Except me

Morsning!

Red Finja i skogen, hon var knäpp. Istället för brunst-seg så blev hon brunst-galen. Luftsprång på luftprång o spark på spark. Suck. Bara sparkade på framåt, inga krav, dumma hest. Klättrade tills hon blev förbannad och sen fick hon galoppera lite längs vägen. Suck.

Sen Znuten, hon var riiiiktigt fin! Börjar släppa nu.Ska ta några småsprång på lördag med henne inför eventuell 135 debut i Årsta! :)

Sen Zwiggy <3 åh zwiggy. Bästa zwiggy. Så sjukt fin är hon, ovanligt fin idag. Skuttade på en åttvolt över två räcken och hon hoppade upp sig ovanligt bra, istället för o bara slänga sig över hinder som hon brukar när det är under 140, på vanligt bett också, men nu stampa hon av fint, kul! Bästa zwiggy.

I morgon ska Zwiggy, Linda, Fille och Znuten gå i ridhuset och Rosa i skogen. Finja ska vila.

Phew, på måndag åker vi! Holland here we come, känns bara jobbigt atm att vara borta så länge från resten, men sa bli kul ändå!


Haha fille <3

Lay me to sleep

Ska ordna bättre bild någon gång. Kanske. Ägnade några av adgens minutrar till detta, Finja! <3 Finja S om ni undrar, den är faktiskt finare än på bilden :) Ska ut  rida Znuten nu, Hejs!

She's no good

Morrn!

Ridt FIlle och Rosa. Fille var fin, lite småstel men jag har itne ridit honom sen förra torsdagen så det kan vara okay. Eller fredagen förresten. Så vilade han lördag söndag, galopptränade måndag, vilade tisdag onsdag och idag red jag honom, johanna galopptränade honom ju så ja har itne ridit honom på aslänge :)

Rosa var galet fin! Fick sadeltvång i stallgången, så himla konstigt är det, hon får panik och kastar sig framåt och sen bakåt och sen står hon där och skjuter rygg och sen äre bara o hoppa upp utana tt hon ens bryr sig.. väldigt konstigt. Men hon var sjukt fin sen, ovanlgit pigg och fräsh utan att bli stretig för en sekund! Kul :D

Och till Philip: HAHA, du vet vad jag menade, JAG SKREV JU NOT JUDGING..

You found me

har ni sett filmen än? Detachment? Gör't nu.

Red Rosa först, hon var väldigt fin faktiskt. Tog något varvs galopp att komma igång mens en var hon riktigt pigg och fräsh. Kul!

Sen red jag Linda tsm emd Johanna och Olle i skogen på en ordentligt klättringstur! Hon var riktigt pigg och glad men inte alls lika galen som sist haha. Så det var nog bra att få ut lite energi ur henne! Planerar även att ta en galoppträning med henne i helgen, hon får stå ut med det helt enkelt! :D

Kom på när jag gett dom mat att fan.. ja glömde Znuten! hahah, har verkligen gått o tänkt igenom vilka som skulle ridas o vilka som skulle vila och jag glömde helt Znuten! Så stackarn fick en vila haha. Ridas igenom i morgon istället, men hon gick ju i skogen igår så då lämnade jag henne glad åtminstone :D


Detachment

Har ni sett filmen Detachment? med Adrien Brody, som förövrigt är sjukt snygg när ahn itne posar som en jävla bög. Not judging, haha. Om ni inte har det, så se den. Den är fantastisk.

Har flera hästar kvar o rida, men mamma skulle varit hemma för längesen och hon ska ha med sig mat så ja vågar itne gå ut o rida nu för jag dör av hunger. Verkligen avlider, så jag tänker strejka tills jag fått min mat :(

Bara så ni vet liksom. Men kolla på filmen nu. Detachment. Gört.

Pedal to the floor

Så. Haha red Finja först för Linda kom och skulle kolla igenom henne coh Zwiggy. Haha hon är verkligen brutalt brunstig. Aldrig sett en så brunstig häst förut haha! Har liksom slagit över nu.

Skulle börja trava, tog ett helt varv innan jag lyckades få igång henne, fine hon kan va lite dryg i början av vissa pass, men aldrig såhär, efter ett varv av ponnysparkar så började hon motvilligt trava och haha, hon kunde knappt trava, ve tinte vad hon höll på med, herregud, fort gick det inte iaf.

Började galoppera ganska direkt för o få lite fart på kusen, gjorde mååånga avsaktningar och fattningar och tillslut var hon pigg igen. Suck.

Gjorde mycket tempoväxlingar osv. Skulle trava öve rngåra upphöjda kavalettibommar, trav alltså, vet inte om jag gjort det med henen tidigare för ohn fatta inte grejen alls, först sprang hon ur den, nästa gång drog hon med sig hälften, och började sparka bakut efteråt, sen när jag varit nere och lagt iordning dom igen så provade jag ännu en gång, hon gick över två, sen sparkade hon bakbenen RAAAKT ut, och sen hoppade hon över dom sista. Arg.

Så jag sket i dom sen haha. Hon fick hoppa lite studds istället, nog för att hon var sur då med men det gick iaf relativt bra.

Finja kan vara lite sur annars med, typ när hon har träningsverk, eller om jag rider oengagerat och slaffsigt, men idag gjorde jag verkligen inte det, var väldigt snäll och ställde inga stora krav som hon kunde bli arg på, så hon är verklige bara brunstig haha. Väldigt skönt att veta att det var därför hon stannade på tävlingen förresten! Sa nog aldrig de,t men vi kom på det, att det var ju därför! Hon hade tydligen gjort det med marcus med tror jag (tror mamma sa det) så det är ju väldigt skönt att vi ahr någon forma v anledning för jag kan inte se vad jag gjorde för fel egentligen.

Linda var väldigt nöjd med Finja iaf, Zwiggy med, så de tär skönt.


Sådär gör hon ananrs när jag ställer lite krav osv, nu är bakbenen rakt utåt istället haha. Bitchy. Älskar henne ändå.

Wish you away

Ola Aurell är min nya favoritsångare. Seriously, det är genialiskt. Nu ska jag ut o rida, men lyssna på honom nu!


Pull over

Sådär! Olleboi klar också. Söt är han, men märks att Johanna och jag rider lite olika, han är liksom itne där jag vill ha honom riktigt, men förstår verkligen att han är där Johanna vill ha honom, så jag vill ju inte ändra på någonting utan jag bara joggade runt honom lite, han hade säkert lite träningsverk idag osv, så mjukade igenom bara.

I morgon ska alla hästar ridas. Finja, Fille, Rosa, Znuten och Zwiggy ska gå i ridhuset, och Linda i skogen. Men blir antagligen att typ Fille får klättra istället för jag tror vi ska ut i skogen med Johanna och Olle o klättra, så blir nog Fille som får sig en genomkörare då!

Challe är helt otrolig by the way. Var han och Fille kvar i hagen, och jag ville egentligen itne lämna honom själv osv, ganska självklart, men sen kom ja på att de blir svårt att få ut honom innan Fille som står o trycker vid utgången, han kanske liksom inte fattar hinten att nivet, gå runt mig medans jag stänger o håller Fille borta, skit samma, så jag lämnade honoms jälv i hagen längst ner haha, och han bara stod hur snällt som helst när jag kom tillbaka, gnäggade sött när han såg mig men var itne stressad för fem öre :') Bästa valacker <33333 Ae han är så himla härlig verkligen.

När han har fått lite hull, om några veckor, så ska vi löshoppa honom! Tänkte löshoppa unghästarna då, Olle, Znuten och Challe. Kanske är Irma och/eller Carro hemma också så kan vi ta dem också. Skulle va kul.

Create it yourself

Red Znuten ut i skogne förut, och på två dagar så har jag börjat gilla denna häst mer än jag sammanlagt gilalt henne på ett år haha. Tror verkligen ett genombrott har nåtts, och jag tror det kommer utveckla sig kommande veckorna, ska bli intressant, verkligen.

Red mest runt lite, galopperade längs några vägar och gick sen upp i skogen och klättrade lite. Fin, verkligen!

Nu äre bara Olle kvar, hiih. Men han, Fille och Challe går i stora gräshagen så dom är aslångt bort för allt gräs är längst bort, så ja orkar itne rida honom förrän de börjar bli dags att ta in dom haha.

Aaaaja, har inget mer o säga typ, hm. Vi hörs :D


Och juste, Tack till Camilla för din kommentar om Zwiggy, hon är bäst och tack så himla jtätemycket! :D

You could break

Yo!

Ridit Linda och Rosa. Linda b örjar bli väldigt fin nu faktiskt efter nån veckas ridning. RIder henne väldigt annorluna mot mina andra, vill gärna att dom ska gå i form innan man börjar med en snabbare gångart, alltså allt ska funka i skritt innan man börjar trava ungefär. Men Linda, dels så travar jag henne inte, utan skrittar och sen galopperar jag fram direkt istiället, och i helt fri form.

Har bara stöd i tyglarna och stöd med benen, så galopperar vi fram i stadigt tempo och gör avsaktningar varje gång ajg byter varv, inga byten. Sen skrittar vi lite, sen mer galopp, nu med tempoväxlingar, och lite volter. Mer skritt. Sen galopp igen, denna gång med avsaktningar till trav ungefär vart 10e galoppprång, några travsteg och sen galopp igen, detta i bägge varven.

Skritt. Sen lite mer ordentliga tempoväxlingar, 5 framåt och 10 bakåt. Sedan länge har hon nu släppt efter och går i en helt fantastisk form ochjag kan möta upp med ben.

Är så coolt med Linda fö rnär man tar det denna väg med henne så blir hon så ovanligt fin, hon är så seg o flytta när hon itne är igenom kroppen, ens med sporrar, nu flyttar hon för skänkeln för otroligt små hjälper utan sporrar i alla gångarter, fantastisk känsla på just Linda faktsikt.

Sen körde jag lite travbommar och några studds igen.

Ska inte gå igenom passen såhär varje gång haha men just eftersom att jag gör lite annorlunda så ville jag att ni skulle vara med på noterna med Linda!

Rosa var också rätt fin, åtminstone mot slutet, då var hon riktigt fin, Hon har ju bara gått i skritten i typ två veckor så tog det rätt lugnt med väldigt mycket avsaktningar och låg form. Nya sadeln funkar bra på henne tror jag, men nej, ajg är färdig med Rosa, är väldigt säker på att jag vill sälja henne, trots att det gick och kändes ovanligt bra idag.

Nu har jag Olle och Znuten kvar. Johanna jobbar lite senare idag så jag ska få rida Olle lite :') Hih, de tär så himla roligt, han är så fruktansvärt fin. Så jag skulle rida honom lite i ridhuset, så ska Znuten få en sväng i skogen.


Go home

Så! En sen galoppträning avklarad!

Förut fick mina hästar prompt sitt kraftfoder runt halv 8 senast, men nu får dom gå ute till typ 9 så då får dom när dom kommer in istället, jag drar på den regeln när det är såhär bra väder faktiskt, även om ja inte riktigt gillar det haha. För jag rider absolut inte efter att dom fått sin kraft, minst två timmar väntar jag och då är klockan mörkutomhus redan så nae!

Galoppen gick skitbra, Zwiggy är så himla underbar. Alltså så himla fantastisk!

Det var lite äckligt på vägen tillbaka, vi skrittar ganska länge längs asfalterad väg så vi möter ju många bilar och många kör om oss. Så var det en bil med hästsläp som skulle om, körde "lagom" fort osv, inte för fort men inte allt för sakta heller, och så börjar hästjäveln sparka i släpet PRECIS när det är bredvid Zwiggy, FIlel gick bakom mig och Zwiggy flög ju i luften och Fille är så bakskygg så han flög iväg också haha, gud.. Fasen va illa de hade kunant gå men som tur var så reagerade båda hästarna framåt så vi galopperade bredvid bilen tills vi fick stopp på dom o dne kunde köra förbi. Usch så läskigt!

Förutom det så gick det super! Konstaterade att Zwggy i är i skitbra kondis så vi får öka träningen lite från och med nu känner jag!

Men asså FInja är så förbannat brunstig! Hahahaha det är underbart. Eller, ja, hon jagade ut mig ur hagen förut när jag skulle hämta henne, hon började blåsa upp sig när jag var några meter ifrån och jag stannade och började prata lite med henne fö ro inte gå för fort fram liksom, så sträckde jag ut handen lite lugnt o hon spände hela kroppen och hoppade mot mig o galopperade efter mig ut ur hagen xD Jag hann ut genom staketet o undkom döden där, sen fick jag tag i grimman och då blir hon sådär söt och oskyldigt pipig istället, konstiga jävla djur haha.

Här är hon i stallet idag, kolla själva, hahaha


Stay here

Red Linda i morse och hon var riktigt fin. Lade några upphöjda kavaletti samt 4 låga studds som vi jobbade lite mer. Hon börjar kännas finare och finare nu så det är kul!

Sen red jag Znuten nyss, satan så fin hon var. Eller, först krävdes det i princip all min kunskap, allt jag kan och all min fokus för att lösa lite problem, det var riktigt svårt, men sen fick vi igenom henne, med vi menar jag hon och jag, haha, och sen gick hon i LÅG form i galoppen resten av passet. Aldrig varit med om något liknande, hon rörde sig annorlunda och det gick sjukt bra. Hoppade lite studds på henne med samt kavalettina, och i slutet av passet så gick jag ut på banan och hoppade vattengraven som är drygt 3 meter nu, hon hoppade fantastiskt stort och högt över och tvekade inte för en sekund. Fantastisk häst detta!

Ska förhoppningsvis debutera 135 i Årsta med henne och hoppas kunna starta 140 på henne som 6åring snart också, vill se vad hon klarar.

Men som det kändes över vattenmattan så har hon även börjat hoppa bättre nu, sjukt spännande o se hur detta utvecklar sig på tre veckor!

Nu kommer snart Martin o ska sko typ 4 hästar, så ja ska sitta o vakta vid fönstret så ja kan gå ut o ställa rätt häst i gången osv. Kommer ha flera timmar till att putsa så heh, Hejdå!


Mamma si, mamma sa

Good mårning!

Well, idag ska FIlle och Zwiggy galopptränas! ZuperZnällaZilverJohanna hjälper mig med det och rider Fille, hihih.

Rosa ska sättas igång idag tänkte jag, efter typ 1,5 veckas vila. Znuten och Linda ska gå i ridhuset, lite bomövningar tänkte jag börja med på Linda idag. Hon har ju bara gått väldigt lugnt i någon vecka när hon varit igång nu, så nu kanske jag kan börja med lite upphöjda kavaletti osv. Hon ska ju trots allt med tll Årsta Runsten om tre veckor. Znutne går nog också dem bomövningarna, ska bli jätteintressant o se hur hon känns idag efter att ha kört henne i pessoan i två dagar och efter att Jocke "behandlat" henne.

Ska bli kul o släppa ut Challe i hagen också, ska helt enkelt bli kul att hantera honom hädanefter. Det roliga med det är att jag gillar inte unghästar egentligen. Föl är söta, men jag är inte bra på att hantera dom osv, hästar upp till 4 år är inte min grej. Men Challe.. jag typ klickade med honom, haha! Tror verkligen det kommer funka med honom och mig, iaf hanteringsmässigt, lnägtar tills om knappt två år då man börjar rida in honom. Vilket jag självklart inte kommer göra eftersom att jag vill ha det gjort rätt och som jag skrev ovan så är det inte my cup of tea.

Men tror de kan bli en fin häst, alla efter Careme i år har fått riktigt fina "betyg" haha. Och så hans morsa på det, kan ju knappt gå fel ;D Även inte om careme är egentligen min typ av häst, gillar inte tekniken med baken, så kan han ju ge fantastiska avkommor för det.

Jaja nu måste jag ut o rida o hjälpa morsa som ska iväg today, nisse. Nice. Näääjs.


Go outside

Sjukt mätt atm, bara så ni vet.

Nu är Challe hemma! Han ska gå med Fille och Olle i en stooor gräshage hädanefter så han får stå bredvid Olle så de får bekanta sig lite.

Han är så HIMLA snäll, verkligen dötrevlig. Åt ett äpple ur handen som jag skurit i fyra bitar, men dem ville han bita av på mitten, trots att jag liksom höll i äppelbiten med handen, alltså inte på rak handflata utan han hade ltät kunant sluka hela handen, men han var så himla försiktig och bet snällt av den haha. Så himla söt. Väldigt försiktigt och lyhörd men inte alls skygg, men inte för påstridig. Han verkar helt enkelt otroligt trevlig. Men väldigt mager, så ni får ingen bild på honom nu. Nu får han lite specialfoder, bra tillskott och mycket gräs i hagen samt hö på heltid! Förhoppningsvis går han upp sin kroppsvikt typ, ganska snart, haha :)

Han är identiskt lik Linda i huvudet, inte när man ser hela huvudet just nu för att hans är inte riktigt färdigvuxet så det är ganska fult just nu för vissa delar är större än andra haha, men ögonen osv är sjukt lika. Så jag tog en bild på en av dom här, ser ni vem det är?


Somsagt, Vem är det på bilden?


Brunstig

Hahahahaha. Idag har jag skrattat mer än jag gjort på säkert några år. Grät så ja nästan ramlade av hästen, alltså, riktigt länge sen ja grät och skrattade så brutalt mycket som idag.

Vi skulel ut o galoppträna med Olle och Finja. Vi märkte redan i början att Finja va brutalt brunstig, gick o lyfte på svansen o va allmänt "iiiih"-ig o konstig. Sen skulle vi preciv börja trava, det var precis innan en krök på en väg, och när ja skulel börja trava så typ saktade Finja av och stannade, och hahaha där stod hon, trots att Olle glatt travade iväg brtom kröken och försvann, Finja tvärvägrade, hon stod där, med spetsade öron, nejnej hon var inte arg, inte alls, skrämmande glad faktiskt, och jag ponnysparkade och använde sporrarna i sidorna på henne och försökte slå henne på rumpan med handen, inte en reaktion fick jag, hon stod där och var jätteglad och helt enkelt tyckte hon stod bra där. Kissade gjorde hon också.

Under den tidne, så skrattade jag så mycket så ja höll på o spy, alltså.. det GICK inte att flytta på hästen, tro inte att jag gjorde något halvhjärtat försök, nej, utan jag försökte verkligen, smackade så mycket de gick o somsagt sparkade på ordentligt, nope. Tillslut kom Olle tillbaka igen efter 5 minuter, fick gå fram till FInja och så fick vi locka fram henne med Olle, tillslut gick hon framåt igen, hahaha. Fy satan vad denna häst är konstig, haha.

