One more time

Hemmaaaa!

Direkt när jag kom hem så kom Frida hit, så ganska direkt ut i skogen på Fille som tydligen levt rövare i pessoaselen hemma så han behövde busas av lite haha! Frida red Znuten! Gud så duktig tjejen är, sjukt roligt.

Fille var iaf pigg men ganska snäll ändå, men avslutade ordentligt i ridhuset med lite taggning o peppning och få ur all energi och slutade lugnt och fint i lägre form men bra galopp. Duktig är han, haha. Och rätt söt, styrde över ett kryss mest för energins skull och han studdsar liksom innan om jag behöver ta lite i honom. Fulhäst.

Znuten såg riktigt fin ut som vanligt!

Tack Frida för hjälpen! :)

Nu ska jag sooovaaaaa, kommer vara helt ensam hemma hela veckan förutom på kvällarna då pappa är hemma, mamma är nämligen i Flyinge med Johanna och Spacy som vunnit hela alltet för 3åringar hittils, vi önskar dom lycka till! :D

Jag är nöjd!

Jag är nöjd med min debut i 140 emd Nathalie faktiskt. Hon var väldigt trött och rev 5 hinder. tvåan, ett räcke, alltså.. kommer egentligen inte fel, men det var väl det enda hon rev av en anledning, hon orkar inte upp. (Vill börja det hela med att ni förstår att hon var väldigt väldigt trött och det kändes otroligt tydligt i sprången) Rev även trean helt utan anledning ridmässigt, alltså bara trött, orkar inte upp. Rev insprånget på 6a, även där, trött men också lite studdsig så det var aif en anledning, sen var det en trippel - räcke kombination som hon rev utsprånget på, hon liksom orkar inte, påpekar det om och om igen men det var så tydligt. Och även sista, där fick jag ändå tillbaka henne och hon var klar i handen och jag hade mycke tben om och hon orkar inte upp liksom.

Så jag är nöjd, jag red lite mer övertygande idag för att hon skulle framåt och inte studdsa eller slå me dhuvudet samt inte bli tveksam på hinder. Jag är så glad över att se hennes fina inställning. Detta kommer bli hur bra som helst, tränaträna nu och så får hon bara gå två klasser om två veckor, men jag tycker absolut hon kan stanna på en 140 nivå, hon måste lära sig vilka muskler hon ska använda för den typen av språng, och träna upp dom.

Så jag åker hem väldig tpositivt inställd till framtiden med denna fina fina häst!


Debut

Vi kör en debut istället. haha. 140n skulle vara precis efter denhär 130n, så ja efteranmälde dit istället! Vafasen liksom. Det är en A0a så det är bara o hitta ett bra flyt, ren skolrunda, ta några bommar om det behövs, Jag behöver bara rida med ännu mer ben idag och lite mer övertygelse! Ska bli intressant :D

Nu ska jag ut o gå med hestarna en svängis, adios!


In your body

Morrn!

Kvart över 6... upp.. suck. Hade jag startat i början av denhär klassen hade jag itne ridit, simple as that haha. Den börjar 7 :( Inte roligt. SÅ jävla kul är det inte o tävla, haha, faktiskt.

Men jag har typ 80 så det är chill. Va ut enyss o gick banan också, najs. Den låg kvar på 145 höjd sen igår och åh. VIll inte hoppa 130 haha. Hade helst viljat gå in i 140 med henne men den är somsagt sist.. Noway att vi väntar tills sista klassen, åter igen, så jävla kul äre inte!

Annars såg det helt okej ut. Finja har vi strukit, dels för att jag itne ville upp SÅ tidigt o sitta på häst halv 7, och dels för att hon är trött och bättre o avsluta fint som igår, trots stoppet. Nu ska hon tränas ordentligt i en månad, nae mer än en månad, så får hon inte tävla på drygt 1,5 månad.

Det innebär att bara Fille och Nathalie hänger med till Strömsholm, och i Billdal så kostar boxarna 1500 PER HÄST så vi tar bara med Fille o rider grand prixen haha. Once again... så jävla roligt är det inte. Lerig jävla tävlingsplats också, dumt o ha så dyrt av dom.

Jajaaa, så det blir chill. Nu ska jag ut o gå med Finja tänkte jag, Adios!

FIna Rosa!

Haha Finja

Här är filmen från idag. Inte så mycket o säga, hon är så himla fin, sen blir hon trött mot slutet och att det då är en kombination gör henne sur också. Så ah. Hon hoppade ju iaf sen.

I morgon får hon vila :)


Finaste

Nathalie var BÄST. 

Betslade upp till det stora pelhamet med tjock gummistång, på framhopp var hon huuur fin som helst men stundtals lite överbetslad. Men betydligt bättre så och möta upp det med jättemycket ben.

SATAN vad hon hoppade. Huuur fin som helst fram tills 6a som hon börjar studdsa lite innan och sen springer hon iväg sista galoppsprånget så hon tar insprånget, rätt åt henne, sen hoppar hon satan fram tills näst sista hindret som är ett räcke ur sväng som hon ligger helt perfekt på och så trampar hon om o krashar rakt igenom jhahah, aja, hoppade sista o sen va hon klar. Bästa hon!

