Give myself away

Morgon!

Idaaag ska Znuten trimmas i ridhuset igen, Nasse ska ut i skogen, Olle ska förhoppningsvis visas för kund, och Nathalie ska vila.
 
Måste dock plocka undan alla 7 hinder varav 4 är oxrar i ridhuset och sladda det ordentligt och sen välta o sen sladda igen (haha). Så har lite o pyssla med där. Och så episkt kallt är det också, hoppas det inte frusit allt för mycket.

One, two, one two three four!

Så! Red Nasse, han var superduktig, vet ju sen tidigare att han inte behöver longeras innan, men alltså alla andra dagar har han varit helt vild från början, och jag har gjort rätt som longerade för han har bockat som tusan på lina, idag såg man att han var dölugn så det var inga problem att sitta upp direkt haha! FIna killen!

Red mest runt o såg till att han itne drog i bettet eller ökade utan att han skulle osv. Lite öka minska i galoppen osv, några avsaktningar. Lite chill! Ska se om vi kommer ut i skogen i morgon! :)

Phew!

Varit iväg o tränat med Nathalie haha. Riktigt fin på framridningen, red på vanligt tredelat, klarade första övningen helt okej, det var sex korta galoppsprång från ett bock-hinder till en oxer och sen 4 korta efter, lite båge, hålla rätt galopp osv. Hon höll på en jävla massa i början men släppte riktigt bra efter ett ttag. Problemet var att den höll på så jävla länge, han höjde oxern tre gånger tills den låg på typ 120+, och jag hoppade säkert 5-6 gånger på varje höjd, och att hon då blir väldigt stressad i såna övningar (än så länge, eftersom att hon iten vill fatta hur hon ska göra än) så tar det otroligt mycket på henne. Sen kände jag jättetydligt att hon var sur och trött och inte alls ville gå igenom kroppen.

Och då skulle vi hoppa lång bana på det, gick riktigt dåligt haha. hon slog med huvudet helt tokigt och var supersvår. Inte alls bra övningar fö rhenne, och det säger jag itne för att det var svårt, den första övningen var svår fö rhenne och bra, denna var bara dålig just nu, för det var supermycket framåt på ex stooora långa snabba galoppsprång på en linje, och sen liksom fortsätta banan, det gav verkligen ingenting för oss då vi inte ens kan korta ihop oss än, då är det lite overkill att skena framåt och sen försöka få ihop henne igen, så det var synd faktiskt. 

Men trots allt detta så är hon ändå framåt, bra inställning till hinder, osv, så jag är nöjd med henne ändå, hon försökte. Men Pether sa iaf att det äe ett stort bett-problem. Förra gången hade jag ju babypelham och idag vanligt. Så nu ahr jag fått låna ett hackamore, kort som ett ponnyhack men med kedja över nosryggen istället för läder. Så det ska bli spännande, ska prova det i övermorgon för i morgon ska hon få vila haha, heelt slut är hon.

Jaja, nu sk ajag iaf ut o rasta Lill-nasse lite i ridhuset, hann inte rida honom i skogen idag tyvärr, han överlever nog :)

Znutitut!

Dat is rajt. Znuten är hemma! Haha, bara över veckan :) Nuvarande ägarna ska nämligen åka och tävla med sin ponny, och ville inte att hon skulle vila så länge :) Så det löste sig ju super! Red henne förut och hon kändes lite olydig men väldigt fin! Kul o sitta på henne igen! Red bara basic, myyycket övergångar och en hel del halter. Duktig!

Where have you been

Morgon!

Idag ska Nathalie hopptränas för Markne. Olle ska få skutta lite här hemma, Nasse ska trimmas lite och avsluta med en skogsrunda. Sen komemr en gammal bekant häst tillbaka i några dagar, hon kommer snart, ni vet såklart vem det är, men ni får en bild när hon kommer! :)

We're safe after dawn

Yo.

Har ridit Nathalie på morgonen, hihi. Börjar hända grejer verkligen. Vanligt tredelat bett, idag var hon dock ovanligt pigg och typ slog lite bus-bakut när jag la på benen, det brukar hon inte göra, haha. Söt. Annars var hon riktigt duktig och vi fortsatte jobba på det vi håller på med, lossa formen och spänn bågen och galoppera in benen bakifrån, samt absolut inte streta efter hindrena, halt och rygga då. 

Tog några språng också i slutet och hon hoppar helt fantastiskt. Ska bli kul att hoppträna henne i morgon, om det blir av, man vet ju aldrig. Men hoppas det!

Nasse!

Haha, idag var Nasse superbusig. longerade ju först dom andra dagarna jag ridit, inte idag. Haha. Han var bara allmänt pigg och småbusig och trotsig. Eller, inte trotsig, men han vart nästan lite vinglig i ren protest typ.

Det återkommande problemet är att han blir stretig i munnen, jag uppfattar honom väldigt krånglig att korta i galoppen för han tar itne riktigt tygeltaget, kommer jobba på det jättemycket. Han drar mest ner huvudet och fortsätter i samma fart liksom, vilket gör det jättesvårt för mig att lägga honom rätt på hinder.

Bjuder lite på första halvan av filmen. han var så himla busig och sparkade tillochmed efter och innan hinder, har inga sporrar eller nånting och det var inte åt skänkeln alls, utan det var bara.. bus-sparkar haha. Sista rundan tycker jag ändå är helt okej, även om det inte syns hur oreglerbar han är innan hinder. Han kan ju inte riktigt hoppa än heller, han komemr fatta det såsmåningom han har ju spänsten och kapaciteten, förstå när han faktiskt vänder runt språnget haha :)


Just shoot me

Morgon! Elelr förmiddag. Typ.

har ridit Olle, han fick en ordentlig skogsrunda med klättring! Superfin var han, duktig plutt.

Har sladdat och vältat ridhuset och lagt fram bommarna för hur hindrena ska stå, och sen ska jag bygga upp bana, eller ska ut o göra det nu. Nasse ska få hoppa lite bana och sen är det träning för Carro ikväll, så det blir samma fö rhenne, eller ja, bygger ju för henne så får Nasse skutta det som går! Men han ska hoppas ikväll.

Fina ponny

För lite nya läsare men mest för gamla läsare som kommer ihåg detta, det är ganska precis ett år sen vi fick ta bort Wirre nu. Några dagar över tiden bara.

För er som inte vet, så är Wirre (Chapoon) min D-ponny som jag hade i 4 år. Köte i england och vi hade myyycket vinster och placeringar upp till MSV-A. Han var det sötaste som finns, med sin rosa mule och fantastiska humör. Han var ofta 3 meter upp i luften av stora språng men samtidigt väldigt snäll, bara busig. ganska svår att rida, seg enligt många men slängde faktiskt av typ 5 stycken olika ryttare under tiden jag hade honom, jag tycke rinte han låter så seg haha!

Han slängde bland annat av tjejen som köpte Melwin när hon provred, och Josefina, och en till som provred, haha! Ganska kul. Roligast var barnet, hon skrek. Skitkul.

Anyway. Han var skadad väldigt länge utan att vi visste vad det var riktigt, men till slut insåg vi att det satt i typ bak-hasen (med hjälp av nån special-kille) och att det var som en uskelbristning, alltså muskelfästet hade slitits av totalt och skulle aldrig läka igen. Så vi bestämde att han fick somna in.

Tuff dag var det, då vi sa farväl. Fina killen.
Han var verkligen glad in i slutet. Vi såg till att han fick äta morötter det sista han gjorde. Världens finaste kille, Restinpeace <3

Driving 'round town

Yabbadabbadodelidoo. Nathalie är helt fantastiskt fin. Vanligt tredelat bett och verkligen helt fantastisk. Går i underbar form och nu kan hon till och med höja dne formen och korta sig, det orkade hon verkligen inte förut, så det är skitkul. Låg på volt över ett litet litet kryss och verkligen ville få igenom innern även efter hinder. Riktigt duktig!

Sen har Olle provridits och det gick suuuper! Skitkul verkligen, gud så fin han är och vad duktiga dressyrryttare det finns! Kul o se!

Nu äre itne så mycke tmer o göra av dagen, ska försöka skritta Zwiggy sen :')

Hyr här ikväll

Morrn!

Olle ska visas idag, kulkul, hoppas på det bästa! Nathalie ska ridas igenom i ridhuset, verkligen lossa henne. Nasse får nog vila, han är inte van att gå så hårt tror jag och han ska få småhoppa lite i morgon, så då är det dumt att han är jättetrött, mycket nya intryck med nytt ställe och sånt också!

Fina hubbabubba förra året!

One more step

Nathalie var dutti. Klättrade mest i skogen, fin tjej. Nasse var jätteduktig också haha, men det blåste så otroligt dant så vill eitne börja med att ge oss ut i skogen. Tvivlar inte på att han är snäll men vill ändå itne att det går fel när jag inte känner hästen och när han är så ung. Bättre att vara på den säkra sidan. 

Så började i ridhuset och han var superduktig och rev över några bommar, och sen fick han rida ut en kortis i skogen, en kvart iaf! Allt var superfarligt och han hoppade till några gånger men han tar mod till sig och tar sig förbi allt ändå, haha! Söt.

FInal embrace

Mysigaste nathalie <3 Bilderna går inte att vrida... jävla cpmobil. Jaja, hon trycker in huvudet i famnen på en när man tar av henne grimman, mys.

Don't you worry

God morgon!

Idag ska Nasse få en liten skogstur, kolla läget lite utanför gården :D Olle och Nathalie också, men Nathalie ska fortfarande drillas i "perfekt" form, det ska lossna, punkt. Hon slipper inte i skogen haha.

Sen ska jag skritta Zwiggy lite också. Det blir nog bra, ska ut o börja nu, hihi.

