Bra dag

Hästarna har gått helt okej idag!

Lite trouble med fuxen men det löste sig lite senare. Resten har gått asbra! Nasse, Zwiggy och Carro har hoppat lite! Hm, fille finja och nathalie gick ju i morse och det var dom! Duktiga allihopa, kommer filmer om några dagar typ för jag hittar inte sladden nu och i morgon och övermorgon hinner jag inte. Bloggen kommer nog ligga lite halvlågt faktiskt..

Ska i morgon lämna tillbaka fuxen runt 10 o de är massa fix med det, sen ska jag väl hinna rida någon häst eller två men får se om jag hinner det, för sen ska jag åka till Linköping och bellybutton somsagt o tillbringa nyår där. Verkar bli tradition av dedär, hon va här last year! Nice. 

Så ja.. de blir lite som det blir! ber om ursäkt i förväg iaf haha. 

Feel good

Har ridit tre hästar, Fille, Nathalie och Finja. Fille var pigg men skuttade lite småhiner och studds och var duktig!

Nathalie gjorde samma saker, och var jättefin i slutet! 

Finja fick hoppa några lite högre språng, eller well, typ 125 lite drygt o ett 130 utsprång ur en kombination, men dom är ju inte helt igång än så man gör det inte så svårt o maffigt. Men det var en stor skillnad på Finja sen jag sist hoppade henne för några månader sen och hon känns sjukt mycket bättre! Jättekul! Kommer film på henne sen! :)

Tidigt

Eller, inte överdrivet men 05:45 en söndag räknas som tidigt! Gick upp o fodrade tidigare än vad mamma fodrar så ja kan komma igång o rida lite snabbare. Ska snart ut o fixa ridhuset o bygga upp studds osv för typ alla utom Carro ska studdsas!

Men samtliga 7 hästar ska gå, samt Olle då men, ja, han räknas ju inte :D Lustigt när han liksom står kvar här, blir automatiskt att man räknas honom haha!

Den 2a Januari så kommer en "gammal" häst tillbaka i några dagar, Znuten! Hon ska vara här medans ägarna är i Fjällen! Superkul ska det bli o känna på henne igen! 

Så det blir ett snabbt byte, den 1a januari åker fuxen hem igen. Jag får försöka tajma dedär bra för på måndag, i morgon, asså den 31e så åker jag till linköping o ska fira nyår med bellybutton (gabriella), o kommer hem den 1e, så... jag får försöka hinna hem helt enkelt!

Znuten i grevagården förra året!

Gogo

Fick iaf 6 hästar ridna på kvällen, 6 av 7! Mycket mycket hjälp av Ronja och Victoria som jag tackar så mycket för, hade inte hunnit annars, än mindre orkat!

Nathalie var superduperfin, börjar komma igenom lite nu och ska få studdsa i morgon!

Nasse var aspigg, haha så han fick lite skäll för de han höll på med idag äre itne så många som kan sitta kvar på o då är det dåligt så så fick han inte göra, så det slutade han med och blev en duktig häst istället!

Fuxen var ett fuxsto.

Finja bråkade jag lite med för hon går på dubbla spår i galoppen konstant, lyckades inte ens få henne rak efter en jävla massa slit och två svettiga varelser (jag & hon asså) men fick igenom litegrann typ ibland så de kan bli bättre i morgon.

Zwiggy hade jag ett hål för långa läder på o orkade itne korta, samt sporrar som jag iten tagit av från Finja, visserligen vinklade nedåt o längst ner på foten men de va en del studdsipuddsi idag, haha. Men hon skötte sig egentligen super, skänkelvikning snett igenom i galopp och hålla rätt galopp var lite överkurs då hon knappt kan galoppera ett varv i rätt galopp utan o byta på fram några gånger haha. Men hon är bäst ändå.

Victoria red Fille och det såg riktigt riktigt fint ut! Ska studdsa typ samtliga hästar i morgon så det ska bli spännande, tar kanske något språng i någon serie lite "högre" med dom som är redo för det också :D

mhmmm

Sorry!

Haft lite mycket o göra typ! Hade en kompis som sov över och de drog ut satan på tiden så kom inte ut i stallet förrän typ.. halv 12, o då vare bara o fixa hästar in o ur skritten o sen ta emot Ronja som kom för o hjälpa till lite samt klippa en häst!

Så nu är Fille korthårig och fin iaf! Inga hästar ridna än, men vis ka dra igång direkt efter maten! Ronja för skritta fram och skritta av samt göra iordning hästana osv! Samt att Victoria kommer och rider Olle och jag ska höra om hon vill rida Fille också! Så det blir super, ja ska helt enkelt försöka hinna 8 hästar idag utan o ha ridit något alls. 7 är det ju bara förresten, Olle är ju såld typ :D

Igår var jag på House of pain i norrköping o slängde i en metallgrej i armen! Dermal Anchor om jag inte minns fel, pang in bara! Va otroligt fascinerad av processen haha, skitkul o se hur dom liksom "borra" hål i huden o skar bort en rund "köttbit", o sen liksom lirkade ner en avlång bricka under huden, haha ascoolt! Gjorde ganska ont när de liksom skars hål i huden men ja satt mest o skratta o tittade nyfiket :') Ae badass är jag.

Lite orolig dock för det kommer itne finnas något stopp för mig haha. Ska ha flera till sånahär framöver och sen ska ja ju bygga sleeve över hela högerarmen, inte på en gång såklart men allt eftersom :D underbart, beroende, så jävla kul!

Smycket ska såklart ändras men de va inet o välja på somm läksmycke :D

eheh

bloggar inte mer ikväll, fyra hästar ridna på morgonen osvosv, tjiao!

Klara allt

Tycker det är soft på bett-fronten u i bloggvärlden, känner inte något extremt kaos, så jag ska inte ändra på det!

Men ändå ta upp det lite, men väldigt basic och kort.

Helt enkelt tycker jag man ska kunna rida alla hästar på vanligt tränsbett, i all ridning, även hoppning. Jag skulle inte säga detta om jag inte visste att jag kunde det på alla mina, och jag har ganska olika hästar. Däremot skulle jag inte tävla samtliga på vanligt bett, då jag vill göra chansen att vara felfri så stor som möjligt och då kan det finnas bett som passar varje häst bättre osv, you know the drill. 

Det är egentligen vad jag vill ha sagt om bett, att det ska gå med vanligt bett på alla hästar,även i hoppningen. Det kan ta lite längre tid o vara jobbigare men kalrt det ska gå och det ska gå i form. 

Folk tycker att ju duktigare ryttare ju starkare bett kan man använda, jag tycker nog tvärtom. Ju mer orutinerad du är ju mer hjälp med form och lydnad behöver du och kan sätta på ett skarpare bett. Då kommer vi till punkten om att det blir fysiskt skadligt för hästen, men tänk efter lite, det finns precis lika många "duktiga" ryttare som är hårda i handen som det finns orutinerade som är. Nästan så att de lite mindre "duktiga" och erfarna är mjukare i handen för att dom är ltie osäkra. 

Yep, betsla upp är för nybörjare. 

Haha, lite så! Däremot är pessoabett aldrig okej, kommer aldrig ändra mig och tänker hata det i all oändlighet och ha väldigt lite respekt för den som rider igenom hästen ordentligt med ett pessoabett :( Iaf just i stunden, om det visar sig vara en person jag gillar förövrigt, haha :( Fy.

Intressant dag

Idag händer det lite grejer, jag är jättenyfiken haha!

Först kommer Victoria vid 9 och jag får ridhjälp med två hästar, så då blir 4 klara, de andra fyra ska nämligen vila idag :') Så det blir perfekt! Så vid halv nio ska jag ut o släppa ut de andra fyra i skritten.

Vid halv 1 senast ska jag åka till stan och klippa håret samt färga det, o efter det ska jag till Lucky 7 o se vad som erbjuds! Någon form av piercing blir det antagligen haha, såvida dom inte gör den jag vill ha så... blir det kanske något annat :D Har nämligen aldrig piercat något förutom öronen när jag var typ 10 o dom har vuxit igen haha. Så det blir kul, finns inte den piercingen så gör jag en snabbis tatuering som jag tänkt på ett tag, lite kul sådär. 

