Mary go around

Skrittade Finja förut, skulle ju ljuga om jag sa att hon verkade uppskatta det, haha! Skrittade ut i skogen, fick ponynsparka mig fram och hon vände ungefär vart tredje steg, backade ner i diket som som tur var var väldigt litet, sen gick hon tre steg, vände, osv. Haha. Tillslut lyckades jag gå flera steg i rad (!!) och vände åt andra hållet utan att hon vände, då skrittade vi hem, haha. Blir nog att skritta i ridhuset i morgon!

Här är dessutom filmen på Znuten från idag då vi hoppar lite mer än ett språng.

Det första språnget över det lila räcket, där ser man klart och tydligt att hon dröjer lite i avstampet, det var första språnget efter att hon landar på bakbommen på oxern när hon överhoppade sig så hon tänkte nog efter lite bara, men hon skulle verkligen aldrig stanna, jag beundrar denna hästs huvud!

Annars tycker jag de tär väääärldens skillnad, hon hopapr genom kroppen på räckena och hoppar otroligt försiktigt på oxern, lite för mycket uppåt bara, haha.

Sen måste jag påpeka min sits, helvete vad bra den har blivit om man jämnför. Över hindrena då och precs i landningen, har verkligen hittat balansen. Och då är sitsen som sämst på just Znuten för hon hoppar något knackligt, väääärledns skillnad på de andra djuren, har ni märkt det nånting? Jag är iaf otroligt nöjd eftersom attajg verkligen verkligen fokuserat på att träna upp sitsen de senaste månaderna.


Is that all you got

Först, Sorry till Sanna vars kommentar jag svarade fel på och det är rätt korkat att man inte kan varken ta bort eller ändra sitt svar, haha, svarade på fel kommentar. Bara att du ignorerar mitt svar där :)


 Ridit Znuten nu, oj så duktig! har ridit på ett komberwick bett med rak stång fast med tungfrihet på henne på marken ett tag till och från nu och hon börjar kännas så himla fin så ja hoppade henne lite idag, tre hinder närmare bestämt. Ett räcke snet tigenom och sen en oxer och sen en linje på 5 korta galoppsprång till ett räcke. vi höjde upp samtliga hinder till 130 och oxern till 135 bak, och hoppade dem på följd.

Hon hoppade otroligt väl och bra för o va Znuten. På oxern överhoppade hon sig något oerhört, så hon hoppade säkert en halvmeter minst för högt över första gången så hon liksom landade på bakbommen, haha, knäpp. Hoppade om den med lite mer övertygelse genom svängen och då hoppade hon riktigt bra!

På räckena var hon otroligt försiktig och uppmärksam och var helt enkelt otrolitg fin, väldigt väldigt länge sen ja kände dessa språng hos henne! 

Måste bar ajobba på den naturliga framåtbjudan nu, så hon galopperar på av sigsjälvt liksom och tar marken själv, annars blir det ju bara uppåt i prånget och inte framåt.

Här är filmen från sista språnget då jag tog om det i lite bättre galopp. Ni ska få hela filmen sen då ni ska få se hur fin hon är o rid apå marken nu och då är det bara nån galoppfattning i hindersammanhang, sjukt fin när jag rider igenom henne ordentligt.

Aja, VISST HOPPAR HON BRA NU? :D Kommentera gärna!


Here with God

Sådärja!

Ridit FIlle och Nathalie. Fille var som vanligt helt otroligt fin, han jobbar herkligen het ultimat och det går fasen o gör aprecis allt på honom nu. Bästa hubbabubba, red igenom ordentligt o mycket lättridning i galoppen med ökningar och minskningar i lätt sits, fina du!

Sen Nathalie, som jag red på mitt nya bett, Babypelham med såndär mjuk fyrkantig ljusblå stång
 v


Det fungerade bra faktiskt, hon blev tydligt mjukare och gick i jämn form i alla gångarter utan större ansträngning från min sida, red man mjukt o gick hon mjukt liksom. Problemet blev att hon är ett sto, ett tydligt litet bitch-sto när hon får lite press på sig, haha, så hon blev ju liksom, alltså, jag fick ju upp bågen på henne mycket mer och mer automatiskt på detta bett, så hon blev lite pipplig o gjorde små luftsprång osv.

Tyckte först hon blev något överbetslad, men det gick att få väldigt ärligt stöd på bettet så det var inte där problemet satt utan det vart helt enkelt annan ridning hon fick "stå ut" med vilket hon blev sur på, haha. 

Det är så sjukt roligt o jobba med ett riktigt sto nu. Finja är ju ett klart sto men hon är inte lika fjompig typ, hon är så speciell på andra sätt, denhär msåte man verkligen skriva en förfrågan i tre exemplar och få ett skeptiskt svar tillbaka, haha. 

Även om jag inte tänker göra de,t utan jag tänker " tvinga henne att sammarbeta", för hon ska inte behöva ifrågasätta precis allting, utan jag ska kunna be snällt och hon ska gå med på det. Så komemr vara extra snäll och extra konsekvent med henne, tror faktiskt det är lösningen stort sett.

Däremot så kommer jag nog itne ändra så mycket till tävlingen på fredag, jag ska prova Flippanbettet i morgon, för det är lite mildare samt en pullar-nosgrimma, funkar det bra så kanske hon får tävla på det men annars blir det vanligt tränsbett. Jag känner så mycket som jag vill få ordning på innan jag kräver att hon ska hoppa bra, så jag vill inte ändra på allt för mycket innan jag känner hästen.

Världens sötaste syn möttes man av, Nattis tillfälliga boxkompis Yanne som varit hemma över natten och snart ska åka till sin nya familj, han är faktiskt bland det sötaste och underbaraste jag träffat någonsin, han är som en liten typ.. hundvalp.


Och fille ryckte jag halva manen på, halva har varit jättetunn o andra jätteperfekt, men fick rycka hela till relativt tunnf ör o få den jämnare :D Samt Lugg, hahaha! Professor Fillius.Don't want to anymore

Morrnnnnn!

Ska ut o rida nu. Tänkte börja med FIlle som bara ska trimmas igenom ite lätt i väldigt låg form, ska böja igenom honom i sidorna och halsen och få honom rörlig och mjuk efter att han har vilat i två dagar efter tre stenhårda träningsdagar. Sen ska jag rida Znuten i ridhuset, kolla av läget o få henne fin i kroppen, avslutar nog i skogen.
Sen Finja, som ska skrittas lite längs vägen, och sen Nathalie som jag ska prova ett nytt bett på o se hur hon reagerar, mer om det sen. Tar kanske något "språng", typ 60 cm, för o kolla hur hon är innan själva hindret, men ska inte hoppa. Så ska hon inte hoppa ett hinder innan tävlingen sen :)

Well, höres!

It just started

Tycker ni är lite sega på att kommentera nu, vadfalls?! inte för att vara sån, haha, men det blir så långtråkigt o blogga utan kommentarer!Passa er så ja inte gör ett crybaby hot-inlägg om o sluta blogga, AKTA SA JAG!

Anywayyyy. har klippt Nathalie, åh vilken snäll häst. Flugor överallt o hon lyfte bara lugnt benen om hon blev irriterad, itne en enda snabb rörelse gjorde hon när jag satt dä rpå huk o klippte benen, haha. gick o klippa hela kinderna också, verkade faktiskt gå o klippa hela huvudet också trots att jag märkt att hon är rädd om det och öronen, som Alex sa att hon var, men hon verkade inte så rädd om huvudet fö rklippmaskinen, men jag vågade itne ge mig in på det haha!

Märkte när jag klippt klart att jag var heeelt kolsvart på händerna, hahaha! All smuts komemr fram när man klippt dom, för ja tyckte hon glänste så fint när hon kom, men kanske har hon inte blivit genomskrubbad sådär ordentligt på ett tag, blir jua tt ja tvättar mina vid varje tävling, träning eller visning så ja har full förståelse för att man inte gör det till vardags, skulle jag itne helelr göra haha! Men oj så smutsig! Så fick helt enkelt shamponera av henne!

Sen fick hon gå i skritten en kvart tsm med Finja, duktig är hon! Börjar verkligeng illa henne, har ju "bara" gillat henne för hur hon hoppar och hur hon är o jobba med innan eftersom att jag aldrig handkats med henne, men hon är ju hur härlig som helst som häst! Uttråkad av skritten så hon gick o bockade ibland o små-slogbakut, haha, roande häst!

Det är nåt med mig och speciella ston, haha. Dom brukar vara bäst tho!

Nae, nu ska jag sova, upp straxt innan 7 i morgon som vanligt o sitta på hästen runt kvart i 8. Kör en dagsplanering innan det så vi hörs helt enkelt i morgon! :)


Och dendär bilden är bara tagen nån halvtimma in i klippningen, såg värre ut efteråt haha! All cred till alex som fått henne o blänka så sjuukt fint trots denna "inre" smuts :D

Planering!

 
Nu är vi väl ganska mitt i tävlingarna, eller, det kanske lider lite mer mot slutet nu, men det är ändå en hel del ute kvar känns det som. Så tänkte dra en planering för varje häst just nu, men det kommer nog komma en ganska snart igen eftersom att flera är på "rehab" av skada eller liknande, men kan dra det långsiktiga också.Zwiggy.Just nu "har" hon någon form av muskelskada/bristning. Vi är inte helt säkra och vi ska kolla upp det snart, men vi har behandlat mycket med laser osv, men vi ska bekräfta vad det är så kan inte säga så mycket om det just nu.

Tanken är väl att hon ska ligga stadigt på 140 i slutet av året. Detta år skulle varit mest för rutinen men eftersom att hon varit skadad i princip hela året, har startat 2 tävlingar i år liksom, så har det ju itne blivit så mycket av det. Tror nämligen jag kommer ägna även nästa år till att få rutin på henne, inte sikta mot något speciellt utan helt enkelt stärka henne och jobba på att få henne bli som en normal häst! Men att ligga på 140 är väl det vi siktar mot, trots att vi skulle kunna gå upp på 145 och 150 så tror jag vi tar det lugnt på den fronten faktiskt!


Finja S
Well. Nu har vi "behandlat" henne i en framkota. Bara 14-dagars preparat så inget brutalt. Hon ska vara igång om tre veckor då hon ska gå Skyrup lite 130-140 klasser. Med denna häst har jag en plan på att hålla mig på just den nivån i år, ingen 150 debut, trots att vi är kvalade gott och väl, med flera placeringar och vinster upp itll 140.

Jag känner att vi tillsammans inte har det självförtroende som krävs för en 150 debut, inte just nu. Det kanske hinner komma innan årets slut men jag tvekar på det, fast å andra sidan så kan hon ha varit lite halvt ofräsh ett tag nu som bidragit till att självförtroendet sänkts något, så kan mycket väl vara så att det känns otroligt bra nu och att jag får ändra mig på den fronten. Men planen är somsagt att hålla lite låg profil och mest stärka oss två.

Nästa år är abbsolut 150 påtänkt, men vi får se!

Fight

Fille är ju min klippa, vi har planerat 150 debut i Skyrup om tre veckor. Innan dess får han ta det rätt ugnt på hoppfronten, ska tävla nu första helgen i Augusti i Eksjö, men bara gå en 140 på söndagen. 

Tanken är att hålla oss på 140-150 nivån, helst ska vi bli säkra på 150 i år, och nästa år planera att ta steget längre. Det är itne så mycket mer o säga om det, jag litar fullt ut på denna häst, trots att han stannar på 80 cm om han blir trängt eller man rider lustigt, så hoppar han 150hinder utan o tveka. Nu börjar han också stärka sig i kroppen och hoppa mer väl än tidigare, vilket självklart kommer hjälpa honom göra bra resultat.

Jag kan inte på något sätt känna mig säker påa tt vi komemr gör abra resutat ifrån oss, det jag är helt övertygad om är att det inte kommer gå dåligt. Vi kan mycket väl få 20 fel i vår 150 debut, och i nästa, och i den efter det.. men det komemr kännas fantastiskt och jag kommer få rutin på den höjden, det tycker jag är otroligt mycket värt. Eftersom att denna häst aldrig river mer än med en centimeter, så får vi aldrig dålig känsla eller dåliga språng. Jag är otroligt glad och tacksam över att jag får den chansen att känna på den höjden med honom! Däremot kan han lika gärna vara felfri, så nu ska vi inte vara negativa!Nathalie K

Nu har jag bara haft denna häst hemma 1 dag as I write this. Men har ju på något sätt en mental plan som med all säkerhet komemr ändras avsevärt baserat på hur träningen går och hur det känns osv.

Men planen är att rida 130 kommande tävlingar, första tävlingen blir antagligen bara 120 då jag somsagt bar ahaft henne en vecka, men den blir det nog 130 ganska direkt. Däremot kommer vi nog itne ta nästa steg på ett tag, eftersom att ajg vill ge henne chansen att stärka sig. Enda anledningen till att jag kan känna att 130 redan är ett alternativ är att jag vet att den höjden inte skrämmer henne, och det är en sån typ av häst som kan ta det, och inte bli osäker pgav det. 

Självklart så bara "antar" jag inte detta och kör på bara för att jag tror, jag känner självklart hur det känns och tar inga onödiga risker, men jag är ganska bergis på den planen iaf. Sen vill jag att hon ska sätta mer muskler över ryggen och ändra sin språngkurva något innan man börjar hoppa 140höjder, så blir antagligen bara 130 denna utomhussäsong, kanske någon 140 i slutet av året men jag tycker inte ens jag behöver säga något om det nu för det kan jag verkligen inte ens tänka mig om det går eller inte går, det är för tidigt för mig att uttala mig om!

Den egentliga planen är ju hur jag ska träna henne, inte vilka klasser vi ska tävla. Vill bygga denna häst lite själv nu utifrån migsjälv och skapa henne runt mig och hur allt ska funka, sen får vi helt enkelt se vad som känns bra att hoppa. Så jag återkommer, helt enkelt!Irma & Carro (Irina van de Boslandhoeve & Carina van de Zuuthoeve)


^
Irma
Carro
v

Irma går just nu hemma hos oss på bete. Carro går just nu "hemma" hos Johanna med hennes tre/fyraåring (vad det nu är) på bete. Jag vet itne exakt när dessa ska igång, men Johanna ska "ta sig an" Carro (trots johannas 153 typ cm och Carros 174 cm) och så ska vi rida till henne. Irma ska också ridas till, av vem vet jag inte ännu, och mer om det komemr komma för vi har en speciell grej planerad för dessa två 4åringar. Som jag itne kan berätta om nu! Men det kommer bli jättespännande, It's all I can say. En av dessa kommer säljas så småningom, inte bestämt vem än, den jag "gillar" bäst. är lite kluven.

Alonzo F1Just nu står han lite skadad. Ska kollas upp snart och sen sättas igång. Han har lite veka bak-kotor, och det är där han brister som hopphäst. Vi ifrågasätter om han kommer hålla måttet som hopphäst, men vi ska ge honom en chans efter igångsättningen. Men bara en. Sen blir han ju helt otrolig som dressyrhäst, titta på honom, han är förbannat vacker.

Han rör sig som svävande vätska och kan alla skolor trots att han bara är 5 år. Så han kommer antagligen bli tillsalu som dressyrhäst när vi satt igång honom. Är du intresserad kan du höra av dig! Cooorre@live.se är min mail.


Rosalind
Åh min älskade Linda. Denna fantastiska, fantastiska häst. Som kan vara en av de finare hästar jag har, men som tyvärr inte håller. Efter cirka 5 igångsättningar förra året/i år så blir hon helt enkelt inte bra. Det är en gammal gaffelbands-skada som slits upp, och hon kommer antagligen aldrig hålla som hopphäst. Kanske ridhäst för lättare motion/hobbyridning. Vi visste att hon itne var helt hundra när vi köpte henne baserat på den veterinärbesiktningen, men någon gammal skada var det ingen som informerade oss om, nae, tyvärr inte vårat bästa köp på den fronten, lite lurade blev vi allt. Ganska mycket egentligen. Menmen, nu är hon dräktig med Baltimore 1178 och den ungen tror jag mycket på, så det är ju "värt" det också. Fortfarande tråkigt dock.

Så vi komemr antagligen lämna bort henne under fölning osv redan i år, men planen är att ta ännu ett föl på henne nästa eller nästnästa år. Vi har några påtänkta ställen som vi ska kolla upp och som jag hoppas på, men vi vet itne hur det blir än.Ja, det var väl det. Tror inte jag glömt någon. Det är Challe då men han är inte delaktig i bloggen riktigt än så vi sparar på honom tills det blir häst av det!

Hatten av

Ja alltså, jag bugar inför de två svenska fälttävlansryttarna som ridit hittils! Shit så bra! har tävlat fälttävlan som liten och min syster har tävlat upp till EMnivå, men fan detdär var ju grymt! Go sweden!


Nu är Yanne hemma förresten! Han är söt och tjock, bra! I morgon kommer den nya familjen och hämtar honom, kul! Har putsat av grejerna han kom hem med för dom var insann smutsiga, haha. Ska ut o ge dom hö nu och sen klippa Nathalie tänkte jag! Hon besitter minsann lite shetlandsponny-fluff! ;D Tur hon är söt! 

Tänkte ju rida Finja lite i eftermiddag, eller ja, skritta, men jag tror det räcker med att hon gått i skritten idag, hon kansk ekan gå en kvart till i eftermiddag, är livrädd om henne nu och vill itne sätta igång för tidigt. I morgon kan jag skritta henne uppsuttet istället!

Snart kommer dessutom mamma med pizza, win!

Haegött!


Första filmen!

Soo, här är filmen från idag! Bara trimmade ju igenom lite, tyckte inte formen var sådär jättepetig, hon går bakom lod till och från och slår med huvudet två gånger i första galoppen, tycker det är bättre att hon släpper men går lite bakom lod ibland än att hon är stel men gå ri "korrekt" form. Kän siaf sjukt kul o jobba med, hihi. Tror itne de blir nån hoppfilm förrän tävlingen i helgen, men får se om jag tar någon bom eller så så de blir nån mer film innan dess, men vi får se! :)


"Nattis" Bilder, day 1

Här komemr då bilderna. Andra gången jag rider henne, eller, ja, tredje allt som allt. Cut me some slack :)

Dessutom var bettet lite för långt, trodde hon skulle ha större mun haha! Men är ett vanligt tredelat om ni undrar.

haha huvudformen <3 

You gotta go

Så!