You'll see

Har ridit Nathalie och Olle utöver Nasse idag. Nathalie var riktigt duktig och körde igenom henne på tredelat vanligt bett. Börjar bli lite impad över vad hon kan nu. Skitkul. Körde igenom det jag gjorde för två dagar sen, som ni såg film på, men låg bara över åttvolt över oxer och räcke, ville att det skulle fästa sig lite mer.

Oxern skulle hon krypa lite intill och verkligen få kränga upp språngkurvan, vilket hon gjorde galant, samtidigt som hon på räcket skulle komma en halvmeter längre ifrån än vanligt och få arbeta sig upp istället. Mellan hindrena skulle hon vara helt loss och låg i formen och det skulel hon hålla ända fram till hindret, inte få hoppa med huvudet i vädret, sånt kul spar vi till tävling då jag kanske inte hinner påverka formen. 

Riktigt nöjd, hon var superduktig!

Olle red jag lite i ridhuset, kommer en och tittar på honom på lördag så då får han skogen i morgon tänkte jag. Och geeeez så fin han var, han har vilat två dagar sen hon var och provred honom och red igenom honom, vilken jävla skillnad haha. Jag har inte riktigt lagt ner någon energi påa tt rida igenom honom utan har bara hållt igång honom lite enkelt sådär, men nu ska han ridas igenom ordentligt när han känns stel (obviously, men ja..) för herregud vilken skillnad. haha det var som att flyga fram, helt knäppt. Orkar itne ens tänka på det haha.

SÅ. Ja. Nasse är söt.
Min äckligt episka chokladpaj. Julia står för halva äran. Men fy helvete. Godaste jag ätit i hela mitt liv, med vidchokladvaniljsås till. Dör.


Nasse!

"Överraskningen" var att det är en "ny" häst på gården nu! 

Vi har nämligen bytt Linda mot en jättefin 4åring, under några månader typ. Vet inte den exakta tanken men det märker vi. Kul att ha något att rida på iaf, och riktigt fin är han!

Han är somsagt 4 år, och valack. Han är inte startad något (tror jag) men har gjort lite unghäst grejer som jag itne alls är säker på exakt vad det var riktigt men ja, det är väl det. Jag har sett honom några gånger nu då Barnet tänkte köpa honom men det blev tyvärr inget av det, och ja, dethär passade båda väldigt bra! 

Han är så himla snäll, longerade honom idag då det var första gången jag skulle rida sen han kom hit (igår), och han bockade och brallade en hel del i galoppen men ändå liksom lugn och kontrollerad, bar abusa av sig det värsta liksom. Sen satte jag på magplatta idag då vi inte använder något annat och jag var itne säker påa tt han haft det så mycket tidigare så jag tänkte att han skulle få känna på den också :)

Sen avr det bara att sitta upp och han var så himla duktig. Red runt lite och gjorde lite enkla fartregleringar och en hel del avsaktningar och igångsättningar från skritt och trav oså, och några galoppombyten som han faktiskt gör jättebra :D

Han bockade jättemycket första galoppen (inte på filmen) men haha, väldigt harmlöst. Men ja, här är en liten film från det sista vi gjorde innan vi skrittade av. Duktig!


Not even funny

Morrn. Jobbig natt, vill inte ens titta på den nya gadden för dne har säkert smetats ut av att jag sovit på ryggen :@ Episkt svårt att rengöra den också, når ju fan inte. Haha. Får försöka. 

Idag ska det ridas några hästar. Nathalie, Zwiggy, och Olle. Sen har jag somsagt en överraskning som jag tycker ska bli jätteroligt iaf. Ni får veta senare! :)

Nu ska jag uuut, adios!

Tiep

Det är ju en väldigt dålig bild då den inte har läkt och det är hundra lager salva över den haha. Jag är väl nöjd typ. Kunde inte få det bättre, och jag har en skitbra plan för den. Ska be Jeremia designa nåt eget så ska jag bygga ut under den och över axlarna. Men det är nog några månader tills dess. Men vet verkligen vad jag vill ha och det runtom kommer bli awesome och jävligt smärtsamt (detaljer </3) haha så det gjorde inget att den blev lite simpel. Vill skugga om själva bokstäverna också så dom poppar ut mer. Men vafan, tills dess så är jag nöjd! Kommer väl bättre bild så småningom :)

Men det är iaf vad min dag bestått av. Julia har suttit under nålen mellan halv 1 till halv 7 och under den tiden har jag shoppat, och handlat godis. Mest till Julia. Haha! Och gjort denna samt fyllt i min andra, SATAN så ont. Haha usch inte skönt alls. Mestadels av denhär över var jätteskönt, nästan liksom.. ah, skönt. Förutom vid nack-kotan, aj. Jaja. I morgon har jag en häst-lverraskning till er! :)

Dagens

Här är film fårn dagens Nathalie. Mycket press idag, hon skulle inte bara landa och flyta på och gå lite lång och lätt efter hindrena utan hon skulle back aupp och korta sig efter hindrena. Som ni ser så klarar hon inte de,t men de tär därför hon studdsar till ibland eller slår med huvudet, för att hon inte får bli stark och lång. 

Tycker ändå hon släpper ganska fort, förut släppte hon ju aldrig riktigt mellan hindrena, nu tar de tnågra språng och sen så släpper hon efter någorlunda och blir åtminstone mjuk för skänkeln och flyttar sig för innern, som jag jobbar på nu. Vill ha henne på yttertygeln vilket jag pressar henne till via innerskänkeln. Hon blir duktigare och duktigare. Ska bli kul o se hur hon är nästa vecka redan! :)


20 dollars in my pocket

Morgon.

Blir ingen Markneträning idag.. inställd. Så blir att rida igenom ordentligt i ridhuset, småskutta lite och fokusera på att få ut avsprångspunkten åtminstone 2-3 dm. Skritta Zwiggy också. Nice.

Bränt alla broar

So. Red Nathalie och Finja i morse. Nathalie var jätteduktig i skogen, lydnad enbart och inget vidare hårt men va väl ute nån halvtimma drygt:) FInja också skogen, skeptisk på bortvägen och knäpp på hemvägen, bockade och busade och vart hysteriskt pigg haha. Så det gick braaa.

Sen visade vi Olle, jag hoppade några småskutt i början bara för dom ville se hur han rörde sig typ, vilken tur, så slapp jag skämmas i dressyrsadel som jag inte kan rida i haha!  Sen red hon som provade, åh. Lycka att se! Lite "äldre", alltså, ingen tonåring var hon utan vuxen, och satan så duktig. Red igenom Olle ordentligt och verkligen fick till det. Åh hon red precis som jag gör fast dressyr då, men löste problem med exakt samma tänk som jag vill göra och som jag gör på mina andra hästar, just Olle håller jag mest igång och låter Johanna lösa problem på för det gör hon bättre än mig, men åh. Har ingenting att klaga på med dom haha. Hur det än blir så var det väldigt roligt att se honom dressyrriden påe tt bra sätt för då vet vi att han kan och kommer bli bra där! FIna olliboi!

Nu ska vi ut o ta in hestarna snart ochhhh sen ska jag göra iornding mig osv och sen in till stan och papis jobb och fixa iordning allt inför foderkvällen med St.Hippolyt som är ikväll där. Alla är förresten välkomna, kneippbadensbil, moamartinsson gata 12 i Norrköping :)Znuten!

Things that I do

Morrn!

Lite brådis ut nu. Ska rida Nathalie ganska direkt efter att alla hästar kommit ut i skritten ( hon går där sålänge så hon får skritta fram lite extra) och sen plocka undan allt i ridhuset osv. Sen ska det sladdas i hopp om att få lite mjukare underlag, dressyr ska ju inte hållas på helt "hårt" underlag samtidigt som hoppningen letar efter sviktande men stabilare underlag. Så vi ska göra vad vi kan haha :D

ASSÅ. På onsdag ska jag till stockholm o fylle i min gadd. Julia (syster) ska gadda i 6-7 timmar den dagen så jag är kvar i stockholm under tiden.. Fan gör man :( 

Aja. Ska ut. Tjarå!


Down the road

Yallaaa!

Sorry, seg på att blogga. Kom på nåt jag kan blogga om så kör jag!

Vart iaf provridning av Olle. Kommer en till i morgon och det ska bli jättespännande, hon verkar ha hållt på ett tag och låter iaf duktig, så hoppas hon får Olle att bli sådär asfin som han blev med dom som var och provade för några veckor sen!

Har iaf ganska asmycket att göra i morgon. Ska plocka undan allt i ridhuset innan lunch då dom kommer, göra rent alla grejer och framförallt hästen som är så JÄÄVLA SMUTSIG (igen..) fml. Sen senare mot kvällen så är det in till stan och fixa inför foderkväll! Jag har bakat, eheh. Ska bli kul iaf, har dock inga ordentliga skor att ha på mig så får bli dom nya jag köpte, med en ganska ordentlig klack, men vafan haha, har inga andra förutom stallskorna haha!

Innan allt det ska jag rida Nathalie och helst Finja och Zwiggy med, vi får se. Gonatt sålänge!

Saknar att rida finaste FIlle :(

Fina tjejen!

Gudvaf fin Nathalie börjar bli. Ridit henne på vanligt tvådelat typ hela veckan och hon är så jävla duktig nu när jag fått igenom henne. Satte upp en mördar-serie i ridhuset med 4 studds typ 70 cm, med 2,7m mellan varje, sen  3 meter till ett räcke typ 1m, sen tre meter till studds 70 cm igen och sen 2,7m mellan 4 till studds. Alltså 10 "hinder" allt som allt. Innan dess red jag igenom ordentligt och fyyy faaan så mjuk hon är alltså. Hon går och bär upp sigsjälv då jag kan lätta helt på innertygeln i 4-5 galoppsprång i sträck och ha dne totalt glappandes och hon håller ändå formen och farten och spänsten i bågen, då har jag alltså hela hästen på yttertygeln och den går stadigt där. Fantastiskt!

