lördag oh sne Pay & Jump på lördag somsagt.

Ska snart ut o rida Linda, hihu hejs!Fake tales

Ridit Zwiggy och Finja, hihu, zwiggy är finast i världen :D Haha alltså precis när jag hoppat upp så blev hon livrädd för nåt bakom hemme så hon SKENADE framåt typ tre steg o sen gick hon het chill o avslappnat igen, alltså haha, blir inte ens förvånad längre, reagerar knappt, bara klappar o ser glad ut, haha, cpdjur <3

Ska ut om ett tag o rida znut i skogen, ävne om de är halt överallt o hårt o jävligt, menmen, Nästan så man väntar på att de ska bli en jäävla massa snö så man kan rida lite mer överallt än när allt bara är snorhalt o stenhårt typ. Aaajaaa, hejs :D


With the booming system

Morrn! Visste ni att jag kan Super Bass verserna äckligt fort? asså kan "prata" dom typ sinnessjukt fort, HIHI, massa andra låtar också visserligen men med tanke på överskriften haha.

Anyway, jag vill egentligen gå ner o äta frukost men sotarn är här så jag vågar inte, han är läskig och svart. Fast jättesnäll men ja vågar inte ändå.

Anyway, Znuten får nog skogen idag, om de går, et är as-halt ute o stenhårt men ska brodda dom, hatar o brodda också, prutt. Linda får ridhuset, ska skritta zwiggy också och sen rida finja.

WEEELL, uhm.. Have a good one :D

I scream, you scream, all I want is ice-cream.

Klippt Znuten nu iaf, inte hela huvudet men halva, haha, ORKADE inte stå o pilla i pannan o sånt. Och vilket satmara on är då, så jävla hysterisk att klippa, jag menar, när jag skulle klippa huvudet så envisades hon med att försöka somna? herregud vilken nervig en. haha, nä men hon är så sjukt snällt o klippa, stod under magen på henne och hon rörde verkligen inte en muskel, öronen framåt och allmänt underbar är hon, fina znuten, så himla härlig haha!

Nu ska jag fortsätta göra ingenting, Ciao!


For every heart you sold

Får se om jag rider Linda, ska klippa Znuten först iaf, hon kan lika gärna vila, emd vaccin o allt. Bajs ja hatar o klippa hästar. har sagt det förut I KNOW men i really dislike it :( HEJDÅ :D


Some of them

Bara så ni vet så bryr jag mig inte alls om vart huvudet är nu, utan enda fokusen ligge rpå att få igång bakbenen och försöka få in dom, vilket inte är jättelätt, det är som o rida på två olika hästar, först frambenen, och sen bakbenen, två olika världar typ. Rider henne med bett ibland, detta är andra gången sen hon kom hem och det går jättebra men ska rida på hackamore mest, bett någon gång i veckan. Hon får ha huvudet vart hon vill sålänge hon inte släpper ryggen, vilket man märker direkt när hon gör för då tappar hon bakbenen och snubblar till med dom, varje gång. Så då vet ni lite mer vart vi är just nu, men hon ska tillbaka till jocke på onsdag och då berättar jag mer om den kommande träningen. Ni får några bilder bara för o se lite snabbt hur de såg ut idag, och jag ser tydligt att hon redan har kortat upp sig i sigsjälv, alltså under ridning, inte förövrigt, jag måste hjälpa henne genom varje steg annars ser hon tygelhalt ut för hon är svagare i ena sidan, typ. Men det största man kan säga är att hon har gått på bogarna så himla länge nu för hon har varit "trygg" där, så därför bryr jag mig itne om huvudet utan vill snarare ha upp det än att hon går o lägger vikt på frambenen o inte bär upp sig själv alls, även om det ser "fint" ut. Så då vet ni :)

Hey bud, let's party

Ja hatar domdär chapsen, alltså hatar att rida i dom, så jävla tjockt blir allt och sjukt orörligt, de är som o rida i tretorn, blä. Men ja ska ge dom en vecka o se om dom blir bättre, vilket dom antagligen blir, haha.
Zwiggy var finis, första gången hon ens var i närheten av ridhuset faktiskt, så fick gå med henne ett varv först för hon var så spänd haha, sen var hon jättesnäll, slängde sig bara en gång men till hennes försvar så stod det faktiskt en stolpe där, lovar. Saknat henne såhääär mycket :D

Cyanide & TNT

Morrn!