Jaja, dags o gå ut o sätta igång! :)

Fyratusen?!

Haha råkade precis höra morsan säga att min internationella licens för nästa år kostar fyra förbannade tusen kronor, det är ju helknasigt! Vilka jävla pengar. Då lägger vi på en sadel för 40k, träns för kanske 7-8k för en bunt hästar, stövlar cirka 5k, Annan utrustning typ minst 15k sammanlagt... Och sen en häst eller sjutton på det! Vilken jävla sport det är.

Ska börja golfa.

Superduper!

Olle gick igenom besiktningen är typ såld, kontrakt ska bara skrivas på! Det är helt fantastiskt och jag har verkligen svårt o se något sätt det skulle kunnat bli bättre på! 

Jag red Nathalie medans Victoria red Fille. Joggade fuxen lite sen också, men ganska kort då allt känns så himla bra med henne just nu så vill låta det sjunka in ända in i bakhuvudet haha. 

2 Done

Zwiggy och Carro är ridna. Zwiggy fick gå i skogen men hon är den enda som får göra det, det är för halt faktiskt, när man ändå har ridhus. Carro reds i ridhuset och överraskade verkligen positivt! Hon hoppade nämligen 4 hinder i rad! Inklusive en ganska snäv linje och en kort sväng från kortsidan! Otroligt duktig och hon var typ 1m över varje hinder då två av hindrena va helt nya för henne, superduktig! 

Snart kommer veterinären HIT (världens bästa sandra på hästkliniken) och besiktigar Olle och böjer Nathalie. Det var nämligen för halt för oss att åka iväg härifrån.

Sen skulle Victoria hjälpa mig med hästarna även idag, så jag har 6 hästar kvar men behöver nog bara rida 3 om jag har tur :D Kan inte förklara nog hur otroligt bra det är att ha ridhjälp åtminstone ibland, helt fantastiskt haha.

Fina Linda bara någon vecka efter att jag köpt henne! Snart kommer bebisen :')

Att ha hästen igenom kroppen

..Så att säga. Jag tycker på tok för många fokuserar på lydnad trots att hästen inte är igenom kroppen. Självklart är basic lydnad A och O, men väldigt många nöjer sig där och hästen går där i spänd form och stela bakben.

Själv lägger jag alltid en 5-10 minuter i början av varje ridpass i skritt och trav där jag enbart mjukar igenom hästen, överböjer, flyttar för skänklarna, kortar dom och länger dom i halsen och ser till att dom kan komma riktigt lågt och riktigt djupt. 

Får alltid lite kli i fingrarna när jag ser folk som bara börjar rida igång hästarna direkt på lösa tyglar, det finns undantag, typ unghästar och vissa andra (Vet att Zwiggy fungerade bra på tävling om jag lät henne galoppera på lösa tyglar ett kort pass innan varje start, dvs att jag gjorde det tidigare på morgonen varje dag).

Men ni förstår poängen. Ha hästen klar i skritt innan ni börjar trav, osv. 

Way with words

God morgon!

Ska om några minuter bege mig ut o börja rida. 7 hästar ska gå idag, och jag får nog lite hjälp av Victoria i eftermiddag, men bör nog rida en 3-4 nu på morgonen ändå.

Zwiggy, Fille, och Nasse ska få gå ut i skogen, såvida det itne är isgata precis överallt men ska ge det ett försök.
Carro, Olle, Lady och Nathalie ska gå i ridhuset. Samtliga mest trimmas igenom lite, eller Olle går förhoppningsvis igenom veterinärbesiktningen idag och då blir han såld och då är det inte jag som bestämmer om han ska trimmas eller inte :D En häst mindre, skönt!

Dock kommer han kanske (vet int ehur det blir än) stå kvar på gården som stallgäst, vilket inte minskar antalet hästar, men ridningen minskar lite iaf!

En till bild på Fille som jag fått från elin andersson. Detta var i.. vad det nu heter, i 140 som Fille kom tvåa i och Finja 5a :D Bra dag!

Tävlingar

Är inte så insatt i tävlingarna framöver faktiskt, får plugga på lite! Men jag vet att vi ska till Helsingborg i början av Februari där. Och köra någon genomgångs-tävling innan, antagligen i Mjölby typ 19 Januari eller vad det blir.

Dock verkar det som att det blir 5 hästar som ska med till Mjölby, har itne kollat klasserna men tror de va från 1m till 130 kanske? något sånt. Då ska iaf Nasse, FInja, Fille, Zwiggy och Nathalie. Nasse ska gå typ 1m, Zwiggy 120 och de andra tre 130. Det blir ungefär som en uttagningstävling som avgör vilka som är redo att gå GHS-kvalen och därmed hänga med till Helsingborg.

Men det är lite pill med o få till det, skulle behöva en som kör trailer och lite "medhjälpare" haha, så vi får se hur pass bra det går o ordna!

Fille :') Bilden är.. jag vet itne vem den rä tagen av, men fick dom av elin Andersson nyss, men såg henne på en bild samtidigt som mig så jag antar att hon inte fotat dom själv, haha.

Effektivt!

FIck somsagt hjälp av Victoria idag! Vid halv 4 började ridningen och vid halv 7 var vi klara, då var 6 hästar motionerade och färdiga! Helt fantastiskt!

Jag red Lady (fuxen som är här under någon vecka), Nasse och Finja. Lady var fantastiskt duktig, känner stor skillnad efter att jag bråkade med henne häromdagen. Nasse var riktigt busig haha men superfin på slutet. Och Finja var pigg men lite "överbetslad", har ett hackamore med kedja över näsan istället för det vanliga lädret, dock har jag tjockt ludd över men hon gillade det itne när det kom hinder i bilden också. Men nöjd ändå!

Victoria red Fille, Nathalie och Olle. Samtliga såg jättefina ut och det är så otroligt värdefullt att få ridhjälp såhär!

Så jag är ruskigt nöjd, och är fortfarande glad över Carros stora framsteg idag, hoppad med ryttare och allt!

Fina Rosa..

Några kvar

Som ni sett på videosarna så har jag ridit Carro och Zwiggy. Nu är det bara 6 hästar kvar, haha!

Snart kommer Viktoria hit och rider lite! Då blir åtminstone 4 hästar ridna, ska se om jag kan låta lite trevlig o höra om hon vill rida ytterligare en :') åh är helt salig, ridhjälp <3 Då ska hon isåfall rida Olle, Fille och Nathalie tänkte jag :') Men det är mest önsketänkande, men två stycken skulle hon hjälpa till med iaf, så rider jag ju en samtidigt så det blir dubbelt så mycket gjort!

Innan jag tvingas se mer av en extremt kass och jobbig jävla film med jack-sparrow killen, uhm... orkar inte googla, jag vet vem det är men har hjärnstopp atm.. så ska jag iaf ut! Hade!

Dagens pigg-zwiggy

Haha. Här är från idag när jag hoppade Zwiggy lite! Första gången hon hoppar enstaka hinder, ahr hoppat lite studds innan osv, ugnefär 5 månader en hon hoppade sist tror jag! Hon är ju lite pigg o studdsig haha och det går itne o ha så mycket ben på för då säger det poff o hon är någon helt annan stans på två sekunder haha. Men jag tar det för vad det är och fortsätta träna henne haha. Cphäst.

Men titta på hennes framben! Dom är betydligt bättre än innan, hon har alltid haft hängande framben och liksom hoppat med huvudet rakt fram o benen under sig, nu är hon mer ihop i språnget, och då är det liksom första hoppningen, hon slänger sig ju mest över hindrena haha, ska bli kul o se hur hon hoppar när det b lir större och lugnare språng! :)

Carro debut-hoppar!

Idag hoppades Carro uppsuttet för första gången! Kul :) Förutom att hon stod lite på bakbenen i början så skötte hon sig super verkligen. Hon ställde sig upp en gång till efter det so syns i videon me då hann jag slå till henne mellan öronen när hon reste sig och det tog hon jättebra och försökte inte mer! Superduktig, ska hoppa någon oxer eller så snart också och ska bli spännande o se hur hon hoppar :D


Kort samt långsiktiga mål 2013

Fight: Fille får en chans nu, vi ska se om han skärper till sig lite och kan prestera bra i 140-150 under denna säsong. Sen egentligen oavsett resultat så kommer han nog säljas till hösten/vintern. Men tills dess handlar det bara om att stärka honom och ligga stadigt i just 140-150 klasserna. Ser väl gärna att han går SM också.