Nu ska jag in o käka lite frukt för sen ska jag ut o göra en riktigt smutsig Olle väldigt ren, dressyrfolk kommer och tittar på honom snart och om jag var dressyrmänniska skulle jag också vara petig, så nu satan haha :D

Antar att jag måste visa honom då också, spännande, jag kan verkligen inte, haha. Jaja det blir kuuuul!

Drunk or high

Morgon!

Red ingen häst igår. Så blir att rida "alla" idag. Nathalie ska studdsa lite och markarbete på det. Olle ska antingen provridas (inte fått nåt svar än, men kanske och förhoppningsvis!) och Finja ska luftas lite i skogen. Kanske skritta Zwigyg igen också :')

Ny annons

Klicka på bilden för att komma till annonsen på Olle, gjorde en ny idag för att uppdatera lite.

Feel so much

Morrn. Ösregn, skitkul. Ensam hemma med pappa och måste mocka allt haha. Avskyr att mocka. Nästan värre än att klippa häst. Får så in i helvetes ont i ryggen av det, så blir att äta dubbelt med alvedon idag haha, hälsosamt.

Jaja, får se vilka jag rider, kommer vara sjukt opepp och sur efter att ha mockat.

Olle!

Här har ni annonsen på Olle! Finns även film från idag i den :) Kolla och sprid!

Klicka på bilden för att komma till annonsen!

Come again

Yalla balla trallalaaa.

Ridit Nathalie. Vanligt tvådelat i ridhuset, huhuhu pressaaaaaa! Hon var riktigt duktig, var höga krav idag. Det var förvänd galopp på schemat och det var lite svårt att orka det tyckte hon, men hon skötte sig super. Sen skulle hon gå inåtställd i vänster varv med rumpan innanför spåret också, vilket var brutalt jobbigt så vi diskuterade det ett tag och hon fick stå och studdsa tills hon helt enkelt fattade vad jag menade och släppte och gick klockrent.

Riktigt riktigt fin var hon faktiskt bortsett från några diskutioner men vi fick igenom allting och jag är sjukt nöjd! Kul :)

Nu ska jag in mot stan och tandläkaren, buhuh. Ska försöka få tag i ett par nya byxor också, haha.

Push it

Morgon, god, er, på!

Idaaag ska Nathalie ridas i ridhuset, hon ska gå i slowmotion hela tiden och verkligen sättas på bakdelen, riktigt jobbigt med andra ord. Hihi. Ska börja skritta Zwiggy i princip varje dag fram tills nästa återbesök hos Palle Brink i Malmö, men tror hon får gå i skritten idag bara för hon kan nog ha lite träningsvärk. Hon är ju självfallet sne i kroppen och ojämn och har lite ont överallt efter att ha felbelastat sig så mycket och vi jobbar så gott vi kan med det och med massörer och sånt, men hon har nog somsagt lite ont idag så hon får vila.

Ska in till tandläkaren vid 1 också, fml. Jaaajaaaa. Ha en bra daaay every1!

<3

Älskade lilla Zwiggybitch! Som ni ser så var hon jääättesnäll, lite spänd i början bara men inget mer än sååå bästa Zwiggy! :D


Gissa!

Åh gissa vad jag ska göra nu?! Film kommer sen, det är inte så svårt att gissa, har inte gjort det på länge och jag längtar!

This is home

Förra inlägget publicerades inte haha, men.. tänk er att det skrevs runt 8 iaf!

Har iaf ridit Nathalie i skogen och galopperat ordentligt, hon var jätteduktig! Faktiskt lite tittig i början, hon har visserligen aldrig varit där förut men ändå, hon ha raldrig tittat på nåt förut haha. Det var typ en rand på marken och jag lovar till gud hästen satte ner alla ben i marken samtidigt och tvärstannade och tittade haha. Sen var det inga problem mer, bar alite småtittig på bort-vägen, det försvann sen!

Körde typ 4 intervaller, ganska enkelt, bara 2 minuters galopp och sen 1 minuts skritt mellan det, mest så hon skulle få galoppera av sig, fin var hon iaf, hon slog med huvudet två gånger och båda var i skritt på lång tygel haha. 

Jaja jag ska ut o hjälpa till i stallet snart, men har liksom heal dagen på mig. Sen ska jag plocka bort allt i ridhuset och sladda och välta där för i morgon ska Johanna göra dressyrvideo med Olle, yep! :D

Drop you of

Morgon, god!

Haha har bara en häst att rida idag. Nathaliiiie! Galopp på vägar för hennes del idag, soft. Trots att det regnar, duktig är jag! Ja, ridhus + uteritt i regn = ärofyllt. Haha. 

Annars har jag verkligen inte mycket att göra idag, haha. Så det är ju skitkul. Sovit 4 timmar också, min cpvän ringde packad mitt i natten, skyller på det, trots att jag inte sov innan det heller. BUT STILL.

Jaaajaaaa ska ut nu hihi, hejhopp!

Wam, bam, thank you ma'am

Först, tack för flera fina kommentarer!

Sen, kom hem fårn Frissan förut, yeheheh, skitnöjd. Äntligen mörkhårig igen. Ser lite rödare ut än det egentligen är, but still, älskar det.

Träningen igår

Här är filmen från igår med Nathalie :)

Ja, jag tänke rinte bortförklara så mycket utan det såg ut sådär haha. Men jag tycker fortfarande det är fantastiskt roligt att ha något att jobba med, något som inte är klart, något som inte gör precis som jag säger när jag säger det utan att man istället ser det lite längre fram.

Sen hoppar hon ju inte fantastiskt eftersom att hon inte får hoppa på fart och det är hon inte så van vid, men hon hoppar upp sig fint och något jag tycker är fantastiskt bra är anridningarna. Det har ju itne gått o ta in extra förut nu går det ju o ta i henne och hålla på, skitbra, utan att hon blir det minsta sur! Duktig tjej. Hon ska träna för honom nu i några veckor förhoppningsvis så får vi se hur det utvecklar sig, därför får ni hela filmen helt oredigerad så ni ser vart vi börjar :D


Whatever you want

Morrn!

Well. Idag ska jag färga håååreeet klockan 1, underbart. Så ska rida Olle och Finja innan dess. Nathalie gick väldigt hårt igår och hon typ droppade svett, eller droppade är underdrift, hon är helt nyklippt men det verkligen rann, haha gumman. Så hon behöver vila, inte bara för det fysiska för såå jobbigt var det inte men för det mentala, ta in allt lite. 

Olle kan få skutta över lite hinder i ridhuset, ska sänka dom lite bara så får han bara skutta för skojs skull. Finja får gå i skogen och bara jogga lite. Tanken är väl att hålla igång henne lite ältt tills hon opereras, men jag känner mig så elak, haha, när man vet (eller antar skarpt) att hon har tumör/er under ryggen typ så tycker man ju att hon inte ska behöva ridas. Men ajg tror inte hon har några större problem av själva ridningen faktiskt, utan håller mest igång så hon inte ska tappa precis allt, men det tror jag hon gör ändå och vi kommer få börja om från ruta ett när allt är klart, men det är nog lika bra.

Never let you go

Haha hade ju totalglömt att jag skulle träna för Markne idag. Haha. Så vi åkte dit istället för att glaoppträna kom jag på!

Blev stressigt i början och näst intill ingen framridning så hon var studdsig och stel i början för jag fick gå direkt in i en för henne ganska svår övning där ohn skulle böja sig för innern o hålla rätt galopp osv. Men hon blev väl lite bättre allt eftersom där.

Sen var det en trekombination som sen höjdes lite och sen oxer oxer linje och en annan linje sen. Inte så komplicerat idag tyckte jag, han var nog lite stressad dendär pether, haha. Eller nåt! Gick iaf väldigt bra för att vara Nathalie och sånthär, hon är ju inte lydig än och hon böjer sig inte för skänkeln som jag vill. Men det är på rätt väg och det finns inget negativt kvar i svängen mot hindret som vi hade sånt problem med ett tag. 

Men jag är nöjd, jag vet ju hur det har settut och kännts tidigare haha så det känns bra nu.

Ska snart ut o ta in hestarna, yup.

Find what you're after

Morrn!

Idag är det Nathalie och Olle som ska ridas igen. Tror jag iaf, vet inte om Johanna tar Olle men det märker vi! Han får iaf gå i skogen idag igen, busa av honom ät mitt ärorika uppdrag!

Nathalie ska galopperas i skogen, lite intervaller, inget stenseriöst eller ashårt men en 4-5 intervaller iaf, så får hon vila i morgon. Kul!

Nu sk jag ut och fixa, Hajdo!

Roligt!

Har haft en bra kväll. Riktigt bra! Först fyraåringen som jag började att rida fram och hoppa. Den är otroligt duktig och är så himla rolig att jobba med. Hoppade en hel bana på 1m och den är vad jag förstår det som inte så van att hoppa många hinder i rad så den sköter sig verkligen super.

Sen en träning för Carro där jag fick hoppa upp på det lilla fuxstoet och hoppa lite. Otroligt trevlig liten häst. Sen blev allt skitbra, jättekul o se!

Nu ska jag sova och TAAAGGAAAA inför tre dagar med ingenting att göra. haha. KUL. Gonatt!

When i'm grey

Såja!

Red Nathalie och Olle i morse. Olle fick en kortis i skogen, vågade inte rida ända in i skogen pgav älgjakt osv men red runt lite iaf på "vägar" inne i skogen typ. Otroligt glad häst haha.

Nathalie red jag igenom i ridhuset, hade hon varit mjuk och fin fårn början så hade jag bara joggat igenom henne, men hon var lite olydig i högervarvet och ville inte riktigt släppa till en perfekt form där, good news är att hon ändå går på tygeln när det går dåligt, bara att det inte är rätt form liksom. Men red igenom det ganska länge på ett vanligt bett då, och tillslut blev hon superdupermegafin så sen fick det räcka. 

Kom sen på att hon ska få träna för Markne varje tisdag i några veckor nu, så det blir hoppträning i morgon, hon tävlad eju iaf inte söndag. Förutom dom träningarna ska hon verkligen inte hoppa ett hinder förutom studds dom kommande 4-5 veckorna. Så det känns fine ändå.

