Save it

Några av förslagen kan jag nog fixa. Men Kajsa som vill att jag ska förklara alla klass-bedömningar så som A0 osv, jag tycker nog att du kan få en bättre förklaring på typ.. står inte sånt i typ TR eller på nån ridsport-hemsida? Googla!

Har varit ute läänge med dom igen, Rosa slängde nästa av mig, skrittade helt lugnt o hon verkade jätteavslappnad o helt plötsligt gör hon en Zwiggy och verkligen totalvänder, stooora jävla halk-spår blev de, haha, vände bara tillbaka så va hon som en kossa igen. Konstiga häst haha. Fille var supersnäll o rida barbacka på och Finja gick jag med haha.

Funderar lite annorlunda runt nästa helgs klasser, tror faktiskt itne Finja ska gå nåt större då. Hade ju tänkt en 145 debut, men jag kan känna mig säkrare på att fortsätta stärka henne ytterligare och istället rida 135-140 på henne. Så får Fille gå 140 140 145. Rosa får gå 130 130 135. Finja kan kanske gå typ nån liten klass sista eller första dagen så hon inte behöver gå tre stora klasser, eller så provar man sig på tre klasser denna helg på detta fantastiska underlag, och vilar en klass nästa tävling typ. Vi får se! Tror somsagt inte de blir nån debut på henne som det var tänkt, och lite anledningen till det är att jag vill att Fille ska gå de högsta, o kommer båda till final så får jag bara ha med en, och aah, nae, blir jobbigt. Bättre o rida olika rundor på alla typ! :D


Let you go

Varit ute o skrittat Rosa barbacka. Soft när de inte är tävling, skrittade utan hjälm (för jag glömde den i lastbilen, och NEJ, det var fan inte värt att gå hela vägen tillbaka för o hämta den för o skritta på ROSA. Punkt.) och man blir inte avständ eller nåt. Härligt på det sättet. Rosa skrittades länge, mamam gick emd Fille så han fick beta lite, o sen gick jag med Finja. <333 Finja är bäst.

Fortsätt komma med förslag, så ska jag försöka fixa de ja kan :)


Haha bilden över, från i lördags då hon inte alls ville gå upp i boxen, barnet fick muta med morötter framför henne o ja fick peta med ett spö bakom henne, tillslut fick jag trycka med min fot mot henne, då gick hon upp haha. På bilden vill hon itne att barnet ska ta på henne, men hon kommer inte så långt haha.


Från dagens skritt-tur! Det slutade regna precis när vi gick ut med rosa och fille, och börjae regna DIREKT när jag kom tillbaka med finja igen, perfect timing or what!

Just enough time

Tänkte höra lite mer er vad ni vill att jag ska skriva om när jag är här i Norge? Vore brutalt trevligt om ni kunde komma med förslag. För jag gör inget mer än o rider lite hästar o går med dom. Så gärna förslag på inlägg, topics, osv, allt! Bring tit, please!


Remember?

Saknar min Zwiggy nu. Bästa Johanna rider henne iaf litegrann då Olle står hos oss när vi är borta, så hon vilar inte helt iaf! Riktigt snällt :D

Bjussar på gamla filmer fårn henne! Denna är från när jag precis fått hem henne. Här ställer jag ju inte ett enda krav på henne, men man ser ändå i fattningar o avsaktningar att de brister, sen kom ju galopp-problemen fram,a tt hon inte kunde hålla samma galopp haha, när jag började ställa lite lite mer krav på henne.


Nu har jag itne kollat igenom hela detta, men hör börjar galoppen kmma fram lite mer,a tt hon slår om liksom.


Här är typ andra tävlingen tror jag. Dock tycker jag man ser på hennes kropp här att hon är mer fyllig! Hon är ju fortfarande hemskt olydig, kommer ihåg framhoppningen, de gick inte haha, inte alls faktiskt, men gick "bra" inne på banan.Här är debuten i 130, nolla! :DHär är ett tag senare, börjar hända lite med lydnaden, men det är ju så himla myclet jobb krav, de tär det fortfarande men kul o se hur det utvecklats under åren!Här började hon gå riktigt bra! Gud vad duktig hon var på denhär tävlingen, iaf i denhär klassen, hoppade lugnt och landade lugnt, fina zwiggy!


Och här är vinsten i 135 med henne! Så himla duktig. Nu orkar jag itne mer filmer haha!


Won't regret it

"god" morgon. Min hals tar verkligen kål på mig, blir gråtfärdig varje gång jag sväljer, på riktigt, vill bara tjuta haha. Ska skicka iväg mamma till apoteket snarast och kräva halstabletter och all form av sluta-vara-sjuk-medicin.

Well, idag är det inte så mycket o göra, i guess.Det vanliga, haha. Ska rida igenom Fille ordentligt, blir lång apass istället för jätteeffektiva, mycket skritt liksom bara så dom får annat o göra. Jag har ju vekrligen all tid i världen här nu så ja får ha lite långtråkigt när ja rider helt enkelt. Finja och rosa ska bara skrittas, rider dom lite mer i mrogon.

Fy, antar att bloggandet denna vecka inte lär bli super heller, har ingen som tar kort osv haha. Ska försöka langa mobilbilder så gott det går! :) Nu ska jag äta frukost och tycka lite mer synd om migsjälv. Hejdå :D


Come at me

Jag börjar bli sjuk..

Jag blir aldrig sjuk för när jag känner mig sjuk så äter jag echinaguard så blir ja frisk, MEN DOM ÄR SLUT, OCH DET ÄR SÖNDAG SÅ APOTEKET ÄR INTE ÖPPET, jag dör. Jag orka rinte göra nånting, min hals avlider och jag har sjukt mycket o göra..

Nu börjar det iaf bli tomt här i Drammen, eller ja, mindre folk atleast. För er som inte fattat så kommer vi bo kvar här på plats en hel lång vecka till! Tävlar alltså även nästa helg här :) En jävla massa motion med andra ord haha.

Pappa och Barnet har åkt så det är bara jag och mamma kvar.. känns skit -.- Nu ska jag iaf ta en skritt-tur på Rosa barbacka tror jag, och sen på Finja, sen ska dom ha käk. Softish, ska dock inte skritta Finja barbacka.. det har jag aldrig gjort och jag vill leva tills vi komemr hem igen tack.

Nu är jag trött och sjuk och sur så nu tänker jag gå! Hejdå :D


Talk to me

De va här ja kom nära på insprånget, och ajg kämpade så gott det gick till utsprånget, därav den förfärliga sitsen, tyvärr gick det ju inte fullt ut ändå men haha, jag försökte verkligen, därför ser det ut som det gör, fy!

What would you say

Sådär!

Rosa vann, haha! Det var lite kul. Hon var verkligen sjukt duktig! :) Så hon förtjänade o vinna, även om hon inte direkt.. behöver anstränga sig för dessa höjder, så ska hon få ha lite kul ibland också!

Finja va superfin. Eller, Superpigg. Hon var riktigt jävla på alltså, hon brukar vara pigg o lite studdig, men idag var hon fan bara på, stark o jobbig. Allt gick jättefort o ja kunde inte få tillbaka henne innan hinder ordentligt. Så hade noll förväntningar egentlgien men vi lyckades ta oss runt ända tills näst sista hindret, nr 11, som var en kombination, km liiite kort in så hon typ, hoppade av på ett ben, nivet då dom inte alls får igenom språnget utan kravlar sig över lite, och kombinationen var lång, så hon klarade insprånget men räckte inte till oxern ut så hon rev bakbommen. Tyvärr. Men hon hoppar fruktansvärt fint men rundan kändes inte perfekt alls, inte själva känslan liksom, eftersom ja fick kämpa så mycket för o få tillbaka henne o få upp lättheten o trycket liksom innan hindrena. Men fan vilken fin häst det är.

Hoppas de blir 145 debut nästa helg iaf, även omd e komemr vara mycket större o bredare nästa helg mot Baltic, baltic är ju itne så högt liksom.


Playing with love

Rosa klar! Leder, haha. Hon kändes skit på framhopp, trutig o hoppade inge vidare, men på banan var hon fantastisk igen. Det var ju bara 120 så de va rätt roligt o ta b-ponnysvängar. Vände innanför ALLT; även det jag bestämt mig för att inte ta innanför haha. Jag rider inte 120 för o vinna bara för att vinna, det är ju ingen big deal, men jag rider för att jag har chansen att ta svängar jag bara kan drömma om på mina andr ahästar haha, för de tär så kul!

Tror dokc inte det var någon marginal alls mellan mig och tvåan, de är ju lite tråkigt, fan, de är ju också en grej, vinna med marginal! haha, jag bara skämtar folkes, Rosa var iaf riktigt fin och jag ledde när jag gick, leder antagligen inte längre och lär int evinna när det är 90 starter, men kanske placerad iaf :)

Så vi ska hålla lite koll nu o gå o kolla resten av klassen os e om vi kan låna en häst till eventuell prisutdelning :) Sen äre Finja i 140 som gäller!


rosirosa

Turn it up now

Sorry för kass bloggning men haha, har inte orkat.

Fille iaf i 135 var han verkligen fantastiskt fin, han hoppade SUPER och riktigt spänstigt och hade Finja-bakben på flera hinder. Dock rev han första hindret? Kommer fortfarande inte på varför osv, han rev bakbommen med typ magen? det har aldrig hänt förut då han har så lätt för o hoppa långt, men den bara ramla ner typ, skitkonstigt.

Sen drar han ju så förbannat till vänster precis innan hinder, vi kommer itne på varför han gör så men det är jättekonstigt o går inte o göra något åt, ja har provat allt, så innan ett räcke så slänger han sig till vänster så ja river skiten med benet haha, hela hinderstödet, tror faktiskt inte han rev hindret alls, det var bara jag haha. Så två helt totalt jättekonstiga rivningar.

Men han var riktigt fin så ja hoppas på en lika fin Fille i morgondagens 140!


Sen Rosa i 125, A0a, alltså, antagligen bästa ritten ever på henne! Det var sjukt sofistikerat (är det ett ord?) och sansat, men jag hade antagligen bästa tiden av alla. Svängen till näst sista hindret blev itne som panerat, hade inte ägnat en tanke åt ett träd som stod i vägen så själva vägen till hindret blev inte som planerat, så hon kom inte upp i luften där, trots att hon kom rätt på den.

Men alltså satan så fin. Inte slängit för fem öre men jag tog ALLA svängar som jag itne såg någon annan ta. Samtidigt som hon lyssnar sjukt fint framåt efter hindrena utan o bli springit. Fantastiskt roligt faktiskt. Synd att hon rev bara men rundan var perfekt! Om någon kan rida henne lite mer såhär så kan man vinna vad man till upp till typ 135 o kanske 140. Nemas problemas, så himla duktig var hon!

Trust in heaven

Goood morgon!

Ovanligt jätte pigg idag, gick upp vid 7 även om första klassen inte börjar förrän 3 tror ja. Då äre bara FIlle som går eftersom att Finja vilar. Ja tror ja har jättedålilgt samvete omedvetet för att jag inte gick ut med Finja igår, men jag hade så fruktansvärt ont i magne och var så jävla trött o frös som en gnu och klockan var 10 på kvällen.. Så jag pallade inte, förlåt finja <333 ska ut med henne direkt nu :( Och hon får ju vila idag, eller hon ska få galoppera lite i "skogen", så det är nog lugnt ändå. Hoppas jag.

Anyway, Fille går 135 idag somsagt, och Rosa 125. Ska försöka byta spöhand på Fille så han inte gör sådär cp med vänstersidan innan hinder, och Rosa ska ja väl bara rida normalt på. Ska iaf inte gasa, utan ska svänga snävt om något, men heh, ska ta de lite lugnare idag tror jag.


finjaninja

Live my life

Så!

Rosa klar. Hade episkt ont i magen från att ja gick till lastbilen till att jag hoppat klart, elelr har fortfarande det men ändå. Fattar inte vad det är heller :<

Rosa skötte sig iaf super, dubbelnolla och andraplats. Var egentligen inte meningen o rida fort men hindren ava så små o söta så de gick liksom inte o låt abli o vända snävt haha. Dock busred ja inte alls, men vid en sväng, så, asså vad fan hålle rhästen på med, hon VRIDER huvudet nästan baklänges, och jag svär på nåt såntdär mammas grav eller nåt att jag inte liksom orsakade det, ajg drog inte o ja gjorde liksom inte nåt sånt fel, utna hon bara trutade iväg. Och jag har aldrig sett något liknande på någon annan häst någonsin, det är verkligen sjukt vad hon gör, ska försöka typ filma de nångång, då man verkligen ser att ja inte gör något. Haha men de gick bra iaf, jag var den enda i hela klassen som tog innanför till sista hindret, MEND EVA SÅ LÅGT, säkert 110 haha för de va tittigt, haha, bara för att de va kul så vände jag innanför där.

Så jag är jättenöjd. För hon hoppade faktiskt väldigt spänstigt o fint för o vara 120 liksom. Snuttan. Fick låna Annas häst på prisutdelningen, TACK än en gång!


Walked on my hands

Heyo.

Vi har varit ute med Finja och Rosa igen. Ska väl ut med Fille snart aswell.

I morgon är det 135 för Fille och Finja, den "touren" liksom, men Finja får nog skippa den. Sparar hellre på henne tills 140n. Fille får köra dock! fohelvede ;D

Har väl inte så mycket mer o säga, snart Rosa-time, eller.. snart o snart, runt 5 typ. Funderar på o rida henne lite innan, tror de finns nåt ridhus man kan rida i. Heh. Ha de gött sålänge :D

fillää

Face it

Sådär!

Finja och Fille klara. Finja ut först, gjorde en klockren runda och kom 6a. Pkanerade ytterst dåligt så missade en sväng, jävla sopa jag är haha, ananrs hade jag kunnat ha en jättebra tid, men jag är supernöjd, världens bästa häst!

Fille kändes faktiskt jättefin också, han hoppar ju knappt över 130 men va helt ok ändå, sen vare en bruten linje till en kombination åt höger, då gåre typ inte o svänga precis innan hindret o vänsterbogen typ försvann åt helvetet haha så de tar ja itne på mig, han rev in där för han drar så förbannat åt vänster, ska byta spö-hand i morgon. Sen vare en sväng till en oxer o där la ja honom lite för intill hindret så han rev, så det var absolut mitt fel, annars var han fin! :)

Bästa hästarna! Finja har jag ju minst sagt hittat ett vinnande koncept med, bästa hon.Well, she's a liar

Morrnnnnnnn

Ber om ursäkt för att jag itne lagt upp bilder, noll motivation till att göra er glada ;D haha! Sorry! Har inte gått o fotat heller för de thar regnat i princip konstant.

Ska bättra mig nu för idag är det tävling o då fotar Barnet! :D

Ska bara rida 120 130 idag, finns inga högre klasser för juniorer idag, men vafan, soft o börja lite lågt första ute typ. 130 är första kalssen och där går Fille och Finja, vet itne vilka startnummer osv men de märker vi haha. Sen går Rosa 120 o ja tror de är sista klassen men de vet ja inte!

Så det ska bli kuuul, Fille ska få känna på farten lite o försöka nolla o få en soft känsla, o Finja ska ja väl försöka vinna lite med antar jag, men hoppas det är A0A0 så ja kan rida fint o lugnt först. Går allt som det ska så behöver jag itne rida henne i morgon! Fille kanske kan gå tre klasser, men sparar helst lite på Finjaninja!

Asså är så jävla pdjsngljfdgn arg för att man måste ha väst. Jävla äckel piss skitregel. Det är så förbannat jävla snuskigt dumt så jag vet fan inte vart jag ska ta vägen. Nu menar jag inte BARA just här och nu utan i allmänhet. Regeln är så jävla korkad, får fan utbrott. När jag red d-ponny upp till Svår hoppning så var det minsann inget krav, nejnej, när man red ponny och det var livsfarligt då hade dom inte kommit upp med den briljtanta idén, suck. Tycker utan fucking tvekan det borde vara ett val, eller åtminstone föräldrarnas val upp till 18 år, de tär verkligen sinnessjukt. Jag åker definitivt lättare av med väst än utan, jävla skitgrej, fuck off bara.

NI FÅR INGEN JÄVLA BILD NU HELELR FÖR NU GJORDE JAG MIGSJÄLV ARG GENOM O SKRIVA DETDÄR, HEJDÅ.

Fml

Asså ord kan fan inte beskriva hur vidrigt det är här. Herregud alltså. Kan på riktigt inte förklara hur parkeringen och den långa vägen till stallet ser ut, för om jag skulle försöka förklara så skulle ni inte förstå hur hemskt det är. Det är sjukt verkligen. Alla som kommer nu, ingen kan köra fram till stallarna o lasta ur, utan får gå genom hela skiten med all mat o alla skåp osv. Fy.

Det dom åtminstone fixat är stallarna, inte lika blött där, vilket är minst sagt skönt.

Förut så hoppade jag upp på Finja och Barnet på Fille, vi skrittade ut längs vägen, på tillbakavägen så gick finja o trippade lite, ingen fara, sen så går vägen precis förbi en utav banorna och där äre rätt trngt med hästar på vägen, då börjat någon applodera eller de kom en häst eller något liknande, så Fille får spelet, men gör inget dumt egentligen utan bara hoppar runt o galopperar iväg med Josefina, varpå Finja fullständigt flippar ur, alltså, hon gjorde språng, på språng, i galopp-fart då, Josefian kan intyga detta haha, herregud vad hon höll på, dom galopperade framåt jättelänge innan någon fick stopp på dom, fille bara sprang o Finja lekte cowboy-häst, ja hade "såklart" bett på också så ja fick itne stopp på henne utna hon dro gtyglarna ur händerna på mig..

Sen fick vi stopp på dom och då möter vi en häst som blir jätterädd för Fille, varpå killen som går med den börjar skälla på Josefina för att hon galopperar på vägen? Han ba "NI KAN VÄL INTE GALOPPERA HRÄ PÅ VÄGEN HELLER", satan va arg jag blev, men ja va inte tillräckligt nära för o ta upp konversationen med honom, men liksom vafan i helvetet tror han, att vi fattar galopp på våra pigga hästa ro galopperar där det är som mest hästar o bilar osv? Jo men absolut. Tror faktiskt vem som helst, ridskole-elever o nybörjare fattar att man ska skritta på det stället, vadfan tror han om oss liksom -.- Vi kunde itne direkt rå för det, hästjävlar o dumma gubbe!

