Look in the lost place

Alltså, har ingen jättebra plan för i morgon måste jag väl säga. Hovslagaren kommer o skor 4 hästar kl halv 9 på morgonen så kan ju itne rida första delen av dagen iaf, får rida såfort han är klar o spendera dagen med o putsa, till o putsa? åt att putsa? svenskan<3 Anyway, Zwiggy måste ju motioneras och även Finja. Barnet får rida Fille. Om ja motionerar finja i morgon och Linda & Rosa vilar, så kan jag ju trimma dom lite på torsdagen istället.. Ja, de får duga.

Kido kommer somsagt tomorrow, har tvingat henne klippa Rosa. Eller jag fråga faktiskt snällt, OCH sa tack, jag är så väluppfostrad. Haha, som belöning får hon rida fille <333 nä, hon får 50 spänn, faktiskt, haha! Plus ett tjockt fodrat fint ländtäcke, men de ska hon få göra nåt annat för, HEH mutbar, helt klart. Hon läser detta också, så ja antar att hon ler exakt just nu.

Anyway, hon kommer runt halv 5 tiden hit för hon kmr till stan typ 4, så aah, då äre bara o köra igång, o ja antar att Martin inte skor i 6 timmar så ja hinne rida finja på gärdet before dark.

Sen äre ju bara allt skit som ska fixas men deeeet tar vi senare! Åker så tidigt som möjligt på torsdagen, fast Irma ska tillbaka till kliniken på morgonen tidigt så de är TUUUR jag har bästa barnet att sätta i vissa sysslor så ja får något gjort när mamma är gone, hih. Barnet borde hoppa av skolan och jobba för mig. Hon är söt, hon ville morgonfodra nu i helgen under tävlingen innan hon insåg att det var kallt ute. Söt. I Hammarö så sa hon åt mig o gå o byta om så hon fick göra iordning min häst. HAHAHA, hon ville vara som dom riktiga hästskötarna <333 Bästa barnet. SHIT VAD JAG ÄR SNÄLL, nu kan hon få slava resten av helgen. GONATT! :D


Sunlight hurts my eyes

Ridit Zwiggybitch och Lindafjomp somsagt, Zwiggy var jättesnäll o fin i början, klart hon är lite tittig men inget farligt, alltså, haha, det som gör allt Okay med henne är att när hon blir rädd, så reagerar hon extremt fort och hoppar upp i luften, sen stannar hon, och om hon vid DET tillfället inte brister ut i en explotion av hopp-serier, så inser hon vad hon nyss gjorde och i en bakdelsvändning så vänder hon tillbaka och fortsätter där vi var, HAHA, hände idag, jag dör, hon är så söt, hon reagerar innan hon hinner förstå det, haha, åh.

Som vid ett tillfälle, för två dagar sen, så ligger det några plankor på ena sidan ridhuset samt en sockerbit, det var sjukt farligt då så ja tvingade henne gå nära där varje gång för o vänja sig o ge upp liksom, och eftersom att hon drog åt andra hållet så blev de skänkelvikning förbi där haha, så nu, det GÅR inte att rida förbi där utan att hästen aotofuckingmatiskt går i skänkelvikning, det går att galoppera förbi, men kommer man i trav, så spelar det på riktigt ingen roll om jag släpper tyglarna o ponnysparkar för hon travar långsamt, segt, bestämt och trögt förbi i ren skänkelvikning och sen går de o fatta galopp som vanligt igen. Skämtar inte, ingen annan häst har gjort så med mig tidigare, det är rätt intressant faktiskt, hahaha.

Linda va döfin, faktiskt! Inte så mycket mer o säga om det, zwiggy kan man berätta historier om hela dagarna, alla andra hästar är bara fina :D


Sat beside you

Phew, hemma nuuu, red två unghästar, den första hade jag ridit en gång förut, men den har varit behandlad sen dess så de va stor skillnad. Den gillar jag jättemycket, alltså verkligen jättemycket, skulle gärna ha den, om vi säljer lite hästar så ;d haha! Nä men sen är supersöt, den är 6 år men har haft typ flera föl så den är egentligen inget riden alls, än mindre  hoppad.

Men sen är söt, bockar som en ponny, satan alltså vad den bockar, efter hindrena så bara försvinner allt och den tvärstannar och börjar bocka haha, vid ett tillfälle så gjorde hon den kända dödssnurren xD haha, aldrig varit med om någon som gör så och ingen av mina hästar bockar på det sättet så de va lite kul haha. Men otroligt fin o känslig i munnen även om den inte är så riden, så sa man bara åt den att sluta bocka o gå framåt istället så gjorde den det, men ibland hinner man inte haha. Hoppar riktigt fint också, ae de är min favvo, tror jag ska få hoppa den fler gånger, vore kul :D

Sen red jag en 5åring, såg ut som ett russ haha, sjukt söt. jättesnäll, men var tydligen känd för o bara gå med huvudet i vädret, haha, såntdär gillr jag ju, löser oftast sånt, sålänge dom inte ställer sig upp elelr så så kan jag oftast lösa såna grejer på dom flesta hästar, ge mig 3-15 minuter typ så äre done and done. Det gick iaf jättebra efter några minuters skritt och den blev sjukt följsam o gick superfint, verkligen. Hoppade den lite hinder också, söt var den, haha. Det var myyycket stadigare än den första o när den blev lite lossad så var den fin, absolut, men mer söt, haha!

Jaja, det var en upplevelse med dendär hästen som bocka, så himla gullig, bara superbusig typ, haha, riktiga ponnybockningar, HIHI.

Nu ska ja ut o rida min skutt-maskin Zwiggy, samt Linda :D Ciao!

Ohh no

Fantasi-brist i rubriken, så d fick bli vad som sades i låten som spelades haha, och med tanke på att det är dem ända orden som sägs förutom "break down" i denna låt så lät detdär bättre.

Har ridit Rosa och Znuten, Rosa var fin faktiskt, jättefin. Znuten var också fin, red på ett tjockare tvådelat som hon aldrig går sådär jättebra på men de gick fint o ja hade sänkt båda hindrena från igår till 130 bara IFALL ATT ochheh  ja, avslutade med typ två språng på oxern och två på räcket, hoppar jättebra gör hon verkligen, kul är det!

Nu ska jaaaaag (!!) snart köra iväg o rida domdär hästarna :D Ska bli kul, tycker det är så kul när någon frågar sånt hihi, jag vet ju hur petig jag är med folk som rider mina hästar, även om jag faktiskt lärt mig hålla minen, eller ja, är det något barn så kan jag ju skälla på dom, men annars hihi.

på tal om andra som rider mina hästar, förhoppningsvis ska Sabina rida znuten någon gång eller två i helgen när vi är borta, sjukt bra ju, jag tror inte hon lider av det, sabina alltså, men Tack så jättemycket ändå, haha :D


That's the time

Morrn!

Well, idag kan Filleboi få vila, så ska Kido få rida honom på onsdag om hon hinner. Finja ska vila, hon får ta de jättelugnt innan såhär, hihi, tror de är en bra plan för henne. Linda får mjukas igenom lite i ridhuset eller gå på gärdet, får seee. Zwiggy får gå i ridhuset för hon har somsagt inga brodda rpå ena fram kom ja på. Rosa ska mjukas igenom i ridhuset och Znuten kan få gå på gärdet :)

Ska iväg idag o rida två hästar tror jag, antar att det är unghästar, hon sa namnen på dom och jag kommer bara ihåg den ena, det är hos Challes uppfödare där jag ridit o hoppat lite hästar förut, så det är jättejättekul att hon frågar mig igen och att jag ska få göra det :)

Men fört ska ja ut o rida Rosa, o sen Znuten tänkte jag, ha en bra daaag :D

haha, Bellas mammas tjockishäst förra vintern xD

Got it all

Min dumma kamera är typ trasig.. får lite panik nu innan tävlingen.. hoppas jag får igång skiten, bajs.

Fillebus var fin iaf, var helt nojjig över hur kallt det var så hade hundra täcken på honom o liksom heltäckande täcken när ja red fram haha, och ställde inga krav i början utan red fram aslänge på glappande tyglar i låg form bara, haha, efter en halvtimma så hade jag två ländtäcken kvar bara, hih. Red lugnt o hoppade små kavalettihinder på åttvolter osv och när han efter långsam lugn ridning äntligen blev svettig så kunde jag väl köpa att han inte frös längre, haha!

Då börja ja hoppa lite och sne kom mamma o höjde upp båda till 145, på oxern drog han till vänster i början, både innan o efter, men de blev bättre i slutet, olydig är han bara kan ja känna, bara trams. Men vill att han kollas igenom snart ändå, men de får bli efter dom två kommande helgerna.

På filmen så haha precis i början så är han värsta suuur o gör sådär fult som han gör ibland haha, sen är han söt o biter i bettet typ, söt. Sen när ja hoppar honom så har ja börjat att rida mjukt o lugnt, alltså inte trycka ihop honom, så när han tar upp huvudet typ i en sväng innan hinder på ett visst fult sätt så kan han få göra det ibland, istället för o bråka med honom så han spänner sig, om ni undrar. Men låg form ska han helst gå i hela vägen, men de får vi jobba på :)

Hang in there

Ridit Linda också, på gärdet, fin var hon, mest trav men några varv galopp också (: Bara mjukade igenom henne. Nu ska mamma köra Znuten och sen ska ja ut o hoppa Fille. har bara satt upp två hinder, en oxer och ett räcke, ska ligga lite över det på en åttvolt så han får sprången i kroppen o sen ska vi höja upp lite ordentligt, någr asprång på 140 blir det iaf, kanske mer, vill vara så säker jag kan på hinde rmed honom innan Borås.

Såå that's that, ska filma o kanske fota lite, men film lär de bli iaf :) Adios sålänge!På onsdag kommer Barnet hit hihihihih aawesome or what, hon ska med til greva :D Så hoppas på många foton osv under den "helgen", det är bara två dagar vi är där men ändå :)

Comes around

HovslagarN var här i morse och han är också en vän typ så han va här o prata med morsan i typ en miljon timmar innan han åkte, så klokan 1 kunde jag gå ut o rida första hästen -.-

De blev Zwiggy :D faktiskt, haha, hon va den enda som inte gick ifrån mig när jag närmade mig :( Hon fick gå på gärde toch hon var sååå fin :D insåg dock att hon inte var broddad på ena fram av nån rolig anledning så jag travade bara, men travade i säkert en halvtimma o hon var såå hiiimla fin, finaste hästen, gumsi. Snäll var hon också, ltie pigg såklart men sjukt snäll, har ju inget o va rädd för där ute på gärdet liksom, hihi. Bästa.

Sen red jag Finja för hon stod och bokstavligen hoppa jämfota i hagen och pep, HAHA, hon pep, ja typ ramla av skratt för en stund för ohn ba skrek/pep rakt ut och börja sen sparka o hoppa rätt hysteriskt, men hon stod ändå på samma ställe hela tiden, HAHA.

Hon va superfin också, red fram länge på gärdet och sen så lät ja henne brumma på så gott hon ville där gärdet gick uppför, en rätt lång sträcka och hon sprang superfort och bockade i varje språng, inget farligt alls utan hon bara tog udda små bocksprång hela tiden haha, så himla söt. Hon fick springa på så några gånger och sen travade jag av henne, haha lilla vännen :D

Ska ut o rida Linda snart också, blir en kortis i skogen för henne. Sen ska ja somsagt hoppa Fille ikväll, mamma ska köra Znut och förhoppningsvis Rosa också, annars rider jag henne :)

Jag älskar verkligen dagarna innan meeting, det handlar bara om glädje och ibland uppmjuknad, inga hårda pass för de får man ändå inte ut något av om dom inte får vila tankarna från det i några dagar. Så kör alltid stenhårt veckan innan för att dom 4 dagarna innan tävlingen bara hålla dom pigga o glada och njågra uppmjukgningspass lugnt i ridhuset bara, om hsäten är spänd eller så.

nuu äre käk o sen Lindatime, hejs!


Tell the truth

Geod meorgheon, som Philip skulle sagt, eller ja, hade han varit här skulle han väl mer skrikit rakt ut eftersoma tt ajg alltid väcker folk med episkt hög "the rigga ding dong dong" -musik. I sommar kommer han nog hit, phillebubben ;D HIHI.

Anyway, idag har ja många hästar o rida känns de som, FYYYRAAA hästar vilade igår haha, när ja skulle rida znuten så låg hon o sov, och verkligen SOOOV gjorde hon, ja fick inte upp henne, smackade o höll på men inte en jävla rörelse förutom en "är du dum påriktigt?" blick fick jag. SÅÅ, Måste rida alla.

Zwiggy ska ja somvanligt överleva, tror hons kulle må bra av att gå lite på gärdet men ja vet i fan om ja skulle må så bra av det och dess konsekvenser haha, men vi får se, tror inte hon är lika cp på ett gärde nu faktiskt, de är om hon vänder o håller på som de är äckligt eftersom de är så halt, men vi ska nog ge de ett försök.

Finja ska gå i skogen igen, som hon ska göra resten av veckan också.

Linda kan faktiskt också få gå i skogen, hon har varit så himla fin sista tiden :D

Rosa vet jag inte än, blir nog ridhuset med henne, måste komma på nåt bra o göra bara, men blir väl o mjuka upp som vanligt, då hoppar hon bäst på tävling om man lagt ner tid påa tt verkligen mjuka upp henne utan o jobba så hårt liksom.

Fille.. antingen får han vila, eller så ska ja be mamma köra honom i pessoan, jag har inte viljan nu när det är 16 minus att rida 4 hästar i skogen, eller han kanske kan hoppa lite idag igen? han ska ju tävla i Borås veckan efter Grevagården så de kan iofs va bra o hoppa igenom lite nu.. isf kan ja filma hiho.

Znuten skulle behöva ridas lite i skogen hon med haha,.. men fan, rider henne i ridhuset eller frågar mamma om hon kan pessoaköra henne så kan hon få hoppa lite i morgon :)

De va dom hästarna va? tror så. Lilla Irma har boxvila fortfarande, tar nog tyvärr flera månader innan hon är igång igen, så de blir inget fyraårschampionat o sånt för henne i år tyvärr, eller helt säker kan man väl inte vara men tror knappast det, men vi satsar på 5års nästa år :)

dags o börja, Hejs!


I brist på annat..

Vad är det högsta du har hoppat med ponny? Runt 140 i guess

Vad är det högsta du har hoppat med häst? hm, 150? tror så, haha, tänkte skriva 140 först, innan ja kom på att ja startat 145 och sprången ja tog inför den starten va 150, haha.

Vilken färg tycker du mest om? Gråskimmel i guess, dom är bäst ;D Vill ha en såndär beige (haha), dom är fina.

Hur många hästar har du haft? 20-30 perhaps, beror lite på hur man räknas, men mer än 20 iaf.

Vilka ridskolor har du ridit på? Ingen (:

Rider du för någon privattränare? Njä de ska man nog inte kalla de ;D

Hur länge har du ridit? 15 år (:

Vad fick dig att börja rida? hade väl inge vidare val, haha.

Har du tävlat? Aldrig i livet.

Hur höga klasser? Upp till 145 tiiep

Vilken gren gillar du mest? Distans.

Hur många täcken har du? haha, några stycken

Hur många benskydd har du? ett 10tal par maybe?

Hur många vojlokar/schabrak har du? uhm.. typ 20-30? no idea actually

Hur många grimmor har du? typ 15, untz

Hur många grimskaft har du? ...

Hur många är det som står i ditt stall? för jävla många, haha. eget stall osv.

Vad heter ditt stall? ..Stallet på gården lol

Vad är det för typ av stall? ett stall-stall

Har du ridhus? YEAMAN

Har du paddock? hihi ja, minimal tho

Har ni fina ridvägar? Jarå!
sorry, verkligen inget o göra o morsan kollar på så ska de låta typ, tycker synd om er, lite.

Vad tror ni?

Så, en fråga nu, ang mina hästar!

Då jag känner och anser att jag pratar om alla mina hästar som individer på ett rätt kreativt sätt så kan jag tycka att det är OK att fråga sånthär eftersom att ni får så pass mycket info. Okej, just denna fråga har inte så mycket med det o göra, men det kommer komma fler frågor hädanefter, bara så ni vet :DAnyway, nu så vill jag jättegärna att ni skriver vad ni tror om alla mina 5 tävlingshästar, alltså Rosa, Zwiggy, Finja, Fille och Linda. Kapacitetsmässigt denna gång, skriv vad ni tror varje häst är kapabel till och hur långt ni tror den kommer gå, och då utgår vi ifrån att jag ska rida dom. Ni får egentligen skriva som ni vill, men gärna så får ni skriva vad ni tror dom kan gå i ÅR, och sen vad ni tror dom kan gå om obestämd tid, i "framtiden", liksom. Var gärna lite realistiska, haha.

Ni får gärna skriva om alla, men har ni bara koll på någon eller några så är det fortfarande kul o läsa!

Så ja, SHOOT, skulle vara riktigt kul o läsa!A hole in the world

Ridit min fina Zwigg, idag var hon inte alls farlig, hon var bara livrädd för allt, hon slängde sig typ hundra gånger men hon liksom bara sprang iväg o skutta lite, inget högt o inga språng alls, så jag är nöjd haha!

