hann inte

...hann inte få till filmer today, synd, om något så hade jag velat se dom, min sladdar osv är kvar i bussN och tja... ingen orkar hämta dom :D Så får försöka fixa de tills i morgon? Tror ja har en intressant människa på Yanne btw, bor 30 mil bort men hoppas de kan passa!  Och i morgon är det ju somsagt hoppträning, men första hästen ska börja typ halv 7? så jävla sjukt att ha de så sent, vill verkligen inte -.- men mamma har ju bokat plats o SKIT så aah.. bajs. det betyder att andra hästen är klar typ efter 8? usch, dom äter ju havre kl 7.. jaja dom får lite hö så dom inte är hungriga, men ändå ;< jaja, ska försöka hinna dom andra tre innan, yanne lite trimning på banan, FUCK JA MÅSTE KLIPPA ZWIGGY.. kom ja på.. anyway, och dom två mörka hestarna också lite små jogging, kanske får stå en dag till.. njaaa, men vi får se, dom går ju i skritten 40 min varje dag, fan vilken fördel alltså, det är så sjuhelvetes bra!
Jaja, Gonatt everybody!
Måste bara visa en ohästrelaterad bild, för jag har fått hem en klänning, Hahaha! så episkt.. ingen aning om när ja ska ha den, men hittar nog användning för dne på nåt sätt! jaja somsagt, nighty!

Shake

Satt och funderade lite på varför Linda slår med huvudet efter hinder.. ja kmr lägga upp filmer från träningen och då kmr de synas, jag tror det har o göra me att hon på strömsholm ble lite rädd om munnen, hon har en tendens att hoppa väldigt stora och långa språng och då kan jag tänka mig att man som ny ryttare, även om man är duktig, ill hantera det med att dra i munnen efter, i know i did, så det har det att göra med är jag nästan säker på, men nu i helgen hoppade jag en bana helt löst, alltså knappt några ben, och verkligen helt glappande tyglar två-tre galoppsprång efter hindret, och ändå slog hon, så det kan inte ha att göra med att jag drar henne i munnen, inte nu iaf, jag tror det är en gammal vana och att hon också är glad? för hon va väldigt ihopriden på kursen, väldigt peppad och pigg och hoppade bra, hon kanske blev glad liksom.. Hm, tror Kaisa ska prata med henne, så ska vi se vad hon har att säga om det, Bara en liten.. Funderare :D

Second

Tjena. Näst ut på listan av.. två hästar, kom då zwiggy. Hon fick också använda den lilla hjärnan på "banan" today. Red på vanligt tredelat, haha, alltså lilla vännen.. hon va lite för pigg för att behöva tänka så mycket, minst sagt.
Det gick bra i början, hon försökte åtminstone att stundvis lyssna på vad jag sa åt henne, nu körde jag vänta ut och ge mjuka fina hjälper och visa vägen -taktiken, inte att bara säga åt henne hur hon skulle göra, alltså, jag får ner henne i korrekt form anytime, utan problem, under alla omständigheter, och kan nog alltid hålla henne där, men de tär inte lika enkelt att få ner henne på rätt sätt, får jag ner henne på korrekt sätt kommer det vara enklare att fortsätta göra det framöver och då kommer hela hennes rörelsemönster ändras, såsom i fattningar, skänkelvikningar osv, för ohn kommer tänka på ett annat sätt, svårt att tro men sant.
Jo, på tal om skänkelvikningar.. haha.. älskade hästen förstår inte riktigt meningen, faktiskt.. har länge jobbat s smått med henne på den punkten, att hon snabbt ska reagera på sidflyttande hjälp.. men icke haha, men gav mig fan på de idag då hon tappade en sko mitt i galoppen så de fick bli skritt resten. (hann btw ett HELT varv på LITEN volt i FÖRVÄND galopp, i BÅDA varven, duuuuuktig zwiggy!) men ja, gjorde en viss övning där jag helt enkelt gjorde skänkelvikningar över ridbanan, gick rätt bra när man flyttade för höger skänkel, efter ett tag iaf, men vänster brydde hon sig inte om, så efter rätt mycket bråk så kom vi till en punkt då de kändes som hon gav med sig lite, flyttade jättefint några steg, och helt från ingenstans så bara POFF, rakt upp i luften, helt amazing vilka språng den hästen gör, och ännu mer amazing att jag aldrig åker av? jag menar Calle, honom åkte jag av typ 3 gånger under en vecka och man ser knappt att han gör nåt farligt, men denhär, alla ben överallt, två meter upp i luften och de ser verkligen stort ut, men ja åker inte av? lustigt.

efter 20 minuters skritt och småtjaffs och konsekvent agerande från min sida och en massa ursäkter som farlig snö, jäätteläskiga hus som inte alls stått där förut osv från zwiggys sida, så fick vi till en fin lång skänkelvikning i båda varven, framsteg!
Jag vet att det blir mycket text på min blogg.. men det skiter jag i, den är så och kommer nog va så, den är till för att beskriva hur jag gör, hanterar saker samt lever med hästarna, det blir några ord då. När det är lång text så äre bara att hoppa över elle rläsa bitar som ser awesome ut, skriver ju kort ofta också!

I morgon

..är det förresten hoppträning (: För Björn igen, gillade honom, okomplicerad snubbe som inte sa något fel alls, behöver på det också komma till ridhus med hinder så fort jag får möjlighet (: Vet inte om vi har någon fast plast eller liknande, men i morgon kan jag iaf ta med två, så blir dom två vita, Fille och Zwigg (: Kul!
De va fint när vi åkte hem igår, minst sagt.

Först ut

Först ut today blev Fille. Plockade ut lite hästar ur skritten först och gjorde sen iordning fille, det har varit en traktor som skottat banan för vi skulle få ut bussen, och jag kan rida på banan :D väldigt liten plätt men de är helt klart utrymme för skänkelvikningar, volter, småå ökningar och minskningar och med en relativt lydig häst går det utan att problem att galoppera, får se hur det blir med zwiggy alltså, haha!

Fille red jag faktiskt på vanligt tredelat, och alltså.. wow. WOW. bara satt och kände på hästen lite i skritt, låg form riktigt enkelt,  lade på mer och mer ben, och i traven alltså, shit, världens form på nacken, kort i halsen, inte jättehög form utan "normal" stöd på yttertygen men hade i princip INGET i handen, och helt sjukt mycket ben, är helt trött i benen nu, haha. och det är en rätt cool känsla, att rida dom för benen, på riktigt, ha hur mycket ben som helst och bara stöd på yttern, glappa på innern, lätta helt ibland och ha brett mellan händerna, ledande tygeltag, ae, döcoolt, faktiskt. Fina fille. Även i galoppen gick han riktigt jävla långsamt och jag hade knappt något i handen.
Fina fina fille!

Pics på hästisarna från today

Eventuell beskrivning står UNDER bilderna.
Linda during the uppvämning.
Rosa hoppar fram lite :D
Lite mer framhopp med Rosa :)
Sylve förklarar nåt när jag red Linda :D
HästNmedfulteknik hoppar fram xD somsagt, finare framben när höjderna blir från 130 o uppåt, spela roll, hon rev en gång på hela träning, o de va när hon började skutta innan ett hinder ur snäv sväng, så hon gjorde itne som jag sa och hoppade rakt upp i luften stillastående över ett hinder o rev bak, inte i en bom annars :D
Linda hoppar fram lite. skulle hoppa en linje på 5 korta galoppsprång mellan, rak, linda gjorde det galant, lyssnar och väntar jättefint innan hinder!
Rosa hoppar fram lite till (:
Fortf bara framhopp med rosa. Bella var i gruppen efter så fick tyvärr inga kort när de blev högre, synd för hon hoppade rätt högt today :D
Linda hoppar fram lite.
Lite fin är hon allt, Linda :D
Rosa, lite mer framhopp :)
Sista bilden som togs innan bella va tvungen o dra, fortf framhopp.
Linda lite framhopp.
Linda, typ hoppade inte högre än sådär, detdär va nog när hon hoppa bana :)
Fina fina Linda, älskar hur hon öppnar upp när man har tillräckligt med ben på och rider ihop henne ordentligt :D
vet inte varför babybella tar sena kort allthetime, jaja, fin Linda, typ
Fina Linda!
Linda :D
Linda ;D baken <3
Avslutande bild på lindis! Fin har hon varit, verkligen!

Snart hemma

Tjenare, sorry för dålig uppdatering men är verkligen supertrött xD
Jaja, Hemma snart typ, då ska jag lasta ur hästarna osv, känner jag migsjälv så kommer det inge vidae bra inlägg ikväll så kan lika gärna dra lite snabbt hur de gick.

Linda har gått jättebra, enligt mig, Sylve va väl inte jättenöjd med att vi köpt henne, mkt pgav att hon varit skadad o lite olika saker, men det struntar jag i till hundra procent, surgubbN. Hon har skött sig bra, började slå med huvudet efter hindrena idag igen? men tror hon stör sig på hingstmartingallen, så ska byta till vanlig, och sen i ett liitet ridhus, MASSOR hinder, runt 120 några lite drygt kanske, snäva svängar och en jävla bra ridning, dvs spänd båge och massa ben, klart hon blir peppad, hon hoppar jättefint, känslan är bra osv, så jag är nöjd, jättenöjd, Lotta tyckte att hon passade mig iaf, nice.

Rosa har gått fantastiskt bra, hoppar riktigt fint nu, slänger sig liite över vissa när man kommer lite utifrån och hon springer lite, men det har hon gjort även med felicia så hon gör helt enkelt så, nu går hon iaf på vanligtr tredelat och de känns bra, får träna utifrån det!
Sylve berömde rosa något otroliga, inte hört såna fina ord om någon av mina hästar sen Melwin, så det är ju rätt nice, hon är otrolig :D hoppade bana på typ.. 130? mellan 130 o 140, inte säker på hur högt det var, det var lagom iaf, något låg kanske på 140, spela roll, hon va jättefin :)

Själv har jag lärt mig något gammalt, typ, nja men min sits har förändrats lite på tre dagar, mest av att få rida i ridhus ordentligt på fina hästar och göra jättebra övningar, har gjort susen, mycket har blivit bättre och ajg är nöjd.. är inte aaalls pepp på att åka till Jumpclub i mars igen, men jaja, blir väl bra på sitt eget lilla vis. Aja, Hade gött sålänge!

Fina linda!

Moorgon

Mornin'.
Sitter och ska snart äta frukost, är hungrig och galet trött, jobbigt.
Sen blir det banbygge kl... no idea, ska försöka att inte va sen iaf, haha. TeoriSKITET igår made me fall asleep, alltså, helt otroligt hur trött såna där töntiga föreläsningar gör mig. Det Sylve säger är ju int efel, absolut inte, men jag tycker bara i mina öron att det är onödigt, jag kan nog uttrycka det som så att jag gillar inte o jobba på det viset, gillar inte att ta mig framåt och uppåt på det sättet, därför blir ja lite småarg när dom säger " om ni verkligen vill bli duktigare och komma framåt så måste ni lyssna på sånt här" bullshit, funkar säkert kanon för jättemånga, och det är jag glad för, men inte för mig, so don't make me ;<

Ska hinna gå med hästarna lite innan också.. stackarna.. dom är ju vana vid 40 minuters skrittmaskin varje morgon, nu är det bara direkt o börja rida, tkr synd om dom påriktigt, försöker skritta fram så absolut länge jag hinner, buhu.

Nae, nu ska ja rappa på lite, ha en nice dag everybody!

tired

trött som jag vet inte vad, rätt sjukt, otroligt trött!
Lilla Alice Tapper tog denna bild, lite cool :D thanks!

Some pics on Linda

Hästfan blir verkligen inte bra på bild över hinder, drar inte åt sig frambenen såvida det inte är typ.. 130? ae men sen så red Bella i gruppen efter och kunde inte fota när hon hoppade högre :) i morgon förhoppningsvis!

Några bilder på Rosa from today

skriver texten/beskrivningen UNDER bilderna, så ni vet vad som hör till vad..
Rosa precis i början.
Rosa när vi typ.. red lite mjukgörande för yttertygel osv.
Rosa tar upp huvudet ;D höll på o flytta undan bakdelen, hon va inte nog lösgjord för att kunna/vilja gå i lååg form framåt nedåt, så ja.. aja gick ner fint igen direkt efter detta så wth :D
Tja, lösgjord tarv i guess, med Rosa.
Rosa, typ skritt xD
Rosa hoppas fram lite travhopp, måste faktiskt ursäkta min sits lite, men hästfan hoppar mig ur sadeln, tjena vad rygg hon använde idag!
Mer travhopp med Rosa.
Haha, hoppade smalt högt kryss, tjena vad hon hoppade xD
Hoppade serie, först två studds, sen som en trekombination räcke oxer, lol svårt o förklara, jättejättekort avstånd iaf, Rosa var fin, utsprånget på bild.
Rosa.
Rosa.
Har typ sparat några aasbra till :D tar dom sen!

Godmorgon

Tjena, nu ska jag ut och bygga bana åt första gruppen, eller hinder o övningar atleast! jag är i 2a o 4e, rider med Linda först tänkte jag.. Bella är i 3e så då hinner jag fota henne lite :D Sylve idag, nice! Åja, hade ött sålänge!

bloggrape

blev bloggrape-ad av babybella, men de är hon värd för hon bytte design, inte awesome kanske men den duger, behövde nåt nytt nu när ja möblerat om till hästblogg! Vad tycks?

bella bäst

jaa

Cred

Alltså, jag bara måste prisa Philip, för han är den första som håller med mig ang mitt hat mot sitsträning.
AWESOME philip, AAWEEESOOOOME!

Alltså, sitsen förbättras så sjukt mycket mer och de tär Så mycket effektivare om man typ rider ett pass utan stigbyglar, rider lätt utan stigbyglar, skitbra, hoppar serier, tänker på sitt överliv samt skänkel, allt annat är bullshit, alltså, dessa sitsträningar, nae, orkar inte med det. säger inte att det är dåligt, dom som vill får väl hålla på med det, det är ju inget som förstörs, men alltså att göra de obligatoriskt när man åker på hoppträning, tycker det är dumt. Jag kmr sluta åka hit om jag tvingas vara med på teoripass, förelösningar och sitsträningar, inte värt enligt mig, usch.
Jaja,Cred till Philip :D:D:D

Hihi

Ok jag tar inte tillbaka att jag blev sur av det Lotta sa, haha, men jag är inte alls sur längre, men jag kan ändå känna att hon och jag inte funkar ihop träningsmässigt xD vet inte riktigt varför, har hittat dom jag trivs mycket bättre med, får fokusera på dom. Jaja, stör mig dock på denhär planeringsgejen, det är väl upp till var och en om man vill fokusera på den där jävla pyramiden av planering, har hört de hundra gånger nu, så vad är risken att jag missat det? ingen, jag har även tänkt över det, för att sedan utesluta det, tycker det är skitdumt att de är obligatoriskt att sitta o lyssna på helvetet, har gjort det massor gånger nu och vet precis vad dom ska säga och på vilka grunder, tänker ändå inte ändra mig och tycka det är bra, men det är en såndär grej som andra gääärna får hålla på med, det är ju bra, det är inget fel med den, den är logisk och till ryttarens bättre, FORTFARANDE tänker jag inte ändra mig, tycker den är skitdum för MIG, jag gillar det INTE och jag tänker INTE skriva upp nån jävla planeringpyramid, vägrar.

Wellwell, har varit ute och gått lite med mina hästisar, finns inte så mkt plats o röra sig på men när ridhuset blir ledigt så ska vi nog gå med dom lite där inne (:

Nu ska ja ut o ge dom lite food, Hejdå!

Träningspass 1 - Rosa

Gud alltså, fina häst, fiiiina fina häst!
Hon går lite med hög nacke, inte med huvudet i vädret men spänner gärna upp nacken, men i slutet då jag gjorde galopp - skritt - galopp övergångar, så bara släppte flera månaders jobb löst, allt fungerade, hon gick i galet fin låååg löös form, ja satt läskigt stilla med sits och hände,r bara små ledande tygeltag här och där, och hon bara böjde igenom hela kroppen, arbetade med bak och allt var bara perfektion, fina fina FINA rosa! i galopp samt skritt och genom alla fattningar och avsaktningar, de va rätt grymt att uppleva det faktiskt, otroliga häst!

Annars gjorde vi ju samma som med Linda, rosa var kanonfin i allt, lite spänd och seg i sidoflyttande övningarna, men de släppte senare, hon gör de ju ändå rätt felfritt men de va lite dethär att hon gärna tog baken först ist för o arbeta med bogen först, genom skänkelvikningar alltså.

Nae jag är väldigt nöjd, framförallt känner jag en otrolig skillnad på migsjälv, jag har en heelt annan sits, fick mkt beröm för det av Lotta som ja anser vara lite av en stilexpert och detaljerad tränare osv, ae jag är bara fantastiskt nöjd med Hästarna och faktiskt lite med migsjälv också, nice!
Bella lyckades knäppa några kort, min kamera ställde inte riktigt upp för henne tror jag men man ser att de är en häst, fick bara kort på Rosa dock :) Har inte orkat göra om dom till de bättre me ljus osv så de får bli som de blir
haha ja, galoppombyte rosastyle får avsluta detta, Nu ska ja ut o gå lite med bellas häst kanske och ge dom lite hö! Tjarå!

ohyeah

ridit rosa nu också men mer om det sen!
TROOOR att edt är Sylve två dagar nu ändå :D:D:D:D:D awesomeeeeee!

