May I have your attention

Yo. Red Nathalie förut, geez vad det börjar hända grejer. Håller lite på film så ni får se skillnaden! Har nämnt tidigare att hon är lite låg i formen, att hon itne riktigt böjer nacken utan är agnska rak där, men att ajg nöjt mig me det sålänge hon faktiskt böjer på huvudet över huvud taget haha. Men idag och några gånger tidigare har hon verkligen fått böj på nacken och påriktigt höjt ryggen och arbetat genom kroppen för första gången, man känner att hon är ganska ovan vid detta då hon inte riktigt förstår grejen. Men herregud hästen får et thelt annat rörelsemönster, hennes galopp blir aldeles mjuk och svävande istället fö rlite stum och kantig som den annars är.

Jag är jätteimponerad och hon är jätteduktig! Blir nog ltie överkurs med Jumpclub men jag får försöka förklara läget och göra det bästa av det. Fin var hon iaf! Och hahaha... det låg tre bommar på backen, inga travbommar utan dom låg helt intill varandra, jag tänkte galoppera över dom lite lätt, hon var helt lugn och i form och tog in jättemånga lugna extra galoppsprång som jag bad om och jag tänkte att åh så chill hon går, och PANG, hahaha daaamn skämtar inte men hästen var 2 meter över bommarna, sådär att man hann kolla ner och inse hur sjukt långt det var till marken hahaha! 

Vanligtvis när hästarna överhoppar sig framförallt över bara bommar så märker man det i anridningen då dom samlar sig och taggar till, men hon gick verkligen så lugnt och stabilt och harmoniskt och inte alls så hon tröck ihop sig och laddade utan haha.. hon var så lugn, och boom. Men det var.. en upplevelse, sen hoppade hon bara  liiite stort resten av gångerna, haha. Duktig tjej.

Nu går Olle ute på 45 minuters fatcamp i skrittmaskinen haha, och ah det avr väl dagen typ. Hästarna ska in sen osv. Ciao!


"Jag är itne rädd, jag är inte rädd, jag.. är en arab" haha, Olle för typ 1,5 år sen.

For your chance

Red Finja nyss. Guuuuudars i himmelen så fin. På nova-bett, inte ridit på det sen jag hade henne första gången, det var verkligen världens skillnad. Det gick o ta i henne trots att hon tog bettet något, vilket hon gör ibland, men är det ett tvådelat eller skarpare så blir hon förbannad om man tar i henne då och flippar ur, nu gick det att få tillbaka henne lite ävne för handen! Sjukt bra.

Hihi.

Bästa mobilkameran

Här är tre bilder från när vi bytte bandage igår! Tycker det ser otroligt fint ut efter 4 dagar!


Och här är där dom kapade förstärkningsbanden.

Och såhär ser det ut framifrån nu!

Erkänn att min underbara samsung galaxy s3's mobilkamera är bäst i världen. Går itne o jämföra med iPhone ju, hih!

Lay here on your own

Morrn!

Regnar ju piss ute så är ju inte sås att jag skyndar mig ut direkt. Alla får väl gå i ridhuset idag I suppose. Finja bara lite markarbete på bett, Olle ska fortsätta operation fetgris, Nathalie får kanske joggas lite lugnt i ridhuset bara för o hålla kroppen mjuk. och Znuten är värd en vilodag!


Rosa i Drammen.

Chemicals kickin' in

Yeallo!

Red ut Znuten i skogen tsm emd Johanna och Olle, Olle var busig och znuten var tittig för första gången ever i skogne, men det gick bra, galopperade liite på gärden o vägar osv.

Sen red jag FInja nyss i Ridhuset (ändrade planer) och hoppade för första gången på jättelänge småsmåhinder <333 åh gud. Längesen mitt ansikte gjorde ont av att le alltså, haha guuud så coolt det är. Hoppade liksom 60 cm men hon hoppar heeelt fantastiskt utan o överhoppa sig. Bästa hon. Hoppade inte mycket alls, men hon är ju som godis, det är svårt att sluta liksom.

Fina fina hon, extremt övertaggad blev hon också, när hon i början av passet knappt gick o få i galopp, haha. Speciell. Finafinaaa <3

Nu ska jag chilla lite och sen ut o ta in dom, adios!


Finja i Drammen

I'm a dreamer

Morrn guys!

Well, idag ska Finja gå en svängis i skogen tänkte jag, Fille ska skrittas barbacka (<33333hihihihihihiihih<333fillehihihihi<333), Olle ska motioneras, men jag tror att kanske Johanna kommer och gör det! Får se, Znuten ska få en svängom i skogen eller på gärdet också och Nathalie ska med all rätt få vila en dag eller två för hon gik väldigt hårt igår för o vara hon, mycket intryck, bra o få ta in det lite :)


^där är benbiten dom tog bort från Zwiggys fot.. haha! Den är större än den ser ut, lovar verkligen det, enorm!

Lilla snuttegumman, precis under knäet typ, sitter förstärkningsband vad jag förstår, och dom har dom fått ta bort  där för att foten ska kunna fungera när vi kapat trakterna. Då kanske ni förstår att vi inte kunnat ta av trakterna förut? Precis. Det behövde alltså opereras bort förstärkningsband för att det skulle vara möjligt, suck. Idag ska bandaget bytas iaf, hon är galen, så vi får se hur det hår, lite lugnande kan nog komma på plats haha.


So do with wishing

P to the heeew! Dagen har typ gått i ett hihi.

Hoppträningen för Frida gick riktigt bra och övningarna blev öve rmin förväntan, riktigt bra gjort av mig, hahaha! Lite tur hade jag allt, men ibland slår bra idéer till när man går där och grubblar i ridhuset. Ska helt klart rida mina hästar över det mycket framöver så ni kommer få se vad det var. Men gud vilken duktig tjej det är, hon borde komma ut hit o rida lite storhästar då och då, så himla kul o se små jätteduktiga lovande tjejer ( och killar såklart, men det är fan inte lika vanligt haha ).

Sen var det ju en här och provade Znuten! Hade nästan förlorat allt hopp om mänskligheten när ingen kunnat rida henne men denhär tjejen visste vad hon höll på med som tur var. Phew. Klart man inte hittar alla knappar i början men det som syntes var att man såg att det bara skulle gå framåt och uppåt, inte bara utför som med tidigare. Så det var kuuuul och vi håller tummarna för att hon gillade Znuten också!

Nu är jag trött och tänker försöka chilla för jag har otroligt ont i huvudet. Blä. Inte ätit mat har jag heller, suck. 

Haa en trevlig night every1 :D


Znuten

Hoppträning

Precis hemma efter Lottaträning med Nathalie. Hon skötte sig faktiskt över förväntan. Trodde hon skulle vara betydligt jobbigare. 

Har ingen koll på henne alls i sidled, tycker inte hon lyssnar ett dugg varken åt höger eller vänster för skänkeln men rena skänkelvikningar kunde hon helt ok. Sen ville Lotta att jag gjorde mer ordentliga avsaktningar, att ajg verkligen satt ner och jobbade med kortare tygel och starkt säte, detta satte hästen på tvären och sen gick hon inte alls framåt haha. 

Förklarade lite för Lotta hur jag prioriterat, att jag tar hellre en fin mjuk avsaktning där jag står lite i lätt sits och  lirkar ner henne i trav, än att hon blir stenförbannad såhär och jag ändå itne får igenom någonting. Prioriterar hellre att hon blir mer ridbar och går att reglera och att hon ska vara mjuk i kroppen för att stärkas och om några månader orka genomföra en korrekt avsaktning. Hon förstod hur jag menade så det var skönt!

Själva övningarna gjorde hon helt okej, hon är inte helt framme till handen för skänkeln då och då o då studdsar hon lite innan hinder, men det hände bara en gång faktiskt, annars var hon fin. I slutet hoppade vi lite linjer där dom låg på 130 och något på 140. Hon kändes fin och vi kommer lite underfund med henne nu, eller jag, iaf, haha. 

Otroligt mycket jobb men jag har fortfarande denhär känslan av hur kul det är att lägga ner det då mina andra redan gått igenom det och är väldigt genomridna nu. Förutom Finja då, men henne kommer jag aldrig kunna rida som dom andra, hon är.. unik, haha. 

Nu ska jag sluta svettas som en gris, ta en dusch kanske, dricka vatten och jobba bort huvudvärken, sen fixa i ridhuset innan Frida komme roch tränar vid 5. Direkt efter det, vid 6, kommer en och provrider Znuten. Phew.


Fina Zwiggy på Jumpclub, bläää saknar zwiggy :(

Morgon!

Idag är det somsagt hoppträning. Dock fick jag mail idag om kund på Znuten som kanske ville se henne idag, men det är inte helt bestämt, men Nathale får hoppträna istället, för säkerhetsskull. Vore ju kul om vi fick kunder på Znuten nu!

Så ska ut nu och rida Finja, en skogstur förtjänar hon för igår var hon heeelt fantastiskt fin och kund eflytta utåt för innerskänkeln i båda varven i galoppen, så skogen är hon värd helt klart!

Sen är det hoppträningen vid 1, sen hem runt 3-4 och sen träning för Frida vid 5 och förhoppningsvis visning av Znuten vid 6 ungefär. 

Det var väl lite av dagen, Have a good one!For who you are

Glömde säga att jag red Olle i morse också. Haha. Så himla söt. Han vart rädd för ett hinderstöd när jag skrittade fram o då petade jag till honom på bogen för han hoppade åt det hållet, och då blev han jätte pigg och började skutt-bocka, långsammare än han gör i början av filmen i inlägget längre ner men högre, hahaha jättegulligt, bara o vänta ut honom så är han liksom klar sen.

Sen var han duktig resten av passet, någon liten bock i galoppen blev det väl men det märks typ inte för han är så snäll haha. Ganska mycket galopp i frisk galopp för han är så jävla tjock, och sen fick han gå i skritten i 30 minuter, vi försöker hårdbanta honom nu haha!

Red Znuten nyss också, fina tjejen, ringde en kund på henne när jag precis hoppat upp och hon stod helt stilla och tittade snällt framåt hela tiden under det 10 minuter långa samtalet, haha! Gumman. Sen var hon jättefin! :)

Nu inväntar jag Hanna och efter det ska Finja gå en svängis.


Fina Fille, han hoppade så bra i Norrköping, skönt o veta att något var snett nu iaf. För han hoppade inget bra i varken Eksjö eller Skyrup, antagligen kände han av lite smärta under bägge dem tävlingarna. Hoppas han är fräsh nu, ska börja skritta barbacka i morgon hihi!

Only ask this

So. Red Nathalie förut, guud vad det börjar hända grejer! Hon var så otroligt fin. De allra flesta fattningarna var i jämn låg form och hon höll dne formen fint tills vi saktade av. Känns bra att börja kunna rida lite i form för att manber om inte, inte bara för att det händer. Nu är det bara att arbeta på detta, helst vill jag ha henne i en mer ihop form men jag tror de tär för tidigt fö att börja jävlas där, bättre att hålla henne fin och mjuk i denna tills hon blivit lite lydigare för mina hjälper, då kan jag börja ta ihop henne lite mer. Men för att denhär hästen ska kunna hoppa det högsta och längsta så komer hon behöva lite mer spänst, och där är vi itne riktigt än men fick fin cred av henne idag ändå eftersom att hon var så fin, skönt o känna att det faktiskt kommer gå åt det håll jag vill!

Har byggt upp lite i ridhuset tills Hanna ska hoppträna ikväll, kommer behöva ändra lite tills Frida kommer i morgon för det är inte riktigt samma sak jag vill åt med de två, men annars kan de nog funka bra. 

I morgon ska Znuten hoppträna för Lotta Björe, vet itne om jag sa det, haha, men det blir bra iaf, ska bli kul o visa Lotta vad som har hänt med henne sen hon såg henne sist. 

Nu ska jag ut och rida antingen FInja eller Znuten innan mamma kommer med käk! Hade!


Finja

Olle Film

Här är en film från i förr går samt igår. I början är det från första ridpasset efter två månaders vila och bete, han var söt och bockig, dock är detdär det absolut värsta han är kapabel till så han är inte så farlig om man säger så, hahaha!

Sen kommer en lite mer seriös dressyrbit fårn igår, men det motsvarar ju inte ens hälften av hur Olle faktiskt kan röra sig. Det var somsagt andra passet efter två månaders vila och han går ju lite bakom lod osv men till hans försvar så är han ju aldrig riden som dressyrhäst liksom. Men ett litet smakprov, så ska vi göra en mer seriös film när han är så mycke tigång som möjligt! :)


You can run

Morgon!

Har släppt in och ur hästarna i skritten, har jagat Fille som rymde fårn hagne innan mamma hann stänga, han sprang längre än nånsin förut ut i skogen och på "idiotens" gärde, hahah motion, ja. Sen ahr vi hämtar Irma och Olle som skulle skos men Olle kunde vänta liiiteee så det blev bara Irma.

Nu ska jag ut och rida Olle, hahaha! Örnörn, han är jätte bockig och söt nu när man rider i hoppsadel, haha. Han ska få bocka av den energin idag tänkte jag, sötast i världen.

Sen ska Znuten, Nathalie och Finja gå också. Så börjar bli lite mer antal hästar o rida nu efter några veckor av lugn haha.

Zwiggy kom ju hem inatt också, ni ska få lit ebilder sen. Dom har tagit bort FEEETASTE biten från ovanför foten, den är typ 3,5 cm lång, 2,5 cm hög och minst 2 cm tjock. Sen har dom kapat hoven OCh kapat förstärkningsbanden i benet så att det ska gå o göra så med hoven utan att hon blir halt. Hon ska stå med jättemycket smärtlindrande i box i 14 dagar och sen gå i sjukhage. Sen kommer hon behöva promeneras för hand och då kommer vi behöva ge henne lugnande haha.. Allt jag hör är att de tär mycke tmedicinering de kommande veckorna men hon ska tydligen kunna komma tillbaka på tävlingsplanen i slutändan! Vet itne hur lång tid exakt men allt hade gått bra liksom!

Wiii :D


Zwiggy

Get me by

Hahaha. Har spenderat eftermiddagen och kvällen delvis åt att försöka samt faktiskt spela Slender. För er som inte vet vad det är klicka HÄR.  

Sen ahr jag fixat hela stallet osv osv och Johanna har ridit olleeee. Nathalie fick vila idag igen eftersom att hon har  nog lärt sig ganska mycket under helgen så hon får två vilodagar :)

I morgon kommer Hanna och tränar med sin gammeltant, och på onsdag sk ajag först åka med Znuten och träna för Lotta och sen kommer Frida och tränar hemma hos mig. Kulkul!

Lovande dressyrvalack till salu!