Så nu rä jag sur. Vi har veterinärbesiktigat, vi tog en hästjävel i taget för att dom va så på tårna o de tog 10 minuter o gå dit o 10 tillbaka, så de tog ett tag... o Finja sparkade lite hit o dit, SUCK, jag är så sjukt trött o sur nu så tänker fan itne gå med dom förrän ikväll igen. Dumma hästar.

USCH. Juste, OCH man måste ha väst.. FUCK OFF. Episkt arg.

Crack a bottle

Sådääär!

Först var vi ute o gick med Rosa och Finja. Sen gjorde vi iordning Rosa och jag gick o red henne, så fick Fille gå ut o gå med Kido!

Rosa kändes jättebra, fin galopp, vi har ändrat lite med saker under sadeln osv så de kändes bra. Hon behöver nästan ridas igen i eftermiddag faktiskt, tror hon mår riktigt bra av det. Vi ska jogga Fille och Finja sen också, men först ska vi ut o gå me ddom nu igen i regnet. Vi ska försöka gå varannan timme, eller var tredje. Så dom får gå ut flera gånger. Plus jogging nån gång om dagen, iaf Rosa o Fille.

Well, finns inte så mycket o välja på i morgon egentligen, för EGENTLIGEN behöver ja inte rida kvalen till Baltic nu, så ja skulle kunna gå in i nåt annat, men de är egentligen de enda som är för juniorer o om ja rider en häst som junior så måste ja rida alla som det. Så Finja och Fille går 130 i mrogon för o känna på dom, så får dom antagligen vila från 135an istället, så dom inte behöver gå tre klasser på en helg när dom ska gå nästa också. Så får Rosa bara gå en 120 i morgon! Blir super.

Älskar när det är internationellt för då anmäler man dagen innan varje dag, så man kan ändra sig hihih.

Jaja, nu ska vi gå o blöta ner oss ytterligare, hejdå :D

I'm supposed to know.

Goood morgon!

Haha, till Kajsas kommentar, DU FÖRSTÅR MIG, ja, man vill ju kunna bryta helvetet o bara.. ja, åt pipsvängen med skiten haha!


Well, idag är det ingen tävling för mig, riktigt skönt att komma tillrätta idag med en ledig dag liksom. Veterinärbesiktning idag osv osv. Ska rida aswell, Rosa ska ridas igenom lite ordentligt och Fille ska joggas, o ja ska se om de går o galoppera lite längs en väg med finja, annars ska hon bara skrittas. Barnet får jogga fram och av alla, helst vill jag ju kunna låta henne rida för hon är duktig och förtjänar att få rida ordentligt, men känner också att jag vill rida igenom dom lite nu innan tävling själv o känna på läget! :) SORRY KIDO, du vet att du är bäst ändå.

Idag ska vi försäkra oss om att man inte behöver ha väst iaf, såg att det var någon som kommenterade att man behövde visst ha det i Norge och ja, det vet jag, men inte när det är internationellt. Det ska man inte behöva iaf, men vi ska försäkra oss om det såklart.

För första gången någonsin ahr jag stövlar med mig och även på mig på en tävling, aldrig haft det förut, ogillar stövlar så himla grovt, men det behövs faktiskt här haha.. måste liksom medge det. En jättebra sak är dock att på en ganska lång rak väg till tävlingsplatsen och en bra bit förbi där, så har dom asfalterat ena halvan av vägen till cyklar, så när det inte är några cyklar där så ska vi försöka gå där så mycket som möjligt eftersom att mina hästar ä ju vana o gå 45 minuter i skrittmaskinen på hårt underlag varje dag, så det vore super.

Aja, ska äta frulle nu, o sen gå o gå med hästarna, väcka Kido först också, haha.. vatten i örat kanske? kastrull-lock? The rigga-ding-dong-song på högsta volym med mitt boombox-system? Hmm.. This'll be interesting ;D

Aja, have a good one, ska fösöka fota lite under dagen så ja har nåt kul o lägga upp :)


Got that feeling

Förlåt för uteslutet bloggande, men helvete va segt de är här.. Vi står LÄNGST bort, i staller LÄNGST bort, på parkeringen LÄNGST bort. Det är verkligen hemskt. Vi gav själva fan i att detta var VIP parkering o ställde oss här ändå, för här är det grusat, annars får man bogseras in och sen ut då. De är ett jävla avstånd o gå som vanligt, tar iaf 5 minuter o gå, kanske mer.

Så allt känns verkligen skit just nu haha! Men vi har varit ute ordentligt med hsätarna, hann inte rida. Givit dom mat på tok för sent för de är så jävla långt o bära allt, osvosvosv. Jaja allt är klart och vi ska typ sova så fort vi kan -.-

SÅ jag är sur, haha, men de är nog bättre än de känns, ja är bara allmänt frustrerad :D Så ja tänker ge fan i bild nu och bara dra nu, hade bra!

Fall off

Påväg iaf!

Lisa och Barnet kommer överens. Blicken.

You're going to be okay

Sådär.

Allt putsat o klart. Rosa och Filel tvättade, orkade inte Finja, hon va så jävla ren haha. Blir babyservett-tvätt om de är så att hon är smutsig ;D Är väl bara de sista som ska göras klart i morgon.

Vi ahr stött på komplikationer dock.

Först Linda, hon ska visserligen itne med men ändå.. Hon har dels trampat av sig en sko, hon skoddes i morse, och det benet kan hon inte stödja på, hon är grovt halt även när hon skrittar långsamt, så hon lär ju ha vridit till benet ordentligt.. Hästjävel, asså jag blir så jävla trött på henne, hon kan fan itne va frisk i en vecka, dumma jävla djur :( Jag orkar inte.. -.- Nu får hon fan boxvila tills hon ser snäll ut igen.

Och Rosa är astjock i ena frambenet.. Men det verkar vara hoven, hon blev också skodd i morse och han kan ju ha tagit för mycket eller satt en söm fel eller nåt.. Får hoppas de ser bättre ut i morgon o hoppas vi kan ta med henne o att hon isåfall kan gå typ andra helgen eller nåt, vi får se. Är det hemskt i morgon så får hon ju iten följa med, hon ska ju klara resan liksom. Men hoppas..

Dumma jävla djur. Ja ska fan börja golfa istället, som jag sagt många gånger tidigare nu. Prutt, gonatt.


My command

Hemma frånt räningen nu! Finja var jättefin, faktiskt! Skötte sig jättebra, kändes lite seg men kommer rida på lite mer när de blir en hel bana liksom. Annars kändes hon superfräsh!

Hemma nu o ja o Kido ska ut o tvätta hsätar dirr! Hejdå, uppdaterar mer later! :D

Carry this flag

Martin kom o skodde några hästar idag kom ja på, haha, Finja, Rosa och Linda skos. Finja är bäst. Alltså, allt hon gör är perfekt, haha. Om hon springer över mig,s å gör det inte ont, om hon sparkar, så är hon söt, om hon bits, så är hon underbar, de tär liksom.. all tär bra md henne, haha. Känner mig som Sabina ;D

Nu går hon i skritten, så ska hon snart in o käka hö. Nu ska ja ut o ge de andra hsätarna hö i hagelihagen o sen allt efterso så åker vi o tränar. Smått nervös med Finja faktiskt, haha. Vi får se hur de går!


De va en bra helg detdär haha, Rosa vann två klasser och Zwiggy kom trea i en 130. Fille hoppade jävla bra också faktiskt, men stolpe ut som vanligt ;D Planerar fan att nolla en 140 med honom denna gång, det ska fan gå. Orkar inte mer fyrfelsrundor nu haha.

Znutitut

Här är filmen från hoppningen igår med Znuten.

Hon var riktigt trött där då jag hoppat rätt mycket innan jag äntligen fick tag i mamma som skulle filma. Därför hon är i bakbommen på första rosa oxern där, hade inte ben om i svängen, vilket är ovanligt för o va mig men dså blev det haha. Annars är hon lite smålåst ibland efter hindrena o går upp med huvudet, men får igenom det oftast iaf, red somsag tpåe tt skarpare bett där o hon fattade inte riktigt signalerna framför hinder med det tror jag, så hon blev lite dragig, så får leta vidare. Men hon hoppar fint i kombinationen iaf :) O den grå oxern tror ja ligger på drygt 130 så de är skönt :)


You didn't tell me

Sådärja, god morgon!

Idag händer det grejjer, haha. Ska ut o packa satan nu, eller putsa o hålla på, sen åker vi till Baryards o tränar för Markne (hoppas jag) med Finja, har itne tränat henne en enda gång sen landslagsträningen o där skötte hon sig bra, så vi får hoppas hon sköter sig nu med. Ska fråga om vi kan ta de lite lugnt med henne, alltså itne kräva allt för mycket, utan mest hoppa ngåra språng utomhus liksom.

På vägen hem plockar vi upp Kidoo, Josefina, och åker hemåt med henne i bagageutrymmet (funny coz she's tiny..) O väl hemma tänkte jag att vi kunde ta en skogstur med Znuten o Zwiggy. Hon på Znuten då, vill ju inte att hon dör haha.

Förövrigt så ska Johanna och Olle bo här medans vi är borta, hon vill hoppa lite nya hinde rpå nya ställen med honom o de tycker jag låter aldeles lysande :D Eller ja, det som låter bra i mina öron är att jag hör nog allt att hon skulle kunna rida Zwiggy! :D haha! Nä men ja tror hon vill det, så det är ju fantastiskt. Bara is kogen sådär, vill inte att någon ställer för höga krav på henne även om johanna är minst lika duktig som jag, vill liksom bara att hon hålls igång så ja får hitta kraven i egen takt denna gång på henne!

Så well, är väl bara o köra igång :) Hade gött! Satan va mycket bilder ni kommer få från Norge första helgen förresten :)


Mansonnnn

Lyssnar helt enkelt på Marilyn Mansons fantastiska Doll dagga buzz buzz -låt saksak, o kom inte på nån bättre rubrik så fuck it.

Nu är Åby spikat iaf! Båda helgerna ofc. Första helgen: Zwiggy, Linda och Znuten. Znuten 130 130 130, och Linda & Zwiggy 120 130 135. Tror jag. Låter aldeles lysande för mig, perfekt o komma igågn för den gruppen haha!

Nästa helg är det Znuten, Finja och Fille. Finja och FIlle går 135 140 o 145 (om man kommer till finalen) tror jag, och Znuten går lite mer 130. Mest för att hon ska kvala falsterbo. Hon behöver itne gå bägge helgerna om hon kvalat första :)

Låter sjukt bra i mina öron! :) Härligt med bra underlag på Åby nu!

Hoppade Znuten förut, hoppade 130 bana i slutet och hon var jätteduktig. Osäer på bettet dock, men får se. Hoppade räcke-räcke kombination på 130 o 135 utsprånget o hon rev inte en enda gång. Hon som haft svårt med kombinationer! Känns som att de lättat nu faktiskt. Ska leta vidare efter ett perfekt bett att åtminstone träna på, så får vi se. Film kommer nog i morgon från det :)

Gonatt!


Rosa i norge förra året! :)

Great without you

Svar till Mia, Linda vilar, ja vet inte riktigt vad planen är just nu men hon får aif vila tills vi kommer hem. Hon har antagligen vrickat sig och det sitter kvar, förhoppningsvis är hon igång till Norrköping Horse show som är några veckor efter Norge.Här är filmen på Zwiggy från idag! Haha, det är som o rider unghäst. Är lite mindre sträng med formen nu, vill bara itne att hon skenar iväg efteråt typ, även om hon är myyycket starkare o mer på än det ser ut på filmen haha. Men jag tycker ändå hon är duktig, inte ett enda språng har hon gjort idag! Mellan hindrena alltså..

Nu är det ju så små hinder så hon hoppar ju inte direkt fantastiskt, men hon hoppar iaf :D Haha! Så somsagt, målet är självklart en lugnare galopp där ohn väntar lite mer på varje steg istället för o trampa luft, men för o va såhär tidigt i igångsättningen så tycker jag galoppen är fantastiskt bra om man jämför med sist ja satte igång henne! Sen äre ett vanligt tredelat gummibett så hon blir lite stark haha. jaja, blir bättre :)


Doll dagga buzz buzz

Börjar med att svara på Annas kommentar, angående förvänd-galopp-övningen, alltså, there's really no need att rita upp den, man lägger två bommar snett igenom, eller räcken, och landar i den galopp man kom i och fortsätter liksom.

Alltså, Man kommer ur sväng, i först vänster (säger vi) galopp, och där ska de stå ett hinder/bom ganska snabbt ur svängen, så det är längre bakom än framför, alltså att man inte hoppar direkt in i svängen utan tvärtom. Då kommer du i vänster galopp i vänstervarv, och landar även i vänster galopp, i högervarv, och fortsätter längs med hela långsidan i vänster galopp, genom första svängen, i vänstergalopp, och där någonstans byter man, och fortsätter i höger galopp över nästa hinder/bom som kommer snabbt ur sväng.

Denna "övning" har gett jättebra resultat för mig o hästarna får egen balans och man får bra koll helt enkelt. good luck!


På tal om den övningen så red jag Finja förut. Hade två jättelåga oxrar, på 50 cm, snett igenom, så fick bli över dom, ville kolla av så den övningen satt som jag lärde henne i förrförrgår, så vi kan de inför i morgon (så komemr det säkert inte vara den nu bara för det :D Nu jkan hon iaf!

Och fina lilla häst.. Hon hade ju jättesvårt för den i förrförrgår men idag gjorde hon det verkligen exemplariskt från första gången. Och över oxrar är ännu svårare eftersoma tt språnget blir större. Ae så jävla duktig, hon gjorde det 6 gånger helt klockrent o sen red jag ut i skogen.

Men hon vart så jävla döööseg i skogen så skrittade o travade mest, tills ja vände tillbaka då hästen bara förvrängdes o blev helt plötsligt helt hysteriskt pigg, la på världens bock-serie en ganska lång väg hem i galopp o sen skrittade vi hem, haha! Cphäst.

Världens finaste. Ska chilla lite o sen rida Znuten, hoppning på schemat today! :)


Damn, you're here

dudidoo.

Red Fille först, han avr superfin, red på ett skarpare bett somja tävlat tidigare på, mest för o rida igenom lite, men tog några språng, ytterst få, hoppade fram några gånger påe tt lågt räcke o sen hoppa ja en oxer o sen kombinationen. Klockrent! Så vi får se om han får tävla på det för det är ju utomhus nu haha, lite svårare o styra typ!

Sen red ja Zwiggy <333 Hon var riktigt duktig. Hon är verkligen snäll nu, jag ride rpå ett annat sätt så de är ju därflr, men hon sköter sig ändå super. Hoppade småhinder med henne med lite pauser tills hon va trött, hoppade nån form av bana i slutet som ja lägger upp filmen ifrån senare :) Det är ju itne vackert just nu och framförallt itne med så små hinder, haha, men ja tror nog allt att ni saknar Zwiggy nu! :D Kommer sen somsagt.

Nu har Fille och Rosa gåtts igenom av Linda, Fille var suuperfin sa hon, skönt o höra, o Rosa fixade vi lite med sadeln, men hon va nog rätt fin också.


Say what you need

Morrn!

Well, today, FInja & Rosa ska gå i skogen. Men börjar nog i ridhuset med Finja för o kolla igenom galoppombytes övningen där med förvänd galopp, o avslutar i skogenf ör o få upp humöret haha. Fille ska ridas igenom i rudhuset, Znuten ska hoppas lite och Zwiggy ska också ridas igenom. Kanske sänker alla hinder till typ 20-30 cm så ja kan "hoppa" runt för o hålla henne sysselsatt o få henne trött :D

Gött, hadet bra!

Maybe I need some rehab

Har ridit Zwiggy i skogen nu iaf! Hon var faktiskt sjukt duktig! Galopperade massor och hon slängde sig inte en enda gång, hon slängde sig dock ner i diket i galoppen på hemvägen, men de va inte dedär dumma extrema som hon brukar göra utan hon bara.. missa vägen lite. Haha annars var hon superduperduktig!

Sen bestämde ajg mig för att inte rida Fille. Kom på att ja inte tjänar nåt på att hoppa honom inomhus inför tävlingen liksom, han behöver ju inte hoppas för HANS skull, han kan hoppa, inga problem, det är ju mer för våran skull man hoppar, så man ska komma på mer saker, men det jag behöver öva på nu kan jag itne riktigt få till inomhus med ohnom ändå så de va ingen idé kom ja på! Så han fick vila, passade rätt bra ändå :)

Weeeell, de va väl det, haha.


Just walk away

Sådärja!

Ridit Rosa också. Hoppade henne today, försökte att ha ett lite "högre" tempo o inte rida sådär perfekt egentligen, red ganska dåligt ser ja nu när ja kollat på filmen haha. Men tänkte lite kortare tyglar o bara åka med typ, se hur de funkar. O ja tyckte de funka helt okej, utsprånget i kombinationen låg på 140 o resten på knappt 130, eller ja, några låg knappt på 120, men de va där emellan. Hon rev inte en enda gång och det är ju lite det man är ute efter haha!

Ska försöka få ordning på grejerna i den här typen av ridning, så kommer de nog gå bra. Men bättre att hon hoppar o inte river, än att hon hopapr helt fantastiskt men river.

Här är iaf filmen från idag, ber verkligen om ursäkt för korsgaloppen efter bommen där -.- herregud, hon har bytt sådär sjukt klockrent senaste tiden utan att jag ens gör något, behöver bara ha stöd i tyglarna, så blir de såklart korsgalopp nu, haha, hatar när hon gör sådär, det är så jävla illa, men ja, de blev så idag :D Here it is anyway!


Anyone but you

Sådär! Red Znuten först och hon var fruktansvärt fin! Riktigt duktig faktiskt, tar nog några språng i morgon på henne! Sen ahr jag "hållt träning" som de så fint kallas, för Hanna, och det gick jättebra :) Fina tanthästen, haha, hoppade flera hinder på 1m o något låg säkert på 110 :) Så det är ju lysande!

Ska snart ut o skutta på Rosa och Fille, eller Zwiggy kanske får gå i skogen först, vi får seee! :D


Tror detdär är Ida! Första gången ja red henne, tror det är dne som är hos Christoffer nu, och satan så fin den har blivit, eller vad fin han har gjort den rättare sagt, den gick ju knappt o stanna/styra när ajg red den då på bilden, nu är den sjukt mjuk o fin, gillar den skarpt!

Let the good times roll

God morgon!

Haha, vaknade o såg halvblodiga märken på benet, o kom på att Sabinas katt klöste mig igår, HAHA, trodde inte det började blöda, hahaha, kul!