Själva galoppträningen gick jtätebra! Hela vägen hem gick hon o klängde på Olle och vinklade inte ett öra. hahaha. Väl hemma så stod dom bredvid varandra i två boxar ett tag, och Olle bet tag runt hela Finjas nosrygg, alltså hon befann sig i hans mun ungefär, och hon bara stod där med spetsade öron och pep inte ens, hahaha jag dööör. Speciell.

Så nu är jag trött i magne av det skrattet, skrattade i säkert en halvtimma efter att det hände också, kunde inte sluta haha.

Nu är Johanna och Mamma och hämtar Challe! Ska bli både kul och jobbigt o få hem honom igen. Han har tydligen brutit käken?... Och det var någon människa som sagt till uppfödaren att jag skrivit att han såg förjävlig ut och att det skulle vara hennes fel? Men herregud hur kan ni tolka det som så? Hästen är 1 år och går på lösdrift typ, har blivit sparkad på käken och har itne kunnat äta, därav ser han itne direkt vacker ut, och ja, det har ajg all rätt iv ärlden att skriva eftersom att det är min häst. Och jag har väl förihelvete itne anklagat någon för någonting.

Men det säger väl sigsjälvt att det är en logisk lösning att ta hem honom där han kan få lite mer tid eftersom att vi bara har 8 hästar och hon har typ.. gud ja vet inte, 50? Här kan han få mer tillskott lite smidigare och annan mat osv för att snabbare gå upp i vikt osv. Jag har itne anklagat någon för någonting och det gör mig så sjukt sur att folk åller på o klagar, säg det till mig isåfall och förklara vad jag exaaakt har gjort fel, suck.

Nae de tog ner mitt humör ordentligt bara att det ens ska komma på tal, så nu går jag ut o badar i vår 31 grader varma pool, hade!


Know your place

Så. God morgon!

har kört Znuten, gick jättebra. Ridit Linda, gick också kalasbra och ridit Zwiggy.. hon var.. jag vet itne riktigt vad hon var, hon var pigg och stressad utan någon vidare anledning, men jag red bara runt ltie o gjorde lite ökningar och minskningar i galopp och mjukade upp henne sen fick det räcka för hon slappnade inte av som hon brukar så hon får galoppträna i morgon istället så ska vi nog få bort lite energi haha!

Nu ska jag sola resten av dagen typ, och sen galoppträna Finja med Johanna och Olle. I morgon tror jag att Johanna hjälper mig agloppträna Fille samtidigt som jag tar Zwiggy. Underbart!

Så well, Hejdå! Orkar inte bild, Ciao!

Big safe wolf

Så. Nu har Irma varit här och vattentränat, och det var riktigt lyckat för han gick då inte över de 7 första försöken. Men med lite hjälp på traven så kom dom sen över helt utan hjälp och vi vände även på vattnet och han hoppade även då. Så förhoppningsvis hoppar han utan problem i morgondagens Final, lycka till som tusan nu, vinn!

Väldigt nöjd över min vattengrav haha, vi grävde ner den nån halv decimeter, sen la vi vår stora vattenmatta som är ca 2 meter lite drygt tror ja, och sen la jag den lilla framför, så det blev drygt 3 meter. Sen sockerbitar framför och sen blå grindar framför också. Så det blev både snyggt och bra! Och infångarstöd runtom, och helt vattenfyllt! Så det blev aldeles lysande, så nu jävlar ska det hoppas kommande veckan haha, fille ska inte trampa i..

Nu är jag ruskigt hungrig och det vankas tacos, sen ska jag sova!

I morgon ska Finja och Olle galopptränas ordentligt på "travbanan", Linda ska ridas i ridhuset, Zwiggy likaså, och Znuten ska köras i pessoan igen. Naajs!


Årsta Runsten/Wierden

Kommande tävlingar är Holland och Årsta. Nu är det en helg emellan först, men vi åker till Holland, Wierden på tisdag direkt så de är ju bara en vecka kvar drygt. Med dit ska bara Zwiggy och Finja. Helgen efter det åker vi till Årsta Runsten med Fille, Linda, Znuten och Olle! Johanna hänger med alltså!

Ska bli kul, vet inga klasser för Holland än men i Runsten så lär fille gå typ 140 145 140, Linda ska ner i 110 och kanske 120 för o få tillbaka hennes självförtroende, Znuten går 130 rakt igenom tror jag och Olle går 120. Något i den stilen.

Men roligast av allt ska ju såklart Holland bli. Känns fantastiskt skönt att bara ha två hästar med när man är borta så länge och inte har någon hjälp med. Pappa hänger iaf med, så det är ju skönt. Antar att det är lite 130-135-140 klasser, och örhoppningsvis kan bägge hästarna gå det, nu när Zwiggy visat att hon klarar 140 ganska bra! Ska bli sjukt kul, mina finaste bitchar! :') och Zwiggys första meeting på nästan ett år typ. Eller nja.. Men 6-8 månader iaf! Hihihih. Och Finja är påtänkt i laget där! Vad det nu innebär, usch vet inte om de känns så bra, tycker jag presterat väldigt kasst dessa två dagar med Finja. Första dagen, två jävla nerslag, de va visserligen debut i 145 men två skitpet ska inte hända, och ett stopp?! Sånt får ju inte hända heller.. Hoppas dom förstår eller nåt sånt, är väl nån förklass, så får se hur hon känns där!

Jaja, nu ska jag ut o bygga vattengrav, för Irma kommer hit och panik-tränar med sin lilla "ponny"häst, som stannade ut sig igår på Åby haha. Vi har ju ingen vattengrav, men det fanns inga andra alternativ för dom så då kan vi ju lika gärna gräva ner våran, fylla dne med färgat vatten o sätta något framför, så är det iaf bättre än ingenting. Och så har jag en grav att öva på för resten av sommaren typ, eftersoma tt utebanan inte kommer användas till annat än Longering, jogging och vattengravsträning! :D

Selfcontrol

Körde Znuten först i morse, i pessoaselen, med ett körbett typ, haha. Det har aldrig gått att köra henne i pessoan förut, såfort man fattat galopp så har hon blivit livrädd och tvärstannat och vägrat gå framåt och varit så spänd man kan bli med huvudet så högt upp hon kunde. Men det är egentligen bara mamma och Johanna som kört henne av någon anledning,s å jag ville prova, nu när Jocke fixat henne också.

Herregud... en helt annan häst.. Hon fattade galopp i låg form och galopperade i låg form. Det går inte o rida henne i låg form ens, elle rde thar inte gått iaf, går säkert nu, hon galopperade flera varv i låg form och saktade av i låg form. Helt chockad haha! Världens duktigaste Znuten, hon msåte ha suttit fast ordentligt nu när hon vågar släppa efter! Bästa Jocke.

Sen red jag Linda i skogen tsm med Johanna och Olle. Red henne i helt lös form för ja kunde inte liksom hålla tillräcklgit hårt i högertygeln osv så hon fick gå lite som hon ville och ja tänkte mest på takten typ, bäst så eftersom att de va första gången i skogen också, bättre o hålla henne lugn haha. Överlag så gick det väldigt bra, men hon var verkligen knäpp i galoppen. Jag hade tygel-brygga så jag var inte alls i obalans med händerna så jag orsakade det inte, och jag hade inga sporrar eller nåt och försökte o knappt ha några ben alls förutom ett stadigt lugnt stöd, men hon gjorde luftsprång på luftsprång varannat galoppsprång haha, kunde inte gör anågot åt det och ja gjorde inget för o utlösa de, hon va bara sjukt jävla pigg helt enkelt.

Men hon höll sig relativt bra i skinnet, jävligt sprattlig bara haha!


Bästa Zwiggy <3

What happened

Morrn!

Seriöst.. IDAG äre mulet.. Och ja som i princip strök hästjävlarna pgav vädret haha! BAAJS! Zwiggy kom iaf till Final idag, som går i 145, och det hoppar vi ju inte då haha. Hon har bara gått två 140, vill inte ta kål på henne :) Framförallt när hon tidigare visat tendens till att backa av höga hinder för mycket när hon är orutinerad och bara hoppa rakt upp i luften istället, så nu tar vi det lilla lugna.

Juste! Jag kom med till Wierden :D En sak till med det är väldigt roligt, eller ja.. ganska roligt, ajg gillar inte sånt men det är kul ändå, men tar det en annan gång :D Men förhoppningsvis kan Zwiggy gå någon 140 där med :)

Haha ja har väldigt svårt för att lyfta högerarmen, baaajs, kommer inte kunna rida.. Och ska egentligen hänga med Johana ut i skogen vid 10, men ja vet inte om de går haha.. Isåfall får jag rida med en hand och det går säkert jäääättebra på en Linda som inte varit i skogen på månader -.- Eller en Znuten som inte direkt är känd för sin känslighet i munnen, crap. Aja får se om ja kan lösa det med en graman eller nåt bara för o få dom motionerade.. Bajs.


Fille 140

Haha, här är filmen från Fille!

Har inte så mycket att säga, ingen direkt åsikt om varför han river TRE stycken BAKBOMMAR.. Tycker inte jag rider i ett förskräckligt undertempo eller liknande heller, haha. Han har tagit nån bakbom nångång men inte tre på rad xD hahah, gudars. Men ananrs hoppar han sjukt fint, trekombinationen hoppade han fantastiskt i och han känns allmänt super. Nu har han verkligen presterat skitbra i två veckor nu, ävne om resultaten inte varit på topp så har han konstant hoppat utmärkt! Vill verkligen upp i 150 med honom nu!

Skit samma, kolla på hans fina språng :D Kommentera gärna!


Finja 140

Här är då filmen från Finja.

Grejen är att när jag kom runt hindret där, så tyckte jag att jag låg skitstort. Men ville inte ta det avståndet så började ta i henne, men som det ser ut på filmen så ser det ut som att jag försöker trycka av henne en meter för tidigt, och om jag känner migsjälv rätt så är det inte möjligt, alltså, jag skulle ALDRIG ta i henne sådär mycket och sen helt out of nowhere försöka trycka av henne för långt ifrån. Jag känner migsjälv bättre än så och jag gr inte så, jag utsätter varken mig eller hästen med det utan försöker snarare fixa det på något annat sätt, framförallt när jag såg det så pass tidigt..

Det jag då tror, är att jag egentligen låg bra, men sen så la hon på en fuling och satte ner frambenen för tidigt, dvs att hon tvekade den sista millisekunden trots att jag såg en avsprångspunkt lite längre fram än det blev.

Shit vad jag förstår att ni itne förstårvad jag menar, men haha, det jag försöker säga är att det var nog itne riktigt som det ser ut, men jaja. Skit samma, sen hoppade hon ju helt fantastiskt, håller ni inte med? Fin jävla häst dethär.


Surprise!

Zwiggy gick in nästan först och förvånade de flesta genom att gå in o göra en klockren nolla i sin andra 140 och komma 5a av drygt 80 starter! Sjukt stolt över min loppa! Så himla kuuuul!


Sen Fille, han hoppade fantastiskt fint men petade tre bakbommar på tre oxrar xD hahaha de är ju nästan roligt. Fan att han ska riva alltså, han kliver över och klarade trekombination och allting, men tre bakbommar?! han typ rev med magen, skitkonstigt, hahah, jaja, skönt att kombinations-grejen är borta för tillfället iaf!

Sen Finja, haha! Hon var sjukt fin, riktigt nära på att ramla av på framhoppningen föra tt hon hoppade mig ur sadeln, hahah. Inne på banan så hoppar hon sjuuuukt fint, så vänder jag upp mot tvåan ur sväng, ser att ja ligger stort men vill inte skjuta iväg henne så ja tar tag i henne i två språnge, kommer helt perfekt, några centimeter för långt ifrån möjligtvis men fan ingenting mot flera andra hinder, och så slår hon på en tvärnit! Åkte nästan av, hamnade på halsen men klamrade mig upp igen haha, men sen känner jag att ajg inte kan röra högerarmen, så lullar runt där lite ett tag o tar tid på mig o känner sen hur sjukt ont i axeln de gör, tänkte gå ut först men kallade migsjälv för pussy några gånger o fortsatte sen banan haha.

Sen var hon så episkt fin som hon kan bli, ja va svin förbannad hela banan o hon var riiiiktigt fin o inte i en bom. Så ett stopp och 6 tidsfel haha, men fantastisk runda. Tror axeln hoppade ur led och sen tillbaka igen, eller något liknande, nån ordentlig sträckning eller vrickning eller whatever, ont göre iaf, svårt fö ro lyfta armen osv. Får se hur de känns i morgon, tror inte ja rider en hästjävel i morgon ändå :D

Här är filmen på Zwiggy! Kommentera gääärna!


Upside down

Goood morgon!

Fick sova till halv nio idag <333

Det började nämligen SJU idag, och Olle skulle gått första klassen då hade vi behövt åka halv 6, och gå upp kvart över 4, och så jävla roligt äre inte o tävla så vi gav fan i det o strök både Znuten och Olle haha. Och för o slippa 5 hästar på lördag så ändrade vi klass på Zwiggy så hon får gå 140 i morgon tillsammans med Fille och Finja. Så har tre hsätar i samma klass och får det avklarat direkt! Sjukt skönt, så vi behöver inte åka mitt i natten heller :')

Jag är sjuk.. IGEN, bara så ni vet hru synd det är om mig.. kom igen, tredje gången är fan inte ens kul. Jaja. Tack för fina kommentarer btw, Ja, jag är väldigt glad över att ha en häst som Finja, me jag är ännu gladare över att ajg bara inte glider med, för att det krävs faktiskt lite på den hästen, förberedelser, speciell träning och speciell ridning, så jag är glad över att vi har varandra, om man får lov att låta så förbannat töntig! :D

Finja 145

Här är då filmen från diag på Finja.

Hon kändes väldigt med på noterna för första gången på länge, känslan var mycket bättre än i Norge t.ex. Hon kändes helt enkelt super, och hade jag bara hållt i henne ännu mer o verkligen fått tillbaka mina distanser där så hade det inte varit några problem :) Man ser ju att hon inte direkt är begränsad höjdmässigt. Finaste lilla vännen. Ae känns verkligen super, hoppas vi får gå en 145 till denna helg!


Fille 145

Här är filmen från idag på Fille! Han är så.. asså han kliver ju bara över haha. Tycker dock han har hoppat finare, men de tar vi i morgon! ;D Synd att han rev bara, kunde gott ha varit dubbelnolla när vi ändå höll på liksom! Onödigt liksom :D


Hihihihih

FInja först ut i 145, så hade inte riktigt kolalt avstånd, för alltså, jag kan gå avstånd, men ja måste kolla upp vad i helvete det betyder innan jag kan få ut något av det, och jag hade bråttom och ingen som var med så ja gjorde helt enkelt inte det, ananrs hade det räckt med att se EN ryttare så hade jag vetat vad jag skulle göra, men icke.

Så först backade jag lite till tvåan, tyckte faktiskt hon va lite seg upp men hade jag förebyggt det med lite mer tryck så hade det gått bättre! Det var ett räcke, sen hoppade hon fantastiskt fram tills 5an som var ett räcke på linje från fyran, och jag fick helt enkelt inte till avståndet, tog in ett galoppsprång för mycket, vilket hade gått om jag gjort de lite snabbare men nae, så kom n ära och hon rev, helt mitt jävla fel, sjukt klantigt!

Sen hoppade hon verkligen fantastiskt resten :) Filmen kommer sen, bästa Finja, så jävla fin!

Sen vare Filles tur, han hade värsta galoppen, sjukt lugnt o harmoniskt o nästan segt haha, inne oå banan va galoppen likadan o ja fick ont i magen o mådde illa så ja gav fan i typ allt o lät honom vara, fast kombinerade ändå med mer ben än jag brukar, och han va nolla i grunden !!!!! och rev första i omhoppningen, jättesynd, klarade bägge kombinationerna o allt annat, så 4 fel i omhoppningen :D sjuuuukt kul! Bästa Fille, ibland slår han itll :D Måste säga att 140 nästan känns lågt på honom, vill upp i 150 för o ha något o göra typ, 145 är lagom och 140 känns litet på honom, haha.

Can't make you

Bästa Zwiggy! Hon var skuttihopp- på tårna idag, sparkade helvilt med bakbenen när hon inte fick gå dit hon ville osv, haha, söt. Men hon hoppade vädligt bra på banan, men va helt enkelt lite väl på liksom, till tvåan så va hon dööpigg o ja fick aldrig tillbaka henne liksom så hon petade den, av ren energi egentligen haha, sen hoppade hon super banan igenom men rev sista hindret också. Bryr mig inte så mycket, hon hoppar så jävla fint o de är mest att hon msåte ut på banorna igen nu haha. Ska bli kul o se henne i 140 på lördag! :D

Nu är det en hel jävla 135a till innan 145an, det är typ 90 starter i den så HEH kul. Då är iaf Finja somagt först och Fille mot slutet, så de blir intressant. Varit ute o gått med Finjaninja o hon är bäst, så är det bara. Ska ta ut henne i tid så hon får komma igång i kroppen ordentligt innan den läskiga internationella 145 debuten.. Ska vi betta fel? ja tror faktiskt vi komemr runt på 12 fel. Max. Men vi får se, kommer väl gå åt skogen bara för jag säger så! Haha. men 8 eller 12 fel tror jag! :D

Orkar itnel ägga upp bilder, sorry!

We can go home

Så, Olle och Znuten klara!

Olle fick ett pet och ett stopp, men var faktiskt jättefin!

Znuten hoppade bättre än någonsin men rev två.. Väldigt synd faktiskt, först rev hon tvåan som var ett räcke, kände redan galoppsprången innana tt hon inte skulle komma upp i luften, skulle ha backat av lite mer menmen. Sen av hon jättefin fram tills sista hindret som var en kombination och då rev hon utsprånget. Lite okänslig var hon där men jaja! Jättenöjd ändå!

Så nu packade vi in Olle och henne i trailern så får dom åka hem o gå ut i hagen! Zwiggy fille och finja är då kvar nu och vi ska snart besiktiga Fille och Zwiggy, sen är we good to go!

Jag startar först med FInja i 145 och nästan sist med Fille, elelr typ. Så följ mig på exquipe om ni vill se om jag överlever debuten eller inte ... haha usch :(

Ha det så bra.

hahah nu börjas det, stressen och det oändliga slitet!

