Jumpclub

godkväll. typ.
I morgon bitti ska tydligen lastbilen komma somsagt, tror jag inte ett dugg på, men de lät somsagt väldigt säkert xD

Är lite uppriven angående jumpclubhelgen. Var helt inställd på att dom tre som ska med till helsingborg skulle få vila i tre dagar för att sen få springa skog innan vi åker iväg och tävlar, känns rätt liksom, dom får ju gå i skritten.. Men mamma hade ringt sylve och han sa att det mycket väl gick såå braaa sååå att ta med en häst till, men alltså nae, ajg vill inte. Tror jag behöver en paus? då menar jag mer att jus tnu bara gräver jag mig neråt i att Rosa itne funkar som hon ska..Så om jag tar med Linda och bara glider genom den helgen så blir det positiva rundor med rosa i två dagar fram tills onsdagen då vi åker. Jo men de blir bra, tränar dom ordentligt nu, fille och Rosa och vilat en dag för två dagar sen, zwiggy fick en vilodag för tre dagar sen, annars har dom gått hela tiden, linda har vilat två dagar i rad nu och de är rätt lagom innan jumpclub, vi åker på torsdag. Ja. En häst blir bra. Det jobbiga är att OM det inte finns en reserv som kan ta min plats, så måste vi betala allt, då får jag ju ta med en till häst ändå, suck. och vem ska DET va då... blä. Hoppas de finns en reserv.

Nu ska jag duscha och sen sova :'D Gonatt!

Woops

Sorry för dålig update. Har inte haft några bildedr och har helt enkelt glömt skitet då, hihi förlåt. Lastbilen får vi i morgonbitti, men det kan ju ändras också haha. men det låter rätt säkert nu xD

Red Zwiggy i skogen en ordentlig runda, lite tvärnitar och rakt-upp-i-luften-hopp osv men ananrs var hon fin, as allways.
Sen vart de ridhuset med Rosa och Fille. Fille red jag på vanligt bett vilket var lite synd, för jag hoppade, satte upp en oxer och hoppade faktiskt 150 i slutet, ordentligt jävla breddad och 145 i fram och 150 i bak, rev första gången och sen hoppade jag kanske två-tre språng till och de va inga problem. kännde hur han satte sig emot lite innan och språnget var segt, men hade ju vanligt tredelat och för att få upp bågen på honom under hög fart, press och framför hinder så behöver jag nog ett pelham som ajg självklart ska tävla på. men vi tog oss över även på vanligt utan större problem så det var ju jättebra, kan ju bara gå bättre! Hoppade även räcke på 145 och han rev itne en enda gång, kalasfin där faktiskt, kommit på hur jag ska göra mde honom nu faktiskt, men ska ha annat bett.

Känns inte bra med Rosa dock.. hon hoppar inte alls bra. Hon river inte osv men hon slänger sig över och hoppar inte ett dugg bra, .. funderar lite på om hon är rätt häst för mig.. Ska ge det till helsingborg och känna lite hur hon känns där, annars vetifan alltså.. Ska prova lite andra bett också, red på helt vanligt tredelat idag och efter hindret så bara håller hon på med huvudet och tar bettet och är i korsgalopp och slår bakut hela tidne, kan inte göra något för att förhindra det really, suck. Fick några fina språng osv. Ae sk akolla lite, red med rullsporrar på henne och ja tror att hon behöver mer ridning med benen, så ska kanske ha korta sporrar bara på henne, och sen ska ja kanske tävla med ett bett med stänger, då blir hon lite skarpare, för nu blir hon liksom tom i handen och bara springer, kommer inte till nån ridning fram till hindrena och hon bara slänger sig, viket hjärta hon har alltså, jag försöker verkligen slowa ner henne men måste ha tryck i henne annars river hon, och jag kan itne ha tryck när hon bar aspringer och inte tar stöd på ebttet ärligt.. hmm. Ska se vad vi kommer fram till.
åh mitt älskade liv <3

Hoppas

...att vi får vår "leverans" idag. men kan inte lova bilder isf, någon kanske, men pappa säger att jag inte får, men vi får se.

Nu ska jag ut och fixa lite i stallet, och försöka rida lite hästar.. Hoppas på ridhuset senare så jag kan rida igenom lite hästar, har inte bestämt vilka dock :D men jag försov mig en timma så ska nog hjälpa mamma lite först ;)
Ha't bra!

GBG

Morsan ahr varit i scandi hela dagen haha, hon har köpt massa saker förutom dom två sakerna som va prio 1 xD vilket var bett och stigläder. Stigläder fanns tydligen inte, inte sånna jag vil ha, så vi får skicka efter för dom ajg rider i i nya sadeln är inte mina liksom, samt så slitna så vi får inte upp stigbyglarna, får lägga dom över sadeln och det känns inte bra :(
Hon köpte långt stora tjocka fluffay BoT paddar, ett nytt svindyrt jävla träns, en ny animo kavaj, och BoT benlindor. Sen billiga skydd och billiga lindor, det var bra iaf, vill ha billiga saker hihi. Nae men tränset är ett såntdär med.. spännen, för mamam vet att jag bytet bett på ett träns typ 5 gånge rom dagen så hon ville underlätta lite, det var ju snällt.. men jag ville ha ett hemmaträns, shit rida i ett träns för drygt en tusing, scary. Men okej, då har jag ett kvalitetsträns att både tävla i och rida hemma, nice. Sen kavajen? tydligen var min jättesliten, det förstår jag inte, efter 1,5 år tycker jag den känns jätteny, trodde inte jag behövde en ny, men bra, då kan jag byta. Shit känner mig bortskämd, men alltså.. inte mitt fel, jag gillar billiga saker.. visst kvalitet, nice osv, men jag gillar att ha mycket kvantitet, dvs mycket halvbra istället för ett läskigt dyrt och bra. Tex med bett, har hellre hundra roliga halvdana konstiga bett än ett kvalitets-märkes-skit-bett av nåt slag.  och träns, träns använde rjag så himla mycket och olika och grejar, vill ha massa hemamträns för jag har så mycket olika bett och byter mellan, alltså, ja. I los tmy point there somewhere, whatever.
Vet inte vad som händer i morgon? ska vara busig och inte sätta larmet på mobilen.. kanske kan sova typ 10 minuter extra, chill. chillidilldill. Med sås, och pomme. erh.
Nu blir ju vädret varmt igen -.- dvs ingenstans att rida.. blir till att rida 2 hästa rom dage igen. Kul. Kanske går att rida lite i skogen skritt och trav, men det har jag fan itne motivation till, lol. Jaja, Gonatt (:

Hahaha <3

Skönaste bildserien xD

Zwiggy får gasa för första gången på väldigt länge.. Wroom
wroom..
wroooom
Nu ska vi börja sakta in lite..
IN YOUR FACE... ansåg zwiggy, WROOOOM
"jag tycker vi hoppar över en gren som ligger tre meter längre bort istället, helt utan förvarning tycker jag att vi gör det också!"
och sen.. WROOOM

haha jag tror jag älskar zwiggy lite. Eller ganska mycket. eller med hela mitt liv ungefär :D

Great day

Tjena. Har haft en awesome dag med kidO, eller ja nästan, hann bli förbannat på riktigt under dagen också, kul osv :D
Vi hann fixa heeela stallet och var jätteduktiga, sen hann vi rida zwiggy (som vi fick  helt amazing bilder på) och sen iväg med loppan och tränade (det var är jag blev arg.. ehe, fucking dressyrtöntar, men ingen idé att jag förklarar här för det handlar mest o hur man bokade osv osv och ingen skulle förstå något, det slutade med att vi fick plocka bort alla hinder och träna i 15 minuter på en liten volt. jag var galet arg, alltså.. it's war, och vi ska fan slå tillbaka ehe.)
Men det gick bra osv. sen hem, äta mat, och sen direk tut och rida en sväng i skogen på fille och rosa. KidO red Fille ofc haha, gick sååå bra, fille är så sjukt fin nu, verkligen skillnad på honom hihi, värsta halsen för o va honom :D:D:D:D:D

Här får ni ett smakprov från bilderna på zwiggy.. denna är inte ens en av dom bästa :D

Morgoooon

Tjenatjena. Hålle rpå att byta om för jag har heela stalet alone today. Visserligen kommer kidO och har med sig hästis för vi ska träna l8er, kanske kan hon få lite saker putsade när jag mockar osv, ja, klart barnet ska arbeta! Äsch, hon hjälper nog till att rida Fille i skogen medans jag rider Rosa, sen tänkte jag rida Zwigg i hagen så do kan hon kanske fota, och sen får Linda följa med till ridhuset när vi sa träna med Loppan. Nice. Nu kommer hon om en halvtimma och jag tänkte ha fått ut nån häst i skritten innan dess så.. Tjarå, kanske blir seg med updatering, brukar ju bli det när ja har nåt o göra haha, men ska försöka :D
Rosas vita hår i huvudet hihi

Pew

Bara ridit Linda och Zwiggy idag. I ridhuset. Eftersom att Zwiggy va Bitchayyyyy igår så fick de bli gramanen på henne haha. Hon va kanonfin, lite trixig i bytena och ville byta innan jag givit "klartecken" osv men tillslut gick de rätt okay. Lite jävlig från utgången as allways i detdär ridhuset, tvärvände några gånger då hon ansåg att hon inte orkade göra det jag ville att hon skulle göra. Då var jag SÅÅÅ nära på att skicka henne till slakt men lugnade mig utan att ens ha reagerat synlig på henne, och bestämde mig för att ge mig faan på att här skulle de göras öppna, sluta, skänkelvikningar, bakdels samt framdelsvändning, OCH DE SKULLE GÖRAS BRA, hästjävel, pressade ihop henne som tusan och gjorde allt NOGA och ORDENTLIGT, pew, jag blev nog tröttare än hästen, kämpade verkligen haha, suck. Jaja värt!

Sen fick Lindsayyyy gå, red på ... äsh orkar inte förklara, inte skarpt men inte rida-med-stark-hand-fram-till-bettet-mjukt. Hon måste ha haft någon som dragit till henn ei munnen typ helt random? för rätt ofta, framförallt när jag itne har vanligt tvådelat, så helt plötsligt kan hon slå upp huvude,t inte för att jag drar eller gö rnågonting, kan sitta heelt orörlig med händerna och verkligen itne göra någonting men helt plötsligt ba POW, lustigt.. Men det är inget större problem, hon slutar ju med det när hon får mjukt bett i munnen igen, men vill prova mig fram lite för hon blir så jäkla seg i munnen när jag bara ride rpå backen tar inte skänkeln kombinerat med handen och lättar inte i formen när jag lättar, seg som fan där,  så ska försöka hitta nåt lite skarpare elelr snärtigare, ska ge babypelham ett till försök.. måste köpa lite nya, tror ett flippanbett kan va nåt för henne, ska kolla vad jag kan hitta, så jävla dyra, men tror de kan va värt.. Tror hon behöver nåt som är milt i munnen men med lite hävstångseffekt på. Självklart ska jag hoppa och tävla på vanligt tvådelat, funkar bäst på det och känns mest fair mot hästen, men ja.. hm :D

Tja.. de var'la dagens. Tomorrow kommer kidO och förhoppningsvis rider nån häst här eller två i skogen typ, sen blire ridhuset för vad jag förstår så ville hon ha nån form av hjälp, ska se vad jag kan hitta på hihi. Ska ge barnet en kram, tror hon behöver det såhär i kylan.

"Tävling"

Jag städade (!!!!!!!!!!!!) lite bland mina träns osv, plockade bort martingallar och kollade över alla tyglar, har säkert 20 par tyglar? lade 5 st i reserv som jag itne använde,r men ett par som jag vekrligen inte gillar hittade jag och jag tänkte antingen slänga dom eller ge bort dom, men så tänkte jag att.. varför inte lotta ut skitet? dom är användbara osv, lite slitna men kliniskt rena atm för jag har puuutsaaaat dom. Dom är rätt mjuka osv och egentligen inge fel på, jag gillar bara itne att rida med dom. Så jag tänkte att...
Om någon vill ha dom, så kommentera detta inlägg och skriv att ni vill ha dom :) jag antar att om det är flera som vill ha dom, så får ni helt enkelt skriva en snabbis varför ni ska ha dom eller nåt annat ascoolt, så jag kan välja ;D

Awesome

Jag är rätt bra på att knoppa. Det är inte skandinavium-bra, de är nog en liten bit kvar, men sen är enda sättet att förbättra dom -  att sy dom. Men lite bättre kan dom bli, framförallt så kan jag ju lägga ner lite mer tid på dom, knoppar en häst på en kvart och gör det itne speciellt noga osv, inget undantag idag, tänkte kolla av längden på rosas man, klippte den lite för den är så tunn så kortade längden nån cm, sen knoppade jag för o kolla hihi. oomggg så snygga :D orkade itne göra dom två sista HEH... så är bara man där xD
Nedersta knoppen blev cp, eller lite sticker ut där men de va för att ajg flätade ojämnt och de gick inte att fläta ända ner hihi.

Älskar skärpan lite :D

Dom är helt enkelt assnygga, kolla :D huhu.

Load up

...Burnbreak.

Words can't bring me down

Tjena, sorry för lite seg update, not as awesome as usual, sorreyyy.
Anyway, Zwiggy har ju då tappat en sko så de går inte att rida i hagne eller i skogen med henne, får hoppas att vi hinenr iväg till ridhuset, isf får Linda följa med också, för henne vågar jag inte klättra i skogne även om hon behöver det baaaddd, för det är så mycket stenar och rötter och knöligt och dom halkar i nerförsbacken osv framförallt när jag galopperar både upp och ner, och då kommer hon tappa sina skor för hon lyckas alltid med det, och hennes fötter är så jävla trasiga redan så ja rider så lugnt jag kan liksom. Om hon får hänga med till ridhuset så blire studds och köra slut på henne som gäller ;D

Vi ska ju få våran lastbil, men de är så jävla segt, vi skulle fått den igår, men nu har han ändrat tills på måndag, och nu har han lovat, verkligen lovat med handen på hjärtat att vi ska få lastbilsfan på måndag, suck, vi skulle j fått den förra året i september också.. jaja. Innan onsdag måste vi ha den iaf så vi får ha den med till Jumpclub för o känna lite på den osv, skönt o börja med en häst (:

Nu ska jag ut och rida och fixa, Milton är här också hihi, underbart :D
får bli bild på världens mest ascoola syster bara för det ;D

We aint messing with the faggots

Tjennnnna. Kom hem för ett tag sen från ridhuset med Zwiggy och Rosa. Zwiggy har ofc tappat en framsko, suck.
Aja, började med Rosa, red på tredelat och hade graman och inga sporrar, hon va magiskt, really. så fantastiskt jävla fin är hon. Gjorde snäva svängar som satan över små sockerbitshinder, massa svtånd osv mellan bom och sockerbitshinder och lite mer mjukgörande svängar, körde verkligen sluuut på henne, satan så trött hon va i slutet, bara rann svett, HEH, power to me, och till henne ;D Galna fina fina underbara häst! så jävla välriden nu, kunde gasa på allt vad vi hade på långsidan, inom två galoppsprång var vi nere i slowmotion igen, sen halt från galopp, sen galopp från halt osv asså shit <3

Sen hade vi Zwiggayyyy... heh... red på vanligt tredelat gummibett haha för första gången på länge, för att inte tala om att de va första gången hon vistades bland bommar och småhinder på vanligt bett, askul. Not. Hon va käftig och jävlig hela tidne, gick rätt fint emellanåt och är ju som alltid jävligt snygg, men hon va jobbig och höll på att vända mot utgången flera gånger, för att itne tala om luftsprånget preciis innan ett litet hinder, då hon landar några meter ifrån och SJÄLVKLART bestämmer sig för att hoppa av och göra ett ytterst gulligt (not) kaninhopp över sockerbitshindret. Där brast de för mig hahaja började asgarva och bara sket ia tt spänna bågen på hästfan och galopperade ner henne i en låg form och lösgjorde henne för att sne trava av henne, alltså.. hahaha jävla konstiga kaninhäst, men jag älskar henne ändå. För att var apå vanligt bett så skötte hon sig jättebra, hade ju nästan kontroll efter hindrena ;D framsteg osv. Jaja går bättre med den i mrogon.. shit tappad framsko, blir la ridhuset igen eller så får hon stå hela helgen buhu.. aja ja får se. Fina hästar iaffff :D
Gissa höjden? 130. hon gör att de ser allmänt litet ut jao

A monkey needs to dance

chenaaa!
Red först Fille i hagen på vanligt tredelat, soet hest, han var duktig men rätt stark och gick i kalasform osv men inte riktigt där jag ville ha honom, så efter en lång framridning och en bit in i jobbandet så spenderade ajg en halvtimme med att bara lossa honom i boge hals och käft i galoppen och tillslut var de tlite Linda-känsla över honom, sådär perfekt upprätt i lååågform med ingen i handen och han jobbar bakifrån, coolt. Duktig filiiiiip :D

Sen red jag Linda, långtur i skogen, ok inte lång men längre än vanligt på sista tiden haha. Hon va finis, lite spändis men ändå finis hästis på blankis (höhöhö).
Sen fick hon lite vatten innan hon gick ut och sen direkt ner och rulla sig i hagen, hihi, söthöst.

