Work it like that

Ridit Linda och Rosa. Linda var jättefin i början, traven och galoppen var ruggigt fin, SEN blev ena långsidan förbannat farlig. Alltså gud så jävlig hon var, fick bli riktigt förbannad, alltså jävla sto, hon var fan bara dum -.- Hon gick inte i närheten av ena långsidan, ALLS, utan bara tvärvände längst upp och ställde sig rätt upp o stegra o hoppa iväg o höll på, suck. Så höllpå med det i säkert en halvtimma, hon var helt dyngsvett efteråt, trots att vi bara skrittade och jag försökte ju skritta runt fyrkanten så hela tiden fick hon låg lång lös form längs andra sidan för o lugna ner sig så hon skulle stressa av sig lite, men icke.

I slutet gick hon typ 3 meter nära den på rakt spår, då nöjde jag mig o gav upp, haha. Dumma häst.

Rosa var fin som alltid, barbacka, bara vanligt lösgörande, upp me drygg, in med bakbenen och ner med huvudet, enklare kan de inte bli ;D haha,hon var jättefin, fräsh som alltid.


On the edge

Sådär, allt är typ klart, föruotm sadeln och sadelgjorden för dom ska jag användaaa nuuu :D

Ridit FInja också, i skogen.

Ska låta dom knapra morötter och hö nu och sen ska ja rida Linda i ridhuset, samma som tidigare, något varv galopp och lite avsaktningar och såna grejor, Rosa ska gå barbackaaa och Znuten får vila för Jennifer kunde jogga henne i skogen under helgen, jättesnällt!

Så well, hejs :D


Jag saknar att rida världens bästa Zwiggy!

Serious business

Har putsat lite nu, det tar lika lång tid o göra bara rosas grejer nu - som det vanligtvis tar o göra allas, för hennes gör jag sådär extremt noga nu haha, plockar isär varenda lös del och putsat för sig, heahea.

FIlle var frisk iaf! Helt ohalt och så vidare, men med tanke på att benet fortfarande är tjockt och såret är öppet och varar, så får han sin vintervila nu. Men skönt att MEDVETET sätta en häst i vintervila nu, haha, dom andra hr liksom krävt sina egna vintervilor, haha -.-

Åja, ska'la ut o fortsätta :) Hejs!

'Bout to have a party

Phew, Mamma har åkt med fille till kliniken nu, ska kolla om det är något kvar i såret eller om det är blodförgiftning eller nåt sånt. Så jag har i egentligen bestämt att han inte ska med o tävla, så blir bara en häst denna gång också, haha. Inte lika äckligt långt nu iaf.

Znuten Rosa och Linda går i skrittmaskinen, Linda har inte gått i skrittmaskinen aaaalls sen vi ställde av henne, så ja börjar 10 minuter om dagen nu plus ridning, mest så hon ändå får röra på sig nu under helgen när jag inte är hemma. Så ska ut o ta ut henne nu!

Mjukisbyxorna är på och ja ska putsa hela förmiddagen, älskar att bara tävla med en häst kom jag på nu ;D

Sen ska ja rida Finja i skogen lite senare, och sen får Linda Znuten och Rosa gå i ridhuset ikväll, Jag har somvanligt noll tidsuppfattning vad gälelr dagar innan tävling så det blir ju barbackaridning på rosa idag o inte i morgon, jhaha! Suck.

Hejs :D Ha en bra dag osv!Haha klassikern i repris ;D Var sjukt nära på o åka av, frambommen låg på 150 för de va på framhoppningen till 150klassen som jag trimmade fille o provade nytt bett, haha. Hamnade på sidan och fille hoppade iväg efteråt för han är ju så bakskygg haha, men ja klamrade mig upp på nåt jävla vänster, haha! Det var askul hahaha

I don't wanna be

Ridit znuten nu, och HAAAA, sa jag inte att hon skulle vara asfin idag eller? I THINK I DID! i'm åsum.

FAN va fin hon var, alltså shit! Vanligt tredelat, hon var så gryyymt fin, från början till slut. Fin i handen, gick i fin RUND form, kunde gå i låg form och kunde kort aihop sig, woah, helt chockad typ. Traven var gudomlig och galoppen gjorde hon superduper! Kunde tillochmed tänja på gränserna, göra ökningar och minskningar, kommer ihåg i början när hon knappt gick framåt, hon kunde typ inte öka utan hon liksom gick i samma tempo, kunde korta ihop sig lite men framåt gick inge bra utan hon bara liksom gick LIITE för fort hela tiden ungefär.

Störd skillnad, jättekuuuul :D Hoppas Jennifer kan skritta ot rava henne lite i skogen i helgen, vore bra, hon har gått hårt nu :D Men sååå duktig hon är, fina lilla bebishästen :D


Rosa är en fin häst :')

Carneval of rust

Mememeaow, ska ut or ida Znuten nu, dressyr i ridhuset, känna om de är någon skillnad från i förrgår!

Kom på att det är bra om Rosa vilar idag, Så får hon ridas igenom i morgon och kansk ene liten skogstur också, och sne barbackapasset som alltid inträffar dagen innan vi åker o tävlar haha! Så ja!

Men ska ut nuuu, Hejdå :D

Power has a knowledge

Morrn! Eller förmiddag typ!

Har ridit Linda och Finja, Linda var fin, skrittade ner till ridhuset idag istället för o leda, vi hann göra ungefär femhundrasjuttioelva volter men tillslut var vi inne i ridhuset :D

HAHA vilket påminner mig om igår, haha ja skratta så ja tjöt, när ja skulle rida rosa, så skrittade jag ner till ridhuset o de va bäcksvart, men hon var snäll och gick framåt, men så var det en YTTEPYTTE LITEN vattenpöl som hon råkade trampa i, man kände hur luften bara gick ur henne och hon slängde sig åt andra hållet haha, då var det igång, kampen in i ridhuset, suck, hon backa o hon vände o hon höll på, tillslut så snurrade jag runt två varv extra när hon började vända, och vad hon då itne ärkte var att när hon sen fortsatte backa - så backade hon snällt rätt in i ridhuset, haha. När hon sen vände sig om så var hon till sin stora förtjusning förbi vattenpölen och inne i säkerhet, Det var desto svårare o ta sig ut sen, haha!

Gud, så jävla blond, haha. Underbara hon.

Anyway, Finja var fin, pratar om henne om några veckor istället.


Världens finaste linda, gosh!

What's behind your back

Meaow.

Rosa var SÅ fin! Verkligen megafin. Hon är så perfekt, allt hon gör, är perfekt, allt går! kan ha huvudet cemtimeterprecist VART jag vill, kan lägga henne på ett hinder EXAKT hur som helst, alltså lägg fram ett litet märke och jag ser till att hon prickar den med hoven! alltså som avsprångspunkt på hinder, så fin är hon!

Det enda jag kunde känna idag, var att när ajg la henne större på bommar, i samma lugna tempo men bara med lång avsprångspunkt, i högervarv, så landade hon i vänstervarv, såå, hoppade ett litet räcke på liten volt, där jag la henne så hon fick hoppa av långt ifrån, i högervarv, så hon var tvungen o landa i höger, så vi stärkte något där som uppenbarligen inte var lika starkt som i andra sidan :D Så jag är supernöjd!

Fina hon :D

Ser förresten ut som om vi åker med bara en häst till billdal..


City that loves you

Ridit znutiluti också, skogen, pigg är hon, alltså haha gud så kul hon skulle tycka det var med fälttävlan! Ska tvinga näst aköpare o prova det nångång, haha! Tror det vor ekul som ryttare också o ha en sån otroligt glad och positiv häst o bara leka runt med där :)

Aja, ska chilla galet tills runt 6 då ja ska ut o rida Rosie i ridhuset. Lite bommar osv tänkte jag idag, kanske lite studds!, fast nä, har typ inga bommar i ridhuset, jag vägrar ta in jävla äckliga bommarna vi haft förut, har bara tagit in såna i plast, vi måste beställa nytt nu, suck. jaja, Heeejs :D


HAHA, från i somras, hahaha, philip.. Jag vet faktiskt inte vad, varför osv. Men ja.. Philip :D

Your time is a crime

Ridit Linda och Finja. Linda var inte lika snäll idag :< Hon hoppade o slängde sig inne i ridhuset för en sockerbit och ett hinderstöd, men de blev bättre i slutet. Skrittade länge, tog några travsteg i varje varv och sen tog jag nääästan ett helt varv galopp i varje varv :D Hon var jättefin hihi.

Sen red jag Finja, vi har bestämt nu att två veckor fram tills att vi ska till Jocke så ska hon ridas normalt, för när jag ridit henne ordentligt idag så var gon inte ojämn alls. Men jag kommer nog inte skriva så mkt om henne förrän om två veckor, vill inte skrivaomd et här :)

Ska ut o rida znuten senare o sen Rosa i ridhuset l8er, eller kanske snart, vi får seee :D


Fan va ja saknar mitt röda hår nrä jag ser det! gosh. Men det ska bli rött sen igen, jag lovar, men de var PAIN o ta sig till det blonda och blondare skare bli, såå ska fan leva med det ett tag haha så det inte var ovärt :(

Please don't loose hold

Morrn!

Well, somvanligt, ska precis ut o börja fixa.

Linda ridhuset igen, tills hon är snäll en hel dag, då får hon gå skogen haha. Znuten får skogeliskogen, hon var så duktig igår :D Rosa ridhuset igen, alltså somsagt, får verkligen ut noll från skogen en blåsig dag, hon går i en sån extrem form så de är sjukt, hon tar in näsan lite o går i en hög dressyrform men slappnar inte av för fem öre så nae. Och så ska vi se hur de blir med Finja.. får utbrott om den hästen inte är frisk -.- men ja tycker nog att en riktig haltutredning kan komma tillrätta här. Får se med Fille med, kanske behöver såret mer tid att läka ordentligt.

Jaja, Hejdå :D


living past time

Orkar itne skriva långt u heahea

Znuten var riktigt duktig, red henne rodenligt idag och mycket lydnad med bommar o avsaktningar osv och hon vart dyngsvett men tror att om hon får gå i skogen i morgon så kommer de nog kännas skillnad dagen efter i ridhuset igen, hon fattade verkligen mot slutet och får hon tänka i morgon så somsagt :D

Finja kändes ofräsh, mer om det när jag vet mer.

Gonatt :)


My music so loud

Haha, det är ju fan klass 1 varning på denhär dumma vindpusten, så ja höll mig borta från skogen idag. Ska istället ut o rida både FInja och Znuten i ridhuset sen :) Känner att jag föredrar livet :D

Bara så ni veeeet :'D


Now that it's all said and done

Sådär. Ridit Linda och Rosa. Linda var snäll idag. Eller well, jag gick bredvid henne ner till ridhuset o hoppa upp inne i det så hon hade ju inte så mycket o säga till om, haha. Sen avr hon relativt lugn. Skrittare jättemycke to länge och tog en långsida i galopp i varje varv. Börjar galoppera innan jag börjar trava med henne. Sen skrittade jag mer, gick bra.

Rosa var också fin, alltså jag har mina gamla mountainhorsestövlar o rider i hemma, dom är likadana som dom jag tävlar i fast en storlek större i vaden, så jag får in hela min hand och arm där, suck, vilket betyder att hon sjunkit ihop som bara den och det är rätt jävligt o rida i när man ska rida ordentligt, skogen går bra liksom men njaa, så ja satt mest o störde mig på det, men hon var fin ändå måste jag säga, svettig o härlig efter lite jobbiga övningar haha.

Aja, ska käka mat o sen rida Finja och sen znuten ikväll. Hade!

I remember you said

God morgon!

Vill börja dagen med att tacka för kommentaren som "Sofia" lämnade, Tack så jättemycket och ja det är ruskigt skönt med ridhus :')


Well, Ska rida Linda nu in the morning, i ridhuset......... suck. Sen Rosa, ska nog rida igenom henne lite på marken i ridhuset :) Fille ska nog stå idag, hans ben va svullet igår, men ska se hur de ser ut efter att han rört på sig i skritten. Znuten får skogen eller dressyr, får se. Och FInja ska skrittas ut som vanligt. I morgon ska ja börja rida lite mer som vanligt tror jag, men skrittar en sista dag ändå :)

Så well, have a good one!

Hanging on with you

Alltså Big Momma filmerna blir aldrig dåliga. NEVURRR, end of that story.

Hääär kan ni väl få bilderna på Rosa :D Dom blev inge vidare, men ändå :D


Första bilden här, hoppas ni förstår att et inte är någno idé att ens nämna hur hon går, ni förstår nog lika väl som jag att jag inte sitter och drar in henne, eller hur? :) Hon har en tendens till att gå bakom lod o dra in näsan och mer med det är det inte, ingen fysisk skada, garanterarar er. Ser mycket hellre att hon går där några steg än att hon slår upp huvudet några steg.

Haha, det var ovant o hoppa i denhär sadeln, på samma häst liksom. Därför jag lutar mig framåt så mycket haha. Tyckt ejag lättade ur sadeln =_= bara o vänja sig ;D

Sometimes i feel stronger

Sådärelidära!

Finja var fin, lite  som om hon testade lite idag typ, att hon täänkte tanken o vända när vi skrittade ut, men ja ponnyskänkla på framåt o så vare inget mer med det haha. Vi har köpt trav-boll-saksaker o ha i öronen på henne, orkar verkligen inte förklara men det var lite otäckt o ha det idag när vi skrittade längs vägen, för hon hörde inte att det kom en bil och ble jätterädd när den va precis vid henne, som tur var så reagerade hon ut mot diket och inte mot bilen men ändå! Får hålla mig inne i bil-fri skog och i ridhuset när jag har domdär i :)

Rosa var magisk. Gud så fin hon var, från början till slut, mest i början, så himla lätt och mjuk och fantastisk, att jag ens övervägde o säja henne, jag var ju nästan bestämd, lilla vännen.

Gjorde två relaterade avstånd längs långsidan, först ett vinklat hinder, sen 16,3m till ett sockerbitshinder och sen 19 meter till ett annat vinklat räcke. gick jättebra, typ, fast hon är ju lite sparkig i galoppen nu, får träna lite mer på detdär, men hon blir så när hon blir lite taggad, vilket hon är av sig själv nu, men får rida lite luuugnare när jag inte har hinder så hon inte sparkar någon gång. Och sen hade jag ett räcke längs med andra långsidan, de låg på 110 typ, max. Men hon var fin, hon hoppar fint nu, bara småhinder idag ju men hon hoppar ändå liksom väldigt fint.

Här är en film från när vi red några småhinder, ber om ursäkt för sparkarna men ja hoppas ni ser att jag inte direkt triggar dom, gör heller ingen deal av det, utan det är när hon slår till korsgalopp eller när hon ska byta, mest efter hinder är det. Och har lite jobb kvar framför hindrena, tycker hon spänner till sig lite, slår upp huvudet liksom, inte mycket men lite, får öva på de lite mer så hon kan slappna av ända fram. Annars är hon fin o medgörlig :D


I was her

Jag skrev inget godmorgoninlägg va? hum. Orkar inte kolla. God morgon iaf, haha.

Har ridit Linda och Fille. Linda tänkte jag åter igen va snäll o skritta ut i skogen.. gick en liten bit sen tvärvände hon o började hoppa o skena o asså nae. Det blåser ju fucking orkan också så jag riskerar inte fler skador -.- Så tänkte skritta henne ite i ridhuset istället, tror ni jag kom in där eller? Nä, blev bråk utanför i 10 minuter tills hon började hoppa och slänga sig så apss att det kunde bli farligt för både henne och mig så då hoppade jag av o ledde henne in -.-

Där inne var allt farligt också men nu var jag riktigt jävla fucking arg för hon är ju bara dum, suck. Första veckan att allt är livsfarligt, FINE, kan leva med det, men nu är hon ju bara dum. Så var jävligt sur o bestämd och då våga hon inte hoppa åtsidan mer haha. Så skrittade runt lite och hon var riktigt fin :) Sååå var jag klar.

Fille fick bara gå lite lätt i skogen för hans ben var svullet, det med såret, suck. De har inte varit svullet så förut så undrar vad det är, hum. Jaja han kändes jättefin o mjuk osv så det var ju great haha. Vi får se om vi tar ut veterinär på måndag o kollar detta, är inte helt hundra att han ska med till billdal än antar jag, kanske bli en häst igen, suck. Fast det är ju iaf världens bästa Rosa <333 så det är okej :D

Rosa är så himla fin just nu, man ser det på henne, hon sprang mot maten i hagen idag och då travade hon och shit där kom dressyrhästen fram, vilket steg och vilka rörelser, fina hon.

Ska chilla lite o sen ut igen i guess, tre hästar kvar haha.

Finja får skrittas i skogen, Rosa ska hoppa något litet språng o ridas i ridhuset och Znuten ska gå dressyr i ridhuset (: Hon vilade igår, med all rätt, hon har gått rätt hårt :)


Is who you ain't fucking with

Så, oj, 8 timmar sen senaste uppdaten, förlåt haha.