5 hästar tvättade, Zwiggy och Znuten ridna, zwiggy var underbart fin! Allt putsat och nerpackat och Finja är "klippt", bara halva hästen gick o klippa typ.. haha nä men massa kvar vid halsen och huvudet som verkligen inte gick, hon höll på o skada sig alvarligt, hon hoppade in i ett element typ så hon fick ett djupt sår på benet, sen gick hon ner på knä flera gånger för hon hoppade runt så pass att hon halkade o gick nästan omkull osv, så vi fick helt enkelt ge upp, brutalt ful är hon haha! Jaja.

I morgon måste vi lämna gårdsplanen halv 7.... med 5 hästar.... skönt. Upp halv 5. Kom in för 5 minuter sen, haha. Och jag tror jag börjar bli sjuk IGEN, tredje gången denna månad.. halsen smärtar något enormt igen, idag var första dagen som det bara liksom var strävt och gjorde ont i halsen, utan att det smärtade hela tiden liksom, suck..

Nu ska jag platta håret och sen sova som utav helvetet.


So come on

Jag är bäst. Solade i drygt 1,5 timma och blev sådär lagom bränd, hela benen och armarna och mage och allt, bäst är jag, smått rött nu men blir brunt i morgon för jag har bästa huden i världen tiiep. Har inte tid att sola på hela helgen men på måndag igen då jävlar kör vi. Haha!

Ska rida Zwiggy och Znuten sen, men de blir inte förrän värmen avtagit något haha. Nu äre käk, seeya!


Here we are again

Så! Ridit Finja och Linda nu. Finja var magiskt fin, väldig tpigg och helt fantastisk, mjukade igenom henne ordentligt och sen galopperade vi en kort sväng ut i skogen, nice. Sen Linda, hon var väldigt duktig idag också! Väldiht lugn och harmonisk och relativt samarbetsvillig haha. Så nöjd är jag!

Nu är det shorts-mode och sen sola för första gången i år, jag hatar ju att sola, men tvingar migsjälv. 23 grade ri poolen har vi också, blir nog 25-26 mot eftermiddagen, fantastiskt! :D


Keeps turning

Morning!

Well, idag står det skrivet i min lilla bok att Finja ska gå i ridhuset, då tänkte jag rida henne lite med bett och graman för jag tycker att hon blir finare på hackamore dagen efter då, o hon ska ju tävla i morgon så de blir lysande. Fille tänkte jag köra i pessoan, Znuten ska ju bara mjukgöras idag, och Zwiggy ska ut och galoppera i skogen ordentligt. Inte så hon blir trött men vill länga på sprången och få henne att släppa på allt hon har, rider med glappande tyglar och låter henne springa, inte för fort men lååånga galoppsprång bara, har kommit på att det är ett vinnande koncept på henne. Och Linda ska gå i Ridhuset igen.

Det blir lysande, ska ut o börja nu innan det blir för varmt haha, Hejs!


Sadeln!

Har inte någon bättre bild för tillfället, men ungefär sådär ser den ut. Jag gillar den, men den slår absolut inte min butet, min butet är mycket skönare! Men vill ha perspektiv på min sits, det får jag med denna.

Några Zwiggypics från 120

Bilden ovan, haha, alla som ser mig tävla live, kan intyga att jag alltid är så jävla glad! Pratar med folk på läktaren, eller med Bella bakom kameran som på denna bild, skrattar när nåt händer, haha gud som när jag höll på o åka av på Zwiggy i 135 i söndags, skrattade verkligen högt, hahah. Jag älskar mitt tävlings-psyke, tycker faktiskt det är väldigt bra. Är sällan arg, men när jag är det så går det faktiskt aldrig ut över hästen, det är nog en av mina bättre egenskaper, faktiskt.

Step in

So!

varit o hälsat på Dina och hennes nya unge samt Challe!

Dina är en häst vi köpte som visade sig ha någon form av dödsångest vid ridning, hon ställde sig rakt upp och bara lade sig bakåt. Varje gång. Så hon fick bli mamma, och vi gav bort henne i utbyte mot första fölet! Och det är då Challe, eller Chini Con Careme som han heter. Ja, jag vet att det låter som maträtten Chili Con Carne, och det är själva grejen, Dina är efter Chinchin, därav Chini, och Challe är efter Careme, sen så finns det en känd kock som heter careme, så det är lysande från början till start, det bästa av allt är att jag kom på det aldeles själv, yep, jag är bäst.

Dinas nya unge såg riiiiktigt fin ut, Challe däremot, usch, han var riktigt mager och såg verkligen helt fallfärdig ut, nästan döende typ. Så vi ska ta hem honom snart så han får lite ordentligt foder och ltie Super-E och få äta lite mer! Men han har blivit sparkad på kinden typ så det ska kolals upp först, sen kommer han hem! Han såg verkligen förskräcklig ut stackarn, visst, ingen 1åring är vidare snygg, men de andra i hagen var verkligen vackra om man jämförde, så det blir nog bra att han får komma o äta upp sig lite.

Sen ska vi ju ta hem Carro också snart.. Men vi msåte få boxplats först. Så Rosa och Znuten måste säljas. Haha, ja.

Aja, har ridit Linda nu också, hon var jätteduktig faktiskt, lugnt och rytmisk. Men haha hon har liksom inga muskler kvar i rumpan eller nåt så det är bara o börja från grunden nu, väldigt omusklad är hon. Hon ska också få gå 110-120 ett ganska bra tag innan vi går upp i högre, så den mentala spärren släpper.

yep, nu ska jag snart ut o ta in hsätarna, skönt när dom kan gå ute så länge! :)


Your opinion

Till Tilda, Znuten är 168 ungefär :)


Har ridit Fille och Zwiggy nu. Zwiggy var dunderfin som vanligt, tredelat vanligt bett i ridhuset, ganska pigg visserligen så de blir eprfekt med ordentlig galopp i morgon och sen eventuellt tävling. Inte säkert att det gick att anmäla henne för klassen är stängd.. men vi får se.

Fille var tokig! Haha, gud så pigg han var. Gick i skogen på vanligt tvådelat och han tog tag i bettet och drog ner huvudet, fanns ingen chans i världen at tjag kunde såga upp honom eller nåt, men när jag väl fick upp huvudet så blev han jätte sprattlig och bockade och skuttade, haha, kunde itne sluta skratta, så jävla glad han var. Haha, snälla lugna stadiga Hubbabubba my ass, han är knäpp! :D Haha filleee

Ska rida Linda sen också. Tror vi ska o kolla på Challe idag, kul!


Glad you came

Morrn!

Todaaay så har jag skrivit att Fille ska gå i skogen, Finja ska vila och Zwiggy ska gå i ridhuset, haha. Rosa vilar ju tills på söndag som jag sa, Znuten ska bara skrittas idag så hon går bara i skritten,  och Finja ska vila så jag kan mjuka igenom henne i morgon.

Så de blir skitbra. Har typ åskat här för jag blev väckt av en hundjävel i sängen som va helt nervig o livrädd haha, ingen förbannade djur får vara i mitt rum så ja blev arg och va tvungen o gå upp vid 6 haha, så blev bara 5 timmars sömn, när jag äntligen hade värsta sovmorgon-tillfället o tjäna in alla förlorade sömn-timmar som gick åt i helgen haha. Damn, dumma hund.

Jaja, nu ska jag ut o börja rida tänkte jaaag, ciao!

Haha, här är en skön Zwiggy-bildserie, haha. Söt.
Haha typiskt Zwiggy. Nu var hon ändå väldigt duktig och slängde sig inte, men ändå haha! Hon ser något, inser att hon måste fly från landet, tvärstannar och slänger sig åt sidan, men inser sen att jag verkar rätt övertalande och säker påa tt de tinte är farligt, så hon går tillbak aigen och slår upp huvudet och sen fortsätter hon lugnt och fint igen, cphäst. <3

Let it go

Så!

Red Linda, hihi. Hon "går på" Equilizer nu som är typ ett... "lugnande" medel, nejdå, men det är en equistroprodukt som typ.. rundar av den värsta explosiviteten haha. Har börjat ge henne det pgav att hon är så jobbig o sätta igång. Det har verkligen blivit skillnad tyckte jag. Hon var lugn och trevlig att rida, travade bara idag, hon har gått i skritten i flera veckor därför kunde ajg börja trava direkt.

Hon var lugn och mjuk och härligt låg i formen när jag red vilket var skönt. Såfort jag kom utanför ridhuset så fickhon syn på nånting och satan i gatan hon flög rätt upp i luften och bokstavligen skenade och hoppade ända upp till stallet, haha, herregud, hysterisk är en korrekt beskrivning av det hon gjorde, sen lugnade hon ner sig och vi gick tillbaka och bara för det så skrittade vi ut längs vägen en sväng. Hon slängde sig typ två gånger till o började sprattla annars var hon rätt normal.

Haha, hon är betydligt värre än Zwiggy varit denna gång, rätt roande, hästanra börjar bli tråkiga nu när jag fått dom snälla, haha.

Har även kommit fram till att Rosa får vila tills helgen är slut. Hon har redan vilat flera dagar så de tre ridpass jag skulle hinna med innan torsdag skulle itne vara så givande, coh hon skulle få vila hela helgen igen, så kan lika gärna låta henne få sin vila nu.

Well, inget mer o skriva idag, återkommer i morgon, gonatt! Tack för alla kommentarer btw!

Kick 'em out

Nu har vi precit kommit hem efter att ha varit på kliniken med Znuten hos Joakim Mossenberg. Det var som tur var nte alls lika farligt som vi trodde. Hon var lite ojämn och väldigt spänd i ryggen precis bakom sadeln, satt fast lite och spänd i halsen osv. Men han lossade det mesta o knäckte igneom henne så nu ska hon skritta, mjukgöras och sen mjukgöras ännu lite mer och sen kan hon ändå tävla på torsdag! Ska bli spännande! Men det var skönt att han förstod vad jag menade och stöttade min åsikt angående vad som kännts fel, så det var bra!

Nu hoppas vi hon blir såld! Eller kvalar falsterbo, haha.

Nu ska jag rida Rosa och LINDA faktiskt! Ska komma igång med henne nu, hihi. Kuuul, Hejdå!


Take my word

Så. Fick spunk o har putsat alla tävlingsträns, skönt o ha det klart. Får mer och mer ångest inför faktumet att 5 hästar ska med på torsdag haha.. Vi får se om vi får till det, måste ha någon som kör trailern osv.

Angående kommentaren om teknikskydd, jag har två par, ett par Devoucox som jag haft länge, dom är bra men ger ingen massiv effekt, aldeles lagom typ. Sen har jag ett par nya veredus, dom är riktigt bra. Gav en på tok för stor effekt på Finja och hon slog nästan över, Fille syntes det stor skillnad på och likaså på Rosa. Så jag rekomenderar varmt Veredus skydden! :)

Tänk på att även hästar som hoppar som Finja och Linda, med extrema bakben, kan behöva teknikskydd. Vi har ju det på Linda för att hon ska vända runt istället för att bara veckla ut. Finja tränas med teknikskydd och tävlas utan, oftast är det tvärtom men hon får bättre höjd i sprången utan skyhdden om man "skrämt" henne lite innan med skydden på. Fille tävlar med teknikskydd, även Rosa. Mest för att, Rosa behöver inga egentligen, men hoppar något bättre med.


Zwiggy med Devoucouxskydden i helgen.

Make that face

Här är schemat för min del på NIHS nästa helg! På ett ungefär.
Torsdag: Olle 120, Znuten 130, Zwiggy 135, Finja 145 och Fille 145.
Fredag: Olle 120, Znuten 130, Finja 140 och Fille 140.
Lördag: (Om znuten inte kommer till final) Znuten 130, Zwiggy 140, Fille 140, Finja 145. Men 145an beror helt på om vi kommer till den finalen, så Finja ELLER Fille går den, om ens någon, men man kan ju hoppas.
Söndag: Bara Znuten 130 om hon kommer till final. Kommer hon till den så går hon inte på lördagen.

Känns skönt att gå upp i 140 på Zwiggy igen, hon ska nog inte gå höga klasser i Wierden, men det är ju ändå mycket högre där än här i sverige så lika bra att känna på höjden. Lika så med Finja, vill känna på det högre nu för i Wierden går hon nog inte högre än 140. Ska i vilket fall som helst bli riktigt roligt även denna helg, men liiiite körigt med 5 hästar på torsdag, men vi får se hur det går haha!Tack även till Anonyms kommentar angående Zwiggy, snällt. Gilalr dock itne jämförelsen du gjorde haha, ser max en likhet och det är möjligtvis typ huvudet framifrån och färgen. Annars nej, inte ett dugg. :) Zwiggy är mycket spänstigare och rörligare, bättre hållning osv, samt att hennes häst har mycket bättre framben än Zwiggy ;D Nope, inga likheter alls :D Men tack för det andra! haha :D

Ten years of this

Tack för flera jättefina kommentarer! Verkligen, riktigt kul o få så fin kritik av er. Tack!

Ridit Finja nu, satte upp ett räcke snett igenom på typ 90 cm, med tre galoppbommar framför, tre meter mellan dem och 2,5 meter mellan sista bommen och hindret. Sen ett räcke även det på 90 cm med markbom före och efter, 3 meter mellan hinder och bom på bägge sidor, och sen ett räcke utan bommar snett från spåret, då Finja haft svårt för de linjerna.

Gick helt okay, eller gick jättebra, hon är bäst. Kom på en väldigt bra sak under dagens pass som antagligen kommer hjälpa otroligt mycket i banhoppningen. Har ju som ajg skrev över haft lite svårt på Linjer med henne, tycker hon får korsgalopp o tycker hon vinglar osv, men ska sluta rida henne så mycket på själva linjen och istället bara rulla på i lätt sits och sen hålla i henne ltie mer de två-tre sista galoppsprången, upplevde att hon fokuserade mycket bättre och blev mycket jämnare då.

Så det var roligt. Får mycket nya känslor i nya sadeln (som jag ska visa bild på senare) och det tror jag är otroligt givande, iaf för mig som rider så pass många hästar ändå, få lite perspektiv på saker och ting.

jag förespråkar ju Butet och ridningen som den ger, det gör jag fortfarande, i en butet kommer du mycket närmre hästen och rider absolut mycket bättre på marken än i den nya jag köpt, det tycker jag fortfarande, men det säger ju sig självt att en butet inte ger samma hjälp under själva språnget, eftersm att den har mycket mindre stöd.

Och jag tycker fortfarande att jag har fått ut SJUUUKT mycket av att jag bara ridit i butet, fått egen balans och lärt mig det viktiga som folk som alltid ridit med stöd inte fått på samma sätt. Så nu när jag istället får hjälp under själva språnget så blir det helt plötsligt mycket lättare för mig att hitta balansen snabbare och hålla mig på plats.

Ungefär som att rida på vanligt bett, det är väldigt bra att kunna och otroligt givande när man väl kan rida hästarna på vanliga bett i alal situationer, men när manv äl sen betslar upp lite och hittar ett bett som apssar just din häst lite extra bra, så blir allt mycket bättre under själva hoppningen. Förstår ni likheten?

Om ni inte gör det så skit-fucking-samma, då har jag iaf försökt! :D Haha.


Där hoppar jag Znuten med nya sadeln, nu rev hon visserligen det hindret just, haha, men man ser klart och tydligt att jag är mycket mer tillbaka och itne slänger mig fram, detta blev mycket lättare i denan sadel, skänkeln är mer på plats osv. Och på Znuten har jag verkligen haft svårt att sitta still, det har varit i princip omöjligt flera gånger, då jag provat i psincip allt ifrån att slänga mig bakåt till att skjuta underskänkeln framåt på vissa ställen i språnget osv, det har itne gått, men de blev världens skillnad nu, vilket var kul!

Stick around

Morgon!

Back to vardagen igen, sköönt! Helt slut efter helgen, vilket slit det har varit, fem hundra gånger lugnare o bo kvar på plats faktiskt haha, men otroligt skönt att dom får komma hem o gå i hagen o rulla sig osv emellanåt, samt gå i skritten, så det var värt.

Idag ska bar Finja och Rosa gå. ROsa har haft en mini-vila för jag har inte hunnit rida henne under helgen. så hon har väl vilat i 4-5 dagar typ. Men idag ska hon få en lugn sväng i skogen.

Finja ska gå i ridhuset och jag ska sätta upp lite bom-övningar, typ små hinder med bommar innan osv. Sen ska hon vila i morgon och sen gå med bett i ridhuset på onsdag, så ska hon ju debutera 145 på torsdag! Sen går hon kval två som är en 140 på fredagen och sen går hon antagligen 145 på lördagen igen! Så trappar vi ner på höjden i Wierden om vi får komma dit.

Fille går antagligen hela nästa helg på NIHS också, 145 - 140 och 145. Eller 145 140 140. Vi får se. Så högt som möjligt haha. Vill verkligen ha mina två förbannade nollor nu.. Sjukt sugen på att starta 150 med honom, han kliver ju bara över 145, det måste ni ju hålla med om när ni ser honom hoppa haha.
Aja, ska ut o börja rida nu. Ska bli sjuks pännade o se hur nya sadeln ligger på Rosa! Kommer kort på sadeln sen så ni får veta lite mer vad jag köpt för något! :)

Dagens 20felare

Haha! Tänker faktiskt ändå dela med mig av dagens Fille-ritt, trots felen. Vet att många inte delar med sig av skit-rundor men vafan, jag vet vad jag gör fle och jag kan ta det, och istället förbättra det.

Grejen är att första felen syns inte vad som händer, jag kommer perfekt in i den orangea kombinationen men han drar till vänster och jag var riktigt nära att riva hinderstöden med benet IGEN, men missade den, och rev bara bommarna istället -.- så himla onödigt, så ja tänker inte ta på mig de två första felen. Sen är han fin fram tills trekombinationen då ja ligger skitstort men agerar för jävla sent och de tär så sjukt dåligt av mig, sopa är jag, ett sop-beslut haha, så tar tag i honom innan o hamnar såklart rätt i skiten och de får ja verkligen skylla migsjälv för. Sen hoppar han bra på b o sen hjälper jag ohnom inte till C och då river han pgav det istället. Sen hoppar han döfint tills vattnet där han trampar i med bara några cm. Bajs!

Jaja, tycker inte det är en 20-fels runda där hinder efter hinder faller, utan det är egentligen en stor miss och en tränings-miss, samt vattnet där ja får jaga på lite mer hädanefter för o komma över haha.