Alltså jag skiter fullständigt i att hon har sträckt sig, hon är så jävla fin nu så de är uttröttningsmetoden som gäller haha, jag ser det som så att om jag chillar o tar de lugnt o låter henne gå löööst och luuugnt första dagarna så sliter de lika mycket på henne när hon hoppar iväg o gör luftsprång-serier (vilket hon gör då) som om ja rider lite mer ordentligt redan nu och hon håller sig någorlunda i skinnet.

Så ja red fram i trav rätt länge o fick henne riktigt mjuk o låg, hon är ju helt fantastisk egentligen när hon är någorlunda normal, de är ju de som är vitsen med hela hästen, haha. Sen började ajg trava över en upphöjd bom som hon hoppa två meter över och sen började ajg galoppera över den på en åttvolt, sen en liten travpaus och sen bytte jag till ett annat litet blockhinder och låg på volt över det i båda varven. Hon var jättejätteduktig när man bara höll henne sysselsatt så tillslut kunde jag trava av henne riktigt fint och löst, skönt :D

Somsagt, längtar tills om några veckor <333 eller ja, ja längtar tills om några år, fan alltså, jag tror verkligen det är världklassmaterial, alltså utan att överdriva, jag tror på riktigt att hon kommer gå 160 om några år, typ 3-4 år då är hon iaf på väg, tror faktiskt det. har samma förhoppningar av Finja, men Zwiggy är jag nästan helt övertygad om, det ni, haha! Ska ställa en till fråga om mina hsätar sen, hang on :D


I don't give a..

Sådär, släppt in o ut hästar ur skritten och ridit Fille, han var superus finus. hö i hagen har dom fått också och nu sk aja byta om o köra iväg o handla, haha! Måste komma igång med övningskörningen igen herregud, intekört bil på flera månader och de är ju bara typ.. 7 månader tills de måste sitta :'d heh.

Finja, Rosa och Linda får vila idag, så rider jag bara Znuten och Zwiggy sen. Antagligen iaf haha, behöver en lite häst-chill dag, så 3 hästar får räcka, för i morgon är de dags o gå upp kl kvart i 7 igen och hinna rida alla 6 typ. SÅÅ, ja, hihi, Hejdå :D


Turn heaven white

Moooorgon!

Till skillnad från resten av östergötland så var inte jag på ridsportgalan, soo I win :D Är pigg idag alltså, är vad jag försöker klämma fram haha!

Jag har dock inte planerat och tänkt igenom dagens ridpass så jag drar det lite senare, måste gå igneom de lite bättre först.

Men ska ut o börja släppa ut hästarna nu, men som tur är kommer Jennifer och mockar idag med :) Men aah, Hejs!


HAHA, bjude rpå valken<3 det är (faktiskt) lite så att ögat blir lurat haha, men whatever, i don't care, smalare nu så vem bryr sig :D Tänkte mest att Zwiggy är fin och lugn här, haha

What we used to be

Haha åh. Zwiggy <3

..Hann bara ta in henne i ridhuset innan hon flög i luften o slet sig o sprang runt i ridhuset haha. Nejdå, hon är faktiskt relativt snäll o gå med mestadels, mitt fel för jag vände mig om o tänkte stänga dörren, understryk tänkte, jag hann bara ta tag i handtaget, hann itne dra någonting utan hann ta tag, så flög hon o ja tappa henne haha, hon sprang längst bort, eller ja, flög kan man väl mer kalla det, och så stod hon där helt still o tittade på mig tills jag hade fotat henne och sen kom o hämta henne, får itne in mobilbilder på datan atm tyvärr, fixar det some other time.

Pappa fick komma o stänga när jag stod me dhästen längst bort i ridhuset, herregud, såntdär ska hon väl klara av, trams.

Jaja, som om inte de va nog så va de en fågeljävel i ridhuset också, när den flög så blev hon totalt livrädd, vilke tjag helt kan förstå, det är lugnt för mig för när hon blir rädd på riktigt så flyr hon som det flyktdjur hon faktiskt är, hoppar lite kanske men itne slänga-av-mig-språng liksom, så de va chill, men fågeln höll sig på ena sidan ridhuset så ja red i princip bara runt runt på en stor volt hela passet, allt för att hon ska få motion utan att jag dör -.-

Hon var faktiskt riktigt fin i ridningen, alltså det är hon alltid, hon är typ den mest välridna häst jag har egentligen, haha, hon är så sjukt fin o genomriden men ack så explosiv. Alltså jag var på högspänn idag, hade alltid total jävla äckelkoll på hur hon spelade med öronen och jag kollade alltid cirka tre meter framåt på marken för o kunna se exakt allt, och vi ETT tillfälle så tittade jag på hästen, ändrade ingenting utan bara blicken på hals/huvud istälelt för framåt, och pang, explotion. Behöver väl inte dra vad som hände, jag åkte inte av iaf, men ändå.

Sen var hon fin igen, haha. Längtar tills om någon vecka eller två då de borde ha släppt lite mer.

Zwiggy fick en halv novell och Filel stackarn får bara ord här, men han var SÅ fin, duktiga lilla hubbabubba.

Just a little part

En kommentar sa att hon ville se skillnaden från när jag fick hem Znuten och hon mindes att Znuten hade kulmage och ingen rumpa alls, vilket inte riktigt stämmer, jag tycker Znuten var rätt fint musklad, jämnt musklad iaf, hon var ju itne på något sätt i dåligt skick, hon satt fast i rygg och kors vilket gjorde att hon inte kunde musklas ordentligt och på rätt sätt i rygg osv men fyllig var hon iaf, det är mest ridningen som förändrats, och sena tt hon satt mer korrekta muskler, men det var absolut inget "vrak" liksom :D

Här är iaf två bilder!Alltså svårt med bilder på henne, för man ser inte skillnaden, faktiskt. Men man ser skillnaden jättetydligt när man ser henne irl och på film osv. Så ni får nöja er med att tro mig när ajg säger att det är skillnad, hon har mer nacke nu när man ser henne i hagen/stallgången, hon håller upp sig bättre i galoppen och håller ihop sig framförallt. Så jag har inget att bevisa i bildformat faktiskt, ni får tycka vad ni vill :)

May angels show you in

Hiho, har ridit Finja och Rosa i skogen nu, hahaha finja <3 åh så pigg, skrittade o travade runt lite lätt på gärdet bara och sen så släppte jag iväg en galopp på ett ställe där gärdet gick lite uppför liksom, och HAHA <3 bockelibockbock, hahaha de va jättesött, jag frös för mkt om fingrarna för o låta henne bocka fullt ut så de va bara massa snabba små jättesöta glädjebockar haha, heeela tiden i galoppen vekrligen nonstop så höll hon på så haha, så de va ett värt glädje-pass :D

Rosa, kan nog påstå att hon verkade rätt glad också, hon fick typ tics med huvudet och typ.. går inte o förklara, o så slog hon jättelite med frambenen ibland typ som i ett bocksprång fast de va verkligen inte ett språng utan hon bar aslog lite, haha, men det duger för mig med henne, pigg va hon också, shit!

Ska ut o ta in hästarna nu, sen rida dom återstående två vita djuren, heeeeejs! :D


Take it off

Ridit Linda, hon var riktigt fin, orkar inte förklara vad jag gjorde haha, men svettig blev hon, och då red jag väldigt lugnt så hon blev inte stressad av svett utan av att hon fick jobba ordentligt :D Yay.

Ska ut o rida i skogen nu, Finja först sen Rosa :D Hiho Hejs!

Would you just get out?

Yo!

Ska ut nuuuu o släppa ut hästisarna i skrittisen, hihi, Jennifer kommer och mockar om jag förstod det rätt, skönt, då kan ja rida :D

Idag SKAA jag rida Zwiggy, ingen speciell plan, mest överleva somsagt. Finja ska gå i skogen/gärdet o ta lite galopp osv, nu när hon rids i skogen så får hon liksom steppa hur mkt hon vill, skutta framåt och småbocka hur hon vill, bara hon är glad o inte sur så får hon göra vadfasN hon vill haha.

Linda, får se, antingen en sväng i skogen eller så fortsätter jag på de ja red igår o rider runt lite bommar, inte över men runt så hon blir mer loss.

Fille ska ridas runt och över bommarna, jobba lite hårdare idaf hihi.

Rosa ska ja tvinga ut i skogen, oavsett om hon vill eller inte haha, hon njuter inte direkt, men hon ska gå så mycket i skogen som möjligt nu så får hon gå i ridhuset dom sista dagarna innan vi åker så hon får slappna av!

Znut kan få vila, hon har skött sig bra nu senaste veckan :DAh mend ags o dra sig ut somsagt, Hade gutt!

Off the edge

Sådär, red itne zwiggy.. släppte henne, o Fille i skritten i en halvtimma istället haha. Linda och Znuten fick gå typ 20 minuter var också så dom fick komma igång i kroppen lite hih.

Sabina red Znut och det gick jääättebra! Skitkul :D

Linda red jag samtidigt och hon va något trutig i käften ibland men rätt fin o lösgjord i lägre form emellanåt typ. Propeller somvanligt men rätt snäll ändå, inget hysteriskt idag utan bara runda rörelser typ, haha!

äsch har inte så mkt o skriva, hästarna får ju mat lite senare i morgon bitti då de är helg så ja går inte upp förrän typ 8 :D chill. Aja, Gonatt, hejdå, eller nåt :D


Haha sötbildN!

What do you say

Finja fick en kort skritt o lite trav runda i skogen, glad häst :D I morgon blir det lite mer ridning i skogen men fortfarande ta de lite lugnt :)

Ska snart ut o rida Zwiggy, är lite orolig för mitt liv, "det man inte vet det lider man inte av" och jag har ju förrän nu inte vetat riktigt hur extremt stora språng hon faktiskt gör off camera liksom, när hon gör sådär sjuka grejer, tills jag liksom såg dom från marken när jag körde henn eoch nu haha herregud, nu lider jag av det. Fruktar för mitt liv somsagt, men de ska nog gå bra, ja antar att nån granne hör mig om jag dör.

Sen kommer Sabina o rider Znuten runt 6 tror jag och då kommer jag rida Linda samtidigt tänkte jag :D Släpper dom plus fille i skritten innan så dom har fått röra lite på sig :D Chill! Jaja, wish me luck, hejs :D


Linda i 140 debuten i Norge då vi kom 6a :'D hihi.

You hung up

Yabadabahej.

Juste, har glömt o säga att Irma var ju på kliniken igår, och dom skar upp typ halva bakfoten så hon är gipsad o grejer, så måste stå i boxen i en vecka nu innan hon ska tillbaka igen o kolla upp de. Vet inte vad det var riktigt, typ en hovböld inuti hoven, typ högre upp, eller nåt som fastnar inne i hoven för länge sen o som typ kommit fram nu eller nåt, skitkonstigt och dom skar verkliegn IN i hoven, lilla gumman.

Ridit Rosa iaf, hon va chill, bara lullare runt i ridhuset i låg form typ, mest galopp. Ska väl ut o fortsätta snart, måste tvinga mamma laga mat bara, måste styra upp hennes matlagnings schema, hon gillar o laga mat, men ofta så precis när jag planerat o rida så kommer hon in o säga att de är käk om en halvtimma, då förslorar jag typ en timma iochmed at tman inte hinner så mycke på just en halvtimma, haha, neverfuckingmind ja ska försöka få en fast mat-tid iaf. HEJS.


Of the night

God morgon!

Idag är det.. Fredag? tror så. Anyway, Finja ska skritta/trava lite runt gärdet bara, chillar lite efter vaccinationen osv. Fille får lite markarbete i ridhuset i think, Linda aswell, lösgöra dom mycket och lågt tänkte jag, Rosa samma.
Zwiggy ska jag försöka överleva och Znuten ska antingen ridas av Sabina, annars får hon ett varv eller två runt gärdet haha.

Weeeell, have a good one, hejs!


Hihi 140 på Fille i grevagården, den som gått typ bäst hittils tror jag, bara ett pet. Hoppas dock på någorlunda bra resultat med honom i borås, hoppas han sköter sig alltså!

HAHA

hahaha följer strömmen något, men HAHA, åh, helt fantastiskt haha.

Call it what you want

Znuten var faktiskt rätt fin, sammarbetsvillig idag, igår var hon bara dryg, idag var hon liksom lite mer olydig o de kan jag köpa, alltså verkligen, sånt går o jobba på och få resulta,t men när hon bara jävlas så blir ja bara irriterad haha, men idag var hon snäl och olydig :D Men ändå lyhörd. Hoppade fint gjorde hon, väldigt uppmärksam och hoppade UPPÅT först innan hon hoppa framåt, vilket är en förbättring haha. Hon har ingen fantastisk teknik än men hon har världens häng i språnget och har liksom kraft o luft i det hela, kul! Tror faktiskt det är en riktigt bra häst, men tror de blir svårt att hitta ryttare till henne då hon är lite speciell o kan bli svår.

Juste, för första gången ever så gjorde hon som hon gjort med dom som provat, hon brast ut i släng trav en gång, satan i gatan, det skulle lösas direkt, blev riktigt sur, asså inte sur så att jag straffade henne, absolut inte, men jävlar ja red igenom det, DIREKT, satans häst, man är helt hjälplös när hon väl gör det, det gäller bara att kunna lösa det, vilket jag faktiskt lyckades med och det var efter det hon började hoppa jävligt bra haha. Nä men hon var fin, faktiskt. Olydig efter hindrena, men fin.

I rest my case

Rosa var riktigt fin idag, se gi början men jag har knäckt ännu en kod vad gäller hoppning på den hästen, när man vänder upp mot ett hinder, typ genom en sväng, så blir det ofta att man rider henne för mycket för hon är seg, istälelt ska ja börja lätta på sitsen och åka häst genom svängen så man får henne lite mes lös och inte så mycke tryck, då blir hon mindre stressad, får större galoppsprång och hoppar bättre :D Funkade idag, hon hoppade verkligen jättebra!

Filmen hackar på ett ställe och det ni missar är ett jättefint språng på räcket, men skit samma, tycker hon hoppar ruskigt bra på oxern faktiskt, sist ja hoppade henne så slängde hon sig över o de gör hon inte nu, skönt!


It's hard to believe

Red Fille barbacka på gärdet hihi, i typ en kvart haha, bara lullare runt, tänkte först rida på helt lösa tyglar o bara låta honom lunka på men hans trav vart helt vidrig så ja stod inte ut haha, så de blev o rida i låg form.

Red nyss Linda på rägdet också, bara typ nån kvart eller tjugo minuter, löst och lätt och bara struttade runt så hon fick se annat o ändå röra lite på sig.

Ska ut snart o rida Znuten, fortsätta på det ajg gjort föregående två dagar, bara lossa henne o kanske ta nåt litet språng. Rosa ska få hoppa lite igen, tror hon behöver det, hoppa rätt mycket trots att hon ska tävla två helger i rad snart, men hon behöver få lite språng. Och sen låta henne ta det lugnt mellan dom tävlingarna och återfå energi, men hon behöver lite språng ananrs kommer hon inte klara 140 på lördagen i greva och borås.


Juste, nu i grevagården så ska vi bara stanna två dagar, Linda ska gå två st 130 och Finja och Rosa ska gå 130 140. Känns lite för mycket o köra tre dagar såhär direkt framförallt när dom ska gå direkt helgen efter igen.

I Borås så lär de väl va samma, typ, Finja, Rosa och Fille ( antagligen ) ska gå 130 140 140 allihopa. Det är planen så får vi se hur det går :)

It's a fact

Phew, medans dom första gick i skritten så tänkte jag longera zwiggy lite, utan inspänning osv bara så hon fick dels röra på sig lite och dels så ja kunde se om hon fortfarande va halt eller så. Först och främst hade mamma tagit med sig all ajävla longeringslinor till kliniken med Irma, så jag fick sätta ihop två gramaner..... för jag skulle fan longera haha. Well, sen var hon galen. Gick relativt bra o skritta fram, tills hon började trava själv o ja inte fick stopp på henne haha, örn örn travade hon runt där o slängde sig då och då mot mig ör hon ble "rädd" för nåt. Sen fick hon spelet o börja bralla o skena o hoppa extrema höga språng o tvärvända och vid ett tillfälle så stegrade hon o slog med frambenen, aldrig sett henne göra något sånt, vekrligen, aldrig stegrat förut, sen fortsatte hon hoppa, men eftersom att hon inte liksom följer volten när hon hoppar utan hon tvärvänder och hoppar antingen mot mig och över mig eller vänder åt andra hållet så kan man inte låta henne hålla på för hon sliter sig, så ja fick sluta ganska direkt o släppa henne i skritten istället -.- Dumma häst, fan va gutt de vore o kunna longera henne en gång om dagen plus ridning vid annat tillfälle samma dag så hon fick av sig ltie energi, men icke.

Jaja, tyckte hon såg ltie stel ut i ena sidan också så kan va bra att hon får en dag eller två till på sig o bli "frisk".

Fille står i sin box o äter så han får äta sitt hö utan att dumma znuten jagar bort honom haha, gubben, så ska ja rida honom lite jättekort på gärdet sen :D

Aja, ciao!


Little girl

Mårrn!