Alonzo F1 är en genomsöt valack på 5 år. Ca 165 i mankhöjd.

Olle är utbildad som hopphäst så han kan inte alla rena dressyr-grejer än, men han är väldigt välriden och rör sig otroligt fint.

Nu har han gått på bete i två månader så hans mage är väl synlig och hans kondis och lydnad är inte på topp då bilderna nedan är från andra gången han rids efter den vilan. 

Hör av er om ni är intresserade!
Mahna mahna

Jaaag har ridit Finja och Znuten. Finja var fin, red henne faktiskt på det "nya" babypelhamet, det ljusblå, gick bra. Alltså henne kan man ju rida på alla snälla bett, hon är ju liksom för känslig för bett, det är ju därför hon går på hackamore. Men jag tänkte att eftersom själv amundelen på dethär var utformat efter känsliga hästar så why not. Funkade jättebra men kan lika gärna rida med ett nova-bett liksom.

Znuten var också skiiitfin, mest lydnad och att få fram galoppen utan att hon vinglar. "hoppade" ett 20 cm högt "räcke" på åttvolt, små volter och att jag skulle sitta upp innan hindret och flyta på efter och att hon skulle fatta vitsen med att hoppa på lite mer fart och att vända upp lite kortare. Ruskigt duktig var hon, gick runt på dendär lilla åttvolten i fin rund form och målet var att itne ta upp huvudet ens när jag satte upp mig och höll lite i henne innan, duktig flicka!


Rooosaaaa!

Znuten 130 igår

Här är filmen. Hon är såå himla fiiiin att rida nu. Tycker det syns. Hon är ju apsnygg när hon galopeprar runt där, så jävla välriden hon är nu. Det är i svängen till det gröna betfor hindret hon tar upp huvudet lite för det var ganska lustigt o rida emellan där med massa hinder och saker o titta på.

Ananrs sköter hon sig lysande banan igenom. Där hon river så syns det jättetydligt hur ajg rider på henen framåt, grejen var att de tvar superlångt för henne där och precis när jag ökar så slår hon om till korsgalopp i något steg så hon blir jättevinglig och komemr inte upp helt enkelt. Sen var hon inte i en bom.


ZNUTEN ÄR TILL SALU för er som inte visste det. Bara att maila mig eller liknande för mer info.


Crash around me

So. Zwiggy är påväg till Malmö, Johanna har ridit Olle för första gången på två månader (söt), hon har även varit här med Carro och ridit och sååå jääävla snäll och duktig och fin hon ääär! Sen har vi löshoppat deras Spacy lite och ja, well, de tär väl det!


^Före klippning av Zwiggy-man
v Efter klippning av Zwiggy-man

Hubbabubba fin och lerig i hagen, som det ska va när dom inte rids!

Haha, sötFille

Nathalie försöker äta träd i hagen! :)

Gud så ful hon är på denhär bilden när jag ser den ordentligt! Haha. Bara så ni vet så har hon dygnet-runt tillgång till hö, men hon är en petig storhäst, hon äter bara när hon är hungrig haha :( 
Would you hear me

Morrn!

Ridit Finja, hon var fin, faktiskt. Försöker ju få upp formen så gott det går i trav och galopp, då hon gärna går på bogarna och er än gärna söker sig långt ner i en förvisso härlig och fin form men för just henne är de tinte optimalt hela tiden. Svårast är det i galoppen då hon börjar gå som en gunghäst när jag tar upp formen, galopperar liksom inte igenom kroppen då utan rör huvudet mycket upp och ner fast i olika former, hon slår aldrig upp huvudet utan hon bara går i hög form när hon sätter ner bakbenen och låg form när hon sätter ner fram = gunghäst.

Jaja, fick till det lite i slutet och fin var hon, galopperade ju bara ett varv i varje varv men traven kunde jag jobba mer med.

Snart kommer Johanna och ska rida Carro här så vi får se lite hur hon är nu! Sen ska hon även rida lite på Olle för det vågar itne jag första gången när jag inte känner honom som hon gör, haha! Nu ska han igng och snart kunna visas för kunder!

Så söker ni en fin, OTROLIGT vacker dressyr/hobbyhopp häst med fantaaastiska gångarter och sjukt välutbildad för o vara 5 år, så hör av er!


Olle & Jag. Måste fixa ordentliga dressyr-bilder när han är lite mer igång så ni kan få se hur otrolig han är! Samt filmer, såklart!

Chillmode

Nu håller vi på o packar in och ska snart åka hemåt. Tar bara 1,5 timma hem typ så det är ju aplugnt.

Nu är det ingen tävling på 3 eller 4 veckor, inte helt säker, men nästa tävling är Ljungby, inomhussäsongen here we come.. blä. Och veckan innan Ljungby är det faktiskt Sylve-träning på jumpclub, finally! Dit ska *trumvirvel* Finja och Nathalie! Hahaha åh. Bara tanken gör mig trött. Men ska bli skönt o få lite tips med Nathalie så man vet mer exakt och försäkrar sig på vart man ska börja och vad man ska prioritera högst men henne.

Finja ska jag hålla glad, haha! Bara ta det lite lugnt med henne för Ljungby blir första tävlingen för henne att komma igång lite efter vilan. Hon går nog bara de allra lägsta klasserna där :) Eller ja, kanske inte 110.. men vi får se haha.

Det avr väl deeet. Höres l8er!


Zwiggy

Znuten & Nathalie

Znuten var faktiskt mycket finare idag. Ett pet på trean, fick framåtläge och hon kändes oförklarligt vinglig där, syns inte och jag kan inte sätta fingret på det men när jag red framåt så ble hon helt ostadig typ och lyfte knappt på benen. Men sen var hon lysande fin!

Nathalie var kalasfin hela grunden, relativt lydig också faktiskt, förutom kärringstoppet (hahaha åh, så rätt ord!) efter trean, först i efterhand tänkte jag att hon kanske trodde vi skulle svänga höger, men vi hade hunnit påbörja vänstersvängen och sen tjurade hon ihop, haha vaaa. Nu kommer jag inte behöva använda spö på jättelänge för jag fick igensom så mycket idag, DET tycker jag är rätt användning av spö. Få igenom en poäng och inte behöva upprepa det.

Anyway, hoppade lysande ut ur kombinationen, jäätteförsiktig på kommande räcke, hoppade jättefint de tre sista och på det siiista hindret i grunden så fick jag smacka på lite för vi låg så stort, aah big mistake. Efter det var första i omhoppningen en ganska kort grov båge till ett räcke, och där hann jag varken svänga eller ta förhållning så då är det liksom " ja, men ta bommen då, gumman, lyssnar du inte får du skylla digsjälv kära vän", för föker mest att itne göra nån big deal av det utan lyssnar hon inte så får hon ju komma fel och ta den bommen. Vingligt till nästa hinder också pgav att avståndet krånglades till pgav de tidigare språnget.

Sen kom dendär svängen då hon stannar, åååh de bara sega ihop verkligen FANNS inget framåt, hon tvärvägrade liksom, och då var jag på med spöet och då gick hon ju framåt, seger för mig liksom eftersom att hon aldrig fick chansen att stanna. Men då red jag med en hand och brydda mig inte om hur vi kom på det ihndret för jag ville bara att hon skulle över och inte tjura ihop igen, och då rev hon det. Sen fick hon askort i kombinationen men ja tror inte hno rev det, och sen var hon fin sista :)

Så jag är nöjd, hon var överlag väldigt mycket bättre, det hela förstördes av att jag tog detdär framåt avståndet till sista så hon blev för på liksom. Jaja. Det går framåt, och oavsett "dom" igen så fick jag faktiskt igenom något ganska viktigt som jag inte behöver göra igen förhoppningsvis. Använder verklgien aldrig spö men har heller aldrig sånahär problem. Punkt.

Inte okej

Är lite sur nu. Ska berätta hur det gick ordentligt senare men först vill jag säga en grej. 

Nathalie, efter 3an så var det en stor rund sväng till vänster för o vända up på ett annat hinder, när jag vä linlett svängen, inte anridningen men svängen åt vänster, så bara tvärnitar hästen, eller hon satte ner alla benen i backen o typ tjurade ihop utan anledning, då slog jag rtill henn epå rumpan en gång för jag tycker jag måste vara lite pedagogiskt eftersoma tt jag itne har sporrar och hon uppenbarligen inte lyssnade framåt. Nog med det, hon gick framåt och jag klappade henne, duktig häst liksom.

Sen var hon fin, och i omhoppningen så blev hon springig och i samma sväng som den hon stannade i igår, så gjorde honpreciiis likadant idag och då släpper jag spöhanden och slår till en gång på rumpan, ja, BARA en gång,  men grejen är att ajg tar itne tygeln igen utan jag håller kvar handen och spöet vid rumpan efterom att hon gick så himla segt och tveksamt framåt, utifall hon skulle stanna igen tänkte jag. Kan inte garantera att spöet inte nuddade rumpan igen eftersoma tt jag höll handen där, men jag vet att jag bara slog henne en gång, punkt. Och när en häst stannar sådär från utgången och det tydligt syns att den inte tänker gå framåt, då tycker jag det är okej att lägga på spöet i lärande syfte. 

Då skriker domaren att det inte är lämpligt att bete sig så på banan, och när ajg hoppat klart så får jag en VARNING för att jag använt spöet olämpligt. ASSÅ. Jag använder spö en jävla gång om året, aldrig hoppat Nathalie med det innan men eftersom att hon stannade i en sväng igår så ville jag vara övertygande eftersom att hon måste lära sig nån gång att det funkar inte att bara stanna såfort man inte vill. Jag berömmer såfort hon går framåt och jag är pedagogisk.

Det är en sak om jag i ren jävla ilska slår hästen, men jag var i balans och jag var fullt medveten om vad jag gjorde och att vad som än hände så fick liksom inte hästen bara stanna för den fått för sig det.

Suck. Tycker domaren hade kunnat be mig komma upp och prata med henne om saken, för jag vet vad som hände och jag kan förklara saken. Jag tycker det var väldigt magstarkt av henne. Även om det är väldigt bra att dom är med och säger åt fel användning av spö, men lite fel person blev drabbad. Jag är otroligt mån om att all användning av spö ska vara pedagogisk, aldrig i drivande syfte för det går för långsamt eller för att hästne itne lyfter på benen, utan för att tygligt kunna förklara vad som faktiskt är fel.

Förklarar själva ritterna sen.

If you knew my shame

Morrn!

varit ute en runda med bägge hästarna. Inväntar att klassen ska lida mot sitt slut och sen går vi o gör iordning Znuten. Avd-B är nämligen först i 130, vad det nu ska vara bra för. Tycker faktiskt det är så jävla dumt. Antingen har man avd B först i alla klasser, eller sist i alla. Man kan inte bara ha dom sist i 120 o först i 130. Ser inga vidare bra anledningar till det, allt blir bara rörigt. Antingen eller liksom, så man vet och inte inser att det är 20 unghästar före en när manv äl tagit ut som avd A. Blä. Men nu är det ju ingen fara, men stör mig på grejen bara.

Ska ta bort martingallen på Znuten idag. men samma bett, tror det blir bättre då. Nathalie ska bara gå lagom mycket framåt och inte stanna, hade jag tänkt :D Bra plan va? Yep. Ska försöka hålla mig till den, haha.

Åja, have a good one!


Fille

Will soon be following

So.

Hästarna har promenixat och fått käk. Mamma är o ger dom kvällshö nu eller, snart kanske, vet inte haha. Jag sitter inne och kollar på skitfilmer. Fan vad mycket dåligt det finns haha! 

Aja. I morgon går båda 130 och sen åker vi hem! Softsoft! :)


Världens finaste Linda.. dumma jävla häst som inte blir bra </3 världens finaste unge blir det ju iaf! 

Rödhårig

Idag tycker jag inte om ston längre. Haha!

Jo men Znuten var först ut. 120. Hon var riktigt duktig men kändes överbetslad, rider på ett kimberwick med rak stång med tungfrihet, har ridit på det i typ en dryg månad och hoppat högt flera gånger så det är inte så att det är nytt. Men idag kändes hon överbetslad så jag satte tygeln i själva ringen liksom så det tog bort all hävstångseffekt iaf, men hon knäppte fortfarande in näsan typ över hindrena och höjde nacken så de blev inga bra språng alls.

Ser typ ut som att jag håller henne i munnen genom hela språnget, när jag faktiskt tar tag "runt" halsen i princip just för att hon höjer huvudet så mycket. Vanligtvis vill man ju följa med hästen framåt nedåt över hindret men eftersom att hon itne sänkte nacken så hamnar man i obalans och får då istället krama henne runt halsen för o hänga med i hennes något hackiga språng.

Men hon var felfri fram tills kombinationen då hon petar b-hindret, hon typ brydde sig inte om det, får göra henne mer uppmärksam i morgon. Annars inte i en bom :)


 Sen till det rödhåriga åbäket. Haha! Hon kändes sååå himla fin på framhoppningen, fram tills det kom en jävla traktor som sprutade vatten på banan, den blev hon totalt livrädd för o började hoppa o studdsa.. sen var det kört typ. Hon studdsade innan hindrena och gick verkligen inte att lägga rätt för fem öre framför hindrena.

Trots det känes hån fin på första hindret inne på banan, lite för långsamt nästan, två och tre också, men till fyran! hahaha! Ni som varit i Västervik vet att det oftast står ett hinder uppe vid domartornet, det är så man får runda runt pulvermangraven och i ny anridning rida på ett hinder. I Nathalies fall så kom vi runt svängen och så såg hon hindret, jag låg lite kort men rätade bara upp mig, började absolut itne ens ta i henne, men hon verkligen bara.. tjurade ihop som bara saaatan! Heeerregud så jävla arg.

Såå det gick tvärt från 100 till noll och hon vägrade gå en meter, haha! Red om igen och bara smackade på o ville ju inte börja backa då eftersom att hon var så sur, så vi kom väldigt fel (HON kom väldigt fel, låter man mig inte hjälpa till får man skylla sig själv) haha och rev. Sen rev hon in i kombinationen som var hindret efter, och sen hoppade hon tre väldigt väldigt fina sista språng! 

Men ojoj så sur. I morgon rider jag med spö, eller kan ta ett spö bara inne på banan ifall att. Haha bitch! Var verkligen inget som störde egentligen utan nej, hon bara, NEJ. Sen var utgången där också och man red ifrån den, och verkligen bara NEJ. Haha. 

Tyvärr måste jag säga så syns inte det på filmen, för mamma står på motsatt sida av banan o de är massa jävla träd ivägen, så man ser itne exakt vad som häner men man ser att det tar stopp. Hahaha. Åh sto.