Han hoppar sjukt lätt över alla hinder iaf och känns jävligt självklar på höjden, vissa var maxade annars tyckte jag ändå inte det var sådär fruktansvärt högt. Typ ingenting mot den i drammen haha.

Bästa Fille!


Dagens Znut

Tackar så hjärtligt för Elins kommentar! Tack!

Bjuder sen på Znutens runda från idag. Hon börjar bli så himla fin, men som ni kanske ser så är hon väldigt stark idag, detta pgav att hon var ite trött, därav krävdes det lite mer ridning framåt och då blev hon lite starkare. Men fin ändå, lätt upp i luften och jämna luftiga språng nu. Skitpet, hon blev lite platt liksom, skulel tagit tillbaka henen lite mer och sen lättat. Jaja! Shit happens! Är nöjd iaf! :)


Phew

Gudars så trött jag är nu haha.

Dagen har varit superbra, Znuten var somsagt sjukt duktig, sen var det Zwiggy och hon var riiiktigt fin och fick bara ett nedslag i 135. Helt mitt fel men annars var hon klockren, förutom när jag höll på o ramla av! Hahaha, ser jättekul ut, ni kommer få se på filmen! Hahaha.

Sen Fille, 145, blir så frustrerad, han var inte i närheten av EN enda jävla bom på några hinder förrän vi kom till första kombinationen, då drar han till vänster igen och river både A och B, denna gång kom jag helt perfekt in, men han drar till vänster och plockar bägge, tar faktiskt inte på mig det. Sen är han klockren fram tills trekombinationen, och där var det helt mitt fel, men jag låg så sjukt stort, så ja kuuunde itne trycka av honom, så fick ta i honom och de blev knasigt ändå. Men det var helt mitt fel. Sen trampade han i vattengraven -.- Så jag är lite sur, eller jag tycker det är tråkigt att han får så mycket fel när han är så sjuuukt fin. Alltså han kliver verkligen över hindrena, anstränger sig knappt, har läääätt kapacitet för 150+

Här är filmen från 135an med Zwiggy!


130 klar

Förlåt för mina rubriker men ahr noll fantasi för det är för jävla varmt här!

Znuten har hoppat nu, gud så duktig hon är verkligen. Honv ar trött idag, kändes tydligt då hon blev mycket starkare, och hon hoppade helt fantastiskt men fick ett skitpet igen. Jaja, kvalar vi så kvalar vi, annars känns det väldigt säkert att hon är så säker och duktig i alla 130, går ju liksom aldrig dåligt!

Bästa lilla tjejen, underbart positiv är hon verkligen. Mitt fel var det idag också, ingen tabbe på något sätt men skulle kanske tagit tillbaka liiiiite lite mer framför, jaja.

Snart är det Zwiggy, elelr snart o snart, klassen börjar om 40 minuter och sen är vi ganska långt ner. Men de blir bra! Lång dag I guess. Hade bra sålänge!


Go!

Nu kör vi, snart packar vi in 4 hästar i lastbilen igen och kör en heldag!

120, 130, 135 och 145 ska hoppas. 3 hästar ska knoppas nu och Fille ska tvättas, måste skynda mig på Ciao!
Har huuur mycket bilder som helst från tor & fredag, lägger upp allt när jag kan!

Going nowhere

Shit va vi sliter haha! Som djur, typ.

Såfort vi kom hem så åkte hästarna som vilat idag i skritten och sen va de hö som skulle fixas o morötter och kraftfoder och betfor som skulle sättas och sen har jag tvättat tre hästar från topp till tå, Johanna klipper Fille och sen ska jag tvätta även honom. Men kanske gör det i morgon.

I morgon är det åter igen fyra jävla hästar som ska med till Norrköping Horse Show, haha. Olle, Fille, Zwiggy och Znuten.

Olle går först 120, sen går Znuten 130, sen går Zwiggy 135 och sen går Fille 145! Riktigt roligt ska allt bli, eftersom att jag har köpt ny sadel, eheheh, så den ska Znuten få skutta i, sen b lir det kul o se Zwiggy hoppa lite högre än vad hon hoppat på många månader och Fille är det ju alltid kul att hoppa 145 på, så det blir lysande. Sen kommer den 145an kännas jätteliten om man jämför med Norge, den var massiv! Men de ska bli svinkul!

Nästa helg så vet jag inte exakt vad som ska gå, ja vet att jag debuterar 145 på Finja redan på torsdagen eller fredagen, kommer inte ihåg vilken dag, men någon av dem, och den klassen får även Fille gå. Sen vet vi inte om han får gå även någon mer 140, men antagligen! Letar ju nollor nu! :D

Nu ska vi käka hembakad Pizza, och sen min fantastiska fruktsallad!

Gonatt! :D


16 fel

Här är Filles runda från idag! Jag har inga problem med att lägga ut detta trots det hemska resultatet, för ajg vet vad som hände och jag vet vad man ska öva på, det ger INGENTING att ens tycka det var tråkigt, bättre att vara glad och gå igenom vad som hände och fokusera på vad som ska göras bättre.

Ska berätta lite mer ikväll antagligen om Fille och vad som händer, till sdess, här hans runda från idag, tycker han hoppar rätt fantastiskt på dem han inte river, fr o va fille alltså! :) Lydig är han med!


Blä

Nää nu är jag sur igen. Fille är så JÄVLA fin, men in i första kombinationen var det mitt fel, ja grejjade aldeles för mycket så han rev, sen blev de så trångt till b så han rev där med, ajg tar på mig bägge. Sen vare en till kombination på hinder nr 8, där drar han till vänster igen och jag gör egentligen inget fel utan båda bommarna verkligen ruuuullar ner, det var mest synd faktiskt.

Annars är han inte i en bom på hela banan, sjukt fint hoppar han och han känns verkligen superfräsh o megafin!

Så blir kul o gå in i 145an i morgon, men det är så synd att han får mer fel än han är värd liksom. Jaja, jag får ju världens rutin på denna häst så jag är glad ändå!

Världens skillnad!

Här är filmen på znuten ifrån igår. Ofantlig skillnad på hennes språng, är helt förvånad! Så sjukt bra hon hoppar om man jämför, hon vecklar ju nästan ut bakbenen!

Riktigt roligt att det går åt det hållet nu, nu borde hon ju bli såld :)

Sen tycker jag hon är otroligt försiktig faktiskt, hon är inte i en bom förutom den skitbommen hon river. Kolla noga hur jag ändå försöker hjälpa henne, tar tillbaka direkt innan o sätter tillbaka henne o kommer itne alls stort in och stör henne ändå inte i kombinationen, och ÄNDÅ åker bomjäveln ner, sånt stör jag mig lit epå för jag tyckte jag gjorde rätt.. Jaja, väldigt synd att hon rev banans lägsta hinder haha, annars är hon ju klockren i 130! Förhoppningsvis kan vi debutera 135 snart.


Sadel Tillsalu

Skriver lite mer om Sadeln som jag har tillsalu nu! Det är en butet, kåporna är typ.. 2,5 eller nåt sånt. Antar att det är en 17tum haha, och hör av er om ni är intresserade så kan vi diskutera pris :)

Den är verkligen HUR skön som helst, och det känns i hjärtat att sälja den men jag har redan en butet och vill variera mig lite och ska köpa en lite annorlunda sadel. Men den är skönare än bägge dom två egentligen, den är verkligen fantastisk, den är sååå mjuk, underbart inriden och i fint skick! Ligger bra på alla hsätar jag lagt den på, kan behöva lyftas upp bak vad jag upplevt det, men det är mest på Fille och Linda som har massiva mankar.

Let me know om ni vill ha sveriges skönaste sadel! Ska försöka fixa nya bilder som jag kan skicka till er om ni är intresserade.


Zwiggybitch

Här är filmen från igår på Zwiggy. Det är alltså 130, och en A0a.

Synd att man inte riktigt ser trean, där tog jag världens sväng av någon anledning, haha, sen river hon fyran, väldigt synd, inte kommit fram till exakt avd jag gjorde fel för att hon skulle riva där men det spelar ingen större roll. Sen kan ni notera att ajg går på tre galoppsprång på linjen, jag var säker på det redan från starten av klassen att jag skulle behöva göra sådär för jag skulle aldrig få in tre och inte riva ut ur linjen, alla hade fått väldigt väldigt kort på Fyra och min häst är dels olydig niu och väldigt storgalopperad. Så vi körde på tre och det gick lysande.

Sen, åh jag blir så jävla förbannad. Mamma som kommenterar typ " Där SER NI att det inte var bra o göra sådär" eftersoma tt ajg river hindret efter, SER DET UT SOM ETT FÖLJD-NEDSLAG ELLER? asså få saker gör mig så irriterad som folk som har starka åsikter om varför det blir fel när dom har så förbannat jävla fel själva. Blä, så total-ignorera henne.

Ett galoppsprång innan den oxern så tvärstannar hon till o börjar smita åt sidan så de förstör en hel del så vi hamnar mitt i hindret, ett följd-nedslag hade varit om jag itne fick stopp på henne elelr nåt sånt trams, så nej mamma, det var inte pgav att jag tog bort ett galoppsprång på linjen, herregud.

Aja, sen var hon duktig, hoppade fint genom trekombinationen och några hinder till fick hon bra språng på, men i morgon ska jag rida mer sansat, absolut.


Hänger min hatt

Morrn!

Idag är det faktiskt bara Fille som ska gå! Skööönt! Så vi kommer inte åka förrän mot eftermiddagen eftersom att han går sista klassen och igår så började den kl 7 haha.

Såå idag ska jag prova "nya" sadeln på Rosa och Finja, ska putsa grejjer, och försöka bli lite frisk.

Jag har fått typ en miljon blåsor, nivet såna blåsor i munnen som gör sjukt ont, fast jag har fått dom bakom tungan ungefär, om jag rör på tungan mer än vanligt så känns det soma tt den ska slitas där från roten, kan inte öpna munnen stort och måste prata med väääldigt tunn röst för att det inte ska göra ont. Yep, fortfarande synd om mig.

Anyway, så det är en chill dag. Och till den som undrade vad jag ska ha för buteten, jag är inte helt hundra.. Om du är intresserad kan du kanske skriva till mig på FB istället? Cornelia Rylen heter jag om ni missat det, haha.

Nu ska jag ner o äta frukost, Ha en bra dag!


Dagens stjärna

..den går ju till Fille!

Men ni skulle sett honom på framrid/hoppningen, gosh. Först kom det tre fordon för o sladda, platta och vattna och han fick spelet, asså han studdsa som en ponny som inte sett gräs på 5 år och som någon satt eld i baken på. Språng gjorde han och han va allmänt knäpp, till slut lugnade han ner sig lite men då va underlaget helt plötsligt förstört på framhopp så hoppade aldrig något högt, men kändes bra ändå.

Juste, red i en ny sadel, vi lånade en Equipe som vi FÖRHOPPNIGNSVIS kan köpa, och sälja en av mina buteter, någon intresserad?  Den kändes fantastiskt bra och min sits blev hundra gånger bättre i hindersammanhang på just fille, kom tillbaka MYCKET snabbare efter hindrena vilket var skitbra.

Anyway, han hopapde fint banan igenom, sen var det en räcke räcke kombination och de blev lite kort och jag tog tag i honom lite precis innan B-hindret och peta med spöet så han rev haha.. SKIT. Annars var han lysande förutom EN annan bom som han va i, bästa Fille. Kom ändå sexa på det, så resten av deltagarna var väl sådär idag tydligen, o de va ändå 60 starter. Måste då tillägga att jag inte alls tyckte det var något ovanlgit högt, de flesta av hindrena var inte maxade och några större jätte-svårigheter var det väl inte, men jaja, skit samma, kul o va SM kvalad med honom äntligen! Tror jag behöver två nollor för 150-kval dock så vi satsar på det nu ;D

Här är filmen på hubbabubba!


Snabb

Uppdaterar lite snabbt fö rvi ska preciss åka hem (!!) kvart i nio är klockan o vi va här kvart över 8 i morse. Kul. Anyway, Fille skitpetade ett i 140 men kom sexa!!! sjukt kul, SM kvalad osv! Bästa hästen, han var SJUUUKT fin verkligen, kändes riktigt jävla bra!

Zwiggy tittade till som saatan på ett hinder o tänkte stanna så hon hoppa rätt in i de o rev, o sen ett skitpet, annars hoppade hon bättre än någonsin! Underbart. Nu är vi påväg hem och hinner inte rida någon häst idag heller tyvärr. Haha, så ja, hörs sen med filmer osv! :D

Just go with it

Znuten och Olle klara nu!

Olle var fin men ett ner, och Znuten var SÅÅ fin, men ett jävla skitpet, sååå synd verkligen den rullade ner, men hon har aldrig hoppat så bra förut! Så jag är väldigt nöjd men det var surt när det var så onödigt! Jag ångrar sällan nedslag för i princip alltid är det jag som gör fel, men nu verkligen tänkte jag igenom mina beslut och gjorde helt rätt och ändå åkte den ner s det var synd. Fina Znuten!

Snart äre Zwiggys tur i 130! :D Sen Fille 140!


Cut the curtains

Sådär. Nu ska jag sova. Aldrig haft såhär ont i halsen förut, haha, herregud. Måste liksom hålla i något varje gång jag sväljer för o inte typ ramla av smärta. Helt galet verkligen! Vill tacka Kimberly jättemycket för bilder, kommer publicera dom i morgon eller någon annan dag antagligen, för jag orkar verkligen inte nu, men tack!

I morgon är det 4 hästar som packas in i lastbilen, Fille, Zwiggy, Znuten och Olle. Olle ska gå 120, Znuten 130, även Zwiggy 130, och Fille 140. Så det blir intressant! Ska nog lämna in kvalpapprena för Znuten i morgon med och hoppas på det bästa!

Åja, nu ska jag somsagt sova, upp halv 6 i morgon tänkte jag, Gonatt!

Denna bild är tagen av Kim! Förresten Kim, så vet jag inte tiderna i morgon riktigt, skriver här istället för att svara på mail, vi kommer vara där straxt efter 8 och jag lär väl rida första hästen vid.. nae jag vet faktiskt inte, samma tid som idag ungefär antar jag, runt 10-11 kanske. Men har faktiskt väldigt dålig koll i morgon! :)

<3

Zwiggyyy <3

Gabriella Mannerson (länk) som tagit bilderna, snor resten av dig i morgon, bara så du vet.

Har ändrat filmen på Olle nu förresten, den är inte privat längre, förlåt haha.Sen har vi de mindre vackra bilderna ;D


Bilden ovan visar en klassisk avsaktning ala Zwiggy-style, ja säger väldigt kort och tunnt "ptrr" och hon sätter direkt ner två ben i marken, böjer på nacken och saktar av från galopp, haha!

Haha, hoppas man ser, jag log hela vägen! :D Ni får zooma in lite så ser ni hur glad jag ser ut haha!

Film Olle

Här är då filmen från Olle idag. Det är alltså inte jag som rider utan Johanna. Men det är våran häst! :)

Han var som ni ser riktigt seg på vissa ställen, soppan bara tog slut liksom! Haha. Förhoppningsvis är han mer på G i morgon! :)


Film Znuten

Här är då filmen från 130 idag! Underbart att kunna lägga upp filmerna samma dag hihihihihih, lyx.

Anyway, hon var duktig, faktiskt väldigt tittig, aldrig hänt förut, man ser på ettan så hoppar hon till innan så ja får ta bort ett galoppsprång för hon förstörde min distans, därför jag backar lite innan där haha, och sen blev hon vinglig i första kombinationen men vi grejade det men i allmänhet tycker jag hon hoppar väldigt lätt och fint för o va Znuten! Nu blir hon nog såld snart, men kvalar vi falsterbo så vore det ju roligt att rida det först! Men hoppas hon blir såld!

Till Kajsa som undrade om man bara behöver 2 nollor, det är möjligt! jag har faktiskt ingen aning, sa 3 nollor av ren reflex för det är vad 5åringarna ska ha, tror jag :) Men du kan ha rätt! :D

Kommentera vad ni tycker!


Film Zwiggy

Bästa Zwiggy! Klart hon inte hoppar fantastiskt på så små hinder men tycker ändå hon hoppar bättre än vanligt, tror detta tyder på att hon är fräsh, kolla frambenen dom kommer aldrig bli perfekta men dom har ju varit sämre! Hihi hon va pigg, men ändå inte hysterisk, tycke rjag sköter det rätt lugnt och stilla också, hih. Bästa Zwiggy, notera att jag klappar henne efter att jag river där i svängen, grönt hinder, hon är bäst, skrattade genom hela banan, det var så himla kul o äntligen vara tillbaka! :D

Bättre kvalitet nu va? ;D Ny kamera! Kommentera vad ni tycker förresten!


Förresten..

Om det var någon som fotade på Norrköping Horse show idag, så kan ni kanske Maila mig? Vore jättekul! Maila till Cooorre@live.se :)

Everything I had

Först svarar jag på en kommentar, angående Linda, hon har haft lite vila pgav en vrickning, hon är så förbannat ömtålig i sina töntiga ben. Men vi ska sätta igång henne nu och det handlar bara om att jag är sjuk och vi itne har haft tiden de senaste dagarna, ananrs skulle vi redan börjat, därför jag itne skrivit om henne! :)


Hemma från NHS nu, Olle var riktigt fin i 120 med Johanna men blev riktigt seg på flera ställen, Johanna kämpade faktiskt så absolut bra någon kunde göra, o han va felfri tills sista hindret som var en kombination där han tvärt stannade på A, sen hoppade han fint, riktigt surt!

Znuten var NOLLA i sin 3e 130! :D Och vi hade lämnat in kval-papprena innan så nu är det bara två nollor kvar till falsterbo! Riktigt riktigt roligt, starkt gjort av henne faktiskt! :)

Zwiggy va helknäpp på framhopp, slängde sig en miljard gånger från kortsidan i början men hoppade det lilla krysset säkert 20 gånger o sen börja hon lugna ner sig, haha. Inne på banan var hon riktigt fint och hoppade kalasbra även om hindrena va pyttesmå! Kändes ändå relativt kontrollerat trots att hon var pigg, o fick ett skitpet i omhoppningen som verkligen totalt var mitt fel! tog tag lite i henne innan och vände i luften, största och mest onödiga missen på länge! Så hon rev frambommen med bak liksom, onödigt, annars var hon riktigt fint med ovanligt bra frambensteknik, så jag är sjukt nöjd eftersom att hon inte gått på utebana på över ett halvår haha. I morgon ska hon gå 130 och de ska bli roligt! Nästan sugen på 140 men vi tar det lugnt nu ;D haha.