Hon har ALDRIG hoppat såhär bra förut och jag är helt imponerad...

..Det var jag inte ensam om, direkt efter så kom Peder fredricson ut och fråga om den var tillsalu. Det var den inte, haha! Han sa att den var fin och att jag skulle höra av mig. Kul cred, alltså, en bra recension kallar jag det, bra bekräftelse på att det är en fin häst. Kommer inte sälja henne för jag vet gott och väl att dethär är en fin häst, men skulle jag sälja så skulle det vara till honom, han är den jag alltid tyckt är duktig, tycker alla hans hästar ser fina ut och han rider bra. 

Däremot står vi precis bredvid honom och Lisen och jag har itne sett honom i stallet en enda gång, när däremot Lisen varit där flera gånger o hämtat o lämnat hästar, haha. Men ändå!


Schitzoninja

Haha. FInja idag..

Gjorde en kloooockren runda i 125, tog alla svängar, fick sjukt bra flyt, fina språng, fram tills sista hindret som var en kombination, där hon lägger på en tvärnit haha. Kom helt perfekt och gjorde inget fel utan hon bara stannade. Sen hoppade hon nästa gång. Så det var ju bra iaf!

Vad vi tror är att hon har haft borelia, vi har gjort prover på henne och värdena ska vara mellan 1,8 - 10, och hennes var exakt 1,8,  så det man tror är att hon har haft borelia och att det börjar gå över nu men det tar lång tid. Så hon har förlorat mycket kondition och ork och så. Så vi tror helt enkelt hon får lite mjölksyra till sista hindret och att de då är en kombination på det får henne o lacka ur. 

Verkligen en perfekt runda annars med riktigt bra vägar och bra flyt o språng. 

I morgon går jag in i en 130, hoppar några få hinder och går ut, så hon inte hinner bli trött.

Men lite surt, hade nog kunnat komma åtminstone topp tre på dendär tiden, riktigt bra runda!


End of the day

Så. Soft dag. Förutom regn o sånt då! Haha. Kul med Finja och med Nathalie känns det bra att de tbara kan gå bättre haha.

Är fett trött. I morgon går Finja 125, första klassen, startar typ först. Hahaaa. Sen går Nathalie 135, kewl!

Orkar inte skriva emeeeer hahah blö. Gonatt.

Phew!

Nathalie har hoppat 130 nu.

Från början var hon mjuuuk och häääärlig, sen krashade en häst igenom ett hinder precis bredvid mig och efter det vart hon spänd och stressad, suck, gick ju att rida ner det igen men hon förblev stum i munnen o lång o tråkig i kroppen, kunde liksom inte använda benen..

Kändes verkligen som en total katastrofrunda men det såg inte så hemskt ut som det känndes, men kommer garanterat gå bättre i morgon! Hon skitpetade ettan samt tvåan, rullbommar, kunde verkligen inte sätta något tryck i henne då hon bara var trutig o höll på, suck. Sen hoppade hon jättefint resten av banan men lyssnade inte på någon form av förhållning till sista hindret som hon med all rätt rev, rätt åt henne. Haha. 

Det är ju sånhär rutin hon behöver, hon måste ju lyssna, så enkelt är det. Det var också första gången jag hoppade hästen med martingall och jag tar nog bort den i morgon, kommer kunna använda det i framtiden men det är inte riktigt dags än, har lite kvar o lära. 

I morgon går hon 135 så vi hoppas på bättre resultat där, går det bra så får hon debutera 140 på söndag, går det dåligt så orkar jag INTE vänta tills 140n som går SIST på söndagen så då får hon gå nåt annat, suck.

Jaja, nu sk aja gut igen, Adios! 

Leder

Marcus leder 120 på Finja.. hahaha! Så jävla braaa!

Tvivlade aldrig och det hade kanske gått med mig också idag men perfekt verkligen att han kunde visa hur det ska gå till. I morrn rider jag som vanligt, den lägsta klassen, antar att de är 125, o försöker göra som Marcus :) Kuuuul!

Nu ska jag ut o gå med Nathalie i regnet. Najs!

Fucking väder

När vi kom fra migår så var det så lerigt i vår aboxar så det gick inte på något ätt o ta in dom. Vi hade tur och fick byta. Nu har det regnat hela natten och itne ens jag tänker ha någon form av humor angående dethär, inte ens kul. Det är inte direkt duggregn heller. Våra boxar kommer svämma över och allt kommer bli dåligt, haha. Negativ JA.

ANyway..........

Marcus ska rida Finja i 120, han är först, sjukt spännande. Så ska ut o besiktiga henne ganska snart. Sen går Nathalie 130 idag.