Vi hade precis satt oss i bilen då jag av en ren jävla slump kollar VÄDRET på min mobil som jag på riktigt ALDRIG gör och aldrig gjort tidigare, och lite småironiskt så sa jag till mamma att "det är molning och 8 grader varmt den 25e november", i syfte påa tt det var för jävla varmt för november, varpå mamma svarar att det nog allt är 8 grader varmt den 30e november. haha. Såklart var det fel dag, de tär den 25e november idag och hon trodde det var den 30e av någon anledning. Så de va bar ao vända o åka hem :D Då var jag sur så ja red inte förrän nu på kvällen :D

Finja var fin när vi väl kom in i ridhuset? Hon tvärvände utanför fr hon såg skottkärran längre bort i ridhuset, vägrade gå in o skuttade runt lite, och jag är så himla glad att jag inte är ett dugg rädd längre, ja typ tittar snett på henne o ba "WHAT YOU GONNA DO ABOUT IT? VI SKA IN!" o tillslut efter lite ponnysparkar (tänker mig in i hur marcus skulle gjort haha och han ahr ju 2 meter långa ben så de är bara o banka på, så jag försöker :D) så gick hon in snäll t och vi skrittade runt sen helt utan problem såklart :) Fina hon!

Sen red jag Fille, alla hästar har gått med nya sadeln idag för o känna, och det gick visserligen väldigt bra med fille, han gick nog bättre än igår tillochmed, de tni såg kort på, men nåt kändes lite obekvämt med nya sadeln bara så ja går tillbaka till den det kännts allra bäst i, där har jag bra balans och bra känsla, varför riskera det kan ja känna.

Ska försöka sätta Rosa och nån mer på den nya, Finja och Fille och Zwiggy på fina "gamla" buteten och Linda och znuten på helt nya. Så ska ja försöka rida alla hästar med den nya så fort som möjligt men vill ha lite mer bestämda sadel-regler till tävling o sånt. MÅSTE köpa nya sadelgjordar också, det är verkligen stramt på den fronten, har rätt många men bara två jag använde,r två prestige gjordar, magplattor såklart (!!!!!!!) och det är en 125 och en 130. har 5 hästar på 125en och fille på 130 haha, förstår ni? lite stramt där, Och nya sadeln är liksom högre upp och kortare stroppar så alla får ha 130 nu utom rosa så måste ha en 135 också. Phew. Och en till 125 för ja, den passar alla typ.

nu har jag skrivit så de räcker för några årtionden. Hejdå sålänge (:


Get on the floor

har ridit Linda och Rosa. Linda var ett helvete -.- skrittade ut i skogen och började med att hon stod o stegrade på stallplan o vände in i stallet, fick hoppa av, leda henen fram tre meter o hoppa upp igen, denna gången med ett spö, suck.

sen gick de rätt bra tills hon tvärvände o stegrade o hoppade igen, men de gick över typ efter två gånger, sen var hon fin tills vi vände hemåt igen, då var vi SÅHÄÄÄÄR nära att ramla ner i den FUCKING EPISKT stora bäcken som de är ett 6-7 m högt stup ner till, suck, fick hoppa av igen, leda förbi, SUCK. Sen fin tills de kom en förbannad jävla stubbe på marken och hon fick spelet o hoppade rätt ner i ett djupt dike o gick nästan omkull på de sättet som jag o zwiggy gick omkull förra året o hon blev halt i en vecka för hon snubblade så dant -.- o ut på idiotens gärde, så det var väl det bästa, att vi fick förståra lite av hans åker haha. Så fick hoppa av igen o leda henne hem, suck.

Får lösa detta i morgon haha, och ha ett fullcheck bett för detta åkte rätt igenom munnen på henne när jag såklart drar i andra tygeln när hon hoppar ut på ett nysått gärde -.- bajs.

jaja, Rosa var fin sen också, sadeln känns ok, tycker den är smal där fram men den töjer sig i guess. Hon hatar skogen dock, så jävla seg o tittig o rädd o ba NEJ FY TÄNK OM JAG BLIR SMUTSIG UNDER HOVEN OMG VI KAN JU INTE GÅ DÄR HUR TÄNKTE DU NU?!?!?!?!? DU SKA LEDA MIG TILL SÄKERHET, NU!!!!!!

..Typ. Så hon får gå i ridhuset i morgon för ja måste hoppa bara något litet språng för o känna på sadeln innan vi åker o tävlar med den, sen får hon väl gå skogen o sen bara ridhuset haha för ja får inte ut något av skogen förutom en spänd häst ><

nu ska ja till tandläkaren, hejdåå :D

Two to the one from the one to the three

Morgon! God! Yeah!

Uppe i tid idag iaf, ska ut nu så fort jag kan o börja rida, för vi ska till tandläkarhelvetet (jag älskar min tandläkare, don't get me wrong, men jag hatar tandläkargrejen i allmänhet haha) runt 11-12 så ja måste ha ridit iaf två-tre hästar. Nu ska alla få gå med nya buteten ett tag så den blir inriden ;D Den är visserligen väldigt mjuk redan nu måste jag säga, men ändå.

Jag ska ju till Billdal om en vecka, vi åker på torsdag, Fille och Rosa ska med. Båda går 140 på fredagen, 140 på lördagen och antagligen 140 på söndagen med, så tre 140 den helgen. Blir nog bra, Jag har blivit som pånytt-kär i rosa, fantastiska häst.

Aja, ska ut nu, Hejdå :D


Baby norrköping, norrköping, borås

Här är bilderna på znuten :)
vet att bilden är suddig haha, men hon hoppade så högt över så de va kul o ha med den, haha. Söt

Two legs and a working eye

Här är bakbenen i det sista fina språnget han gjorde, :D söt

heh

meeaaaowww

There she goes

Sådär, ridit Znuten och Linda nu också, Znuten gick på tredelat gummibett och skulle hoppa ett litet hinder :) Hon kändes jättefin och hoppade riktigt bra! Kommer film på det senare men har nbilder också! Hoppade i slutet en oxer på 115 vid bakbommen och hon hoppar på ett helt annat sätt, hon liksom vänder upp rumpan på ett nytt sätt som jag inte sett tidigare, hoppas det håller i sig!

Linda var ovanligt lugn idag, hon var värre påväg in till ridhuset, hon stegrade jättehögt o hoppade runt fö rohn ville inte gå in -.- men sen fick jag hoppa av o leda henne in, då typ gick hon runt rätt direkt, skuttade lite men inget farligt, kommer film på det sen haha :D Rätt lång film :D

Nuuuuu förstår ni, ska jag ut o rida rosa, och mamam har med sig en awesome sak hem, som ni kmr få se sen :'D Heeejs :D


svar

"
Superfin häst är det!!
Btw Ska ni inte ha ngn sarg? :O rätt illa om hästarna sparkar i den, då går hoven genom plåten.."


Ja visst är han!
Och jo, det ska vi, men med tanke på att hela skiten gick... på tok för mycket över pris-planen så väntar vi med det :) Det går jättebra utan förutom som du säger om dom sparkar i plåten, men vi får överleva helt enkelt, men vi ska ha sarg, absolut :)

Got that super bass

Här är en liten filmsnutt från när oxern var runt 145, om inte mer, vet inte. Han hopapr itne kanon för han drar in baken så mycket, men han hoppade iaf upp sig lite. Tror att denna häst hoppar banor bäst, inte enstaka hinder! Men somsagt, you like? you let me know ;D Letar ni stadig jävla 140 häst som gör allt för er och är sjukt stabil och ni vill ha en häst som är så välriden så man spyr så hör av er :DLiving for the moment

Har ridit FInja och Fille, finja var somvanligt mysig i skogen.

Fille red jag i ridhuset, skulle hoppa några högre språng idag o se hur allt fungerade o såg ut i morgon osv. Han var rätt fin i uppvärmningen, tycker inte alls han är lika fin som han brukar vara men ae, vi får se. Men han hoppade rätt fint när det var´småhinder, räcket klev han över så vi gjorde en oxer, funka bra upp till 140, hoppade fint.

Men sen höjde vi till 150 o gjorde den riktigt bred, första gången tvekade han o hoppa rätt upp o rev, man kände tydligt hur han tvekade, och nästa gång stannade han. Fille stannar inte. han stannade två gånger och sen sänkte vi till 135 och då hoppade han superfint, verkligen!

Tror fortfarande det spänner lite i såret, men det är inte första gången han tvekar på 150 höjder, jag tror hans gräns går vid 145, iaf för tillfället, om några år kanske, med rätt ryttare och bra träning! Men jag tror att han är bäst på 140, jag tror att någon junior (som kan rida honom ordentligt för man måste inse att han är så himla underbar om man rider honom ordentligt) som vill bli säker på 140 höjder skulle bli glad av att ha honom.  Han skule säkert klara 150 nu mer, bana på tävling är ingen fara alls, men ja tror inte han skulle vara felfri. Men inte vet jag, jag vet bara att jag tror att någon kan ha mer glädje av honom än jag på just tävlingsfronten.

Så såfort han är hel och fin i sår och känns bra igen så är jag nog redo för att lägga ut annons! Men somvanligt, vi får se ;D Men är ni intresserade så hör av er, så kan jag vara lite petig, haha. Närå. Men hör av er, han passar rätt ånga såvida man inte är för liten, jag är 165 drygt och kortare än så kan man nog inte vara, jag är ju inte jättesmal heller, men längre än mig är nog en fördel ändå :D


Waste my time on you

Sök på Charlie & Fredrik på spotify o lyssna på låtarna, galet chill musik! Snackade med han som sjunger igår så why not ge dom lite reklam, bra killar :D


Anyway god morgon!

Ska ställa in några studds i ridhuset idag, och sätta upp ett hinder, vill ta något hopp med Fille nu när det fortfarande är en dryg vecka kvar till billdal, han har ju inte hoppat något på 3 veckor nu så kanske är bra o se hur han ser ut i morgon om man hoppat dagen innan.

Då ska Znuten få ta det språnget också, ska försöka filma o fota båda :) Rosa ska pessoaköras idag, Finja o Linda skrittas som vanligt och.. that was it :D

Har dock försovit mig som vanligt nu så ska ut haha, Hejdå :D


Get buzzed

Red linda förut, i ridhuset, haha asså åh. Mitt cp rådjur. SKa rida i ridhuset i morgon emd tänkte ja o se om mamma kan filma haha för alltså.. ja. Hon håller påååå, men tänker itne ens beskriva allt hon gör förrän jag kan visa det istället haha. Men hon var väldigt fin när hon var på marken, det är ju det som är grejen, hon är perfekt och sen ba PAAOWWW och sen perfekt igen, haha. Söt.

Såg ni Ivan på tv4 i halv 8 hos mig? :D BÄST FÖR ER ATT NI GJORDE, fan va bra han är :D haha! Gillar ivan.

Nobody knows that you're cold

Ridit Znuten också. Pigg och glad i skogen. Elelr nej, i början så vände hon?! hon har aldrig visar någon form av antydan till det MINSTA lilla bitch betéende EVER förut, men idag tvärvände hon tre gånger på vägen ut i skogen, gud, blev riktigt förbannad, vad är de för jävla trams -.- suck. Hon är bara bebis så hon gav sig ganska direkt men de va inget typ vingligt långsamt vända tillbak autan det var verkligen ba NAE nu vänder jag, tvärnit o hemåt, suck. Somsagt, blev riktigt förbannad o vände tillbaka o fortsatte som vanligt, sen var hon jättefin :) Ska ha med mig ett spö nästa gång i skogen så man kan vara med på bogen om hon gör något, så man slipper bli så arg och istället kan tillrättavisa henne att det var fel, utan allt drama haha.

Jaja, ska snart ut o skritta Linda i ridhuset, mjuka upp henne lite tänkte jag :D hejsss


oh snap banana

JAG ORKAR INTE, skre vlångt och sen raderade jag det -.- Finja var mysig, fina hon, och fille var söt, och inte det minsta halt, end of story, orkar inte haha :(

HEJDÅ. hmpf.


Tungy tungy licky licky

Haha, någon som såg karatefyllan igår? Det är sveriges absolut bästa program genom tiderna, och låten soms pelades på bröllopet är rätt skön haha, om ni undrar över överskriften, untzuntz

Well, god morgon!

Ska ut o fixa hästarna nu som vanligt, Fille får gå skogen lite lugnt, Linda o FInja skrittas ut somvanligt, Rosa köras i pessoan och ja får se vad jag gör med znuten, blir nog uteritt med henne, hon var så duktig igår :D


No time to spare

Sådär, ridit Znutis nu också. Satte upp ett sockerbits hinder på långsidan, och la en bom 20,5 m längre fram. Hon var fin, red henne på tredelat gummibett, första gången. Hon var mjuk o fin faktiskt, arbetade i riktigt kortad galopp för första gången på länge idag, jätteduktig var hon!

Och det lilla hindret överhoppade hon sig nästan på, hon hopapde riktigt snärtigt och bra och var jätte försiktig om sig, lite pigg men det det var tydigt att det var intehoppatpåfleramånader-pigg och inte bara allmänt trutig o stark, så det var okay på något sätt, ävne om det ska jobbas bort såklart. Men känns bra :D

Nu ska ja bara chilla tills de är dags o lasta av en jävla ensilagebal i ladan, CIAO.


Rosa får vila idag, jag insåg förut att det bara var tisdag, och eftersom att hon inte vilar så mycket precis innan tävling så får hon vila efter istället. Men i morgon ska hon bli körd i pessoan :)

Used to dream

Sådär, ridit både Linda och Finja nu. Linda först, haha, söt är hon. Skrittade ut i skogen längs vägarna och vi kom till ett ställe där vi fick hålla på i 10-15 minuter för o komma förbi, vet fortfarande inte vad hon var rädd för men jag tror det var det plöjda gärdet, nivet sådär grovt plöjt så de va stora blågrå ler-rader som stack upp och ja antar att dom tittade på henne. Orkar inte ens bekriva hur hon höll på men hon stegrade och skuttade o sprang o höll på, efter ett tag var hon lugn och bara stegrade när hon vände runt o itne ville tillbaka osv, så det var ju bra det iaf, att hon itne sprattlar runt konstant.

Finja var fin, fick lirka in bommul innanfr huvan på henne för om man tog bommul först så blev hon helt hysterisk med huvudet, gumman. När hon fått bommul och huva på öronen så såg man hur lugnet bara sköljde över henne, hon sänkte huvudet direkt och nivet hela uttrycket ändrades, väldigt coolt att se.

Hon var harmonisk hela tiden, skrittade ut i skogen med henne också, öronen var framåt hela tiden, hon vinklade dom inte ens när vi blev omkörda av en bil, utan hon bara lunkade på o fokuserade på mig och att gå åt rätt håll ungefär, häftigt, fina hon. Hon kändes också väldigt medgörlig när jag tog ner henne i form, som att hon börjar leta tillbaka till sin fina kropp igen! Gumman.

Ska käka lite glass nu och sen ut o rida Znuten :)


The place where you go

Juste, tänkte langa bild på mina nya animo ridbyxor också. Alltså kan ju dra detta igen, jag förstår om jag framstår som någon bortskämd unge. I really do, tycker det själv. Men det är itne direkt så att jag går runt o pekar på saker och så köper mina snälla föräldrar dom åt mig. Utan det är mor min som är shopping-galen, och ofta så säger jag även ifrån och antyder att hon kan lägga sakerna på bättre saker. Men ridbyxor säger jag inte nej till, inte hemmaridbyxor iaf, det behövde jag eftersom att två av mina fina underbara ridbyxor är det hål i. Sooo. Anyway. Är nöjd med dom, storlek 34 är det också, haha! meaow.
NU ska jag ut o rida!

Start a revoulutionDär har ni grejen jag fick! Tror det var Kinnas mamma? som gjorde det, tack så sjukt mycket. Barnet ska även få ett likadant, haha. Blev riktigt glad, kommer dö med dethär armbandet, end of story!

Ska ut o rida Linda nu :) Hejs!

Took me by surprise

Har ridit Fille nu, han var stel och ojämn i traven i början, såklart. Det stramar ju, men alltså jag är helt hundra påa tt han iten har ont utöver såret så jag red skritt o galopp rätt mycket o i slutet var han jättefin och helt jämn, när en häst är halt så syns det ofta på huvudet, dom nickar till lite liksom, men huvude tvar helt stilla så därför är jag i princip helt säker.

Jag har fått typ världens bästa "present" idag, ska fota den sen! Så himla fint!

Mamma sa att det var bra om vi körde rosa i pessoan i två dagar istället, då hon är trött i ryggen, så kan hon arbeta mycket och ordentligt med den fast utan ryttare på dne liksom, låter bra. Så ska snart ut o ta Linda tänkte jag, skritt i skogen. Sen Finja, hon får skritta i ridhuset, fina fina finja. Hon är så fantastisk, gosh. Sen znuten ikväll, hon får gå ridhuset, ska se om ja kan sätta upp någon liten kavaletti o se hur hon gör över ett litet hinder, de blir nog bra.

Ciao :D


When the city sleeps

God morgon!

Är fortfarande glad över Yanne, så himla bra han har det! Dom är väl medvetna om skillnaden mellan att tjuvstoppa och stoppa för han är stressad o rädd, så han blir adlrig utsatt för den pressen, och dom tvingar honom aldrig, han rids på vanliga bett i princip hela tiden och bara pelham nån gång ibland i skogen! Kalas.