Uppdaterar mer sen!

Best in the backseat

Red Zwiggy, hon var pigg, men underbar som vanligt. Så har jag putsat i princip allt, Znuten är klippt( och SKITSNYGG, hon fick en GRYMT cool färg!) och alla är tvättade. Så det mest aär klart, i morgon ska dom knoppas haha och vi åker 8, kul. Tre hästar att knoppa innan dess ;D

Vi har iaf två dagboxar så dom får turas om lite, och så tar vi ju lastbilen eftersom att vi har tre hästar med. Roligare blir det på fredag då vi har 4! :D Haha. Jaja, nu ska jag duscha o sen sova så fort jag kan typ. Gonatt! :D

är det någon som kommer dit i morgon? :)

Klicka på bilden

...klicka på bilden så kommer ni till annonsen som jag nyss la ut på Znuten. :)

I don't want to

YEEES, PENCILIN <333 Fast inte för halsfluss, utan för öroninflammation xD Måste kolla när ja äter osv nu, för ja ska äta två piller 1 timma innan måltid (väldigt konstigt) eller 2 timmar efter, i 5 dagar. Låter lustigt, men jaja. Det viktiga är att jag fick mina piller hihi och blir frisk!

Nu ska ja ut o släppa ut stackars Olle som står inne efter att ha blivit skodd, sen ska jag allt eftersom rida Zwiggy! :D Hade bra so long, hejdå!


Tried to believe

Sådääärja!

FIck ca två timmars sömn efter att ha suttit o kollat på halvdana komediserier hela natten, haha. Eftersom att jag åt mina livs första natt-mackor för o lindr ahalsen mitt i natten så åt jag Ben & Jerrys till frukost. Värt. Gick ut o släppte ut lite hästar i skritten o hagen osv, och ska snart ut igen och släppa ut de sista.

Klockan kvart i 3 ska jag till vårdcentralen och bli "undersökt", jag hatar undersökningar mer än döden, typ, så de blir lite svårt att prioritera där, men halsen är nog ändå värst av allt så man kan ju hoppas.

Ni vet att man ska ha våt-varma lök-omslag när man har öroninflammation va? Hade det på igårkväll och hela natten och det är helt borta nu. Kommer kanske tillbaka vad vet jag men vafan liksom, är ju rätt galet, tog bort all smärta också förutom inatt då de började göra ont igen haha.

Idag ska jag försöka rida Zwiggy, hon behöver galopperas ut i skogen, och jag ska be Johanna att longera Znuten och eventuellt kanske rida henne. Om hon hinner så ska jag fråga snällt om hon vill rida Fille lite också, fast annars kan han vila idag med och bara ridas i morgon. Han ska nämligen inte tävla på torsdag för de typ fanns ingen 140 då? Utan bara 135? Så de får inte han gå, utan han får gå 140 på fredag och lördag och förhoppningsvis 145 på söndag, skulle inte betta på det men hoppas kan man ju haha.

Så i morgon går Olle 120, Znuten 130 och Zwiggy 120. Zwiggys första tävling på väldigt länge nu så tycker det känns bra att bara gå in i en 120 istället för 130 direkt. Sen får hon ju gå 130 på fredagen och 135 på söndagen tror jag. Znuten går 130 hela helgen och Olle går 120 hela helgen.

Ska bli svinkul o ja ska bli frisk nu. Men först ska jag ut o släppa ut hästar, Hejdå! :D


Let me know

03:38 är klockan och jag sitter uppe för smärtan är olidlig överallt just nu. Öronen skriker och halsen vill jag inte prata om. Asså att inte kunna sova pgav att ha ont måste väl ändå va en av de värre sakerna som finns. För när man väl bara vill sova så är det en rätt stark "känsla" på nåt sätt, haha. Fy.

Så ska sitta här och inte göra så mycket tills de börjar ljusna ute. Ville bara säga att det åter igen är synd om mig.

Buhuhuh

Nu är det mer synd om mig. Känner att jag nämnt det förut men faktiskt! Precis för någon halvtimma sen så började örat smärta något fruktansvärt, inuti skiten och ner mot hakan, gör verkligen ont, så jag ahr åkt på öroninflamation också. Kul. halsfluss och öroninflamation. Förhoppningsvis är det en vaxproppjävel eller nåt men skulle inte tippa på det.

Ska försöka kirra pencilin så fort som möjligt, måste väl åka på nån form av undersökning då också, fuuuuu...dge.

Hoppträningen på Finja gick super. Hon var ritigt duktig och Peter påpekade några saker som jag gjorde fel, finally, känns super att hitta något som jag faktiskt gjort några gånger i rad nu som jag kan göra något åt! Kände av det i Norge och han sa vad det var och jag kunde lösa det och veta vad jag gjorde! Perfekt :D

Sen red jag nyss Rosa på banan och hon var rätt fin, spelade in markarbetesfilm som man kan visa till köpare osv, vi har ny kamera (!!!!!!) så ska försööööka få över filmerna från både träningen och på rosa. Men har inte lyckats än haha, men ja, de kommer.

Någon frågade om padden på bilden då ja rider Zwiggy btw, det är typ en rätt tjock padd som anpassar sig väldigt fint efter sadel och häst så jag tycker den är superbra för dne blir mjuk o tar ändå inte upp onödig plats eftersom att den sjunker in där man vill att den ska sjunka in liksom, får dom flesta sadlar att ligga bra! :)


No tomorrow

Mojjon!

Idag ska Fille få skogen, Rosa och Znuten ridhuset, Zwiggy ska vila och FInja ska förhoppningsvis träna för Markne.

Är väl lagom glad angående halsflussen, men jag är inte helt hundra på att det är det, mina halsmandlar är enorma, dom känns liksom utifrån halsen, och kollar man ner i halsen så är dom supersized och med vita prickar på, men det vill jag inte tänka på för det vita är typ var.. och det får jag panik av, så fy. Och jag har haft lite feber och det har jag antagligen fortfarande, och jag är allmänt sjuk liksom haha. Men i dag just nu så dör jag inte när jag sväljer, det gör jätteont men jag avlider inte liksom, så ja ifrågasätter lite. Man kan ju hoppas att man slipper. Älskar hur mina halsfluss-symptomer tar upp halva min blogg, men det är fan rätt.

Haha, ska ut o putsa grejer nu! Göra rent allt, släppa ut Finja i skritten och sen låta henne gå i hagen någon timma eller tvä innan ja tar in henne o tvättar henne.

Såå, hejdå :D Have a good one!


Tell me what it is

Ridit Olle och Znuten, gick väl halvbra, vi mötte kossor = jag blev livrädd och valde att springa därifrån. Dagens citat var väl ändå, "Johanna: Cornelia, dom är lika rädda för dig som du är för dom! Jag: NEJ, jag GARANTERAR dig att jag är BETYDLIGT mer rädd för dom än vad dom är för mig." Fullt jävla jätteseriöst haha. Gud. Sen valde Znuten att springa rakt fram medans Olle sprang höger så hon blev förvirrad och rädd när hon inte såg olle, så de blev lite... roligt. Annars gick det bra, olle är så FIN!

Förövrigt så har jag kommit fram till att jag har halsfluss. Så det är faktiskt synd om mig på riktigt nu. Så ska sova tills typ ... så länge ja kan i morgon, för o sen fixa Finjas grejer till tränignen o tvätta henne ordentligt o se om ja hinner rida någon häst innan. Men ska prioritera sömn, borde gå o sova bort skiten.. orkar itne gå till nåt typ.. sjukhus? lasarett haha! Blä. Gonatt.


I am weak

Ellen kommenterade: "Asså de två verkar ju vara två pantade blondinskallar som inte fattar någonting. Jag ska inte säga att jag är bäst, absolut inte, men till och med jag som aldrig startat klasser på denna nivå kan ju se anledningen till varför felen kommer! Och de ooo hästen hoppade lågt och där drog den inte upp frambenen. Whaaat? En gång sa den ena "Oooo hon har verkligen betslat upp denna hästen rejält, vad är det för något, ser inte riktigt hmm?" Den andra svarar "det är ett hackamore, ett skarpt bett!!!" ..........."

Haha! Typ, nu tror ja att ja  spolade förbi exakt när hon sa det om bettet, men jag såg en som red på ett längre hackamore, och det är väldigt skarpt, bara så du inte missuppfattar :) Tror nog dom vet lite om det ena och det andra men dom framstår som ganska småkorkade blondiner som du säger haha, eftersom att dom kryper runt allt negativt istället för o bara säga vad som bör sägas! :D

haha, kan som ni ser inte riktigt släppa kommentatorerna från falun där. Dom är säkert einsteins annars, men just där så kunde dom gott klämt in lite smarthet här och var.
Ridit Fille nu, han är så förbannat fin, bästa hästen. Han blev trött, och så var han skitig, och jag stod inte ut så ja schamponera in hela hästen o tvätta av honom efteråt, haha, han blev skitig direkt igen men ja.. tacksamt med vita hästar.

Snart kommer Johanna och då ska vi ta en lugn tur i skogen, men vi byter hästar så ja rider Olle och hon Znuten. Anledningen till det är att jag vill att Znuten ska få annan ridning än min om hon ska kunna säljas, för det är typ ingen som "kan" rida henne har vi märkt, men hon måste väl vänja sig, sålänge jag inte kan hitta det exakta problemet och lösa det.

That's no lie

Har så himla ytterst förbannat svårt för kommentarer på hopptävlingar, alltså sändningar, kanske inte de allra största, så som Lotta osv, men kollade på den från Falun, 140n, haha, såfort en häst river, trots att ryttaren rider ganska uppenbart dåligt till det hindret eller kanske helt enkelt i allmänhet, så är det bara "där lyfte hästen itne på frambenen ordentligt" eller "hästen hoppade inte högt nog", jag har visserligen full förståelse för att dom itne kan sitta och säga vad ryttarna gör fel, fullt ut förstår jag det, men då kan dom bara vara tysta, dethär med att få det att låta som att hästen gör fel har jag så otroligt svårt för haha, hästen gör inte fel, någonsin. Allt har en jävla anledning haha.

Blä ja orkar inte. Somsagt så kan dom såklart inte ens antyda att ryttaren gör fel, förstår hur det skulle låta också, men anledningen till att dom har kommentatorer är väl för att de något mer okunniga människorna ska förstå lite mer, och allt dom hör är ju hästen gör ditten och datten, tycker på nåt sätt att de sänder lite fel budskap haha. Äsch, så jävla farligt är det inte, men var tvungen o få ut lite vrede hihi.

Inget är någonsin hästens fel. Någonstans, antingen där och då eller sedan tidigare, så är felet ryttarens eller människans. Punkt!

Nu ska ja ut o rida Filleboi! :D

Never let you go

Ridit Rosa, Finja och Zwiggy nu.

Först Rosa, skogen, lite öörnöörn-galopp och ltie klättring för hennes del, hon kändes superpigg o kul, de va bra!

Sen Finja, gick i ridhuset, red på ett tredelat lite tjockare bett och för första gången någonsin satte jag på graman på bett. Satan i gatan alltså. Hade den såklart väldigt väldigt löst och tog det otroligt mjukt med den för att hon itne skulle bli rädd eller något, men hästen tog inte upp huvudet en enda gång, inte ens i avsaktningar eller minskningar. Hon vevade inte ens med nåt bakben en enda gång. Hon gick i förvänd galopp åt båda hållen och var allmänt jävla otroligt fin, hon har aldrig varit så fin på bett, om ens på hackamore. Så det är nog skitbra inför i morgon!

Kommer rida på det oftare nu, så hon vänjer sig! Är nog riktigt riktigt bra, förhoppningsvis kan man sätta på graman på bett när man trimmar på tävlingar också, vore super! Världens bästa finja.

Sen red jag Zwiggy i skogen, och alltså sadel-bytet är guld värt för de är en helt annan häst typ, hon rör sig helt otroligt, det är verkligen en fröjd att sitta på henne oavsett vad man gör. Lät henne galoppera på längs lite vägar och sen klättrade vi ganska ordentligt. Vill itne ta det för hårt för hon har ju inte varit igång allt för länge och ska gå hela helgen, men ändå, världens bästa Zwiggy.

Haha, Finja och Zwiggy är verkligen fantastiska. Har sv årt att tänka mig att jag någonsin kommer göra mig av med någon av dem. Finja är det ju bestämt att hon ska få bo kvar här, och jag tror det lutar åt det med Zwiggy med.


Familiar places

God morgon!

Uppe lite tidigare idag, för ska finally få lite fart på ridningen, va otroligt trött igår. Är fortfarande sjuk idag though, aldrig haft såhär ont i halsen, blä.

Finja och Fille ska gå i ridhuset. båda ska bara mjukas igenom, Finja ska gå på bett. I morgon ska hon nämligen tränas för Markne, förhoppningsvis. Zwiggy, Znuten och Rosa ska gå i skogen idag. Chill! :)

Juste, svar på en kommantar, Sofias tror jag, Znuten är 6 år! :)

Så dags att gå ut! Hejdå :D


Maybe it'll happen

Här är en av Zwiggybilderna från idag, haha, cp. Och nedanför en av Olle-bilderna. Ja hoppade förresten Olle lite idag också, mest för o känna, verkligen skillnad på hur johanna rider honom nu förresten, hon rider honom såklart bättre än jag haha, men väldigt kul o få känna på honom, han rör sig helt jävla fantastiskt!


Dragkedjan på Johannas ena chaps gick upp, om ni undrar haha!

It's messy

Så, hoppat Zwiggy nu. Hon var SÅ fin, alltså. Jsute! Ja bytte sadel. Hon har kännts sne i typ ett år och jag har aldrig ens tänkt tanken å att det kan va sadeln. Men förut på Rosa så bytte jag sadel från den nya till den gamla (Rosa går vanligtvis med den nya och Zwiggy vanligtvis med den gamla) och Rosa blev helt plötsligt sne med den gamla. Så jag provade den nya på Zwiggy och hästen blev helt fantastisk, inte sne alls o inte ett dugg ojämn. Jesus. Så ah, haha.

Hon var riktigt fint och hoppade myyyyyycket bättre idag. Fick tyvärr inte med det bra på filmen, för hon blev lite springigare i slutet, men man ser ändå att vissa språng är lite bättre än t.ex på träningen i onsdags. Tror detta kommer gå framåt rätt bra nu, ska bli superkul o tävla henne i helgen på nhs! :D Bästa Zwiggy!

Här är iaf filmen, hindrena är typ 110 :) Och om ni inte ser hur bra denhär hästen är så förstår jag det, men ni får lita på mitt ord att när denhär hästen visar vad den kan, så kommer ni svimma, hon har sån extrem kapacitet så det är helt sanslöst.


Keep it going

Ridit Rosa och Finja. Rosa fick gå i ridhuset, bytte sadel, de gick jättebra, hon hoppade alla 1meter höga småhinder fint, även vattnet.

Finja gick i skogen först, men red åt ett dåligt håll så hade ingen plats att få ur hennes energi, hon va helt superpigg haha, så galopperade grusvägen ända hem o då flippade hon totalt, länge sen hon gjorde så många konster på samma gång, så då fick hon helt enkelt gå in i ridhuset och hoppa runt några varv på de små hindrena för o få ur all energi. Satan vad hon hoppar alltså, blir lika förvånad varje gång. Bästa hästen. Sen fick hon skritta av sig länge utåt skogen igen, haha.

Ska snart hoppa Zwiggy! Sen kommer Johanna och ska hoppa Olle, så ja tänkte att ja kör Zwiggy först så slipper jag vara ivägen! :)

Lite ändrade planer till Norrköping nu, Fille ska gå första helgen istället, de va ju tänkt att han skulle gå andra helgen, men de blev lite knasigt med olika klasser som blev betalda åt linda så han får helt enkelt gå istälelt för Linda, så hinner vi stryka tills nästa helg istället.

Han ska gå 140 140 145, den första helgen tror jag. Andra helgen går han in i nån grand prix elit kval eller nåt i 145, så han bara fåe en 145 till. Finja går 135 140 145 (förhoppningsvis) andra helgen. Zwiggy går 120 130 135 första helgen tror jag och Znuten går 130 130 130. Olle går 120 120 120 bägge helgerna! Kul :D


Znuten 1.30 Bilder

Until we realize

Morrn!

Ska direkt ut nu o släppa ut hästarna för mamma ska o kolal på riddarspelen eller nåt med Milton snart och jag tänker inte mocka så ja får skynda mig o göra allt annat så får hon mocka ;D haha. Hon gillar faktiskt att mocka, om ni undrar.

Idag ska Zwiggy hoppa bana i ridhuset, Fille ska gå i ridhuset och mjukas upp, Finja ska gå i skogen, Rosa ska gå i ridhuset och träna lite vattenmattehoppning, och Znuten ska gå i skogen. Najs! Ska försöka fota idag också, när Olle hoppar bland annat! :D


Still remember

Ridit Zwiggy nu också, åh bästa hon. Hon är så himla sjukt fin, världens bästa lilla tönthäst. I morgon ska hon få skutta lite i ridhuset! :D

Jag är fortfarande sjuk, så ska sova bort det nu :D Gonatt! Kommer bilder på Znuten och Rosa i morgon! Gonatt! :D

Hahah, Rosa gillade itne regnet så hon kröp in under paraplyet :D

Now it's too late

Hejs!

Då har vi varit på skogslotten, haha! Hann bli rikigt arg där i början när jag hade bråttom och vi fick vänta på veterinären länge när dom sa att de fanns tider man skulle följa för o få besiktiga osv, tror ja morrade lite väl mycket, men haha åh.

Rosa kändes helt fantastisk på framhoppningen, hoppade mig ur sadeln och hade en gaaalen spänst i sprången, länge sen aj kände det!

Inne på banan så tvär-dog hon, hon blev SÅ seg, bajsade över första hindret, kickade fram henne ordentligt efter det så hon fick lite fart, men soppan tog totalt slut till 5-a då ja inte fick fram henne så ja fick ta in ett extra in, vilket gjorde att hon såklart rev insprånget, och hade noll chans att nå ut så fick ta in två språng i kombinationen haha, hon klarade dock b-hindret, haha. Sen va hon väldigt fin efter det, men ändå. De jobbiga var att Marita Johansson som var domare som är så himla söt och nämner mina framgångar, men det.. ja, asså, haha, hon bara "Cornelia har varit väldigt framgångsrik tidigare och vunnit flertal klasser i Baltic Cup " osvosv, innan jag startade, haha! Publiken kunde ju inte veta att det itne var på denhär hästen :( Ser framför mig hur deras förväntningar stiger till " oh, det måste vara en jätteduktig ryttare, vi höjer kraven på henne!" haha, närå, ja känner aldrig press faktiskt, men det är ändå småjobbigt för man kan tänka sig att dom förväntade sig värsta bästa ritten bara för det haha!