Nathalie K Det är basic lydnad som gäller för hela slanten ridmässigt på henne, börja om lite fint, ligga i 120-130 och få fina rundor och öva in oss, så får hon vänta lite med 140. Men målet är SM om allt går som det ska, annars 145 i början av utomhussäsongen.

Finja S Det är bara att sätta kondis och muskler på henne nu, och hålla henne jävligt glad, haha. Hon ska inte få träna för någon förutom vid enstaka tillfällen då jag vill ha någon åsikt av Pether Markne t.ex. Annars satsar vi även på SM och sedan stadiga 140 resultat så får vi se om det blir något 150 i sommar.

Zwiggy Det är ju kondis som fattas på henne nu då hon vilat ett tag, men det kommer. Hon ska sakta och säkert vänjas in vid att hoppa hinder och hon ska få rutin, träna mycket och tävla lägre klasser. Hon kommer nog gå 120-130 hela våren och inte gå up i 140 förrän sommaren. Så jag tror inte vi satsar på något SM med henne inomhus.


Det var tävlingshästarna om jag inte minns fel. Carina och Irma (som 2013 blir 5 år gamla) ska vidareutbildas och den vars språng jag gillar bäst och som jag fastnar för mest, kommer vi behålla, och den andra säljas. Båda hästarna är garanterat riktigt bra hästar, då dom är köpta för att vara just det, men vi får se.

Igång igen!

Nu är det minsann den 26e december, och jag ska dra igång o blogga igen! Tror uppdateringen kommer öka och jag ska försöka vara lite mer kreativ.

Senare ikväll blir det ett typiskt men antagligen obligatoriskt julklapps-inlägg, haha. 

Under dagarna då jag inte bloggat har jag gått på superspeed, gått upp 6 varje morgon och fodrat så jag kan komma igång med ridningen lite snabbare. Ridit 6-7 hästar varje dag och haft asroligt! Fått hjälp av Viktoria nästan varje dag med att rida Olle (det är hon som ska köpa honom och han ska besiktigas i morgon) och hon har även ridit några av mina andra hästar och varit till stor hjälp!

Jag har sparkat igång Nathalie, som typ dubblat si kroppsvikt, men är inte ett dugg tjock utan hon har satt extremt mycket muskler under vilan genom att få vårat jättebra foder och gå i skritten och verkligen ta åt sig av den stenhårda träningen som jag avslutade med. Det är på riktigt en helt annan häst kroppsmässigt, hon har mer hals än Finja och mer rumpa än Zwiggy, jag skämtar inte, ser nästan lustigt ut! Ska försöka fixa bild idag.

Idag hade jag tänkt hoppa Zwiggy lite, så det blir film senare idag också, jag är jättespänd på hur det ska gå, men har noll förväntningar på henne då det antagligen kommer gå ganska fort och hon kommer nog itne hoppa igenom kroppen direkt, men det är värt ett försök!

Nu är det time för mig att gå ut o sätta igång, ha en bra dag!

Fuxen

Här är en film från dagens lilla hoppning med en "elevs" häst. Den är här under en vecka då hon är hemma i Norrland över jul. Väldigt väldigt trevligt språng har den men krävs lite ryttare för o rida den, samt att den bara är 157 ungefär, så den är liten. Men hoppar väldigt fint och med bra teknik och jag gillar den faktiskt, trots färg och kön! 


Nasse 120 oxer

Som titeln säger, hoppade Nasse idag. Fantastiskt duktig är han, syns inte men hindret är i princip riktat rätt in i väggen och han gör det så bra ändå. Otroligt duktig, han är bara 4 år, men 120 ska det ju övas på nu då han blir 5 nästa år! :)


BLOGGPAUS

Yep. Suger på att blogga atm, men det blir ingen långvarig paus. Tänkte låta den vila i några dagar bara, så den är nere fram tills efter jul. Den 26e bloggar jag igen. Med undantag för eventuella nya videos jag gör som kommer ut direkt under tiden dne är nere.

Under tiden kan ni kommentera detta inlägg med förslag på vad ni vill ha för ändringar tills den lilla nystarten. Kan tänka mig att ändra en hel del om jag bara får lite inspiration och förslag. Dock INGA - JÄVLA - UTRUSTNINGSINLÄGG.<- punkt.


So, see ya den 26e December igen!Sweet lemonade

Yo. 

Red Zwiggy samtidigt som Viktoria red Olle i morse, hade satt upp en studds serie och lite studds och travbommar. Zwiggy var ovanligt duktig i början faktiskt, lite studdsig o krullig mot slutet men det får man ta, det gick iaf haha.

Sen pgav olika saker har resten fått stå, faktiskt inte "inte orkat" någon utan dom behövde stå idag, har iten tid nuu elle rork o förklara varför men vi tar det soe other time!

Nu ska jag snart ut o ta emot Carros lilla fux! Den ska vara här i typ en vecka då hon ska fira jul på annan ort, haha! Så det ska bli rooligt, kommer nog någon film eller två så ni får se hur den ser ut, om jag får lägga ut film såklart, ska höra med henne.

Så well, vi höres!

Skrittmaskinen och träning

Skrittmaskinen är helt klart en av våra absolut bästa investeringar. Den är fantastisk och samtliga hästar som rids eller över huvud taget är äldre än 3 år och inte är skadade, går där varje dag, i 45 minuter. Vi har cement i den, dvs hårt underlag, vilket enligt mig och well, dom flesta, rä betydligt bättre än mjukt underlag. Hästens ben stärks av att motionera lätt på hårt underlag, så bara genom skrittmaskinen får mina hästar röra sig på varierat underlag.

Dom går där 45 minuter varje morgon, även de dagar då de rids. Skrittmaskinen är inte ISTÄLLET för ridning, men det underlättar för mig då jag kan rida en häst riktigt hårt en dag, och sedan med gott samvete låta den vila dagen efter och ta in allt vi gjort dagen innan och den får ändå röra på sig den dagen utan att jag rider. Mina hästar hade gått betydligt oftare om jag itne haft skrittmaskin.

Jag tror ju inte på dethär att prompt rida hästarna varje dag, för mig är det viktigare med kvalitet på passen, rider itne mina hästar efter att dom fått kraftfoder runt 7, och hinner jag itne innan det så är det ingen panik, för ajg vet att jag red ordentlgit dagen innan och jag får ändå ut mycket av den oplanerade vilan pga det. Red jag bara kort eller itne alls dagen innan så får jag ju självklart tänka på det den dagen och helt enkelt prioritera den hästen före så den får gå, men ja, ni förstår.

Mina hästar går en 5-6 dagar i veckan, ibland 7 dagar i veckan och ibland 4. Det beror liksom helt på hur jag tränar dom. Jag tycker inte om att planera ett strikt schema som ska följas träningsmässigt, jag funkar itne med det. Det är verkligen inte fel att göra så för det funkar nog för jättemånga, men inte för mig. Jag har ganska bra koll på vad mina hästar gör och itne gör osv och jag tar dom framåt i utvecklingen så jag klarar mig bra utan.

Det är också möjligt att mina hästar skulle uppnå större och bättre prestationer om jag följde ett strikt schema, men då skulle ajg inte tycka det var kul att rida, och då förlorar det all charm på något sätt. Det är ungefär som att jag nänt tidigare att jag skulle inte hålla på såhär om jag behövde mocka alla boxar varje dag. Det kan låta bortskämt och jag förstår det, men det är helt enkelt så. Jag gör resten, men dethär med att mocka är och kommer inte bli min grej, jag är ganska br apå det men jag får psykbryt. Plus att min mamma faktiskt gillar att mocka, haha, ni kan fråga henne själva om ni undrar. Jag hjälper såklart till, men inte alla boxar.

Jaja, nu spårar det lite här, så det får räcka nu! 