Framme

Framme, hästarna installerade och besiktigade oooch jag har gått banan till 120. Strök Nathalie och anmälde henne till 130 istället, det var så himla lågt. Roligaste banorna här, sjukt brytna linjer, t.ex, 5an är en trippel, och sen är det en jättegrovt bruten linje till ett räcke, 21 meter emellan, eller ja, kanske mer om man tar ut bågen men ändå, haha! Står man framför trippeln ser det jättelustigt ut, men vafan, sånthär är ju kul, aptråkigt med svagt böjda linjer här och där o lite fram o tillbaka, här händer det ju grejer!

Så nu väntar jag bara egentligen på att 120n ska börja så ja kan gå o göra iordning Znut! :)


Rosa, haha!

Stand up and edmit

Mooorrn!

Upp halv 6 idag för o fixa allting som vi inte hann igår. Eller hann och hann, men fick ju inte reda på att vi skulle åka tidigt idag förrän igår eftermiddag typ. 

Nu är iaf Znuten och Nathalie i lastbilen och vi är påväg till Västervik. Idag går båda 120 och i morgon går båda 130. Jag tycker verkligen det är tråkigt att bara tävla småklasser och inte ha med sig någon som inte går högre, säger inte att det inte är bra, utan säger att det är tråkigt. Frustrerande när man vet att man har hästar och att man kan själv starta 150 och så åker man runt o rider 120, det är tråkigt. Men nödvändigt för domhär hästarna så det är bara att stå ut.

Vi åker hem i morgon efter att hästarna tävlat klart för på Söndag åker somsagt mamma ner till Malmö med Zwiggy. Kort tävlingsvistelse alltså! Känns ändå som vi har med hela stallet haha.

Jaja, ni får ha en bra dag och filmerna från dagens rundor kommer senare! :)


Znuten

Please stand up

Fille hemma nu. Det var lite i bakknänen, sjukt logiskt för det förklarar verkligen precis hur ajg tyckte han hoppade dåligt, helt uppenbart nu efteråt att det var där. Så han är behandlad där och ska få en otroligt välförtjänt vila på någon vecka eller två. Fina Fille!

Tycker ändå det är starkr av honom att hoppa 150 med ajaj i benen. Även om det är synd om honom och man mår lite dåligt såhär i efterhand, så känns det skönt att han inte ballar ur och förstör allt självförtroende. Mena tt man ändå känner det på honom på nåt sätt!

Men sen! Dadadum, Zwiggy ska opereras på måndag! Hihihi. Prognosen såg tillochmed bra ut och vad jag förstår så ska båda hovbroskförbeningen och bockhoven opereras, fantasiskt! Nu håller vi tummarna!

Sååå vi har ändrat ytterligare på tävlingslanen denna helg, vi åker tidigt i morgon bitti och tävlar fredag-lördag och skipper söndag, för mamma måste ner med Zwiggy till skåne på söndag. So. Haha! Det blir nog braaa. 

Nu ska jag koka mackaroner (I KNOW, RIGHT?!) helt själv, försöka att itne sätta eld på något och sen ska jag ut o mockelimocka. hejdå!


Zwiggy.

Please Mr Officer

So. Har ridit Finja. Haha, klar för dagen! Kul va? Nja.

FInja var iaf jättefin, lite mer fart på kusen idag, utan sporrar också, najs! 

Vi skulle ju åkt till Västervik idag men mamma har en grej o göra och pappa aswell så vi åker i morgon istället, rider bara lörd-sönd! Så Nathalie får vila idag och istället ska jag trimma henne riktigt ordentligt i morgon. Men hon behövde en vilodag för hon gick så himla hårt förra helgen och har gått hårt nu i dagarna mellanåt. Mycket i huvudet på henne också så det är bra om hon får smälta lite.

Znuten gick ju också heeela helgen i pessoan och sen har hon gått hårt under ryttare varje dag denna vecka så hon får vila idag och även hon blir trimmad i morgon.

So... What to do... Jag ska spela the sims, haha! Bra dag, bra liv. Fille är på Kliniiken och blir genomkollad för svullnaden på bak-kotan, som visserligen är helt borta nu, men ändå, han hoppade ju inget bra i helgen så nåt tror jag det är. men vi kan ju hoppas att det bara var dendär grejen i helgen och att han är bra nu! Brukar vara så med fille, allt går över fort och så är han frisk som en nötkärna igen.

Han är aaaldrig någonsin behandlad, han har varit lite halt en gång sen han kom hit och det var i slutet på förra året då han vrickade sig i Örebro, han fick vila tre dagar o sen var det chill igen, haha. 

Jaja, ha en bra dag folkes!


Fille

For angels to fly

So. Träningen gick jättejättebra! Otroligt söt liten c-ponny, fux sto, 5 år, apkänslig. Dom verkade jättenöjda och hon hoppade en oxer på 75 cm :') hörde inget annat än "HIHIHIHI" ur henne, sötaste ungen i världen typ. Haha. Första hon sa när jag träffade henne i princip var "hur högt har du hoppat?" Haha. Sötastee!

Red Nathalie innan det, och det börjar gå framåt. Otorligt mycket jobb kvar som jag inte är nöjd med såkalrt men lite grejer börjar hända iaf.

Filmen nedan från idag alltså.

Hon blir trippig i traven efter att ha galopperat, krävs lite tid för att få ordning på detdär för vad jag än gör åt de ti princip så överreagerar hon och börjar antingen hoppa och studdsa eller så stannar hon haha. Men det går nog om ett tag. Annars tycker jag det ser mycket jämnare ut i svängar och så i galoppen. Nu filmade vi ju bara med mammas skit iPhone, men jaja. Lägge rupp ändå så får ni se så mycket det går :)


Walking around

Yalla. Hej.

Har ridit Finja och Znuten. Även idag så kan jag väl itne påstå att Finja var direkt snabb. Haha daaamn så seg hon är. Elle rhon är inte seg egentligen, men i skritten så går det otroligt långsamt och spelar ingen roll att jag har typ 2 cm sporrar på mig och skänklar som satan med benen (inte sporrarna, såklart), hon blir snarare sur, vevar med benen och vänder och vägrar gå. Haha. Och är jag istället väldigt mjuk och lugn och fösöker lätta i munnen istälelt och bara lugn mana framåt utan sporre så går det helt enkelt inte framåt alls! hahaha. 

Men på nåt vänster så går det ändå o börja trava, och då går det ganska bra. Sen slowmotion i skritten igen. Söt.

Znuten var fantastiskt fin på gärdet, verkligen. Otroligt låg och lös i alla gångarter och det var mycket avsaktningar och sen lite ökningar och minsklingar och stooora galoppsprång i ordentligt låg form. Blir alltid lite chockad av henne nu, hon är så himla fin!

Nu har Finja blivit genomkollad av Linda, equiterapeut, och det såg överlag bra ut. Lite småsaker som kankomma upp när dom vilar såhär och itne kan lossas av mig som ryttare, men annars fin! Hon vart dock lite rädd när Finja stack ut huvudet ur boxen och ville kela. Hon frågade helt ärligt om det var rätt häst. haha. Finja är schizofrenisk, för några dagar sen jagade hon ut mig ur hagen och nu när hon såg mig idag så tvärvände hon sig om och kom med spetsade öron RAKT emot mig, lika läskigt det för man vet inte om hon ska gå till attack eller inte, haha. Som tur var hade jag äpple med mig så det var ingen fara idag. Så himla knäpp. Älskar henne ändå.

Hästjävlar

Jo. Tänkte på att jag skrev "dumma hästjävel" under bilden på Zwiggys bockhov. Jag skulle vilja förklara detta lite.

Jag älskar mina hästar, I really do, jag är oerhört mån om att dom ska behandlas bra och med precis samma respekt som jag skulle visa en människa. Jag kallar aldrig Fille för stor och ful, aldrig någonsin, för att eftersom att han kan uppfattas som det så "blir han ledsen" (haha), men vi är väldigt nogranna med att alltid kalla honom för stor och vacker. Alltid.

Jag tycker det är väldigt viktigt att ha en viss humor, och min humor är ganska djupt sarkastisk, jag behöver inte smileysar för o göra ett skämt och jag kan låta fullständigt seriös trots att jag driver skiten ur den jag pratar med. Därför är det svårt för vissa personer att förstå när jag skämtar, men så är livet. Det är på nåt sätt något som jag inte kan gör anågot åt, eller jag tänker inte göra något åt det rättare sagt. Det jag ville komma till är at jag då också har en ganska enkel syn på hästarna till och från, jag behöver itne vara dödsseriös hela tiden.

Typ innan man ska in på banan, så ber vi ofta pappa ha 112 uppslaget ifall jag ramlar av och dör. Typ. Eller att han ska ringa efter slaktbilen om hästen river några bommar, "hästjävel". Det finns en oerhörd sarkasm i det och vi menar inte ett ord av vad vi säger. 

Jag skulle aldrig någonsin säga hästjävel på ett argt sätt, eller om en häst är "dum", elelr stannar eller något liknande, så låter jag snarare snällare än vad jag gör när hästjäveln är glad och trevlig. U see? Det ligger liksom i tonen, inte orden.

Sen förstår jag att det ser värre ut när jag skriver, eftersom att ni itne hör min ton. Men ofast skriver jag på ett sånt sätt som gör att man förstår att jag inte är fullt seriös när jag säger ett sådant ord. Om jag inte minns helt fel så skrev jag " dumma hästjävel :((" under bilden på Zwiggys fot, då menade jag självklart inte att det var hästens fel, jag tycker jättesynd om henne och vi jobbar SOMSAGT på att få det bra, men det är otroligt tråkigt när vi missar så mycket och att hon ska behöva ha ont. 

Ni kan inte ta mig så jävla på orden. Jag kommer alltid svära. Och jag kommer med all säkerhet att göra det i min vardagliga text också. Så är det med det. Och jag kommer kalla mina hästar för tjocka jävla kossor flertalet gånger, eller dumma hästjävlar när dom skadar sig för det är så otroligt tråkigt. Linda T.ex, var det så förbannat nödvändigt av henne o gå o skada sig hela tiden eller, dumma hästjävel. Fattar ni? 

Haha. Härmed tänker jag dock dra ner på just "dumma hästjävel" eftersom att ni hatar så mycket. But haters gonna hate, soooo ni får liksom leva med det på något sätt. Sålänge jag menar väl och tar hand om mina hsätar och behandlar som med respekt och möter dom med kärlek, så tycker jag itne det är non of your fucking business att bry er om ifall jag råkar säga dumma hästjävel till en häst samtidigt som jag står o matar den med äpplen och morötter. Get my point? Goodie.

Nu ska jag ut och rida en annan hästjävel. Puss.

Morgon

Idag ska "alla" tre gå på gärdet och ridas igenom. Nathalie, Finja och Znuten. 

Sen tror jag det kommer n otroligt söt liten typ 8årig flicka o tränar sen, hihihih. Kul! Det var väl bara det. Have a good one!

Seriously

Fick en kommentar. 

"Dumma hästjävel förstår jag inte hur du kan säga när allt är DITT fel. Hoven har ALLDELES för höga trakter, hoven ser ut att vara svampinfekterad och inte ha nån bra stråle. tycker sjukt synd om din häst... såna som dig borde inte få ha häst."

Skrev även detta till denna, att jag försöker vara så jävla pedagogisk jag kan när ajg får kommentarer från människor som du. Men du är ju faktiskt bara riktigt, riktigt jävla dum. Människor som du borde inte få öppna käften alls angående saker dom uppenbarligen inte vet någonting om.

Zwiggy har bockhov. Zwiggy har varit hos många olika veterinärer för att grandska just hur hon ska skos utan att hon blir halt. Vi har kortat hennes trakter avsevärt från hur det såg ut tidigare mend et går helt enkelt inte mer för då skulle hästen inte kunna stå på benen alls. Vi har en otroligt duktig hovslagare som är specialist på problemhovar, Martin Lagner, och vi har även haft flera andrasom skott henne och kollat på henne tidigare.

Tycker bara det är riktigt jävla dumt att ens uttala sig. Och for the record, "dumma hästjävel" var inte någon antydan till att det var hästens problem, det var ett sarkastiskt utlåtande, vilket betyder skämt, om du inte visste det, vilket menade påa tt de thelt enkelt är tråkigt att hästen får stå nu.

Här är några bilder på hoven. Så kanske du ser att den är allt annat än normal. Sen rä hon itne skodd på 6 veckor JUST PÅ GRUND AV HOVBROSKFÖRBENINGEN, men hovslagaren tittade på henne senast för 4-5 dagar sen och sa att det itne var någon panik. Punkt.Somsagt så håller vi på och försöker fixa så vi kan operera både själva "knölen" där men också bockhoven. Vi hoppas såklart att hon itne ska behöva se ut sådär, men hon är född med det och hittils har vi inte kunnat göra mer än o hjälpa henne mde de bästa hosvlagare och veterinärer vi kunant hitta. Tack och hej.

Fritid

^sneNi får ursäkta att texten är otroligt sne, kladdade faktiskt ner den på 5 minuter. Huvudet tog några minuter mer än så kanske. Men överlag gjorde jag den väldigt fort fö rja ghar itne riktigt tålamodet att hålla på länge haha. Jaja, saknade Zwiggy lite.

To make you feel

Har ridit Nathalie. Är helt glad i hela kroppen för det går verkligen framåt nu. Det verkligen händer saker. Knappar hittas liksom. Red henne på gärdet, bara lite lugnt i alla gångarter i låg form. Det gick faktisk ti låg form, haha! Och när jag skulle fatta galopp för andra gången så blir hon lite sur och vill itne riktigt gå framåt och istället så hoppar hon framåt osv, men idag när jag höll kvar när hon slog med huvudet så för första gången så typ fattade hon vitsen, och slutade slå, kändes så tydligt. Då kunde jag lätta direkt och hon gick fint och lågt framåt igen. Typ första poängen, yes! Var så tydligt att hon faktiskt fattade där och då, haha. Hoppas det blir bättre i allmänhet efter detdär, tror det.

Så det var kuuul! Nu har jag itne så mycke to göra fram tills dom ska in, ska träna lite tänkte jag, men har ont i knäet så blir väl lite "markbundna" övningar, haha. Ciao!


Fina Zwiggy <3

How you see it

So. Ridit Finja och Znuten. Finja hade lite mer fart idag men kan ju inte påstå att det gick fort, haha! Men hon var fin, red på gärdet istället, kom på att jag kanske fick lite mer energi av det, eller, ja, hästen. Haha.

Znuten gick i ridhuset, satte upp travbommar och sen rak linje till räcke på typ 1m. Värmde upp på bommarna på volt i bägge varv och galopp på den "öppna" delen av volten och lät henne galoppera ordentligt, och sen staigt ner i trav och bommarna, o så galopp igen, osv. Samma sak över räcket på volt fast trav på den öppna delen.