Är lite deprimerad för had etänkt debutera 140 på Nathalie i morgon, men det finns bara 5-klasser, dvs ingen 140 utan bara 145, känner som att det inte är läge att göra en Fille i Helsingborg (gick direkt in i en 140 utan att ha hoppat 140 på honom) så hon får bara gå 135. OCh så får hon gå 140 på söndag istället förhoppningsvis :)

MEN DETHÄR JÄVLA VÄDRET. ASSÅ. NEJ. DEt är så sjukt lerigt överallt, djup lera o man kan knappt ta sig från lastbilen till stallet och vi står typ 20 m från våra boxar.... suck. 

Tänker vara sur nu och sen gå o göra det bästa av situationen! Hejs! :(

Framme

Not wasting any time

Morrn!

Ska ut nu o packa klart o fixa hästar, sen åker vi så fort vi kan typ :) Planen är innan elva men jag bettar en jävla massa princip-pengar på att vi inte kommer iväg förrän 12. Haha, men ska försöka. Ska bara tvätta min tatuering <33333 

Någon mer (förutom Melinda, eheh) som ska till Gävle? :D

You're the one

Yo. Phew. Fick mycke to gör anu, Hann inte ens rida. Får trimma båda när jag kommer fram i morgon. Putsat allt och packat det mesta. Bar ahsätarna i morgon i princip. Okej har fan itne putsat alls, har dragit av det värsta haha.. ingen titta rändå.... får väl putsa när jag kommer fram annars.

Nää nu är jag trött. VIll bara tatuera mig 24/7, nununu. Direkt. Satsar på en gång i halvåret iaf :') Kommer bli en grej av dethär, sorry guys, haha, kommer nog itne kunna sluta.

Haha jag och bästa syster! Älskar denhär bilden haha!

Not as I planed it

Skulle ju bara åka o snacka om tatueringar i Stockholm. Tio minuter innant tänkt ejag att.. vafan, vi hrö om dom råkar ha lite tid över! Haha. Då återstod bara motivet, för ville itne göra den jag egentligen ville göra för så mkt tid hade vi inte, så brainstormade lite med syrran och kom fram till något med P!nk (Alicia Moore, pink, nivet) och försökte hitta hennes typ logga, och en av hennes loggor kom vi fram till, google <3 Så vi kom in och hade tur fr en snygg snubbe hade tid över, eheh. Så det bidde en enkel, knallrosa, "P!nk" tatuering! Haha. Why not! Mer blir det så småningom!

Stockholm

Yo! Klockan är 6 och jag är vakelivaken. Sovit hos syrran i natt somsagt för idag ska vi till Stockholm. Först ska Julia på återbesök på en klinik och sen ska vi till en tatueringsstudio för lite snack om tatueringar. Både Julia och jag. Inget ska gaddas idag utan det ska bara bestämmas o kollas o kännas o tänkas. Sen ska vi tillbaka igen så snart som möjligt och köra! Spännande :D Jag ska tatuera vid hjärtat är planen, vad får ni se när det är klart, det ska tydligen göra jätteont meeen det kan inte vara så farligt... har jag bestämt mig för att tycka.. haha.

Kommer iaf bli utebliven bloggning idag. När vi kommer hem har jag en jävla massa att putsa o fixa o dona för i morogn åker vi ju till Gävle och tävlar med Fiinja och Nathalie! :)

Ha en bra dag!

Finja i Årsta 135 som hon kom tvåa i... som de andra två klasserna den helgen okså, 
haha..

le internetz down

har bara internet i mobilen heh.
fille var jätteduktig på träningen, nathalie o zkuten va jättduktiga i morse när jag red dom. haf stressat typ hela dagen o nu fixar ja naglarna för skq snart in till stan o sovq hos min syrra för i mprgon dka vi till stockhom för kolla upp inför en tatuering eheh. soft :) de laggar satan på mobiln så hejdå!
 

Find a way

Morrn!

Ska ut o släppa ut hästarna i skritten nu, och sen rida lite. Idag ska Fille träna för Pether Markne, heh.. kan bli kul.  Om han börjar göra luftsprång så kommer jag bli sur. Bitchen. Nä men det ska bli kul vilket som, oavsett om han sköter sig så har jag itne tränat för Pether på aslänge så det är jätte-dags nu!

Nathalie ska ridas ut lite i skogen o lösgöras, Znuten får också en liten sväng i skogen, och FInja aswell.. nae vad tråkigt, haha.. alla i skogen, crap. Jaja, måste man så måste man! :)

Haha Zwiggy <3

It must be love

Phew. Har egentligen bara ridit Fille, orkar inte förklara, det passade in bra på veckan. Han var däremot galen, red i skogen o fösökte lossa honom lite, var riktigt fin på bortåt vägen med bar anågra luftsprång, på hemvägne var han helt skogstokig, det var bara o hålla i manen o hoppas på det bästa, seriöst han bockade, hoppade, sparkade och höll på hej vilt, hahaha. Fille......

Sen red jag Conny nu på kvällen, Susannes häst! Vet inte om han heter Conny? eller, vet jag säkert, men får lite hjärnsläpp när jag tänker på det, Conny kallas/heter den iaf. Har berättat om den förut. Stooor skillnad på honom idag då han har behandlats av Linda, så nu är det bara all jätte-olydnad man behöver jobba på, men detdär blir jättekul o följa.