Anyway, idag ska Zwiggy & Rosa gå i skogen och Fille och Znuten gå i ridhuset! Superduper. Finja får vila idag :)

Klockan 12 kommer Hanna och tränar, så ska bygga upp lite hinder tills dess och de kan ja hoppa Fille och Rosa på också kom ja på, bättre att Rosa går i skogen i morgon.

Har fan inget mer o säga nu, har försovit mig så måste ut direkt nu haha, gud, sov till halv 9 -.- Hejdååå :D


Yanne today

Här är en bild från när Sabina red Yanne idag! Hubbsibubbsi!

Matter the most

Haha oj, sorry för dålig update. Men vafan!

Har varit hos Sabina hela dagen, typ, hon är så jävla långsam! O dom är så jävla konstiga, herregud. Hahaha näärå, stört roliga! :D Hon red Yanne och han var fiiin, lite smal bara, men jag påpekade det, Sabina blev gråtfärdig, så nästa gång ja ser ohnom komemr han säkert vara smällfet, haha! (överdriver, för er underbara men tyvärr rätt korkade människor som inte hänger med i svängarna :)) Annars såg han så himla fin ut, lugn och till ro där, tycker om Sabina gör han också! :D

Kom iaf hem o har bara hunnit rida Rosa.. Zwigg o Znut får vila, jaja. Rosa var iaf väldigt fin, verkligen, så det känns soft!

Hästarna är fortfarande ute (red preciiis klart Rosa) så ska ut o ta in dom nu haha. Jaja, ajg mår illa, ätit pizza, suck. Well :D

börjar älska mitt hår btw. Blir bara roligare o roligare o titta å det, och bryr mig inte om någon inte gillar färgen, den är lite udda faktiskt, haha, har varit så förbanant normal nu så de känns bra att ha nåt som inte alla gillar! :D

You and me baby

Sådäär, nu har vi ridit! Låång härlig skogstur. Elelr vi kom till ett ställe där vi behövde hoppa över diken med dåligt bakom o massa stubbar o ja typ grät nästan för ja trodde att Finja skulle göra sig illa haha! Närå, såf arligt var de tinte men jag klagade non stop haha, FInja får itne skada sig, itne Fille heller :(

Sen var det oändliga grusvägar o efter regn äre ju perfekt! Så vi galopperade aasmycket men utan att dom dog, mycke tpauser osv, o lät dom dra på i stoor galopp flera gånger, sjukt härligt och sjukt behövligt innan utomhussäsongen. Ska rida tillbaka dit med fler hästar innan vi åker tror jag!

Det var iaf jättekul, så nu ska jag snart duschca, när Miltons bajslukt släppt toan haha! Sen åker vi till Sabinaaa! Hälsa på Yanne :D:D:D hihihi.


All I had to do

God mårgån! :D

Idag komemr Systeryster o rider ut med moi! Hon rider Fille och jag rider Finja tänkte jag.

Hon kommer halv 9 ungefär o då drar vi, är ute nån timma, sen ska ja ta en dusch o sen åka till Sabina! Haha, mitt gamla barn! :D De blir nog awesome.

När jag kommer hem ska jag rida resten. Zwiggy i skogen, och Rosa och Znuten i ridhuset. Soft! Nu ska jag ut o släppa Finja o Fille i skritten så dom har rört på sig lite innan man börjar rida :D


Saknar inte dendär hårfärgen, men den innan, typ mycket mer intense rödbrun! Blir nog det sen ändå :D Men vitt först! Yeah ja borde driva hår-blogg istället haha.

All the times

Ridit Finja nu!

Hon ska ju med på Markneträning på Tisdag, och i princip varje gång hittils så har vi gjort en stor åttvolt, över bommar, dä rman ska landa i förvänd galopp och fortsätta i den tills man själv byter, typ vid nästa hörn, och om Finja ska vara med där så tänker jag fan inte komma med en häst som inte kan det, så tränade på det idag.

Hon fattade inte alls först, blev många byten då hon bytte på tok för tidigt, tillslut lossnade det i ena varvet, så jobbade med andra varvet riktigt länge o tillslut släppte det där också! Så sen gick hon helt rent detdär många gånger! Hoppade över ett 30 cm högt räcke några gånger för o checka lydnaden innan o efter, en låång skerittpaus os en provade jag övningen med förvänd galopp igen och den satt perfekt!

Härligt. Tror hon får en lång fet skogsrunda i morgon när Julia kommer och rider. Om vädret tillåter dvs, men nästan så jag kommer tvinga ut finförnäma Julia i regnet ändå även om de regnar, haha! Jag är itne så fjompig, rider gärna i regn faktiskt, beroende på om ja får in håret under hjälmen ;D

Bjussar på ännu en jävla egobild, sen får de va nog :D Detta var när lampan var tänd så de ser gulare ut än det är haha.

Deserve to have it all

Hemma nu! Haha, blev gråhårig! Närå, är väl mer åt silverhållet, o de kommer tvättas bort lite o bli ljusare haha, tur att jag är jag och att jag inte riktigt bryr mig om det är grått, oranget eller lila, haha. Vill ha de så ljust som möjligt så jag är nöjd, bara det blir nån förändring efter varje färgning så är jag nöjd haha! Har klippt mig också faktiskt, klippt upp det rätt mycket o fixat, men de komme rinte synas förrän jag plattar de typ, nu rä de lockat eheheh.

Ska ut o rida Finja snart! :D

Här är det idag, färgen är ungefär exakt sådär haha.They can't change

Hann bara rida Zwiggy. Hade inte gått o rida Finja också haha så får göra det när jag kommer hem, buhu håret <333 men ja, de blir nog bra. Ja, jag får låta töntig ibland. Rätt ofta. Jag är töntig, heh.

Anyway; Zwiggy var faktiskt duktig! Tittig först o hopapde lite, men inget farligt, travade länge o hon gick bättre o bättre, sen slängde hon sig en gång o bröt ut i nån serie, o satan i gatan vad arg jag blev, alltså jag orkar inte med såntdär, skiter fullständigt i om hon vilat nu, detdär är liksom inte överskottsenergi utan det är bara dumheter. Sen var hon sueprsnäll resten (haha..) o vi galopperade jättelänge, volter OCH längs fyrkantsspåret :D:D De gick iten förrän efter en månad förra gången, i consider it a win. Haha, kunde tillochmed göra lite ökningar och minskningar i galopp i slutet! Det ni :D Det är fan grejer! haha.

Nuu ska jag åka o färga håret igen, Vitt <33 Närå, de blir itne vitt, men det blir ljusare :D HEJDÅÅÅ


That's not possible

God morgon!

Vill börja med att tacka så hjärtligt för Ellens kommentar, Det är som vanligt väldigt roligt att få kommentarer som inte bara skriker ut antingen skällsord eller beröm, utan är lite välskriven. Tack så ruskigt jättemycket! :D


Well, uppe tidigt idag, typ haha. Vi ska åka ganska tidigt in till Johanna som ska färga mitt håååår, så ja vill hinna rida nån häst innan, vädret är ju jävligt lockande med snöblaskregn som kräks från himlen, men man har ju ridhus.. nanana. Haha. Fy farao så lyxigt, orättvist faktiskt, men what to do.

Ska bara rida Finja och Zwiggy idag, för jag tänker vägra rida när jag precis färgat håret.., kommer bli en lugn helg för dom helt enkelt. Finja ska iaf gå i ridhuset o ridas igenom lite, och Zwiggy får väl också gå där om vädret är såhär, jag kommer avlida för allt är undanplockat i ridhuset dvs väldig tmycket saker intill väggarna o väldigt mycket plats att slänga sig åt, men det ska väl... gå bra. Vi får se :D

Nu ska jag ut o börja iaf, Ciao!Lookin' through you

Znuten var duktig! Är för trött för att gå igenom passet osv men fick igenom många problem som suttit i ett tag, skönt, tror hon komemr vara enklare framöver! :D

All the wrong places

Haha! Tänkte börja skriva att det gick jättebra med Rosa. Men det började ju inte lysande direkt. Precis när jag skulle spänna sadeljorden så får hon sadeltvång (händer en gång i halvåret, och bara när hon är spänd på nya platser eller om man är stressad -.-) så hon sliter sig o springer iväg.. Skitkul! Som tur var så fick jag tag i henne efter ett tag och hon ansåg att hon behövde utforska detta mystiska place lite, bara.

Kom upp på hästen tillslut och därifrån skötte hon sig lysande. Jag hoppade liten bana o sen ett räcke på lite högr,e kanske runt 140, eller 130+ iaf, don't know, don't care, hoppa kan hon. Sen hoppa Fredrik upp! Han rider väldigt mjukt o fint, verkligen, kul o se :D

De gick iaf jättebra, men hon kunde itne byta galopp.. haha, när jag fick henne så kunde hon ju inte byta galopp, nu kan hon byta galopp helt rent och i princip alltid så byter hon, få undantag, men jag stöttar henne lite liksom, håller i tyglarna lite bara, men om hon nu ska säljas till USA eller åtminstone vara intressant där, så ska hon tydligen kunna byta typ bara när man står i lätt sits och inte säger till alls om byte.

Dom är tydligen rätt kinkiga med det i usa, I had no idea haha, men dom rider mycker typ.. Stilhoppning? nåt sånt, lägre hinder, o då ska de bara va o rulla på, o ja antar att korsgalopp inte är så uppskattat då, haha! Ananrs gick det jättebra, hon hoppade bättre med Fredrik än med mig tycker jag så det kan nog vara en vinnande taktik, ska köra lite på "hans" ridning i Norge, se om de funkar bättre.

Men han tyckte nog hon var en trevlig liten häst och förhoppningsvis blir hon såld snart! Ska inte ha några större krav i Norge utan vill få en bra tävling ifall de blir vår sista! :)

Känns super. Nu ska jag ut o rida Znuten!

Where them girls at

Nu åker vi snart med Rosa till Spetz. Alla är färdigputsat o nu ska bar ahästen göras iordning, but first, pannbiff :D Haha yay. Höres l8er!

When you loose yourself

Sådärja!

Ridit Zwiggy, Fille och Finja!

Zwiggy ut i skogen, värsta ritten av de tre gånger jag ridit henne sen ja satt ignång henne nu, haha, hon var väl fin o relativt lugn emellanåt men hon slängde sig massor med gånger idag och en gång bröt hon ut i världens jävla cpsprångserie, sjukt höga grejer, men hon är somtur var väldigt rytmisk o mjuk i sina jävla rörelser så det ser värre ut än det är, men är man inte med från början så hade man åkt av direkt haha, gudars. Blev också rädd för ett löv, och hon har aldrig tidigare gjort ett sånt språng som hon gjorde när hon blev rädd för lövet, skratta så tårarna kom, hela stunden var så sjukt komisk, haha, zwiggy..

Vi har iaf samtalat om att jag tycker att hon itne får bara mer speciellt konstig än hon är speciellt bra på att hoppa, och vi har kommit fram till att hon faktiskt är konstigare än hon hoppar bra, så nu får hon faktiskt ta o chilla ner sig lite, jag tror inte hon höll med, men man kan ju hoppas!

Fille fick gasa lite i skogen, långa galoppsträckor där han fick galoppera på ordentligt, lite klättring i skogen o sen mer gaopp, kul i allmänhet faktiskt, han gick tillochmed o kontrollera ;D Sprang inte ens som en ponny utan gick lydigt i form hela tiden, soft.

Sen red jag världens bästa Finja i ridhuset. Trodde ja skulle rida i skogen men vi hade vattnat klart i ridhuset så de gick o rida där! Red på bett och hon vart riktigt arg i början, eller haha, hon gjorde zwiggy-slängningar två gånger för en vattenmatta, fast mycket stötigare än zwiggy så ja va nästan på G att åka av, haha, men det gick bra. Sen när vi gaopperat några språng så gjorde hon en språng-serie o sen va hon himmelsk resten av passet.

Anledningen till att jag red på bett var att Jocke sa att jag skulle rida mjukgörande ordentligt idag och då får ja mer detaljerad koll på henne på bett, hon är bäst finja, bara så ni vet. Har inte tävlat henne ute sen ja startade 110 i Nyköping tror jag, för typ tre år sen, så denna utomhussäsong kommer bli episk, Norge framförallt tror jag! Bästa Finja. Jag sa att hon är bäst va? det är hon.

Nu ska jag chilla ett litet tag o sen gå ut o putsa Rosas grejjer o göra henne riktigt ren :)We're gonna make it

Morning guys!

Well, idag ska ju Rosa till Spetz o "visas" lite där så han har sett henne inför eventuella "köpare" typ, ruggigt snällt av honom somsagt. Intressant o se honom rida just henne också, haha, rosa <3

Zwiggy, Finja och Fille ska ridas i skogen, ridhuset vattnas men ja ska försöka rida Znuten där idag ändå, haha. Så well, det är väl det, bara o köra igång nu! :D


About to call you

Fille är bäst!

Red på tvådelat plastbett (typ, haha) i ridhuset o han är så himla fiiin. La upp ett bra tempo från början redan under framridningen o han var bara bäst helt enkelt. Styrde över oxern med vattenmattan under en gång när han va ordentligt uppvärmd bara för o se vad han gjorde, HAHA, han slog i sina egna ben, han slog i magplattan, o han slog säkert i näsan i benen också, han hoppade årets sötaste hopp haha. Fille <3

Han var riktigt fin i slutet också, bästa han! I morgon blire skogen för honom o få upp lite tempo :D


So many ways

Så!

Har ridit Znuten nu också. En lång rolig skogstur. Hon va döpigg, rätt stark men lyssnad eändå väldigt bra när jag sa åt henne o sakta in något osv. Runt i skogen far vi o hon är så jävla cool för hon bangar ju aldrig, hon går genom lera o djupt vatten o hoppar vöer granar o stenar haha, tänker inte ens tanken o kolla vad hon går igenom eller hoppar över utan hon bara kör! haha. Så det var roligt, hon fick springa av sig :D

Ska ut o rida Fille snart också, innan jag tar in resten :D Soooft :D


Made me cry

Tänkte lite på.. vad ska man kalla det.. hästar? :D haha. Nä men Linda vår "kiropraktor" eller vad hon är exakt, inte säker haha, anyway, hon sa att jag inte har likadana hästar. Och tänkte på det då, att nej, det har jag verkligen inte haha! Dom allra flesta har hästar som liknar varandra, man ser väldigt tydligt på Baryard, hennes hästar och de hästar hon köpt, dem har samma modell nästan, samma "takt" på nåt sätt o samma hållning i galoppen oftast, det är samma mönster och en typ av häst i princip, jag ser det iaf jättetydligt.

Har inga fler jättebra exempel jag kan komma på, men det händer väldigt ofta! Men jag har verkligen inte det. Mina är så himla olika på alla jävla vis, inte bara personlighetsmässigt liksom. Men från Rosa till Fille liksom.. Jag har ju inget jag föredrar, jag gillar spektakulära hästar, eller som fille - utan gränser. Men Rosa är ju en dressyrhäst förihelvetet haha, 164 hög, sto, seg, mjuk och lydig. Fille är 172 här o fem meter lång (Siljaline) och stor o stark i allmänhet. Från det till Zwiggy, galen. Fattar ni grejen? Jag har ingen speciell smak på nåt sätt, och jag tror det är bra, stort register, och man lär sig mycket.

Jag skulle iaf tröttna om jag hade flera likadana hästar, det är jag ganska säker på. Vissa brukar gilla de med lite kortare hals tillexempel, eller såna som är väldigt fina i munnen, eller något liknande. Men jag tar hästen för dess språng egentligen, går typ bara på det, går bara på hur språnget är och hur det kan utvecklas. Resten kan man ju lösa, fast gränsen går vid att dom är dumma i huvudet, sånt orkar jag inte med, jag är itne rätt för det liksom, finns många andra som är riktigt bra på det!

Känner hur jag drar ifrån ämnet nu, men det är så skönt att veta sina begränsningar, att veta vad man inte ska ge sig in på. jag har i mågna år vetat och kännt att jag itne passar till unghästar, eller galna hästar i allmänhet, men så provade vi ju nu med Carro & Irma för jag tänkte att jag kanske lärt mig lite sen jag provade att rida in Cponny för några år sen (Eklyckans bernard ;D) men det fungerar fortfarande inte liksom.

Samtidigt som jag är väldigt duktig på att lösa andra problem, som flera andra itne kan. Men unghästar får andra ägna sig åt!

Nja, men tyckte det var lite intressant o tänka på hur apssa olika hästar jag har, det är nästan komiskt haha. Eller det ÄR komiskt, de tär skitkul haha. Ingen har ju samma teknik heller, haha! Och då anser ajg mig ändå väldigt petig, det är fan itne många hästar jag tycker är jättefina, faktiskt, det vet dem som kollat på tävlingar tsm med mig, haha!

Nu ska ja ta något o äta så jag slutar babbla såhär mycket, hadet gött!


All about to end

Haha alltså, Rosa är så underlig. Jag kommer inte riktigt underfund med henne, hon är så himla.. udda, haha!

Hade sadlat o allt i stallgången, så skulle jag bara korta lädrena ett hål, då hon får nån form avsadeltvångs-attack o typ försöker slita sig (från vad vet jag inte, då hon itne satt fast nånstans) o ser panik-artad ut, så ja får snabbt upp dörren o hon hoppar ut, där står hon rätt normalt helt plötsligt och jag påpekar hur speciell hon är, så hon förstår att hon itne är normal, liksom. Haha.

Så ska ja hoppa upp o när ja tar tag med handen på manken innan ja sätte rfoten i stigbygeln så börjar hon sadeltvånga igen, mans er så tydligt för hennes rygg är liksom helt böjd uppåt haha, ja, så först känner jag ordentligt på ryggen och hon reagerar itne alls, så ja, okej, ont i ryggen har hon inte iaf. Känner på många ställen men hon bara står där o ser dum ut.

Så går ner till ridhuset o longerar henne lite, efter att hon bockat nån annorlunda serie i trav (..suck) så hoppad ejag upp och hon är precis som vanligt igen. Konstiga djur.

Red ut i skogen och idag var hon faktiskt pigg! Lät henne springa på och behövde inte ens driva för o få upp ett riktigt jävla ordentligt tempo! Rätt härligt, galopperade i högt tempo där de gic, red lite i skogne o hopapde vattenpölar, haha.