Red Znuten förts, skrittade ut länge först eftersom att hon itne fick gå i skritten för ja orkade itne vänta haha. Sen red jag lite lugnt i ridhuset och hon var sjukt fin! Verkligen, arbetade i rätt form och börjar nu galoppera på gratis genom det istället för o gå o backa i galoppen, sjukt roligt! Tänkte prova några språng på typ onsdag med henne efter att ha trimmat lite mer på backen. Fin var hon iaf!

Sen var det Nathalies tur!

Skrittade väldigt länge först och bara ed ner henne i en låg och lös form, böjde henne lite hitåt och ditåt osv. Sen tog jag lite trav o kände på den, ja, det kanske inte är något dressyrsteg direkt ;D men hon var faktiskt väldigt duktig!

Tog lite lugn galopp också, fungerade väldigt bra men en gång i högervarvet så blev hon lite sur på mig, alltså, jag är ju lite taskig mot henne, ja skulle va arg på mig också om jag var häst, haha! Men jag är pedagogisk vilket hon måste förstå, så jag satt ganska still o släppte inte handen, vilket hon ville, alltså, hon vill ju inte gå fram, hon visar helt klart att hon är ett sto, men var somsagt konsekvent och nog fasen gav hon sig med det :) Hon har varit och är ibland fortfarande lite känslig för handen och har slagit mycket med huvudet för det osv, men jag tror faktiskt mycket att det är en ovana som är kvar just nu, även om man självklart är försiktig med henne.

Men hon vet ju helt klart att hon slipper jobba rätt om hon slår mycket med huvudet, vilket mest är trams :) Så efter att vi löst det så gick hon i princip som på räls, hon försöker då och då och slår en enstaka gång med huvudet typ en gång i varje varv, men gör man inget av det så slutar hon, iaf idag, haha, "inväntar shitstormen" ;D

Nä men så jag är jättenöjd, ska bli kul! I morgon tänkte jag prova mitt nya ljusbkå babypelham som är för lite känsliga hästar, och se hur det går. Vill egentigen itne betsla upp henne utan vill lösa problemet på vanliga bett, men vore intressant o se hur hon gör och ifall de skulle underlätta på tävling osv.

Får också va försiktig nu denna vecka med att inte rida för hårt, för oavsett hur dålig eller duktig jag är så ride rjag ju annorlunda och det blir andra muskler, så hon inte har ont i hela kroppen på fredag när hon ska tävla tänkte jag, haha. Får ta det lugnt, mycket skritt osv!

Kommer både film och bilder sen! :)

Be what you can be

Mooorrrrrn!

Well, idag ska Znuten gå i ridhuset, trimmas igenom lite bara då hon vilat tre dagar vilket hon kunant göra pgav vaccination, inte nödvändigt men nu fick hon göra det ändå.  Finja ska gå lite i skritten och sen ska jag skritta henne lite längs vägen bara.

Nattis/Natta (har inte bestämt mig än.. möjligt att jag skriver K ibland också, så ni vet vem jag pratar om haha, men blir så svårt o ropa "K" i hagen osv, o mamma tycker det låter så hårt och elakt som om hon skäller på jhenne varje gång hon säger det, haha! men nåt sånt, ja) ska ridas lite i ridhuset. Inte hårt alls men känna igenom lite, få ner formen ordentligt och mjuka upp åt alla håll, hade börjat på det sättet även om hon inte blivit vaccinerad så det blir kalasbra! Sen skritta ut lite på henne så hon får se annat än bara 4 väggar :)

Bara ut o börja nu, hihi, Tja!


Fina fina Rosa precis innan hon åkte!

Nathalie K

Ny häst somsagt!

Det är otroligt spännande, och jag ser fram emot att jobba med denhär hästen, verkligen!

Nathalie är ett sto, 8 år. Vet inte hur hög hon är men tippar runt 170, jag tycker hon är jättehög haha, men kanske bara är för att Fille är så himla lång.

Hon har väl tävlat typ 120 som högst tror jag, iaf hos förra ryttaren. Den är, ur min synpunkt baserat på sist jag red den alltså, ganska stark, o lite svårstyrd haha. Men också lite känslig o små-stressad typ när hon vet att hon ska hoppa osv, hade lite svårt o lägga in ren trav från skritt när man hade hoppat lite, hon ville helst gaoppera ganska direkt. Just det betéendet har jag svårt för så de kommer jag lägga ner ganska mycket tid på, tycker hästen ska göra det man vill - när man vill det basic typ.

Annars ska det helt enkelt bli så himla roligt o se vart det leder. Tror den kan bli riktigt bra, eller, jag vet att den kan det, men hoppas vi kan fixa det tillsammans!


Ny häst!

Yes. Tror några fattade.

Ska ägna ett eget inlägg senare ikväll åt själva hästen då ja tänkte fota lite också. Men kan förklara situationen först. Korta verionen är att vi bytt bort Rosa mot en ny häst!

Det roliga är att jag provred denna häst för 2 år sedan, men det var typ en av mina första storhästar så den var lite för svår och lite för osäker för det vi letade efter då, så det var väl mest därför, men jag har alltid gillat den. Den slog väldigt mycket med huvudet osv, men hoppade iaf 130+ redan då på den, som 6åring.

Sen har jag haft kontakt med typ tjejen som visade den hästen för mig, och hon för inte ås länge sen tipsade om ägaren till hästne nu, som letade efter en häst att ha o träna med på Strömsholm. Well, där var vi o prova i onsdags och jag har lite jag vill jobba med på hästen men hoppa gör den verkligen skitbra! Och hon red Rosa väldigt väldigt bra! Framförallt så är det liksom PERFEKT!

Jag liksom får inte ut något av Rosa längre, hon kan precis allt och jag lär mig inte ett smack och vi uppnår ingenting längre. Samtidigt som Alex (som nu har Rosa) vill lära sig till nästa "nivå" i ridningen och våga sig ut på lit större hinder och få lite hjälp med det liksom! Och jag vill ha en utmaning men samtidigt kapacitet och potential vilket denna verkligen har.

Så det ska bli otroligt roligt att jobba med då jag på något sätt alltid gillat denhär hästen och vet mycket om den och vad den gjort och vad som varit svårt osv. Sen har jag en otroligt bra konversation med den nu föredetta ägaren och hon som nu har Rosa, så man kan liksom ställa frågor och få reda på saker man undrar. Perfekt! Men allra gladast är jag nog åt Rosa, haha, hon komemr få det så braaa! Visa hur otroligt duktig hon är!

Ska känna lite på hästen ikväll, mest jogga runt lite så hon får röra på sig, sen så ska hon tävla redan på fredag så är bra o börja känna lite. Vi hade nämligen anmält Rosa men nu så får vi helt enkelt byta häst. Hon ska bara gå 120 på fredag, trimmas lördag och gå 120 på söndagen, antagligen. Men mer om det sen! Ni får bilde,r namn, info osv om hästen sen när jag fått kort på den. Tills dess för detta räcka! :)

edit: Rider hästen inte ikväll då hon vaccinerades idag. FYI.

Take somebody home

Goood morgon kära människor!

Vid 11 ska vi åka tillbaka till strömsholm! Kommer berätta allt när jag är påväg hem igen! Faktiskt inte säker på om ni kan gissa, jag tror inte det! Jag ser fram emot detta väldigt mycket men det ska även bli lite tråkigt, men jag har varit förbered i flera månader nu så för min del är det inte så farligt. Som jag ser det så är det en winwin situation och somsagt, det ska bli väldigt roligt!

Har släppt hästarna in och ur skritten och ska snart ut o fixa iordning och sen åker vi! :)

har inte så mycket mer o säga, ni får somsagt veta all about it när vi är påväg hem! :D

He does not care

Ridit FIlle!

Satte upp 4 lite högre studds längs ena långsidan, med 3 meter emellan, jag brukar alltid ha 2,5 meter mellan studdsen för tycker 3 är så långt och att dom inte får anstränga sig tillräckligt, men hade tre idag pgav höjden samt att ja skulle ha ett lite högre tempo. Längs andra långsidan hade jag ett lågtlågt räcke typ 60 cm, 13 meter till en räcke-räcke kombination, eller ja typ, räcke - tre meter - bom - tre meter - räcke, så det var rätt kort.

Körde detdär i bägge varven och i slutet så höjde jag upp räcke räcke kombinationen till ca 135-140 men fortfarande bara 6 meter emellan, vilket är väldigt kort, men det gick bra, har man världens bästa otroligt stora men sjukt snabba hubbabubba så har man!

 Nu får han två dagars vila då han gått så hårt, passar perfekt då jag ska iväg en sväng i morgon! :)


I ren bildbrist blir det en bild på Klensmedskan och hennes Zirco från 145an i Halmstad!

Without falling

Red Rosa barbacka förut. Asså jösses så fin hon är nu. Hon går verkligen i en helt jävla ultimat form och verkligen arbetar med hela kroppen, det känns så tydligen på jhennes galopp. Verkligen superfin är hon. Red mest runt o trimmade, mycket byten, ökningar osv. Sjukt fin!

Ska ut o ta in hästarna nu! Skönt o ha dom ute såhär länge, när det äntligen börjar bli lite svalt på kvällen så dom får njuta lite istälelt för o gå runt o halvdö på dagarna, haha.

Jag längtar till söndag, hihi. Och förresten, alla hålelr tummarna på Måndag för bellybutton (Bella mannerson) ska besiktiga en häst då. Håll förresten tummarna för mig med på söndag. BRA. Då säger vi så.Tja!

I won't be broken

God förmiddag mina kära bekanta! Lulz, hej.

Har ridit Fillebubben, kör aphårt med honom i tre dagar nu och så får han vila två dagar sen. Igår klättrade han ju och jobbades hårt i skogen, idag gick han i ridhuset och ja red i 1 timma och 10 minuter, ganska jättehårt haha.

Värmde först upp ordentligt i riktigt låg form o ställde igenom honom o såg till att han var mjuk o fin. Sen gjorde jag ökningar och minskningar i lätt sits, 5 framåt och 7 tillbaka, ganska lugnt dock, inga extrema. Sen gjorde jag massa små volter i bägge varven, sen skrittpaus.

Sen gjorde jag förvänd galopp på åttvolt, bytte till nästa förvända galopp "i mitten" av åttvolten liksom. Sen red jag längs fyrkantsspåret och gjorde galoppombyten i var tredje på långsidorna och förvänd galopp längs kortsidorna. Sen skrittpaus. Sen samma sak fast byte i vartannat. Detta i bägge varven.

Sen gjorde jag tre serpentinbågar längs ridhuset, i galopp, själva "bågarna" var i förvänd galopp och ca 4 steg skritt på den raka lilla sträckan i mitten. Skrittpaus.

Sen fyrkantsspåret igen, rätt galopp längs långsidan i öppna/sluta (varierade), skritt precis innan hörnet, skritta tills spåret börjar böja sig lite, då fattade jag förvänd galopp från skritt, höll den galoppen tills efter hörnet, skritt. Rätt galopp igen och öppna/sluta, i bägge varven.

Sen den jobbigaste övningen, haha, han blev så trött! 

Längs fyrkantsspåret,  rätt galopp, öka ORDENTLIGT 4 galoppsprång, inge sken och det sk avara fullt kontrollerat och i form, sen tillbaka i kortgalopp i 5 galoppsprång, sen skritt. Fatta förvänd galopp, samma sak, skritt. Rätt galopp, samma sak, osv osv. Det viktiga ligger i att hålla hsäten i form trots ökningarna, för face it, det är ganska enkelt o öka o minska om hsäten går med huvudet i vädret. Man ska ha bågen spänd och hästen ska jobba korrekt i allt du gör, då händer det grejer!

Jag är iaf riktigt nöjd, han löddrade och var trött, avslutade med att galoppera låångsamt i lätt sits och lååglåg form i något varv i bäggen varven, coh sen lång avtravning i låååångsamt tempo, och sen skrittede jag ut i typ en kvart. Bra pass! Så egentligen red jag i cirka 1 timma och 25 minuter, om man räknar med den kvarten. Brukar inte rida så länge, men när man inte använder sig av bommar, hinder, studds, backar osv som hjälp till att arbeta hårt, så krävs de lite mer tid antar jag. 

Najs! I morgon ska han studdsa lite tänkte jag och sen vila två dagar.

Fly back to me

Badum-tss! Hej.

Red Fille förut, i skogen, hihi.Värmde upp lite längs vägar först, sen red jag till klätterbacken o körde där lite, han löddrade verkligen överallt haha, skumprickar över hela stigen blev det, haha.

Sen red jag mer längs vägar och gjorde galoppombyten i vartannat så han skulle bli lite trött, sen lite skritt och sen mer byten, och avslutade med en galopp där jag ökade ordentligt framåt en kortare sträcka o sen fick han gå o sådär överdrivet låg fin form i galoppen tills de va dags ot rava av lågt långt och länge och sen skritt hem! Bra pass med andra ord.

Slog mig när jag skrittade av honom och jag tänkte på att vi precis behandlat Finja (typ), Zwiggy har muskelskada, Linda går inte o rida på igen (typ), Rosa är jag klar med och Olle är inte igång, att Fille, han är fan perfekt. Han är frisk, han hoppar högst, han är snällast, försiktigast, mest välriden, absolut lydigast, enklast o ha o göra med men och mest uppmärksam för läskiga saker och farliga saker, alltså.. han är fan ultimat. Världens bästa Fille!

Takes time

Morsning!

Var på kliniken med FInja. Kanske mer om det en annan gång, men hon fick sig en rundsmörjning så att säga. Vila tre dagar ungefär o sen rida lugnt med skritt i början o sen lugnt öka, hon kommer förhoppningsvis kunna hänga med till Skyrup ändå!

På söndag kommer jag tala om en kul grej! Eller, lite tråkig också, men mest rolig! Skönt, framförallt! Kommer bli riiiktigt spännande och det är precis vad jag behöver samt att det kommer bli bra för inte bara mig utan för den andra delaktiga i detta, hoppas jag iaf!

Det är så fucking varmt nu så de går ju inte o rida haha.. Red Znuten i morse runt 8 o hon fick en ordentlig skogstur eftersom att hon måste vila i morgon pgav vaccinationen så fick hon gå lite ordentligt och veeerkligen gaoppera på. jag rider ju henne så begränsat på marken och hon ska vara så lydig så det är så viktigt att hon får springa på framåt ibland också! Det uppskattades och hon var så himla duktig!

Ska rida Fille i skogen också, och antagligen Rosa med! :)

With your homies

Morrn!

Klockan kvart i 10 ska vi åka med Finja och Znuten till kliniken. Finja ska kollas igenom och Znuten ska bara vaccineras. Så jag ska ut nu och rida Znut, för det ska man ju inte göra efteråt osv, så bra o få det gjort.

Så, lika bra o ge sig ut nu, eheh! Hade gött!

Varför GÅR det inte o få upp bilder?! bajs.


Rack City

Go'kväll!

Hann inte rida någon innan Barnet kom, sen red hon "sin" fina fyraåring, HUR duktig är den inte?! Herregud, den har blivit riden tre-fyra gånger sen den gått på bete i 5-6 veckor, sen åkte dom trailer hit, första transporten på länge uppenbarligen och första gången han är här, in i ridhuset och hoppa läskiga hinder med grejer under och infångarstöd när han tidigare hoppat liksom lite enklare bommar. Jag är verkligen imponerad! Han typ stannade en gång på en oxer, räckena hoppae han första gången, sååå himla duktig, grind och allt hoppade han! Haha jösses. Barnet är duktigt också, vem trodde hon skulle kunna släppa sina pedanta krav o kunna rida Fyraåring! DUKTIG!

Sen blev allt för varmt och alla fikade o badade så sen orkade jag itne rida. Det är faktiskt ingen fara att dom vilar idag haha, Rosa har ju gått.

So, släppte Fille i skritten en halvtimma för dom hann inte gå där i morse, haha, sååå nu tänker jag sova. Had eju planerat att ta igen några timmars sömn igår, o sova från 11 till 7, men ble vväckt halv 6 för att Rosa var lös, hahaha... Nu jävlar ska här sovas. Men upp 7 i morrn anyway :)

Går inte o få upp bild atm så.. ja, hejdå :D

All talk

Påväg hem nu! Det gick otroligt bra, bättre än jag vågat hoppas på! Allt verkar i princip helt perfekt och det känns för en gångs skull som riktigt bra och trevliga människor att ha o göra med.Men skriver mer om det en annan gång, men förhoppningsvis snart!

När jag kommer hem så ska jag försöka rida nån häst, sen kommer Barnet o ska rida sin soon to be nya storhäst hos oss, miljöbyte är bra o se hos en fyraåring, så det ska bli kul också! Seeen ska jag rida Znuten senare.

Meeen vi höres!


Hubbabubba <3

Här är ett litet tidsinställt inlägg, alla biler från Filles 145a! :)

So come on

Morrn!

Kommer somsagt vara borta en bra bit av dagen idag, så blir nog inte så mycket bloggande idag heller. Strömsholm är resmålet och I'll tell you more when I get back.

Nu ska jag ut o se till att Rosa är ren och sen sätta henne i skritten, sen putsa alla grejer och sen åker vi runt 8-halv9. Hihi. Höres l8er!

Curly hair

Oj. haha, har glömt o blogga idag. Sorry!

Tvättade znuten och gjorde iordning aaallt inför provridningen, som gick bra. Znuten är så himla förbannat duktig! Nu när hon vilat ett tag och jag enbart gjort avsaktningar och igångsättningar och varit jättenogrann så hoppade hon helt annorlunda, hon hoppade mycket mycket bättre, fina häst!