Hoppade bara småhinder förutom att jag snett igenomhade satt upp bom - 2,5m - sockerbitshinder - 2,70m - bom - 3m - bom - 2,5m - oxer. Den oxern låg på 140 sista språnget och det finns absolut kapacitet i denhär, hoppar fint gör han och bra känsla att sitta på. Bra huvud också! Så kuul :D

Här är film från sista språnget :) Som ni ser är den lite stretig inne i serien, anledningen till att jag drar i honom är för att han inte ska få som han vill helt enkelt, kolla rni ordentligt ser ni att jag lättar i god till till själva hindret :)


YES

Zwiggy har varit nere i Malmö på återbesök hos Palle Brink, OCH JAG FÅR BÖRJA SKRITTA HENNE <3333 ALlt ser tydligen jättejättebra ut och det är massvis som har ändrats, på röntgen så syns inte bockhoven längre. HUUUR BRAAAA?!?!?! Älskade Zwiggyyyyy!!!!!

Give me a reason

Yoo!

Är helt jätteensam hemma idag. Vilket innebär en hel del att göra. 7 boxar ska mockas, och jag vet hur bortskämd jag låter, men om jag skulle behöva mocka alla boxar samt rida alla hästar varje dag så skulle jag inte hålla på med dethär. Det skulle inte vara värt, jag skulle inte palla. Ser ju själv hur det låter men sant är det. Jag gör inte dethär för att mocka, det, enligt mig, har ingenting med ridning att göra. Självklart mockar jag, men inte varje dag. Jaja nu vet ni det haha. 

Ska äta frukost nu och sen ut o släppa hästarna i skritten och sen börja mocka, får se vilka som rids idag, Fille ska ridas igenom iaf, det lilla monstret.. haha. Men bara lite lugnt, för han ska premiärträna för Markne i morgon efter vilan! Hihih intressant.

The regret in the morning

Så! Nu har Frida varit här. Gud det är så himla kul o se duktiga unga ryttare. Hon är fyra år yngre än mig tror jag, och hon är superduktig. Lite rutin på detdär så kan hon verkligen få till det! Hon red iaf Fille, som var... så jävla dum. Haha. Åh vad busig han var. Han tog övertaget direkt och slog med huvudet och gjorde luftsprång och var allmänt ful. Men hon gjorde det jättebra och vid många tillfällen fick hon loss honom jättefint och det såg super ut. Imponerad är jag!

Jag red Nathalie som var underbart fin. Gud vad det börjar hända grejer, är helt lyrisk, hon är ju mjuk, härlig, fin och underbar att rida nu. Fina fina häst. Känns bra inför helgen och 140 debut! :)

Sen fick Frida rida Znuten... Herre jesus. Så jäävla fint haha. Har nog aldrig sett någon rida hästen så fint, vilken balans ungen har att balansera upp ben och tygeltag när hästne är så känslig och fin. Riktigt kul o se, och Znuten fick ett perfekt mjukt joggingpass där ohn reds igenom superfint. 

Nu är jag trött as fuck av någon anledning, fatta rinte hur ajg kan ha blivit det, suck. Så ska väl gå o lägga mig snart haha. Det var den dagen, Gonatt!

Nerver

Geez. jag har fan inte huvudet för o köra bil </3 eller jag kör grymt bra, det enda jag inte vill är o typ.. köra ut på stora vägar eller allt som allt starta från noll, det är hemskt, tre bilar bakom, trafik från bägge hållen, buuuu. Vill inte. Vill bara dööö :( Att jag sen ligger på 20-30 km över hastighetsgränsen hör inte till. Har åkt för mycke tmed min käre far för att inte kunna köra bil, men detdär med ... andra bilar.... försvinn :(

Anyway. Ska chilla lite, sen gå ner o ge killarna käk, Olle och Challe alltså. Dom får sin kraft, seeen ska jag välta ridhuset och kanske bygga upp lite markarbetesövningar. Sen invänta Frida som ska få rida Fille somsagt :) Inna honkomemr ska jag dock ta in resten av hästarna, dumma höst.

Ah det var väl det. Haha. Tjarå!

Neej. Finja red jag i morse! Hon var arg och vände flera gånger, jag var argare och vände tillbaka ännu fler gånger, så bort kom vi. En jävla fart på hemvägen dock, haha. Blir svinbra att Marcus får sparka runt henne i en klass i Gävle. Så. Nu är jag klar!

To never ask why

Morrn!

Ut o sätta hästarna i skritten nu, sen plocka undan i ridhuset för där ska sladdas, vatnas och vältas. Eller ja, vattnar gör vi hela tiden sfort det regnar, men ändå. Igen. Sen ska jag rida!