Själv alinjen gjorde hon jättebra. Glömemr lätt att hon bara är hårt tränad i drygt ett år och att hon bara är 6 år. Så himla duktig!

The real slim shady

Moorn!

Idag är det tre hästar som ska gå. Gud, de tär så himla lite hästar o rida nu, haha!

Det är FInja, som får gå i ridhuset, skirt och lite lite trav. Znuten ska också gå i ridhuset, lite lydnad. Sen Nathalie som ska joggas i låg form på ett gärde o få loss kroppen lite efter helgens ansträngningar!

Känns soft. Veckan förövrigt känns soft. Tyvärr blir det nog ingen träning för den "nya" tjejen, hennes häst var svullen i några ben vad jag förstod. Men i morgon kommer det en b-ponny och tränar, haha! Så himla kul. Den sprang tydligen lite fort, så ja.. det ka bli kul, jag gillar ju ponnyer, heh! Hahaha. Det ska bli jätteroligt i vilket fall.

På Torsdag ska vi kolla upp Fille o se att han är fräsh så vi vet det. 

Well det var väl det. haha. VI höres!


Där är Zwiggys hov bakifrån. Hon har alltså en bruten hovbrottsförbening. haha. Helt sjukt. Hon har bockhov, och har då fått hovbrottsförbening. Och i Holland så bröt hon antagligen den, så det är fraktur på skiten som utan fraktur är ovanligt stor. Förhoppningsvis kommer vi kunna operera både hovbrottsförbeningen och själva hoven. DUmma hästjävel.

Juicy couture

Yo bitches.

Har ridit Finja och Znuten idag, och hahaha. Finja var ungefär som när det gick som långsammast på Rosa, men rosa får man en reaktion av, satt o försökte få in hääälen i sidan på henne, asså där klacken är lite kantig, nope, ingen reaktion. Det gick verkligen iten fort. Skulle ju bara skritta henne idag men herreguuud så segt det gick. Haha. Shit!

Znuten var fin, red henn epå gärdet, lite hängig i munnen men de kan bli så när hon gått i pessoan i flera dagar i rad. Så jag är nöjd.

Nu i helgen ska Nathalie och Znuten tävla. hade inte tänkt tävla Nathalie såhär mycket men eftersom att det bara är småklasser och eftersom att hon verkligen behöver dendär rutinen så är de tlugnt. Behövde komma iväg med Znuten och det är så otroligt tråkigt med bara en häst så hon får offra sig lite, haha.

Båda får gå en 120 på fredagn, (hihih) och sen får Nathalie gå typ.. ajg ve tinte vad det finns. 130 130 förhoppningsvis, men vi får se. Znuten nåt liknande också.

Sooo. Nuff said, Hejdå!

Svar på frågestunden!

Postat av: Anonym

Vart har du köpt tröjan som du har på dig på bild nummer två?:)

Svar: Har faktiskt inte den blekaste lilla mini-aning! :)

Postat av: Anonym

Vilka hästar har du till salu för tillfället? Är rosa såld?

Svar: Znuten och Olle. Eventuellt en av 4åringarna också, men inte än för dom går inte riktigt att rida på än så länge. Rosa är bytt mot Nathalie, så ja, hon är såld.

Postat av: manda

vart bor du å var har du dina träningar? :)

Jag bor ca 3 mil utanför Norrköping, på Vikbolandet, i Å. Och det är där jag har mina träningar :)

Postat av: Anonym

Hur går det för Josefina och hennes nya häst som du skrev om i ett inlägg för ett tag sen? :)

Kommer skriva om det när allt är klart, hon har inte fått hem den än tyvärr! :)

Postat av: Ebba

Vad kostar det att tävla internationellt en helg? Hört att det är sjukt dyrt, men tänkte på ett ungefär? Vad kostar starterna och så?

Svar: Det är asdyrt, ja. Haha. Tror dock inte själva startavgiften är så mycket värre än i Sverige. Det är mest resan, allt foder, strö, uppstallning, osv. Men otroligt dyrt är det, det har du rätt i!

Kan du inte ladda upp massa bilder och filmer från ponnytiden?

Svar: Har inte så många filmer kvar, samt att jag gärna vill förtränga hur jag red osv. Men kan fixa lite av det jag har nångång!


Har du tänkt att leva på hästarna framöver eller ta över din pappas företag?

Svar: Det kommer komma lite mer om detdär om ett tag. Planen är att involvera hästarna så mycket det går, mer vet jag inte riktigt än.

Vad är ditt stora mål med ridningen?

Svar: Haha! Hmm.. Vet inte riktigt. Att utvecklas och ta sig så långt det går med så bra hästar som möjligt. Jag vill tävla själv så högt det går, men sen hålla på med tillridning och träning.

Hur gamla är dina föräldrar?

Svar: Mamma är 63 eller 64 tror jag, och pappa är ett år yngre.

Är din syster din helsyster med tanke på hennes efternamn?

Svar: Yes, vi är helsystrar rakt igenom! Hon är dock 19 år äldre, och har alltså hunnit gifta sig, därav efernamnet! :)

Vad jobbar hon med osv?

Svar: Julia, min syster, jobbar på pappas företag. Hon är minst lika delaktig som pappa och hon kommer nog hålla på med det, för hon är väldigt duktig!

Vad tycker du är viktigt när folk kommer och provrider dina hästar?

Svar: Jag tycker man ska fråga så mycket som möjligt, inte bara anta saker. Fråga gärna hur hästen gör i olika situationer och hur jag som ägare/ryttare skulle rekomendera att göra då. Sen ska mans jälvklart känna sigsjälv fram och komma på saker själv, men alltid när jag provrider så frågar jag så mycket jag kan så att man inte bara sitter där och gör tvärt emot hur ryttaren/ägaren brukar göra, det kan man ägna sig åt hemma sen, bättre att få så mycket tips man kan och fatiskt komma lite snabbare framåt, för det finns ju faktiskt en person där på plats som känner hästen och kan hjälpa till!

Nu fick du lite frågor haha!

Yes, tack! haha :)

Postat av: Kim

Vad har hänt med Finja som gör henne oridbar? Vad har du för hästar hemma nu?

Svar: Hon visade typ en halv grad på böjprov på ena fram, och blev behandlad. Hon är inte oridbar men jag är väldigt rädd om henne oh vill att hon ska hålla om två-tre månader istället för just nu om man bara hade kört på. Nu ska jag sätta igång henne igen! 

Hästar hemma är: Finja S, Nathalie K, Fight, Alonzo F1, Chini Con Caréme, Zwiggy, Znuten, Irina Van De Boslandhoeve och Rosalind.

Postat av: anonym

vad har du för hästar just nu? hur många hästar rider du dagligen? vart hamnade Josefinas ponny loppan? är den såld?

Svar: Hästarna ser du i svaret ovanför.  Jag rider just nu bara 3-4 hästar om dagen eftersom att så många är skadade för tillfället. Vanligtvis rider jag 5-7 om dagen. Loppan är kvar för tillfället, men den ska förhoppningsvis bytas inom en snar framtid, skriver mer när det är klart!

Postat av: josefina

haha älskar att en del frågor är om loppan ;) jag vet ju allt om dig :( men... okej here we go! om du ska leva på hästarna, hur ska du göra med stall och gård osv? ska du flytta eller bo kvar?

Svar: Haha, cpbarn! Jag kommer nog bo kvar. Finns hus här för mig att bo på osv och det finns mycket möjligheter, så det kommer nog bli så!

ska u ha en seriös hästskötare anställd?

Svar: Haha! Det får vi se, när du är tillräckligt gammal så kommer jag iaf inte ha någon annan än dig!

HUR GÅR DET MED ZNUTEN????

Svar: Jodå. Det går bra, hon ska tävla kommande helg och om ca tre veckor tror jag så kommer hon åka till ett försäljningsstall istället, vi har inte plats. Men det är inte helt klart än men tyvärr kommer det bli så om hon inte blir såld. 

kan du inte lägga upp jättegamla bilder på loppan haha?! med din gröna hjälm o kavaj<33333

Svar: Nej. Punkt.

 var är nisse?

Svar: Han är i holland hos två små tjejer som rider och tävlar honom, dom vinner i princip allting och det går hur bra som helst. Hanär en av de bättre bponnyerna där! Pratade med Lisa Nooren när vi var i Holland och detta var vad hon sa iaf! :)

vad är din plan med "K" HAHA?:)

Svar: Tycker jag skrivit det hundra gånger, men planen är att få henne lydig och reglerbar. I kombination med det stärka henne så hon orkar mer, men just nu tror jag det är tillräcklig träning att få henne lydig, det är nya muskler hon använder då och det räcker till en början, vill inte köra för hårt! Planen är att kanske gå upp i 140 i slutet av inomhussäsongen, men tills dess ta det lugnt.

Postat av: Magela

Hur går det med Znuten?

Svar: Skrev det några rader ovanför!

Om du skulle sälja Finja, vad hade hon då kostat?

Svar: Haha. Ser ingena nledning att skriva ut det här :)

Hur går det för Rosa? Är hon såld eller har ni bara varandras hästar på "foder"?

Svar: Nae hon är "såld", vi har bytt helt enkelt, så vi äger "varandras" hästar, liksom :) Jag är ägare till K och tvärtom. 

Hur ser planen ut med Nathalie? Tävlingar osv.

Svar: Som jag skrev ovan, så vill jag gå upp i 140 i slutet av året, men tills dess stärka henne i 130 klasser. 

Postat av: ella

Hej, gillar verkligen din blogg! Jag undra om du kunde göra ett inlägg åh skriva vad du har för mål med hästarna? Skulle va kul åh veta. Åh gör en bild bomb med bilder av finja, hihi

Svar: Hej, tack! jag gjorde det nyligen. Ska leta upp det och organisera bloggen mer med kategorier osv för ajg kan itne göra såna inlägg varannan vecka, haha. Vi får se om bildbomben, inte så mycket för sådana såvida det itne är från en ny photoshoot.

Postat av: Line

Hej! Hur många läsare hade du ungefär dagligen? :) och hur är det med zwiggy?:)

Svar: Hej! Jag har jättelite, jag har ungefär 300 unika om dagen, men det är ganska lagom just nu, haha. Jag gör inte någonting alls för att få fler så det är chill! Det är sådär, hon haltar i alla gångarter och ser hemsk ut på foten. Men vi kanske kan operera det, Skriver med om det då!

Postat av: sara

När får jag se min favoritkvinna Swiggy tävla igen? Hur ser dina framtidsplaner ut med jobb osv? Hur kan du vara så bra? Hejdå

Svar: Du suger som aldrig stavar henne med Z. Hallååå. Haha, hon kommer nog kanske tävla igen nästa år, tyvärr. Deet kommer jag skriva om senare när allt är klart, faktiskt! Det undrar jag med, jag är ju bäst. Liksom. Fast nää, söt är du. BYEBYE

Postat av: Anonym

Vad tyckte du om Skyrup som tävlingsplats?

Svar: Tyckte det var en fin tävlingplats. Underlaget var lysande förutom på framhoppningen högst upp. Det dåliga var vet-besiktningen, den var precis vid tävlingsplatsen och precis vid en högtalare, det var inte bara min häst som blev stressad av det. Det blev farligt för inte bara mig utan för resten av hästarna som var där. Den hade lika gärna kunnat vara bredvid stallarna, för underlaget där den var nu var inte bra heller, inget rakt, inget strukturerat, ingenting. Ganska dåligt. Resten var lysande! Bra koll på tävlingarna och bra utrop med tider osv. Jättetrevliga funktionärer med morötter och "lycka till" och "välkommen hit" osv, trevligt allt som allt!

Postat av: Sofia

Är Yanne såld? :)

Svar: Nej, han är utlånad på foder. Kontraktet säger att han inte kommer kunna säljas därifrån heller, utan får i värsta fall komma tillbaka hit igen. Men han har det fantastiskt bra där han är nu och komer träna och tävla dressyr i fortsättningen!

Postat av: Lotta

Har du någon absolut favoritövning som du ofta använder dig av då du gymnastikhoppar dina hästar? :)

Svar: Hmm.. Nja. Brukar variera mig, tycker det är ganska roande o bygga upp nya grejer som man kommer på själv. evighetsövninar är bra, samt relaterade avstånd mellan småhinder/bommar på rak linje samt böjda linjer. Jag gillar att ha en kombination uppsatt och så rider man en åttvolt över den, hoppar hindrena snett utåt alltså, för o få perfekta vägar måste rytmen finnas och tempot kunna kontrolleras, dom blir mjuka osv, dne är soft. Sen att ha travbommar på rakt/böjt spår och sen en linje till ett hinder. Först hoppar man då hindret och sen ska man mjukt sakta av till travbommarna för o få fin jämn trav över dem. Svårast är det om man då har en hög oxer som hinder. Går att göra omvänt håll också, inte alltid lätt att få upp galoppen så pass fort till ett högre hinder, bra lydnad.

Postat av: Anonym

Vad ger du dina hästar för mat? :)

Svar: St.Hippolyt! Ett foder som verkligen förändrat flera av mina hästar till det bättre. Är sjukt nöjd med det och jag rekomenderar det till alla. istället för att vanligtvis kunna ta upp 30 procent av maten hästarna äter, så tar dom nu upp 80% av denna mat. Vi ger knappt några tillskott längre och vi ger mycket mindre av allting. Sjukt bra är det! Ni kan höra av er till mig om ni vill köpa eller veta mer om det!

Postat av: Elin

Visa din utrustning: Bildinlägg och info om schabrak, skydd, träns, ridbyxor, hjälmar, kavajer osv :P

Svar: Hmm.. Vi får se, haha!

Postat av: Emma.m

Varför tog det sån himla lång tid för dig att ge med dig och bli blond? :D

Svar: Fööör att jag blev uttråkad på rött! Är uttråkad på blont med, så kommer snart byta igen ;D 

Postat av: Bellisima

Varför är jag den enda du svarar i tele med "vad vill du?" eller "VA?"? jag vet att du tkr om mig sjukt mkt men Jesus du behöver ju inte visa det så mkt. Du ska ju öppna mig med dina armar kom vi ju inte överens om(HAHA). Varför har du inte berättat om min grymma present som du fick av mig? Den är värd att nämnas ialf...

Svar: För du är den enda som ringer stup i kvarten med jobbiga, onödiga och orelevanta frågor som jag oftast inte bryr mig om alls :') Oftast är det heller itne frågor, utan påståenden och konstateranden eller dumma saker i allmänhet. THAT'S WHY. Tänker öppna dig med mina armar, deal. Idiot :(
Jag ahr nämnt den! DU har bara missat det, har visst skrivit om den, lite.