Skulle se film igår, haha, men så satte en dum kille en handduk runt sin hunds mun o näsa och i ren chock stängde jag ner skitet, vafan, vad är det för trams ._. Haha usch, de va läskigt :D

Anyway, well, ska börja skritta Zwiggy idag.. Haha, hon skulle egentligen till veterinär idag, men hon va sjuk eller något men tyckte vi skulle börja skritta henne så challenge accepted, typ. Det är halt på vägarna så ska skritta i ridhuset... Challenge... accepted? Haha jag vill inte dö! Men jag ska ge det ett försök :D

Znuten får vila idag, hon ahr gått ksogen hela helgen och två hårda pass nu mån-tis, så får hon nog skogen i morgon, ordentligt jävla jättegenomkörning på fredag, skog/vila lördag och sne ska hon hoppa en 110 i linköping Pay& Jump på söndag :D Blir kalas! Sabina, ska du med? :)

Linda ridhuset igen, luuugnt idag med pgav vaccinationen, och Finja ska gå också.

Ska ut o sätta igång så jag kan klippa Znuten seeen :D hihu hatar o klippa hästar.


Done with all this

Red znuten förut. Hon var riktigt fin sådär i allmänhet. Mycket lydnad idag, red över två bommar på rakt spår mde 21 m emellan, duktig var hon, mycket halter, såna stuffs. Fin börjar hon bli iaf!

Aja ska sova, Nighty!

I'm doin' superfly

Oh my jag tror vi äntligen snart ska beställa nytt hindermaterial! Inget massivt men vafan, typ 20 bommar och 10 hinderstöd eller nåt! har ju redan hinderstöd sen tidigare och typ 4 lätta plastbommar och två tunga plankor, och sen en jääävla massa träbommar men somsagt så over my dead fucking body att jag släpar in dom i nya fina ridhuset, haha, nä där går min gräns!

Ska äta mer glass nu hihi och sen ut o rida Znuten runt 5-6 typ. På det sättet så kan jag ge dom mat direkt efter och slipper gå ut en extra gång, nej, jag är itne lat, jag tänker bara efter lite :'D jag är visserligen sjukt lat också men inte vad gäller detta, HIHI.


Haha Bella o wirre, WIRRE <3

Filthy lummox

Linda var faktiskt snäll idag :'D Hon kastade sig en gång i början för ena långsidan, men sen slängde hon sig inte en enda gång, stegrade lite nån gång men inget mer :D:D:D Men tog det ju ändå lugnt, ett varvs trav i varje varv, sen massa skritt, och sen ett varvs galopp i varje varv o sen massa skrit to sen klar typ :D finis. Ridit Finja också.

Ska snart ut o ge dom hööö och sen.. chilla :D


Up yours

Morgon!

Welll, kom upp i tid idag iaf haha, kvart över 7, phew. HELVETE vad örkt det var ute? kolfuckingsvart! haha har inte gått upp förrän runt 8 i några dagar och woah man ville ju bara dö igen :(

Ajaaa, ska ut somvanligt o släppa ut dom i skritten osv, Rida Linda först antagligen, just fan vaccination.. Dom får inte bli svettiga that's the deal men ja kan liksom inte kontrollera att hon slänger sig och hmm.. Får se vad jag gör, haha, kan ju ge det ett försök -_- Sen Znuten och sne FInja, eller ordningen vet jag itne mend et är dom tre som ska göras något med today.