FÖrsov mig till 8 idag -_- varav pappa kommer in när ja äter frukost o undrar vad jag håler på med för mamma, jennifer och Irma har precis åkt till kliniken -.- BRAAAA att nån sa till osv. Tror hon nämnde det i måndags, inte hört av de sen dess haha, aja får skynda mig ut o släppa ut alla hästar o allt sånt. Kommer va ensam hemma i morgon och på lördag också, men jag tror jennifer ska hjälpa mig o mocka.

Finja blev vaccinerad igår, så hon får vila idag och sen gå i skogen dom två andra dagarna då som egentligen ska ta det lugnt.

Linda & Fille skulle behöva skritta runt gärdet, eller ja ridas i kanten liksom. Rosa, Zwiggy och Znuten ska ridas i ridhuset. Eller jag får se om jag longerar zwiggy, utan pessoaselen då haha, men kanske kan spänna in henn epå nåt annat vis, isf ska jag försöka filma för jag tror att hon kommer va rätt mycket i luften haha.

Jaja, dags o gå ut, Ciao!


Feels like forever

Haha, jävligt blandade svar där på vilken häst ni föredrar, alla 5 nämndes, skönt, ingen är mobbad iaf, haha! Tror dock Fille, Linda och Zwiggy leder på nåt sätt, även om vi alla borde veta att Finja är bäst :'D Haha! Och rosa såklart, stackars rosa, haha!

Jag har iaf ridit alla utom Zwigg, Finja var fantastiskt fin, nu ska hon i princip bara få gå i skogen fram tills tävlingen, något enstaka ridpass i ridhuset men ska bara försöka hålla henne glad, inte bygga muskler o sånt utan bara flowa på, röra på sig och få upp glädjen, då komemr hon hoppa super i Greva tror jag allt :D

Znuten var dryg idag, alltså hon bara jävlas verkligen haha, hon är egentligen jävligt lösgjord men hela tiden så utmanar hon mig och försöker ta upp huvudet, vilket jag gång på gång lyckas "motverka" direkt och hon blir mjuk igen i några steg tills det händer igen. Det är inte så att såfort jag lättar eller nåt så tar hon upp huvudet, utan det är bara helt tiden för o vara dryg, jag tror inte på att hästar är dryga egentligen, allt är ryttarens fel, det står jag fortfarande för men lite testar hon faktiskt, haha, testar mina nerver lite sådär på ett unghäst-tonåring-vis. Jaja hon var fin i slutet.

Och fille var kalasfin, hade satt upp två räcken på svår linje, man hoppar liksom in mot väggen lite vilket kan va svårt, samt ur svår sväng, och i slutet höjde jag både dom räckena till 140 och lulla runt lite. Gick jättebra, alltså komiskt att säga att man bara lullar över 140 men det var verkligen så, lite lång tygel, låååg form och långsamt tempo och bara skuttade över dom, han har ju inte nå vidare svårt för  höjd, en stor fet oxer hade varit en annan sak men räcken är a peace of cake liksom, haha. Fin var han iaf!


Starred

Nu, med lite inspiration från Bella.. haha (sorry) så ska jag fråga er vilken av mina hästar ni föredrar!

Så, Vem föredrar ni? Och varför?

Rosa, den som aldrig ger sig, kämpar trots att hon har ont och alltid är positiv till arbete och enorma hinder?

eller Linda, hon som syns i mängden och har en svans som agerar propeller, hon hoppar hus och gör det väldigt spektakulärt med en underbar inställning?

eller Fille, den något förstorade knä-hunden, allas bästa vän och som alltid ställer upp, tar sig över hinder oavsett storlek och har en frambensteknik utöver det vanliga?

Eller kanske Zwiggy, den storhoppande men även väldigt väldigt galna unghästen (mentalt då alltså) som är mer i luften än på marken, men som samtidigt har mer kapacitet än alla mina andra hästar tillsammans, och som dessutom är den mest personliga hästen jag träffat, för att inte tala om hur slående vacker hon är?

Eller Finja, hon som hoppat 140 felfritt trots en slags "sjukdom" som gjort att hon haft ont i hela kroppen, hon som tagit rosett efter rosett med Marcus och som är i princip oslagbar med rätt ryttare och rätt träning?


Vilken föredrar ni?

It's a beautiful lie

Morrn! Uppe 7 i morse, ute i stallet kvart i 8 och satt på Linda halv 9 efter att hon gått i skritten i en kvart o fått komma igång lite haha.

Gick jättebra, studds o mycket lösgörande i ridhuset, hon biter sig fast i bettet ibland så vi löste det och hon var jämn och fin i slutet, eller ja efter 10 minuter och framåt.

Sen hoppa ja upp på Rosa barbacka o red två varv runt ett stort gärde, i kanten osv för ja vet inte om ja får rida på det somsagt haha. Men blev lite skritt o trav, chill.

Well,ska ut sen o rida finja i ridhuset med studds osv, så får hon "skogen" i morgon igen. Znut o Fille får ridhuset också tror jag. Elelr får se om fill ebara får gå några varv runt gärdet, de kanske är bättre, yeaman. Znuten ska va riktig snelhest innan hon får gå utanför ridhuset, punkt.


Make beauty stay

Sådär, ridit Znut och Ros nu. Znuten var som väntat en anings spänd, elelr ja lite mer förvirrad kan man nog kalla det, hon fick ju lite blandade signaler i lördags vid provridningen så jag förstod att hon skulle vara lite fundersam idag haha, har ju vilat i två dagar också. Så jag gav fan i att kräva låg form utan försökte istället lossa det som gick, så som en stark vänstersida och att hon inte alls satte under sig med höger bak, och samtidigt såklart så skulel hon gå i form och där skulel hon bli mer loss, är faktiskt jättenöjd, hon försökte så gott hon kunde och hon lyssnade och var inte ett dugg dryg, jättefin emellanåt, traven gick fantastiskt bra i låg form osv medans i galoppen så lossade hon i en lite högre form istället, nöjde mig med det och lite bomarbete och så var vi klara.

haha! Rosa var ett äventyr, första halvtimman gick kalasbra, värmde upp länge och lågt som vanligt, sen skulle jag hoppa studds på båge och på den ena sockerbiten i studdsen så hade jag lagt det ena täcket jag red fram med, alltså itne mitt i hindret utan helt enkelt på sockerbiten på sidan. Så när jag red an så hoppade hon först RAAAKT upp i luften ( aldrig varit med om nåt liknand epå rosa haha) och sen tvärvände hon o sprang därifrån för ohn såg täcket, likadant nästa gång, gången efter det så hoppade hon även den andra studdsen fast hon liksom tvärvände i luften och sprang ut sen haha. Sen gick det jättebra i det varvet, puckohäst.

Haha sen var det dags att byta varv, tvärvändning igen redan på första, och sen gick det bättre o bättre o allt eftersom så hoppade hon även det bra. haha. Var jättenära påa tt åka av i slutet, när jag skrittat av henne o allt så hoppade jag av o la på henne täcket, när jag skulle hoppa upp så sprang hon iväg jättefort innan jag hunnit upp, men rosa är ju snelhest tänkte jag så ja hoppade liksom upp långt ifrån och i farten haha, då välte sockerbiten och jävlar i havet, hon tvärvände av nån konstig anledning och sprang åt motsatt håll så jag hängde på andra sidan x'D förstår i efterhand inte hur jag tog mig upp men haha, ett äventyr! Sen klar, så jag är nöjd :D

Helt galet hur mkt text jag kan producera på kort tid, tog bara 2-3 minuter att skriva dethär haha. aja, Gonatt/kväll/whatever :D


Great things passes by

Har bara ridit två än, två kvar to go! Red Fillebus i morse, han var finis, sen fick finja dendär rundan i skogen, vi har ett stort gärde utanför ridhuset som egentligen skulle gå jättebra o rida på men jag tror itne jag får, jag red i kanten på det i vilket fall som helst och såfort hon kom ut på gärdet så blev hon helt lyrisk, hon började steppa o ville galoppera iväg haha, så inga galna saker utan bara ren glädje typ o bara ville framåt, men blev bara skritt o trav idag ändå, måste kolla upp om jag får rida på detdär förbaskade gärdet, finja behöver galoppera :(

Så ska snart ut o rida Znut och Ros, Samma som fille, Studds och lite bomövningar, tjarå!

Pretty-ass pictures

HAHA det var ju tisdag idag, åh ironin, tragiskt hahaha, NEVERFUCKINGMIND then, ha er dumma tisdag idag istället då :(

Haha! Jag har iaf åkt SNÖÖSKOTEEER för första gången i år, nu är snön så jävla lätt här så de är typ bar aluft, så de gick väl inte awesome, men körde runt i skogen och över lite gärden o fick örn-örn-a på i en rätt bra fart iaf, Fantastic, can't wait until the snow gets more awesome tho, hihi, bästa med vintern helt klart!

Har byggt lite studds på båge i ridhuset och bom - hinder - bom på båge också som dom ska få skutta över idag. Eller jag tänkte att Fille, Znuten, och Rosa kan göra det, så ska jag offra mig o ge Finja en ordentlig skritt/trav tur i skogen, klär på henne massa täcken och tar på mig skidglasögon och genomlider det lite haha, hon behöver det verkligen. Det är väl bara dom som ska ridas i guess, Zwiggy är betydligt bättre och går i skritten men hon ska nog itne ridas än, och Linda får vila då hon var så sjukt fin igår och aah, blir bra :D

Ska snart ut o ta Fille, han o Znut går i skritten så yeaman, Hejs :D


Haha håret <3 Saknar det röda faktiskt, men inte så mycket. Ser fram emot blondare några månader iaf ;D Aldrig haft samma hårfärg såhär länge sen ja började färga håret! :D

Fallen leaves

Morrn!

Det är måndag idag, om ni förträngt det, för mig är det såklart ingen skillnad mot helg ;D;D;D;D;D HÖHÖ. Ska dock börja organisera mina gå-upp-tider lite bättre, för på helgerna så får hästarna mat (kraft och hö) typ 7, kanske lite senare, och då kan ja inte rida förrän 08:30 - 09:00, så då kan ja köra lite sovmorgon fram till typ 8 på helger, och sen gå upp kvart i 7 typ på vardagar, de låter som en plan. ya!

Jaja, ska ut nu, late som vanligt, släppa hestar i skritten i snön, eller vi får se, när de snöar så jävla mycket så gillar inte hsätarna o va ute ändå så vi brukar ha två och två i skritten så vi bara blöter ner två täcken, så rider jag alla oså går dom i skritten sen igen. Men Irma och Zwiggy får nog gå ut för dom går väl inte i skritten nu i guess  när zwiggy har sträckt sig ( som vi förövrigt är nästan säkra på att hon gjort ) och Irma är ju bebis ås hon måste få gå ut, antagligen znuten också, hon är ju inte så gammal haha (:

Have a good one!


Better than botox

...Znuten fick vila, var ute två gånger och båda gångerna sov hon, så red linda istället haha och hon var riktigt fin. Åh är så rädd om min porslinshäst, skrittade fram aaaslänge med massa täcken på o sen började ja ta ner henne i form o plockade av lite täcken allt eftersom, efter att ha travat fram riktigt långsamt i låååg form jättelänge så tog jag av näst näst sista täcket så hon hade två ländtäcken kvar haha. Får ju inte frysa <333

Galopperade fram i lätt sits i låg form länge också med några travinslag, fina hon, Sen hoppade jag fram rätt länge på ett litet hinder i lite olika mönster typ, och sen hoppade jag varje hinder för sig och sen satte jag ihop det lite mer och här är film från sista rundan :)

Hon har en liten propeller i rumpan och bakbenen trummar ju på ordentligt men hon är så himla fin och fantastisk, så himla perfekt :'D Bästa lilla hon. Sista språnger på oxern hoppar hon jättebra, härligt!


Finally had enough

Såja, ridit Rosa också. Hon var så förbannat fin, gjorde säkert upp mot 200 byten idag haha, låg i ett chill tempo och bara gjorde massa volter och svängar och bytte galopp hela tiden, fast först så red jag fram ovanligt lågt och länge. Men sen låg jag där i galoppen o gjorde byten i säkert 10-15 minuter, sen lite skritt och mjukgörande i trav och sen samma sak en gång till och då la jag till ett litet hinder som jag hoppade väldigt långsamt och vände upp väldigt kort på fast långsamt och i låg form och hon hoppa fantastiskt. Tror det var nyttigt för henne o få några språng i kroppen, tror det är det för alla nu när man lagt av sig lite, är fan inte alls redo för höga hinder känner jag haha. Måste kolla på några videos så ja tar mig runt levande i grevagården i dom 140klasserna där.

Ska nog hoppa Linda lite också, på rätt bett, red ju på tredelat igår mest för att jag använder samma jävla kedja till Finjas hack och till Lindas babypelha, o då orkade jag inte hålla på med det haha. Så hon ska få några språng till i kroppen. Ska rida mycket sånt denna veckan, mycket småhinder och dressyrhopp och kombinationer så dom får hoppa igång sig och sen bara markarbete och så mycket skog jag kan veckan innan vi åker.

Aja ska ut o rida Linda soon :) Ciao!


If you dare

Ridit Finjaaa, hon var fin, men shit vad hon behöver ridas i skogen. Får offra mig en dag och rida några hästar i skogen bara skritt o kanske lite trav, det är nog det tråkigaste som finns vad gälelr ridning, o rida i skogen när de knappt går o göra något, fy. Sitter alltid o smsar eller spelar mobilspel när ja skrittar fram/av men i skogen så måste man ju styra samtidigt också, haha. Nä, jag är inte riktigt så hemsk som jag låter, men jag ogillar det verkligen, men Finja framförallt behöver verkligen få komma ut.

Men å andra sidan, när man är så lyckligt lottad att man har ridhus så står de tju högre på listan att hålla igång hästarna liksom, självklart, men nångång i veckan måste jag ut iaf, så dom får se annat.. Åh, längtar till sommaren då man kan rida i skogen 3-4 gånger i veckan och träna på ett bättre sätt, eller aah först längtar jag väl tills de komemr flera dm snö så man kan rida i det istället, dumma sverige. Jaja, Ska ut o rida nån nu, funderar på o låta Linda vila, eller ja får se, linda är roligast haha. Ros o Znut ska ridas anyway, så hejs :D


I think I'm falling

Sådär, inte ridit något än utan bara släppt ut hästar, kollat på halta hästar och mockat en box, haha. Det är nåt konstigt med Irma också, hennes ena bakben, funderar på om hon kan ha en lös benbit eller något för det går från att hon knappt kan sätta ner foten till att hon går helt normalt, och jag menar vi löshoppade ju henne utan problem, konstigt är vad det är, ska be mamm akirra tid på kliniken för det. Zwiggy såg bättre ut iaf, Lindad och arnika i hagen anyway, och Filles fot såg sådär ut, haha, suck. Jaja dom två ska ju inte med första helgen iaf -_-

Ska rida första hästen runt 12 ungefär, för dom får hö vid 11 och då borde dom hunnit äta lite tills 12 :D Chill! Då blir det nog finja :D Eller linda ;D


I guilty stand before you

Morrn!

Ska ut så fort som möjligt nu så ja får ut lite hästar i skritten. Asså ladkhjbldfhbg mamma sa att Zwiggy va halt igår när hon va o mockade i boxen, hon kunde typ itne flytta på sig -.- Det var ju inte vi som tog in hästarna igår då vi var och hoppade i linköping så vi såg ju inte om hon va halt när hon gick in.. lkjfnsdkj bajs. Hoppas det är typ bättre idag och att de inte är nåt farligt ._. Dumma djur. o Fille har tappat en sko -.- Ofc.

Menmen, ska rida Znuten, Finja, Linda och Rosa iaf.


What you've done

Här är bildisch bombisch på zwiggisch.
Hon var chill idag ändå, inte så mordisk utan kunde rida fram lite löst sådär, härligt med variation :D
Somsagt haha, allt kommer förbättras, hon komemr få bättre häng i sprången allt eftersom istället för o slänga sig framåt haha, hon hoppar ju bara på sin kapacitet just nu, hon kan hoppa 2 meter så över dessa små så bara hoppar hon långt o stort utan nån vidare tanke på nåt haha, jaja, det är väl ignet negativt att hon är för bra för småhinder ;D Men det kommer absolut att gå bättre på småhinder allt eftersom haha, korta av sprången över själva hindret och chilla ner precis allting efter haha, söt. jaja! Gonatt :D

Two 's the number

Haha! Här är film från Zwiggy-passet i morse. Hon är pigg efter hindrena, så är det bara, det går över haha, det vet jag. Sen ahr hon ju inte alls tid för att hoppa bra, gud nej, hon slänger sig över plus att hindrena inte är mer än 120 så hon bryr sig inte alls, hinder-diva yeaman. Haha nä men alltså jag tycker hon sköter sig bra, om man jämför mot förra filmen ja la ut då hon gjorde en 4språngs hopp-serie efter ett hinder, liksom. Hon är pigg, men inte dum i huvudet liksom. Sprången blir också bättre, det är lugnt, jag har sett den ljusare sidan av denna häst haha och just nu är allt väldigt mörkt ;D haha!