Nu har vi fått ta in alla hästar för dom håller på o dör av alla odjur! Så vi har spolat av dom med kallt vatten haha och så får dom stå o käka hö inne i skuggan istället.

Ska passa på o rida Fille medans han står inne, Rosa rider jag ikväll, hon ska nämligen visas i orgon så hon behöver trimmas igenom lite. Usch vad hon får hoppa mycket nu men ajg tror det är värt det.

Aaanyway det är så jävla varmt ute så man kräks, så ska spela the sims lite till haha och sen ut o rida hubbabubba! :)

Glad you came

Red Znuten förut, hon ska visas i morgon om jag inte sagt det.

Hon var SÅ fin, riktigt duktig och var superlös i galoppen och allting! Sköönt! Fina fina znutis.

Jag har hittat mina gamla The Sims skivor, 2orna, haha, åååh inte funkat på aslänge och nu funkar det, jag är lyckliggggg :DD:D:D:D:D

Ska sova, behöver ta igen lite sömn, Gonatt :D


Rosa från lördagen, 125Finjapics igår

Känns sådär o lägga upp dom men vissa blev rätt bra så jag gör det ändå. Trots att vi anar ganska starkt att hon har ont och hade det då bilderna togs. Men inte alls säkert att hon har ont i benen så som att hon led hela tiden, jag tror snarare bakknänen och ryggen, eller något samband där. Men vi får se, ska kolla upp henne om några dagar. Har massa förklaringar till varför det gått som det gått med henne men basicly så är det för att hon inte varit fräsh, vilket man hur enkelt som helst kan se i efterhand. Men denna häst är ju lite speciell så det är en fin gräns mellan "speciell" och "ofräsh" med henne. Men nu får vi se till så hon mår bra igen! Fina fina häst.

Red by the way med buteten på henne sista klassen, om ni undrar :)

rosa pics 130
My little corner

God morgon!

Vi kom hem ungefär kvart över 2, ja kom i säng 3. Upp vid 8 men somnade om och sov till halv 10 haha. Aldrig sovit till halv tio förut, eller inte på några år iaf.

Well, mamma lasrar hästarna och sen ska jag väl allt eftersom gå o ta in Znuten o rida henne. Men har bara henne o rida idag så ingen brådska.

Fy fan vilken skithelg jag har haft haha! Aldrig gått såhär dåligt. Resultatmässigt. Finja har ajaj, Rosa vill jag inte tävla mer, endast för att jag tyker det är dumt att vi får såhär dåliga resultat om hon ska säljas, för alltså, hon hoppar så JÄÄÄVLA bra, hon är så sjukt fin o försiktig oså bara funkar det itne riktigt så några bommar ryker, det är ingen rivhäst egentligen.. Så ja. Ska visa henne för en på onsdag, skriver inte mer om det nu.

Fille har ju dock skött sig helt fantastiskt. Tror de kommer gå ännu bättre sen när det blir bättre underlag, är trött på gräs nu. Känns också skitbra att ge fan i SM, vi åker till Skyrup istället. Där blir det somsagt 150 debut och sånt kul! Förhoppningsvis kan Finja hänga med dit också, men vi får se. 

Nuu ska jag fixa naglarnaa, hejdå!

Put it down

Jag är så obeskrivligt trött så jag dör snart. Inte ätit på 9-10 timmar och är bara allmänt dålig.

Rosa var fin de första hindrena o sen tappar jag lite fokus, rider egentligen fortfarnde bra, gör inga somhelst FEL, men jag är inte sådär överdrivet kall som krävs för att de ska gå bra, sååå hon rev tre idag igen. Fast jag tar ändå på mig det för hon är ändå fin. Jag ska helt enkelt itne tävla henne, på nåt sätt så finns det itne motivationen att rida henne eprfekt på tävling längre, även om jag inte tror det ligger helt i det.. Men någon annan gör det säkert bättre. Så skit samma, hon har ooootroliga språng och är så förbannat fin o rida nu, jag är nöjd med det!

FILLE <33333 ÅH BÄSTA FILLE :D

Det var en jättemaxad stor bana med hur mycket linjer som helst o jättekluriga grejer, svåra hinder, en apäcklig mur som visserligen jag hoppade i norge men ändå. 13 hinder och 16 språng var det, så det var verkligen en ordentlig 145a.

Han var HUR duktig som helst. TIll 6an så var det en svag båge från trekombinationen ( som BY THE WAY vad typ den största jag sett ) till en oxer, där drar han ut liiiite till vänster i själva bågen så ja får öka galoppen lite och får liksom aldrig räta upp mig och sätta tillbaka lite innan så han tar den frambommen med bak pgav farten egentligen.

Sen var det lite luriga svängar och sen ett stor läskigt böjt plank, och från den var det fem lite framåt galoppsprång till en kombination med oxer in, men han hopade lite snätt över planket så ja får verkligen jätte-styra till höger typ två agloppsprång innan kombinationen, och får då skjuta iväg honom lite för o nå fram och då river han den oxern. Lite surt med tanke påa tt de ti grund och botten nte var ryttarfel utan bara lite ojämnhet i hästen, men skit samma! Förutom de två så var han verkligen inte i en bom och helt otroligt fin! Världens bästa fille!

Älskade

Finja var jättelustig i boxen idag, hon har aldrig varit så arg, aldrig någonsin sett henne så arg förut, barnet kuned inte ens öppna dörren och jag fick absolut inte komma fram till henne, kunde klappa henne på näsan ibland men jag blev också biten en gång haha. Aldrigt bitit mig förut så det var nytt, hon brukar bara hota, men hon bet ett ordentligt tag rund några fingrar men fick aldrig riktigt liksom till det så de blev nåt blåmärke bara.

Höll på i säkert 10 minuter och var otroligt lugn, men fick flera gånger kasta mig ut o slänga igen dörren för hon skicka ut bakbenen åt mig. Efter ett tag så bara knäppte gud med fingrarna ungefär och jag fick på grimman och hon blev som de snällaste lammet någonsin. Schitzofreni är vad jag tippar på för nåt är ju knäppt.

Men nu till nästa. Hon var otroligt pigg och fantastiskt fin på framhopp, hoppar 1an och 2an jättefint, även trean (världens lustigaste bana EVER, ska gå igenom den sen med er för den var så jävla rolig haha, aldrig sett nåt liknande!) och till fyran så tvärstannade hon mitt i svängen men ja fick fram henne men hon stannade på den, hoppade den på andra försöket och stannade sen in i nästa hinder. 

Det är nu ganska uppenbart och självklart för mig att hon har ont. Så som jag fick kämpa igår är inte bara en seg häst, nej, utan hon var huuuur jävla pigg och knäpp som helst igår men på nåt sätt fick jag verkligen tvinga henne över. 

Och att det då inte gick idag är bara bekräftelse på att det är nåt knäppt. Vet itne vart än men vi ska kolla upp henne.

Antagligen en av anledningarna till att hon var så arg idag, hon ville itne ut för hon hade ont. 

Jaja nu är det Rosas tur, kommer bara komma till hinder nr 8 men det ska nog gå bra... fram tills dess... Hejdå :)

Hubbabubba från igår

 


Chillybilly

Morrn förresten!

Vi byter klass på Finja, hon får gå 130 istället för 145. Jag tycker inte man ska hoppa 145 när man får kämpa så som jag fick kämpa igår, alltså, hon var sjuuukt pigg och framåt men i hindersammanhang så får jag i princip spy för o få över henne, känns som att hon inte har något gratis och det sitter säkert i ridnigen så jag måste komma på nåt bättre innan ja går upp i 145. Sen tror jag gräs är lite osäkert för oss.

Fille går 145 och Rosa går också 130.

Vi skippar förresten utomhus SM i år och åker till Skyrup istället. Rider dock bara tor-sön, skippar onsdagen och i och med det chans till alla små finaler, men skit samma. Fille ska dock debutera 150. Går in redan i 150 första klassen. Låter skitkorkat men det har aldrig varit några problem för oss att göra så. Framförallt då dom har gått i Eksjö 14 dagar innan så då är det rätt fräsht.

Kommer vi topp 30 där så går vi till Final Fille och jag till final som också går i 150 och då får han vila två dagar den helgen och endast gå 150. Annars går han 150 145 140. Haha. Finja går 140 145 140, 145an är osäkert men vi får se. Rosa är preliminärt anmäld och ska gå 130 135 130. Vi får se vem som hänger med :)

Nu msåte jag gå med hästarna, hejdå!

Finjaninja

Här är bilder på Finja från igår :D

ca 1 esk efter bilden togs så slog jag för livet på philips hand med spöet för HAN FÖRSTÖRDE MINA KNOPPAR; bitch!Better up

Så. Har iaf förbättrat resultaten från igår. Alla rundor med varsitt pet idag.

Rosa var heeelt fantastiskt jävla sjuuukt äckelfin, sen blåste det OTROLIGT mycket till ett hinder i omhoppningen så min lins typ pajja ihop sig så ja såg inget avstånd o fick ta i henne precis innan så hon rev, ananrs KLOCKRENT!

Finja fick jag kämpa som en gris på men hon hoppa desto mer otroligt. Ett jävla skitpet i 140. Synd!

Fille rev FÖRSTAAAA hindret, spunk, och annars var han otroligt fin, bästa fille! Även han gick 140!

Är så jävla trött, gonatt!


Rosapics

Morrn.

Har nackspärr, och är helt enkelt bara skitstel runt det områdat, fattar inte varför men aj så hin i helvetet. Kul. Jag som redan är pissed off.

Well, idag går Rosa 125, och FIlle & Finja går 140. Rosa ska jag rida lite bättre än igår helt enkelt, FInja ska jag rida BETYDLIGT jävla bättre än igår, ska ändra mssa saker och åh jag är så jävla fucking arg. File ska jag rida precis som igår för han var jättesuperduperfin!

Ska iaf bli skönt o hoppa lite större hinder, och jag hoppas verkligen Finja går bättre idag. Alltså att jag rider bättre, hon hoppade inte ens bra några av sprången igår, fy. Sen hade hon spunk på framridningen också, bockade satan och drog på värsta brallen en gång med världens knäppaste språng, haha, hon var pigg.
Detdär var alla rosabilder!

Så jävla dålig

Vill egentligen inte uppdatera bloggen nu för jag är så arg.

Rosa först, 120, hon hoppar HELT fantastiskt och försiktigt och ärhuuuuur duktig som helst fram till de tre sista hindrena som hon utan större anledning river. Hon blir lite låg och liver helt enkelt. Får spunk. Vet fucking precis hur jag ska rida i morgon och helvete alltså får verkligen utbrott snart, så jävla illa jag rider, trts att ajg itne gjorde några egentliga fel på rosa -.-

Finja....... herreugd, här gjorde jag verkligen allt fel på Finja, allt var dåligt, total jävla katastrof, jag backaed till 1an och ja gud vet vad, red inte alls som man ska på henne, nämnde jag att jag är sjukt jävla dålig? Herregud. Jag är ALDRIG arg över mina ritter, det har i princip aldrig hänt förut, för jag är så realistisk och vet istället vad jag ska göra bättre.. Men dethär var fan bara dåligt. Jag är arg på precis ALLT. HInderhelvetena var för små för den stora banan så ajg såg inga fucking avstånd och jag hjälpte inte till alls så stackars Finja rev typ två. eller ja, hon rev två. Måste rida bättre herregud det asså AAAHHH SÅ JÄVLA SOPIG. DÖR. Skjut mig.

Sen kom dock Fille och räddade dagen. Han skitpetade sista hindret. Det är okej. han är så jävla försiktig och får så jävla fina språng nu och ävne i 130! Så jag är nöjd, jättenöjd, bsäta fille, älskade hubbabubba<3

I morgon ska jag ändra på ALLTING när det kommer till finja. Orkar inte meeeer baaajs hejfuckingdå

Sippin' on a light beer

Det är verkligen tur man är så jävla snygg, Not. SKönt dock att man inte är seriös mer än MAX 30 minuter varannan dag. 

Vi har besiktigat alla, Finja är väl lagom lugn, ganska vild. Fille går itne att gå med för där vi skulle gå, runt en stoor gräsplan som är en typ framridning, där hör man tävlingarna och fille blev GALEN, han hoppade påriktigt på mig och jag fick verkligen fly undan, han var ... okontrollerad, jättesynd om honom fö rhan var så himla rädd för ljudet, suck. Blir jättekul o rida, haha... komemr dö.

Nu ska vi ut o brodda FIlle! Dom andr aär klara :D

As I fall

Goood morgon!

Läget är asnajs här och vi ska precis ut och gå med hästarna samt besiktiga dom. Sen äre typ 130 starter sammanlagt innan mig och Rosa i 120! Så det är chill, vi hinner brodda Fille osv! Najs :D

Ni kommer få massa kort från denhär helgen, hihi, just wait :D


Sticky situation

Framme nu! 

Red FInja på bett och hon var HUR fin som helst! Första gången någonsin jag red henne på bett utomhus och på gräs osv, hur duktig som helst! Rosa såg fin ut under Barnet! Fille gick ajg med en lång sväng!

Det är fint här! Finja och Rosa är broddade så det är bara hubbabubba kvar. Ingen tidig morgon i morrn men vi ska ändå upp i tid så det är bara o gå o lägga sig nu! Hörs med i morgon, gonatt!


Looking at her

Morrn!

Well, det är väl bara ut o sätta igång! Finja och Fille ska tvättas, jag tror jag skickar barnet på det så kan jag göra klart allt annat, massa som ska putsas och aaallt som ska packas osv! Det blir skitbra!

Tänker inte tävla i mina nya stövlar iaf, visade Yanne i mina gamla och jesus kristus så sköna.  Ångrar mig lite att jag inte köpte ett par till Mountainhorse istället :( Brutal skillnad för den som är lite känslig med sitt användande av skänkeln. Jag är en sån som är väldigt duktig på att välja hur jag vill använda min skänkel, kan ha sporren pekandes rakt upp och ändå kan jag rida utan att använda den. Kan rida enbart för vaden, likaså enbart för foten och nedre delen av vaden.

Därför är jag bra på att "manipulera" hästar att göra lite sm jag vill utan att dom nödvändigtvis är "genomridna" i 15 minuter innan dom går i form. Tycker helt enkelt det är bättre att först gå på tygeln och utifrån det, att ha huvudet på rätt plats, börja jobba med resten av kroppen så man får dom fram för skänkeln och in i handen. Allt ska komma bakifrån och de tär också det jag gör bara det att jag tar ner huvudet först.

Nope, nu äre time to platta håret o sen gå ut, Ciao!

Pink clouds

Svävar lite smått på moln. Sjukt bra dag!

Först visade jag Yanne! Yanne var huuur fin som helst och skötte sig exemplariskt. En liten tjej, 15 år fast väldigt smal och liten, provade honom och han gick så perfekt i form i alla gångarter så ja avled nästan! Så himla duktig var han, tjejen var duktig för o vara så liten och för o bara ridit fjording innan, hon hade tävlat LA dressyr på den fjordingen som hon dessutom utbildat själv, det tycker jag är bra! Jättetrevlig familj och bra i allmänhet, så hoppas det blir något med det, där skulle han få det bra!

Sen åkte vi och såg Josefina visa Loppan för några bekanta. Loppan är alltså min gamla C-ponny. Det gick huuuuur bra som helst och tjejen som provade gillade henne skitmycket, roligt!

SEN, provade hon en 4åring, detta är jag stolt över för jag övertalade dom och vi tillsammans med Johanna har fixat "fram" den och dethär läget åt dom så jag vill bara påstå att jag är bäst.

HERREGUD, vilken snäll häst! SATAN, 4 år och heeelt fantastisk. Söt som fucking socker med stjärn och fyra vita strumpor. Gått på bete i 5-6 veckor och togs in för några dagar sen och idag var det bara o hoppa upp o hoppa på den. Jesus. Steget var finare än Olle och FInja sammanlagt, den var känslig i munnen och gick otroligt fint i form själv. Hoppade jättespektakulärt och luftigt och hoppade av jättestort ibland och nära ibland, den var så HIMLA Duktig!

Så nu tänker jag spendera all kraft på att få dom att byta. För det själva EPISKA läget är ju att det går o byta loppan mot dendär.. Inte för att ni ahr något o göra med det men det känns så JÄÄÄVLA bra för mig som itne ahr något med det o göra egentligen hahaha! Vilket jävla guldläge, dendär hästen vill jag ha annars, den är HUR fin som helst!

Sen kanske vi får en sjuuukt bra lösning även för Linda, asså.. jag smäller av. Vi har NÄSTAN löst 4 häst-problem på en dag, är så lycklig haha!

Nu orkar jag itne skriva mer, har massor o göra i morgon så gonatt!

Don't we love it now

Börjar återkomma till marilyn manson nu, han dyker upp mer och mer i mina spellistor :') Lyssnat på honom i.. 6-7 år minst, haha. Rubbat. Pink har jag lyssnat på sen jag var 7-8 år också, dom två bästa artisterna ever! :D Haha. Blandad musiksmak tja, skämta inte.


Haaar iaf ridit Fille nu, haha åh så söt han är. Låg en buske över vägen och han typ halvdog när han var mitt över den och vred på sig nåt skitkonstigt, sen landade han o gjorde ett luftsprång, haha. Söt. mend et gick braaa! Ska verkligen försöka hinna få med mig Kido på Rosa sen. Tänkte ta henne på Fille föst men insåg att Rosa är ju den som är o-kompis med skogen så hon kanske behöver ltie draghjälp haha.

Har städat mitt rum som såg ut som ett bombnedslag. och när jag säger bombnedslag så är det påriktigt det. Alltså, det har kommit in MÅNGA mammor här som sagt att "oj, jag tycker mitt barns rum är hemskt, men detta.." haha, osv. Överdriver verkligen inte, jag kan leva i det stökigaste rummet ever, mycket möjligt. DOCK så är min säng alltid pedantiskt bäddad, haha, ser ganska kul ut.

Ska chilla lite och sen åker vi och visar Yanne :)

You'll be there

Morrn bitches!

Well, som jag skrev igår så har jag apamycket o göra idag haha. Men jag hinner iaf tvätta två av hästarna i morgon så det var chill!