Nathalie ska joggas i ridhuset, Znuten aswell. Fille ska ridas i ridhuset av Frida som ska komma och rida lite "riktiga hästar", haha, eftersom att hennes ponny är skadad, vad passar då bättre än o åka runt på världens finaste, sjukt välridna Hubbabubba som dessutom hoppat 150, hihi. Hoppas han är snäll bara och inte busar haha.. spelar ingen roll hur van man är vid knäppa hästar, kommer man upp på en häst så apss stor som fille och han gör något språng så känns det sjukligt stort när man inte är van. Men han är nog snäll, han brukar vara snäll mot små människor! Bara mig han jävlas med haha.

Finja ska gå i skogen (hon går bara varannan dag haha) och aah. Det var väl det. Får se hur det blir med Olleboll.

Hahaha åh, Milton öppnar ett paket Julen -10 <3

Eheh

Dethär är min underhållning för dagen. 
Vet inte om en sånhär bild är passande för bloggen men asså jag tycker det ser så roligt uuuut haha, som att benet är ditklippt eller nåt! 

Smooth it over

Har ridit Znuten och Nathalie. Znuten var som vanligt väldigt mjuk och fin, duktig helt enkelt!

Nathalie red jag på Filles pelham. Det är en tjock gummistång och sen ett tort pelham, med delta också, så det är ordentlgit med drag i bettet och inte det minsta skarpt, bara starkt. Vill liksom överbetsla henne lite för jag upplever att hon slår mindre med huvudet åt att hon är överbetslad, för de tkan man rida framåt igenom, än hon gör när jag måste ta så himla mycket i henne när hon blir stark. Så jag kommer antagligen tävla på detta.

Hoppade några språng på 140, för o se att jag kunde ha det i Gävle då hon ska debutera 140.

Gick superbra. Som ni ser till det gröna höga räcket så kan jag ta i henne och lägga henn eintill utan att det blir problem, eftr att ha skickat iväg henne lite till den lila stora oxern. Så jag är jättenöjd, det finns självklart massor med arbete kvar för hon ska inte slå med huvudet alls och helst vill jag ha henne betydligt mer ihop och framme för skänkeln, men babysteps, allt går inte på samma gång med henne haha. 

Men visst är hon fin!? Kommentera gärna :DGotta get up

Tillbringade största delen av gårkvällen åt att sitta o hyperventilera. Åt flertalet saker. Men mest av allt Pinks nya album. Jag tror jag missat det på spotify med flera dagar <///3 Gråter lite av flera av låtarna. Vissa är helt okej. Men när jag lyssnat på vajre låt kanske 100 gånger så gillar jag nog alla. Ska nämligen inte lyssna på något annat den kommande månaden, kan alla hennes andra låtar ord för ord utan minsta lilla fel så det ska inte vara annorlunda med dessa haha. 


Men god morgon! Ska precis ut o rida. Fille i skogen, Finja aswell, Nathalie i ridhuset, Znuten i ridhuset och Olle i skogen! Bara ut o sätta igång!

Ni som läst ridsport har sett på avel-sidorna att "Star of Space" vann hela falleruttan i Strömsholm osv, det är Johannas häst! Eller, det är Charlotte (och hennes kille) som äger den, men Johanna rider henne för tillfället! Världens snällaste treåring, rör sig fantastiskt och hoppar helt otroligt med för den delen. Då vet ni att det är den iaf :D

What your sound

Red Finjaninja förut. Arg i hagne men efter att ha vänt runt o tänkt hoppa på mig men inte gjort det en gång så står hon mitt i hagen huuuuuur söt som helst, skämtar inte, helt otroligt jävla gullefjun-söt är hon när hon bara står där mitt i hagen med spetsade öron och rör inte ett jävla morrhår när jag går fram och tar henne. Åh dendär hästen. Orkar inte.

Hon var iaf jätteduktig o rida, haha..............punktpunkt. Jättefin o jättepigg och glad i skogen. Suck. Schitsofren är bara förnamnet. Men det avr ju kul att hon var pigg söt och glad idag :D Haha.

Ska ut o rida typ... Olle snart!

Olle för några månader sen

That i dream of

Alltså.. Nathalie <3 Älskar denna häst. Så himla fin!

Red ut i skogen och hon var jättefin, mjuk och låg i formen, skönt! Men blev en sån kort runda så avslutade på ett gärde och red igenom ordentligt och hon är så jävla loss och fin i handen och mjuuuk och böjbar och reglerbar och bästa lilla hon! 

Sen är hon den första häst jag stött på som faktiskt går långsammare hemåt än hemifrån haha. När man är påväg hemifrån så börjar hon småspringa lite då och då och har lite sadeltvångskänningar utan att hon gör nåt, men är lite känslig och lite spänd liksom, på vägne hem så går det riktigt riktigt långsamt och hon är döchill, haha. Brular ju vara tvärtom!