Znuten får ridhuset idag med, tänkte kötta lite lydnad, lägga ut några bommar och öva halter innan och sånt, ska kanske åka på Pay & Jump på sönda gi linköping med henne, så träna lydnad lydnad fram tills dess känns bra haha. Tror de räcker med o hoppa 110 eller nåt då, vill inte hoppa två klasser, och kanske är lite osjysst o gå in i 120 direkt såhär när ohn inte hoppat, så 110 räcker nog. jaja vi får se. Hejs :D


As they go flying

Haha, gick ut förut för o rida Linda, när ja går in med henne i stallgången så säger någon HEJ och gud så rädd jag blev! Det var visst veterinären som skulle vaccinera dom idag, gosh, det var det ingen som informerat mig om haha! Så bidde inget rida Linda idag, utan hon fick nöja sig med ett stick i halsen! Likaså Zwiggy och Rosa!

Men red Znuten, och satte upp 5 studds, för jag har 5 bommar, haha! Hon var faktiskt fin, jättefin, studds var lite för roligt så de gick rätt fort väl inne i "serien" men hon rev bara en bom en gång, och hon lär sig nog vänta lite mer, vet att hon väntade fint när vi hoppade studds i somras så det handlar nog mest om att hon inte hoppat på ett tag :) Men hon var väldigt snabb i benen så jag är nöjd! Väldigt fin runtom också, mycket ökningar och minskningar och faktiskt lite sidvärtes rörelser i galopp vilket hon aldrig gjort förut, så hon skötte sig super!

Nu sk ajag.. vet inte, FIlm! Vet ni någon bra film så säg till! please :D


Keep it from spinnin'

haha, skulle gå ut o rida Linda förut, när ja gick in i hagen så gick hon bestämt därifrån, hon går i en lite större hage nu än förut och haha det är ju superkul tycker hon, å efter att lugnt och stadigt galloperat runt mig på en stor volt i 10 minuter så gav ja up o gick in o åt glass, simple as that, fick ingen mat idag haha :( mamma åkte på massage, så bidde glass, ska tvinga henne köpa pizza on her way back though.

Men haha så jag låter dom gå ute till skymningen runt 3 och rider henne och Znuten sen istället, så kan hon få sina utomhustimmar istället, haha :D


Världens vackraste :D Hon är favoriten hos alla som kommer hit typ, Linda massage-kiropraktor-linda gillar Linda, haha och Jennifer också, hon är fiin :D

A little in the middle

God.. förmiddag :'D

Har ridit Finja, ni anar inte hru bäst hon är, men berättar mer om några veckor :)

Ska ut snart o rida Linda tänkte jaaag, blir ridhuset för henne idag, ska bara flytta på regnbågen som mamma ställt på "den läskiga" sidan av ridhuset, om den står på andra sidan av ridhuset så är båda lika läskiga = ingenstans o slänga sig vilket gör att hon kmr ge upp och gå dit jag vill? well i wish, haha!

Sen ska Znuten gå i ridhuset också, rida igenom henne lite, sätta upp några studds tänkte jag! Letar efter lite Pay & Jump eller lokala tävlingar nu så hon kan få skutta någon 110 eller två, de vore bra :) Så om någon vet något i närheten (jag åker inte en meter utanför östergötland för en lokal/regional tävling) om ens det, bara så ni vet, haha.

Aja, Hejdå :D


HAHA zwiggy <3

On top of the world

Meaow. Inte gjort ett skit förrän nu när jag var ute o gav dom mat, haha.

Well, uhm. Jag har inget o säga. Gunnar är verkligen tjock.


Let's get it poppin'

Sådär, ridit Linda i skogen och Jennifer hängde på med znuten! Lååång runda och bara skritt, plus cirka 40 tvärvändningar och lite stegringar och såntdär, suck haha! Znuten hängde på vände lydigt som om linda sa åt henne, haha, men hon var inte så besvärlig, haha!

red säkert 1,5 timma i bara skritt typ, så det var skönt för dom! NU ÄR JAG KLAAR FÖR DAGEN, mjukisbyxor <3333 Chill :D


Gunnar är en tjock kisse.