Breaking the butterfly

Först, anonym frågar vad för prisklass mina hästar ligger i, och haha, det skriver jag självklart itne ut i bloggen, av flera anledningar, dels för att sånt diskuteras mer provat och sen för att flera är itne alls tillsalu och därav inte något pris bestämt, äsch, hör av dig till mig istället. :)

Hemma från Linköping nu, Linda först i 120, alltså det är ju alltid stressigt men jag försökte rida fram så mycket jag kunde typ, sen fick jag se en rida före mgi så ja lärde mig banan haha och sen rida direkt, lite duktig känner jag mig. Hon var iaf jättefin, lite skuttig typ som hon varit sista tiden, och jätterädd för ett hörn så blev en dösnäv sväng till 3an, mend et gick bra ändå haha. In i första kombinationen så tvekade hon lite, eller inte alls tveka men hon tänkte till en extra gång liksom, så hon rev in där, hon stanna iaf inte! Sen var hon döfin, var två kombinationer och den andra gick kalasbra! Så det är suuuperskönt och känns säkert inför grevagården haha. Eller ja, säkert o säkert men aah.

Sen Finja, hon behöver mer uppvärmning än såhär.. Bu gillade det itne alls, och HAHA första gången jag styrde på räcket på framhopp, det låg på typ 1m, TVÄRNIT, herregud, va paff ja blev haha! Men sen va hon jättefin och nollade 130 :) Jättefin verkligen, skönt! Lit eo finslipa innan greva men de känns bra :)


Barnet hann inte filma första hindret utan det är från 2 och framåt :) Hon hoppa asdåligt på 2an men resten kändes helt okay haha.

Should've started running

Jag har ridit Zwiggy, hoppat lite, rätt bra, kommer film och bilder när jag kommer hem/ikväll osv. Barnet red fille osv. Nu ska vi snart åka med Linda och Finja till Pay & Jump i linköping :) Så aaah, HEJDÅ :D

Ah, I'm Ray Charles

Haha, känslan när man veta tt barnet sover, pausar musiken, höjer volymen till högsta och sätte rpå Ray Charles och den börjar ju ändå rätt direkt hahaha, hon flög upp.

Nuu sk ajag snart ut o släppa ut horzaz, sen måste jag rida Zwiggy, barnet kan rida Fille samtidigt kanske, eller nja, men sen efteråt iaf. Sen åker vi typ kvart i 1 till linköping till Pay & Jumpen där, Linda och Finja ska med, Linda ska gå 120 och Finja 130, vill känna på en hel bana innan grevagården, plus att då vet ja att jag är sist så ja får så mkt tid som möjligt emellan hästarna, men nu är barnet med också iaf så då kan hon kanske skritta finja lite! Skönt!

Well, bara o sätta igång, CIAO :D


Haha Fille, han var så himla duktig igår! Barnet har ju såklart svårt att se storhäst avstånd, det är ju ingen liten häst heller, när hon kommer fårn Loppan som är en liten ettrig Cponny, men han bara trampa om o hoppa ändå, haha! Hindret på bilden är 125! Duktiga :D Fille skulle passa josefina så jävla bra, han ska till någon som kan hålla honom sjukt fin på marken men som kanske inte kan så mycket inom hoppningen än, och då gör de inget om han kommer lite fel utan bara man är positiv och sitter still så fixar han det i hoppningen :D Men man SKAAAA rida honom näst intill perfekt på marken, ananrs kan ja ka hvar honom :D

Phew

Sådäärja, Visade znuten, hon var verkligen fantastisk när jag red, hoppade otroligt lätt och lugnt och högt och var alert men lydig, så himla fin! Hoppade något på 130 och en liten bana, kul!
Tyvärr funkade det inte så bra för tjejen, jättesynd faktiskt för dom verkade så himla bra! Dom kom inte underfund med varandra riktigt, tråkigt.

Sen red jag Rosa, hoppade, gick sådär, hon är lite ringrostig faktiskt haha, men den så har jag itne mina bra stövlar så jag rider itne lika exemplariskt som ananrs ;D haha. Men hon var fin emellanåt, faktiskt. Men bra ändå att hon fick några språng i kroppen, blir ju bättre allt eftersom.

Sen red Barnet Fille, haha! Film på det här under :) Söt är hon, hoppade en liten bana men på filmen syns bara språnget på kombinationen som faktiskt ligger på 125 :'D HIHI. Hon har nog aldrig hoppat så högt någonsin förut haha!


Ate my heart

Sådär, helt klara med stallet nu, alla hästar har gått i skritten och Irma har borstats på o bytt täcke osv. Vi har plockat bort allt i ridhuset och pappa har vältat och vi har byggt upp hinder igen! Tycker jag lyckades rätt bra med tanke på att vi itne har så många bommar o hinderstöd, vi har kombination uppe mde räcke oxer, en oxer snett igenom och ett räcke snett igenom samt ett räcke på sakt spår, alltså så man kan rida linje mellan det räcket och räcket snett igenom 21 m typ 5 galoppsprång framåt borde de va. I WIN!

Såå nu äre käk o sen ska vi ta in Znuten så vi hinner spola av hennes bakben som det är lite lite lera på så hon hinner torka så jag kan smörja hovarna ;D haha. Så visar vi henne mellan 1-2 typ och sen ska vi rida resten :)


Ett riktigt jävla

Morrn!

hahaha satte ett alarm klockan 8 (jag gick upp halv) som lät som en tupp jäättehögt och la telefonen i min säng så barnet va tvunget att gå upp för o stänga av, HIHIHI. I win.

Idaaag så ska Linda och Finja vila för dom ska hoppa pay & jump i morgon. Barnet ska rida Fille, egentligen Rosa med men hon tycker inte om att rida rosa haha, det går för långsamt ;D Så jag tänkte hoppa Rosa lite istället, elelr lite ordentligt, ska ju försöka få upp någon form av "bana" eller aif några hinder eftersom att jag ska visa Znuten. Så då filmar/fotar hon det, chill. Sen ska jag ju rida Zwiggy, "mission survival" som jag brukar kalla det, ska bli spännande :) Kan ju försöka hoppa henne lite idag också  :)

HAHA jag vet, jag kan låta barnet hoppa Fille lite också! Inget högt men ändå, HAHAHA, lovar film isf! Typ 110 och kanske 120 i slutet! hahahahahaha rolig tanke, HON ÄR SÅ JÄVLA LITEN not kidding, helt galet haha, ah men så gör vi, Haha!


Up in here

Powpow. Hoppas ni kollade filmen i inlägget unde,r om inte, gör det nu, ni behöver inte kolla hela, bara kolla 1:54 och framåt! Haha.

Så ja, om ni gör det så ser nite också att jag red zwiggy idag :D Samtidigt som KidO red Fille! Zwiggy avr rätt fin, småhoppade ett litet räcke på volt några gånger, hon var dock inte lika chill som igår, eller hon var inte stress-studdsig alls, utan snarare rätt lugn, men ah, aningens explosiv istället. Hoppade räcket ni ser om ni kollar på filmen från 1:54 och framåt den enda gången, inget innan o inget efter och ah de gick ju lite halvbra, haha. Efter det ravade ajg av henne för hon är söt, det blir bättre om några dagar haha..

Fille såg kalasfin ut när barnet red, kuuul :D

I morgon kommer det en tjej o provar znuten! Kul! Låter passande, faktiskt :D Hoppas det blir bra! Hon lät väldigt liksom förståndig när jag förklarade hur Znuten var som häst osv, så hoppas :D

Aja, vi ska sova nu, drar ju upp barnet rätt tidigt i morgon ;D hih.


speciell

Kolla gärna hela om ni vill, men det roliga händer från 1:54 och framåt, HAHA, cpdjur, wiiie. Sparkar över hindret gör hon också hahah!


Makes you want more

Phew, efter att ha ridit Finja på morgonen och släppt ut alla osv så gick jag in o blev as-seg, men då satte jag mig ner o skrev ner exakta tider då jag skulle vare uppe på hästarna haha och vad jag skulle göra med dom osv. Så kl 12 så red jag Linda, kl 1 red jag Rosa och kl 2 red jag znuten, så enkelt var det, haha!

Linda var suuuperfin, med henne och rosa hade jag planerat att arbeta i mycke thög och ihop form, dressyrform typ, och kötta skiten ur öppna, sluta och skänkelvikningar samt förvänd galopp, Rosa var också riktigt fin!

Znuten var faktiskt jättefin också, hoppade ett litet räcke på helt vanligt tredelat för o känna om det är så att hon ska visas i morgon, gud så fin hon var, allt ahr släppt, hon är inte ett dugg stark längre, på vanligt bett, och hoppar ändå bra, KUL!

Ska ut o ta in hästarna nu, sen rida Zwiggy, så ska ja spara Fille till barnet ikväll :D


See that they're beautiful

Morgon!

Sen idag igen, fan. Men ska u nu o försöka rida några så snabbt som möjligt. Kl 11 ska Irma va hos tandläkaren, JUSTE, har jag glömt o säga, Irma, hon var varit sjukt bökig i munnen, alltså onaturligt bökig liksom, de har itne gått o styra hur man än gör, om man så drar löst och lätt och ledande elelr drar mer övertygande så har de inte gått utan hon har bara skakat på huvude toch sprungit rakt fram typ. Så för några dagar sen så insåg vi att man kan stoppain fingrarna på ena sidan av munnen o känna på tänderna där, men det gick absolut inte på andra sidan för hon slängde sig bakåt och tyckte det gjorde jätteont, så vi beställde direkt tid hos tandläkare på kliniken så ja, nu hoppas vi det löser sig!

Anyway, ska rida Rosa, Fille och Znuten nu på morgonen helst, ikväll kommer barnet men jag vet inte om hon hinner rida, men vi får se.

I morgon kommer kanske någon och provrider Znuten också, lät jättebra, hoppas det funkar osv :) Så ska rida igenom henne idag, men jag har bytt sadel somsagt så hon känns redan mycket lugnare o mindre stark, phew.

Jaja, måste ut nu iaf, hade gutt!


Haha Bella o Fille :D

Who's the badest

Juste, tänkte ju åka på dendär Pay & Jumpen i Linköping på Söndag, eller ah, tänkte inte det först för JAG HAR INTE MINA STÖVLAR, fml typ, får dom nästa vecka.. Eller DEN, är ju bara ena -_- Men en Pay & Jump kan vara jävligt bra så jag offrar mig och hoppar  mina gamla, hur fult det än ser ut, jag kommer skämmas, när jag är van vid mina andra snygga :( Det är iofs exakt samma märke, men dessa är typ extra bred vad ( blev fel vid den första beställningen haha!) så dom ahr sjunkit ihop massa, plus att ja har tagit skitdåligt hand om dom sen aj fick mina nya ( som jag aldrig låter stå mer än några minuter utan o putsa dom efter att ha ridit HIHI ) så dom har tappat färg osv :( blä.

ANYWAY, har ändrat hästar, men tar med två hästar, och jag tror de är bra med Linda och Finja faktiskt, Linda är rätt självklart, vills e hur hon reagerar på banor osv. Och Finja för hon har inte hoppat ordentligt alls på hur länge som helst, dendär hoppträningen var ju inte mer än typ 110 höjder och när jag skulle hoppa hemma så tyckt ejag hon var ltie kort i steget o kändes stum så ja tog bara ett par språng typ, vill hoppa en hel bana innan vi kör 130 i grevagården, och det är ju en helg emellan nu på söndag och grevagården så de är chill!

Anyway.. De blir bra, GOnatt :D


Let the time pass by

Red Zwiggy sen då, mamma körde Fille.

haha gud zwiggy <3 Hon var lika uppblåst idag, så skrittade fram jättelänge och sen skippade jag att galoppera fram, och travade istället fram jättelänge, böjde ordentligt och gjorde massa skänkelvikningar osv för o få igång kroppen ordenrtligt, sen började jag göra alla galopp-lvningar som låg framme, ltie relaterade avstånd med bommar o kavaletti o böjda bågar med 4 eller 5 galopsprång osv, i trav, hon hoppar visserligen 1 meter över när man travhoppar men ändå, och sen kund ejag börja galoppera för då hade hon nåt o göra förutom o hoppa i luften liksom :D

Så gjorde massa övningar hela tiden och varje gång de va lite längre sträcka mellan en övning o en annan så var det öppna/sluta/skänkelvikning som gällde, hoppade tillochmed två små räcken, böjd båge, 16 m, 4 normala galoppsprång, körde 5 istället för o inte få upp så hög fart haha! Hon studdsade visserligen fram, eller hon galoppera faktikt rätt normalt men väldigt väldigt korta galoppsprång och sjukt ihop i hals och kropp, gav upp tanken om o försöka länga henne o allt som jag vanligtvis hade velat göra, och nöjde mig med att hon galopperade utan o försöka ha av mig :') så blev hon iaf lite trött och fick lit eo tänka på, så kör vi såhär tills hon är lugn och jag kan jobba mer normalt med henne om typ en vecka eller två haha!


Do that brand new thing

har ridit Linda och Finja, Linda var fin, elektrisk som vanligt men fin :D

Finja kändes superbra verkligen, fina hon, red jättekort dock, men hon kändes ändå underbar. Ska snart ut o rida Zwiggy, förhoppningsvis kör mamma Fille, ananrs får ja rida honom med!


I'll be your cure

Sådär, ridit Znuten och Rosa. Znuten gick förvånandsvärt bra faktiskt, bytte sadel, tillbaka till den som de brukar kännas bra i då min nya börjar bli lite inriden nu så behöver inte ha den på alla. Gick jättebra, hon är fortfarande lite dryg, men de går nog över.

Rosa var förbannat spänd  början haha, tittade på allt och frustade som om hon precis galopptränat, och då hade jag inte ens fattat galopp än.. Men efter en lång framridning så var hon fantatisk och vi tränad elite bomövningar osv. Kalas.

Bli o rida nån mer snart i guess, ikväll ska Finja, Zwiggy och Fille gå, så rider väl Linda nu innan. Phew, måste sälja znuten nu.


haha zwiggy <3

Born to live it up

Morrn!

Uppe i relativ tid idag, men skulle helst varit ute innan 8 -.- De får bli i morgon :D Ska skynda ut nu o rida en häst innan dom går i skritten iaf, blir nog Znuten. Tjarå :D


Hmm..

Till Grevagården är Finja, Rosa och Fille anmälda, och helgen efter, till Borås, är Finja Rosa och Linda anmälda. Jag ska byta plats på Linda och Fille, så Linda får gå i grevagården och Fille i Borås, för i Grevagården finns det 130klasser alla dagar, och i borås finns bara en 130, och jag vill inte att Linda går 140 än.

Funderar också på att bara hoppa fre-lör, första tävlingen och 130-140 och då behöver man ine hoppa tre dagar tänkte jag, men msåte bestämma det nu så kan vi avanmäla haha! Men de är nog smart, faktiskt! Så får man efteranmäla om de skull ebehövas eller nåt :)

Hey hater

Hiho. Ridit Finja, Zwiggy och Linda nu.

Finja var helt otroligt fin, helt galet faktiskt, rörde sig fantastiskt och var bara allmänt härlig. Lite stark mellan två små hinder men jag brukar ha kedja på hacket och nu var det bara rem, får fixa det.

Zwiggy.........punktpunktpunkt, hon har ju vilat i massa jävla dagar somsagt, körde henne igåg och ja, de gick ju sådär som jag skrev om igår haha. Gick vekrligen jättebra o skritta o trava fram, hon var jääättefin o lösgjord och fantastiskt låg i form i traven och mjuk osv, tillochmed första varvet i galopp gick bra, sen... haha sen exploderade det, jag var SÅ nära på att åka av men jagtänkte fan inte gå med på det haha, Men satan vad hon hoppade, längesen hon gjorde något så STORT, asså när jag har åkt av henne tidigare så har det varit liknande rörelser fast itne alls lika stort som det idag utan hon har istälelt tvärnitat och vänt och då har man flugit haha, två gånger! Så ni förstår hur stort detta var om jag var nära att åka av UTAN tvärvändning, har aldrig hänt förut faktiskt! Inte på henne :D

Anyway, sen blev hon.. hon blev stor. Hon har varit så två gånger tidigare under vår tid tillsammans, och båda dom gångerna har jag åkt av. Så jag vet att egentligen är det bäst o bara tacka för sig o ställa in henn eigen o vänta tills hon är chill igen eller nåt, men hon gick fint i traven så jag travade i en halvtimma i sträck. Och haha, det var så jävla förbannat roande för jag hade vekrlingen INGA ben, försökte verkligen ha så lite ben som möjligt och försökte ha så lite i handen som möjligt fö ro släppa på trycket, men hon liksom hahah bara "red in sigsjälv" i form och arbetade sigsjälv fram till bettet, haha herregud, bakbensaktivitet till hundra och steget hade en passage-liknande rörelse, haha herre min gud, så vi travade runt där och hon betedde sig som en hingst men var ändå liksom rätt fantastisk haha, såfort jag fattade galopp så gjorde hon luftpsårng, inte alls lika extremt men jag tar inga risker nu haha, sen efter en halvtimmas trav utan pauser så fick de räcka för idag, haha. Cphäst.