Men ska ut o rida nu, alla som ska med ska gå i skogen idag, även om Rosa inte kommer gilla mig då, haha. Men hon får en snabbis och så avslutar vi nog i ridhuset för om jag känner Rosa rätt så kommer det gå lika mycket bakåt som framåt i skogen. Hon är inte dum och vänder och så utan hon är helt enkelt bara jävligt arg på skogen och tänker stirra ALLT till döds innan hon passerar, haha. Dom andra två blir nog glada :D

Bara dags o göra iordning! Ska putsa min butetsadel också för den tar jag med o visar Yanne i, den Sabina rider i är ganska liten och den följer ändå inte med på köpet så då kan jag lika gärna visa i en sadel som jag kan rida i haha. Hade najs!


Världens bästa Wirre <3 Glömmer dig aldrig!

When you say it

Haha slog mig precis exakt HUR mkt jag har o göra i morgon...

Ska rida en ordentlig tur i skogen på fille och Finja, men får nog korta ner den något och inte göra den en timma lång som jag tänkt först.. Vid 12 typ så ska jag vara i ringarum och visa Yanne för en familj, och direkt därifrån så ska vi åka till ett ställe där Kido ska provrida en fyraåring som vi har "fixat fram" genom kontakter åt dom, det måste jag seee hihi :D Och SEEEN ska alla tvättas, allt packas o putsas osv.. Barnet klipper Fille iaf, soft!

vilel bara klaga. Gonatt! :D

Lipstick on

Så!

Linda är blockhalt, alltså, verkligen sjukt jävla jättehalt, hon blev det igår men det var inet LIKA farligt då så hon fick gå ute den natten ändå, men idag var det så hemskt så ja tog in henne så får hon stå på box i någon dag eller två o se vad som händer. Hon har nämligen dragit av sig en sko och hon kan knappt stödja på det benet nu så jag vet inte vad som hänt.. att döma av hur hon haltar så ser det ut som foten, tp en hovböld eller något i harleden som är knasigt, långt ner iaf, ser inte ut o sitta högre upp.

Man blir ju galen på dendär hästen.. Jaja. Hon har stått och agerat headshakeingsyndrome-häst nu innan jag lyckades få in Fille som är boxgranne med henne, haha, hon ser inte klok ut, ett enda stort nervöst sammanbrott. Nu när man tar in henne såhär alltså, hon är ju relativt lugn annars när hon varit igång osv. haha.

Jaja, red FInja i skogen förut också, hon var jäääättefin, triggade igång henne vid några galopper så hon fick bocka av sig ordentligt och hon gjorde massa små luftsprång i takt med galoppen och haha hon var allmänt glad. Så de tvar skönt!

Znuten fick ju också byta plats med Linda, så hon går ute nu på natten också tillsammans med Irma. Kanske itne jättepassande att hon vilar nu men nu åker vi j ändå bort så då kan hon ju passa på o gå ute, liksom.

Jaja, nu är jag skittrött och har episkt mycket o göra i morgon, så hejdå!


Nu ska jag sluta med egopicsen! Men den passade så bra till rubriken som kom lite av sigsjälvt, hih

Some of them

Yalla! Hej. Osv.

Jaag har ridit Znuten och Fille. Znuten var fin, i skogen, haha, hon blir så studdsig när hon ine gått i skogen på ett tag, hon är ganska rolig då faktiskt :D Pluttz.

Fille va hubbabubbafin som vanligt, tvådelat bett i ridhuset och han var skitfin. Stod en kombination uppe som låg på kanske 120 o de ena på 110, hoppade en åttvolt över dom bara några enstaka språng och sen tog jag oxern som låg på 140. Fast tog en jättesvår sväng, ville se hur han gjorde. Han var skitduktig och sen red jag igenom honom lite till och sen va han klarrrr :D

Nu går Finja i skritten med två sköna fleecetäcken haha för det regnade lite på dom o hon blev blöt om ryggelryggen, så vill få upp värmen och blodcirkulationen lite på henne, så ska ta in henne snart o borsta ordetnligt och sen ska hon få en kort skön sväng i skogen :D


Haha. Ni får åter igen ursäkta mig. Jag kan inte vara seriös hela tiden, det funkar inte. Ni får ta mig och mina bilder med en nypa salt, och nej, bilden representerar inte lidande eller obekvämhet, chilla, jag hade tråkigt, that's it. Övade på att vara gam också, haha, halsen!

Mitt hjärta

Tänkte uppdatera er lite om Zwiggy. 

För några veckor sen så var vi ute och galopptränare med bland annat Zwiggy, dagen efter det så var hon halt. Vi tog henne till Jocke efter det tror jag ( kan ha varit innan, är lite lost ) och han trodde hon hade rullat fast eller sådant, inte helt nu utan för ett tag sen. Vi tror hon gjorde det i Holland. Då kom vi nämligen en morgon och boxarna var helt krokiga, nåt hade gjort så att boxarna typ flyttats flera cm på flera ställen men vi trodde att nån sparkat eller att dom stod så innan och att vi bara var knäppa.

Antagligen har Zwiggy rullat fast där på nåt sätt och det kan ha varit därför hon slutade fungera den helgen.

Anyhow, vi har konstaterat att hon inte är halt i fötterna iaf, för Martin har kollat på det osv. Utan vi är i princip säkra påa tt hon har en muskelskada vid vänster bog ungefär. Hon är typ lite klumpig där och har väldigt ont.

Hennes bogar har alltid varit lite svåra för hon har varit så sjukt spänd, det är ju en sån häst, hon spänner ju sig i en sån hög form och det blir liksom lite överkurs för musklerna för o hålla sig smidiga, trots att hon är vädligt lös i ridningen när man tar ut henne i en lite längr eoch lägre form.

Så mamma har behandlat henne med Laser nu i typ 4 dagar osv. Vi ska se helt enkelt. Jag är itne riktigt helt säker på vart hon är i "läkningen" och jag vet inte vad vi ska göra riktigt men hon är helt enkelt ofräsh just nu. Tyvärr. Sjukt tråkigt att denna häst inte kan få komma igång ordentligt nån förbannad gång.. Usch.

Jaja, då vet ni! Jag låter er veta när något nytt händer på världensbästahäst-fronten! :)

If you black out

Good Morning!

How y'all feeling today haa? :D  

Well, idag ska Rosa vila, och Fille ska ridas igenom  ridhuset och Finja ska gå i skogen lite lätt och kul bara!

I morgon komemr Barnet och förhopppnningsvis kan hon ta Fille i skogen tillsammans med mig o Finja, för dom skulle behöva en ordentlig långtur innan vi åkte iväg. Ingen hård ridning men så dom verkligen får komma ut o röra på sig ordentligt! Men jag har också halvtvingat henne att klippa FIlle haha så vi får se vad hon orkar! Men jag vet att hon vill rida så FIlle blir jättebra :D:D:D

Nu ska jag ut o släppa ut djuren! hih, Ha det bra!

Change up

Langar en film från när Ida provade Rosa idag! Bägge hindrena låg på 140 här :)

Tycker hon gör det bra, för o va andra gången hon sitter på hästen framförallt! Eller okej, hon har suttit på henne ytterligare en gång förra vintern, vi kom ungefär 20 meter sen strejkade båda hästarna vi red och vi vände hem haha. 

Men fan vilken fin HÄST framförallt! Sjukt att ingen mailar/ringer på henne, verkligen. Hon är ju underskattad. Det är ju JAG som inte riktigt funkar ihop med henne när det gäller att tävla på 140 nivå konstant samtidigt som jag har mina andra hästar. Kraven blir fö rhöga på Rosa då. Hon är ju hur bra som helst!


Change up

Langar en film från när Ida provade Rosa idag! Bägge hindrena låg på 140 här :)

Tycker hon gör det bra, för o va andra gången hon sitter på hästen framförallt! Eller okej, hon har suttit på henne ytterligare en gång förra vintern, vi kom ungefär 20 meter sen strejkade båda hästarna vi red och vi vände hem haha. 

Men fan vilken fin HÄST framförallt! Sjukt att ingen mailar/ringer på henne, verkligen. Hon är ju underskattad. Det är ju JAG som inte riktigt funkar ihop med henne när det gäller att tävla på 140 nivå konstant samtidigt som jag har mina andra hästar. Kraven blir fö rhöga på Rosa då. Hon är ju hur bra som helst!


Feeling proud

Hallå! eheh

Znuten fick vila. Kom på att det passade rätt bra med kommande dagar också.

Ida var och provred Rosa! Det gick sjukt bra. Oxer och räcke på 140 hoppade dom och ungen red bra! Bortsett från första gången ajg höjde upp, då blev hon nog lite ganska aslivrädd haha men sen fick hon skäll o då skärpte hon sig. Tough love, yeah. Haha! Nä men satan i helvetet vad Rosa hoppar. Det är helt knäppt, hon är flashigare än finja typ och hoppar med 40 cm mellanrum även på 140. Damn!

Visste ni att jag har lagt ut massa annonser på henne, och inte fått ETT enda svar? Jag tycker det är ganska lustigt. Med tanke på hur sjukt fint hon hoppar nu, få saker är dåliga med henne.

Ska ut o släppa in hestarna snart, heahea. Talk 2 ya l8er! 

Turn yo mama white

Haha. Hemkommen från Maxi nununu, fått med mig massa snygga kläder och ett par skor, finafuckinglly! Ska dock köpa ett par till, ett par underbara fantastiska vans <3 Saknar vans så in i bombelibomben. Hittade iaf ett par med inte så hög klack utan typ 6-7, perekt! Det roliga är att det är typ budget skor för 149 spänn, hahaha! Inga Jeffrey Campbell direkt, men vafan, letat som satan efter nåt liknande, bryr mig itne så mycket hih :D

Ska chilla lite o sen ut o rida Znuten, och sen göra iordning Rosa till Ida som kommer o skuttar henne lite. Inte så många språng ska dom hoppa men några lite högre, typ. Eheh, Hejdååå sålänge :D

Out of me

Morrn!

Bara några få timmars sömn, ganska pigg ändå hih. Bara Znuten o rida. Får se om Ida kommer o provrider Rosa, isåfall är det ju det med, men annars får hon vila.

Rider dock znuten lite senare, heahea. Vi höres sålänge, Ciao!

Nothing at all

Yo bitchazz!

Hade liksom glömt bort att vi åker till Halmstad på torsdag. Måste alltså planera hästarnas ridning ltie efter det haha. Kom jag på idag. Så nu ska Fille och Finja vila idag och i morgon, efter tre dagar av ordentliga och hårda ridpass i ridhuset. Sen får Finja gå i skogen tis-ons och Fille får gå i ridhuset på tisdagen coh skogen på onsdagen. Lysande! Rosa är inte lika nogrann med för hon mår bra av att ridas lite hela tiden liksom. Hon får nog en vilodag i morgon eftersom att hon bara vilat en gång sen ajg satte igång henne o de va när vi va i falsterbo nu :)

Så bidde inget mera rida idag. I morgon tror jag att vi kanske ska en sväng till Hööks, inte säkert tho. But i behöver terrängskydd o träns typ. Gärna tyglar också men tveksamt att dom har de ja vill ha haha. O hittar säkert annat trams också!

Nu har vi hämtat hem Irma iaf. Yay, fler hästar. Skitkul. Hon fick gå på bete med Linda! Dom blev bästa kompisar direkt och vandrade iväg i solskenet, haha!

Ska snart ut o kirra maten åt dom. Najsinajs, Hade!

Do come and find me

TJABBA!

Har ridit Rosa och Znuten. Rosa går helt fantastiskt fint nu alltså. Har ett räcke på typ 60 cm och en bom 4 meter innan, där ska det alltså vara ett galoppsprång mellan bommen och hindret, vilket är väldigt kort, men SATAN så fin hon är. Kunde bara hoppa det typ 3 gånger för hon var säkert en halvmeter över och hon ska förhoppningsvis visas i morgon och då ville jag inte hoppa mer höga språng haha. Rosa då! Men annars myyycket travbommar och lydnad, hon var verkligen superduperfin.

Sen Znuten, haha gud! Det var som o rida på flytande vätska. Hon var så ofattbart mjuk och låg i formen, kunde galoppera halva varv i bägge galopperna och hon var helt sjukt låg och lös i formen. Otroligt roligt. Tror man gör så himla fel med denna häst i och med att hon är så jävla klar, hon är så förbannat färdig i sättet så det är bara o tuta o köra, när hon egentligen skulle behöva 2-3 pass i veckan som bara består av galoppfattningar och en konsekvent ryttare som ser till att den bitne funkar, för såhär fin har hon aldrig varit som hon är nu efter två dagar av enbart galoppfattningar och max 5 galoppsprång åt gången. Helt knasigt, hon var mjukare än Fille haha.

Så det var riktigt roligt.

Snart är fillebubbas tur o gå i skogen, hihi! Tjarrååå!


Haha, vann dendär klasen med Rosa :D I norge, vann även en annan klass den helgen och kom trea i dendär klassen på Zwiggy! Bra helg! :D

Everything you got

Haha.. har en körkortsbok att läsa igenom, men tänkte ändå på fullaste allvar sätta mig och googla droger och sånt. Just for "fun", som jag ser det så rä det betydligt vettigare att lära sig körkortsboken, haha. Ibland bara vill man inte ;D Don't get me wrong, det är kul o läsa boken, jag kan memorera såntdär jättelätt innantill och jag ska utan tvekan klara provet på första försöket, simple as that.

Har fan inte mer o skriva nu haha. Godnatt, sen! Typ! :D

Work it out

Sådär!

Shit vad inte alls jag har bloggat idag. Tur man har Barnet som smsar när hon tycker det stått stilla för länge, hahah!

Ridit Finja och Fille nu också! Ridstövlarna är verkligen pain, har blåmärken samt sår i knäveken för såfort man spänner dendär senan bakom knäet så går det i nåt asvasst o man avlider smått varje gång. Men bara o lida ut haha. Tror dock itne jag kommer gilla dom förrän om några månader, så lutar åt att tävla och träna i mina "gamla" Mountainhorse faktiskt. Ridningen kommer helt klart före och jag är inte ett dugg nöjd med detta kp om man jämför med mountainhorse. Dom åkte ja gtill Jumpclub o tränade i efter 2 dagar och de var hur otroligt smidiga och sköna som helst. Så nein!

Men Finja var fin, timeade ridninge så otroligt jävla dåligt idag så varje gång jag hade sadlat osv så började det ösregna.. så alla fick gå i ridhuset idag igen, haha. Mycket travbommar blev det! Och snett igenom så var det ett räcke å typ 50 cm o sen 8 meter till korta travbommar, som man kom från bägga hållen då och åt ena hållet skulle ju då hästenvara lydig direkt efter det lilla räcket, och åt andra hållet så för mig iaf var det en svårighet att hålla hästen i trav ända fram till räcket och att dom inte skulle hoppa av för tidigt.

Fille gjorde allt detta helt jävla lysande som alltid, han är verkligen helt otrolig! Finja var faktiskt också jätteduktig, men med henne sås törde jag mig så sjukt mkt på stövlarna så jag red itne så hårt för o itne göra fel.

Nu äre käk o sen intagning av heztar! Najs! hade :D

Hardly know you

Yabadabadoo. Tja.

Ridit Rosa och Znuten. Rosa var lika fin som igår, känns faktiskt skitbra på det nya bettet. Ska bli roligt o hoppa på det, vilket jag inte kommer göra förrän i Halmstad då hon ska tävla haha, men ändå. 

Znuten var otroligt duktig! Fy fan vilken sammarbetsvillig häst. Hon verkligen försöker, är positiv och helt otrolig att jobba med. Gjorde samma sak som igår, galopperade i princip aldrig mer än 4-5 galoppsprång åt gången, och tog hon upp huvudet så var det skritt direkt. Hon var fantastiskt duktig och sökte sig verklige nedåt i galoppen idag. Tror det var bättre än någonsin faktiskt. Skönt!

Ska snart ut o ta in Finja så hon får torka efter regnskuren som nyss upphörde, ska lägga på henne något ylletäcke o sen sätta henne i skritten någon kvart innan jag rider henne så hon inte är stel efter att ha blivit kall över ryggen. Hih. Så ska hon få en tur i skogen!

Tänkte sätta upp lite kavalettis och bomövningar i ridhuset idag, så ska alla hästar göra det i morgon. Najs!

Locked up

God morgon brothaz!

Finja och Fille ska gå i skogen, och Znuten och Rosa ska gå i ridhuset. Simple as that. Ska ut nu o släppa ut dom i skritten!

Inte så mycket mer att tillägga atm, so.. Vi höres! :D

Loppsi!

Hahaha! Klicka HÄR så får ni se en liiiten liten yttepytte och gammal artikel för massa år sen! På Loppans tid! hahaha. De va nåt med grönt... hahah


Making way

Ridit hubbabubba nu också. Han är så brutalt fin. Från början till slut, i allt jag gör, det är så fantastiskt roligt! FInaste hubbabubba. Han är så sjuuuukt välriden nu och lydig för minsta minsta lilla hjälperna, framåt som bakåt,  var ju någon månad sen då ja itne riktigt fick fram honom fort, gick o öka men jag fick inte fram honom direkt liksom, nu skjuter han iväg som ett skott, fast fortfarande i form och så behöver jag bara räta upp mig så backar han av direkt, så jävla duktig haha.

red mest basic, mycket förvänd galopp, många byten, låg sen på en väldigt långsmal åttvolt, alltså en liten liten volt med mycket bakdelsvändning på, sen lång sträcka snett igenom till hörnet där ännu en bakdelsvändning skedde. Ordentlig ökning på "långsträckan" och sen ihop direkt o bakdelsvändning i galopp. Viktigt att han gick i form precis hela tiden, annars blire inte så jobbigt, eller bra heller för den delen. 

Ae, allt såntdär, spelar ingen roll egentligen hur svårt de är eller hur fort man GASAR framåt, så bara kan han tvärstanna o göra bakelsvändning i galopp från det. Inget konstigt med det, men extra kul när han är så ihmla stor och har haft så svårt tidigare. Bästa hubba!

