Don't be a baby

Meaow, jag ska tydligen rida något nationslag ( jag är inte helt hundra på vad det innebär.. Red ju nationshoppning i frankrike på ponny, kanske är åt det hållet i guess, jag vet att man ska gå runt med speciella grejer, kläder alltså, nån jacka o nån t-shirt, haha) Men uppdaterar mer när jag vet ordentligt :)

Sen va de nåt mer ja skulle säga.. vafasen va det.. Äsch jag vet inte.

I morgon är det hoppträning med Nicole och förhoppningsvis Elin, tror båda kommer. Så eftersoma tt ajg har varit lat så ska jag bygga upp "bana" i MORGON istället, haha, får se vad jag ska klura ut, funderar på lite mer åt det stilrena hållet? typ sits över hinder osv.. hmm får se alltså, jag är mer för inverkan, åtminstone först, för att sen slipa på hur det ser ut. Jag har ridit väldigt fult i mina dagar, men har alltid ridit effektivt, ofta lite FÖR effektivt.

Juste det var det jag skulle säga, Nicole kommer antagligen (förhoppningsvis) följa med till Norge som hästskötare, Det blir nog superbra, för jag behöver verkligen en hästskötare som går med hästarna framförallt osv, och sen så är det väldigt kul och bra för hennes del att få följa med på en internationell tävling, i lärande syfte liksom, så man kan ju se det som "praktik" ungefär, haha! Det ordet borde jag använda oftare haha!

Nae nu fasiken ska jag sova, i morgon har ja rätt mycket o göra :) Gonatt alla fina människor! Btw philip är bäst.


Are you holding back

Har nu ridit Linda också, på banan och fick sätta på mitt kimberwickbett, rakt med tungfrihet.. De är itne kanon på henne men hade ju inte "mitt" babypelham nu, så fick bli det för jag ville ha ett liite skarpare (nu är detta lite för skarpt) o rida på för o få en lite bättre känsla för en stund, då jag tänkte ta några skutt på banan idag då hon ska hoppa på fredag.

Hon va fin, fick väntad effekt, inte alls lika mjuk som på babypelhamet o inte lika rörlig, men backade ändå av så jag var "nöjd". Tog några småskutt och hon kändes bra, men blir lite för stötigt på det bettet, men hon backade av hindrena fint så de e gött :D

Fina linda! Kylspray på benen dirr och de ska hon ha i morgon också, sen kan man behandla varmt, hihi!

Nae nu äre chill as allways efter 7-8 där, galet chilled out life alltså. huhu.

Så nu ska ja fixa naglarna!


Keep on drinkin'

Sådär, har ridit Znuten i skogen! Hon va fin, tycker inte riktigt om hacket haha för de är lite skarpt, men det är nog bra någon gång ibland sådär, i skogen framförallt, eller ja, det denna häst behöver är myyycket lydnad, fan va ja ska träna hårt med henne för att hon ska bli lydig och välriden, jeflar vetni när den säljs ska den vara Lättriden, haha! Jag vet ju precis hur jag ska gå tillväga så det är inga problem :D

Snart ska jag ut o rida Linda också.. Fan i helvetet johanna har lånat tillbaka till underbara babypelham, alltså det är ju inget snack om den saken, de är hennes bett de är en självklarhet att hon ska ha det såfort hon ens tittar på det, men ändå haha! Äsch ja får köpa ett eget, men de är ju en rejäl peng för ett förbannat bett, satan i gatan alltså.

Blir nog så att Fille får vila idag, ja va borta halva dagen o så hare varit så förbannat varmt så ja pallar inte mer än tre, Linda är viktigast för hon ska tävla på fredag. Får se om hon kanske kan gå bra på något annat bett.. måste ha något minimalt skarpare, liiite skarpare än vanligt bett liksom, så hon itne blir så stark, bara sådär ibland och sen i hoppningen, får se va ja hittar.

Hade gött :D


And everything's forgotten

Btw, jag tror det är så att vi blev inbjudna att rida nationslaget i Norge nu! men ja fatta inte riktigt och ajg förstår inte varför det skulle vara så, jag har väl inga resultat i 140? ja fattar noll så ska inte säga något innan jag vet, men mamma fick något mail osv om det, om det är så så äre ju kul men verkar lite konstigt :o OM det är så så har jag ju inte min bästa och säkraste häst med :( Jag tror faktiskt att Zwiggy är säkrast isf, även om det går i 140 och det vor ehennes debut xD haha tragiskt. Jaja!

Nu ska ja ut o rida Znurresprätt! Znuten alltså :D

Won't let you remember

Sådärja, positiva känslan börjar komma tillbaka, bortsett från den 32 grader varma luften just nu som gör en lite trött xD

har iaf ridit Rosa, med luuugn och mjuk och rörlig fokus, fin var hon, gjorde ALLA byten helt rent, så jävla duktig!

Fan vet inte hur mågna ja orkar rida idag xD ska ta Znuten härnäst på en sväng i skogen :D för efter det så ska hon gå två dagar i rad på banan på de bettet jag ska tävla på, dvs två eller tredelat, det är de ja ska komma på vad ohn går bäst på.

Till dom söta som kommenterat fina saker på min blogg så säger jag bara, Tack!

Been there done that

Så, ursäkte för kass uppdatering this far, men vi åkte direkt till kliniken med zwiggy och wirre för en osteopat? han Jocke, första gången ja träffar honom, gosh han är helt jävla amazing, vilken jävla känsla!

Zwiggy va jättefin, lite spänd i nacken högst upp bakom öronen typ, o ja, de är väl rätt självklart som hon är liksom, men ska lägga mer vikt på ÄNNU mer mjukgörande med henne, hihi!

OCH WIRRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! minns ni att jag har försökt förklarat hur de ser ut att han rör sig när jag kört honom i pessoan? typ att han inte får med sig benet? jag kan ju inget om anatomi på det sättet som dessa människor, och han såg DIREKT att det var i HÖFTEN!!!!! dääär sitter det ju, de är de ja försökt förklara fast ajg itne vetat exakt!

OCH VETNI? Han kommer kanske bli bra!!!!!!! åååhhhhh inget nangiala för hans del woooo :D Han hade kunnat bli utdömd för längesen men vi har försökt väntat ut honom och NU kanske han kommer bli bra :''')))) WIRRE <333


Anyway, detta om meddelanden jag fått fårn han viktor, haha, tycker ni inte att e går till lite överdrift när han säger inte bara en sak utan många saker som "Yanne mådde psykiskt dåligt hos dig! Du tog så jävla illa hand om honom och klarade inte av honom!" jag menar.. psykiskt dåligt? låt säga att jag inte red honom alls, så mådde han väl ändå jävligt bra? asså vafan, vi har väldigt fin hästhållning och gör allt för våra hästar, vad i helvetet liksom, så jävla lågt -.-

Nu ska jag ut o rida mina underbara hästar!

Together all these years

Tack för två fina och varma kommentarer, betyder jättemycket, faktiskt.


Men det är tur att man har världens finaste hästar, det är inte lätt att lösa problemen kring dom, men det är omöjligt att lösa problemen utan dom.
Underbara lilla vän <3

Greatest feeling ever

Sådär, glad igen, börjar gå bra att bara lägga saker bakom sig nu, kändes onödigt att slösa energi på då det var så mycket överdrivna saker som han är rätt ensam om att tycka. Med det menar jag inte att det är en självklarhet att jg är bra, att jag kan det jag gör och att jag lyckas, men det jag menar är att jag är inte helt värdelös.. Jag är inte på ridskolenivå, jag kan faktiskt rida till hästar, jag är duktig på att "förvandla" dom på kort tid om ja lägger ner tid på det, jag kan göra dom flesta hästar lydiga och så vidare, sånt kan jag, sånt är jag jävligt duktig på, det kan jag bevisa.

JAJA billshit hit o dit liksom, care! Nu har ja satt betfor, en timma för sent men den va slut o pappa kom nyss hem med ny! Så dom får gå i hagne någon halvtimma till o sen äre food för deras del :D Rosi får vila t-day.


There was a line?

Ok ja måste skriva av mig lite. Fan alltså, har inte fått någon negativ feedback på riktigt länge, vet inte varför dock, men man blir lite ovan, fanns ju en tid då ja bara fick skit haha, men nu när man får en rejäl jäva slap in the face så känns de verkligen, så jävla not called for också.

Detta är inte för att förklara något angående saken, utan bara för att få ur mig det på något jävla vänster.

Det emsta gic ut på att han tyckte, påstod och ansåg att jag åkte häst. Jag har bara fått klar ahästar som inte behöver ridas och jag bar aåker häst och kör på deras rutin, jag kan inte alls rida och jag är helt jävla fucked up, men FRAMFÖRALLT att jag förstörde yanne, yep, jag kände tydligen itne hästen ALLS och jag behandlade honom riktigt dåligt, han mådde dåligt här! Jag kunde itne rida honom och jag kalrade helt enkelt inte av honom. Men mest hade jag bara dyra jävla hästar som jag fått och som ja åkte runt på endast för att dom var så jävla rutinerade.

... RIGHT? Jag har verkligen bara fina hästar nu, absolut, det har jag, Men jag har nogrannt valt ut dom och detta för att vi gör en ordentlig satsning nu, för jag kommer hålla på med detta i framtiden, på riktigt. Jag har väldigt fina hästar med mycket kapacitet och många fantastiska huvuden, Men det är itne direkt bara att rida på deras rutin? Fille kan ja köpa, han är jävlig tokomplicerad, alla kan rida honom till den gränsen att man kan hoppa runt en bana på honom, men det är sjukt komplicerat att få honom att vara nolla, på högre hinder. han har nollat 145 tidigare, men det var med en lång kille, det går inte att jämföra, jag är inte lång och jag har inte dom benen, även om jag STÅR för och är definitionen av att rida med ben, de tär det viktigaste som finns! anyway,

sen har vi Rosa! Hon har startat 140 med tidigare ryttare, absolut,d et har hon, men hon hade bara varit hopphäst i ett år innan hon kom hit och jag har verkligen lagt ner jobb på att försöka hålla henne lika fin som hon var när hon kom hit! Jag försöker verkligen med de,t och jag tycker jag klarar det också, eller det vet jag, för jag ser att hästen är lika musklad som hon var när hon kom, tillochmed mer musklad i ryggen med tanke på att vi fixat ryggen så hon har fått sätta nya muskler där. Hon är även lika lydig och går på liknande och även mjukare bett än när hon kom, Felicia har gjort ett sånt jävla fint jobb på henne och jag anser itne att jag har förstört hästen på något sätt, framförallt inte nu när ja verkligen tar det lugnt och rider henne nogrannt på backen.

Sen har vi Zwiggy, Vilken rutin hade den hästen? Kom som 6åring och hade startat 2 st 120, och det med en ryttare som itne ställde några vidare krav på henne. Hon var helt jävla olydig och stark och explosiv, svår att reglera mellan hinder och hon sprang iväg hela tiden, hon var väldigt svårriden och ÄR fortfarande väldigt svårriden, men u går hon i form mellan hindrena och hoppar absolut lugnare nu än tidigare, hoppar finare språng och vågar vänta på sig själv, det kom inte gratis kan ja säga, fan va mycket jobb på den hästen, faaan va mycket jobb, den va tillochmed så "svår" att flera stora namn provred henne men ville iten a henne för det var för mycket jobb på en så svår häst. Men visst, det kanske löste sig av att åka runt? absolut -.- eller kanske inte.

Sen har vi Linda, hon har gått 140 förut med en OTROLIGT duktig ryttare, helt fantastisk! Linnéa ericsson, helt genial, men vetu? hon går 140 nu också, hon gör inget av sig själv och hon är inte så värst rutinerad på den fronten, hon har blivit väldigt lydig sen hon kom hit och hon hoppar på ett helt annat sätt nu när hon fått egen ryttare, har ävne slutat slå med huvudet, men de löste sig säkert också genom att åka häst.

och sen tillslut YANNE -.- Jag fick honom när jag var 12 år gammal! Köpte en hopphäst som gick jättebra först, för jag kunde ju såklart itne rida i världens form då, jag var itne lärd det, för jag hade itne börjar träna för min underbara syster Julia då, han började stanna för jag ville rida i form mellan hindrena och jag ville ha ett lugnt tempo, men sen vart han skadad och jag hade itne tid för honom, därför lämnade vi bort honom, och jag vill från botten av mitt hjärta itne säga något negativt angående detta nu för det känns så jävla onödigt så de är så jävla bakom oss, tror alla inblandade känner likadant. MEN vi tog tillbaka honom för att vi ansåg att han var fel musklad, vilket han var, det bekräftade vår kiropraktor. Och jag tyckte inte det var rätt att han skulle gå med huvudet rakt upp mellan höga hinder och hoppa på fart med sänkt rygg, så var fallet och jag menar ingenting med det. de är itne ens det ja ska snacka om, grejen var att när jag fick tillbaka honom så musklade han snabbt på sig och han hoppade hinder upp till 110 i form, FORM, huvudet korrekt och arbetade med ryggen, hoppade även med ryggen! Men jag kände ju att när jag hoppade hinder på 130 så fick jag ha mer fart och trycka på honom och han var itne alls glad innan och efter hindrena, framförallt itne emellan, det var då vi bestämde att han skulle må mycket bättre av att komma till en mindre tjej som ägnade all tid åt honom, att han fick gå i skogen och ha det bra för att eventuellt senare hoppa lite klubbtävlingar. Där är han nu och har det superbra.

Men jag har tydligen förstört honom, jag behandlade honom illa när han var här och han var helt olycklig. Alltså.. hur kan man säga så? hur kan man ens tänak sig att säga så? han har alltid sen han kom till sverige blivit fantastiskt behandlad, han har mått riktigt bra vart han än var, framförallt hos emelie! Han mådde superbra där för dom älskade honom över allt annat, och jag har stor respekt för det, men han mådde fan inte sämre här, säg fan inte det.

Jävla äckel, och ja, han kan ju sitta upp på mina hästar, ramförallt zwiggy, och göra det lika bra som jag, gärna, det sa han att han skulle göra, och han skulle göra det mycket bättre än jag, absolut! Jo men självklart -.-

Fan ja gillar inte sånthär, och varför jag ens öppnade käften från första början var att  han snackade skit om mig med någon annan som jag fick reda på, jag tyckte det var rätt att säga till då. om ni undrar.

Coming to california

Phew, har ridit 4 hästar nu, tror Rosa får vila idag, är trött, tror ja ska fortsätta sluta dricka burn, lär väl bli pigg förr eller senare även utan koffeinet, taurinet och sockret haha. Mne just nu är ja bara stendöd 24/7 utan mina burn, har inte druckit på typ.. två eller tre dagar o de känns haha :(

Fille gick somsagt i skogen, sen red jag Zwiggy på långa hacket, först på banan för o inte dö ifall hon typ balla ur av bettet, men hon.. det.. de gick rätt bra haha! Hade inget i handen och hon arbetade som fan, gosh va arg hon var, hon har absolut visat mycket attityd förr men nu var hon liksom i underläge och överbemannad av bettet och arg på det, riktigt jävla förbannad haha, flera gånger så sprätte hon upp frambenen som i en liten mini-stegring men mest med benen och sen verkligen sparkade ner dom i backen o tvärstannade o fortsatte sen, haha, va lite roligt faktiskt med tanke på att hon ändå va så jävla mjuk. Tog några småskutt för o se hur hon gjorde, på vissa har hon ju bara smältl av o hoppat rätt upp i luftne o börjat snurra runt precis framför hindrena när de är ett dumt bett enligt henne, men ojoj så fin hon var, helt prickstilla var hon och hoppade så jävla runt och högt, gosh, men hoppade bara några få språng för då kändes det ju säkert att ria ut i skogen! Så hon fick sig en ordentlig runda med mycket galopp o lite klättring. Fina zwiggy!

Sen red jag Znuten, även hon på hacket haha, hon backade av SKITBRA, red även henne på banan i början och skogen sen, hon backade av som attan, styrde på ett räcke en gång för o se om hon backade av även till hindret bättre på det, och det gjorde hon! Så de kan nog vara riktigt bra för henne att bli riden på detta någon gång ibland, antagligen bara i skogen och någon gång på banan sisådär ibland fr att hon ska backa av lite! Men annars så får man bara ha tvådelat och tredelat på tävling i kval till championat så de är lika bra att ja övar på de nu framöver, tänker mig ett smalt tvådelat till henne, tror de kan funka!

Seen red jag Linda i skogen, haha, hon va stark, pigg och hoppig. Men blev lite galopp idag iaf, hon va typ fin, lite stark så ska ha något litet pelham på henne några dagar tror jag, så hon blir lite lugnare o får springa av all energi först.

jag är trött.

I'll be in the studio

Phew, skriver om hästarna sen, har tagit ut en viss frustration på en VISS Viktor Berggren som är i farten igen, så förbannat onödigt, haha, kanske förklarat sometime, men tycker inte ni också att det är så sjukt oödigt att dra upp Yanne grejen? jag förstår inte, vad är poängen, ja tycker att alla har sagt rätt mycket angående det ändå och när det äntligen blivit tyst och allas liv börjar gå så himla bra så är det bara dumt att dra upp det igen, även om jag gäääärna försvarar mig för jag har så jävla mycket o säga, menmen. Vissa människor alltså haha.

Har iaf ridit tre hästar med storhästhacket, haha, FYFAN vad arg zwiggy var, så in i helvetet. Men skriver emr sen! ska ut o rida någon eller några hästar till, Hejs!

That's when she goes

Så, har ridit filledutten i skogen, provade av någon jävla anledning mitt "nya" stora hack, ni vet med låånga skänklar? och jesus, ska prova det på banan i morgon men asså fan de är nästan så de är nya tävlingsbettet, jävlar va fin han va, blev inte stark en ända gång och han va bara helt amazing, jobbade med ryggen konstant utan massa tryck o dragande, utan va bara underbar! De va nån gång då vi skrittat ett tag o han burrat ihop sig på bettet o gick i extrem dressyrform o lite mer in med näsan o verkligen blåste upp sig, så skulle ja galoppera o då börja han hoppa os tuddsa o gud vet vad, men de lugnade snart ner sig och han gick som vanligt igen! Ska prova de på banan somsagt och sen ska ja få låna ett bett av johanna i helgen o se om de funkar bättre, grejen med det är att man måste ha två tyglar tror jag, o debrukar inte va bra på honom, men vi får se!

Fina fille!


I know that I need it

Tjenamors!

Fan sovit rätt länge idag med, eller till typ 8 iaf, jävla slö jag är, vafan. Och jag har börjat svära så in i helvetet, no kidding, de är nästan lite illa, lite sådär att de faktiskt är otrevligt och ouppfostrat, hmm, får dra ner lite på det haha.

Idag tänkte jag flytta runt lite saker på banan, bygga upp något inför onsdag då jag tror att det somvanligt är Elin & Nicole träning!

Znuten, Zwiggy och Fille och Linda ska gå i skogen idag, ska se om ja kan hitta ett bra skogen-bett på Znuten, typ lite skarpare som man bara har i skogen så hon kan slippa lite krav i skogen men ändå gå i form.
Rosa ska gå på banan, kanske rider lite barbacka eller nåt, bara mjukgörande, så får hon skogen tomorrow!

Meaow, bara dags o gå ut o jobba alltså! Alla ska ut i skritten as usual och ja har massa saker o putsa från tävlingen.

På fredag är det tävling på Skogslotten, "Majpokalen"... i Juni. Znuten ska göra sin debut i 110 och Linda ska gå 125an bara för att. Nu ska jag ut. Hejdå

Be my girlfriend

Som överskriften låter så har vi typ nästan bestämt att philip kommer hit i sommar! veckan efter falsterbo, när det nu är! Och med överskriften menar jag att min flickvän kommer ,lilla gumman! nä men han är söt.

Blir lite kul, han har förhoppningsvis med två hästar och ja, här finns de ju så de räcker, så de blir awesome, ska tvinga med honom ut o galoppera några hästar för de är så jävla tråkigt o göra själv, o sen ska han ge lite ordentlig långa-ben-ridning till mina horzaz, great alltså :D

Sen ska det även filmdokumenteras när jag gömmer mig bakom hörn och skrämmer honom. Meaow. Precis som jag gör med alla barn, Fast han är itne mitt barn, Han är min flickvän. Haha!

Nu ska ja sova typ, ha de gött :D

And you know why

Red Znuten också. På rakt bett med lösa bettringar, hon har gått med fasta, detta kändes bättre bortsett från att bettet var för stort haha, men det gick bra ändå, ska prova henne på tunnt tvådelat så man börjar träna på vanligt bett så man har vant sig och ändrat ridningen tills kvalen till flyinge börjar då man bara får ha vissa specifika bett.

Men Hon var fin idag iaf, hon är inte alls lika spänstig som Zwiggy, men vem är? nästan ingen alltså, de va en viss kontrast o komma upp på zwiggy efter denna haha. Menmen, jag tycker hon gör jättebra ifrån sig! Tillskillnad från förra veckan liksom! Har ju bara haft henne i en vecka :)


Hon håller galoppen, hon lyssnar faktiskt jättebra på förhållningar även mellan hinder, hon landar oftast i rätt galopp - om inte så byter hon faktiskt rätt fort och korrekt, hon går mycket stabilare med huvudet och hon är itne ett DUGG stark! väldigt fin i munnen faktiskt! Enda som hände var ju mellan två hinder där - som syns i filmen, hon lyssnad einte tilbaka och jag agerade som så att jag tog en bestämd förhållning och lättade sen till hindret. Hade det varit Zwiggy hade jag hållt kvar jävligt bestät och låtit henne "krasha" in i hindret för hon itne lyssna, men denna lyssnar inte på det heller utan stretar bar aännu mer, får lösa det på mer positiva sätt, liksom, även om jag är och ommer vara jävligt konsekvent med denna för hon behöver veta vad hon ska göra, vad hon får göra och smått vad hon itne får göra,


.. Fast så ska man itne tänka egentligen, man ska tänka på vad dom FÅR göra, inte på vad dom INTE får göra. Tänk positivt, belöna dom för det bra istället för att bestraffa dom för det dåliga, det ger ju samma effekt, då lär dom sig vad som är rätt. Sen när dom gör fel så ska man självklart inte berömma det, men man ska vara stilla, inte heller ignorera o låta det passera, men kanske ge en mjuk korregering eller bara vara stilla och göra om, för att sedan belöna det positiva. Sht ja kan hålla hela föreläsningar om sånthär haha.