Sen har jag spenderat apmycket tid åt att plocka bort precis allt i ridhuset, stog asmycket framme haha, sen sladda det, sen vattna i 1,5 timma (vattenspridare dårå haha) och sen välta hela skiten. Två gånger! Sen bygga upp inför ikväll. 

Blir basic övningar som passade bägge träningarna faktiskt. Linjer och en kombination. Fyraåringen är det ju bara att få framför sig och få bjudning på därför passar detta också, och till nästa så kan man göra det mer komplicerat och sen sätta ihop Marknes bana på 17 hinder haha, som jag sjukt nog fortfarande kommer ihåg. Så det blir nog bra!

Haha!

Kommer någon ihåg mitt gamla videoklipp där jag inte fick upp Zwiggy i hagen? Flera år gammalt nu men bara senaste månaderna så har det blivit "jätte"populärt, asså, för o vara ett sånt klipp haha. Det var somsagt innan bloggen och innan det mesta, och de thar stått med typ 2000 visningar i flera år fram tills ja, några månader sen. Nu har det snart 10 000 visningar, haha! Så himla lustigt, lite roligt dock.


Pick me upG

God morgon!

Idag ska Olle och Nathalie gå. Nathalie ska ridas igenom mjukgörande bara i ridhuset. I morgon ska hon galopptränas tänkte jag. Olle får väl en sväng i skogen så han får busa av sig lite haha! Och se lite annat, han är ju söt, och nyklippt, jag kommer skratta. Nä men han har ju blivit behandlad av Linda equiterapeut, och Johanna som ridit honom lite nu senaste dagarna säger att han är heeelt fantastisk efter det så det ska bli sjukt spännande!

Sen höll jag på o glömma bort fram tills jag kolalde i min kalender att jag har två träningar ikväll. 17:15 ungefär kommer Ronja och så sk ajag hoppa fyraåringen lite och så avslutar vi med att hon hoppar något lite språng tror jag :) Sen 20:15 (haha vad är oddsen att två stycken bokar kvart-över-tider på samma dag? annars är det alltid halv eller hel, men nu två kavrt över på samma dag, roligt. haha) så kommer Carro och tränar med sin fina lilla fux. Så måste fixa hela ridhuset och sladda och välta ordentligt några gånger om och sen bygga upp så det passar båda för hinner nog inte bygga om så mycket emellan, vi får se!

Jaja så ska ut o rida domdär två små skithästarna nu iaf, hihi. Hejdå!

Saknar kanske det blonda lite eheheh. Tyvärr kan jag liksom inte blondera igen på ett bra jävla tag, minst ett år eller två, för det skulle inte gå haha, håret skulle gå av direkt. Ska färga det igen i veckan, så får ni se vad det blir då!

1 häst

Har en häst att träna nu framöver, typ. Haha. Nathalie bara. Olle ska ju ridas o hållas igång osv men han ska ju säljas. Resten är odugliga! ;D haha.

Har iaf planerat hennes kommande månad lite smått. Nu i veckan så är det klättring, kondis, studds som gäller. Dvs ut i skogen och klättra ordentligt i backar, köra det nån gång denna vecka, studds en gång denna vecka, galoppträning ordentligt en gång denna vecka, och en dag då hon enbart ska gå i slowmotion haha, verkligen riktigt långsamt o segt ska hon gå, otroligt stärkande. Yep och någon vilodag eller två på det så har vi kommande veckan!

Veckan efter det, v42 är vi inne på då tror jag? Så är det enbart lydnad och lugn som gäller. Hon ska mjukgöras, joggas, skrittarbetas, ja, lite sånt, bara ta de tlugnt och inget alls för fysiskt påfrestande, utan mest töja ut och böja igenom och stretcha hästen ordentligt i ridningen.

Sen, v 43 (kan vara en vecka efter för jag orkar inte kolla så det stämmer haha, bara så ni vet) såå är det hårdträning som gäller första delen, typ ett galopp-pass och ett klättringspass i början av veckan, sen mjukgörande en eller två dagar och sen ska hon få hoppa en gång, med riktigt ordentligt utdragna bommar och sånt ( orkar itne förklara tänket där, tar för lång tid), och sen ett studdspass också den veckan.

Nästa vecka då, v44, skulle vi egentligen tävlat i Hesingborg, men vi struntar i det och så får hon en totalvila hela veckan istället. Skrittmaskinen dom två-tre första dagarna, sen några dagar helvila från allting, ochs n skrittmaskin ngåra dagar igen och sen sätta igång och mjukgörande, och sen planera en ny månad.

EN HÄST. FATTAR NI. Det är helt sjukt, vad fan ska jag syssla med, ehrregud -.-


haha fml

Haha jag orkar inteeeee hur kan det vaaraa såhääär. När jag började trava fille så kändes han superojämn, men det gick över när jag ridit ett tag och han kändes helt okej på hinder. Hade förresten betslat ner fårn stort pelham till ett tungt vanligt tvådelat med eggringar haha! Jag. Hoppade iaf hela banan med 20 fel, haha orkar inte. Han tänkte stanna på ettan och in i trekombinationen o några till tvekade han på. Men han hoppade mycket mycket bättre än igår för jag bytte bett, ahn hoppar riktigt bra på vanligt. Jaja. 

Jag är nästan helt hundra på att det är nåt knasigt med honom, vänster bak. Vi får se. Är han frisk och när han är igång igen och vi tränat upp kondisen på honom saaatan, så ska Marcus få hoppa en 140 på honom så får vi se. Men jag vill prova först igen för jag tror faktiskt att han är ofräsh fortfarande, tyvärr. BAJS.

Asså håll med om att det har gått över otur och oflyt och nu är det fan bara synd om mig. Haha nej men det är liksom.. otroligt, jag fattar det inte liksom, jag har en hästjävel som hoppar nu, det är inte ens roligt längre. Suck. Nån som vill ha sin häst tävlad? haha.

Pruttis

Blev 145an. Kewl, startar nog först men vafan :) Still funny! Satsar på under 16 fel ;D haha. 

Prutt

Morrn.

Idag ska bara Fille gå. VI är reserver till finalen (haha -.-) så vi får se, om vi kommer med där så får han gå en 145a, annars går han 135an senare idag. Ska bara låta honom gå med huvudet i vädret och inte hjälpa honom så mycket utan han får sköta det själv, så får vi se hur det går! Haha. Nu vet ni det, så döm mig itne när jag itne rider honom i form idag.

...

Asså. Jag är den som oftast ser något positivt i allt, eller åtminstone en lösning eller en utväg. Men nu har jag fan fått bakslag på bakslag och egentligen inte fått tillbaka någonting en enda gång. I flera månader har allt bara gått sämre och sämre och jag förstår inte varför. Hästar blir skadade av de mest lustiga anledningarna, jag får 16 fel i flera klasser med flera hästar, hela tiden. Asså. 

Tänker vara förbannad ett tag, för jag har nog itne varit sur i hästsammanhang på hela året, men nu har det fan blivit för mycket, går inte bra nångång, med någon, någonsin. Borde sluta rida -.-

Let me hear your flow

Morrn!

Ska sitta på Nathalie halv 8. Ska gå härifårn vid 7 så jag kan gå upp o gå banan först. Man blir ju inte direkt morgonpigg av att det är fucking kolsvart ute, suck.

Sitter iaf o käkar en macka från världens bästa stallkafé haha. Det är ett gratis stallkafe PRECIS bredvid våran box, granne verkligen, med huuuur mycket gratis jättegoda mackor som helst, vatten, kaffe, lakritsgodisar haha,  äpplen osv. Dom hade liksom 6 backar med mackor, hälften tog slut typ, jag tyckte man skulle givit dom till hemlösa istället för o slösa dom på sånthär haha. Vi kan väl gör avåra egna mackor. Jaja, jag äter mest för att dom ska ta slut, känner mig elak annars. Hahaha.

Seen har jag köpt en ny tävlingsskjorta också. Bara för att jag har tråkigt så lägger jag upp bild på dne aswell!Och vi avslutar med en hubbabubbabild påväg till tävlingsplatsen! Idag får han inga knoppar. Man måste förtjäna knoppar och de thar han inte gjort, dumma hubba. 

Lyft på benen vaaa

Haha. Fille rev treee hinder. Ettan tvåan och sen en oxe.r Så otroigt onödigt. Jag tar på mig rivningen på oxern, kunde gjort betydligt mer för att få till det i tid och få upp språngkurvan. Men dom två första skitpeten hade han jättebra lägen och bara slarvade, haha. Jaja! Han kändes pigg och söt iaf.

Ska rida bättre i morgon helt enkelt :) Då går båda 140!

Good timing

Haha bäst är jag. Var ute och gick med Fille, så kolla jag upp mot himlen och såg ett episkt svart moln, och bestämde mig för att gå ett extravarv bara för att jag inte kommer kunna gå igne på ett tag, går in med honom, stänger boxdörren, boom, det ösregnar. Nu ska jag bara se till att det slutar innan jag ska upp o rida, så har jag lyckats bra! :D

Nathalie 135 Strömsholm

Är jättenöjd. Som jag skrev i tidigare inlägg, man får ju inte upp bågen på henne och när hon itne kan hoppa på fart som hon helst vill göra så orkar hon inte upp riktigt. Men vad gör det, kolla på rytmen och det lugna tempot (om man jämför), det går verkligen åt rätt hål, jättenöjd! :)
 


Fina tjejen! 

Duktig!