Nu har jag ridit klart för dagen! Skönt! Får kanske besök senare så det va skönt o bli klar!

By the way haha, jag sa innan Falsterbo att jag skulle se MAX tio hästar, jag höll faktiskt det, haha! Jag såg 9 ponnyer, missade de 3 första och Melwin var nr 12 så haha! Sen såg jag ingenting mer :D Sjukt nöjd, behöver två dagar om året då jag slipper hästar, ironiskt att välja o göra det på en av sveriges största häst-tillställningar, men ändå. haha!

Nu ska jag chilla hihihih.

Du är unik.

Red ju Finja också. Haha. Vi har ju somsagt bytt foder. Till St.Hippolyt. Det är hundra procent naturligt och istället för att kunna ta upp ca 30% av maten som dom annars får, pellets och liknande, typ Hippo, så tar dom nu upp 80% av maten. Är inte det rätt sjukt?

Jag har iaf märkt världens skillnad på Finja. Hon är så äckligt glad, snäll, harmonisk och lugn. Dock medföljer även "seg" på den listan, men det går o få fart på kusen också. Men hon är så himla snäll, hon bitts inte i boxen längre, osv, enorm skillnad.

Började med att hon kom gnäggandes emot mig i hagen. Jag blev paff. Hon brukade ju jaga ut mig ur hagen för bara några veckor sen. Well.

Pgav att hon varit så seg senaste veckorna och så har hon arit så arg, det är först den senaste veckan nu hon har varit snäll, bytet tog kanske hårt på henne eller liknande, så därför har jag itne ridit på bett på några veckor, men jag tänkte prova nu. Och alltså.. Satt och gapade under hela ridpasset ungefär.

Började med att värma upp i en fantastiskt lösgjord låg rund otrolig form i alla gångarter. Var chockad redan där, då hon inte ens viftade med nåt bakben, knappt med svansen viftade hon, visade erkligen NOLL tecken på irritation eller agg.

Sen kortade jag tyglarna och la på betydligt mer ben, ingen sporre var på utan bara ett jättestarkt stöd med benen, och jag fick upp huvudet på henne, hon är nämligen rätt svår o få upp huvudet på utan hon vill helst gå lite på bogarna eller i en fusk-form, detta kommer såklart utav hackamoret som det ä rätt mycket hävstång på, men what to do. 

Vid denhär tidpunkten brukar hon ha sparkat ungefär tjugo gånger redan, när jag kortar tyglarna har hon alltid blivit arg, när jag försöker sätta ihop henne på bett alltså. Men icke, hur snäll som helst. Så jag red runt i en kort galopp och haha jag höll på o svimma av när jag tryckte om med innerskänkeln lite extra i svängarna för o få ut bakdelen, och hästjäveln flyttar på sig för den.. hahaha ja vart helt.. hon har aldrig gjort så förut, nu galopperade hon genom kroppen på SAMMA spår med bägge delarna av kroppen och hon galopperade uppåt framåt, verkligen igenom sig och tog ett otroligt ärligt stöd i handen..

Jag vet inte hur ajg ska förklara detta för å få fram hur otroligt det är för Finja, men jag ska helt enkelt filma nästa gång, så ska ni få se skillnaden. Lovar att ni komemr se den även om ni inte är så insatt i hur hon brukar galoppera.

Avslutade efter ca 40 minuter med att rida i låg lös form igen i alla gångarter och även i den formen flytta ut bakdelen lite så hon blev rak, och ja, jag är fortfarande blown away. 

Åh, tänk om jag får jobba på dethär sättet i fortsättningen nu, hennes rygg komemr förändras, hennes muskulatur komemr verkligen ändra sig på ett stort sätt och nästa år kommer det vara en helt annan häst. Då kanske ni förstår hur stor skillnaden faktiskt var idag i galoppen.

Haha, nu har jag det sagt iaf. Det är iaf väldig tlustigt hur otroligt snäll och harmonisk hon är med sig själv nu.. fina lilla underbara Finja. Älskade varelse, hon ska aldrig säljas, och hon ska få dö här, lovar det.

You wanna go

Så! Är otroligt glad, lugn och pigg idag, är helt chockad över migsjälv haha.

Har ridit tre hästar, Rosa, Znuten och FInja.

Rosa var väldigt fin, red henne faktiskt p det nya bettet, hon kan gå på vilket bett som helst, därför rider jag på vanliga för det funkar i princip likadant med allting, oftast bättre med vnaliga bett, men sen tänkte jag att det skulle va kul o prova ändå. För vissa "skarpare" kan få henne o lättare böja på nacken något men ändå ta stöd, och något sånt letar jag efter i hoppningen så hon inte blir sådär stretig liksom. Och det funkade verkligen super!

Hon tog stöd på bettet men var ändå lite mjukare i tygeln när jag väl tog i den och behövde rida ihop henne ordentligt för benen, så blev hon inte aggrevis i munnen utan allt funkade fint helt enkelt. Ska låta Ida hoppa på detta nästa gång hon provar, då tror jag det kan vli lite enklare fö rhenne o få ihop allt mellan hinder! Kul! Znuten har somsagt vilat en vecka nu, vi har funderat framåt och bakåt om hon kan sitta fast eller ha ont eller liknande. Men sist jag red henne, så höjde vi upp ordentligt, fö ro verkligen betrakta hennes språng. Vi hoppade en bred oxer på 145 fram o knappt 150 bak. Hon rev inte en enda gång, men hoppade helt enkelt inte fantastiskt.

Men jag måste nog erkänna att jag kan tänka mig vart det brister. Denna häst är så jävla positiv, som ajg skrev över, hon hoppade ett hinder på nästan 150, hon är 6 år och hoppad högre än 90 i ett år. Det tycker jag är jävligt bra av henne, då hon haft kroppen lite emot sig tidigare. Och eftersom att hon är såhär positiv, så får man lätt känslan av att problemet kan lösas på högre höjder, alltså, att manv illf å ut språnget där. Men egentligen sitter ju problemet i galoppen, och det är inget nytt, det har jag vetat länge. Men jag har helt enkelt inte löst det från grunden. Inte på några månader iaf. 

Detta är av flera anledningar som jag itne vill skriva om i bloggen, men för mig är dom ganska självklara. Men nu ger jag henne en ärlig chans, hon ska få tid, hon ska itne hoppas högt förutom om vi tävlar då hon kommer fortsätta få gå 130, och jag ska helt enkelt knäcka hennes galopp. Hon ska släppa. Hon kan ju inte egentligen gå i låg form i galoppen, jag har verkligen försökt allt.. Alla olika ridsätt har jag försökt, alla olika bett, alla olika tänk, olika inställningar, olika övningar och tips, jag lovar, ajg har försökt allt. Jag har verkligen jobbat fram det från benen, jag har låtit henne flyta på själv och inte haft lika mycket ben om, jag har gjort ALLT. Och det har inte släppt.

Men nu ska hon helt enkelt itne få galoppera mer än 3-4 galoppsprång åt gången, om hon under dom 3-4 galoppsprången släpper i nacken och går ner i fin form, för ja, det händer absolut, men inte under flera varv liksom och itne så hon arbetar helt igenom kroppen, men om hon somsagt släpper under dom sprången, så får hon mycket beröm och vi saktar av. Och sen upprepar vi detta tills hon helt enkelt är trött.

Gjorde detta idag, och de gånger hon inte släppt formen nedåt inom 3-4 galoppsprång, så är det skritt som gäller. Sen gör om  - gör rätt igen. Det släppte faktiskt ganska mycket under dagens pass. Och om jag ger detta ett riktigt ärligt försök, några veckor av bara detta och sen kanske jag kan lägga på så vi kan ta 5-6 galoppsprång åt gången osv osv, så kommer det nog släppa. Det är det enda jag inte försökt än nu, att ge det en sånhär extrem ärlig chans, liksom. 

Vet inte hur lätt det är att förstå dethär jag just skrev om man inte är insatt i hur jag rider och hur situationen ser ut, men jag försökte iaf, haha!

Dethär blev så långt nu så jag skriver om Finja i nästa inlägg, för det var skitkonstigt verkligen. Speciell häst säger jag bara.


Har köpt nya gel-paddar! Är så nöjd och glad över dom, skitbra! Bilderna under får helt enkelt förklara. Dom rä tagna när jag tar av lindan.Det är liksom som detdär extra skyddet som man inte riktigt får mot slag när man bara har lindor. Tycker det verkar asbra. Haha, men jag är väldigt pro gel-saker, älskar allting i princip!


Don't give up

Goood morgon!

Nu är vi hemma! Skönt!

har dock varit helt otroligt att kunna sitta i lastbilen o planera när man ska grilla eller typ gå till lekplatsen med Milton, utan o behöva tänka på när man ska gå med hästarna eller göra iordning mat osv. Sjukt skönt.

Anyway, nu ska jag börja med att rida Rosa! Blir ridhuset, sen Znuten ska jag börja jogga o lösgjöra nu efter en veckas vila. Har en ordentlig plan med henne som jag tror kommer funka lysande. 

Sen ska Fille och Finja ridas också, tror de blir ridhuset för dom med, mjuka upp sig ite efter två dagars vila.

Nu ska jag ut iaf, ska inviga mina nya ridstövlar idag också, ska rida alla ridhuspass i dom nu så dom blir lite inridna till tävlingen! :D

Hade gööött!Har jag sag att Linda är dräktig? So far soo good! Man vet ju inte helt säkert än vad jag förstår utan de ska kollas några gånger till osv, men ändå! SJUKT KUL :D 11 år, aldrig betäckt förut, och det tog sig på första försöket, haha! Najs! :D

DagensShopaholic

...Jag är faktiskt duktig på att inte shoppa. Kanske är det min avsky mot att prova kläder, men jag är faktiskt rätt duktig ändå. Det är mamma som shoppar allting, och det är itne jag som säger åt henne. Folk tror och tycker jag är jättebortskämd, men alltså.. Det är inte jag som går runt o pekar på saker, haha.

När jag dock behöver något och vi kommit överens om vad vi ska köpa och behöver köpa, så är jag med, idag var jag väldigt målmedveten! Jag skulle ha nya stövlar, för mitt (4e) par Mountainhorse stövlar börjar bli slitna nu. Dom slits på precis samma ställe allihopa, på insidan av vaden, och självklart rider jag många hästar, men jag tävlar, tränar och rider enstaka pass på banan då någon fotar (för dom andra är för stora och fula) och ändå börjar dom slitas. Så kan känna att jag behövde byta stövel, haha, till några som kanske höll lite längre än 1,5 år.

Blev ett par fellini! Sjukt nöjd. Lack på kanten och kristaller också, haha! Jag tänkte att why the fuck not, behövde specialbeställa om ja ville ha utan kristaller, och det finns ju alltid nåt som blänker när man har hästutrustning så vafan. Och lack har jag ju fört in i mina outfits nu så det passade lysande. Dom var mjuka i foten och lite starkare läder på insidan av vaden, det var mitt krav.

har provat massa stövlar senaste tiden, sjukt obekväma har dom varit, o säljarna har sagt att "dom blir mjuka när du ridit in dom!" Ja, men självklart. Men eftersom att mina mountainhorse är mjuka redan från början, så vet jag att det går, och tänker därför itne nöja mig med mindre. haha. Så det blev domhär, skitnöjd! Billiga också!

Seeen köpte jag ett bett, ett såntdär ljusblått fyrkantigt, med babypelham, haha, gick loss för 2,5 tusen. eller ja, 2,499:- för o va exakt. Brutalt dyrt, men jag tror det kan vara ett skitbra köp ändå. Jag har ju ganska mycket olika hästar så det kommer alltid kunna användas till någon. Känns jävligt bra o ha detta i stallet nu iaf!

Sen äre lite lindor, två par ridbyxor, o antagligen hittar mamma nåt mer. Hade mer saker på inköpslistan egentligen men vi insåg att vi tar nog en runda till Hööks istället o köper lite biligare grejer, behöver ett hemmaträns o terrängbenskydd! :D

Hubbabubba från igår

Här är filmen från när vi hoppade igår! Hindrena ligger på 140-150. Jag har inga bakbensskydd och kände att jag inte red sådär vidare lysande. Därför hoppar han itne perfekt men oj så fint han kommer hoppa på tävling när allt faller på plats, om han ändå hoppar såhär okomplicerat hemma i ett litet ridhus, blir ju världens skillnad med lite plats liksom!

Här har ni det ändå!

Vad tycker ni? Förstår ni vad jag säger och hur jag menar med det jag skrev ovan? :)


Peace

Sitter i lastbilen efter en awesome måltid med vin och cider. Hahaha, åh, jag har aldrig varit den som någonsin druckit alkohol, smugit ut eller liknande, och man märker att mamma inte är van heller, för jag drack en cider, jag är 18 om en knapp månad ska tilläggas, jag drack en cider och hon smällde av när jag skulle ha ett glas vin. Haha. Söt.
Vill bara påpeka igen hur skönt det var att se Melwin. Han var så himla fin. Nolla såklart (well, daah) och han var, utan att favorisera, den klart finaste ponnyn där. Nu hoppas vi dom vinner hela skiten. Alla onda tankar och dumma meningar mot Denice tycker jag ni ska ta bort nu, om det råkar finnas något kvar. Jag har aldrig tyckt illa om henne som person utan det hade bara o göra med hur det reds DÅ, nu ser det fantastiskt ut, han har ju kommit flera år längre än när jag hade honom, jag menar, vi gick ifrån att han inte kunde galoppera alls, till att vi blev uteslutna i de 20 första tävlingarna för att han stod o snurra i ett hörn, till att tävla o vinna en hel bunt med priser, och att hon då kunnat fortsätta det jobbet och nu verkligen verkligen ha lyckats, är så otroligt roligt att se. Han är ju finare just nu, än han var i slutet med mig. Han ahr fått mycket rutin och det syns. Vill bara säga Grattis till Denice, och ett stort lycka till i framtiden! Bästa melwin! :)


Glommen

Tjollahopp!

Först tänkte vi ju åka till Gärds nästa helg,  men de va så galet lite starter så de blir inge kul haha. Då tänkte vi åka till västervik bara för att det itne fanns något annat, rida en 135, men nuuu fanns de lite mer boxplatser i GLommen, så vi har anmält Rosa, Finja och Fille dit istället!


Rosa går 120 125 och 130. Och Fille och Finja går 130 140 145! Najs :D

Lite tråkigt att de bara fanns 130 på fredagen, verkligen tråkigt, men de fanns inget bättre så nu kör vi :D

Done playing

Nu är vi i falsterbo!

Kom hit runt halv 2 igår natt haha. Står inne på häst-parkeringen så det är najs.

Har kollat på Ponnyerna idag och såg Melwin! Gud så fin han är nu. Nu går han i form inne på banan och det ser ganska trevligt ut under ritten, och minns nia tt jag påpekade hennes eftergift i Grevagården? Den är jättemycket bättre nu så nu kan min underbara fina älskade ponnyhest hoppa fria fina språng, jättestor skillnad, sjukt kul o se! Nöjd ska hon va! Kuuul.

Roligt är också att min syster Julia är med, det var hon som red in Melwin och som har gjort allt omöjligt jobb på den egentligen utdömda hästen. Så det var kul!

:D


Get you some

Så!

Ridit "alla" tre nu. Finja, Fille och Rosa.

I den ordningen reds dom, Finja först, hon var fin, men man ser klart och tydligt på filmen vad som går fel. Tyckte nämligen inte hon hoppade helt fantastiskt idag, lite halvdant faktiskt, hade visserligen inga bakbensskydd alls men ändå. Man ser otroligt tydligt på galoppen vad det är jag gör fel. Jag liksom låter henne iten ta hela galoppsprång, delvis är detta för att jag vill att hon ska gå på samma spår med bägge delarna av kroppen, vilket hon itne alls orkar än, och dels är det för att jag sätter tryck i henne på fel sätt.

Hon studdsar liksom lite, hon ska gå mycket längre galoppsprång, iaf på högre hinder. Menmen, hoppade väl en bana på 130-140 o de gick bra, hon river ju inte haha :)

Sen Fille <333 FIlle är bäst hörrni. Hoppade en bana på 140-150 i slutet, två hinder låg på 150 och en bakbom på en oxer också. Även han utan bakbensskydd så han hoppade ju inte så spektakulärt, men han rev itne en enda bom och ni kommer få se på videon sen, att han är i några bommar "första"rundan, detta för att de går lite för långsamt, men sen i "omhoppningen" då jag rider lite snävare o snabbare så är han inte i en bom tror jag. Han är så himla fin, och det är så jääävla skönt att han dels inte river, och dels att jag kan rida lite fort! Hur kul som helst verkligen!

Sen Rosa! Henne hoppade jag inte lika mycket, utan ville bara värma upp och sen hoppa en högre kombination och en oxer. Det gick lysande och inte helelr hon rev en enda gång, tog även ett räcke på 150 faktiskt, det klarade hon lysande! Men jag vill inte påstå att hon klarar en bana, inte med mig iaf. Men en liten studdsboll är det allt! Fina tjejen. Vilken jävla inställning till hinder hon har, trots att hindrena är typ lika höga som henne haha. SKulle ALDRIG någonsin stanna verkligen.

Nu ska mitt hår torka och sen plattas. Shit har inte haft plattat hår på aslänge nu, hihi. Tror det passar bra till min gråa färg eheh.

So, vi höres sen med några filmer, iaf på fille! :)


Skitungen som ska med till Falsterbo! ihhi!

That's allright

Mooorrn!

Well, dags för det jag sa att det var dags för idag igår! :D Min gramatik svenska bra är fantastiskt.

Ska ut o släppa ut hästarna i skritten o sen gå o bygga upp hinder heahea. Kommer filma båda hästarna såklart. Har faktiskt itne mer o säga. Idag åker vi till falsterbo, sjukt otaggad. Haha men det blir nog bra.

Hejdå! :D


Lilla yanne sist han va hemma!