AAANYWAY, här är filmerna, lägger ut den från första gången jag satt på henne först, och den från idag efter, så ni ser kontrasten.It's the way of life

Alltså.. Red zwiggy förut.. På flippanbettet igen.... över lite småskutt... Något har hänt med zwiggy, de är nästan så att hon lyssnar på vad jag säge räven framför hindrena, FY FAN I HELVETET VA SNYGG HON ÄR fan de är ju sjukt stört, hon är så JÄVLA fin. Fan alltså ja sitter verkligen helt still, även m de inte är de första man tänker på för att hon skuttar lite o slår med huvudet mellan hindrena (vilket hon ändå gör MYCKET mer civiliserat än tidigare, de är ju ändå kontrollerat på nåt sätt) men jag rör inte handen en milimeter trust me, likaså över hindrena, ja backar av själv med överlivet väldigt mycket vilket ger mig myycket mer kontroll efteråt, plus att hon hoppar upp sig helt jävla makalöst, fan va fin hon är.

Över nåt hinder där nere i hörnet nån gång så hoppar hon skithögt men de syns tpy inte så hahaha ja börjar skratta, åh underbara zwiggy, shit nu är ja tillbaka i känslan av att denna häst blir HUR jävla bra som helst.


Baby cause you blow my heart out

Wompa lompa, red Linda förut, vanligt tredelat haha hon va pigg.. Travade lite o tog ett varvs galopp i bägge varven, hon guppad epå med bak-kärran o verkligne typ sprattlad emed bakbenen, skjöt upp dne hela tiden haha, söt. pigg. Men fin. Linda är fin.

Juste, jag hamnade i himlen igår huehue, Hitta ett stånd där dom sålde begagnade bett...... HEHEHEHE för 50 spänn styck HEHEHEHEHEHEHE.. ehe... ja köpte 5. Hade köpt betydligt fler om mamma itne va där o stoppade mig xD

Köpte ett tunnt vanligt tvådelat, ett vanligt tredelat för de har ja inte, ett tvådelat gummibett, ett rakt bett med lösa bettringar för de har ja inte, och sen ett storhästhackamore, finally! vad jag letat! Woo, allt de för 350 spänn styck, de får man 1 eller max 2 för annars, hihihihi

Nu är jag trött, vet itne varför. Ska äta massa mat för Jimmy o Harriet som ni inte vet vilka de är - är här för Jimmy har fyllt 13 tydligen, haha crap! men fyfan man blir alltid tjock när dom är här, har alltid med sig massa mat!

haha, Jimmy, sist jag träffade ohnom var i vintras, han va väl tja 12 då, har alltid haft en liten ljus klen röst o varit allmänt liten o spinkig, o idag så kommer han in, ger mig en klapp på axeln o säger TJA med bestämd mörk jävla röstjävel, han har tydligen passat på att ta sig halvt igenom målbrottet sen ja såg ohnom sist, fan vilken kontrast, så jävla rädd jag blev haha!

Body Butter

God morgon! Tog ite sovmorgon idag.. vaknade typ kvart i 9, de går inte o sova längre -.- dumt. Jaja, sen har jag fixat med massa bilder o sorterat efter fotograf osv, göttans! Väääldigt fina bilder fick jag från Sofia som var där ända från typ.. eskilstuna?! o kollade, Tack!

Anyway, idag har ja lite o göra haha.. med tanke på att bara två hästar gick igår, va borta i 10 fucking timmar! Hälften av den tiden va dressyr =_=
Så Zwiggy ska gå på banan igen i think, hon behöver lite mer bommar i huvudet, haha! Znuten ska också gå banan, ska hoppa lite, alltså inte nå högt utan mest upphöjda bommar, typ 40 cm osv. Linda ska skrittas i skogen, lite joggning också, kanske en kort galopp med tanke på att ja inte travar nånting alls på mina hästa rlängre, knappt iaf, lite i början, o sen travar av, annars inget, eller jo, dom ska fan inte fatta galopp från skritt när man hoppar, då ska dom trava först, jävla hopphästar som bara går från skritt till galopp är så jävla jobbigt o vänja av så där går gränsen, men ni fattar! Fillebubben får vila, sen får han skooogeeen några dagar! Rosa kan också vila, sen skogen för hennes del också, men nu när de är två veckor till nästa tävlling så ska hon ha mycket mjukgörande på banan så hon blir lite lydig igen, haha.

Nästa helg så kommer jag få åna ett bett av Johanna, så himla snäll hon är. Det är iaf ett rätt konstigt bett, ser jävligt farligt ut haha, men ja behöver nåt på Fille, han lyssnar inte alltså.. De varken ser bra ut elelr känns bra när ja får dra honom i munnenn mellan varje jävla hinde,r och jag måste för han burrar ner sig o blir lång o rak hals o sänker huvudet o bara drar, suck, o sen lyssnar han inte framåt heller så ja får peta med spöet så han ska snärta ihop sig, så ett lite skarpare bett måste jag ha, för i nuläget går det itne att bara sitta helt stilla och samlad och rida lika jävla fint som typ Jonas Rinné (fan va fint han rider) uan ja måste vara mer aktiv för att han inte ska riva hela banan. Men fille är bäst ändå.

Här är några kort från Sofia! Tack igen!


Fina fillibubben<3
asså, e är fan inte jättelätt o sitta kvar i hans språng haha, benen åker bak o man måste slänga sig framåt. haha.. Fille är bäst!


Haha rosa <3333 hon är så glad xD

Rosa är också bäst!

Nu ska ja ut o rida o fixa, Ciao!

Jobbiga jävla dagjävel!

Haha fyfaaan vilken "jobbig jävla dagjävel" -.- Kl halv elva straxt efter fick vi svinbråttom hemifrån o åkte fort som fan in för o hinna rida fille, rosa med också i lastbilen, stressade o hann rida honom, han gick bra, sen väntade vi SJU !!!!!!!!!! FUCKING TIMMAR tills Rosa skulle rida, ALLT detta föra tt hon ska gå in o vägra ut sig på vattenhelvetesgraven!

Suck, jävla dagjävel, kom hem NYSS -.-

Well, Fille va fin, 140 gick han, han va jävligt käftig dock, så förbannat stark, fick verkligen göra allt i min förbannade makt för att få upp huvudet och in med näsan o korta ihop honom på bästa möjliga sätt, använde även spöet på rumpan o bara petade till honom ibland så han lyssnade, annars va han stark lång o jobbig, men hoppade fint ändå, rev tvåan -.- vart för lång, fick inte tillbaka spårvagnen, sen rev han ut ur en räcke-räcke kombination som ja VISSTE va kort så kom tillochmed kort in men han hann ändå inte upp, suck, efter de gick han fint, faktiskt!

Rosa kändes så jäävla fräsh, framhoppningen va jättebra, bortsett från att ävne hon va trutig så ja fick släppa rida-i-form-kraven o bara hålla jättemjukt o fint i ryglarna o sen styra, de funkade bra, men sen så rev hon ettan.. vattnet va precis bakom så hon stannade till värsta innan så hon rev, tittade asmycket på vattnet, suck.. Sen klarade hon en stoor kombination jättefint, plus trekombination kalasfint, o sen rev hon baken på en oxer för hon vill eitne ta ut svängen som jag ville o kom snett då o ja, de blev knas. Sen stanna hon ut sig på vattnet haha, TVÄRSTOPP, verkligen alla fyra jävla benen i backen o ba NEJ., hoppade inte ens på tredje försöket, suck...

Vi får försöka träna bort de, tills dess är hon inohushäst och bästahästenivärlden på banor utan vattengrav haha..


Tack alla som fotat o hjälpt till, Ida, Nicole och många mer, tack!

Här är några foton som Nicole Johansson fotade, Tack!HAHA här nedanför, de va efter räcke-räcke kombinationen som va så kort o han rev ut, så fick ja ta in ett extra till denna oxer, o ja ba JA TÄNKER FAN INTE RIVA EN JÄVLA OXERJÄVEL PÅ GRUND AV UNDERTEMPO, så ja ba släppte ena handen o va på med spöet bak, HAHA, brukar aldrig göra så, vet inte bad ja fick för mig haha!
jag är trött. Kommer mer bilder sen.

You're gonna like my style

Morgon!

Idag har ja inte lika mycket tid på mig av nån anledning, så måste ut rätt fort, låta dom gåi skritten en sväng o sen måste jag tvätta dom, även om de är kallt ute, rosa är lerig :(

Fille ska alltså gå 140 consulation idag, dvs "B-finalen", de blir nog bra, ja satsar på mindre än 12 fel haha!
Rosa ska gå Finalen, "A-finalen", kan tänka mig att de är en A1:a, så de är ju chill :D

Så wel, har massa grejor o putsa o så ska två ästar noppas och ja, TJARÅ :D

Tror Ida är där idag o är hästskötare, aawesome, då fotar hon kanske också, wie!gotta get down

Ok denna bild får avsluta dagen <333

Fille tyckte de va rätt simpelt med bred maxat 140 trippel meaow ;D har hört från flera håll från personer idag som tror att ja kommer starta 150 på honom snart, duktiga personer, WOO de tror jag med,vet ni varför? för fille är bäst!


Take take take it away

Här är filmen på fille från IGÅR, alltså 135, så ni inte tror de är från idag. Han va helt okay liksom, nåt fint språng här o där o ändå rätt fräsh o sen dedär jävla petet. Idag va han dubbelt så fin över ALLA hinde,r lägge rupp den när ja orkar, nus ka ja sova, Ciao!


They never knew enough

Ååhh vilken bra daaag :')

Först Linda i skogne, Lycka att sitta på en sån fantastiskt underbar glad och positiv samt underbar häst <333 lovelovelove
Sen Fille o gjorde en skitbra runda trots att han va stark, vet PRECIS hur ja ska göra i morgon så hoppas ja gör det också o inte bara snackar vaaa huhu, o sen hem o rida Zwiggy, OMG hon har aldrig gått så fucking br ai hela sitt liv, åh men underbara lilla vännen hon är så bäääst, så jävla lugn o ridbar o fin och ja.. Sen red ja Znuten, hon va OCKSÅ duktig, asså woooo :'D I morgon ska ja hoppa henne lite tror jag så man har gjort de innan  110 nästa helg! Tror det är hennes debut, så kan ju va bra o ha kännt på de :)

Sen red jag Fjording.. Haha.. SVERIGES TJOCKASTE fjording.. inget illa ment om fjordingar, finns faktiskt flera superfina, har själv suttit på en suuperfi fjording på en jävla pridutdening en gång v nån anledning o dne va fin o lydhörd och you name it.. me denna alltså... HAHA gud så jävla fet! helt galet, skrittade runt lite på den för Linda som har dne skulle hämta en människa ochja ong story ja red en fjording och ja har ont mellan benen, alltså innerlårmusklerna, GOSH.

Så ja.. Värd :D I morgon måste ja upp tidigt fö rja har massa o putsa, båda hästarna måste tväättaaas o knoppas ordentligt och sen ska vi åka ite tidigare än usual så jaaa :D


You know we're superstars

Ger en snabbis update ang resultatet från idag! Va en rätt svår bana actually, eller den va liksom.. den va skitbra!  Somvanligt på NHS så va de itne så högt, tror jag, inte vad jag tyckte och inte om man jämför med mycket annat, vissa maxade såklart men inget skitläskigt! Han va SÅ fin, alltså, alla språng utom dom tre jävla hinderjävlarna som han rev va helt amazing, har nog aldrig fått så många fina språng förut, är skitnöjd! Första missen va till ett räcke efter vattengraven ( somhan hoppa fint) och ja fick verkligen inte koll på läget så han rev, sen va han skiiitfin genom några hinder inklusive kombination, o efter kombinationen va de en raksträcka till ett räcke och samma här, fick inte koll på honom för han blev stark o lång o slängig, o sne till sista, lång anridning o ja körde iväg honom, inge fel med det men ja höl itne i tillräckligt, jävla skit! är asmissnöjd för det resultatet men ja bryr mig fna inte för han börjar gå så bra, det kommer, snart! Han är ju inte fullt musklad än så vafan!

Men anmäler honom till consulation i morgon ändå, går i 140 o ja behöver alla 140 jag kan få typ, vill kvala 150 NU!då ska han upp i de DIRR, punkt.

Men alltås jag är så nöjd ändå, FINA häst!

Nu ska ja ut o rida två eller tre hästar, ciao!

Stay forever

Här är filmen på Rosa från igår" Ger er Filles senare för nu ska vi åka!

Hon är så fiin, hon stod emot massa dock på frmförallt ettan haha, som ni set, ävne i trekomb, där tänkte hon stanna in xD och på första i omhopp som är räcket med vattenmattan under, sen va hon fin hihi :D Rosaaa <3333

A different dimension

Sådär, alla hästar utom linda fick gå i skritten, jag skrittade ut henne i skogen istället, oj hon är så underbar <3333 förutoma tt ja precis i början, skrittat i typ 3 minuter, stannade o skulle spänna sadeljorden, med ena benet framför sadeln sådär .. stadigt.. så hoppade hon RÄTT upp i luften o började SKUTTA sin väg framåt, fick stopp på henne rätt snabbt och hon skritta på glatt som vanligt, suck, hon är lite pigg tror jag allt haha, Lindaaaa <333 Sen va hon superfiiiniiis :D

Znuten har gjort sin skrittmaskin-debut idag :D i hela sitt liv tror jag, hon va superduktig, lärde sig fort och sen gic hon precis som dom andra, duuktiga häääst :D

Nu går Zwigg och Fille i skritten så ja ska snart ta r zwigg o sen ta o tvätta fille, hans huvud är gult o sen ska ja tvätta bort all arnika osv! Sen knoppa honom, sen fixa allt o sen åker vi :)

Glömde bort o säga att Finja vann 135 igår!!!!! VÄRLDENS FINASTE woooo och marcus är bäst! haha, fyfan va bra dom ääär! Hoppas dom debuterar 150 nästa tävling, uuhhh :D

In the middle of the sea

Morgon!

Fan va bra de gick igår, verkligen! Duktiga små hästisar, man kan ju hoppas att vattnet inte kommer med i finalen på lördag.. haha, drömma kan man ju, men ja tror rosa hoppar.. ja kan somsagt hoppas :D haha :(

Nu ska ja ut o släppa ut hästar i skritten, sen skritta ut Linda i skogen tror jag.. har rätt mycket o göra idag haha.. måste rida 5 hästar >< och fille lär ju ta några timmar där borta på tvälingen så de lär bli knapert med tiden menmen ja får försöka.. De känns rätt viktigt att jogga Rosa, hon funkar bättre dagen efter då, ska bara rida lite barbacka typ, men ändå!

Med fille ida ghar jag 4 framför mig, är tydligen efteranmäld.. jaja de blir bra, fina fulle, 140 idag om ni inte förstått det.. inga krav alls elelr så menhan måste komma topp 15 för ananrs går han iten till final haha xD värt ett försök ;D

Like 1,2,3 i'll be there

Lite fillebilder!

haha han hoppa jättetråkigt över detdär! typ lyfte knappt på benen, va tvungen o vända mig om genom hela språnget för o kolla på bommen xD
Tog bort ett galoppsprång till dethär hindret, trodde ja skulle få ångra de men han hoppa skitfint :D
Sen två bilder från rosa på prisutdelningen.. Galopp in..
Haha! Hon gick faktiskt jättefint i form runt ärevarvet, nästnalite för långsamt xD men just här när ja skulle stanna för o skritta ut så ba WIIIIEE HIHIHIIH tyckte hon. haha! söthäst

Easy come, easy go

Här är lite bilder!

Ringde mami huhu
Haha älskade häst.. Bakbenen <3 ↑
Haha, Milton hade precis skrikit " HEJJA HEJJAA CORNELIAAAA" så ja blev lite glad haha!
HAHA snea blickN
FIna underbara <3
Haha detta va första i omhoppningen, tog innanför ett hinder så kom snett o svängde lite i luften ;D FIna rosa!
Sen kom ja stoort på detta, så missade svängen efter.. menmen!
Här va de ja hoppa snett på haha, fy fan så snett ja kom, trodde hon skue riva/stanna/springa vid sidan om haha.
Duuktig snelhest *klappa*
Tar fillebilderna sen, vart inte så många på honom :)

All I need

Sådär, home again!

Rosa först, på framhopp så gick de inge vidare, för första gången på flera år så liksom var ajg ofokuserad? jag är aldrig sådär seriös och allvarlig när jag är fokuserad men nu var det iksom.. de gick inge bra? asdåligt, jaja, väl inne på banan så stod ohn emot lite o då vart ja liksom att näe nu jävlar tar ja första distansen till alla jävla hinder för ska hon riva så ska de va för att de går för fort för ja får itne ha undertempo, PUNKT

... o de gick rätt bra, hon va väldigt fin, hoppade riktigt jäkla fint faktiskt, i omhoppningen gick hon också bra, tog flera jättesnäva svängar o hoppade jättesnett över ett räcke, men missa en sväng, jävla skit haha, o red inte så fort, men de räckte till 6eplacering av typ 60 starter så jag är supernöjd, fina rosa!

Fille va faktiskt också fin, kom lite fort och nära in i en trekombination så han rev ut, vart för trångt, synd, annars va han rätt fin! Även om de inte va vår bästa runda så känns det verkligen att vår lägstanivå har höjts ordentligt, ja tar mig inte bara runt utan de går att rida för de nu, superkul!


Detta innebär iaf att Rosa är direktkvalad till finalen, så henne stryker vi i morgon o sparar på henne, men Fille får gå 140 i morgon :) Örnörn. Är supernöjd, fina hästar jag har alltså så himla kul! OCH rosa kunde galoppera in på prisutdelningen hahaha, förra gången fick ja henne knappt i trav, haha! woo. Fina häst, och blev slagen av väldigt värda människor, ruskigt duktiga många av dom, nöjd som attan.

Nu ska ja ut o ge hästarna en försenad middag och sen ska ja duuuschaaaaaa <3333

Kommer nog bilder sen :)

Black and blue

Så, nu är båda tvättade, Rosa är knoppad, skiter i fille för ja orkar/hinner inte stressa, allt är inpackat typ och ja ska platta håret o sen åker vi, ska försöka hinna se Finja som ride rklassen innan mig, VETNI? nästa tävling hon ska på(elelr nåt sånt) så ska dom EVENTUELLT starta 150!!!!!!!! åååh finaste finja :'''D

Men ja, Hörs sen om resultat hihi, nu jeflar!

Tossed it in the trash

Good morgon!

Fan äntligen lite fint väde,r men brukar ju va så på NHS helgerna asså, alltid fucking solsken, nästan lite jobbigt varmt haha, jaja bättre än regn, men tror de skulle komma regn i helgen.. jaja.

Idag är det 135 med Rosa och Fille som gäller. Rosa har startnummer 4 och Fille typ 51. Lagom, preciiis lagom :D

Så nu ska jag ut direkt och släppa ut alla i skrittne, sen rida Zwiggy i think, sen klippa FIlle, sen snabbdusch och sen tvätta båd hästarna, sen knoppa o sen åka, men vi åker nog inte förrän framåt eftermiddagen, men jag vet inte, men är liksom 120, 130, 125, 135 FÖRE min 135 haha.. och de är mycket fler starter än förra helgen så aah lär ta ett tag, dom tar ju 40 min för ombyggnad och bangång också men jaja i'll survive ;D

Någon som planerar att komma o kolla i helgen? Lova att säga hej isf!


I would go through all this pain

Sådäär, Red Znuten i skogen, provade ett babypelham, hon går på vanligt rakt bett annars och ja hade ett vanligt rakt babypelham, atte tygeln i den översta osv, de gick rätt bra, tanken var att i skogen skulle jag inte ställa samma krav på samma sätt utan att istället hitta ett bett där hon självmant fick upp ryggen o ner med nacken lättare så ja bar akunde rida framåt, så löser man allt annat på banan, det fungerade bra, jobbade själv i form och jag kunde sitta helt still och driva framåt så hon fick värsta trycket, men kommer nog ite fortsätta på det bettet i skogen men kanske någon gång sådär ibland.

Sen klippte jag fille....s ben, haha, och magen, orkade itne mer, tar resten i morgon i guess, eller tittar snett på mamma tills hon gör det, man kan ju hoppas.. haha.

Meaow har inte så mycket mer o skriva atm, blir nog mer i morgon.. till s ja åker hemifrån iaf xD taggar faktiskt lite tävling, chill hihi!


I took the worst of the blow

Så! Hoppträningen med Nicole avklarad,Gud vilken skillnad, hon har verkligen börjat rida, ser så himla bra ut nu, de går i rätt tempo och hon får ihop hästen, gud vilka framsteg, roligt att se! Sen åkte hon av en gång.. haha, men de va för att jag höjde upp ett hinder så de blev lite knaggligt, men fasen va den backa av sen, de va nog rätt bra! Roligt att seee wiie. Sen att dom verkar nöjda och glada är så himla roligt, idag frågade Nicole om jag ville bli hennes hopptränare " typ hela tiden" :'D wie, såklart!