Sen när vi var mitt i skogen så hade vi hoppat över lite vattenfyllda diken, grejar osv osv, och sen helt plötsligt tvärstannar hästen, och hör och häpna framför oss stod fienden, blå och vit med åtta armar... hahaha, en mjukis-bläckfisk! Var väl nån hund som lagt den där, mitt på stigen, typ 15 meter framför oss, hörde hur hennes hjärta började dunka och hon vände tillochmed hemåt! Hahaha. Hon som bara går rakt framåt annars utan protest. Lyckades sakta men ganska säkert ta oss fram till odjuret och titta noga på den och sen gå förbi, hahaha. Jag dör. Den var typ 20 cm hög och ah, alla åtta benen ut från huvudet nivet. Riktigt läskigt! :D

Fina tjejen. 

Mitt knä är fortfarande riktigt paj, det går superbra till och från och jag kan gå utan o halta, sen så händer det något utan att jag ens gör nåt, kan handla om att jag vinklar det i liiite fel vinkel i en millisekund och då kan jag knappt stödja på benet haha. Men sen går det över rätt fort igen men är fortfarand eotroligt bräckligt. Så kan rida om jag vilar knäet mellan hästarna.. men det går upp riktigt lätt alltså, vill kolla upp det, fattar inte att vi itne jgort det än, kan vara så att det behöver opereras, men vi kan ju hoppas man slipper det, suck.

Jaja sk aut o rida Finjamonstret.

Finja <3

What we have to do

Morrn!

Ska ut nu o släppa ut hästarna i skritten som vanligt. Sen rida. Nathalie, Fille och Olle ska gå i skogen/på nåt gärde. Finja också när jag tänker efter. Znuten får bara trimmas lite i ridhuset :)

Så 5 hästar today, somsagt, nu börjar vi komma upp lite i antal. Men vill sälja två av dom nu så jag kan införskaffa en ny, har två som jag vill provrida precis jus tjättenu men ingen idé eftersom att vi itne har plats haha.

Åja bara o sätta igång. Tjarå!

Fina Linda!

Turboponny <3

Hubbabubba <3

Somsagt, fokus ligger ju inte på o få perfekta språng eller o å honom hoppa flashigt, fokus ligger på att hålla honom i skinnet mellan hindrena för han kanske ser stabil ut men tro mig han är som en liten duracellkanin inunder där, hahah. Ni skulle sett början av passet! Yiihaaw ungefär. Inga stora språng alls utan bara sådär kanin-hoppigt studds-ponny-ish! Haha.

Men han är söööt iaf, försöker bara hålla honom så stadig det går liksom! :) Söt i början, attityd haha!


Baby if I act like that

Sodäraja. Haha blev bara Fille som reds. Hann liksom inte. Han var iaf fin, Pigg, men fin. pigg. Jättepigg. Så han hoppade ju inge vidare idag men hindrena va inte högre än 130 så man kan inte förvänta sig att han ska hoppa bra på sånt haha. Han är ju Fille. I kombination med att jag red i en ny sadel, som Znutens köpare ska köpa, men jag liksom ska rida Znuten i den tills dom tar hem henne, tog mig friheten att prova den på Fille också, hoppas det var okej men jag vet iaf att jag gärna skulle betala för o få en ny sadel inriden så jag tror det var lugnt!

Film kommer sen iaf! Bara för att han är söt! :D

Shorty can pay her own rent

Tess har precis tränat med Gustav och jag hade ett helt nytt upplägg och SAAATAAAN så bra det gick! Är helt imponeeeraaad, trodde inte Tess hade det i sig! Hahaaa, så himla roligt. Vill ebara.. aah. Säga det. Dom är så jävla duktiga! Hoppade 130 gjorde dom :') Stolt i lilla hjärtat blir jag. 

Nu går Hubbabubba i skritten och ska snart ridas. Blir nog tyvärr bara han som rids haha. Men han ska få skutta lite så ska tvinga mamma filma :D Kuulish!

Crawl right back

Blä tillbaka nuuu! Finja var schitzo och gick omkull i boxen på nåt jävla sätt när vi ställde in henne där för o vänta på sin tur.. ASSÅ. HÄSTEN. Blir inte ens förvånad längre. Nä hon typ... ralmade och fastnade på sigsjälv eller nåt så nu har hon typ tre små ytliga sår som blöder tusan, ahr skrapat upp typ två stora märken på hovarna på nåt sätt och hon är säkert öm i morgon. Suck. Sa åt dom o ta alla tester för alla hennes personligheter. Haha. Nä men hon tog nog 6 blodprov iaf, så får vi se om det är något.

Men när ajg skulle hämta henne i hagen så jagade hon ut mig värre än nånsin, va bara nån meter ifrån o så tog hon världens språng mot mig med slickade öron så tacka gud att mina reflexer är episka så ja kunde kasta mig in under staketet, fick taggar överallt och blev brännd av brännässlor meeen bättre än 700 kg över mig. Nästa gång jag försökte så vände hon upp o sparkade mot mig, bara nå halvmeter ifrån missade hon med. Suck. Sen lyckades jag haffa henne från andra sidan staketet o praktiskt taget hoppade på hennes huvud hahah för o få tag i henne utan att hon skulle hinna bli sur. Piss sto. Sen är hon ju all teddybear och mysig och söt igen, suck.

..Tills hon gick omkull i boxen då.