MorgNNN

Alltså godmorgon ;D
Ska snart ut och släppa ut hästar ur skritten och massera wirre osv osv. Sen rida någon Tänker mig lite hårdträning med fille i skogen, även linda, för att kanske ta med Rosa och Zwiggy till ridhuset. Får se hur de blir (: Aja, have a good one folkes.

<3

cphäst <3

Ridhuset

Tjatja. Nyss kommit hem från ridhuset, packade med mig Linda och Fille. Linda har tappat en sko - igen. Säkert 6-e eller 7-e skon hästfan tappat sen hon kom hit, suck.

Men började med Linda, Linda var jättefin. Red på tredelat gummibett actually, gick rätt bra, lite körig med huvudet men de va nog inte bar ahennes fel, men tror de va lite bettets "fel" faktiskt och jag ska tävla på tvådelat, är helt säker nu! och rida på andra bett hemma så jag får tillbaka henne lättare utan att hon slår. Med det tvådelade så kan jag få ett sjuhelvetes tryck i hästen bakifrån och fram och hon hoppar kanon samtidigt som hon lyssnar bra framför hinder osv med bra tryck, men när jag ska rida i långsamt tempo och detalj-rida och lirka och korta jättemycket mellan bommar och såna saker så blir hon körig i käften samtidigt som ja måste använda benen tills jag spyr, det är bra och jag rider självklart med det bettet ofta hemma, men ska leta vidare tills jag hittar det ultimata hemma-tränings-markarbete-bettet för henne! måste köpa lite nya känner jag.

Hade två bommar med x antal meter emellan, var 5 normala galoppsprång men varierade mellan 7 och 4 på henne osv. Även ett sockerbitshinder som jag övade avstånd på, kom i jämnt tempo, inte ändra galoppen på något sätt utan i tid lägga henne så hon kom jämnt fast jättenära hindret, så hon fick komma väldigt nära inpå och dra åt sig benen kvickt, hon är mästare påa tt hoppa av långt ifrån, jävlar alltså, så hon behöver öva på att komma nära och inte springa genom hindret liksom. Hon var jtäteduktig, nuddade nån gång men då var det mitt fel, kanonhäst!

Sen var det Filles tur, red på pelhamet idag, samt sporrar, och tja, allt som jag kommer ha på tävlingen, ville checka läget liksom, få känslan, och ojoj känsla i said, vilken känsla! Skrittade fram i typ 20 minuter för kidO ringde haha, sen travade jag fram riktigt länge i låg form och tog upp honom emellanåt, skitfin really, sen galopperade jag fram ordentligt i hög och låg form och sen började jag jobba.
Med honom varierade jag mellan samma bommar på 8 och 3 galoppsprång haha, tjena reglerbar jotack. Har itne ridit honom fort sen typ... förra året på nåt gärde, så övade mycket ökningar och minskningar, alltså att reglera afarten är nemas problemas men nu snackar jag FRAMÅT på en sekund fårn kort till EN JÄÄÄVLA bra galopp, jävligt form, och sen tillbaka lika snabbt igen, inte bara ökningar och minskningar utan jävlar anamma här skulle det lyssnar DIREKT och ORDENTLIGT. efter några ökningar så var vi uppe i ett fint bra tempo och han glaopperade på kalas, hoppade jättefint över den lilla sockerbiten när jag fick upp fart och tryck. Sen travade jag honom ett tag i jääävligt hög form, alltså dressyrform, spännde bågen så utav helvete och oj vad svettig han blev. Sen galopperade jag igen, kort kort ihoptryckt galopp, hög form, bygganackeform, och skuttade mer över hindret och bommarna osv, körde lite slut på honom liksom!

Alltså det är vääärldens skillnad på honom verkligen! skitsnygg har han blivit på marken nu! Jaja det förklarar nog dagens pass litegrann, Fina hästar really!! hihi.

Off to the ridhus

Yep, ska ut och ta in hästarna från hagarna, och sen gör aiordning dom två som ska med till ridhuset och så ska vi va där 5. Linda och Fille får följa med för jag har nyss ridit Rosa i skogen, klättring för hennes del. Yes de blir nice. Ska se om ja får upp några studds eller bara rider igenom dom ordentligt över lite bommar osv. Tror jag kör Fille på pelhamet så ja får rida igenom honom på det en gång nu och en gång om någon vecka innan Helsingborg. Linda får gå på vanligt tvådelat as usual!
Hadegött sålänge :D

Finaste Zwigg

Red Zwiggy i hagne förut, valde ett bett som jag vet att hon inte funkar så bra på, som jag vet att hon gärna tar upp huvudet och spänner sig på och som jag vet att hon är stark på, ett tredelat med långa stänger, har aldrig funkat sådär kalas på det, men jag ville utmana lite, plus att hon vilat i två dagar. Klarar jag henne på det så kommer hon gå helt magiskt nästa dag på ett vanligt. Och klarar var en underdrift av hur det gick, i början var hon spänd och stel och gick inte ens i lös form, hon brukar möjligtvis vara lite lång och rak i halsen men alltid gå i lågform i början, men inte idag haha, tog nåt halvt varv av skritt och sen va hon relativt loss, men fick jobba henne i nån kvart i trav också innan hon släppte, då gick det att jobba som vanligt och jag älskar verkligen denna lilla häst.
Hon gjorde jättefina byten i galoppen och galopperade jämnt och fint, kalasfin men fortfarande stark och lite jävlig. Men efter typ 40 minuters ridning och bara koncentration på att lösgöra hästen inför i morgon, så tog jag en galopp och bara fokuserade på långa glappande tyglar men ändå att prata lite med henne i munnen, med händer och tyglar alltså, satt helt stilla, långa tyglar och hästen gick i låg form men med en jävla böj på nacken, verkligen jobbade helt jävla ultimat genom kroppen, och jag tror aldrig hon galopperat så lugnt förut, verkligen vilade helt magiskt på steget och tog långsamma galoppsprång och jag hade INGENTING i handen och bar amjukt stöd med benen, konverserade med henne hela tiden genom skänklar och hand men inget drastiskt alls, kunde tillochmed byta galopp med huvudet mellan benen och lååånga glappande tyglar och bara en lätt vink att hon skulle byta. Fina fina häst, satan i backen vad hon går framåt, alltså vilka framsteg denna häst gör, vilket hjärta, vilket psyke, vilken jävla häst! Sick, absolutley SICK, insane, amazing.

Galopperade av henne sådär i perfekt jävla outstanding låg rund form och långsam galopp i typ 5 minuter i sträck ochs en travade av lika länge för att sen ge henne en skritt i skogen. Finaste Zwiggy!

bildbomb del 2

älskar dendär bilden.

Och den får avsluta det hela!
Snygg häst och jag gillar min sits numera somsagt, åter igen - den har verkligen ändrats.

Morgon

Tjena! Bara en snabbis nu, är påväg ut för att släppa ut alla hästar i skritten och massera wirre samt sätta på honom jorden så jag kan spänna in honom med gummisnoddar hihi, han gillar de,t faktiskt, njuter av att få arbeta, true story.
Sen ska jag rida en eller två hästar i hagen, tror det blir dom vita, och sen får Linda och rosa springa skog. Får se om jag lyckas få iväg rosa åt skog-hållet utan att dö, men värt ett försök i guess... Annars kan vi kanske åka ridhus idag.. hmm... aah de kanske lutar åt det med två st.. jaja, återkommer med det sen när ja tänkt igenom det lite haha. Have a good one folkes!

as the world keeps turning

Hej. Sorry för dålig uppdatering där ett tag, sorreyyyy. Hemma nu igen, och det är alltid så kul att komma hem från bella för ohn har så fluffiga hästar, och så kommer man hem och ser sina korthåriga smäckra hästar (fille räknas inte för han är bäst) och dom ser bara så.. fina ut, fast det gö rdom ju alltid så aah :D hihi. Yeye, Rätt tagg för i morgon för saknar att rida min underbara zwigg och underbara fille.. the great whites liksom. Fille ska verkligen sättas i extremt hårdträning i någon vecka drygt, för att sen chilla lite och bara träna lydnad och kolla att framåt och bakåt funkar sådär EXTREMT perfekt och såna nödvändiga tävlings-grejer inför helsing, för jag ska FÖR FÖRSTA GÅNGEN EVER faktiskt förbereda mig ordentligt inför en tävling haha.. rätt ska va rätt.

Och jag har ett problem.. Helgen innan helsingborg så är det kurs på jumpclub i tre dagar, och jag har två platser.. Jag VILL inte ha med två hästar när då en måste gå två helger i rad.. vill inte, då vi åker redan på onsdagen :(
Ska se om jag lyckas få någon att ta min plats, för annars måste vi betala allting.. och jag vill fan inte ha med två så att en ska behöva tävla så snart inpå, hur mycket jag än vill träna för peter markne med fler än en, så nja alltså, inte värt. Så det blir Linda som får följa, annars vetifan vem jag ska ta med.. får s evad jag fixar.

bildbomb del 1

Kommer mera och framförallt finare bilder sen! Snygg häst och jag gillar min sits numera, världens skillnad really.

Uhuhu

Tjena! är kvar hos Bella, hihi.
Först red vi hennes Kanel, men mer om det sen!

Sen har jag hört så mycket om hennes Mammas 20åriga jättetjocka skogs-sto , så som att den inte kan gå i form och massa saker, heh.. de tog jag som en utmaning, så ja, Ingen trodde jag skulle klara det :( men HA-HA säger jag bara, efter ett halvt varv jobb is kritten så släppte den och "tillochmed" (nej men, ja ) bella kunde bara sitta upp och plupp så gick dne i form haha, askul, jag är awesome osv. BILDBEVIS
Det började såhär...
Men SEN... sen släppte hästjäveln :D eller gav upp rättare sagt, och blev faktiskt jättefin, för att vara så tjock! :D
Glad cornelia som bevisade att jag är mer awesome än bella trodde, HON trodde inte jag skulle klara det, pfft
den är bara 164 och ändå ser jag mini ut xD
Hihi den blev finis. Och sjukt lätt? bara tt sätta sig upp och så gick den där fint i form haha, i've worked my magic :D

Fan

Bloggen dog bara för at jag åkte till linköping.. illa. Förlåt :D
Idag ska ja känna lite på Bellas storhäs Kaneeeeel, och eventuellt känna på hennes mammas gamla stora tjocka stela storhäst hihi :D hejdå :D

haha

älskar att Bella ringer mig och.. :
Jag: Vad vill duuuuu?
Bella: ÄR DU HELT DUM I HUVET?!
Jag: men.. i guess, so, vadårå?
Bella: 145?!?!``!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?
Jag: HAHAHAHA
Bella: JAG SÅG ATT DU VAR ANMÄLD OCH NÄR JAG FÅTT TILLBAKA LUFTEN SÅ VAR JAG TVUNGEN OCH RINGA OH FÅ DET BEKRÄFTAT
Jag: hahaha cp
Bella: Ja men alltså.. det kommer gå bäst för fille är bäst!
Jag: I knoooow :D
Bella: men alltså.. ÄR DU HELT DUM I HUVET?!?!?


Haha. But it's true och det ska bli galet roligt! Har btw den helgens planering nu!

Torsdag: Z- 120. R- 120. F-120.
Fredag: Z-135. R-135. F-145.
Lördag: Alla vilar, bara trimmar dom lite!
Söndag: Z-135. R-135. F-135.
Tycker det är ett bra upplägg hihi. Z = Zwiggy, R = Rosa och F = Fille om ni inte förstod det xD

uschmusch

dumma väder! Jaja siktar på att rida iaf en häst till innan jag åker! Blir nog Zwiggy! Men finaste fille.. ska försöka rida båda hihi för dom är bäst. Men tar ju med mig både kamera, internet och dator till Bella så de blir update och bilder! Så bloggen lever vidare trots att jag befinner mig i linköping över en natt hihi. Nu ska jag ta ut min FANTASTISKA kladdkaka ur ugnen och sen ut i stormen och rida! Hejdå :D
Finasta sötaste Filidutten.. Då är det bestämt förresten.. 145 på fredagen i helsingborg.. Shit.. Mamma är ju smått förbannad och säger massa negativa saker som"du vet inte vad du ger dig in på" och "du får ta konsekvenserna", man blir ju rädd då, men jag tror att om jag bara är lika ascool as usual så pallar jag det, får ha världens fart haha! jag SKA klara det, ska fan utmana, jag förstår HELT KLART att det är dumt att ge sig ut på tunn is och misslyckas, men å andra sidan kan ajg ju ta fart och ta mog och springa över isen och klara det galant och ha övervunnit värsta grejen! Det värsta som kan hända är att jag blir utesluten? SKADOR och sådana saker kan ju lika gärna hända om jag startar 135 med dom. Lägger upp klasserna som vi har bestämt i nästa inlägg lite senare btw. Tror ni jag klarar det? jag klarar det, klart det ska gå, Fille är ju bäst! :D

Today

Godermorgon förresten!
Idag är det egentligen hoppträning kl 20.00 vilket är galet sent. Och jag ska till Bella ikväll hade jag tänkt, och Zwiggy behöver verkligen inte hoppas igen, så jag tror jag bangar alltså, att jag skippar den jävla hoppträningen som faktiskt är 1 timme efter kvällsfodringen -.- och drat till bells istället, komme rhem i morgon kväll så i morgon får alla hästar vila tänkte jag, men det funkar ju bra för jag har fan ridit 4 hästar varje dag typ skitlänge nu, duktig i detta väder, faktiskt.

Har redan hunnit rida Linda och Rosa, det är inte så att det är ovanligt bra men de känns inte som att jag hunnit göra det än, så det är ju bra att det är avklarat haha. Linda var jättefin, red på nya bettet samt prestigesadeln, världens skillnad, hon går skitbra med den, så nu ska ja sluta byta hihi. Rosa red jag med "gamla" buten och nya bettet, hon va också skitfin, kan fan byta galopp nu? coolt.
Och alltså folk som säger att dessa jävla rörliga bett är till för att hästarna INTE ska bita sig tag i bettet? alltså.. de måste va baserat på skitridning, som jag sagt förut, de måste va baserat på att åka häst, för såfort jag rider ihop hästarna lite, ben till hand så blir alla hästar stenhårda i käften på bettet, Linda gick bra, men de tog fan en kvart av slit och extremt mycket ben och behövde bli arg på henne innan hon släppte allt och gick ner i fin form i mer än två galoppsprång i taget, och sen såfort man lättar och är mjuk och lirkar med henne gå rohn ju såklart ner i form men det ör hon alltid och hela tiden, men nu menar jag när man rider henne ner i form på rätt sätt, de tog ett tag på detta jävla bett. Och Rosa var rätt fin men rätt sten i käften så att säga, men gick att lirka med henn eoch röra mycket på händerna så Funkade det osv.

Yanne

Mailade Martina (Mamman till Moa, som rider yanne!) och hörde hur det gick och dom giillaaarrr hoonooommm :D Moa har fått tillbaka ridlusten och skiner som en sol när hon rider Yanne, Mamman rider honom också och det går bra, han är kung i hagen och han hade fått något litet skrapsår som blev lite svullet och veterinären hade gett nåt för att det inte skulle bli inflammation haha, dom behöver ju inte ta ut veterinären för såna saker när han inte är halt, men skönt att dom är på dne säkra sidan ändå! Han trivs jättebra och han höjer itne ens huvudet i boxen längre, skönt!
Guud är så glaad att han kom dit, han förtjänar verkligen dendär tiden och uppmärksamheten! Sen att han är en sån fantastisk individ gör ju att man gillar ohnom också, hoppas han får stanna där typ forever :D

145

Till helsingborg ska Zwiggy, Fille och Rosa med. Ska rida runtomklasserna vid SM, dock är jag värdelös osv så jag får itne rida elit-klasserna -.- för jag har ingen nolla i 140 elelr placering i 135 eller fan de är som krävs, så aah. Ska se om 145-en är öppen, för isf får Fille gå den, även om 145 är som 150 i helsingborg, det är högt där alltså. men de kan bli.. kul. Hade tänkt debutera 140 med Zzwiggy och köra 140 med rosa, elle rja med alla tre, men eftersoma tt det itne går så får Ros aoch Zwigg nöja sig med 135  (som då är som 140 så det är ju rätt chill) och fille 145!
Vet inte hur klasserna kommer se ut men meddelar när jag vet det, hopaps på 145en med Fighten alltså, vore galet roligt!