Så nu ska jag ut o rida Znuten i skogen, sen ska ja släppa in alla, är ensam hemma så har rätt mycket att göra today, putsa allt, klippa Fille osv.. Fast putsa hinner jag i morgon, men ändå!

Nu är Ragnar normalt sexuell

...hans anal har dom pluggat igen med en sjal. Åh björn rosenström, världens bästa texter i hela världen.

Nu har jag satt upp lite på banan, väldigt simpelt, kommer göra mycket evighets-saker för Nicole ska få lite kolla på Prada som hästen heter. Kommer även va väldigt sträng med vart hon gör vad och hur precist det är, det är en nogrann dag, det ska ske DÄR, DÅ och DÄRFÖR inte fem meter senare, tre sekunder senare eller för att hästen tyckte det, punkt. Denna kommer nog stå upp väldigt länge för mina också, just nu ligger bommarna på backen och de är hela grejjen för mina, ajg behöver inte hoppa alls utan bara köra själva konceptet. Till Nicole kan jag ju dock höja upp, hon är här på hoppträning nu fast jag höjer faktistk aldrig upp ordentligt, viktigare med lydnad. Ska föreslå ifall dom vill komma på endast markarbete någon gång då och då, verkligen köra igenom, tror det behövs, men passar på idag ;D

Nu ska ja vänta ut en timma, kanske gå ut o putsa något osv inför morgondagen, sen "hålla" träningen och sen rida Znuten, tror Zwiggy får stå idag igen, att hon viar tre dagar är sak samma, hon ska ju inte via allt för mycket precis innan en tävling så låter henne få lite vila nu för hon har varit så duktig, de är ju ändå två veckor kvar till Norge.

Helgen efter NHS nu så är det Skogslotten, iaf på fredagen för min del (tror jag) då ska Znuten gå 110 och Linda 125, 135 fanns bar apå söndagen och då kan inte jag för då är jag ..nån annanstans o rider 110 med Znuten. Så mamma tyckt ejag skulle gå in o vinna 125en haha, vi får se va.

Hoppas ni har en awesome dag mina kära men antagligen rätt hatiska läsare, kan tänka mig att hälften av er läser denna blogg för att ni tycker jag är helt körd! Men jag gillar er ändå :)


Put away the troubles

Har ridit Rosa i skogen, söta häst. Var ytterst mjukt, skrittade fram länge i låg form o sen ut på gärdet där ja jogga igång henne lite smått i mjuk lös låg form, inga krav men hon böjer ju på nacken såkalrt, och sen lite galopp bara löst, inga sporrar eller så som vanligt i skogen, hon va fin. Kör på silikonbettet i morgon, får se hur jag gör resterande dagarna.

Fina snuttegumman.

Nu går FIlle tillsammans med Znuten, båda behövde en kompis hihi, stackars Fille, supersnäll mot alla men ingen gillar honom haha så han har fått gå själv :( Linda är suris och likaså med Rosa, förutom att Rosa är lindas värld, seriously, ingen annan än rosa duger åt linda, haha, bortsett från att rosa ger fan i linda o totalignorerar henne så är dom rätt gulliga ihop, Rosa står där o sover i en hage längre bort medans linda springer hysteriskt o gnäggar efter henne, suck, ston.

Jaja, hr fortfarand einte byggt upp banan! fyy, men den är sladdad iaf o har en viss tanke som ja ska bygga upp baserat på. Meaow. nu äre FOOD!


bara jag som tycker KidO ser ut lite som Alexandra Kissie Nilsson här? iaf munnen o hakan haha, underbart :D

It's so brand new baby

ååh har ridit Linda <333 Skritt i skogen bara, men fina lilla djuuuur hon är så häärlig alltså åh haha. Men i början, haha, öronen va så jävla spetsade, de gick nästan över gränsen, de slutade vara gulligt och såg knäppt ut, hon såg ut som en kanin, ärligt! Såg jättekonstigt ut haha, sen blev hon söt igen. Skrittade på jättefint i form, varierade mellan jäättedjup o låg form o att korta ihop henne ordentligt så hon spände bågne, hon är bäst! Skrittade upp lite i sokgen så hon fck gå på lite ojämn mark, de är bra för benen! Sen hem igen, va väl ute i typ 30 minuter, 30 minuters leende på läpparna hihi.

Nu sa ja klura ut något att ha på banan, sen ska ja äta mer glass för de finns ingen frukost så jag är jättehungrig haha, får bli glass!  Sen ska ja ut o bygga upp något på banan och sne rida nån mer häst! Chill :D

Nothing at all

Jävla blåst, jag hatar blåst.. hoppas hindrena håller sig uppe när det är träning i eftermiddag iaf! Måste komma på något smart att sätta upp, har lite idéer men vi får se vad som kommer upp!

skrev ju dagsschemat igår.. Znut skog, Zwigg skog, Fille vila och Rosa skog, rätt chill. Fille kördes i pessoan av mamma igår, såg uppefrån mitt fönster och han såg superfin ut, han är så jävla mjuk o rörlig nu, härligt att se!

Well, nu ska jag ut o släppa ut alla i skritten osv! Sen tänker jag nog Klippa Fille.. fan att vi inte har våra ordentliga skär.. dom mamma köpte är så jävla kassa, tar knappt, så jävla jobbigt, fan, jaja han ser ut som en ponny så ja måste klippa honom, ska ju tävla i morgon förfasen! Jaja, hade bra :D

Future lacks protection

gokväll.

Rätt rödsprängda ögon this night haha, fuck! jaja.

I morgon ska rosa bara joggas i skogen, bara jättelugnt o löst, fina underbara häst.. Sen ska Fille bubbsi vila, han ska ju tävla dagen efter, Zwiggy ska gå skogen och Znuten också, OCH LINDA SKA SKRITTAS I SKOGEN :'D åh världens gladaste är jag, fina häst, så underbar <3

Well, ja, just helvete sen har ja en träning som vanligt kl 5 ju, men bara Nicole this time, de är inte negativt för då kan jag anpassa det mer till bara henne, även om det är superkul när elin är med! men ja, you get the point.

Meaow, rätt härlig känsla att ha.. tre hästar på 140 nu, zwiggy kommer snart också dit, i norge debuteras det hejvilt tror jag allt! Får köra debuten i en junior grand prix 140 alltså ;D härligt. Snart är linda back on track också, unstoppable! WOO :D

Godnatt!

Nobody's gonna tell me I can't

Sådär. Ridit Znuten på banan, vädret var så opålitligt så ja gav fan i skogen, hon får gå där i morgon istället!

Var väldigt väldigt nogrann idag, väldigt konsekvent, alla fattningar skulle vara väl genomförda, jag anser att hon är tilräckligt medveten om vad jag vill av henne så hon klarar det, och det gjorde hon! första dagen så ville hon itne fatta galopp förrän hon tagit tre släng-trav-steg men nu gjorde hon dom väldigt prydligt, tillochmed i form genom hela fattningen dom flesta gångerna, men först och främst var jag noga med att hon skulle fatta galopp NÄR jag sa åt henne och ite senare eler tidigare. Är väldigt viktigt med unghästar enligt mig iaf, eller enligt dom flesta tror jag allt, att dom ska göra det du ber om, DÄR du ber om det och när du ber om det. Hörnpasseringar tillexempel, dom ska dit du säger, pronto.

Hon vill gärna flytta ut baken åt höger samt ställa sig åt höger, framförallt i vänstervarv, men de lyssnade hon jättefint på när jag flyttade in den, jätteduktig för o va 5 år!

Vi gjorde mycke thalter innan småsmåhinder idag, för hon har lärt sig att hålla ihop galoppen jättefint genom svängen och fram mot hindret, men de precis sista galoppsprånget så kör hon tre stegs slängtrav fram till hindret haha, så när hon precis tänkt tanken att göra det så var det halt, lärde henne även att rygga vilket hon itne fattade först men blev jättebra sen.  Några gånger lyckades hon hålla kortkort galopp ända fram till hindret OCH göra halt tre galoppsprång efter, nöjd! Då gav vi oss och körde ltie travbommar, lite mjukgörande, lite ställande och lite fler halter från trav plus lite fattningar! Duktig häst :D


Just fade away

Är rätt nedstämd. Varit och tränat vatten med rosa, tog itne med fille, orkade inte och jag vet ju att han hoppar vatten, och red fram länge o hon kändes superfin, men stannade redan på vattenmattan, en lång vattenfylld vattenmatta under hinder, helt svart typ, o den hoppade hon tillochmed i helgen -.- jaja, fick över hene sen, o då vare den stora turkosa vattengravens tur o de gick inte.. Vi höll på i typ en och en halv timma, fick slå henne en del, blev helt gråtfärdig, jag HATAR såntdär, kan inte göra sånt, helt hemskt, så jävla tragiskt.. men sen behövde jag inte slå utan bara göra gesten, så väntade ut henne i typ 20 minuter framför vattengraven o tillslut hoppade hon över hörnet o nästa gång styrde jag på så hon skulle hoppa över hörnet igen men lurade henne o svängde i luften så hon hoppa över hela o efter de gick allt som på räls, har fortfarande itne slutat klappa på hästen.. hon hoppade några gånger till och det är ju superskönt, nu slipper vi göra om dethär och hoppas det går framöver.. fina häst, åh lilla rosa, fy mår itne alls bra över sånthär, mamma är helt broken också haha, fan.

Men hon blev linimentad o fick gräs o hö o godis o allt möjligt och väl hemma så blev hon kliniskt ren o tvättad med linimentschampoo och ikväll ska hon bli lasrad och få massa äpplen och ja allt för min underbara lilla rosa :( men lite får hon väl skyla sig själv.. hade hon bara hoppat från början .. :( Jaja nu är det glömt, i morgon får hon en härlig lugn så glad som möjligt runda i skogen och på torsdag är det 135 som gäller.

Zwiggy skulle tydligen vila idag för hon blev vaccinerad igår och Fille får mamma köra i pessoan för jag hinner inte, han ska ändå vila i morgon innan tävling så.. Så nu ska ja ut o rida Znuten! det blir jg nog glad av :)


Tropical twist

MEAOW, glad cornelia yes. Linda är back från han Joac(k?)im och hon ska skrittas i typ fyra dagar i skogen osv och sen är det bara att sätta igång som vanligt, vilket jag egentligen inte förstår, jag vill veta varför hon va halt.. ._. menmen, han sa att såfort vi har ansträngt benen så kylspray på direkt, sen på kvällen igen och sen på morgoenn, efter det kan vi börja använda värmande liniment som arnika, och lasra osv osv, wie, De finns en kylspray som ma kan använda på tävling så de e gött :D Fina linda.. blir kanske en klass på skogslotten innan vi åker till norge, dit ska hon ju inte med men då kan man kanske komma igång lite på norrköping med nån 130 eller nåt! Hon ska inte tävla ofta utan hon ska gå de största istället, för hon är bäst.

Så nu ska vi käka lite food o sen packa in Rosa o Fille för o åka till Åby (där NHS är alltså) och hoppa vattengraven, meaow.I just wanna lay in my bed

Shit idag försov jag mig :o satte klocka på 07:15 som vanligt men nae kl 08:14 vaknade jag, ffuu.

Jaja, Linda ska till rygg-killen idag kl 11 så hoppas vi kan sätta igång henne idag, tror så. Sen åker vi till Åby o hoppar vattnet med fille och rosa, rosa har jag ju bara hoppat presenning med här hemma o hon stanna första gången, men hon har hoppat vattnet på åby med felicia förra året så de är nnog inga problem men ändå, lika bra!

Sen får zwiggy en tur i skogen och Znuten också för i morgon ska hon jobba hihi, de är så roligt att rida henne för ja får börja om igen, supergött!

Ha en great day everyone!

I'm telling you

Först var det kavaletti.. Haha.. fille fattade inte grejen!
Sen börja han lyfta på benen ordentligt!
FIna fille!
han har så fin bakbensaktivitet nu! :D
Haha jag älskar denna bild.. att den stora tunga långa förut rätt osmidiga häst bara kan knäppa av o se så jävla lätt o smidig ut i luften! :'D fina häst! <3
har fler bilder men orkar inte allt, dendär fina får avsluta :D Hade bra o gonatt!

But darling..

Red rosa en sväng i skogen förut, sa jag det? i did i alla fall, hon va långsam idag, haha, sådär otroligt seg, inte slö-seg utan spänd-seg, typ vägrade haha, jaja, gick i någorlunda fomr hela tiden men lät henne mest gå på framt så fort hon ville, vilket itne va sådär superfort direkt, hon tyckte helt klart att hon borde fått en vilodag till, haha.

Red Znuten på banan sen, ååh så fin hon var, hon orkar visst hålla ihop sig hon är bara olydig! Men det blev suuperbra i slutet och vi "höjde upp" en oxer till 110 och hon höll kort kort jättesamlad galopp med tryck i utan att dra iväg en enda gång mot hindret och hoppade faktiskt fint, inga wow-bakben men de kanske kommer när de blir större, en jättefin häst med superbra språng-känsla. Den är bara grymt olydig och drar innan hinder och när dne inte riktigt orkar, men de tlöste jag faktiskt rätt direkt och den vart rätt lydig i slutet, dethär tar itne lång tid innan den blir lydig! ska bli kul :D

Somewhere in brooklyn

Köpte nytt träns i helgen, haha, 199 spänn! är nog rätt kasst men de ser ju het okej ut o ja behövde ett hemmaträns.. de va lite litet till Fille men alla andra kan ju ha de meaow :D
Gillar peddominen också haha. Ida sa att jag hade suttit med ett peddosmile under hela zwiggy-ritten i fredags haha, vafan :(

So starstruck

Här är filmen :)

Första språnget på räcket är inge bra, ja hinner inte fram haha och han har inte tryck nog att ta sig över på ett bra sätt, o han kör upp huvudet innan o börjar som en liten ponny o studdsa lite så de störde, jaja, sen hoppa han fint sista språnget, där låg de på 140 ungefär :)

Men fasen va fin han är ändå, hela han, hullet, formen, musklerna som börjar komma, språngkurvan, att han sätter under sig så jävla ordentligt så han börjar småstuddsa emellan, fina fille!


Make me somebody

Haha, jag sa att jag skulle nog börja gilla fille igen efter helgens tävlingar.. Jag gillar honom efter dagens ridpass.

Värmde upp mycke ti galopp och mycket över upphöjda kavalettis på böjt spår i trav, mycket över en låg låg kombination med lite åttlovter över den och sen över en liten oxer, för idag var det inplanerat att höja upp ett räcke som satan och ha bom framför och bakom, vi ska egentligen inte hoppa honom över räcken hemma för det är ingen idé, de tyckte Marcus iaf, men vi ville ändå öva på att få upp språnget på ett annat sätt och jävlar!

Hoppade kanske 5 språng max sammanlagt, först på typ 120 o sen på 140, kom i kort galopp med massa tryck i och han ba knäppte av!

FIck dock bara bild på när han hoppade 120 språnget, men gud vad han använder ryggen, mycket mycket fint nu! Kommer en smärre bildbomb senare från passet med flera fina bilder men nu få rni bara en :D film kommer även!


How can that be

God morgon!

Har tagit typ en timmas sovmorgon, gött. Nu äre bar ao byta om o sen ut o rida. Med rosa är de rätt snävt med tiden för på Torsdag ska hon gå 135 igen. Men det är bara skogen som gäller, kanske banan i morgon lite dressyr men jag tror fan inte de, tror skogen är viktigare, bara hitta tempo o att hon ska va glad! Sen med henne så tänker jag "betsla upp" till tredelat till andra klassen för ja upplevde att hon blev mycket trutigare där o då va inte novabettet så bra, men får se hur ja gör!

Sen ska ja rida Znuten också, får bli banan idag, skogen i morgon och sen hoppa några skutt på onsdag, skulle jag tro. Får se hur det blir, ska prova banan med graman idag tänkte jag, för Mali som äger henne sa något om att dom hade använt det tror jag? något sånt, så kan se, kan ju vara bra att hon får den hjälpen när jag ska få henne stark i avsaktningarna osv, även om det är absolut inga problem att rida henne i form om man bara gör rätt, så ja ska iaf se hur hon reagerar, men fortsätter nog på samma bett för det gick hon bra på, ska se om man får rida unghästar på det, de är ett rakt eggbett, vet någon nåt om det? får kolla upp det.

Fille får gå banan, asså fille är så jävla tråkig o rida nu, vet itne vad jag ska göra, han är inte rolig ._. ve titne varför, ja börjar nog gilla onom mer efter kommande helgens tävlingar haha! Zwiggy får vila och Linda får vila för i morgon ska hon till Jocke som är knäckar-kille så ska vi kolla igenom henne innan vi sätter igång henne, men nu är hon i princip ohalt, ja tycker hon nickar lite med huvudet när hon travar men jag vet inte vad, ska låta någon annan titta på henne så får vi avgöra sen :)

Jaja, ha en bra dag! kommentera zwiggys film igår hallå?! hoppar hon inte helt sjukt fint? :D

Never gonna find you fake it

Här är filmen från idag på Zwiggy.. Åh fina häst. Jävla skitpet.

Fan de ser ut o gå skitfort, de gör de inte, inte alls, eller jo absolut mellan fem sex o sju där, men de va behövligt för hon titta så mycket på vattnet o ja fick ju upp språnget helt perfekt så de gjorde inget! Fina zwiggy, helt jävla ridbar sen även när ja hade kört på henne.. Underbara häst!

And I know why

Red ut Znuten en sväng i skogen när jag kom hem! Red först runt lite inne i skogen o klättrade uppför o nerför bara typ två gånger för o känna lite hur hon gjorde, diken va inga problem o hon va relativt lugn i backarna också. Sen red jag på ett gärde och körde lydnad, klarade fina galoppombyten utna att bli stark och jag har verkligen hittat vart problemet sitter. När man tex saktar av från galopp till trav så slängtravar hon gärna och blir trutig, men hon blir mjuk såfort man lättar och då gäller det nu att få henne att sakta av ordentligt för att sen kunna lätta, de känns lite som att man har dragit i henne när hon blir trutig istället för att lösa det nedåt och sen lätta, känns som att hon itne vet att om hon gör rätt så blir allt mycket mjukare så det sk ajag lära henne, det är såntdär jag är bra på, så perfekt!

Annars är hon så himla härlig, lugnast i stallet och bara allmänt härlig, detta ska bli så kul att arbeta med o se utvecklingen, jag tror första tävlingen är om två veckor, 1m 110 :) Kul!

Come back to bed

Fina fina zwiggy!

Fortfarande lite krångligt o hoppa fram, men de gick mjukare idag för de gick o styra bättre haha.  Inne på banan va hon helt underbar, svängen till tvåan var en bruten linje och man såg itne hindret förrän tre gaoppsprång innan för man rundade en oxer, så de blev tyvärr lite dåligt där så hon peta..skitsynd verkligen, för sen var hon så JÄVLA fin! red på henne som attan en linje med tre hinder framåt för hon titta så mycket på en stor vattenmatta fylld med vatten som va under ett räcke, så ja täntke att ja tar lite fart haha.. sen dirr in i trekombination längst med långsidan men de gick jättebra, hon är så himla duktig! gick o bromsa o hon skutta fan itne en enda gång, SÅ JÄVLA FIN! hon hoppar mycket kortare språng nu och mer runda, så himla roligt! Detta räckte till en 8-e plats som jag är mycket nöjd med, vafan liksom! de är ju zwiggy :D Filmen kommer kanske sen :)

She just wanna swallow shit

"Live in your present, it's your past
- My present is my present kiss my ass"
Bidde inte att rida Znuten, hon fick gå i hagen istället o hålla Linda sällskap, men dom går inte i samma hage - än, för Znuten har blodmask.. Men ska avmaskas snarast och sen tänkte vi släppa ihop lid ao Znurresprätt :D

Men jag har putsat stövlar sadel och nåt mer vad det nu var, och ska bara packa in allt sånt sen o sen göra zwiggy kliniskt ren, har tid på mig så hon ska fan vara kritvit, punkt!

Så nu ska ja ut o ta ur dom ur skritten, meaow!

Inte som på bakbenet där alltså!

Will continue in the hopes of becoming..

FUnderar på att rida Znuten en sväng? typ i skogen? För hon går ju inte i skrittmaskinen.. Så kan hon få en liten runda nu och sne i eftermiddag så kan man skritta på banan, hon behöver så mycket lydnad, börja om från början, såntdär roligt som ja inte gör med mina andra längre för dom kommit så långt! De är nästan så jag gör det alltså, chill!
on har jättestora öron haha, klok häst brukar det innebära. Sen är hennes mule as-stor också, men supermjuk, haha, jättegullig!

Couldn't see

God morgon!

Fan va trött jag är, riktigt jävla äckeltrött, blä, fyra dagars intensiv tävling tar på en, nästan mer när man åker fram o tillbaka såhär, på tävlingplatsen är man ju insatt i the moment hela tiden, nu pendlar man fram o tbx liksom!

Red fille en sväng i skogen igår, han va pigg o glad, chill. Idag åker vi lite senare än igår iaf, vet inte riktigt, runt typ halv 12 maybe? nåt sånt.

Haha, ja har börjat träna rätt ordentligt och äter absolut inget onyttigt, men dom senaste dagarna hahaha, ja har itne ätit nånting alls, ingen frukost o ingenting, förutom kakor, typ 15 kakor per dag o inget annat, JO igår åt ja en sallad, meaow, ae har tappat matlusten totalt, illa!

Idag äre ju 130 med zwiggedybig, A1:a idag också i think, därav har man ju en liten chans om de inte är så måga nollor så kanske man kan lyckas gå nolla liksom!