Jaja, tömde aldrig skitkärran igår haha så får göra det nu på morgonen i guess, ska släppa ut hästarna i skritten först baaah :D

Linda ska skrittas, jag tror Finja ska skrittas också, Fille ska ridas o kollas om han är halt eller inte, och znuten ska ridas. Rosa också ja, juste haha. Rosa får skogen, det är hon jättevärd :D


The lucky people

Vi vet nu orsaken till varför finja är så argsint av sig, vännen. Jag var ju itne med så jag kan inte förklara exakt, utan vet bara det mamma sagt. Men hon har ont i hela kroppen kan man säga, de kan ha gjort ont bara man tagit på henne liksom, det var tydligen ett väldigt ovanligt tillstånd hon befann sig i hade han sagt, lilla vännen. Han sa att om hon skakar på huvudet ovanligt mycket är det normalt för tillfället, men grejen är att hon har alltid skakat på huvude,t ungefär som att det varit 10 getingar som stuckit henne typ var 5e minut, så de måste ju ahft med detta o göra. Lilla vännen.

Hon ska skrittas i en vecka nu, med öronskydd, typ luva med bommul i osv, hon ska få chansen att koncentrera sig på mig och bara mig och inte omvärlden, det ska hon alltid ha tydligen, varje ridpass liksom, gumman. Sen skulle man rida rätt normalt om en vecka o sen ska hon tillbaka om tre veckor, mer än så vet jag inte. Och detta var något väldigt gammalt vad jag förstod, så hon har haft det såhär länge, fy satan vilken häst, helt förbannat sjukt, hon har ju hoppat 140 hela sommaren o gjort det bättre än dom flesta, gosh. Världens finaste.

Nu ska ja ut o ge dom käk, sen ska ja koppla på fyrhjulingen på släpkärran o åka o tömma skiten -.- vi har ju ingen "skithög" utan vi tömmer vårt på en släpkärra o tömmer den varannan dag på gärden osv. Phew, pappas jobb egentligen men han är på BALI!!!!!!!!! så ja fick ta över. han är på bali. han har varit i hongkong o är nu på bali. PÅ BALI. dricker sprit. PÅ BALI. han och mion syster är på BALI. PÅÅÅÅ BAAALIIIII där det är varmt. Buhuhuh.

Only one I ever knew

Barabapapa, ridit Linda, hon är söt, haha! Skrittade först ut i skogen en sväng och då va hon snäll, hon får spasmerutbrott ibland när hon ser något men idag var det bara typ miniexplotioner så de va mest gulligt. Sen skulle ja skritta lite i ridhuset och först skuttade hon runt lite utanför för de var superläskigt o gå in, men jag lyckades ändå hålla henne lugn så varje gång hon ville explodera så bara ställde hon sig lite på bakbenen, jag dör om hon får cpryck och skadar sig igen -.- så operation LUGNET är i full gång haha.

Väl inne i ridhuset så var det superduperfarligt, usch kan tänka mkig ghur zwiggy kommer reagera när hon får gå där om LINDA var såhär rädd, gud, allt var farligt, varje stolpe var väldigt sugen på hästskött, framförallt sött, svart, skuttigt linda-kött. Mumma. Jag svär till gud, hade hon inte gått 4 meter ifrån varje stolpe så hade den brutalt hoppat upp och börjat tugga på henne. ärligt.

Men tillslut klarade vi ett heeeelt varv i skritt utan utbrott och då skrittade vi upp till stallet igen haha. Söt hon är.

Ska byta om nu o ta in dom andra :)


I got over you

Sådär, lastade finja, bäst som jag är. Haha. Allt bara flyter med henne på de mentala planet nu när vi börjat om och jag är mer bestämd, hon ska in och hon får inte bråka, end of story. Behöver inte ens bli arg, bara jävligt bestämd. Gick på andra försöket :D

Ska'la ut o rida Linda soon, skritt i skogen o haha se hur lugn hon är. Well.

Hade :D

Overcoming this

Sådär, har ridit Znuten nu, hon var faktiskt fin, red på ett tjockare tvådelat vilket var ett tag sen och värmde upp lääänge och lågt och sen red jag ihop henne lite för första gången på typ en månad eller två, gjord elite övningar osv och de gick faktiskt rätt bra, är lite förvånad haha. Har verkligen hjälpt att ta de lugnt och göra allt från början i lååg form utan krav på annat ett tag.

Idag ska Finja till Jocke o kollas igenom, haha. Det är bra. Den roliga bitne ligger i att lasta henne. Lastbil är inga problem, trailer kan bli kul dock. Det ska bli ett äventyr, wish me luck haha.


Transforming

Gud vad Rosa har blivit fin. Hon har aldrig hoppat såhär tidigare, 140 är ju inga problem, börjar starkt fundera på att behålla henne några år o se vart det leter eftersoma tt en sånhär skillnad är de itne ofta man ser, gud vad fin hon är!

Ljudet är lite cp så de är lite före, men hon river som ni ser först detdär räcket, sen river hon B hindret i trekombinationen. Synd med båda faktiskt, mest räcket, hon kom liksom inte upp.


YANKIEBARD

TITTAAA!!!! Fick mail från martina Krumlinde i morse och fick veta att det går SUUUPERBRA för Moa och Yanne! Dom rider och dom tränar för massa tränare då och då och dressyren funkar super, Mamman rider igenom honom då och då (hon är faktiskt duktig, hon red ohnom när dom provade också) så det är super,

dom rider honom utomhus på pelham vilket är super för då går han i form utan att hon behöver kämpa och då förlorar han ingen hals, han rids ute i skogen och på ett naturreservat nästan varje dag!!!!!!!! :D:D:D:D:D och tränas jättefint och är välmusklad. Dom har startat någon lite clear round och det går bra, han har stoppat någon ggång för att hon inte red ordentligt sa dom men de va ingen fara alls sa dom, utan bar anågon enstaka gång, hon är ju jätteliten haha :D

Dom hade hoppat någon hubertusjakt också och han hade äääälskat naturhindren, haha så himla roligt! Ni ska få se bilderna med, fan va kul att han har det bra! :D


Lägg märke till att han ahr boots ute :') inget slarv här inte :D bilden ovan alltså!

Så fiiin han är :D ovan alltsååå :D

Okej här lite mindre fin haha, men ändå, de tär ju veeerkligen inget sådär slit o släng och att han slänger upp huvudet i ren stress, finnt ju inte ens på kartan här och då är detta en dålig bild! Han ser ju bara pigg ut liksom, så himla rooliiigt :D

Likasåhär, han tar upp huvudet men man ser ingen underhals aaaalls utan han är så fiin så fin, rund rumpa och naw alltså gud vad skönt att jag slipper oroa mig för att dom inte klarar av honom! :D


Breath over your misery

hemma nu! Rosa inne i boxen och bråkar med Linda. Haha.

Är rätt taggad på allt nu av någon anledning, borde jag ju inte vara eftersom att jag har en häst som de går o rida på -.- Två, Linda är ju frisk också men ska ju skrittas typ två veckor och sen börja joggas liksom.

Men är lite glad över sadeln där, att ja ska bli kvitt min jobbiga prestige och få en ny butet istället. underbart. Sen är jag glad över rosa, nästan så jag är på behållahenneoseomhonräckerlitelängre-humör. har tänkt mig att hon kan passa som juniorhäst, men å andra sidan så kan de va kul o ha en speedhäst som man kan speeda runt i 140 på utan att de ser ett dugg slafsigt ut. Så vi får se, om man stärker henne som utav helvetet så kanske hon klarar iaf 150 också!


Crushed down

Sitter o ser the grudge.. Måste vara en av de sämsta filmerna någonsin som vågar kalla sig "skräckfilm", så jävla kass haha! Ni somhar sett The Ring samt the grudge förstår att de är en kass variant av den ungefär. Tänk er att The Ring är en bild som är photoshopad, då är the grudge samma bild fast paintad -.- suck. Jaja, tidsfördriv.

Här är iaf resten av bildenr afrån diag haha, bara 3 men vafasN :D
Här är en bild på jokern haha! Den va cool o rosa hoppa bra på den :D

I'm broke and i'll fix it

Sådär! Klar och vi är påväg hemåt redan, sköönt!

Hon var såå trött, när vi gjorde iordning henne så kände vi hur hon ömmade lite i ryggen, alltså inte mycket men att hon var trött helt enkelt, men vi red ändå och jag skrittade fram lääänge och ställde inte alls någon hård press på henne förrän jag kom in poå banan så hon itne skulle bli trött i onödan utan bara red i låååg form o mjukade upp henne, hon kändes ändå väldigt fin!

På banan var hon super, hoppade 1 och 2 väldigt fint o fick en bra sväng där, sen slog tröttheten in och hon slog till korsgalopp, hon gör så när hon itne orkar hålla ihop sigsjälv, så korsgalopp genom hela svängen till trean som var en oxer så den nådde hon då inte över pgav anridningen, sen hoppade hon nästa oxer helt fantastiskt, hoppade nästa fint också, sen korsgalopp igen men de va bara till ett räcke så de va lugnt, sen rev hon nästa oxer o där kan ja känna att de blev lite slarv, antagligen mitt fel men hon rev fram och de brukar hon inte göra, så kom lite kort o hon rev fram men vafan! Sen hoppade hon jokern helt fantastiskt, den va 150 på sidorna och 140 i mitten där hon va duktig nog att hoppa, men hon var jääättefin, bästa rosa :D Trött men fin!


A little too much

Morrn!

Kvart över 6 stod klockan på, mysigt, vaknade 10 över dock så here i am, bra är jag, nana. Har startnummer 12 i 140n nu som är en Ackumulator, så de är chill, ska göra o rida precis som igår men rida liiite bättre på två ställen liksom ;D inte göra om samma misstag haha. Så om en dryg halvtimma ska ja va i ridhuset och gå banan, sen ska vi gå o göra iordning henne o knoppa o allt o sne halv 8 ska hon va ute för kl 8 börjar det och ja vill hinna skritta fram i typ 20 minuter, så de blir braaa :D

De som är kul med ackumulatorer är att Rosa är så rädd om sig på konstiga hinder så ja tror inte de är någon fara o ta jokern, för skojs skull, skulle ju dock bli jävlig tpissed om jag rev den o va nolla tills dess för jag behöver dubbelnolla soo baad haha, jaja! Värt :D

Frulle nu, hade gött :D


For the love

Har varit ute o gått med henne rätt länge nu och givit henne mat, lindat benen o arnikat ryggen osv. Sötrosa. Tror de va bra med en sånhär häst&ryttare bindaband-tid över helgen, bara hon o jag, ja har ju haft lite svårt för henne haha, nu gillar jag henne, bästa hon!

Här komemr resten av bilderna från idag, blev inte så många, men ändå :)På bilden under ser man hur jag slänger mig framåt mycket mer än vanligt, försökte verkligen hjälpa henne haha och kämpade och red lite för mycket med hela kroppen ;D Rätt onödigt men de kändes soma tt det behövdes då och där, ska tränaträna på att inte göra sådär! Jaja ;D

Och här ser ni det hindret hon rev i trekombinationen, hon kom liksom inte up, allt gick långsamt o segt och hon fick ingen spänst i sprången, jättesynd, ni ser ju hur låg hon är, snuttan, hon försökte verkligen, men landade på baken här!


Giving their all

Min fina bästa Rosa!

Red fram i minst en timma haha för de gick så stört segt, men skrittade typ 30 minuter av de o mjukade upp henne något fantastiskt, hon var superfin!

Väl inne på banan hoppade hon bättre än någonsin, alltså nååågonsin, helt stört bra på 1-6 som var perfekta ungefär, sen var det ett räcke och hon kom helt enkelt itne riktigt upp, rev bara jättelite men ja de blev inte helt korrekt bara, syyynd, sen va hon kalasfin tills näst sista hindret som var en trekombination, där honvar typ vinglig och kändes lite slow liksom så ja fick kämpa som ett djur för o hjälpa henne men hon tog bakbommen på b-hindret ändå, jättejättesynd! Jaja, rätt svår bana och några jättemaxade hinder och hon gjorde det sjukt lätt och fint, så jag är stört nöjd!

Synd bara att resultatet inte blev fantastiskt, men ja tänkte nolla i morogn istället :D


Kommer mer bilder sen (:

Nothin' new

har inget vidare viktigt o meddelea er om, har gåt tbanan o min klas håller på o ska snart byta om o gå o gra iordning henne typ, Rätt svår bana, 12 hinder 15 språng, myyycket distanser men de ska nog gå bra. en A0a så kan vända upp någon gång typ o ta innanför sometime, men ananrs bara tempo i guess. Ska försöka rida nolla framförallt! :D

Fina rosie, well ja, ska gå, HEJS :D

Juste, har typ köpt en ny butet, haha. Ska byta den mot min prestige. Den borde komma om några veckor :)

Overchillin'

GutN MorgN


Idag är det 140 som gäller, ska bli kul, det är så kul att tävla Rosa, det är inte en slump om man river med henne för man ska försöka rida perfekt hela tiden och då går de bra, hon liksom river inte längre, hon är säker, de är så jävla skönt! Hon river när jag gör missar och de får ja helt enkelt se till o inte göra idag! Behöver en dubbelnolla soo baaad, om ja får en dubbelnolla så får ja rida alla hästar i 140, dvs slipper kvala med 120 och 130. Nu går visserligen alla mina 140 men ändå, om någon annan vill ha sin häst tävlad så är det ju mycket lättare. Så håll tummarna!


Det dåliga är att jag tror det är en A0a, menmen, får rida så noga de går o bara ta in på svängarna lite, hon kan ju vända hur snävt smo helst denhär hästen, bästa hon! Men ska inte ta några risker, viktigare för mig o va nolla!

Är fortfarande sugen på 145 i morgon.. Men tror jag kommer avstå det, hon ska inte behöva kräla sig över. Väntar tills nästa år, för 145 känns de som man vill se hur hon gör i innan man säljer henne! Många kommer vilja ha rosa, lovar! Ni anar inte hur fin hon är nu, hoppar så stadigt och snyggt och genom kroppen på ett fantastiskt sätt över alla hinder, bästabästa rosa!


Menmen, är uppe föra alla andra idag, eller mamma är o fodrar, men de va varmt där uppe, även om vi hade två fönster uppe i vår lilla megadubbelsäng, och jag har ont i halsen och jag var pigg, så får väl sitta här tills ja käkat frukost o sen går ja ut o går med rosa bara lite lugnt för ja tror ja hinner det innan philip vaknar haha, om ja känner människan rätt!

SÅ well, time to do that, Have a åzum day :D


Phillyboi

Haha, söt han är.

Praying for a change

Humbidum. Sitter o äter poppiscornis, vi har lindat henne, eller well, philip höll mina vantar, och jag lindade :D eller han knöt faktiskt svansen to be fair, haha. Men hon är lindad och fin och vi ahr gått länge med henne saaamt fyll tpå vatten och givit henne havre :D o allt såndelidära :D

Nuu äre försöka få igång tvn, idol, popcorn, och typ.., SAWFILMEN :D sen hihihi.

Fina lilla rosa.

Meaow

NU ÄR PHILIIPP HÄÄÄÄRRGH :D:D:D:D


HIhi, har ridit 135  på roosaa, hon var superdupermegafin, hon nolla grunden, och sen så tog jag en satsning haha minst sagt i omhoppningen, kämpade genom hela svängen o såg att jag låg jääättestort och jag kääämpade och va på med spöet där bak tillochmed och hon försööökte verkligen underbara lilla hästis, sen red jag luugnt och hon var fiiin :D

Ni får bilder sennn :D

Crazy for anything

Veterinärbesiktigade henne i morse och allt gick kalas, avr ute o gick länge, ahr nu suttit i kollat lite o sett typ 2 fina hästar, men är itne så mycket kalashästar i 130, men några :D 3 kanske, haha

Shoppat nytt spööö och lite nummerlappar och ska ut o gå med henne nu, sen gå o kolla på tävlingarna igen så ja kan gå banan :D ja kommer gå vilse minst 5 gånger under denhär helgen, i know it!

I eftermiddag kommer ju PHILIIIIP hit också o sove rhär en natt, CHILL :D Hejdååå :D

Let's find it

God morning!

Elen här är så jävla kass, asså blir bara arg, dels är vår lastbil en sopa, förstår inte att man kan köpa en så dyr jävla lastbil, som vi haft massor med problem med,och så funkar allt ändå inte som det ska, de va ju ingen rea på skiten direkt. Och elen här, de är ju ingen liten tävling på en liten tävlingsplats, tycker dom bord eha bättre koll än dom har, elen går var 5e minut, suck.

Aja, rider en 135 idag, chill liksom. Först en 130 för 6åringar, sen en 130 med typ 140 starter i, sen äre min 135 där är ja nr 60, haha. Så ett tag kvar, hinner gå bor to se hur allt är, aldrig varit här förut konstigt nog, så är lite lost, är som o va på falsterbo för första gången, haha!

Måste nog säga att jag är lite sugen på 145 på söndag med Rosa, det är nog itne helt slutdiskuterat detdär! Får se hur hon känns :)

Ska käka frulle o sen gå ut en sväng med fröken Rosa, sen kolla läget somsagt. Johanna har lovat o hjälpa mig med knopparna så de blir snygga knoppar idag hihih :') Johanna är bra hon. Ska se om jag vågar fråga om hon kan fota.. men inte säker hihi.


Somewhere to be

Sådär, Framme nu. Hon har vatten, fått hö samt kraft och har massor med spån. Vi har ju tre boxar med två spånbalar i varje så vi kan fylla på nytt spån varje dag iaf :D Och massa plats till grejorna :D

Well, håller på att parkera osv nu, ogillar dethär stället redan nu, långt och knöligt och jobbigt. Bäst för alla att de går bra i helgen, haha.