Skulle passa din dawg

Haha god morgon!

Ska ut o fixa lite nunu. Idag ska somasgt Olle, Finja, Fille, Zwiggy, Nasse och Carro ridas! Viktoria kommer och rider Olle i skogen tsm med mig och Nasse. Sen i eftermiddag kommer Ronja och ska klippa Nassemannen, men först ska vi avklara några hästar, hon kan skritta fram Finja medans jag rider någon annan, och sen gå eller skritta av den, har ju inte så många jag vill slänga upp en 12åring på bortsett från Olle och Nasse som då blir ridna innan, men Finja kan man skritta på, hon är typ ett ök när man inte tar i tyglarna på henne haha.

Fille är egentligen ganska snäll men han kan va lite bakskygg, vilket gör att han ibland kan springa iväg framåt eller om ryttaren är i obalans så kan han spänna sig och springa iväg, så jag vågar inte chansa.

Ska ut o släppa hästarna i skritten nu, och rida någon medans de första gänget går där!v--  Challe innan han åkte till kliniken häromdagen, i Wirres gamla vinst täcke! :')

Thanks for the memories

Hej!

Nasse var lite pigg idag, i morgon ska han äntligen få komma ut i skogen! Har ju varit på gränsen till farligt när de varit så jävla halt, o har man då ridhus så rider man helt enkelt där sålänge, när man faktiskt kan.

Fille var som han är nu i början lite stel, o lite pigg, men duktig ändå! Viktoria (med C elelr K vet jag inte haha) red Olle och det gick braa! Finja och Zwiggy fick vila! O så red jag ju Carro i morse.

I morgon ska Viktoria rida Olle i skogen och jag hänkar med Nasse, Zwiggy, Finja, Carro och Fille ska motioneras i ridhuset! Kul :D Får iaf hjälp med en, vilket är super! :)

Carina van de Zuuthoeve (eller nåt)

Igår hjälpte Johanna mig med Carro, det kändes aaasdåligt, jag som blivit jättemodig blev jätte osäker o det gick itne alls, ville itne riska att bli osäker igen för de tagit så jävla lång tid o bli såhär stadig igen, så jag typ sa att nae dehär får nån annan göra, jag klarar det inte.

Idag, gansk apeppad av att Eamon Hickey hoppat upp barbacka på irma o skrittat och travat och stått (!!!) på henne, så tyckte jag väl att jag gott kunde rida på fyraåringen som faktiskt är relativt inriden haha.. Och det gjorde jag, linade henne lite innan bara men sen red jag "fritt" helt själv i alla gångarter i alla varv! Hon småstegrar lite då och då, vilket hon gjorde ganska ordentligt en gång från galopp, men grejen är att hon är ganska korkad, haha, så hon är vekrlige inte dum utan hon är bara genomtrög så hon fattar itne o då gör hon så, men de va bara o smacka på framåt så gick de super sen! Riiiiktigt jäkla fin häs alltså, vilken känsla!

Hon är känslig för hjälper och kan tillochmed styras ganska bra nu, superduktig!

Ska bli kul, ska börja hoppa henne ganska snart så ja får lite gratis sug där!

Kul, ville bara säga det, nu ska jag ut o rida hubbabubba!

Fantastiskt

Har tyvärr inga kort att dela med er.. Eller egen erfarenhet, men Mamma var ju nere med Irma hos Eamon Hickey idag... Han ahde arbetat henne lite i ridhuset först, sen tagit in henne i stallgången.. i grimma... och hoppat upp... barbacka.. och ridit i skritt och TRAV fram och fucking tillbaka i stallgången, och sen ställt sig upp på  henne... simple as that. orkar inte, är helt... VA. helt jävla sjukt, nu förstod jag att bara med lite rätt attityd så skulle det gå o rida på henne, men barbacka.. i grimma.. haha det är ju helt jävla sinnes, de tär ju inte .. klokt haha! Vilket jävla geni.

Otroligt spännande o se vad vi får hem om en månad alltså, vill jhelst skicka alla hsätar dit, samt studera honom i typ ett år. Tack. Ja. 

FÖRSTÅR NI?!?!?

Let yourself go

Sorry fö utebliven bloggning.

Mamma är ju med Irma nere i skåne hos Eamon Hickey. Har ridit Fille, Zwiggy och vi har fixat lite mer Carro. Olle är i princip såld, ska besiktigas, så blivande köparen var här och red honom igen då hon bor fem (!!) minuter bort! Asså... Haha så sjukt! "One does not simple live only 5 minutes away from me" haha, så det är sjuuukt bra och hon rider ohnom i morgon igen, superduper!

Zwiggy var sveriges lugnaste häst idag då ja red samtidigt som Olle reds, suck. Häromdagen va hon halv-vild men nope, som en kossa idag haha. Skönt iaf! Fille var söt och busig idag, idag var det bara luftsprång som gällde och jag är fortfarande förvånad över att han bockade häromdagen haha.. så himla kul.

Carro berättar jag mer om någon annan dag, ska komma på lite saker först så jag har nåt bättre o berätta än det jag har nu.

Finja och Nasse gick ganska hårt igår, så dom får ta igen sig lite idag haha. Nasse har ju inte hunnit få superduper kondis än heller så han kan behöva någon extra vilodag :)

Everybody talks

Yo.

Ridit Nasse, Finja och Zwiggy. Olle fick vila och irma fick springa lite i ridhuset.

Nasse var fantastiskt duktig och hoppade lite även idag och satte upp ett räcke mde bom framför och bakom tre meter från hindret, Superduper, höjde även den breda oxern till 1m lite drygt o han hoppade jättefint!

Sen sänkte jag bägge hindrena ordentligt och red Zwiggy. Det var ett äventyr, då snön åker ner då och då ifrån taket och låter en hel del så var det tvärvändningarnas super-dag idag, haha, gud, spännande är bara förnamnet. Men hon fick hoppa lite idag också, men hon  var inte lika lugn som förra gången haha.. cphäst. Fort gick det men hon skötte sig ändå bra, gick att variera längden på sprången innan hindrena åtminstone. Hade två studds stående också, skulle göra det lätt o trava in första gången... skämtar in när jag säger att hästen hoppade RAKT upp minst 130-140 över sockerbitshindret, alltså.. helt galet, men hon landade fint emellan och hoppade relativt normalt ut. haha. Efter det gick det bra!

Finja var super idag. Jag är så otroligt säker i min balans nu (det har hänt nåt me min ridning, är itne rädd för NÅT längre vilket gör att ajg rider betydligt bättre och mer säkert) så en gång när hon sur-sparkade så kickade jag på framåt ordentligt och tillslut gav hon upp och var snäll resten av passet. Sto. 

Men hon får jobba på relativt normalt nu för hon kan lika gärna galoppera liksom. Tränar henen så basic det går bara, hon är helt totalt omöjlig att ha rakställd i galoppen, helt omöjligt, ahr testat allt, hon går med bakdelen innanför spåret och har halsen böjd inåt också, som en jävla banan. Har lyckats rakställa halsen men hon går fortfarande på två spår. Det blir nog bättre och bättre men hon rids nu enbart 2 meter innanför spåret så hon iten har något att "luta" sig mot. 

Jag är aptrött så gonatt!

Carro i somras tror jag, hon är hemma nu iaf, mer i morgon antagligen! :)

Change of plans

Haha idag har itne riktigt gått som jag tänkt ut. Red Fille först, skrattade så jag grät då han bröt ut i en BOCK-serie, asså.. Fille har aldrig haft en tendens tll att bocka, han kan göra stora luftsprång, aldrig bockning! Han har typ bock-skuttat till nån gång då han blivit glad men aldrig liksom ner med huvudet och köra på, hahah idag fick jag kämpa för o få upp huvudet på honom, han bckade... och bockade... och bockade, hahaha det var så otroligt roligt så ajg tjöt. Pigg häst.