Tyvärr så hamnade en av döttrarna som skulle prova på sjukhus igår, så vi ska ta det senare i veckan eller i helgen. Dom låter iaf väldigt trevliga så det var ju extrem otur.Menmen!

The only one to blame

Yo!

Segt på bloggfronten idag. Tagit det galet chill, solat, umgåtts med kuzin vitamin, osv. 

I morgon ska jag bygga upp lite hinder i ridhuset. Tänker mig någon kombination, nån oxer eller två och några räcken. Ska försöka sätta upp så svåra grejer som möjligt hoppmässigt. Dom har gått ganska mycket gymnastikhoppning förra veckan så tänker mig lite mer rena hinder. Mycket knepiga svängar och sånt typ. Inga förslag? Kan egentligen vrida den tanken något om det är något ni vill se FInja och eller Fille hoppa! :) Något?


Blir nog att rosa får hoppa också! Dom får ju vila i två dagar nu för vi åker till falsterbo i morgon kväll och är där till torsdag kväll :D Ska väl inte låta så jävla glad, jag är inte superduperhappy, men jag ska följa med, ge det en chans. Hatar verkligen att vara bland hästar om jag inte själv är inblandad. Är verkligen det absolut tråkigaste som finns. 

Men ska shoppa. Ska shoppa skiten ur stället bara för o visa mitt misstycke! Haha. Närå, men är verkligen så sjukt jävla äckeltråkigt o sitta o titta på hästar, så får ävl fördriva tiden på något annat vis.

Nä men ska bli jätteorligt o hoppai morgon. Har inte hoppat ett enstaka språng på FInja sen vi tävlade i Vingåker. Hon har bara hoppat småhinder i samband med studds osv, så det ska bli intressant o se hur hon känns!

Vi kom på.. för hon är ju så jävla lugn snäll och seg nu när vi bytt foder, eller nur börjar det gå över och hon är bara lugn och otroligt jävla glad och snäll (ganska läskigt faktiskt) men vi har insett att hon antagligen hade socker-abstinens! Våra har ju fått betfor genom alla tider och nu får dom inte det, utan dom får Mash två till tre gånegr i veckan istället, så nu när hon är mer harmonisk och slipper det sockret helt så mår hon mycket bättre!

Är verkligen en helt annan häst, hon kommer fram till en i hagen SÅFORT hon ser en med skrämmande spetsade öron, gnäggar ofta efter en, förut jagade hon ju ut mig fårn hagen när jag kom in haha.. och igår red jag i skogen och hade spö, och hon ville itne börja trava för de gick så långsamt, så ja kunde slå till henne på rumpan ohc jag svär till gud att hon itne vinklade på örat ens. Haha. Så det blir nog bra detta!

Nu ska jag sova, Gonatt!


Åh mitt fina, alltid lite snea djur <3

The only one to blame

Yo!

Segt på bloggfronten idag. Tagit det galet chill, solat, umgåtts med kuzin vitamin, osv. 

I morgon ska jag bygga upp lite hinder i ridhuset. Tänker mig någon kombination, nån oxer eller två och några räcken. Ska försöka sätta upp så svåra grejer som möjligt hoppmässigt. Dom har gått ganska mycket gymnastikhoppning förra veckan så tänker mig lite mer rena hinder. Mycket knepiga svängar och sånt typ. Inga förslag? Kan egentligen vrida den tanken något om det är något ni vill se FInja och eller Fille hoppa! :) Något?


Blir nog att rosa får hoppa också! Dom får ju vila i två dagar nu för vi åker till falsterbo i morgon kväll och är där till torsdag kväll :D Ska väl inte låta så jävla glad, jag är inte superduperhappy, men jag ska följa med, ge det en chans. Hatar verkligen att vara bland hästar om jag inte själv är inblandad. Är verkligen det absolut tråkigaste som finns. 

Men ska shoppa. Ska shoppa skiten ur stället bara för o visa mitt misstycke! Haha. Närå, men är verkligen så sjukt jävla äckeltråkigt o sitta o titta på hästar, så får ävl fördriva tiden på något annat vis.

Nä men ska bli jätteorligt o hoppai morgon. Har inte hoppat ett enstaka språng på FInja sen vi tävlade i Vingåker. Hon har bara hoppat småhinder i samband med studds osv, så det ska bli intressant o se hur hon känns!

Vi kom på.. för hon är ju så jävla lugn snäll och seg nu när vi bytt foder, eller nur börjar det gå över och hon är bara lugn och otroligt jävla glad och snäll (ganska läskigt faktiskt) men vi har insett att hon antagligen hade socker-abstinens! Våra har ju fått betfor genom alla tider och nu får dom inte det, utan dom får Mash två till tre gånegr i veckan istället, så nu när hon är mer harmonisk och slipper det sockret helt så mår hon mycket bättre!

Är verkligen en helt annan häst, hon kommer fram till en i hagen SÅFORT hon ser en med skrämmande spetsade öron, gnäggar ofta efter en, förut jagade hon ju ut mig fårn hagen när jag kom in haha.. och igår red jag i skogen och hade spö, och hon ville itne börja trava för de gick så långsamt, så ja kunde slå till henne på rumpan ohc jag svär till gud att hon itne vinklade på örat ens. Haha. Så det blir nog bra detta!

Nu ska jag sova, Gonatt!


Åh mitt fina, alltid lite snea djur <3

Träningar!

Nu är det ju sommarlov, och jag är lite sugen på att hålla några träningar nu! 

Tyvärr kan jag ju bara erbjuda ridning i ridhus. Men jag har fina hinder och från alla som tränat hittils så har jag fått bra kritik! 

Jag har lite svårt för att bara låta folk rida runt och hoppa hinder haha. Skulle inte träna för mig om man inte ville lära sig något. Jag har lätt för att se vart felen sitter, jag har lätt för att påpeka saker. Har du en d-ponny eller större så är det inte ovanligt att jag sitter upp om ryttaren går med på det och om det behövs. Mest för att få en bättre insikt i det hela, eller för att bevisa en poäng.

Jag vill inte bara att man ska ta sig runt en bana utan att riva. Möjligtvis som avslutning för att få en bättre tävlings-känsla, men innan dess så ska det ridas så pass mycket i form som det går, och det ska vara nogrannt och korrekt. 

Jag har tränat till och från lite enstaka människor under några få år nu, så jag har iaf tränat förut, men jag är ju ingen Lotta Björe direkt så jag vill egentligen inte ha mer än 3 på samma gång, det är verkligen max, helst bara 2 som mest. Men kan tänja på gränserna vid behov.

Jag tar 100 kr per träning, tycker det känns rätt okej att ta det faktiskt. Och ingen speciell nivå krävs av ryttaren, ett öppet sinne skulle jag rekomendera att ha dock. Ser dock gärna att ni kommer med önskemål och förslag, väldigt gärna får ni säga vad ni har problem med eller vad ni vill förbättra!

Själv har jag tävlat upp till 145 på flera hästar, med flertalet vinster och placeringar upp till 140. Tycker itne meriter spelar någon större roll utan mest vad man har att lära ut inom ridningen, jag tränar själv hellre för en person som ridit 130 men som har knep och en bra syn på det hela, än någon som tävlar 160 och som bara ser att man åker runt och inte rider väl. 

Det som dock kan ha stor betydelse är att man har erfarenhet av att rida olika hästar. Då är man inte så enformig,  jag har väl tävlat 140 på cirka 5 hästar som jag tagit dit ganska själv (beroende på hur man ser det) och sen har jag ridit väldigt mycket olika hästar under olika tidsperioder.

Om det är någon som inte bor allt för långt ifrån Norrköping/Vikbolandet så är ni varmt välkomna, sommar som vinter, men har somsagt bara ett ridhus att träna i, ingen utebana. 

Är det någon som är intresserad så kan ni maila mig till cooorre@live.se eller kommentera här :) Eller varför inte adda mig på Facebook? :)


You complete me

Få saker är lika ro-givande som att sitta o lyssna på The Lonely Island enbart hela dagarna. Humor och bra beat vad som än spelas, rätt soft. För er som inte hänger med så är det dom som är med i bla "I just had sex" tsm med Akon, och "Jack Sparrow" och "Motherlover" osv. 

Har ridit Rosa och Fille nu, så klar för dagen, haha.  Rosa var jätteduktig, väldigt mjuk och fin och väldigt fin för skänkeln faktiskt. Najs!

Fille fick gå på ett tjockt tvådelat för att ja skulle få jobba lite haha, och nog fick jag det, han var stark och så vidare, men damn så skönt det är att jobba med en valack. Eller iaf med Fille, för haha, om jag verkligen sitter till i sadeln och använder benen korrekt under ett visst antal sekunder, och håller emot med handen, så nog fan börjar han trampa under sig direkt.

Det är liksom ett "Okej, visst!" istället för att först fråga ut, sen vilja ha dem exakta anledningarna VARFÖR detta skulle behöva vara nödvändigt, sen gå igenom vad som skulle krävas för att göra detta, sen förneka, alltså ifrågasätta denna ganska uppenbart dumma idé att jobba rätt, för att sedan tvärvägra, för att sedan i ungefär 3,5 sekunder faktiskt lyssna och höra argumenten för att behöva jobba, för att sedan tveksamt gå med på att överväga det, och sedan slutligen bli övertalad. Tur att ston är bäst i slutändan, men nog är det skönt att ha en valack som omväxling, haha! 

Men jag är nöjd, nu är han genomriden till hundra iaf, och så ska det hoppas i morgon! Kul :D hihi.

Get right back here

GutN MorgN!

Well. Är bara att bege sig ut. Detta är även 6e dagen i rad nu som jag äter panpizza till frukost, vi har varken mjölk eller pålägg för Johanna, hon har många bra egenskaper, men attkomma ihåg att handla, är inte en av dem, haha!

Som jag skrev igår så är det Finja som ska vila idag, och Fille och Rosa som ska trimmas i ridhuset. Bara rent dressyr-trim för i morgon ska de byggas lite hinder och det ska hoppas! Egentligen skulle jag vilja hoppa alla tre men jag vet inte hur Rosas vecka ser ut om vi ska visa henne eller så så jag tar det nog lugnt med henne. Men vi får se!

Yep, nu sk ajag ner o värma dne näst sista panpizzan, och sen ut o släppa ut heztarna i skrittmaskinen. Haaadet gött!

Bett!

Bett-debatten har ju tonat ut nu. Kommer ihåg klart och tydligt när det var helt vidrigt, varenda bloggjävel skrev om bett och åsikter och hitåt och ditåt. Haha!

Jag tänkte mest skriva ett bett-inlägg nu för o få det överstökat. Så det kan ligga fint i kategorin "Åsikter".Jag är lite sån som på något sätt förespråkar vanliga bett, eller, jag förespråkar ridningen på vanliga bett. Tycker inte man ska betsla upp en häst innan man kan rida den på vanligt bett. Jag kan tänka mig vissa enstaka anledningar till varför det inte skulle "gå" att rida på vanligt bett, typ som stor orutin eller på det viset att det faktiskt blev farligt.

Ta då ifall det blir farligt, tänker mig en het och något galen häst, och om det då går lättare på ett skarpare bett eller liknande, så tycker jag det kan vara okej, ett tag, tills man fått ordning på det. Men på något sätt ska man alltid sikta mot att kunna rida på vanliga bett. 

När man kan rida på vanligt bett, genomföra ett ridpass på det utan större problem, då kan man om man så önskar betsla upp något för att underlätta allt. T.ex vid tävling. Man vill ju ha de bästa förutsättningarna för att vinna, liksom.

Alla mina hästar går lysande att rida på vanligt bett, vissa är det lite svårare på bara.

T.ex Fille är stor och kan bli väldigt stark, men det går, jag har hoppat höga banor på vanligt bett, de tär lite svårare att rida i form mellan hindrena då bara. Finja GÅR att rida på bett, men hon skulle bli väldigt rädd om munnen och antagligen börja stanna så småningom om jag började hoppa och tävla på bett istället för Hackamore. Linda rids (reds) ju på vanligt bett, likaså Rosa, så det är inget mer med det. Och Zwiggy är väldigt enkel att rida på vanligt bett, bara det att vid tävling så underlättar det väldigt mycket inne på banan med att hon drar tyglarna ur händerna på mig och inte går att reglera korrekt och så, därav brukar jag tävla på ett skarpt med henne! Men har tävlat upp till 130 med silikonbett faktiskt.

Bottom line är att man ska kunna rida på vanligt bett. Man ska kunna rida i form på det och kunna reglera. Även om det kräver lite mer ansträngning.

Vill bara tillägga att det värsta som finns, typ i hela världen, på första plats bland dåliga saker, är pessoabetten. Sällan man ser bra ridning på ett pessoabett. Det är ofta åt stolsits-hållet, näsan som dras in och ryggen som sänks och nacken som knäpps av. 

Tror att många håller med mig faktiskt. Om min syn på vanliga bett vill säga. Tror också det är ett väldigt sunt sätt att se på saken, oavsett hur man väljer att göra själv, så är det nog bra att sikta mot.

Eller vad tycker ni?

(bilden nedan) Finja S

Zwiggy

Fight

Rosalind 
Royal Rose SB


Znuten


So sing along

Yo brothazzz!


Hm, seg dag. Regn. Hästarna fick gå in och vi släppte ut dom igen runt 4. Har ridit Finja, i skogne, alltså.. de tär läskigt så snäll och glad hon är. Seg, snäll och glad. Haha! Men hon var duktig, faktiskt! :D

I morgon ska Fille och Rosa gå i ridhuset. Trimmas lite sådär. Finja ska vila. På tisdag ska jag hoppa Finja och Fille tänkte jag. Fan vi har lite fullt upp denna vecka..

På tisdag ska jag till Ringarum för det kommer några och ska prova Yanne. Det kan bli intressant, men dom verka rha bra syn på dethela och vill ha honom så länge som möjligt så det är ju jättebra! :)

På tisdag kväll åker vi kanske, antagligen till falsterbo, big "IF" på den men ändå, stannar där tills torsdag kväll isåfall.. Jag som hade planerat in massa andra saker denna vecka men tveksamt att vi hinner!

Helgen efter "falsterbohelgen" så är et Västervik. Rosa, Finja och Fille som ska med antagligen, mer om det en annan gång, nu börjar det åska så jag tror jag måste ta in hästarna igen, hejdå!

It may be something very physical

Goood morgon!

Äntligen har jag färgerna Rött, svart och vitt i designen och i headern. Som jag längtat haha. Det är mina färger, det man inte tror är att jag faktiskt hade dom färgerna långt innan jag gick över till jumpclub, Jumpclubs färger är ju också rött svart och vitt, men jag kan faktiskt kalla dom mina ändå, för jag har dom inte bara pgav att jag rider för jumpclub, utan det råkade bara matcha något grymt ändå :D

Nuu ska jag ut o släppa ut hästarna i skritten osv, har haft sovmorgon till 8 idag hihi. Idag är det faktiskt bara FInja som ska gå.. skittråkigt, men Fille får en vilodag och så ska han trimmas i morgon och så ska han hoppas på tisdag. Finja går idag och vilar i morgon och hoppar på tisdag! 

Nae, dags o dra sig! Vi höres hörrni! :D


Fina Lindaaa, SM kval 1 förra året i Grevagården. Satan så fin hon var både kval 1 och två, ett skitpet i varje tror jag, och så stannade hon ut sig på första hindret i finalen, de va då vi upptäckte att hon hade ont.. dumma häst :(

Hubbabubba

Najs header vaaa? Ja har fjäskat mig till att hon ska klippa in ännu en grej, när vet jag inte men jag tror det bli ännu bättre då! Och tror hon ska göra lite designtjockablajjs sen också, så jag tror itne det är klart äään! :D Jag är taggad eheh


Red Fille förut, en sväng i skogen, åh han är så fin, man galopperar i en helt fantastisk form och han gör byte i vartannat på vägen samtidigt som jag gör skänkelvikningar osv, han är underbar. Så jävla fin. Världens bästa häst. Visste ni att Fille faktiskt är den "billigaste" hästen vi köpt? Eller alltså, som jag har nu! Menar inte detta som att prata pengar, men det är lite roligt vad man kan göra med hästar som är missförstådda! Världens bäsat hubbabubba <3


Hindret är bara 145 osv. Han är min bestis <333

HEJ!

Nu är jag här igen, nu ska jag lägga in allt och få allt på rätt ställe! Kan se lite stökigt ut en liten stund :) /Melinda

Rosiiieee

Nu har Ida provat Rosa! Det gick bra! Så skönt o visa en häst som alla kan rida haha. Som det inte kan gå så fel på liksom! Men ida var kall och bra framför hindrena, hon behöver bara rida lite mer mellan, i form osv. 

Men fan vad hästen hoppar.. Asså satan i helvetet, hon hoppar helt annorlunda nu verkligen. Sen vi fixade i ryggen samt att vi sprutade henne i ett bakknä.. det måste ju ha varit nåt eftersoma tt de tär en sån brutal skillnad! Hon hoppar verkligen gryyyymt, så kul o se!

Så nu, även om inte Ida köper henne, så ser jag verkigen ljust påa tt sälja henne, den är helt klart värd sitt pris inser jag nu och det kommer nog komma flera som är intresserade, för fan vad fin hon är! En av de finare juniorhästarna jag sett faktiskt! Och man lär sig så mycket på henne när man precis börja rpås torhäst, för ju mer man rider i form o ju bättre o mer nogrannt man rider, ju bättre går det, och det är ju det storhäst går ut på, att lära sig, inte bara brumma runt som på ponny.

Kul, fina rosa!


Moving forward

Haha, har precis ridit Finja. Hade tänkt klättra men det är så slirigt i backarna idag då det regnat i natt, så ja körde ridhuset, fan va bra val det visade sig att vara.

Senaste tiden så har jag kännt att hon blivit lite "slak" i bakbenen igen, hon bli till och från lite tygelhalt och hon höjer inte ryggen som hon ska i traven. Så nu börjar jag rida som jag gjorde när jag fick hem henne, stenhårt på backen, huvudet högt upp fast i form då, lite dressyr-form, och bakbenen in, in och mer in under henne, och benen ska lyftas ganska fort, hon ska trippa lite mer eftersom att hon gärna vilar kvar på steget lite FÖR länge.