Nä men hon har visat sadeltvångstendens nån gång innan, typ när man hopapr upp så har hon sprungit iväg, och någon gång på tävling när vi gjort iordning så har hon gjort värsta sprången i boxen när mans pänner sadeljorden. Och när vi tävlade på VRF härom helgen så höll pappa i henne när jag hoppad eupp, även om jag sa åt honom o släppa, o ja tror inte han höll så hårt men hon fick panik o slängde sig bakåt så ja liksom kastades av, hade ju inte kommit upp på hästen utan bara halvvägs så kastades ju bara åt sidan på nåt sätt haha, men ja.. Hon är konstig. Väldigt snäll och lätthanterad egentligen men rätt udda. Man kan itne sluta skratta när man sadlar henne, för hon KAN inte stå normal, not kiddingh, hon liksom står med benen i kors på nåt sätt o hur man än flytta rhenne så står hon bar asådär allmänt obekvämt och fel, haha. Jag borde skaffa en normal häst!

I'm not worthy

Dadidum!

Ridit Finja och Zwiggy, haha! Båda ut i skogen! Finja var jättefin hemifrån, o såfort ja vände hemåt så knäppte de till i skallen o hon blev hyepraktiv ungefär. Hon studdsade o steppade men hon fick inte lov att bralla av sig idag faktiskt, hälsofarligt kände jag haha. Men lite galopp fick hon iaf, skönt!

Zwiggy galopperade också idag :D Hon var så chill på väg utåt, så vi travade en bra bit o sen galopperade vi ganska "länge" om man jämför med hur länge hon vilat. Med henne känner jag att de gör inget om ja ride rlite för hårt i galoppen o lite för länge för om hon blir trött så är det bara bra haha. Men hon var sueprfin! Verkligen. Men på hemvägen så blev hon döötittig, hon skutta o hoppa iväg men faktiskt inte en enda såndär slängning som hon brukar göra! Så det känns positivt :D HON KANSKE HAR VÄXT UPP <3333 Tänk om..

Ska snart ut o rida Rosa i skogen, men dom ska åka med Irma först så gör iordning Rosa om typ 10 minuter. Chill! Vi höres l8er!


My lyrics are bottomless

Morrn!

Jag tror Jennifer kommer och rider Irma ganska tidigt idag för dom ska iväg vid 11 o kolla munnen på henne igen. Så ja ska skynda mig ut nu så ja får ut en häst i skogen innan, så ja iaf kommer iväg, eftersoma tt vår stallgång är lite för trång för två ;D

Hihi. Idag ska 5 hästar gå tänkte jag.

Finja ska joggas, gör det i skogen tror jag. Znuten ska också få en runda i skogen. Zwiggy ska ja skritta i skogen också tänkte jag.. Rosa får galoppera lite i skogen, och Fille får ridas igenom lite i ridhuset, så ska han få galoppera i morgon! :D

På fredag ska jag färga håret igen, hihi, underbart. Blir vitare! :D


HAHA, snea blicken <3 Wirre, restinpeace<3

Guess that's why

Yo!

Asså.. hann inte rida nåt mer -.- Hann inte rida Zwiggy innan mamma åkte, och aldrig i fucking livet att jag rider zwiggy när det inte är NÅGON hemma. Och sen påminde mamma om att hovslagaren kunde komma när somjhelst för dom inte bestämt någon exakt tid -.- Då kunde jag inte helelr rida Znuten för jag visst einte när han skulle komma o ja behövde hjälpa till... Bajs.

Jaja, nu är fille skodd iaf haha.

Riktigt nöjd med ohnom över dagens träning, han va itne så stretig som han kan bli när man höjer tempot lite, skönt :D

Ska ha med Finja nästa vecka tänkte jag.. Så får hon bara komma igång tills dess o sen hoppas igenom på tisdagen oså åker vi på onsdagen till norge o hon tävlar inte förrän fredag, tror just hon kan få positiva effekter av det. Sen vill jag att Peter ser henne lite mer, han har sett henne en gång o de va på landslagsträningen på Strömsholm o där hoppade vi typ 110 högst o inte alls några övningar där man såg hur fint hon hoppar, så vill ha tips osv inför Norge! :D

Nu rä jag trött hihi. Gonatt, typ!


I can make it

Sådär! Hemma från träningen nu!

Vi va där vid 2, i tid, som alltid, och gruppen som är innan mig hade precis börjat, haha, så vi "hoppade" in i den istället. Knappt nån framridning men Fille kändes fin.

Sen hoppade vi en bom och sen oxer, med ca typ 5 meter emellan, alltså ett galoppsprång men väldigt kort, filel hoppade fint, men sen höjde han upp oxern till 130-140 nånting, o då stannade Fille, jag förklarade varför han gjorde så och att dethänt tidigare och att det bara händer när man ska pressa honom så med bommar innan osv, Peter förstod precis och vi sket helt enkelt i det sen! För han gjorde likadant när räcket blev 140+ med bom innan, men annars hoppade han ovanligt fint o lätt tyckte jag.

Sen hoppade vi lite mer bana, bra tempo var det o de va utomhus så det var väldigt skönt o bra o få öva lite. Dock är han rätt okreativ med övningar nu peter, vi har haft samma linjer o hinder typ 5 träningar i rad utan överdrift haha, lite variation skulle inte skada :D Hoppade inget högt på banan förutom kombinationen litegrann i slutet, men han kändes väldigt fräsh och hoppade bra även om tempot va lite högre, bra!

Men känner verkligena tt han måste ut o galoppera nu. O att jag bara få lov att ta framåtdistanser om jag hoppar i ridhuset eller bommar eller nånting, han är så jävla lydig o ja kan rida fram långsamt, men han lyssnar inte framåt så perfekt snabbt som jag gärna vill att han ska göra så det måste vi träna på inför Norge och kommande utomhussäsongen.

Menjag är nöjd :D Blev tyvärr ingen film för precis när jag skulle hoppa banan, så började det brutalt att hagla bowlingklot, haha, satan va väder de blev! Så ja, haha :D

I wanna hold'em

Så!

Red Rosa först, barbacka i ridhuset, hon var verkligen sjukt fin, riktigt riktigt jättefin. På torsdag ska vi till Fredrik Spetz och så ska han rida henne, för han hade någon som letade något som skulle kunna passa Rosa, och jag tycker det är sjukt sjysst av honom o rida henne så han vet vad det är han ska "säga" till dom, liksom, riktigt snällt. Samt intressant, o se duktiga ryttare rida Rosa, ska bli kul, vet inte om han ska hoppa eller så men det vore också intressant haha! Äre nån kille som kan rida Rosa så äre nog han, han verkar väldigt mjuk o inte för brutal, liksom, haha. Jaja!

Sen red jag Finja <3333 Kärlek. Hon är så himla underbar så jag avlider, älskar denna häst. Skrittade bara idag så man kunde väl inte riktigt säga att hon var döpigg för det märktes väl inte i denna låga fart haha, men vanligtvis när man spänner sadeljorden så viftar hon med ett bakben, men idag liksom hoppade hon upp i luftne o slog bakut, haha, så det märkte man att hon var lite laddad på. Annars var hon underbar, som fucking vanligt <3

Ska byta till mjukisbyxor nu och ta ut Fille o bada honom.. Men ska itne bada hela hästen för det är för kallt då vi måste duscha dom utomhus, men han får stå med nåt tjockt täcke oså ska ja fixa benen o halsen o huvudet som är fan 70% brunt haha. Vacker är han... på insidan. Så ja, sen åker vi runt 1 :) Haaade tills ...nästa update :D


I won't edmit

"god" morgon.

Vaknar upp och ser monstersnöflingor med fan tre meter mellan ögonen -_- hela gården rä snötäckt med 2-3 cm snö, på vissa ställen mer än 5 cm haha, liksom vad i helvetet? :( Deprimerad.se

Aja, vi får låta hästarna gå i skritten två och två o bara blöta ner två täcken, o se om det avtar, så får dom stå inne ett tag haha för dom är ju inte direkt glada ute i snöstormen ändå.. Så kan ja passa på o rida så många som möjligt.

Finja ska skrittas idag.

Rosa ska gå i ridhuset (helst skogen men det är bara om de slutar mord-snöa.

Fille ska ju tränas för Markne.. hade hoppats att de kunde vara utomhus idag men om de snöar vet ja inte vad jag hoppas egentligen haha.

Zwiggy ska skrittas.

Znuten ska ridas igenom lite i ridhuset, helst skogen men ja, somsagt, beroende på vädret.


God can be funny

Några bilder från när jag red Zwiggy idag! Inte ridit henne på en dryg månad nu, haha, älskade ponnyhest!


<3Hästdag

Har hänt en hel del på hästfronten idag egentligen.

Jag har börjat rida Zwiggy igen (älskade <33), Finja har varit hos Jocke och Irma har blivit riden!

Jocke, Osteopat, sa att Finja var jättefin! Åh gud längesen ja kände sån lättnad. Hon hade tydligen musklad på sig skit bra och han hade hälsat en massa beröm till mig om hur välridna hästar jag hade, det är så fantastiskt att höra, elelr ja, att höra - höra, jag hörde det ju itne direkt från honom idag tyvärr. Men känns ändå skönt att få en åsikt om just det, så att man inte bara rider för de känns bra o man tror man gör rätt, utan att hästarna faktiskt mår bra också. Hennes sår hade tydligen sett över förväntan bra ut och ajg ska skritta i morgon ochs en börja jogga <33 Hon ska alltså med till norge! Åh, lycka!

Och Irma! Jennifer red henne idag, jag missade det, ingen sa till mig :( O de hade tydligen gått skitbra! Duktiga lilla Irma. Vi har tömkört henne i flera veckor nu och verkligen tränat henne, samt att hon har börjat gå i skritten, så nu har hon galopperat uppsuttet och var tydligen jätte "lydig" :D Så himla roligt!

OOOOCH Josefina ska antagligen med till norge <3333 Bästa barnet! Sjukt glad om det blir såa tt hon ska med. Hon har ju hängt med dit tidigare men inte i två veckor ;D;D;D;D;D eeeheheh awesome! Alla håller tummarna för att hennes rektor är snäll i morgon så hon får hänga emd hela tiden haha.

Annars hade det blivit endast jag och mamma, för pappa åker hem emellan, då blire hon och jag med tre hästar i en vecka o ah, inget vatten, inga hagar, osv, skulle bli smått körigt, skulle gå självklart, men soft o ha ett barn som kan rida :DD:D:D:D:D:D:D: Jag är glad, o snart börjar karatefyllan, då är min kväll komplett. Hejdå!

To be able

Phew, tess-träningen klar nu! Gurra var helt fantastisk, eller, Tess red honom sjukt bra idag och det mesta funkade :D

Gnista var en annan bulle, haha, jaja, hon är ju söt, och hoppade fantastiskt fint faktist när det blev lit ehögre, trodde itne hon hade så fina språng i sig! Komemr antagligen säga detta efter varje gång jag ser Tess rida men satan vad duktig hon är. Alltså hon får verkligen inte alls den cred hon förtjänar, hon är typ.. underskattad, haha, hon gör ett helt fantastiskt jobb med sina hästar! Hon behöver liksom bara mer erfarenhet så hon kan "hantera" hinder bättre, just att ta beslut snabbare osv, men fan på marken är hon grym! Verkligen!

Nu är jag trött, ska snart ut o ge hästarna en försenad måltid för jag hade glömt o sätta betfor haha, sen ska jag fan sova.. NEEJ, karatefyllan ikväll.. får sova sen. Damn.


Komemr några fler bilder sen! :D

Fail

Här är videon från failrundan på Linda haha, men inte hela rundan, utan bara dom två då hon hoppar rätt upp i luften. Först på en svart oxer, jag kommer helt ätt, vet inte om ni ser det men det gör jag, men istället för att fullfölja språnget så tar hon i o tar sats rakt upp istället, sträcke rut hela sig o landar sen på bak, haha.

Likadant på den röd-vita trippeln, där tar hon ju minst sagt i uppåt haha.. Ja, well. Här har ni iaf, inte kul egentligen då hon kanske har ont, men jaja, hon är ju ändå lite korkad, men söt.

Znuten 130

Vill börja med att svara på Ebbas kommentar, haha, tack, tror jag, om du är seriös ;D Tycker jag försöker se trevlig ut iaf men ja vet inte om det blir så haha, men om du var seriös, thanks! :D Och angående tränaren, så vet jag faktiskt inte, jag kanske vet vem det är men då måste jag googla och det orkar jag inte, jag vet i vilket fall som helst ingenting om hur han är som tränare :)

Här är filmen från Znutens 130 debut! Den var faktiskt stor och svår för o vara för henne liksom! Hon har en skitbra inställning och tvekar aldrig. Att hon rev där kunde jag ha förebyggt lite bättre, absolut, och sen på linjen, så ser ni tydligt att jag tar en förhållning o hon blir vinglig o sen är hon liiite ful där för vattenmattan o passar på o vika av haha, ment ror mest att hon missförstod mig. Men är hon itne duktig?! tror hennes teknik kommer utvecklas under detta år, men jag är ändå lite blown away av hennes inställning och psyke, duktiga Znut!


Rosa 140

Här är Rosas första klass. Vet inte om jag vill ta på mig nedslaget i trekombinationen faktiskt.. Man ser att jag rider på helt lagom genoms vängen till den, men inte så att jag skickar iväg henne, så hon kan inte ha haft problem med att nå över, och jag gör inget konstigt väl inne i den.. Tar gärna på mig det om jag visste vad jag gjorde fel men jag kan inte komma på det, faktiskt, hon hopapr för lågt helt enkelt.. Till nästa där så blir hon stretig, hon vill rida an ett annat hinder o de blir konstigt, men egentligen kommer jag ju inte extremt fel där heller, jaja!

Annars är hon ju sjukt fin, ni skulle verkligen sett trippeln.. Nis er den bara framifrån nu haha men den va brutalt lång :( Duktiga rosa, trodde aldrig hon skulle komma över :D


Linda 130

Här är första klassen på Linda. Hon hoppade inte super, men hon kastar sig inte över som hon gjorde typ i grevagården iaf. Andra hindret i omhoppningen så får hon faktiskt korsgalopp, därför det ser så rörigt ut, ber om ursäkt för det haha. Sen är hon rätt svår, försöker självklart alltid att rida i form mellan hinder genom svängar osv men ja, hon är väl itne jättepositiv till det haha!

Svar

Någon undrade varför finja tävlar så mycket då hon har ont i hela kroppen.

Men kom igen, tror ni jag skulle tävla henne om hon hade ont i kroppen? Hon har såklart inte ont i kroppen längre, lite surt att ni tror det om mig, tycker det är rätt uppenbart att man inte skulle tävla henne om hon hade ont.

Jag kan inte förklara det helt korrekt eftersom att jag inte förstår exakt vad det är från början, men det har typ försvunnit i takt med att hon tränats upp, elelr nåt sånt. På riktigt så vet jag inte, men Jocke om någon hade ju aldrig låtit mig tävla om han hade ansett att det var så pass illa fortfarande. Och från början så var det ju inte så fysiskt ont, alltås inte så att hon inte kunde gå eller dylikt, det var mer som migrän i hela kroppen - hela tiden, förstår ni? Något åt det hållet, liksom. Men det är såklart ingen fara längre.

Och en 150 debut är inte så aktuellt egentligen, när jag kom o tänka påa tt ajg itne ens startat 145 :) Men ska försöka skutta en eller fler 145 under dem helgerna iaf. Vi är väldigt rädda om denna häst, vad ni än tror, hon tillsammans med Zwiggy är mina ögonstenar.

On the weekend

Hihi, ridit Zwiggy nu :D:D:D:D:D De va lite nervigt o hoppa upp, för hon stod o typ drog ner huvudet o stretade o då gör hon bar anär ohn är galen :( Sen hoppade hon till flera gånger åt saker runtom innan jag kom upp, men sen kom jag upp och idag var hon ändå väldigt lugn om man jämför med hur hon hade kunnat vara! Skrittade runt i ridhusert o travade något varv i bägge varven i slutet, men de tog ett tag innan jag kunde rida längs med spåret haha, hon var väldigt rädd för allt man vi tog det så pass lugnt idag så hon hann inte bli explosiv typ. Sen skrittade jag ut längs vägen en sväng :D

Man behöver bara komma upp på henne o ta lite i tyglarna för o känna att hon är en av de finare hästarna någonsin, bara uppifrån, helt galet så fin hon är!
Sen red jag Fille i skogen, haha han har vilat sen förra tisdagen pgav vaccination ocha tt han faktiskt förtjänade en veckas vila, men han ahr gått i skritten hela tiden så han fick en sjukt härlig sväng i skogen och han var sjukt pigg haha! I morgon äre Markneträning för honom!


Blev graman för hans del, bara för att han just vilat en vecka o blir såå himla stark o ja ville kunna galoppera på lite idag utan att han blir helt rak i halsen, så de fick bli så :D

Create magic

Mooorgon!

Well, idag ska Finja till Jocke, alltså Joakim Mossenberg, osteopat, tror jag han är. Han har gått igenom henne två gånger nu, tror jag, och det var han som "konstaterade" hennes "tillstånd" om att hon hade ont i hela kroppen osv. Jag tror inte jag kan följa med dit tyvärr... verkligen jättetyvärr, för jag hinner liksom inte. Hinner inte tillbaka till träningen med Tess och (nej tess, haha, du förstår fortfarande inte min dag ;D ) även om jag skjuter på den lite så hinner jag inte fixa allt, nej, o sen ska mamma va där extra tidigt också för o fixa med hennes sår osv, så jag skippar det. Men ska bli oerhört intressant o höra vad han säger om henne nu! kan inte ens gissa faktiskt, hoppas han ser att hon blivit mer musklad iaf!

Jag tänkte rida Fille en sväng i skogen, Rosa en sväng i skogen aswell, Zwiggy ska skrittas.... och aah, det är väl det. Ska se om ja får till kort på Zwiggy, min lilla stjärna. Otroligt synd att hon inte är igång för Norge, hade velat ha med henne dit! :(

Jaja nu ska jag käka frulle, o sen ut o börja fixa :) Have a good one!


ÅÅÅH har inte ens tänkt på att jag inte behöver ha vääääst :D Tror jag iaf.. shit tänk om dom ändrat de i Norge... då avlider jag. Bä.