Anyway, sen skulle ajg rida Zwiggy innan kl 11 då några skulle komma och diskutera Olle, men det hann ajg itne så fick skippa henne, sen skulle jag bara hälsa på dom och prata litegrann o sen rida Nasse, meeen kunde inte riktigt gå ifrån så han fick stå kvar inne... Då skulle jag ut or ida direkt efter men nae, då var det en halvtimma kvar till maten o de hade jag inte hunnit, så fick vänta.. och sen släppte mamma ut honom så nu hann ajg itne rida honom ändå </3 så ska ut o rida någon annan ful häst nu innan dom ska iiin! Blir nog Finja! :)


I see the signs

Morgon!

Ut o rida nu barre. Nasse, Olle, Finja, Zwiggy och Irma som ska arbetas. Ska nog sätta igång Fille idag också... livrädd. Fille är den mest fruktade just nu, han är heeelt galen o hålla på med, kan helt plötsligt bara kasta sig snett framåt som han brukar göra när han blir rädd för ljud på stressiga tävlingsplatser, han är helvild o i hagen är han typ värre än Zwiggy nu. Hoppas han är snäll när man väl är uppe på honom iaf haha.. Men ändå.

Yes, och idag åker vi iväg med Challe till där Linda står (Nasses ägares ställe) och tar hem Carro! I morgon komemr Johanna hit o hjälper mig lite med henne också, tror jag iaf, hoppas jag! Tanken är att sälja Carro så fort som möjligt, men kansk eä rbra att hon kan hoppas med ryttare på först typ.

Har sovit 4 timmar inatt så är ite småtrött, men fyra timmar än ändå.. flera timmar så ingen fara, o drack massa vin igår så är seg, hatar vin. Sen har jag fått ordning på lite saker som är aaapskönt, hihih så jag är pigg av den anledningen, hej världen :')

Fan va fet han är ^

Raising the bar

Shoo bree. Haha osv

Idaaag ska Zwiggy, Nasse, Finja ridas och Olle ska visas igen. 

Det är pissväder som idag innebär temperatur runt nollan, viiilket i sig innebär styltor i fötterna på dom stackars djuren.

Jaja, ska ut o börja rida lite I guess, adios!

That attention

Visningen av Olle gick super! Duktig tjej som satte mer tryck i ohnom än någon annan jag sett! Så han blev sjuukt maffig och satan i gatan vad snygg han är, det är inte ens kul haha.

Sen red jag Zwiggy. Med tumvantar, hihi. Bästa Zwiggy, men man känner nu när det kan va dags o göra mer än o bara åka runt på henne, att hon är lite knepig haha.. det är ingen simpel häst alltså. Hon steppar ihop och hon tar in näsan o hon går i sidled o hon studdsar osvosv. Inte för att ajg ställde några egentligen nya krav, tänkte bara prova att kanska öka galopen något och sedan ta ihop den igen, då snackar vi en liiiten hastighetsförändring haha, inget framåt bakåt ordentligt utan ja.. men nope, studdselistudds. jaja, det kommer nog, haha! 

Ska sova nu, har lite o göra i morgon! Adios! 

Asgammal cp-bild från en träning för Jonas Rinné tror jag! haha. Lite blyg som tränare tror jag (iaf då) men satan så duktig ryttare, kan inte rida som honom haha.

Look for trouble

Yo.

Fb är inge kul för tillfället, det handlar enbart om pepparkakor/tomtar, SD skämt om järnrör, och frukt.. som itne finns. Eller ja, egentligen handlar det väl mest om folk som är arga över samtliga saker, but still.

Jag red iaf Nasse nyss, sötaste hästen. Han var superduktig iaf. Och förut fick ajg ett samtal från en som ville prova Olle, så hon kommer redan idag! Om en halvtimma haha så måste ut o fixa! I morgon kommer det en annan o provrider, kul! :)

Sen ska jag rida Zwiggy o jobba Irma.

Finjis

Red finja i morse, hon var mycket dutigare idag, eller mycket liksom.. inte lika vild haha. Hon gjorde några språng typ o studdsade lite men hon var mest allmänt pigg, igår va hon så jävla steppig o gjorde saker liksom hela tiden. Idag ser man på filmen att hon galopperar ju nästan ett helt varv utan o göra något :D Super, det betyder att det går åt rätt håll!

Och varken jag elelr ni bör döma ridningen, jag står mest i lätt sits o smackar på för ja vill få ur energin ur henne :) Inte så att jag rider ihop henne direkt.


Your love as revenge

God morgon mina döttrar och söner, mina kära barn, Haaa jk, morrn.

Int elika piss-kallt idag, så blir ut i skritten med dom idag, den funkade inte igår pga kylan haha. Sen äre bare o rida!

Finja, Nasse, Zwiggy och Olle ska ridas idag, Irma ska arbetas. 

På söndag åker Challe iväg till där Linda står nu, han ska va där.. jag vet itne hur länge haha, ett tag? Och samma dag kommer Carro hem igen, som ska ridas till försäljning typ. På måndag åker vi till skåne med Irma till Hickey, bara för det blev jag osäker på vilken Hickey det är som ska ha henne men.. Ja. Eamon tror jag minsann, är dålig på namn, vet itne vem som är vem riktigt haha.

Så det blir bra, då får vi en boxplats ledig ett tag iaf! Vi ska inte ta hem fler hästar men det är bra o ha en ledig plats ifall att, haha.

Fille <33

I guess I had to

Yo.

Bra stadsgång med Nicholeta, köpte bara skit. hahah, mest saker till mig :( Men en liten grej till mamma och en liten till pappa.

Hann bara rida en häst när jag kom hem och i efterhand vet jag att jag gjorde ett episkt bra belsut haha.. red Finja. Hon var HELT galen. Alltså.. Hon skrek rakt ut när jag kortade tyglarna, traven gick helt okej, väldigt fin faktiskt, men hon steppade på flera ställen o va helt explosiv så jag fattade galopp lite... hahahah asså..

..Ni tror Zwiggy är svår att sitta kvar på, ni skulle sett. Gud, hon typ.. hon bockar inte, och hon gör inte luftsprång, eller jo men inte det som är roligast, utan det är nån jävla blandning då hon hoppar typ jämnfota framåt med kutad rygg och huvudet mellan benen, asså det är så jävla lustigt så jag vet inte vart jag ska ta vägen haha!

Så hon fick skutta runt ridhuset ganska många varv tills det gick att fatta galopp utan ett jävla utbrott.

Ska försöka filma i morgon o se om det kommer med på film, mest för att jag vill se vad fan det är som egentligen händer, haha gud. Tappade stigbyglarna flera gånger, då det är ändå rätt stora grejer! Jaja, tur hon är söt, fina tjejen.

Shitcold

23 minus ute. Kul. blir att släppa ut dom i skritten och sen in igen, det är för kallt. Dels är jag osäker på om dom faktiskt trivs ute i den kylan, vildhästar FINE men inte tävlingshästarsom är vana vid värme. Alla hästar har två tjocka innetäcken på sig samt vintertäcken med hals ute, but still. Plus att vattnet fryser om dom inte är inne, vi har ju nämligen 6 uteboxar, isolerade är dom så dom är varma men utan hästar... haha. Har bara två stycken inneboxar med värme osv.

Jaja, måste hinna rida så mycket som möjligt bara, för runt 11 ska vi åka till stan, o ja ska handla julklappar. Shit ja hinner ingenting.. Är glad om jag hinner en häst, måste platta håret.. Får skynda mig när jag kommer hem, för runt 18-18:30 så äre träning med Carro ikväll. Och ridhuset ser ut som skit haha så det måste fixas.. Nae tror jag skyndar mig ut o rider Finja.

Olleboll

Idag var vi ju iväg med Olle till en tjej som fick rida lite på honom! Hon var superduktig och fick till det så bra det gick, han är ju inte riden som dressyrhäst så allt är ju inte somd et ska haha, han är ganska ostadig i huvudet osv. Men! Här kommer iaf filmen och ny annons är ute, vet ni någon som vill ha en fin lovande dressyrhäst elelr så så maila mig, mailen står i min header ovanför!


Liten bildbomb Zwiggy

Peak

Här är en av bilderna vi tog på Zwiggy idag! Ingen av bilderna är särskillt bra eller vidare varierade men det blev några iaf! :)

btw..

We'll walk together

Gudmurgun!