Jaja, ska ut o gå med henne sen så ah tills dess, Ciao :D


Like super bass

Nu har vi gjort ett stopp på sharpman och shoppat ;D Johanna skulle visa sin sadel osv så vi passa på o spendera lite pengar haha.


Köpte ett par aaasmjuka underbara fina lädervantar till tävling o träning näre är äckligt kallt, sen ett par rätt snygga assköna vantar till hemmaridning :D Två paket snoddar as i needed, en såndär linda saksak, ett bra vit-medel mot fläckar, torrmedel, och sen..

En typ stadig tävlingsskjorta från pikeur haha, mamma krävde att jag ägde en långärmad, så deal liksom, fett skön. Sen nåt kylande bara för mitt var slut så bidde detdär, hoppas det inte suger fullständigt iaf, och sen tre sånadär saltstenarrrr :D Nöjd :D

Finest of 'em all

Haha, påväg nu. EN häst. EN FÖRBANNAD HÄST, ända till flyinge, känns så sjuukt ovärt men jaja. Vi ska skjutsa en häst också, Hannas häst typ, elle rinte hennes men haha jag har ingen aning, vi har ju plats :'D

Åja, de kan bli soft! Ska kolla online film nu hoppas jag, om internet jävlas så tar jag livet av mig litegranna, Hejdå sålänge :D

Pussle known as life

Morrn!

Håller på o packa mina grejor, ska sen ut o fixa det sista i stallet, samt springa med herr stor och vit o se om han haltar. Asså utan o börja tjata o klaga så måste jag ändå påpeka att det är lite synd om mig haha :( Det är ju helt sjukt att typ 1 av 8-9 hästar är halta -.- och känns som att SÅ fel kan man inte göra såa tt vi ska vara ansvariga för det, suck, alla ahr ju olika skador, så jävla onödigt haha asså bajs.

Jaaajaaa :D  Komemr ha massa tid över till att rida fram länge, kommer ha massa tid över till o göra snyyygga knoppar, till o umgås med PHILIIIP SOM KOMMER DIT I MORGON O SOVER HOS OSS EN NATT :D:D:D:D Och massa tid över o gå ut o gå med rosa typ en gång i timmen, de är Kalaasbra :D

En halvbra nyhet är att dom ahr börjat trava på Irma nu, de har tydligen inte gått förrän nu för hon är så sjukt känslig och hon sparkas o håller på, den andra hade dom galopperat på för flera månader sen haha. Jaja, så vi ger det någon månad till där sne åker vi o kollar, jag har känslan av att jag vill att hon ska ridas till lite av någon jättedukti som Elin Jansson t.ex, deeet vore awesome, men dom är nog duktiga där ohn är nu med, men elin veeet jag ju for sure att hon är duktig, hih.

JAJA, är fortfarande sur över situationen idag haha så nu går jag, hejdå :D


Fina rosa, du är på benen iaf :'D

GOLF

Jag ska börja golfa. End of story.

Tog in Fille fårn hagen och han hade ett jävla jack på insidan av höger bak vid knäet typ, lägger inte upp bild för de va så mkt blod, suck. De är typ djupt och går att "öppna" och de blöder o blöder och han är as svullen precis där och de gör ont, ja sprang med honom och mamma såg att han halta, ja såg inte själv för ja hade femtioelva lager kläder men vi kollar i morgon igen, JUST MY LUCK, right? har typ 8-9 hästar och EN av dom är hel. haha. Nån jävla pinne som han fått i benet eller nåt, jävla skit.

Så antagligen åker vi bara med Rosa.. kan ju va soft det med, haha, kommer putsa massor och kommer ha allt rent och kommer hinna värma uppo henne asmycket HIHIHi. awesome. men ja.. Vi får se hur han ser ut i morgon, man kan ju alltid hoppas, men tror inte det.

Nu är jag sur, ni får inte ens en bild, Gonatt!

Hold on tight

Fryser som en jude om mina fötter. Asså vekrligen, dyngsura. har tvättat både liten brun och stor vit och de va nog sista tvätten för denhär säsongen, vet fan inte hur jag ska hålla dom rena hädanefter men well, får väl luska ut något.

Sabina red znuten och dom var jätteduktiga, även om de inte gick lika bra som förra gången, tror znuten längtar till skogennn :D

Ridit Rosa barbacka också, shit vilken dröm, så himla fantastiskt fin hon var, bästa hon.

Nu ska jag tina fötterna i någon halvtimma medans jag tar något o äta, sen ska jag ut o putsa ALLTING, och packa och all mat osv osv. Fy. I morgon åker vi kl 10, kill me now please. Hade!

Turn it up a bit

Meaow, har skrittat Finja lite, hon va seg, men skrittade bara en kortis ut i skogen i låg rund form, ska göra de i morgon med o lite jogging så får hon ju vila i helgen tyvärr, även om hon skulle behöva skrittas. Sen red jag Fille, han var pigg och stark men fick en glädjesväng i skogen haha.

Har extrem ångest inför att behöva tvätta hästarna innan vi åker.. Jag hatar vintern och kyla för vi har ingen fucking spolspilta, det är det jag kan känna att vi verkligen saknar, bajs. Jaja får försöka tvätta rosa Idag och fille i morgon.. Tar ju typ 7 timmar till flyinge så vi kan ju inte åka påe ftermiddagen direkt, så har snävt med tid i morgon.. bajs. Det är i sånahär stunder man behöver barnet, BARNET WHERE THE FUCK ARE YOU? pfcht hon följde med till örebro som typ ligger två timmar bort, men flyinge, NÄ DÅ KAN HON INTE, dumma barn. ja, Jag tittar på dig barnet, du bör skämmas. :D

Tror rosa får gå i ridhuset idag med haha, hon kommer bara vara spänd i skogen när det " läskigt " väder och då äre bättre att slappa av i ridhuset, denhär hästen ska ha några skogsdagar efter varje tävling istället, och sen nite gå i skogen så mycket innan, hm. Bra.

Jaja, ska'la ut o tvätta dendär rosa snart nu när de är som varmast i guess.. så kan hon få en barbackasväng idag maybe, vi får se.

Zwiggy är behandlad i hovleden och kotan tror jag, men det typ var inget, antagligen ett slag eller en typ.. påbyggnad eller nåt, men det borde bli bra sa dom, jag är ändå bekymrad, min fina fina zwiggy :( Om tre veckor ska hon tillbaka, lagom glad är jag.


Hey, noway

God morgon :D

Klockan halv 9 ska mamma till kliniken med Zwiggy o kolla upp varför den dumma hästen inte är frisk :( Så ska ut nu o göra henne snygg :D

Well, sen ska jag rida Rosa och Fille today, om det inte är allt för dimmigt så blire skogen. Linda ska skrittas och det ska Finja med. Senare kommer Sabina och rider znuten (: awesome!

Men ska ut nu och fixa somsagt, så Hejsansvejsan :D


Giving a chanse

Hiho.

Var ute o gick med Finja, stretchade henne först enligt ordet från Linda da kiropractor ;D Och när vi kommit en bit längs vägen så ser vi älgar.. No big deal, tills dom kom springandes mot oss och slutligen var dom cirkus 10 meter ifrån oss och sprang superfort och well, jag är trtt i min arm nu. Finja utövade någon form av spansk gångart och haha gosh, pain var det. Jaja. Fin är hon :D

Här kommer bilderna på Znuten från idag :D

Drink too that

Haha! har inte bloggat på hela dagen nästan, internet har varit lite bitchy så jag sket i det :D Ridit Linda och Znuten, Linda var hyper (såklart) men underbar ändå, och Znuten var helt okay, kommer flera bilder på det senare :)

Nu ska jag ut o gå em finja o stretcha henne och sen ta in hästisarna, Ciao :D

Fall in love

Morrn!

Ändrar lite på Rosas plan för idag, skrev att hon skulle gå lite lätt ida goch vila i morgon, men kör tvärtom, hon får vila idag, gå lit elätt i morgon och ridas igenom lite på torsdag när vi väl är där nere typ.

Så idag ska jag skritta Linda, och skritta på Finja. Om några dagar ska jag jogga Finja o se om hon är halt fortfarande, är hon det ska jag fortsätta skritta.

Hihi, så bara ut o börja nu, klockan är redan 9 för jag försov mig, minns inte ens att klockan ringde, jaja. bara nån halvtimma :D

Hade gött! :D


Just feeling lost

Meaow. Ridit Fillus nu också, gick helt okay, lite ovant med annan sadel för den är rätt olik den andra, men provar den nu. Red igenom honom rätt ordentligt med mkt galopparbete och skänkelvikningar, tyckte han kändes lite stel osv men red på vanligt tredelat utan nos-rem och med ett par tjockare tyglar än vanligt vilket brukar göra att man håller i tyglarna hårdare än med mina supertunna så var kanske lite därför, jaja han var mestadels väldigt fin!

Nu kommer resten av bilderna på Rosie!


Bilden under, tycker hon börjar se så himla lörgjord ut i ryggen nu :D fina rosa

Fina fina rosa!

Like shooting stones

Ridit Rosa nu! Red igenom ordentligt på marken med mycket bakdelsvändningar osv. Int eså mycket mer än det, slänger upp en bildbomb från de sen (:

L8er!


With another joint

Sådär, nu har Linda varit o kollat igenom Linda och Finja bara! Först Finja, och det var tillochmed värre än jag trodde, hon satt sjukt mkt fast i hela kroppen och hon var sanslöst sne, typ vinklad, men hon höll på ett tag och efter ett tag kom lite ryggmuskler upp som hon gått och låst inne typ för ohn varit så .. ja, fast. Så hon ska till Jocke Mossenberg om två veckor och fortsätta på hennes jobb. FIna fina finja.

Linda var fin tror jag, lite spänd i ländryggen och de förstår jag, hon har ju ändå vilat helt från all sorts motion i typ en månad minst. Så hon lossa henne lite och lite rund boge och bogblad och hals osv, men hon såg rätt fin ut vad jag förstod! Ska börja skritta henne i morgon :)

That leaves två hästar att rida idag, båda ska gå i ridhuset så de blir chill! Älskar ridhuset, har jag sagt det?. säger det igen.

Ska ut o ta Rosa snart tänkte jag, tänkte mig ett hårdpass på marken, så får hon gå lite lättare i morgon, kanske bara jogging eller en skogsrunda, så får hon vila på onsdag och joggas på torsdag, hon funkar inge bra när man vilar innan tävling, så håller igång henne precis inpå så får hon vile lite tidigare istället.

Fille blir genomriden lite mer ordentligt idag men ändå inga snäva svängar, så får han vila i morgon, skogen onsdag och vila torsdag, för han däremot funkar bra när han vilar lite innan. haha.

Har bytt sadel på honom också nu, så nu har jag 2 hästar på samma sadel och 4 på en. Så ska vi försöka byta ut prestigen mot en Bruno. De blir nog bra! Hejs :D


More than you know

Morrn!

Har inte much to say atm, skrev det mesta yesterday i think. Ska ut nu och sätta hästarna i skritten och sen börja med att rida Fille tänkte jag, för han ska inte gå så länge i skrittmaskinen, aktar oss lite för böjt spår med ohnom på nån ecka, men han brukar få gå 10 minuter om dagen sådär så han får röra på sig mer än bara ridningen.

Ska bli kul o se vad Linda säger om Finja, elelr vet redan vad hon säger ungefär, hon kommer säga att hon är jättesne och hon kommer fråga om det är svårare att svänga i högervarvet för hon rä jättefast och stel där, spänd osv. Sen kommer hon säga nåt om balans och att hon är obalanserad i sin muskulatur och att hon är omusklad i rygg och kors. Tror hon kommer antyda att detta kan vara en av anledningarna till att hon haltar, mer belastning på ena sidan som går ut över frambenet på ena sidan. Men det vet jag inte och det ska bli jätte"kul" o se vad hon säger, finaste finja får inte vara halt.

Jaja, Byebye, have a good day :DLet's have a toast

Hm, har inte så mycket o säga typ :)

Men well, i morgon tänkte jag börja skritta Linda! Hihi wie. Och på tal om Linda så kommer Linda i morgon, haha! Kiropraktorn, ska kolla igenom Finja, Linda och Fille typ. Kanske ge något litet klartecken på Znuten också, hope so!

Well, dom ska väl riads hela bunten som fortfarande står på benen, Rosa lite genomridning i ridhuset, tänkte släpa in några rena bommar där så jag har lite mer o göra, menf inner det riktigt kul att arbeta bara på marken nu när jag har fyrkantig space haha. Fille samma sak, lite genomridning men mest rakt spår osv så man inte svängar för snävt. Znuten får nog vila, hon har ju inte varit igång på så länge så sk ainte köra jättehårt nu bara för hon börjar gå fint! Men vi får se (:

Jaja! That's it i guess. Have a.. good night, haha. Härligt för er som går i skolan i morgon, lider inte ett dugg med er :'D


Be what I be

Sådär, alltså, KLAR FÖR DAGEN, omg. Ska ut o slnga till dom maten vid 7 annars helt fucking klar :D Shit. har fått SÅÅ mycket hjälp av Sabina och ja , THAANKS :D Är mest glad över hur bra hon red znuten, inte sett henne sådär lösgjord med någon tidigare, kalasers.

Sen red vi i skogen med Fille och Rosa också, de gick också bra, bara lugn tur typ, mest skritt, fille var pigg och faktiskt stark idag ;o när jag ändå ansträngd emig och betslade upp honomlite till bettet med två ringar haha, håller mig till tredelat till vardags med honom hädanefter. Rosa såg fin ut, alltså gosh ska tjata på denna kvinna nu att hon tar körkort så hon kan komma ut hit o rida typ.. varje dag. Gosh!

Sååå.. nu ska jag.. hmmm... Äta glass :D jag kan göra vad jag vill och jag har en deadline, medvetet slö, omg.

Hade :D


Filmznutt

HÖHÖHÖHÖHÖ, alltså HAHAHA överskriften <3 jag blev stolt över migsjälv nu. HAHA, "Såg ni filmZnutten på znuten?" asså åh. Bra.

aaanyway, här är filmen från när sabina red znuten förut :D hon är så himla loss och hon är mjuk och HIHIHIHIH. Ljudet är cp men ignorera ed bara, meaow. Nu ska vi ut o rida, HEJS!


Contrasts

Tjenamors!

Hm, allt är mockat och hö är givet och Znuten och riden. Jag visade henne lite först och vi red på vanligt tredelat, sen hoppade Sabina upp och OMG, jag blev lite chockad, alltså ingen har ridit henne något vidare jättebra förut och hon gick bättre med Sabina än med mig, SHIT! De gick gryyymt bra och hon var lugn och mjuk och lös och härlig och gick lågt i galoppen och shit är helt förvånad. Det såg så GRYMT bra ut och holy crap! Denhär hästen måste hon ha, Punkt!

Sen mockade vi och hon hjälpte till och hih sjukt snällt!  Snart blire mat och sen tänkte ja slänga upp henne på rosa :D Ni får film från när hon red henne sen, hih!


Can't you hear that boom

Well, hemma efter en filmkväll, typ, och tomorrow kommer somsagt Sabina, provrider Znutituti lite och så tänkte ja att hon får rida rosa lite i skogen så hänkar ja på med Fille! Blir kalasbra!

Hovis var här förut, Lagner, och kollade finjas fossingar, ingenting i fötterna, som förväntat, men vi kom fram till vad vi trodde det var iaf, orkar inte dra det här nu. Ska skritta henne tänkte jag, kanske varannan dag tills vi kollat upp de ordentligt, tror de har o göra med en muskel-ojämnhet orsakad av ridning och att nu när jag ändrat lite på ridningen så känner hon av det liksom, och att de ti sig orsakat en överbelastning pgav att hon varit snett musklad eller nåt. Nu drog jag hälften, haha. jaja.

Åja, najtinajt!


saknar finzwiggy! Saknar att rida hästen alltså, haha.

Look how big you made it

Phew igen. Phewphewphew. Kratsat 24 hovar :') trött. Gjort allt, verkligen allt-allt, och ridit fille nu, han var superduperfin :D bästa fillus. Bara lite markarbete med myyycket skänkelvikningar, alltså åååh att rida på fyrkantig ridbana <333 mycket lättare hihi. Och kan i och med det göra det svårare :') underbart.

Jaja, ska duscha nu, fortf oklart om ja är hemma ikväll, haha, orkar inteee

Promises were made

phew igen, PHEW. jag är faktiskt lite duktig. Mamma gör vanligtvis hälften av sysslorna men då rider inte hon, idag gör jag allt och är tillochmed klar, lite duktig.

Ridit Znuten också, körde på vanligt tredelat idag i ridhuset och hon var jättefin i början faktiskt, lugn och stadig. Första galoppen var bra också. Men asså fan va jävlig hon blir sen, hon går o spänner sig och vartannat galoppsprång är asstort och nästa så nästan tvärstannar hon, så sjukt ojämn och jobbig, suck. Hatar att jag inte kunnat rida henne på typ två månader ordentligt, de tär ju därför hon är såhär jävla oriden, suck. Hon var så himla lydig efter tre veckor här då ja körde stenhårt med henne, sen gick allt bra som vanligt och sne blev de kaos med ryggen så jag ahr itne kunnat fortsätta med lydnaden, man känner det ätt tydligt. Så allt ajg vill ha är ett fucking klartecken med ryggen så jag kan säga åt henne en gång för alla att man inte slår bakut innan galoppombyten och man kör inte upp huvude ti avsaktningar, blir pissed på såntdär. Hade varit en sak om hon varit en oskyldig liten 5åring men med tanke påa tt hon kunde detdär rätt felfritt för två månader sen så har hon inget försvar, haha.