Träningspass 1 - Linda

Så, famme på Jumpclub, igår dock, men orkade inte skriva. Hästarna står bra och vi står bredvid fröken Mannerson, nice.
Hade hoppats samt förväntat mig samt förberett mig på att träna för Sylve i två dagar och Lotta en, men eftersom att gotlänningen är förkyld? om jag förstod det rätt, så blev det Lotta två dagar och Sylve en, surt, surt som fan.

Första passet med Linda avklarat iaf, För Lotta, Blä, jag passar inte ihop med Lotta, konstigt men true. inget illa alltså, hon är självklart duktig, men håller inte med allt hon säger, och tänker stå vid det.
Linda var iaf över förväntan fin, red på ett tvådelat som jag inte ridit på förut, kändes super! Det var mycket myyycket utan stigbyglar och sidoflyttande rörelser och bara bra saker, har inte lyckats så bra med Linda på den fronten innan men idag var det helt magiskt fint om man jämför, hon lyssnade lustigt bra på vad jag sa åt henne och hon gjorde allt perfekt, utom studdsen, tror hon tyckte de va lite onödigt, haha.

Men kanonfin häst, öppna och sluta och skänkelvikningar va helt felfritt, förutom dom gånger jag gjorde fel såklart, som när jag kanske ställde henne lite för mkt åt fel håll, men oftast medvetet, det gick alltid jättebra att göra det korrekt sen, de va mest för att jag ville kolla över läget lite.

Sen är det ju detta med att överställa. Jag fick lite skäll, inte skäll, men hon nämnde det ordentligt, att jag inte får överställa hästen i halsen osv, och jag förstår vad hon menar, det är rätt att om man ska flytta hästen ska man inte ställa den åt något annat håll än åt det man flyttar åt, men detta var väl medveten och endast i avsikt om att göra hästen galet mjuk, vilket jag också alltid lyckades med, hade inget i handen och hon ställde gaalet mjukt och fint i galsen och var jävligt mjuk, SAMTIDIGT som jag SJÄLVKLART kan ha henne heeelt rakställt eller smått inåtställd dvs åt hållet jag flytter år, när jag gör en skänkelvikning, bakdels eller framdelsvändning eller sådant, MEN jag tänker INTE hålla på med det för jag vet och flera som upplevt det vet så väl att skillnaden är enorm efter denna.. övning. Jag har satt mig upp på många hästar som gått med huvudet i vädret, och mjukat upp dom på detta vis SAMTIDIGT som det går att ha dom rakställde och med jämnt stöd, men sedan lirkat lossa halsar samt bogar och när ryttarna sätter sig upp igen har det alltid varit en enorm skillnad. jag tänker Inte ändra mig.

Annars var det mycket bommar, lite S-bågar osv, Linda var fin, hon är lite tjaffsig i munnen, eller alltså om jag låter henne flowa på i ett inte alls snabbt tempo men att jag inte håller tillbaka henne, så äre inga problem, mjuk låg häst osv, men ska ja ta i henne så bitchar hon gärna till, kan utan problem hålla henne kvar där nere men hon spänner ändå till sig, lite att jobba på alltså!

Haha, Bella kan intyga att det blixtrade i mina ögon under några minuter när Lotta pratade med mig, sur blev jag, fan alltså, Hon gav mig en halv föreläsning om att "vissa hästar kan behöva ridas i låg form minst en gång under varje ridpass" NO SHIT?! never herd that one before. ALLTSÅ, fuck fitta kuk get apa WHATEVER, sur alltså, jag blir nästan lite förolämpad? blir inte sur på Lotta, hon har HELT rätt i det hon säger, men att säga det till mig, nu menar jag itne att jag gör något bättre än någon annan, men jag har verkligen STORA värderingar på att rida vilken jävla häst som helst i LÅG form, av just anledningar som att få igång ryggen och kunna ha kontroll även i lägre form, att hon tjatar om detta till mig bara för att hästen en gång då jag petade till henne med sporren efter att hon mot min vilja bytte galopp vilket resulterade i att hon slog upp huvudet, att tjata på mig bara över att det hände, de funkar inte riktigt för mig, jaja. Hon har iaf rätt i det hon säger, och de tär ju bra, haha. Vi släpper det nu, men sur blev jag.
Jaja, en grupp emellan nu sen ska Rosa gå, mycket text men DEAL WITH IT. Hejdå.

Påväg!

Sitter nu i bussen påväg mot enköping, sa jag att vi skulle iväg 3? ja men de stämmer korrekt med min familj då, vi kom iväg ungefär 4, kvart över, otroligt.
Nu ska vi bara stanna på Coop Extra o handla allt för mamma har skjutit upp det fem gånger, så nu blev det att stanna på vägen, och ja, sen äre full rulle.

Det ska bli så galet roligt att se vad Sylve säger om Linda, det var faktiskt Han som köpte in henne från början, och det är Lotta som sett till att hon startat 140, båda dom träffar jag ju nu, alltså haha, gud va kul, ska se om han känner igen henne, haha, kan ju vara någon som sagt tt vi har köpt henne, men inte vi iaf, får se om han vet eller inte :D

Ska ju bli roligt i vilket fall, Rosa går som på räls och är skitrolig o träna då, Linda är fantastisk och ska se om ja får hjälp med något jag kanske inte tänkt på osv, Ska bli kewwl. galet sur över att lastbilen inte kommit, vår ramp är nu skitfarlig, jättesmal som alltid, men nedersta delen har varit "ihopfällbar" och sen har ramlat av? jävla skitverkstad vi lämnade in den till ah, så nedersta delen av ramlen är typ 70 cm från backen? dvs högt upp, dvs att dom MÅSTE hoppa upp på rampen som fortfarande är brant, nae usch, sen får vi öppning bak, kmr bli bättre! Har ja sagt att vi även får utskjut på den lastbilen? laaagom nice alltså, och ridhus till nästa vinter på de, ser ut som ett ljust år!

Nu ska ja chilla, rita lite o klura på nåt bra inlägg i väntan på att jag får en burn, abstinens tjena, trodde jag hade lyckats sluta men icke, huvudverk - check. Anyway, Hejdå!

stress

Tjena. Har ridit Fille och Zwiggy i skogen och håller på o packar allt som ska med, har typ 15 bett med mig, bara en sadel, 6 schabrak, 2 eller 3 träns (på tävling har ja alltid dubbelt, men inte nu) och bara en sadelgjord, sen nya stövlarna, sporrar, tyglar, hjälm, och öh.. ja tror de är allt, eller ja ludd osv men tror.. tror de va allt! sen måste ja duscha o platta hår o shit, o sne åker vi väl runt 3, straxt efter typ. All mat och alla täcken ska med också, de ska göras iordning till dom andr ahästarn och dom hästarna ska tas in innan vi åker, suck.
Fortfarande sur för att lastbilen inte hunnit komma, dåligt.
Aja uppdate-ar sen i bussN, Tjarå!

Nae

orkar inte skriva nu heller. Kanske har tid och ork för det i morgon då jag åker buss i tre timamr drygt, 4 tror jag, ska ju till JumpClub. Är så fantastiska jävla trött. Och sitter och grejjar med en aaasnice header, men hinner inte klart med den heller till  helgen, så får bli efter.. får se. Gonatt!
sötis fillis knappt lyfter på benen över detdär xD

Today

Bidde inga bilder, Zwigg och Rosie va sjukt duktiga, kans skriva mer sen, hann heller inte rida i nya stövlarna, papi hann inte hem, suck. Får träna i helt nya stövlar hela helgen, buää :(

Ridhuset

Yep ja sticker snart med Rosa och Zwiggy till ridhuset. Ska va där kl 6 och pappa bör va hemma innan vi åker så ja får mina nya stövlar, Jag har faktiskt gett mina tretorn en ärlig chans, men icke, helt vidrigt, går inte att använda skänkeln, går inte att vara aktiv med skänkeln och lirka på ett diskret sätt, nej, för att kunna "kicka till" och lirka med häl och underskänkel så måste man fan vrida hela benet och foten, hemskt. Nej tacka vet jag mina Mountin horse, hemska som nya dock.. men ja får bita ihop i guess..

Ska försöka få mamma att fota något i ridhuset, Hade gött sålänge :)
Skaaplig trippel i 140 i grevagården, haha, fast ärligt talat tyckte jag den kändes större i 130 klassen innan, jaja, Fina rosie, att hon klarade 140 så fint då hon inte ens hoppade ordentligt, samt var trött, i år kommer gå SÅÅ mycket bättre, galna häst som hoppar så villigt oh verkligen försöker även fast jag red så dumt och hon slutade hoppa igenom sig ;< Nu är hon back och this year kommer bli awesome!

Onsdag

det är onsdag idag va? jag tror det. Anyway, har ridit Linda i skogen som fått två nya skor på framfötterna, haha, hon hade ju tappat båda. Har hittat en typ äng i skogen som jag kan rida på, de tär mkt tung snö osv och det är i uppförsbacke så det är väldigt snett, men det går att rida, faktiskt, även om dom blir rätt svettiga fort, haha. Åja, trots att hon vilt några dagar så fick hon klättra igång lite försiktigt, mest i skritt och trav, många gånger, och sen några varv på ängen i alla gångarter då hon blev dösvettig. Hon är fin.

Mina stövlar är ju sönder, men pappa ska ta med sig ett par nya hem idag, en storlek mindre i vaden, och så ska vi försöka åka till ridhuset när han kommit med dom, planerar att ta med Rosa och Zwiggy, för att prova stövlarna också, måste ha dom o träna med i helgen..

Om det är onsdag idag, så åker vi i morgon eftermiddag till Jumpclub, det suger -getkuk- att vi inte fått våran lastbil, jävligt dåligt. Men å andra sidan skulle vi fått den redan i augusti och that didn't happen så what to expect liksom. Hoppas den kommer till katrineholm iaf! Aja vi har ju bussen, men den nya lär ju bli en uppgradering ändå.

Åja, ska ut och kanske rida Fille, sen putsa lite grejer och sen fixa inför ridhuset om det blir av. Tjarå!

Bara för att hon ser ut som ett rådjur, är helt galet söt och har enorma öron, som faktiskt tyder på att hon är vis *hmpf* (a)

Random

Klippmaskinens batteri va helt kaputt så ja fick ladda dne var femte minut haha, nja men var 10e iaf, i typ 5 min åt gången, dvs att ja va tvungen o fördriva typ en timma med nåt, fick mycket putsat samt fick kreativitets...chock, och ritade denna rätt random, alltså, detta är mest för att jag har lust att slänga in ett inlägg nu, precis nu och nununu, då fick de bli ointressant, onödigt och relativt dumt, puss :)
gud så random, jaja, har tråkigt, I morgon blir det antagligen ridhuset med Zwiggy och linda tänkte jag, eller får se, zwigg iaf! Hade gött, gonatt!

nyklippt

tog och klippte Rosa today! helt chockad över hur snäll hon är helt plötsligt? klippte INUTI hela öronen, inte hela självklart för dom ska ha sitt hår där, men nästan, och absolut hela utsidan av hela örat, sjukt, öronen spikade framåt xD och hela ansiktet osv, och alla ben såklart!
Ryckte även manen och toppade den lite, klippte alltså :D Fina fina rosa!

Where daddy leaves us

Radio/Video med System Of A Down, well.. In my heart. Och massssor av deras andra låtar också ofc, denna efter Violent Pornography är nog favoriten.

Well precis kommit in från stallet, ridit Rosa och tagit in alla hästar samt ahft wirre i skritten, sen bytt täcken på honom samt gett honom Metacam. Wirre har varit på äventyr idag, han har sprungit runt gården lite, upp på allas tomtar och fått Linda brunstigare än jag vet inte vad, visat upp sig har han gjort iaf, när jag skulle leda tillbaka honom till hagen i bara grimma så hoppade han på snedden och försökte hoppa iväg, alltså, galen ponny med ajaj i benet, ingen bra kombination.

Tog in Linda för att rida henne men hon hade tappat inte bara EN, utan TVÅ framskor, så ah, de bidde inget av det, hovslagarN kommer i morgon bitti, även om han va här förut i dag o slog på yannes sko xD stackars människa.

Rosa var Galet fin och vi kommer överrens igen, jävligt skönt, blev inte sur på henne en enda gång, även om hon va dum nog att inte hoppa över ett litet träd utan försökte gå över, men då fastnade den mellan benen och hon kom igenstans, alltså gud vad jag skrattade, hon fick lösa det själv hahaha och tillslut typ hoppade hon rätt upp i luften men hamnade på samma ställe igen (asg) och hon löste det jävligt simpelt med att helt enkelt lyfta bort foten sen, suck, kvinnor, haha.

Men även rosa tappade en framsko när vi red, hittade den som tur va så tog med den hem, well, sen vart det mörkt, ska se om de går o skritta zwiggy på banan eller nåt, det är plogat på halva banan för att vi ska få ut bussen, men de lär ju va halt, men kanske går o skritta så kan man få igång hjärnan på'na lite iaf!


Mja, det är väl itne så mycket mer angående det, ska ut o göra mat och kanske klippa Rosa l8er, zwiggy får va hårboll tills efter jumpclub, hon kan lika gärna ha en trygg varm päls när hon ändå ska vila i 3-4 dagar.
Well, höres senare, Tjarå!

snabbis

Tjena, hinner inte skriva så invecklat då jag har massor att göra nu, ska tex rida tre hästar till, ut o slänga av skitkärran, dvs kasta bort all skit från den på ett gärde längre ut mot skogen, kör dit med fyrhjulingen o lastar av = kallt. Sen springer en häst lös just nu, hihi, wirre marscherade rakt ut då han lyckades få upp staketet -.- men åt upp maten och tar in honom snart, han går nog ingenstans, haha, men linda håller på o springa igenom staketet också så får väl pallra mig ut.
Har ridit Fille och Yanne i skogen och ska göra det förhoppningsvis med dom andra tre också, skriver mer sen, Hejdå!

diklofenakdietylamin

...dvs Voltaren, is my drug <3

Är lite egoistisk idag och lovar bättre frågor i framtiden, men är lite nyfiken, vilken av mina hästar gillar just du bäst och varför?
Jag har ju själv lite favoriter då och då men undrar hur "ni som läsare" uppfattar dom osv :D
Så, fick ni välja, vilken skulle ni ta och framförallt - varför? Bella och Julide får välja alla utom fille ;>
Rosa.
Eller...
Linda.
Eller...
Zwiggy.
Eller...
Wirre.
Eller...
Fille.
Eller...
Yanne.

Seså, vilken skulle ni helst vilja ha, och varför?

Fallen leaves

Tjena och god morgon!

Har ridit Linda, men hon hade ju en låsning i ryggen igår vilket Emma fixade till, så ohn skulle bara skrittas idag, men så mycket som möjligt så hon fick skrittas ut i typ 30 min längs vägar, i låg form och tog ofta upp henne i hög kort form i några minuter, fin är hon, verkligen, perfekta hästen <3

Well nu ska ja snart in till stan, så jag hinner nog inte rida mer idag, men det gör inget för alla hästar nästan fick ju akupunktur och allt igår, så dom kan vila.
Aja, hade gött sålänge!

Film - Fille

Fina fille! Något låg kanske på 140 i slutet, annars runt 130 :) han är fin och allt går bra, rev två gånger allt som allt i think, sista rundan riden jag oxern bortåt andra kortsidan där, gör om det sen men fick de inte på film :)

Film - Rosa

Honn är fin, i slutet låg väl något på 140 kanske, annars runt 130, fin vilket fall som helst, hoppar upp sig galet fint nu, syns inte riiktigt på filmen, eller jodå men inte alls lika starkt som de känndes :D

Bildbomd Fille - del 1

avsaktning fårn galopp till skritt, ser lite..lustigt ut :D

fixade nåt med den fucking stöveln som gick sönder. skriver nu ist för vid senare bilder om ni undrar varför jag har silvertejp runt hela vristen, haha, kedjan gick upp :)

silvertejp<3
Han blev lite sur när ja klämde ihop honom i skritten xD

ööörn försöker svänga haha


Fortsätter nog denhär bildbomben i morgon :D

Film Zwiggy

Film från träningen igår. På filmen är hon riktigt fin, lugn och harmonisk, det var bara i början hon va lite vild, men ändå lugnare än vanligt, trots allt vad folket på läktaren sa om min "galna" häst xD

Linda film

en kort film från träningen igår. av någon anledning så filmade mamma inte mer än såhär :) men detta var en av dom sista rundorna så de är inte så mycket mer att se egentligen, hon är fin.

Bildbomb på Rosa

Första uppvärmningsövningen var att ligga på en volt i galopp, tre bommar på övre delen med olika galoppsprång mellan, först 4-4, sen 5-5, sen 6-6, sen 3-3 och sen 4-5, i varje hörn (på bilden) så var det skritt, framdelsvändning i hörnet ochs en galopp igen. satan va fin rosa var här, vekrligen kalasduktig genom denna övning (:

Andra hållet..
Ibland har hon konstig form på halsen, haha, orm.
fula häst som aldrig kan landa i rätt galopp, haha, inte helelr byta på ett vackert sätt xD
jaja anridning mot hinder, ja kan leva med att de ser ut sådär xD
Kmr på fille l8r :)

Kiropraktor

Rosa och Fille var kanonfina, Rosa är lite öm i kotorna, men hon har så jävla långa bakben så hon får rätt mkt vikt på fram, väger ut et väldigt bra för jag rider henne i en hög dressyrform väldigt mycket, behöver hon även då hon har så tunn hals av naturen liksom, men låg form är jävligt viktigt också så då får ja ta det. Hon fick akupunktur också, problemfritt annars! Fille var bara helt clean, ingenting med honom vad ajg förstod. Linda hade som vi förstod en låsning i ryggen, absolut väntat, veterinären som besiktigade henne - som även var utbildad kiropraktor - sa att hon va sne, vilket vi även såg, och det var hon, men efter lite knäckning, akupunktur och dragandes i hennes ben eller nåt, så ska det va löst, man får rida loss det i kombination med mera kiropraktik(?), verkligen lösgöra henne i rygg och manke samt bogar och rida mycket i låg form så att ryggkotorna hålls stabila, rider man med huvudet uppåt så yp tryckt ryggraden ihop? det sa dom när vi besiktigade Linda, att om man ser till att rida i låg form så kommer det inte bli något av det, då hennes ryggkotor va typ lite ihop, och nära varanda, eller nåt!
Vilket fall som helst, Alla hästarna va allt som allt fina, kalas!