Throw it away

När Zwiggy kom galopperandes emot mig i hagen, kände jag att jag låter henne få "lugnande" idag och rider i morgon istället. Ja. Utan tvekan kände jag det, haha. Nä, det är inget medel som gör henne lulgn, men det är väl eningen att det på längre sikt ska hjälpa henne att bli mindre explosiv i allmänhet, för att få effekt i morgon måste man ge riktigt LUGNANDE o de ska man nog itne gör anär man ska rida haha, så jag riskerar livet lite istället :)

Ska ner o plocka undan lite i ridhuset tror jag.. har ju körts hästar där hela helgen.. Tyvärr. Men får se hur jag gör, kanske klarar det sig tills i morgon då Tess kommer odh tränar med två hästar igen så slipepr jag plocka undan allt o sen plocka fram så himla mycket igen.. Är ju en sak o plocka undan allt o sen bara lägga fram lite bommar i nån vecka typ, men nu ska ju aaaallt fram igen o ja vet inte om jag orkar det haha. Underlaget är ju super även om de är upprivet, de bara ser inte lika bra ut haha.

Förresten! Börjar tänka lite på 150 debut med Finja snart.. är kvalad nu, heh. Kanske kan det bli i Norge, tror de finns nån sån stor runda, men vill inte rida tre höga kalsser då utan bara en förklass o sen 150, så vi får se om de går o lösa det. Usch ja kommer säkert va nervös för första gången, är ju aldrig någonsin nervös annars, orolig i förväg kanske men itne nervös.. Hm, vore ju sjukt spännande ändå, Finjas debut också för den delen! :D Kom dock precis nu på att jag inte ens startat 145 på henne :o de kanske man skulle prova först ;D haha.

Knock knock

Har ni sett 50/50? Antagligen en av dom bättre filmerna någonfuckingsin. Avlider dock i slutet, då man väntar på dendär kyssen som ÄÄÄNTLIGEN ska hända mellan dom BRA personerna, så bara ler dom -.- jävla as. Sur blev jag.

Anyway, Znuten har spunk där bak, sparkar som en jävla åsna, kan inte skälla på henn eheller för det står två andra hästar innan o då blir dom ledsna haha :(

Dom får gå ut i hagne när vi kommer hem, skönt! :D

Kanske ska skritta Zwiggy lite idag ändå.. får se haha!

Snar themma, typ om en 20 minuter? tänker sitta o va sur över filmen tills dess, hejdå!

Call me back

Tack för kommentarerna! Ja, Linda var väldigt fin på tvåan, haha. Tror dock det kan ha varit en bidragande faktor till att hon ballade ur sen, för jag tog in ett extra, så hon fick verkligen kränga upp språnge töver den oxern, och om hon då är lite öm i ryggens om vi misstänker eller sitter fast eller något så blev hon kanske skärrad av det, vi får se vad som händer, men en fin häst är det iaf, nrä hon hoppar som man ska och inte först 160 uppåt och sen rakt ner igen, haha.

Nuuu ska vi snart åka hem iaf! jag är jättenöjd över helgen, verkligen, Linda skötte sig ju super i första klassen och Rosa hoppade aldeles fantastiskt i den 140n, sen red jag som en jävla tomat på Rosa igår och Linda är det nåt knasigt med. Znuten har ju skött sig helt fantastiskt med 130 debut o noll fel idag! Känns lysande.

Såå nu åker vi hem och i mrgon ska jag skritta på Zwiggy. Det tråkiga är att vi åker ju till Norge i 1,5 vecka om typ två veckor så då får hon vile igen, ja vill itne att någon rider henne när jag inte är hemma, så ja.. Men de blir nog bra, typ.


Upcoming

Znuten levererar! Gick in i 120 idag för att de skulle få kännas lite lätt eftersom att de va högt och svårt igår, och hon nollade! Superduktig, verkligen, lite olydig ibland men såfort jag tog en förhållning så lyssnade hon verkligen såd et är framsteg haha. Första gången hon hoppade trekombination i sitt liv och det gjorde hon exemplariskt! Skitkul! Noll fel alltså, då är hon ju lite redo för detta nu, duktiga hästen!

Nu packar vi ihop o åker hemåt snart :D

Walk the line

Iii morgon så stryker vi såklart Linda, och Rosa med faktiskt. Så Znuten får gå en 120 o sen åker vi hem! 120 är första klassen och unghästarna går först, o de börjar 8, haha. Härlig morgon alltså. :D Orka rinte skriva mer hihi. Hejdå. Eller gonatt kanske man säger haha.

fuck off then

Ae går inge vidare va.

Rosa hoppade sådär, ett skitpet först, mitt fel också såklart men aah. Sen helt okej resten av banan tills näst sista hindret som är en kombination då jag.. asså, jaa, fan gör jag, herregud, backar in i den, elle rinte backar men jag lägge rhenne kort, för att sen inte ens rida på framåt inne i den? total blackout, huvudet helt tomt liksom, riktigt konstigt, jag brukar åtminstone alltid försöka lösa saker men nae haha! Så fick in tre där o rev såklart, duktiga lilla hästen. Så ja, 8 fel med Rosa.

Linda hoppade också sådär på framhopp, lite släppt rygg o lite på fart typ, men hon hoppade ettan fint, tvåan riktigt fint, sen slog hon bakut efter den o de va en rätt kort sväng till ett räcke, men ajg fick ut svängen o kom egentligen itne fel alls, men hon stannade! Vafasen liksom, ah, fine, la volt, ville itne skicka iväg henne så tog in ett för mycket o rev det då, gjorde inget, sen kom jag heeel tperfekt på nästa oxer som hon tvärstannar innan på bara för att sedan hoppa rätt upp i luftne o landa på bak, får fram henne igen efter det, rider an trippeln, kommer aldeles lysande på den med bra tryck, men hon stannar upp jättetydligt och hoppar RAKT upp i luften o landar på bak. Då gick jag ut för ville itne styra in i en kombination då.

Hoppade ettan fint igen.

Hon har ont, tror vi, kan berätta senare om vad vi ska göra osv. Men langar en bild från kameran, över trippeln, då hon är över hinderstöden..... korkade häst.


Nothing to loose

Gud vad duktig Znuten är!

Denna bana var högre än den igår, med trippelbarr ur kort sväng och två kombinationer, hon var så himla duktig! Lite olydig och stark men det kommer hon nog alltid vara, men får man till lydnaden så kommer de tnog itne märkas, hon har en trutig stam haha.

Hon rev trean som var ett glest räcke ur sväng, kom lite nära så tar på mig det även om hon har lite svårt för räcken. Sen var det en linje med 4 galoppsprång emellan, två räcken utmed sargen, kom stort in på första så tog direkt en förhållning o då blev hon vinglig och passade på att titta till på en läskig matta under nästa hinder så hon vek av. Gjorde bara en volt och hoppade om, hon var verkligen inte i en bom! Hoppade med marginal och med fantastisk inställning.

Är så förvånad över hur bra hon klarade kombinationerna, inte ens flack o lång blev hon. Ae, denna häst blir nog bara bättre o bättre ju högre det blir, 140 går hon utan tvekan! Ingen som är sugen på henne? Hon är ju ett kap hallå :D

Snö..

Det snöar getbajs här, snöar verkligen jättemycket :(  Va precis ute med Znuten men ska fan ge de nån timma eller nåt o se om de minskar innan ja går ut med dom andra två haha, ja går ändå för mycket med mina, för och för, man kan itne gå för mycket, men dom flesta går bar aut med hästarna en gång per dag utöver ridningen, så dom överlever väl om dom bara får gå ut tre gånger idag.

Tänkte bara påpeka att jag är sur.

Big eyes

Morrn!

Well, idag äre ju inte lika kul! Alla hästar går 130 faktiskt, finns bara 145 o ingen är riktigt redo frö det haha, inte på denhär banan som debut iaf :) Fille eller finja hade båda fått debutera tho, men icke! Eller fille hade ju inte fått debutera, men starta :D


Well, har ingen aning om hur och när klasserna är och vilket startnummer jag har för denhrä skit-tävlingen har inte equipe :( sämst. Anyway, Znuten ska ju debutera, sin första 130 någonsin, tror hon kommer hoppa bra för hindrena är så läskiga o maxade här haha. Rosa ska ja försöka nolla med, se om de går o gasa lite i omhoppningen, (om det är sån bedömning haha) och Linda ska ja väl försöka vinna med aswell.

Deeet blir nog bra, ska snart ut o gå med dom :)

Jag har inga bilder, sorry! :D

Start it up

Sådääärja.

Ridit Znuten också, haha satan vilket psyke hon har alltså, cool häst! Det var en stor traktor som sladdade samt en fyrhjuling på banan som åkte runt, o hästne kollar knappt på dom haha. Hon kändes fin iaf, sitter som vanligt fast i högersidan men pillade loss det mesta iaf. Sen fick hon en ordentlig tur ut längs vägarna med lite galopp osv, soft :D

varit ute o gått med dom andra osv.

Är så himla nöjd med hästarna! Linda var så himla positiv, sjukt bra inställning till hinder (äntligen) och int ehelt okontrollerbar även på tvådelat som jag itne tävlat på på sjukt länge! Typ ett år! Och Rosa som börjar hoppa fantastiskt inte, hon har nog aldrig hopapt såhär bra somsagt, sjukt kul! :D Kan med gott samvete sälja henne som en toppen juniorhäst, juniorSM går hon ju utan tvekan, kanske YR också!


Bästa rosa

Haha, in på prisutdelningen fick Rosa gå, hon var inte alls glad, eller aknske superdupermega glad, hon stod inte still alls o när vi skulle galoppera så typ hoppa hon som en halt kanin, så ja gick ut haha, hon va jääättepeppad typ, aldrig sett henne så haha!

Fick precis så mycket framridning som jag ville, o hon kändes suuuper, hoppade kalasbra!

Gjorde hon även inne på banan, flera hinder var faktiskt riktigt maxade och det var svårt, hon hoppade makalöst bra de första 4 inklusive en enooorm lång trippel som var läskig haha, sen vare trekombination o hon typ tittade till o vinglade till på b-hindret så de rev hon, sen vare en ganska kort sväng till ett räcke, o ja vet fan itne vad som hände där men bra var de tinte haha, fick backa så mycket o hon vart galet ostadig o svängig så de rev hon. Sen en stooor kombination med plank-oxer in, o sen några hinder till som hon gjorde lyyysande :D

Är så nöjd! Visst, 8 fel, men för en gångs skulll är jag sjukt nöjd ändå! Hon hoppade makalöst och visade på en massiv kapacitet! Kan utan tvekan sälja henne som 140 häst nu, hon är fantastisk! :D

Duktig

Linda dubbelnolla och riktigt riktigt duktig, ligger antagligen placerad, låg tvåa då men några har nog gått om, så vi får se om Rosa får gå inpå prisutdelningen o kolla banan innan start ;D Är först med rosa hihi, så ska gå o göra iornding inför 140 nu!

We used to

Tjolahopp!

Har vet besiktigat alla nu heahea. Samt suttit o kollat på 130. Det är asmånga starter nu, så dom har delat upp den i två klasser, och nu i den första så är det alla som inte har typ placeringar i 145, och i nästa är det dom som har det, eller nåt sånt, det är alltså en viss klass-skillnad, vilket gör att det var snuskigt tråkigt o sitta o kolla på den första, det är många som inte är några stjärnor alltså. Men ska tillbaka snart o kolla på några jag känner tror jag :)

Men ska ut o gå lite först med åtminstone en häst. Det är jättehögt här btw, iaf i denna 130, maxat och jättesvårt, men blev väl lite bortskämd i Grevagården haha. Men tyckte det var lite för svårt för unghästarna faktiskt, jaja, det kan bli ett äventyr, lite skärrad inför 140 med Rosa dock, eller, skärrad är fel ord, orolig, haha! har bytt till Novebettet iaf, så får vi se om de går bättre, har ju inte så mycket o förlora haha. Aja, ciao filibabba, hejdå :D


Väldigt dålig bild o kvalitet men där är aif ett av täckena ja vann i greva :D Tjockt fleece, snyggt :D

Ediiiit

...faaaaast sen kom ja påa tt Znuten precis fått kraftfoder så jag går med henne hela dagen o så rider jag när 140n är slut! Kom på att de kan fasen inte ta heeela dagen så vi kör på det :D

Make it real

Goood morgon!

Veterinärbesiktiningen börjar 9 idag, suck, arg för att vi inte hann igår, så skönt o få de överstökat. Tävlingarna börjar 10, så jag är egentligen lite pepp på o rida Znuten innan allt, för de finns bara en bana o den kommer de ju va framhoppning på hela dagen sen, o hon behöver ridas igenom lite.. Så tror de blir så.

Ska slänga i mig lite frulle först ba :D

Somsagt så ska inte Znuten tävla idag, utan bara ridas igenom. Linda ska gå 130 och Rosa 140. Funderar på att rida Rosa på ett silikonbett..Ja, ska nog fan prova, har itne så mycket o förlora då ja fått 16 fel de senaste 140starterna, eller nåt mellan 8 o 16 iaf, inte okej.


Like you anymore

Så! God kväll!

Vi kom fram tillslut, de tog en episkt lång tid att åka med massa köer osv men fram kom vi.

Har varit ute lite kort med dom, Znuten fick liv?! hon typ skuttade fram o hon PEP, hahaha, så jävla roligt, hon pep o hopapde o sprang o va helt lyrisk typ, roligt men påfrestande, Linda var smågalen o Rosa var snäll faktiskt!

SÅ well, blir att besiktiga i morgon osv.

har dock ändrat planen lite.. I morgon, ska Linda gå 130 och egentligen skulle Rosa det med, men grejen är att det finns ingen 130 förrän på söndag om hon ska gå 130 i morgon, o då har hon gått 3 dagar o ja vill itne starta högst på söndagen, så ja går direkt in i en 140 i morgon.. kan vara ett dumt beslut men går de dåligt så hade det gått dåligt i 130 med. Så vi kör på det, för vill rida 140. Kan va så att vi kör det ävne på söndag men vi får se.

Znuten vilar ju i morgon och går in i 130 på lördag tror jag, tror de blir lysande, så  får hon vänja sig lite vid tävlingsplatsen osv. Även om honär sååå coool och bara glad, så kan de ändå va lite mycke to ta in.

Ae, skriver mer i morgon. Ska tvätta ansiktet, duscha o sova :D Älskar o ha dusch i lastbilen btw. hihihi.


Mail

till Jessica som undrade om mail. Skriver det i ett inlägg eftersoma tt den inte står nån annan stans. Min mail är Cooorre@live.se :)

blä

nu är vi vid verkstaden. Ska stå här tills dom bytt nåt. Znuten sparkar som en jävla get o ja ligger o skriker på henne, går snart ut o mördar henne.

Snart kommer dock pappa med thaifood <3333 åh. Inget jag vill ha hellre just nu än det så det gör att allt annat blir okej.

Tur man är... snygg.


Ja har iaf lång tunga ehehsvar

till Camilla, jag har så svårt o hitta vart man kommenterar på din sida haha, så jag svarar här. Ja, vi har typ kvar honom, men han är utlånad just nu. Vi letar efter ett hem där han kan stanna för all framtid ungefär, och vi kan ge bort honom då. Han ska inte tävlas och inte hopptränas, dressyrtränas går finfint, rida i skogen osv. Bra hem är liksom det absolut viktigaste, och vi kan ju itne hålla på att få hem honom hela tiden, men vi vill itne att han säljs vidare heller, helst. Vadårå? :)

Pownie

Är fortfarande sur. Vi har itne kommit iväg än, dem har varit här o kollat o ja tro vi får in hästarna nu, men vi ska åka så vi är i stan vid 2, då ska vi stå i nån timma på verkstaden medans dom.. byter nåt kort? typ. Hästarna får stå i, o SEN åker vi, precis lagom till alla köer osv, mysigt. Väntar mig 6 timmar i lastbilen typ, åh ja orkar inte. Långa lastbilsturer i all ära men inte när man kommer iväg såhär jävla sent! Bajs.

Langar ett filmklipp från när Tess tränade Gnista här igår! Tänkte att det var relevant även på min blogg då jag faktiskt rider lite i början. Hatar egentligen att kalla hästar för "studdsbollar" för då menar man oftast att den studdsar emellan hindrena med huvudet i vädret, men denna är faktiskt rätt gummi-aktig även över hindrena, och den kommer bli så fin med Tess hjälp! Så ska bli jättekul o följa!

Superduper..

Allt går riktigt bra. Inte. Bakluckan på lastbilen går inte att fälla ner.. vi har haft några folk här o kollat men ingen kan fixa det, så nu är dom påväg från Söderbergs o ska försöka fixa detta.. Linda lyckades få av sig sitt fina John Whitaker täcke i skritten o trampade sönder det totalt, och Rosa rullade sig med sitt fina i boxen så det är fullt med äckligt bajs och gå itne att använda. Den enda som skött sig utmärkt är Znuten, haha!

Så nu står dom i sina boxar helt klara egentligen o bara väntar på att få kunna åka iväg, vet itne ens om vi kommer iväg, hoppas det iaf. SUCK, så jävla pain.Så skulle jag göra iordning hö till dom, men när jag kommer in i ladan så hör jag bara en stor fet Humla brumma och näst efter gräshoppor så är jag mest rädd för humlor i hela världen, så jag bara sprang ut o nu sitter och och tröstar migsjälv med första godiset på veckor! :( Nu är jag sur.

Save me, she's a lier

Goood morgon!

Well, ska ut nu o börja fixa hästarna. Sen äre bara o draaa :D Tar väl ett tag till Gävle men inte såå länge, kan väl inte ta mer än typ 4-5 timmar eller nåt, tror inte de är så farligt faktiskt.

Ni som missat vilka som ska med nu, så är det Rosa, Znuten och Linda!

Linda ska väl gå lite 130 klasser, kanske nån 135 om de finns? Kaaanske 140 men tveksamt, bara om hon går jättebra. Hon har inte gått 140 på riktigt länge nu så vill nog vänta med det tills utomhus, men vi får se :) Brukar dessutom va rätt högt i gävle! Znuten ska gå 130 på lördag och 120 på söndag. Tror inte hon har några problem med att gå in i det, utan hellre det än att hon är trött, så får hon avsluta lite lägre istället. Och rosa ska väl gå typ 130-140 eller nåt.

Jaja, ska bli intressant. Lite småläskigt o åka iväg med "b-laget" som det faktiskt är nu haha, när man har Finja så vet man att det kommer gå bra elelr åtminstone kännas fantastiskt, men detta kan bli ett äventyr, men förvänta er inga super-resultat för det kan jag itne garantera :D


Haha, Fille i Gävla förra året!

Most memories

Sådär!

är väl rätt klar, typ. Det mesta är nerpackat o Rosas man är tvättad, moder har lovat o tvätta de andra två svanserna, heahea. Sen ska dom ju lindas o göras lite renare i morgon, men ingen behövde tvättas faktiskt. Softish!