Men jag är ändå nöjd med Rosa, typ!

Znuten var cp-spänd i början, slängde sig såfort ja börja rida fram för de kom en bil, haha! Rev massa på framhoppningen och kändes bara sådär, men hoppade bra inne på banan och rev 9b bara, la henne stort in men hade helt enkelt inte plats att ta in ett till, kom itne fel på något sätt men hon har ju lite svårt i kombinationer så var synd att ja fick ta det beslutet bara. Sen fick jag två tidsfel också, tyvärr, tyckte inte jag red så himla långsamt haha, men jaja! 1 pet i hennes andra 130 och på första ute tävlingen, tycker det är bra! :)


Ever fallen in love

Morrn!

fortfarande sjuk, ont överallt och fortfarande synd om mig :D haha. Vi åker väl runt lunch sometime eller nåt, ja vet inte, har sovit länge och är as-seg, men tänker somsagt inte göra iordning nåt så jävla noga, vet hur skogslotten kan se ut efter regn haha..

Aja ska väl ut o släppa ut hästar o sen packa in de mesta. Rider Zwiggy när vi kommer hem igen, Finja och Fille vilar. Bläbläblä, ni får ha en chill dag typ! Hejs!


Anything else

Är så jävla trött. Åh börjar bli riktigt sjuk, ont i hela kroppen, halsen och huvudet. Precis varit o galopptränat Fille tsm med Johanna och Olle, det gick jättebra, Fille bajsade 7 gånger. Not kidding. Vi körde 5 intervaller med tre minuters galopp och tre minuters skritt. Dvs 30 minuter sammanlagt. 20 minuters skritt och trav dit, och 30 minuters skritt hem, jag är trött och de tär lite synd om mig, bara så ni vet :D

Tänker inte putsa en enda jävla grej idag utan hoppas på att vi inte åker allt för tidigt i morgon så ja hinner dra av de värsta, ska ju bara o hoppa en klass, vem bryr sig liksom. Vet inte om ja sagt att ja plockar med Rosa också, både Znuten och Rosa går då 130. Rosa ska inte gå något under Norrköping så vi passar på, det är ju somsagt bara en klass, inte så farligt.

Nae ja orkar inte skriva mer nu, Hejdå, gonatt! :D


Världens finaste <3

Znuten Bilder 11 maj

Rider på gag på henne, ville prova för hon fattar typ inte de andra betten haha. Tyckte det funkade bra och ska prova det på tävling i morgon.

Här är länk till en bild med en liten beskrivning av henne. Bli vän med mig om ni inte kan se den eller liknande.  HÄÄÄR

Finja Bilder 11 maj

Världens finaste Finja. <3


Tycker faktiskt det börjar synas på hennes  kropp nu att hon börjar få muskler! Det är inte bara hennes fantastiska rörelsemönster längre utan hon ser faktiskt mer fyllig ut! Fina häst.


Hahaha, bakbens-veven :D


I made it real

har ridit Finja och Znuten nu!

Tack för kommentaren för ett tag sen som frågade om jag rider nåt på utebanan för de blir ju bättre kort där, har inte ens tänkt tanken i det syftet, så red fram båda två på utebanan o tog kort, hihi! :D

Och angående om vi har Carro kvar så vet jag inte vad jag ska svara riktigt, vi ska ta hem henne snart typ, är meningen iaf. Men hon är väl tillsalu men vet ju ingenting längre, vet itne vart hon är, vad hon gör, osv, killen som "har hand" om henne är ju inte direkt asbra.

Finja var iaf vääääldigt jävla asfin när ja red henne i ridhuset sen, sjukt spänstig o riktigt fin helt enkelt. Znuten funkade helt okej men mina händer är sönderköttare efter två dagars utan-vantar-ridning så ja orkade itne rida så länge för de gjorde så sjukt ont. Men honk ändes helt okej.


Alla bilder kommer senare! :)

Royal Rose SB

Tänkte bara lägga ut en blogg-annons lite snabbt om Rosa.

Rosa är ett sto på 10 år och är ca 164 cm hög. Hon har gått felfritt 140 med placering men är mer passande i 130 klasser där hon kan vinna allt. Hennes inställning till hinder är beundransvärd och hjärtat är gjort av guld. Trevlig i all hantering förutom att spänna sadeljorden och dra fram täcken, men hon biter bara i luften, aldrig mot människor.

Det är den hästen jag vunnit absolut mest på upp till 135. Van att gå på de största av banor, aldrig spänd av den anledningen. Hon är väldigt välriden och mycket mycket lydig, rids på alla bett, tävlar just nu på mjukt silikonbett, behöver inte betslas upp.

Passar dig som går över från ponny, eller som helt enkelt letar en häst att bygga upp ditt självförtroende på, då hon aldrig stannar på hinder. Kräver dock lite rutinerad ryttare, trivs inte med slit och släng ridning.

Hör av er om ni är intresserade, på cooorre@live.se eller på facebook, Corneliarylen @ facebook.Only in heaven


Morrn!

Börjar bli sjuk igen.. va ju sjuk i norge :( blä, ont överallt :<

Well, idag ska Finja och Znuten gå i ridhuset, Rosa i skogen, Zwiggy vila och Filel ska vi försöka galoppträna på! Om vädret tillåter.. Blir skitbra. Ska prova gag på Znuten idag, se om ja kan tävla på det i morgon. Ytterst osäker på om jag får tävla på det när jag kvalar falsterbo, men ska inte kvala i morgon utan tävlar på ren rutin i morgon, så då kan ja lika gärna passa på o prova bett. Om det funkar vill säga!

Nu ska ja ut o börja rida, Ciao!


Världens bästa afrikanska frukost. Då är jag itne ens kreativ, alltså, jag har sett mycket hotellfrukost-bufféer i mitt liv, i många länder, men ingen har ens varit i närheten av den de hade i afrika, oh my god säger jag bara.

Live tomorrow

Så! Tror ni vi kunde galoppträna idag eller? Nä, de börja såklart spöregna -.- suck. Bidde ridhuset med Fille och Olle istället. Fille är så fantastiskt fin så ja orkar inte alltså, det är så underbart roligt att rida honom, han är perfekt! Tvingade upp johanna i slutet också bara för att hon skulle få känna hur fantastisk han var, tror hon höll med :D Olle såg riktigt fin ut också! Bästa hestisarna!

I morgon gör vi nytt galopp-försök, haha! Fille och Olle, gogo! På lördag blir det hoppning, bygger upp bana i ridhuset, då kan jag hoppa Zwiggy, och så ska ja hoppa en runda på Olle också, johanna också då men tror ja ska få ta ett varv också! :) Kuuul! :D


Asså ni har ju rätt.. den har ju typ inga ögon :o

Joo där :D typ..

Haha!

HAHA sköna ni är som kommenterar. Haha. Det är väl en jävla gnu eller nåt, eller typ, en... ren.... HAHA

I won't tell you

Så! Tog in Znuten och började borsta o kom sen på att haha hon ska tävla på lördag! Hon ska gå en 130 på skogslotten för rutinens skull. Och då kom jag på att hon gick väldigt hårt igår och jag skulel vilja prova ett nytt bett i morgon och hon måste få vila en dag innan, så ja borstade henne lite extra och lindade benen bara för att och släppte ut henne igen, haha. Så hon fick vila idag!

Tog in Rosa direkt istället och red henne. Hon fick gå i ridhuset för det regnade -_- Hon var iaf väldigt fin och blev väldigt svettig, gulligt. Såå nu väntar jag bara på att ta in Fille och Olle och börja göra iordning dom för Johanna komemr halv 7 ungefär :) Soft!


Saknar afrika! Kanske inte safarin och tälten som vi bodde i.. men Seyschellerna :D

Three little birds

Yo ;D

Haha, red Finja först. Blev skogen med henne istället för mamma sladdade ridhuset. Galopperade längs en bra lång skogsväg o fick upp galoppen ordentligt, hon fick springa på riktigt bra vilket är bra för henne, blir galoppträning typ i helgen för henne kan ja tänka mig.

Sen red jag Zwiggy i ridhuset, haha. Red på det Gaget jag har tävlat på förut, det går inte upp till nacken utan det går under hakan istället. Red med två tyglar idag för det tyckte Lotta ajg skulle göra sist jag va på Jumpclub. Hon var helt fantastisk i början, finare än igår, underbar verkligen, även över bom-lvningar. Sen blev hon.. alltså, jag överdriver itne när jag använder ordet hysterisk, hoppade små hinder, alltså, helt hysteriskt knäpp, verkligne okontrollerad typ. Sprattlig är en udnerdrift att beskriva det som. Så ja höll på med detdr ett tag, många skrittpauser, men hon blev inte bättre, så ja fick helt enkelt sluta när hon började hyperventilera, skrittade i 5 minuter minst och hon kunde knappt andas, typ som en astmaattack fast det var ju bara att hon var så hetsig. haha. Så travade av henne lugnt och länge, hon var helt fantastiskt underbar igen, o sen skrittade jag ut länge.

Fick öppna kött-sår av den andra tygeln på bägge ring-fingrarna vid mitten-knotan haha, så har massa plåster på fingrarna igen, dumma tyglar. Nu är jag trött, väldigt trött, men ska ut o rida Znuten snart tänkte jag.

What you say

Morrn!

Zwiggy och Finja ska gå i ridhuset idag. Finja ska kännas igenom o se om hon känns bättre än igår, Zwiggy ska göra samma övningar som vi hoppade igår på träningen, eller, en av övningarna iaf, så får hon tänka över det några dagar framöver men vi kör igenom ordentligt nu igen.

Fille ska galopptränas tsm med Olle, Rosa och Znuten ska få gå i skogen. Yay!

Sen ska Linda sättas igång nu också, men eftersom att hon slänger sig så mycket när man rider såhär i början så ska vi försöka köra henne i pessoaselen istället, så hon får röra på sig först o komma igång innan jag rider. Är dock inte ett dugg rädd eller så för henne, hon är inte alls lika farlig som Zwiggy, men jag är rädd om hennes små bräckliga ben haha. Så vi provar! :)


Kill the sun

Som jag nämnde tidigare så komemr Olle stanna här ett tag, eller han kommer antagligen bo här från och med nu! Vilket är superdupermegakul! Dels för att Johanna komemr hit o rider då och då kan jag få hjälp av henne och vi kan rida tillsammans och sånt, hihi, ridit ensam i 10 år, hade sällskap första 5 åren, men 10 års ensamhet, hihihi. Sen kompletterar jag och Johanna varandra rätt bra ridmässigt, då hon har det jag saknar och lite tvärtom ibland. Och dels för att jag kanske får rida honom oftare! :D

Anyway, så i morgon utnyttjar jag hennes vistelse här lite och drar med henne på galoppträning! Står som jag nämnt tidigare ett travstall en bit bort, och han har världens bästa slinga runt ett helt gärde som svänger åt alla olika håll så de inte bar aär ett varv, som vi får galoppera på när underlaget är bra! Det är lite för långt bort för att orka rida själv men behöver hästarna flås så behöver dom! Tar kanske 20 min dit eftersom att et är mest asfaltsväg, skitbra uppvärmning och avslut! :) Sen drar jag med henne nån mer gång, så får hon rida en av mina hästar också, hur jävla otroligt bra som helst!

I morgon får Fille galoppa lite! öörnörn. Tänkte ta Finja först men med tanke påa tt hon hade träningsverk idag från de lilla vi gjorde igår så ska ja inte utsätta henne för det i mogron haha.

Juste, ja kom på att ja glömde att rida Rosa idag, haha! Grejen är att när vi ridit Finja och Znuten så va ja sugen på att rida mer men ja va helt övertygad om att ja redan ridit alla, så hon fick helt enkelt vila idag med, haha, gud.

Jaja, nu är jag trött, 4,5 timmas sömn och jag är döpigg, men antar att ja inte skulle klaga av weeeell ca 9 timmars sömn ändå, så, GONATT :D

Lottaträning 9 Maj

Här är några få halvdana bilder, men bättre än inget I guess. Det är alltså Johanna och Olle, Liten människa och mörk häst alltså, och jag och Zwiggy.
bara för att hon är söt..

What you've done

Så. Sorry för lite seg update idag haha.

Vi åkte på träning och vi kom hem därifrån ganska sent, direkt när vi kom hem så red ja Finja samtidigt som Johanna red Znuten, och nu är jag klar med det. Phew. Allt har gått i ett :)

Hoppträningen gick bra, hon var fantastiskt fin o sjukt ridbar under hela framridningen, sen började vi över lite upphöjda bommar och små räcken och asså de blev en sån sjuk kontrast så de kändes som om hon va helt galen, hon har antagligen gjort likadant o agerat sådär förut men de kändes så sjuukt överdrivet o som om hon va överallt i ren katastrof bara för att hon va så fin innan.

Jaja, vi löste även det, och i slutet fick hon till en runda som var jättefin för o va Zwiggy :) Olle skötte sig heelt ovanligt jättebra och Johanna red lite annorlunda och helt super! :D Skitkul!

Finja va riktigt arg idag, tror ohn had elite träningsverk efter igår då ja klättrade lite, och så red ja på bett idag och honv a tygelhalt på bak o seg o jävlig o riktigt pissed när ja försökte rida på framåt lite. Jaja red igenom henne lite men gav upp när ja nästan flög av pgav hennes bakut-sparkar, ja menar, vem flyger av när en häst sparkar bakut? de är aldrig nåt farligt, framförallt eftersom att hon inte ens gör ett språng samtidigt, men de va sjukt konstigt, orytmiskt o stor ändå så då chillad ejag ner kraven lite o sen så fokuserade vi på Znutens problem.

Orkar inte ens gå in på Znutens problem. Vi kom fram till att hon är väldigt konstig o ja tror vi hittade ett litet small issue att börja jobba på för mig. För problemen som andra har med henne finns ju inte ens på kartan när jag ride rhenne, så hur fan ska jag kunna träna bort det? Skitsvårt verkligen, men ja vet nog avrt jag ska börja lite nu iaf.  Tack Johanna för hjälpen!

Komemr snart lite bilder.

Took my breath

Morrn! Chill kväll igår osv, i säng vid halv 3 o ändå uppe vid 7, cred till mig. Typ.

Anyway, har ridit ut på Zwiggy, bara på helt glappande tyglar, lite uppvärmning och sen lite glaoppsträckor på fortfarande helt glappande tyglar. Insåg ju förra året att detta är ett väldigt vinnande koncept på henne att hon får rastas på långa tyglar innan tävling osv, så nu i början får det även gälla innan träning haha. Hon var iaf jätteduktig, pigg, men duktig.

Sen red jag Fille i ridhuset, herregud så fin han är! Gjorde en kul övning med lite bommar och han är så jääävla lydig och även framåt nu, han brukar va lite små-långsam i framåt-reaktionerna men idag gick de sjukt bra. Fina han! Frågan är om man itne kan gå in i en 140 på NHS första helgen också, och sen gå tre klasser nästa, Sen äre ju inte något för honom på ett bra tag, men vi får se. Andra helgen går han iaf in i en 145, sen går han kval 2 stora rundan som går i 140 och sen går han en consulation 140 på lördagen eller söndagen när det nu är. Finja går stora rundan (tror jag det är) som är 135 140 145 (i think). Och anledningen till att Fille itne går de kvalen är helt enkelt för att dels behöver jag 140 rundor, itne 135, och sen, får man bara ha en i finalen och det är där jag vill ha finja!

Jag är ju fortfarande väldigt nojig över att rida tre så stora klasser på en och samma helg med Finja, men ska de ske någonstans så ska de ju ske på hemmaplan då hon får gå i skritten, i hagen, bli duschad, äta gräs, osv. Sen ska vi ju till Wierden o där är det ju tpy inte stor aklasser alls, inte högre än 140 tror jag. För mig alltså. Så det är llugnt! Men vill gärna debutera 145 innan.

Nuuu ska ja snart ut o ta dän Finja och Linda från skritten, sen ta in Zwiggy och tvätta henne och sen runt12 tiden så drar vi på Björeträning! :)  Juste, Olle ska stå kvar här! Antagligen ett bra tag, YAY :D

CIAOSvar

Det var en som frågade om jag inte har någon hästskötare som alltid följer med på tävlingar, och om inte så undrade den om det inte var jobbigt med så många hästar på tävling.

Jag har tyvärr inte det, jag har världens bästa Barn Josefina som följer med ibland men skitungen går i skolan så jag har begränsad tillgång till henne, haha. Och utan hästskötare så är det rätt jobbigt, det jobbigaste är väl att gå ut och gå och ifall det är tight mellan klasser o hästar osv.

SKulle gärna vilja ha en som alltid kunde följa med, men då måste man ju anställa och det är inte gratis. Vi har Jennifer men jag skulle vilja ha en lite mer i min egen ålder, men det svåra sitter i att jag vill ha någon jag verklgien kommer överens med för annars sänks mitt humör något otroligt och det blir bara dåligt haha. Men om någon är intresserad av att följa med på tävlingar då och då så hör gärna av er! :) Humor är ett krav, jag är itne så jävla seriös ;D


Dansa pausa

Bara jag som inte gillar den låten? sjukt överskattad.

Anyway, red Znuten, hon var duktig, ja ska se om Johanna vill rida henne några gånger, är lite intresserad av hur det skulle funka då hon river mycket MER än jag och är lite mer perfekt än jag haha! Ska se om Olle inte kan stanna här några dagar till så hon har anledning att liksom komma o göra det (a) haha. Tror att Znuten behöver den ridning hon har, och tror Olle kan behöva lite mer av min typ av ridning, så de skulle va intressant!