Postat av: Johanna

bästa tävlingen du varit på ever ponny/storhäst utomlands/sverige.

Svar: Hmm.. Norge är väldigt bra, Drammen. Tävlingarna är bra liksom. Yes, tror jag svarar det.

vilken häst har betytt mest för dig?

Svar: Det är nog en kombination mellan Melwin och Finja. Båda var väldigt speciella. Melwin för att vi gjorde allting helt själva från att det itne gick o rida på honom elelr svänga eller galoppera alls. Till att vi vann flera MSV-Aer osv. Finja för att jag inte klarade av henne först, och att sen kunna göra det har betydit mycket. Det är en sån konstig häst, haha. Och jag är den enda som kan gå in i hennes box o hantera henne osv, blir ett visst band då!

vad är ditt bästa ridmine?

Svar: Hm.. jag vet verkligen inte. Har inga såna, all utveckling känns positiv för mig. Fast måste jag svara något så var det vinsten i 135 med Zwiggy i Grevagården, allt jobb liksom betalade sig där och då när det faktiskt var ganska hårt motstånd också. Den va bra.

viklet är ditt sämsta ridmine?

Svar: Gud, det vet jag faktiskt inte alls. nae, haha. Omöjligt att svara på.

så lite frågor:) måste bara säga att jag avguda dig och sissela smith när ni red ponny;)

Haha! Men du slutade med det när vi började med storhäst eller vadå? ;D haha! Tack!

 

 
 

FRÅGESTUND.

SISTA CHANSEN. Svarar i morgon! Kommer itne blogga förrän då heller, så nu äre sista chansen o fråga vad som helst och få svar på det i morgon. Shoot!


Så himla duktig!

Idag var Nathalie väldigt trött och arg, haha. På framhopp gick det knappt o börja trava osv utan att hon stannade och vägrade gå framåt, det har hänt massa gånger förut men alltid pgav att jag ställer lite krav, nu gick det knappt på lösa tyglar och det var tydligt att hon var trött.

Men inne på banan när jag väl fått henne att galoppera haha så gick det vädligt fint! Det käns och syns så tydligt att när jag kan komma till ett ställe då jag faktiskt kan använda benen och sätet innan hindrena så hoppar hon helt fantastiskt. Det blev ju lite mer så idag eftersom att hon var trött. Väldigt likt Zwiggys problem, och Zwiggy är ju den roligaste jag har att rida nu så det känns lovande, haha!

Hon var fantastisk hela banan, tog innanför flera svängar efter hindrena, red inte alls fort men när man svänger efter hindrena så slipepr man ta i henne och då blire itne lika mycket tjaffs. Hon var verkligen med på noterna och det kanske gömmer sig en liten speedhäst i henne trots allt, haha! Nån gång i framtiden såklart.

Det näst sista hindret var en ombination, la henne verkligen intill där och så långsamt det gick och hon fick itne trångt ut men hon orkade helt enkelt inte så hon rev där, likadant till sista hindret, där lyssnade hon inte riktigt tillbaka och jag ville inte bråka med henne när hon känndes så trött så hon fick komma lite nära det, och då orkade hon ju inte upp så hon rev. Men 8 fel är jag otroligt nöjd med så fint som hon hoppade!

Och en väldigt fin inställning till hinder också.

Fina fina häst, det känns sjukt bra dethär att det faktiskt går lite framåt. Nu ska vi bara jobba på problemen mellan hindrena och att stärka henne så hon orkar tre dagars småklasser. Just nu det enda som stoppar oss att gå upp i 135-140 är ju att hon inte orkar, samt att det är lite farligt när man inte riktigt kan reglera avstånden innan hinder korrekt. Så 130 känns jättebra än så länge, kanske 135 snart, de är ingen fara. 

Här är filmen, Kommentera vad ni tycker!


Last day

God morgon!

Sista dagen nu, och som tuuur är så rider jag första klassen med Nathalie så vi åker hem astidigt! 

Det är iaf en 130, ajg har startnummer 21, och det kommer nog gå lysande :D Om det går bättre idag så har hon visat att hon går bäst efter att ha tävlat några klasser, och då kommer jag med all säkerhet kunna anpassa hennes tävlingar efter det. Typ att manv erkligen trimmar henne jätteordentligt dagen innan och att hon aldrig går rätt in i en stor klass i början, men att man utan problem säkert kan avsluta lite högre.

Fille är ju tvärtom och är så sjukt lydig redan så det är inga problem p den fronten o gå direkt in i en 150, All förberedelse för tävling med honom är baserat på hur han ska kännas i kroppen, typ att han får vila 3 dagar innan tväling och sen bara joggas i skogen och på gärden de 2-3 dagarna innan, är för o hålla honom pigg och positiv. Samtidigt som somsagt Nathalie inte är så lydig ännu och istället behöver ett riktigt trimpass innan tävling för o slipa på lydnaden så gott det går.

Anyway, ska ner till banan och gå dne innan jag gör iordning henne bara, sen kör vi. Och sen åker vi heeem :D Gaaalet jävla apskönt.


Progress

So. Nu har Nathalie hoppat ytterligare en 125. Mycket bättre idag faktiskt, mer sansad på nåt sätt. Slog fortfarande med huvude toch skuttade lite men inte alls lika hysteriskt som igår upplevde jag det som iaf. 

Det största problemet är att även när hon itne skuttar, så får jag aldrig riktigt tillbaka henne, får jag det så studdsar hon och förstår distansen ytterligare istället. Därför ganska svårt att lägag henne rätt på hinder utan att få konsekvenser. Ni ser in i den första kobinationen, där river hon ut, och jag trycker itne av henne alls utan komemr helt lagom och itne för fort, men eftersom att hon inte tagit mina förhållningar så är hon ju ändå i för mycket framåtäge och har alltså varken ork eller möjlighet att backa av och klara b-hindret. 

Hon får helt enkelt skylla sigsjälv, kan itne sitta o hjälpa henne mer än jag gör tycker jag. Sen ser man räcket inna kombinationen, femman, det gröna, hahaha! Likadant där, lyssnade inte bakåt så då hamnar hon mitt i hindret, ganska roande enligt mig för hon får liksom ta sina egna smällar, knäpphäst. Samt till åttan, orange längst upp på banan, där studdsar hon ju och förstår min distans och ja, men kära häst, då blir det ju sådär, haha!  

Jaja jag är nöjd, väldigt bra nedslag så hon lär sig av sådana, för i nästa kombination backade hon av betydligt bättre, hon behöver helt enkelt slå sig några gånger innan hon kommer fatta, det komemr ta ett tag till, haha.

Kommentera mera! Vill höra om ni ser någon skillnad osv.

Solved the problem

Morrn!

Varit ute lite o gått med hästarna, stått o betat osv. Ska snart börja tänka lite på när det är dags o göra iordning Nathalie, för jag är typ helt först i 125. Men det blir nog bra, inte så mycke tmer o säga nu! Hade!

My fancy things

God kväll mina kära.

Haha, har varit ute och gått med båda havremopparna och låtit dom äta massa gräääs. Glad hest jobba best. Snel hest eta gres. Dum hest röka gres. Osv. ANYWAY. Har lindat bägge och givit dom mat. Kan man säga "gett"? på korrekt svenska btw? är lite rädd för omedvetet slang.

Innan jag gjorde det så åt jag tacos i min ensamhet. Not in a bad way, de tär sjukt skönt att vara ensam, och när man hör ljudet av "kuba kvällen" så vet man att man gjorde rätt val. Dans och kubansk mat, inte riktigt min grej. haaar också precis duschar sveriges skönaste dusch och tvättat håret. Älskar lästbil med dusch. Och ska snart platta det. Nivet sånhär info som ni verkligen bryr er om, förstår det.

Haha i morgon går nathalie en 125 istället, fanns ingen 130 och 135 känns dumt, inte kapacitetsmässigt och tror inte hindrena skulle vara någon fara, men eftersm att jag itne kan lägga henne rätt på hinder för att hon i smyg hatar mig lite och studdsar bort mina fina distanser, så kan det bli rent av farligt. Kan inte gå så fel i 125 med en häst så kapabel som hon. Bättre att hon får lära av sina misstag på lägre hinder tills hon går att reglera korrekt.

Tills dess, så hörs vi! Kommentera filmen på henne i inlägget under, by the way!


Will be back

Nuu har Fille hoppat. Fick fram honom betydligt bättre så det kändes mycket bra. Skitpeta två räcken, klara ryttarfel så jag inte får ordning på hans kropp i tid och kommer lite nära. Typiska missar som man faktiskt borde ha koll på men så blev inte fallet. Ananrs kändes han helt okej.

Han är lite svullen på insidan av ena bakbenet och har varit några dagar tillbaka, han ahr ju kännts fräsh så vi kör på, men nu stryker vi honom reste av helgen och kollar upp honom istället för han hoppade inte alls super idag, tyvärr. Meen fick liksom igenom allt jag ville få igenom från gårdagen så det var soft.

Här är filmen på Nathalie från idag också, somsagt så får hon helt enkelt slå med huvudet så gott hon vill tills hon inser att jag inte tänker släppa eftter o låta henne springa iväg. Det är ju det som händer på tvåan och in i trekombinationen, hon vill springa iväg men jag låter henne itne och då blir det helt enkelt fel för hon lyssnade inte på mina hjälper. FIck klippa bort sista hindret för det kom itne med på film för mamma såg inget haha, sparade er lite tid alltså. Om ni undrar! var ett räcke till efter trekobinationen som liksom inte kom med, men hon hoppade skitfint på det!
Ni kan ju notera lite snabbt hur stilla jag faktiskt sitter när hon slår med huvude,t så ser ni att det inte är jag som gör så hon slår elelr så utan hon blir bara så frustrerad av at inte få bestämma.

Soo, kommentarer på det? :)


Fina Nathalie!

Nu har Nathalie hoppat 125. Hon var ganska vidrig på framhopp, hon var verkligen över-peppad och jag ska börja typ ge henne "relax me" när vi är och tävlar, se om det hjälper. Upplever henne som en så lugn häst annars, aldrig stressad osv, men nu är hon galet pigg och peppad. Mest jobbigt, haha. Flera gånger när jag började trava så lufte hon på frambenen o försökte slippa, och då har jag kommit på hur känslig hon är så jag är vekrligen så mjuk man bara kan vara, men när hon gr så så ska hon ju bara fram, punkt. Mend et löste sig och det gick sen att reglera någorlunda framåt och bakåt, försökte bara sitta still och få igenom det jag ville, det viktigaste.

Hoppade faaantastiskt båd epå framhopp och banan, geez!

Hon var suuuperduperfin i sprången, hon slog en hel del med huvudet men jag tar det nu. Vet att hon inte behöver göra det utan det sitter såklart i att vi inte riiiktigt är på samma plan när det komemr till vad som ska och inte ska göras, haha, så jag håller mig hellre stilla och säker än försöker komma undana tt hon slår med huvudet, det kommer släppa, det tvivlar jag inte en sekund på. Däremot skapade det ju ltie problem när hon slog med huvudet och små-skuttade lite innan hinder, så innan trekobinationen sabbade hon min distans totalt och istället för o hoppa av så trampade hon in ett till, och rev insprånget. Efter det gick det lysande. 

Är otroligt nöjd för såhär bra har hon inte hoppat med mig tidigare, så det var roligt att känna! Ni får filmen snart!


Well I don't wanna wait

Goood morgon!

Ser på Equipe att jag är anmäld till söndagens 150. Som jag förstår det rä så alla "kvalade" egipage är anmälda och man får liksom avanmäla om man inte vill vara med. Vi ska gå o kolla det men om så är fallet så startar jag ytterligare en 150 på söndag! Det är jag dock lite livrädd för för den kommer vara stor som satan och svår eftersom att det äe en final. Men rutinen är ju det jag är ute efter och kommer aldeles säkert få 16 eller 20 fel igen! Och det kommer jag vara nöjd med!

Men idag går han en 145a, ska verkligen bara få till tempot ordentligt och rytmen, samt somsagt byta bett.
Dom ska klara tre så hög aklasser, lika bra o börja träna, haha. Efter denna helg så får han vila någon vecka, och sen enbart träna kondition och styrka i skogen och lydnad osv. Inte hoppa någonting för han har gått ganska hårt nu.

Sorry att jag itne fick in filmen från igår men kameran började krångla vid överföringen och då va klockan så mycket att jag itne orkade fixa det, haha. Ska se om jag fixar det idag eller om ni helt enkelt får 145an. MEn vor ekul o se skillnaden så ja ska se om ja kan lösa det.

Nu sk ajag snart gå ut med hästarna, och sen byta om osv för sen äre dags för Nathalies 125a. Ska bli söta små hinder om man jämför, haha. Soo have a good day ppl, bye!


Kunde inte fixa bättre bild haha, flera tittade på mig så de bidde smygbild :D Men den va stor, det var egentligen det enda hindret fille ifrågasatte lite. Trippel på 150, inte våran vän.

Second thoughts

Så! Nu är debuten klar iaf. Det var inte alls farligt, haha. Det var ju en snäll bana som såkalrt låg på 150 men inte var fullpumpad pgav att det var kval 1 i stora rundan eller nåt sånt. Bra debutbana alltså.

har ju bytt bett på senare tiden o de har kännts så bra. Det jag itne riktigt övervägde var ju att kunna få fram hästen ordentligt i en stor galopp, går liksom itnea tt öva det så bra i ridhuset och på gärdet går de tju lysande. Anyway, han lyssnade helt enkelt itne så bra framåt, jag hade itne hästen framför mig som jag helst vill och han trampade itne på klockrent med benen liksom.

Så han rev 1an, klarade två och tre, sen avr det trekobination där rev han utsprånget, klarade 5an, sen  rev han 6an och det tar jag inte på mig för han drog ut i den svängen, sen klarade han nummer 7 som var vattengraven, 8an samt 9an klarade han, 10an var en oxer, och där gjorde han något jättelustigt, han typ krashade igenom hela hindret, han kom inte upp i luften för fem öre utan bara liksom drog med sig allt! 11an var en kombination med trippel in och två galoppsprång till räcke ut. Där ifrågasatte han trippeln lite för han brukar inte gilla tripplar, det i kombination me att han inte riktigt lyssnade framåt gjorde att han rev även den, och klarade sen de två sista sprången.

Jag är faktiskt nöjd. Det var så tydligt vad som fattades, det var inte slarvfel utan det var ridfel baserade på att ajg itne fick fram honom. I morgon byter jag tillbaka till mitt pelham och så ska han få max 4 fel i 145an i morgon. Vill jtätegärna rida en till 150 här men tror inte det är möjligt haha. Men ska försöka rida så högt det går, iaf, han åste vänja sig mer vid höjden!