Ja ska iaf ut o sätta alla i skritten, putsa av alla zwiggys grejor o sen skrubba rent hela zwiggy med shampoooo igen, hon är gul meaow, sen knoppa om henne, ska göra om dom helt tänkte jag, dom är så jävla fula!

HAALLÅÅÅ va tyckte ni om filmerna?! hade ju värsta movienighten o ingen komentera.. dumma. C'mon!


What you do so naturally

Här är då film på Znuten från idag.. Haha, ja, alltså, tänker faktiskt skylle lite på att det var första gången jag satt på henne! Sen är hon ju bara 5 så jag vill itne kräva för mycket, framförallt inte såhär i början, just detdär att hon bryter till trav ibland osv. Oså rev hon första språnget men de gör inget, ja gjorde fel liksom, sne hoppa hon ju fint! De är en häst enligt min uppfattning som man behöver och an rida ihop väldigt mycket, men innan jag börjar göra det ordentligt så ska ja muskla henne, detta genom att rida ihop henne såklart men inte så lång tid åt gången och itne alltid på banan, utan man bgger i det i skogsträning liksom!

Men hon är rätt snygg o se på och tror hon bara blir snyggare o snyggare!


For you

Här är filmen på Zwiggy från igår! Satans så fin hon var alltså! Lite körig me dhuvudet mot andra hindret, men de va hennes offeciellt första snäva sväng ever, alltså ja, jag vände innanför ett hinder meaow, itne snävt alls men hon fick ju tänka till lite haha, rörde om i hjärnan lite ;D haha! men oj så fint hon hoppar tvåan då ändå! Sen är de synd att hon river ut där faktiskt,hon kapar svängen lite,f örsöker leda ut henne men lyckades inte fullt, o sen kommer hon lite flackt in, bara liiite o lite flackt ut, så ja.. jaja, hon va ju superfin :D

Like a distant star

Här är filmen från 140 med Rosa idag.. De är så självklara jävla dåliga fel av mig! Till vattnet så ride rjag lite för mycket framåt istället för o va lätt o mjuk o få upp henn ei luften, men hon tittade supermycket på de när ja visade de för henne så ja.. aja, o till de efter så tycker ja att ja rider en helt jävla kass väg PLUS korsgalopp, hade ju kunnat sakta av o fixat de eller nåt suck, kasst! Jaja, Sen va hon jättefin EFTER detdär då hon hitta lite eget flow :'D Fina rosa!

Bring it on

Här får ni lite bilder på Znuten från idag!

Tog några små språng över ett räcke också, finns mycket att öva på, men va ju första gången jag satt på henne också :)
Hon är skitlik Rosa på flera bilder ju :o  fan va ja har stört mig på de, nuu ser ja ju att de är rosa hon är lik :'D

Fin är hon iaf! Gumsi, de får nog bli skogsturer köommande dagarna så hon får komma igång här på ett glatt sätt :D

Coming back around

Välkomna Znuten till "familjen", under några månader iaf!  Och ja.. hon heter Znuten haha. man vänjer sig! 5 år är hon om ni itne förstått det.


Ni får ett smakprov, kommer massa mer bilder sen!

Egentligen kändes hon väldigt färdig på så sätt att de va som o rida vilken häst som helst, vet inte vem som ridit och hur apss duktiga dom är osv men stark var hon inte som dom informerat mig om, men det vet man ju inte, kanske kommer sen haha, men det kändes tydligt att hon var svag och omusklad, i avsaktningar från gaopp var det slängtrav för hon orkade inte hålla upp sig liksom, hon är egentligen ingen ovanligt lång häst men hon är itne stark nog att hålla ihop sig riktigt, framförallt inte i avsaktningar liksom, även i fattningar var det lite jobbigt men det berodda mest på mig, det gick jtätebra sen!  Det roliga är att de känns som min typ av häst, känns jätteroligt, jätteifn är den! :) ska bli superkul detta!

Pulling together

Reesuultaaat, red ju en 140 med Rosa, en A1:a med 12 hinder varav två kombinationer, rätt svårt o maxat på vissa hinder och bara en enda nolla och två eller tre fyrfelare. Rosa va lite seg idag så ja fick sätta lite fart p henne, vilket ja inte skulle gjort för de blev för mycket ridning, måste "åka häst" till stor del, gärna rida i form osv men hon ska liksom galoppera på av sig själv, så hon fick två jävla skitpet, ett kom hon i korsgalopp o ja va inte riktigt duktig där så de va helt mitt fle, rev två räcken på rad men vafan! Sen fick hon värsta farten haha o sprang av sig självt jättefint och allt blev mjukt o lätt helt plötsligt så sen va hon inte i en enda jäkla bom, o då rev hon 4an o 5an och hoppade resten helt perfekt! Fina fina fina fina fina jättefina rosa! Kom 5a fast de va bara 4 placeringar, EN till startande och ja hade fått placering xD jävla strykningar! Jaja, världens finaste rosa! :')


Sen fick vi ju med en ny häst hem idag.. Hon ser riiktigt fin ut, finare än ja trodde, och jättehärlig att hantera, snäll osv. Ska rida henne lite sen o känna osv, så får ni bilder och kanske film på det :)

I was gonna.. but then i got high

Tjeenare o god jävla morgon :'D

Uppe skittidigt, kvart i 7 på en lördag är great alltså! VI ska åka härifrån seeenast halv tio för ja ska hjälpa bella, Rosa får följa med redan nu, så får hon stå i lastbilen tills ja hjälpt bella, sen får ja gå ut o gå med henne rätt ofta för hon går sista klassen. Rätt tidigt kommer även Znuten dit, vi har hyrt en dagbox som hon får stå i så hon slipper stå i lastbilen, får gå ut o gå med den fina tjejen också :)

140n går i A1:a haha, de är lite skoj :'D hoppas innerligt att jag nollar, så är hon kvalad SM också tror jag, men idag har jag faktiskt en chans att nolla, de känns som att det är dags!

Men nu har ja lite bråttom, ska tvätta rosa, knoppa osv o putsa av lite grejer medans dom andra går i skritten! Ha det bra, kan bli surt med updaten under dagen då mitt internet är looost. hihi jaja, you'll find me at NHS.


To bring another day

Har ni märkt att ja börjat med bara engelska random överskrifter? mewwp i like it.

Här kommer lite bilder som Ida tog! Blev typ inga på rosa för hennes minneskort blev fullt :( Men fina zwiggy! :D


Haha dethär hindret under, de va mitt över banan, ja tog en jääättesnäv sväng i korsgalopp haha, ja tänkte att ska hon riva för att hon kommer i korsgalopp så kan ja ju lika gärna svänga x'D men de gick bra för ja har vekrligen kommit på dethär, få känslor som slår det alltså, perfektion!

Sen tog rosa-bilderna slut.. Zwiggyyyy hej :D
HAHAHA denhär bilden <3 den är tagen i anridningen till ettan, så hör jag Ida och hon nicole skrika typ KOM IGEN CORNELIA eller nåt, så ja så ja började skratta åt dom, koncentrerad ryttare i aaam haha. 
Åh, titta så fint hon börjar hoppa <3 fina zwiggy, värsta runda sprången utan att hon tappar ryggen, förut brukade dom bli såå lååånga o stora när hon använde ryggen, nu är ohn bara fiiin :D
lååångt språng på trippeln xD


haha zwiggy typ " TITTA IDA, MATTE KLAPPAR PÅ MIG WIIIEEE JAG ÄR DUKTIG" 
Sen fick vi stressa ner till lastbilen o byta häst för nån jävla SKITREGEL säger nu mera att man måste ha RÄTT häst på prisutdelningen -.- stackars rosa HAHAHA de va askul, ja blev tillsagd att galoppera in på banan och hahahaha rosa tvär-vägra så fick henne bara i trav hahaha, fail.


Finaste hästarna i världen, ååååh :'D

Nästa helg så kommer jag itne debutera 140 med Zwiggy, utan vi kör istället Rosa dendär grand prix lilla rundan, 135 140 140 så försöker vi kvala falsterbo, MJEAOW hon har ju världens chans :'D så då äre bra o gå in i en 140 i morgon o känna på det, ååh fina häst!

Tears of memories

Alltså... Denna dag har varit sjuk, helt jävla otrolig. Först ut var Rosa som var helt magisk, HELT magisk, vi fick det inte på film för mamma hann inte tillbaka med videokameran så även hon missade.. synd som fan.. alltså, hon va helt perfekt, ja kunde sitta helt jävla orörlig och bara rida helt perfekt, va inte i en bom, vända snävt o red i lagom tempo, alltså inget rejs så de räckte bara till femteplats, men de är nog vår första ordentliga placering så care. Världens finaste rosa, jag tror ärligt talat att hon aldrig hoppat såhär förbannat fint någon gång förut, jg är helt såld, på vanligt silikonbett också! 140 i morgon blir underbart!


Sen var det Zwiggy, de gick inte o hoppa fram nåt för hon va livrädd för tälten, o man hoppade MOT dom så ja va tvungen o svänga direkt när jag landade o rida tvärs över banan o alltså komma ivägen för alla andra som hoppade fram, men det gjorde jag för att de va bättre o va ivägen och ha koll på hästen, än att hon skulle slänga sig 5 meter mot hindret o krasha, jaja. Väl inne på banan va hon lite tittig osv men satans så fin, fick till några språng som ja aldrig skådat förut, helt otroligt! Skitpetade ut i en kombination, kom lite kort in, men attans så fin annars, helt galt! Kom typ precis utanför plcering eller nåt, grmt fin häst! Kom till final med henne men har inte bestämt mig för om ja ska rida consulation i morgon istället så slipper ja rida på söndag xD får se. Funderar skarpt på att debutera 140 nästa helg för de går så bra här haha. Finaste zwiggy! :')

Har fått flera fina kommentarer om mina rundor idag och jag är så glad, vilka hästar, vilka inställningar, vilka rundor, vilka språng! Helt magiskt, jag är helt förkrossad för att vi inte fick film på Rosa.. varken pappa eller mamma såg = no film :( jättesynd.. men får helt enkelt rida lika bra i morgon så vi får de på film :'D Åååh fina fina hästarna! kommer massor bilder sne för lilla Ida va med o fotade o hjälpte till jättemycket, tack som fasen för det!

Bubbelin style

God morgon! Alla hästar har gått i skritten osv så sen ska ja typ klippa lite fläckar på Rosa och sen tvätta henne, zwiggy är skäck så måste tvätta henne också, trr aldrig hon lyckats få såhär många och STORA gula fläckar över en natt förut? men  hon va ju tvungen o passa på i guess haha. Har putsat massa o ska putsa resten också så allt är fräsht osv, idag tar vi lastbilen, göööött, de är så bra för vi har 400liters extra vattentank nu och de finns en dusch-slang ut från den så man kan spola av hstarna på endagarstävlingar :D asnice!

Men nu have jag gå, 130 med båda idag, A0:a, hihi , man kanske kan vända lite med zwiggy :'D

just bounce with me

Här är filmen på fina zwiggy. Som ni ser så håler hon på o tjaffsar lite med huvudet innan ettan och mellan ettan o tvåan, sen är det inget stort liksom, zwiggy är ju inte lydig och hon är explosiv så jag tar vad jag får och jag är nöjd. Hon går ändå väldigt mjukt, hänger lite i tygeln då och då men annars väldigt mjuk, jag älskar galoppen mellan trean och fyran, in i kombinationen där, då hoppar hon även väldigt fint, ska nog fokusera påa tt hitta sån galopp. Fina zwiggy.

Som ni ser så tänker jag sakta av där längs med kortsidan, jag trodde jag hade rivit i grunden haha,  men sen blev hon ännu piggare när ja fatta galopp igen och då blev de lite dåigt till planket så hon rev, men gud vad hon ställer upp i kombinationen där, ja kände hur kort jag låg så försökte trycka ihop henne o smacka på in i de sista o sen kämpa när ja väl kommit in, e löste si gju fint :D Fina fina zwiggy!

Hon hoppar liksom mycket mjukare, vilar mer i sig själv ungefär, frambenen är bättre också!

I take it all

Nu ahr ja ridit rosa en sväng på banan, barbacka :) hoppade några småskutt på typ 60 cm bara för o känna o nu är ja förberedd inför imorgon :D Har inte hoppat 130 se förra året i grevagården, inte 140 heller för den delen! Hon va rätt fin osv, laddar inför tomorrow. Nu ska ja få något i magen och sen ska ja klippa Rosie.. blää..o sen putsa hennes grejer osv, hinner nog tvätta henne i morgon :) chill!

Fina flumsan!

Haha, på framhoppnignen så började det med att hon slängde sig som attan för tälten som va livsfarliga, sprang därifrån o hoppade osv, så kunde inte möta hästar som va på en viss sida om mig med risk för att hon skulle slänga sig o råka anda på dom typ, blev litekrångligt haha, men fick min perfekta framridning som tog typ 5 minuter, skritta fram suuperlänge o sen nåt varv trav o sen galopp, mer skritt och sne ta typ 3 språng på lille och 3 på räcke o oxer, fin zwiggy.. JUSTE HAHAHA hon tvääärnita på de lilla krysset första gången hahahaha blev så förvånad, hon hade full fokus på dom stora tälten rakt frmför henne så när hon såg ihndret blev hon livrädd o tvärvände o sprang iväg hahaha, sne var det inga problem x'D

Väl inne på banan va hon fin också, lite studdsig o springig till första o andra hindret sen gick hon magiskt jämnt och fint, hoppade inga konstiga språng utan bara fina runda mjuka språng, har nog aldrig varit sådär mjuk förut.. Gick lite fort ibland, men de gjorde itne så mycket tyckte jag med take påa tt de va utomhus osv, första utomhus för henne actually. Sen efter sista i grunden så tänkte jag sakta av för jag trodde jag petade ettan, vilket jag inte gjorde så de blev ite knas till första i omhoppningen, inga bortförklaringar utan jag red dåligt o de vart ett slarvpet, en va hon superfin fast ja tog på tok för långa svängar, haha, liksom sådär ovanligt onödigt dumt stora s fick två tidsfel, men alltså de gör inget, ajg är supernöjd! Fina fina hästen :'D

Höjden va 125 och i moron blir det 130 :) Superfina zwiggy, är riktigt nöjd och bettet fugerade jättefint, inget hoppande o studdsande o slå med huvudet utan jämnt, ävne om de gick lite fort, superfina zwiggy, filmen kommer sen :)

make you pray

" It takes no time to fall in love, but it takes a lifetime to know what love is"

Såådääär nu är hon tvättad och knoppad och skrubbad i huvudet vilket hon inte tyckte om så hon beslutade att de skulle va kul om hon lyckades biffa till mig så pass att slangen kom på mig och mjeaow jag blev blöt. Haha. Men nu åker vi iaf, ska bara klä på henne nåt på benen o ett BoT täcke och sen åker vi, så hinner jag se Bella också :D

Wish me luck så uppdaterar jag så fort jg kan :D

Like it used to be

Tjeenare, it's gotime, typ. Det är iaf dags att börja tänka tanken att börja putsa haha. Så nu ska jag ut o släppa ut alla i skritten och sen putsa rent alla zwiggys grejer, kliniskt rent gillar jag det meaow. Sen är det bara att packa ner alla grejer i en liten hööks-påse och sen äre ju bar ao åka :D elelr ja ok ja ska knoppa o tvätta henne osv men så jävla gött o ha trailer :D Vet inte om vi tar lastbilen i morgon dock, ingen aning, på lördag tar vi lastbilen tror jag iaf, då hämtar vi hem Znuten :)

Så ja, ha en bra dag :D

Får bli bild på en väldigt lycklig Bella som fick påsk ägg när hon va hemma hos oss haha. Hon är ju också på norrköping horse show så ja hoppas hinna se henne some day, typ någon dag iaf :D

Lucky day

Först och främst graattiiiisss till världens bästa philip som fått världens finaste häst!

Seeen tänkte jag bara säga godnatt :D Tävling med zwigg i morgon somsagt, 125 bara, blir jättebra! Har inte gjort nåågoonting så har iite o fixa i morgon haha, men ja håller er uppdaterade :') Puuuss
haha tjejen med jämn hårfärg xD

Coz i got high

Lyckad träning today, båda tjejerna hade veeerkligen tränat på sen sista gången, ponnyn böjde på nacken och den stora sprang inte superfort :D Framsteg som attan, jättekul o se!

Sen red jag FIlle på babypelham.. haha, liiiite stark men de gick rätt okay, hoppad elite småövningar och red kortkort form men med masssooorr tryck så han va helt dyngsvett efteråt hihi så duschade av honom o tvättade honom med linimentschampoo så nu är han nästan vit också, chill :D

Zwiggy fick vila, sparar lite på energin haha.. Rider itne förrän på eftermiddagen i morgon så de e chill, hinner tvätta henne, putsa allt osv, för har fan inte gjort någonting idag xD men är ju iingeentiing o packa förutom hästen när man bara har en häst på en endagars haha xD Chil är ordet.

Nää nu är jag hungrig så nu ska ja äta nåt, fan va yttig jag blivit senaste veckorna, har gått ner massor, döchill!

i love this melody

Funderar påa tt låta zwiggy vila idag ändå.. hmm.. hon ska ju ändå gå tre dagar denna helg och min framridningsplan är att itne ställa några krav på henne utan bara värma lite, ta några språng och sen in, inte rida igenom osv, hon krullar ihop sig så mycket efter ett tag då.. hmm, kan låta henne gå en sväng i skritten istället sen. Så nu har ja två timmar's chillidill o så ska ja bygga upp grejerna på banan till kl 5 då mami va snelhest o sladdade den igen så ja, no obsticals(?) left. Mjeaow.

We've been through them all

Tog rosa på en sväng i skogen, hon va lite trutig idag, red runt på gärdet mest, fokus på låååg form och att hon fick springa på hur fort hon ville, alltså aboslut inte FORT men liksom att man inte skulle driva fram henne för varje galoppsprång utan hon fick ta för sig själv, funkade bra, men lite trutig då och då menmen, fin är hon iaf och de blir nog vila i morgon eller mågot mjukgörande i skogen bara innan tävlingen :)

Nu ska ja ut o rida Zwiggy i skogen :D

Wait to the dawn

Good morgon :D Vaknade INNAN väckarklockan today, chill, vaknade typ 7 :'D mjeaow. Så nu ska ja ut så fort som möjligt för klockan är redan halv 9? helt stört. o släppa lite hästar i skritten osv, sen ska brun och knäpp vit gå i skogen och stor snäll vit ska gå på banan med lite gymnastikhoppning o styrketräning :D

men ja, I morgon är det ju tävling med zwigg också så har lite grejer o fixa :D huhu. Men ha det bra :DLilla fina Yanne :D

But you wont do the same

Mjeaow. Vi fick hem våra nya skär til klippmaskinen idag.. som vanligt så vill inte mamma tro att jag har rätt när jag säger att skären hon vill köpa är för långa.. så hon köpte för långa skär såklart, så zwiggy alltså.. åh.. fan va arg jag var, över hela grejen, hade skär som inte tog så fick kämpa o klippa samma ställe 34857205674 ggr, plus min axel som inte direkt vart bättre av att klippa häst, använde rju hela det området då, och sen så hackade min mobiläckelfittFAN så ja kunde inte lyssna på spotify. allt var dåligt hahaha :( jaja.. zwiggy är.. lite klippt.. typ på halsen o rumpan är håret borta, annars är allt kvar för den tog inte, men de syns inte iaf, blä.

Så nu ska ja sova fortfortfort o sova lääänge så ja är ute i stallet i normal tid i morgon, dvs senast halv nio, såja. Så ska ja rida lite ästar o sen äre Elin och Nicole-träning kl 5 om dom inte känner för att ändra det av någon anledning. JAJA, i morgon ska tre hästar gå, rosa skogen o zwiggy.. hmm.. hon kan väl också få sogen bara för jag är snäll, hon ska ju tävla dagen efter så blir lite lugnt bara.. men fyfan va skönt o åka på meeting när man bor kvar hemma, kan tvätta hästarna varje dag om dom är gula o dom kan beta o gå i skrittmaskin o i hage o faan va gutt :D

GONATT :D

Another you

Red filidutten i skogen förut, Måste fokusera mycket på att galoppera FORT och långt med honom, för alltså, om jag rider på banan och galopperar i ordentlig form och han jobbar med ryggen och de går långsamt, så kan jag utanv överdrift säkert galoppera i en kvart nonstopp och han blir inte ens flåsig, sååå han behöver få upp flåset lite och i högre tempo, det är ju de som märkt på tävling liksom. Han va superglad, haha verkligen, ponny-super-glad, sprang jetefort och va allmänt pigg :D Fina fulle! :D

Såå nu ska ja ut o fixa maten och lägga i de i krubborna o sen ta in dom :D hihi

Nu börjar de hända grejer med ridhuset btw, hihi. awesome!

dumma gubbe

Alltså..Judgement Day  21 maj :( Haha, de är ju superläskigt!
Jag är vekrligen inte religös, jag tror på ytterst lite som inte är fakta, finns få undantag. Men ändå! Se er framför er att stallen rasar in och hästarna inte kan göra något för o liksom överleva.. bor man i stan o kan ta hand om sig själv, eller ja man kan bo vart fan man vill men utan djur liksom, man an ju förbereda, stackars hästar :( Haha, fyyy vilken läskig tanke. Gillar när dom ställer frågan till gubben som förutspår detta, "Vad händer om du vaknar upp den 22 maj och lever?
- Svar: Det finns inte den möjligheten, vi är helt säkra på att detta kommer ske så det finns ingen annan utväg" haha alltså nae vad läskigt. Men jag blir lite lugnare när jag hörde att det kom direkt ur bibeln och att det är Guds verk, då äre chill :D Ge detta till nästa generation liksom ;D

Filmen

Filmen från när ja red rosa i typ.. förrgår haha. Somsagt, jag påstår absolut inte att jag kan det jag gör och lisom ja, hon går lite bakom lod flera gånger OCH det går på tok för fort när jag flyttar för skänkeln, oooch i slutet så är det inte riktig ökad trav i knooow :D men det är lite kul som variation att rida såhär ibland haha. Kom gärna med tips på förbättringar :) Nästa gångn lovar jag att rida på vanligt bett.