Jaja, ska faktiskt chilla lite, medvetet lugn liksom, och sen ta in hästarna och sen rida fille i ridhuset, Får se om jag rider rosa, beror på om jag är hemma ikväll or not. jaja!

Haha, l8er  :D


Just taste it

Phew, mockat klart och släppt ut alla hästarna osv, lagt in hö och morötter. Två boxar kvar dock men jag lyckades övertala pappa, något får han väl göra. var nere o kollade underlaget i ridhuset förut också och det ser aaawesome ut, sviktar något otroligt och ser stabilt ut. Så rosa får sig en riktig genomkörare idag där. Och znuten ska bli genommjukad för i morgon kommer Sabina och ska rida henne lite. Så mjukar upp henne så hon är fin, hih. Kan bli så att fille får gå där också, men får se, för man ser bara 10 meter framför sig ute nu för dimman är sjukt tät. Jaja! Det blir nog bra.

Aja, ska ut o rida någon nu, Hejs!


Got to leave right now

Morrn!

Well, ensam hemma med pappa somsagt, och han vägrar mocka, well vi får se about that, att mocka 6 boxar står inte högt upp på listan, fy. Jag ska iaf rida lite hästar, Fille i skogen lite lätt, Rosa ridhuset, fortsätta med det jag gjorde igår och jobba ännu hårdare, och Znuten markarbete i ridhuset också då hon va så himla pigg igår haha. Sen om jag har tid över efter att ha mockat och om jag itne ska bort ikväll så ska Linda få skrittas lite för första gången på mååånga veckor :') Tänkte göra det barbacka men sne kom jag på att ajg gillar livet. Så vi kör nog sadel, haha!

Well, bara dags o gå ut o sätta igång, ridhuset är helt klart nu bytheway, vattnades igår och idag ska pappa välta med en såndär drag-vält, och sen är det inget mer som ska göras :D Man skulle vänta 2 veckor med att hoppa höga hinder, men nu kan jag ju rida som vanligt på marken och sen allt efterosm börja använda lite bommar osv, HIHI. Hejdå :D


Listening

Haha alltså! Lilla vännen, alltså hon må vara rätt söt men koncentera er på öronen och dess storlek haha!
Öronen..

Svar

Från Mia:

"Kan bara hålla med.... SUCK... saknar inlägg från henne ;-) har hon blivit lat? skönt att bara vara, äta mums hela tiden å bli lite kliad bakom örat ibland? eller är hon arg förbannad å avundsjuk på att inte hon får komma ut å bocka bralla skutta GALOPPERA slänga sig lite hit å dit, hitta farliga spöken i buskarna, snorka sig för kor å storbalar.... eller vad man nu kan göra om man heter ett konamn som MajaLinda...

Läser ofta din blogg Cornelia, och även om jag inte har kommenterat på längeeeeeeeeeeeee, måste ju hålla mun ibland:-)) så ler jag å gråter jag i dina framgångar såsom i dina motgångar.

Snyggt ridhus! Måste vara gött att ha det nu när det börjar bli kallt...

Krama gumman från mig Hörs//Mia"

Haha! Hej igen Mia ;D
Kan försäkra dig om att hon inte blivit det minsta lat.. Senast som vid lunch idag när hon skulle få sitt hö men grannen fick sitt före i hagen, så ställde hon sig RÄTT upp o viftade med frambenen, ja va helt säker på att hon skulle gå över men hon klarade sig haha. Hon är helt kocko i bollen just nu och bara jag kan gå med henne till och från hagen nu, med mamma bara springer o hoppar hon haha. Ska börja skritta henne snart tänkte jag, kanske redan i morgon!

Kul att du gör det, tack!

Ja, ridhuset är superskönt att ha, kommer bli kalasbra!

I will! :)

I don't put out for charity

Haha jag är på ett,.. Sprudlande humör, det är nog det ord som beskriver det mest, haha. Får alltid fart i kroppen när mamma inte är hemma, allt är så förbannat lugnt när hon inte är här och jag gör 34564256 ggr mer av dem sakerna jag borde göra än när hon är hemma. Det blir så, eftersom att hon alltid klagar och skäller på att ajg ska göra saker och itne har gjort saker, så gör amn dom inte, i ren jävla protest, simple as that, eftersom att jag redan vet 97% av de saker hon tjatar om. Så nu när ingen skäller så blir allt gjort, sakta men säkert :D itne ens sakta, jävligt fort faktiskt! Har inte gått ett enda steg idag, bara sprungit o skuttat, haha!

Well, de har varit flera tankar här med vatten till ridhuset så vågade itne rida fille, bajs, Men ska höra om de går o rida i morgon iaf, fast då kan ja ju likagärna rida i skogen, men ah. Prutt!

Nu ska ja ut o ge dom käääk, Hare gött :D


haha fille <3

Like you're nothin'

Säger bara en sista gång, har ingen aning om regler eller sådant vad gälelr tidigare inlägg! Men tyckte jag såg någon som fixade håret för att inte bli tillsagd, och bara det, liksom.

Znuten fick gå i skogen iaf, Hon var lite stel i början men gick ändå i fin form. Haha och första galoppen ägde rum i en liten uppförsbacke på en jättekul stig och HAHA hon bockade jättegulligt, hon har gjort det någon gång förut men länge sen sist nu, så himla söt haha. Bockande hästar är bland de gulligaste som finns, glädjebock då.

Red rätt länge och hon var fin somsagt, inte så mycket mer med det. Hon va lite jävlig under en raksträckas galopp då hon mini-slog-bakut typ 30 gånger på 40 galoppsprång, de va bara störande, hon gjorde egentligen inget utan bara typ lufta på rumpan nästan varje galopspprång typ, haha. Konstiga häst.

Jaja, ska snart ut o ta in hästarna, hatar att man måste ta in dom straxt innan 4 nu, så jävla dumt.


Give me that look

Hum, jag har verkligen inte den blekaste om hur stilsystemet fungerar på PonnySM, alltså inte den blekaste, vet abra att det är liksom. Men är det så att det nu handlar om flätat hår och matchade klädval? Really? Om det är så så är det ju helt sjukt. Ridning har sedan länge varit en sport där många ungdomar kan fly till sin älskade häst för den "pratar inte skit" är väl det vanligaste. Är väl en annan sak på SM-nivå, men vafan. Vet ju hur jag såg ut när jag red ponny, herregud jag hade inte klarat av nån fucking stilbedömning för ingen hade väl gillat mig? ofcourse not, men å andra sidan hade jag välridna hästar som tränades rätt, reds på vanliga tränsbett och gick i form mellan hinder. Borde det iten handla om det och that only?

Låter skumt. Men somsagt, har inte den blekaste. Borde inte ens finnas en tendens till att någon ska bry sig om hur ekipaget ser ut såvida inte ryttaren är för stor, ananrs borde bara ridmässiga saker klassas, hm.

Ska iaf ut o rida nu, Ciao!


Could never figure out

Hayo!

Satte mig upp på Finja förut och skulle känna på henne lite i ridhuset, men nope. Halt. Jävla fucking getbajs. Fan de värsta som kunde hända. Skit. Aja skriver itne mer om det nu men vi tar såklart ingen risk med denna fantastiska häst och hoppar Flyinge, utan hon får nog inte följa med dit, tyvärr.

Sen red jag Rosa, fina fina Rosa. Gud vilken udda häst det är, alltså haha ni ska se när man sadlar henne, hon står o typ lyckas vrida på kroppen i de konstigaste vinklarna man kan tänka sig, alltså verkligen hon kan inte stå normal, det är helt sjukt, ryggen gör hon helt sne o ojämn och halsen står hon o spänner rakt upp, alltså gud, mer uppblåst häst får man leta efter, cphäst.

Haha, men hon var grymt fin o rida. Red igenom ordentligt med myyycket sidvärtes övningar, de tär SÅÅ KUUUl med ridhus för nu har jag en fyrkantig jämn yta att rida på och då blir alla övningar 38605247560 gånger lättare och det kommer mer naturligt att flytta ut bakdelen längs en långsidan och såna saker, fantastiskt. Så hon var grymt fin! Bästa konstiga rosie.

Ska'la ut o ta Znuten rätt snart också, sen blire fillebus.


Från Norge då hon bara gick 125 som högst :D De va jättegulligt och lågt hela alltet, hih.

Time to confess

Morgon!

Fick en kommentar av "Elin" som frågade exakt samma sak som jag precis svarade på bara några inlägg nedanför. Så bara att leta igenom.Well, Nu inleds en helg ensam med pappa haha, vilket innebär att jag mockar.. Hatar o mocka. I really really do. Mocka o klippa hästar. Blä. Förstår hur bortskämd jag låter men bara för att man passar på hästryggen så behöver man inte passa med allt runtom, de kan ja stå för haha. Sen har jag en mamma som mer än gärna mockar om dagarna soooo well. Jaja.

Idaf hinner hon mocka iaf, så jag kan hinna rida som vanligt, har 4 hästar som behöver ridas nu.

Rosa får lite genomridning i ridhuset.

Fille skrittas ut lite igen o travar på lite rakare sträckor och sen rider jag honom lite mer i ridhuset, men inga små volter eller såna grejer med honom på ett tag just in case.

Znuten får nog en skogsrunda, lilla tjejen, hon är så himla fin nu när jag har klippt henne, ska fota det idag så ska ni få se, hon är supersöt och ser ut som en riktig häst helt plötsligt! Samt att hon blev jääättemörk haha! Värsta mörkbrun!

Finja ska jag känna lite på i ridhuset igen, se om hon känns bättre. Hon har ett omslag på muggen med krossat gräs, marcus tips, det ska typ.. dra ur,saker, eller nåt. haha, hoppas det funkar annars är vårt mugg-medel påväg! :)


jag är nästan normalt blond, hihi. ska låta de vila lite men om några veckor så färgar jag ännu ljusare tänkte jag :D
Well, ni får ha en bra dag :D

B-b-b-breakdown

Hm, funderar på 145an med Rosa, ändrar nog det beslutet lite. Känner att 140 är lekande lätt nu men frågan är om man inte ska håla sig där nu så hon får fler säkra rundor och mer erfarenhet på den höjden. Tanken är att sälja henne som juniorhäst allt eftersom, men vill ha mer resultat då. För 140 går hon utan problem med rätt ridning, och det kommer jag vara tydlig med för 140 har aldrig gått bra tidigare med mig när jag varit stressad elelr inte ridit korrekt, har bara hoppat 2 enligt mig godkända 140 med henne och det var två starterna förra helgne i Örebro. Då var det lugnt och stadigt och så kommer nästa ryttare behöva lära sig att rida om man vill lyckas.

Hm, så håler mig nog till 140 den dagen med. Men om fille känts någorlunda så får han gå in i 145, just for fun, typ. Planen med honom nästa helg är att rida som en fucking nybörjare haha. Ska fan inte hjälpa honom alls, ska sitta helt still o knappt rida ihop honom förutom att mjuka runt honom i lite form, två galoppsprång innan så är han on his own, för varje gång jag utsätter honom för sånt så river han inte. Suck. sista 140n i grevagården, han kom i undertempo till hög oxer, han travade nästan in i en kombination och gissa vad han rev? han rev DEN oxern som jag faktiskt hjälpte honom med, där han låg aaas stort och jag ökade lite innan, haha. nae. Dumma fille som kan hoppa 2 meter men hoppar 2 cm för lågt över vissa hinder. Frustrerande haha.

Jaja. Dags o ge dom kvälls-kraft now sen får dom sitt natt-hö sen runt 9-10. Chill. Hejs :D


Bild från 145an i grevagården

Dancing in the dark

Sådär, znuten helklippt nu, har klippt öronen också, hon tittade lite snett på mig men stod snällt still. Fy fan vilken häst, hon rörde inte en muskel, stod och såg söt och pigg ut men rörde verkligen inte en muskel på hela tiden förutom när jag ville klippa insidan av öronen som är FLUFFAY, men icke. Där tog det stopp haha. Men satan så mycke thår den hästne har, håret från hennes öron motsvarar håret på hela Rosas kropp ungefär. Helt galet! Irco Marco HOST.

Nu är jag hårig och tvekar på att ja kommer rida henne sen haha, hon får nog stå, damn. Jaja.

Ska ut o sätta betfor o byta lite täcken på Finja osv. Hejs!


Work it harder

Hm, tror att jag har LITE mer koll på klasserna till Flyinge nu.

Enligt planen så ska Rosa, Fille och Finja med.

På fredagen så går nog alla en 135, finna bara 135 o 145 och vi chillar lite med 145 första dagen haha.

På  Lördagen så går alla 140, morgondagens vinnare grejen!

Och på söndagen tänkte jag att Rosa kan få debutera 145! Om det känts bra tidigare dagar så kör vi nog på det! Fille får förhoppningsvis också gå 145 då och Finja vilar nog! Kan tycka att hon inte är i kondition för att pressas i tre höga klasser på en helg, så vi nöjer oss med två tycker jag!

Ska snart ut o rida, Tror mamma klipper Znuten atm så rider henne lite i ridhuset lite jogging när hon är klar! Infact så blire nog ltie barbacka ridning på henne!


Dad, she killed my brain

Tjollahopp! Typ!

Red Rosa i skogen på ett tjooockt lätt tvådelat och gudars så fin hon var. Stöd i käften och trevlig att sitta på, hatade henne inte ens lite :D Haha, no but hon var härlig, fina fina rosa. en ordentlig skogstur bidde det och avslutades med lite klättring. Hon fick gå i lite större galopp, inte alls fort men större, och låååångsam långsam trav. Kalas, dunderhärligt :D

Svar

"Ger du även ut lektioner till andra?

Jag håller lektioner ibland, ja (: Mest för "mina barn" och för kompisar osv. Men har även provat att "träna" lite mer okända och de funkar bra tycker jag. Men jag är ju ingen utbildad tränare och det påstår jag mig heller inte vara. Men ja, om intresset finns :)

vad anser du om kallblod?

Inte så mycket att anse kan ja känna, jag köper ju inte ett kallblod för jag håller på med hoppning på högre nivå vilket inte är deras starka sida. Tror med all säkerhet det finns fina mjuka medgörliga kallblod om dom fått rätt ridning, Är ju inte anti-kallblod direkt, men dras somsagt inte till dem av rätt självklara anledningar :)"Melts in your mouth

Phihi, har ridit FilleduttN nu, barbacka haha. På tredelat. Skrittade ut i skogen först och haha jesus, dom första 15 minuterna, gud, så förbannat pigg, såfort jag bara rörde mig minsta lilla så kastade han ner huvudet och började skjuta rygg, haha så himla söt, han gick o steppa o va allmänt ponny-gullig och sen började jag rida honom ordentligt. I skritt då alltså. Skrittade typ 20 minuter på en väg och sen tillbaka till ridhuset där ja travade lite så mamma fick kolla om han va ren.

Han markerade absolut ingenting utan var jättefin, så travade litegrann i båda varven och han var superfin. Avslutade dethela med att göra lite skänkelvikningar och bakdelsvändningar i skritt och sne skerittade jag av, Bästa fillus!

Han ska ändå få gå rätt chill tills Flyinge, inga snäva svängar oså utan mest kondition och hålla honom i form, kaalaas :D


I think you need a new one

God morgon!

Well, idag ska jag skritta lite på Fille, ska skritta ut honom på lite raka spår osv så de gör ja barbacka, haha han komemr vara så hysteriskt pigg men ja lär överleva.

Finja såg halt ut igår, när jag travade, men vi är nästna hundra på att det är hennes mugg i karleden som hon stör sig på, hon är rätt fjompig och det har blivit värre sen hon kom hit för vi har dålig jord, så vi får verkligen sköta om det men jag ska nog skritta henne lite o se om hon är bättre idag.

Rosa får nog en skogstur, kanske tillochmed sätter på en liten sporre så hon vågar gå fram lite mer i skogen, rider ju alltid utan sporrar hemma förutom på finja, tycke ritne det ska behövas, men eftersom att Rosa inte gillar o gå o skogen och tycker de tär så himla farligt haha så kanske hon behöver en liten hjälp på vägen :D

Znuten får också en skogstur tänkte jag :D

Dom andra två vilar, blir jobbigt sen när alla är friska och jag har 6 hästar att rida per dag haha, förhoppningsvis ssäljer vi någon elelr några!

Wellwell, bara ut o börja nu, är lite småsen! Så Hejs, have a good day!


Er nya läsare, dethär är vårat föl under min tidigare häst Diamant V/T Dauwhoff. Kan återkomma med pappans namn för nu fick jag hjärnsläpp haha. jaja, han har vunnit allt i östergtland förutom hela allted där han kom tvåa efter ett dressyrsto. Så vi tror den blir fin, svart ska den bli också, härligt! Challe kallas han, heter Chini Con Carême, jsute, pappan heter Carême haha

svar

well, fick in en kommentar precis när jag publicerat alla svar på frågestunden, så tar den nu ändå."Vilken häst tycker du bäst om av alla?