I galoppen vill jag snarare att hon ska vila lite mer på varje fot istället för o trippa fram, men i traven känns det bättre när hon är mer i luften, inte så markbunden.  Så i traven red jag riktigt långsamt och sjukt ihop. Men oj vilken skillnad det ändå är sen förra gången jag verkligen red henne på dethär sättet, hon är verkligen otroligt märkbart starkare, vilket är kul!

Sen till nästa problem. Hon tar alltid in bakdelen innanför spåret i galoppen, hon går nästan alltid på dubbla spår. Jag har inte lagt ner någon större energi på detta eftersom att hon har blivit så arg och det har funnit så mycket viktigare saker att stärka innan. Men nu är det dags att sätta dom musklerna, det är dags att hon ska kunna gå som en normal häst!

Haha. Kan knappt beskriva hur svettig hon blev. Över hela ryggen och heeela rumpan var svettig, hur ofta blir dom svettiga på rumpan, uppepå alltså? det var så pass att de hade runnit ner över hela benen och lindorna var skyblöta, haha. Pluttan.

Det gick ändå förvänandsvärt bra, jag kände mig jävligt stadig trots att hon sparkade och gjorde luftsprång, hon sparkar ju åt skänkeln men bara när man använder sporren, men det ska hon kunna ta när hon själv gåt åt motsatt håll jag ber om, så då är med på med sporren, alltså bara på, inte så att ajg sparkar o försöker få fram henne, nej, hon ska gå i samma tempo i samma form men hon ska bara gå på samma spår med alla benen, helst framdelen lite innanför spåret. Så sparkar hon mot skänkeln, men jag håller kvar, och tillslut så flyttar ju hästen för skänkeln. Det är inte svårare än så. När hon väl flyttade så apss att framdelen faktiskt var innanför spåret med rak hals och bakdelen på själva spåret, så var det klapp direkt och skrittpaus.

Nästa gång jag försökte så var det helt utan sporre och bara för skänkeln, och nog flyttar hon! Hon är så duktig. 

Sen samma visa i andra varvet, när det funkade så var det lång skrittpaus och eftersom att jag ridit i så hög form hittils (bortsett från 5 minuters trav i låg, samt några minuters galopp i låg) så var det 5 minuters skritt i riktigt låg form där hon fick böja igenom och stretcha ut heeela sidorna, sen samma sak i traven, vilket var svårare för då tappade hon baken lite, men de gick o få fram henne där med tillslut. Sen skritt och sen körde vi ännu mer att flytta för skänkeln på detdär sättet. Hon gjorde nog upp mot 100 luftsprång, men det är ju itne på fart nu i och med att jag är så stabil och det ska gå i samma tempo, utan hon gör sitt hopp och nästa gång så lyssnar hon för skänkeln istället för o bli sur. Haha.

Det var iaf ett väldigt givande pass, och jag tror att det kommer bli världens skillnad nästa gång jag provar detta.

What was it like

Morning!

Uppe tidigt som vanligt nu, ut med hästarna i skritten och sen ut i hagen. Sen slog någon brutal trötthet över mig, sådär läskigt, alltås, inte bara seg utan.. läskigt haha, så är inne nu o tar en burn o ska ut o rida sen istället :) har ju bara 3 hästar o rida typ.. Skittråkigt, allt blir så segt eftersom att jag ändå måste vara hemma hela dagen liksom.. Jaja.

Idag kommer Ida och provrider Rosa, tror jag. Ska bli kul o se hur det funkar! :D 

Haha, ha en bra dag!


Har hänt lite på ett år, detdär var i 140 på NHS förra året! Inget som är jättesynligt men tycker min sits syns att den är ändrad, hela hållningen på nåt sätt! Fille var dock fin även där! :D

Just runaway

Heahea. Tja.

Inte bloggat för jag har inte haft något o blogga om. Red Znuten men skriver mer om det nån annan gång. Ska snart ut o ta in hästarna osv!

Ja har faktiskt ingenting att säga, kul att ni tyckte Rosa var fin! Synd att ingen hör av sig om henne bara, tycker det är lite tråkigt, hon är ju faktiskt riktigt fin nu! Ska spamma alla möjliga sidor haha!

Well.... ingen blogg-inspiration atm. Hejdå.

Perfekt Juniorhäst

Här kommer filmen på Rosa från idag! ERKÄNN GRYM?! Hon vänder typ utochin på sigsjälv över oxrarna framförallt, hoppar ju otroligt väl! Aldrig sett henne hoppa såhär spänstigt förut faktiskt! Sjukt roligt!

Ska lägga ut annons idag också :)

Vad tycker ni?!D-a-m-n

Saatan! Hoppade Rosa förut. Rider på ett rakt eggbett, ett ganska vanligt tränsbett alltså. Det är inte första gången utan jag ändrade min ridning idag. Kan inte förklara riktigt men HEEELVETEEEE vad hon hoppade! Herregud. Hon hoppade bättre än Finja typ, damn.

I slutet höjde jag upp två oxrar till 140., helt paralella och väldigt glesa, den ena va ordentligt bred också, och ett räcke på 140, samt ett på 130. Den ena oxern va uppåt 145 också. Gudars skymning haha! Så ofanligt jävla episkt lätt hade hon och va  helt extremt snärtig och vände typ ut och in på sigsjälv. Det var ju itne bara enstaka heller utan det var lite av en bana, nu ska jag bara prova kombinationer typ kanske på måndag eller tisdag, sen äre bara o tävla! Tror hon får hänga med till Västervik o gå en 130. Damn!

Jag lägger upp filmen i nästa inlägg.. Haha. Ni kommer vilja ha henne, lovar! Nu ska det bli kul o sälja henne, för nu vill jag ha henne igen! Vilket jag självklart inte ska, men det känns sjukt bra o sälja henne nu när hon hoppar så förbaaannat bra!

Lova att kommentera vad ni tycker i nästa inlägg, just wait for it!


Did you get it?

Morrn!

Har nog bara en häst o rida idag... Herregud. Har 4 halta hästar och fyra som är igång, suck. Zwiggy haltar fortfarande, Olle ska på återbesök snart, Linda ska ju ha ungjävel men hon är visserligen inte synligt halt längre, och Challe är ju varken hel eller ridbar.

Znuten har kännts otoroligt stel och stark senaste dagarna så jag vill kolla upp henne så fort som möjligt nu om vi ska visa henne för spekulanter. Men måste höra med ägaren först, vet itne vad jag ska göra riktigt. Eftersom att jag inte egentligen behöver ha denna häst längre för kontraktet gått ur, så är jag lite trött på att fixa grejer för min räkning. Eller, jag tänker inte göra det längre, då får hästen istället vila eller nåt. 

Men Rosa ska i varje fall hoppas lite! Inga höga hinder kanske och inte så många hinder, ingen banhoppning, men ska ta några språng o s eom mina nya knep funkar! Ska försööööka fixa film på det!

Är otroligt taggad inför eventuell 150 debut med Fille nere i skåne, och kanske nån 145 för Finja då, om hon känns bra. Finja har kännts så otroligt seg de senaste dagarna, ja har liksom fått rida med spö och jag har även använt det på rumpan, inte hårt men ändå flera gånger, och hon blir itne ens sur, det är skitläskigt när hästen är så jävla glad och seg. 

Vi har bytt foder helt sen ungefär 2 veckor itllbaka efter en lika lång övergångsprocess, och jag oroar mig för att Finja är såhär när hon mår bra... haha, det är St. Hippolyt och det är otroligt naturligt och bra osv, så frågan är ju om Finja mår på tok FÖR bra och blir seg och harmonisk, för isåfall måste jag få henne o må dåligt igen :( Haha, skämt å sido, men vi ska försöka ändra foderstaten lite och se om hon blir piggare.

Sen går ju vår ahästar ute typ 13 timmar om dagen, från ca 9 till ca 10, och det tror jag gör FInja sjukt seg också.. Så hon får gå in runt 7-8 nu istället, o se om hon blir lite piggare. Då får hon även gå en extra gång i skrittmaskinen runt 10 då vi tar om de andra hästarna!

Nuu ska jag ut o släppa ut hästarna i skritten iaf, Hejdå!


Johannas skitunge, Jag har döpt den till Challengetric e Corporal u Electra! Erkänn perfekt? Det har inte riiiktigt gått hem för dom än men den hete rliksom det nu, dom har bara itne fattat det. Challenge + Tricky = perfekt för en fux, och sen det iho till et namn så det inte bara blir ett engelska ord, plus att första bokstaven är samma som pappan och slutet är ju från mamman. Jag är bäst.

Everybody scream

Sorry för lite utebliven bloggning. har glömt bort, haha. 

Fille och Finja studdsade, eller ja, studdsade är en underdrift, SATAN, dom va helt skakis efteråt båda två, det blir ingen klättring för dom i morgon, dom måste vila haha. Måste nsätan lägga upp den övningen sen, aldrig någonsin gjort något som så fort fick dom att bli dödströtta. Det var verkligen stenhård träning rakt igenom en liten typ.. "bana", en stor åttvolt egentligen men ni ska få se typ i morgon vad jag gjorde! Gör nog en videoblogg av det :D
 
Well, nu har jag färgat håret ännu gråare, de va ite gula toner kvar i längderna så vi la på mer grått där, och lite mer i hårbotten också (a) Och om några veckor så tror jag nog jag färgar ännu gråare! Men vi får se, kanske bleker det då! Hahaha. Jag älskar mig och mitt hår, borde skriva en bok. Nä men planen är att skaffa rött i vinter typ, och sen när jag tröttnat på rött så ska jag göra några avfärgningar och färga typ... ja, det jag känner för då, haha! Vet inte vilken färg jag inte haft än... Grönt är uteslutet, tycker det är fult, blått har jag haft, Lila suktar lite.... typ en cool färg av lila, lite blå-röd- lila, om man kan säga så. NU slutar jag prata om mitt hår. Vi hörs i morgon, gonatt!


Looking well

Haha! Människor. Men kul att ni läser min blogg ändå! Ni vet vilka ni är! Haha! Åh jag orkar inte :D:D

Anyway. Ska snart ut och bygga ordentligt med studds-serier. Ska somsagt studdsa Fille och Finja idag. Fille får gå fullt ut, örnörn, nä men han ska bli riktigt förbannat svettig, ska försöka hitta tunga skydd eller liknande at tha på honom så han får det lite extra jobbigt. Ska ha en serie med 7-8 småhinder och blockhinder som det är cirka 2,3 meter emellan, så får han va ordentligt snabb! 

När jag byggt det så ska hubbabubba få köra somsagt, FInja efteråt. Johanna hänger med mig ut i skogen ikväll på Rosa så tar jag Znuten. Najs! Ni får ha det så bra :) Fina Linda i 140 i Hammarö förra året. Pluttan. Hon ska få ett helt års total vila nu, så ska hon få en chans till o se om hon håller för att tävla på, annars får hon bli betäckt igen och motionsrida sålänge hon inte är halt. Det är planen. För varje dag blir jag bara mer och mer orolig och sjukt förväntansfull för hur hennes Baltimore-unge kommer bli, haha, fy helvetet va blod de blir i den. Underbart! Jag ska inte rida in den dock, ska inte rida in någon häst på ett bra tag, känns så skönt att ha bestämt det. Jag är bra på annat, inte på det! :D 

Still remember

Goood morgon!

Well, ska ut nu direkt o släppa hästarna i skritten. Blev väckt av Grannfrun i morse som ringde och sa att jag glömt göra hö! Hahaha, så jävla illa. Skenade upp ur sängen och sprang ut och gjorde iordning det samt gav dom. 

Idag ska Finja och Fille studdsa i ridhuset, och Rosa och Znuten ska gå i skogen. Härligt!

I morgon ska Finja och Fille klättra och Rosa och Znuten ska hoppa lite. Så står hindrena förhoppningsvis kvar på typ söndag så kan Fille och Finja ta några språng också, annars äre bara o bygga upp då istället.

Låter skitbra, nu måste jag uuut, hejdå :D

Gärds

Fick hem ett BREV igår, det var propositionen till Gärds RF. Brev?! Sen när får man propotionen i brev-form haha.. kanske bara jag som är korkad men jag blev lite förvånad iaf. Anyway, jag hade ingen aning om att vi tänkt åka dit men nu när jag sett klasserna så är jag ganska övertygad. Det är från 120 till 140 på fredagen, från 125 till 145 på lördagen och från... 120 eller 130, kommer inte ihåg, till 150 på söndagen. DET ÄR JU SKITBRA. 

Finja får gå 130 fredag, går hon bra där så blir det antagligen 145 lördag, annars 135, och sen 140 på söndagen.

Fille får gå 140, 145 och 150! YAAAAY DEBUTEN :D Fast jag antar att det är kval osv till den klassen, men om allt går som det ska så förhoppnings 150 debut! Åh är jättetaggad haha! Ni som känner mig vet att jag aldrig är taggad. Inte för sånthär. Men detdär ska bli så SJUKT roligt verkligen! Älskar min hubbabubba och det känns verkligen som det är något vi kommit fam till tillsammans, och inte bara "nån klass jag ska starta på min häst" utan det känns verkligen som..ett nytt steg som jag kommer kunna ta pgav allt jobb! 
 

Ville bara nämna att jag antagligen ska till Gärds. Och att det ska bli kul. Jag vet inte vilka hsätar som ska med dock, hoppa sju på Zwiggy men hästjäveln är fortfarande halt så jag vet inte.. dumma dumma förbannat dumma häst. Men vi får se, finns ju klasser för alla iaf!

Nuuu ska jag ut o lägga in allt hö, o sen ta in hästarna! Hajdo!

Dropping the bomb

Sådärja!

Ridit Finja. Haha, SÅ seg. I skogen, längs massa fina galoppvägar, det gick SÅ långsamt. Red ändå med spö idag, brukar rida utan allting numera men eftersom att det tog stopp sist jag red ut på henne åt det hållet så ville jag vara på den säkra sidan.. Idag så gick de dock knappt o trava innan jag behövde peta med spöet på rumpan, asså..     sto.    

 Sen gick det bra, mötte ett rådjur, tvärvände, men det gick att ponnysparka fram henne igen sen, sen gick det bra förbi läskigt hus, en övergiven husvagn och en övergiven motorbåt, men SEN, asså.. sen kom det en bunt blåa blommor. Vid sidan av vägen växte dom, helt djävulskt stod dom där och tittade på henne. Tvärstopp tog det och hon hoppade rakt ut på gärdet, grejen var att det var ett jättedjupt dike där, bara att det var fyllt med gräs och var helt igenvuxet, så ja, hon gick ju ner med näsan i marken ordentligt för benen räckte knappt ner till dikets botten, men hon kravlade sig upp och typ hoppade jämnfota för hon tyckte det som växte där var så läskigt haha. Men hon var inte halt eller något som tur var, då hade jag mördat henne.

Lyckades hitta ett ställe där diket var väldigt o-djupt ( haha, grunt? vad fan heter ett inte så djupt dike? ) haha och vi kunde gå över. Sedan skrittade vi väldig tlångsamt och stadigt med hjälp av ben och lite push av spöet så kom vi förbi dem farliga blommorna. Sen gick allt relativt bra, någon soptunna som var farlig också, men de gick bara lite långsammare förbi där haha. 

Sen på hemvägen så var hon ju som förbytt som vanligt och de gick knappt o hålla henne och hon såg inte ens blommorna -.- Haha orkar inte.

Jaja! Ska ut runt 10 o ta in hästarna. Våra går ute så länge, erkänn skönt! Vi har itne så mycket gräs i vissa hagar längre så de som behöver får en kaka hö eller två runt 4 tiden och sen får dom sitt natt-hö vid strax innan tio, och sen någonhalvtimma senare får dom kraftfodret. Jag brukar vara jävligt sträng med att dom ska ha kraftfoder runt 7-8 tiden egentligen, men ser hellre att dom går ute när dom ändå kan, så får dom kraften lite senare, dom klarar sig! :D 


Hahahahahaha! Några år sen nu.

HAHA!

Vill börja med att skratta lite. Hon jag mailat med som ville göra om Yanne till full tävlings-hopphäst som jag snällt tackade nej till osv, hon har tjatat flera gånger och erbjudit en häst "värd 80 tusen" för honom, när hon först ville pruta från 10 till 7 för honom, haha. Då blev jag lite sur, och sa att om hon ska fortsätta såhär ( hon ifrågasatte bland annat hur jag red osv) så kan hon gärna sluta skriva.

Nu har jag verklgien itne rätt att anklara henne för detta men det verkar möjligt, för att min annons på Yanne har tagits bort för att den "strider mot Hastnets regler" ungefär. Alltså.. Ja, haha, det gör den veeerkligen, herregud. 

Jag skrev nämligen till henne att vi inte var så intresserade av att sälja honom, utan mer att låna ut på livstid, och då ansåg hon ganska skarpt att vi skulle ta bort annonsen.. Jag såg ingen större anledning till det utan ändrade istället från "Till livstidsfoder/säljning" till bara "livstidsfoder", jag är ju inte direkt ensam om att lägga en sån annons på "säljes", för det går fortfarande att diskutera så jag anser inte att ajg direkt brutit mot några regler haha. Så det känns väldigt möjligt att hon kan ha anmält den. Men detta vet jag ju såklart inte men med tanke på att detta inte är första gången jag lägger en annons i en kategori som inte är hundra procent, men ändå passar in där, så känns det lustigt att just denna skulle bli borttagen.

Detta gör mig inget för jag har flera som låter intressanta och väldigt snälla och trevliga redan, så behöver itne fler just nu. Men haha, det var lite.. roligt. Onödigt framförallt. Men det gick ite över gränsen när hon först ville pruta ner honom från 10 tusen till 7 tusen, och när jag tackade nej så vill ehon ge en häst värd 80 tusen i utbyte. Ja, ni hör ju själva.