So many times

hihi Först körde jag wirreboi i pessoan, man ser tydligt vad som är "problemet" i vänster bak, han kan inte sträcka ut det, kan inte sätta ner hela foten när han travar o galloperar och kan liksom inte böja knäet åt något håll nu, så jag ska verkligen försöka köra honom i pessoan varje dag även om han haltar, för det blir verkligen bättre i slutet även om han fortfarande är halt, så kanske han lyckas sträcka ut det om några veckor.. Tänkte försöka stretcha ut det benet också, även det andra bakbenet så han får dra ut lite över korset.. Det kan ju inte blir värre så nu kör vi o ser om de händer något! Han får ju sommaren ut.. sen får vi se om han har någon chans att bli bra, i värsta fall så har han ont bara av att gå i hagen osv så då får man ta bort honom.. annars kanske han kan gå sällskap om han inte lider, för det vill han, han har sagt till Kaisa att han vill "uppfostra" yngre hästar i hagen, vilket känns precis som något han skulle göra.. Men med förutsättningar att han itne har ont såklart. i BÄSTA fall så blir han bra och Josefina kan rida honom ;D Håll tummarna för världens finaste, ärligaste, underbaraste ponny med ett sinne så rent så man själv sover gott om natten bara för det. Fina underbara lilla liv.Sen red jag zwiggy.. på flippanbettet med martingall osv på banan, va tvungen o prova de på lite småhinder nu innan tävlingen, se hur de gick med martingall, och sen så kan man aldrig hoppa för mycket småsmåhinder med denna häst, träna träna träna liksom, hon måste vänja sig vid tanken på hinder.

I början gick det superbra, hon va lugn och rytmisk och jordnära och härlig, även fin på hinder. I slutet stressade hon upp sig lite mer, i höger varv så försöker hon att dra utåt när jag ska svänga och gärna göra ett luftsprång eller något så hon slipper ta igenom den sidan, tror hela den grejen beror på att hon är lite sne, så det går nog över med tiden, några rygg-checkar och myycketttt träning. Men det löste sig och hon va fin, hoppade en räcke räcke kombination, inget hinder va högre än 60 cm, och lite andra grejer, har dom perfekta övningarna för Nicole och Elin i morgon, meaow!

Och i slutet kom jag på preciis hur man ska göra för att hon iten ska riva, utana tt göra för mycket, helt osynligt är det också, hihi. Precis som på rosa, Chill! Ska bli kul o se hur hon gör.. Martingallen hälper skitmycket i början, alltså den tar itne emot eller nåt men hon känner att den är där så hon är mycket jämnare, men i slutet är det den som gör att hon knäpper av o knyter ihop sig i nacken o huvudet så hon rullar in näsan liksom o inte vill svänga.. så kanske får ta bort den om hon börjar så.. äsch de blir nog bra, hihi :D


Let it happen

Moorgon!

Haha vetni förresten, de va nån som hade ringt och ville köpa Challe! haha, ja ba NEEEEEEEEJ, men som tur va hade mamma redan sagt nej :'D phew, ja blev rädd. Han är ju i PERFEKT ålder alltså, Olle är 7, Irma o Carro är 6 och han blir tre.. de är perfekt tid för mig att lära mig mer med unghästar så jag  - och om jag får hjälp av johanna, ska fråga henne men är ju några år kvar haha - kan rida in honom hihi :D

Nu ska jag ut o sötta alal i skrittmaskinen osv, Wirre och Linda går även där nu..meaow, KAN HON BLI BRA SNART ELLER.. dumma häst :( be mamma sladda banan ännu en gång så kan ja bygga upp övningen tills i morgon sen, ja tänkte att zwiggy kunde gå den, jättelågt, så hon får öva lite mer på hinder innan helgen.

Jag kommer inte debutera 140 med henne den andra helgen där, utan vi tar med henne till Norge istället antagligen, Så - om det finns samma klasser som förra gången - så får hon gå 130 135 140 :) Det blir bra.

På torsdag är det bara zwiggy som ska gå, 125. På fredag ska både zwiggy och rosa gå 130. på lördag ska Rosa gå 140, om zwiggy kommer till final på nåt udda vänster så ska hon gå på söndagen istället, annars får hon nog sparas, eller får se, kanske bra övning för henne o gå en 130 då också.. vi får se!

Rosa kan nog behöva vila idag.. de va ett tag sen, så får hon gå i morogn och sen vila torsdag så hon fått vila upp sig lite innan helgen, meaow.

Nae nu sk aja ut med min förbannade jävla äckel-axel o gör anåt vettigt.. Hejs :D

ovärt

Jag är glad igen hihi. Ändå en väldigt ovärd dag, har inte kunant göra något ordentligt för ja kan knappt vrida på huvudet -.- Men tror de har blivit lite bättre iaf, men kan inte hålla upp huvudet helt rakt haha, fy.

Har bara ridit rosa idag. Jag orkade inte dom andra, vet inte alltså, varken lust eller ork, jättekonstigt, ajg brukar vara lat och omotiverad men inte såhär, hoppas de kommer tillbaka imorgon. Och på lördag kommer något som jag hoppas får igång min motivation lite, eller jag är helt säker påa tt det är så, kommer nämligen en fin femåring då, känns superkul, verkar verkligen vara en vettig människa jag/mamma haft kontakt med, känns liksom som att hon vet vad hon gör och de tär bra för då kan man bli mer erfaren angående sånahär saker. Det kommer iaf bli superroligt och jag kommer lära mig MYCKET.

jaja. I morogn är det ny dag med nya tag. Gokväll.

Fuck..

hadfjbadljhgbladjhfgldjhfbgjbARIUHARIB LKDBLDFBLHBhblshdbfljadhfbg :(

Linda är inte vaccinerad rätt... -.- vilket innebär att vi inte kan ta med henne till norge HELLER.. bläää, får bli zwiggy istället, Skippar alltså att debutera 140 i norrköping andra helgen med henne och kör istället 130 135 140 i norge om det finns dom klasserna som förra gången, Det blir nog bra, med tanke på att hon går bättre o bättre mot slutet. Men buuu Linda :(:(:(:(:(:( jaja.. då kan vi ta det rktigt jävla superlångsamt med igångsättningen och vara sdär snor-rädda om henne, ska vakta henne med mitt liv :( finaste hästen ever.

Känns och låter väldigt positivt med denhär Femåringen, "znuten" som dom kallar den, haha! gulligt :D Så i bästa fall kan vi bestämma att den kommer hit redan i helgen, annars helgen efter om allt går som planerat! Åh, hoppas!

Nu ska ja ut o rida fille eller nåt, Zwiggedybig får stå :D

Sen längtar jag tills Denna sötnos plus hennes bästis Irma kommer tillbaka :D

New life she has found

Red Rosa i skogne hihi, söt är hon. Red rätt länge, eller ja, runt en timma iaf,, bara red runt på olika vägar, mycket kortare galopper o mycket skritt osv, bara drev runt liksom, hoppa vattenpölar, diken, galopperade längs vägar och ja you name it, närmaste dagarna fram till.. well.. CRAP de är typ tre dagar tills första tävlingen!? nej rosa ska inte gå torsdagen.. phew. men nästna. Anyway, fokus närmsta dagarna ligger påa tt hålla henne glad, snacka lite gött med henn eo få henn epå sin sida haha, de är ju ett sto ;D nä men ska köra mycket att hon ska hitta tempot själv och ja ska bara uppmuntra henne och hålla henne glad! Mycket skog alltså :D

Zwiggy ska ju hoppa redan p torsdagen.. great, då kan hon vila idag, jag har ont i huvudet.. och axeln. Så kan hon gå lugnt dom kommande tre dagarna då hon inte riiktigt funkar när hon stått precis innan tävling xD
Meaow är fett nervös för hur de kmr gå o hoppa på flippanbettet.. Hoppas de går bra hihi. Nu ska ja försöka knäcka tillbaka min axel fr nåt e knas med den :( aj. Hade gutt :D

Meaow

Fy de börjar bli mörkt på himlen haha, blir nog regn eller åska, uschmuschmusch. Har iaf pratat med en trevlig tjej angående en häst som vi kanske kan ta hem o rida o hoppa lite championat med och sen sälja, 5 år tror jag den var, ser superfin ut, Irco Marco i stammen, dom ser ut på ett speciellt sätt men har aldrig haft en sån så de skulle va kul. Vi har flera gemansamma bekanta också så man vet hur det ligger till. Skulle vara jätteroligt för mig, detta är vad jag letat efter liksom, men mamma måste påminna mig om att inte va för snäl haha, ja skulle lätt gå med på vad som helst o typ betala för o ha den eller nåt o de är ju lite dumt, ska man göra de ska man göra de rätt o inte betala för alla kostnader osv för det finns fler att välja på liksom.  Jaja hoppas det löser sig och jag förhoppningsvis får hem den nästa eller nästnästa helg om allt går som jag hoppas :D

Dåligt väder somsagt så ja skipper ett morgonridpass o sätter mig o ritar upp något inför hoppträningen på onsdag istället! Wie :D

Tie you to the table

Meaow haha. Godmorgon!

Har släppt utlite hästar i skritten osv, Linda markerar fortfarande..... :( buuu.. hoppas verkligen hon blir bra till Norge..

Åja, ska skissa upp lite vad jag ska ha på banan.. är ju träning med Nicole och Elin på onsdag igen och ja tror vi ska backa lite o gå back to basics o ingen banhoppning this time, huhu, för Nicole har bett på sin glada lilla häst igen så nu kan vi work-a som attan igen ;D  Får se vad jag kommer upp med, tror de blir rätt lite hinder och istället öva på anridningar osv, mycket skritt o trav and so on, meaow. Ja, jag är tillfäligt katt, i know, men de är dags för det.

ja har helt stört ont i min axel - igen -.- vet inte exakt vad jag gjorde, har sträckt den så utav helvete, knappt kunnat sova i natt pgav de xD kaninte vrida huvudet åt något h åll, elle rlite åt vänster bara, och kan knappt lyfta högerarmen xD ochill! :(

Jaja ska ut o byta hästisar nu hihi, Hejs.

Gladast i världen

Gokväll :'D

Sitter här och ler hihi, tror jag hittat mitt perfekta projekt.

Ett 7årigt sto som hon jag skrev med sa att hon ville ha den hoppad championaten och sen sälja den, det låter ju PERFEKT, in fact så ska jag kontakta henne mer i morgon och så ska vi höra lite så kaanske om jag har tuuuur och allt går bra och jag sköter mig hihi och är snelhest i telefonen så får jag titta på den redan nästa helg och kanske redan få hem den då! Det vore fantastiskt underbart superroligt, tror detta kan ge mig mer motivation typ till allt, UNDERBART :'D

Är superglad really! :') Det verkade så himla perfekt! åååhhh.

Red fille förut också, myyycekt galopp och mycket GASA framåt ochsen tillbaka igen och gud vad fin han är min underbara häst, UDNERBARA HÄSTAR :D

En dålig nyhet är dock att vi stryker nog Linda från NHS.. och hoppas hon blir bra till Norge istället.. vill såå gärna ha med henne i NHS och det har jag längtat efter så länge men å andra sidan får man va lite jävla realistisk och tänka efter o inse att jag älskar denna häst och tycker den är perfekt, vill då inte ta några onödiga risker. Får hoppas på Norge istället! :'D


dressage

...på rätt låg nivå haha. Red Rosa med dressyrsadel och kandar o inte förrän i slutet nämnde mamma att ja skulle rida ihop henne mer -.- så red halva passet med bakbenen kvar i stallet så att säga, närå så illa va de inte men ofta så släppte dom, och de va ju för att ja itne red ihop henne ordentligt, konstigt liksom, men kände inte det på samma sätt som de syntes när ja sitte ri dressyrsadel o hela grejen som inte riktigt är my cup of tea.

Men i slutet fick hon skitfint steg och hon va jättehärlig :D Fina rosie!
ooo sen lite förvänd galopp..

ungefär hääär började jag rida ihop henne..

och det får avsluta detta inlägg huhu :D bara så ni vet så är ja rätt väl medveten om hur o-korrekt min sits är, jag hatar tips från andra som jag itne bett om, i really do, men om ni känner att ni kan påpeka någonting som faktiskt är realistiskt så feel free de tar jag gärna emot då jag själv itne är hundra på hur det ska vara liksom! Inom hoppningen så är jag så jävla medveten o säker om hur det ska va, hur det är och vad jag ska göra åt det, skillnad här, så somsagt, bring it on :)

Change in my pocket

Red zwiggysne på banan förut, hon är sne. de är nåt som är snett alltså, sadeln ligger typ rätt men det är nåt som är snett, hon liksom verkligen tdligt flyttar över mig till ena sidan, till höger, och hon går gärna på ett sånt sätt och rör sig på ett sånt sätt så att hon avbelastar högersidan kan ja tänka mig, därför jag åker ditåt.. Jaja de gick rätt bra ändå, jobbade mycket med att flytta ut höger så hon skulle lägga mer vikt där och vinkla sig mer åt vänster, hmm. Jobbade mycket på en stoor åttvolt över bommar och att hon skulle gå i ett jämnt tempo, körde även mycket utan stigbyglar. Hon va rätt körig mde huvudet såfort jag skulle ta en förhållning, lite lluftsprång för hon vart frustrerad osv, men det släppte när jag släppte så det va chill, fin häst i allmänhet.

Fick sig en ordentlig tvätt med linimentshampoo "cool off" efteråt så nu är hon ren och fin hihi, zwiggyyyy :D

Ska köra nåt liknande med dom andra också, och se om ja kan klämma in wirreplutt på ett hörn och köra honom i pessoan :'D Jag saknar Linda :( såhäääär mycket :( <3333 Nu måste hon bli bra .____. men hon bara markerar nu iaf :< Finaste lilla underbara häst :(


love is the answer

Morrn.

Är rätt unsure about vad hästarna ska göra idag, hmm.. Tror jag kör dressyr, det var ett tag sen ;) haha nä men jag rider alltid dressyr, i varje pass så är det alltid skänkelvikningar, förvänd galopp, lydnad och så vidare inblandat, dom går ju alltid i form osv, men va ett tag sen ja körde plain dressyr på banan utan hinder, dock blir det mest mjukgörande idag, inte hög dressyr, de blir gutt, vi behöver sladda banan så då kan man ju passa på när hindrena är borta.. Eller ja, bommar kommer det ligga framme, ja blir uttråkad annars ><

Men ja tror ja kör det med alla hästar alltså, ja, låter chill!

Kommande helg är det ju första NHS helgen, då ska zwiggy och rosa gå, zwiggy ska gå 125 - 130 - 130 tror jag. Rosa ska gå 130 - 140 :)

Helgen efter det är det NHS igen och då ska FIlle och Linda gå förhoppingsvis, Fille ska gå.. öh.. 135 135 140? eller kaske 135 140 140 eller nåt, ja vet inte.. Det är iaf två kval och sen vilar dom lördag och sen finaler på Söndag, fast har dom itne kvalat finalen så är der consulation på lördag :) men den behöver dom ju inte gå osv.

Jaja de märker vi, Linda ska bli frisk först!

Och jag tänker mig att om zwiggy går superbra så kan man kanske köra 140 med henne den andra helgen.. meaow, får se alltså, hon ska ju inte med till Norge.. eller..? assåshit får se haha.

Jaja nu ska ja ut o fixa allt, är uppe före mami o papi idag meaow :D

You say it best

Mjeaow gokväll på er!

Rosa fick en svängom i skogen, hon var fin, red runt på lite olika ställen, örde lite förvänd galopp på gärdet oc klättade lite, mest chill, hon behöver chill-rundor för att hitta lite egen framåtbjudan ävne i skogen :D

Fille fick en genomkörare på banan mohahaha studdsserie och mycket studds där det bara var två studds men väldigt korta så han fick dra åt sig benen väldigt fort. Körde det lite mer än vanligt, siktar på träningsverk i morgon haha! Så han får gå bara väldigt lugnt och mjukt på bana i morgon och bra mjuka upp honom!

Men han var verklige superfin, han är så jääävla snabb i fram de är helt otroligt :D

well, nyss la ja ut en annons på hastnet om att jag letar projekthäst, tycker det känns passande då jag nästan kan känna att ja kört fast lite, elel ritne alsl kört fast men vill vara mer mångsidig vilket jag blir om jag får håll apå med något som inte gått 130klasser.. eller de kan den ju visst ha gjort men något som inte är så lydigt eller välridet. Zwiggy är ju out of controll rätt ofta men hon är ändå så jävla medveten om att stannar hon inte o böjer på nacken inom tre sekunder så blir det inte kul, så hon lugnar ju ner sig direkt haha.

För jag kan nog tycka att jag är väldigt duktig på att få hästar lydiga, just detdär precisa, att dom ska lyssna NU och itne sen, dom ska vara alerta å att det ska ta stopp just DÄR och itne två meter senare, jag kan vara jävlit konsekvent om jag tycker det behövs, även sträng men rättvis, så då känns det också som att jag kanske kan vara till hjälp för någon, någon som kanske är lite höjdrädd och vill sälja sin sjukt fina häst för en dyr penning men vill då få den hoppad lite högre först eller så, eller någon som vill ha en olydig häst - lydig, eller någon som helt enkelt vill att hästen ska få tävlingsrutin, ung som gammal, elelr ja.. gammal är väl inte så bra, inte typ 16.. men ni fattar :D ska bli kul o se om någon nappar :D

Nuuu ska jag.. inte göra nåt :D meaow!


I could fly

Hihi, red zwiggybästivärlden på banan förut, på det nya bettet som jag visade för några dagar sen och med graman, gramen hade jag endast för jag tänkte studdsa lite ordentligt och hon har fortfarandeite svårt för att ta det lugnt i det så då var gramanen rätt bra kände jag, så man inte tar tre studdsar i taget xD

alltså shit.. Juste bytte även sadel, nu har hon den som Rosa och Fille numera går med, dvs
Och det blev väärldens skillnad, jesus, jag satt på ett HELT annat sätt på henne och hon var 5 gånger lugnare än vanligt, gosh!

Så värmde upp länge, vill gärna skritta fram länge, ta några travsteg och sen ligga i luuugn väldigt låg jättelångsam galopp rätt längesom uppvärmning men det brukar inte gå med henne för hon blir så jävla stressad o svettig efter några varv så man får värma upp mer i trav, men nu kunde jag ligga o galoppera typ lika länge som fille och hon vart itne ens svettig för att hon va så llugn, helt underbart vilken otrolig skillnad!

Värmde upp LÄNGE med småövningar, hihi vilken lycka att kunna göra alla dessa saker på lika lugnt och kreativt sätt som med dom andra hästarna, kunde ju göra allt ju o svänga o de gick långsat innan och efter :'D HON HOPPADE TILLOCHMED MATTAN!!!!!!!!!!!! wow. Alltså hon var helt otroligt duktig, sen hoppade hon även studds serie med 5 kryss och hinder osv, världens bästa finaste zwiggy!


Så otroligt nöjd, ååh vad roligt! :D


Better without you

Goood morgon!

blev 7 timmars sömn som vanligt, haha, jag suger! Jaja.

Today så ska Fille gå på banan, zwiggy med tror jag, Rosa får skogen för hon va så duuktig igår :D blää ja saknar Linda :(

Så nu ska ja ut o släppa ut alla i skritten, när dom tre friska har gått klart sina 45 minuter så äre dags för Linda o Wirre att gå sina 15! meaow :D

Such a crazy thing

Go kväll ;D

Efter att vi varit o hälsat på Challe igen så sprang jag direkt o tog in Fillelille o satte på honom pessoaselen och körde honom, han var suuupeeerduktig, så himla fin är han, hoppade även en liten sockerbitskavalettisaksak inspänd för första gången och han va jätteduktig, använde ryggen mer, ska försöka få mamma o köra honom i pessoan minst varannan dag så han får motioneras två gånger om dagen så ofta som möjligt!

och haha jag fick se detdär söta bocksprånget från marken nu, HAHA jag dör, att se en sån stor häst göra ett sånt litet litet men ändå synbart bocksprång som en tjock ponny va verkligen kul haha, söta lilla bubben :'D

Linda såg bättre ut idag, det går åt rätt håll iaf! Nu kan vi nog börja ha henne i skritten typ 15 minuter per dag, som wirre alltså! Hoppas hon blir bra nu.. Fina fina linda, ska vara såå rädd om henne när hon blir bra, alltså ååh <33
Men hoppas dock hon kan gå norrköping, får se, man skulle ju kunna gå in i bara en klass, typ en 140 eller nåt, får se alltså, annars sparar jag henne till Norge! men vore kul o ha med henne i norrköping..  spear ingen roll, VÄRLDENS FINASTE HÄST <3 hon är så perfekt :')


Nu ska ja arbeta fram lite svett o sen blire duschen o sen sängen, ska sova tiidiigt, 10 timmars sömn here i come :DChineybiney

Mammas hand.. om ni undrar..

Told me that my hair was red

Tjeenare.

Red ut zwiggy en liten sväng i skogen, hade babypelham men hade tydligen glömt kedjan så de gick ju sådär haha. Jaja hon va.. glad.. iaf ;D

Nu ska vi iväg o klappa på Challe lite, jag fotar såklart :D vet inte om vi kan ta ut honom idag igen dock.. men vi får se! Söta lilla bebispluttinutti :D hoppas han fått liiite mer form!