FYI

...Så kan jag nog inte riktigt förklara med ord hur skönt det är att inte åka till den förbannade christmas show på grevagården! Ni anar inte, lättnaden, att slippa alla ponnyer och allt jävla trams, haha åh, herregud vad jag inte saknar ponnytiden ett jävla dugg :')

Har ridit finja nu iaf. Ska snart ut o rida Linda i skogen med Jennifer o znuten tror jag :) Bara lugnt, linda har ju bara skrittat i skogen, men kanske någon trav o kanske galopp men tror inte det, mest skritt :) SEN ÄR JAG KLAAAR :'''D för dagen, HIHIHI. Lycka.

hejdå :D


Remember? :D 1a oktober såg de ut sådär :'D

Let's watch you burn

Har fått upp ögonen för vissa hollywood undead låtar, haha, rätt grymt.

Well god morgon! Skönt o va hemma ännu en söndag, är så himla glad över att jag inte är kvar  billdal :)

Jennifer kommer hit idag och hjälper idag också, vet iten riktigt varför men mamma sa det, och då kanske hon vill rida Znuten i skogen idag också, så kan jag få ut Linda i skogen, hon kanske är snäll när man rider med annan häst, har ju inte velat bryta några ben på varken mig eller häst så därför har jag inte velat rida i skogen förrän jag fr lite koll på kusen o hon slutar slänga sig typ.

Annars så äre väl Finja utöver dom två. hihu.

Aja ska ut nu, Hejs :D


Bild från förra våren/hösten, wirre <3

You weren't sure

Här är filmen, lilla rosa. Hon är så positiv trots att jag som ryttare kan garantera er att hon var trött, det ser ni ju själva, utsprånget i kombinationen som rullar ner, hon hoppar ju jättefint men de är bakbenen som inte kommer med bara, hon orkar inte liksom, är så stolt och nöjd över henne!

Och ljudet är cp, så lyssna inte på ljudet från när bommar faller haha, det är 1an, 8an och utsprånget i den bruna trekombinationen hon river, inget annat trots att de kanske låter på andra ställen :)

Deactivated

Fina fina rosa. Det blev så jävla tydligt idag att hon är trtt, hon har inte vilat från en enda tävling dethär året tror jag, någon kanske max. Hon har visserligen bara gått 120-130 som max hela sommaren men ändå.

Alltså hon är så jävla fin, så frbannat jävla jättefin, men hon orkar helt enkelt inte riktigt lyfta upp bakbenen, hon rev ettan, hon kom perfekt, är helt övertygad, vet verkligen att jag kom perfekt, hoppade superfint, men touchade med baken och den rulla ner, sne va hon superduperfin tills nr 8 som var ett träcke och där fastnade vi i munnen lite så det var ett misstag absolut, men sen rev hon utsprånget ur trekombinationen också och det var likasåbara en litenliten touch, hon orkar helt enkelt inte så nu får hon sin vintervila, får gå i skritten i ngåra dagar och sen vila helt. Hon är så himla duktig!

Så jag är jättenöjd, verkligen! Påväg hem nu, skönt, vattendränkt box stackarn.

Kommer nog film från dagens snart rätt så  snabbt fö rmin kusin kunde filma på plats med min mobil :)

Är så nöjd, fina fina positiva underbara häst, kan inte beksirva hur trött hon är, man ser det på henne, idag typ åt hon knappt sitt hö eller nåt och morötterna tog typ en halvtimma o äta upp, hon ramlar nästan ihop haha, jättetrött, gumman.

Jaja, Hejs!

Can you deal with it?

Morrn!

Brjar dagen med " Det bästa med dåliga ryttare är att dom sänker priserna på bra hästar", har en fin häst här som jag vill ha som jag tror på och hoppas att ryttaren inte gillar den så den blir billig o kan säljas sen ;D ae tror den kan bli riktigt bra, 140 150 minst, men river nu i 130, så hoppas kan man :D

Well ska snart ut o gå med Rosie, sen vet ja inte, kolla lite maybe. Så well har inte så mycket o säga mer än that, så hejdå :D


In time

Har ni sett den? Är inne på halva, den verkar rätt chill, halvdåligt ljud plus snabba scener med smårabblig engelska o såklart ingen text och en trött jag gör den lite sämre än den är runt lunch på dagen antagligen, haha, men dne är bra, cool story.