Nu till det roliga! jag har färgat håret, grått igen! Fast mycket gråare än sist, och det ska bli ännu gråare ikväll/i morgon! :D Kuuul

Trött

Orkar itne skriva ordentligt. Red Znuten och det gick okej. Ska upp tidigt i morgon för o fiax allt innan jag ska med Johanna in till hennes Jobb (frissannnnn) och färga håret eheheh... Kan ni gissa färgen? Det tror jag inte ni kan faktiskt. 

Gonatt!


Fell like a monster

Phew. Jag har inget o klaga över egentligen men jag red precis ut fille och det slutade med att vi intervallade lite längs en bra väg, 6 intervaller plus en uppvärmningsgalopp i lungt tempo och låg form. Han är bäst haha, så himla pigg.

Sen äre typ massor som ringer och mailar angående Yanne så ja orkar knappt svara längre haha. Är det bara jag eller är det väldigt svårt att hålla ordning på alla hela tiden? har typ två - tre som kan låta bra och jag blandar ihop dom hela tiden.. skitsvårt. Pratar dock med en otorligt trevlig mamma till en tjej som är intresserad av Znuten. Det låter jättebra, men de tär en bit ifrån så man får helt enkelt hoppas att det kan passa. Länge sen jag pratade med någon så trevlig iaf, skönt, haha. Mycket skitmänniskor just nu också!

Nästa vecka blir nog rätt fullspäckad, lite provridningar på Yanne, och sen ska vi åka till enköping typ med Rosa och prova en häst och hon ska prova rosa! Hoppas innerligt att det ska funka med bägge hästarna, tror tjejen i fråga kan vara sådär jobbigt perfekt för Rosa, haha! I samband med det så känns det jävligt bra att Rosa börjar gå bra och det ska bli kul o hoppa lite mera språng i slutet av veckan somsagt. Najs!

Nu äre dags för mat, Panpizza, tja!


HAHA asså, fille <3 Han går i en liten hage runt själva skritten just nu för att låta en annan hage vila, och jätteofta så står han där inne o bara chillar, haha, arbetsskadad?

Facebook

Har itne ridit någon häst än pgav hovslagaren och nu rä det så jävla varmt haha, men ska ut och rida Fille i skogen nu!

Tänkte bara påminna er som itne är vän med mig på Facebook att bli det! Just for fun. Kul o ha lite "bloggläsare'" *host* stalkers *host*  som vänner ;D

Haha just kidding. Men bli vän med mig Här!Brumbrum

Blev precis erbjuden 1 miljon 835 kronor för Yanne, ja, om han var en bil då vill säga. Haha! Svar på annonsen i mitt härta <3 Nae, blir bara surare och surare för varje mail jag får ungefär, men jaja, har några trevliga på g faktiskt!

1 och en halv häst kvar att sko nu, ska ut och var alite trevlig. Sen börja rida! Hade!

It just can't be

Goood morgon!

Somsagt så komemr hovslagaren hit vid 8 idag, lite för tidigt för min smak men å andra sidan ska han sko 4 hästar tror jag så det är väl bra o börja i tid haha! Men de blir ingen ridning för min del förrän han är klar om några timmar, eftersom att han tar upp hela stallgången för vår är så liten hihi.

Åja, ska iaf ut nu och flytta på fyrhjulingen och börja sätta lite hästar i skritten så dom har rört på sig innan dom ska skos.

RIdmässigt så ska Finja vila idag för hon gick så jättehårt igår och tävlade i lördags och gick lagom hårt i söndags, Fille ska gå i skogen och vara söt och Znuten och Rosa ska gå i ridhuset! Najs. 

Ni får ha en bra daaag, Hejdå!

If i had

Sådär, klar för dagen!

Rosa var väldigt duktig faktiskt, kom på en grej om hur jag skulle rida henne och efter det fick hon sjukt fina språng! Hoppade ju bara lågt men hon känns superfräsh verkligen! Ska bli kul o ta några riktiga språng i slutet av veckan o se hur hon gör! 

Ganska mycket på G just nu via nätet haha, har nog någon intresserad av alla nu, Yanne, Znuten och Rosa! Typ, man kan ju hoppas iaf! Hoppas på provridning först och främst :) Mycket trams som mailar alltså, "jag behöver itne provrida, jag är van vid heta hästar",  asså.. haha. Det funkar i vissa fall, men just med en sånhär ponny till ett sånt ändamål så är det itne typen av "försäljning" som ska äga rum, han ska itne ens säljas, liksom.

men, nu måste jag sova fort som attan, hovslagaren är här 8 i morgon bitti så upp och hoppa! Gonatt!


No effing way

So. Ridit Finja också, hon var sjukt fin! Seg och glad i början men pigg och...........elektrisk.... i slutet, kul! Hon klarade allting galant och hon känns superfräsh, bortsett frå att hon är lite seg haha.

Har satt ut annons på Yanne nu, livstids foder letar vi efter, snälla människor och kravet är att han itne ska behöva hoppa. osvosvosv, o asså när man annonserar ut en häst för en låg summa elelr inga pengar alls, det är som om man går itne i mörkret, nån övergiven läskig gata i typ thailand där bara katter ligger i containrar o spyr typ, lustiga människor som helt plötsligt agerar jävligt "stora" och tror sig vara bättre än mig som annonsör. Jag har flera gånger fått räkna upp mina meriter och mina kunskaper för att förklara att nej, det är inte bara att hålla om benen och så kommer han gå msv klasser med dig. jag lovar. Även om han gjort det tidigare så går det itne nu, de tär liksom itne bara jag som har försökt, och även om det SKULLE gå, så verkar det så dumt att hålla på och jävlas med en sån rädd ponny, alltså.. Han vill ju inte hoppa, hade ha varit dum eller jävligt envis så hade det varit en annan sak, men han är ju rädd, han visar ju tecken på panik och rädsla och varför ska man överkomma det när han är så himla positiv och glad åt att få gå i skogen och jobbas på marken och över småhinder/gymnastikhoppning? Förstår ni min poäng? 

Nae, haha, jaja! Det blir nog bra, hittat några som låter trovärdiga, men dom måste komma och provrida först, det är viktigt, flera har sagt "jag behöver inte komma och provrida, jag är van vid heta hästar och kommer klara av det", ja men det var liksom inte poängen, de tär många som kan rida yanne, men liksom.. haha. Inställningen är lite läskig.

Jaja, ska fortsätta besvara mail nu, fått typ 10 st inom en timma på honom, minst! Det är bra iofs haha! :)


Namnförslag

Johannas sto har fått föl. Mamman heter Electra och pappan är Corporal. Namnförslag tack!

Tilläggas att det är en fux, så "coporation" kommer inte på fråga, haha!

Mina är Complex, Complectric, Complicated Electricity, Corplectric är väl favoriten än så länge haha! Men bring it, hon behöver hjälp tror jag! :D

Cursed face

Yo!

Ridit Fille nu också, hihi, han är bäääst! :D:D:D:D

Red på vanligt tvådelat och det är så härligt att verkligen rida igenom honom från grunden då och då, eftersom att han blir lite starkare på tvådelat. Men han var så duktig så, inget hinder låg på mer än 1m ungefär, så de tvar ju verklgien bara större galoppsprång, men allt var väldigt pedant och vi körde ett låågt tempo idag så han fick jobba lite. Använder vanligtvis en mycket större gaopp än så när jag tränar honom just för att han ska gå och reglera i det även på tävling osv, men ibland på småhinder och milda bett så äre skönt o rida långsamt och jävligt ihop och i form och göra skänkelvikningar och öppnor o slutor genom alla svängar osv.

Första gången jag hoppar bom - hinder - bom, upphöjda bommar också, med honom på väldig tlänge eftersom att han tycker sånt är lite läskigt, men nu när det var så lågt så tänkte jag att vi provar, och han var suuuperduktig! Han är så otroligt läskigt snabb och rädd om sig, man blir förvånad av denna stora häst haha!

Trekombination med 6 meter var liiiiite trångt för honom kan man säga ;D Men det löste sig det med, han hoppade SATAN över oxern i mitten, han överhoppade sig verkligen och haha han var säkert en halvmeter över det hindret, jesus, power i gamla gubben! 

Men han rev ingenting någon gång trots att han fick väldigt kort där haha, och han är helt bäst, simple as that!

Nu sk ajag chilla lite och sen ut or ida Rosa och Finja så småningom :)

Come alive

So! Alla hästar gåt ti skritten ordentligt, alla är i hagen, stackars lilla bebishästChalle har fått sitt pencillin samt annan medicin, stackars liten, ha när så SJUKT snäll, alltså, han är snällare än fille typ, han är verkligen så himla duktig.. Hänger en liten tub ut frånhans sår som dropper saliv för det är helt enkelt ett hål rakt genom käken osv.

Han ahr ju opererats två gånger nu tror jag, tagit bort massa lösa benbitar i käken, som ja, var helt bruten/krossad, och nu tror jag det ska bli"bra" av sigsjälvt typ, men han får ju medicin lilla vännen. Ae fy satan så snäll han är, han rä så duktig på att gå, går utan minsta lilla skitproblem över vår läskiga bro utan staket eller nånting, och är bara helt underbar, plutten!

Ridit Znuten, hon var faktiskt duktig!

Hade satt upp itne så mycket studds faktiskt, men två räcken i hörnen så man fick hoppa dom ur sväng i en väldigt svår vinkel, sen en trekombination med räcke - oxer - räcke med 6 meter emellan, ganska kort alltså, och sen ett räcke med upphöjd bom framför och bakom. Hon var duktig och är väldigt rädd om sig nu faktiskt! Kul! Alla hästar ska få gå detta, så blir det mer ren studds-hoppning i slutet av veckan eller liknande :)


Finaste tjejen, finja <3

When you get older

Mooorrn!

Uppe tidigt idag för jag tog hand om morgonfodringen, kvart över 6, tjing! Resten av veckan så gör dock "grannfrun" det för hon tar det i samband med att hon åker till jobbet, najs!

Sååå nu äre bara o vänta typ 1,5 timma innan ja kan släppa dom i skritten och förhoppningsvis börja riad någon. Johanna är jättesju så hon kan inte hjälpa till med ridningen åtminstone på två-tre dagar, men alla ska studdsas idag så de blir skitbra ändå!

Som alltid så är det stenhård träning veckan efter tävling, nu har dom ju knappt tävlat utan bara gått en klass, så de blir extra hårt nu, då jag som ni märkt gillar att låta hästarna lugna ner sig veckan innan, framförallt Finja, hon får inte ens titta på ridhuset veckan innan, hon ska hållas glad haha!

Soo, vi höres!

Skolan

Fick en kommentar som undrade varför jag slutat skolan. Kom på då att jag inte skrivit om det på ett ganska bra tag, kan ju vara bra o uppdatera eventuella nya läsare haha.

Alltså för er som inte vet det så har jag ju varit svarthårig i typ.. tre år för typ två - tre år sen sådär, då "var" jag mer åt det såkallade "emo"hållet, lättast att beskriva så haha. Och ja, det är faktiskt lite relevant för jag agerade därefter. jag skolkade mig i princip igenom hela 7an och i 8an slutade jag. Korta storyn.

Först gick jag på Waldorfskola, haha, alla Waldorfbarn är speciella ;D Haha, det är faktiskt ingen sär-skola på något sätt, mend et är väl nån typ fri-skola eller nåt, man har ett ÄMNE, som heter eurytmi, googla det så förstår ni haha. Mina föräldrar är/har varit hippies så ja kan tänka mig att denna skola var ett självklart val haha! Detta är dock helt onödigt att berätta men jag tyckte det kunde möjligtvis vara en orsak till mitt träliga liv /cutcut, haha, just kidding. Men google Eurytmi, det var ett ämne, helt seriöst. Haha!

Började 7an på ny skola för vid det laget hade jag kapat allt mig hår och hade .. ah, 3 cm som längst haha! Orkade itne waldorf mer liksom. Klarade halva 7an ganska bra på nya skolan, skötte mig relativt bra osv, sen gick det bara utför kan man väl säga, skolkade mer och mer och jag tror att när halva 8an hade gått så var jag nog inte alls i skolan längre. Började med att jag var borta så pass mycket att jag fick gå dit efter skoltid för o läsa grundämnena, Svenska, Matte och Engelska. Det funkade i ungefär en vecka sen tröttnade jag på det också hahaha! 

Sen skickade jag väl in lite uppgifter hemifrån men slutade med det också och sen dess har mina föräldrar varit på lite möten osv och jag vet faktiskt ingenting mer om den saken! Man ser det väl lite som att jag satsade på ridningen istället. 

Det var itne ens i närheten så smärtfritt som det låter, alla ville dra in soc osv, de tvar fel på mig and so on, vilket det såklart itne var, jag var bara jävligt pissed off för hur skolan gick till, tyckte alla uppgifter var skitdumma, don't get me wrong, jag är rätt smart egentligen, men när dom grundar en fucking uppgift på hur elefanter klarar sig i öknen med x antal liter vatten baserat på deras kroppsvikt osv, alltså.. när jag får en jääävligt bra förklaring till hur, var och när jag komemr få användning för ungefär 70% av det jag "lärde" mig i skolan, utan att då vilja bli kontorsnisse, så ska jag lära mig det, lovar.

Jag ser det lite som så att om jag hade som ambition och förhoppning att bli duktig inom något som krävde höga mattekunskaper och annat svårt, så hade jag såklart itne haft denna inställning, då hade jag VELAT lära mig detta. Men det vill jag inte för jag är så jävla säker på att jag inte kommer använda det. Och behöver jag lära mig något nytt så är det hel toch hållet möjligt att börja plugga igen eller liknande. 

Nu tog fantastin stopp angående vad jag ska skriva mer, men ja tror detta räcker. Sammanfattningsvis så har jag itne varit i skolan sen mitten av 8an. Gick inte i 9an alls, och går inte på gymnasiet! :) Jag är väldigt nöjd (hittils ;D) med mitt beslut, jag vet dock att detta kommer hoppa upp o bita mig i röven så småningom, men de tar vi då! (:

Ensam!

HIHIHI, Nu har mamma och pappa åkt iväg och ska ut och segla en hel vecka! Som ni kanske vet så hatar jag vatten något fruktansvärt så jag kan inte ens gå på båten haha. Så jag stannar med glädje hemma! Johanna kommer bo här men hon jobbar nästan hela dagarna så jag är mest ensam, musiken är extremt hög och jag har aldrig plockat undan så mycket disk som jag gjort idag när inte mamma är hemma. Jag blir så jääävla flitig när jag slipper mina föräldrar haha, it's true!

Samma sak som att jag blev galet smart såfort jag slutade skolan, började helt plötsligt studera alla texter jag läste och lärde mig all gramatik klockrent på svenska och engelska, haha! 

Nu ska jag ut och rida Finja i skogen och sen Znuten i ridhuset! I morgon ska jag höra om Johanna vill studdsa lite hästar med mig, tänkte att Rosa, Finja, Fille och Znuten kan studdsa lite, så får johanna rida Rosa och Fille! :D naajs! har inte frågat än.. men har hon tid så vill hon säkert! :D

Nu sk ajag somsagt ut, Hejdååååååå /gladastivärldenosv.

Spot on

Gooood förmiddag mina.. vänner, eller, vad ni nu vill kalla er, jävla stalkers. Haha!

Insåg precis att alltså, kom o tänka på dom som inte är lika insatt i hur sarkastisk och eller ironisk jag är när jag skriver, tänk om det är flera som liksom.. tar mig på allvar :( Det vore ju lite tragiskt. Stackars dom. jag är bara seriös vad gäller min träning och upplägg osv, resten är ju mest.. kul, haha! Men jag insåg också att helvete, fan va sura ni måste vara om ni inte förstår hur jag menar! Jag låter ju.. ond. Jag är dock väl medvetne om hur jag skriver och hur det kan uppfattas, men jag tar den risken, men om ni tror någon gång att jag är elak, dryg eller jävlig, försök o se det komiskt, lovar att det blir bättre då! :D jag är rätt.. relativt.. någorlunda trevlig då och då, bara så ni vet.

har ridit Rosa idag, i ridhuset, hon var jättefin faktiskt. Men det blev så jävla kvavt ov armt där så resten får vänta tills ikväll. Är dock bara FInja och Znuten som ska gå idag. Znuten i ridhuset och Finja i skogen. Naaajs! Så Finja kan jag ju rida när jag fortfarande kan bli solbränd kom ja på, hihi.

Well, ni får ha det så bra, trots att jag svarat på alla kommentarer så tackar jag igen för dom, hihi!


Haha, arga fille!


Ninjjaaaa

Här är filmen på Finja!

Hon hoppar faktiskt väldigt bra över lag, bättre än i Årsta Runsten absolut! Och jag ser ju själv att de tinte syns hur mycket jag får rida henne, men satan alltså, hon var så SEG! In i trekombinationen så tvekade hon massor, inte "osäker" tvek utan bar typ "nääää du jag har kvinliga hormoner, jag tänker då inte hoppa dehär utan en fajt" tvek, haha. Så därför gasade jag på som satan efter den om ni undrar, suck.

Och till det hon river så tog jag in 6 galoppsprång, Fille gick på 5, o då blev FInja lite markbunden o kom inte upp helt enkelt, men hon är såå SEEG! Det finns inget o ta av liksom haha. Jaja! Hon är ju en jävla fin häst alltså!
Vad säger ni? :D Och vad säger ni om Filles runda i inlägget under Framföraaallt? :D

HIHIHI

Här är filmen på Fille från "idag", (igår), och alltså aah! Jag är så himla nööööjd!

Denhär kommer antagligen aldrig gå o ha helt i form mellan alla hinder, ni ser i börjana tt han slår upp huvudet några gånger för han vill iksom vara där, men ändå att det ens GÅR att rida stundvis i form innan start, världen jävla enorma steg framåt är vad det är! Sen är han itne störd av nåt, han kan tillochmed byta galopp där i svängen till planket! Bästa bästa fille!

Är det inte världens skillnad? Hoppar han itne asbra? Ser det inte fruktansvärt töntigt lätt ut? Världens bästa hääääst! :D


RSS 2.0