Idaaag ska Zwiggy, Nasse, Finja och irma motioneras. Helst ska jag försöka få ut Zwiggy och Nasse i skogen. Irma ska arbetas lite mer från marken o aj ska hänga på henne osv, jättesugen på o hoppa upp haha. Finja ska jag fortsätta mtoionera försiktigt o undvika att hon får ett raseriutbrott av energi :D 

Olle ska vi åka nånstans med till en tjej som ska rida honom så vi kan spela in en film på honom! Det är somasgt en dressyrryttare som tävlar/tävlar (ingen aning haha) grand prix typ. Så hon gör det liksom garanterat bättre än mig, så de ska bli kul o se!

Could we help them

Red Olle i morse, red igenom satan, phew, helt trött var jag efteråt haha. Men fin blev han!

Så red jag Zwiggy nyss, mhm. MHHHHMMM <33 Fast hon var jätteseg idag, fick påriktigt hoppa av o leta upp ett spö, för hon var så seg, rider ju inte henne med sporrar obviously men idag haha.. så jävla konstig häst, ponnysparkade min väg fram utan större resultat, så fick peta lite med spöet på rumpan för o få fart på henne haha. Sen kunde jag lägga tillbaka det för hon är så otroligt spörädd haha. Gumman.

ANYWAY, hoppade henne för första gången idag <3333 Det är ju hela fantastiskt. Ett litet kryss och några bommar snett igenom och upphöjda kavalettibommar osv. BÄSTA. Hon var så lugn ju så jag pasasde på haha. Det gick helt fantastiskt, och så hoppar hon sådär sjukt fint på krysset, inte stressat men inte slappt, hon hoppar sitt genomtänkta fina perfekta språng 1 meter över hindret utan att slänga sig eller så, mhm bästa. Ska filma nästa gång men ska inte hoppa på ett tag nu, bara bommar kanske :) Hon behöver mer kondis haha.

^Dagens mission!

Världens bästa häst, satan vad bra den kommer bli om den håller. Asså... Får hon bara vara frisk... så går hon 150 i slutet av utomhussäsongen haha. Mja, men det är inte alls långt ifrån, för geeez vilken  häst, den bästa jag har tror jag allt.

I'm hunting

Morning folkes!

Idaaag ska Olle, Finja och Zwiggy ridas, Irma ska arbetas, Nasse får en välförtjänt vilodag, Han är ju bara 4 år men just nu tränas han som vilken häst som helst, så då får han någon extra vilodag varje vecka så han inte ska bli slutkörd haha. Måste få vila framförallt den mentala biten då och då för o orka med allt!

Har inte tid för att fota hästarna numera I'm afraid, ska se om jag kan få 5 minuter av morsan på förmiddagen o fota i hagen där det är fin snö, annars får det bli någon kväll i ridhuset typ.

Take my hand

Haha... Jag blir ju bortskämd med alla dessa snälla unghästar! Nasse 4år, supersnäll, och u rider jag ju en treåring lite då och då, idag förstår ni, idag skakade den på huvudet FLERA gånger när ajg red, förstår ni,pissa nästan på mig. Hahaha, den är så sjukt snäll så det finns inte! Hoppade för första gången uppsuttet förra gången och idag hoppade vi ett kryss. Duktig! Han fattar verkligen ingenting av vad han gör men han gör det mer än gärna :D haha.

Otroligt skönt för mig att få möjlighet att rida snälla unghästar, då det varit en grej jag verkligen inte velat göra tidigare. Jag var liksom skrämd och kände att det inte var min grej, nu känner jag mig jättesäker på vad jag gör men tycker fortfarande att jag är duktigare på problem och lite knepigare äldre hästar. 

Vi kommer snart få hem Carro som är riden av Johanna nu, och även hon är väldigt snäll men väldigt grön, och jag tror för första gången jag kommer klara ut det, framförallt så har jag ju Johanna som jag kan be om hjälp annars, hon kalrar ju ut det mesta haha!

Idag blev förresten Challe kastrerad. Mer info om honom kommer om ett tag typ :)

Lay me to sleep

Haha har ridit en allmänt förvirrad FInja. Red henne på bett vilket inte uppskattades sådär jättemycket, dom två gångerna jag kortade tyglarna efer att ha skrittat på långa ett tag, så skrek hon rakt ut, jag - skämtar - inte, verkligen IIIEEEYYYGHGHHHHH rakt ut, viftade lite med svansen och sen var det bra, asså... haha. Finja..

Hon var utöver det väldigt snäll, men kändes ändå ganska osäkert o sitta på, kändes som hon skulle explodera vilken sekund som helst, och ta det från mig som sitter på Zwiggy dagligen, definitionen av att kunna explodera från inget, dethär var bara laddat o hon gick o tickade som en bomb haha, men hon höll sig anska fint i skinnet bortsett fråna tt hon skakade på huvudet och höll på när vi travade, men det fick hon så vänligt sluta med när jag tyckte hon "skakat av sig" tillräckligt. Haha söt.

Nu ska jag ut o rida Olle, sen pocka undan lite i ridhuset och sne kommer dendär treåringen jag ska rida lite på. Efter det ska jag hålla på med Irma.Hahaha bästa bilden. Philips första besök här för typ.. ett år sen, två? två. Kanske. Typ. Hahaha och han ramlade av stolen och jag vet inte hur många gånger han sagt att  "OJOJOJ NU SER MAN NÄSTAN LITE FÖR MYCKET, mööög" typ. Haha. PHILIIPPPPP


Nasse idag

Här är sista språnget från idag. Hoppade studds också men jag orkade itne ta med det haha. Ska göra en ordentlig film snart också så ni får se hur fin han blivit på marken!

Tycker iaf han börjar hoppa mer igenom kroppen nu, liksom även med bakbenen och att språnget fullföljs mera, ska bli kul o hoppa någon oxer på honom snart också! :)


Take a step

God morgon!

Idag är det Finja, Zwiggy, Irma, Olle och Nasse som ska ridas, eller ja, Irma ska arbetas från marken as usual.

Zwiggy ska jag försöka rida ut lite på, Olle också men avsluta i ridhuset, Nasse ska studdsas och Finja ska skrittas o joggas lite.

Ikväll kommer Louise med sin treåring Ikaros som ska ridas, kul! :)

Bästa Finja

Hold my ground

Haha orkar inte <333 Zwiggy var finare än någonsin idag, obviously. Suck. Jag vill inte ens berätta hur fin hon var, tänke rinte dela meed mig så fin var hon, satt och njöt. Dendär hästen alltså. Borde ta betalt för o låta folk umgås med henne :') Haha, just kidding, men alltså, mhm. 

Jaja är trött så ska lägga mig på golvet o göra situps resten av kvällen, har satans träningsvärk efter att ha gjort utfall hela gårdagen, så dags för mage och lite armhävningar. Suck, jag kan ju åtminstone inbilla mig att jag rör på mig. Nu när det är snö ute så äre inge bra o springa, känner direkt i mina knän också när det är -15 grader kallt, går knappt o röra på dom haha utan att jag värmt upp innan, orka. Jaja!

Hubbabubba 145 i årsta i somras, bästa rundan på hela året, typ!
Kärlek

Haha svor nyss åt vädret, tvärvägrade att rida mer idag osv. Insåg sen att nae, ajg har ju itne ridit Zwiggy än. Jag måste ut o göra det. Alltså, dendär hästen. Det är helt jävla fantastiskt vilken koppling jag har till henne. Finja är speciell på ett helt annat sätt, Zwiggy blir jag bara rent glad och känslosam över. Kan sitta en tråkig kväll och tänka lite smått på hur fantastisk hon är och brista ut i gråt, storgråt. Det är helt knäppt.

Jag älskar allt med henne, jag blir lycklig av att titta på henne i hagen. Jag blir lycklig när hon snubblar lite smått med ena frambenet när jag rider, det är det sötaste jag vet, förstår ni då hur otroligt underbart jag tycker det är när hon gör sina förbannade kaninhopp eller dom 3 meter höga luftsprången? Hon är fantastisk och jag är så otroligt glad och lycklig över att jag får ta tillvara på henne. Jag känner att allt vi gör blir rätt, oavsett. 