Fina fina!

Började med att rida Zwiggy. Ingen jävla gelpad utan vanligt ludd, men nya sadeln! Och gud i himmelen eller nåt sånt coolt, det var magiskt, jävlar.. Red i skogen så jag har nog inte ens upplevt det coola med denna hästen under den sadeln, men fan va nice de va, hon va så förbannat fin och sadeln va så äckligt perfekt på henne, vilken jävla känsla! Red även med det nya bettet! och det kändes.. helt okay, alltis med domhär rörliga betten så tycke rjag hästarna biter sig fast mer, trots detta snack om att dom är till för att skapa motsatt effekt, dvs mjukare käft, men då måste de va baserat på skit-ridning för alla mina hästar biter sig fast på såna bett. Men hon gick jättefint ändå, de funkade helt ok på henne somsagt, och för att vara i skogen utan graman för första gången på rätt länge så kanske de va bättre än jag egentligen inser. Jaja!

Sen red jag älskade Fille <3 Han fick dock prova gelpaden och nya sadeln, funka kalas, men den åkte fortfarande bak reltivt långt, men de kommer nog alla sadlar göra osv men tror ändå de vart liite bättre me gelpaden, så kör med den!
Red även på de nya bettet och de funkade helt okej, fick rysta loss honom i munnen lite hela tiden, inget stort men mycket smårörelser med händerna för annars vart han stenhård i käften, men han var faktiskt fin, fick rida ihop honom ordentligt och han går så jävla bra nu, börjar bygga nacke för de går o böja den haha, lyssnar fint framåt och bakåt och jaa hihi finaste fille!
Den åker bak alltså :(

cpkatt

Konstig jävla katt, står och SKRIKER vid kranen tills man sätter på den och låter honom attackera vattnet -.- jag gillar inte katter. Vi har allt som allt först en ful intryckt sak som är rädd för allt, sen har vi en som är identisk med den på bilden fast den låter som en fågel. Sen har vi nån random gul katt, och sen denna vatteätandekattjäveln, och för att komplettera den samlingen så har vi Gunnar som är extremt stor. erh.. Tjock. Kul.

I år..

Jo, jag tänkte att i sommar så har jag ju "bara" (det är verkligen inte bara, men ja..) 4 tävlingshästar, och med "bara" så menar jag att jag itne har någon unghäst. unghästar är inte min grej för jag är inte sådär fantastiskt modig av mig på vingliga unghästar, men jag känner faktiskt helt ärligt att jag blivit mycket bättre på det, kan stå på mig och bangar inte lika lätt, vågar tro att jag klarar av det osv. Sååå då tänkte jag att en unghäst i sommar skulle kunna vara något, en typ 4åring. Vill inte köpa, utan snarare låna för tillridning, kommer antagligne inte hinna åka ut på tävlingar med den, men vem vet! Men då letar jag snarare efter en SNÄLL unghäst, ska inte vara stallmodig och ska inte ha vända-hemåt-attityden, sånt har jag så dåliga erfarenheter av så de klarar jag mig utan. Men annars så behöver dne itne var amusklad osv, men relativt inriden osv. Och då tänkte jag om någon vill ha sin häst "tillriden" liksom, musklad och lydnadstränad, sådant som jag är bra på! Detta är ingen annons av något slag för jag snackar ju inte om NU jag snackar om i sommar liksom. Mera en tanke/plan.
Jag tycker det låter vettigt med tanke på att jag verkligen vill känna mig redo för Olle och för Dinas avkomma. Jag vill åtminstone försöka klara av den själv om några år när det är dags, och att då ha en unghäst att "öva" på, dvs rida in sig på och lära sig förstå sig på temperamentet hos en ung häst. Nu låter jag lite om en nybörjare, jag har ju ridit Calle och några fler unghästar, men jag är jävligt villig att utveckla den egenskapen, utmana lite, vill ju klara av även unga hästar. Tycker jag är lite smart, actually. hihi. Jaja, nu ska jag ut och rida the two white awesome horzaaazzzzz. Hejdå!

Njaa

Är väl inte helt nöjd med dagens ridpass, eller dom ajg hitills hunnit med iaf. Rosa gick jättebra iofs, men hade graman på henne, den verkligen hänger jättelöst men hon blir helt amazing och fantastiskt och underbar såfort den bara sitter på så jag tar ingen cred för det, även om den verkligen inte gick i en enda gång, lovar verkligen. Men hon va fin och kunde faktiskt byta galopp helt rent åt båda hållen? läskigt. Jaja, hade den upphöjda gelpadden på henne bara för att, känndes väl sådär, jag gillar lite uppförsbacke och att utifrån det kunna rida nedåt framåt, men jag fick öva på att sätta mig ordentligt i sadeln och räta upp mig, för man hamnade framåt rätt lätt, men Hon behöver den ju inte, liksom.

Linda däremot, henne red jag med samma sadel, och eftersom att hon har en ENORM jävla manke och skulle behöva en sån gel, så provade jag, men alltså nae, nae, nej bara nej. Kan ha varit stövlarna, red med mina gamla whitaker,  och kan ha varit att det var nya sadeln, men det är en butet så nej. jag tror jag måste vara nära denna hästen, för jag vet hur jävla coolt det är att sitt apå henne när hon jobbar på och kickar framåt med bakbenen när man trycker ihop henne ordentligt, men nae, kändes inte all sida,g och det sög. Så ska fan rida med prestigen på henne, med vanligt ludd och ingen jävla gelpad ;< och bara för att itne riskera att loosa känslan så tänker ja rida med nya stövlarna på henne! så får dom andra oduglingarna ridas med whitaker haha. nejdå men .. ja.
Utan gelpad. Ligger ju inte så illa? ligger jävligt bra rättare sagt. och har ju somsagt ludd.
Detta ser iofs något bättre ut, men kändes inte lika bra, eller jo de kändes bra men inte ridningsmässigt, inte effektivt liksom, nae, behåller dendär uppförsbackeskänslan alltså!

Kvalitetstime

Tänkte umgås med min fina ponny i hagen idag ..
men det tyckte han väl lät SÅDÄÄÄÄR vaa...
..  så han drog :(

Älskar denna ponny, i really do, en grym kontakt har vi måste jag erkänna. Fina fina wirre.

sadelisadeln

Min nya Babe! same nya underlägget. Nu är det ju itne rosa som behöver det men den kändes rätt "låg" i bak på Linda också så why not, får se vad jag klurar ut. SNygg ären iaf!
Hatar folk och deras jävla namnplåtar. Jag kan hålla mde om att det är snyggt and so on, men rätt onödigt, egentligen, för nu har jag två jävla sadlar med andra namn på och ingen orkar ta bort skitet haha, vill ju inte ha en egen så lär ju bli två hål? fy usch och blä.

Sakelisaker

Där är bettet vi köpte. Någon som vet något om detta? :) egentligen bryr jag mig inte haha, det får bevisa sigsjälvt osv, men ändå!
Sen köpte vi välbehövliga Nummerlappar och sen två paket av världens bästa snodda,r domdär breda och sjukt töjbara, kärlek. Fan va bra dom är!

Tänkte rida Fille nu en sväng men skiter i det för vi ska bort rätt snart och jag orkar inte ta in hästarna när jag ridit hono det vet jag och mamma vägrar hjälpa till haha.. Så tar in alla och tänkte prova gelsaken på nån häst unde rnån sadel bar afö ro se hur de blir.

Film på Fille

Här kommer filmen från 130 igår! Han sköter sig. Som ni ser så glömmer jag vägen haha. Jaja de löste sig. annars frös jag så jävla mycket om fötterna så ja tänkte inte alls på svängar osv, sneddade lite här och var men annars red ja inget fort xD

Hoppträning

Kom nyss hem från Jonas Rinné hoppträningen. Hade med mig Rosa och Zwiggy. Zwiggy gick ut som första häst, hon har vilat i två dagar så hon va lite spretig i början osv, men jävligt positiv och inget farligt, lite småhopp över bommar och lite spänd, men annars fin. I slutet hoppade hon nån bana på kanske 120 som max, inge thögt alls, men hon va fin och avslappnad och de kändes jävligt nice att kunnde rida sådär relaxat på den höjden utan att hon ballar ur liksom! Börjar även se framsteg med hennes framben, tycker hon drar åt sig dom mycket kvickare och längre intill kroppen nu! Fina häst!

Sen var det Rosas tur, hann inte rida fram så mycket innan "framridningen" började i galopp så jag fick kompencera det med att ligga o trava i låg form ända tills vi började hoppa, de tlöste sig! Hon va såklart lite spänd i början och när vi körde galoppsprång mellan två bommar på rakt spår så gick hon inte i nån lågform men.. rätt okay, för ja had eju inte hunnit mjuka upp henne!
Sen var hon gudomligt fin, really, på alla småhinder kunde jag rida sådär jättemjukt och avslappnat på henne och hon hoppade ändå fint, fiiina fina rosie. I slutet hoppade vi bana på 130 ungefär, något på 140 kanske men tveksamt, 135 kanske. kändes riktigt bra, fick lite koll på henne, lyssnar kalas bakåt utan att slå med huvudet och utan några stora förhållningar, behöver bara räta upp mig, men hon lyssnar även fint framåt när jag säger till så det är ju bara galet bra! Rev bara en gång och jag kände så himla tydligt vad jag gjorde fel så det var ett "bra fel" så att säga. Gjorde om det och gjorde rätt och nemas problemas. Känns bra med detta bett också, tvådelat med D-ringar, helt okay, får variera lite och känna vad som blir bäst fram till Helsingborg!

kan inte sluta..

fan kan inte sluta blogga haha.
Måste lägga ut en bild på snygglindas Knoppar. bara. tänkte lägga upp filmen från Fille i 130 men kom på att ja måste lägga ut skitet på yt först o de orkar ja inte så de kommer tomorrow! samt filmer från morgondagens hoppträning då!
så.. Gonatt!

Pics

Kommer bild på Bettet i morgon. Köte även ett par strumpor haha för jag frös så mycket jävligt värda o snygga, men orkade itne fota dom.
Anyway.
Först fick ajg syn på Butet puts-saket, har haft panik över att den tvålen jag har nu SUGER; blev typ grått och kladdigt och äckligt av den på allt jag putsar med typ så ja ger blanka fna i den nu. Denna är dyr så lär väl bli Butetsadlarna som får trivas bäst, men låter nog tränsen njuta då och då också!
Och för att dra nytta av denna så kan jag ju itne bara ha en butet.. Nej jag tog med en till hem ;) Red fille två klasser och Lidna en i den och den satt helt okay på fille och jag tror inte att någon kommer sitta bättre utan o åka bak så de får bli kanon, va nog ungefär vad jag letade efter osv. Fin!
Och för att bära upp dendär bakvikten så köpte jag även en jävlingt efterlängtad gelpad. Letat överallt efter den och nu hittade jag den, Fiinaaallyyy!
är  pepp på att prova detta! Samt nya bettet hihi. Tror Rosa ska få testa nya buteten... men inte i morgon våga rinte riskera en bra hoppträning, får bli hemma :D
GONATT! ska up ptidigt i morgon igen.. gick upp 05:30.. usch. Gonatt!

Men först..

Mamma har tydligen lagt ut bettet i stallet eller något så jag kunde itne fota det, fotade bara två saker som kommer upp i nästan inlägg, eller tre. Så visar ajg bettet i morgon! Men fram tills nästa inlägg så måste ja bar alägga upp denna underbara film haha. Tack bella! Jag suger!

Tävlingen.

Alltså för det första tänker jag påpeka at tjag har aldrig frusit så mycket som jag gjorde idag - i hela mitt liv förut. Skämtar inte, blev minst sagt spyfärdig av hur ont jag hade i fötterna, det var hemskt, långkalsonger i 25 minus? inte för cornelia stupid rylen inte. Suck.

Jaja, Först i 120 så red jag somvanligt fille i undertempo, jag suger, fick ett pet men de va en rätt okay uppvärmning, om ja ska va positiv. Linda kändes inte alls bra på framhopp, eller itne dåligt men itne lika kaboom som sist - då hon hoppade jättebra, red med helt ny sadel på henne och nytt bett - dumt. Jaja, hon nollade fram tills sista hindret i grunden som hon såklart petade. Suck. Ingen bra runda alls, eller sjukt rytmisk, hittade bara framåtlägen osv, men hon snuddade i några bommar här och var och var inte alls wow. Synd. Nu måste vi leta en till 120 annars så får Zwiggy följa med till helsing istället för henne!

Ja, så ingen 130 för Linda.. Men för Fille däremot! Ungefär här frös jag som mest, alltså det var ett rent helvete verkligen. Men satte lite fart i gubben och jävlar i min lilla låda, han hoppade jääättefint för o va fille och somsvanligt så glömmer jag bort banan och tänker att "det är nog där borta nånstans, jag sneddar här!" men då visade det sig att jag vände upp preciiis vid det hindret jag skulle hoppa, så det blev en tvågaloppsprångs-sväng men de gick finfint, pew. Red itne å fort annars, orkade inte tänka på svängar alls utan höll bara bra galopp, men kom trea! vilket är bra, nolla och 3a, dvs klar för 140! blir att debutera det i helsingborg helt klart, kul!
Fina fina fille. Dock rätt skärrad på prisutdelningen? höll på o springa iväg varje gång dom klappade händerna för dom placerade, suck. Sprang runt där och studdsade. Jaja fin häst. Jag är helt slut osv. I morgon hoppträning! Köpte en del grejer också - kommer upp straxt.

Samtal

Kaisa har även pratat med Wirre nu. Åh fina fina ponny, han mår bättre!
Som vanligt sätter jag in urdrag från deras "samtal".

Wirre 13år, Holl. ridponny.

 

 

Fråga; Hur mår du i dag?

Svar; (Fullkomligt älskar den friska morgonluften i näsborrarna! Alla dofter, alla synintryck, alla ljuden från människorna och naturen. När han kom ut efter at ha varit inne så länge kände han sig nästan överväldigad av alla intryck. Han kunde verkligen ta in dem och känna dem ordentligt då han fick stanna ute och inte gå in så snabbt igen. Förut ville han hinna se och känna så mycket som möjligt av omgivningen då ni var ute den korta stunden och dessutom upplevde han smärtan större då än nu!  Det var som om hela hans kropp fylldes med livsglädje och livslust igen. Påtagligt mjukare i kroppen, även om han inte är smärtfri så känner han sig mycket bättre! Han andas djupare och tar längre steg. Trippar inte lika mycket som förut. Känner av spänningar längs halsens hö. sida, en känsla av at han lätt blir tröt av at bära upp sitt huvud. Han verkar ha lagt på sig lite hull! Känns inte alls lika tunn som sist! Hela hans inre system är i bättre samklang med vartannat och har bättre energigenomströmning. Hans tarm mår bättre, tar upp näringen mycket bättre nu och det känns att de tillskott eller det extra som han får, kan han tillgodogöra sig. Har han gåt på mycket artificiell medicin nu? Hans kropp kan behöva en mild utrensning, rörelsen har hjälp honom mycket, men kanske finns någon ört eller annat milt preparat som kan jobba tillsammans med kroppen? Det finns en del medicinrester kvar som hans kropp verkar ha svårt att göra sig av med, men samtidigt vet jag inte om han orkar med att ta hand om resterna om de frigörs… Tala med den terapeut som du brukar anlita! Så att vi inte stjälper i stället för hjälper. Fryser fortfarande lätt, så täck honom väl. Han längtar efter att få bli riktigt genomvarm, gärna svettas ordenligt. Men i kylan så kan han nu bli kall om han blir blöt, så det kanske är bra att han inte blir så varm. )


<3

Fråga; Vad är skillnaden från förra gången vi talades vid?

Svar; - Jag tycker att jag kan röra mig lättare, visst det gör fortfarande ont och besvären är ibland bättre ibland sämre, men det känns som om jag kan sträcka på mig och röra mig friare. Kan andas djupare nu och är så mycket gladare och jag får mara med igen! Det var så härligt när jag fick komma ut igen… Jag tror ingen kan förstå den känslan, det var som om livet liksom återvände. Allt blev så starkt, ljud, ljus, dofter…att få vara i dem utan att behöva skynda sig på att hinna se och uppleva allt. Nu kan jag slappna av här ute, vet att jag snart får gå ut igen när vi tar kväll och går in. Jag har faktiskt lättare att slappna av medvetet i ryggmusklerna nu, det kunde jag inte alls på samma sätt då jag stod inne. Nu är jag åter i kontakt med min kropp och jag rör på den så mycket jag kan, för jag känner ju att det är bra för mig! Det är bra att Ewa förstod att jag inte är någon porslinshäst! Vet du, det var bara en så fantastisk känsla när hon tog ut mig till hagen, bara så där… efter att jag varit inne så länge… Det kändes nästan inte verkligt. Jo, jag vill säga at jag också känner att de är oroliga för att jag rör på mig så mycket att jag ska få mera ont. Det kan de ha rätt i, men nu börjar jag kunna känna själv hur mycket jag kan ta i utan att få mera ont än vanligt! Det är jag stolt över!Ponnyn talar sitt tydliga språk.