Linda var pigg också, hon var faktiskt värre än igår, hon sparkade inte hysteriskt utan liksom gjorde stora språng och jag fick svansen i huvudet hela tiden, men hon var fin emellanåt, men rätt elektrisk liksom, kul att hon fått sån energi ändå, istället för o va lång o tråkig som hon kändes ett tag sen, typ i höstas.

ah ska ut o rida Rosa nuuuu, måste sälja några hästar snart..


haha (a)

Jaha.. Hanna menade kanske Carro (Carina blabla... zuuthoeve), som jag köpte samtidigt som Irma (Irina blabla.. Zuuthoeve), haha. Den tanken slog mig inte ens, sorry! Och det är för att vi har beslutat att sälja Carro :) Det beslutade vi direkt när vi hörde att den var jättesnäll osv. Sen så hoppade den "tråkigt", jag personligen tror att den kan hoppa hur högt som helst då den hade hoppat 180 löshopp över staketet flera gånger haha. Men Irma är lite coolare, och de var nåt sånt jag letade efter, plus att den är lite knepig och vi kan inte ha hundra miljarder hästar så då äre lika bra o sälja dne som faktiskt är snäll :)

Svar:

Kommentar från Hanna:
"Hade inte du en till unghäst? "

...Vet inte riktigt vad du menar faktiskt. Jag har bara en unghäst hemma som är min, och det är Irma som är 4 år. Sen har jag ju Znuten 6 år, men den är inte min. Sen har jag Olle (Alonso F1) som är 5 år i år och kommer hem i sommar, och sen har jag Challe (Chini Con Carème) som blir 1 år och kommer hem så småningom. Det är dom unghästar jag har :)

Coming up again

Morrn, typ, förmiddag.

Sitte och försöker förvandla ett Pages-dokument till typ word eller nåt, hatar mac atm.

Har ridit Fille, riktigt köttarpass då han var lite olydig haha, orkar inte förklara, men i slutet galopperade han varv på varv i förvänd galopp men ändå inåtställd, fränt, sen ungefär 5-6 serpentiner  i rad i galopp med galoppombyte i varje och ett han vekrligen skulle flytta undan för nya innerskänkeln o ställa inåt, och sen mycket öppnor osv, orkar inte förklara vart problemet satt för de skulle bli så jävla lång text haha.

Han var duktig!

Ska snart rida typ nån mer!


Bilden, det är bara mottagningen på detdär "hotellet", inte själav hotellet utan bara mottagning, haha fuck sverige :(

...no lifR

Du under 2011..


 

 

 

 

Har du gråtit? haha yep

Har du skrattat? inte en enda jävla gång på dessa 365 dagar :')

Har du sovit i tält? nej :D

Har du varit på Gröna Lund? nope!

Har du varit på Liseberg? inte hunnit -_-

Har du varit på Kneipbyn? vad fan är kneipbyn?

Har du varit utomlands? Yep :D

Har du varit i en annan stad? haha aah

Har du bott hemma? yää

 

 

 

Dina vänner under 2011..

Har en vän dött? Wirre var en vän (:

Har en vän sökt tröst hos dig? uhm, kanske haha

Har du sökt tröst hos en vän? nja, typ :D

Har du sovit över hos en vän? Asså, jag är fan inte säker på det haha

Har du varit kär i en vän? Nej! :D

Har du fått mer en fem nya vänner under året? Har ja säkert (:

 

 

 

 

2011 har du:

Har du pussat någon? haha yep

Har du varit kär i någon? hmm

Har du sovit med någon av motsatt kön? haha ja

 

 

 

När har du som mest..

Gråtit under 2011? No idea,va rätt kasst där emd wirreboi

Skrattat under 2011? Haha, varje dag med Zwiggy är ett skratt så varje dag ;D

 

Denna månad...

Har du varit kär? njä

Har du kysst någon? fan de är januari, nästan

Har du pussat någon? same haha

Har du kramat någon? jarå!

Har du skrattat? nooooo, jag är så dyster av mig

Har du gråtit? Ofrivilligt, när jag ramlade av, så helt plötsligt en kvart efteråt så satt ja o prata med grannen o helt plötsligt bara rann det, haha! ChockN ;D

Har du varit glad? .. Ja -_-

Har du varit ledsen ? mjarå!

 

 

 

När...

Grät du senast? Då ja ramla av haha!

Skrattade du senast? när ja körde zwiggy igår haha

Duschade du senast? några timmar sen :D

Lyssnade du på musik senast? at this very moment

Hade du kul senast? typ igår

 

Vem..

Kramade du senast? haha no idea :D

Pratade du i telefon med senast? motha

Fick du sms av senast? robert haha

Hade du tråkigt senast? Yesterdayyy

Tycker du om någon just nu? njä

Gröna eller röda äpplen? röda!

Vem ringer du när du är arg/ledsen? Ingen haha!
Vilken tid gick du upp idag? Seven :D

Har du sovit i din egna säng inatt? yap

Har du sovit ensam inatt? haha ja

Hur svarar du i telefon? Beror på vem som ringer, det är allt från "VAD VILL DU" till Bella, till "ah hej det är cornelia :)" till vuxna, haha!

Vad ska du göra imorgon? Rida haha, vi kallar det jobb numera :D

Var vill du bo när du blir stor? spelar ingen roll faktiskt, bra gård o ja är nöjd, tro rja stananr här ;D

Vad vill du bli när du blir stor? Haha

Är det okej att gråta? Absulut!

Vilken årstid tycker du bäst om? Summahh

Skulle du göra om du vann en miljon? Bygga om stallet haha :)
Bär du glasögon eller linser? Yep, linser (:

Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nää fy haha

 

 


Har du piercing? nej -_- har ett hål i örat, haha!

Har du tatuering?  neows

Vill du gifta dig? nja

Vill du ha barn? nja

Solar du ofta? NJA

Är du bra på att laga mat? inte ett jävla cp-dugg

Gillar du att dansa?Nej -_-

Hur vig är du? asså förvånandsvärt vig! haha

 

 

 

Vilken är din favoritglass? Ben & Jerry choklad fudge-köret haha

Tror du på ett liv efter döden? can't say that i doo

Är du morgon eller kvällsmänniska? Både och actually, pigg all the time :D
Vilken ögonfärg har du? gräjn

Vilka hårfärger har du haft?HAHA, svart, brun, svart/blond, svart/rosa, blå, grön, gul, orange, röd(i alla dess nyanser), blond och säkert mer ;D
Är du beroende av något ? burn haha

Senaste låten du hörde? Krossa alla fönster haha

Brukar du bädda sängen? Går aldrig från rummet utan o ha bäddat sängen (:

Har du kysst någon under den senaste månaden? har jag inte redan svarat på det?
Vad var det senaste du sa? No deal

 

Zwiggy i helsingborg i början av året i debuten i 135 ;D

 

Fille i början av året i Helsingborg, Debuten i 145 ;D

Linda i April i Gävle 130, tycker det är kul med denna bild för den visar hur hon hoppade, verkligen sträckte ut bakbenen något helt otroligt men hoppade med sänkt rygg, nu hoppar hon på ett helt annat sätt vilket är underbart :D

Denhär är kul också, Rsa i 140 på NHS i Maj, nu hoppar hon aldrig med sänkt rygg, men just dendeär delen av språnget gör hon sådär när hon gör allt hon kan för o nå över, vilket hon i princip slutat med då hon stärkts så mycket! Kul :D

Start all over

Red Finja först, på bett idag! I början var hon faktiskt lite struttig, eller hon gick itne fram, så har hon inte varit på flera veckor, men men, o i galoppen då var hon vekrligen förbannad haha, ville inte alls gå fram och sparkade som satan, shit så sur hon var, så jag släppte alla krav och försökte bara få fram och ner näsan direkt och i och med det få mer flow i det hela, så galopperade fram rätt länge i stor luftig galopp med näsan långt ner, fantastiskt fin var hon där, gick ltie bakom lod men det gjorde verkligen inget för hon skull ebara frma o sluta bitcha då.

Sen skritt och klapp på halsen och sen började vi jobba mera, högre form ett tag och sen började verkligen böja av henne o se till att kunna ha näsan vart jag ville, och sen upp och ner med formen lite fram o tillbaka, sen körde vi flera varvs förvänd galopp, världens bästa finja, och sen kunde honflytta in bakdelen på volt <3 det har inte gått förut för hon har sparkat haha, bästa hon.

Aldrig, verkligen ALDRIG gått såhär bra på bett, hon tog tillochmed tag i bettet mot slutet, fantastiskt, så nöjd, så himla underbart. Bästa finja...Sen skulle jag köra Zwiggy i pessoaselen...gick bra först typ då hon gick utan inspänning, hon var spänd såklart, det är hon alltid haha, minns inte när jag sist longerade henne, så hon typ tvärvände någon gång men inte så extremt först, bar anågra små luftsprång typ, sen spände jag in henne, och man såg att hon ifrågasatte att hon satt fast liksom, men jag tyckt einte jag såg någon rädsla i de thela utan tyckte hon accepterade det rätt bra osv.

Men då och då så verkligen nästan la hon sig ner i en ren tvärvändning och gjorde episka luftsprång, inget hysteriskt utan bara jävligt fort och jävligt stort o sen stod hon helt still o stirrade på mig tills jag visade henne vart ho skulle gå igen, asså.. Rätt typiskt Zwiggy så de va ine så mycket mer med det, var dock lite rädd fö ro bli sparkad för jag överdriver verkligen inte men det var inag smågrejer hon gjorde haha. Men emellanåt liksom så var hon ruskigt fin, så jävla snygg hon är btw haha.

Men sen, feter typ en kvarts skuttande o hoppande, så gör hon precis likadant fast fem gånger värre ochs törre och vänder runt helt o hoppar rätt upp i luften, så pass att hon trasslar in sig i longeringslinan liksom, jag stod helt still så ni förstår hur hon liksom måste gjort för o lyckas med det, hon trassla liksom in bakbenen i dom, anyway, så jag var tvungen o släppa, och JÄÄVLAR farten som uppstod, , ööörn öööörn ut ur ridhuset som jag SÅKLART inte hade stängt -.-

ut över ridbanan somär heeelt täckt av is och snorfuckinghal och raka vägen in i sin box där hon snällt stod och vänta, haha. En helt sjuk tur att de gick bra och att hon itne fläkte sig, herregud, men hon var relatvt lugnt där i sin box så jag såg ingen anledning till o gå tillbaka o spänna in henne igen eller ens longera henne mer för hon avr uppenbarligen för känslig för det, alltså för pessoaselen, så ja gick o plocka av henne grejerna o ställde in henne haha, hon va inte anfådd elelr nåt så vafan, hade ju bara travat. Blir o rida i morgon istället, då det var minst lika farligt o stå på marken haha!

Znuten hade tydligen gått fantastiskt att köra, gud va bra, då hjälpte det med vad jag gjorde igår haha.. ska bli kul o se om hon är bättre i morgon.

Massor med text och orkar ändå inte bild, SORRY :D eller ni kan få en nyligen använd..

JUSTE OMG HAHA, det är egentligen inte ett dugg kul själva saken, men det är kul att det hänt på nåt sätt, Irma slängde av jennifer idag, hon blev typ rädd precis när hon skulle sitta av och gjorde ungefär som hon gör på bilden fast ggr 5 och efter ett tag tvärnitade hon och då åkte hon, somsagt, inte ett dugg kul, hon slog sig inte så farligt tror jag, men jag tyckte det var komiskt att hon varit här en vecka och redan slängt av två personer, och inga nybörjare direkt, Jennifer har arbetat som beridare osv i typ 15 år, haha herregud..

-

Nu är annons ute på Znuten :) Sprid den gärna.

Klicka -------->HÄR<---------- för o komma till annonsen! :D


ljdshgjd

dålig planering idag igen -.-

måste vänta ett tag med o rida "första" hästen för Jennifer rider Irma i ridhuset nu o då kan ja inte va där, ska se om mamma kan köra Znuten, tror hon behöver det, så ska ja försöka hinna Finja och Zwiggy, eller ska nog köra Zwiggy med, om ja känner för o fortsätta leva. Hon har inte fått gå i skritten på typ tre dagar för hon trampade in tåkappan i foten haha, men igår fick hon ny sko och bedömdes vara klar för o gå där igen så well, hon är helt knasig, hon är värst när hon vilat några dagar, hon blir lugn efter några veckor men några dagar sådär, pain. Så livet <3 = köra i pessoan istället, haha.

Aja ska ut o göra det, HIHI hejs.


Try to catch me

Sådär, tillbaka från träningen nu haha!

Fick rida i domf örbannade gamla stövlarna, spenderade 20 minuter bara för o putsa dom så även om dom är fula o stora så skulle dom iaf vara kliniskt rena.

Red på ett tjockt tvådelat som ja tien ridit på på jättelänge, men tänkte att de är bättre att ja får chans o rida igenom henne på ett sånt än att hon är överbetslad på ett tunnare tredelat typ. Linda snackar vi alltså om nu, och peter markne träning.

Hon ä rlite trutig o stel munnen i början men hon kändes ändå bra. mycket markarbete med öppna o böja av, precis som på jumpclub och precis sokm på lnadslagsträningen, så det kan jag nu, haha! Hon kändes kalasfin, jättebra galopp o sökte sig nedåt korrekt på ett bra sätt, awesome! Sen var de lite bomöningar, elle rlite upphöjda med avstånd emellan på böjd linje och det handlade mycket om att landa i rätt galopp, och sen när man landade efter sista så skulle man landa i "fel" galopp, alltså samma, så dom fortsatta med det och var i balans tills man bytta lite senare, gärna efter svängen liksom, skitbra verkligen.

..Det gjorde hon faktiskt bra, men sen är hon ju jävligt elektrisk så när hon väl byter så byter hon ju jättestort o kickar med baken, luftsprång ibland, men hon gjorde det förvånandsvärt bra!

Sen samma sak fast på hinder, böjd båge och mycket med balansen osv, det gjorde hon också bra, även om hon va lite spretig i början, allt var evighetsövningar liksom så de inte var en och en så man fick avbryta hela tiden, evighet och ström är mycket bättre då, lösa problemet istälelt för o göra om o om igen med 5 minuters paus emellan.

Sen avsltuade vi med en helvetets lång övning, alltså, om man räknar varje upphöjd bom osv som ingick så var det säkert upp mot 20-30 "hinder" liksom, sjukt bra verkligen, fick ut mycket av det, och sen så lade man till en trekombination med två galoppsprång mellan varje, oxer räcke oxer med lite kort avstånd, hon hoppar verkligen helt fantastiskt, det är helt otroligt, galet bra faktiskt, med ryggen och långsamt och inte ett dugg på fart och herregud så fint hon hoppade!

Så allt som allt så är jag nöjd, hon är ju inte riktig tlika konsekvent lydig och lugn som fredrik spetz häst tex, haha! Men det kommer, hon är lika fin stundvis men det handlar ju om att kunna hålla det jävligt balanserat och ibland så blir hon lite för elektrisk för o kunna det hihi, men det koommeeeer, fina hon!


Får plocka bort lite hästar från listan idag, tänkte rida Znuten och Finja, helst zwiggy också, ska försöka. Sen får Rosa och Fille vila, och Irma blir riden av jennifer snart :)

Brb käk!
Man tröttnar ju aldrig på dendär bilden haha, världens finaste, härligt att allt tvek vad gäller kombinationer osv är borta, underbart, borås ska bli dökul!

Stay this way

Morrn!

För sista gången haha, jag vet inte vad det är för märke på schabraket/huvan, det står typ inte på eller nåt :)

Och sen, är förbannad atm. Alltså, dagen innan landslagsträningen så gick mina stövlar sönder -.- dragkedjan gick upp helt o dne är trasig, så red med paj stövel på träningen, hemskt. Nu har vi lämnat in dom och vi får tillbaka dom NÄSTA vecka, är förbanand dels över det, och sen att jag har markne-träning idag och har INGET o rida i, herregud, hemskt. Och kan inte vara med på pay and fucking jump-en heller för stövlarna har inte kommit då. Jävla skit.

Sen kan jag meddela er att mor min är en kärring. På riktigt.

Nu ska jag ut o rida i ridskor och ridstrumpor, suck. fan. skit. Och en hel andra massa betydligt brutalare ord, yep.


Love stops

Blasch. Skitsur för jag hann inte rida Linda, blev klar med sista hästen halv 8 drygt och dom får mat halv 7, världens sämsta samvete haha, och världens sopigaste planering, så jävl alat, herregud ja hade väl kunnat rida henne i morse, sämst är jag. Jaja.

red iaf Rosa och Finja, Rosa hoppade rätt högt i slutet, eller ah räcket var kanske på 140, 135 typ, och oxern 130, och höjde bara i slutet så hoppade bara dom typ tre språng, innan hoppade jag bara meter höjder (: Hade ett annat bett idag, ett tungt tvådelat, rätt tjockt, med äggringar, väldigt snällt alltså, hon går så himla bra på det i marken man haha hon blir faktiskt för stark i hoppningen, för pigg och för stark, vem trodde det igår när barnet inte ens fick henne o trava, typ! Jodå de fick hon men haha ja!

Nä så de blir de gamla vanliga tredelade hädanefter, men hoppa lite fick hon iaf göra :)

Finja kändes lite knasig, kan ha varit lite träningsverk sen kursen, det var mycket markarbete där och mycket flytta och förvänd galopp och hon har absolut inte muskler fullt ut på något sätt så sånt arbete på ett lite hårdare sätt kan mycket väl ha skapat träningsverk, så värmde upp länge och bara hoppade ett lågt några gånger och tog sen dom höga hindrena typ två-tre gånger för o få känna på det, och haha.. varje dag glömmer jag bort hur fantastisk denna häst är, det är sjukt, behöver inte säga mer än så egentligen, helt otrolig!