Hoppträning

Gud vilka fantastiska hästar jag har, helt makalöst. Hade med Rosa och Fille och idag var det lite mer hoppning. Rosa gick på vanligt tredelat, och hon har inte gått såhär fint på marken på flera månader, har ju nästan blivit osams med henne på sista tiden, inte velat ha kvar henne nästan för det itne funkar, men jag vet så väl hur fin hon är när det väl går vilket det SKA göra hela tiden - och idag gick det, galet bra, verkligen. Perfekt på marken, fick göra svårare än vissa andra bara för hon va så fin, korta o länga och allt gick bara helt galet bra och hon gick i fin form all the time, galet fin häst.

Hoppade slutligen en bana på 135-140 och äntligen har hon börjat hoppa fint igne, hon har börjat slänga sig över hindrena, liksom hoppa med bogarna först och bara slänger sig på fart, men nu så gick det glet bra, hoppade 30 cm över varje hinder och hoppade verkligen verkligen upp sig över hindrena, rev inte en enda gång, fina fina fina rosa, ska inte stressa dig mer gumman! fina häst! blir att "speeda" lite mer nästa år, i år är det rutin på 140 banor, känna lite på 145 och kanske 150 i slutet, men bara rutin, nästa år är det mer tävling i think, hon är bara 9 och väldigt orutinerad, fina häst!

Fille var också fin, fick gå på gummipelham med delta, för då kan jag rida ihop honom och samtidigt ha en mjuk hand och ha'n lite uppbetslad, han går dock bra på vanligt, men inte alls lika mjukt och fint i hoppningen så nu kör vi på dethär även om jag verkligen ogillar pelham!
under framridningen va han tokigt fin, länge sen han va så mjuk och fin, tillochmed fin i formen var han, duktig. Sen va han lite tråkig i hoppningen när de låg på runt 110 lyfter knappt på benen xD men han rev inget osv utan bara lite småtråkig, men fin ändå. Slutligen hoppade vi bana på 140 med honom, rev typ.. en gång? torja, kom rätt fle, eller inte fel men vart orytmiskt till det hindret, gör om gör rätt och då gick de kalas. Fin är han, faktiskt, jävla okomplicerad och har ett hjärta och huvud av guld, fantastiskt! jätteglad och gjorde allt jättefint, jäkla kvick i fram är han också! Fina fina fille!

kommer MASSOR mer bilder sen! underbara älskade hästarna.
Juste, Emma kiropraktorn är här nu också, kollar igenom Fille Rosa och Linda (:

Träning

Lilla fille
Anyway, träning idag igen, mer hoppning, nästan lite synd att linda ska till jumpclub redan på fredag, därför ivll jag inte hoppa henne idag igen, men det hade varit såå roligt för ohn är så perfekt haha ;<
Men nej, det får bli Rosa och Fille istället, ska be om att få hoppa lite högre med dom, får se, fille behöver hoppas ordentligt! :D
Åja, första träningen är halv 11 tror jag, vilket lämnar mig i stress just nu, så tjarå :D

Pics on Linda och.. några på zwigg!

Barnet frös så mer bra bilder än sådär blev det inte på zwiggy, linda är fin. Ingen bra bild då hon rids på backen ordentligt, bara två då hon travas av lite emellan övningarna i låg form, jaja, kanske tomorrow!

Men ja gott folk, ha det bra och sov gott, Gonatt! :D

Fail

några failbilder från dagen, haha.
Haha, tog en förhållning mellan bommarna verkigen inte överdriven, zwiggy satte sig på bakbeken och ungefär därifrån är bildserien xD

Linda failade inget :( eller ja, :D passar bättre.
Kmr nog mer bilder sen :)

Jonas Rinné träning

Home at last, rätt nöjd, eller väldigt nöjd med hästarna och tränarN var helt ok. jag vet att han rider väldigt bra själv, tränat med honom någon gång och vi känner honom sen ett tag, och han kan säkert bättre, kanske blir bättre i morgon, övningarna va det inget fel på, men jag är nog van vid lite mer kontruktiv kritik? fast kanske det som får mig att hata alla tärnare haha. Nej han var bra, det var något om hur zwiggy skulle göra med galoppen som jag fick förklara att det tar vi om ett år typ, då hon lärt sig allt annat för det är verkligen itne ett störande moment utan bar anågot som inte står i reglerna, då förstod han direkt och sa att det var helt okej :) så jag är nöjd.


Linda gick något fantastiskt fint! Red på ett tjockt vanligt tvådelat, aldrig provar förut, hon va lite tjaffsig med huvudet då det var korta distanser mellan hinder på rakt spår, annars galet fin. Gjorde inte något fel någon gång i think, perfekt med avstånd osv och jonas lät väldigt nöjd och tyckte hon va fin, hoppade inget högt, något på typ 1 meter eller nåt haha, blir mer hoppning i morgon men då får två andra hästar följa med :)

Kommer bilder och kaanske filmer senare.

Outside

Ska ut nu och fixa stallet och rida Rosa och Fille i skogne, kidO får rida stora hästen trorja, då rosa är så jävla dressyrhästig i skogen, töntN. Men aah, sen är det träning med Zwiggy och Linda kl 14:30 i think, eller ja andra hästen går kl 16:00 men aah :D
Hade gött sålänge, älskar minibildbomben på fille <3

Fillelille

Första gången jag proavde o klippa huvudet, han stod antingen med spikade öron framåt eller så sov han, haha :D

Sen fixa kidO lite hö åt honom efterssom att alla hade fått sitt vid den tiden, runt halv 10 och klockan va 10 så han va hungrig ;<
medans jag fortsatte klippa :D

Sen kom jag på att de va nog lite dumt o klippa huvudet för de är så fucking kallt, så ha fick ha riddarmössa :D iaf över natten, så han inte fjyyseej :D
(han fick in hela min hand i hand mun ;< )


Sen fick kidO gå ut med honom, hon va rädd. inte just här, men.. hon va rädd.

nighty

Tjena igen, för trött och för sent för att jag ska orka nu, men borde komma en liten bildbomb eller liknande fårn idag - i morgon, fille är galet söt är de blev rätt bra bilder :D

Gonatt!

busy

Tjena, varit borta på en galet awesome dag on dadis jobb, var med Julia hela tiden så de va inte så jobbigt haha. Sjukt roligt har de varit!

anyways, nu är jag hemma och barnet är här :D Vi sa putsa saker och klippa fille och helst zwigg också.
I morgon ska Linda och Zwiggy hoppträna för Jonas Rinné och på söndag ska Fille och Rosa vara med istället. H ringet bra att skriva, alla har vilat today. mer update senare elelr i morgon.

Nighty

Go'kväll. I morgon ska jag upp.. typ kl 6? och köra in till stan med papi och fota saker hela dagen, typ personal osv, "jobba" lite alltså, är där tills drygt 4 och då tar vi med oss kidO och åker hem. Så kan bli så att jag inte hinner blogga tomorrow, men vet inte :)
'til then, Sleep tight and please.. wake up dry :)

lazy

är fett seg. Men jag ska nu antagligen skicka iväg min gamla butet till skåne, och ska köpa en annan butet istället, jag använder inte dendär för den enda som dne riktigt funkar med är Fille, men jag flyger ur den när han hoppar haha, så den funkar inte på honom, annars är det en kanonfin sadel really och jag tror dne kan bli bra åt en kille, men vi får se. Ska ha en annan typ av butet ist, nån som ligger bra på fille men en butet ligger ju iofs bra på alla. slaffsigt och random och hejdå

Hur tänker man nu?

såg lite snabbt någontans att det tydligen driver runt ungefär 20.000 hästar på irland pga ekonomisk kris och att ägarna som inte har råd - helt enkelt släpper ut hästarna.
Alltså detta är ju itne logiskt någonstans, kan vekrligen inte se det framför mig, tänk er in i situationen, stunden då dom beslutar sig för att utan täcke eller någonting bara helt random släppa ut hästen från vart den är för att dom inte har råd. Kan den inte stå och dö i ett skjul iaf? så kan den stå där i sin egen dynga tills man hittat någon som kan skjuta hästen. Om inte det så finns det väl ändå rätt mycket eftertraktat kött om man nu ligger dåligt till ekonomiskt? Jag kan leva med, eller nej, men jag kan förstå att dom inte har råd att humant avliva hästen emd en spruta om det är så jävla illa, men att sätta ett skott i pannan på den, kan väl inte vara så svårt att fixa? Sälja den till slakt? kan inte hitta en enda anledning till varför man släpper ut hästen för att klara sig själv, man vet inte vart den hamnar och inte vem den möter, men bort ska den, liksom.. va? varför inte sälja? om så bara för 5 kronor, så har du ju iaf blivit av med den på ett humant sätt, någorlunda iaf.

Tkr detta är rätt sjukt, är verkligen inte insatt utan skriver bara utifrån artikeln jag såg, men även i allmänhet, hur resonerar man nu? hur tar man beslutet att släppa ut hästen utan någonting? bättre att skjuta den, sälja den eller ge bort den, att bara släppa ut den är ju helt sanslöst, finns inget logiskt som stärker det, är man så fattig att man inte har telefon eller tillgång att på något sätt sälja den? nae alltså det köper jag inte, tkr det är sjukt bara.

Grandfather

..med Stephen Lynch är nog en av dem mer geniala låtarna jag hört, så fantastiskt brutalt otroligt awesome, really, den är skön att lyssna på men texten framförallt är ju bara helt galet genious, hans låt Gay är lika bra om man vekrigen hör texten samt har humor, underbart!


Tjena btw, nu har Linda och Wirre nya skor iaf, ja red Linda med tredelat gummibett på banan en sväng, gick inte, inte alls, livsfarligt, går inte att beskriva. Kunde skritta runt på en volt typ, vilket jag också gjorde i säkert 20 minuter, red igenom som satan, kmr ha träningsverk i benen tomorrow. Hon va rätt duktig, hajjade grejen i slutet, men några sken-varv vart det, då hon bara slänger upp huvudet, springer allt var hn kan samtidigt som hon hoppar upp i luften i varje glaoppsprång, resulterar i ett sjukt konstigt rörelsemönster, bara att bi arg på henne, va på med spöet på bogen när hon hoppar och försöka stanna. Hade det varit sommar hade jag gått på till tusen och sagt åt henne att det inte är okay att hålla på så, men nu får ohn bara en tillrättavisning och sen stannar jag, går inte att hålla på nu då de skulle sluta med att hon går omkull, inte bra. Men sen var hon gaet fin, fin i käften och väldig tmjuk samtidigt som hon tog stöd på bettet, duktig. Men gick somsagt bara att skritta.

har ni missat denna bild haha? la ut den på min ena bdb PWWND, för att ni bör ha respekt för mig, eller åtminstone min tand ;)

Sadlar

Jo, då undrar jag vilken sadel ni gillar bäst och varför? Vilken/vilka sadlar/sadel har ni och varför?

Jag svarar bara Butet  rakt igenom, har en prestige också men den suger rätt hårt om man jämför, ligger även dåligt på nästan alla. Letar även ny sadel men blir nog en till butet, även om ja gillar nya saker.

bottles in the club

Tjena och god förmiddag, god morgon och HAAALLÅÅÅÅ helt enkelt.

Haha, idag kom vi upp i 10! gissa angående vad? jo, 10 smitningar. Nu har Linda rymt från hagen 10 gånger sen hon kom hit haha! Igår lyckades hon smita under på nåt konstigt ställe och sätt och idag hade hon fått upp grinden så hon bara marscherade rakt ut, haha, jävla vinter, de går inte o fixa nåt heller så allt är skitdåligt.

Har ridit Rosa iaf, vi har varit ovänner ett bra tag nu och verkligen bara inte funkat ihop, idag bestämde jag mig för att vara snäll, lugn och harmonisk även om hon bitchade, så jag satte på ett helt vanligt tredelat och graman på det, hra ridit på kandar några dagar nu, funkar bra men känner hon för att något är farligt så bara spänner hon hela sig och går med nacken i vädret, egentligen i en väldigt bra form, bygger nacka av det, för huvudet är på plats, men jag vill inte rida i en sån form såvida jag inte kan få ner henne i en annan form, så nej, fick bli graman, stor skillnad blev det också, mycket mjukare och lägre osv, fin häst.

SuperKidO

That's Josefina - Barnet - kidO - , Jag sparar snäll-inlägget tills hon varit här hela helgen och visat sig värd det ;) men tänkte bara meddela att eftersom att barnet är så töntigt, och ingen tror hon vågar göra saker osv, så har on bestämt sig för att åka tåg till mig, yeah, that's right, tåg. I laughed. Hard. Anyway, så hon kmr hit på fredag och stannar tills på söndag, ingen vet hur hon ska komma hem men de blir ju roligt att få reda på sen osv :D
Aaanyway, Langar ett Videoklipp på henne och Wirre!

BY THE WAY, update om wirre, man tror det rä en gaffelbandsskada, vilket kan ta mellan ett halvår och ett år att läka, haha, om han ens blir bra.. Men vi får se, sen när han väl blir bra är det ju jag som ska sätta igång honom långsamt, bygga upp alla muskler som försvunnit och sedan kanske tävla lite småklasser osv, vi får se, blir svårt att hitta hem åt honom då han blev halt mycket pgav ny ridning, många som provred och jag började rida honom lite slaffsigt för att han skulle vänja sig osv.. Nej denna häst kräver ordentlig ridning, men det tar vi då!

gammal favorit

Här är en av dom finaste filmerna på yanne, elle rokej inte DEN finaste men en av dom, han är så jävla fin här, i somras, detta får mig att längta efter sommaren så sjukt jävla cäkligt mycket, fattar inte att jag nästan lyckas hålla igång 4 tävlingshästar på vår just nu livsfarliga bana, kommer bli galet lätt i sommar efter detta, vilket är nog det värsta jag varit med om faktiskt.
iaf, här är filmen på yanne, med kandar, men så himla fin, verkligen.
Notera alla fattningar och även avsaktningar, att jag vvekrligen inte rör på mig, att så lite krävs. framförallt fattningarna.

Answered

Tjena, har nyss svarat på två annonser från hastnet, båda tjejerna va lite äldre, en var 17 och den andra 18, lät bra iaf, hoppas det kan vara något :) Till yanne alltså!

Nu ska jag vara smått awesome och gå ut och ge hästarna sin havre osv, sen putsa lite och sedan Klippa Fille.. shit den stora jäkla hästar, brukar klippa en häst på ungefär 20 min, han kommer ta en timma... aja, wish me luck (men med tanke på att ni inte kommenterar så.. ägna mig en tanke iaf ;< )
Herå :D

Ridbyxor

Har ett par nya ridbyxor lite sådär random. Har ju två st likadana fast i olika färger som jag använd mkt, men dom är så brutalt förstora, åker ner och är bara för stora haha, så får sälja dom och fick då köpa ett par nya, Morsan tog hem två par whitaker men jag vet att jag hatar dom, dom suger big time, iaf på mig, haha, höga i midjan och fula i benen, snygga utséendemässigt men inte på mig liksom ;D
Så blev dessa, dyra - men wth, gillar inte att dom är svarta, ser så.. nybörjaraktigt ut? vet inte har aldrig gillar svarta ridbyxor, men dom funkar, plus att de inte är kardborreband osv längst ner på benen, fråga inte vad det är för märke för jag har ingen aning.
Lustig vinkel btw, låren ser galet långa o stora ut och vader osv ser mindre ut, äsch, jag kanske helt enkelt har fettolår, men ändå rolig vinkel lol.
Typ glittrigt irl, hatar de, typ för tjejigt for me, blä, men faktiskt rätt snyggt ändå, men just den glittriga/silvriga delen är hemsk xD jaja, dom funkar!

I hope one day

Tjenavavava, Nyss inkommen från da stable, på rätt bra humör vilket jag inte brukar va såhär dags, tror de är min älskade burns förtjänst, smällde en förut och den är värd fortfarande, kärlek.

Ridit Linda in the woods aswell, de va intressant. Först och främst höll de på att bli märkt så ja tänkte skynda rund en sväng i skogen, haha, precis när jag skulle komma ut från skogen tillbaka på vägen, så var det först ett träd ivägen och sen en stor vattenpöl, trädet var inga problem, hon hoppade två meter över haha och de va nemas problemas, men la på en tvärnit i landningen, wiho, vattnet åt hästar tydligen, det var liksom kilometerdjupr med pirajor i samt tsunamivågor osv. Det var fallna träd överallt på sidorna och massa stående träs ivägen aswell, så kom liksom inte runt, eller jo det är inga problem att komma runt men man va tvungen att hålla 10 meters avstånd ansåg linda för somsagt - pirajor osv. Så efter att ha hoppat över ungefär 5 fallna träd mitt bland jättefalrig terräng som hon lätt hade kunnat snubbla ochs lå sig på, suck, så lyckades jag vända, rida itllbaka heeeela svängen igen, suck. tacka vet jag fullmåne.
Men hon va fin annars, red på kimberwick bettet på henne bara för att testa, det funkade skitbra i början, väldigt stadigt, sen började hon tycka det var för skarpt och gick med huvudet rakt upp, helt spänt, inge bra, så ja fick lätta upp allt, alltså ridningen, och rida henne i soft låg form hela vägen hem, de gick bra, Nej, nu blir det vanligt bett iaf i skogen hädanefter!