Egentligen är det mycket roligare att ha ett föl på kort avstånd ifrån sig än direkt här hemma, för då varje gång man besöker så ser man tydligare skillnad än när man ser honom varje dag liksom! hihi. Hade gött :D

CHALLE

.... Challe måste ju va ett bättre smeknamn än Conny?! eller hur? CHAALLE, jaa, challe är väl bättre... RIGHT?! ja det är det. CHALLE blir bra. Hej Challe :D

Looking at you

Tralala guten morgen.

Har ridit Rosa på banan såhär på morgonkvisten, red på silikonbettet igen, hade satt upp en rätt lång studds-serie, och sen några andra små hinder som jag hade sänkt. Hon va fin, mjuk osv, jag har bytt sadel - igen, på henne så nu har hon den hon hade från början, den som zwiggy och linda har, så om jag byter ut min prestiga så letar jag efter någon tll zwiggy för jag har ingen perfekt till henne just nu.

Anyway, men jag vart osäker på hur det skulle kännas på högre hinder med denna sadel och det bettet osv så vi öjde upp ett räcke som jag hoppade 3 gånger, låg kanske på dryga 130, och dom två sista sprången fick vi till det perfekt, hon hoppade upp sig helt otroligt så nu vet jag hur jag ska göra och känns det såhär bra i 130 på fredagen så blir det 140 på lördagen! :) Hon får även gå in med detta bett, jag tror det blir bra!

Fina lilla rosie :'D

Nu har hon alltså denna sadel:

Kidooo

HAHHA fick nyss ett sms från KidO; " Men hallå ska du inte blogga mer idag eller?! kom igeeeeeeeeeeeen" Hahaha så ja.. here we go, jag är trött osv.

Har ridit rosa och fille efter zwiggy, båda i skogen, rosa tyckte allt var farligt och vi spenderade sammanlagt 40 minuter åt att stå STILLA och försöka sparka oss framåt för hon hade ingen lust alls att lyssna på mig, som vanligt ride rjag utan spö o sporrar så ja hade itne så mycket o säga till om, reaktionslös var hon verkligen haha. Fille fick springa fort i skogen, HAN GJORDE ETT BOCKSPRÅNG haha jag dog, nivet ner med huvudet och OINKABOINKA  hahaha de va aaaskul, värsta ponnin.

trött hejs

Sådääärja

Nu är det helt bestämt att den ska heta Chini con carem! Det är det som står i försäkrings-saksaket, YEEAAAH :D De känns fasen helt rätt, jag menar hur ofta får man chansen att mixa namnen i stammen på det sättet så det dels låter bra, ser bra ut, och är lite kul med maträtts-grejen? aldrig igen såvida man inte kör på inavel haha. Nu är det bara bäst för Conny att bli svart, för han har bara en vit bak-kota, inga andra tecken, så nu får den fasen få en snygg färg! ;D haha!

Äsch men ska bli så kul, 3 år är SÅ lång tid, men fatta vad mer jag kan o tre år inom unghästar osv, wooo då har jag aknske också börjat rida Olle lite, men Johanna ska rida honom ett par åt till iaf för hon rider honom SÅ himla bra! Nu längtar jag bara tills Irma o Carro kommer hem! Vilket borde bli i augusti-september där någon gång! YEY :D då har vi ju ridhus också förhoppningsvis, så alltså ja, " de går bra nu kompis de går bra nu", yes, på allmänt bra humör idag, det är fan soft.

Nu ska jag chilla lite, sen äta några pannkakor och sen ut o rida någon! Yeeeyyyy :D


Tainted love

Red ut zwiggy en sväng, på flippanbettet, men hon kändes så ojämn ett tag så ja gick hem o visade mamma, men då va hon superfräs helt plötsligt.. suck, men jag passade på att hoppa lite - idag igen, på detta bett, aldrig hoppat på det förut, och jesus värsta succén, hon springer fortfarande efter hindrena men lugnar ner sig rätt fort och hoppar ändå helt okej så jag är supernöjd, komemr film på det här nedanför.

Blir nog tillochmed så att jag går in i norrköping med detta bett, haha. Tror hon får gå typ 125 eller 130 först, är osäker på klasserna osv, men känns det bra så kan man kanske. hehehe.. överraska lite.. vi får se (:

Men somsagt, hon springer ju iväg efter hindrena osv, men annars väntar hon fint mot hindrena förutom det första språnget, och hoppar luftigt och fint även om hon studdsar lite, och springer iväg kommer hon ju göra ett bra tag, de kommer ta mycket tid innan hon blir lydig efter hindrena, det är ändå sååå mycket bättre liksom, och med detta bett så gick de ändå o sakta ner rätt fort, så jag är supernöjd, fina zwiggy :)
Walking in memphis

Morgon!

Nu har FilleLille vilat i TRE dagar, men det gör faktiskt ingenting, han behöver nog en liten vila, så får han gå hårt nu ett tag och sen lugnt veckan innan norrköping (: Så det blir bra!

Well, idag så ska ju då alla gå, alla tre dvs. Zwiggy ska få en svängom i skogen, wie, Fille behöver nog också ne trudilutt i skogen, fan, rosa också! vad tråkigt, men okej ;D De blir gutt!

Sötaste näsan EVER
Dina var glad att se mig också ;D
Haha nacken.. alltså hon ser ut som en hingst, det är helt stört.. När hon kom till oss först så hade hon INGEN nacke, såg ut som Yanne i början ungefär, Och sen när Julia ridit henne ett tag så fick hon säkert 10-20 cm mer hals och jag varken överdriver eler ljuger för de är stört, och hon har kvar den kroppen de är en heeelt annan häst, stört!

Chini con carem..

Haha, bidde så att vi döpte om den igen, de fanns så himla många som hette Cash In, så ja, och hur ofta får man chansen att ta tillvara på stammen i namnet på detta vis? neeveeer again! Sen tänkte vi kalla den Conny? eller har ni några andra förslag? ge gääärna förslag!

Hade en lyckad hoppträning med Elin och Nicole, framsteg med den lilla ponnyn tror jag allt, den stora wannabe ponnyn reds ju på hackamore igen pgav något i munnen så det försvårar ju ofta saker och ting med en stor stark häst. Men dom va superduktiga :D

sen har ja fasen inte haft någon tid till nånting utan hann äta lite och sen iväg o kolla på BEBISEN :'D har massa bilder men jävla fucing iphoto har fuckat sig så jääävla hårt så ja ORKAR inte och ger själva FAN i att fixa allt nu, ni kan få två bilder. Fin är den iaf och "Oa" trodde den skule bli svart, HOPPAS :D
Det är en hingst om ni inte förstod det xD

Hoppträning

Sådär, har varit på hoppträning för Lotta Björe med Zwiggy.. Hade babypelham på henne och det var nog rätt beslut även om ja verkligen ogillar att träna på det för hon är så himla känslig i munnen på det och reagerar så jävla hårt när jag tar i henne, men annars had eja nog inte kunnat genomföra någon av övningarna så de va bra.

De va mycket fokus på att ha större glaoppsrång o ett bättre utomhus-tempo... haha.. Zwiggy är inte riktigt klar för det kan jag väl anse, men jag bestämde mig för att go with the flow och åtminstone försöka >< men de va mycket stress fårn hennes sida för hon blev hetsig osv osv men med tanke på dom omständigheterna så gick de väl helt okay, gick o styra mellan hindrena o ho väntade faktiskt lite bättre än vanligt när hon är såhär, så det var ju bra, de är dock att de inte går att svänga till höger när hon stressar upp sig, hon bara gör ett luftsprång o hopper åt vänste ristället, suck, men de gick helt ok.

Olle och Johanna var md också och dom va heeelt otroliga, tror aldrig olle hoppat så fint som han gjorde idag, kommer bilder på honom sen!

Först kommer några bilder på zwiggy :D

haha va ful hon är -.- tar inte ens i ><Orkar inte mer nu haha.Well, om en halvtimma kommer Nicole och Elin hit och tränar, sen ska ja rida Fille en sväng.

På tal om fille, kan även meddela er att alternativ B på fråge-grejen igår var rätt ;)

Han går i en liten hage runt skrittmaskinen, skrittmaskinen är alltid öppen liksom, och på något jävla vänster lyckades han fipple igång skrittmaskinen, lyckades alltså trycka in en liten liten knapp på en låda typ, aah, och sen gick han in i farten -.- haha, så han gick där självmant i en halvtimma tills ja tog ut honom xD korkade häst haha.

Alalalalalalife is is wonderful

God.... förmiddag (:

Håller lite på the truth bakom dom tre alternativen sen igår haha, så gissa på så berättar jag i nästa inlägg :)

Jag har klippt halva zwiggy idag =_= hann klippa alla ben sen så slutade den funka, tog inte alls osv, jävla sär-skär! Tur att hon har fjunig kort päls så de inte syns, får klippa henne till norrköping istället, blä. Haha det är en upplevelse att klippa zwiggy, framförallt benen, för hon lyfter hela tiden, och om jag då råkar typ röra på mig så ror hon jag blir arg, och då vänder hon sig helt om o STIRRAR på mig och hon pluppar som en fisk med underläppen o ba PLUPPLUPPLUPPLUPPLUPPLUPP hur jvla fort som helst, ser helt sjukt ut ja måset filma nån gång hahaha ja skratta så ja tjöt, satan så arg hon va x'D hahha zwiggybitch.

Men ja, Hoppträning för Björe idag, stooora utebanan.. heh.. ehe.. Har inte en aning om vad jag ska ha för bett men blir väl babypelhamet, vill SÅHÄR inte träna på det, vill inte, vill träna på nåt mindre skarpt, men ja red på ett mindre skarpt igår och hon va bitch och stark som attan, och det plus stor utebana, i'll pass alltså, så kör på babypelhamet så ja har nån kontroll :(  jaja får se hur de går ;D

jaja, hade bra :D


Pownie

Ida vad här och tränade idag, hon hade sin dponny Pommes med sig som jag beordrat haha. Jag satte mig upp rätt direkt för ja ville se hur det var så jag kunde hjälpa till, och ojoj vad det gav resultat, i slutet kunde hon faktiskt rida ihop honom som en ordentlig häst och han hoppade bättre än någonsin så jag är nöjd.

För att bjuda på migsjälv lite så lägger jag upp filmen från när jag red honom haha, jag vet självkalrt att jag är jättestor för honom, självklart, och är man så stor så ska man verkligen inte hoppa såna små hästar, men jag ansåg att det var nödvändigt för att kunna lösa problemen som hon haft, dvs att han hoppar flackt och studdsar före hindrena, det visar han ingen tentens till här, eller hur? ;) kan bero på att man rider behärskat, ihop och i form mellan hindrena, sen hoppar han inte lika bra med mig som med henne för jag är så stor, men det kan jag ta, han hoppade ändå runda språng och lyssnade, Great!

I have a fråga to er

Jo.. Idag serni så fick Fille vila.. Fille höll inte riktigt med om det beslutet så han valde att ta det i sina egna hovar istället, Jag har här tre alternativ som ni får välja mellan, Vad gjorde han?

A: Han hoppa över den låga muren och sprang till hagarna och lekte runt lite
B: Han valde att sätta på skrittmaskinen och motionera sigsjälv i en halvtimma
C: Han sprang igenom staketet och sprang ruuunt ruuuunt på gården till ja fick tag i honom


SÅ, vad tror ni?


Sweat

sjukt varmt har det varit idag, ja har gått runt i linne hela förbannade dagen, det är fasen inte vanligt.

Har bara ridit en häst haha, får se om ja hinner båda två efter träningen sen annars får fille vila idag också!

Men red Rosa på banan, hoppade lite, hade mitt älskade silikonbett, har lånat ut de ett tag så inte haft något :(

Jaja, gjorde som jag palnerat, värmde upp lite lätt, i fin form och hon va supermjuk o lätt o fin!

Sen började ja småhoppa och har gjort en sån perfekt bana alltså fyfan vad bra hindrena står, sjukt nöjd.

Gick helt okay, efter ett tag kom ja på hur ja skulel få upp henne i luften lite mer.. och även om bettet kändes bra, så tror jag ja ska köra på vanligt tredelat eller kandar i norrköping.. för hon kom itne riktigt upp i luften så bra, förutom på en rätt stor oxer som hon hoppa amazing på varje gång, men det räcker ju inte, hon ska ju hoppa amazing över alla hinder, hmm...

Men det jag gjorde var att itne ta i henne, bara sitta HELT still med händerna mellan hindrena, inte rida i form men absolut itne dra upp huvuet utan bara ha jättejättejättemjukt, löst och fint stöd i handen och hon slog inte med huvudet en enda gång, hon verkade nöjd med det liksom! så får man vara mer nogrann med att rida i form alla andra dagar haha. Men ja.. Tror ja ska prova vanligtr tredelat, eller kandar.. får se, tror mest på tredelat, de är nog det jag kommer gå in i 130n med.. 140 känns far away, men de känns som ett sånt läge då ja måste utmana lite, även om de inte känns riiiktigt korrekt för det, men ja tror det skulle få mig/oss att börja rida lite mer o få igång powern liksom.

Jaja nu har ja typ.. två timmar tills ida kommer eller nåt, är helt trött så orkar fasen itne rida någon innan, de är för varmt.. för ja ska rida hennes d-ponny lite osv så då äre lika bra o sitta i soffan med min underbara burn o bara chilla faaan.

Kommer nog upp film från rosa sen, även om den inte va super, för hon hoppa jättedåligt på en oxer, jaja!


Sunnysunnymornin'

Det är faktiskt årets hittils härligaste dag tror jag allt, fyfan va soligt o härligt, helt galet!

Linda är halt fortfarande, men lite bättre iaf, Wirre är söt, och hästarna går i skritten, jag har flyttat alla hinder på banan så mamma kan sladda, sen ska ja bygga upp lite hinder, tänker mig myycket lydnad osv eftersom fröken johansson kommer o tränar today, men även så man kan hoppa vissa hinder lite högre då jag tänkte hoppa rosa idag. Fille får gå skogen och zwiggy får gå lydnad på banan haha, wie.

Alltså Linda <3333 jag vill såhäär mycket att hon ska bli bra.. shit det är världens underbaraste häst, kan inte annat än o välja henne före alla andra.. hon är underbar, hon är bäst, hon är helt jävla fantastisk, hon är så vacker, jag dör. Buhu bli frisk dumma häst :(

Men ja.. Nu ska ja snart ut o flytta ur hästarna från skritten, egentligen borde jag rida nån nu för de lär ju bara bli varmare.. vetifan alltså, får se hur jag gör haha, blir nog att rida en efter träningen sen också haha.

Later ikväll måste jag klippa zwiggy också.. bläää, men hon kan inte åka såhär på hoppträning haha. Juste, hoppträningen är utomhus på VRFs stooora bana, superbra för zwiggy, osäker på vad jag ska ha för bett dock.. hmm

jaja de löser sig, ha en brun dag today everyone, hihi!


Hahaha..

Well, Corre and Rosa on screan xD lool.

Ok den blir lite långtråkig ändå.. men glömde bort att ja skulle prata ibland i galoppen haha, äre inte chill hur still ja sitter när ja galopperar henne haha? de blir så när hon får gå med lösa tyglar och man bara gliiider häst huhuhu :D

Skogstur

Tog en härlig sväng i skogen med Rosa! Hon är så jävla seg när man tar in henne fårn hagen osv, helt galet, men får DRA fram henne, och när man då har så mycket vikt lagd på gimskaftet för att få henne framåt, då tycker hon det är jättekul att tvärstanna och slänga up/bak huvudet samtidit så man FLYGER bakåt, alltså, man LÄTTAR från marken, det är galet, jävla häst, dryg. Men sen vart hon pigg och glad i skogen iaf, fina rosa :D

Kommer lägga upp en 10 minuter lång film från den turen sen haha, den är rätt chill vi möter kossor hihihihi, men den kommer, lär tar ett tag o få upp den osv.

I morgon tänkte jag sätta upp lite hinder på banan och hoppa rosa, inte mycket men måste prova en grej, testa en ny taktik hihi, se om de funkar osv. Fina fina rosie :D

Trouble me

Well som ni säkert förstått så har blogg.se varit lite bitchiga senaste dagen/dagarna, har dock varit seg med att blogga men det gjorde ju inget för det publiserades inte ändå haha. Men nu är jag back on track :D

Igår red jag Zwiggy och Fille i skogne, ordentliga klättringspass, Rosa vilade, så hon får gå idag så får dom andra två stå, dom har gått så himla mycket nu, dags för en vilodag liksom, dom går ju i skritten så dom rör ju på sig anyways!

På onsdag är det hoppträning med Zwiggy i think, det är välbehövligt kan jag berätta haha, både för mig och henne, Lotta Björe är behövlig just nu.

Men ja.. Så ska väl ut o rida Rosa snart, mitt nagellack ska bara torka först huhu.. Hon får skogen, lite framåt fokus osv, är ju så härligt väder! :D

Ha en fortsatt awesome eftermiddag :DOch Emma Fors, råkade jag ringa dig tidigare idag? Mobilen måste ha kopplat typ dig som kontakt via facebook eller något och så måste jag ha kommit emot, Haha, förlåt isf, itne säker påa tt ja lyckades ringa men ja, om så var fallet så ursäktaaaa :D:D:D:D de va liksom inte meningen hihi

Värdelös update osv

I know, sorry for that, inte haft någon motivation alls till att blogga idag, sorrey!

Red zwiggy i skogen nångång kl 3 typ, klättrade mycket och körde en längre galopp sen, hon va stirrig som attan och bara för jag tog i henne udner galoppen för hon itne skulle styra ner i diket så blev hon istället livrädd för diket och hoppade ner i det ANDRA diket -.-hästen som tänker efter..

Men ananrs var hon väl duktig haha.. energi fick hon ut iaf, klättringen gjorde hon super, blev dösvettig.

Sen red jag Fille, tvådelat pelham i skogen, samma sak med honom, klättrade länge, längre än zwiggy och mer galopp, han blev inte ens svettig -.- snacka om lugn häst, bara för att hon hetsar upp sig liksom. Fille var duktig i guess, lite käftig.

Inte så mycket mer o säga, typ.. öh.. ööööh.. de blir nog bra!

o e går inte o lägga upp bild hihi.

Snake

Måste bara bjuda på några bilder på min ormiga häst.. Såhär gör rosa ibland, oftast är det av hennes små "ticks" att hon knäpper in näsan för ett ögonblick och sen tillbaka till vanlig form, eller iblad när hon får flugr på näsan, eler när det regnar, och ibland bara slipper hon arbetet för en kooort kort sekund och knäpper in näsan, haha.. jag tycker hon ser ut lite som en alien, titta på öronen, dom pekar neråt xD
Det är tur hon är fin all annan tid av passet iaf :D

Fillidutten <3

ZTänkte rida ut på fille, men när jag kommit en bit, skulle precis börja trava, så mötte jag grannarnas hund som dom höll på o leta efter, sveriges drygaste jävla hund förövtigt, den är typ 20 cm hög och ser allmänt bitchy ut, mötte den i en kurva och den tittade itne ens på fille, lilla jävla hunden bara strofsade förbi hästen på 172 och brydde sig ingenting, suck, så fick vända och tvinga med den hem, olydig är den ju också så den vände ett antal gånger, jag gillar itne ebba.. Bjebb-ebba, Bjebba!

Då ba NAE så jag red på banan istället, hade pelham på honom, alltså jesus.. har inte ridit på det på banan på HUUUR länge som helst, han va helt magisk, red i slowmotion i galoppen, i rund, otroligt rund och fin form, och han va bara helt underbar, han är så jävla lydig och välkontrollerad när han är sådär och då är det fan bara njutning att sitta på.

Men red runt och gjorde mycket mjuka lugna halter, stärkande är det (även när ni klättrar era hästar, gör mjuka halter i någorlunda form när ni klättrar nerför, otroligt stärkande!) och han var bara helt <333333 Hoppade lite små kavalettihinder och en liten tunn trippel, red an den i väldigt långsamt tempo och kort galopp så han skulle veerkligen få tänja ut bakbensmusklerna för att ta sig över, vilket han gjorde också, han är fin denhär hästen. Gjorde snäva snäva svängar och verkligen vände upp med ett galoppsprång kvar till trippeln bara för att han skulle ha så kort galopp som möjligt, fina fille!