Däremot var jag inte ett dugg nervös haha. Det såg itne alls högt ut och jag insåg snabbt att jag faktiskt vant mig vid höjden alltså 145höjderna, och detta var inte så mycket värre. Högt var det ju såklart, de tär ju högt, 150 är högt, men det kändes itne alls som att jag tog mig vatten över huvudet, utan, det kändes soma tt lite rutin på dethär blir suuuper! :D Nästa år blir fille klockren, tror jag!

Ödmjuk

Så! Har trimmat ett stycke Nathalie nu. Gud så fin hon var. Aldrig varit så fin i formen förut, löös och mjuuuk och låååg och lugn. Efter första galoppen blev hon lite starkare men fick loss det jättefort och så blev hon lugn och lös igen. Hon älskar verkligen detdär bettet, det fyrkantiga blå babypelhamet. Så et var skönt att hon kändes fräsh, red ju väldigt lugnt och mest skritt och trav men mest för o känna.

Sen gick jag med Fille som var snäll. Jag gillar honom fortfarande inte idag dock, haha!

Tänkte på Nathalie, hon behövde kanske stå i 7 timmar och hoppa o sparka för o bli snäll :D Haha! Närå. Såren ser iaf bra ut, inget svullet och inget varmt, vilket är konstigt. Men dom sitter väl på en perfekt plats antar jag, för det är verkligen ett djupt kött-jack på ena sidan. Jaja, det är ju skönt iaf. Veterinären var dock bland det slarvigaste jag varit med om, tittade inte ens på hästen utan jag fick springa fram och tillbaka direk toch sen klart. Tycker det ska vara standard rutin att först gå ett varv runt hästar o kolla efter eventuella svullnader eller sår osv och ifrågasätta ägaren om det. Eller hur? Tycker det är slarvigt. Iaf på en sånhär tävling där vissa hästar ändå kommer gå 150. Det ska man ju inte gå in i med typ.. ja, eventuella fel. Eller har jag fel? 

Jaja. Nu äre matdags, sen kanske ut nåt varv till med båda!

Veterinärbesiktning

Har precis genomlidit en av de värre veterinärbesiktningarna jag varit med om. Nathalie var snäll, gansk apigg och sprang över mig lite sådär smått hela tiden men inget farligt, hon var mest taggad, det gick bra. Sen Fille..

Vet bes är precis vid banan och högtalarna, och alltså idag var fille faktiskt farlig, det var inte bara farligt för mig utan även för andra. Han får som panikattacker, då han bara bokstavligen SLÄNGER sig och SKENAR 4-5 meter rakt fram eller åt sidan. I ren panik så han har ingen kontroll över sigsjälv alls. Jag går oftast med en hand på hästens hals så jag oavsett vart jag tittar har koll på vart hästen är, och nu hade vi träns och kedja samt at jag hade alla fem naglarna klösta in i hans hals, men ändå bara får han panik och kastar sig rätt över mig. Är en jävla tur att jag har sjukt snabba reaktioner och kan flytta mina fötter snabbt, men det var faktiskt på gränsen till livsfarligt.

En dum häst som hoppar för att dne är smått arg eller sjukt taggad brukar inte hoppa på människor utan mer.. allmänt stora grejer gör dom bara, men han liksom, man ser att han inte har någon form av avsikt att stanna för människor alls. Lyckades ta mig en bit ifrån tävlingsplatsen och sen fick jag springa hela vägen tillbaka förbi veterinären och fortsätta springa så fort jag kunde hemåt igen. Då slängde han sig inte utan bara sprang på mig, vilket var bättre. Vet fick se lite fin arab-trav och jag antar att han gick igenom haha, för stanna kunde jag inte iaf!

Åh hästjävel. Får se hur det går o rida, brukar ju gå lite bättre fast han gör likadant men då springer han inte över någon iaf. Är heeelt slut och dyngsvett. Jävla äckelvärme, nae nu blev jag arg. Sitter i lastbilen med ACn på högsta fart och lägsta temperatur och njuter. Ska byta tröja snart för denhär är ganska genomsvett, och sen typ... nae, ska nog sitta kvar här ett tag, haha. Tills ja msåte ut med hästarna igen. Som tur är finns det ett stort gärde precis vid uppstallningen som jag kan gå på med Fille utan att dö, soft.

Dungeon dragon

GutN MorgN!

Fått nästan 8 timmars sömn, Huuur skönt?! Skönt, I tell you.

Ska snart ut o gå med hästarna, kolla så Nathalie kan stå på benen samt tvätta Fille som använt minst 2 bajshögar til huvudkudde idag. Dumma heeeest!

Vi har strukit Nathalie iaf så ska bar amotionera henne o se att allt känns ok, så går hon 125 i morgon. Najs!

Have a good one, hejs!

Fille från Halmstad 140.

Behave yourself!

Nuuu är vi framme. Eller, ja, nån timma sen. Möttes av ett 10tal små funktionärer, mest typ barn, som alla var och en tog i hand och hälsade oss välkomna. Väldigt trevligt och fint! Sen hjälptes samtliga barn åt att köra bort och bära in våra grejer, det var liksom som en liten blå (dom hade blå t-shirts) svärm som rörde sig i superspeed. Typ supermannen gånger 10. Hahaha. Det var gulligt iaf, tror jag sa tack typ hundratjugio gånger. Kanske mer.

Anyway. Sen har ju Nathalie åter igen stått och sparkat i princip hela vägen, så hon har ett djupt jack på vänster has och ett ordentligt sår på höger. Vi har varit och spolat rent och vi ska se om vi kan göra nåt mer åt det. Suck.. Hoppas hon är okej i morgon men i vilket fall så tror jag vi stryker henne i morgon då hons tått och spänt sig så mycket idag, är ju ändå bara en 120, bättre att hon får motioneras lite lätt istället. Tror ändå inte hon är redo för tre dagar.

har varit ute och gått med båda och pausar nu från den svinvarma utomhusluften och ska snart gå o fixa mat samt gå ut med dom igen.

Börjar bli lite sådär små-orolig inför 150 i morgon. Haha. Det är ju liksom helt nytt. Tror aldrig ens jag kollat på en 150 bana lite mer seriöst, men nu äre bara o köra! Hoppas hästen känns fräsh och vi kommer imål helskinnade, haha.

Well, det var väl det. Vi höres!


Fille i Eksjö. Mest för att han är söt.

Have a little drink

God morgon!

Ska ner och äta frukost nu, och sen ut och börja fixa iordning allt. Putsade faktiskt allt igår och packade allt, det ska bara ner i lastbilen idag egentligen. Sen ska hästarna tvättas och dom göras iordning, sen åker vi! Vi tänkte komma iväg absolut senast 12, tar ju ett bra tag ner dit. Typ 7-8 timmar? Typ.

Vi åker ju alltså till Skyrup idag. Skåne. Fight och Nathalie ska med.

Fille ska debutera 150 i morgon, blir faktiskt både hans och min debut! Kul kul, Nathalie ska gå 120.
På fredagen går FIlle 145 och Nathalie 125. Och på lördagen vilar båda, och på söndagen går Fille 140 eller 150 och Nathalie går 130! Så hela helgen ska bli rätt spännande faktiskt!

Kommer som vanligt blogga hela tiden, så mycket jag hinner, och lägga upp filmerna från varje runda samma dag. Kan dock inte erbjuda bilder denna gång, för jag har inte med någon som kan fota. Förhoppningsvis finns någon fotograf på pats elelr så så ni kan få någon bild åtminstone, men det märker vi!

Förövrigt får ni ha det så bra sålänge, good day mates!


Nathalie från 130 i Eksjö förra helgen. Bella Mannerson har fotat!

Go shorty, it's your birthday

Morrn på er!

Fille och Znuten ska gå på gärdet idag, Nathalie får vila så trimmar jag henne på plats i morgon istället.

Annars är det väl inte så mycket. Haha. Vi hörs sen! 


Hahaha, favorit i repris. När jag trimmade Fille i grevagården på nya bettet första gången, hoppade dendär oxern som var väldigt hög, och vänd eupp från sargen där, alltså en kort sväng, i kort tempo och han bara SKJUTER iväg och jag var så inte med på det! Nära på att åka av, han bockade efteråt eftersoma tt jag var i obalans meeen det löste sig. Haha! Fille! <3

She talks too much

Red Fille förut, hihi. Har bytt bett, till dethär gagbettet jag har som inte går upp till nacken utan direkt under "hakan" eller vad fan man kallar det, där man har kedjan på t.ex ett pelham, vad heter det? under näsan? haha! Skit samma, ni fattar. Han går fint på det och kommer använda de ti 150 debuten som jag förövrigt är rädd och taggad för nu, haha!

Han avr superfin, re di ridhuset, Tänkte kolla av alla knappar fö rhan ahr inte hopapt ett språng sen förra helgen då han tävlade, ov ille kolla att allt funkade på detat bett, så hopapde småhinder några få gånger o tyckte han kändes sådääär, så höjde upp ett räcke som stod i en apsnäv sväng från hörnet, till 150+, alltså sådär att ajg inte ens vilel titta påd et för det var så högt haha. Och bara en bom i luften och en lite längre ner lite snett. Men ville verkligen känna hur de funkade. Sen en oxer till 140 typ. Hoppade bägge och han hopapde helt fantastiskt, shit, länge sen han hoppade så bra haha! Sååå då red jag av honom löst i alla gångarter och srkittade ut en sväng. Kändes oerhört skönt att få hoppa dedär två hindrena en varsin gång o veta ite hur jag skule rida inför helgen, eftersom att han itne alls kändes bra förra helgen. Meen nu hoppas vi det funkar bättre!

Går ju direkt in i 150 på torsdag, ingen förklass eller nåt, risky men kul, haha, you know me. Sen går han 145 dagen efter tror jag, sen vilar han lördag och sen går han antingen 140 eller 150 på söndagen. Nathalie går 120 125 130 :) Men får se om vi kanske kan hitta någon 130 den andra dagen istället så hon bara får gå tre dagar, tror jag. Elelr vi får se! Det är väl en någorlunda plan iaf. Ska bli kul, haha! 


Detdär bettet!

The bird is the word

Triduluttan lej! Linda är dräktig iaf! :D Hörde att det skulle bli ett fuxsto med fyra strumpor samt bläs. Haha. Då vill jag inte vara med längre :(

På tal om bitches, red Nathalie förut. Hon var faktiskt väldigt fin! Vi börjar nog komma överens litegrann, haha! Jätteduktig verkligen. Fortfarande olydig men ja, det börjar komma lite tendenser till resultat iaf, soft :)

Skaaa ut or ida fillebubba nu, hih hejdå!

No is a dirty word

Morrn!

Mamma är iväg med Linda för o kolla att hon är dräktig fortfarande. Så nu håller vi tummarna!

Fille och Nathalie får gå i ridhuset idag, ren lydnad bara, knapparna ska checkas av lite o se till att det fungerar som det ska. Znuten får gå lydnad och mjukgörande på gärdet :)

Vi höres!


För säkerhetens skull så vill jag påpeka att jag inte är seriös - åter igen. Goodie!

Not much for talk

Yaba!

Haha red Fille förut. Var det otäckaste ridpass jag haft på hela året typ, avskyr när hästar stegrar. Haha, Fille har vilat i typ tre dagar, och så red jag på gärdet, och jag tror han kaaan vara lite för vältränad och igång just nu för att vila så passa länge och sen gå på öppna ytor, haha! Han var knäpp. 

I början var han bara himmelskt fin med några stora luftsprång då och då, ignet mer med det, man känner att det är när jag trycker ihop honom eller att han helt enkelt blir glad och hoppar lite. Men sen, vid ett tillfälle så kom jag i galopp och skulle vända "hemifrån" liksom på en stor båge, då gör han som ett stort luftpsånr fast han tvärstannar mitt i det istället för att fullfölja det, skakar runt huvudet och sprattlar till med frambenen, sen abra small det och an ställde sig RAKT upp, det var liksom instinktivt på nåt sätt, hingstigt och dominant, inte ett dugg busigt eller kul. Han var dum liksom.

Aldrig sett Fille sån, haha, han stod verkligen rätt upp och det var bara ren tur att han gjorde det is tort sett från galopp så jag var i framvikt och hängde i rätt balans framåt liksom, annars hade han lätt kunnat slå över. Han bara stod där och vevade runt med frambenen och sen ner igen och sen var han snäll resten av passet. Haha! Fille...

Nä men det avr så tydligt att det inte var bus, det var typiskt dominant och förbannat, slog över på honom liksom. Haha. Sen var han iaf väldigt fin, idiothäst.

Jaja! Lite chockand epå just fille bara, hahah!

I'm here againS

So! Red Znuten i ridhuset över ganska bra övningar, för Znuten var det väldigt bra iaf för hon hade lite svårt för dom. Men hon var duktig, hih.

Sen var ju Tess här och tränade samt hennes kompis Frida. Jag tyckte det gick jättebra, och det var spännande att träna någon "ny", eftersom att ajg mest tränat bekanta förut. Sjukt kul o läsa av en persons ridning och kunna se möjligheter och vad som kan förbättras. Båda skötte sig jättebra förutom Gustav som agerade kvinna och i princip itne gick en meter framåt till och från, haha! Ful.

Så det var kuuul, nu ska jag käka och sen rida Fillebubba på gärdet :)

Don' have to try

God morgelimorgon!

Ska ut nu och rida Znutitut i ridhuset. Sen Hubbabubba på gärdet, hihi. Sen är jag klar, Nathalie ska få vila och bara gå i skritten som vanligt :)

Om jag inte fått allt om bakfoten så komemr Tess samt en annan tjej (från hennes stall?) och tränar runt 1 tiden, spännande! Tycker jag fått upp bra övningar men det återstår att se, haha! TÄnkte prova dom lie med Znuten så jag vet att allt funkar att genomföra på ett bra sätt :D

Well, bara ut o rida nu, hejs!


Saknar världens bästa utsikt!

Girls with ambition

YO.

Red Nathalie förut (inte hittat nåt smeknamn som känns rätt, så får ta hennes hela fina namn istället. Kallar henne gullituttan eller nåt IRL (haha) men i skrift blir det nog Nathalie mest I guess. Hon är finare på marken nu och går faktiskt att reglera något mellan hinder. Tog några linjer och det går utan problem att ta i henne nu.

Men det största problemet jag har just nu är att hon är så oreglerbar i allmänhet, kan liksom inte utan svårigheter välja läga på vart jag vill ha huvudet och halsen, kan inte välja om jag vill ha henne lång och låg eller kort och ihop, går någorlunda att variera sprången men inte utan problem, går ju inte o göra det i form direkt. Tänker dock börja där, kommer ta det i den ordningen ajg har svårt för haha, att göra saker utan o rida i form. Tycker det är otroligt obehagligt och frustrerande.