Nu har Nathalie hoppat 135. Gud det går verkligen åt rätt håll. Nu fick jag tillbaka henne, hon går relativt lugnt och fint mellan dom flesta hinder osv, men då blir det att man inte riktigt vill utmana ödet och lägga på ben, så bågen spänns ju inte och när tempot då är så lågt och fint (normaltempo alltså) så orkar hon inte upp och hoppa igenom kroppen. Så tre verkliga skitpet liksom, tre räcken, eller nej, första hindret var en oxer. Men assp.. det är liksom inte så mycket att säga om. Hon får ta domdär bommarna ett tag tills hon blir stark och lydig. Många jättefina språng fick hon och inget kändes direkt dåligt liksom så det var super :) Jättenöjd. 

Och allt detta även efter en lite rörig framhoppning med för många ekipage och flera liksom tvärstoppf ör o inte krocka, hon blev lite stressad där inne men kunde släppa det bra inne på banan så jag är jättestolt över henne, fina tjejen!

Nu har jag vandrat en sväng med fillefjonken och kommer nog ta en runda till innan det är dags att ta ut honom inför 140 :) Är skitmånga före haha.

Jaja, film kommer!

Helsingborg

Anmälde till Helsingborg nyss. Det är om tre veckor. Vi hade tänkt åka till Billdal en vecka innan med bara Fille och rida YR kvalet, men.. vi skiter i det och åker dit istället. Då hinner Nathalie få en hel veckas vila nu när vi kommer hem, och sne sätter vi igång henne så hon hänger med till Helsingborg. Där får Nathalie gå 135-140 och Fille 145-150. KUL, en till 150 inplanerad. Debuterade 145 i helsingborg så han är vna att hoppa högt däe :D haha.

Ska bli riktigt spännande o se hur han reagerar på att gå in i en 140 såhär direkt efter ett bra tags uppehåll. Blir kul!

Nu är dom besiktigade iaf och ska hålla lite koll nu o sen gå o göra iordning Nathalie så hon får skritta sig varm ordentligt innan jag går 135banan. Adios!

 

Sorry

Inte orkat blogga idag haha. Resan gick bra, vi lämnade av Irma, vi kom fram bra och nuhag jar ridit bägge hästarna. Nathalie vad guld värd, heeelt fantastiskt fin var hon för o vara hon. Det är ju ingenting än mot hur Fille kändes när man kom upp på honom, men gud vilka framsteg hon gör. Hon va verkligen mjuk och fantastisk, iih så kul.

I morgon så går Nathalie 135 och Fille 140. Softish! Nuj är jag trött eheh

Not what you need

God morgon!

Ska packa nu och sen ut o släppa ut hästarna i skritten o hagen osv. Challe och Olle har sovit inne inatt och dom trodde itne det var sant när vi hämtade dom från deras hage på kvällen :') Pluttarna. 

Well, det som ska göras är allt som ska in i skåpen o ner i lastbilen osv. Fille är genomskrubbad men antagligen gul igen efter natten, suck. Ska nog tvätta Nathalies man bara för dne var lerig, eller så kör jag babyservett-stilen på henne, haha, vafan det är kallt ju och vi har ingen spolspilta tyvärr. Det är vad vi önskar oss mest verkligen för det är så jävla besvärligt utan.

Just nu har vi ju ingen ledig boxplats, vi har Irma, Fille, FInja, Challe, Olle, Linda, Nathalie och Zwiggy. Men idag åker Irma med oss upp till närheten av Strömsholm och blir avsläppt där för tillridning. Då får vi en boxplats. Vi ska fixa och trixa lite men jag har flera superfina hästar som jag vill ta hem direkt just nu haha.. som jag också har möjlighet att göra om inte mamma har någon jävla superplan på hur hon vill göra med stallet. Jaja, det löser sig, tråkigt bara nrä jag har så mycket på g!

Aja gotta sätta fart now, Byebye!

Låg på Znutens rygg häromdan när jag skrittat av henne, haha. Hon rörde inte en muskel, fintjejen!

Make it by

Fille är tvättad (tog typ 45 minuter, så jävla smutsig <//3) och ah. Nathalie blev genomgången av Linda idag så hon ska vara mjuk och fräsh inför helgen. Brukar itne behandla mina hästar så tidigt inpå tävling (med equiterapeut då, inte typ.. cotrizon haha) men ville verkligen veta att hon kändes fräsh. Och det gjorde hon, hon hade musklat på sig mycket över ryggen och nacken och det börjar hända lite i rumpan också. Kul! 

Nu ska jag sova, i morrn åker vi runt lunch till Strömsholm, typ. Soft, hajdo!

Har ni SETT något så sött i hela era små ynka puttenutte liv eller?! Asså........ jag orkar inte, den var så sjukt söt. Askungen..... punktpunktpunkt. Ni fattar. Jag pallade inte trycket. Saataaan så otroligt söt den var. Mini-Felicias b-ponny, omg. Som förövrigt skötte sig super på träningen för några dagar sen, tog b-ponnysvängar till en ny nivå och slog höjdrekordet med en cm. Nästa gång kör vi 80 cm, yes! Haha :) Söt.

Znuten!

Så. Nu är vi hemma fårn kliniken! Utan häst! :D

Znuten är nämligen såld nu. Jag är lite lättad eftersom att vi haft henne längre än det var planerat och det har mest varit påfrestande, inte pågrund av själva hästen utan pågrund av situationen haha. Så det är skönt at tha en häst mindre nu! 

Men fina Znuten! Även om det "bara" varit en försäljningshäst för mig och jag inte alls är ledsen elelr så så har hon ju ändå varit här i 1,5 år och har utvecklats något extremt! Hon har liksom gått från att inte kunna byta galopp, slängtrava innan alla hinder och springa igenom de flesta hinder, till att liksom kunna bli riden av små tjejer utan större storhästerfarenhet utan problem. Hon är rädd om sig och ser kroppsmässigt ut som en helt annan häst :) Vilket är roligt! Jag som följt henne känner en brutal skillnad och nu är det liksom roligt att trimma henne för hon kan allt, hon kan förvänd galopp, hon lyssnar perfekt framåt och bakåt otroligt snabbt och hon kan alla sidorörelser, hon byter galopp klockrent åt båda hållen, och allt är kul med henne! 

Nu kommer nog Anna få otroligt roligt med en sån fin och sanslöst trevlig häst och ni får verkligen lycka till! :) 

Haha, efter att besiktningen var klar så satte jag mig utanför o höll i henne och hon blev lite närgången. Hon satt med näsan i ansiktet på mig ungefär hela tiden och önskade inget hällre än o bli knähund för ett tag :') Haha fina tjejen!

Once told you

Morrn!

Linda equiterapeut kommer vid 9 och ska ta några hästar. Sen måste vi åka senast halv 11 med Znuten till kliniken för besiktning. Så det är lite att göra nu och jag är sen ut så jag måste gååå hejdå!

Everyday's the same

So! Red Znutitut barbacka också, gud så fin hon är. och så himla mysig. När jag skrittat av henne så fick ajg sms så bara la mig på ryggen på henne o svarade på några stycken, i säkert 5 minuter låg jag där helt relaxed o hon rörde inte en muskel, haha. FIna tjejen!

Det blev förhoppningsvis (förstå mig rätt) sista ridturen på henne. Kommer skriva mer om det i morgon antagligen :) Håll tummarna!

Let me know

Ridit hubbabubba och olleboll nu haha. Olle var sjukt söt. Han är bara riden en gång tror jag sen han vilat i nån knapp månad igen, så han avr söt och bockade lite, asså.. man verkligen bara skrattar högt åt honom för det är så harmlöst och urgulligt haha. Så fick han hoppa jättesmå skutt och han överhoppade sig jättemycket och vände runt fint och var otroligt kvick upp i sprången, kul o känna! Knäpphäst!

Sen Fille, barbacka, lite genomtrimmning bara, det regnade så blev itne skogen..  haha. Ah. Nu ska jag ut o ta in hästarna, ge killarna som går ute EN natt till bara, hö i hagen,  dom får typ 7-8 kg var två gånger om dagen haha, vi är lite överbeskyddande. Dom har ju gräs i hagen, men inte så mycket längre. Men i morrn får dom komma in!

Sen ska jag rida Znuten, bara rida igenom lite lugnt barbacka inför att hon ska besiktigas i morgon :)

Olleboll

You're not worth it

Har ridit Nathalie. Satte på ett bett som är skarpt i munnen men inga stora effekter på, dvs skarpt, inte starkt. Sen red jag bara basic, luuugna ökningar och minskningar bara med fokus på att hon skulle vara mjuk och inte överreagera. Gick bra!  Fortfarande sjukt osäker på hur det kommer gå i helgen haha.. Inga förväntningar alls verkligen, men vi får se hur det går helt enkelt. Tror itne klasserna spelar någon roll verkligen så ja håller mig till 135-140 med henne. 

Nu vill jag ha mat, hejdå!

Lindaa!

Not a damn thing

Morgon!

Ska ut o fixa stallet o släppa ut hästar osv. Sen ska Fille få galoppera i skogen, inte galoppträna såhär nära inpå tävling men busa av sig lite. Nathalie ska gå ytterligare lydnad i ridhuset!

Händer två superbra saker i veckan som jag kommer berätta när dom händer, men vi kan ju säga att jag kommer få lite boxplats! Och jag har flera jätteroliga saker på G som jag ska försöka få till när det blir möjligt, otroligt roligt!

Vill också meddela att Olle är superfräsh nu och hade antagligen bara vrickat till sig, så han ska igång för fullt och sen är det helt möjligt att komma och provrida en fantastisk blivande dressyrhäst. Olle är 5 år och endast hopp-riden, men han är typ lydigare än många av mina hästar och han kan allt förutom typ piaff haha. Han är otroligt vacker och rör sig som vätska, han bara flyter fram liksom med ett fantastiskt steg. Maila mig till cooorre@live.se eller smsa/ring på 0768919023 om ni är intresserade av att provrida! Det är okej att komma redan nu men han är ju itne fullt igång, men nästa vecka och framåt funkar utmärkt!

Hoppträningar

Nu börjar inomhussäsongen, vilket gör att det är bättre läge att komma till mig och hoppträna än på sommaren då vi har ett ridhus och ingen bra utebana.Ridhuset: 

Vi har ett nybyggt ridhus sen förra hösten med ljus fibersand som underlag. Vi har fina handgjorda trähinder.