Ibland gillar jag min valack :') min enda valack :'D eller ja wirre också.. Hoppas Dinas unge blir ett sto också, hihi, jag gillar ston..
uteliutut

Fina rosie! Nu ska jag ut och rida Fille i skogen :D

Vattenmattaaa

Red Rosie på banan hihi, red på samma bett som ja visade i samband med ett zwiggyinlägg igår, även det jag red fille på igår..
Well, inget perfekt Rosa-bett direkt, men de funkade väl helt okay, hon va ridbar liksom haha. Seg ramåt och lite seg att reglera, men de va okej, hoppade lite småskutt och provade sen vatten"graven" vilket jag aldrig gjort förut..
Först sprang hon vid sidan..
Sen hoppa hon över ett hörn.. men ändå vid sidan
Sen hoppa hon tyyyyp över hela, fast landa på dendär svartvita bommen, suck, mamma som lägger massa bommar, arligt o trampa på ju -.-
men SEN hoppade hon fint över :'D ursäkta sitsen, men ja drev på rätt ordentligt innan xD
Sen provade hon ANDRA sidan :D roligt. Jaja, hon ser snygg ut i modellen här iaf haha
Men sseeeennnn fick vi till det, mitt över och allt! woho :D Fina rosa :D

God morgon, startar upp med en lista ;D

Vad heter du ?: Cornelia
Hur gammal är du ?: 16
När är du född?: Augusti
Har du några syskon?: Ja
Hur gammal är den äldsta?: 35, eller 36 kanske, vafan :o
Vad har du för husdjur?: hundar & katter
Vad gör du oftast vid datorn?: Musik, Bilder, Bloggar samt facebook, msn på den andra datorn
Har du någon bästa kompis?: ja

Vilka är de två sista siffrorna i ditt mobnr? : 23


Gillar du tuggummi?: yep
Dricker du kaffe?: no way in freakin' hell
Känner du någon i jokkmokk?: .....nej...
När var du senast i mataffären?: öööh... no idea
Vad gjorde du där?: tvinga mami köpa burn

När ska du gå och lägg dej?: Ikväll ;D
Har du msn?: aah
Tycker du om Nirvana?: Sådär, helt okay


Har du en ipod?: jaa, typ.. 4? men har tappat bort 3 -.-
Vad har du på väggen till vänster om dej?: fönster och gardiner ><
Vad dricker du helst?: Burn
Civilstatus?: haha, singel xD elelr ja.. Gift :D
Popcorn lr chips?: popcorn
Vad ska du göra imorgon?: De va nåt ja skulle göra på måndag.. Kommer inte ihåg
Vad lyssnar du på nu?: MCR faktiskt, haha

Har du nagellack på dej?: Yes

Hur många piercingar har du och vart?: inga -.- öronen räknas inte ._.
Gillar du jordnötter?: Nja
Kokos då?: Njaa
Vem står 2:a i din kontakt lista som börjar på L i telefonen? men shit orkar inte springa bort till sängen o kolla
Vad är din naturliga hårfärg?: blond xD
Vad är ditt dröm jobb?: Jag är redan anställd ;D
Hur ser dina strumpor ut som du använder just nu ? nanana går barfota atm
Vad har du för övriga kläder på dej?: typ ridbyxor och tshirt
Äter du nånting just nu?: Gum
Dricker du nånting just nu?: Nope, snart vattendags!
Vad har du för bakgrundsbild?: Fille, på andra datan melwin.
Ska du på nån festival i sommar?: Nope
Har du något armband på dej just nu? Nää
Vad har du gjort idag?: ätit äcklig macka
Har du några hängslen?: noes
Nitbälte då?: någonstans xD
Gillar du kakor?: Gief me cookie
Vad heter du på bilddagboken?: Correhest / PWWND
Vad har du laddat upp för bild till den här listan? Haha jahaja, det var tydligen en bdblista x'D 
Varför valde du just den bilden?: för du suger :')
Vad tittar du på just nu?:vad jag skriver..
hungrig?: Nope
Gillar du svart?: god yes
nöjd med ditt hår?: Jarå, eller nja.. jag blir aldrig nöjd xD
Säg nån söt: Nej :)

Har du gosedjur på sängen: nej ><
Äger du några priser: ett antal
Techno lr hiphop?: hiphop ><
Har du några tatueringar?: nää ;<

Har du skrivit nåt på musmattan?: bärbar data baby
Vilket är ditt tur nummer?: 4
Har du några tvångstankar?: ja
Vem var du med senast?: ööh.. no idea
Vad sa du senast?: "noway"
Varifrån laddar du ner musik/filmer?: föll för trycket och köpte premium, så nowhere

Är du en morgonmänniska eller nattmänniska?: Både och, somnar alltid och vaknar alltid, oavsett tid.
Är du allergisk mot nåt?: Nä

Bostar du tänderna morgon och kväll?: haha nej xD
Vad hade du för några skor idag?: trololol
Är du helsvensk?: Yes, typ
Tycker du om kyckling?: Mja
Vad har du för betyg i matte?: ***
Får du lätt finnar?: nää
Vilken frukt är godast?: Banan :D
Är dina föräldrar skilda?: nej
Vem står först på din kontaktlista i mobilen?: vet inte ><
Tycker du det är kul att fylla i denna listan?: har inget bättre för mig (y)
Varför gör du det egentligen?: Har tråkigt, och är trött
Bor du nära vattnet?: Mja, rätt så

Har du en gungställning?: not anymore :(
Vad såg du senast för film?stallkompisar :') och nåt amerikanskt på tv igår typ
Med vem såg du den?:först kidO och sen papi
Vem prata du senast i telefon med?: öööh... mami i guess
Har du/ har du haft tändställning?: nej
När var du på bio senast och vad såg du?: long time ago, med nichole i guess, tror vi såg "vampyrer suger" som förövrigt är den sämsta filmen i världens historia
Vad åt du för middag igår?: bröd :)
Vad ska du göra när du fyllt i denna listan?: skynda mig ut till hestisarna
Hur många gånger har du flyttat?: never
Bor du nära någon av dina vänner?: Nej xD
Har du något emot bögar?: Nej!

Vem krama du senast?: inte den blekaste, skulle gissa på linus xD o de va typ tv veckor sen, chill
Vem sa du hej till senast: ööh.. no idea
Har du nån stereo på ditt rum? Jaa, en minicoopers i radio-form :D
Vilka är dom tre första skiverna du kan hitta: no idea
Har du webbkamra?: Yes
Är du trött?: mjaa
Har du vänner som aldrig sett dej gråta?: jag har vänner som aldrig sett mig gråta ja? i princip alla xD

Elit jao

MEHEHE, endast pgav dendär 140 placeringen i Norge - så får jag nu rida elittävlingar, SAMT är kvalad utomhus sm med Linda.. HIHI. Dock nu i norrköping så valde jag att rida den nationella "touren" för då blir det lite mindre motstånd hihihi.. onödigt att rida mot alla domdär läskiga när man inte ens är rutinerad själv där.

Har lite mer koll på klasserna nu.. Inte helt säker men ja.

Första helgen med Rosa och Zwigg, då ska Zwigg gå typ 125? på torsdagen och rosa får vila då, sen på fredagen ska rosa gå en 130 och zwiggy också, och om rosa känns bra i dendär 130n så får hon gå in i en 140 på lördagen, zwiggy får antagligen gå en 130 då.

Andra helgen med Fille och förhoppningsvis Linda, så.. shit ja kommer inte ihåg, tror dom ska gå 135 - 140 och sen om dom kommer till final så är det 140 på söndagen också, annars consulation på lördagen som jag itne kommer rida antagligen, allt beror ju lite på hihi

Jaja ungefärliga klasser sådär iaf, chill! Härligt att ha kommit upp och va lite stadig på 140 nu, faktiskt!

Zwiggadabiggada

Zwiggy fick sig ett pass på banan förut, haha.. Tror ni inte hon går rätt förbi mattjäveln? utan att knappt titta på den? ja som hade ställt mamma fö att filma det så ni skulle få se hur hon reagerade igår -.- så typ bryr hon sig inte ens, dumma häst haha! Nej men det var ju superpositivt att hon lugnat ner sig lite angående mattan haha, hon va även superlugn och fin hela passet, tills ja började hoppa lite, eller den liilla lilla bocken hoppade hon relativt lugnt och innan mamma började filma ba hon rätt fin på det svartvita räcket också osv, Men sen när vi skulle hoppa över mattan............ haha man verkigen kände hur skräckslagen hon var, visste inte vart hon skulle ta vägen, typ försökte få alla ben så långt ifrån mattan som möjligt, stannade typ tre gånger innan hon vågade hoppa över xD

Sen hoppade vi några hinder påf öljd inklusive vattengraven och wiie studdsay hest, men hon är så duktig ändå, för även om hon blir upphetsad efter att man ökad farten mot en vattengrav osv, så har hon ändå fått lära sig nu att direkt ner if orm ändå, även om hon är hetsig haha, så de ser nog bättre ut än vad det är, även om de inte ser bra ut någonstans förutom när hon är lite lugn xD

Kommer film senare osv!

Fina zwiggy :D


Sådär gör hon innan hinder, bu. men hon kan faktiskt hålla formen ibland också :') nu snackar vi dock 30 cm höga hinder, uhhh


haha, älskar bakbenen här, så gulligt xD Hon ser ut som en kanin :DKlasser

God morgon för det första.

Linda är.. inte sämre, snarare liiite lite bättre, men markerar fortfaarnde.. :( hoppas de inte är nån jävla blödning i karpaltunneln eller nåt sånt, de tar sån tid :(

Jaja, ska snart rida Zwiggy, men har liiite mer koll på klasserna till Åby nu.

Rosa tänkte jag inte rida på fredagen, isf är det 125 då tror jag, eller 120 kanske, no idea, men jag tänkte hoppa över det och bara rida 130 på lördagen istället, för sen finns det 130 även på söndagen, men känns hon fräsh och bra i 130 så går jag nog in i 140 på söndagen istället, Det tror jag blir bra!

Zwiggy går typ 120 125 och 130! De blir super, hon kanske itne ens behöver  gå 130 på söndagen allt beror ju på, egentligen ska man rida så många jävla klasser som möjligt med tanke påa tt man betalar meetingavgift på typ 1000 spänn haha, så bäst för hästarna att dom rider in lite cash nu va!

Men ja, kommer nog film på Zwiggy från idag sen, ska be mami filma :D

Rosa + Fille

Skrev ja nåt om rosa? don't think so.. Red ut henne i skogen på tredelat gummibett.. eller fan skrev ja om de? jobbigt läge. Inte ås mycket o skriva iofs, hon va superfin i skogne, klättrade mycket, hon vart svettig, galopperade sen superlänge i fri fart, hon fick såklart böja in nacken lite men annars rätt fri form också, bara åkte med och nöt av farten liksom, gasade itne ofc men hon fick köra på själv liksom, huhu. Sötrosa.

Fille red jag på banan, på samma bett som jag visade i samband med Zwiggy förut, de funkade väl helt okay, inget wow men mamn kände att han inte kunde köra sig fast på bettet lika bra som på vanliga bett, detta pgav tungfriheten, men han va fin, körde mestadels av passet i slow motion, han skulle gå i kortkort gaopp och "ihoptryckt" bra form, det behöver han, varje dag ska jag göra så, ska börja eller avsluta nästan varje pass med det på banan, det är precis vad han behöver, den typen av muskler.
Bilden ovan, nu går han väl inge perfekt med halsen där, men den visar ändå prov påa tt han snart har orken att bära upp sig bättre med ryggen, där höjer han ju ändå ryggen för att vara han, även om han går i hög form så trampar han under sig fint också, FIna Fulle!
I detdär måste han bara lära sig, och bygga muskler - för att orka backa upp nacken med och inte trycka hals och nacke framåt bara för att ryggen och baken arbetar, men det kommer!
Bildserie haha.. Först ser vi "hindret".. Planerar lite..
Vänder runt lite...
VÄnder runt liiiite till..
Laddar, hindret är säkert AS högt!
OMG VILKET GULLIGT LITET HINDER HIHIHI
Behövde då inte lyfta på benen för detdär hörru

...Now we're talking :'D    Detdär är förövrigt den stora zwiggy-ätande mattan, haha
Sen lite chill relaxed rygg-höjande galopp :'D
fina fille :D
Sen lite chill relaxed skritt höhö
Haha jo, bilden nedan här, jag har fått sån "skäll" av alla, sylve bland annat, nej itne alls skäll men dom har nämnt det flera gånger, att min skänkel är för långt bak och att den ska vara vid sadeljorden.. Jag gillar inte den tanken för jag tål inte stolsits, tycker det är fult och allmänt opraktiskt och ger dålig balans.. Men nu när jag ser att jag faktiskt flyttat fram skänkeln till sadeljorden så ser det ju inte så fel ut ändå? Jag är kanske knappt kapabel till att få stolsits, kanske rider på ett sådant sätt.. medans andra kan typ ha skänkeln vid bakbenen och ändå se ut att sitta i stolsits, haha.. knepigt. Men ja.. Är nöjd med min skänkel nu, har verkligen ändrat min sits!
Här tycker jag han bär upp sig fint lilla fille, håller bara stöd på yttern och sen håller han balansen själv :D sådär ska det alltid se ut med tyglarna, inte riktigt där än haha xD
Efter att ha hoppat vattnet några gånger så trampade han rätt i den... FLERA gånger, då blev vi arga. Nej men de va inte bra liksom, så vi vände på skiten och hoppade från andra hållet.. då gick et LITE bättre iaf.. han va ju inte i vattner i Norge iaf..Hoppas han bara gör såhär på den hemma! På bilden va han duktig och trampade inte i :) 
Sen travade vi av :D
Fille va lite lagom glad över att behöva stå still på framifrån-foto.. fick bara fram ett öra haha
Men sen fick han för första gången gå ut där de fanns lite gräs :') han vart glad. Fille är som en tjock ponny när man går med honom, han ser gräs - han går till gräs. Man har inget att säga emot till Mr Siljaline..

Later

Skriver mer om fille sen.. Bjuder på tre bilder från ridpasset sålänge
BIlden ovan, titta så förbannat liten jag ser ut, haha han ser enorm ut på denär bilden!

:(

Ok inte ett dugg sur längre, hihi. Elelr jo tycker sånt är dåligt, men lilla julide, chill.

Ja fick anant att tänka på.. Sadlade på linda och gick mot banan, kände direkt att hon va ojämn så började trava dirr på långa tyglar och hon va jättehalt.. hästjävel

Hoppas på vrickning.. vis atte på magneter och släppte ut henne i hagen, jävla förbannade hästjävel, ja vägrar att hon blir halt nu, hon är ju den perfekta hästen.. adgljabgljahbgjhbefjhgb fan

Nu ska ja rida Fille.. orkar inte skogen, han får gå på banan o bli lydig eller nåt..  ghnghnhnbfdffghjklkjhgf :'<

-.-

Sur atm, suck, för det första så hatar jag försenade människor i allmänhet, punktlighet är så jävla viktigt. För det andra så  - för mig - är det helt ologiskt att man kan glömma bort att meddela att man lär bli en komma fem timma försenade, eller inte komma alls. Kl 4 skulle dom varit här, klockan halv 5 fick ajg veta att hästen inte gick att lasta, jag har FULL förståelse för att man självklart itne kan planera sånt, MEN, man börjar itne lasta klockan 4, right? inte när man ska va här då -.- utan då - när man märker att de kan ta ett tag, så meddelar man det. Och märker man att man itne kan komma alls,så meddelar man det också, direkt när man vet.

En timma åt helvetet av min tid, jag är lat, i really am, timmar går förlorade åt alla håll varje dag fö rmig för ajg är så jävla lat, men nu har jag planerat ut en dag efter detta och tids planen bara bläää försvann. Nu ska jag ut och rida två hästar, Hejdå. De är chill julide, jag förstår, MEN, stör mig ändå något jävla fruktansvärt enormt på såna här saker -.-

Latmask

det är nog det ordet som beskriver mig bäst just nu haha.

Hade nyss två timmar på mig att rida nån häst innen jullelide kommer, men jag orkade inte så tar två hästar efter att hon tränat klart haha.. Fille i skogen och Linda på banan tihi. Varje dag längtar jag efter att rida Linda.. Det säger rätt mycket om hur underbar hon är, hon är perfekt :')

men ja..Nu ska ja bara se om ja kan göra NÅT vettigt, fixa lite mer på banan maybe, tills kl 4 på den lilla ungen kommer o ska hoppedihoppa, form mellan hindrena vare ja, det är'la dagens mål haha.

Zwiggy inte alls bitch :D

Hihi, Red zwiggy på banan, Har ett nytt bett som ja fick igår:
Där är det liksom.. Vinklat MOT mig, sidan som visas mot kameran ska vara framåt i munnen, för det är inte bara böjt uppåt med tungfrihet, utan...
Det är även böjt framåt, åt VÄnster på denna bild är alltså FRAMÅT i munnen, inte uppåt eller åt sidorna utan Framåt, så det följer munnen väldigt fint men blir ändå lie skarpare, och det är helt fast, alltså orörligt, förutom ringarna då, där är de typ som ett eggbett.

Förutom att jag hittat en gammal oanvändbar trasmatta som jag lagt över ett litet hinder som FAKTISKT hade smidit planer på att äta upp zwiggy plus att den hade sylvassa tänder OCH morrade åt henne - så gick hon väldigt fint :D Första minutrarna bestod av att övervinna mattan, dvs våga gå förbi med 10 meters avstånd.. Den stor ju intill spåret så de blev rätt svårt, många tvärvändningar i galopp, alltså i såna lägen är jag så förbannat bra på att sitta kvar, ärligt, hon varkligen försvinner xD haha
Men jaja, tillslut chillade hon ner sig lite och kunde gå förbi på spåret, hon tittade lite snett på den..
Den stod alltså typ tre meter längre fram på hennes höger sida, och ja hon vrider såklart på näsan för att jag drar i tygeln, men fick göra det för att hon inte skulle vända o springa därifrån xD fick hjälpa till lite liksom.
Sen kom vi från andra hållet..
Detta då efter en halvtimmas övning, tänk er hur hon såg ut i början -.-
JAG KOMMER DÖ
..Jag kommer överleva :')

Sen hoppade vi en liten oxer några gånger, hennes framben har verkligen förbättrat sig, lång väg kvar men mycket bättre än för ett år sen!
Sen hoppade vi vattenpresenningsgraven :'D på FÖRSTA försöket klarade vi det, utan minsta tvekan :'D förra gången, förra sommaren, så stannade hon en gång först hihihihi duktig flickaaa :D
Lägger väl upp fler bilder sen typ!

Sunny Day

Är väl en bra beskrivning av dagen, aight? Fint väder jao.

Well, Idag ska jag först och främst fixa lite på banan, sätta upp mycket höjbara lydnadsövningar, så kan ja hoppa superlåga med Linda, zwiggy och rosa, eller itne med rosa, hon kan gå skogen, men trötta ut Linda och Zwiggy lite, framförallt Linda huhu. Och sen antagligen fixa om lite mer tills Julide kommer och hopptränar, Fast hon är ponnyryttare så här ska de läras att ridas i form mellan hindrena och itne bara tuta på -.- tål inte sånt, de är nog det värsta som finns :')

Hihi, men ja, så Fille och Rosa får skogen, Rosa får lite mer Konditionsträning, ite klättring maybe, Fille får.. nån form av tur i skogen, ska sätta på pelham så han inte dödar mig ._. dumma fille. Och Zwiggy får chill på banan, lite styrketräning men mest lydnad, det är BARA lydnad som gäller för henne, hon är så jävla vältränad nu, mycket starkare än mina andra, så hon behöver bara lydnad, för hon är så himla jobbig nu! Och Linda är superlydig och fin, behöevr bara finslip på det, sen behöver hon bara stärkas gånger tusen, fick ju massa klättring och kondition igår så blir styrka o snabbhet idag huhuhu kombinerat med lydnad, chillidill :D

Så ja, ha en asbra dag allihopaaaaaaaaaaaaaa :D

Cash In Cooper S

Vad tycker ni? jo det är nämligen så att u har tiden gått ut för Dina som ska föla ;) Det innebar också att namnval vart väldigt aktuellt, och som vanligt så har min syster såna bra jävla idéer as always.. Så vi kom fram till detta klockrena namn :D

Cash In Cooper SOch varför är det så bra? jo..

Cash In = Cashin = Cachin = Carem+ Chinchin

Cooper S = Taget från Mini Cooper S, bilen, den snabbaste modelle ;)

Cash In Cooper S tyder också på hur jävligt dyr och bäst den är, uhuhu. Så ska de låta!

Sen är även bokstaven C min favorit, alla namn jag skriver på internet, användarnamn, smeknamn, itne bara på mig utan för allt, börjar på C. Så, it's KLOCKRENT :D Right?! Är unisex också! :D

Zwiggybitch

Jag har skrivit om fille linda och rosa va? gött.

Red zwiggy sen också, tredelat gummibett i skogen, haha.. Hon har vilat en vecka. Jag märker det nu :)

Hon känns jävligt fräsh fortfarande, mycket jämnare än förut osv, men så jävla olydig -.- bara stark, käftig och olydig och jobbig,suck, är som att sitta på en jävla 4åring. Suck, men red på gärdet länge, mest för att bara nöta.. hon lär äl ha lugnat sig lite i morgon, men blir att rida på flippanbettet några dagar tills man fått igång henne igen.

Haha zwiggy.. Nja, ska inte vara negativ mot min älskade förrän ja sparkat igång henne i nån vecka och hon chillat ner lite, blir intressant på norrköping dock.. hon brukar inte va så lugn där haha, let's hope for the best :D

Skarpus

huhu, red Rosa på banan precis, kände mig lite uttråkad så satte på henne ett kimberwickbett, rakt bett med tungfrihet i munne, dvs skarpt, satte ingen hävstångseffekt på det utan bara standarden på ett sånt bett, bar alite alltså, ville se hur hon reagerade på ett skarpt bett, med tanke påa tt jag ivll ha så lite hand som möjligt på  henne, vill bara rida henne för benen, då kan ett liiiite lite skarpare bett komma på fråga, inte lika starkt som detta dock, en åt det hållet, typ ett babypelham eller nåt.

I början hade hon NOLL framåtbjudan, gick i den kortaste galoppen EVER, haha, typ myrsteg, men efter några varvs galopp så fick jag även ett ärligt stöd i handen samtidigt som hon va fullt reglerbar framåt och bakåt. Det är inget bett jag tänker sitta o rida på direkt, lite för skarpt, men det var inte het fail iaf. Har en liten oxer uppe, hoppade ver den många gånger, låg i lååångsam galopp och gjorde byte över banan, hoppade, byte ver banan, hoppade osv, som en evighetsövning som gick ut påa tt hon skulle gå i perfekt form, jämnt tempooch hoppa upp sig, men hela meningen med att jag hade ett hinder med - var att jag skulle checka lite med min sits, se vad som kunde ändras, och ja har lite som ja kommer reglera i think, Vi får se vad som händer.