Aja, ska sova typ, är nr 18 cirkus i morgon i 140, en A0a tror jag, så de blir chill, tror vi åker hem efter i morgon, men vet inte :) om de går aasdåligt så stananr vi nog, men ska göra allt för o få en fin lugn stadig runda, något pet gör inget, vill ha en fin avslutning fr efter detta så får hon vintervila :)

Aja, ska sleepa, najti!


He ate my heart

Klar nu!

Kan börja med o säga att ajg fick 13 fel, men det känns som en 4 felsrunda, alltså, det gick JÄTTEJÄTTEBRA!

Först och främts var det en askonstig bedömning haha, så himla onödigt, tänk er att det var två faser, men även om man rev i första fasen, så fick man hoppa andra, och det var bara tiden i första fasen som räknades, men felen från båda, asså.. i stort sett var det en A0a men bara tiden från halva banan räknades, haha! SÅ onödigt, vad är fel på en vanlig A0a typ. Fast ändå rätt snällt, hade det varit en A0a så hade man behövt rida fort från början. Hade det varit två faser hade det varit många fler hinder, så det var ju sjysst egentligen, men ändå!

Jaja, hon hoppade SUPERBRA 1-4, asså riktigt riktigt bra, på 4an så typ hoppa hon mig ur sadeln på nåt jävla vänster, är fortfarande ovan vid sadeln haha, så tappade tyglarna typ, så hon blev lite lång till 5an som var en stor oxer, men hon hoppade jättefint men hon nuddade frambommen med bakbenen så den rullade ner, synd!

Sen var hon VÄRLDENS SNÄLLASTE HÄST i kommande kombination, helt sjukt, kom i botten, ÅH, och hon tänkte ta in två men hoppar bestämt av ändå trots att jag inte hjälpte henne, bästa bästa rosa, så himla duktig! Sen var hon egentligen jättefin, fram tills dom två sista, en lång linje typ, de första var ett plank, och misstaget var egentligen att hon var FÖR ihop, asså liksomför mycket tryck, då blir hon lite trutig och ajg kan inte riktigt lätta innan i balans, lättar gör jag ju men somsagt utan korrekt balans, och då rev hon, sista hindret var bara mitt fel, väldigt tydligt, men hon kändes trutig och då ville jag korta ihop henne ordentligt ås jag kunde lätta vilket jag egentligen kunde men nae, hon rev där med, synd! Men jag vet VERKLIGEN vad jag gör fel och vad jag ska göra annorlunda i morgon :'D

hon är så himla fin, bästa hon!

nu ska jag ÄÄÄTAAAA <333 och sen typ gå o gå med henne :)


He aint got shit to do with it

Framme här nu, har veterinärbesiktigat, hon har fått sin box, allt är avlastat osv, de tär blött här men inget farligt. Jättefint tävlingsridhus och ska snart gå o gå banan inför 140 som ja hoppar idag :)

Well, hörs later!

Maybe you did

Haha, knoppade rosa, blev rätt okay, gick en sväng med henne, släppte in henne i boxen, så rullade hon sig direkt, i pricnip alla knoppjävlar gick upp, suck. Så gjorde om allt från grund o dom blev iaf lite bättre, men ändå, ,suck.

Nu är hon lastad o vi ska åka, men nåt har hänt med typ elen o vajern så vi får inte upp bakluckan, lemmen alltså, haha, bradär, suck, så vi får se när vi kommer iväg ;D gosh. Aja!

Crushing cookie

Morrn!

Weeell, fick sova till 8a idag, HIHI, trots ösregn :D Men ska snart ut o knoppa henne så ja har de gjort typ, sen åker vi allt eftersom fr vi kan ju ställa in henne o boxen osv där på plats, även om de är lerigt, sen får vi se om vi sove rhär en natt till eller där på plats.

Weeell, skriver mer sen, HEJS :D


Made in heaven

Sådär, framme hos familjen Davin som har varit så pass vänliga att odm låter oss bo här en natt och Rosa också för det var Kaos på tävlingsplatsen! Så otroligt snällt!