Tänket:

Jag anpassar mig mycket efter vad varje ekipage behöver och vad som behöver förbättras, så det är väldigt olika från lektion till lektion. I allmänhet vill jag att man ska kunna rida i trevlig form med en samlad häst mellan hinder och ha koll på sina grejer. Jag vill inte bara att man tar sig från A till B på snabbast enklast möjliga sätt med huvudet i vädret.

Träningen:

Oftast är det ett ekipage åt gången då jag tycker det blir allra bäst resultat då, eftersom att jag kan följa varje liten rörelse och hjälpa till att förbättra även småsaker hos ryttaren. Men självklart kan man vara flera om man vill, max 3 åt gången dock. Om så önskas eller om jag ser ett problem jag vill känna lite på, så sitter jag gärna upp om hästen är högre än typ c-ponny.

Jag:

Jag heter Cornelia Rylen och är 18 år. Jag rider många hästar dagligen och är van vid det mesta. Min svaghet är unghästar (3-4åringar) men jag har på senare tid hoppat ett 10tal unghästar åt andra så är den bara relativt snäll så ska det inte vara några problem det heller.

Jag tävlar storhäst i hoppning upp till 150klasser, och hade förra året 5 hästar på 140 nivå men pgav skador är dom nu bara 3 som är igång. Jag prioriterar lydiga och välmusklade hästar och rider ofta i skogen och ser gärna att dom gör ett bocksprång då och då så man ser att dom lever när dom får busa.

Jag lever efter att hästen aldrig gör fel. Ryttaren är alltid skyldig. Finns självklart en hel del förklaringar till varför det gick snett trots att ryttaren >i stunden< inte gjorde fel, men människan är alltid ansvarig även om det är gamla problem som kommer fram. Så jag är ärlig och säger som det är.

 

Frågor:

Har ni något ni undrar eller liknande så kan ni ringa/smsa (sms är bäst då man bestämmer tid för jag måste ofta dubbelkolla lite grejer innan jag kan bestämma något) till 0768919023 eller kommentera inlägget/bloggen.


All we've been through

So. Varit hos tandläkaren, ridit och höll träning för Ronja förut men slutade med att jag fick hoppa en väldigt väldigt fin 4åring, 1m bana ganska lysande! Väldigt fin och trevlig häst med stor potential! Jätteroligt :)

Ridit Fille och Nathalie idag -.- Haha. Fille var otroligt fin som vanligt och Nathalie var duktig och jag har sån bett-ångest inför helgen.. blir nog att betsla upp så jag kan ha mer ben, för hon blir riktigt trutig på snällare bett om jag ska rida ihop henne faktiskt. Så vi får se haha.. hinner nog ändra mig massa gånger.

Har ändrat lite klasser inför helgen också. Fille skulle ju gå 145 grand prixen, sen kom jag på att.. varför ska han göra det för haha.. hela sveriges elit och flera toppryttare är med med sina bästa hästar, det finns liksom inget för mig att hämta där haha. Bättre att rida YRkvalen till scandinavium eller vafan det är. Som också går i 145 på söndagen tror jag. Dvs att Fille får gå 135, 140, 145.  Nathalie går också 135-140, men får nog itne gå något på söndagen :) Nu har jag säkert fel angående dessa klasser föe jag har itne kollat så noga så återkommer när jag vet säkert, vilket blir typ.. dagen innan start haha! Men nåt åt det hållet iaf :)

Fille storhopparN i 135an som han faktiskt vann i hammarö förra året haha!

I'd give up forever

Morrn!

Idag sk ajag vara hos tandläkaren vid 12... fml. Vill inte. Ska hinna rida en eller två hästar innan iaf. So that'll be fun. Yesch! Får se vilka det blir haha. Har egentligen 5 hästa ro rida idag men vi får se vad vi hinner! Har en träning vid 5 ikväll också som tar lite tid men kan bli så att jag hinner rida någon efter det! :)

Så jag måste skynda ut lite, hejdå! 


Ninja <3

Round the universe

Sorry asså för dålig bloggning haha. Vill inte erkänna det men har itne ridit någon hästjävel. Suck. Jag hann inte! Eller, det blev liksom inte av.

Hade iaf en ooootroligt lyckad "träning" med Conny, jag rider honom alltså ibland för er som inte förstår. Det var en extrem skillnad sen i onsdags då vi verkligen tog tillbaka honom och lärde honom rygga osv. Han kopplar bort mig som ryttare totalt innan hindret och bara sticker. Har provat att verkligen försöka stanna innan och det gick inte, han sprang rakt in i hindret. Det är ju då farligt, så blev lite basic. Men idag, damn! 

I svängen, när han såg hindret, så märkte man så tydligt att han hade fokus på mig och mina hjälper och det gick att gör ahalt, rygga, allt! Gick liksom att rida an hindre,t lugnt askta av till trav, rygga, klappa, framåt igen, duuuktig. Sen gick det även att ta in ett till galoppsprång I ANRIDNING (!!!) mot hindret. Haha. Helt chockad. Sjukt kul, hoppade betydligt bättre då också.

Sen hoppade vi en serie med massa bommar osv som slutade med en oxer som vi faktiskt höjde till 150 i slutet haha. Jag har nog blivit lite höjdblind för det är inte ens så jag tittar två gånger på den och ifrågasätter höjden, vilket inte alltid är bra. Däremot gick det bra och han var itne ens i närheten, däremot (såklart) så känner man att han inte alls har samma spänst på den höjden, han är ju inte klar för det. Men han hoppade otroligt väl och luftigt när det låg på 130. Så när vi hoppat sådär högt så avslutade jag på två små hinder på typ 110 där han fick vara lugn och känna sig duktig.

Haha anledningen till att jag skriver så mycket om en häst som inte ens är min är för att jag tycker det är så roligt. Det är en så rolig häst att hålla på med, den har ett fantastiskt psyke och inställning, hoppar riktigt bra och har massor med kapacitet. Men är lite tricky, lite missförstådd (i hindersammanhang då, världens bästa ägare har han), och lite omusklad än så länge. Men jag hoppas jag får en möjlighet att fortsätta jobba lite smått med honom då och då för jag älskar när man får så mycket tillbaka ifrån en häst. Sen att han är 50% travare gör det hela bara ännu roligare, haha, gillar lite speciella hästar! 

Så nu vet ni haha. Har 3 ben och en hals kvar att klippa på Nathalie i morgon också för det ville hon inte vara med om idag då hon vart kissnödig och trött o lite småsur haha.

Nu ska jag fixa naglarna o sen se nåt program o sen sova! :D Ciao!

Världens bästa Fille!

Light of the streets

Yo.

Har inte fått mycket gjort idag haha. Ronja har klippt 1,5 häst, hela Znuten blev superfin och mesta Nathalie som blev irriterad i slutet så jag får ta henne ikväll! Tack så sjukt mycket verkligen! :)

Men har putsat typ hela sadelkammaren, plockat undan ridhuset och sladdat och vältat där och byggt upp en lång serie samt två hinder snett igenom för det står hoppning/lydnad på schemat för stora grå Conny ikväll! Efter det kommer lilla Felicia och småtränar med sin ponny, så då måste jag nog bygga om lite till, men det tar vi då, haha! Jag tror inte jag hinner rida Nathalie idag.. Men ska försöka rida Fille nu innan. Yep. Så hejdå!

Going nowhere

Morrn!

Snart kommer Ronja och klipper Znuten och Nathalie förhoppningsvis, iaf Znuten! Ni minns kanske att jag nämnt några gånger att jag avskyr att klippa hästar, haha! Så jag mutade mina facebookvänner med pengar och fika! Så bakat har jag, en aaasgod morotskaka! Gillar dom inte morotskaka så slänger jag ihop en kladdkaka också.

Nu ska jag ut o släppa ut hästarna iaf, sen borsta Znuten ordentligt för det går itne att klippa i grov lera liksom :) Yeesch!

have a good day ppl!

Haha Fille!

Some pink champagne

Hejsi.

Red Znuten och Nathalie i morse. Znuten fick gå i ridhuset, skuttade henne lite över småhinder i slutet, men red ordentligt i nån halvtimma innan på vanligt tredelat bett, red igenom och mycke tövergångar och sånt. Hon var fin, känns att hon är lydig nu även på vanligt bett.

har inte ridit FIlle än, får se om han får vila eller om jag tar honom när jag kommer hem!

Snart ska jag (!) iaf köra och handla, haha! Ska nämligen baka ikväll, eheh. Ska ge mig på minst en kakjävel, antagligen två! 

Så, adios!

Linda <333

Made your mind up

Morgon!

I några veckor har jag slarvat med att skriva upp morgondagens ridpass på papper, detta har jag verkligen kännt av och märker hur förvirrad jag blir haha. Så igår tog jag mig samman och planerade hela veckans ridpass på hästarna. Lättare att kunna fokusera på allt annat man ska bestämma runt omkring då. Så det känns bra!

Idag blir det skogen för hela bunten iaf, Fille Znuten och Nathalie. Kan dock bli så att om Frida kommer i morgon vilket bara är ett stort kanske, så får Znuten gå i ridhuset idag och skogen i morgon istället :)

Åja nu måste jag ut o fixa, hajdo!

Wonderful pair

Yo!

Red FInja i förmiddags kom jag på. Hon var pigg. Bara håller igång henne lite lätt för hennes humörs skull tills vi vet mer om denhrä äggstockstumör-grejen.

Sen Nathalie lite senare runt sju-tiden. Lite trutig faktiskt och ltie körig o lite småtressad i traven i början, jobbade satan och efter ett par hundra övergångar från skritt-trav samt även trav-galopp och lika många avbrott så var hästen otroligt mjuk och genomlossad. 