Väldigt svårt att svara på. Har 5 så extremt olika hästar så kan inte välja. Men Zwiggy och Finja är nog högst upp på listan.

Hur lång är du?

Cirkus 167, kanske 166, runt där!

Hur mycket väger du?

Inte den blekaste, helt ärligt haha. Äger ingen våg och har helt enkelt inte vägt mig sne i 3an typ. Jag väger rätt lagom i think, även om jag "bantar", haha.

Och hur stora är alla dina hästar?

Finja- 167. Zwiggy- 170. Linda- 164. Rosa- 165. Fille- 172, (I know RIGHT? man tror han är 180+ haha.)"I told ya

Haha, tog några kort i morse :D

She's like you

God kväll fokes!

Tänkte lite snabbt höra, är det någon typ av inlägg ni vill se under dagarna? Inslag av något speciellt i vardagsbloggningen liksom? Jag tänker inte sitta och göra övningar i paint, jag vägrar, men annars är jag öppe för förslag haha!

Förslag?


Your problem now

Hiho. Tjenixen!

har ridit Znuten och Rosa såhär på eftermiddagen, båda fick gå i ridhuset faktiskt! Det ska bara ridas som mest lite lätt ridning där, typ jogging, vilket också stod på schemat idag så det pssade utmärkt. Znuten var riktigt fin, hon har fortfarande skav i mungiporna efter helgen då inte jag ridit henne så satte på ett lite skarpare bett så ja skulle behöva ta så lite som möjligt i henne, hon var riktigt fin, mjuk osv, bara skritt och trav med henne och hon var super!

Rosa var fin också, gick på vanligt tredelat, bara jogging, mycket uppvärmning och låg form hela tiden förutom några varv i galopp då ja tog upp formen i högre mer ihopriden form för att sen ta några galoppvarv i låååg lång form och sen trava av henne. Fin rosa!

Nu äre tv-time, och inväntar att mamma ska komma tillbaka from the store med B&J glass och burn. Sorg-mat vet ni, haha. Närå.Den som ställde mest frågor var såklart mitt ena barn Julide! Hennes blogg hittar ni HÄÄÄR :D

Haha!

HERE YA GO!  Look at the vid :'D Finally!

Dock ska det inte hoppas i det än och jag väntar någon dag med att rida ordentligt i det, men de går att rida normalt redan nu egentligen, SOOOFT :D


Get smashed again

Linda och Zwiggy var på kliniken igår, Linda var där för återbesök eftersom att hon blivit behandlad. Hon blev friskförklarad och om en vecka ska jag börja skritta henne på rakt spår, vi låter det gå en vecka till somsagt för nu får hon sin vintervila, så får hon hållas igång när dom andra vilar sen.

Zwiggy var där för o kolla upp hennes jävla fot, hon har typ en hård "svullnad" eller nåt som går utåt ovanför hoven, typ på sidan av karleden, ingen aning om vad det kan va men eftersoma tt hon haltar av det så måste vi ju göra något.

Det syntes ingenting i själva benet iaf så vad jag förstod så skulle vi tillbaka o kolla med en annan maskin nästa gång. Hm.. Hon får väl sin vila nu också i guess, lite deprimerande eftersom att ja vill att hon ska gå Morgondagens Vinnare kvalen, buhuh.


Comeback

God morgon!

Idag är det dags för lite normal bloggning igen. Efter två dagars uppehåll. Men det kanske behövdes, inte för att jag har sörjt eller varit ledsen, men paus var skönt. Jag tror itne det har slagit mig att Wirre är borta än, har inte reagerat. Fast å andra sidan känner jag mig själv och jag har inget vidare svårt för sånahär saker, det som känns mest är att min fina häst är borta, min kompis, liksom. Att det är slöseri på något sätt, slöseri med liv, ungefär.

jaja! Har varit jättemånga människor som visat sitt stöd på ett eller annat vis och jag tackar för det, söta ni är.Lite senare kommer en video med en kul sak i, iaf för mig men för många fler! SOM ni väntat! ;D Ska bli superkul.

Annars så är väl schemat rätt normalt idag, jag ska rida Finja i skogen och lite på banan maybe, Rosa får gå på banan eftersom att hon ser det inte som en belöning att gå i skogen, så hon får banan haha. Och Znuten får också banan, även om hon behöver lite skogsturer, men måste känna på henne, för hon har fått sår i mungiporna efter helgen då Jennifer ridit henne, alltså blir nästan lite sur, jag bad om att hon skulle ridas i låg mjuk form och när man gör det så behöver man inte direkt dra i dom, menmen. Lilla znuten, så nu blire mjuk ridning för hennes del för hon börjar kännas riktigt fräsch!

Wellwell, Ha en great day!


Svar på frågestunden

1. Favorti sadelmärke?

Butet!

2. vrf gillar du inte hon som köpte melwin?

Försöker lägga detdär bakom mig, han blir ju åtminstone inte misshandlad, ihjäsvulten eller matad med råttgift.

3. när är nästa tävling?

Flyinge! Om två veckor from now. Vet inte exakt vilka hästar som ska dit osv, återkommer med det. Det är iaf kval 2 av Morgondagens Vinnare då, där bland annat Finja ska gå.

Vad har du för mål med hästarna nästa år?

Egentligen är det svårt att svara på, mina mål ändrar jag varje dag och vecka ungefär. Men kan väl säga att det är att komma upp på 150, stort sett.

Vad jobbar du/pluggar du med, om du gör det?

Jag hoppade av skolan i 8an och har inte pluggat sen dess, går alltså inte gymnasiet. Och jobbar därför inte heller, utan ser hästarna som mitt jobb och tar ju in tillridningshäsar osv osv, kommer utveckla det mer och mer allt eftersom tror jag.


Vilket år är du född? Vilken häst gjorde du din första 140 start med och hur gick det? :) när ska linda sättas igång igen? Har du nån "ritual" som du gör när du ska tävla, för att komma i stämning, exempelvis att du säger nåt till hästen när du gått in på banan?

jag är född 1994, bara 17 år.  Det var Rosa som jag debuterade med, i grevagården i slutet av förra året, det gic rätt bra och jag rev tre hinder, rena skitpet, klarade många svåra grejer och jag var riktigt nöjd!
Linda ska kollas upp nu på tisdag och sen vet jag mer om den saken.
nej, det har jag inte, jag är nogrann med hur jag rider fram och hoppar fram och såna saker och då blir det ju oftast lite likadant varje gång, men väldigt lugn och o-stressad så jag kan ta det mesta som händer. Så nej, haha.
Vem är den bästa hässkötaren som följer ned på tävlingar?
haha, måste svara Barnet på den frågan, alltså Josefina. Hon är väldigt aktiv och engagerad och tycker det är lite kul, dessutom rider hon bra. Nichole är lika bra, men henne vågar jag inte skälla på och därav blir de inte lika mycket jobb av det hela och inte lika mycke thardwork för hennes del som för barnets, haha.

Hur mkt ska du sälja din andra butet för?
Jag ska inte sälja någon butet :) Har sålt min gamla till Philip. Har två kvar nu.

Om du du ska köpa en ny häst som har gått det högsta, vad får den max kosta?
Kan inte svara på det.

Vilken häst är den bästa nu?
Finja.

Hur högt tror du du kommer tävla och med vilken häst?

Svårt att svara på, är rätt säker på att jag kommer hoppa 150 nästa år, mer kan jag ju inte garantera. Tror dock jag komemr hoppa även 160. ( Inte nästa år alltså ). Tror att Zwiggy och Finja kommer gå dom klasserna, kasnke någon mer.1.Vad tycker du man ska ha som första storhäst?
2. Vilka tkr du rider bäst, b,c,d, junior och YR i sverige?
3. Vart har du köpt dina hästar ifrån? även dina f.d
melwin och wirrE?

Jag tycker man ska ha en lagom häst då. Nödvändigtvis behöver den inte ha hoppat allt innat, tycker det är överskattat. Helst ska det gå att jobba med den så man ser dne som ett projekt, vilket man lär sig otroligt mycket av. Och den ska inte stanna elelr vara dum, det viktigaste är att det är en häst man inte blir skrämd av på något vis.

Young Riders, i helhet, måste jag väl svara. Dom har vaarit med längst och då är dom bättre. Finns förvånande många KASSA ryttare på den nivån jag är nu, men man ser överlag att folket runtom mig blir duktigare och duktigare.

Zwiggy- Göteborg, Anna noelberger. Linda - strömsholm, gick som ridskolehäst. fille - Björkvik, oriden. Rosa - våra bekanta. Olle - egen uppfödning. Carro & Irma - bekanta som i princip placerade dom i vårat stall, haha, impulsiv affär. Finja -marcus Westergren. Wirre - åkte till england och hittade honom. Melwin - Köpte honom nedåt i landet på ett försäljningstall och han kunde knappt stå på benen och man såg bara skinn och ben. Yanne - Danmark. Kommer inte på fler haha.varför började du blogga?
om du får åka vart du vill, vart skulle det vara?
har du några husdjur`?
syskon?

Började med att jag startade en blogg helt utan hästar, för att komma iväg från bilddagboken. Tröttnade fort och ändrade den till en hästblogg, sen körde jag bara.

Hm.. är ingen såndär som åker till andra länder för o festa, så åker gärna tillbaka till Seychellerna och lyxet där.

yes, en egen hund, Liza, sen ahr ajg en egen katt, Gunnar, båda samlar vid matbordet vid frukost för att tigga ost, underbart.
en syster, Julia, som lärt mig mycket inom ridningen.Visst är gabriella mannerson söt?

Något otroligt!

Vad tycker om henne, gullig, ännu sötare än dig?

Fem gånger sötare än mig!

Jag vet att jag vet att du vet att jag redan vet svaret ovanför.. eller?
Nej jag skämtade med dessa frågor.. or did i?

I knew them before you did!

Har du någon ryttare du ser upp till? Ridmässigt osv..

Måste väl svara RGB. I helhet liksom. Tycker malin B rider mjukt och harmoniskt också, rider rätt likt henne på några sätt, hon är bra.

Pether vs sylve? motivera svaret

Kan faktiskt inte välja. Enligt mig är dom raka motsatserna, sylve is all about effektivitet och att ska de va så ska de va, punkt. Markne är såklart effektiv också, men det är mera pedant med honom, nogrannt och puttinuttigt, rida med så lite hand som möjligt osv, medans sylve vill få mer i handen. Jag älskar kombinationen.


Kan du någongång skicka dem helvetes bilderna jag har bett dig skicka NU jävla sega unghelvete ( förlåt, men jag börjar bli lite irriterad )
Ae, varsegod.

Nej. <3Vilken av dina hästar tror du i dagsläget kommer komma längst? Bara en!

Kan inte välja mellan Finja och Zwiggy.

Vill du helst tävla på gräs eller vanligt sand/grus?

SAAAND, bra underlag på sand är det ultimata.

Vilken av dina hästar är mest lik dig i personlighet?

Haha, Jag känner igen mig i alla. Men Rosa, kan ja tänka mig, jävligt seg, jävligt tjat-tålig och rätt stirrig ibland haha. Många delar av Zwiggy också.

Största vinst med ponny?

Har ingen riktigt stor vinst, några msv-aer som bäst, största för mig var nog nollan i debuten i Svår klass med Wirre i frankrike.

Största vinst med häst?

Har vunnit 135 med både Fille och Zwiggy, men antar att Zwiggys youngster kval var större än Filles klass, så rent klassmässigt så är det ju den. Vart dock grytm glad över nollan i debuten i 140 emd Finja i helgen.

Är jag ett bra barn?

You have  your moments ;D

Varför tycker du det är kul att träna andra?

Det är som att träna migsjälv. När jag ser saker hos andra så ser jag det lättare hos migsjälv, vilket då gör det lättare att skälla på migsjälv och min ridning då jag ser nya saker som kan behöva tränas på som man inte alltid tänker på. Även om jag tänker på vad jag gör hela tiden i all ridning, jag rider inte bara runt utan är verkligen sjukt medveten om hur och vad jag gör.


Om du inte fick välja hästarna som ditt yrke, vad hade du då velat hålla på med?

alltså jag har ju inte riktigt fått chans att prova saker så jag kan veta vad jag kan och inte kan då jag valt bort skolan, men med rät utbildning så skulle jag hålla på med min pappas jobb, jobba på BMW, ja gillar bilar, haha.

Har du vart med om nån stor skada?

Nope, klarat mig riktigt bra. Vridit om armbågen, brutit nyckelbenet, fått någon hjärnskakning och gått omkull några gånger, that's it.

Bästa tränare av dom du tränat för?

Pether markne och Sylve Söderstrand. Lotta Björe är bra med.

Någon du rekomenderar?

Pether Markne! Många blir så rädda för sylve haha

Kan du inte lägga upp nån bra enkelridövning som är bra för " vardagsbruk" ?

Jag tänker inte sätta mig o rida i paint om de är det du menar haha. Rid väl, end of story.

Om du fick välja en häst i hela världseliten, vilken hade du valt? Motivera gärna

Inte den blekaste. Har några få drömhästar men vet inte namnen på dom. Gillade Shutterfly dock.

När skulle Irma eller carronkomma? När får vi veta vem du ska ha?

Carro ska säljas, är antagligen nästan såld, och Irma ska komam hem tidigast om några månader, hon ska ridas lite mer, då hon visat sig vara lite väl bitchy haha. Det är alltså Irma jag ska behålla.

 

Vad tänker du innan du går in på tävlings banan?

Brukar bara gå igenom banan lite, haha.

Hur många hemma rid yxor har du och hur många vita?

Hm, runt 4 hemamridbyxor och runt typ 6-7 vita.

Bästa kavajen?

Gillar min röda ;D

Bästa tävlings platsen?

Måste nog säga Grevagården. Gillar stället, de har de mesta typ.

Bästa hästminne?

Inte den blekaste. Verkligen.
Ska du ha några mer hästar nu? Eller om ni bygger fler boxar alltså eller räcker det med hästar?

Ska inte köpa fler hästar, men kommer "införskaffa" mig en till bra häst allt eftersom. Men ska nog sälja någon först då. Sen kommer vi ju få hem Olle och Irma, därav boxarna. Sen ska vi ha fler boxar så jag kan ta tillridningshästar :)

Varför använder du back on track?

Det ökar blodcirkulationen och "verkar" på flera andra sätt. Och det kombinerat med att linda det rätt hårt, blir bara bra!

Favorit bett?

Tredelat.

Rider du barbacka? Hahah

Oftast flera gånger i veckan!


Hur ofta varje månad tävlar du?

Beror på vad jag har planerat. Blir väl 2 gånger per månad, ibland mer ibland mindre. Men runt 2-3 gånger per månad, inte nödvändigtvis med samma hästar.


Jag kommer aldrig ihåg varför du gjorde dig av med asta så TELL!

Asta var min första storhäst och jag var helt enkelt klar med henne, hon hade inte huvud eller teknik för att klara mer än 120-130 och det var dags för mig att gå upp på den nivån då. Hon passade mycket bättre i mindre klasser med någon som ville ha kul, fast 130 går hon utan problem! Hon är nu (eller iaf sist jag hörde något) hos en tjej som heter Josefine och sist jag hörde något så hade hon det kalasbra!


Hur hög är finja?

Typ ... öh.. 167 i think


Vilken av dina hästar har den jobbigaste personligheten?

Hm. Rosa. Hon är så förbannat seg att flytta i stallgången, hon hugger när man rör hennes täcke elelr spänner sadelgjord och ibland även när man spänner benskydd haha, hon kan stirra till på något 4562456 meter bort och backa bakåt tills hon fastnar o sliter sig, hon kan få för sig o se något livsfarligt ute i skogen och vända hemåt och vara helt hopplös. Men samdidigt är hon helt  fantastiskt på lika många sätt, men ändå.


hejj :D Skulle vara jättesnällt om du kunde gå in på min blogg och kommentera den filmen jag och mina kompisar gjorde till ett arbete om fantasy där det bl.a finns jättecoola effekter och som vi fick MVG på, tack :D!

Det kommer jag inte göra, punkt.

o så frågestunden:
vem är din favorit kvinliga artist?

Alicia Moore. Mer käns som Pink, haha. Utan någon jävla tvekan.

Vad tycker du om britneys stroslagna hits detta året? 8 hold it against me, Till the world ends, i wanna go och criminal)

Tycker ingenting alls faktiskt ;D

och vilken är din favorit av dem :D ?

Criminal är den enda jag kan lyssna på utan o tröttna, typ.
Kan du inte berätta lite om hur hästarna är hanteringsmässigt sätt? Alltså inte det vanliga dravlet snäll att sko, borsta, klippa etc utan mer hur de reagerar över olika saker? Går de smidigt att hämta i hagen, uppträder de olika i stallgång och box, hur de är att leda och sådana saker man vanligtvis inte berättar :-) 

Asså hm, jag tycker nog att jag vanligtvis får in allt detdär i mina vardagliga texter, om jag skulle beskriva häst för häst så skulle jag bara skriva allt som jag tidigare skrivit flera gånger, typ. Så får nog säga pass på dne innan jag få rltie mer specifika frågor om saken så de blir lättare o skriva typ, haha.

Sen också, brukar du ägna hästarna egentid som att gosa med dem och borsta lite extra eller ser du alltihop mer som ett jobb som sköts rutinmässigt (typ borsta-sadla-rida)?