Fråga; Finns det något du vill säga till Cornelia?

Svar; - Att jag uppskattar att hon tar sig tid med mig och att vi leker lite! Jag vet att det vi gör inte är riktigt jobb, men jag mår så bra av det och blir glad. Då känner jag mig bättre! Det är också skönt att jag kan få tillfriskna i min egen takt, utan press på mig. Det känns skönt, jag kan ju inte göra mer än vad jag gör nu och det känns skönt att vara utan den pressen.


Åter igen, man blir ju bara glad. Fiiina fina wirre.

Påväg!

Tjena. Sitter i bilen påväg till Västerås nu. Linda har årets hittils snyggaste knoppar (lol), men dom är faktiskt snygga, dock har hon halstäcke på sig så vet inte om dom förblir så jävla amazing som dom va i morse xD Filles är snyggare än sist men hans man är ju som den är.
Fille har lite gula fläckar här och där men kan inte hjälpas, Linda är snygg som vanligt förutom liiite lite hovskägg, går ju inte att klippa hästen helt så jag har glömt att klippa bara hovskägget, jaja hon har ju skydd på sig!

Fille är typ trea i 120 och linda typ 34. Sen i 130 så är linda först och Fille senare, hoppas hon får gå 130 dock, det är ju det viktiga haha. Jaja jag tror det blir bra, hra bytt lite bett på henne så får hoppas de går vägen.
Sitter och lyssnar på något jävl "ring så spelar vi", suck min morsa är gammal, förstår inte att man orkar lyssna på sånt här, så jävla jobbigt. Jaja, Önska mig lycka till hihi, i'll need it!
Wirres näsa är söt.

I morgon

I morgon är det ju tävling i Hamre (Västerås). Linda och Fille. Jag har fan helt glömt o gör anågot med fille, han är gul.. gul och jävligt ful, jaja.. får koppa hans äckliga och smutsiga man ändå, uschmuschmusch. Linda är fin dock, as usual!

Nja men har bara filles träns att göra iordning, samt sätta på bett osv på Lindas, fixar det i morgon, annars äre bara o packa in allt, kör ju trailer i morgon för att vi inte fick lastbilen.. får dne på måndag förhoppningsvis. Men ja vi åker hemifrån kl 8 i morgonbitti och jag har typ inget klart x'D så får gå upp halv 6, kul. För då kan ja fixa allt här inna me dkläder och dator och allt, sen aaallt i stallet. Suck, känns som att det är dags att sova kanske.. Jaja. ska uppdatera så mycke tjag kan i morgon (: Ha't gött sålänge!

Wirre

Kom på en rätt smart idé med wirre som jag vet inte om jag berättade om? anyway det var att sätta på en jord på honom och sätta på ett träns, och sedan ha gummi-inspänning på honom när han går i skritten, han är så van vid att bli körd i pessoasele och är ingen panikhäst så det var värt ett försök. Och det gick bättre än vi trodde faktiskt, så jävla bra gick det, han gic där och tuggade på bettet och sänkte sig i låg form och arbetade korrekt i en "hög" form också, vi kör detta varannan dag så han får upp lite muskler i nacke och rygg igen då han inte får ridas!
en filmsnutt när han gick där i skritten haha.

Samtal med linda

Kaisa har nu pratat med Linda, och åh, så himla värt!
Jag klistrar inte lite utdrag. Jag vet inte exakt hur Kaisa jobbar osv, men jag kan tänka mig att hon skriver ner det hon uppfattar av hästen, alltså samtidigt som hon "konverserar" med djuret, och att det då blir lite felstavar osv får ni leva med.

Linda 10 år, Sv. Hbl.

 

 

Fråga; Vem är du?

Svar; (En väluppfostrad häst som är van att umgås med människor. Verkar ha blivit riden av en del olika ryttare, men kan anpassa sig och presterat ofta bra trots skiftande kunskap hos ryttarna. Men då det blir frågan om lite svårare övningar eller att prestera på gränsen till vad hon kan, då behöver hon en kunnig, lyhörd ryttare. Linda vill känna att ryttaren ger lika mycket som henne själv i arbetet, när det blir svårt. Hon kan bli lite irriterad om ryttaren bara ”åker med” när det blir lite svårare, Linda ogillar fripassagerare. Samtidigt är hon egentligen lyhörd och behöver inte så stora hjälper och heller inte alltid så många, men just att ryttaren verkligen är med och hjälper om så behövs och inte är rädd!, det är så viktigt för henne, att verkligen kunna lita på ryttaren i krävande situationer. Hon kan lätt liksom låsa sig inom sig själv annars, bli ovillig att riktigt ge av all sin förmåga, denna inställning, när den blir aktiverad, får henne även att inte tänka lika kreativt som vanligt, det är nästan som om hon blir lite låst mentalt och lite fördummad. Men när den här attityden och känslan släpper, blir hon sitt vanliga jag. Denna attityd och känsla är starkt förknippad med hennes in- och tillridning, där hon inte alltid förstod vad man krävde av henne men ändå ville forcera hennes utbildning. Hon kände sig helt enkelt dum då, ointelligent, trodde att hon borde fatta fast hon inte gjorde det.  Det gjorde att hennes inställning till att jobba för ryttaren blev lite negativ, och härur kommer den känsla och attityd hon berättade om. Men inom denna lilla häst, för hon upplever sig som liten och smidig, hon ger mig nästan en ”kattkänsla”, finns en fightingspirit och en vilja som är mycket stark! En mångfacetterad häst, som vid första anblick kan se ut att vara lät att förstå sig på…)


Den klassiska frågan. Och där fick ni Lindas egna svar.


Fråga; Hur mår du?

Svar; (Har behov av att stretcha och få stäcka ut hela kroppen, men även de stora muskelgrupperna ordentligt. Hon har stort rörelsebehov och jag tror delvis att det hänger samman med att hon upplever sig bli stel om hon är alltför stilla.  Jag tror inte att hon har besvär nu, men jag uppfattar att hon kan få problem med sina leder så om det går att stärka och förebygga detta så är det bra. Hon gör av med en hel del energi, och hon behöver äta, tugga är bra för henne mentalt. Det lugnar hennes inre, hon känner lätt stress. Hon har ju en ganska flyktig och explosiv energi och behöver lära sig att inte reagera på allt hon känner hon är nästan för känslig, kan behöva trubbas av lite. Alltså tränas i att inte reagera på alla intryck! Utan att hon på sikt ska kunna lägga fokus helt och hållet på jobbet och ryttarens signaler. Linda upplever att hon utvecklat sin personlighet mycket sedan hon kom hit. Här kan hon tillåtas att uttrycka sina rädslor och känslor och därför har hon nu inte samma tryck inom sig som då hon kom! Hon känner sig redan mycket trygg med Cornelia och Cornelia har redan känt den där speciella känslan när Linda ger av sin kapacitet och Cornelia egentligen inte behöver göra så mycket, men vara alert och finnas där vid arbetet. När den här hästen kommer mera i tävlingsform, förbränner hon mycket energi och kan bli frusen om maten/energin inte räcker till. Hon ogillar att frysa så ha i åtanke att hon kan behöva ett lite täcke även om det inte är direkt kallt. Man ser tydligt på henne om hon är kall och hon får ett missbelåtet uttryck omkring mulen. Lite oliksidigt musklad i ryggmuskulaturen, jag upplever att detta hänger samman med en obalans i korset som nu är bättre. Hon blir allt starkare  och liksidigare i ryggen. Höger bakben känns klenare än vä. Ända ifrån höften och ned till kotleden. Det är som om hon har eller fortfarande skyddar det här benet lite ifrån belastning när det går att göra. Här har funnits problem (smärta) tidigare, men en mera diffus sådan. Linda visar mig att hon för länge sedan hoppat, gjort en vridning med bakkroppen för att lyckas hoppa över ett hinder och då sträckt sig ordentligt i ryggen, detta har påverkat ryggmuskulaturen och gett efterverkningar enda ut i hö. bakkota. Sedan dess hoppar hon med en lite annorlunda teknik, hon har funnit ut ett sätt som då inte irriterade  den gamla skadan i ryggmuskulaturen när den ännu inte var helt borta.)


Ingen förklaring behövs här va, Hästen talar sitt tydliga språk. Fina Linda, nu vet jag att jag kan fortsätta att öva på att få en bättre språngkurva, att hon inte alltid har hoppat såhär stelt som hon gör, hon hoppar itne med sänkt rygg men hon höjer itne manken och sänker huvudet över hundrer och verkligen hippar upp sig, vilketn jag då kan öva på för det finns i henne!

Fråga; Hur trivs du här hos Cornelia?

Svar; - Ja! Jag känner mig så fri här! Är också gladare med  pirr, förväntan i magen, en glad känsla som sprider sig i hela kroppen.


man blir ju bara glad. Bara så himla
glad.


Fråga; Finns det något som du tycker det är viktigt att Cornelia förstår om dig?

Svar: - At jag ibland kan ta för givet att jag vet vad hon ska göra med mig och om jag då inte gillar det så kan jag försöka smita undan eller försöka få henne att tänka på något annat. Det är inte för att vara dum som jag gör så, jag bara vill inte göra en massa saker bara för att andra har bestämt det och kanske inte ens frågat om Jag vill… egentlig följer jag en stark och trygg ledare, men jag vill känna trygghet och respekt för min person. (Linda vill förstå varför ni gör olika saker, hon söker en djupare delaktighet.)Fråga; Cornelia undrar varför du inte vill stå stilla då hon spänner det sista på gjorden till exempel ute i paddocken? Finns det något hon kan göra annorlunda för att underlätta för dig?

Svar; (Det här är också delvis kopplat till det obehag och den smärta hon hade i ryggen. Även vid uppsittningen har hon inte velat stå stilla för att det drog henne sned i ryggen. Att spänna sig lite extra vid sadling och dragning av gjorden finns också kopplat till samma händelse. Men jag kan inte känna at det verkligen gör ont med sadlingen i dag, utan att detta att inte vilja stå stilla nu är et invant beteendemönster. Men hon kan ändå reagera med irritation och frustration om du ber henne att stå stilla, för hon kommer ihåg orsaken till att hon inte vill stå stilla! Nyckeln är åter att få henne att se att i dag gör det inte ont eller är skrämmande. Orsaken är ju borta, smärtan finns inte kvar, men minnet gör det och rädslan för smärtan.


Allt som allt så är detta var jag förväntade mig och trodde, vad jag upplevt att det borde vara liksom. Och det känns som att jag är på rätt väg, att jag gör rätt. Fina fina häst. Kaisa sa även att " Ska hon bli bra så ska hon bli det hos er" och sånt betyder så mycket när det kommer från den kvinnan. Det är inte bara en människa som sett en fin häst och en ryttare som den passar med och som gjort ett jobb, utan det är en kvinna med insikt som vet att det hon säger har baserats på saker hon tagit reda på och upplevt själv. Åh. Detta kommer bli så bra!

Roligt

Morsan har fixat så mina gamla ridstövlar - john whitaker - är lagade, köpte dom då jag red loppan xD dom är för stora i vaden nu av någon konstig anledning, kan inte direkt tänka mig att jag har mindre vader nu än jag hade när jag red c-ponny?nevermind, dom var SÅÅ sköna.. kan tänka mig att dom är hemska som nya, men nu när dom är inridna sen typ 3 år tillbaka och sne bara stått och dammat, så var dom gudomliga. Lite för korta, men fick bara en rörligare skänkel, alltså att jag kunde använda knäet mer - så de va himmelriket, kommer nog ha dom att träna i hemma osv (:

Anyway, red Linda i hagen, satte på en graman idag för jag har aldrig provat det förut och jag trodde ärligt hon hade haft det på strömsholm, men tydligen inte. De började lugnt och försiktigt med att jag itne hade nåt i handen och hon gick snällt i form, sen ba BOOOOM så ställer hon sig på bakbenen och verkligen slänger huvudet så långt bakåt och uppåt hon kan, rätt scary, jag lovar till hundra procent att jag itne tog i munnen eller någonting, inte ens en liten förhållning, utna hon bara rent out of nowhere fick en skitstark och rätt läskig reaktion, självklart var det för att hon kände att hon satt fast osv men ändå läskigt. hon gjorde så ungefär tre gånger till och sen hoppade jag av och tog av den. Då var hon jätteosäker i början och slog upp huvudet lite osäkert ibland, men sen accepterade hon handen igen och gick stadigt på tygeln.
Red på det tvådelade bettet med D-ringar och det kändes jättebra, ska kanske chansa och ha det i morgon.. för sist jsg tävlade så red jag ju ihop henne så otroligt mycket ävne inne på banan och hon gjorde ju.. eh.. ja, lite glädjeskutt, men då hade jag ett tjockt tvådelat. Och på detta bett kändes det som att hon liksom backade av bettet lite mer men samtidigt tog stöd, och var kort i kroppen utan att jag behöver rida ihop henne som faan, så kanske bäst att köra på det på tävling så hon inte blir så jävla laddad och studdsar runt banan.
innan jag tränsade, sötlinda.Rider även henne alltid med lindor då hon har haft lite problem med kotor osv tidigare, lite skadad och sånt, och då är lindor stadigare så ja, why not, brukar ha en rätt tjock padd under som skydda rmot slag och gör att jag kan linda åt hårdare osv, känns bra att ta de säkra före de osäkra med drömhästen :D
Brukar tävla med skydd dock, för ja hinner inte stå och linda när ja har massa hästar med mig (:

sötipötinöti!

suck

jag gillar inte min prestigesadel haha.. igår när vi åkte till ridhuset så hade pappa glömt at tpacka ner buten -.- så fick rida både rosa och linda med prestigen, det kombinerat med mina gamla ridstövlar som jag nu fått tillbaka vart ett helvete. Rosa gick jättebra för att jag red utan stigbyglar heela passet, men linda - suck.
och idag red ja rosa i skogen med prestigen av ingen anledning alls, och tja.. helt ok fast ingenting mot buten, det går inte att jämföra alltså, butet är så jävla överlägset. Den är rätt snygg iaf, fast hatar att de går fram sådär runt och fult ,det ska va en jämn mjuk gåde fram från framvalvet osv, detdär ser så.. amatör-skit-igt ut, blä.
hihi

Rosie

Ridit rosa en sväng i skogeliskogen. Men det var så förbanant dåligt underlag så de vart mest skritt o trav.. suck.
Överbyggd bak? ja. "bra hopphästar har långa bakben" ja men vafan hon är ju toppdressyrstammad haha :D konstigt.

förlåt

Förlåt för att jag inte skrivit något. Ridit alla utom fille som fick vila, planerade det faktiskt, ävne om jag skrev annat. Ridit dom två bruna i ridhuset och jag är HELT slut, satan. kan berätta mer när jag har ork, det gick någorlunda iaf, suck. I morgon får linda ny sko, för hon har tappat en, och jag ska rida och planera inför lördag då det är tävling.. Nån som vill hänga med? nichole bailade sista minuten ;< så accar gärna lite company om någon vill hänga med på en endagars!

Juste!

Kom på att jag sa en sak igår som jag inte förklarade. Jag sa något om att jag fått en ny syn på Lotta eller typ ändrat uppfattning. Yes, igår så vart jag rätt imponerad faktiskt. Hon gav sån jävla bra kritik, både bra, dålig och konstruktiv kritik, hon sa inte så mycket till mig men det hon sa var rätt (allt detta ur min åsyn såklart, ang. sånna här saker finns inget rätt eller fel som JAG kan bedöma, men ja, somsagt, ur mina ögon) och allt hon sa till dom resterande i gruppen, tyckte det var så jävla bra, brukar inte tycka det. Det var en jätteduktig tjej med som fick rätt mycket kritik, och somsagt en jätteduktig tjej, men Lotta hade så himla rätt, hon engagerade sig i att hjälpa henne och ae det var bara asbra, imponerad Jao.
Jag har aldrig riktigt gillat Lotta.. Jag har ju självklart vetat om och tyckt hon är duktig osv, det är en självklarhet, men jag har tykt hon är lite mer av en stiltränare och inte ger så stora resultat angående hur effektivt man rider, men igår alltså ja, då vände hon på det. Självklart blev hon själv inte bättre nu bara sådär men ohn visade det på ett annat sätt och tillät mig ändr auppfattning om henne!
Villa bra säga det hihi. Go Lotta!