Ska försöka orka klippa fille today, han är så jäkla långhårig. Rosa har knappt nåt hår alls på kroppen och zwiggy är väl rätt normal, men fille alltså, fan meterlånga hårstrån, groteska. tre meter mellan ögonen ;> Ae men ja, får se hure blir osv.

I'm restless

Tänker bara nämna att Alicia Moore är så jävla epic awesome, finns inget mer överlägset typ. Inte ens min typ av musik, men de blir lilksom bra ändå, galet.

Har ridit två vita, Zwigg och Fill, båda i skogen, zwiggy va skitfin, red på kimberwick? bettet, översta saksaken och de gick faktiskt rätt bra, hon är så knäpp i skogen och nu när de är halt så har ja hellre något lite skarpare i munnen på henne än o går omkull för att hon slänger sig åt sidan.
Fille va kanonfin, red på gummipelham today, va så jäkla länge sen, och de är nog det som jag ska hoppa på alltså, tror nästan det, han "säger" ju att han vill bli lite mer ihopriden på tävling o vid hinder osv, även omjag upplever att han hoppar bäst när jag gör absolut ingenting alls, men om jag då har det som han går stadigt mjukt och ändå tar stöd på - så kan ja nog spänna bågen något mer och då blire nog bättre, iaf i längden.

Funderar på att låta resten stå typ.. eller ok ja kmr inte kunna hålla mig från att rida Linda haha, men annars att låta resten vila och istället ta mig tid att klippa öken, iaf Fille och Zwiggy. Linda går tydligen inte att klippa säge dom, man måste droga, men vi ska kolla vad som händer, funkare inte så drogar vi samt skickar Johanna på'na, then it can't go wrong haha. Fille står som ett lamm, rör inte en fena, Zwiggy tror hon kmr dö och hoppar lite upp och ner osv och växer ungefär 2 meter och frustar som om hon precis sprungit maraton, men det går ändå haha. Rosa är kanonsnäll, står med spikade öron, är helt på spänn men rör sig inte xD och Yanne.. lilla yanne, han gör absolut ingenting, står där och ser snäll och söt ut, lite kittlig vid magen men det är bara adorable. Fille brukar jag klippa hela huvudet på, yanne också, dom andra får jag nog ge upp hoppet om det xD

Åja.. Funderar över att bli tönt och följa strömmen lite, dvs införskaffa en dagens fråga? eller? vad sägs om det?

when it's allriht

Morning' y'all!

Ska ut och rida några hästar lite längs vägar o i skogen osv. Hittade även ett gärde som va skittungt för dom o jobba i men det var ingen skare = inga sår på benen så får väl passa på, men ve tinte om jag får rida där haha, fan får kolla upp de. Annars blire tråkvägar bara, fram o tillbaka o köra lite skänkelvikningar osv ;<

Tror jag börjar med Fille och Zwiggy, för dom går i skritten atm, så slipper jag hämta dom sen, clever. Tjarå :D

come on

skärp er, ingen kommenterade någon av filmerna? tråkmånsar, Linda som var så avslappnad och fin. tkr ni suger på att kommentera, nästa gång jag frågar er något och någon svarar, i will not care, för att ni inte kommenterar, SKÄMMES! ):

Rosa har ju ett reltivt nytt kandarträns :D rätt snyggt men rosa syns knappt bakom alla remmar haha.
(förstår ni att de är träligt när man ska byta bett osv på detta träns, alla jävla remmar som ska sitta här och där haha)

Jag gillar det iaf, rätt clean ändå liksom, rosa har minst huvud och fille störst, har fått på de på båda så ah, nice :D

Top five

Yep, alla 5 avklarade. 3 in the woods and 2 on the USELESSFUCKINGSHITASS-bana. blä vad den suger. Linda Zwiggy och Rosa fick gå i skogen och FIlle och Yanne på banan. Yanne är förjävla fin alltså, vilken liten pärla, så himla underbar, men jag har inte tid.. synd.

Vet inte vad planen är i morgon, ska väl rida typ alla, se om nån kan stå osv, finns knappt någonstans att rida, de suger hårt.
Det är Jonas Rinné träning i helgen och helgen efter det är det Jumpclub! vet inte vilka hästar jag ska ta med osv men de märker vi. Hinner inte mer just nu, Tjarå!

a bit more

Tja, har precis ridit linda längs vägar osv, så jävla långtråkigt, i died, no, i fell asleep - then died. Ska ut och göra samma emd Rosa efter att jag tagit in wirre från skritten.. Ah, Tjarå!
Saknar afrika redigt atm

This used to be

Goood förmiddag, eller nåt!

Zwiggy riden, ett pass som inte gav något alls förutom kanske lite motion. Försöker figure-a out vilka hästar som ska stå, jag hinner inte 5 today och banan suger.. eller jo det får väl bli så att nån får gå på bana ikväll anyway, blir nog Yanne för han har stått så länge nu och ska bara skrittas och travas, tur att vi har skrittmaskinen så dom aldrig vilar helt liksom. Ska ut och rida drömhästen Linda nu i think, sätta på henne skridskor osv så vi kan glida fram, nah men ah, snorhalt everywere.

Zwiggy film from yesterday

lilla zwiggy, lite slängig och pigg, men fin för att vara inne för första gången på typ tre månader! lika länge sen hon såg en bom sist!

Film på Linda from yesterday.

Tänk på att jag hade ruskigt ont i knäet. därför jag inte kan rida ihop henne, red lugnt och kontrollerat samt harmoniskt istället, det var ju inget högt.

Royal - Samtal

Jag var helt ovetande om att Kaisa skulle prata med Rosa, positiv överraskning till tusen ja0.
Sammanfattande kan jag nog säga att det är en viljestark häst - ok, minst sagt viljestark häst. Hon är en diva, men vill vara till lags, "vill ju trots allt vara en snäll häst, känna att jag är duktig" osv. Hon säger att hon kan bli oslagbar om man väntar ut henne och stärker henne - precis vad vi planerat och tänkt.

 

"Fråga; Cornelia har börjat öka tempot i ridningen när ni hoppar, hur upplever du det?

Svar; - Det blev svårare då på ett sätt, samtidigt som jag känner att sprången och kraften bättre kan utnyttjas då, men att få ihop det med ridningen mellan hindren känns svårare. Fast jag tycker att det går bättre nu, det blir inte lika mycket dragkamp längre, även om allt inte är lätt ännu…

 

 

Fråga; Hon upplever också att du har svårt att byta galopp. Hur upplever du det och vet du varför det är så?

Svar; - Det där är något som jag alltid tyckt är knepigt, har svårt med balansen då och så vet jag inte riktigt när jag ska börja byta och blir lite spänd när jag ska göra det. Svårt är det.

(Jag uppfattar att hon har svårare med den ena sidan än den andra. Hon spänner sig och tar i, för att lyckas, om hon kunde slappna av och inte spänna sig lika mycket, tror jag att det skulle gå bättre bara för det. Men att gå tillbaka i träningen, börja visa henne igen, känns som den enklaste lösningen för att få Rosa att riktigt förstå och lära sig hur hon ska göra."


Haha ja, hon har ju lättare i ena varvet, går ofta att byta i det ena, det andra ibland. och när hon är lugn och avslappnad så bara springer hon med alla ben åt alla håll innan bytet ska ske ändå, haha. alltså hon har ju blivit riden som dressyrhäst och inte ens då lyckades man, jag ger upp typ.

"Fråga; Trivs du här i din nya familj?

Svar; - Det är så annorlunda när vi tränar här. Först var det bara så förvirrande och jag kände mig irriterad på att allt jag gjorde verkade vara fel eller ifrågasättas. Jag kände mig sur och upprörd. Jag vet ju att jag kan, men fick inte göra på mitt sätt, som jag brukar. Minnas att det gjorde mig så upprörd.

(I dag har hon en betydligt mera nyanserad syn på detta och hon kan till och med tycka att det är lite humoristiskt att hon blev så irriterad och inte alls ville foga sig först. Nu har hon funnit sig bättre tillrätta, men har fortfarande en hel del att lära sig att acceptera som häst hos er. Det kommer, men hon har en tendens att vilja testa allt flera gånger som är nytt och som strider emot hennes tidigare uppfattningar eller regler. )"


Förstår att hon är motstridig med henne spersonlighet kombinerat med allt nytt, haha, men det går framåt tycker jag :D

Det var lite om det. Inte så mycket att säga så Tjiao, snart kommer filmen på Linda från igår!

You beat me at my own game

Tjatja. Nyss kommit in från stallet, faktiskt ridit två hästar, känns bra. alltså ska ju egentlgen rida 5, men jag har ju inte kunnat rida alls så det är awesome.

Angående knäet. Det kommer ta minst 2 månader innan det slutar göra ont, det kan ta ett år drygt, det är muskler runt knäet som inte hunnit med när övre lårbenet vuxit, så dom är för korta eller nåt, så dom trycker in knäskålen mot.. nåt annat som är under, vilket såklart gör ont. Fick en liten övning som kunde korta ner ajaj-tiden till just 2 månader, detta kan tydligen hända vissa i min ålder. hm.. Aja just idag så är det iaf galet bra, kunde rida utna problem, visst det kändes osv men det gör inte omgi'mgoingtodie-ont.
Och det var inte farligt att anstränga det så det var bara att rida på, skönt.

Anyway, Red fille på det nya bettet, ett körbett, postkandar tror jag det heter. Och fick exakt samam känsla som jag trodde jag skulle få, var precis vad jag förväntade mig osv, inte bra dock haha.
Jag trodde det skulle bli lite segare än kandarstången, det är så snärtigt och skarpt, inte starkt utan skarpt. Detta var nog mer starkt och inte skarpt, lite seg i sidorna och framförallt tog han jättebra stöd på bettet och hade lagom mycket i handen, vilket inte är bra, vill ajg ha lagom mycket i handen så rider jag med vanligt, då jag vill rida igenom, mellan skänkel och hand på ett korrekt vis. Jag sätter på skarpa bett på fille för att han lättare ska korta upp sig och det har hjälpt oss något otroligt i ridningen då jag sen sätter på vanligt bett igen, enorm skillnad, och då vill jag variera mellan kanonskarpa bett och vanliga tredelade eller tvådelade. Vill itne rida på ett skarpt bett med kedja och hävstångseffekt och ändå dra honom i munnen, Absolut inte. Men han gick fint ändå, underlaget är äckligt, det är faktiskt farligt nu, blir skogen i morgon med alla. Det är stenhårt längs spåret av is, och massa hål som dom halkar ner i, och överallt annars så är det liksom sådär halv-hårt, så ibland trampar dom PÅ snön och ibland trampar dom igenom, vilket blir sjukt ojämnt och både Fille och Rosa höll på att gå omkull en varsin gång, elelr ja sdom snubblade mycket men verkligen nära på att ramla omkull helt en gång var.

l8er

Heys. Och hejdå, jag ska åka in till stan en sväng, morsan kör ju landrover med aotomat så hon vågar nog låta mig köra när vi kommit bort från all is, hon är så jävla töntig. Kör ju rätt mycket annars, langar bild på min bil sometime ävne om det är komplett ohästrelaterat. Anyway, Tänkte bara säga att Kaisa tydligen har pratat med Rosa (i died a little, hästen är konstig) och jag ska skriva om det senare! Hon är such a diva, seriously. haha, Kaisa sa tillochmed att vi borde säga åt henne att hon inte kan va så nonchalant mot människor hahaha holy shit, aja. Somsagt skriver om det later. hade gött  'til then.

Finally

Tjena, Filmerna kommer inte i detta inlägg heller, sorry, men idag kommer dom, annars tjata så lovar jag innan tolvslaget att dom kommer, haha.

Anyway, Knäet känns super today, eller alltså de gör ont osv men de går att gå! så ska rida några hästar idag tänkte jag. Men framförallt ska jag till läkare today, se vad det är osv, ta nån röntgenplåt maybe? bara jag får veta vad det är typ!

Har inte så mkt mer att säga, har släppt ut alla hästar, gjort allt hö förutom tills ikväll och slirat på isen, ramlat 4 ggr, nice.

Yeah, får bli en lite random bild bara för att jag inte lagt ut bild på länge! Fina linda!

skitseg

rent ut sagt. Förlåt för att jag itne lagt upp några filmer, har inte blivit av. Sorreyyyy kommer tomorrow - promise!

Dessutom börjar de låta rätt lockande att blogga tsm med Philip, haha, asrolig snubbe ju. Plus asduktig! hatar skåne xD

Anyways, Hade gött och sov gott!

Get it right

Tjenavaaa.

Bad update fram tills nu i know, sorry for that.
Varit och tränat, igår kunde jag inte gå, alls, knäet va verkligen helt.. alltså de gjorde så ont så jag ve tinte vad, helt galet, gick inte o röra skitet. Men sen tog jag av knästödet och helt plötsligt gick det att gå. Fortf asont osv men de går att ta sig framåt xD

Så jag bestämde mig för att va hardcore och träna. Ville så gärna hoppa igenom hsätarna. Gjorde ont som utav helvete när jag red linda men det blev bättre mot slutet stundvis, ja fick bita ihop. Red linda med ett tvistat bett, dvs ett tvådelat bett med dubbla bettringar, två st alltså, för ja tyckte hon va så slime-ig igår på nåt sätt på vanligt bett. Det funkade kanon. kanske inte i framtidne, kommer rida på vanligt, men nu när jag inte kan rida ihop henne ordentligt pgav knäet så var det helt galant. Hon gick så jävla harmoniskt och helt crazy fint. Hoppade bana rätt lågt, runt 120 125 kanske, och hon visar verkligen inte hur fint hon kan hoppa haha, eller alltså hon hoppar jättefint och rytmiskt och med rygg nu, men inte sådär pow wow som hon gör när de blir uppåt 140!
Men hon var fin, lugn och med kanonspänst ävne om jag inte red ihop henne till hundra, galet nöjd, kunde sitta helt jävla stilla och allt va kanon!

Zwiggy fick gå på babypelham, första gången hon såg bommar och hinder på flera månader och det var ett bra val haha. Första lilla hindret hon red an gick forrrrrtttt... föra över och efter, hoppade två meter över och sprang iväg efteråt haha. Sen gick allt bättre och bättre och tillslut kunde hon hoppa bana på 125 ungefär, jäääättefin var hon! Väldigt fin och lugn mellan hindrena om man jämnför liksom, Björn mest skrattade åt henne, hon va överalt på samma gång rätt ofta, hoppade och slängde sig för läktaren osv men hon va kanonfin really! hoppar mer med rygg och igenom nu även om frambenen fortf inte är på topp!

Gör rätt för mig efter denna oaktivitet med filmer från idag senare!

Blogga?

Tjena.

Jag planerar att börja blogga med en kompis, haha, distanskompis! Philip. Han bor i typ skåne? så de blir ju lite extra.. spännande. Han rider och är väldigt duktig och vi delar lite samma syn på ridningen. Jag tycker det låter stenkul att vi skulle dela på en blogg, han har ett galet fuxsto (FUXSTO, vem köper ett fuxsto?) och de är jag rätt imponerad av haha. Anyway, Låter det som en bra ide? att båda skriver om ridpass, allmänt och olika saker, lite som den jag har nu fast roligare, båda är lite flippade iksom!


Låter det som något ni skulle följa? och isf vad ska jag göra med denna blogg? lägg ner två min av era liv och svara seriously.

Annan film från idag!

Här är filmen på Linda! haha, hon springer vid sidan en gång? haha lolz det var såå himla ofokuserat där, inte hästen som stannar som ni säkert förstår. Ae hon var fin, mycket kvar att komma på, hoppas jag kan vara med i morgon.. tror itne det men hoppas, kan inte gå atm.

Film från Today

la ut film på fel häst nyss om någon hann märka, hahaha.
Anyway här är filmen på Rosa från idag! Hon är lite spretig somsagt, men hon får ett fint språng när det blir lite högre där, uppåt 120 men hon har somsagt inte sett en bom på flera månader.

There goes my deal

Tjena! Nyss kommit in från stallet typ. Varit och tränat för Björn Svensson med Linda och Rosa.
Han hade en härlig personlighet, glad och jävligt trevlig samt positiv, han påpekade bara saker som faktiskt stämde och som det var brister i och nödvändiga saker. Överraskad faktiskt!
Vi värmde upp genom s-bågar och det var väldigt noga med hörnpasseringar, kantiga och dom skulle va helt raka, orkar inte gå igenom allt det kommer upp filmer sen!

Linda fick massor beröm, really, det var liksom "Ni såg som dendär gjorde, vilar fint i volterna och kan galoppera igenom, så ska det gå att göra" och så vidare, han tyckte om henne och det är jättekul, var ju inte så mkt erfarna ekipage, eller alltså, jo, har ju ingen större koll men någon häst hade nog gått lite högre men de va med ny ryttare där och nån mer rutinerad ryttare hade orutinerad häst osv. Linda är ju väldigt klar liksom. Rosa fick inte lika mycket beröm haha, hon va spretig och töntig, dressyrhäst -.- och övningen gick ut mkt på att landa i rätt galopp osv och ja, min häst kan inte byta galopp. riden som dressyrhäst i flera år men kan inte byta glaopp. ibland har man tur och hon byter, ibland slår hon bakut och byter, och ibland bara springer hon med alla ben på samma gång. Men i slutet höjde han upp alting - kommer video somsagt - och då vart hon mycket finare. Men alltså hon har faktiskt inte ens tittat på en jävla bom sen sista sylveträningen som var i.. november? de va ingen snö då iaf, ingen aning, läänge sen anyways!