I slutet var hon dyngsvett, lååånga galopptider kan ja säga, och när hon då samtidigt - as allways såklart - galopperar i en väldigt fin och höjd form och genom kroppen så blir det ju lite jobbigare att hålla jämn kort galopp i det, men det grejja hon, Fina Rosa. I slutet var hon även väldigt fin i munnen och på bettet, men ska prova lite olika, fast mest rida på vanligt tvådelat för det går så bra, men ska se om jag hittar något då hon hoppar lite bättre på, hoppr upp sig mer liksom.


Inte bild från idag alltså.

It comes naturally

Red Linda i skogen nyss hihi. Åh fina häst :') Tredelat gummibett, hade på martingall, tänkte att de kanske är första steget mot att hon sa känna att det är fel att slå med huvudet, det har hon iofs slutat nästan helt med, gör de bara när hon gör luftsprång liksom haha.

Klättrade rätt mycket först, efter en liten galopp som uppvärmning, hon var SÅ himla fin i backarna, gick i galet fin form och var bara amazing. Efter att ha klättart ett tag så galopperade jag länge längs en väg i rätt bra tempo, såfort vägen svängde så ladda hon till o gjorde världens luftsprång, haha, rätt gulligt faktiskt, sen va hon superduktig, hoppade ÖVER vattenpölar istället för att stanna framför dom hihi, Världens finaste Linda! :'D

I morgon kör jag nog lite typ studds o stärkande på banan!

Ponni

Sen har jag gjort en rolig sak hihi, jag pessoakörde WIRRE :'D Åh han blev så glad över att få göra något, mamma var skeptisk till att longera en halt häst, men han haltade knappt något när han fick arbeta samtidigt, i ena varvet var det näst intill osynligt, och jag galopperade tillochmed lite och i höger varv va han HELT ren i galoppen, men i vänster är de krångligt, de är något i ryggen eller bakknäet, och musklerna måste ha kortat upp sig för han har liksom inte full rörlighet på det benen/den sidan, jag tänker sätta "igång" honom såhär mjukt och köra honom då och då och hålla på med sjukgymnastik hihi tills han blivit kollad i ryggen vilket han blir om typ tre veckor.

Jag hade honom inte ens inspänd i början, bara så det IBLAND sträcktes lite lite i munnen på honom, och han gick direkt i form när det sträcktes haha, han vill verkligen jobba och göra något, för tidigare när jag kört honom i pessoaselen så har han givit mig fingret och gått med huvudet i vädret tills han blivit trött och jag spänt in honom ordentligt haha, nu ba oink, vill jobba hihi, sötaste pownien ever. Fina wirre! behöver klippas dock, och tvättas.. någon frivillig? :D

Dumma häst

Red ut fille i skogne, på ett.. relativt vanligt tredelat haha. allt gick så himmelskt bra, galopperade ut på gärdet och längst bort på det, hade ingenting i hande och han var jätteifn, sen vände ja runt och wroom, de gick inte os vänga tillbaka eller åt något håll utan han bara trippade/skenade över hela gärdet och studdsa påsidan och hade huvudet rakt upp -.- de gick itne o göra nångint för då gjorde han ett jävla luftsprång, alltså jävla häst, fan va arg jag blev, alltså riktigt jävla förbannad, då våga han inte göra så mycket men blev jättestark istället -.- så gav själva fan i det och red hem till banan istället där ja galopperade igenom honom ordentligt och i slutet va han rätt fin, fortfarande stark osv men gick i jättefin form i allla gångarter så i'm nöjd typ.

Bläää de går inte o rida honom på gärdet :( I morgon ska ja sätta på honom nåt pelham och rida ut i skogen, en längr erunda eller nåt, tror det. blööö.

Jaja.

Sol <3

Finally. Sol. Väder. Bra väder. Det var på tiden. Nu är det iaf jävligt grönt ute, naturen happy, bra.

GOD morgon, god grön jävla morgelimorgon :)

Jag ska fasen rida lite hästar idag, haha, planen är ju att rida alla ><

Fille och Linda ska inte tävla förns om tre veckor så jag har ungefär två veckor att köra stenhårt med dom, mehehe. Zwiggy ska antagligen tävla om två veckor, Rosa aswell, nu snackar jag Norrköping Horse and Pony Show först, där ska Rosa och Zwigg gå, lite 120 och 130 i guess, elgen efter det, den internationella, ska Fille och Linda gå, vet itne kalsserna, men nån 140 lär det väl bli hoppas jag :)

Ingen får gå på banan idag tror jag, ska försöka få ut alla i skogen, för att tills i morgon ska ja bygga om hindrena lite på banan så det blir bättre, s då kan jag även hoppa det med mina hästar, samt plåga Julide med det aswell.

Det är härligt att ha kommit igång nu, med alla tävlingar, känns som att starta om på nytt när det blir utomhus, typ som att det andra inte räknats, det var bara uppvärmning, now is the real thing, don't you agree? jo, så är det.

Det var så roligt i Norge för ingen av dom hästar jag hade med mig hade jag tävlat utomhus förr, men det gick ju bra haha, så det var skönt :D

Nämnde jag att vi ska till Norge igen i Juni? hihi. Superduperkul!

Nu ska jag ut, Ha en härlig SOLIG jävla dag! :D


Energi

Har varit trött hela dagen men återfick nyss lite energi.

Har precis hållit i min offeciellt första träning med mer än en häst åt gången, ehehe! TVÅ hästar på samma gång. Men där går nog gränsen för vår lilla bana haha, men bra övning för min del, verkligen!

Det gick superbra, enligt mig iaf, hoppas dom är nöjda också såklart, men dom såg rätt glada ut haha, Elin var fasen inte stor hon, men duktig! Hästen var väldigt lik Yanne så jag visste direkt vad som skulle göras, eller åtminstone hur vi skulle börja, den böjde tillocmed på nacken ibland, höhö.

Men då fick jag lite energi och plockade in zwiggy o red henne på banan, på tredelat gummibett, hon kändes superfräsh, såhääääääär skönt är det. Galopperade runt lite och hon va pigg och stark men ändå fräsh, vilket är bra. Fina zwiggy, skönt att rida henne igen, va ju superlänge sen nu,t yp... en vecka! drygt :o

hihi, n3j oj, nu måste ja ut o ta in linda o rosa, Hejdå :D

Hagel

Härligt väder. Alltså.. Jag kommer llåta alla jävla hästjävlar vila idag med -.- om vädret fortsätter såhär -.- Och så ska ja sova tidigt som attans och gå upp kl 6 så ja får ork att rida alla innan typ 12 på morgonen i morgon -.- bara för att, blä. Men ska nog ta på mig typ mjukisbyxor? och rida zwiggy i ösregnet/haglet/snön bara så hon får röra på sig, BLÄ.

Och om allt följer schemat så är det ju träning här kl 5, har byggt bana, får se vad jag kan klura ut av dessa hinder, ingen super-bana men det blir nog bra, mycket svängar och korta anridningar till oxrar o tripplar osv. Gött.

Nu ska jag samla kraft till att inte göra något alls, bara vänta in klockan sjutton nollnoll och sen rida zwiggy efteråt, hon får väl gå åp banan om de ska va så att vädret har planerat att attackera jorden med fruset vatten resten av kvällen också.

Hihi, Hejs.


Pigg zwiggy. Det stod ett litet hinder ett galoppsprång längre fram om ni undrar. Och hon gapar för att hon inte har någon nosrem om ni inte förstod det. suck, Glad zwiggy.

Rosa

Red Rosa på Gärdet, hade rakt eggbett idag, tror inte ja provat de på henne förut? Var väldigt mjuk och lugn idag vilket självklart utspelade sig över hästen, det blev ett väldigt harmoniskt pass som jag är väldigt nöjd över, hon gick lugnt och rytmiskt och höll förvänd galopp genom alla hörn och i båda varven utan att byta, fin flicka. Red inte så länge, utan mer lite galopp i fin mjuk form, lite mjukt framåt och bakåt och mycket skritt emellanåt, Fina rosa!

Nu har ja lagt ut lite bommar på banan, ska ut nu o göra klart den hihi, får se vad jag får fram, dom kan ju få hoppa vattengrav idag också ;) blir kul o se hur dom klarar att få tillbaka hästarna efter den, borde sätta nåt tunns räcke tre galoppsprång efter HÖHÖ

På tal om det, Minns hur det var i framkrike, dom hade en jävlig vattengrav, stor och knallblå, och hela den stora gräsbanan lutade jtätemycket åt alla håll, så direkt efter det vattnet, så var det fyra galoppsprång i nerförsbacke till räcke räcke kombination, wpic win säger jag bara, ska utsätta dom för nåt liknande, i think.. får se vad jag får plats med. Kommer vara mycket av och på idag och att kunna göra halter, sakta av till skritt och såna grejer, framförallt mellan och innan och efter hindrena, mohaha.

Somsagt, hejdå :D

Make it happen

Tror det är lite av dom tre orden som betyder mest inom... allt. Think about it, mycket fits in, man måste få det att funka, oavsett vad.

Well godmorgon förresten!

Idag har ja lite o göra, jag ska först släppa ut alla hästar i skritten, ska tvinga migsjälv att rida en direkt, Blir nog Rosa för hon går alltid lääängst bort i sin hage haha. Hon får en sväng i skogne, lite trim på gärdet liksom.
Sen måste ajg bygga upp saker på banan, jag har en jättebra övning, för att idag kl 5 kommer Nicole och.. Elin? en liten tjej med ponny iaf haha, och jag har en jättebra plan för ponnyn, en superövning so ja själv kommer köra mycket med denna vecka, och den övningen kan jag rotera runt lite så den även passar Nicole och hennes häst, super!

Linda får nog ett lite svettigare pass idag, också i skogen tänkte jag, lite galoppträning skulle funka, kan ju iofs köra en låång skogsrunda och galoppera på alla möjiga platser, köra slut på henne lite lagom, så får hon banan  hårt i morgon och sen ett RIKTIGT träningspass på fredag, mehehehe.

Rosa får somsagt jogg i skogne, galopperar ju alltid rätt mycket, men lite lydnad i det och galoppombyten osv.

Fille får lite likannde som Rosa, skogen, lite galopp men ändå mest bara att man värmer honom idag inför en hårdare träningsvecka.

Zwiggy får lugnt  skogen, hon har itne gått på så länge nu så bara skritt och lite galopp omtagligen.

Hihi, naw, nu är jag sen ut, Hejdå, ha en bra dag :D


Haha oplattat vs plattat. Långt hår osv.

fotbollar?

Det faller fotbollar från himlen =_=

Tog nyss in alla hästar, tur att dom hade regntäcken över dom tjocka innertäckena, dock blöta igenom menmen. Ooh nu regnar det bara, chill :D

Jag är faktiskt inte ett dugg dyster över vädret, är positiv till regn och att allt grönt får vattnas, att himlen valde att falla ner i form av hail and snow är ju dock inte lika härligt.

Får se om ja rider någon mer idag, måste bli Fille då, för han behöver direkt ut och bygga muskler, jaja får se, hovslagaren kommer snart, då blire kanske zwiggy so sätts i fokus istället kom ja på, hon måste ju komma igång nu ffs!

Fina hästen :)

Red nyss finaste Linda, alltså denna häst är perfekt, bortsett från att hon är så skör och kräver så mycket "behandling" på benen (då menar jag att jag måste passa mig för underlagen jag rider på, ofta ha BoT och Arnika och såna grejer) osv så är hon så perfekt, SÅ perfekt, samtidigt som det alltid finns något att jobba med.
Red ut i skogen, hade tredelat gummibett, och åh fina häst! :')


Skrittade länge och läänge på tygel i fin form och låg form, Travade lite längs med vägne och sen in på gärdet då vi började galoppera rätt direkt, red runt på en liten fyrkant i kooort kort långsam galopp, inget vidare tryck men hon satte verkligen under sig, samlade sig något otroligt, är sån underbar känsla när man sitter helt perfekt i sadeln, rätt upp, helt stilla händer och har rätt hållning och man har hästen på yttertygeln och kan glappa helt på innern och den bär upp sig själv, helt amazing, fina fina linda.


Gjorde mycket byten, övade på att göra dom rena och precis där jag sa att dom skulle va, när hon gjorde det perfekt så övade vi mycket snett igenom, hålla galoppen och fortsätta i förvänd galopp ie tt helt varv med bra hörnpasseringar, fantastisk är hon, Magisk.

Nu är det snöstorm. Måste nog gå ut och ta in alla -.- an inte rida i dethär, helt omöjligt, hoppas de slutar :(April?

Träligt väder, hagel, snö och färgen grå visar sig, inget upppiggande direkt.

God morgon för övrigt.

Idag hade jag tänkt jogga typ alla, Zwiggy får sko påslagen idag så kanske henne med, dom andra har jag planerat att bara jogga igåg dag och sne köra rätt hårt med, klättring, konditionsträning, studds, and so on. För hela helgen har dom bevisat för mig att dom är lydiga, jag har inga som helst problem att svänga, ta förhållningar, öka framåt, eller liknande, så fokus ligger i att stärka dom, något lydighetspass i veckan lite då och då men det kombinerat med trycka som studds isåfalll, ni behöevr inte oroa er, vad jag än gör så gör ajg det i form, klättrar, kantrar, studds, dom ska alltid gå i form, dom ska åtmnstone böja huvudet lite, tex när man klättrar, hoppar högre bana eller kantrar, punkt.

Well, så de va väl planen, sen kommer antagligen ida och tränar idag, inge höga hinder för hennes del utan mer lydnad, haha. Kanske kan sitta upp på d-ponnyn hon har igen, va ett tag sen nu, måste övertyga blondie att hon har en lydig häst, inte en pigg studdsig ponny, bara för att man sätter press på den o stressar den inne på banan så betyder det itne att den är så av naturen, den är lydig ida, punkt.

Mycket punkter idag, haha, punkter är bra. Men ja, shit, för mycket text kl halv 8 på morgonen, ja gick upp 7, inte ens mamma är vaken -.- så nu blir det frukost och sen ut o fixa hästarna, Ha en great day!Det går bra nu

It really does, det går verkligen awesome nu!


Först och främst går allt som det ska med hästarna, förutom zwiggy som har taskiga fötter.. tappade en sko nu när vi var borta också så kan kansk eite rida henne på ett tag? vill att de ska va bra, låter henne hellre vila en månad än o rider på en häst som känns ojämn pgav fötterna :(

Jaja, dom andra är super!

Sen denna vecka har jag.. 3 träningar, 4 olika tjejer!

Tisdag: Bara eventuellt, men isf kommer Ida o tränar.
Onsdag: Då kommer Nicole och.. jag kommer inte ihåg vad den andra tjejen hette? Elin? har svårt med namn haha. Två stycker iaf, blir kul, kan nog ta båda samtidigt time to advance liksom.
Fredag: Jullelide!
Gött, nu måste jag komma på nåt smart o sätta upp på banan bara :D

FIlm Rosa 125

Här är filmen på Rosa från hennes sista klass, 125, är så nöjd, hon ska egentligen gå mycket mer i form mellan hindrena, men ALL fokus låg på att endast hitta rytm, vilket hon har så himla svårt för då hon gärna blir sringig, inte het, utan bara springig, så hon fick gå med huvudet lite i vädret.. jaja, hon hoppade nästna alla hinder jättefint iaf, fina fina häst :)

Sen i omhoppningen så ser ni att ja vänder upp lite ruskigt nära dendär blåvita oxern, men de va inte det som var problemet, problemet var att jag red för mycket, hjälpte henne liksom, därför rev hon, och efter det hindret så ba vafan gjorde jag nyss, och klappade hästen o släppte trycket så hon rev haha, två totala ryttarmissar även om ho kunde hjälpt till på den första där, men grunden va fin, lugn och stadig, så jag är nöjd.


Älskar btw det hon gör i början, när hon inte vill byta galopp så hon springer o steppar typ tre meter och jag bara sitter helt orörlig tills hon fattat vilken galopp hon ska ha och börjar galoppera ordentligt xD så typiskt rosa!

Film Linda 130

Här är filmen från första dagen, kolla bakbenen i trekombinationen.. haha jesus. Hon va helt fantastiskt fin, really, underbara häst!

Film Fille 140

Här är filmen från sista dagen i 140. Som ni ser så har han helt enkelt inte kraft nog att klara de som han river, han river tvåan, fyran och ut ur trekombinationen, tvåan vet ja iten riktigt, han orkade itne, fyran kommer han intill så han orkar inte hoppa upp sig och likaså ut ur kombinationen. men hörreni.. KOLLA SPRÅNGGET PÅ TREAN, den gröngula oxern.. OH MY LORD han är typ en meter över och har INSANE teknik, jesus amalia som nichole brukar säga.

Här får ni den, och somsagt, tänk på att han är trött.

God Morgon.

Förlåt för dålig updatering under igårkväll, men hade faktiskt inget internet på knappt 8 timmars bussresa och kom hem vid halv 2 på natten så ja gav själva fan i o blogga då haha.

Idag blir det chill, och de är nog rätt välbehövligt, då jag är sjuk -.- fan vad jag hostar, hemskt. Måste hitta ny, stenhård, farlig och frätande hostmedecin.. hihi be gone liksom.

De är väl Rosa som ska joggas lite kanske, hon får nog en svängom ute i skogen framåt kvällen, för tills dess tänkte jag glida runt i mjukisbyxor, gött. Lovar också Filmer från helgen idag, ska gå och fixa det rätt snart hihi. Så lär pluppa upp lite under dagen :)

Ha en bra dag alla, i know i will, lever fortfarande på hästarnas fantastiska prestationer, vilka individer, helt blown away är jag.


mitt vackra lilla rådjur :')

140 Linda

Hon kändes jättematt och trött på framhopp, inte så konstigt! Men hon kämpar på och jag fick bara sätta lite mer tryck, superfin på framhopp i övrigt, men fick somsagt trycka på lite mer!

Väl inne på banan så fick jag trycka på massor, nästan köra på henne lite, jag avr liksom tvungen annars nådde hon itne över oxrarna, men hon va superfin, klankade i två bommar i början men sen satte jag ännuuuu mer tryck och hon va superfin, nolla fram till 7 b då hon inte nådde över och tog baken, de resterande 15 sprången va hon inte i en jävla bom, förutom dom två i början då! och vatten hoppade hon också, wow <3 världens finaste Linda, trött men ändå världens kämpe, hon behöver verkligen bara stärkas, hon går ju förfan i form mellan hindrena i 140 så lydigheten äre inget fel på, bettet är super. Det avr bara 5 nollor i grunden, det var en A1:a, så jag kom 6a! :') supernöjd, debuten JU!

Och all möjlig cred till Louise Torgersen sm kom tvåa på sin 7åring, andra 140n, jesus vad den hoppar, gosh, hon blev slagen av sista snubben, och satan vad han red, kan tänka mig att de kändes rätt okay att bli slagen av honom, duktig liten kille, snabb och fina hästar framförallt haha. Men ja, grattis som tusan.

Världens bästa Linda <3


Suuuperduktiga linda :'D<3

140 Fille

Fille gick in först, kände att han va matt på framhoppningen så förväntade mig inga bra resultat, men gick in, och han rev som väntat 3 st, men bara skitpet, bara på grund av att han inte är musklad för detta, MEN GUD VAD FIN HAN VAR, nog en av dom bättre rundorna i hans liv, fick massor beröm från flera olika håll som tyckte det kunde bli en jättefin häst! :') Fiiina fina fille, alltså denna bana var lika jävla hög som 145an i helsingborg xD Så jag är supernöjd, hoppade vattengrav och räcke med turkost rätt stort vatten under hoppade han också, FINA FILLE :'D


Fick KÄMPA mig runt verkligen, så tänker inte säga att ja har nån vacker sits över hindrena, nejnej, och flaxade med armar innan hinder gjorde jag också, men fick verkligen göra llt jag kunde haha, ska byta till små små sporrar på honom för ja använder sporren så mycket på honom och rullsporrar blir så vasst då, vill inte att de ska bli märken liksom. Men ja, annars är han fin, och banan va så hima stor så de blev inga superkort, men fin är han :D


liksom av 16 språng rev han 3, ajg är nöjd :D
Här rev han haha, kom jtätenära, men superduktig ändå hihi.

morgon!

Goooooooood morgning! Jag vaknade nyss endast pgav att ja itne kunde svälja, länge sen ja hade så ont i halsen, som tur är gör de inte liksom ont i hela halsen, utna känns bara som att man har ett 5 cm brett djupt sår där någon har fläkt av huden, gör verklinge ont, haha, men de går över direkt när an äter nåt så ja ska itne klaga, men ont gör de, på riktigt!

Jaja, idag börjar min klass 12 tror jag, 140n alltså, Fille är först idag, nu när jag vant mig vid tvärtom så är de lite synd, men detta lär jag mig nog mycket av, att helt plötsligt rida dom i annan ordning, de är ju två helt totalt olika black and white hästar, bokstavligen, allt är skillnad, dom är raka motsatser, inom allting, precis allt!

Rosa stryker vi somsagt, för hon har skött sig så fint, hihi.

Fille har startnummer 8 och Linda har nåt på 20 typ, tar nog ut båda samtidigt, så kidO får skritta henne ett tag, eller iaf stå med henne ute och klar och sista stunden skritta, jaja de löser vi.

så nu ska ja äta klart min frukos, sen skickar ja nog ut josefina o gå med rosa så kan ja knoppa dom andra, eller skicka rnog ut linda först, för hon förstör sina knoppar när man går :( jaja hihi. Ha en bra day


Till vänster om Fille står linda, och skåpen står mellan dom, de går itne att ha NÅNTING på skåpen eller ha skåpen öppna, allt åker ner, båda är så fippliga :( men söta :'D
RSS 2.0