Så ska sitta av tiden med ansiktsmask (!!!) hatar ansiktsmask, men why not typ, har ngåra stycken nu haha. Hade tid typ! o sen ska jag fixa håret o sen typ sova :'D


Sådär "glad" var Linda sist vi var i Gävle haha.

Watch you forever

Phew. Är helt trött i kroppen haha!

Träningen gick bra, Gustav gick riktigt bra, tror tess ändå kom igenom lite problem trots att han var spänd och han hoppade fint, något låg säkert på 120 iaf, o kombinationen gick lysande!

Sen Gnista då, haha! Det var intressant. jag satt upp och red runt lite o vi kom fram, eller, jag konstaterade en viss sak och jag står sjukt bestämt fast vid att det kommer lösa många problem! Den fick myyycket finare språng när hon red annorlunda och studdsade inte alls på linjer osv. Så jag är iaf nöjd, men tror verklgien de tkommer bli skillnad om några gånger, om dom tycker det är värt att åka tillbaka vill säga, haha! :D

Är överlag så glad över att se hur bra Tess rider, hon får verkligen oförtjänat mycket skit, jävla skitsnack med alla kommentarer som påpekar vad hon gör fel och rätt. Ingen kan allt rätt, och det finns ju attityd i demdär kommentarerna också, suck. Tess är riktigt duktig och framförallt så gör hon faktiskt skillnad, vilket är superkul! Gustav börjar bli så sjuukt fin och Gnista kommer det nog hända en miljard saker med framöver! :D


Nu ska jag snart ta ur pastan ur kastrullen HELT SJÄLV, är livrädd. Käka lite, o sen gå ut o tvätta Rosa.. tyvärr alltså, hon har rullat sig o är helt lerig, hon har halstäcke visserligen så jag får se, men behöver nog tvätta hals och man för jag skaaa knoppa Rosa! Punkt.

Jag är för trött för o ladd aupp bild, puss.

So high

Ridit Linda och Rosa nu. Båda var fina, ska bli intressant o se hur jag rider Rosa i helgen, om ja får detta o funka igen. Ska visserligen bli intressant med hela bunten haha, ingen är ju riktigt i sin bästa form atm, eller, Linda har ju precis börjat komma igång, Rosa rider jag inte perfekt, och Znuten ska debutera 130! så haha, ja, roande.

till Elin angående Melwin, ja, hans kapacitet har inga gränser, absolut inte. Nu tycker jag Denice har börjat rida honom bra, men det är väldigt synd att hon gör som hon gör innan hindrena, hon håller i honom rätt hårt ända tills han liksom är över hindret, om hon kunde släppa handen betydligt mer typ precis innan språnget, så skulle han hoppa mycket bättre, och ja, jag vet detta av egen erfarenhet haha. För han hoppar inte riktigt igenom kroppen nu vilket är synd så han somsagt har världens kapacitet, elelr ja, den är oändlig. Hoppas hon kan komma fram till det så han får hoppa mer igenom sig! :)

Får se om jag rider Znuten idag, hon ska ju itne tävla freda gså kan rida henne i morgon o fredag istället liksom.

Men har byggt upp i ridhuset, exakt samma sak som på träningen igår egentligen, tror det kan vara aldeles lysande. Så ska snart ut o ge dom mat o sen invänta Tess :)


France

Såg Stina Wargs blogg och fick ponnykänslor igen! Hon skrev lite om Fontainebleau i Frankrike där hon debuterade svår klass på Lillen som bara var 8 år och felfritt! Men det var även där jag debuterade svår klass på Wirre med 0 fel :D Jag hade visserligen typ 3 ner i grunden, men när dom höjde o vi hoppade samma bana igen gick de minsann bra haha!

Vilken anläggning det var ändå, långt åt helvetet o gå överallt, typ som falsterbo, världens skog med terränghinder överallt o jättemycket mark o gå på. Och tre tävlingsbanor med olika svårighetsgradrar och minst lika många fina framridningsbanor.

Kommer ihåg att Melwin höll på o smälla av inne på den enorma gräsbanan, haha, han var så spänd, han kan inte varit mer än 7 år då, max 8! Han stannade 4 gånger på ett räcke i tränings-klassen på torsdagen kommer jag ihåg, hahaha! Melwin som aldrig stannar. Sen kom han trea i nån msvB kommer jag också ihåg! Haha. Ae det var kul, kommer också ihåg att jag lurade i några fransmän att Sandra, min kompis som var med, var gay. Det var mycket roligare än det låter haha, dom typ stötte smått på henne o de hade jag inte tid med så hon fick bli gay för dagen!

Så, nog med detta, fick bara lite flashbacks när jag läste det, haha! Nu msåte jag ut, ciao! :D

That's allright

MORRN.

Weell! Idag ska Rosa, Linda och Znuten gå i ridhuset, ridas igenom lite ordentligt osv. Fille får vila idag samt hela helgen för han blev vaccinerad igår påväg hem fårn träningen :D Så bara tre idag. Ska ut direkt nu o bygga till Tess träningen! Har helt glömt bort att tänka igenom det så kommer sätta mig mitt i rudhuset o fundera över vad jag ska göra samt mentalt bestraffa migsjälv för att jag inte gjort det förrän nu haha.

Plockat undan i ridhuset hade jag fan inte gjort heller, glömde totalt bort det igår, o hörde att pappa va uppe tidigt nu för o plocka undan allt o sladda, världens bästa, men lite korkat, jag får väl skylla mig själv när jag inte plockar bort, han ska ju inte behöva göra det. Men tack papi!

Så ja, Ha det gött! :D


Men helvete -.-

HAHA åh gud det slog mig precis att jag inte klippt en enda hästjävel som ska med till Gävle. Dom ser ut som björnar hela bunten. Hahaha är ensam hemma o har suttit helt knäpptyst o kollat tv aslänge fram tills nu och jag bara skrek fan rakt ut, haha JAG ORKAR INTEEE, asåååå... AE, ja tänker fan inte klippa nån dum häst :(

Hinner inte i morgon.. Allt ska putsat o allt ska vara helt klart i morgon, det plus att rida några hästar o så kommer Tess hit med två hästar o tränar, helvete haha! Tycker det är så fult med långhåriga hästar, äsch, de syns inte på långt håll, antar jag :D Jobbig känsla när det slog mig bara, haha :(

Tänker va sur nu bara för det :D Är sjukt seg, det blandat med ett sjuuukt sötsug för ja har inte ätit nåt onyttigt på en dryg vecka, kommer nog resultera ia tt jag sover vid 9 :'D


Let it flow

Hemma från Markne-träningen nu! Fille med somsagt.

Var ungefär samma som sist vi va inomhus (dom hade flyttat in det idag, phew), först hoppa fram på åttvolt o landa i förvänd galopp, hålla dne o sen byta själv. Fille gjorde detta exemplariskt (det är så jävla kul för han har inte kunant förvänd galopp förut, han har alltid landat i korsgalopp o han har bara spänt sig, men jag har verkligen verkligen tränat på det så det är så skönt att det går nu!) och fick faktiskt inte ett negativt ord från Markne.

Sen var det lite linjer, även detta gjorde fille perfekt, och sen satte vi ihop det till en lång bana på 17 hinder o 19 språng, ungefär som förra gången, men denna gången var jag först o fick komma ihåg den själv :D Är rätt stolt över att jag inte ens behövde tveka på vägen haha! Har lätt för såntdär verkligen.

Hoppade väl den banan på 110-115 eller nåt och vi skulle hålla vissa galoppsrång o rytmen var det viktigaste och ja, blev inte ett enda misstag där haha, markne gav mig guldstjärna o sa åt mig o åka hem haha! Hoppade en linje lite högre sen men inget jättehögt.

Fille har skött sig helt exemplariskt från början till slut och det är riktigt kul! Fick beröm av Markne och han tyckte att jag skulle satsa mot NM även om jag inte är med på listan, han sa att jag visst var med och att listan inte gällde helt. Så nu åker vi till Norge somsagt i två veckor och sen nångång ska vi till Holland! Så det ska bli roligt, bara 115 mil ;D nä men det är faktiskt itne jättefarligt.

Tip for you

Heyo!

har ridit Linda och Znuten! Linda på tvådelat, hon var fin, var tvungen o hoppa några språng då jag kanske ska tävla på tvådelat igen.. var tvungen o prosa. Funka okej, hon hoppade sådär, men de ska nog gå bra. Znuten var riktigt duktig!

Ska käka lite pancakes o sen ska ja ut o skrubba Fille som är lite... gul. Sen åker vi :DHär är förresten filmen på Znuten!


Call them in

Morrn!

Jag lovade ju att lägga upp filmerna på Znuten igår, och jag försökte faktiskt, laddade upp varje film typ 4-5 gånger  skiten funkar inte, så jag gav fan i det tillslut. Ska försöka idag igen, men jag har inte glömt bort iaf :D hihi.

Well, idag äre somsagt markne träning, förhoppningsvis iaf, haha. Fille får hänka!

Rosa får en sväng i skogne, ska försöka galoppera lite på vägar osv eftersom att det regnat lite o då borde de va soft underlag. Linda och Znuten får ridhuset o Linda får nog känna på gramanen igen så hon lär sig o ta förhållningar nu innan gävle. Znuten ska bara ridas igenom lite, avslutar eller börjar nog i skogen med lite galopp också :)


Drink to that

Fortfarande glad över hur bra hon red Rosa. Det var så hon hoppade förra hösten med mig, det är så hon kändes förra veckan då hon gick så sjukt bra och det är precis så hon ska kännas! Hoppas verkligen jag hittar tillbaka till detdär i helgen.

Grejen är väl egentligen itne att hon inte går så med mig, för det gör hon, don't get me wrong, det är inte så att jag inte får det att funka med Rosa, grejen är att hon fick det att funka så jävla direkt och då är grejen att det skulle vara så himla perfekt att hon köpte henne, för där skulle det nog gå bra! :D

Well, i morgon är det Markne träning, borde vara iaf, men man vet ju aldrig ;D Haha. Fille får köra då, har inte så mycket o välja på egentligen. Ingen lotta-träning på onsdag så då komemr Tess hit med båda sina fina hästar o tränar! Ska bli riktigt intressant o se hennes bruna lilla ponny-häst.

Nope, nu ska jag vänta på mat-dags för hästarna o sen sk aja väl typ, sova, haha eller nåt!

Yes I did

Har tjatat på fröken Sörlin att komma o prova Rosa snart, haha, och dom svängde förbi idag :D Så bara in o sopa av hästen o på med grejorna o upp med barnet :D

Aldrig någonsin sett någon rida Rosa så bra som Hanna gjorde :) Inte ens i närheten haha. Jag rider Rosa väldigt bra på träning, då får jag alltid till det, och så bra, om inte bättre, red Hanna henne hela tiden. RIktigt imponerad faktiskt :)

Hoppade lite o sen höjde jag upp oxern till typ 130 lite drygt och räcket 125 typ. Haha, Hon flög på oxern! Satan i gatan vad hästen hoppade och satan i gatan igen vad hon flög :D Hon tappade båda stigbyglarna genom språnget haha! Sjukt kul. Sen kom hon fel en gång, tänkte lägga in ett till, vilket var omöjligt så Rosa hoppade av och räddar det helt, helt sjukt vad den hästne ställer upp, menar inte något elakt utan mer galet vilken häst det är egentligen! Sen gjorde dom det perfekt igen.

Ae jag bara öser beröm här o de känns ju itne riktigt som jag ;D haha, men jag är rätt blown away bara, det är det. Hoppade henne ju senast igår o de va inte ens i närheten av så bra som Hanna red henne. Suck, blir ledsen om dom inte köper henne. Får se hur det går i helgen osv, ananrs får hon väl tävla henne till försäljning eller nåt haha, om inte jag kan det ;D

Faaan ja säger ju att det är en bra häst :D Men inte med mig, hanna elle rnågon lika bra ska ha denna häst, och då kommer hon absolut gå 140 och mer, o vinna det mesta :D Jävlar vad hon hoppade verkligen, helt fantastisk teknik o somsagt slängde hon nästan av ryttaren :D Hihi, de va skitkul!


So far away

Goddagens!

har ridit en ordentlig skogstur med Syrran nu! Ogillar ju skogen o tycker inte det är något speciellt roligt o rida med sällskap, men det var fan kul med Julia! Hon vet alla vägar lika bra som jag, om inte bättre, så ja slipper skrika när man måste sakta av osv, haha! Härligt :D Linda va jättepigg, sur för att hon inte fick springa först, o Fille såg jätteglad ut men de gick superbra! Soft, faktiskt :D

Rider Rosa typ.. ikväll :D

Ska börja skritta Zwiggy nu btw. Men pappa har köpt fel foder så vi har inget havrefritt atm, HEH, jag sitter inte på den hästen när den vilat i en månad och den får havre också, noway in hell. Men ska börja ge "Relax me" som ja köpte en burk av i Grevagården då ja vann ett presentkort där då. Hoppas de funkar, annars kör vi med Equilizer igen, men lugnande av något slag, det ska hon fan ha. Frågan är om man ska sluta ge kraftfoder över huvud taget första veckan man skrittar... Kan vara bra.

Finja är ett monster också, hon är SÅ pigg, man hinner knappt sätta i grimskaftet i hagen innan hon går över en för hon SKA in, haha, ae gud, kommer bli roligt.


But I still wake up

Mooorrn!

Är lite deprimerad inför Gävle, har 3 hästar med mig och det är bara jag o mamma haha. Dom lär gå lite olika klasser också, vilket kanske gör det liiite lättare tidsmässigt, men tar tid med bangång o de ska hållas o filmas o usch. Jaja. Har faktiskt ingen aning om klasserna egentligen, jag tror dock att det bara är Linda och Rosa på fredagen, Znuten går bara lördag-söndag, hon ska debutera 130 förresten! :D

Nä men de blir väl nån 140, iaf för Rosa, haha, mer vetjag inte, osäkert om Linda får gå 140, bättre att vänta tills det är utomhus, tror hon får gå lite högre andra helgen i Norge :)

Anyway, nu väntar jag lite smått på Julia som ska komma o rida idag! Tror det var idag iaf, kan ha varit i morgon också haha! Ska försöka få med henne ut i skogen iaf, så rider jag Lindaaa :D Soft. Rosa ska väl ridas i skogen också antar jag, tvinga ut henne, men kommer nog avsluta i ridhuset för o göra henne glad. Znuten får vila :D


Ridhuset i september förra året :D

Så himla duktig!

Znuten har verkligen varit duktig idag!

Spänd o pigg i början men oj så duktig! Hon nollade första klassen, o nu tyckte jag ändå att de va lite svårt, om manjämför med hur Sara brukar bygga så var det svårt och jättebra :D Två kombinationer varav en intill väggen o linjer o hihi, och hon var nolla, 11 hinder o två kombinationer, nämner det igen :D:D:D hon brukar ju riva kombinationer så det är så himla kul att hon sköter sig!

Sen nsäta 120 då, Rosa först, hon var dubbelnolla, men hade tydligen ett tidsfel i grunden vilket dom sa efteråt :D Så de gör ju absolut inte det minsta lilla dugg, jag red absolut för långsamt, tog in ett för mycket på flera linjer o red långsamt i svängarna haha, men tyckre hon hoppade sådär o ville verkligen hålla det lugnt o stadigt för o veta att orsaken till dåliga språng åtminstone inte var att jag skickade iväg henne. Men hon var fin, men känns inte super.

Znuten nollade även denna klass :') GUD så duktig! Är verkligen nöjd med henne, vilket psyke och vilken inställning! Så himla förbannat duktig, verkligen!

Komemr filmer sen! :D


Path of destruction

yabadoo, osv. Ridit Lind,a hon var jättefin, satte upp ett räcke på typ 1 m o ja tyckte hon kändes lite slarvig, va i flera gånger hur ag än red, hm. Men utöver sjävla hindret haha så var hon superfin!

Nu ska jag byta om o springa ett tag på löpbandet, sen duscha, ge hästarna käk, o sen chilla tills vi ska göra iordning Rosa och Znuten!


Körde mini igår btw! Himla rolig liten bil, hihi, äventyyyyr

But that's allright

Mårrnmårrn!

Tävling idarå! Men de tar nog några timmar innan vi behöver åka, men ska ut nu fort som satan så ja hinner rida Linda innan.

Aja, har faktiskt ytterst lite att säga haha. Have a good one!


Made of steel

Här är filmen på Olle från idag! Det är alltså Johanna som rider vår egna uppfödning Alonso F1! Vi kommer ta hem honom antagligen nån gång i eller efter sommarn :)

Don't push it

Ridit tjejerna nu! Rosa först, haha, åh gud. Hon var faktiskt påriktigt RÄDD för allting idag, hon brukar bar ava spänd men idag gjorde hon flera zwiggy-avvikningar o slängde sig åt sidan, haha, aldrig sett på like med henne faktiskt, suck. Så plockade upp ett spå o duttade på bogen lite lätt varje gång hon hoppade åt sidan, då fick jag både fart och respekt :D :D:D:D:D:D HIHI. Efter det var hon superfin, eller ja, sjukt spänd, men när rosa springer fort så är hon fin, haha!

Linda, var superfin!

har ridit med graman på henne två gånger sen jag fick hem henne, båda gångerna har jag fått ta av den för hon blir livrädd o i princip kastar sig bakåt. Men då har jag konstigt nog haft den mellan benen på henne, ve titne varför jag itne haft den i kors o i sadelgjorden vid skänklarna istället.

Provade iaf det idag, för hon har ju varit så jävla skuttig o slängig o gudarna vet vad, så värt o testa tänkte jag. O gud så bra det gick. Eller bra o bra, haha, i början extrakollade hon hela tiden om hon verkligen faktiskt på allvar satt fast, vilket hon gjorde, höll såklart väldigt löst och knappt inspänt alls så hon inte skulle bli rädd. Men hon tog det skitbra efter ett tag!

Och det hjälpte verkligen på så sätt att hon var fortfarande tittig, skuttig o hoppig, men alla benen va liksom på samma ställe xD Hästen var EN häst, istället för 10 hästar utspridda i ridhuset på samma gång. Haha, jag hade liksom kontroll även om hon ..ja, var Linda ändå.

Så övade mycket på FRAMÅT och BAKÅT ordentligt, Linda håller sig gärna till ett tempo o är dryg där, seg o kör apå framåt för ohn börjar sparka o göra språng, o tar upp huvudet när man ska korta.