Träffade även Mamman till tjejen som red rosa före mig, dvs min systers förra tränare, som lärt henne allt hon kan DET VILL SÄGA kvinnan som jag fått min ridning ifrån egentligen, via Julia. komplicerat i know xD Men iaf, hon saknar verkligen hästen, tycker om henne osv, men hon tyckte det såg bra ut.. haha, tror jag inte på dock, för det gjorde det inte suck, men jag fick ut något av det iaf då hon gick bättre mot slutet, så är nöjd med tanke på omständigheterna haha.

Meeen somsagt kommer filmer, Hade gött tills dess!

way above the rainbow

Tjena, eller godmorgon kanske är mer passande!

Sitter här och ska precis byta om för att gå ut i stallet, allt ska vara klart innan vi åker och tränar vilket tydligen är halv 12. dvs hästar ska ut i skrittmaskinen, sen ut i hagne, och allt ska mockas samt att dom ska ha hö.. eller det kanske pappa kan ge dom, aja we'll see.

Helt ohästrelaterat och egentligen helt orelaterat till mig för jag är som jag är,  - men jag har beställt en klänning :D eller två egentligen, jag måste tvinga migsjälv till impulsköp bara för att göra det nån jävla gång! coolt. Aaaaja stress, ha de gött alla, kasnke blir seg med update på ett tag då jag inte kör tidsinställda inlägg osv!
Fina fina ponny<3

Yey

har yckats (erh..) bli teknisk.. Nichole hjälpte mig, höh.
Firar detta med en video på Zwiggy från senaste tävlingen 130. Söt är hon.

I've had it with reality

Nu är mitt dumma knä fucked up igen -_- Äsch ja kör på träning i morgon ändå, laser och arnika ska på, men jag är ju så lat så kmr inte orka, men det vore.. bra. uuusch, ogillar verkligen att ha såhär ont, det förstör så mycket!

Vet inte exakt tiderna jag ska träna, men tror det är runt 1, halv 1 kanske, och sen senare. kör nog Rosa först och Linda sen, eller.. jag vet inte.. jo så får det nog bli, Linda är så mkt mer power i och svårt att trappa ner från power till lydnad då, dock är linda galet lydig, seriously, väldigt fint riden på det sättet.

By the way, Gabriella Mannerson, i need help men jag får inte tag i dig -_- så dissN får du, Någon annan som kan hjälpa mig ang bloggen? inget komplicerat utan jag tror alla kan det utom jag actually, adda gärna Korkad.unge@hotmail.com om du kan minsta lilla om videoklipp osv på bloggen! PLEASE.

Nya bett!

har fått hem två st nya bett!
Ett kimb-whatever, och ett postkandar. Postkandaret är ett körbett, och finns även med tre "ringar" men jag valde två pgav att tja, körbett, haha.
Att postkandaret har en rak stång kan ja leva med, men är lite sur på migsjälv att jag inte riktigt informerade mamma om vilket kimblewick(??) bett jag skulle ha, ett rakt med tungfrihet va ju rätt dumt. Det är skarpt, tar på lanerna direkt ungefär, altså inte farligt men.. skarpt. hade tänkt prova det på zwiggy till tävling men jag vill inte att hon ska gå på ett sånt. För visst finns dom i tvådelat eller något sånt? har fått för mig det really. (Om någon har något sådant att sälja isf skulle jag vara intresserad!).

Men lite kul att testa, jag är ju bettfantast, även om jag rekomenderar alla inklusive migsjälv att rida på tredelat, orkar inte diskutera bett i DETTA inlägg, men man ska inte betsla upp såvida man inte klarar av dom på ett vanligt

.
Tänkte testa körbettet på fille för skojs skull, haha, kanske även på rosa? nja, för skarpt. Kimblesaksaket ska jag testa på lite olika, synd att det var med tungfrihet bara.

Åja mer update l8er, kanske dags för ett bett inlägg? ELLER?

Make sure to win, god damnet

Tjena. Tänkte ta upp ett citat, några ord, en mening, som kommer från Sylve Söderstrand, fast som jag verkligen rider efter, jag tänker efter det och det är så otroligt viktigt, så jag säger inte dethär för att jag hört det från sylve, utan för att jag bildat en egen uppfattning ang. det. Och dessa ord är "Rid för att lyckas, inte för att inte misslyckas". Svårt att connecta det till hjärnan när man först hör det kan jag förstå.

Men det är så, det stämmer i alla lägen. Jag tycker att man som ansvarig ryttare ska veta när man bör rida för att lyckas, och även veta när man bör "chilla" lite för att istället lyckas nästa gång. T.ex, Du tävlar, och så känner du att hästen är.. tillexempel spänd, Då kanske du som förnuftig ryttare tänker att du tar denna start som lärdom istället, du lugnar ner hästen och går in och gör en fin ritt istället för att vinna. Det är sunt förnuft, men hör inte till detta.

Att rida för att lyckas, är att inte ge upp, att man ger sig inte förrän man är över hindrena, man ska inte lägga en volt innan hindret för att man komma fel, utan man ska göra det bästa av det. Det som gör detta till en vinnande taktik är baserat på hur duktig man är, kommer man fel så har man ju gjort något fel, det skulle man vetat innan, åtminstone sett i tid, för att sedan kunna agera. Kommer man fel och rider för att lyckas så är man rätt värdelös. Låter hästen trampa om och så vidare. Nej, Ska man rida för att lyckas ska man ha förutsättningarna, man ska veta vad man håller på med.

Men att rida för att Inte misslyckas, det är safe, det är fegt, men safe, och väldigt ofta är det det rätta, har man en ung häst så gäller detta, man lägger hellre en volt, och ligger man fel så tar man in ett extra och har kontroll istället för att gasa iväg och klara hindret, för hästens skull, för framtidens skull.

Men sylve säger ofta detta, "Hörru, tänk på att rida för att lyckas, inte för att inte misslyckas" och det stämmer ju även om det finns stunder då man bör överväga att tänka en extra gång innan man agerar only utefter detta, fast så är det ju alltid, man kan inte leva efter något hela tiden, utan måste kolla upp innan man reagerar, agerar eller helt enkelt gör något - att gäller detta idag? det fungerade igår, gäller det fortfarande? osv. Det finns grundregler, men det är ungefär som Lagen, det går att bryta men man bör följa dom. Och de tär lite som ridningens kod, kan man grundreglerna och vet vad det innebär att följa dom SAMT att lyckas fippla ihop en sammanhängande ridning utöver detta - så är man rätt duktig.


Tänk dig att du ska rita en bild, uppgiften är att rita en häst, ja, tänk dig att du ritar en häst. Du har precis lärt dig att göra formen på hästen bra, den ser realistisk ut och är helt enkelt rätt perfekt. Sen måste du lära dig skugga, du måste lära dig vinklar, vart ljuset kommer ifrån osv. Framförallt så måste man som O-PROFFESIONELL "ritare" lära sig att "shit, jag kan inte dethär by the rules, men jag kan nog få det att se verkligt ut ändå", okej jag vet inte vad jag pratar om really men logiskt som fan är det! Man kanske inte vet exakt vad som buktar ut mer än annat på en häst, som bogen tex, men när man ärt sig skugga så får man väl helt enkelt försöka med lite ljus och skillnader så det ser mer realistiskt ut, även om det inte är sanningsenligt! Likaså med ridningen, även om detta inte är det korrekta att göra, så måste jag få detta att funka. då menar jag INTE slarvrida bara för att komma vöer hindrena, nej, utan att helt enkelt lösa situationen. Finner inget bra exempel.
Rid för att Lyckas, rid inte för att inte misslyckas. men tänk igenom varför - först.

Violent Pornography

...Är nog åtminstone EN av System Of A Downs bästa låtar, lyssna på den hörrni!

Snabb inlägg! Vet att jag har fått hem två nya bett i think, tre kanske? ja tre! kommer mer om det sen, ett körbett bland annat, jag är impulsiv. Men tills dess så ska jag ut och ta in alla 6 hästar, pyssla om wirre som vanligt och sen rida Rosa. blir antagligen att rida Yanne också lite lätt på banan, Rosa ska gå på kandaret, för att i morgon träna på vanligt tredelat.

hejsvejs!

Breakable

..är precis vad mina naglar är ;< alltså, har låtit dom växa ut och några dagr där va alla fucking naglar perfekta, jävligt långa och allmänt nice, sen tappa jag en typ 7 kg stor pappersrulle som hängde ungefär 60 cm ovanför mitt huvud, i stallet, ah, skulle ta bort papper och skitet ramlar ner rakt på nagel ;< one gone. sen har alla bar akollapsat och det är för att jag inte hittar mina nagelsaker :( typ nagelborttagningsmedel och nagelfil and so on, därför har dom bara... förstörts, fett depp.

Såja, back to the horses haha. Har ridit Zwiggy och Linda, är såhäär glad! Knäet fuckar inte ur så mycket, visst det känns och kan inte använda det fullt ut mend et går att rida och använda benen utan att få hjärtstopp pgav smärta, nice. Zwiggy var det stor skillnad på sen jag kört henne i pessoan, hon accepterade att vara i låg form mycket lättare och var myycket mer avslappnad. Lite stark emellanåt men det var mest för att jag börjat rida mer med ben igen och hon sätter sig emot det, annars är hon så crazy fin alltså, har ju en liten bom som ligger längst spåret, smått upphöjd, haha, man får inte direkt lägga henne rätt, elelr jo alltså men hon hoppar av ett galoppsprång före ändå - alltid, så söt. bättre det än att hon ploggar in ett extra hela tiden iaf, haha, går dock att kontrollera.

Linda provade jag ett Babypelham () utan delta ofc, utan bara tygremmar så det blir mycket mindre i munnen, hatar delta. Och så är det kopparrullar och allt som allt så är det knappt ett pelham, det är bara... ett annat bett, typ. Jag ville testa det för att se om hon backade av på ett sådant bett eller het enkelt utesluta det, då hon aldrig haft andra bett än tredelat i think?.
Anyway, hon gick jättebra på det, hon backade inte av jättemycket utan tog fint stöd men blev inte stark, gilla. Men jag tror att det var för att jag kunde rida igen, tror hon hade varit stark på det om jag hade ridit som jag gjort dom senaste gångerna, dvs utan ben (pgav knäet som ni säkert förstått vid dethär laget haha), Men ja det funkade riktigt bra, men jag är ändå helt bestämd på att absolut inte betsla upp denna häst, jag vet ju att det går utan, men variation gillar jag. Så ska träna på vanligt tre eller tvådelat i morgon, har inte bestämt mig riktigt, detta är ju tvådelat och det känndes bra, kanske ska köra på det? har aldrig gjort det förut på henne. Det är ju björn svensson träning tomorrow.

Haha, och på tal om inget, det är ett hål mitt i hög snö på vår bana efter att en sockerbit legat där, ja råkade styra på där och tjena.. mittbena.. holy shit hon hoppade över hela skitet, grejen är nog 2,5 m lång och typ 50 cm hög, upptrampad snö runtom och hög snö där, alltså haha, helvetet! hon bara flög typ, kom ju stort också och hade precis ökat galoppen längs en långsida, haha wow, vilket jävla ..fjong hon har!

Som jag nämnde så är det Björn Svensson träning i morgon, Linda och Rosa får gå då. Ska säga till Björn att jag itne kan rida utan stigbyglar, tycker det är dumt nu, gör så förbannat ont att rida utan stigbyglar, i knäet alltså, och varför riskera att det blir värre när man inte behöver. Jag har aldrig tränat för Björn förut and i really don't care så mycket haha, de står hinder uppe och jag behöver hoppa igenom hästarna, men av min tidigare erfarenhet av tvådagarsträningar/kurser så brukar det vara mest dressyr första dagen, småhopp osv, och mer hoppning andra dagen. Därav mitt hästval, tror inte zwiggy riktigt är redo såhär tidigt för markarbetes hoppningen, så slänge rin Rosa där!

Mycket text i know. Men här är Linda efter ridpasset today :D
Och här är en adorable sötis morot som jag hittade när jag skar upp morötter till alla hästar ( som dom får everyday när dom kmr in från hagen.)
Random, hejs!

Mornin' sun

...är inte två ord som beskriver denna morgon, men ändå!

Idag känns knäet bättre.. tror jag? och när jag har BoT knäskyddet så kanske det inte blir värre av att jag rider, hoppas kunna rida dom viktigaste.. dvs Linda Zwiggy och Rosa, det är dom som ska träna i helgen, och ja har inte ridit rosa på två dagar, tre kanske, och inte linda på typ tre dagar, dumt, men nog värt  - om knäet blivit bättre.

Men jag siktar nu på att gå ut och rida Zwiggy först för hon är så jobbig att hämta ur hagen för man måste gå igenom wirres hage för att hämta henne då han går i sjukhage bredvid henne liksom, Rosa och Linda är lätta o hämta så kan ta dom sen! sen blir det väl att köra/rida yanne och fille får antingen stå eller så kör jag honom, kanske rider? sit jag vet inte, fokuserar på dom viktigaste!

Ha en bra dag alla, Höres!

uhuhu

Ogillar att bilden blir så liten.. ser inte alls lika "bra" ut då xD är ju dock inget mästerverk lol, ryttaren är ditskissad snabbt haha. och tror de är första dressyrbilden typ (:
Coz i'm bored!

irrelevant -/LÄSARFRÅGA.

is that a word? anyhow. tänkte bara meddela att jag har fått ett knäskydd, backontrack, och det känns redan bättre, det ser ljusare ut mot helgen nu :D

Kör en läsarfråga istället... Hur ser folket på Gramanen och dess användning och funktioner?

You better die young

...med Nomy. eller ja, Cocaine och Time är nog bättre? nej, lika bra, alla är överlägsna. har lyssnat på samt följt detta band ett bra tag och alltså det är awesome. Svenskar också!

Anyway, Kommit in efter att inte ha gjort så mycket? Tagit in alla 6 hästar, wirre gick som vanligt i skrittmaskinen tills alla andra va inne, vilket tar typ 5 min för mig  men han fick väl gå nån kvart sådär. Sen in med honom i stallgången och ta av alla täcken (Nu när det blivit lite varmare så har han "bara" Fleecetäcke med hals först, sen ett tjockt duntäcke och sen fodrat utetäcke med hals) haha, och ge honom ite massage samt borsta av honom ordentligt! trodde inte jag skulle lyckas få det till en daglig vana men det har jag gjort, göra detta varje dag (:

Han får varje morgon laser av mamma, blir masserad länge och borstas av ordentligt, samt går i skritten. Sen går han i sjukhage, eller ja.. den är större än en sjukhage men den är liten :D och sen varje eftermiddag gör jag allt som jag förut beskrev.

Hi.. i'm a cute poni. Look at my nose, i have an awesome pink adorable.. awesome.. nose. see?DON'T YOU... DON'T YOU DARE, DON'T YOU FUCKING DARE TOUCH MY AWESOME NOSE, BE GONE, GO AWAY, DOOOON'T TOOOUUUCHHH MY ADORABLE PINK AWESOME NOSE, DEAL?


Ok.. touch my nose... TOUCH MY NOSE.. DO IT, LOOK AT IT, IT'S PINK AND AWESOME, TOUCH MY NOSE GOD DAMNET!


:PppPpPPpppPp .. Just kidding

Vet inte riktigt hur jag ska planera resten av dagen.. Linda har ju tappat en sko och banan suger så tror inte jag vågar göra något med henne, dels för att hon inte ska halka, och sen är det ju så jävla hårda knölar överallt så dels tycker hon kanske det gör ont och dels går kanske hoven sönder.. hm.
Yanne får väl stå i guess, sätter igång honom ordentligt när någon vill komma o prova. och Rosa ska jag nog rida eller köra, blir nog att köra, vill verkligen bli bra i knäet ;<

Anyhow, ska väl dra o gör anågon nytta, Hade bra!

2 done

Är nu klar med Fille och Zwiggy. båda blev körda i pessoaselen.

Zwiggy bara fortsätter förvåna, idag va hon helt galet fin, lugn och avslappnad, arbetade i fin låg form hela tiden och var allmänt duktig. körde inte så hårt, man ska köra mellan 20 min och en halvtimma och jag drog nog ut på det till  30-35 minuter, Johanna svängde förbi och snodde (nejdå, hon lånade till Olle :D ) mitt silikonbett, har ett till men ja tror bara ponnyerna kan ha det, de är aslitet haha. Så zwiggy fick gå på ett tjockt tvådelat
..., brukar vilja köra dom på silikonbettet för de tär det mildaste jag har i think, för att dom måste ju själva lätta upp i munnen och bära upp sig, annars drar det bakom benen, och då är det bra att dom får göra det på ett så snällt bett som möjligt!

Fille va kanonfin han också, ja örde ju i princip slut på honom igår så han fick bara gå nån kvart lite löst, bara en galopp i varje varv och resten trav i låg form. Det syns tydligt likaväl som det känns - att han går bättre i höger, VILKET beror på att han tar myyycket bättre stöd i VÄNSTER tygel, dvs högervarvets YTTERTYGEL. Måste försöka jobba loss det, för när jag rider i vänster så har ja skitmycket i innerhanden, det är dumt. Jag rider gärna för innerhand och skänkel runt innern liksom, men inte om det inte går att ta stöd på yttern och rida igenom den först, och det går inte, hmm.. han är kanske sne i muskulaturen, får jobba extra i vänster alltså.