Never wanted to dance

Är helt slut haha. har inte gjort mycket idag förrän runt 2 tiden och då kom hovslagaren så ja fick stressa o hämt ahäst och förklara för honom varför MAMMA inte sagt att han skulle komma och att hästen han skulle sko precis just då blev riden av jennifer, "I'll go yell on my mom, be right back" var den mening som användes mest just då haha, han pratar ju mest engelska Martin.

Anyway, sen red jag znuten.. elelr ja, först sadlade jag Znuten, sne när ja kom upp o gick wen bit så ble hon rädd för några fucking höbalar, hon har väl aldrig reagerat på NÅGONTING förut, jag tänker itne säga mer om det för då blir jag bara arg på vad en människa gjort osvosv, säge ringet mer om någonting emd znuten just nu haha för ja kommer bli förbannad, red henne i 1,5 timma och jag har episkt ont i axel/skulderblad igen, jag är inte jätte-kompis med znuten just nu, ska jobba fan ur henne i några dagar så hon är snäll på söndag. Suck.

Och så har jag inte ätit någonting alls verkligen sen kl 8 i morse, så nu ska ja fan pausa o äta pannkakor innan ja gå rut o rider dom återstående tre.. hinner inte det, men ska försöka, ska se om mamma kan köra Finja.. damn. Orkar itnelägga in bild nu heller fö rja msåte springa, HEJS

If you play your cards

Tjolahoppsanhejsan.

har ridit Fillebus, hopp-bettet och hoppade lite högre hinder idag, bara på raka spår dock och lite relaterade grejer osv, bara två höga hinder, så inte så mycke tegentligen, men han har ju inte hoppat på ett jävla tag och han ska tävla om två veckor så kände att de va dags haha. Han var väldigt fin faktiskt, kommer film senare :)

Alltså som min kära man sa, jag borde låsa in mig i ett madrasserat rum, låsa dörren och stanna där tills jag blir frisk haha! Alltså jag är ju såndär som springer överallt, nu har jag inte sprungit på några dagar pgav hjärnskakning, men har precis börjat kunna springa runt överallt utan att ha ont i huvudet, eller inte jätteont iaf, och jag klättrar ju över allt o går över stenar o framförallt så springer jag alltid över vår stenmur istället för o gå runt, och HAHA, sprang emot den i full fart, tänkte skutta på dom stenarna ja brukar för dom är lösa och roligast, anyway, precis innan jag sätter foten på stenen så ser jag att shit, den ser ovanligt blank ut.. och well, hela murjäveln var isbeklädd haha! Så glider och halkar och då är jag ändå redan uppe på muren liksom såbenet åker iväg nedåt backen o knäet åker in i en annan vass sten, så ja har knäckt till knäet och har redan blåmärke -.- aj.

SHIT va lång text bara för det, ni behöver faktiskt inte läsa den, inte alls faktiskt, men hihi jaja.

Ska hoppa Rosa idag också,elle rja hopp ao hoppa, men hoppa en hög oxer o ett högt räcke och göra dessa övningar liksom, så hon får hoppa lite. Ska göra det med Finja med, men inte hoppa så mycket, utan mest småhinde roch sen nåt högt för hon har inte fått hoppa nåt ordentligt språng sen.. sen örebro då jag tävlade egentligen, så kan va bra o låta henne känna på sin kropp lite. Znuten skulle också kunna hoppa det lite, för hon behöver den sortens lydnad som denna övning ger, så ja, men linda, hon ska bannemig inte hoppa, ska försöka få ut henne en sväng i skogen o sen rida lite markarbete, skitunderlag ute ju.

JAJA, ska baka kladdkaka nu, hejs!


Then it goes

Sådär, ridit Fille och Linda också, fille var sjukt fin, riktigt duktig, och linda var pigg haha, pigg och elektrisk, spretig och lite explosiv, gjorde inget stort alls, inte så, men liksom lite kickar hela tiden och bakbensaktivitet ggr 100 haha!

Här är film från det, somsagt, inget perfekt videoklipp direkt, men hon är söt :D


Let them know

SÅÅÅJA!

hej.

Hihi, KidO tränade först med Loppan, de gick faktiskt jättebra! Talade om för dom att de är dags o sälja pownien snart haha, övertalningen gick sådär haha!

Sen red hon Rosa, men hon fick henne knappt o gå framåt, asså hon rider liksom lite för bra, lite för mkt, svårt att släppa på sin ridning, Rosa vet hur hon vill ha de o de finns inte hundra sätt att få henne pigg på utan man måste trycka på några knappar med den fröken, så såfort jag satte mig upp, i Uggs och tjockvantar, så kunde vi ändå fatta galopp från stillastående, så lätt är det när man har knapparna liksom, så barnet ga vupp o gick o hämtade in Znuten haha!

JÄVLAR vad bra det gick, satan i gatan, hon red henne riktigt bra alltså vekrligen, för med Znuten så är det hästen som ska lyssna på henne, göra som hon säger och lära sig av henne, rosa har somsagt sina knappar haha.. Så det passade barnet sjukt bra, verkligen!

Anyway, nu väntar vi på pizza och sen ska ja rida Linda och Fille i think :D

Broken down

Gudd morrrrning!

KidO komemr somsagt idag, runt 11 vad ajg förstod, elelr det skrev jag iaf i min kalender (a) JAG HAR KOLL PÅ MITT LIV IBLAND, yes. jag har en kalender <3

Anyway, så ska ut o släppa ut hästarna i skritten nu och medans dom går där ska jag bygga lite i ridhuset. har ju inte så många hinder haha men ska sätta upp lite det vi gjorde igår, men inte alls utan istället arbeta henne igenom varje övning så hon får ut något av det :D Så kommer bli mycket avstånd idag tror jag, så hon vet hur hon ska rida och när liksom. Så får se vad jag kommer på, det kommer jag antagligen rida med Fille också :)

Tror de är hoppträning på tisdag också, för peter hihi. Tror vi ska försöka få till en fast plats där varje tisdag, jag har ju alltid någon/några hästar som inte följer med på tävlingarna och som kan behöva hållas igång ändå liksom. Vet dock itne vem ja skulle ha med på tisdag, typ Linda? kanske kan va bra o liksom komm aut med henne så mycket som möjligt, även om jag vill hoppa så lite som möjligt med henne pgav hennes små bräckliga ben hihi. Men om hon inte hoppar något alls hemma så ska de nog gå bra :) Linda eller Rosa blir de nog iaf, då zwiggy har vilat lite nu dels pgav min hjärnskakning och dels pgav sko i foten -.- dumma djur.

JAJA nu måste jag ut haha, HEJS!


Fille i 145an på Sm haha, han var så himla fin och ändå rev han 4 -.- det var så himla onödigt, alltså.. hoppas han skärpt till sig i Grevagården nu, så får vi se hur de blir med honom :D

That won't happen

God Kväll. Stiligt. Förbaskat. Jädrar. Fränt. Och mer såna ord. Hej.

Anyway, tomorrow KIDO comes here to träna with her lilla ponny, eller ah, Min ponny är det fortfarande egentligen, även om dom köpt henne sen lång tid tillbaka, hon är fortfarande min liksom, lilla skitloppan :D Sååå hon ska träna med henne, lite skutt o lydnad osv. Sen ska hon få rida Linda, Rosa och Znuten tänkte jag :D

På söndag, alltså inte i morgon utan nästa söndag tror jag det är, så rä det en Pay & Jump nånstans, då ska ja ta med Znuten och Linda, Znuten för att, ja.. hon behöver skutta lite :D Och Linda för att hon ska få hoppa bana och lite mer hinder liksom innan man ger si gut i Borås om några veckor då det är 140 klasser osv. Så dom får nog gå en varsin 120 bara då :)

Iiii morgon ska jag rida Fille och.. hm, antagligen bara fille, förutom Znut, Lind och Ros som  barnet ska motionera ;D Zwiggy har trampat in tåkappani ena bakfote så hon var jättejättehalt idag -.- men det går nog över tills i morgon, det såg bättre ut såfort vi fick av skon, så de ska nog inte va några problem, men blir nog inget rida på henne i morgon bara för de, o Finja får nog vila för hon var så duktig idag :D

Aja, najtinajt!


Pick a fight

Tjena!

Tillbaka nu, haha. Ae de va rätt ovärt, elelr väldigt ovärt faktiskt. Mycket dåligt planerat allting så de blev stressigt i sista gruppen, jag var i näst sista och det var stressigt då med. Ingen genomgång med några övningar, jag hade suttit och kollat på en hel grupp, men det är väl inte självklart att man memorerade alla avstånd och galoppsprång bara för att man sitter o kollar, så njaa va. hoppade typ 1m också, första gruppen hoppade mot 140-höjder, bara för att dom hade tid.

På Jumpclub så spelar det ingen roll om tränaren vet att alla i gruppen stått inne på banan och kollat på alla föregående grupper, varje övning har en förklaring, ett mål osv, dom säger åtminstone hur många galoppsprång det ska vara och hur man ska ta sig an övningen, ja menar, som ryttare på den här nivån så kan man ju variera sin ridning, man rider itne bara från A till B utan man gör saker därimellan, dvs att när en tränare sätter upp en övning där man ska rida från punkt A till punkt B så vill man ha lite info om vad dom vill att man ska få ut av detta och därefter kan man anpassa sin ridning.

Så nja, det enda som dom la ner tid på var framridningen, vaaarv på vaaarv i trav o galopp med öppna, that's it typ, lite förvänd galopp också, de tog aslång tid när man istället hade kunant värma upp genom att göra övningarna lite nogrannare. Man hade kunnat säga om övningarna skulle ske en och en eller på ström, lite såntdär.

Finja skötte sig förövrigt helt fantastiskt! Jag har aldrig ställt kraven på henne att hon måste kunna öppnor och slutor osv, jag kräver att hon ska flytta för skänkeln när det behövs vilket hon verkligen gör, och de thar räckt för jag vill håll ahenne glad då jag vet att hon verkligen tjurar ihop av såntdär, men icke, hon var så himla duktig verkligen" Förvänd galopp också, duktiga lilla hon! Hoppade fint gjorde hon också, men de blev ju inte så mycket med det ;)

Haha. Träningen var för Peter Markne och Henrik Lannér, aldrig tränar för Henrik förut men Markne är min favorit-tränare så det var lite synd liksom att helheten skulel bli så stressig som den blev. Men fick väl några kommentarer iaf så det är jag nöjd över, liksom själva tränar-insatserna är något jag inte ens höjer ögonbrynet åt, med det menar ajg att dom var jättebra! men det var själva planeringen haha, stressigt var det, synd!

..Framförallt när man åkt tre timmar för en riktig landslagsträning liksom, och det manf år göra är det som precis just nu står i ridhuset hemma liksom. Jaja är fantastiskt nöjd med Finja, det är nog mer mamma som är missnöjd med alltet för hon fått köra så långt för detta haha, ajg är nöjd :D

Lång text, men yep, ni gillart!

Är påväg till träningen, hörs!

Gonna move to Canada

Hai.

Ridit Finja, fantastisk börjar hon bli, shit. Hon är verkligen rolig att rida nu, förstår inte att jag orkade dom första veckorna där då vi ändrade på allt, fattar inte haha, hon är anyway helt fantastisk nu, bästa hon. Red bara igenom lite mjukgörande och tog räcket en gång bara för att hon skulle ha fått hoppa ett språng med Lindor på frambenen innan i morgon, hon har nog inte gjort det förut så tänkte förbereda henne ;D Fantastiskt gick det - såklart.

Åker 9 i morgon, så upp tidigt så ja hinner klippa hennes man.. de är inte det lättaste haha, hon klämme rin en i väggen och går fram o tillbaka, men de ska nog gå :D Det är ju landslagsträning på Strömsholm i morgon som gäller, och egentligen hade typ Zwiggy , Fille eller Rosa varit bättre o lättare, men Fille o Rosa är inte igång och Zwiggy kommer nog inte vara min främsta 140 häst i år så ja ville ta den som jag tror - utan skador och enligt planen - kommer vara den mest framgångsrika hästen i år vid de tillfällen som dessa tränare kommer bevaka. Alltså, Vore bra om dom fick se Finja såhär för det är nog henne dom kommer få se i fortsättningen mest också, hon är den jag tror kommer gå NM/EM om så blir fallet!

Men för att lyckas med det så vill det till att hon håller sig frisk och inte springer i hagen som hon gjorde idag då det är snorhalt o ashårt o klumpigt, hästjävel, lite snöstorm får man väl tåla utan o springa som en ful älg o sparka bakut helt galet, suck.. skärpning fröken.

Haha, kanske uppdaterar i morgon, annars når man mig på 0768 919023 :D


haha skön jag är, målade en tupp för några månade sen, haha. Eller en höna är det faktiskt.

Standing still in time

Hihi. Är as-seg med bloggandet, men det blir ju inte mycket gjort just nu, faktiskt.

Har ridit Fille och Rosa, Fille var superduperfin och skuttade över ett litet räcke för första gången idag, hihi, söt. Rosa var lika fin hon, hppade sam räcke, lydnadsövning osv, superfin verkligen, hoppar fantastiskt gör dom båda två :D

Nuuu ska jag äta och sen ut o rida Finja, hade ju tänkte rida i skogen (skulle gjort det i morse -.-) men som dom flesta upptäckt så är det snöstorm och här rids inte i snöstorm när man faktiskt har ridhus haha, lyx-problemen.. aja. Får hålla henn eglad på annat sätt idag och bara mjuka upp henne inför i morgon :D Sen köra Zwiggy tänkte jag. Mamma kör Znuten i think :D

Jennifer red Irma idag igen, skritt och trav helt löst idag, utan lina alltså :D hon är sjukt tjaffsig i munnen, går knappt o styra o stanna osv, hon bara vrider på hals och huvud som en ål och slår med det, men det gick mkt bättre i slutet så hon lär sig nog snart. Kul :D

Blir bra, aja, Hade gött :D


Not sure how I got that

Lalala, morrn!

Asså, Finja bet mig igår! Det har hon verkligen aldrig gjort, hon brukar inåfrån boxen visa tänderna o hugga lite åt en om man kollar på henne med gallret för och det står nån häst i gången för hon är så himla rädd om sin box och slår på försvar direkt. Men nu var gallret inte för och jag stod o typ pratade med Rosa som står bredvid, och helt HAAIAAA så bet hon mig i kinden :o de va mest ett slag liksom för hon kom jättefort mot mig men hon bet även tag i skinnet haha! men blev inget sår iaf, men har ont i käken IGEN -_-Förbannad blev jag men sen gick jag in o klappade ite på henne och förklarade att detdär med o bitas är en dålig grej. Haha gumman. Klandrar henne inte för någonting alls, hno är rädd om sin box och jag brukar vara mer på alerten med henne, fina vännen.

Skaaa ut och rida henne snart :D Eller kanske gör det sen, får se, skulle vilja rida hennelite i skogen inför i morgon.

tänkte rida Fille också, samt köra Zwiggy, rida Linda förhoppningsvis, så får mamma köra Znuten :D


One more time

Fööööör SISTA gången nu, haha, så jag VEEET INTE vad det är för märke på schabraket/luvan/ländtäcket jag fick i julklapp haha! INGEN aning! bara så ni veeeet :DIdaaag har vi ridit Irma, eller Jennifer har gjort det, även om jag velat så ska ja inte ta några risker med huvudet på två-tre veckor :'D Så chillar lite på en fronten haha. Hon var jättesnäll :) Galopp på lina gick kalasbra, duktig iten bebishäst.

Så har ja ridit Rosa nu också, hon va dööfin, hihi. Mamma ska köra Fille nu, så rider jag nog honom i morgon, har ju haft massa ont i axlarna o nacken så har itne velat rida honom, för om han blir lite stark så vill jag verkligen kunna rida igenom det för att sen få honom mjuk igen och det har jag inte känt mig kapabel till, men i morgon antagligen :D


Nu är ju jennifer väldigt liten, typ 164 (tror jag, har frågat hundra gånger men glömmer alltid) antingen 164 eller 166, och väldigt smal o allmänt liten liksom, men ändå, ser inte hästen jättestor ut? asså hon är ju ingen dvärg direkt och inget litet barn :o

Back to your positions

Morrn! INTERNETZ <3 hiho.

Har ridit Finja nu ihihihi. Hon är bäst. Så himla fin. Men jag fick ont i huvudet av o sitta ner mycket i galoppen så mkt av arbetet gick till i lätt sits. Mycket korta-länga osv, och hoppade ett litet sockerbitshinder och satan så fin hon är :d Bästa hon!

Ska försöka rida Rosa också. Nu sk ajag ut o kolla när Jennifer kanske ska sitta åp Irma, ska försöka fota också :D Hejs!


I haz no internetz

Zchallaaaa

Har inget internet.. IGEN -.- men de kommer nog i morgon. Anyway, Jennifer red Linda, gick kalasbra, sen fick hon rida nuten istället för ja askulle iväg, och hålla på med Irma då. I morgon ska hon rida henne tror jag :D

Jag har kört rosa och mamma har kört fille, hiho. i morgon ska ja rida Finjaaaa :D

Tänkte bara säga det, HIHI, ni får ha de braaa, HEJS :D


To be blown away

Morrn!