Ska btw ha en ny butet, vi har hittat en bra och vi ska se om vi kan träffas på nån tävling så man får prova.. egentligen behöver jag inte prova, det är en butet liksom. Men why not om man får chansen, får nu rids ju zwiggy med butet och för första gången på länge så får jag resultat på henne, så.. ja, butet!

Butet <3

Fail

Juste, jag failade idag. Inte bara med mina äckliga kakor som faktiskt är rätt goda, men med ridningen, hann bara rida 2 hästar, lol. Här är man hemma från skolan och har 4 helt jävla fantastiska tävlingshästar och så rider man bara hälften av dom. De är fan dåligt, Skämmes Cornelia, fy. Hann rida fille innan hoppträningen och sen då zwiggy, sen när ja kom hem så var ja så förbannat trött i nån halvtimma så ja bara laddade med en burn, sen sprang jag ut och tog in hästarna och sen vare mat och ja sen hann jag inte. Kunde absolut ha hunnit rida en av dom, men.. i didn't. Synd, för Linda är en såndär man verkligen VILL rida, helst flera gånger om dagen och i flera timmar!
Men tacka vet jag skrittmaskinen.. Dom går där varje dag, alltså det är guld värt, framförallt nu när man inte har tillgång till br aunderlag osv, just nu har jag det jättebra i skogen men ja, i allmänhet, va ju ett helvete där ett tag!

Men i morgon, får nog zwiggy stå, eller få se, kanske sparar hennes vilodag tills på fredag... hon har ju gått "fleera dagar i rad" som om det vore något, men man får tänka lite så nu när ja ginte kan rida hur so varje dag pgav detta väder. Jaja Linda och Rosa ska iaf gå för dom fick somsagt vila idag.. Linda ska ja fan köra slut på :D eller kanske inte.. tävling på lördag.. men köra halvt slut på :'D Rosa däremot kan jag inte göra det med nu för att klätterbackarna ligger åt ett håll och ditåt kommer jag inte för ohn går inte förbi några jävla träd där, ärligt, de går på sommaren om jag har med mig långspö eller typ hoppar av och leder, men nu när det är is.. nae inte värt de, ska se om ja kan va kreativ iaf!

Nu ska jag sova! Gonatt alla!

Längre film från idag

Slänger här upp filmen från idag, en lång film från framridningen av träningen, tar slut ungefär där den andra filmen börjar, dvs den jag la upp i inlägget här under.
För er som orkar liksom. Större chans att döma mig utifrån hur jag rider osv då det itne bara är massa hinder. Visserligen är största delen av denna film även hinder, snäva svängar osv osv så zwiggy håller ju på lite med huvudet och gör ju itne riktigt som jag säger, men hon försöker och gör det ändå, är positiv.
Notera att hästfan faktiskt gör lite skänkelvikningar, hihi, dom är inte korrekta, hon orkar inte alltid hålla rätt galopp, men dom börjar när jag säger till och slutar när jag säger till och dom sker på de platser som jag sagt till om, och hon lyssnar på skänkeln, huvudsaken! Fina fina zwigg!

Film från idag

Lilla zwiggy, hon hoppar liksom igenom sig på ett bättre sätt nu, inte bara på kraft o fart utan med lite tanke också. Lyssnar myycket finare på tillbaka hjälperna och är kvickare upp i fram än hon brukar. Sen att hon är så förbannat snygg i kropp och form nu gör ju inte saken värre. Finaste häst!

Oh du underbara

Alltså denna häst, Zwiggy.. den har inga begränsningar, den är så förbannat jävla bra, det är helt sjukt. Och sen har jag verkligen helt sådär kvickt ändrat uppfattning om Lotta. Alltså shit. För det första  - när jag hade hoppat klart bana på 120-130 så sa hon lågt till mig en massa positiva saker, positiva är en underdrift, men alltså hon påpekade jobbet jag lagt ner på denna häst och det var liksom ord som " helt otroligt " osv som hon använde för att beskriva denna underbara häst. Sen att få höra från morsan samtidigt som hon med en läskigt seriös röst säger " Ja, men det är faktiskt ett helt jävla otroligt jobb du lagt ner i denna häst" - det värmde lite.

Hon har verkligen skött sig idag, hon blir ju lite pigg mellan hinder osv och gör lite småhopp och studdsar, men skillnaden är skrämmande stor, och hon rev bara en gång, och det var mitt tydliga fel, jag red MOT handen till hindret, istället för att rida mot hindret - till hindret. Det var så enkelt att Handen var mitt hinder, vilket är fel. Det blir lätt så på zwiggy för hon sätter sig gärna emot bettet när man ska sakta in, men det är ingen ursäkt what so ever för jag ska gott och väl tänka på det, så my bad, gjorde inte om den missen igen utan hon hoppade klockrent runt banan, som inte var så vidare tekniskt svår osv, men ändå lite svängar som för zwiggy kan vara lite... roligt, då hon måste lyssna på vad jag säger :)
Men hon är så förbannat fin, en dogleg med två oxrar och alltså jäklar, syns inte helt på filmen som kommer sen för mamma missade halva hästen och sen är det framifrån, men alltså gud vad hon hoppar, lugnt och harmoniskt och med en läskig power. Som jag sagt, denna häst har inte en enda begränsning i kroppen, hon kommer gå hur långt som helst. Finaste Zwiggy!

Hoppträningen

Har ridit Fille i hagen en sväng, bara myket avslappnad galopp och tja allmänt mjukt då han säkert har lite tärningsverk från igår, om inte annat så får han det i morgon och då fick han göras lite mjuk så han kanske slipper det värsta av det.

Nu ska jag byta om och sen åka iväg till hoppträning för Lotta. Blir bara Zwiggy som får hänka på tror jag, så rosa får kanske stå idag, tror Linda får gå före today, eftersom att hon ska tävla på Lördag.

Och ang Lördag så (precis som jag trodde) hade mamma fel, deklart det inte är två jävla 120 xD den ena är ofc för unghästar, men Linda är anmäld till 120 130 så får hon gå båda om hon nollar, annars stryker vi 130 osv. Fille blev också anmäld till både och för annars kostar de extra o shit för han va tydligen anmäld, så jaja, får väl rida lite lugnt och bara trimma, eller gå ut eller nåt sånt, de blir nog bra.
Men ja, Tjatja sålänge!

Pew

För en gångs skull höll jag mig faktiskt till planen. Fille fick springa skog och Rosa fick jobba hage.
Fille fick faktiskt ett sådär lagom hårt klätterpass, körde enligt min klättringstabell som jag har lagt upp, baserat utifrån om dom har vilat något innan, hur pass dom är igång och hus pass musklade dom är osv, men har ett bas-program som jag kör utifrån, skitbra.
Red honom på långa kandarstången, bara för att han skulle gå i lågform av sig självt när vi klättrade, så jag slapp trycka ihop bamsen i knölig abackar, låter lat men trust me det är värt.
Men värmde upp lite lätt i backen i skritt o trav och lite trav på nån volt inne i skogne, sen var eo köra igång somsagt, han vart trött höhö.

Rosa fick sig ett ordentligt pass "i hagen", som förövrigt är rätt bra att rida på nu, somsagt lite knöligt men wth, man tager vad man haver. Gick på samma bett som igår och ja red fram länge o red på lite olika sett, för att i slutet komma på hur jag egentligen borde gjort, men värt för hon var iaf framriden på ett mjukt sätt, sen bråkade jag med henne lite, och som vissa kanske vet så "är jag expert" på att rida egenom hästen ordentligt, alltså att bråka som fan med dom tills dom ger efter och man helt plötsligt får en helt ny underbar häst. Det har inte gått på rosa förut för hon har bara typ stannat och inte gett upp, eller bara vikt in näsan och skitit i det. Men idag för första gången så kunde jag ha på läskigt mycket ben (jag fick lätta på handen för tidigt ibland bara för o kunna lätta på benen fö rjag orkade inte, och jag har musklade ben trust me) och jävligt mycket i handen, tills hon lättade, fick upp nacken ännu mer och trampade på som satan med alla jäkla ben, då lättade jag kvickt på innern, gav henne en klapp på halsen och vipps så hade jag en galet genomriden häst. Fast sådär enkelt var det inte höhö, hon bråkade massor, backade flera varv runt hagen och sparkade jättemycket, stod stilla och vägrade reagera och fortsatte sen sparka, när hon väl gick framåt fick hon somsagt en klapp på halsen och åter igen - en helt ny häst. Gudars så fin hon va sen.

Haha satt och arbetade galoppen, ordentligt, massor med ben och ordentligt med handen och jävligt mycket säte, och så helt plötsligt smäller hon upp baken och sparkar, och alltås, ingen av mina gör så, dom andra alltså, dom gör ett litet luftsprång och sparkar som satan, men hon på något fult oh orytmiskt sätt bara sparkar helt utan att förvarning och tjena, första gången jag var nära att åka av pgav något sånt, fan som en jävla katapult, haha sick.

Wellwell, Hoppträning för Lotta i morgon i think, antingen med bara Zwiggy eller med Rosa och zwigg, får se hur det blir.

Thumb down

En lite halvdålig nyhet. Vi blev lovade vår nya Lastbil denna vecka, men andra besiktningstiden fick han på måndag så aah.. vi får dne inte till helgen heller, så det blir bara Fille och Linda på Lördag i hamre, som senast. Istället tränar jag med två hästar på Jonas Rinné på söndag! Så det löste sig nästan till det bättre.
Vi är iaf garanterade lastbilen tills Helsingborg, så.. hoppas det håller.

Nu ska jag ut och rida Fille en sväng i skogen, sen ta in alla hästar och sen rida Rosa i hagen, tror jag. Hade göttanssssss

Fina

Fina hästar har jag iaf Jotack. Red först Zwiggy i hagen, lite knöligt är det men annars går de rätt bra. Red med tredelat gummibett och hon var såhääär fin. Red utan ridstövlar idag igen för de är så förbannat kallt, och det gjorde skänkeln ännu mer avslappnad och jag bara jobbade med små hjälper och mycket säte och att ändå kunna vara aktiv utan att det syns. Det har jag visserligen "varit bra" på eller åtminstone övat på och ridit på det viset rätt länge, men tog det till en ny nivå idag liksom.
Morsan tyckte hon va helt sjukt fin, och jag var nöjd, tycker hon har gått bättre men antar att de ser ut på ett annat vis än det känns.

Sen red jag även Linda i hagen, haha konstig som jag är så provade jag Kandar först. De gick till en början bra, trodde jag, hon va seg och stum men hon hade liksom inte panik över att ha två bett i munnen osv, haha, sen i första galoppen, så på öppna delen av en volt så ba KAAABOOOOWWW rakt upp i luftne och gav en Finja-reaktion ungefär, jag åkte inte av, men de va inte långt ifrån, tappade en stigbygel och hästen satte av i skutt-sken haha, men fick stopp på henne direkt när jag fått tag i tyglarna osv, haha suck. Så gik in och bytte bett ;D
..Då blev hon som en dröm, alltså denna häst.. i really love it, den är så jävla fantastisk, satan! Hon är svinlätt i käften och lyssnar kalasbra på skänkeln, är absolut inte seg men varken stark eller het heller, sådär perfekt liksom!
Stampar och studdsar med baken när jag ökar galoppen, verkligen på något roligt sätt sätter under sig till hundra, aldrig haft en häst som gör så förut och då har jag haft endel hästar, och väldigt olika, men ingen har gjort sådär och det är definitionen av Power, man blir bara glad.

Nu blire käk sen antagligen ut och rida nån mer, blir äl att rida alla hästar i hagen i guess.. eller nae, nån får gå i skogen osv, orkar inte ridhuset today, hoppträning i morgon så kan stå ut idag.

Lite bilder på Fille

Fille framhopp :D
Fixar med.. något!
Fille travar fram lite :D
lite.. öppna/sluta/whatever, flytta in bakdelen xD
Mer framhopp (:
Haha, mer framhopp. Sötfille.
fina framben jao
:D
vart jättedåliga bilder från banan, låga hinder och dålig zoom på kameran haha! men tack bästa Nichole som fotade" eller ja tack för allt, hon hjälpte till jättemycket och de hade itne funkat utan henne! men.. ändå! :D

Hagen

Ridit Rosa i hagen, "jävlar i min lilla låda" (som förövrigt är mitt nya uttryck, typ) vad fin hon är. Red utan ridstövlar för det är så förbannat kallt, red på.... det bettet, tredelat med kopparringar i mitten, lösa.
Tror det var första gången jag hade det på henne, hon lekte jättemycket med det i munnen och ridningen funkade super, really! har ju kännt att hon är lite tom i handen, men hällre det och att man rider sig till ett stöd än att hon är stark och när rosa blir stark så vrider hon runt på hals och huvud och bara håller i bettet och de funkar varken framåt eller bakåt, men med detta bett hade jag ett naturligt fint och löst stöd i handen från början, och red henne bar amjukt och löst idag, hade graman på mest för att, den hängde löst och användes inte. Jäääklar vad fin hon var, bara satt helt stilla helt upprätt och med perfekt sits (faktiskt xD) och kunde reglera åt alla håll, och till min förvåning så funkade sidorna lika galant också, brukar inte gör det utan sporrar oh en ordentlig framridning, men hon bara "vek sig" i sidan, nej, inte vek sig bokstavligen men hon vekrligen bara flyttade sig direkt när skänkeln sa åt henne, Härligt.

Sen gjorde hon något hon aldrig gjort förut haha, första galoppen, efter några galoppsprång så gör hon ett litet luftsprång och slår bakut, och det var ju inte så farligt men sen börjar hon bocka, hahahaha, omg, hon har aldrig gjort något liknande då de enda hon gör är o sparkar, men ner med huvudet och skutta gjorde hon, efter några galoppsprång var hon klar med det men de hände några gånger till, alltså haha så söt, dressyrhästen är glaaader!
Annars ett väldigt lyckat pass på glad ocha bsolut inte seg häst, inga sporrar, inget spö, bara en stadig mjuk följsam sits och ett nytt bett, härligt, de blir nog att rida mycket på detta! Har nu fyra bett som hon går kanon på,
1:  Kandar. När jag vill jävlas med henne och få upp nacken som totilas ;> ae men för o få henne trött i nacke och rygg, ordentligt!
2:Detta fungerar bra, rätt stadigt på henne och det är ett bra bett att variera med på backen och inom hoppningen aswelll!
3:  Och så detta då! som jag upptäckte på henne idag!
4: Och det hon går oftast på, sprenger tredelade, det jag (antagligen) kommer tävla på, fast lär ju ändra mig i sista stund och lär inte tävla på samma flera gånger i rad, lär byta mellan dessa och kanske något annat, som silikonbettet osv!

Finaste Rosen!

Skogen

Red zwiggy i skogen en sväng, är ju så förbannat fint väder, men ack så kallt.. Jaja, hon fick gå på rakt eggbett, graman också då hon stått i två dagar samt inte gått i skogen på typ.. en knapp vecka, Jesus.. Jaja hon va faktiskt fin, bortsett från en tvärvändning och flykt när hon såg någon typ maskin stå vid ett gärde, så gick det jättebra! Av misstag råkade jag sätta på butén ist för prestigen, de bara blev så liksom, insåg de när ja hoppade upp att haha de är ju fel sadel, och de är väl både bra och dåligt, ja vill ju inte ha tre hästar på samma jäävla sadel när jag tävlar, men alltså.. kommer aldrig rida i prestigen på henne igen, nae, satan, butet for ever and ever in my <3, det går inte att toppa en butet alltså. Så fuck allt annat jag ska köpa en till butet, inte likadan som jag har nu, men en sån som jag hade förut men sålde till josefina, eller nåt liknande, den är såå awesome, men den va lite för liten för mig i think, så ska se om ja hittar nåt större, större kåpor.
Anyway, klättrade lite, men mest skritt och trav idag, så blir de nog lite trim i ridhuset tomorrow och sen äre hoppträning on wednesday, men bara med zwiggy, dom andra tre ska ju tävla kommande helg så aah ingen hoppning för dom såklart!

hann även rycka zwiggys man, ryckte av säkert 4 cm, hon ska ju ändå inte tävla ett tag så den kan lika gärna va lite snygg och kort ist för knopp-lång. jag är verkligen expert på att rycka manar, klippa hästar and so on, gör helt ok knoppar men ska verkligen försöka lära mig att göra dom bättre.
Lindas knoppar igår, well, första gången jag knoppar på skitlänge såklaga inte, jag kan bättre xD filles vart skitfula dock, hans man SUGER, ska låta den växa som fan och försöka rycka den, men de går knappt för den är så .. dum :(
Alltså först har han ingen man, och sen blir den skittjock, och dne är ju klippt (hata!) så den är .. bara värdelös, ska rycka den tjocka delen som fan och bara klippa den tunna, försöka jämna ut men lär ta nån månad innan den är ordentlig.. Zwiggy har lite samma problem och på henne så rycker jag längden där det är tjockt och bara "toppar" med sax där, och där hon har tunnare man där rycker jag knappt någonting utan klipper istället, redan mycket jämnare!