Sen fick jag en liten uppenbarelse haha. Jag har övat mycket framåt och bakåt på henne för ah, det är trots allt A och O mellan hinder. Sen kom jag på.. Jag kan inte hålla henne stadigt i varken framåt eller bakåt, hur ska hon orka REGLERA sig mellan dom lägena då... Så vi började långsamt. Red ihop henne så långsamt det gick och höll den takten ett tag, och hela hästen bara föll isär, haha, på ett bra sätt, den blev så sjukt mjuk och loss och klar. Riktigt bra.

Så ska inte längre öva framåt och bakåt så snabbt, utan snarare se till att få fram henne och hölla en stor galopp i bra form, och likaså bakåt, så kommer nog resten kunna tränas fram om ett tag, men det är itne rätt tid för det.

Så jag är nöjd, värt pass.

Det har hänt så himla mycket med oss sen andra dagen vi hade henne hemma!

Fille är bäst

Åh om jag itne hade Fille just nu så skulle mina ridkunskaper gå utför alltså haha <33 Red igenom honom på vanligt tredelat idag, red myyycket i slowmotiongaopp, riktigt långsamt och med höga ben, alltså verkligen inte att han travar med bak o släpar benen utan riktiga galoppsprång men ytterst långsamma och vila myyycket på varje steg.

Allt fårn förvänd galopp till skänkelnvikningar med huvudet böjt åt alla håll, dvs skänkelvikning med vänsterböjning och sen likadant med högerböjning och sen helt rakställd osv. Bakdelsvändningar i galopp och sen ökningar och minskningar. Men mycket volter i riiiktigt långsam galopp, där kände man att han tappat lite sen sommarn då jag övade det väldigt mycket, han är ju fortfarande ytterst jävla otroligt lydig men han hade lite jobbigare att orka hålla galoppen så pass långsamt som jag krävde och ändå itne släpa benen, han gjorde det super men lite tog det emot. 

Men riktigt kul är det att rida igenom denna häst, juste gjorde det utan stigbyglar också. Man får så mycket tillbaka, man får koll på sin sits och man får betalning för allt rätt man gör. Det krävs verklgien ridning för att få honom gå perfekt på vanligt bett och det är så skönt att veta att man har en häst som man får rätt tillbak aifrån om man rider korrekt. Flera av mina andra hsätar får man ju klappa lite medhårs och pilla med först innan man kan börja rida ordentligt, men med Fille kan man göra rätt fårn början och får rätt tillbaka. Underbart!

There she goes

Så! Hann fixa ridhuset o sladda allt som var upprivet och sen välta det! Duktig är jag. Sen ge killarna som går ute fortfarande en stooor säck hö var och Fixa lite mer innan. Sen var det träning som gällde. Liiitet litet fuxsto som hoppade riktigt fint, kul!

Sen fick alla hö i hagen och nu är jag inne och ska laga mat, och sen ut o rida! Foten är mycket bättre efter lite liniment och efter att ha gått på den hela dagen! Så det är nog nåt som svullnar upp satan o stelnar till för det blir bättre när jag går på den, även om det gör ont haha. Ska se om jag kan rida med stigbyglar tillochmed! haha.

Fille 145 Flyinge :)

Guess that means..

God morgon!

Har episkt ont i foten. Jag sa att jag stukade den igår va? Eller.. jag fastnade med tån i mattan i hög fart haha och jag tror den.. vreds/knäcktes till så någon led/sena/bengrej är å fel plats. Kan inte böja stortån mer än o vicka lite på den, och kan inte alls stödja på halva delen av foten -.- FÖR HELVETE JAG BLEV JU NYSS FRISK. Ah. Kul.

Problemet med det är att det är JUST den delen man måste böja för att kunna ha foten i stigbygeln, så ajg får rida utan stigbyglar idag.

Måste ut fort nu o fixa ridhuset, sladda till o välta det värsta o sen bygga om. Kommer en tjej o tränar vid 11, en "first timer", så det ska bli spännande! Innan dess måset jag få ut hästarna också, haha... ah, vi får se vad jag klarar av, allt går så jävla långsamt när man rör sig som en invalid.

Idag ska FIlle trimmas i ridhuset, Nathalie skogen, Znuten skogen och FInja trimmas lite lätt. Allt detta utan stigbyglar så förväntar mig lite träningsvärk i morgon, fett skönt, älskar träningsvärk!

Fille i 145an i Årsta!

From the irony

Har ridit Nathalie nu. Hon var duktig. Studdsade henne ganska mycket om uppvärmning och sen hopapde jag två lägre räcken på åttvolt. Kände att jag behöver hoppa igenom henne en gång inför Strömsholm, så höjde ett räcke och en oxer samt en räcke räcke kombination till 145. Riktigt svåra linjer alltihopa, och hon skötte sig riktigt bra, hoppade bara 4 språng på den höjden och hon gjorde det så bra så sen red jag igenom henne lite, studdsade ngåra gånger till och travade sen av. 

Mycket o säga om det ridpasset men jag orkar inte haha. Dags att gå ner ett steg i kraven med henne tror jag, iaf under någon vecka eller så. Kanske sätta på en graman så jag kan vara lugn och väldigt lätt och inte göra så myclet. För märker hur hon börjar bli lite sur på kraven jag ställer vilket hon inte var för en vecka sen alls, så tar det lite lugnt, får henne glad, så kan man pressa mer igen nästa vecka!

Haha Zwiggy i 135a i grevagården :') Bli bra nu hästjävel så du kan visa hur fantastisk du ääääär

Keep your distance

Morrn!

Idag är det lugnare än igår haha. Skönt! Den jobbiga delen kommer med att det regnar nu, låter dom gå i skritten två och två först tävlingshästarna och släpper ut dom andra istället. Så kan Nathalie stå inne. VAFAN. Jag har bara en häst o rida idag... Seriously... that's not fun. FInja kan jag skritta och jogga lite också.

Fille har gått ganska hårt, eller väldig thårt faktiskt och Znuten hoppade igår och ska kaaanske ridas av Nichole i morgon så hon får vila idag.

Nathalie ska hoppas studds i ridhuset.Får gå riktigt ordentligt idag så hon blir lite trött, så ska hon ridas ordentlig dressyr på i morgon så hon åter igen blir trött, sen börjar vi ta det lugnt och enbart jobba lydnad och mjukgörande inför strömsholm. Men två hårda pass kan hon gott ta så vi faktiskt kommer framåt i konditionen nångång haha.

Slänger in filmen från igår igen, mest för att. Jag tycker han är söt och den grå oxern stod i en riktigt svår sväng och låg på drygt 145 så jag tycker han är duktig o känns kvick o fräsh igen :D

He's back!

Här är Fille från idag. Lite mer som ni är vana att se honom, kändes äntligen fräsh idag på hinder.
Tycker han hoppar riktigt fint över den stora grå oxern för o vara inomhus, hemma, utan teknikskydd och så. Försiktigt o luftigt o inte alls hängande i luften. Kul!


One more time

Yo. Så jävla trött haha. Första gången på riktigt länge som jag är trött liksom, är aldrig trött. Kan bli seg men sääällan trött.

Red Conny förut, han drar iväg precis innan hindrena och det gå rinte alls o stanna, så jag övade helt enkelt påa tt stanna innan hindret, alltså det är så pass att jag försökte börja stanna honom med allt jag hade ungefär 15 meter innan ett hinder o de sluta med att han sprang rakt in i hindret o hade sönder ett "inlägg" i hindret haha.

Efter kanske 5 halter innan från trav, och en 20 från galopp, och nånstans där imellan så lärde vi honom backa med hjälp av att hon som äger honom stod på marken o petade smått på bogen o frambenen med ett spö samtidigt som jag gav "rygg-hjälper". Tro på fan att efter några gånger så kunde jag komma i galopp ur sväng, räta upp mig, sakta av lugnt och backa rakt bakåt. FLERA gånger. Sen sänkte vi till ett litet litet kryss så han fick hoppa hindret långsamt och rätt en gång.

Känns som att det var otroligt värt det apsset, han blev sjukt lyhörd bara av detta, blev som en personlighetsförändring ganska direkt. 

Seen har jag fixat asmycket i stallet och matat mina stackars hästar för höet var slut sen klockan 1 idag buhu stackarna svvalt nästan ihjäl </3

Nu rä jag trött gonatt.

Fille!

Min fina

Vi, eller jag iaf, vet ingenting säkert än, men vi vet via blodprov att Finja antagligen har äggstockstumör. Det lät ganska klart att hon skulle operaras som jag förstod det, och tydligen så skulle detta förklara ganska mycket av vad hon hållt på med, sparkar, beteende störningar osv. Så jag tycker det är riktigt skönt att det var något. Men samtidigt... mer operationer. Kul.

Så hon ska inte med till Strömsholm såklart. vet ingenting om när detta kommer ske eller liknande men då vet ni lite om hur det är iaf. Hon ska hållas igång lite löst o lätt i lugnt tempo, så hon inte behöver bli avställd för länge. 

Hon har antagligen haft dethär ett ganska bra tag så det känns på nåt sätt väldigt skönt att få en förklaring. Hon har somsagt inte kunnat jämföras med någon annan häst för hon har inte bara varit sur eller farlig. Inte bara extremt stoig o brunstig. Utan hon har varit otroligt oberäknelig, som när hon jagat ut mig ur hagen, hon har då gått rakt emot mig med spetsade öron o sett skitglad o o dom sista metrarna så har hon fattat galopp och slickat öronen bakåt och i ren aggrision jagat ut mig. Så ja.

You, caveman, sit down

Geez. BLoggade i morse men glömde publicera hihihih.

Var iaf på kliniken, Carro var duktig och Zwiggy står kvar för observation. Ska berätta en sak om Finja sen.