Aja, får se vad jag gör med dom andra.. knäet är värre idag så ja ska försöka att inte rida.. men måste nog rida Linda faktiskt.. men försöker vila mig tills i helgen, hoppas kunna träna båda dagarna, men inge kul när man inte kan rida liksom ;<

Hey slow it down

Igår körde jag Zwiggy i pessoan (), jag trodde hon skulle balla ur, freaka loss och inte fatta grejen. till en början hade jag rätt, hon stod och trampade på stället och förstod verkligen inte grejen, men jag visade henne tålmodigt att det var framåt hon skulle och då gick det faktiskt galet bra? hon lyssnade kanonfint till rösten och vi kunde t.o.m galoppera helt galant. eller vi och vi, hon! Det var några gånger i galoppen som hon insåg att ludden bakom benen drog lite när hon drog i munnen, haha, då la hon av en ordentligt brall och bockade och jag vet inte vad, rätt adorable, men sen gick hon kanon verkligen! bra för henne så hon får något nytt o tänka på, kan nog ge utdelning i ridningen sen! Meeen hon trampade sig. på höger fram nere på ballen (varför döper man ett ställe ovanför hästhoven till ballen?! förstår inte) och det bara blöder ohc blöder, det är som ett rätt djupt jack osv, har haft på bandage och elastisk saksak hela natten men i morse blödde det fortfarande så hon fick vila idag. på med regält med salva och bomull och sen bandage över, får se hur det ser ut i morgon!

Idag körde jag även Linda i pessoaselen () och haha... i början då hon skrittat några varv helt utsläppt i ena varvet, tänkte jag att "jag spänner in henne" så att hon skulel kunna skritta fram längr ei det andra varvet.. och när jag spänt in på ena sidan, så tänkte jag att jag sätter fast linan på andra sidan så att jag inte tappar henne.. och på nåt sneaky jävla sto-vis så lyckades hon smita, shit. en jävla tur att jag åtminstone hann spänna på ena sidan för annars hade hon trasslat in sig regält. som tur va gick allt bra, efter 2 minuters galopp runt banan och ca 10 minuters jagande runt gården ( ett tag tappade jag bort henne, visste seriöst inte vart hästfan va till jag hörde sto-skrik och hittade henne hos rosa..) så fick jag iaf tag i henne :D
...anyway, när ohn bara sprang runt runt i trav-galopp på en mini-volt så kom jag ihåg att hon gjorde så när vi veterinärbesiktigade henne.. haha omg haha.
Men alltså hon förändrades helt magiskt efter typ 20 minuters fixande o trixande, pratande och lugnande osv, hon va galet fin, vacker, lyhörd och bara helt sjukt snygg!
Men även hon lyckades med något, hon tappade en sko istället! suck!


Jo juste, Körde även rosa, och alltså shit.. vilken uppenbarelse, vilken jävla snygg häst? helt galet! och DET känns bra, för hon är inte lika snygg under ryttare såvida jag itne har kandaret, och DET känner OCKSÅ bra, för då har jag något att jobba med! Med rosa har det kännts lite som att jag inte haft så mycket kvar liksom, inte på marken, för hon kan allt, men det är ju helt kanon att jag måste utveckla migsjälv för att få henne gå så fint som hon gjorde idag, satan så snygg!
Och hon bockade? har hon ALDRIG gjort förut, varken med mig elelr i hagen, men så grymt gullig, vart lite lik Calle ( som förövrigt har det SJUKT bra :D hoppas han får stanna där!)  oc kurade ihop sig till en boll och studdsade fram typ, haha, slog med frambenen gjorde hon också, när hon itne kunde slå upp huvudet som hon gör ibland när hon får snö på näsan, så slog hon upp benen, haha, i died a little!

Nu ska jag sova eller nåt, ska upp i morgon as usual kl 8 o va i stallet runt 9, duktig i am fersure. Sov gott allesammans!

Ang Mularna

en enda som hade rätt var Alma (:
KidO försökte ändra sitt men ICKE. Julide lyckades gissa alla fel.. duktig hon är.
men somsagt, Alma lyckades bäst ;D

Selen

Eftersom att det är så svårt att få bild utan att någon fotar - på pessoaselen när den används så ..ritade jag en, trololol! så alla som inte fattat vad jag menar med att "köra dom i pessoaselen" så menar jag att jag kör dom i en sånhär!
och jag lägger inte ner tid på detaljer, eller tid över huvud taget - när jag ritar, såvida jag inte har lust eller måste, de är en snabbskiss (:

Geek in the pink

Shit, måste tipsa alla om den låten, den är genial. Geek In The Pink med Jason Mraz!

Goddagens, precis kommit in efter att ha ridit fille lille, knäet klarade det trorja... hoppas det inte blir sämre.. "går på" laserbehandling två ggr om dage i två dagar till och sen bara en gång om dagen, hoppas really det går över, annars kan jag ju itne vara med på träningarna framöver för att inte tala om tävlingarna ;<

anyway..
Fille var SÅ fin, red på kandarstången, den långa, mest för att jag inte skulle behöva rida ihop honom och anstränga knäet.. vill bara motionera honom. Men till my surprise så var han så jäkla fin så efter 20 minuters warming up så kunde jag korta ihop honom i galoppen med bara stadiga ben som inte alls gjorde ont, och efter 40 minuters trav och galopp, högt tempo, långsamt tempo små volter, galoppombyten i vartannat, haha, då va han dyngsvett kan jag lova, han står fortfarande i sin box och torkar. Ae men han var så fin, bara sitter helt upprät toch rider med säte och vader, han gick i hög ihopriden form i både trav och galopp och mamma kom och va helt lyrisk för hn hade sett hur fin han var, hmm, tror verkligen pessoaselen ger resultat, eller främst att han får bli genomriden på vanligt bett, väldigt viktigt.

Today

Blir väldigt hafsigt inlägg just nu.


Ska bara säga att nu ska jag ut och rida tänkte jag, ska köra några men försöka rida Fille och Linda! Kanske Rosa också.. får se.
de va de sålänge, ha det nice, och godmorgon btw!

Hihi

Nichole är bäst!

Btw så har bloggen sugit idag på hästfronten i knoow.. ska frösöka ta igen det i morgon, sorryyy!

Gissa mule!

1.
2.
3.
4.

Har bara fotat 4 mular haha! sätt namn efter numren om ni kan :D

My heart

eller ja, en del av mitt hjärta iaf, är ju denna ponny!

Och så avslutar jag med denna.. alltså... HAHAHA.

Pessoa

När ni läser rubriken tror ni att det kommer ett inlägg ang. pessoabettet, men det är fel :D iaf nu, kan ta det en annan gång, när jag är på dåligt humör och vill ta ut mitt hat mot något ;D
Nej, detta handlar inte ens om Pessoaselen, eller jo men jag orkar inte förklara för dom som inte vet vad det är - vad det är.
Tänker bara säga att jag har kört Fille och Yanne i den, dom är fina båda två, yanne bara en kvart i alla gångarter lugnt och i låååg form för han har stått rät tlänge nu, typ 4-5 dagar, men fille fick bli redigt svettig :D

Försöker ju att inte rida alls idag, så ja kan läka mitt knä ;<

Finaste!

Blir inte så mycket ridningsgenomgång today, blir mer ett gulligullkärleksinlägg till/om zwiggy som är amazing as allways.

De nya stora chabraket där, det är så jäkla långt, blä. zwiggy och fille får ha det haha, dom andra är för små xD

Finaste flickan <3


Red henne typ 40 min på banan, ingen graman eller någut, hon var såå fin, jag kan inte rida ordentligt as i've told you pgav knäet men hon är så himla snäll ändå! hoppade vattenmatta, körde lite kortare långsama svängar i en åttvolt runt och över vattmattan och hon va bara allmänt fin, kunde gå i hög fin form och låg härlig form. Är så nöjd med denna häst i alla stunder och vad som än händer... hon är så fantastisk. Fin hals har hon fått också, verkligen biffat upp sig!
Fina Bebisen <3
Åja. Blir kanske mer givande inlägg tomorrow.. Hade gött sålänge!

Adorable

Alltså Fille är den raraste illa(enorma) häst jag varit med om, han är så söt och fantastisk!


står snäll när jag gör i ordning honom.
Notera vinkeln på korter - nerifrån xD

Fina lilla söta! <3


Red honom i nån halvtimma, hade så fucking ont i knäet -.- komer kanske inte kunna vara med på träningen i helgen, inte om det är såhär iaf, de går att motionera hästarna o genomlida det lite, men inte o rida ordentligt, SUG säger jag bara.
Fast fille va fin, han var LIVRÄDD för vattenmattan på banan, haha, men vi tog oss över efter ett tag och vi flöög och han var så uppe i varv efter att ha nklarat det så han drog en regäl brallningsserie, haha, runt hela banan, hoppade o slog bakut och bockade och ja allt möjligt, söte!

Väl inne i stallet igen så var han ju söt som vanligt, försökte gå under det låga taget där mellan stallgången och tja.. ingången? vet inte vad man kallar det, anyway, söte.
Haha lilla fille står och är glad @life och så står rosa och Linda och är allmänt pissed off som vanligt (ston) och ja.. han är ju adorable.. påminner lite om melwin.


haha dendär då, hästjävel xD
<3

Kinda random

Putsade av stövlarna :D random.
Alla träns xD eller ja nästan iaf, har nog 2-3 till lite här och var, och sen massssssor norgrimmor och andra delar av träns i en hink xD sen hänger de ju också mer än ett träns på nästan varje krok, haha xD galet.
Här är typ alla hjälmar, från vänster är de först min tävlingshjälm, sen min gaamla lilla hjälm som ja typ har om någon har glömt och har litet huvud haha, sen har vi min andra gamal hjälm som också folk lånar, och sen fint inpackad och välomhändertagen är Julias hjälm som ingen vågar röra xD sen finns de lite fälttävlanshjälmar o äldre saker på ett annat ställe men ah, this is it!
Här är en lite random bild, lite täcken o lite påsar o hitåt och ditåt, men ser ni vad som ligger slängt på golvet under allt stök? :D hihi. den ska va där o damma, were it belongs!

Tja, har inte hunnit rida zwiggy än haha då jag va tvungen o ta in alla hästar för alla hade sprungit in i samma hage -.- sen var det tydligen mat så aah alla fick tydligen gå på banan idag? den är verkligen skitdålig nu, jaja de går väl an ett tag till, dom blir svettiga iaf ;D Ae men ska ut och rida alla vita hästar nu, Hade gött!

Wind in the ayer

Haha, skrev upp i stallet vilka hästar som ska med vilka dagar på vilka träningar för ja vet att ja kmr glömma bort! men detdär är awesome, första träningen så får Linda gå två dagar och andra träningen får alla gå en varsin gång! nice ;D sen äre ju Jumpclub, alltså träning tre helger i rad nu trorja? ja, fullt upp på helgerna alltså (: nice!

Choosing something else

Goddagens!


Har ridit Linda nu, på bettet nedan.
Plastbett med tungfrihet. Jag tänkte att det kanske blev bättre om man hade något skarpt inuti munnen, alltså de tär ju inget SKARPT bett men lite mer som tar i munnen än ett vanligt. Det gick bra i början men den blev hon galet stark, fast det var inte bettets fel only, utan man behöver ha ben på henne när man kortar ihop henne och rider igenom, men jag kan inte det, mitt fucking knä blev värre efter igår då jag red.. så jag kan inte rida med ben ordentligt, det går inte, så ja tror jag får sätta på något starkare bett tills knäet läkt.. tyvärr, detta är ingen häst jag vill betsla upp, hon går kanon på tredelat men inte när jag inte kan rida -.-

Tror att jag ska prova något av dessa:
Det är nog mina första val härnäst, eller ett flippanbett!Nu ska jag vila knäet, käka lite och sen ut o rida Zwiggy!


Finally!

Såja, nyss ridit Rosa, red på Kandar. Shit vilken skillnad! kunde sitta stilla med händerna och hon vart åter igen lite seg (alltså inte seg men förut har hon börjat bara släppa allt och bli springig och oridbar) och helt enkelt ridbar! fantastiskt, kan nog (kanske) förklara mer detaljerat känslomässigt och invecklat senare, men nu ska jag ut och rida Linda! som förövrigt får gå på banan ist då ja ska testa nytt bett! haha, jag håller mig aldrig till planen (:

Time to advance

God morgon!

Denna helg som kommer så är det tydligen träning för någon Björn? jag vet att jag tränat tsm med honom för Lotta björe once, och jag vet inte jag... men jag har 4 hästar som behöver hoppas igenom så jag tror jag (mami) ska anmäla oss (eller ja, kolla om de finns plats osv), det står ju hinder framme och jag behöver hoppa igneom dom så man kan ju ta vara på chansen kan jag hålla med om!
Helst skulle jag vilja åka till bella med en häst över den helgen, men att hoppa igenom 4 hästar inför tävling låter viktigare kan ja hålla med om, tyvärr! Så sorrey bella, ta du o träna för din fucking fredrik spetz xD

Det får bli en random bild på Milton.

Anyway, tänkte väl mest meddela er det såhär på morgonkvisten, och slänger upp en liten snabbplan för dagen!
Rosa: Rida på banan med gramanen, se om de gör någon skillnad nu.
Zwiggy: Blir nog skogen för henne, fast har inte bestämt mig :D
Linda: Skogen!
Fille: Banan på kandarstång, köra igenom lite mjukt så får han gå på vanligt tredelat tomorrow!
Yanne: Banan, bara mjuka igenom på något lagom bett, bara stretcha ut i låååg form och värma upp inför i morgon då ja kan köra lite slut på honom :D

Royal

Slänger upp lite never before seen pics från markneträningen! På rosa!

Pure and... not simple

Ridpasset med Zwiggy idag var givande, hon är en sådan fantastisk individ.. alltså, jag har inte ens haft henne ett år än, men hon.. eller jag, jag läser henne som en bok! grejen med Zwiggy är att hon är så unpredictable.. vad heter de på svenska, öh.. oförutsägbar i think, men det bara klickar mellan oss just på grund av det. Det är lite lättare när man har en häst som gör si och så när man själv ger dom och dom hjälperna, men zwiggy, oh, de handlar om känsla, förståelse och glädje, även om de är myyyccckkkkeeett att jobba på!

Efter en ordentligt uppvärmning i låg form så vart det lite galoppombytesträning, haha, hon har ju börjat att tro och tycka att hon inte kan det, dock har hon kunnat utomordentligt förut så det var inga problem tillslut! även här, de handlar inte om att göra tydliga korrekta galoppbytarhjälper(whatever) utan de handlar om exakt hur hon gör vilken typ av galopp hon har och om hon tänker byta före mig eller inte. När jag bara sitter helt lugnt smidigt stilla och bara red igenom den dåvarande galoppen, så var det bara att ge en liten minimal gullig tydlig hjälp med huvudet ungefär, så bytte hon klockrent. Nästa gång fick jag göra på ett annat sätt, en annan förberedelse, för hon ändrar sig hela tiden!

Jag är en ryttare som fast tror på att det finns inget som "en dålig dag" för hästen eller dumma bortförklaringar och DÄRFÖR går den upp med huvudet och DÄRFÖR stannade den osv. Det är så att det finns ANLEDNINGAR, det finns utgångslägen, Lotta björe once said till mig när Calle stannade på ett Vitt hinder, "Men det är ingen fara, vita hinder är läskigt för unghästar och dom brukar titta på det så bara låt det va och prova igen", asså... Nej? Det är så att Vita hinder kan vara läskiga för unghästar, dom tittar säkert jättemycket för de,t men det är upp tilll MIG som RYTTARE att veta om det innan, att rida FÖR det, att förbereda hästen på de vita jävla hindret, alltså.. det va absolut inte det DUMMASTE jag hört, men topp 20, lätt. och Dummaste är fel ord, Lotta björe är absolut inte dum, hon är duktig, detaljerad och stilren. Men just dessa bortförklaringar kan jag klara mig utan, det är ju inte lotta björe only utan de finns många fler, tog bara detta exempel!

Tycker det är för mycket av det i ridsporten.. "hästen tittade på det, jag såg inte detdär, och detdär var farligt, idag är han seg, dålig dag" and so on. och ja, den tittade nog på detdär, men rid för det? Okej det är en sak om det flyger fram något plötsligt, om det HÄNDER något, men det allas olyckshändelse och hör inte hit! men "idag är han seg" är ju bullshit, då får du väl rida för att få igång den, hämta ett spö bara för att visa eller smacka lite, what's the problem..
jag tycker alla borde.. tänka över denna kategori av tänkande lite, nej, inte skriva upp arbeta er igenom och studera, skärp er, men liksom... de kanske va så att det vita hindret stod där och din unghäst tyckte det var farligt och han stannade, men då var det ju för att du inte visste att han tyckte det var farligt eller att du fegade ur, eller att du helt enkelt inte red för att just hindret var läskigt och vitt. äsch, men jag tycker verkligen att man borde tänka öve att det var nog ryttarens fel, kommunikationen brast osv, varför? jo för att du förberett hästen för dåligt för uppgiften, eller för att DU inte var med på noterna. Tkr det är bullshit hela bortförklarings grejen! sådeså!