Nu ska jag rida Rosa i skogen, får se om någon av dom andra får gå i skogen också, kanske Linda, annars får dom vila och trimmas i ridhuset i morgon ist!

Lite bilder på Linda från igår

Skrittade fram på blankis xD snö över, men ren is under, haha, fina Linda.
Same here (:
Gick att trava lite också, höhö.
Lite framhopp xD
Plupp.
kan det vara typ mitt i en galoppfattning eller nåt? jäkla udda bild.
Oj, dålig bild ser jag nu.. Rådjurshoppelihopp.
Efter detdär stoora språnget xD lägge rupp mer sen, ska ut till hästisarna nu, Hejdå :D

Film från 120 med Linda

Hon har aldrig varit sådär skuttig och sprattlig förut haha. Volten där i början är lite tempoväxlingar om ni tyker det går fort - så gör det det också haha, trycker på ordentligt och kortar sen upp, får mer tryck i galoppen enklare då, de behöver hon för o hoppa bra (: Ja tycker hon är fin, lite sprattlig men de är ju inga prob, eller jo de vart prob innan muren, då hon gjorde halv-luftsprång i själva galoppsprången, suck, så fick rida på framåt, och sen tog jag tag i henne efteråt, därför hon tog upp huvudet, och haha då blev de tju jättefel till kombinationen, men plupp så va de avklarat, va ju så jäkla lågt så wth!  Fick ett jättefint språng och det är på den gula oxern där, tror de är 7e eller 8e hindret, satan jäkla rådjur hon är! Fina linda, blir no bättre när hon chillar ner lite och kan hålla rytmen, är ju upp till mig såklart, men ja.. när VI klarar det ;>

Nästa helg

Juste, det är ju tävling nästa helg också kom jag på, bara på lördagen, då får Linda Rosa och Fille följa med, sparar jupå zwiggy lite i år så hon får skippa dom första tre tävlingarna iaf, tränar istället!
De finns två 120 så Linda får gå den första, nollar hon den får hon gå in i en 130 också :) Fille får gå 120 130, eler jag får se, kanske bara 130, vet inte om det är bra med två klasser på en dag för honom, ae får se! Rosa får la gå typ.. 130? om de finns två 130 så blire ju det, finns 140 också så de skulle hon kunna gå men detdär lilla jävla ridhuset kombinerat med en 140 bana, nae alltså. i Hamre, tävlat mycket mycket där, inomhus också, och ävne på Ponny var det litet, så njaa va.

Den är lite kort? ja ja håller upp armen för o fota, men alltså den stannar där upe om jag tar ner armen också, haha.. jaja, den GÅR att dra ner, men åker alltid upp, men den är så skön hihi, så wth!
Det är en tävlingssjorta om ni itne förstod det, på tla om tävling liksom!
Jaja, ska la sova de va nåt i morgon som ja skulle göra trorja, eller så vare bara det vanligt jobbet med att hålla igång 4 tävlingshästar på blankis osv, kan ha varit det ;> haha Gonatt, slänge rupp filmen på linda från idag, men annars gonatt!

En av Två

Först var det 1120 med båda hästarna, A0a, fille först ut, rätt fint men red så otroligt korkat till en kombination haha, illa, ae de va riktigt dåligt så han rev både A och B i kombinationen, sen va han fin. Linda nollade 120 ofc, rätt fin, hoppar verkligen inte över dessa små pyttehinder, för det var ju intebara en litne klass utan de va väldigt.. litet allting, första hindret kan inte ha varit mer än en meter, jaja bra o köra igång med! Men hon va jättebusig, hoppade mycket emellan hindrena, tre miniluftsprång ändå intill en mur så ja fick ta tag i henne efter det, då hon körde upp huvudet (ryttarmiss ofc) och kom tokigt till nästa hinder, men de va nemas problemas hon va fin ändå, över ett hinder så hoppade hon som ett rådjur, jäklar alltså, KAPJONG sa de och swosh va hon kalasfint uppe i luften, kändes bra, även om hon va busig och ja red med mycket tryck så KÄNDES det kontrollerat, även omdet nog inte så gut som det, men ja visste vart jag hade henne och de gick o svänga osv osv.
Sen nyss gick Fille en 130 och asså nae, ja tror jag red fel på varenda hinder, han kom rätt osv och de va jättelågt, men ja liksom hjälpte honom upp i luften vilket var fel, ska bara rida som satan ändå tills han själv knäpper upp, ae dålig ridning, han rev både A och B i en kombination igen så 8 fel, suck. Jaja bra början i guess, Är ju tävling nästa helg också så då får ja se till o kvala då. Mer om det sen, jag är nöjd, de är ju så jävla liten framhoppnig och har så sjukt lite tid på mig och absolut ingen framridning, så nja, men de gick rätt fort o va smidigt och är liksom reda påväg hem, tog typ två timmar med tre av mina ritter? nice.

Nu ska jag hem, hinner nog inte rida idag, men sen blire att rida ut i skogen lite i thin, i morgon osv, eller jag får se vad som händer! Jag är nöjd med finaste Linda iaf som är så galet fin i knoppar hihi, SnygghästN! :D

Tagga

God morgon era söndagsslapphögar!
Det är första tävlingen för mig på.. hur länge som helst, så jag är faktiskt lite taggad? fortfarande samma chill attityd dock, kommer aldrig bli hyper bara för att jag tävlar,  men lite pepp ändå, ska bli kul liksom! och hästarna känns så jävla bra, inte förberedda för de är så jävla svårt att träna dom varje dag, men dom känns ändå redo nu, får dessa låga klasser iaf haha, så tror skarpt på 3 Nollor idag.

Nu ska vi ut och fixa det sista typ, packa in allt, Knoppa båda hästarna, se till att Fille är vit osv, tror jag skickar Nichole på det ;)

Anyway, är väl bara att byta om då, ska försöka uppdatera lite under dagen, och vi SKA filma så lovar film idag eller i morgon!

haha, whaat?

Gissa vad detta är? och varför i hela friden har jag det i ett glas med...? svara på det och man kan vinna.... öh.. kom på nåt bra o vinna så kanske man vinner det, typ!

pewpew

När jag kom hem från Vadstena så vart de stressigt, hann precis rida fille en sväng i hagen innan de blev för mörkt, och papi åkte in o hämtade Nichole. Fille gick jättefint, red på tredelat vanligt, för tävlar ju på Pelham.
Har sen varit allmänt lat och konstig med Nichole, sen varit ute o fixat lite sadlar osv, helt glömt bort att den ena hästen är helt gul men får väl fixa de i morgon på något jävla vänster.

Ska självklart knoppa båda, tar bara med två, vi tar inte bussen utan trailern pgav vägunderlag och dålig ramp osv, får ju lastbilen nästa vecka så kan lika gärna bara ta med dom nödvändigaste hästarna, dvs Linda och Fille. Fille får gå 120 130 och Linda bara 120, då hon inte är kvalad 130 än.
Ska somsagt knoppa båda, men gör det i morgon. Vi åker nog vid en rätt chill tid, typ runt 10-11? så då hinner jag. Sen ska ju allt packas också osv, båda ska ha lindor på sig så får ju packa ner det då det är vet besiktning osv innan, då kan man ju inte ha lindor på kom ja på xD

Jaja, kan ju ha med datan och slänga upp en snabbis update under dagen kanske mellan klasser osv, men vet inte! Är Linda nolla i grunden så lär jag ju gasa på lite i omhopp, likaså med fille, även i 130, inte leka chicken inte, men ja kmr nog ta de lite chill ändå haha. Anyway, Gonatt ppl! Någon man träffar där btw?

Drömhem

Gode gud, precis lämnat Freberga, där Yanne nu bor, himmel! Dom kan rida på hela Omberg, naturreservat, och dom har fint luftigt stall med fina hästkompisar, stor fin hage och ridbana samt hage att rida i, alltså det är ett drömhem för vilken jäkla häst som helst! Dom har samma mat-rutiner som vi, vi visade dom Gurkmeja och Super-E så nu får han allt han behöver!

Moa kramade honom och klappade på honom hela tiden och gav honom massa morötter och hade tom skurat boxen till honom, herregud! sååå himla fint! Han ser redan mycket gladare ut när han får uppmärksamhet och det är så jävla skönt att han får komma till ett ställe där någon har tid med honom och tar det lugnt, inte tävlar utan bara har jävlit roligt! så fantastiskt :D
Bilden ovan tog jag när hon ledde runt honom på gårdsplanen för att "han måste få lära känna lukterna!" haha awww, ja, deklart yanne ska känna lukterna hihi. Samtidigt som Moa gick och konstant klappa på honom, haha, man kan ju inte annat än o le :D
Bilden ovan, Yanne såg en hund komma haha, nyfiken och glad :D
DÄR får dom rida, upp i skogen längst bort och klättra, helt sjukt! fan va bra han kommer få de :D

Fina yannis!

byebye

I morgon åker han, älskade finaste yanne! Men han komemr få det sååå bra! En tjej som har tid med honom och tycker om honom, han kanske tillochmed blir kelhäst! han har ju alltid varit lite tillbakadragen, med dom han känner är han ju mycket mer framåt och går att gosa med, men lägger man ner så mycket tid på att bara älska hästen som ett barn gör så blir han nog ännu med van vid att bli gosad med, underbart för lilla yanne!
Komme riaf åka svintidigt för ja blev tvingad o följa med, med en smutsig ponny, gud så illa, men det går faktiskt inte o tvätta dom nu, minusgrader ute och nae de är fan inte värt de.. vi får säga förlåt sisådär hundra gånger men det är faktiskt omöjligt, annars är det jävligt oproffesionellt att komma med en smutsig häst, suck, nae gud så dåligt, men jaja.. gilla läget i guess, jag gillar dock inte läget men .. ah.
Tar med mig kameran så kommer kanske lite bilder i morgon, tar ju med mig datan också!
Men har panik, fille MÅSTE röra på sig i morgon, annars har han stått 3 dagar innan tävling? fan va illa, usch, hatar migsjälv lite, blä, men nae, ingen motivation ALLS, inte ens sådär att man kan göra det för att man måste, utan nej, inte alls, säger det igen, ska bli SÅÅÅ jävla skönt med ridhus..
Jaja Gonatt!
jag älskar denna bild och denna häst, fan vilken häst, underbar!

Ursäkta

..för sjukt dålig uppdatering. I förrgår så bara orkade/hann jag inte, och igår hade jag ingen lust, för norrlandstönten förstörde min dag (:
Nu är jag visserligen itne ett dugg pigg på att blogga heller men ja vill helelr inte att dne dör ut HELT :D så why not.
De har varit snöstorm här idag, helt vidrigt, inte bara blåst och snö, utan alltså fan de gick knappt att vara ute, shit. Var iaf i ridhuste med Linda och Rosa, orkar/vill verkligen inte åka igen så tyvärr får resten stå... Zwiggy är lugnt, hon ska inte tävla på söndag, Yanne för vi förklara att vi inte hunnit, vilket vi inte gjort, men de är jävla illa att fille står.. Får försöka på något jävla vänster att motionera honom i morgon.. Ska ju skjutsa upp Yanne i morgon, samt sen hämta nichole och fixa allt för söndagen.. jaja, de går kanske på nåt jävla vis.

Hästarna var sjukt fina idag, red linda på babypelham för att Sylve sa åt mig, ville testa, men nae hon slår mycket med huvudet när jag tar i munnen, så tog vara på det och red endast för benen utna att ha något i handen, och jävlar i min lilla låda, satan så fin hästjäveln är, helt galet, fan denna häst är helt magisk! Komemr film på det sen!
Rosa var också galet fin, tror ja ska köra på detta bett på söndag OM hon får följa med om vädret tillåter oss att köra med bussen... Anyway, rider med ett tvådelat med D-ringar, 
och som ni ser med koppar-rullar på, men dom rör sig inte så mycket så ja bryr mig inte om att dom är där xD
Anyway, hon går jättefint på detta, även på tredelat men känns lite stadigare med detta utan att hon blir fast i handen, nice. Körde ordentligt framåt i galoppen, alltså ORENTLIGT; och sen tillbaka, och jävlar i min lilla låda IGEN, gud vad fin hon är, länge sne hon gick så bra, lyckades även med några steg ökad trav? aldrig hänt med henne förut, ae galet fina hästar idag alltså! Blir film på rosa också sen! om jag orkar!

Det är så jävla sjukt.

herregud hon drog igång det igen -_-
Alla som läst denices blogg vet vad jag snackar om, ni som inte gjort det behöver inte göra det. Alltså.. Jag tänker inte skriva nåt desperat inlägg bara för att säga emot det hon skriver. Men jag vill inte låta alla tro att jag har aspergers?! det är ju helt insane, verkligen, det är så jävla lågt, att skriva ut att jag har någon fucking sjukdom bara för att jag inte är direkt pleased med hur hon rider vad som förut var mitt liv? mitt liv som togs ifrån mig på ett jävla brutalt sätt utan att jag hade något att säga till om, det är fan dåligt, riktigt jävla dåligt.

När jag får bevis, alltså PAPPER på att jag har aspergers, eller när någon vettig människa eller mina föräldrar säger att det är så, då ska jag berätta det, då ska jag förklara för alla att jag har det. MEN JUST NU - NEJ, för det är så fucking not true, Aspergers KAN innebära brist på empati. Och denna "reaktion" som man tolkar att jag fått när melwin såldes - den är BASERAD på empati, baserad på att man inte kan hålla sig från gråt såfort man här namnet och baserad på att man inte vill något hällre än att hästen ska tillbaka så man slipper gråta varje kväll.
Aspergers kan också innebära överintelegens och att man är skolsmart. Jag är INTE skolsmart, fine, jag kan stava och min engelska fungerar, men matte? jag kan fan knappt 1+1, jag hatar matte, och matte, ekvationer, linjer, vinklar, det är sådant en människa med aspergers "intresserar sig av"

Ni kanske har sett I rymden finns inga känslor? Han har vad jag kommer ihåg aspergers. Och även om "han" är ett extremt fall, så är det sådär det funkar, man vill inte bli rörd, man vet inte att man sårar folk och man försöker lösa en situation långsiktigt utan att vara medveten om hur det socialt påverkar andra. Stämmer det in på mig? Nej, såfan inte ett dugg, alltså det äa bara så jävla dumt, bara att lägga ner, faktiskt.

Och sen kan jag nog rätt öppet säga att av hela mitt hjärta - har jag tappat ALL möjlig respekt för Daniel Svensson, hopptränare, som jag tränat för rätt länge och inte fått ut någonting ifrån, Som sagt till denice att Melwin hoppar bättre med henne än med mig, det är så jävla dumt, för det första så finns inte det att ens diskutera, han hoppade ultimat här, det säger inte mitt ego det säger jag och DUKTIGA personer runtom som Sylve Söderstrand, som vet att en häst ska hoppa med ryggen. MEN FÖR DET FUCKING ANDRA, HUR, alltså HUR I HELA JÄVLA FRIDEN kan en respekterad TRÄNARE säga så till en ung tjej? det är helt sjukt, jag vet att Daniel är en idiot i mina ögon, men att han kunde gå så lågt? att han faktiskt kunde säga något sådant till en 96a, när han visste att han gjort ALLT med mig? att jag tagit hästen från VRAK till en av sveriges finaste d-ponnyer. Jag hann inte rida NM. jag hann inte rida EM. jag fick aldrig bättre placering i SM än 7a, SO FUCKING WHAT?! jag gjorde missar, jag släppte handen innan inder så han rev, JAG gjorde missar, jag står ändå för att hästens kapacitet räckte och blev över för att vara sveriges bästa d-ponny. Och även sveriges mest välridna (inte ensam men en av dom). Men nu rids han på pessoa? helt sjukt. bettet som får vilken häst som helst att dra in näsan o knäppa av nacken, SVÅÅÅÅRT O FÅ BILDER DÄR HÄSTEN BÖJER PÅ NACKEN DÅÅÅ, duktig du äääär, så duktig såååå, och eftersom att melwin har en normal och rätt lång hals ist för en fet tjock kort ponnyhals så kan inte han bara knäppa av - till synes, men det är det han gör på ett pessoa, suck, klarar itne av honom på vanligt? stackars. Han har iaf gjort allt med mig på vanligt tredelat, beat that.