Så i slutet var hon helt fantastiskt fin, verkligen, fick ihop henne o lyssnade ordentligt bakåt och ordentligt framåt direkt i jämna galoppsprång utan att sparka, YAY :'D

Så jag är sjukt nöjd!Rosa fick skritta av en sväng längst med vägen, första gången EVER som hon var mer avslappnad utanför ridhuset än inuti haha!

We break all chains

Sådär! Hemma från VRF nu. Olle var jääättejätteduktig o petade ett ut ur kombinationen. Kommer film på det sen :D Han börjar bli så fin, och blir han inte nån bra hopphäst så går han utan tvekan höga klasser i dressyr :D

Flera andra som jag såg skötte sig utmärkt också, och höga (höga..) toner uppnåddes av Sabina. Om jag inte hade tinitus innan så har jag det nu <3. Nejdå, haha! Men när man är så gammal som Sabina så förstår jag att man msåte ta i lite för o höra sig själv :)

Nu ska jag iaf ut o rida. Juste, tror ja efteranmäler Rosa, om det går, till en 120 i morgon. haha, har inte tävlat henne på jättelänge? sista var väl i typ Borås? de va aslänge sen. Så bara för o känna på läget innan meeting så ska ja se om de går o köra en 120 i mrogon :)

Ska rida Linda o Rosa idag somsagt, Linda får gå lite bommar, lite avstånd mellan bommar osv, va ett tag sen ja övade endast raka linjer så de behövs nog, haha. O rosa ska bara ridas igenom lite då inför i morgon förhoppningsvis :)


Haha, denhär bilden tog jag förut idag, och HAHA, någon härlig människa gjorde denna bilden : (KLICKA HÄR), haha. Jaaa, precis! :D

I won't fall

har ridit Znuten o Fille.

Znuten red jag bara igenom lite soft på ett tredelat, hon va väl fin, typ. Fille va sååå himla fin.Alltså han är så lydig så det är jobbigt haha. Allt går, så jävla enkelt, han var verkligen sjukt fin! Så de va kul :D

nu ska ja inte gör anåt förrän när vi kommit hem från VRF igen. Dadidaaa. Då ska Linda o Rosa ridas. Rosa kanske man kan hoppa lite, eftersom att dom ska på tredagars meeting nästa helg haha.


Svar

Ebba undrade om hur jag och Julia är syskon, haha. Då det är en sto råldersskillnad och hon har annat efternamn!

Grejen är att jag är vääärldens sladdis :D Det skiljer 19 år mellan oss haha, jag var väl inte direkt planerad ;D haha. Men vi är helsyskon, samma mor och far och samma det mesta :D Men hon är så förbannat gammal så hon har gått o gift sig, därav annat efternamn, o unge har hon ju också, Milton! :D


Nowhere but up

Morgon!

Skitbra humör idag. Blir så när jag springer dagen innan haha! Har bytt löpband mde syrran! jag hade ju ett jävla monster-löpband, nivet, fläkt, radio, haha. Man kunde bestämma lutning upp till typ.. massa grader o den gick i 24 km i timmen. Samtidigt som syrran som tränar som hobby typ, hela tiden, hade ett litet jävla springband. Så vi bytte helt enkelt :D

Plus att nu står den ute i "badhuset", med bubbel-massage-badkaret ehehehe, dusch o bastu, så ja kommer överleva framöver.  Anyway, så sprang nån halvtimma på det igår och yep allt blir bättre.

Anywaaay, det är ju tävlingar på VRF idag, jag ska bara tävla i morgon men Olle ska ju tävla där, och flera andra jag känner så vi tar nog en tripp faktiskt :'D Ska bli skitkul, for once. Jag kollar gärna inte på fula hästar som hoppar men äre nånstans man ska kolla så är det på lägre nivå hihi.

Well, det är ju snö nu, så blir ridhuset med alla, har inget större val, för ingen har broddar och fan helelr att jag broddar för en dag eller två i skogen, noway, och sen blir det nog faktiskt styltor också, suck. Aja, ska försöka rida "alla" friska :D

Ni får ha en superdupermegaskojsig dag :D:D:D:D Just kidding. Fuck off. <3


Zwiggy <3 Kan nog börja rida henne snart :') Men skrittmaskinen först.. jag tänker inte skritta på dendär än.

Are you insane?

Haha! Avslutar kvällen med att ge er denna video. Från när syster min skrittar av Fille. Tycker den är rätt rolig, höj volymen så ni hör ordentligt vad hno säger, haha!


All inclusive


Julia har ridit! Hon red Fille i ridhuset :D Gick faktiskt bra hihi. Hon är verkligen duktig, hon har ju inte några ridmuskler kvar o hon hittar inte alla knappar lika fort, men duktig är hon ska gudarna veta :D

Här kommer några få bilder haha, för ajg har inget o göra. Ska väl kanske ut o rida Rosa men tror inte jag gör det. Så sällan min syster o familj är här så får bli att umgås for once.

Snygggggg!

I can't tell you

Ridit Znuten nu!

Red på flippanbettet faktiskt, hon går inge vidar epå det men sist jag red på det så blev det världens skillnad efteråt i ridningen! Kan tänka mig att lite effekter, så som hävstångseffekt osv kan ge effekt på henne. Hon var iaf väldigt duktig, för första gången provade vi på förvänd galopp och det är nästna kusligt hur duktig denna häst är när det kommer till nya saker. Tog ett "avbrott" i varje varv o sen kunde hon galoppera ett helt varv i varje galopp, förvänt. Så himla duktig!

Nu ska jag väl invänta min syster o se när hon vill rida. Har en stark känsla av att hon inte vill rida ut i detta väder haha! Men då får hon väl ta en sväng i ridhuset antar jag.

Haha. Fler får gärna svara på frågorna i några inlägg under, jätteroligt o läsa!


Lookin' in your eyes

Årsta Runsten, har inte varit där tidigare faktiskt men har väl egentligen bara hört bra om det. Så i år åker vi dit! FInja, Fille och Zwiggy är anmälda :D Det ni! haha.

Anledningen till att vi tar Zwiggy istället för Linda är att Zwiggy funkar bra ute, på gräs t.ex, samtidigt som jag inte vill låta Linda gå på gräs, även omd et är "grus-gräs" o inte vanligt hårt gräs så ska Linda egentligen bara få tävlas på fibersand, i princip. Nu i Gävle blir det ju itne fibersand men de får bli ett undantag. Är rädd om hennes små ben, haha. Hon är väldigt bräcklig.

Anyway, inte hunnit ut än, menv afan, det är ju..påsk, eller nåt. Hejs!


You'll have to fight

Morgon!

Kul att få så bra och kreativa svar på frågan igår! Verkligen jätteroligt! Tack :D

Bara för sakens skull så svarar jag själv också, så man kan jämföra :D Typ.

1. Vad tycker ni om graman, dess funktion och folk som använder den?

Jag tycker väldigt starkt att det ska gå utan den. Jag använder den ibland, på Rosa för att hon hatar skogen och blir så spänd men slappnar av direkt med gramanen, Och på Fille när jag är trött och ska rida ett ordentlgit pass. Det går lika bra utan, men kan underlätta ibland, då jag är lat ungefär.
Det är okej att använda den som flera sa - som livlina, tycker jag absolut. Tycker mindre om att använda den för att hitta bättre form. Det jobbet ska man lägga ner utan graman enligt mig. När man gjort det kan man väl använda gramanen för o hitta tillbaka om man är som jag sa - lat, eller liknande, men inte för att lösa problemet från början.

2. Favorit-sadelmärke och varför?

Butet! Såklart, haha. Man kommer väldigt nära, man får en bra sits, dom ligger bra på de flesta hästar, osv. Rider dock en unghäs i equipe och den är rätt skön den med, men annorlunda. Har haft prestige och aldrig mer.

3. Hur ser ni på betsling? Utveckla gärna!

Alla hästar ska gå att rida på vanliga bett. Många, elelr dom flesta, tycker ju att handen gör bettet, man kan alltså använda skarpa bett om man har fin hand. Och såklart ska man inte dra i munnen när man har skarpa bett, men jag håller nog ändå inte med fullt ut.
Har man en stark häst som man får "slita" i, så tycker jag man kan lägga ner några ridpass på vanligt bett, trots att den är stark, och lösa det. Få loss det, rida loss det, för det är ett ridningsproblem egentligen, inte ett bett-problem. Så jag tycker itne man ska betsla upp för att hästen är stark, för att hästen är framtung, eller för någonting egentligen.
Jag tycker man ska betsla upp för att underlätta vid t.ex tävling eller kanske träning. Jag själv rider ju på flera olika skarpa bett, men vid tävling då. Alla de som jag betslar upp har jag tävlat på vanliga bett också, går finfint det med men för att göra mina vinst-chanser större så använder jag ibland skarpare bett. Sen att variera bett är viktigt.
Och jag som rider så många hästar, på nåt sätt så "betslar jag upp" även i vardagen ibland för o få lite konrast i ridningen, hästarna blir ju annorlunda på olika bett, så jag får helt enkelt annan ridning, annan känsla, och annan syn på hästen när jag byter bett, därför betslar jag upp, eller ner, för sakens skull, att lära mig osv.

4. Favorit-tränare? (Varesig ni tränar för dem eller inte, allmänt intryck bara)

Pether Markne är nog överlag min favorit just nu. Tränar för honom en gång i veckan ungefär. Lotta Björe står ju högt upp numera och Sylve Söderstrand är en självklarhet.

5. Hur gammal är du?

Seventeeen! :D


Just for fun liksom.

Well, idag, haha! Kommer min syster, och hon ville rida! :D Hahaha. Hon hade fått dålig hållning eller nåt, så hon ville rida ut i skogen en sväng. De kan hon väl fåååå :D Såklart. Har inte bestämt mig helt för vilken häst, men tror hon får ta Fille. Men hon måste göra som jag säger någorlunda för Fille skulle flyga i luften om hon gjorde på sitt sätt sådär pang på :D Vore iofs rätt roande.

O då hänger jag med på Rosa, sen ska Linda och Znuten gå i ridhuset (:

Irma gick i skrittmaskinen för första gången igår förresten! Så himla duktig hon var, lilla tjejen!

The other way around

Vänder på steken. Eller vad man säger, haha! Nu ska ni få svara på frågor :D
1. Vad tycker ni om graman, dess funktion och folk som använder den?

2. Favorit-sadelmärke och varför?

3. Hur ser ni på betsling? Utveckla gärna!

4. Favorit-tränare? (Varesig ni tränar för dem eller inte, allmänt intryck bara)

5. Hur gammal är du?

Tack så jävla asmycket på föreliförhand :D

Here we come

"kan du inte skriva om melwin, alltså hur ni utvecklades och ja hur det började och slutade! Alltså nu menar jag inte skriva om melwin och hans nya ägare vart han blev såld o.s.v! utan när du hade honom och ja när ni var bäst :) Eller så kan du skriva om typ hur du tkr din ridstil är, alltså hur du tänker och så hur dutränar dina hästar. vad dudtkr är viktigt o.s.v eftersom alla ryttare har sitt tänk och sin stil! ;)"

Skiter nog i o skriva om Melwin! Kan säga att vi köpte honom som 5åring o han kunde knappt stå på benen. Min syster red in honom o några år senare var han en av sveriges finaste d-ponnyer :) Lämnar't där! :DSent ill min "ridstil". Alltså jag har ju inte alltid varit nogrann, haha! När jag red cponny typ så var det mest slaffsridning, vann visserligen rätt mycket på det, med typ Bponny och Cponny haha. Men sen hände något och jag började arbeta för att få hästarna så välridna som möjligt.

Jag red fortfarande rätt fult, eller väldigt fult, men det var egentligen endast pgav att jag tog hällre 456897403698 stora tag i tyglarna ( inte hårda, men stora o synliga ) och att det hände något och hästen gick i form, än att jag satt fint och prydligt och hästen gick som en jävla giraff.

Nu på senaste tiden så har jag utvecklats något enormt och rider rätt prydligt nu haha!

Men jag är absolut mest för att det ska funka. Rider mycket för yttertygeln, rena reflexer för mig är att alltid lätta ordentligt på innertygeln i alla fattningar, oavsett omd et är skritt, trav eller galopp. Drar dom upp huvudet i fattningen o spänner sig så gör jag i princip alltid om den.

Jag tål inte se folk rida fram på glappande tyglar o hästen går som en ful råtta med huvudet i vädret. Jag har fått erfara att vissa hästar kanske trivs bättre när dom får gå fritt under själva hopp-ritten, men jag tror nog alltid att i långa svängar osv så kan man gott rida i form. Helst ska hästne alltid gå i form, men som på Fille t.ex, han hoppar bättre fritt, men jag ride rju alltid fram så noga jag kan och hemma får han aldrig ta upp huvudet haha.

Jag tror en av mina styrkor som ryttare än att jag är så otroligt medveten om vad jag gör. Jag vet alltid varför hästen river. Varfö rhästen tar upp huvudet där. Varför det mesta händer. Jag behöver oftast inte kolla film för o se saker. Sen så kör jag utan undantag på att det är ryttarens fel. Allt. Hästen gör inte fel. O gör den fel så är det för att ryttaren inte förberedde den bättre för uppgiften. Alla fula ponnyer som stannat t.ex, kanske itne ryttaren som gör felet just i stunden, men något fel har dom gjort för att den ska börja stanna.

Så egentligen tycker jag itne något särskillt är viktigare än det andra. Det viktigaste är ju att få allt o funka. Vissa hästar behöver man sparka på lite direkt i landningen för o få utrymme att hålla intill hindret (finja), vissa hästar behöver hållas rörliga hela banan, gå o vicka lite på huvudet för att dom ska lyssna på en o koncentrera sig på ryttaren istället för o spänna sig (rosa), vissa hästar behöver lämnas the fuck alone (haha, fille), Vissa hästar behöver 500 års träning innan dom lär sig (zwiggy) ochså vidare.

Nu tappar jag spåret, sorry! Men jag kan inte beskriva mig och min ridning och min syn på ridning i en kortis. Kan itne heller beskriva min ridning utan att dra iväg på lite andra spår för jag kopplar så mycket till min ridning och min syn på det. Sååå.. Får väl göra en uppföljare om det är någon som ändå inte fattar riktigt :D haha! This får räcka for now.

Förslag?

Jag har somagt ingenting att göra idag. Inget att skriva om. Men jag gillar ju att skriva!

Och hade ganska nyligen en frågestund så det får vänta ett tag. Så har ni några förslag på inlägg? Jag tvärvägrar göra "dagens outfit" o sånt trams, vägrar sätta ihop massa utrustning på bilder o sånt. Det gör alla andra bloggar ändå haha. Men något ni vill ha en till åsikt om? Som jag kan skriva om i ett inlägg alltså. Eller en viss träningsmetod, en viss uttrustning? Hjälptygel? Något åt det hållet liksom. Eller åt vilket håll ni vill, förutom det jag skrev att jag tvärvägrar :D För det tvärvägrar jag fortfarande.

Haha. Bring it on, please!


Done for today

Det är fan precis vad jag är :D Ridmässigt iaf hihihihih. Har dock inget annat inplanerat än mat-utdelning till djuren om en kvart och sen matutdelning igen runt halv 5. Låter som en spännande dag framför mig! Slutat äta allt underbart har jag gjort också, så kan inte sysselsätta mig med et tpaket Ben & Jerrys heller.. Fan haha.

Red Fille först, han var jättefin, la upp tempot lite i galoppen o värmde upp, sen hade jag lagt fram bommar snett igenom åt bägeg hållen så ja kunde komma o vända upp, över bommen, landa i "fel" galopp o fortsätta i födvänd galopp tills efter första hörnpasseringen, då byta, o sen över nästa bom o likadant osv, så låg ja på en åtta ganska många gånger.

När det kändes perfekt så låg jag i förvänd galopp på stor volt rätt många varv i bägge varven. Sen var han trött så avslutade med stooora galoppsprång i bägga varven i rätt galopp några varv o sen fick han va klar!

Linda betslade jag upp lite, igår så flög hon vilt åt alla håll för några sockerbitar utmed kanten så ville se hur hon gjorde när bettet överröstade henne lite. Hon var faktiskt mycket lugnare. Hon sprattlade till några gånger osv men annars var hon rätt duktig. Låg på stor åttvolt i galopp över bommarna snett igenom men sket i vilken galopp om landade i egentligeno fokuserade endast på att hon inte skulle slänga upp huvudet två galoppspprång efter att vi landat efter bommen. De gick super o när hon började bli lite trött så travade jag av henn eo så var vi klara.

Heahea, nu ska jag ... fixa naglarna :'''D


Vilka stjärnor!

Count me in

Morrn!

Ae fy fan är så jävla seg numera, inte ute i stallet förrän 8. Suck. Får skärpa mig, verkligen. Idag har jag dock bara 2 o rida haha. Rosa o Znuten får vila, Znuten behöver tänka o Rosa behöver tänka över hur hon betett sig :( haha.

Fille ska gå i ridhuset, det är nysladdat så bara min fantasi kan sätta stopp för vad jag kan sätta upp idag :D Behöver ju inte hoppa någon på ett tag typ så blir nog lite markarbetesövningar, så vi får se :D Och Linda ska också gå i ridhuset, blir som igår tror jag, bara galoppera av det värsta haha. Så kanske man kan göra ett mer ordentligt dressyrpass i morgon!

Ha en bra dag every1, Ciao!


Kan nog snart börja skritta Zwiggy :') Men hon får gå i skritten först.. Bra för benen eller inte, JAG börjar INTE skritta i skogen på henne när hon vilat komplett i 1 månad... nejtack typ.

Just that way

Ridit Rosa nu också. Fille får nog vila. Tänker nog ge honom en chill vecka ändå, en sväng i skogen typ varannan dag eller nåt haha!

Ros avar iaf seg idag också, måste inse vad de tär, komme rinte på det. Hon har varit så himla fantastisk o ja vet itne vad jag gör annorlunda, hm. Får helt enkelt rida lite bättre haha :D Men hon va seg så ja blev sur o kortade lädrena 4 hål o intervallade med henn ei ridhuset istället -.- Vi har nämligen inget gärde just nu, typ alls, o rosa hatar ju skogen så haha hon fick springa runt där som ett fån på lösa tyglar ungefär. Dumma hest! :D

Aja, de gick bra haha. Ska snart ut o lägga i kraftfodret i krubborna o sen ta in dom! Rätt passande o ge dom käk när dom gå rin n när det är så fint väder, dom kan ju va ute tills typ halv 8 :D Gött!


mest graciösa hästen EVURR

All we need

God förmiddaaag!