Jag brukar aldrig liksom bestämma mig för att "Nu ska jag umgås med denhär häste bara för ATT!", men jag umgås jättemycket med mina hästar i all hantering. Mycket kel och mycket klapp, jag tycker det är så förbannat viktigt att hästar ska veta när dom gör rätt, itne bara när dom gör fel. Lär dom hellre på den positiva vägen och då även i vardaglig hantering. 

Nej, mina hästar är mina vänner, jag jobbar med mina vänner så att säga, det går det också.Mohaha, har alltid frågor att ställa till dig.

1. Förutom hästarna, vad gör du annars?

Har intresse för att rita och skriva, skriver mycket dagbok osv, har även ett stort intresse för det engelska språket, as you probably have noticed haha. Så jag pluggar ofta engelska, gör egna glosor osv och ser mycket film utan text and so on, det är vad jag gör ungefär.

2. Hur kunde du "övertala" dina föräldrar att du inte ville gå i skolan längre? Har ni något avtal eller liknande, eftersom du inte behöver plugga?

Alltså grejen är att jag skulle kunna försöka förklara, men om jag gör det flera gånger så kommer det låta olika för varje gång. Vad många itne vet och förstår eftersoma tt jag sällan säger det, är att jag har någon form av minneslucka på flera år under min skolgång och så. Har bytt personlighet på ett sånt extremt sätt så jag har helt enkelt lagt allt annat bakom mig, kommer itne ihåg vem jag var, vad jag stod för elle rvad jag tyckte om någon eller något. Därför vet jag heler itne vad som orsakade detta och vad som gäller rent på pappret liksom. Vet att man försökte få mig att prata med psykologer, soc, mycket hotr om förflyttning och sånt jävla trams, sen vet jag att mamma och papap ofta är på möten, ibland fortfarande, och att jag helt enkelt inte går i skolan. Jag är glad med det och tänker helt enkelt inte på det längre, ser detta som mitt jobb nu, inget annat spelar någon roll :) så förlåt, men har inget bra svar.3. Vart ligger eran gård?

Utanför Norrköping på Vikbolandet. I östergötland alltså.

4. Är du en nyttig eller onyttig person?

Jag är till viss del nyttig, äter bra frukost och har slutat småäta och äter inte efter klockan 7, i vissa perioder är ajg sjukt nyttig, sådär anna anka nyttig haha, och i vissa perioder inte, haha. Det är anledningen till varför jag itne är direkt pinnsmal ;D5. Är du eller har varit höjdrädd när du hoppar? Hur kommer du isf över det på tävling tex?

Nej, har aldrig slagit mig att jag itne kommer klara hindret pgav dess höjd. Men skulle aldrighelelr styra emot ett för högt hinder på en häst som jag inte visste klaradet det eller kunde klara det med rätt ridning. Framförallt itne på tävling, är aldrig nervös elelr rädd på tävling, verkligen aldrig, för jag ger mig itne in i saker jag inte klarar.

6. Tränar du aldrig dressyr för någon dressyrtränare? Eller kör du bara markarbete som "max"?

Nope, kör itne dressyr. Ser inte meningen. jag vet att jag skulle kunna rida igenom ett någorlunda svårt program på mina hästar så ser itne meningen med att träna något jag inte får ut så mycket av. För mig räcker det med att öva lydnad som krävs och behövs i hoppningen, i hög form, dvs dressyrform, för att stärka även dom musklerna.


7. Har du någon förebild inom ridsporten? :) Känd som okänd.

Can't say i have. jag utgår alltid ifrån migsjälv när jag tränar, för jag vet hur jag ride,r vad jag gör när jag rider, och vad jag kan och kan behöva öva mer på. Behöver inte göra som någon annan. Det betyder inte att jag inte vet ryttare jag tycker är duktiga, riktigt duktiga, so rolf göran bengtsson tillexempel, men en förebild är någon man vill bli som, någon man verkligen ser upp till eller någon man vill efterlikna, jag vill inte efterlikna någon annan än migsjälv i mitt ridsätt.

8. Har du någon boooyfriend? :D

I do noooot :D

9. Varför gillar du Butet-sadlarna så mycket?

Tycker om stödet, tycke rom det stöd som dom INTE har som är så jävla överflödigt på andra sadlar, tycke rdom ligger bra, tycker dom är fantastiska och tycker att folk som inte håller med mig är dumma i huvudet, hihi. Så enkelt är det ;D haha.

10. Är det något stort du ångrar att du har gjort eller inte gjort inom ridsporten. Tex deltagit på den tävlingen, gjort en sån sväng, "bestraffat" någon häst i onödan, sålt den hästen dit, köpt den hästen osv.

Jag ahr som alla andra gjort många misstag på samtliga tävlingar jag ställt upp i, ångrar alla dom, men gör sällan om samma sak igen så nej, egentligen inte. Och förövrigt så vet nog båda du, jag och resten av alla som vet vem jag är - vad svaret på näst sista frågan är haha.

11. Om du nu tröttnar på hästar o så, vad kommer du göra då?

jag tröttnar på hästar flera gånger varje dag :) finns bra dagar dock, men oftast så tänker jag på att sluta många gånger i veckan, men jag vet mina begränsningar här i världen haha och jag vet att jag ska hålla på med dethär, när jag inte gör det så får du komma tillbaka med den frågan, för det kan jag itne svara på nu!är nyfiken på vad det är för bett du har på fille? vad har det för funktion, var hittar man det och kunde du lägga ut en bild på bettet?
Det är en typ av Gagbett, fast istället för att det går till nacken så går det bakom hakan, gör att dom blir mindre trutiga sägs det, har aldrig provat ett vanligt gag dock. vet inte vart man hittar det, och ja, här är en bild på det.
vad är dina styrkor/svagheter som ryttare?

Hm. Jag kan få det mesta att funka, jag är konsekvent och om jag får tre dagar på mig att göra en olydig häst lydig, så klarar ajg det, jobbar bäst med deadlines. Det sämsta är väl att jag tycker det är sjukt tråkigt när jag itne vet vad jag ska göra, att lulla runt i skogen är det tråkigaste som finns, utan plan osv, vilekt gör att min rid-insats sjunker och det gör det till en svaghet.

Om du ska köpa en ny häst, vad är det första du tittar efter då?

Tittar på hur lätt den har från marken och hur den hoppar igenom ryggen och använder bakbeken. En fin häst enligt mig behöver inte hoppa med extremt höjd rygg, men den ska ha bra bakben då, hatar hästar som kniper. Lätt från backen och kapacitet är det jag letar mest efter, resten vet jag hur man fixar själv.


favoritövning i markarbetet?

Har inget specifikt, rider man sina hästar på rätt sätt så ska inte någon övning vara svårare än den andra, ungefär.kan du inte visa bilder/film på ridhuset? :)

Klart jag Kan.. betyder inte att jag kommer göra det :D Haha, kommer vänta tills allt blir klart, sen ska ni få se! :)

varför hoppade du av skolan, var det för att satsa på hästarna?

Nej, står lite mer om det en bit upp, men just nu ser jag det som att det var för hästarna, ja.

om du skulle tröttna på hästarna, vad har du för planer då? (:

Även detta står det om högre upp!

vilken häst av dina tycker du har finast exteriör för att lyckas inom hoppvärlden?

Zwiggy!

 vilka hästar har du nu? ny på bloggen.
Jag har 5 hästar som går 140 nu, dom är mina egna. Det är Zwiggy, Finja S, Rosalind, Fight och Royal Rose SB. Om du är ny och tänkt att stanna ett tag, så kommer du få se bilder på allihopa, därför lägger jag inte upp en bild på var och en just nu. Sen har jag en tillridningshäst som heter Znuten. Sen äger jag en 4 åring som heter Alonso F1, kallad Olle, som står hos en tjej som rider honom nu, honom får jag hem nästa sommar. Sen äger jag två treåringar, Carro och Irma, varav Carro ska säljas och Irma kommer hem i vinter eller i vår. Ägde ponnyn Wirre fram tills den 8e november då han togs bort, och äger fortfarande ponnyn Yankiebard som står några timmar iväg och rids av en liten tjej. That's it, kul att du hitta hit by the way!vad fick dig att vilja tävla i de stor klasserna? :)
Hmm.. Alltså jag antar att det har lite att göra med att jag haft möjlighet. Jag har faktiskt aldrig tänkt att "jag ska bli bäst" eller "jag ska hoppa i scandinavium när jag blir stor" utan jag har haft chansen att ha fina kapabla hästar nästan hela tiden som tagit mig dit jag är idag. Jag har alltid haft som mål att rida väl och rida bra, eller inte alltid, ska jag itne säga, när jag började rida dponny så började jag rida väl, ugnefär. Innan dess var jag världens ponnyryttare, tar gärna tillbaka allt som jag stod för då för jag red jävligt effektivt men inte vackert haha. Anyway, och ända sen jag började sikta på välridna hästar och bättre och bättre rundor istället för resultat så började det också gå bättre och likaså högre klasser, och here i am today, aiming for whatever comes my way! :)


FRÅGESTUND.

Sådärja. Vi kör en frågestund. Det var itne alls så jääättelänge sen sist, typ två månader! Och de har hänt lite saker med hästar och ridning och allt sånt så ni får fråga i princip vad som helst, behöver itne nödvändigtvis vara hästrelaterat.

Sen för o jävlas o vara mainstream och för o låta lite uppmärksamhetsberoende så kan vi köra en "Den med flest frågor får en länkning" typ. Gogo.

Har återpublicerat detta inlägg nu så det hamnar överst för att få in lite fler frågor. Jag kommer publicera alla frågor och svar ikväll, så hurry up.

Rest in peace.

Vila i frid, min fina fina vän. Tack för allt.

Go up there

Och här är filmen på fantastiska Rosa från gårdagens 140, tycker hon hoppar helt fantastiskt, 1 till 5 är riktigt fint, sådär lugnt och stabilt. Sen får hon korsgalopp, vilket orsakar att jag saktar ner tempot för o kunna byta ordentligt utana tt hon slår massa bakut, vilket då resulterar i att jag måste rida på framåt mycket mer än normalt för att komma ur denna botten-ridning och efter det tycke rjag inte de är lika bra, men ändå inte kasst.

Synd det i omhoppningen, hon rev exakt likadant idag med exakt samma sväng fast på andra sidna av banan, exakt samma typ av hinder osv, får inte med yttersidan typ alls och de skapar såkalrt obalans och itne den stabilitet jag vill ha i anridningar, men  nu vet jag ju exakt vad jag ska träna på så det är as skönt :'D


Now i've found you

Först kan ja svara på en kommentar som undrade varför jag itne har min antareshjälm -  och det är som man kanske förstår för att jag har en ny haha? En såndär vanlig charles owen som jag tycker är fem gånger snyggare än min antares, en SNYGG antares är snyggare än charles owen, men min är blank, hatat den från början för ja inte fick den matt, that's why :D sjukligt nöjd. inte ens dyr heller!

Och sen, HÄR ÄR FILMEN FRÅN 140 DEBUTEN :'''D bästa finja. Så fantastiska fin, kolla språnget ut ur första kombinationen, 4-b, språnget innan cpsprånget, så sjukt fin, svååårt fin!

Sen ser ni såklart på 5an vad som händer, ser ni inte det så har ni inte helelr någon rätt att döma haha, jag kommer smått stort och hon lägger in ett till, jag kom inte alls något farligt stort, men grejen med hackamore är att när man lättar med en hand så lättar man med båda, därför släppte stödet och hon bangade kan man väl säga, det var vad marcus sa ungefär, detdär med stödet, jaja, hon är ju en fucking topclass häst då hon på något jävla vänster lyckas rädda detdär. Helt sick. Jaja, hon är bäst, end of story, kan leva med detdär för det har inte hänt något såntdär på flera år och kommer inte hända på ett bra tag, så care ;D Fin är hon iaf!


svar

Anonym om Wanna take the easy ride:
Varför lindar du dina hästar? Typ på tävling och så ist för benskydd?Har börjat med det på senare tid, typ senaste månaderna, förut har jag lindat vissa och mest hemma, började sakta med fille för han kändes säker typ och nu gör jag det på alla utom Finja som jag iten tror haft lindor under ridning så vidare mycket så tänker inte börja med det direkt iaf, men hon får nog vänja sig vid det allt eftersom också haha.

Jag tycker helt enkelt att det är stabilare, bättre stötdämpning och att det är stadigt när dom landar efter så pass höga hinder som dom faktiskt hoppar. Sen tycker jag det är snyggare, jag har ju svart, rött och vitt som "mina färger" när jag tävlar, inget har annan färg förutom läderutrustningen osv, och då är det helt enkelt snyggare, även om jag tycker att lindor i allmänhet är snyggt om det är på rätt sätt, inga jävla färger eller så förutom brunt, blått, grått osv.

På rosa har jag lindor bak när jag tävlar och hopptränar för att framhäva hennes teknik på ett bättre sätt då hon vänder upp och runt lite mer då.Crack in the mirror

Inte så mycket o säga osv, hästarna sprang som idioter när vi släppte ut dom när vi kom hem, inte en jävel ansåg sig vara halt iaf, inget syntes heller, lär väl bara vara värre med typ zwiggy o fille i morgon -.- as.

Jaja, i morgon har jag hästfri daaag, NANANAAA :D har inget med o säga haharestinpeace Hickstead.

Wanna take the easy ride

Här är rosabilderna från dagens 140 :) Alltså ni anar itne lättnaden över hur simpelt 140 känns nu. Kan komma i undertempo och ändå hålla tryck i dom mot stora oxrar och de går lätt ändå, för mig mentalt och för dom fysiskt, så jävla awesome. Med alla hästar :D Bara fille som behöver.. slipas lite haha, han är faktiskt svårast o nolla nu, dom andra känns säkra, underbart :D Zwiggy också ju! Och linda - när hon blir säker igen, har bara bra hästar, känns underbart. Tror dock itne Rosa ska pressas på högre, inte inom några år, tror hon är en väldigt bra juniorhäst, ska göra henne väldigt säker i detta och få resultat och sen kanske sälja till någon som går från ponny (: Nu är hon iaf lekande säker på 140, skönt.

Jaja, nu ska ja hem, tror Znuten blivit riden idag av Jennifer, underbart I morgon ska jag fixa håret och fan itne rida en enda häst, det var hur länegsen som helst nu HIHI :D


Hon var så underbart fin idag, älskar att jag samlat ihop migsjälv och mn ridning, det har jag själv bekräftat denna helg, aldrig ridit såhär som denna helg förut, förutorm träning alltså, men aldrig kunnat hålla ihop det på tävling, men det kan jag nu, helt underbart, väldigt samlat och i form och härligt. Bra! ni ska få filmerna sen!

I feel bad for you son

Sådär, snart påväg hem nu :D hästarna står i lasatbilen o mamma är bara inne o filmar Marcus så han får se, sen åker vi :D

Ros avar sååå duktig, seg dom tre första hindrena men ingen fara, sen hoppa hon sjukligt bra genom trekombination och allt och var superfin, red långsamt och nogrannt, sen kom samma hinder som hon rev igår fast på andra långsidan, ett tunnt glest räcke som stod intill sargen och jag är väldigt säker på vad jag gör fel för jag rider inte alls yttersidan tillräckligt i den anridningen, så hon rev det, vet vad jag ska öva på nuuu så himla bra :D

Fick ett tidsfel också så 5 fem i grunden, SÅ nöjd, hon var verkligen döfin och hon har sååå lätt för dethär nu :D

Så somsag,t on my way home, langar lite mer bilder sen :D


Oh, that's cool

Hm. Rider nog rosa i morgon ändå, kom fram till att hon behöver rundor i 140 och nu har dom typ fixat med underlaget så de inte är stenhårt bakom osv. Så vi kör en 140 för de är första klassen ändå, så de blir chill :D

nu sk aja typ snart sen senare om ett tag sova :D Gonatt :DBeing in the moment

Nuu är alla hästar lindade och klara och ros och finja gick länge förut, och ska gå igen runt 7 tiden. arnika på hela dom och mat iordninggjord. Ska ut o gå med dom igen sen somsagt o ge dom käk.

Och vad gäller detdär med om grunden räknas elelr om man måste nolla båda, så tror jag att avd gälelr SMkval så gäller bara grunden, vet itne om det rä annorlunda med att kvala upp i klasser och så. Jag har hört ändringarna om att man måste nolla både grund och omhopp i A0A0 men ja har bara hört det på ponny och på storhäst så är de tingen som bryr sig, iaf inte på lite "högre" nivå, i know i don't care och typ ingen annan heller, kan känna att ja vill ha en dubbelnolla innan ja startar Sm ändå, iaf på rosa.

AJA, tror vi åker hem rätt tidig ti morgon. Sparar lite på krutet nu när de gick så bra. Hajdoo sålänge :D Ni får resten av Rosabilderna l8er!

You thought I would

Åh, jag har världens finaste Finja!