Jaja. Tänkte kanske ksriva ett inlägg om detdär sen, typ. Så, vi höres!


Förlåt att den är sne, men hahaha... Igår gjorde jag iordning mat och så hörde jag "duns duns" utanför, gick ut, då är i vanlig ordning Fille på G för en nattpromenad, hahaha, tittade på honom och sa.. "men Fille....." Då tittade han på mig och backade snällt in i boxen igen <3333 haha åh älskar denna häst!

Showing the way

Har ridit Znutitut. Gud så fin hon är, alltså, haha, verkligen! Hon är sjukt fint riden nu och lydig och mjuk. Kommer nog alltid vara en svår häst men just nu är hon fantastisk.

Red igenom på gärdet ordentligt och använde mig av en stooor galopp och hon gallopperar verkligen igenom kroppen nu, går i fin form och släpepr verkligen efter även när hon tar i bakifårn genom hela kroppen fram till munnen. Duktig häst! Inte så mycket o säga, hon lyssnade fantastiskt tillbaka när jag satte ihop henne lite och fort fram igen sen, stolt över henne!

Try harder then

Morrn!

Well, Fille får vila idag igen somsagt. Nathalie ska gå lite lydnad i ridhuset och få vilodag i morgon. Och Znuten ska ridas lite på gärdet :) Soft. 

Är verkligen skönt att bara ha tre hästar o rida, haha. Även om jag helst av allt vill sätta igång Zwiggy och FInja nununu så är det ändå skönt med en period med lite mindre antal hästar att rida.

Men Olle ska igång nu och Irma också. Carro går redan att rida på för Johanna och den är huuuur jävla otroligt fin som helst. Vi ska löshoppa bägge på tisdag tror jag :) Kul!

Kan ta sovmorgon när jag har såhär lite hästar o rida, haha, underbart!

Never crosses my mind

Yo!

Varit på stan och skrivit ungefär fem hundra underskrifter, vuxet. Även tagit id kort-kort, asså, hahaha. Han ba, "sitt", jag satte mig, så såg jag at tpappa stod o fota mig så jag började skratta, sen skulle han fota och jag insåg att man inte fick le så jag spände hela ansiktet typ för jag skrattade så mkt, då tog han </3 jaja, man ser att de tär jag....... typ. Hahaha!

Sen handlat jeans så all amina är för stora nu, inte okej. Najs. O mer grejer!

Sen red jag Nathalie, vi har ett stort gräs-gärde jag kan rida på nu innan bonden plöjer det, så där fick hon gå, hon var faktiskt jättefin, kommit på lite nya grejjer nu. Hon får nog vila i morgon och ta in alla nya saker :)

Fille kom jag på att han får vila idag, och antagligen två - tre dagar framåt också, han ahr gått så himla mycket så jag tror att dne ultimata uppladdningen för skyrup är några dagars vila och sen bar alydnad och mjukgörande innan vi åker!

Znuten får vila idag för hon gick så hårt igår, kom jag på idag, haha.

Nu ska dom snart in, eller om nån halvtimma typ. Tjarrå!

Dodoingdoingdoing

Goood förmiddag!

Har itne ridit något än, för ska in till stan snart o fixa id, haha, kom på att jag inte kan gå runt med mitt pass hela tiden ;D Haha! 

Men sen nör jag kommer hem sååå ska Fille och Znut gå i ridhuset, och Nathalie ska gå i skogeliskogen. Soft! Ni får ha ne bra day hörrenini, haido!

The way you shake it

Tadaa, hej!

Träningen gick super, enligt mig iaf, haha. Otroligt duktig tjej och en fin och spänstig d-ponny hade hon! Väldigt ambitiös, alltid kul o se!

Ridit Nathalie också, genombrott idag. Världens skillnad och kunde hoppa lite linjer väldigt fint. I morgon får hon gå i skogen och galoppera på lite framåt och sen ska jag hoppa samma linjer igen över låga hinder och sen får hon vila några dagar igen. Men jättekul ändå, fina häst!

Ska snart rida Znuten :)


Åter igen, snälla, ta mig inte så seriöst med mina bilder. Inte tagit en seriös bild på typ... well, sen jag var 10.

Have to fake it

Morrn!

Ska ut nu o bygga upp i ridhuset. Blir nog bra. Sen släppa ut hästarna i skritten och sen äre antagligen dags för träning. 

Nathalie ska gå i ridhuset likadant som igår, rida så några dagar och sen prova det på hinder, så hon bara får hoppa en gång småhinder innant välingen, vill verkligen inte hoppa för mycket. Fille ska också gå i ridhuset, ska få upp honom i luften mer, tycker han kännts lite markbunden de seanste dagarna inklusive på tävlingen, så ska få honom mer .. flygande, haha, större långsammare steg och upp med ryggen något otroligt mycket mer än vanligt, kommer va fokusen. Sen öva lite på våra bakdelsvändningar i galopp, så han stärker sig mer i svängarna, lite sånt.

Znuten ska få gå samma övningar som jag satt upp i ridhuset, så ska vi filma, hon är så jävla fin nu ni ska få se! :D

Carro håller på att ridas in igen nu av Johanna, gu vilken häst. Hon är så himla duktig, efter tre gånger så travar hon utan lina och hon har inte gjort ett knyst på hela tiden och är bara allmänt vacker. Tror på dendär hästen. Vi ska löshoppa dom snart o se vem som hoppar bäst av Irma och Carro, haha. Kommer bli lite svårt o välja, en av dom kommer säljas inom en framtid :)


Finaste zwiggy <3

So done with that

Goood förmiddag. Sovmorgon till halv 9 i morse, apskönt!

Ridit Fille och Nathalie iaf. Fille i skogen, ganska kort runda o mest bus, behövde få igång honom lite kände jag, skitsöt är han, hihi.

Nathalie i ridhuset och somsagt så skulle ajg itne skriva så mkt om henne nu för de tär så otroligt mycket jag gör varje dag så det blir svårt o förklara allting. Kom typ ett halvt steg framåt idag tror jag iaf. Väldigt nöjd i slutet och hon var relativt sammarbetsvillig och blev väldig tnöjd när hon insåg att om hon gör rätt så får hon väldigt mycket beröm, så i slutet lossade väl lite iaf, haha.

Ska snart ut o rida Znutituti, bommar med henne. WELL. Så. Ja. Höres!

Take it off

Bajs. Hemma med Finja från kliniken. Suck, hon reagerade på böjprov igen.. Senaste behandlingen hade inte funkat tydligen. Dumma häst att kännas så sjukt fräshx o rida -.- SÅ, well, nu blev det cortizon, alltså inet Skyrup för henne.

Vilket tar mig till nästa problem. Haha. Då får Nathalie följa med, bara gå småklasser såklart, 120-130 typ, och ajg ska försöka få henne lite lydig på två veckor. Detta kan bli spännande. Ska självklart iten kräva att kunna lösa någonting på två veckor men man kan ju fokusera på de allra största problemen som kommer fram på tävling, ja, typ att det inte går att reglera henne framför hinder. Så, tränaträna. Det ska nog gå bra, tar det lugnt bara och inte bråka.

WELL. Ska chilla nu tills det är dags att ta in hästarna typ. Hade najs!

Wish everything away

Badum tss. Hej.

Ridit "alla" tre, Finja, Znuten och Fille.

Finja i skogen, hon var sur, men fin, haha. Hemvägen var allra roligast tyckte hon, men ja försökte ta de så lugnt de gick, haha. knäpphäst. Sen Znuten, också skogen, klättrade lite, sen galopperade jag längs vägar och lät henne galoppera på ordentligt vid något tillfälle, sen klättrade jag igen, och sen travade jag av o sen skritt hem. Hon var jätteudktig! :)

Sen hubbabubba, tyckte han hoppade dåligt i helgen, framförallt på oxrarna som han typ hävde sig över, så jag breddade två oxrar ordentligt och la dom på 130 ungefär, och värmde först upp över studds osv o sen fokuserade jag på svängen till hindret, alltså själva anridningen, inte precis innan, utan svängen, och han hoppade super. Eftersom att jag fick till det direkt så hoppade jag bara varje oxer en gång. Duktig hubbabubba.

Vill helst inte hoppa ett förbannat hinder till innan Skyrup med ohnom, och jag tror ja kan fixa det, ska öva mycket bommar innan istället, för han har hoppat ganska mycket nu. Därför la jag in "hoppningen" idag så han skulle få "slippa" det nu kommande två veckor typ.

Börjar bli nervös inför skyrup, haha, eller inte nervös men orolig, haha. Han går vad jag kommer ihåg direkt in i en 150, ingen förklass eller något, utan pang på bara. Sen en 145 eller nåt, tror jag, och sen antingen 150 eller 140 eller nåt åt det hållet, beroende på om han kommer till final typ. Kommer inte ihåg exakt. Haha, kommer dö.

Nothin' gets better

Morrnmorrn!

Well. Måste säga att jag börjar gilla dom små asen lite. Komer nog kunna peta lite på dom snart o se om dom lever eller inte, haha! Men några dar tar det nog, men den ena är ganska social så den är ...söt. Haha :(

Anyway, Finja ska gå i skogen idag, lite lugnt sådär men ändå en skogstur, Fille ska hoppa studds o bli trött och Znuten får en skogsrunda aswell. Nathalie får vila även idag, och även i morgon, hon ska få smälta nya ridningen och bearbeta det hon förhoppningsvis lärt sig, blir inge bra om man bara kör hela tiden o de blir för mycket på en gång, iaf inte när man handskas med ett sånt typiskt sto, haha.

Sen runt 2 idag så ska Finja tillbaka o kollas upp bara så hon är fräsh. Najs!

Ah men de var väl det. ha en bra dag every1! :D

Ny familj<3

Min fantastiska, snygga, roliga, underbara men antagligen mentalt skadade syster tyckte det var jättebra att rädda ca 5 st stora kackerlackor fårn "slakt" för att "Jag har ju en syster som fyller 18 om tre veckor, hon får dom!" Så ja... Hahaha. Dom asen har förökat sig också så det är typ 9 st nu, 4 miniminikackerlackor, haha. Fml. Ganska.. speciellt, men ja, min familj är väl allt annat än vanlig. 

Annars har jag fått massa fina saker, tackar för det så ödmjukast! Hihihi :D Också insett att alkohol visst kan vara gott, har försökt hålla mig skeptisk för jag har inte tid att sakna alkohol, haha, men tre stora underbart rödrosa drinkar senare så var jag väl såld I guess. MEN. Nu ahr jag inget mer o göra, gonatt typ!

Nathalie K

Här är en bild om världens bästa Bella (känner inga andra bella så aah) tog! haha, som FÖRÖVRIGT gav mig en episk present i förrgår, ska lägga upp den här nån gång, haha, askul!

Bilden är iaf från trippeln i 130 i lördags :)

Gun Tommy

...förblir en av de bättre låtarna genom tiderna, "Tommy Gun".
 
 
Har ridit FInja och Znuten. Finja var SÅ fin, herre jesus hon galopperar helt magiskt, så SKÖNT för hon har inet kännts såhär på jättelänge, fina fina häst, nu är hon nog fräshare än nånsin, underbart!

Och Znuten... haha omg. Blev helt chockad. Hon är helt sjukt rolig o rida nu, som en studdsboll som går o ha i vilken form man vill, stört lydig och lyhörd, så hoppade jag några studds på henne och hon är typ en halvmeter över och sjukt rädd om sig, så va helt enkelt tvungen o styra på en 135 oxer och ett 130 räcke och hon är liksom en halvmeter över där med. Ska höra lite med ägaren haha, för jag skulle bli lite förkrossad om denna kom till någon som "förstörde" henne och hon blev som hon var när hon kom hit.. FIna häst, gosh!

Nu ska jag bara CHILLA, fixa mina naglar o sen duscha, ikväll ska vi ut o äta mat med min bästa syster, haha, första lagliga drinken ftw. So. Hade gött!

Not so little

God morgon!

Well, ska ut o rida FInja snart. Znuten får sig ett trimpass i ridhuset också, najs. Sen är jag klar med ridningen för dagen tror jag allt.

Fått en aaapasnygg graman idag, samt en Equipe.martingall, trots att ajg itne använder martingall längre, men får ha den som prydnad, haha. Lite aging cream ( ;D ) och så, haha. Så nu ska jag rida med graman hela tiden bara för att den är snygg. Just kidding, men haha.

Jaja, ni får ha en jättebra dag! :)

18

Yay grattis till mig. Haha. Skitgammal men jävligt myndig, najs.

Don't pick up the phone

Haha jag har väärldens bästa ringsignal insatt på när mamma ringer, ni vet Timberlakes Sexy back? Den låten fast "Yo momma's callin' back, for no real reason but just to chat, she'll spend your minutes talkin' 'bout tha cat, or about how dad has gotten fat, *dududum* don't pick up the phone, it's yo momma, don't pick up the phone"

Hahaha <333


Anyway. Tänkte lite på Nathalie. Trimmade henne idag och var ganska bestämd, är bra på just den biten att vara konsekvent om det så betyder att vi får stå stilla i 10 minuter o va arga på varandra tills hon helt enkelt släpper efter. Det gick bra, men ja, vi stod stilla ganska mycket och va arga på varandra. Jag vill att vad hon än gör så ska hon ha släppt efter för mina hjälper, inte undgå dom, så jag tänkte helt enkelt hålla kvar i båda tyglarna samt pressa ordentlgit med benen tills hon gick fram för det och jag kunde lätta.

Stod i flera minuter stilla då och då och varje gång var jag envisast och hon släppte efter och hon fick massor beröm och gick buttert vidare, haha. Fick fin galopp i bägge varven och SISTA galoppen i vänster varv som hon har svårt i var fantastiskt, ett helt annat rörelsemönster!

Det roliga är att ajg inte vågat riktigt göra så mycket tidigare dagar för att jag trott hon slagit me dhuvudet för hon var känslig i munnen. Hon har med all säkerhet varit det tidigare så det är inte det, men hon har helt nekelt utvecklat tics av det för inte fasen var hon känslig i munnen. Jag höll bestämt och trots att hon slog med huvudet i början o försökte slippa så höll jag kvar, trots att hon gjorde små luftsprång så höll jag kvar, tillslut gav hon liksom upp och gick trevligt i form i alla gångarter (med enstaka protest-halter då ochdå, haha).

Så liten vinst idag, kändes bra. Nu ska hon få vila två eller tre dagar och bara gå i skritten och få bearbeta. Sen kommer jag fortsätta på dethär sättet för det gav verkligen resultat bara på en dag så det kommer ge resultat i längden också. Detta är egentligen min syrras typ av ridning och hon använde sig av den för att rida in Melwin som inte kunde galoppera eller styra åt höger alls, eller ens rida på för den delen) och jag har ridit mycket såhär fast på ett mildare sätt, alltså mer ridning än detta. Men back to basic med Nathalie faktiskt, det behövs.