Har ridit Linda och Znuten. Haha, Linda var ju en upplevelse. Hon var galet pigg, spänd o allmänt påfrestande. Hon har ju vilat helt sen förra tisdagen då hon blev halt, men är heeelt fräsh nu så ja sätter igång henne. Travade runt lite o sen täntke jag att ae vafan hon måste bli av med denhär energin så ja galopperade säkert 7-8 minuter i sträck i lös form, eller, böja på nacken fick hon faktiskt ta o göra, ja klarar itne av o bara glida runt md huvudet i vädret. Så hon gick i halvlåg form i lugn galopp o började inte ens flåsa så det var lugnt, hon behövde bara få galoppera av sig lite haha.

Galopp sliter ju inte på benen lika mycket som trav heller så kände att de tvar lugnt :D

Sen red jag Znuten, hon var rätt trutig idag med, hoppade inge vidare så startade krig mot henne i galoppen o försökte komma igenom det som satt fast. Kom igenom halvt i slutet typ, då löddrade hela hästne o svetten bara rann haha. Så har spolat av hela hästen nu och så ska hon få laser ikväll! Så får vi se hur hon känns i morgon, men framförallt i övermorgon, då tror jag det har gått upp i huvudet på henne! :D


Haha Finja <3 Jag tror verkligen inte det är nåt fel på senan, för hon har sprungit runt i dendär lilla hagen nu o är inte halt, men halta är dom inte när dom har ont i senan, men dom kan inte vända då, och hon har vänt jättesnabbt o mycket helt utan problem så jag tror det ser ljust ut :')

Svar

"Hej

 

Vad skönt att det inte var värre. :) jag tänkte höra med dig om du ger hopplektioner? Och vad det kostar? Sen undrar jag vart du har fina hästar, vad jag förstår så bor ni på gården. Har inte läst din blogg så länge men har blivit riktigt fäst i den. :) Med vänlig hälsning, Daniella"

 

Hej! Ja, riktigt skönt!


Ja, as a matter of fact I do! Jag är ju inte utbildad på något sätt men jag håller gärna träningar för de som vill! har faktiskt bara fått positiv respons än så länge, vilket är sjukt kul! Det jag har till min fördel är väl att jag har ett bra öga för vad som pågår hos piloten och brukar oftast komma på bra lösningar till det mesta!


Har vågat börja ta 100 per lektion (a), och hoppas det är okej för alla, men har insett att det är tidskrävande och att fixa alla övningar o allt så kan inte göra det gratis längre :)


Precis, vi bor på gård och det är där våra hästar står. Vi har 8 boxar varav två av dom är en stor fölbox som vi delat på mitten.. Dem är egentligen lite små men ponnyer och Rosa (haha) kan stå där tills de större blir lediga!


Vad roligt att du gillar den, tack så jättemycket :D

Because you are

Oj, inte uppdaterat på... flera timmar ;D haha!

har ridit Rosa också. Hon kändes sådär alltså, vet itne om jag la grejjerna under sadeln lite långt fram eller nåt sånt, men de kan bara ha handlat om någon centimeter eller två isåfall, men hon kändes seg o hoppade inge bra så bara arbetade över det lägsta räcket på en volt för o få ordning på henne. Hon va fin mot slutet men måste se om hon känns bättre i morgon!

har verkligen inte mer att säga s jag tänker sova nu! Gonatt, och tack för alla kommentarer typ, skitkul när ni kommenterar :D Och angående att Metacam kan ges i maten, ska höra med morsan, vet att vi gjort det tidigare men tror inte typ detta är sånt iaf, elelr jag vet inte, vore RÄÄÄÄTT så smidigt om de gick o ordna haha!


Feeling lucky

Angående Finja då. Det var som jag trodde och hoppades - inget fel på senan. Eller inte vad man såg nu iaf, hon kunde inte kolla på sidan av senan för de tvar så svullet, men antagligen är det ingen fara. Hon har bandage över hela benet o halva foten haha o de ska bytas varannan dag o hon ska gå i liten hage.

Så förhoppningsvis är det bara ett ytligt men stort och djupt sår! Och vi siktar fortfarande mot Norge om en månad. Hon ska ha Metacam i några dagar och det är 14 dagars karens så det är ju lugnt. Ska bli ett äventyr att ge henne Metacam haha, ger ju i munnen, och herregud det är bland det jobbigaste som finns att ge Finja saker i munnen.

Skulle ge henne en booster i helgen och det tog ca 20 minuter, då hade ajg ändå grimma osv men det GÅR inte, hon slänger in mig i väggar, slänge rupp huvudet o ställer sig smått upp så jag på riktigt lättar från marken, springer över en o gud vet vad hon håller på med haha. Så det ska bli spännande..
Har ridit Fille i skogen nu, HAHA. Det första vi gör är o ser en stor jävla älg och dess kalv. Ja skrittar emot dom o komemr typ 20 meter ifårn dom? Det var rätt nära för o va älgar hahah o Fille började skaka. Sen sprang dom därifårn och jävlar i havet Fille fick ponnykänslor. GUD så pigg han var, haha! Så himla söt, busade o gjorde flera luftsprång o haha ja. Men han fick ha en sån dag idag, en busdag, i morgon ska han inte få ha kul ALLS! Haha, just kidding, men så länge han går i någorlunda form trots bus så får han göra vad fasN han vill hihi.

Nu ska jag ut o ge dom käääk i hagen igen! Ciao!


Pantzzzz

Köpte nya ridbyxor i helgen förresten! Har typ 3 par hemma som det är hår i grenen på. Några har vi lagat osv. Sen har jag två st fina amigabyxor som jag hatar haha. Dels domdär jeans-byxorna, limited edition heahea, dom ska vi sälja! Sen ett par som är för stora, båda med såntdär gelé grejs vid knäna.

Det bidde iaf ett par Pikeur, jag ÄLSKAR dom, alltså dom är verkligen såååå himla sköna.


Dom är lite mörkare än bilderna visar typ :)Har ridit Znuten också! Hon var lite stel o rätt stark, svår i högern. Men red igenom henne ordentligt så ska hon få några språng i kroppen i morgon.

I just wanna fall

Sådär! Nu har Tess tränat här. Måste säga att det är riktigt roligt o träna någon som liksom.. kan. Som liksom har lite sikte uppåt och som verkligen jobbar och gör något åt saken!

Gud vad fin Gustav var, så himla roligt att se vilket fint jobb hon gör. Gick superbra, enligt mig iaf! Skitkul!

har dock itne hunnit rida något än, men ska ut nu direkt o göra det. Skriver mer om Finja sen för jag vet inte riktigt hur det gick än.. Bandage runt halva jävla hästen äre iaf.

Börjar med den hästen som står närmast ingången haha, så vet inte vem jag ska rida först! Höres l8er my friends!


The damage has been done

Suck. har släppt ut alla hästar, går itne o ha dom i skritten på morgonen för de är två pölar i den o dom är is just nu. Får sätta dom där i eftermiddag -.-

har fixat lite hinder i ridhuset till Tess nu iaf, men kunde itne harva (-.-), bad mamma göra det igår för Jennifer har ju kört massa hästar där under helgen så de är rätt upptrampat, men jag kan itne göra det, plus att om jag kunde det så hade ridhuset fyllts med bensin o de hade varit sjukt obehagligt o vara där inne, mend et är ingen fara, red Rosa där igår men tycker det ser så oproffesionellt ut när folk kommer o tränar o man inte har gjort iordning ordentligt. Får be om ursäkt haha :(

Anyway, Finja... Hon kunde knappt stå på benet, gud mitt hjärta bara brast när jag såg henne försöka gå :( Lilla vännen, åh. Tänk om det faktiskt är nåt med senan.. Vi får hoppas att de tbara spände åt som saaatan i såret så hon haltade, och att de inte är fel på senan :( Då dör jag.

Så nu håller vi alla tummar och tår på kliniken o hoppas på goda nyheter!

Nu ska jag snart ut för Tess borde komma inom en halvtimma! :)


Antidote

God morgon!

Först, till Erikas kommentar om laser, så ja självklart ska vi använda laser :D Mamma är ju utbildad att använda den och vi har egen, laser är bland det bästa som finns heahea! Men tycker nog ändå det är skönt o få de kollat av veterinär först liksom! :D

Sen, well, idag ska jag vara duktigare än igår haha :(

Ska rida Fille, lite i skogen antagligen, Rosa i ridhuset, Linda ska jag börja sätta igång lite, lite skritt o trav maybe. Znuten ska ridas igenom i ridhuset, men rätt lugnt då hon stått några dagar nu... -.- och.. hm, de va väl dom :D Om nån dryg vecka kan ja nog börja skritta på Zwiggy :D Ska sätta henne på alla lugnande medel i världen :') haha.

Nu måste jag ut för Finja ska iväg till kliniken, sen ska jag fixa ridhuset för vid 10 så kommer Tess (för er som inte hänger med, det var hennes häst jag hade här i två veckor o red lite på medans hon var i thailand :D) o Gurra o tränar lite!

Så nu måste jag uuuut :D Hejselidåseli!


-____-

Suck. Allt tog så lång tid då vi såg Finjas jävla sår, o all ahästar blev galna o klockan hann bli matdags så hann inte rida Znuten. O säg itne att jag haft hela dagen på mig för JAG FUCKING VET DET och jag är så jävla sur, herregud, inte gjort ett vettigt piss på hela dagen o sen så HINNER jag inte rida Znuten. Herregud jag är en jävla sopa, kom igen. Helvete. Haha jag är så jävla pissed, o ja tänker ja fly fucking förbannad tills ja vet att Finja inte kommer behöva en längre vila eller nåt åt det hållet. Min fina häst har haft ont i sitt liv så det räcker o blir över.. BAJS.

Fuck off.

Red Rosa barbacka förut, honvar SÅ jävla fin, verkligen! Fina tjejen. När jag skrittar upp mot stallet sen så ser jag FInja ute på åkern långt åt helvetet -.- slänger mig av o slänger in hästen i boxen o springer mot Finjas räddning haha.

Fick tag i henne utan problem o ledde henne till skritten för tänkte hon o dom andra skulle gå där en sväng eftersom att de inte gick i morse då de va is där (-.-) . När jag släppt henne så ser jag henne bakifrån och ser ett stort fucking jack precis på baksidan av senan... MEN FUCK OFF. På riktigt, det är ju så jävla fel att just Finja ska få det just när hon varit såhär duktig.

Hon har antagligen sprungit igenom tråden o fastnat för de syns ganska uppenbart att de skulle kunna vara tråden som skurit sig igenom. Förhoppningsvis har det inte blivit någon större skada på själva senan.. Vi har lagt nåt speciellt omslag o ska till kliniken first thing in the morning.. Jävla helvete. Asså på riktigt :(

Ber om ursäkt till känsliga läsare haha men såhär såg det ut..
Det är alltså mitt på senan på höger framben, bakom alltså. Ni får vrida på huvudet.
Finja klass 3 140

Här är då helgens sista klass. 140. Hon var vääldigt trött i denna klass vilket syns på sprången, hon hoppar inte alls lika snärtigt som hon brukar men huvudsaken är ju att hon gör det, det ska ju gå ändå på nåt sätt. Det går ju utan problem också haha men det är inte de fantastiska språng man vant sig vid! Mamma filmade bara grunden tyvärr, men jaja!

Som ni ser så är det inget maxat, dom ligger ju på 140 men några är nog runt 135 ;D men något är även lite maxat, så ja haha! Men vafasen, nån gång måste de ju va lite lättare också! :) Min häst är bäst.


Finja klass 2 135

Här är då lördagens klass, 135. A0:a dvs snabbt från början, om ni undrar haha. Fina lilla tjejen, vann denna klass! :)


Finja klass 1 130

Första klassen för Finja då. 130. A0:A0, andraplacerad. Här hoppar hon väldigt fint :)


Tack!

Fått jättemånga fina kommentarer överallt, tackar så hjärtligt för det, ni ska veta att jag har en väldigt fin häst också, men jag säger tack å hennes vägnar också!

"Hej! Grattis till dina framgångar! Blir så glad att läsa att det går bra! Du har ett väldigt bra upplägg med dina hästar tycker jag, du verkar ha en känsla för att matcha dem perfekt, känna efter när det behövs vila, jobba från marken utan sadel osv... Det tycker jag är helt fantastiskt bra av dig, speciellt när du är så ung med, inte många äldre rutinerade som kan det ens, de kör på och tycker att så ska de va liksom, ridas sex dagar i veckan för så har man alltid gjort. Jag själv kör sådana upplägg som du, och jag tror man vinner bra på det i längden :) Hursom, skitkul att få läsa om, och följa en så duktig tjej som du med dina fina hästar, man blir glad av det! =)"

Ville bara tacka lite extra! Riktigt roligt med kreativa kommentarer som använder sig av mer än ett ord ungefär. Tack så himla jättemycket, verkligen! :)

As I walk in

Linda såg fin ut sa Linda (heh) och Zwiggy såg jämnare ut I think! Sounds great!

Ska snart ut o plocka in rosa tänkte jag o rida henne, men ska ge dom käk först.

HÄR är förövrigt en till länk till ett litet litet grejs om helgen haha. Verkligen inte mycket men bara en bild, finja är bäst! Somsagt, HÄR.


Juste, den förra länken jag la ut, så hade hon skrivit "Jag har två hästar och hoppas på 150 debut med båda!" Haha ujuj om det bara vore så väl att man hade två hästar att rida ;D haha! Jag har 7 hästa roch hoppas på 150 debut med två av dom :') Finja är kvalad 150 nu tror jag dessutom! Så det tar vi när vi får tillfälle :D

it's getting closer

Morrn!

Hemma runt kvart i 1 igår, soft. Somnade 2! Softish. Fick iaf sleepa till 8 idag så jag är nöjd ändå!

Nuu är Linda här, kiropraktor, ska kolla igenom hästen Linda (haha..) och Zwiggy! För domnhar varit lite knackliga, så bra o se om dom gått o blivit snea typ.

Finja ska få gå i skritten idag, sen vila två dagar helt från ridning och skrittmaskin, hon har gått så himla hårt innan denna tävling! Sen ska hon gå i skritten en eller två dagar o sen ska ja köra henne i pessoan i typ två dagar, o sen börja rida igen. Så hon slipper sadel i en vecka ungefär, kan vara super!

Osäker på om det är hoppträning i morgon, får kolla upp det, Rosa får iaf ridas lite barbacka idag tror jag, Znuten ridas igenom lite ordentligt i ridhuset och ja de va väl dom haha! Fille har ju inte gått hårt alls så han kan nog också ridas igenom idag.. kanske skogen eller nåt, men får se, han får nog vila ändå, så ja får chilla en dag :D

Nu måste jag ut, hejs!


00:08

..Är klockan och vi är hemma om typ 20 minuter! Fuck att rida sista klassen haha!

Ae fy. Trött osv, har gått typ 5 gånger mer än vad jag brukar, varit ute 7-8 gånger om dagen med bägga hästarna, dvs 14-16 turer, o då är man ju ute minst en kvart, oftast mer liksom, haha! Känns i röven faktiskt, så episkt skönt, saknar träningsverk, måste börja springa mer haha!

Filmer osv kommer i morgon"! :) Gonatt!

Finja <3

Har nu dragit slutsatsen att Finja är bäst. Finja är fantastisk!

Hon var riktigt trött idag, men fick ändå igång lite energi i henne men man kände på sprången att hon inte hade all energi i världen och att hon antagligen hade en sjudundrande träningsverk.

Det var iaf 140 idag somsagt, Winning round, vilket innebär att minst 10 går vidare till Omhoppning, typ som en A1a men somsagt att minst 10 går vidare, eller 25 %, tror de varierar, eller nåt sånt.

Skitkonstig bana, alltså verkligen ruskigt svårt egentligen, inget högt alls förutom några undantag kanske men sjukt konstiga linjer o dåliga anridningar, denna banbyggare alltså.. haha, speciell. Men finja var fantastisk trots att hon halkade på framhopp så jag skickade iväg henne o hon krasha igenom oxern, (förlåt finja) och hon nollade grunden, hihi. Bästa hon.

Var bara jag och Sissela Smith som var nollor, men jag hade bättre tid så jag fick starta sist. Sissela går in o gör en superfin nolla, And so do I, men lite snabbare! Haha, det var lite kul! Är så stolt över min fina fina häst, och jag gjorde inga av dom misstag som resulterat i fel dom senaste tävlingarna, så skönt o veta vad man ska och itne ska göra med en häst!

Så de blev att höra svenska nationalsången för tredje gången ;D haha. Nej men det var riktigt roligt, aldrig vunnit 140 förut, som bäst har jag kommit 6a så det är kul o ha slagit den gränsen också!

Världens finaste häst! <3


Den gröna är andraplatsen från 130n förresten, alla var gröna förutom segrarens!

Hey, i'm just plain' around

Gooood morgon!

Sa jag igår att Fille itne ska gå idag? Om inte så säger jag det nu eheheh. Man får bara ha med en i finalen -.- Tycker de tär töntigt att man bara får det. Jag kan köpa att man bara får tävla med en i finalen, men den andra borde få gå som en vanlig klass, avdelning B eller vafan som helst haha, de enda som finns o välja på är en jävla 120, värt med Fille o hoppa 120 liksom -.- Nejtack. Så han får vila idag.

Finja ska nyway gå 140, tror somsagt inte de kommer gå super men who knows. Det är många som debuterar både 135 o 140 denna helg så där är jag väl lite mer rutinerad om man ska se det positivt typ. Dock är det ju perfekt att debutera här då allt är så lågt.

Förutom banorna, gud så dåliga banor det är. Det är verklgien inte bra alls, ettan igår var det dels en helt totalt jävla kass anridning till, sen va det ett räcke, snett från väggen, som man hoppade MOT kortsidan, jääättenära kortsidan, alltså rätt in i väggen, sånt är väl skitbra mitt i en bana men första hindret?! Ae riktigt dåligt verkligen. Nu tror jag dom flesta klarade det för de va så himla lågt men det är inte poängen, man ska få bra flow med hjälp av första hindret, även i grand prix klasser så är det ett stigsprång med sjysst anridning liksom.

Nuuu ska jag ut o gå med mina fina o sen chilla tills det är Finja-time!

Kolla förresten HÄR för en liten bild och well, en lite kommentar från mig haha! Står ytterst lite men ändå, har ju ändå inga bilder o bjuda på så kolla där eller HÄR :D
RSS 2.0