Hon är verkligen min definition av att tycka det är kul att rida varje dag. Hon är den absolut enda hästen jag uppskattar att bara skritta på, och nu när vi itne riktigt är igång, det är lika kul. Jag behöver inte hoppa på henne för att tycka det är kul, det är fantastiskt ändå. Allt hon gör. 

Zwiggy är verkligen en speciell individ, alla tycke rju det om sina hästar, men jag har några stycken nu och har haft några genom åren, jag har tillochmed tatuerat in en häst som betyder något helt otroligt för mig (Finja), men denhär hästen som individ och ren jävla lycka är något mer än det. Zwiggy är rolig, Zwiggy är fantastisk.

Det säger också ganska mycket om Zwiggy att typ minst 70% av alla som läser min blogg egentligen bara b ryr sig om att läsa om Zwiggy, och se bilder på henne. Haha, och tro mig, jag förstår er fullt ut. 

Jag är bara så otroligt glad över att ha henne. Och jag är övertygad om att jag kan ta tillvara på hennes positiva egenskaper och göra det minst lika bra som någon annan, det tar kanske lite längre tid än för någon på världscupnivå, men jag har mycket roligare än dom på vägen, för Zwiggy, hon är ren underhållning.

Brave

Kom precis in från ett tappert försök att vistas utomhus haha. Det går inte att släppa ut våra hästar nu för det är för kallt, och skritten funkar antagligen inte heller, så jag skulle ut o fixa i ridhuset och tog med mig Zwiggy in då för o rasta av henne så hon fick öra på sig haha.. började med att slita sig första milisekunden efter att hon kom innanför dörren, så hon sprang runt där ett tag md grimskaftet kvar haha.. Söt.

Det dåliga med henne är att hon drar liksom en extrem repa och brallar och saaatan, sen står hon bara still o frustar tills man smackar lite så hon ska röra på sig haha.. Man vill ju att dom ska rasta av sig o hålla igång hela tiden, men suck, så funkar inte Zwiggy. Där är Irma överlägsen haha..

Jag stannar nog inne tills Ronja kommer och vi kan börja fixa med allt! Så får nog hästarna gå ut en sväng i eftermiddag när det blir lite varmare, -25 är för mycket haha.


Kicked my ass

Morrn!

Idag är det 22 minus här, haha. Fy. Men runt 11 kommer Ronja och ska klippa lite hästar! Så jag hoppas hon vill ta en paus emellanåt och kanske rida nån häst eller två, hjälpa till o värma upp o sen trava och skritta av den jag ridit. Perfekta upplägget haha. Inte direkt så att jag vill slänga upp henne ller nån annan för den delen på Zwiggy, men Olle och Nasse är ju snälla!

Förövrigt är det Zwiggy som ska motioneras idag..... haha, det finns INGA gärden att galoppera på annars hade hon fått det, men vi kör nog en sväng i skogen faktiskt, annars slänger hon nog av mig inomhus idag när det är såhär kallt. Fast.. detdär lät nästan som en utmaning, hon får skogen i morgon. Nasse och Olle ska få lite både också tänkte jag, skog och ridhus, lite studds maybe, har tid på mig att fixa ridhuset när Ronja klipper första hästen. Finja blir att skritta idag igen och Irma ska jobbas igen.

Hon var superduktig igår förresten, ska prova tt sätta på ett hackamore på henne idag, igår höll jag på i grimma och allt gick mycket långsammare samt att hon inte skakade med huvudet lika mycket, hon är kollad i munnen men hon kanske stör sig på bettet agv någon annan anledning eller nåt. Ska bli spännande!

Kortare & bättre

Haha, här är en lite klippt version av dagens Zwiggy. Lite roligare. Lite bättre. Fina tjejen. Hade ju vanligt tredelat idag för det bruakr gå så bra, men ska nog sätta på ett litet babypelham som är snällt i munnen iaf i morgon och när jag kör bommar hädanefter haha. Men seriöst, hon var jättelugn igår.. Och har varit helt fantastisk typ hela veckan innan den korta vilan. Suck.
 Men hon är ju otroligt underhållande haha, sitter och skrattar i princip hela tiden. <3

Give them hell

Red tre hästar i förmiddags. Olle, Nasse och Zwiggy. Zwiggy har ni redan sett i inlägget under. Nasse var heelt fantastisk. Åh så himla duktig, verkligen! Det är helt knäppt haha.. fina killen. Olle var det skillnad på från igår när jag tålnmodigt red igenom honom i typ en dryg timma, idag släppte han ganska direkt och vi kunde jobba vidare där vi slutade igår ungefär. Duktig!

Finja får nog vila idag, börjar rida henne varannan dag ett tag tror jag, hon går ju i skritten varje dag också så hon får komma igång långsamt. Men ska ut o jobba med Irma snart, det är faktiskt en av dagsne höjdpunkter att hålla på med henne, gillar henen skarpt, vi liksom connect-ar bra från marken med varandra, ska nog hänga lite på henne idag också, så hoppar jag säkert upp snart, haha.

^Fint igår.


v idag när jag var o hälsade på dom lite, finja börjar bli så social haha


Nathalie såg åtminstone ltie glad ut.. vid ett kort tillfälle (: Haha surpuppan vill sättas igång nu.

Mhm bästa <3

Världens bästa häst. Jag som varit helt lyrisk öve rhur fin hon varit senaste tiden, så filmar vi idag och hon är helt .. så jävla pigg. Sjukt laddad och kunde itne galoppera jämnt en enda gång.. så jävl alustigt, senast igår gick de o gakloppera på lite längre tygel i lägre form, hahah idag var det inte ens värt att försöka. 

Hon gjorde ngåra större grejer idag varav en gång jag höll på o åka av. Det är den i början, runt 0:19 o framåt,  och om man kollar på det vid 2:20 o framåt ungefär där jag sitter jättestadigt, så förstår iaf jag hur stort och svårt det första var att sitta kvar på, hahah! Stigbygeln tappade jag ju o allt, cred till mig.

Hon är ändå jävla maffig emellanåt, även om hon är lite... studdsig. JAJA. Hon är söt, det blir bättre, ahr ju varit bra tills nu hahaha! bäst

Break a neck

Morrn!

Ska ut nu och börja rida. Olle ska ridas igenom, Zwiggy ska ... motioneras, haha, Irma ska jobbas, Nasse ska ridas och det blir väl en liten skritt på FInja igen. Har snöat typ jhela natten så ehehh, kul!

Haha pappa ramlade en gång, den enda av oss som gjorde det! Dock stod han still o typ snubblade på nåt sätt, men ändå! Hahah. Vad är oddsen att ställets ENDA släplift skulle komma med i bakgrunden, allt annat var gondoler haha.

Love bitches

Yo.

Red Olle och höll på med Irma nu på kvällskvisten.

Olle red jag igenom, mamma har fått tag på någon duktig dressyrtjej i närheten som ridit grand prix, som skulle rida Olle på onsdag så vi kan göra en ny video att lägga ut på annons! Den börjar ju bli lite gammal den vi gjort med Johanna och jag vill itne göra en ny för jag tycker itne jag är duktig nog att visa Olles bästa sidor.

Iaf, så på onsdag är det, så det är bara att börja rida igång honom efter den lilla vilan, och han var förvånandsvärt fin! Det har hänt något med min ridning under veckan jag låtit bli att rida, haha, rider mycket bättre och allt går mycket smidigare faktiskt, lustigt men skönt. Så han var superduper i slutet i samtliga gångarter.

Irma fick gå lös i ridhuset medans jag plockade bajs och plockade undan allt samt sladdade ridhuset. Hon är så jävla skön haha, de flesta häster kör antingen gääärnet helt galet och sen står o nosar mest typ, Irma går alltid runt lugnt och skrittar, så smackar man lite lätt och då travar hon avslappnat runt fyrkantsspåret eller på en stor fin volt, smackar man lite till så är det avslappnad jämn galopp haha. Hon drog några repor och bockade och sparkade men annars är det liksom så skönt för hon motionerar sig så korrekt. Låter man bli att smacka påe tt tag så tar hon en skrittrunda liksom så hon får andas ut och sen smackar man igen osv. Haha, jättebra!