Det jag ville komma till är att jag tänker itne skriva om varje pass hädanefter (såvida det inte hänt något spännande) för det komemr se ut såhär och jag kommer vara konsekvent och hon kommer inte gilla mig alls och vi komemr säkert stå och skicka mordiska tankar i stillhet till varandra 50% av ridpassen men hon kommer skeptiskt ge efter varje gång och stanna färre och färre gånger samtidigt som jag kommer kunna mjukna i mina hjälper och slutligen få henne att lyssna för väldigt små normala hjälper. Men jag tänker börja nånstans och att bara fixa smågrejer med denhär hästen är inte riktigt på plats, det  kommer sen, först ska ridbarheten fram!

Bara så ni vet. Är skittaggad för alla mina andra är så välridna nu o de är bara detaljer som fattar, ska bli så himla roligt att bita i något, få använda huvudet lite och jobba för något fantastiskt, vilekt denna häst komemr bli.

Då vet ni!

Påväg hem

Fille gjorde en ganska okej runda i 140, felfritt dock men han va lite låg o hoppade inte alls bra. I omhoppningen (Winning round) så rev jag första samt sista hindret. Har lite o jobba på innan skyrup, han blir stark i svängarna o ja vet inte riktigt hur jag ska få till det. Vill få "loss" honom igenom svängen så ja kan lägga på ordentligt med ben innan hindret.

Jaja. Är iaf hundra procent kvalad 150 nu, var det även innan men skönt o ha satt en nolla till. jag är trött efter en skitdålig helg såå nu tänker jag inte skriva mer. Kanske kommer film sen, hejs.

Make no sense

Gud murgun människuuur!

Tänkte sitta på Fille om cirkus en timma o trimma honom lite eftersoma tt han går sista klassen idag och kändes lite småstel igår. Förövrigt har jag huudvärk och blev väckt vid 5 av en fucking geting som BRUMMADE in genom fönstret som är ungefär 5 cm från mitt huvud. Dock var det en god geting för den flög ut igen (vad fan är oddsen?) efter typ 2 minuter, men ah lycka till o sova sen, varenda litet ljud flög jag i luften av och haha, ja. AJA, man up Cornelia.

Skaaa bara käka frukost, o sen ridelirida. Najs bajs. Hade gutt!


Saknar fina Zwiggy, dumma förbannade häst, bli bra nu. JUSTE, vi kollade ju upp henne för jag trodde hon fått en stor skimmeltumör på foten som gått ner i hoven för hon ble ju blockhalt häromdan, men det visade sig att hennes väldigt stora hovbrottsförbening hade GÅTT AV, och nu slitits upp lite mer typ,  så ah... Läget ser väl sådär ut, hon är nog "körd" för i år, men vi hoppas på det bästa. Dumma djur.

Ty jag är en sopa

Haha orkar inte ens uppdatera. Gört ändå.

Nathalie hoppade ju, men hon va mest arg på mig, samt otroligt olydig. Mellan 3 och 4, från en trippel till en oxer, så lyssnade hon inte tillbaka för fem öre så ja fick inte tillbaka henne förrän några meter innan hindret eftersoma tt de va lite trångt på den distansen, och då låg ja redan så apss fel så ja fick stanna henne, sen hoppa hon fint på det, sen blev hon asrädd för paraplyn längs staketet såååå ja missa nästan hindret och det sabbade min distans och fick ta i henne igen innan o då blev hon riktigt sur. Nae, nu behöver hon faktiskt sättas på plats. Stryker henne i morgon och bara trimmar, samt att hon får vila några dagar nu när vi kommer hem och bearbeta allt, och sen ska hon faktiskt påbörja operation lydnad, haha. Jaja, hoppa fint gjorde hon iaf!

Sen fille.. an var SÅÅ fin på framhopp men ja missa den lilla detaljen att jag inte gjorde exakt rätt innan hindret, ajg på nåt sätt höll lite lite i munnen hela tiden och ja vill gärna komma där jag är klar istället för där jag håller lite i honom, så allt blev liksom en milimeter fel, även om han var fin. Rev FYRA hinder. Ja. Ni fatar själva. Va lite undertempo för jag är en jävla sopa, och så river han med 2 mm ungefär. Ae lite slarvig var han men jag vet exakt hur jag ska göra i morgon, så då nollar vi nog ;D haha. Nu orkar jag itne mer, måste bearbeta hur otroligt kass jag är och inte göra om det, hihi. Hejdå!


Stay with me

Good mornin' mates!

Är v'l cirkus knappt 90 starter i 120, o sen är jag i princip först med Nathalie i 130. Ska prova nytt bett samt ta bort sporrarna, samt även byta sadel tror jag, om den andra ligger bra. Tror det kommer gå i princip garanterat bättre än igår.

Fille går somsagt i början av 140 också. Det är en A0a, men satsar på en nolla med några svängar möjligtvis. Tänker inte satsa för nån extrem seger men kanske tar in nån sväng typ, men vill helst bara gå nolla.

Well, det är väl det :D Ska dricka upp min underbara smoothie och sen gå ut o gå med djuren! :)


HUbbabubba på promenad med mig igår! :D

Work it harder

Yo ma bitchaz. Sorry, måste droppa attidyden. Jag är skitsnäll. Puss.

ANYWAY. Har gått med bägge hästarna, Nathalie fick en jättelång sväng, fiiina vägar här! Fille fick också en lång, men han har gått typ två gånger mer idag än hon eftersoma tt han inte reds.

Well, i morgon är det 130 med Nathalie och 140 med Fille. Är i princip först eller i början med bägge för båda är efteranmälda haha. Skönt!

Fick höra en jätterolig grej förut också, som jag blev lite glad av. Via kontakter så hade någon fått höra m mig som tränare och ville komma redan nästa vecka antagligen! Hur roligt som helst verkligen! 

Har itne så mycket mer o säga, haha. I morgon hoppas jag att bästa finaste gulligulligaste pluttituti momsigomsi bella underbar mannerson kommer hit och kan fota lite (a) eheh. 

HAJDO.

Filmen

Här är filmen från idag. Ni får ha ltie överséende med oss. Jag har det iaf, haha. Jag är inte alls nöjd när jag ser rundan men jag vet att jag inte kunde göra så mycket mer.Hon var mycket starkare än det känns och detta har o gör amed att jag inte riktigt hittat några knappar och att jag satte påe tt bett som hon blev ovanlgit stark på, senast igår var hon ju jättefin i munnen på ett vanligt bett, men ja.

Hon rev planket, 3an, jag tog i henne o la in ett extra språng som man tydligt ser. Det är egentligen anledningent ill att jag vill hoppa 130 istället, för på 120 så blir det väldigt lätt att man tar in ett till, för det är så lågt så det skiter sig ju inte ändå.

Sen för o få till detta så vill jag ju gärna spänna bågen längr eo kanske hålla ihop henne mer, men jag grejar inte det än och hon blir arg på mig för jag trycker väl på fel knappar såhär tidigt in i vår "bekantskap" ;D Såå jag låter henne rulla lite istället. Vilket kommer se bättre ut i morgon med ett lite skarpare bett, idag är hon så svårstyrd o stark så de ser lite värre ut. Men ja, ha överséende, och tänk på att det kommer bli bättre. Tror hon kommer bli sjukt bra dock, tror på jhenne! Fina häst! :) Syns inte helle rmen jag försökte klappa henne efter flera hinder, duktig tjej.


Debuten avklarad!

Phew. Nu har jag hoppat Nathalie 120.

Satte på henne ett tredelat fullcheck bett idag, första gången, haha. Har en erfarenhet av att dom brukar bli starka på det men ville inte att det skulle glida så ja. Hon blev stark. Så pass stark att ajg inte kunde rida henne i form mellan hinder utan fick ge upp litegrann och istället sitta ganska stilla o försöka styra.

Detta är självklart ett kommunikationsproblem, men i morgon så ska jag prova ett babypelham, och även då sitta väldigt stilla och vara mjuk, vill itne bråka nu. Så ska hon få en hel måånads bråk när vi kommer hem, utan tävlignar, haha!

Så vi kommer efteranmäla henne i morgon, 130, och även 130 på söndag. Först hade vi tänkt ha med henne till Skyrup om två veckor men vi skippar det och låter henne istället hoppa tre dagar här. Inte värre än hård träning, hoppar ju fram ytterst lite utan rider mest fram o tar några enstaka språng så hon blir uppvärmd.

Men jag är jättenöjd, det kommer bli en jättefin häst! :) film kommer sen!
How it feels

Goood morgon!

Har varit ute på en ordentlig promenad med båda djuren, samt besiktigat båda. Nathalie är så snäll och härlig, förutom att hon i princip skenar mot, stallet, haha, fört får jag  dra henne framåt o sen när hon fattar att man är påväg hem så öörnöörn. Fille är verkligen taggad och det är en högtalare precis i ett hörn man passerar, ja, jag har stepp-dansat för o inte bli trampad, han är så sjukt ljudkänslig så de är stört, erkligen livrädd blir han, flippar totalt. Sen ska jag ju inte påstå att det hjälpte att en (fux) ponny sprang som en idiot i en hage precis bredvid, haha. Jaja, avklarat nu, phew.

Nu äre ganska många i 110, sen har jag typ 50 nånting med Nathalie, så jag går väl o går den banan o sen knoppar jag henne osv, deeet blir nog bra :)

Take you home

Så! Tja!

Framme i Eksjö nu. Fint ställe, mysigt o härligt, bra skrittvägar. Hemska boxar, haha, jag avskyr skjut-dörrar, eller rulldörrar eller fan det heter, det går inte o hänga nånting typ för allt fastnat o allt är ivägen, sen så är det TORV, hemskt haha!

Annars funkar allt finfint. Har trimmat båda, Nathalie var fin, bettet åter igen lite långt, ett rakt ägg-bett, så i morgon tar ajg ett tredelat fullcheck så de inte åker runt så mycket, de få rhelt enkelt bära eller brista, är ju bara 120 så lär inte gå allt för fel. Men hon kände mjuk och fin och ja, relativt sammarbetsvillig.

Så ur lydnads-syn så var det en fröjd att hoppa upp på Fille, fina fille. Bara trimmade igenom honom i en såndär otroligt underbar form, FRAM direk toch TILLBAKA direkt skulle han, en gång skulel jag öka lite fler steg, brukar vanligtvi bara öka typ 4-5, då la han av världens brall o hahaha så söt. Annars lite bakdelsvändningar osv, fina fina hubbabubba. Nu har dom fått maaat och ska sen gå o ge dom kvälls-höet. Hihi.

I morgon går Nathalie 120, och Fille går ingenting :)

Höörs kanske later!

Eller gonatt!

Never meant to grow up

Mornin' y'all!

Ska rida Finja idag, lite i ridhuset, that's it. Sen ska aaallt putsas och packas osv. Kan även meddela att vi hittat vår kamera, som vi tappade bort innan vi åkte till Halmstad, därav inga filmer därifrån. Fy så skönt, haha.

Well, det är väl det.. Later! :D

I'm not a robot

Yo bitches.

Znuten fick en ordentlig tur i skogen, hon var jätteduktig och jättesöt. Najs.

Tog in Zwiggy från hagen.. .blockhalt. VA I HELVETET. ASSÅ. ORKAR INTE. Ska väl inte uttala mig så mycket om det innan vi kollat upp det ordentligt, men hon ahr en stor knöl ovanför hoven, alltså på .. sidan av karleden, vad fan det nu heter. Mellan kotan och hoven alltså, på utsidan. Som en stor böld, och då menar jag inte en liten jävla knöl utan det är verkligen jättestort.

Den har växt lite lite hela tiden under typ en månads tid, och enda anledningen till att vi inte kollat upp det är för att den dumma hästen har bockhov på den foten och har alltid och kommer alltid se jävligt konstig ut där, men hon har inte varit blockhalt tidigare så nu måste vi kolla upp det så fort som möjligt. Vi har ultraljudat och allting på dendär förbannade hoven/benet men ja vill åka nån annanstans än hästkliniken utanför norrköping, för tror faktiskt de går o göra bättre.

JAJA. Nu rä ajg sur. O har massor o göra i morgon, eftersom att vi åker till Eksjö då. So, gonatt.

Now it's done

Sooo!

Har ridit FIlle och Nathalie. Fille ut i skogen, han är så SÖT, han verkligen bus-hoppade, gjorde jättestora och för första gången också KVICKA språng, värsta bus-hoppen, hahaha, sjukt pigg. Så det gick braaa. Nathalie provade jag Flippan på oh det kändes egentligen rätt bra, men ska ta itu med det efter tävlingen om ens då, kommer rida på vanligt bett ett tag hädanefter, o kanske variera mellan olika vanliga, som jag alltid gör på alla andra osv.

Men fasen va härlig hon är ändå, i all hantering, världens goaste häst! Tror verkligen att det blir otroligt bra när jag får över henne på min sida och vi lyckas sammarbeta lite bättre, haha, även omd et inte alls går dåligt nu så ser jag massa lösningar på alla problem men kan helt enkelt inte ta itu med allt smatidigt nu, och vill inte råka med hennes underbara intsällning till hinder.

Skaaaa rida Znuten snart, skogeliskogen, och sen Finja. Hih. Hajdo!

Become someone else

Morrn ppl!

Well! Idag ska FIlle få en runda i skogen. Galoppera lite ordentligt men inte göra honom allt för trött.

Finja ska skrittas lite i ridhuset, kan nog trava lite med :)

Znuten får också en runda i skogen, blir nog ltie åt galopptränings-hållet med henne.

Nattis ska jag känna på i ridhuset, ska prova Flippanbettet. Vill bara få en känsla av hur det funkar sen får hon en runda i skogen, ganska lätt sådär, hon måste få slippa se ridhuset lite innan tävling tänkte jag :)

Angående helgen så kommer nog FIlle få gå två 140, en på lördag också. Han går alltså antagligen två 140 i helgen. Nathalie går 120 på fredagen, vilar lördagen, och går någon klas på söndagen som jag inte bestämt än, den baseras helt på hur det känns på fredagen! :)

Dags o gå ut nu, ha en bra dag every1! :D


Tänkte jag skulle satsa på denhär stilen i hegen, verkligen försöka hita dendär spänsten och graciösiteten? är det ens ett ord? Haha, gaciösitetelitetääään! För visst ser det behärskat och smidigt ut? jag är så nöjd med detdär kortet, visar min ridkunnighet till 100 <3
RSS 2.0