Nu kommer snart en kompis så kommer kanske itne uppdatera mer idag. I morgon är det Lotta-träning med Zwiggy och ja ska galoppera henne i skogen lite innan det. För hon fick vila diag, men är lite sugen på o se om de är ett vinnande koncept, ska kolla iaf!  Såå.. hade bra :D


No matter where you are

Ridit Finja nu, haha åh, pigg häst. Galopperade runt lite i skogen, klättrade lite när hon var uppvärmd och försöker galoppera på ordentligt, men fanns vekrligen inte yta för det och vägen är så torr och hård nu så de funkade inte, men gjorde det bästa av det. Får ta mig tid att rida iväg i typ 20 minuter till ett gärde där en kille kör med sina travhästar, där kan jag galoppträna dom! :)

Ska snart ut o fortsätta rida, blir Znuten!


Stronger than before

Damn, markneträningen inställd. Somvanligt får vi reda på det typ sist, men tur man har Barnet som meddelade sin misstänksamhet så att mamma fick en anledning att ringa o kolla läget. Lite småsur för att man aldrig får veta något, men Zwiggy får iaf mjukstarta med tärning för Lotta i morgon istället, rätt lättande haha!

Hann klippa knappt halva Zwiggy innan Martin kom, men när hon är klar så ska ja klippa klart! Behöver ju itne tvätta henne idag då utan tvättar henne i morgon innan träningen! :) Alla grejer hann bli pedant jävla skinande idag iaf innan ja fick reda på att vi inte skulle åka, så rena grejer lär hon ha i morgon atleast!

Ska ut o klippa klart henne snart då och sen börja med dagens ridning! :)


Head up

Moorrn! Är verkligen sjukt fint väder nu, man blir ju bara glad!

Fortfarande väldigt orolig för Markneträningen med Zwiggy.. Får göra henne jävlgit ren o ha sjukt snygga grejer för o på nåt sätt väga upp för allt haha :( Har man Fille så kan man komma lerig o jävlig för han är så fin ändå liksom ;D Närå, skulle aldrig komma med en 2 cm pissfläck på en häst till markne, aldrig med en skitig sula på stöveln och aldrig med oputsat träns. Haha.

Ska ut o klippa Zwiggy nu, hon är långhårig as hell. Sen ska hon skos, så hinner nog inte klippa klart allt. Sen ska allt putsas o sen åker vi väl. Får se om jag hinner rida någon häst innan också, kanske! :) Zwiggy ska ju tvättas också.. Yes!


Out of the blue

Ridit Znuten nu också. Hon var fin! Red igenom lite och tog de lilla räcket som stod uppe några gånger, hon ska ju hoppträna för Lotta på onsdag så tänkte att hon kunde få nåt språng i kroppen idag så kan man rida igenom på marken i morgon istället! :)

Nu är hästarna inne och har fått käk och min kväll är sjukt händelselös från och med nu.. får hitta på nåt, haha. har heller ingentign mer att skriva om så de tar slut här, ciao!


Let you down

Här är filmen från Olle idag, haha. Läs två inlägg under detta så förklarar det lite mer om korsgalopp och hela alltet. Och stäng av ljudet för mamma smaskar med sitt förbannade tuggummi, och man ser dåligt pgav ljuset, men vafan, ni behöver inte kolla om ni inte vill :) Denhär kommer nog hoppa riktigt bra om ett tag! När man hoppar så känenr man at than har jättemycket språng i kroppen! :)

In a heartbeat

Här är lite mobil-bilder haha.

Här är täcket Rosa vann ;D
Finja påväg till 140n :D (vilket påminner mig om att jag ska fixa filmer från vissa klasser från helgerna! Juste :D Kommer snart, eller sen, eller i morgon :d)
Här är när jag går banan till 145an! Vågade inte fota bland folket mer för min mobil låter så mycket haha, så fick itne med några av de högre hindrena på bild, men jaja :D
Denhär hästen stog i en hage i Norge, den ser ju exakt ut som Linda! Framförallt huvudet!
Här är slutligen en bild från när ajg red Zwiggy idag <3333

Looking for misery

HEJ :D

Är glad idag. Eller nu iaf, de går nog över snart, sånt trams. Haha :D Red Zwiggy först, bsäta hon. Johanna har ridit henne så hon skulle gå fram för skänkeln o de va faktiskt skillnad på det, red över två bommar bara för o kolla att hon kunde gå o styra haha. Är jätterädd inför i morgon, inte nervös men åh så pinsamt att ha en häst som itne kommer kunna göra en enda övning korrekt, blä. Men de blir nog bra, hon kan ju hoppa iaf haha.

Sen red jag.. dadadum, OLLEE :D:D:D Johanna har bott här när Jennifer var med oss i Norge och då har Olle stått här och idag hann hon inte ut så jag fick rida :') Jag ska ju ta över ohnom förr eller senare så det är alltid kul o provrida lite då o då. Eftersom att vi rider rätt olika i hoppningen och ja tror hon har fastnat lite, så tog jag några språng, eller de va mamam som insisterade, hoppade på vanligt bett, och jag tror jag har jättemycket värdefulla saker att säga till Johanna nu! Det är jättebra att byta hästar såhär ibland, för hon har sagt att han är stark efter hinder och så, men det kände jag inte en enda tendens av, så jag gör nog något annorlunda, och det vore ju superbra om man helt enkelt kunde dela med sig av det och så löses det problemet så enkelt :D

Han var iaf väldigt väldigt duktig. Men jag rider inte ihop honom som Johanna gör, vilket jag tror är HELT rätt med ohnom i hoppningen, och en av anledningarna till att han itne är stark med mig (men jag hoppade bara två hinder, det kanske är mycket värre med fler hinder, jag vet inte :) ) men det som kom då var att jag itne satte rätt tryck i galoppombytena så han gick i korsgalopp jättemycket med mig haha! Och det vet jag att han itne gör med Johanna så det gjorde jag väldigt fel! Men är ändå andra gången jag sitter på honom, och jag tycker ju man ska kunna rida alla hästar bra första gången man sitter på dom, de är ingen ursäkt typ, men just knappar som hur man gör byten induviduellt på den hästen, framförallt en unghäst, kommer kansk elite senare ;d eller med ett snabbt tips av den som känner hästen!

Nu blev det en hel novell men det är så kul o rida olleeee :D Han är så förbannat sjukt jävla äckel-fin, rör sig helt fantastiskt och är så mjuk o lätt o underbar att rida! Längtar tills ja får börja rida honom mer! :D

Going gorillas

Mooorrn!

Skönaste sömnen EVER! :D Bästa sängen. Hihi.

Sjukt fint väder nu, soft o komma hem till det! Well, idag ska jag somsagt bara rida Zwiggy och Znuten! För vet ni vad.. Zswiggy ska Markne-träna i morgon... Haha åh, jag vill ju inte egentligen, kommer va jättepinsamt för hon kan ingenting av de vi gör och ja har inte haft en enda chans att träna på det med att landa i fel galopp, men ja.. de lär ju bli.... intressant.

Men nu måste jag ut, hihi, ni får hare gött sålänge! :D


A few more hours..

Vi är hemma typ runt 2 inatt! Bara så ni vet. Ska duscha <33333 och sova <3333 och i morgon ska jag rida ZWIGGY <3 Bästa zwiggy som bästa johanna har hållt igång medans vi var borta, så jävla braaaa! :D:D:D:D O Znuten också såklart. Och förhoppningsvis små-fira att en kompis kommit hem igen efter fem månaders jobb :D Låter som en soft dag i morgon. Til' then, GONATT :D

Home sweet home

Snart åker vi, dryga 8 timmars bilfärd framför oss, kul!

Fille.. Asså denna banan var sjukt stor, den i flyinge va som en 140 knappt om man jämför, de va 13 hinder och 16 språng o de va jääättestort o paralellt o en jätteläskig mur med, haha!

Han hoppade super verkligen, ni kommer inte fatta hur bra det var när jag säger att vi hade 23 fel, men jag bryr mig inte om era åsikter angående det :D

Han rev trean, tyvärr faktiskt, la honom lite kort men inge farligt, sen va 4an ett sjuhelvetes långt vatten som ja la honom stort på för han tvekade så kunde inte bromsa, de trampade han i, sen hoppade han suuuuper igenom kombinationen som vi krasha i igår, sen va de ett kort avstånd till dendär jätteläskiga muren, och ja kom inte till mitt förstånd och för första gången så kunde jag itne bestämma mig för ett avstånd, så ja började ta i honom o då kom vi fel och han stannade, jag förstår honom till hundra procent, jag gjorde jättefel!

Sen hoppade han den fint, sen tror ja han rev A och B i trekombinationen, synd faktiskt, eller så rev han bara ett av dom o rev nåt annat, haha herregud ja vet inte, men han var jääättefin!

Tror nog hn får gå in i en 145 på norrköping, vill ha lite nollor nu så vi kan debutera 150 :D

Easier on you

Morrn!

Idag åker vi HEEEM! Så jävla skönt. Lär komma hem inatt nångång, elle ri morgon bitti haha. Bara Fille som aka hoppa idag, en 145! Har väääldigt låga förväntningar haha! Vi verkar ju ha lite problem med kombinationer. Men ska försöka att styra till höger.. när han river och han INTE drar till vänster, så är det mitt fel, men när han drar sådär till vänster, det finns verkligen ingenting att göra, har tittat om och om igen på filmen och det ser ut som om jag bara låter honom hoppa åt fel håll, men herregud jag försöker verkligen med alla möjliga medel att styra till höger, inget hjälper liksom. Men jaja, lite 145 rutin kan va bra även om vi river lite haha.

Jaja, allt som ska packas idag också rå, fyy. Men värre o packa upp! Jaja, ni får ha det bra, hejs sålänge!

Förlåt för noll-bilder, men finns inga nya, o orkar inte ladda upp samma igen.

Everyone can change

Så. Varit ute med hästisarna nu igen och ridit Fille lite på vägen med terränghinder, red barbacka, och HAHA, var tvungen o hoppa ett litet litet hinder, typ 60 cm, och haha, han hoppade jättehögt, och sen började han bocka o göra sina språng, hann få stopp på det innan de bröt ut, för täcket va dö-halt, hahaha, söt han är. Pigg var han iaf.


Angående Wierden, så är det ZWIGGY som ska med! Finja och Zwiggy, förhoppningsvis! Så de ska bli skitkul haha! Dom två galnaste :D:D:D:D hihi. Nu är ajg trött och ska sova, Gonatt! I morgon äre 145! :D

svar

Anonym frågade om Rosa, skriv till mig på Cooorre@live.se (mail) eller på Facebook. istället :) Gäller alla som har frågor om salu-hästar! :)

Wierden

Nu när vi kommer hem, så saaatan vad jag ska träna med Finja inför Wierden som vi med stor sannorlikhet åker till! Den 6-9 Juni åker vi, Yay! Holland!

Jag ska öva på kombinationer med henne, jag ska öva upp galoppen riktigt ordentligt, ja ska öva trekombinationer med 1 gaoppsprång mellan A och B, och två mellan B och C, och det ska vara väldigt trångt mellan A och B och lååångt mellan B och C, där behöver hon öva! har myycket att öva på, men öva ska vi! Frågan är vad hon ska gå i Norrköping då.. De är väl ganska tätt.. Frågan är om hon ska gå rätt in i en 145, vill debutera innan Wierden. Tror hon klarar det. Eller det finns säkert ingen jävla 145, bara finalen.. Well, om ja går in i 140 som är ett kval, och förhoppningsvis kvalar, så borde det ju va okej.. Jag vill inte rida tre klasser så nra inpå tror jag inte, men well, vi får se.

Är iaf jukt peppad för o träna upp henne och förbereda inför där. Nu menar jag såklart iten att hon kommer bli fulltränad på en månad, haha, men förberedda kan vi bli, ändra på tekniken osv så man klarar det trots att man inte är totalt perfekt topp-tränade än.

Gissa vem som mer ska med till Wierden förresten, jag ska bar aha med mig två hästar då vi antagligen itne får med någon hästskötare med ner, och det är rätt påfrestande med tre då, så jag ska ha med Finja och.... Vem mer tror ni? :D

If you want to be

Så. Lite halvdant resultat idag haha. Finja först ut och hon var helt fantastisk, hoppade mycket bättre än igår, men kom lite kort in i trekombinationen så jag petade b-hindret, jättesynd verkligen, för annars var hon fantastiskt fin! Men 4 fel, det tycker jag kan kännas lugnt ändå, hon kommer nog väääldigt sällan ha mer än 4 fel, så det känns som en helt OK lägstanivå ändå.

Rosa hoppade SÅ jävla fint, jag blir så deprimerad, för hon kom prefekt in i trekombinationen, så typ vinglar hon till lite precis innan avstamp, o de stör hela tramset så hon rev b och c tror jag... Asså, jag tänker itne ta på mig det ALLS, för jag la henne perfekt och jag gjorde inget fel, för en jävla gångs skull, så himla surt. Sen rev hon 9an som va ett räcke, tar nästan inte på mig det heller, kom lite nära möjligtvis, och sen rev hon insprånget på en annan kombination, det var väl mer mitt fel isåfall, men hon började tjaffsa sådär som hon kan göra igen och jag kunde helt enkelt inte reglera henne varken framåt eller bakåt.

Så jag är skitsur över det, Hon hade fantastisk höjd i sprången och hoppade super, och så bara river hon, blir förbannad. Aja, de tär en häst som komemr dra in måånga pengar i 120-135 klasser hädanefter, upp i 140 kan man också gå men inte ligga där hela tiden. Vilket som jag nu sagt femhundra gånger är SYND för hon hoppar så BRA nu! Möjligt att det funkar bättre med någon annan än mig, man kan ju hoppas! :)

Finnjävlar

Haha! Ursäkta rubriken, men i vårt stall så står det några från finland, en ryttare och en hästskötare, och dom är så FÖRBANNAT jävla dryga! Alltså helvete vilken attityd. Dom står med sin HINGST uppbunden i stallgången och när man går förbi så tar det minst 5 minuter för doma tt flytta på hsätne, och då tar dom dne bara lite åt sidan.. vem vill gå förbi en hingst med sitt sto? Asså..

Igår skulle vi gå in i stallet och då stod dom där i vägen med hingsten, det regnade ute och Irma hade inget regntäcke på sin häst så den ble vjätteblöt, och vi frågade snällt om vi fick gå förbi och hon ba " wait a minute" och började sadla och sätta på saldejord och skydd osv, hon tog sin tid och ungefär 5 minuter senare fick vi gå förbi, alltså.. Haha, nu är jennifer och Pappa jättearga för dom ger verkligen attityd i allmänhet, bara när mamma ska gå förbi med nån kärra eller dylikt, så ja ska försöka va berädd med kameran så jag kan få med när jennifer skäller på dom :D:D:D:D Jag ska också skälla, om de händer igen. Suck. Man får vara från vart man vill och göra vad man vill, men otrevlig och allmänt påfrestande samt dum, det ska man itne vara oavsett vilket jävla land man är ifrån eller hur bra man är. Så just nu är itne finland ett poppis land i mitt huvud :D

Haha, nu ska vi gå o gå med hästarna, Finja och Rosas klass börjar 12:45 och går på  lilla banan somsagt, båda går 140.
Hejdå!

Every word you said

Sådärja!

I morgon är det bara Finja och Rosa som går. Båda går 140 faktiskt. Grejen är att Rosas final går i 135, på stora banan, och då kommer vattnet vara mer. Har inte övat på det tillräckligt för att riskera något, vill hellre ha en soft runda i 140, omd etta råkar bli vår sista tävling osv. Finja går också 140n somsagt. Den går på Lilla banan av nån jävla anledning, eller, jag förstår anledningen men den är lite korkad, haha. Så det är bra, slipper Finja brumma på som satan på alla sjukt långa distanser, avsluta lite soft sådär, skönt! Vill sätta en nolla med henne så jag kan känna att jag kan hålla henne jämn även i 140.

Fille vilar i morogn, då hans 145 final går på söndag. Skönt att Finja och Rosa får vila lite innan lång resa hem!

Jag är taggad, hoppas fille får lila fina språng på söndag som han fick idag! :D


Och angående att ajg skrev "Mimmi" i texten om finja, ja, ja tror hon hette mimmi, jag skrev inte efternamn av den anledningen att jag inte är säker på vad hon heter i efternamn, och jag vill inte skriva ut fel namn liksom ;D Jag är inte insatt i någonting vad gäller det utan det är det som stått i tidningar och infon jag fått av bekanta som jag går på.

Most unusual

Haha! 16 fel med Fille i 140. Men asså, han har aldrig hoppat så bra tidiagre! SJUKT rädd om sig och riktigt jävla döfin! Han rev A och B i båda kombinationerna. Inte ens i närheten av något annat hinder what so ever.

Första kombinationen var mitt fel, det var en rak linje och jag kom helt enkelt för nära, tar på mig de thelt för jag borde haft bättre koll på avståndet och borde gjort något åt det tidigare helt enkelt. Sen va han helt fantastisk till nästa kombination, två galoppsprång innan så bara drar han till vänster igen, alltså han är verkligen tvärsäker på att han ska ut till vänster ur kombinationen, så river in för han höll på o hoppa över det hinderstödet, och sen krashade mitt ben igenom B-hinderstödet, så jag rev det, inte han haha.

Jag är ytterst nöjd med dagen! Det är så jävla synd att Filles resultat inte kan leva upp till hans rundor, dom är minst lika bra som alla andras rundor, men han får så konstiga fel liksom. Jaja, han får gå 145 på söndag, när vi kommer hem ska vi kolla upp om det är något snett med honom som gör att han drar till vänster, sen ska vi träna så in i helvetet på kombinationer i alla vinklar och former!

Nu blir det MAT, är så jävla fucking hungrig!


Not everyone

Rosa och Finja klara. Rosa i 130, hon var verkligen superfin, red skitfort, men så hände exakt samam sak som förra helgen i 125, hon kom inte alls upp till ett räcke, fick liksom inte till det, så hon rev. Men hon hoppade superduper! :D Kul!

Finja gick 135 och var heeelt fantastisk! Kom 6a! :) Bästa hästen! :D

Nu ska jag göra iordning hubbabubba inför en 140 som är en A0a, dvs tidshoppning, Banan ser bra ut, inte allt för svårt, kan ta några svängar men ska såklart ta de rätt lugnt med Fille ändå haha. Hoppas på en nolal eller 4 fel, STORA vattnet är med btw! Ja har aldrig hoppat det förut, så det ska bli kul :D Fille stannar ju inte men han kommer nog tycka det är jättefarligt haha.

Nu ska jag gåå, hejdå :D


Crimes to be made

Mårrn!