Idag mår jag nästan bra :'D Nä men haha kan iaf köra någon häst idag! Eller två :D

Jennifer kommer snart o ska rida några hästar, tänkte att hon kan rida Rosa, Fille och Linda. Så ska jag köra Finja och Zwiggy och Mamma kan köra Znuten. I morgon kan jag nog rida Finja iaf, för de tär ju landslagsträning på lördaaaggg!

Ae, nu ska jag ut och ge dom hö, sen kolla när Jennifer rider.. Även om någon rider huuur bra som helst så är det alltid frustrerande när nån rider mina hästar och jag inte får stå o skrika i mitten haha :< Dumma hjärnskakning. JAJA, HEJS :D


Do you believe yourself?

Yo.

Asså vet inte om jag kan köra hästarna :'( har ett stukat fingar HAHA! Åh det låter så.. jag vet hur det låter, men det förhindrar faktiskt en massa saker, och hela vänsterarmen är typ sträckt så kan inte höja den elelr dra/hålla i saker med den, o de blir knepigt.. Ska få mamma o köra någon när hon kommer hem ( Hon var ju tuvngne o åka o sitta BARNVAKT åt min älskade Milton, .. IDIOT, alltså, hade det inte varit bättre att jag suttit barnvakt eftersoma tt jag ändå inte kan gör anågonting? :( ) Och försöka få dom o-viktigaste att vila...

Jennifer har ridit Finja och Zwiggy då jag ansåg dom vara prio ett.. Finja gick bra, så jävla snygg o se på är hon, och zwiggy.. asså hon rider så hårt Jennifer, hon rider verkligen ihop dom direkt, gillar de inte riktigt, försökte påpeka att hon gärna fick rida zwiggy i låg avslappnad form först i traven för o värma upp henne utan att hon blir spänd, men hon sa att hon var för spänd o pigg för det.. äsch, hann bli lite sur över det men jag är jävligt tacksam att hon ens tar sig tiden att rida dom, men ja vill ändå ha de på mitt sätt då de är så mkt jobb bakom domdär hästarna o ja vill inte att nån ändar på det :D Hihi, oavsett vem.

Anywayyy, ska vänta tills i morgon, då jävlar ska ja köra någon.. buhu. Är lite smårädd om hjärnan, känns soma t man inte ska riskera något.. AFAN va fel tilfälle detta var, baaajs. Jag tänker klaga :( .. nu är jag klar :D

Didn't care 'bout it

Hiho, still hurting :D Men kan känna att jag mår jävligt bra efter omständigheterna, så är inte ett dugg synd om mig, ska bara vänta ut smärtan lite tills jag kan typ slänga på täcken igen haha.

Jennifer håller på med Irma atm, frös så mkt så gick in, hon skull einte rida idag utan bara longera med sadeln o lite inspänning osv. Hon konstaterade att hästen är sjuuukt pigg och olydig. Jag kan garantera att hon kommer göra effektivare jobb på en vecka med den hästen än dom har gjort med henne det senaste halvåret där hon varit, tyvärr, hon har inte blivit konsekvent riden och hanterad, utan typ nån gång i veckan eller två, jag har ABSOLUT ingen aning om hur dom gjort elel rhur ofta osv, men med tanke på att hon är som hon är så verkar det ju som det jag sa.

JAJA, det kommer lösas nu iaf :)

Nu ska jag äta och sen hjälpa till när hon ska rida Finja, finja är viktigast, finja och Fille. Men vill avra med för ja vill att hon rider i rätt sadel osv, och finja måst eju ridas lite speciellt så jag tänker bestämma lite när det kommer till mina tävlingshästar :D vet att hon är duktig osv men med tanke på att finja ska träna på lördag och fille , rosa och finja ska tävla om knappt en månad sååå vill ja ha de på mitt sätt! blir nog skitbra, jättetacksam att hon ens tar sig tiden, verkligen. Alla som vill får komma och rida nu haha, KOMSII. Ta med hjälm och säkerhetsväst för alla hästar är pigga för tillfället... OCH inga tretornstövlar -_-

HÖR AV EEER OM NI VILL KOMMA O RIDA :D
ja, inte på irma då, haha.

Ever been so lost

Hihi, god morgon!

Förbannat ont överallt haha, ett riktigt stukat finger, samt att höften gör riktigt ont nu, nacke och vänsterarm är helt lost och näsan är svullen, men de syns inte så mycket som de känns :D och har faktiskt en halv blåtira på höger öga, haha! Upptäckte det idag, aldrig haft innan, woah. Och ont i huvudet o allt sånt som hör till hjärnskakning :D

Sov typ 12 timmar inatt, 11 iaf, fast vaknade hela tiden, åja, nog om mig!

Ska ut nu o hjälpa mamma släppa ut lite hästar tror jag :) Sen kanske köra Zwiggy eller nån i Pessoaselen. Sen invänta Jennifer (:

Hiho, ni får ha en bra dag serrni! Adios!


Olle är finast!

Fill the heat

Hejsan hoppsan!

Var ute och gav dom mat åtminstone, känna lite på läget och få lite luft. Haha mår bara värre och värre och allt gör bara ondare och ondare haha :( känner mig jättegammal :<

Åja, blir ingen rining i morgon, antagligen inte i övermorogn heller, men Jennifer kommer och rider i morgon, ska se över vilka som är absolut viktigast och så ska ja visa hur jag vill ha dom ridna.

Jennifer ska även hjälpa mig med Irma, och där ska hon göra precis som hon vill och känner sig bekväm i. Enda anledningen till att jag skulle någonsin påpeka hur någon rider är när jag känner att jag kan göra det själv. Irma klarar jag uppenbarligen inte av själv och därför ska jag bara se på och lära mig!

Alltså, nu har jag visserligen aldrig suttit på en häst som gjort såna extrema språng som irma, men även om zwiggy skulle göra likadant, så skulle det inte bli samma problem, för hon går tt bromsa, hon går att styra, ,det har inte irma förstått riktigt än och där brister det.

Anyway, får förhoppningsvis irma, finja, fille och rosa ridna i morgon av jennifer, ingen aning om hur mkt tid/intresse hon har men kan iaf fråga.. Finja är ju prio ett och helst Fille och Rosa också för dom tre ska tävla om en månad och är knappt igång. Dom andra kan jag köra! Linda får vila lite för hon går knaptp att köra, elelr hon springer vääldigt fort runt runt och det orkar jag inte med såhär, ska de vara nu så ska det vara lätt, ska egentligen vila i tre veckor haha.

jaja, det löser sig. jag ska vara med på landslagsträningen med Finja såvida jag inte blir sämre eller nåt sånt :)


Käka sand.

Sådåärja. Red FIlle i morse, han var riktigt fin.

Sen tog jag Irma och longerade osv, sattemig upp, ingen reaktion, sen örjade hon springa o sen tvärvände hon och då gick de tbar autför, helvete, Zwiggys största språng är ingenting mot vad detdär var, HELT SJUKT, satt kvar ett tag iaf och sen åkte jag av, herregud, rodeo-moves, skämtar verkligen inte. Sen komme rjag inte ihåg nåt förrän ja va i grannens soffa, hade tydligen blod i hela ansiktet för ja hade börjat blöda näsblod som satan haha, ont lit eöverallt osv, så grannen ringde ambulans xD haha tyckte det va tonödigt, men aja.

In gick vi och efter 3,5 timmas väntan så fick vi veta att det var en rejäl hjärnskakning, dom ville även röntka ansiktet för ev fraktur i näsa eller kindben/haka typ, men vi kom fram till att vi INTE ille vänta 4 timamr till utan åkte istället hem för o avvakta o se om de behövdes göra det senare.

Har då alltså sjukt ont i näsan och hakan/känen, sjukt ont i nacken/axeln/skulderbladet, en episk huvudverk samt illamående om jag står upp. Pus ont i fingret haha :(

Ingen ridning på en vecka, helst inte på tre veckor men där får väl gränsen gå ändå. Phew.

Because they say so

Moooorgon god! yes!

Well, idag ska jag försöka klara alla 7 haha. Och idag är det 7 som ska bli ridna, inget löshopp eller så, nejnej, ridning för hela slanten, herregud.

Ska ut såfort som möjligt nu för o sätta typ Linda i skritten i 10 minuter medans jag putsar något, så hon ändå får röra lite på sig innan jag rider henne. Så får hon gå först.

Sen kör vi nog Irma, är lite taggad liksom så kan inte vänta haha! Ska ha den "gamla" buten på henne,alltså den som Fille och Zwiggy har, för i den så sitter jag som klistrad, no matter what typ, ifall hon skulle bli busig. Men det tror jag inte, dom säger att hon är jätte okomplicerad vid ridning så det stämmer nog, men ska ändå longera 10 minuter innan för det hade dom gjort :) Hihi kuul.

Zwiggy, Fille, Znuten, Rosa och Finja ska gå sen aswell, blir lite lösgörande samt att jag ska sätta upp en lydnadsövning, när det är såhär ute så rider jag bara i skogen typ när det verkligen behövs, typ två gånger i veckan, då underlaget är så dåligt och man ändå bar akan skritta och trava liksom, det finns INGA gärden what so ever o rida på här.. Kanske när det blir snö så kan ja rida på något, hope so. När de blir snö så blire ju även lite mjukare överallt, så.. KOMRÅÅ SNÖÖN :D

Men aah, have a good one!

Haha så söt, zwiggy har äntligen fått hag-kompis igen efter Wirre och FINALLY får hon bestämma över någon hihi, Wirre hade hon inte en chans mot men nu jävlar ser hon sin möjlighet att ta igen haha! Men hon är snäll faktiskt, ser bara jävligt sur ut ibland haha! Söt-irma!

Saying something stupid

hohoho. HO. Hejs.

Fille fick vila.. Blev klar med Zwiggy vid halv 7 så ja hann helt enkelt inte, ingen panik, han red en gång eller två i helgen nu så de är chill.

Först red jag Finja, haha SÅÅÅÅ PIGG, herregud haha! Redan från början så va hon helt studdsig o skuttig o allmänt aspigg, haha, hon brukar ju va seg, de va superkul haha! Men framridnignen gick fantastiskt bra för hon var så mjuk och underbar, och sen, sen jääävlar, DÅ blev hon dörädd för en grej som stod i mitten, och såfort jag ens tänkte vända på något sätt mot den eller åt något håll alls, så typ satte hon ner huvudet och bockade som satan, luftsprång gjorde hon jättemånga och hon tvärvände precis vid utgången och började bocka åt andra hållet flera gånger, HAHA, och det var verkligen inte alls något dumt, ingen ilska, bara ren jävla energi och glädje, haha skrattade så ja grät haha! Söt. Sen var hon superfin igen :D

Rosa fick gå sen, hon var superfin, faktiskt jättepigg och på gränsen till busig haha! Lite småspänd i början, mini-bockade med huvudet några gånger för o få ut sin åsikt om livet och haha, men sen så sa det snap och hon blev helt fantastisk. Red på Novabettet och det gick verkligen fantastiskt. Underbara lilla häst.

Och sen Zwiggy, haha.. Pigg idag, red på jättesnällt bett, jesus. men hon gick bra för o vara henne haha tills ja skulle hoppa en liten kombination, räcke på typ 40 cm in och oxer på typ 115 ut, och JÄVLAR, herregud hon har inte hoppat så högt typ sen det extrema språnget hon gjorde i danmark förra året då Philip var med, HAHA GUD, hon ekrligen överhoppade sig och shit, det var coolt, JÄVLAR vilken häst det är, fantastisk.

It's what you do


Först och främst, fick en kommentar där frågan var vart jag bor :) Så svarar här, jag bor utanför Norrköping, på Vikbolandet, i Å, på en gård som heter Höganäs, haha. Så i Östergätland :)


Sen så lägge rjag upp alla korten på Irma nu, ska bli så kul o komma igång med henne, är första gången jag gör det helt från början tror jag, på detta sätt iaf, vi ligger ju back typ ett år men det blir nog bra! :DHAHA glad hest.Everytime you close your eyes

Sådär, phew, hungrig.

Löshoppade Irma, Red Linda och red Znuten. Irma var jätteduktig, hon är super-rädd om sitt huvud när man ska sätta på träns samt grimma, får alltid knäppa upp på sidan, suck, hon måste fastnat när hon var där eller nåt för visst var hon försiktig när vi hade henne men inte alls några problem, lilla gumman.

Anyway hon hoppade väldigt bra, aldrig sett henne ens i rörelse förut haha. Hoppade upp till 140 "bara", man kan ju löshoppa ännu högre men 140 fick "duga" idag, så kanske man provar högre om några månader :) Ville iaf se hur hon hoppade och jag är nöjd, hon har fin teknik, öppnar dock inte upp fullt med baken än över högre, och de kan man väl förstå, men tror det kommer allt mer eftersom, fast hon vände runt väldigt väldigt bra, knep liksom inte iaf, bra!

Linda var superfin, bara markarbete i typ 30 minuter, och Znuten.. suck, skulle hoppa, men nae, kändes skit så hoppar i morgon istället.


Där var högsta språnget, hoppade bara en gång och de gick så himla bra. 140 igger det på bak, kommer mer bilder sen :)

Something stupid

Morgon!

Gick upp 7 men allt var så mörkt o tyst så ja vågade inte väcka någon haha. Så halv 8 fick bli the time to go up instead. Well ska ut nu o börja rida, börjar nog med Linda, lite jogging i ridhuset liksom, mjukgörande. Drog ju planen igår så well, de blir något sånt, Ciao!


I could watch you forever

hihohej.

Har skrivit in typ ett 6-7-tal tävlingar i kalendern, ser ut att bli Belgien i maj o lite andra grejer, någr automlands blire iaf! Glömde också säga att det är en typ landslagsträning eller vad man ska kalla det nu på Lördag, om en vecka alltså! Och det var då jag tänkte att man skulle kanske ta med Finja? En dag klarar hon gott och väl och hon är antagligen den som kommer gå bäst i år och den som känns mest aktuell för ett eventuellt EM i augusti eller NM dom är lite innan EM. Kan ju va bra o "visa" henne då, hon är ju rätt lydig ändå, övat skänkelvikningar utan att bli arga har vi, duktiga! :D

Och förhoppningsvis får jag ta med två men det är inte alls säkert, isåfall tar jag med Zwiggy då Linda precis har hoppat och så vidare :D För hon ska kanske Tävla också liksom, Zwiggy har ju också hoppat men hon behöver liksom hoppträna lite mer än Linda haha.

Så det blir kul! Känner att jag har lite koll för första gången ever haha!

Irma var supersnäll förut, tog in henne i stallgången, tog av täcket, borstade henne, o la på det igen. Hon var tydligen lite sparkig med bakbenen typ men hon stod jättesnäll när jag borstade, utmanade dock inte ödet utan borstade bara ner till haserna, men shit sist jag såg henne så gick de ju knappt o gå nära henne från magne o bakåt, så jag är nöjd haha. Jättesnäll med o lägga på täcke också sånt, hon är så fin, lilla gumman.I morgon tänkte jag försöka Hoppa Znuten lite ordentligt, Göra något med Irma och typ Rida resten, haha. Lite lösgörande med Rosa och Fille och well, likaså med Linda och Zwiggy. Phew. Får se om jag pallar 7 hästar, menmen, ska iaf sova nu för jag har sovit på tok för lite senaste veckan och ja måste absolut upp i tid i morgon haha. Så tjaaaa!


Ten feet off

Phew. Hemma nu haha.

Åkte 8 i morse, uppe halv 7, trött, sov hela vägen till stockholm typ och väl framme så vare bara o vänta typ 45 minuter o sen in i ett rum där det var föreläsning i drygt 5 timmar, då ingick typ 45 min lång lunch, knappt, och en 5-minuterspaus. Haha!

Men aah itne så mycket mer om det, det var iaf inte bara jag so tyckte som jag gjorde, HA. Tillochmed mor min höll med mig, i win. Nä men de va inte alls så mycket fokus på det, det förstod jag innan också, jag menar man diskuterar inte 15 punkter i 5 timmar xD Men aah, inte helt ointressant, men ajg är ändå inget fan av föreläsningar, men det var bara bra personer som pratade, i princip allt var jättebra osv, men aah. Kommer väl ihåg 5 procent ungefär, haha.

JAJA. Nu ska jag ut o ta in Irma i stallgången o borsta lite, sen ge dom mat, i morgon ska ja göra något med henne, lite longering eller kanske sitta lite på henne :) Vi får se! Kanske löshopp? Fååår se!

aja, TJA!


Guess whaaat

Ni gissade typ rätt :) Irma fick följa med hem nu :)

Hon ska tydligen vara jättesnäll i ridningen typ, rätt enkel, hoppad uppsutten en gång vad jag förstod och de hade gått bra. Hon är lite besvärlig med bakbenen osv osv o en känslig och försiktig häst som är lite nervig typ. Har inte fått uppleva detta än haha men ja kan säga att det är en lugn ridskolehäst om man jämför med hur hon var sist jag såg henne så det är skönt iaf!