Jag tycker nog med synd om denice. För att allt jag skrivit, allt rent elakt jag skrivit, alla texter som handlar om henne, har inte varit snälla, I AINT SAYING THAT, men det har varit meningsfulla texter, texter baserade på något, baserade på fakta, jag har aldrig kallat någon "cp unge" eller i allmänhet svurit åt någon, jag gör aldrig det, faktiskt, hur hemsk jag än är så gör jag itne det, skriker aldrig ut saker i ren ilska utan kommer snarare med längre texter som förklarar eller försvarar. Men när denice skriver ut bara massa jävla svordomar, då äre kanske hon som har aspergers och inte har empati och förstår att hon sårar mig ;> uhh.

Jaja, denna gång räckte det med en kväll och natt av gråt, sen kan jag nog släppa det, men rykten om att jag har en sjukdom? de tänker ja fan inte leva med för de är så jävla dumt. Låt säga att jag har aspergers, vem är hon att skriva ut det? det gör man inte, det är fan förbjudet, personlig info om något, "för att förklara varför hon gör såhär", de tär ju bara dumt, jag har bråkat med många personer och folk som varit precis lika jävla råa som jag och elaka och bitchiga och dryga, och alla dom har inte aspergers trust me.

Äsch, tro som ni vill, jag vet att just nu är jag jävligt duktig på det jag gör, jag har 4 hästar som jag verkligen älskar och respekterar och som iår fna ska slå igenom, de blir sm, det blir 140 och det blir kanske 145 eller 150, jag vet att jag klarar det och jag vet att på marken, att rida till hästar och att fixa saker utan skarpa bett, det är jag expert på, jag behöver inte pessoa för att få in näsan på en av sveriges mest välridna hästar. Och jag vet att jag ska satsa på dethär and i will like it, det tar inte ner mig på jorden när hon skriver så, i don't care, i really don't, men osanningar om en sjukdom som faktiskt kan ändra folks sätt att se på mig, prata med mig och allt, det är inte okej, det tänker jag starka säga nej till, så - prata me min familj, min mamma, mina tränare, MIG, innan ni överväger chansen om jag har aspergers eller inte. Hejdå.

nabbinlägg

Flåt för jag inte skrivit något. Men inte gjort någonting i hsätväg idag förutom skött om dom, sett till att dom gått i skritten 2 ggr idag osv. Inte ridit någon, suck. jaja, blir kanske bättre i morgon, trött. Gonatt osv

Underbart

Varit på hoppträning för Björn. Första gruppen va väl lite huller om buller, haha, bara fluffiga ponnyer och så jag, ungefär, va väl nån mer men aah, såna som inte riktigt vet att man ska va berädd när den innan börjar bli klar utan som väntar 2 min innan den ens kortar tyglarna och börjar rida, jaja, de tog lite tid haha. Zwiggy skötte sig bra, hoppade väl nåt språng på 130 kanske, annars 120, tycker hon hoppar upp sig mycket finare nu än hon brukar, så de känns bra, hon är fortfarande lite överallt på samma gång, men de chillar nog ner sig snart!

Fille, åh älskade fille, vill gifta mig med hans psyke <3 Efter en klockren uppvärmning med finaste hästen ever så var det tillslut lite mer åt ban-hållet, nån oxer på 140, rätt hög faktiskt, och jag tror inte nåt av räckena va så högt men man vet aldrig allt ser så litet ut på fille haha. Poängen är att han va inte i en enda bom, och när jag trycker ihop honom som FAAAN och ride rordentligt och han går i form HELA tiden och har massa ben och rider ända fram till hindrena, så KAPOOOF jävlar i min lilla låda vad han hoppar, världens snabbaste och bästa framben EVER och vecklar ut skitfint bak! alltså otroliga lilla häst, jag är helt lyrisk! Tror jag nollar 130n på söndag alltså, då blire 140 direkt i helsingborg! Fina fina fina fian underbara fina filip! man vill bara krama honom hela tiden, blir nästan gråtfärdig när ajg tänker på hur jävla fantastisk han är, gör verkligen allt han kan så bra han kan, och han gör det bra! kan hoppa hur högt som helst, fina fina fiiina fille <3

Såja, nu när jag kärleksförklarat min underbara häst, så..
Har satt på arnika på båda hästarnas alla ben samt ryggar, fille fick BoT på frambenen också, så får båda laser i morgon. I morgon ska ja försöka hinna med Rosa i typ skogen, förhoppningsvis Linda också, dom andra får stå för ja kommer fna inte ha tid i morgon, ska in tidigt och göra en grej på pappas jobb, sen ska morsan bort och ae, jobbigt, men borde hinna dom två och kanske yanne!
Äsch nu är klockan på tok för mycke toch jag ska färga håret och duscha och suck.. orkar inte. jaja, Gonatt!

Fint väder!

Skogstur med Linda, fan va härligt det var. På bilden är jag högt uppe på ett berg med helt fantastisk utsikt, det i kombination med underbart väder var helt amazing. Sen att ta sig ner från berget var en annan femma, det går jättebra med en lugn häst, för e tär massa träd och brant, men tjena hästfan i princip skenade nerför, hon gjorde luftsprång och ar galet pigg. Väl nere från berget så s´måste man vöer ett liiitet liiiitet dike för at tkomma ut på en väg, det råkade ju såkalrt ha liiite liiiite vatten i sig så de blev tremetershopp och vi gick nästan omkull, kul. Med den erfarenheten rikare så red vid runt på lite vägar och inne i skogne, fick till lite klättring och lite hoppande över grenar plus att vi faktiskt kom över en vattenpöll, hoppade 3 m upp och 5 m framåt, typ. Tjena hon tog verkligen i för sitt liv, men vi kom över och hon vände sig inte bara och stegrade, framsteg. Världens finaste livfulla Linda, älskar verkligen denna häst!

Yanne var ju lagom glad när jag tvättade bort all gurkmeja från näsan, haha.

Men sen vart han rätt snygg med lotion på hovarna, lindor och skydd på benen och lädergrimma :D sen backontracktäcket ofc och sen rpc täcket ovanpå sen :D snygghästN, han va så jävla mallig när han gick in i trailern, "haha, jag får åka iväg nånstans och det får inte ni andra fula tävlingshästar, in yo face!"
jag som har bacillskräck klarade itne att tvätta svansen, inte ens va med o titta, suck, men mamma gjorde det och satan i gatan den blev faktiskt vit, går helt klart att få den vitare (cred till emelie som verkligen lyckades få svansen vit hela tiden, respekt!) men den va typ brun/svart/gul förut så det här är iaf en början xD

Åja, nu ska jag iaf iväg o hoppträna, hade gött!

sorry

...men det blir nu ett till bildlöst inlägg.
Ska ut nu och hjälpa mamma med lite halm, sen ta in alla hästar och sen ska Zwiggy och Fille med til lhoppträning för Björn om jag inte minns fel? ingen aning, tror det! Åja, höres l8er!

Bästa Yanne!

Vi var ju och visade Yanne idag för en 12 årig tjej som heter Moa om jag inte minns fel! Urgullig familj för det första, verkligen!
Jag red honom först och han var jättefin, lite ovanligt pigg osv men han har ju inte gått ordentligt på ett tag xD
Sen fick tjejen rida, babypelham först, gick bra, han går ju fint i form av sig själv då men det vart lite för lite i handen så jag tyckte vi skulle byta till Novabett, då gick han mer med huvudet i vädret men det löste sig faktiskt direkt när hon började trava, hon kunde tillochmed galoppera i lugn och kalasfin takt! Mamman red också och gjorde det jättebra, öppen och härlig människa som i slutet sa "Åh! det är såhär han blivit riden, nu känner jag, gud vad härligt!" och det hade hon rätt i, dom gjorde det jättebra!

alltså jag dog lite av hur gulliga dom var, tjejen klappade oavbrutet på honom och kramade honom och hade med sig morötter och gav honom och hahaha! mamman också, det var lite som om dom gillade honom mer än vad vi gör, och vi älskar verkligen denna häst av hela våra hjärtan!
Dom var jäätteintresserade och dom ska ha honom, det kommer bli så läskigt bra! Känslig mjuk tjej med kunnig mamma som hjälper henne, hon vill inte tävla, utan isåfall mer åt dressyrhållet, fin natur och tillgång till tränare osv, stora boxar och stall nära huset, upgrade för yanis bananis alltså! Gud vad bra det kommer bli!

Haha, sen sa jag i slutet att " ursäkta om jag är lite tjatig, eller rent utav spydig, men jag är hellre smått elak och ser till att han får det bra, än snäll och rar och låter honom bli illa riden" dom förstod lät det som, det är ju bra! Men jag är itne rädd för att det inte komemr bli bra, de kommer bli kanonbra, alla förutsättningar i världen kommer han få, utan att ha sikt som hopphäst!
Nae dom va verkligen helt förälskade, Så hoppas han kan åka till dom så snart som möjligt, gärna i veckan typ!
Men ja, Gud va braaa! Glömde kameran i stallet, fotade inte nån ridning osv men har ju bilde rpå sötbanan och så snygg han var idag :D
jaja, ska ut o rida nu, och sen hoppträning ikväll, hejdå!

Hår

Före:
Efteeerrr :
Hahaha de fick bli ett hjäärrtaaa, men tjejejn är 12 år så hon kanske blir glad, annars äre ju bara o raka bort skitet! värt ett försök haha!

Så, nu ska jag ut o göra iordning ohnom o allt annat så ska vi åka o visa honom!

pewpew

har varit i ridhuset nu, komprecis hem, men ska ut rätt kvickt o klippa hårbollN Yankiebard. han är så liten och snäll så de borde gå rätt fort även om ja klipper benen också. Åja, Tjarå sålänge!

uhuhu

alltsååå, hovslagarN tar upp hela stallgången så ja kan inte göra iordning nån häst o rida.. de GÅR att ta in nån i en box och springa fram o tillbaka men asså de blir jävligt rörigt, rörigare än de låter faktiskt. Får hinna rida Yanne i skogen prio 1, sen zwiggy, Linda får väl stå då, för Rosa och Fille måååste till ridhuset! jag hatar denna jävla årstid, ska bli SÅ skönt med ridhus... Börjar byggandet i Juni tror jag!

Morgon

Tjena! Har masserat Ponnyn och idag ska Yanne, Fille, Zwiggy och Rosa skos helt om, yanne har tappat en sko - igen, så de blir bra med nya dojjer tills provridningen i morgon! :D

Well, idag tänkte jag rida Yanne lite i skogen, en luftig lösgörande runda bara, Linda och Zwigg också om ja hinner, annars bara zwigg, hon är viktigast för hon är i trotsåldern och behöver veta hut :D
Rosa och Fille får nog åka en sväng till ridhuset om allt går som planerat, med nya dojjer o allt! Så de blir bra :D Ska klippa yanne ikväll också, de måste ja hinner, han är så fluffay!

lättmockat

Lindas box är gudomlig att mocka. Hon skiter där, där det ligger, och endast där, finns ingenting nån annan stans, kisset ligger precis bredvid, så jävla simpel häst!
Ok.. intressant inlägg osv.. om kiss och bajs :D men sånt behövt också, typ!

Trivselfläckar?

Det var så att jag fick hem en mörkbrun häst, men numera har jag en apelkastad mörkbrun häst. Jag är hundra procent säker på att hästfan inte va prickig när jag fick henne. Sen hörde jag om trivselfläckar? vet inget mer än just ordet men de får man ju ut rätt mycket info ur xD Är det nån som vet nåt om detta? Tror inte på de så mycket men asså hästen har odlat prickar!
Detta är då Linda, men Rosa har också fått dessa prickar, men hon va lite prickig innan men dom har verkligen ökat ända sen i somras då ja fick henne!
Men de är så tydligt på Linda för hon hade dom verkligen inte innan, haha så himla konstigt. Kan ju ha o göra med att hon stått bland massa hästar i ett stort stall och mssa rörelse osv, och sen till att komma till ett litet lugnt stall med absolut ingenting som händer förutom då man tar in och ut ur hagen ungefär, kan ha med det att göra! Men somsagt, någon som vet något om detta?

Positivt

Har en positiv nyhet, som förhoppningsvis kan bli en ännu positivare nyhet efter utveckling :D

Jo, under förmiddagen fick jag ett samtal angående Yanne, och det lät SÅÅÅ bra! Underbart trevlig kvinna jag pratade med, hon ringde angående sin dotter, först sa hon "jag har en 12 årig dotter" och då tänkte jag att shit, en sån ung tjej funkar inte, men sen fick jag reda på att hon hade ridit d-ponny i tre år? de är rätt mycket för dne åldern, och ridit mycket unghästar osv. Men nu hade hennes d-ponny fått avlivas, så hon har tappat lite intresse vad jag förstod, ingen riktig vilja till att tävla o träna osv, och vill vad jag förstod prova lite mer dressyr osv, men inte så pass säkra s dom vill köpa en dressyrhäst! Och enligt mig låter det ju så förhelvetes bra, yanne kan nog bli riktigt fin om han rids som dressyrhäst, samtidigt som han funkar kanon med småhinder och ddressyrhopp om man är lite hoppsugen!
Dom har stallet nära huset, hästkompisar och alltså det låter bara galet bra. Sen att mamman blev glad när jag sa att ajg inte gillade pessoabettet (nej, jag tog inte upp det, det var faktiskt hon, så sa jag "jag gillar det inte heller" och då vart hon jätteglad :D) gör ju att jag har en liten förkärlek för dom, haha! nej men det lär bra, lät som en kunnig familj, mamman red ponnyn också, såvida den inte var för liten då, och pappan hade tydligen tävlat/tävlar osv, det lät iaf galet bra och dom ska prova på tisdag! tur att jag ridit honom några gånge ri veckan och itne ställt av ohnom helt iaf! Får klippa honom också, han ser verkligen ut som en hårboll haha.. jaja, Kul :D
BiffN!<3

pewpew

Nyss kommit hem från ridhuset. fan va ja har gjort saker idag, ja är trött -.-
Har fixat allt på morgonen, med 6 hästar in och ut ur skrittmaskin och i hagar osv, hann rida yanne, sen mocka o halma, sen in o äta en snabbis, sen ut och göra iordning allt för att sen åka med två hsätar till ridhuset med pappa. blev Linda och Zwiggy. Linda är amazing, hoppade studds och gjorde myycket ökninga roch minskningar i galopp, och då riktiga jävla ökningar och att hon sen skulle lyssna tillbaka, i slutet lyssnade hon riktigt fint, vilken SJUK jävla power hon har i bakdelen, jävlar de ba snurrar på där bak, som en propeller typ!

Fröken trotsålder gick väl sådär, började med att ha ett spö med mig, nuddade på bogen en gång då hon tänkte vända åt ett annat håll, sen vart hon så förbannat stressad så ja fick lägga ifrån mig det. men hon jävlades några gånger, och det hade nog kunnat lösas genom att jag var lign och bar aklappade henne, men ja tänker inte hoppa över det problemet längre, de ska igenom ordentligt och egentligen borde hon ha stryk såfort hon ens tänker tanken, men hon är ju så jävla spörädd så det går inte, flyr för sitt liv ungefär. Men jaja, hoppade några studds med henne också och förutom att hon trodde det var en 4 meter bred 150 oxer så gick det bra, i slutet iaf.

Åja.. ska chilla lite, har lite mer o blogga om så de kommer mer (:

jobb

har gjort massor idag! och ska göra maasssssooorrr mer, men skriver mer om det sen, nu äre mat! Ska bara lägga ut mysigaste bilden på finaste linda!
åh, kärlek till denna häst alltså <3

Kaka

måste bara säga att ja har ätit världens godasta jävla cockie ever, omg, to die for.

och sen, helt ohästrelaterat, eller... lite hästrelaterat för han .. jaja, Philip är så fucking störd. Så dum med sin hundblick och så cp, haha, men världens bästa, sådeså.

Wet

faaan vilket jävla väder.. fast, jag är så jväla glad ändå, för det snöar inte och det blåser inte = nice. Hoppas all is hinner komma bor nu för då göre inget att de kommer mer snö sen, blir ju inte 15 cm is iaf.

Well, har hunnit rida zwiggy.. tänkte klättra ordentligt i skogen, men de va nån som gick runt i en "annan skog" på andra sidan ett gärde och skrek HO-HOOOOO med all kraft han hade med typ 20 sekunders mellanrum mellan varje HOHO, så zwiggy va livrädd och när jag skulle gå uppför backen så ställer hästfan sig rakt upp och väner, tur att hon inte gick omkull iaf, vi krigade oss hemåt och ajg red henne en sväng i hagen som SUGER, så gav upp.. Blir väl ridhuset i två omgångar sen, egentligen skulle zwiggy behöva sig en till omgång, men bättre att yanis bananis får röra lite på sig, måste få iväg honom snart alltså, stackarn.