Tvärnit :D nej, faktiskt inte, detdär va bara ett stopp-hopp, när hon tvärnitar så tar hon ner huvet mellan benen o vänder åt andra hållet xD
WOOAAAH FÅR SPRINGA PÅ LÖSA TYGLAR WOOOHOOO NEVER HAPPENED BEFORE *enjoying life*


Langar några... never before seen pics? dom flesta iaf!

och det hör faktiskt hit, haha, för att Det är hela grejen med zwiggy, hon hoppar hit och dit hela tiden men de får ag väl vara med på då, gör det bästa av det osv, vara med på noterna, vara aktiv kreativ impulsiv och bright i huvudet. PUNKT!

My hiphop

Gokväll ;>

Ridit 3 hästar efter en 8 timmars bilresa, känns rätt bra actually, haha.

Hann rida Zwiggy, Rosa och Linda.

haha, har ju varit i fjällen, och blev utelåst i korridoren i en timma (: satt där med massa springandes SKÅNSKA barn.. det var ne .. upplevelse (:

Vill bara klargöra en sak, Jag har ju hästbdb redan, och jag tänker itne lägga ner den. utan den tänker jag skriva ner varje ridpass på, men även här, fast inte på samma sätt, utan lite mer.. tips.. tänk, vad jag kom på för nytt, vad jag kunde få ut av det som hände, något som behöver jobbas på osv, get it? sounds good? tja ni har ju inte så mycket att välja på, haha!

Eller jo juste. de har ni ju -_- om de tär något ni vill ändra på eller föreslå till förbättring så är det som alltid att höra av sig, kommer update om hästarna senare!

Black and white

Tänkte bara ägna detta inlägg till Gabriella mannerson (http://gabriellamannerson.blogg.se)
Som suger, osv. för att med detta bevisar jag min ledning, min tittarnerpåhenne-känsla och hennes failure @ life, puss.

Make it happen

Jag vet ju att jag klagar rätt så mycket på ridning, alltså på andra, och med all rätt, jag slänger inte ur mig saker jag inte kan förklara, jag lovar! men jag hyllar också rätt mycket, vet folk som suttit och kollat på någon tävling med mig, men jag kommenterar saker som typ ingen annan tänker på, jag kommer inte med nåt bra exempel men wth.

Jag har heller ingen direkt fortsättning på detdär, frågan jag egentligen villa ställa var - Hur ser det ut med träningar i sommar? jag gör ju helst privatträningar, men om det är två st från samma ställe, eller kanske t.o.m tre, så kan jag nog köra på det!

Är det någon som skulle ha möjighet att någon gång från och med att snön försvunnit - vilja komma och träna? Kostar 50 kr per träning, om man ska vara på VRFs ridhus kan det tillkomma 60 kronor. Men grejen är att ska vi träna hemma hos mig, ute, så går det bara en åt gången. men får vi upp ridhus så går det flera.

Någon instresserad?

Yankiebard

Kör ett till "annons inlägg" ang. Yanne. Den planerade provridningen som skulle varit idag blev inställd pgav olika saker, och jag har en tjej i åtanke som kanske kan passa honom men jag har inte frågat än, tills dess - är det någon som vill komma och provrida sveriges vackraste individ och vackraste varelse? Skriver lite info!
* Han heter Yankiebard och är ... 13 år? 12 kanske.
* Han ska ridas på marken, kanske dressyr, det skulle passa bra med duktig ryttare och de skulle säkert gå bra, men annars långa mysiga ridturer och småhoppning om man är duktig på marken.
* Jag säljer honom Inte, jag lånar ut på foder då jag vill ha koll på hur han rids osv.
* Tror att tjejen/killen bör vara över 13 år minst, helst äldre än mig egentligen, men liten. en vuxen ryttare vore det ultimata.
* Han är väldigt känslig, och jag ser hällre att han rids på babypelham oftast, i skogen oså iaf och på silikonbett då och då och går i form på det, än att han går på vanliga bett och med huvudet i vädret, men det kan vi diskutera sen men där tänker jag ha en åsikt.
* Han ska inte stå uppstallad bland många hästar, helst vill jag ju inte att man ska behöva åka bil osv till stallet utan att man helst bor vid hästen i hans fall.. men får han det väldigt bra i övrigt och allt är lugnt så tänker jag absolut inte klaga.
* Man ska vara  medveten om att hästen ska gå i form, inte bara ibland utan hela jävla passet, och att man värmer INTE upp 20 minuter på lång tygel i alla gångarter med huvudet i vädret utan ska man värma upp kroppen först ordentligt så kan dom lika väl gå med huvudet i backen, dvs i låg rund fin lång form isf, så värmer man upp ryggen och gymnastiserar mer.
* Mer info vid frågor (:

The thing is..

Tjena och god morgon!
-
I veckan som kommer, ska jag rida så mycket jag orkar i princip, dom tre första dagarna bara sätta igång alla efter 3 dagars vila, på torsdag är man kanske klar för att åka till ridhuset en sväng med två st, hoppa några, blir nog Rosa och Linda.
Sen ska jag börja klättra dom lite nu när dom kommit igång, har ju rätt fina klätterbackar i skogen osv. och nu har de kommit sjuhelvetes mycket snö på banan så nu blir det jobbigt för dom att springa där igen, nice, bra träning!
Den 22-23 tror jag att jag ska boka in en Jonas Rinné träning, första dagen med Linda och andra dagen med Zwiggy tänkte jag, en liten uppvärmning med Linda inför Jumpclub och Zwiggy bara så hon får lite i huvudet! Känns som ett bra upplägg, Fille klarar sig utan träning, han är så ful så ja vill inte ha med honom på träning haha, nae men dom andra behöver tränas mer än Fille liksom, han kan allt. Och Rosa och Linda får följa med till Jumpclub, Sen blir det nog någon start-tävling i Februari, tror det blir med Linda och Fille då, så man får några nollor i 120 med Linda och några nollor i 130 med Fille.
-
Sen har jag faktiskt ingen koll på tävlingarna haha, hörde något om Ljungby? jag gillar ljungby skarpt, men hatar verkligen att det är ponnytävlingar också, blir så jävla segt då, sent framförallt, men annars kanske man kan debutera 4-hästars tävling då? när man känner platsen osv, de känns bra, så kan Rosa gå någon 140 och fille också förhoppningsvis och.. äsch, alla kan kanske gå 140 då, haha, alla ska ju gå 140 i år! förhoppningsvis 150 också med en eller två av dom, Nice säger jag bara!
-
Någon som vet när storhäst SM går? båda gångerna då. Kommentera gärna de så ja får lite koll på det!

Perfection

Positivt! Tänkte skriva ner så många Hissar av allt möjligt jag bara kan komma på! kanske fortsätta mer ett annat inlägg om ja kommer på något mer! Men känns som att man aldrig kan vara enough positiv in this sport :D

Känsla!
Att ha känslan för detta, att bara kunna känna att man VILL, att man ORKAR, att det är ROLIGT, det hyllar jag, ajg är nog inte i toppen av positiva-kännare, men jag hyllar dom som är så jävla lyckliga och glada och njuter av dessa djur, sådeså!
JW skydd!
Dessa snygga, cleana läderskydd som jag använder på Rosa till tävling, jag gillar dom, dock har vi fått två vänsterbakskydd, men deeeet gör ju inget :D

Tålamod!
Folk som vågar ta sig tiden att fixa ridningen ordentligt, med rytm, lugn och feeling, som inte hektar såfort man har grejer under kontroll, det är big fat extreme thumb up på det!

Denna bild här under t.ex, när detta händer, fortsätt inte bara och låt de ta 10 minuter innan form, fart, och hela hästen fixat sig utan gör om - gör rätt.
BUTET.
do i need words for this one? den är epic, den är awesome, den är ultimat, den är galant, det är en butet ;>
Nae alltså det får avsluta i toppen ;D

break?

Haha, pausar bloggkriget i någon timma, ska ut o käka, har dock varit seg idag? tar igen det sen!
har suttit o fixat med massa jävla nerladdade program till mac, fast de failar.
jävla filformatSKIT.
Aja, blev ohästrelaterat, LOVAR att ta igen det, hinner inte nu!

Put it all in there

Haha, tycker det är så fantastiskt att jag är ett levande exempel på att man kan va dum i huvet och ändå ligga på medelhög nivå <3 jag menar 130-140 nivå och inte stega, inte ha någon aning om vilka tävlingar man ska på, ingen vidare koll på sådant, men samtidigt så kan jag garantera er att jag har mer koll på läget än vääldigt många andra (:
-
Tror många skulle bli lite förvånade om dom fick följa med mig "backstage" på en tävling någon gång.. jag gör inte som alla andra and it's awesome!

Mål 2011 - Royal Rose SB

Brister:
Rosas brister är väl att hon har mycket egen vilja, som hon inte alltid använder på rätt sätt, hon är inte ofta dum, men hon vill ju gärna bli spänd bara för att och hon drar gärna iväg ibland bara för att hon inte orkar jobbet.
Jag upplever att Rosa lätt blir hård i munnen, när hon inte riktigt förstår eller får som hon vill så slänger hon upp huvet o släpper alla ben och rygg o springer, vilket har påverkat tävlingar också.
Fördelar:
Rosa är trots allt himla lydig, hon är fin och framförallt så är hon bra, får ja lite kontroll över henne i ett högre tempo så kan hon bli hur bra som helst, tror hon kan gå åtminstone 150, vet kunniga människor som sagt och försäkrat mig om att hon kommer gå 160, men vi får se.
Mål:
Rosa behöver muskler och lydnad, hon kan va lydig i ett lugnt långsamt tempo men hon behöver ha kontroll över sig själv även i högre tempo, som trots allt behövs när hindrena blir lite större. Så målen är att verkligen bygga upp henne, skynda långsamt, vara säker i 130 och 140, få henne att hoppa igenom kroppen igen ( vilket hon lagt av lite pgav ridningsskillnaden mellan mig och Felicia, men jag vet att och hur jag ska få henne sluta med det.) och komma igen this year!
Mer tävlingsmässigt så är det SM som är målet i guess, vet inte när dom går? kanske bara hinner det ena, men målet är båda! Annars är det att ligga stadigt på 140 i mitten av året och kanske debutera 150 i slutet!

When everybody rise

God morgon alla fantastiska människor :D lol jk, godmorgon pundarna mina :D
Ser fram mot en dag av att göra absolut ingenting! Det innebär mycket inlägg om hästar ändå, sådant som inte angår just Idag, utan vad som skett, analyser, framtidslöften, planer, en och annan hiss och diss! I'm yours today helt enkelt, ha't gött!
Lite bilder som bella tog i höstas.

A little more space?

Jo, det är ju så att vi ska bygga ridhus. de lär komma upp när snön försvunnit osv, då ska vi börja bygga direkt, det ska va bredvid ridbanan. planen är då också att ha lite uteboxar där, kanske för några unghästar o framförallt för människor som kmr o tränar.
Tänkte bara meddela er det så ni vet hur de kmr bli osv!
haha, tänk om man hade oändligt med pengar, det ja skulle satsa på är nog en stallskötare.. hjälp med mockning osv, motionera alla hästar kan jag göra helt själv, men någon som kanske tar in dom så dom står i stallet osv, så kan man borsta själv o allt men så man hann rida typ 10 hästar om dagen, de vore nåt!
Gud va skönt om jag bara har 4 hästar o rida varje dag, haha.. bara o bara, men mindre press än för närvarande iaf!
minen är för att hästfan äntligen gick förbi utgången utan o stå på bakbenen ;D

Riding the bus

Yeah that's right.
Som vissa kanske vet.. så har vi byggt en ny hästlastbil, en ordentlig jävla lastbil! specialbeställd med utskjut, 4 hästar plus packning eller 5 hästar o inte så mkt packning, och stor bodel, dusch och hela tjockablajset! den är på lack just nu och färgen är obestämd/hemlig. vi borde få den.. snart, egentligen inom max två veckor, men å andra sidan sa killen som gör den att vi skulle fått den augusti-september också så aah. hoppas vi hinner få den till sylvekursen iaf!
Shit, har faktiskt ingen passande bild till detta!

Turn on the lights

Kommer skriva mål om alla hästar induviduellt, detta inlägg är inte ett av dom!

Detta är lite mer.. allmänt! framtiden osv!
Planen är att kapa antalet hästar i stallet till 4, dvs Rosa, Fille, Zwiggy och Linda. Yanne ska lånas ut och Wirre ska säljas.´(antagligen) så tills vidare ska jag bara kapa antalet till 5. Wirre ska va kvar ett tag, jag kanske tom ska ha kvar honom o tävla lite på, rida till, när han är frisk alltså, kanske rida i avd B ett tag, no idea, först och främst ska han bli frisk.
När jag kapat antalet till 4, om de lyckas, så kan det komma in en projekthäst i bilden., köpa - rida till - sälja.
Det var allt for now, See ya!

It's on biatch

OK, it's war.
GABRIELLA FUCKING MANNERSON made me komma på denna idé att det är krig, helt enkelt. Jag ska nu under obestämd tid - fucka SKITEN ur hennes jävla "fler inlägg än dig per dag" och ja.. consider it WAR bitch.
This is gonna be epic, and fail, everything at once, de kommer sluta skit, MEN DE ÄR DÅ VÄRT ETT FÖRSÖK för hon är en obrutal bitch. SÅ. PFFT.
ja har rött hår, btw.

Maybe it's an awkward moment

Bad update i know, men det är ju så att jag inte är hemma = inga hästar, och då är jag nog mer än kvalitets människa, inte kvantitet. kombinationen är ju klockren dock, men kan nog inte säga att jag hör hemma i den kombon än.
. jag vill faktiskt ha förslag - PRECIS NU, på vad jag ska skriva, inom kort alltså, ska skriva ett inlägg ikväll, minst ett iaf, MEN VAD SKA JAG SKRIVA OM? förslag NU.

Blir en bild på yanis! som förhoppningsvis ska visas på söndag!

Mål 2011 - Zwiggy

Tänkte skriva upp alla slags mål 2011!

Zwiggy
Brister:
Zwiggys största brist är egentligen det man letar efter hos en häst - viljan, kraften, styrkan osv. men hon liksom går o laddar energi som hon har på spänn och använder allt på samma gång såfort något händer, dom reaktionerna måste man få kontroll på. Sen är det så att den energin släpper hon alltid loss precis innan hindrena, man måste lära henne vänta. Hennes största brist är alltså det extremt pumpade temperamentet.
Fördelar:
Hon har i princip samma fördelar som nackdelar, det bra med zwiggy är ju hennes vilja, hennes kapacitet, hennes huvud, kraften! skillnaden på brist och fördel i zwiggys fall är hur man använder henne, hur man hanterar henne. hästen kan väldigt lätt bli farlig, skrämmande och negativ om man ser henne som det. använder man hennes brister på ett positivt sätt så blir dom fördelar, direkt. därför älskar jag denna häst.
Mål:

Att jobba på bristerna att förändra dom till fördelar, att använda dom framåt och med positiv energi, att tona ner det extrema och jobba upp det som ännu inte kommit till ytan, den gömda kraften, ta fram den - jobba med den.
Tävlingsmässigt sett så ska hon eventuellt debutera 140, går nog rätt fort, träna mycket och hoppa över en tävling då och då, mest rida kval till falsterbo, inte pressa, bara se om hon kan kvala. gör hon inte det så satsar vi på 7årschampionatet. annars inget tävlande, bara för kvalen, för henne är det bättre att träna, spara på henne, jobba upp henne för kommande år istället, använda dom andra hästarna mer i år! Denna häst ska va som bäst när hon är 9-10!

Can everybody do it?

Is it possible liksom? kan alla lösa ridningens kod? svaret är definitivt nej. det är fakta. Men bortsett från det så är mina åsikter angående det rätt klara, även om det är svårt att få ut i ord.

Många kommer helt enkelt aldrig lära sig rida, många kommer helt enkelt aldrig klara att göra det på rätt sätt, jag snackar inte om det effektivaste sättet, jag har sett folk på mycket hög nivå som rider vidrigt, alltså vekrligen itne kan någonting om ridning. Men jag har också sett folk på lägre nivå som verkligen verkligen kan rida, som kan grejen på marken och som kanske inte har mage för att hoppa höga hinder? även om man är jävligt duktig.

Nu tar jag Josefina Walfén som exempel. hon har lärt sig rida från grunden, hon har inte ridit länge alls, men hon har fått en genomriden bra häst som hon lärt sig på, men det hade inte vem som helst klarat, men hon har lite feeling för detdär, det visar att folk med känsla kan klara det även på kort tid, medans folk som ridit hela sitt liv fortfarande inte kan mjuka upp en stark/svår häst utan att ha värmt upp i 40 min. Grejen med att Josefina inte hunnit komma till msv-a nivå är att hon är inte lika brutal om andra ponnyryttare, hon ger sig inte in i skiten utan tvekar hällre och "gör om - gör rätt", vilket är både bra och dåligt. Vet många barn, som jag fått en bra inblick i deras ridning (det där blev inte gramatiskt korrekt men ja orkar inte) och dom kan hoppa höga hinder. dom sparkar på, ger sig inte i första taget och tar risker, det funkar, för ponnyer och många hästar fungerar lite så, ,man måste ta kommandot och visa vad som gäller. Men dom har inte haft tiden, möjligheten, psyket som Josefina haft, hon har lärt sig allt från början, har självklart mycket kvar då hon bara är 13, men inom grundmarkarbetet så är hon fan på god väg, hon kan rida alla mina hästar i form, även dom enorma, och det kan då fan inte många.
Det hon behöver lära sig är att våga rida lite mer, vara lite stenhård och skaffa lite balls, men det är inte grejen jag snackar om, utan det är vad som krävs för att bli framgångsrik, kombinationen av det, men det som krävs för att få min respekt, för att kunna koden, det är att göra det från början, eller varför inte hoppa över massa steg men ändå klara det, har man känslan så har man och kan det ändå, men man SKA kunna det Josefina kan på marken, Så är det med det, INNAN man ger sig ut på hinder, innan man säger sig vara en duktig hoppryttare som tar sig mellan hinderstöden på en ponny som går med huvudet i vädret, det är inte att vara duktig, det är att skaffa sig resultat, i hate that.