Hon är så underbart söt och jag tror på denhär hästen, men jag kan ju ha fel, har aldrig sett den ens i rörelse och aldrig sett den hoppad, Haha! Ska försöka löshoppa den i veckan iaf, rida såfort som möjligt osv :) Hinner inte i morgon pgav den avsuttna träffen, det jag VET är att hon behöver badas SOOO BAAAD för jag klappade lite på henne och min hand är helt svart haha. Så skumbath it is såfort solen skiner typ.

Nä men det ska bli riktigt jävla roligt! Nu har jag 7 hästar att rida per dag.. Kan känna att det är lite mycket haha, Znuten ska jag hoppa såfort jag hinner och göra en ny film och sen blir det annons på den för hon är klar att säljas "så fort som möjligt" om man kan säga så, ingen stress alls alltså, men hon ska ju säljas. Ska känna lite på Fille också men vill tävla några gånger först o se, men fruktar att vi är klara med varandra, men tänker bara sälja honom till någon som är duktig på marken och kanske inte lika duktig i hoppningen, för han kan ta att man kommer lite i skiten, man behöver bara sparka på lite, men på marken vill jag att han ska ridas helt korrekt och inte bara få springa runt och förlora alla de muskler som vi kämpat för.

SHIT off topic totally men jaja, Nu är jag hemma iaf o ska duscha av min hand.. huhu och fixa naglarna och sen sova för ja ska upp skit-tidigt i morgon för o åka på dendär grejen som jag itne ens vet vart det är, stockholm? låter rimligt. Hihi. HEJS.Chillax a bit will ya

Haha sitsen <3 Nä men vi skull eöka traven ordentligt och sen korta, bilden togs då hästen typ VÄGRADE Att springa fort, THE FUCK liksom, hon va seg, om ni undrar. Nu är ju itne sitsen så farlig här men asså aaah ja försöker driva på som satan hihihi
Haha ville lägga ut denhär med, för o visa hur ful hon är, i varje landning plus första galoppsprånget efter så ba ÖÖÖRN ner med huvudet och drar tyglarna ur händerna på mig, haha, söt är hon. Längtar tills om några månader då hon är normal igen :)

Someone ho's just like you

Yo :D

Är påväg hem nu, ska snart plocka upp vår extra last hem ;D

Zwiggy först ut, hon var såklart myyycket lugnare idag, dels efter genomridningen igår och dels på annat bett. Hon var riktigt duktig faktiskt, nästan seg ibland haha. Men sen vid hinder o mellan o efter osv så blev hon rädd studdsig och då fick ajg sätta på en extra tygel, rider ju på en viss form av gag, inte vanligt men ändå, och well, då fick de bli en extra tygel för o göra de mindra skarpt, tyckte Lotta. Och deet var värt att prova för de har ja inte testat sen jag köpte det :) Det gick något bättre, eller de blev inte sämre iaf, men när de blir större hinder o längre banor os törre ridhus osv så kommer jag ta bort den, och annars så äre bara o betsla ner liksom då de funkar lika bra i sånna fall :)

Aå den fröken är jag nöjd med :D

Sen var det dags för nästa fröken, hon kändes suuuperb i början, riktigt mjuk o lösgjord redan från början, sen blev hon värsta konstig, hon helt utan förvarning bara SLÄÄÄNGDE upp huvudet och slängde upp frambenen som om hon fick panik typ, tog inte ens i henne, eller asså bara vanligt stöd, inte ens en förhållning räckte för att hon skulle göra så ibland, så då tog jag bort martingallen, höjde bettet ett hål på vajre sida så de blev staadigare och tog av sporrarna ( som redan pekade nedåt osv men ändå) och då blev de lite bättre, men hon sparka jättemycket o slog med huvudet efter, asså, jävla trams är det, suck.

Asså de va som om hon vart så sjukt genomriden igår att hon blev helt överbetslad idag, vanligt tredelat liksom, men hade jag vetat det innan så ahde jag tagit något tungt tjockt bett med fasta ringar, men nu visste jag ju inte det och de va ju inget kandar i käften på henne direkt haha. Men Lotta höll med om att det bara var larviga dumheter hon höll på med, jag tog verkligen inte ens i henne när hon gjorde sådär, jag kickade itne till henne när hon sparka eller nåt utan hon vill ebara säga ifrån haha, ful. Men somsagt så gick det nästan helt fritt fårn sånt sista rundan och hon hoppar fint, inte lika otroligt som igår men jättefin ändå :D

Så jag är nööööjd :DThe way it goes

Morgon!

Kom på att Olle var rätt duktig igår också, jag såg inte i slutet men hon fick tydligen jättemycket hjälp av Lotta och det hade gått kalas, så himla kul! Bästa lilla Olle, hihi. Ni får några bilder här nedanför.

Nuuu ska jag äta frukost och sen gå en sväng med Linda, sen göra ordning Zwiggy och klockan 10 i nio ungefär så vill ja sitta på henne så ja hinner skritta fram ordentligt innan 9 då man ska va inne i ridhuset :D Ska rida med hopp-bettet idag, se om hon är lugnare, för nu vet jag att de går på tvådelat och även på hinder faktiskt, så vill se om hon faktiskt funkar bättre i "hopp"sammanhang på hopp-bettet.

Linda kommer jag tävla på baby-pelhamet för hon går så jävla oklanderligt på det så det är sjukt, verkligen helt perfekt går hon, men vet inte om jag ska rida på det idag, markarbetet känns lite mer äkta på vanligt bett ;D Därför jag red på tvådelat på Zwiggy igår, men somsagt, vill hellre se om hon går att lugna ner :D


Zwiggypicsss

Finaste Zwiggy. haha, hon hoppar inte alls något fantastiskt nu, hon fick några fina språng men mest hoppar hon ju flackt o långt nu när hon är så pigg o stressig, men man ser ändå att frambenen har ändrat sig över "vintern" och de blir nog bar abättre o bättre ju mer hon kommer igång, säger som jag alltid säger, denna hästen om några år, om nom <3

Lindapicsss

Här är bilderna på Linda från idag :D
Fina lilla vännen, langar film när ja kommer hem tror jag, för ni msåte se hur fint hon hoppar! :D

You make us

Hihohej.

Linda tränade först idag för Lotta, hihi. Fantastisk var hon. Riktigt fin faktiskt, hon brukar vara rätt motvillig till att verkligen korrekt böja sig runt skänkeln och flytta ut bakdelen osv, men de gick riktigt bra och lätt today, red på vanligt tredelat. Hon var skitfin, galopperade perfekt och verkligen reglerbar och rätt "elektrisk" som Lotta kallade det haha, gjorde lite söta luftsprång då och då, väldigt kontrollerat ändå tyckte jag, förutom efter hindrena, då slog hon med huvudet -.- precis som hon gjorde i början när jag fick henne, äsch de slutar snart :D

Travade in i trekombination och såna grejer och ändå så tvekade hon inte alls, asså verkligen itne ett dugg, utan bara helt fantastisk, hoppade jätteluftigt och med ryggen faktiskt, bästa hon.

Zwiggy var lite pigg, haha, är ändå väldigt nöjd för hon var brutalt fin i markarbetet, hon gick tillochmed att flytta som en normal häst i trav och faksitkr rätt bra även i galopp, nästan utan luftspårn o allt sånt, världens greeej, red på vanligt tvådelat på henne hihi. Grymt fin i markarbetet verkligen, lite pigg då och då, skuttade någon gång sådär men inget farligt alls, däremot mellan hinder vart hon pigg, men sjukt känslig i munnen vilket jag aldrig sett förut, hon studdsade som en jävla kanin och kändes samtidigt överbetslad just precis då, och då hade jag ändå martingall som stretschar, samt helt vanligt tvådelat liksom, hm. Jaja! Hon gjorde det ändå rätt bra i slutet, lite pigg bara liksom, hihi. Nöjd ändå, inte alls galen idag :D...

Vill först göra det väldigt tydligt att detta med landslagsträffen är inget jag tycker är dumt i sig, alltså, självklart inte, det är bra grejer som kommer upp och det är sådant som verkligen spelar roll. Sådant som ingår i min vardag väldigt mycket och sådant som jag värderar högt. Jag gillar bara inte att man ska skriva ner det på papper, typ. Vet inte hur jag ska förklara det bättre ( svarar alltså på kommentaren här ) och ah, jag tycker mer det hade passat på en föreläsning, eller ja, det är väl som en föreläsning egentligen.

..Sen så är det inte så att det är BARA den saken, jag skulle skriva likadant om alla liknande grejer, dom har haft sånt här på Jumpclub också, gillar det aldrig, det är ju inte så att jag tycker detta är dummare än något annat, och eftersom att inget av de egentligen är dumt så är det väl fel ordval. Men för mig, med mig, åt mig, MIG, jävligt egoistiska MIG, så är det itne vad som intresserar/hjälper mig.

Sen det återkommande som mina föräldrar har sagt till mig och som du nämnde, "Ge någon annan chansen", och det är lite det jag menar. Vadårå? Jag kanske rider minst lika bra som den som VILL lyssna på detta samt skriva ner det, varför ska jag inte få hoppa samma klasser osv bara för att jag inte gillar den skriftliga delen? Det är ju trots allt inte ett prov till grönt kort eller whatever, hade faktiskt varit en annan grej om det varit ett PROV, för att få typ.. tävla internationellt eller något, suck it up och gjort det hade jag gjort.

Men nu handlar det ju om att dom med bara goda tankar vill påverka ryttarna som samlas, dom vill ju ge oss bästa möjliga förutsättningar, bästa möjliga hjälp, Såklart! Men jag har svårt att ta åt mig sånthär eftersom att jag ser på det lite annorlunda, och TROTS det så kan jag rida precis lika bra som resten, därför ser jag inte vitsen med att sätta ner det i skrift.

Äsch ja orkar inte förklara mig mer, jag har inget agg alls mot detta såklart, för som jag skrev över så vill dom bara väl, det är en självklarhet för mig, dom erbjuder faktiskt hjälp genom detta, det är superbra. Lämnar det där.

It's my #&%€ in a box

...Fick ju skäll av någon läsare för ett tag sen för mitt språk :( så valde att BLEEP-a bort ordet där i överskriften FÖR JAAAA jag vill ha den överskriften, hmpf. Och *** är för gay. Och ge mig inte skit för homofobiska uttalanden nu, har flera gayfriends and i love'm :D HUR KOM VI IN PÅ DETTA; herregud, i'm so bored yo.

Anyhow, vi är påväg till jumpclub, eller snart framme typ. Olle, Linda och Zwiggy är med. Asså zwiggy är så jävla snygg att de är jobbigt, haha de är helt sjukt! Vilken jävla drömhäst hon är, så fantastisk, bara o stå o kolla på henne i stallet är fashinerande, lucky me. Linda är faktiskt riktigt snygg nu också, och antagligen lite lugnare än zwiggy... Brukar alltid säga till Lotta att zwiggy vuxit upp.. varje gång jag säger det så beter hon sig som en 4åring, så denna gång sk ajag säga att hon är i princip helt oridbar, och då kommer allt gå jättebra :D haha.

Olle vågar jag inte ens gissa, han är ju lite speciell. men tror det har hänt jättemycket med ohnom under vintern med lite vila osv, så hoppas han är fink, itne sett honom på aslänge, ska försöka fota!Sen tar vi ju med en överraskning hem, ni kan gissa vad va? någon som kan gissa? :D


Miss my hair.. jk i really doesn't. but when i doo i will make it red again :D

Make believe

Mårrn!

Linda var fantastisk igår, verkligen helt fantastisk, vanligt tredelat, underbar var hon, så perfekt, hihi.

Nu ska jag ut oputsa det sista o packa in allt, sen göra hästarna rena och sen drar vi tror ja :)

Blä har världens ångest inför Lördag då det är dendär avsuttna träffen, asså blä, blir sur bara jag tänker på det, det är som skolan all over igen, massa grejer man måste göra utan att man egentligen lär sig något. Jaja.

Hejs!


Be a dreamer

Haha! Jävla sopa jag är.

Blev somsagt en jävligt seg morgon, kom ut way too late osv, så ja drog ner på häst-antalet och ride rbara 3 idag, dom viktigaste haha. Jennifer ska ta hand om stallet när vi är borta så då kan hon rida Znuten och Fille o bara jogga dom i skogen, Fill ekan joggas i ridhuset visserligen, men aah. Och Rosa kan hon kanske köra, ska fråga snällt :D JUSTE HAHA, visste ni att rosa är INKÖRD?! asså vagn-inkörd, HAHA! omg. Galet coolt

Har iaf ridit Finja i skogen och Zwiggy.. uhm, tänkte rida zwiggy i skogen, men hon är PRECIS nyklippt idag, så heh.. hon slängde nästan av mig precis när jag skulle hoppa upp, hon liksom tvärvände precis åt andra hållet o hoppade iväg åt "fel" håll innan jag liksom hunnit upp, och sen sprang hon iväg ut på isen o började bocka o göra luftsprång, hade liksom inte hunnit ta stigbyglarna eller något sånt haha, det var roande.. Lyckades få stopp på henne o hoppade av o ledde den dumma hsäten till ridhuset istället haha!

..Där stod de massa hinder framme och jag insåg att det var nog jävligt viktigt att hon fick hoppa några hinder innan kursen haha.. Vanligt tredelat hade jag osv och jesus vad de gick efteråt.. Hon höll på o slänga av mig flera gånger för nu gör hon inte bara luftsprång utan hon slår med huvudet o hoppar upp och asså aah. Men jävlar vad hon hoppar fint, Haha! Hoppar sjukt bra med rygg och allt, jhelt fantastiskt, för att sen ÖÖRN-a iväg efteråt. Men i slutet så kunde hon behärska sig någorlunda, höll rätt galopp efter hindrena och sprang inte iväg, hoppade något på 120, ett räcke då, en lååg liten kombination på typ 80 cm och ett annat litet litet räcke, de fick duga, då fick hon se hinder iaf, herre jesus haha, det kommer bli en kul helg, haha!

Nu ska ja ut o rida Linda :)

HAHA, bilden är tagen precis efter att hon typ gjort ett cpskutt, inget stort utan bara sådär brutalt fult, haha, bästa konstiga djur, du är så.. speciell.

My only song

Morgon är precis vad det är. Så morgon på er. God också, de vore bra, yep.

Ska rida Zwiggy, Linda, Rosa, Fille, Znuten, och Finja.. Det är alla, haha ja får se, dålig planering är precis vad det är eftersom att klockan är kvart över 9 och jag är inte ute än, prutt och bajs är PRECIS vad det är också. Hmpf. Men ska försöka hinna det.

Znuten har fått hoppa rätt mycket, men idag ska hon hoppa en "sista" gång innan hon får mer skog och markarbete igen.

Zwiggy måste klippas idag också.. finns inga alternativ, hon är fluffig och it has to be done, end of story. Jag HATAR att klippa hästar, det vet ni vid dethär laget men det tål att sägas igen, blä, fy, usch, attans, sablarns, järnspikar osv.

Till Grevagården tänkte jag ta med Finja, Rosa och Fille, vill tävla Fille så fort som möjligt nu så jag kan avgöra om jag vill träna honom lite till o se resultatet eller om det verkligen är dags att sälja på riktigt. Finja är ju bäst och Rosa har också en chans, kul. har helt glömt bort hur man hoppar Rosa tho, men de ska nog inte vara så svårt, haha!

Till Borås är det nog Finja, Rosa och Linda som får hänga med, Kul! Måste hinna tävla Linda någon gång innan Grevagården dock, typ 120, se hur hon känns osv, få några tävlings-språng i kroppen liksom. DET BLIR NOG BRA, nu måste jag faktiskt ut, har ju massor o göra.. :<


<3

It might kill you

Yo. Internet still hates me so ingen bildbomb nu inte. Men kan ge er daglig update tills de funkar igen haha.
har ridit Finja, Fille, Znuten och Rosa idag. Finja gick fantastiskt bra på bett idag, Znuten fick sig ett lydighetspass för hon har varit småstark på senaste tiden och sånt orkar jag inte med, trams. Så nu är hon lydig igen :D Fille och Rosa hoppade båda en lång studds serie, så det var bra, fille tyckte det var kul haha och rosa var superpigg :D

På onsdag åker jag ju upp till Jumpclub med Linda och Zwiggy o tränar två dagar för Lotta Björe, en igångsättningskurs och Johanna & Olle ska med o träna också :) Hans första träning där HIHI.

Vi ska ju ta med något extra hem därifrån också, för er som itne vet så blir det en överaskning :D

Första helgen i februari så är det tävling i Grevagården, tre hästar ska med, inte bestämt vilka än. Helgen därpå så är det tävling i Borås. Anledningen till att vi åker två helger i rad är för att dom satt Morgondagens Vinnare-kval på de helgerna så inget större val hade vi :)

Senvet jag inte planen, men de tär det jag vet nu, och från och med nu - såfort jag vet något, SÅ KOMMER JAG VETA DET, för jag har en kalender-saksak, i win. i TOTALLY win.


Equilizer

...Till den som undrade - har glömt att svara, förlåt - så var det Equilizer som vi ger henne :)

Rigga ding dong song

Asså, jag ger fan i dehär med bloggande nu när jag itne har internet. Det är pain på alla sätt och vis. Så jag säger fan BRB tills ja fixat det igen. Ciao!


RSS 2.0