Först är det Rosa 11:45 på lilla banan, hihi lilla banan är bättre för henne, då kan vi svänga mer :D Sen är det Fille och sen Finja tror jag. Vi ska seeee omd et går att ändra klass idag.. för isåfall vill jag rida Finja och Rosa samma, 135, för om Rosa ska gå en 135 final på stora banan så finns det vatten med och haha ja..

Aja, Samma klasser som igår annars, 130, 135 och 140! :D Nu ska vi snart gå med hästarna, Jennifer och Pappa är här nu btw! soft.


Där är Cotten, finaste hästen på plats :D

Long way to happiness

Tänkte köra ett Finja-inlägg nu, om det jag vet osv, och om tiden med oss.

Som ni vet så är jag inte sveriges mest uppmärksamma människa vad gäller datum osv, så jag har lite dålig koll, men ni får ta det som det är, haha.

Tror vi köpte henne för cirka tre år sen, av Marcus (Westergren), Hon var egentligen inte tillsalu men ja, vi lyckades ändå haha. Då gick hon på hackamore, vilket jag red på i två veckor ungefär, men upprorisk som jag är så ville jag ju få koll på denna häst och började använda bett. Tog väl inte lång tid innan vi insåg att hon blev rätt arg då. Men jag visste inte hur ajg skulle kontra det då. Hon gjorde saker som jag inte ens kan föreställa mig henne göra nu. Hon gjorde stora språng och sprang ut från banan osv.

Tävlade upp till 135, 4 fel i den debuten, i Södertälje var det kommer jag ihåg, men jag vågade knappt sitta på henne utanför banan för jag var rädd att hon skulle dra iväg och göra språng på språng på språng okontrollerat. Det var ju det som var grejen, jag hade ju blivit rädd för henne.

Vi tog hjälp av Johanna Frithioff (stavar det alltid fel, FYI) som har ett psyke av stål men inget blev egentligen bättre. Red på henne lite till och från men var i princip alltid väldigt rädd. Att rida i skogen kom inte på fråga, hon vände efter några meter och jag vågade inte göra någonting åt det.

Vet inte när exakt, men kanske efter 1,5 år eller nåt? Så lämnade vi tillbaka henen till Marcus, och från början till slut så bråkaed hon väl typ en gång med honom, genoma tt kanske slå bakut en gång haha. Dom tävlade upp till 145 hoppning, filmen från det såg ni i ett tidigare inlägg. Dom vann typ hälften av alla starter, placerade i det mesta.

Vi hade bestämt att sälja henne, då det hade gått till gränsen att vi var övertygade om att jag aldrig skulle kunna sitta på henne igen. Många provred, men vi fick bara skambud. Så Marcus fortsatte tävla henne och i höstas, alltså 2011, så började ajg tävla henne så smått, men hon stod samtidigt hos marcus, gjorde väl det två-tre gånger med jättebra resultat, sen tog vi hem henne, och därifrån vet ni allt.Det var rid-historian. Lite annat kommer nu.

När vi tog hem henne så fick vi som jag nämnt tidigare bekräftat av Joakim Mossenberg (osteopat) att hon led av ett tillstånd, kan beskrivas som kroppslig migrän, ungefär. Mer av det förstår jag inte, hon var också halt, typ, hon var tygelhalt, ovh jag tog det väldigt lugnt och mjukt, hon var verkligen sjukt knagglig i allmänhet.

Men vid ett tillfälle, så bestämde jag mig för att sluta rida lugnt, och började istället hårdträna. Red ihop henne i en extremt kort form och väldigt hög form, ryggen SKULLE jobba, och i varje avsaktning när hon kom hem, så snubblade hon, hon tappade alltså bakbenen och ramlade nästan varje gång, så jag i princip blundade och bara kämpade för mitt liv i varje avsaktning så hon skulle hålla ihop bakbenen. Såhär efteråt så kan jag itne förstå att jag la ned en dryg månad av detdär arbetet, alltså, jag slet verkligen, det känner jag nu när jag kan rida henne helt annorlunda, att satan vad jag jobbade.

När hon fick ordning på det, efter ca två månader, så var vi på återbesök, och fick konstaterat att hon hade en rygg nu, haha. Vi var på helt rätt väg, och nu, så kan hon sakta av genom att jag rätar upp mig, hon kan gå i förvänd galopp, hon orkar gå tre dagars tävlingar i rad utan o bli halt och hon har säkert 100 kg mer muskler. Detta är inget illa menat till NÅGON tidigare, jag hade aldrig kunnat lägga ner dethär jobbet utan andras hjälp, men jag är stolt och nöjd över vad jag och Finja kommit fram till genom detta.Sen har vi ju det förflutna. Finja är egentligen sen flera år tillbaka känd över hela ridsportsverige, för att ha varit inblandad i en persons försäljnings-katastrof, ungefär. Mimmi. Men det stod aldrig Finjas namn i någon tidning, men ja. Finja har varit i 13 hem innan mig, och Angelica, som var ägaren innan Marcus (typ) Har varit hemma hos oss och berättat hela historian!

Jag kommer inte ens ihåg hälften, så jag ska inte dra hela den, men Finja har varit utdömd flertalet gånger, på alla fyra benen, ryggen, bäckenet osv (vissa saker kan vara felaktigt som jag säge rnu för jag kommer itne ihåg haha) och hon skulle helt enkelt aldrig bära ryttare igen. Jag kan tro, att flera av dessa "bedömningar" som olika veterinärer givit, kan vara felbedömda, att mycket kan ha berott på detta "tillståndet" som Jocke kom fram till. Så jag lägge rinte så mycket vikt på det.

Men hon har ju inte haft det lätt alltså, ni som såg bilden på min facebook, jag antar att hon sett värre ut också, och hon hade ju inte en muskel liksom, så det är en kämpe. jag älskar denna häst så ofantligt jävla mycket, som ni säkert märkt.

Det är så svårt att skriva om henen för det är så många olika saker, så det blir rörigt och jag vet inte riktigt allt så det blir dåligt också. Ni får gärna fråga om det är något ni undrar över som jag glömt. Til' then, Hejs!

EDIT: Det med att hon var "känd" över halva sverige, alltså, det stod mycket om en viss person och hästaffärer osv, och Finja hade blivit sålt hit och dit (bland annat) av den personen och lämnats tillbak ao sålts igen osv, då hade personen åkt fast och det drogs upp och det handlade om finja. Jag hade itne hört om detta tidigare men det var tydligen så. Mer ve tjag inte haha.

Change it all

Kolla noga, jag lyckades fånga när en häst hoppar också :') Lite episkt, mobilkameran som tar typ 1 sekund efter att man trycker <3333 :D

Put me out

Sådär! Alla hästar done and done. Fille i 140.. Han hade ett helt annat rörelsemönster, galopperade skitfint verkligen, hoppade hal banan kalasbra fram tills 8-a 8-b, då han rev båda -.- kom liiite nära in men ae ja vet inte vad som hände haha. Sen till 9an så skulle ajg rätat upp mig något o haft lite mer ben om möjligtvis, för den rev han också. Asså blir tokig snart! Han är så jävla fin, och han skulle kunna hoppa hur högt som helst, och så river han såhär jävla omödigt! :( Men han slarvar iaf inte på samma sätt som han gjort tidigare, men han är så fin! Bästa bubba. Jaja, jag är nöjd haha.

Rosa var fin i 130, rev första hindret.... red runt en stor staty-grej o den va skitäcklig tyckte hon så hon spände sig o oppade väl iten upp sig så hon petade första, sen va hon verkligen inte i en bom och de tvar längesen hon hoppade såhär bra! Riktigt fint faktiskt. Så jag är jättenöjd där med :)


The Notebook

Antar att alla sett filmjäveln utom jag. Fattar itne att jag inte sett den förrän nu. Herregud vad blödig jag är, jävla helvetes äckliga drama-romantiska skitfilmer! Haha usch. Hatar att älska dom, BLÄ, är för mentalt instabil för såntdär, hahaha! Herregud. Anyway. Kom 8a med Finja i 135, så jag är nööjd! :D

Filles klass börjar halv 2 så de är itne så mycket o göra förrän ja ska gå banan. Har startnummer 43 så ska gå banan, kolla på några, sen ta ut i tid så ja hinner se Irma som är nummer 21. Måste även på något sätt lyckas se hennes andra häst i 130n sen, jag svär på gud, jag ska inte ha ny hät förrän ja hittar en som är som hennes nya, den är fantastisk, jag tror jag är mer kär i den än vad hon är just nu, den är verkligen sjukt fin! Så, nu har jag varit positiv nog för idag, nu jävlar ska jag vara arg! Ha det så jävla dåligt nu, hejdå! :@

What am I gonna do

Så, Finja klar! Hon var dubbelnolla och låg trea när jag gick ut, men det är 61 starter och jag hade kunnat spara supermycket mer tid så det är no way inhell att jag kommer bli placerad, inte nå högt upp iaf haha. Men hon hoppade mycket bättre än i Grand Prixen i söndags, men känslan idag var halvdan, ja red inge bra alls tyckte jag, riktigt dåligt infact, red fram på fel ställen o tog tillbaka fel, fattar inte vad jag höll på med. Men kom finfint på alal hinder och hon var inte i en bom. Universums tråkigaste bana också, riktigt jävla dyng-dålig var den, suck.

Jaja, snart 140 på Fille! :D

Och till en kommentar: Jo, jag kan köra Finja-historian lite senare! Tror jag berättat allt men kanske itne allt på samma gång i ett och samma inlägg. Men det ska jag fixa innan ikväll tror jag! :)


Lost my way

Good morning!

till Anonyms kommentar igår, ja, jag har faktiskt sett den filmen! Deras debut i 145 och dom kom 7a, tror inte det var 7 placerade dock, eller jag vet inte, men dom var ju felfria iaf :D Finaste Finja! Filmen hittar ni längst ner i detta inlägg, om ni ser redan nu, men ändå, haha.

Käkar frukost atm, och ska bara btya om snart och gå til lstallet och gå med hästarna. Finja först, Fille sen och Rosa sist. 10 börjar det, men somsagt, skönt att dom har varit ute innan. Well, det var väl det, have a good one!


Karma's got work to do

Tävling i morgon somsagt. Först Finja i 135. Sen Fille i 140, och sen Rosa i 130. Antar att det är A0A0 i alla klasser i morgon, brukar vara det. Såå vi får se! :)

Min blåsa gör ont och varar. Det är synd om mig bara så ni vet! :D Nu ska jag snart sova hihi, hejdå.

Like anyone else

Tänkte bara dela med mig av hur Finja sett ut en gång i tiden, har "tyvärr" ingen bättre bild som visar hur hon såg ut ÄNNU tidigare, hon lär väl ha sett ännu värre ut, men detta var precis när hon kom hem till Angelica, som hade henne typ precis innan Marcus som vi köpte henne av, lilla finja! Älskade vän :( Så tom på nåt sätt. Känns bra i hjärtat att hon trivs hos oss nu, att vi får beröm av såväl tränare som veterinärer som osteopater. Bästa hästen <3

HÄÄÄÄÄR är en länk till bilden. Det är på min facebook så jag vet inte om man kan se den om man inte är vän med mig, men OM man kan det så är det ju super, och kan man inte det så får ni helt enkelt bli vän med mig ;D


Haha finja <3

Red Finja nyss, hon stod och sov hela tiden när jag gjorde iordning, hon är ofta väldigt likom uppmärksam när man gör iordning eftersom att hon vaktar sin box, men nu kunde hon inte bry sig mindre, haha, hon sov när ja kom upp på henne också, fick ponnyparka igång henne och vinkla upp sporrarna för att hon inte skulle stanna hela tiden i skritten, haha gud. Red på banan en sväng, myycket skritt först i låg form o ställde igenom henne o stretchade ut henne, sen travade jag lite, gud så seg, sen skrittade jag ut i skogen istället haha. Hon hade såklart träningsverk från igår, det förstod jag igår också, men helvete vad skönt att hon fick ur dendär energin ändå haha.

I skogen fattade jag galopp några galoppsprång innan ett pytte-terräning-hinder, då vart hon jättearg, sparkade o höll på, sen fick hon syn på hindre,t spetsade öronen och hoppade glatt över, HAHA, åh hon vet itne vad hon är arg på egentligen.. älskade lilla vän. Sen skrittade jag länge längs vägar och hon piggnade till mot slutet, soft!

Det är så JÄVLA varmt här nu! Det är säkert 30+ i solen, inte et tmoln på himlen, stallarna är hemska n för det är så varmt haha, dom får iaf stå utan täcke, skönt!

Ska ut o gå med henne om ett tag igen så hon blir av med mjölksyra, så ska hon få betfor o lite extra elektrolyter haha. Så hon blir pigg! Tror dock hon kommer vara perfekt tävlingsmässigt i morgon! I 140n i söndags var hon ju liksom för laddad, och inte ens skutt-laddad utan bara spring-stark-laddad. Är hon så stark och jobbig på fredag så överväger jag att tävla på bett.

Nu ska jag se klart pirates of the carribean som ja av nån anledning inte sett tidigare, typ, dricka min Battery, sen äta mat, o ha det allmänt chill. Norge är bäst just nu, fan va ni missar ni som inte åkte hit alltså! :D


Could this be it

Phew. va ute o gick en snabbis med Fille och Finja förut, sen red jag Rosa i en timme typ, sen red ja Fille i en dryg halvtimma, för efter den tiden så hade han köttat upp mina fingrar, ja red utan vantar... -.- har en enorm blåsa som uppkom på 10 minuter för jag tittade på fingrarna, sen red ja lite, sen kände jag världens smärta o då va de en skitstor blåsa som hade slitits upp haha så det blöder från den nu, jätteskönt. Då tänkte jag itne rida en meter till o hålla i tyglarna så skrittade ohnom en bit o esn gick ja hit o nu sitte rja goch anser att det är synd om mig :D

Haha, ska ut o rida Finja snart också, på bett, så hon bli lite fin i käften inför i morgon då hon går 135, Fille går 140 o Rosa 130.

Rosa känns fantastisk verkligen! Hoppar helt lysande, är lydig, pigg, lyssnar bra, och är rädd om sig! Perfekt :D


I can tell you

God morgon!

febern har övergått i en brutal förkylning haha, dricker "fort frisk" som är några norska droppar, bäst att norrmännen vet vad dom gör på medicinfronten alltså.

Ska befinna mig i stallet kl 9 o möta upp Irma för vi ska förhoppningsvis gå o hoppa stora vattnet på stora banan med Rosa och hennes lilla nästan-ponny. Lite draghjälp kan vara bra haha! Jaja, jag har ju ingen häst som trampar i avttnet iaf, haha ;D

Well, sen ska dom väl ridas hela bunten, Finja ska inte gå så hårt idag, mest skrittas, hon ska tävla i morgon och gick två pass igår så hon lär ha lite tråningsverk idag typ. Fille ska ridas igenom ordentligt, så ska ja överväga om han är för sne för att hoppa eller inte. Men jag tror inte det ska vara några problem! :)

Så well, bara att börja göra sig iordning! Ciao :D


When you're wrong

Ska börja leta häst. Ska inte köpa någon förrän någon är såld, ofc, men ska börja leta nu för nästa häst ska vara perfekt. Ska inte ta första bästa, ska inte ta någon som går 140, ska ta en yngre häst som har det exakta språnget jag letar efter. Vet precis vad jag vill ha, men kan nog itne få ut det i ord.

Den ska vara mellan 5 och 8 år ungefär, ska vara allt annat än klar, den ska gå och rida på, vara inhoppad uppsuttet osv, dvs inte livsfarlig. Annars kan den vara hur svår som helst, bara dne inte står på bakbenen konstant. Ska prova många hästar, ska ha exakt det jag vill ha denna gång. Det ska kännas rätt, det ska se rätt ut. Den ska alltså itne kosta en förmögenhet, hade jag velat lägga ner en förmögenhet så hade jag köpt en klar häst. Den behöver somsagt inte vara klar. Folk får tycka den är skit om det är så, men den ska ha språng i sig enligt mig, den ska ha bakben och bakrygg, vända upp på rätt sätt. Den ska inte vara seg någonstans, mera åt det andra hållet denna gång.

Har sagt att ajg inte har någon smak på hästar, har väldigt olika, så är det fortfarande men denna gång vet jag precis vad jag vill ha!

Så om ni har någon annons ni sett, någon kontakt med möjlighet till att skicka film, eller bara ett youtubeklipp på någon ni vet är/kan bli tillsalu, tveka inte, tipsa gääärna!

In the rain

Haha, älskar låtar där någon growlar texten "I love you", det är så komiskt på nåt sätt, inte fint alls faktiskt. haha.

Idag åker Irma iväg förresten! Hästen alltså, haha. Vår hovslagare Martins tjej Emelie ska ta sig an henne. Hon slängde ju av Jennifer ytterligare en gång häromdagen och då fick de räcka liksom. Hon rider dock bara dressyr men man kanske kan flytta henne till någon mer hoppinriktad såsmåningom, just nu ska de ju bara gå att rida på henne utan att riskera livet liksom. Så det känns super!

Well, ska väl snart ta o rida Fille. Heahe, heajs :D


Holy fudge

Phew. Satt på Rosa vid kvart i 10 för de va Pay and Jump då tydligen, men de började itne förrän 11 så vi skrittade runt jättelänge osv. Hoppade krysset några gånger os en gick ja in o tog hela fina banan på stora banan som låg på 1m, men hon stannade på första vattnet som var en vattenspegel under hinder, med lite draghjälp från Irma Karlsson så kom vi över utan problem även på de stora vattnet, graven alltså, och sen kom vi över utan draghjälp.

Förutom att hon tittade på ALLT och tänkte stanna på typ alla småhinder så var hon jättefin haha.

Sen har jag ridit Finja, satan  helvetet vad mycket energi hon besitter nu, gud. Hon brallade runt banan ungefär 10 varv, sen skrittade vi länge, och gjorde om detta typ 4 gånger. Vid ett tillfälle så skulle ja byta galopp och det slant till i skallen o hon sparkade o hoppade o helvete vilket liv de blev, sen var hon bara pigg o galopperade fort som en ful ponny, men hon går ju hela tiden i form så hon blev verkligen genomsvettig. Nu är hon avspolad och står o lugnar ner sig i boxen o tänker över vad hon gjort! haha. Finja <3

Fille fick gå ut och gå och jag ska rida honom sen. Är totalt utmattad, har varit ute i solen o ridit o flyttat hästarna till ett annat stall från halv 10 tills halv 3 nu, nu ska jag äntligen få mat! Fan nästan så man tar en dusch också. Phew. Hejs sålänge!


RSS 2.0