Okej... jag tror jag nyss glömde helt bort hur jag skulle fortsätta detdär. Tror jag fått lite sagt iaf, kommentera om det är något som är... oklart :D
Hittar ingen passande bild.

Going to california


Nae inte riktigt, men till Sälen!
Så jag tänkte bara meddela att jag inte kommer vara så jätteaktiv på åtminstone några timmar eller aksne inte förrän ikväll, lovar att kompensera upp dethela med starka inlägg om jag kommer på, ska försöka med det iaf, hästrelaterade såklart! Men somsagt så ville jag bara säga varför ni inte får några uppdateringar om vad jag gör med hästarna, då jag sitter i en bil osv! men kommer få tid till inlägg och att skapa diskutioner o vara odräglig senare, haha

!

Fight

Fille lille så att säga.
Fight och Kaisas konversation.

Fråga; Vem är du?

Svar; (Uppfattar sig själv som en ganska stor och lång häst. Men har ändå rätt bra koll på var han har sina bakben, fast det kan bli bättre. Har varit med om att gästa stall som han upplevt varit för små, känts trånga och han ogillar att uppleva att han måste vända sig försiktigt inne, böja ihop sig i boxen för att kunna vända. Han vill ha högt i tak också, kunna sträcka på sig ordentligt åt alla håll utan att det tar emot. Ogillar känslan av att han är ”för stor”, tydligen något han har fått ta emot tankar om från människorna. Jag kan inte känna att hans storlek egentligen är något problem, han är öppen, rar och vänlig. Sätter en ära i att uppträda korrekt, att inte skapa oreda eller missförstånd. Han vill helt enkelt vara till lags, kan ibland uppfattas som lite väl ambitiös…att han blir så noga med jobbet att han tappar buset och glimten i ögat. Kan mera än han hittills visat, han jobbar på bra, men har mera att ge. Detta kommer att bli tydligt när hans egen gnista inför att ta i lite till tänds. Han har mera kraft än han använder, känns som om han går och håller igen lite…)


Aaaw, lilla älskade, han är så liten inombords på något sätt, så fin, så ren och underbar! känns iaf skönt att veta att han har en ennnooorrrmmm box!

 

 

Fråga; Hur kan Cornelia förbättra sin kommunikation med dig?

Svar; - Jag tycker om att hon är rak i sin kommunikation, att hon inte ber om något hon inte vill ha. Sedan kan hon tänka på att ibland vänta på mig, låta mig få tid att agera. Ibland har hon lite bråttom. Hon ska veta attdet aldrig är fel att vänta lite, ge oss tid. Hon ska inte tro att hon gör ”fel” bara för att vi inte svarar direkt, på sekunden. Ibland kan vi behöva tre sekunder på oss . Jag tycker om att jobba på låååång tygel, hitta balansen och jobba med den i olika rörelser, utan att ha ryttarens fulla stöd i bettet. Det vill jag göra mera, känns som om det skulle hjälpa mig med att hitta en bättre kroppskontroll och koordination. Jag måste ha en egen bra balans, annars vågar jag inte sträcka ut och använda hela min kropp och styrka.


-

Även detta, att han vill hitta egen balans osv, de är helt omöjligt på vanligt bett då ja måste supporta honom osv för att han inte ska dra mig ur sadeln, så då gör jag nog helt rätt ia tt rida på ett skarpt bett, då jag knappt håller i munnen över huvud taget, samt rider på lång tygel!

 

Åja, känns bra, detdär ju bara två utdrag av typ 7, men jag vill inte lägga upp allt här :)

 

Fina fina häst, Jag tror att trots att han är rätt tråkig osv, så kan han nog ta sig runt dom största banorna!


4 done 1 failed

Pga nackont, knäont och brist på burn så får Fille vila idag.. jag är dålig.
Pga nackont, knäont och brist på burn så orkar jag inte klippa Yanne.. jag är dålig.
Pga nackont, knäont och brist på burn så åker jag till fjällen i morgon.. NICE.
Anyway, jag har nu ridit Rosa, Zwiggy, Yanne och Linda.

och Anyway-2, jag kör en hiss och en diss, bara en minihiss och en minidiss men ändå!Hiss är Magplattor! jag tål inte folk som använder vanliga.. åtminstone inte hoppryttare, tycker de tär dumt, onödigt, och fult, trycket blir helt annorlunda ed en magplatta och när man väl hoppar så har man de ju för att skydda att dom slår i hovar i magen, så varför inte låta dom slippa de skarpa smala hårda trycket om man ändå har en magpatta? och om man inte har något, varför inte byta ut och ha en magplatta istället? nae, ser inga bra anledningar!

där är mina magplattor, eller jag har fler osv men det är dom jag använder,tror de hänger 6 st där? och så har jag två till som jag inte använder, alla andra är slängda.

Diss är detta jävla skåp. det rymmet lite mer i utrymmet ovanför, högst upp liksom, men annars är det bara stort, TUNGT (förbannat jävla astungt) och ivägen. vårat har även gått sönder så ae, vi hatar det!

fetdiss!

Blir mer update om Kaisas samtal med Fille sen, då jag nyss läste det för första gången, han har en asskön personlighet, han är så rar och snäll och vill bara vara till lags, berättar mer sen!

The beginning

Tjena!
Jag har fått hem 4 nya chabrak, två sorter, vilket bara innebär två bilder för det behövs inte två bilder på två schabrak som ser lika jävla dana ut, right?
Anyway, den första varianten ser ut såhär:
Detdär är någorlunda, kan ha de o träna i maybe, annars hemmaschabrak, hatar formen.
Den andra varianten ser ut som följande:
Hatar denna form ännu mer dock, så jävla fult. sen är det EEENOOORMT, asså.. så jävla stort, la de på yanne och han kunde lätt använda det som tält, suck, en de går att ha hemma!
Aja, ska ut o rida Zwiggy, Fille och Linda nu!
Hörs sen!

Would you know

Första hästbloggardagen, haha!
-
Har hunnit rida 2 av 5 hästar.
-
Yanne
-
-
Fille
Rosa
Zwiggy
-
-
Linda
Så aah jag har ju lite kvar, haha!
-
Jag åker bort tor-sön så måste verkligen rida alla idag då dom ska vila! Måste även klippa Yanne för han ser ut som en fluffig hög med hår bara, då han ska visas på söndag om allt går som det ska!

Nu när jag har denhär hästbloggen under en testperiod, så tänkte jag fråga om förslag? jag sätter mig jävligt starkt emot Hiss och Diss ang andra människors bilder, jag vägrar helt enkelt, men jag kan kanske köra Hiss och Diss i allmänhet? eller ang saker osv? eller har ni något HELT annat förslag? för ju mer grejjer desto bättre!

Och jag kör på trots ramarna, tills jag fått underbara söt alilla gabriella mannerson att fixa de åt mig :D

Schnice

vilken är bäst?
1
2
3
4
5

time for a change

Jag testar på att göra om denna blogg till en hästblogg nu, får se om de blir bättre.
jag tror jag börjar med det från och med i morgon, så hinner jag fixa lite grejjer!
hade bra tills dess!

Take a look at me now

Kom precis in och jag fryser om tårna.
idag händer ingenting, måst rida alla nu för att banan pekar finger åt mig osv.
tror jag ska smörja in mitt knä med arnika, för asså de är helt fucked up, blä, har inte orkat lasra de än, hihi, jag är så förbannat lat, suck.
de är kallt ute btw.
-
Åja, i morgon kanske man kan ta en tripp till ridhuset med några hästar eller nåt!
-
Sen så tänkte jag även om man skulle häst-isera denhär bloggen lite, dvs göra om den till mer av en häst/tävlingsblogg osv.. att ja ska bli en av töntarna som lägger upp bilder på uttrustning, tävlingsplaner, Tja alltså en mer civiliserad hästblogg, med mer detaljer, tips, utlåtanden osv osv?
-
och försök inte slippa, jag ser hur många som kolar så nu förmedlar ni er åsikt ang- detta, K?

Fantastiskt

Har varit småsur hela dagen förmitt knä känns helt paj igen.. det som började bli bra :(
åja, fick nytt liv nyss, Kaisa har pratat med zwiggy och ärligt så sitter jag och tjuter och skrattar atm.
-
ordet "explosiv" används ungefär 40 ggr, haha. allt som allt så kan jag säga att hon har skrämt människor förut, att hon har hållts hårt och blivit inriden på tok för fort osv. det förstår jag, i really do, hon blev inriden som 4åring och jag fick henne när hon va 5, dvs att hon skulle fylla fem på sommaren, då hon antagligen är född. och dne inridningstiden, ,ds 1 år, minus 2 månader då hon vilade pgav operation. jag förstår att hon skrämt folk, hon tvärnitar ju för minsta lilla som hände,r men det är bara energi som hon går och gnager på, som hon har på spänn och när det då händer något så reagerar hon blixtsnabbt, jag förstår att hon har skrämt folk, jag vet ärligt talat inte vad det är som gör att ajg aldrig någonsin varit rädd på eller med henne, jag läser henne som en bok och det är helt amazin hur nära varandra vi är, på en helt annan nivå.
Här klistrar jag in ett stycke ur Kaisas och Zwiggys "konversation":
-

Fråga; Hur trivs du i din familj?

Svar; (Har slappnat av påtagligt sedan hon kom hit, inne som under ryttare. I dag inte alls lika explosiv eller upprorisk. Nu mera nyanserad och ni är på rätt väg! Hon söker också mera fysisk kontakt med människorna, vilket hon inte gjorde innan. Förr handlade mera om hur hon skulle kunna komma undan, i dag handlar det mera om hur hon ska kunna nå fram till er med sina känslor och önskningar. Hon vågar be om vad hon behöver, litar på att ni vill hennes bästa!)

-

man blir ju bara glad!

Hela texten, de va en lång text alltså, allt stämmer in, vilket gör att jag med mitt liv kan intyga att Kaisa talar sanning, hon har ALDRIG träffat hästen, hon vet inget om den förutom namn och ålder, och ALLT hon skriver stämmer in helt korrekt, precis som det är och för första gången jag läser hennes och en hästs konversation - så är det saker som jag är medveten om! sådant som jag märkt och som jag tänkt på, jag har inte missat något med denna häst och det känns så förbannat jävla bra!

-

Här är ett urdrag ur texten, detta är kaisas ord, men det är zwiggys svar, eller ja... blir lättast om jag säger att det är Kaisas ord helt enkelt!

-

"Det har förr funnits en hel del tvång i hennes liv. Hon har kapacitet men man har inte förstått att ge henne tid, utan har velat skynda på processen fram i utbildningen. Man har också varit rädd för henne, vilket har gett Zwiggy en insikt i att hon kan använda rörelse och kraft till att slippa bli behärskad och tvingad av människorna. Har ett fantastiskt sinne för avståndsbedömning och taxerar med lätthet hindren. Kan hon bara behärska sig och samla ihop kraften så blir hon oslagbar."

-

Det förklarar rätt mycket och det stämmer så galet bra. Jag tror på denna häst och jag vet att jag har rätt, jag ska ta detta år till att lära henne allt hon behöver lära sig, få bättre kontakt med henne och inte köra slut på henne, ska tävla dom nödvändiga kvalen till 7årschampionatet och KANSKE falsterbo, annars bara få harmoni i hästen på marken och mellan hinder. ord kan nog inte beskriva känslan jag har ang. denna häst, hon är outstanding, även om Linda är bättre, Rosa lyridare och Fille stadigare, så är zwiggy outstanding.


 

To start again

kommer skjuta upp de hästrelaterade inlägget till.. när ja har nåt o skriva om.
-
asså jävla värdeös dag typ, förutom att ja packade två vagnar med halm och hade en galet nice skogstur med Linda så har det inte hänt NÅGONTING, alltså what so ever, ja klarar inte av sånt, blä!
-
Tror jag åker upp till fjällen tor-sön, ogillar skarpt att hästarna får stå, asså har inte kommit igång ordentligt än o de suger! men de är jag papi julia micke och milton som ska med och de blir hotell, så ja kan ju chilla där några dagar o va barnvakt osv, för någon skidåkning blire nog inte, går säkert o åka lite lättare röda backar osv men tror inte knäet pallar ordentlig skidåking, så vi skippar de!
-
Atm är jag sur för morsan har städat undan så jag hitta rinte min ansiktsmask, ffuu säger jag bara. så jag ska ta o spela spore, haha, för första gången på typ ett år, för o roa migsjälv såsmått.
I morgon ska ajg försöka rida varenda jävla häst, så de blir o sova rätt tidigt så man kommer upp ur sängen innan 9, haha, usch!
-
Blir avslutningsvis några bilder på Milton <3

whip it good babe

elleeeeer?
vet inte riktigt vad jag ska göra, har 4 hästar kvar o rida liksom, men tre av dom har tappat varsin framsko, och den som har skorna kvar som ja ska rida kan ja ju inte göra i ordning för hovlagarN står i stallgången o skor, sure man kan gå emellan man han står i utestallet o de är jobbigt och trångt och ja måste hålla på hitåt o ditåt och.. nej.
-
har ju belysning på banan så de är ju bara o rida, sålänge jag rider innan 7 på kvällen så äre cool!
känner att denhär bloggen blir mer och mer hästar i, men ja orkar inte gör anåt åt, de, de får ävl bli så då, kan börja kalla de för hästblogg om ni vill, men ja tänker inte sluta skriva om andra saker om jag känner för det, så ge fan :D i nåt, vet inte vad jag menar eller skriver om för jag lalalala osv.
-
tror det kommer ett längre hästrelaterat inlägg mot kvällen... ska försöka väcka lite kommenterande människor osv, haha, ska se!
alltså när man precis kommit hem till sverige igen så var eitne så farligt för då va man nästan trött på detdär, men nu ser det ju bara magiskt ut. suck,  måste resa oftare alltså.

i want it bad

Tjena!
Sovit asgott och mår helt oklanderligt bra, lite smådepp men vafasen!
Blev väckt rätt tidigt för tydligen skulle jag o ösa halm, lasta två stora vagnar med sammanlagt 300 bal tror jag, dagens workout - check.
-
så nu är ja uppvärmd och ska byta om för att gå ut o rida mina otroliga hästar, blir nog att börja med Linda, så glad åt vadjag har i stallet nu alltså! nice.
-
har varit galet onyttig dom senaste dagarna, ska sluta med det nu o börja röra på mig igen, men har faktiskt varit jättesjuk o hostig, är fortfarande, men lite aktivering av musklerna kan ju inte skada. ska ta mig en burn, springa ut o rida!
-
ha de gött!
blir en never before seen picture på ett failat galoppombyte med Linda, haha. även den vackraste har sina epic moments.

you know that i want you

lite kär i Jays album ja0, bara covers osv då, aah förutom vinnarlåten, men vafans, care, han är faktiskt galet bra.
-
jaja, tog "kvällspasset" idag, haha, för mami äter kex o ost.. lazy. så ja kom nyss in från att ha givit dom hö, o släckt allt osv osv.
har ingen större ork till att blogga atm (: ko gärna ed förslag på vad jag ska skriva osv, lär ju inte lyssna men kanske har ni tur, haha.
aah, ni får inte nån bild heller, bara för att folk är så okreativa (:

with you there isn't

gosch, min lilla söta obetydliga blogg har fått lida lite för att jag har haft de rätt kul :D
-
igår runt halv 2 på natten packade vi på oss kläder och skidglasögon och tog skotern o gasade iväg längs vägen, åkte in i byn typ, runt lite, åkte väl nån mil, inga bilar på vägarna och lite halt men ändå awesome underlag, bara o gasa really, låg i 80 rätt jämnt o kom upp i högre hastigheter på raksträckorna, 80 är rätt mycket när man kör skoter, har man bra underlag och en ordentlig raksträcka så tror ja vår går runt 140, men då får papi köra asså, haha! jaja de va FETT nice och så jävla värt, ska ut o köra flera nätter utan tvekan, NÅN SOM SKA MED?
-
Åja, nu har nichole åkt hem, rätt värt nyår, spelat spel med grannarna hela kvällen, ja läste frågor och är rätt awesome, mitt knä har blvit MYCKET bättre och nu känns inte en operation så nödvändig längre :D men ska kolla upp skitet ändå! somsagt snöskoter med nichole in da night och jag har sovit rätt awesome, alltså.. perfa.
Och idag så vann jag över mitt bitchsto som stod på bakbenen vid utgången, BUT I WON, i am truely awesome.
"vill inte, tänker inte, och... Fuck you." jaja de löste sig kanon och jag har nog 4 av sveriges bästa hästar nu alltså.. eller ah ok iaf 3 av dom. tror zwiggy och denhär går 160.. no problem, jag tror verkligen det. men zwiggy ska saras några år tills hon blivit perfekt (L) denhär går nog 150 i år, iaf 140, tror jag helt klart :D kul o ha de ultimata nu, verkligen!
-
ae alltså allt är bara bra, really :D fett nöjd med livet atm, sånt duger alltså!
Puss och GOTT NYTT ÅR alla!
RSS 2.0