Aja.. ae jag vill ha fler kommentarer på rosa och linda filmerna :o bara jag som tycker rosa är amazing? omöjligt, kommentera :(

Film på Zwiggy

Från hoppträningen i onsdags. Hon va så himla fin. alltså hon hoppar inget otroligt, men det är låga hinder, alltså det otroligt viktiga var att hon betedde sig som en normal häst. Hon tjaffsa inte och gjorde som jag sa, genomförde dessa övningar som för henne varit relativt omöjliga förut, jag är såhär otroligt nöjd och skillnaden på dennna häst är otrolig. Åja. Fina fina nästan normala zwiggy!<3

Film på Fille

...från hoppträningen i onsdags. Han va fin osv, dock så filmade mamma inte dom två sista sprången -.- då han hoppade upp sig efter att ha rivit, suck, så de syns inte.. jaja, han va fin efter detdär! halvfin över hinder här osv, men han är så jävla fin i formen igen! :D

Film på Rosa

Well, rosa är fin. Inga sporrar och ingen martingall, fick ta ett spö dock för hon skulle snärta till sig lite. Hon är så fin, hoppar mig ur sadeln. Sista sprången ligger på 145 när det är som högst, hoppar det typ.. 3 gånger i think, eller två, vet inte. Rädd om sig är hon iaf, tror hon kan gå långt :D

Film på Linda

Juste! glömde berätta att jag rider henne med prestigesadeln nu! funkar skitbra, riktigt bra på henne faktiskt! och så har jag lite mer utspritt så man inte har samma sadel på 3 hästar haha, blir jobbigt på tävlingar.

Men aah, filmen innehåller lite framridning och några språng på lite lägre höjd, började hoppa fram utan att filma det dock, men aah, näst sista sprången ligger på 130 och sista sprången när hindret är vinklat ligger på 140. man ser att hindret är högt men hästen hoppar knappt haha. usch så fin hon är, gillar denna häst skarpt alltså!

Snart!

Snart, ladda, peppa, förvänta er! nej men.. snart kommer filmen på Linda upp, från idag (: Sen har jag en på zwiggy från träningen, en på Fille från den träningen och sen en på Rosa från idag :) får se vilka som kommer upp när, men inom 10 minuter borde Linda-filmen vara uppe!

Lovar

...att de kommer filmer från idag! Men morsan sitter vid tvn so... upptaget. Kan inte lägga in fimer direkt fårn den videokameran serrni, så måste spela upp det på tvn för att sedan filma av med mobilen för att sedan lägga in den på datan och upp på youtube, så komplicerat är det men har inget val, gammal videokamera haha, men den är bra bortsett från detta!

Kom nyss in från stallet, hade på arnika på dom bruna hästarnas framben, framknän och bakknän förut, så nu fick Linda backontrackpaddar på frambenen som jag lindade på, alltså lindor över, och rosa fick BoT transportskydden, alltså dom med kardborreband. Om jag har tid och ork så föredrar jag helt klart att linda på dom fyrkantiga tunnare BoT paddarna på benen, blir stadigare och mycket närmre, men om man drar åt som utav helvetet med kardborretransportskydds-backontracken (xD) så blir det lika bra, för jag hittade nämligen inte alla o-kardborrebandstransportskyddsbackontrackpaddarna utan fick ta kardborrebandstransportsskyddsbackontracken, liksom. Älskar att ni får stå ut med s mycket text, och i denna text så skriver jag ett jobbigt långt ord ungefär femhundrafemtioelva gånger, i know you like it.

Hann rida fille sådär i skymningen i hagen också, inte bra underlag där alltså, men det går. Han va relativt fin så inte så mycket mer om det, mest motion osv.

on top

Well, varit i ridhuset och LOVAR filmer från det. Med Linda och Rosa och hade uppe ett hinder som i slutet var 140 med Linda och 145 med Rosa. Linda är rätt amazing, inga vackra framben ens när de blir 140, men bättre, och hon har så fucking enkelt för sig, världens power ig aloppen och sen ba pjiong upp i luften utan ansträngning, får denna vara frisk så går hon 160, är övertygad om det. Rosa var också förvånadsvärt fin, inga sporrar o ingen martingall och hon rev... en gång, men de va när ja hoppade fram på ett kryss, haha. 145 hoppade jag två språng på och hon va kalasfin på båda! Linda rev också en gång, också på framhoppningen xD annars va hon inte i en bom!

Mer om det sen, samt filmer (tjata om dom inte är uppe sen), nu ska ja ut o rida Fille!

ridhuset

Tjena. Nu har jag hunnit släppa in och ut alla hästar i skritten, sedan i hagen, jag har även hunnit rida zwiggy i skogen, hon har inte gått åt det hållet på säkert två veckor, plus is och plus blåst, så att jag skulle ha graman var en självklarhet, säkra före de osäkra med den hästen alltås, hade även hjälm haha. Provade dock att ha gramanen fast i sadelgjorden liksom där jag har fötterna, ist för mellan benen, för har lagt märke till att många på träningar har det, och bara för att så provade jag, fann ingen större glädje av det, men kan tänka mig att det är bra när man hoppar, så dom inte förlänger språnget kan ja tänka mig, att de kortar in lite, det drar ju inte ner huvudet. Jaja, zwiggy skötte sig någorlunda, alltid roligare att gå där de är snorhalt ist för o gå i mitten där det är grus, hästjävel, gick inte o styra för hon bara gjorde skänkelvikningar så de skrek om det samt började studdsa, suck, jaja, hon kan skänkelvikningar iaf, haha!

Nu ska jag snart åka med Linda och Rosa till ridhuset, tror jag ställer upp något litet hinder o rullar över, så de blir nog film, snart borde jag få upp filmer från träningen samt jumpclub också då vi hittat sladdjäveln! Aja, hade gött sålänge!

Gud

Zwiggy är min gud! typ. Förut har hon bara varit underbar liksom, nu går hon att rida på som en normal häst, shit! världens skillnad, red henne i en hage today, på bettet me två ringar, samt martingall, alltså shit, världens skillnad, hon går stadigt, byter jämnt galopp, hoppar ingenting och studdsar knappt något, galopperar mjukt och långa jämna steg och flyttar för skänkeln, ökar lätt framåt och tar inte ens upp huvudet lite när jag korta ihop henne igen, alltså, glad ja0.

Red även Linda i en hage, men zwiggy hade gått ut i sin och den ja red i sög. Stora vattenpölar o plaskigt över halva skitet så de va mest enorma jävla rådjurshopp över vattnet hela tiden, sen några normala gaoppsprång och sen rådjurshopp, vatten va inte så uppskattat tydligen, men hon stannade inte o va rädd eller nåt så förhoppningsvis stannar hon inte på vatten i tävlingssammanhang heller. Hon va rätt fin dom där galoppsprången emellanåt, red på vanligt tvådelat, ska nog ha på nåt lite skarpare när jag rider ut o galopperar osv, blir stark som satan, Sylve tyckte jag skulle rida på ett babypelham, men alltså inom hoppningen behövs de ju inte, hon är fin i munnen och väntar fint innan hinder, att hon blir lite stark gör ju inget, ebhöver inte betsla upp för det, men i skogen när man ska ha kul så äre onödigt o dragkampa.

Åja, lindat upp massa lindor, putsat stövlarna, putsat och smörjt läderbenskydd och när jag nästan va klar så hörde jag något utanför och när ajg öppnade dörren så ser jag en glad Linda springa förbi i en helvetes fart, slog bakut några gånger o gjorde några luftsprång o sen gick hon rätt igenom tråden till zwiggy och stod där, suck, tråden gick inte av utan hon bara stod med den på bogen -.- ASSÅ, det är ström i hennes stängsel? hur i hela helvetet har hon lyckats ta sig ut?! fattar inte, cphäst. Jaja de är rätt häst att smita iaf för hon är dels lätt att fånga, och sen är hon så jävla stadig så hon ramlar iaf inte.. lika lätt som dom andra iaf.

Orkar inte ändra nåt typsnitt osv, och blir lite random bild på Zwiggy från greva!

Hoppträningen

Well ja, det var ju då Hoppträning för Lotta.
Först zwiggy, rider henne på bettet med två ringar och det går otroligt jävla fucking amazing bra. I början så höll hon på lite vid utgången, gjorde inget, hoppade nån gång men mest vände o lyfte lite på frambenen, inge farligt, så tog liksom tyglarna o snärtade till henne på bogen för jag hade inget spö, hon blev jätterädd, ohn är ju jättekänslig för sånt, men hon gjorde likadant igen och då gjorde även jag likadant, tillslut gav hon sig, var stirrig några minuter, hoppade över travbommar osv, men sne gick hon som tåget, HELT SJUKT, hon kunde helt plötsligt öppna, sluta och skänkelvikningar?! otroligt, de kunde hon minsann inte igår, tror ja nådde in till hennes hjärna då jag sa åt henne ordentligt, tror hon började lyssna mer då.
Hon klarade allt helt galant, lång serie, snett igenom över hinder, volt över en kavaletti och sen ut snett igenom igen, det var alltså en dogleg med volt emellan. allt gjorde hon helt galant, alltså inte felfritt, ingenting mot fille, men med tanke på hur hon klarat såntdär förut, så är jag helt magiskt nöjd, FINA FINA zwiggy!

Fille gick med gummipelhamet som vanligt, red ihop honom ordentlit idag, jävlar va genomriden han va idag, fin alltså,gjorde allt galant, fick massa cred från lotta, han fick göra allt först för han gör allt så bra, alltså han är ju så jävla lättriden, eller.. inte lättriden, de tär itne lätt att få honom gå i korrekt form, jobba ordentligt runnt inner osv, men en 7åring skulle lätt kunna styra runt en "högre" bana på honom och han skulle glatt gå där med huvudet i vädret och göra som barnet sa, nemas problemas, sen är han ju desto svårae o få ihop ordentligt, men jävligt okomplicerad egentligen!
Bad om att få hoppa lite högre med honom, bara två hinder högre alltså, runt 120, en oxer och ett plank, för det var att hoppa ett hinder, sen ganska direkt vända in på en volt över en kavaletti ochs en ut på volten för att vända upp mot nästa "höga" hinder, ville prova och se hur han reagerade på "högre" hinder när jag red ihop honom osv. Han rev en gång, för att jag lättade innan, jag tror faktiskt att honom ska man rida, pressa och hålla i och hålla fram ända tills hindret så får han rycka upp benen själv, för när jag gjorde så så hoppade han helt otroligt, aldrig hoppat så bra, använda fan ryggen, ovanligt för honom, hoppade mig ur sadeln haha!

Men jag är så satans nöjd, känns som att jag fått ordning på min sits, min ridning och allting, har välridna hästar, har saker att jobba på, har enkelt att göra det enkelt för mig (dvs inte krångla till saker i onödan), har en bra träningsplan och har jävligt bra material att jobba med. Allt känns bara så himla bra, fick fina ord av lotta, som att jag hade koll på ridningen nu och att jag hade välridna hästar, skönt att höra, då jag tycker hon är en av dom främre "stiltränarna" jag vet om.. så känns de ju bra o höra de från henne, haha! Jaja nu känner jag mig vimsig så ska sluta skriva, skriver mer i morgon! Ursäkta för att jag itne fått upp filmer btw.. ingen kan hitta sladdjäveln.. Gonatt!

Första tävlingen btw

Om.. två veckor? typ, knappt, så åker vi till katrineholm med tre hästar.. lite beroende på klasser, om de finns 130 vilket jag inte tror, så får alla utom zwigg följa med, finns det bara upp till 120 så får alla utom fille följa med, bara gå en klass, dvs 120. alltså... om det finns 120: Zwiggy Rosa och Linda ska med och gå 120. Finns det 130 så ska Fille Linda och Rosa med, då ska rosa och Fille gå 130 och Linda 120!

Lång dag

Pew, lång asbra dag avklarad, därför jag itne hunnit blogga, sorry!

Först var det ut i stallet, släppa ut alla hästarna i skritten, putsade två träns och gjorde rent lite bett, sen byta ut hästarna, men tog in Yanne i stallgången när jag släppt ut Rosa och Linda i skritten samt släppt ut dom andra i hagarna, så red jag yanne, och värsta epic smart idea, kan ju rida i hagen -.- galet bra underlag och jättestort med plats osv, smart cornelia, SMART att jag inte tänkt på de.. jaja, yanne gik helt sjukt fint, han är så fantastiska underbar, och med allt jag återupplivat med min ridning under dom senaste dagarna så var allt bara en dröm, hela allt med min ridning just nu är en dröm, galet glad.

Jaja, släppte ut Yanne och tog in Rosa från skritten, red henne i hagen på hackamore? fick för mig det.. jag hade fel haha, gick knappt o styra, seg i sidorna för att inte tala om att hon totalvägrade att gå i form, tyckte de va stenskönt o kunna gå där helt opåverkad med huvudet rakt i vädret, haha, men samtidigt va hon så förbannat söt för hon fick snö på näsan heeela tiden så hon slängde med huvudet på ett ryckigt och helt otroligt sött sätt så jag skrattade, lät henne gå med huvudet i vädret en stund, åkte häst i alla gångarter, och sen gick de faktiskt att jobba ihop henne lite ordentligt så hon åtminstone gick i form, haha!

När jag precis skulle ta av Rosa tränset så hörde jag hästgaloppsteg precis utanför dörren, förstod direkt vad som hade hänt så slängde på rosa grimman och satte fast henn ei gången, öppnade dörren och letade runt lite och voila där utanför vår dörr till vårt hus, uppe på vår tomt, stod såklart Linda :D Vi hade idag satt henne i den enda hagen med ström, och hon hade gått rakt igenom öppningen, men antagligen fått massor med stötar för satan så rädd hon är för tråden nu, SKITBRA, precis vad som behövde hända haha, nu stannar hon nog i hagen, förut har hon ju bara gått rakt igenom såfort hon liksom kände för det xD

sen hann jag stressigt in och käka en macka o få i mig en burn, sen ut fort som satan igen, ta in Fille och Zwiggy och packa in allt och försöka göra dom gula fula hästarna igen.. Jaja, och sen iväg på hoppträning, skriver om den sen! Lång dag, fett värd dock, berättar sen somsagt!

wiiiee.. Dunk.

Yeah.. erh.. jag åkte av zwiggy idag :D

Red henne på tvådelat tvistat bett med två bettringar, hon va skitfin. Hade klippt henne några timmar innan vi åkte, fille stod precis utanför sargen och gnäggade på henne konstant, det var två ponnyer där som sprang runt, och jag klämde ihop henne lite, först flög hon runt lite o vände åt filles håll några gånger, bockade o hoppade lite, stora saker men ja åkte inte av, sen kom ja längs sargen och hon typ hoppar rakt upp i luften, tar ner huvudet oh tvärvänder precis samtidigt som jag slääpper ena tygeln för o rätta till hjälmen, har långa tyglar också och ja kommer i snabb trav, haha jo tjena, wiiiieee... DUNK, och zwiggy brallar glatt därifrån, suck. Jag började skratta lite, tycker de är rätt galet att ja lyckats hålla mig kvar så länge då hon gör sådär konstant, jaja, jag somsagt började skratta lite, borstade av mig, hoppade upp igne och hästfan gör likadant igen, hon kom på att de funkad eliksom, åkte dock inte av igen men lättade upp ridningen lite om man säger så, travade och bara mjukgjorde henne ett tag på olika volter, i låg form, tog ävne en galopp o båda varven och det ick bra osv, bara några småbock, det dåliga med zwiggy är att hon skärper sig inte när man säger åt henne utan det är snarare då hon liksom börjar som värst, suck.

Sen hoppade jag upp på stabila fille, som var jättefin, red igenom honom ordentligt och mycket galopp och tröttade ut honom lite, gick i fin form, hög och låg om varannat, han var jättefin, ite så mycket mer med det. haha, är lite mörbultad, och trött, i morgon äre hoppträning med Zwigg och Fille så de va tur att zwiggy fick (minst sagt) springa av sig lite idag. Hade gött sålänge!

eller inte

sa ju att jag skulle hoppträna idag, haha, men mamma hade tagit fel på dag, nästa vecka äre björn, jag tror det är Lotta i morgon dock? jaja blir jättebra, ska nog åka till ridhuset med dom två idag ändå!

Har klippt zwiggy och ridit Linda, fick bli lite klättring i skogen, fint där nu, bara skritt och trav och var bara ute nån halvtimma, blir något liknande med rosa tror jag. Och sen somsagt ridhuset med Zwigg och Fille.

Nu ska ja ut o rida Rosa samt fixa massor i stallet, mamma är typ sjuk så får hjälp till lite extra nu! Hade gött sålänge!
RSS 2.0