Znuten kan jag kanske berätta mer om en annan gång. Nu kommer snart Tess o tränar med Gustav så det ska bli kul, ska ut o kolla lite bland bett jag har o se om vi kan testa nåt nytt, och sen bygga upp ett hinder till som jag inte hann i morse.

SEN ska jag börja rida. Får nog skala ner antalet hästar. Men Fille behöver motioneras iaf, tänkte mig en sväng påe tt gärde men det blåser så dant ute nu och jag vill veta så han får nog gå i ridhuset haha. 

Nae nu är jag så arg på Finja så nu skiter jag i om hon har ont elelr inte, Marcus får banka på henne lite och han skulle ju känna ifall hon itne var fräsh. Alla ston är helt korkade i år och framförallt nu aug-sept-okt är det som värst, så det är nog bara så och då är det bara bra för henne o få veta vart skåpet ska stå, för mer kan jag itne göra åt läget än jag gjort, marcus har ändå typ en halvmeter längre ben än jag haha. För rä verklgien itne ett dugg rädd för hästskrället (älskar henne <3) och är inte för mjuk eller töntig alls utan har provat det mesta så de krävs nog ett stycke Marcus! 

Nu ska jag pallra mig ut. Tjarå!


That's just me

Morrn!

Idag är det ganska fullt på schemat. Jag måste rida Fille, Finja, Nathalie och Olle. Framförallt dom tre första. Sen kommer det en tjej snart som ska hålla lite av ett föredrag om St.Hippolyt, men jag tror nästan jag får skippa det. För straxt efter 12 måste vi åka med Znuten och Finja till kliniken då Znuten ska besiktigas och Finja ska ta blodprov. Sen klockan 5 så komemr Tess o tränas och då måste jag ha sladdat ridhuset och byggt upp helt nya grejer där. Så heheheh. Men det blir nog bra, men ut måste jag, nu, hejdå! :D

Sötgustav i vintras!

Don't be fancy

YAAAlla.

Red... hm. OLLE. Olle var jätteduktig, söt och duktig. Små övningar i ridhuset. Tror inte jag skrev om det innan iaf. Duktig. Sen Fille i skogen. Haha. Pigg, men fiiinis.

Sen red jag två 5åringar, dressyrhästar, båda var sjukt duktiga och hoppade jätteduktigt! Superkul är det o rida nya hästar verkligen. Nu har jag suttit "i möte" med pappa och johanna de senaste typ timmarna o pratat om företaget. Somsagt, kommer mer om de tnär det är mer färdigt. Nu är jag trött och ska sova, Gonatti!

Finaste skitungen! Saknar rött hår. Blä. Förra året nångång!

Fell alright again

Har ridit znuten och Nathalie. Znuten är sååå hiiimlaaa fiiiin! Geez, hon är verkligen sjukt mjuk o lösgjord i alla former och går så himla lågt och lossad i galoppen, sjukt roligt! Red mest lite bom-övningar och hoppade inga av de små hindrena, man blir ju lite nojjig när hon ska besiktigas i morgon haha, men hon var iaf superfin!

Nathalie var jätteduktig också. Red loss henne länge på marken och arbetade henne sen över dom små övningarna. Sen satte jag upp ett räcke med en galoppbom innan mest för o få henne kvick i benen innan. Det räcket la jag upp på drygt 140 i slutet och satan vad hon hoppade då. Då var det alltså bara en bom i luften på 140+ och ingenting alls mer i hindret, inte ens en markbom, utan bara en galoppbom ca 2,5 meter innan.

Hon kändes i allmänhet väldigt fin, mycket mycket jobb kvar men hon stannar ju ingenting o tjurar ihop längre samtidigt som jag kan ställa krav i både fattningar och avsaktningar nu och hon gör samtliga moment i form så det går verkligen åt rätt håll och det är jätteroligt! :D

Nu ska jag ner o hämta Olle o sätta honom i skritten nån halvtimma och sne rida honom över små övningar. Sen fixa i ridhuset för ikväll kommer det två dressyrhästar hit som ska hoppas, haha! Roligt :D


Linda i Gävle förra året

I was never looking for approval

God morgon!

Idag ska Olle ridas, han får gå markarbetesövningarna i ridhuset, ltie studds o småhinder, Znuten också, hm, Nathalie med! Haha. Fille ska ut i skogen och jag ska försöka överleva, blir nog o sätta på en graman så han inte kan ställa sig upp som han gjorde en gång, yolo men jag vill leva lite längre tack. Hahah! Ah de va väl det. Ska kanske hålla igång Finja lite nu inför gävle men vi ska kolla upp henne, men ifall hon är fräsh och bara dum. 


Haha Fillesöt i 140 i Gävle förra året

To take care of you

Yaah. Red Fille, hihi. Bästa Fille. Det är nästan lite läskigt hur lydig han är. Det gör det nästan svårt, man kan liksom inte riktigt rida för saken utan man behöver bara kontrollera allting med överlivet och ha stadiga ben om så gör han precis allt du ber om med hjälp av miniatyr-rörelser från typ ena lillfingret samt överlivet. Så jävla fin.