OCh vilket ställe.. jag vill bara säga upp min kontakt med alla jag känner och flytta hit, shit, vill dö! Gud så jävla fint, det är guldknoppar, det är murade boxar som är stooora och underbara, sadelkammaren är  - jag skämtar inte - lika stor som hela vår nedervåning på vårt hus, MINST, kan på riktigt misstänka att den är större, eller jag är nästan säker, faaa-an också, helt sjukt haha! Så förbannat fint, all cred till dom, gjort allt själva och herregud så fint!

Rosa mår som en gud och har varit ute o gått lite med henne men fanns inte så mkt o röra sig på men rört på sig har hon iaf gjort!

Gosh, nae, vill fan inte blogga mer haha, jag vill aldrig hem igen, till vå rlilla 1700tals gård där man knappt kan vända sig om utan o stöta på någonting annat. Hejdå!


HAHA lägger upp denna failbild från typ i somras eller när de nu var, mitt i ett dåligt galoppombyte och HAHA, ja, nae bara nae haha.

There she goes

Vi är typ .. "snart" framme, om ett tag haha. Vi ska tydligen bo hos någr abekanta över natten iaf, eller alltså rosa skulle få stå i deras stall, så sjuuukt snällt, gosh! Det är tydligen lite kaos i billdal väl där för de spöregnar o blåser osv och detta stall är typ en halvtimma från platsen så det är rätt smidigt, så åker vi dit i morogn o tar ställning! Men så sjukt snällt av dom, hihi. Det är även dom som ska ha dendär ponnyn som åker med oss, så det är ju perfa!

Anyway, uppdaterar mer later i guess :D

All of ya bitches be gone

Haha, började en omgång wordfued med Bella och fick 117 poäng, och hon banga och gav upp, VILKEN MES, säg att hon är en mes, hon behver veta att hon är en mes!

Anyway, påväg nu, ska hämt aupp en ponny som några bekanta har sålt till några som är nere i Billdal dit vi ska :) Så då får rosa lite sällskap, även om hon inte är så trevlig haha.

Har glömt mina hörlurar, PAIN, FML osv, men hoppas pappa hittar några på sitt jobb så kan han möta oss med dom, alltså utan hörlurar betyder det liksom ingen film, ingen musik, inga skypesamtal, nada, elle rklart de går men ljudet är asdåligt då och mamma störs samt att ho har radion på = inte bra alls. Nu är itne denna resa 8 timmar lång, men iaf 4-5 timmar, och well de skull eju underlätta lite.

Resten är nog med, stövlar, spö, sporrar, sadel, sadeljord, vantar, väst, hjälm, kavaj, lindor, träns, bett, martingall, padd, schabrak, osv, tror allt är emd! great :D

Så well, ingen kamera med henne, bara videokameran, ska försöka lägg aupp efter varje runda somsagt, men inga bilder blire, ska dock försöka lirka lite med bluetooth funktionen på nya datan som itne funkar, isf kan ja köra mobilbilder genom helgne, men tveksamt.

Hade gött :D

Allright ma'am, calm down

Morrnnnn!

Väntar på plattången, tar typ 2 minuter men ändå, ska platta håret o sen gå utttt, släppa ut hästar osv, sen ska ja tvätta rosaa, det kommer vara superdupermegakallt, men i'll survive. vi åker runt halv 12 skulle jag tro, senast, men vi måste ge dom andra hästarna hö innan bara.

Allllllllt är klart förutom sadeljord och operation ren rosa, så det är chill :D

Förövrigt så får vi se om vi rider något på söndagen, möjligheten är rätt stor att åka hem efter klassen på lördagen, men vi får se :) Vill reeeaaally ha en dubbelnolla nu. Blir inga bilder i helgen heller eftersom att det bara är jag och mamma som åker, men ska försöka få med tv-kablarna så ja kan filma av tv-n o lägga ut för varje dag. Måste skaffa ny videokamera herregud -.-

Har haft samma videokameran sen jag började rida bponny, det var den första videokameran någonsin som var digital på det sättet, alltså utan filmrullar osv, haha! Så då kanske ni kan ha överseende med att det FAKTISKT INTE GÅR att lägga in direkt till datan, K?

Aja ska köra håret nu, Hejs :D


Fille i 135an i hammarö som han faktiskt vann :D FIna han
RSS 2.0