Så well, det var väl det!

White lips

Sådär! Har ridit tre hästar hittils. Zwiggy, Nasse och Finja.

Zwiggy var som vanligt helt fantastisk. Det är som om hon har fjädrar under fötterna, det jävla steget den hästen besitter är helt fantastiskt, alltså.. Det är verkligen nödvändigt att nämna det varje dag, för det är helt otroligt, aldrig varit med om något liknande förut.

Nasse var såå duktig, förväntade mig en galen liten häst efter 1 veckas vila men han bockade lite bara och var annars helt super. Ställer lite högre krav på honom nu när han fått ta in alla intryck under veckan, och det har aldrig ens gått hälften så bra som det gjorde idag! Duktiga killen!

Finja, haha. Skulle ju ljuga om jag sa att det gick fort. Hon va lika seg som vanligt men ändå rätt fin, ska se om jag kan rida henne på bett under tiden hon bara skrittas och joggas, haha. Men hon var duktig ändå, skrittade mest o tog två korta travsträckor bara.To your left

God morgon!

Ska bli lite spännande att gå ut idag. Vanligtvis är man ju med ända från att snön börjar falla, men nu är det direkt till en massa snö, ska bli kul att rida hästar som vilat ett tag och som komer vara lite galna osv. 

Zwiggy, Nasse, Olle och Finja ska ridas idag! Irma ska jobbas! Kulish, bara ut o sätta igång :)

Hemma!

Sådär! Nu är jag hemma i verkligheten igen.

Drar lite hur hästarna ska fungera nu kommande tiden:

Finja: Hon ska börja sättas igång nu, skrittas och joggas och sen börja rida igång henne helt som vanligt, hon är igång till nästa år igen om allt går som det ska!

Nathalie: Jag ska se till att få henne uppkollad så fort som möjligt, bara kolla igenom henne, hon får vila och gå i skritten tills dess.

Fille: Han ska också sättas igång nu! Skrittas lite till i skrittmaskinen och sen äre bara o dra igång mycket försiktigt!

Zwiggy: Fortsätta som jag påbörjat nu, hon ska igång fullt ut nu men vi tar det såjklart otroligt långsamt med henne då hon förlorat precis allt efter 5 månaders break. Men de tär så otroligt kul, bsäta Zwiggy.

Olle: Han fortsätter ridas till försäljning.

Nasse: Samma där, han fortsätter att tränas på för fullt och utbildas mot tävlingsdebut och försäljning allt eftersom.

Irma: Fortsätter jobba med henne fårn marken, när jag tycker hon känns avslappnad nog och lyssnar på mig tillräckligt så hoppar jag eller någon annan upp på henne, tror inte det är några större problem faktiskt.

SÅ. Allt jag hör är en jävla massa skrittandes haha.. Usch. 

Haha asså orkar inte, denhär hästen kommer bli hur jävla ra som helst, jag tvivlar fortfarande inte. Fantastiska djur.

Sylve<3

Asså. Har inte riktigt läst igenom allt så himla noga när det gäller detdär med vad sylve sagt om t.ex Douglas. Men fan vad bra han är haha. 

Om något så kan jag tycka det var lite väl barskt i en så pass öppen media, men liksom, det kanske inte var hans exakta ord, det är somsagt media vi pratar om. Folk som känner mig lite närmre vet att jag länge hållt med om dessa åsikter, så det är lite kul att höra.

Dessa toppryttare får enbart bra cred, det är trams då flera av dom gör ytterst lite själva. Gramenen är väl använd på framridningen och hästen böjer inte på nacken för fem öre under uppvärmning och framridning. Jag kan förstå att när en ryttare ridit en viss häst en viss period och sedan väljer att hästen klarar banhoppningen bäst när den får gå med huvudet högt, men använder man en graman under framridningen så tyder det på att man åtminstone vill ha koll på huvudet, men inte riktigt lyckas. 

Många ryttare är extremt duktiga mellan hinder, planerar bra, lägger hästarna rätt, ger dom ypperliga förutsättningar att klara hindret i fråga, (detta är jag inte jätteduktig på) men kan inte rida igenom hästarna for shit och det håller inte i längden. 

Ae, det är tur vi har Sylve som säger det som många andra inte vågar säga. Bäst är han!


Österrika
Har haft träligt internet, därför itne orkat slösa tid på bloggningen.

Har haft en helvetes jävla resa hittils hahah..

Började med att när vi kom fram till Tyskland så var en väska försvunnen, men vi fick veta att den skulle komma fram kl 5 samma dag, klockan var då cirka 11, så ja, blev turister där och då, och besökte BMWs huvudkontor o såna grejer, bevittnade en bilkrock, åt crepes, åkte upp i ett jävla ashögt torn osv.

Sen 2,5 timmar till hotellet, alla var helt slut och förväntade sig/hoppades på en luuugn middag bara, då hörs helt plötsligt ett öronbedövande vissel-ljud, och in kommer 5 stora män iklädda kolsvarta dräkter med stooora masker med långa horn, (googla krampus, fast biderna på det är inte lika stora och överdrivna som dom va igår, faktiskt haha) och dom börjar välta alla bord, alla glas krossades så de va splitter över heeeela golvet, pappa och julia fick panik och försökte rädda glasögon och telefoner o sånt, alla drinkar spildes ut obviously för glasen gick ju sönder, osv. En av dom tar ett grepp runt nacken på mig haha och rufsar om saaatan i håret, geez.

Jag flyr in i ett litet rum precis intill, o så hör jag pipan igen och hoppas dom har gått, så jag kollar ut och då står alla 5 där ute BLICKSTILLA och bara ser huuur läskiga ut som helst och stirrar på mig, springer in o hoppar upp på en låda och sitter med händerna för ansiktet och typ hahah är pissrädd, OMG då låter pipan igen och två stycken kommer in och ställer sig framför mig trots att jag sitter uppe på en byrå typ och dom liksom puttar in mig i väggen osv, då flyr jag ut för dom flyttade på sig, gömmer mig bakom dörren hahahah och då kommer en ut och piskar mig med björkris på låren, hahaha ååh har märken kvar fortfarande. 

Herregud så jag flydde in igen till byrån och sen kom dom inte tillbaka igen, satt där och var liiivrädd. ASSÅ, jag är en såndär, sålänge jag vet att de tär personer i dräkter så är jag itne ett dugg rädd, spökrundor och sånt är liksom jättelugnt och kul, men dethär var extremt för dom va liksom våldsamma och extremt jävla läskiga, tänk er 180+ killar med extrema bjällror på sig så dom lät asmycket och så maskerna va säkert en halvmeter ovanför huvudet på dom också, vilket gör dom aslånga haha.

Herregud, är ärrad för livet seriöst.

Phew, igår så var det relativt lugnt, vi bara gjorde coola saker, 3000 m höjd o skidåkning o sånt.

Idag vägrade ajg skidor så jag åkte med dom upp i chillade på en resturang medans dom åkte, men när vi skulle ner så var det en extrem gondolbana ner, och tro mig, jag har åkt många gondolbanor i mitt liv, t.ex den igår som åkte ända upp till 3000 m höjd, men denhär var helt extrem, det bar storm-varning på blåsten osv så de svaja satan och stannade flera gånger o bara guuungade, och den var helt sjukt högt upp ovanför marken liksom och bergen var helt.. asså ja förstår att det låter som att ajg överdriver haha men det var fan det värsta jag varit med om. Och den fick jag åka heeelt själv ner, det var en finsk tant i 5 gondoler framför mig... jag var i den sista gondolen för dagen </3 så jag fick en panikattack haha och grät okontrollerat hela vägen ner, den tog 25 minuter... det var heeelt hemskt men jag var egentligen inte liksom "omg jag kommer dö-ledsen" utan fick en panikattack bara och då kan man inte göra så mycket åt saken haha, usch.

Nu påbörjar jag alkoholen för dagen och är heeelt slut. Ska dricka lite, duscha, sen ska vi o äta! :D Psch. hejdå!

Haha ser ni vad det är? Cannabis ice tea, haha jani. Smaka skit om ni undrar!


RSS 2.0