Hon dubbelnollade debuten i 140 och kom 6a :'D Red inte alls fort i omhoppningen men satt ju inte o backa, så jag är sååå nöjd :D BÄSTAAA, gud, så himla perfekt var de,t förutom ett hinder haha, ett jävla räcke som ja kom liiite lite stort på o ja fattar inte för ja kom inte SÅ stort, men hon typ valde o trampa om på ett helt galet sätt o hoppa rätt upp i luftne o rädda de som bara finja kan haha, helt stört. Men hon klara de med och resten kändes perfekt :'D

Hon var dock helt äckligt stel i början och hon kändes halt och ojämn och nae fy, men hon hade en sån träningsverk tror jag, efter ny ridning oså. Det blir bättre allt eftersom, ska fortsätta mjukgöra henne dag för dag och om några månader kommer hon nog va myycke tfinare :D Men ändå, BÄÄÄSTA fina finja ninja! underbart :D Antar att de innebär smkval också va? aah. Gött :D

Sen när ja hoppa upp på fille så va han halt.. Underlaget här är helt kasst, det är galet halt och slirigt men framförallt hårt och stumt och jävligt. På frahopp så tar de stopp direkt efter hinder och fy. Så fille var halt. Vrickat sig antagligen, synd.

Sen vare rosas tur, hopapd engåra småsprång på framhopp men red mest fram och hon kändes SÅÅÅ fin, tog ett högre språng på den lilla framhoppningen utanför ridhuset och sen gick ja innnn. Hon va döfin. Kändes stazbilt och lätt och hon hoppade jättebra! Nolla grunden och rev första i omhoppningen -.- jättesynd, ja fick itne koll på yttersidan och de blev ostabilt, hon kunde ha lyft på benen men äsch, mitt fel. Hon var SÅÅ fin och jag är såå nöjd :D Så himla kul! Två kalasrundor och två kalashästar :D

Tror iten ja hopapr nåt i morgon, vi åker nog hem, ja trimmar dom kanske lite och sen åker vi, känner att ja inte vill slita på henne i onödan, men vi åker hem i morgon så ja hinner kansk eändra mig, men tror inte de, känns bra o sluta såhär fint :D

what's my name

Hihi, varit ute o gått med dom nu. Dom är söta. Har knoppat Rosa också, skitlänge sen ja orkade knoppa henne, snygghäst.se. Sen har jag fått lov att låna världensjustnubästahannaklensmedens sadel som vi kan ha åp rosa! PERFEKT :D  har bara 14-15 mellan varje och dom behöver  - framförallt rosa - en regäl framridning så nu när ja itne behöver ha samma sadel på alla utan Rosa som är i mitten får låna hannas så blire perfekt och barnet kan rida fram henne hihihih. Blir skitbra, kommer ändå bli stressigt, men ändå skitbra :D

Ska ut o .. knoppa finja nu, HEJS :D

Bringing me the sound

Morgonnnn!

Well, idag börjar de vid 9 med nån showklass om ja inte minns fel. Sen äre en 130 och sen äre min 140. Ska rida alla tre i 140 och de kommer bli lite körigt då ja har typ 15-16 mellan varje häst, tur man har barnet, men bara en sadel.. de ska nog gå bra :D

Well, så de ska bli dökul, 140 debut på finja osv, smaskigt :D

Ska ut o gå med dom nu, Hade gött :D


Fillepics

Nuu ska vi sova! Drar planer i morgon, CIAO!

Rosapics

Finjapics

Make it work

Ridit fille nu också!

haha han var SÅÅÅÅ pigg på framridningen, alltså gud han skuttade o bockade och taktade o kunde knappt skritta o i traven så smågalopperade han och hahaha allt gick superfort och han var supersött glad och galet pigg. Hoppade rätt bra på framhopp osv, sjukt pigg, red inte igenom honom så mycket utan tänkte köra på energi och att itne störa honom.

I morgon rider vi igenom honom så han är mjuk och att jag sen inte stör honom haha, dumma fille. han rev tvåan för han .. ae ve tinte, han kom rätt bra på det och tyckte inte alls han behövde riva, sen höll han på mellan massa hinder men rev inte förrän vid nr 5 där han också kom helt perfekt och rev ändå, dumma djur, ska lägga honom i skiten i morgon, haha. Hela tiden!

jaja. Nu ska vi ut o gå med dom en sväng os en käk för dom oooooch oss :D Jag är nöööjdelinöjd med dagen :D


Help me understand

Förlåt för at tjag inte uppdaterat, allt har gått lagom snabbt men inte hunnit blogga!

Finja var SUPERFIN och kom 3a i 130 :D Superglad för allt funka så bra, på framhopp o allting, UNDERBART :D

Rosa var ruskigt fin också i 135, men kom i botten till en kombination och kände hur omöjligt de blev så underbara rosa försökte ta in två istället och rev såklart ut. Fina häst, hon försökte verkligen ända in i slutet. Men det gick bra som tur var, att man inte snubbla över bommen eller så. Bästa rosa. Sen hoppa hon upp sig som satan o blev jätteförsiktig så jag är sjukt nöjd. Var riktigt bestämd redan innan att ta detta som en skolrunda, det SKULLE ridas ordentligt, punkt. Och det kan ja faktiskt känna att ajg gjorde också :) Men i 140 i morgon så ska jag ha lite mer tempo, haha. Men bra för min del att själv få känna att det går även i detta tempo, förutom i kombinationer då ;D

Galet nöjd. bara fille kvar i 140 nu! gogo :D Underlaget suger förövrigt.
Finja överst rosa underst :D mer bilder sen!

Perhaps later

Morrn!

Börjar bli sjuk IGEN. iaf förkyld. Jävla barnet haha. Jaja, hoppas jag slipper.

Vet klockan 9 o då kör vi alla hästar at  the same time. Finja går ju först i 130 med startnummer 49 så de är chiiiill. A0:A0 tror ja de är också vilket är sådär lagom döchill.

Aja, blir mycket kort och så idag så uppdaterar så ofta jag kan :)O Hade gött!


Eight hours ago

8 timmar sen ja blogga sist, SORRY

Vi är framme iaf, när vi kom fram så fixade vi lite saker och sen ahr vi ridit alla, sent men de va nödvändigt. Barnet red Rosa barbacka och de såg bra ut :D Finja gick kalasfint och Fille var superfin i myyycket skritt i låg fomr och lite trav, ni ska få film från början av passet, haha, han var jätterädd för sin flätade svans, gubben. Ni får den i morgon för ja får inte nån jävla connection med min phone och da internetz, so screw it!

I morgon går FInja 130, Rosa 135 och Fille 140. Orkar itne lära mig tre banor men FIINE kör bara kör haha.

Jaja, nu ska vi sova! Gonatt :D

Run faster, jump higher

Phew. Hållt på med saker nonstop nu. Man blir alltid förvåand över hur sjukt mkt det är att göra, alltså verkligen. galet. Jaja, inte så mycket kvar num barnet ska duscha o sen ska vi linda osv o sen kör vi!

Uppdaterar med later :D CIAO :D


I know just what you need

Morrn.

Nu ska vi direkt ut o släppa ut hästarna i skrittmaskinen, fixa lite grejer under tiden och sen ska barnet klippa Rosa. Under den tiden så fixar jag ås mkt som möjligt och när de är lagom varmt ute så ska ja tvätta hästarna. Sen får dom stå inne o käka lite lunch och sen gå i skrittmaskinen igen innan vi åker. Så åker vi så fort som möjligt :) Så ja hinner trimma någon idag osv, chillidill.

Aja, dags o gå ut o sätta igång, kom på att ja varit ute i stallet vid 8 typ fyra dagar i rad nu :D bäst är jag hihi. Hejs!


Loppans pricknäsa :D

Sorry baby

För att komma på andra tankar så kanjag dra lite innan-tävling trams.

Fille är helt klipp, från öronen till svansen ungefär. Allt är putsat och det mesta är packat. VIlket ger kidO tid att klippa även rosa i morgon, medans jag gör klart resten samt tvättar alla :)

Runt 10-halv11 fick ajg nyss reda på att min gamla underbara cpvän Sandra kommer o hälsar på när hon äntligen är i norrköping igen, AWESOME. Många smågalna tävlingar tsm med henne i bagaget, chill tjej!

Well. That's it i guess, barnet är ett bra barn som efter att ha tvingats se Death Race är både rädd och trött, ska bli kul o se hur hon somnar, haha. Gonatt folkes, take care.


You're perfect to me.

Här är bilderna från idag. Dom utvalda. Har 444 stycken.

(Bilden ovan, peacetecknet i form av finger och morot, kändes passande liksom. Bästa.)

Här nedanför började vi promenaden tillbaka, haha åh. Så himla pigg, glad och busig. Känns bra att han får avsluta såhär och inte vid ett tillstånd där han knappt kan stå.. Älskade.
That was that. Fortfarande obegripligt. Fortfarande beslutsångest ungefär. Man vill bara ta bilen och åka och ändra sig. Fy.


Stress

Nu har vi sett wirre för sista gången. Han var fantastiskt pigg och glad och underbar. Bilder och mer kommer sen, vi MÅSTE hinna ut o rida två hästar en sväng i skogen, två andra får gå på banan. Hejs.

Needs to dance

Sådär, nu har Sabina varit här o kollat läget lite! Gick snabbt och smärtfritt, haha. nejdå, det var trevligt med trevlig östgötsk blondin och trevlig mamma! Vi gick igenom lite rutiner och det svåra för henne blir att komma ihåg vilken häst som är vilken haha.

Har inte så mycket o göra förrän Barnet kommer hit nu, hon kommer runt 12 och då åker vi väl rätt snart till Wirre för ett sista avsked. På tisdag är det tänkt att det ska bli av. Rätt lång tid, men för mig så försvinner han här och nu, idag. Så man inte blir mentalt chockad när man vet att det är done, låter logiskt? känns logiskt. Hinner inte med några mental breakdowns framöver nu utan får ta det nu, punkt.

Vi ska få många fina kort och gå ut och gå med honom och hans egna träns som vi köpte åt honom med hans egna halvtrasiga svarowskipannband och hans RidsportPonnyCup täcke som han vann själv. I västervik. Jag tror det kommer bli hemskt och bra på samma gång. Får försöka ta in att det är sista gången för alltid, gör det redan nu, så man inte  - som sagt - blir chockad när man väl inser det. Barnet kommer gråta floder, fina kort.

jaja, när vi är klara med det så ska vi klippa hästar och jag ska putsa allt. OCh rida ska vi göra också. Ciao!


I'll be holding on

Morgon!

Grymt ångestfylld morgon, längesen de va så jobbigt o ta sig upp ur sängen. Jaja, det är ju meningen att det ska vara en glad dag, ett bra minne av honom. Kommer ju aldrig glömma dagen iaf.

Men nu först kommer Sabina, så ska vi gå igenom lite vad som ska göras osv om hon ska hjälpa till o "vakta" hästarna någon gång när vi är borta :)

Sparar alla hästar dock, har lovat Josefina haha. Men bara i skogen blir det idag, så dom får lite skogsrunda innan vi åker. Jag rider Finja och Fille och barnet rider Znuten och Rosa! Blir kalas. Hon kommer ju även rida fram hästarna i helgen , barnet är ett duktigt barn. Kommer bli superduperäckelbra att hon rider fram rosa för hon behöver värmas upp ordentligt, likaså med fille att han får skritta länge. Finja sätter jag nog itne upp henne på, alltså finja är grymt snäll, framförallt när man bara skrittar elelr rider helt utan krav, sjukt okomplicerad, alla kan göra det. Men barnet är fortfarande osäker/rädd för finja efter att hon sett henne göra med mig hahah. Så vi skippar det :D Hon får gå med henne istället :D

Aja, ska ut nu o putsa lite och sen invänta sabina :)


Haha bella på påsk,

Started conversation

Red Rosa förut! Barbacka, hon va galet fin :D Dumma häst! Som är så fin! Gick verkligen riktigt bra, kände underbart stöd i tyglarna och hon lyssna fint i alla sorters skänkelvikningar osv. Duktig!

Och receptet på häst-äckep-päcklet jag gjorde haha, alltås jag gick inte efter något direkt recept, jag rev två morötter typ, hällde i massa sirap, lite fruktsocker, lite musli (tog först vanligt människo-musli innan jag insåg att jag hade musli i stallet haha) och lite rågmjöl, och lite vatten :D Sen ba klutt klutt på en plåt med bakplåtspapper-saksak och sen lite sirap på och sen en morotsbit överst :D Dom tyckte faktiskt alla hästar om! Dom andra var typ mest musli och havre och sirap, inte lika gott :D Juste, med dom första, dom gräddade jag i 180 grader i typ en kvart, men sånt beror väl på i guess! Dom blev ändå rätt hållbara liksom, men skulle kanske gått o gräddat ännu mer så dom blev hårdare som kakor :D Men blev  rätt fasta iaf, haha!

Nu ska ja... vet inte? tv? ja. Tv.


So far but still so close

Ska straxt ut o rida Rosa på banan barbacka, gilla ro rida barbacka, rätt roande.

När jag ändå är igång så kan jag förkalra wirres skada lite mer, någon undrade.

Alltså dethela började med att han kändes smått ojämn när jag red ut honom i skogen. Han vilade lite och han verkade bättre. Tror han blev behandlad, inte säker dock. När et avr dags att sätta igång så red jag ut i skogen, då såg han vita ensilage-balar och det kombinerat med en extremt tittig häst som honom och att ha vilat i flera veckor resulterade i att han gjorde extrema hoppsprång och verkligen hoppade runt riktigt "brutalt", och för att förklara riktigt hur brutalt det var så kan jag nämna att det var där och då skadan som nu aldrig blir bra - orsakades.

Sen tyckte vi han var ojämn och vet itne exakt hur det gick därifrån. Sen dess har han blivit haltare o haltare och vi ahr tyckt att han inte fått med sig ena bakbenet. Vi har behandlat många gånger, han har vilat i ett år, han har blivit behandlad i höftleden och i alla ben och inget har fungerat, Kiropraktik flera gånger utan resultat och nu för några veckor sedan så åkte vi till nån kille med en speciell maskin som kunde konstatera att någon muskel eller muskelfäste (inte säker) var helt avslitet och kunde aldrig kunna repareras igen. Sen har han såkalrt ont på felra andra ställen efter att ha gått och vägt upp detta med andra ben osv, tyvärr. Good thing är att han inte lider av att gå osv, men han är riktigt tjock i ena bak-hasen och han blir haltare och mer svullen ju mer han rör sig, därför har vi fattat detta beslut. Tyvärr. :)

Nu vet ni det också!

Yes, I would die for you

Vet inte om jag rider någon av dom andra -.- det är om ja skulle ta rosa en sväng barbacka ikväll isf. Bara ingen lust typ, och finja vågar jag inte rida barbacka haha, aldrig provat och så får de tnog förbli, tror dock hon skulel va rätt snäll :D Men why risc it

Kan även tala om att dom eeena kakorna var riktigt uppskattade av Linda och Zwiggy som fick dela på en för o prova, den andra var tveksammare haha, så tar nog dom o rör ihop det med lite betfor o morötter så slinker nog det ner också! Han ska få äta så grymt mycket i morgon och sen ska ja göra så han kan äta ur en hink när dom.. gör det. Han ska få det bäst, bland dom som älskar honom mest, finaste wirre.

Jag är rätt cold vad gälelr sånahär saker, det som känns mest är nog själva beslutet, alltså att det är antingen eller. att det iten går att rida på honom mer är itne sorgligt för mig, eller att han ska flytta någonstans, ingen stor grej sålänge han ahr det bra. Nu får han det ju bra med men det är just detdär att han aldrig kommer tillbaka, oavsett vad, finns ingen återvändo liksom, det är så drastiskt och det är det som känns värst, nästan som beslutsångest trots att jag och alla har fattat ett beslut. Usch. Han har lämnat avtryck i våra hjärtan iaf, no doubt about that.

känner litegrann att jag har rätt att sörj-äta lite glass framför tvn istället för o rida idag, dom blir ju ordentligt ridna i morgon när barnet kommer, så aah. Brukar ju alltid slowa ner tempot innan tävling så dom är utvilade. Aja, hejs.


So god damn free

Sådär!

Hästarna skodda, Fille ocH Znuten ridna, Hon red henne jättebra! Så det blir kalas, gav mig lite hopp om att kunna sälja henne också, znutne alltså, dock är ju hon väldigt duktig och sjukt rutinerad men ändå, haha, skönt att det går att sätta sig upp på henne och kunna rida henne bra om man bara är lite duktig liksom. Fille va fin också!

Nu har jag tillbringat en kvinnotimma i köket, haha, bakat! Bakat tvååå plåtar med hästgodis till Wirre! Ska prova på någon annan kräääsen häst i stallet o se om dom är ätbara. Barnet bakar också, så han kommer få massa gott! Och massor med morötter!

Ska'la ut o rida dom andra också, får se om Rosa får vila, fååår se!

We'll meet again though

Morrn!

Nu blire sådär jobbigt, måste släppa ut lite hästar i skritten innan halv 9, och sen kl 9 kommer somsagt jennifer. Får se hur det blir med ridningen, hatar det faktum att alla förbaskade hästar har samma sadel haha. FÖrutom Linda, men well ja, hon rids ju inte just nu. Men Finja ska'la skrittas lite i skogen, gå lugnt tänkte jag bara, jättelugnt idag. Znuten ska somasgt ridas i skogen av jennifer och FIlle får skogen aswell, rosa får banan, hon typ hatar skogen, tycker det rä läskigt liksom, inte tittig-läskigt utan OMGLETSESCAPEFROMTHISMADNESS-läskigt.

Så aah ska ut o fixa nu! Kl 8 :D kvart i 8 tillochmed! Duktig jag är hihi. Hejs :D
fina fina vän
RSS 2.0