Har hoppat Fille, satte upp lite svåra linjer o hoppade i slutet några språng på 145 :) I början så rev han typ små låga studds flera gånger o va i alla småhinder, då satte ja lite spurt på honom o fick upp trycket o då hoppa han som tusan även utan teknikskydd :) Kul, kändes superfräsh! Film kommer på det :)

Linda

Gått i ett

Är verkligen totalt utmattad. Inte trött egentligen men lite slut i huvudet haha. Var inne i 40 minuter totalt idag och det var när jag gjorde pannkakor (HELT SJÄLV) hihi.

Har ridit Fille, långsväng ut i skogen längs vägar o klättrae lite och galopperade på satan, gött när det regnat på vägarna :) Nathalie trimmades lite i ridhuset på vanligt tredelat, mest skritt och lite trav, två galoppfattningar men väldigt lugnt o ville bara kolla igenom henne. Sen har det varit så otroligt mycket med o ge alla mat, överallt hela tiden, sen kom Martin en hel timma för tidigt så då fick ajg stressa in rätt hästar osv. Har verkligen varit helt otroligt mycket o göra precis hela dagen och då tycke rjag ändå itne jag fått allt för mycket gjort. 

I morgon blir det värre!

Klockan 9 ska vi var apå kliniken med Zwiggy... hennes ben är inte bra alls. Då ska även Carro med som ska röntgas, bara det är ett jävla problem med lastning o allt. Pappa kunde ta ledigt o skjutsa iaf.. på nåt jävla vänster. Som TUR är så är Frida här redan klockan 8 på morgonen! Haha. Så himla underbart snällt av dom att komma ut så tidigt. Det kommer nog underlätta en hel del med morgondagens jävla processer.

Klinikbesöket kanske tar ett tag, hoppas att det inte gör det såklart. Men sen hem fort som satan och innanv i åkte skulle ju hästarna ut också. Hem o ge dom käk o fixa ridhuset o sen försöka rida lite. Tänkte låta Frida "hoppa" Znuten lite, tänkte sätta upp lite gymnastikhoppning för Fille, znuten och Nathalie. Sen äre en massa smågrejer mellan allt detta som ska hinnas med. Sen vid 7 så kommer Conny (den stora grå) och ska hoppas! Men örhoppningsvis går allt smärtfritt. Det är klinikbesöket jag är mest orolig för. Dels urlastning, Carro kan ju inte backa... så henne får vi ta ut där fram. OCH SÅ VIDARE. ja gkommer nog meddela er hur det går nån vacker dag. Gonatt!

Chocken

Haha.. chocken man får när manf örväntar sig gubbe på 40+ från anticimex oså kommer det en snygg människa bara några år äldre än mig.. haha vad jobbigt.

Shopping penguin

Phew. Morrn.

Har släppt ut hästarna två och två i skritten med regn täcken då der ösregnade i morse. Resten hänger på tork i sadelkammaren för jag glömde hänga upp dom där inne igår då dom bara var lite blöta..

Men lyckades rota fram tillräcklgit med relativt torra täcken till Irma, Linda, Carro, Finja, Znuten och Zwiggy så får dom gå ut. Nathalie och Fille ska ridas så dom får stå inne ett tag. Grejen är somsagt att anticimex kan komma när som helst mellan 8 (se fel igår, inte 9 utan 8) och 12, så jag kan inte ge mig ut o rida för jag måste tala om för dom vad dom ska göra.. 

Så dom får stå inne till senast 12 så rider jag dom sen.

Varit nere hos Olle och Challe och givit dom typ 8 kg hösilage var, Olle var iaf inte blöt igenom täcket efter en hel natt med regn/ösregn och Challe såg inte alls ut o frysa så det var ju skönt. Ska snart ner med kraftfoder till dom också.

Har ont i ryggen, det är nåt med mockning, jag får jätteont varje gång, kan inte ens böja mig ner eller stå helt rakt haha.. alvedon. Hör ju själv hur det låter, "men oj så konstigt att du fick ont i ryggen när du ska behöva mocka då" haha. Jaja. Måste ta in Liza också för hon är så arg på främmande män, så hon inte biter anticimexmänniskorna haha!

Jaja, hejdå!

Hear it calling

Yo. Har ju inte så mycket o skriva om när jag bara ridit en häst idag haha.

Jo! Finja var hos Jocke (Joakim Mossenberg, osteopat) idag och hade jätteont typ bakre delarna av ryggen och mellan skinkorna. Jag förstod fan att det var något. Jag har tyckt hon kännts fräsh men sett på filmer att hon inte alls hoppar som hon ska, men mamma kan ju itne känna det jag känner (även kännt att hon inte hoppar som hon ska) och marcus har ju inte direkt något at tjämföra med eftersom att han iten ridit henne på så länge (jag jämför ju då med hur hon kändes typ i vintras då hon vann typ allt).

Så jag är väldigt glad att det var någonting faktiskt. Så hon ska skrittas i två dagar, sen joggas en och sen ridas som vanligt. 

Skönt! Hon ska ändå med till Strömsholm, elelr framförallt nu så ska hon med!


I morgon ska hestarna skos, vid 5 kommer Martin. Finja ska skos, Linda verkas och Olle ska slå på en tappsko. En jävla massa hästar som ska in hör jag bara, haha. 

Anticimex o tar bort råttor. Mina instruktioner från pappa lyder: Säg åt dom att ha gift-gift-gift, så mycket gift dom har och det giftigaste jävla gifthelvetet dom kan hitta, säg åt dom att inte klaga på vårt skafferi och.. var trevlig. Haha. I will! 

Kan bli lite bökigt för dom kunde tydligen komma mellan 9 och 12, .... vilket gör att jag inte kan ge mig av o rida under den tiden för jag måste liksom ta emot dom. JAJA. Får lyckas ändå.

Ska la sova snart. Tänkte jag säga, för jag brukar säga det vid denhrä delen av blogginlägge,t men klockan var visst bara 8 haha. Så.. jag tänker... helt enkelt itne skriva mer så får vi se vad som händer!

I just don't give a crap

Yalla. Red Fille i morse, plockade bort stigbyglarna och sen blev han kalasfin. Kom på att han inte kan träna för Markne i morgon då mamma är borta och jag har ingen skjuts haha..... sämst. Så han fick skutta över lite hinder som stod uppe, det högsta var kanske max 120 så de va inget speciellt, men utan stigbyglar så han var riktigt fin. Ska aldrig hoppa honom med stigbyglar förutom träning och tävling haha.

Sen har vi fixat lite och nu har iaf Johanna, Mamma, Tim och Charlotte åkt till Flyinge med Spacy. vilket innebär att jag är helt ensam hela veckan haha förutom pappa som kommer hem sent på kvällarna. Haha, tio hästar har vi hemam också för Carro går ju med Spacy annars och hon kund eju inte vara själv, så yep, en till. 8 boxar o mocka men som tur är så kommer Jennifer till min räddning o hjälper till o mockar!

Det har skett lite ändringar i tränings och tävlingsplanen här på morgonen haha. Finja ska visst med till Strömsholm, Marcus tyckte det var dumt o låta bli och sa åt oss att sparka runt henne o bestämma oss för o försöka vinna alla klasser istället. Haha. Örnörn. Det är lite så hon måste tas, Finja är egentligen ingen man går in o gör lugna stadiga rundor med, hon måste peppas o taggas ananrs tjutar hon ihop tillslut. Går ju ibland självklart men till största delen av tävlingssässongen så ska man leka runt med henne liksom.

Mamma tycker jag går för fort fram med Nathalie iom att ja går upp i 140, men hon vet itne hur det kändes haha. Det kändes otorligt självklart och det var så sjukt tydligt att hon inte orkade upp. Däremot så har hon inte muskler elelr kondis för att klara det tredje dagen, men om honbara går två dagar så kan hon gott och väl fortsätta öva på 140 på tävling, det är ju hemma man ska få dom lydiga mellan småhinder liksom, bättre att hon får riktig rutin när man väl tävlar tycker jag.

Så Strömsholm blir spännande, tre hästar. Finja går väl bara småklasser, 120-130 klasser antar jag, Nathalie ser jag helst gå 130-140 om det passar sig, och Fille går väl in i nån halvlåg klass första dagen, 130 eller 140, och sen går han 145 kval och förhoppningsvis men antagligen inte (haha) 150 på söndagen. Kuuuul!

 
 

Hot ass mess

Morrn!

Ska ut nu o släppa ut hästarna. Fille ska ridas igenom ordentligt i ridhuset, i morgon ska han hoppträna för Markne. Ah de är väl det som ska göras... Znuten går bara varannan dag nu och får lite chill ör hon har gått så hårt i någon månad fram tills för nån vecka sen. Nathalie och Finja ska vila, Nathalie ska faktiskt vila i två dagar för hon har gått så hårt.

Däremot så börjar riktig hårdträning för båda dom nu. Ska försöka få in två pass per dag två gånger i veckan. Nathalie ska ju dock tävla på strömsholm om två veckor så hon får bara en hård vecka så hon hinner återhämta sig innan tävling. FInja ska tränas i drygt en månad innan det blir tävling så det blir kalasbra! Mycket galoppträning och klättring och sånt för hennes del, studds.

Nathalie ska jag slänga in lite höga hinder i träningen, typ galoppbom och sen högt räcke och ibland en hög oxer, för hon har inte riktigt teknik för att hoppa högt än, det är lite som Gustav (Tess Klintestams Golden Poem) dom har itne riktigt tränats att hoppa högt än så det kan dom behöva. Till skillnad på Fille som kan vila i två månader, sättas igång lätt och utan problem gå en 150 bana (höjdmässigt då alltså). Han kan liksom det. 

Så det blir äntligen roligt. Känns som jag bara hållt igång hästar ett tag tillbaka, itne riktigt gått in för något, så det ska bli riktigt skönt och roligt att få ha några ordentliga träningsmål! Fille börjar jag hårdträna nån gång efter Strömsholm tänkte jag, låta honom busa av sig och få tillbaka lydigheten i två veckor till, sen jävlar haha!

Fille på NHS 140/145 komemr inte ihåg, 140 tror jag.
RSS 2.0