Hoppade två smås tudds med bommar på marken, alltså bom, räcke - räcke, bom, och sen en liten kryss-oxer och ett litet räcke snett igenom. Svårt o sluta faktiskt. Bara låg o lullade runt där i olika tempon o olika anridningar och skänkelvikningar innan och efter hindret och öppna samt sluta med hjälp av att flytta ena skänkeln kanske 3-4 cm bakåt, asså.... Han är så jävla lydig det är som o sitta på en såndär spanska ridskolan-häst haha. Nää men ni fattar, helt galet! Världens finaste Fille <3


145 i grevagården förra året, Fille

She's a golddigger

Så. Ridit Stor och grå häst nu, Conny! Den är typ hälften travare och jag är ju lite svag för hästar som inte är sådär perfekta hopphästar från början men ändå med kapacitet, så jag gillar den skarpt!

Dock ganska tungt o rida den då dne är sååå stor och springer innan hindrena o det är sjukt mycke thäst o rida ihop, så är trött men ska pallra mig ut o lägga ner hindrena o rida Fille iaf, znuten kanske får vila, får se om jag får krafter mot kvällen o ta henne haha. 


Fille på framhoppningen i grevagården örra året

Most girls want a man with the blingbling

Herregud, Lindts Excellence Mild 70% cocoa choklad..... jag dör, jesus cristus så episkt gott.

Ridit Olleboll också, hihi söt och bockig men sen duktig! Gasade runt lite på gärdet i kombination med att vi hela tiden saktade in och lossade formen och blev fina och mjuka och sne framåt igen, söt är han! 

Ska nu ut o fixa ridhuset lite, välta ordentligt och sen sätta upp lite hinder för snart kommer en häst som ska hoppas lite, superkul då det är en fin häst men som itne är riden så mycket typ och framförallt inte hoppad då ägarne är liiite hopprädd, haha! Tror jag iaf, men dne är fin och det är kul o få rida nya hästar :)

När det är klart så ska jag lägga ner lite studds o bommar osv o rida Znuten och Fille i ridhuset sen :)


Finafina Linda på förra årets SM <3

Gag

Här är mitt gag-bett som inte går till nacken utan under hakan istället. Gillar det skarpt och Zwiggy tävlas på det med dubbla tyglar och Fille har tävlat mycket på det med en tygel då det blir lite skarpare. Det är utformat för att ha två tyglar men Fille blir för stark på det så det går även med en. Gillar det betydligt mer än ett som går upp till nackstycket, inget fan alls av dom faktiskt :)The last to know

Har ridit Nathalie. Provade mitt gag som inte går till nacken utan istället under hakan och trycker där och genom bettringen, och med två tyglar så den ena tygeln var som ett vanligt bett liksom. Och sen en stretch-martingall på den vanliga tygeln på det.

I början var det gansk alika alla andra bett ajg provat, men skillnaden kändes när jag ridit loss henne lite, hon blev mer lösgjord än hon någonsin varit, helt otroligt hur fin hon var! Hade ingenting i handen och hon höjde ryggen otroligt väl och var loss och mjuk i halsen, sjukt fin! I alla gångarter, jätteduktig. Red inte alls hårt och höl mig i en lugn och harmonisk galopp med mycke tpauser, och ändå blev hon dyngsvett så det märks att det är job bigt för henne att arbeta i korrekt form, så fokus kommer ligga på det och inte på att styrkaträna henne för det är så mycket nya muskler bara i markarbetet som hon använder så det räcker!

Ska snart ut o rida Olleboll! Tjarå!


Johanna & Olle förra året!

Do the same

Morrn!

Ska strax ut o fixa lite med hästarna, hovslagaren kommer typ nu o ska sko 1,5 häst, en tappsko och en hel häst vad jag förstod, så ah kan inte rida riktigt än för han tar upp vår stallgång, ni vet, 1700-tals-stall ;D

Annars är det Znuten, Olle, Nathalie och Fille som ska ridas idag!

Egentligen skulle dom som ska köpa Znuten komma o rida henne idag men det blev tyvärr inte så så hon får gå lite markarbete i ridhuset, lite bommar och så tänkte jag. Nathalie ska ridas igenom lite fint på gärdet, Fille får gå lite markarbete över bommar oooch Olle ska jag väl bara banta haha, blir att galoppera lit epå gärdet o få honom o gasa på ordentligt några gånger, blir världens skillnad på hästen om han får dra några ordentliga repor dagen innan ett vanligt pass!


Finafinafina Zwiggy, saknar dne otroliga ridbarheten hos henne, man kunde göra aaallt, visserligen var hon knäpp och studdsade och utsatte min balans för episka extrema prov, men därimellan sålänge man inte hoppade flera hinder i rad (haha) så kunde man göra vad som helst, bli bra nu hästjävel! <3

Where I come from

Sorry för dålig uppdatering. har liksom inte hänt något. Jag har jobbat lite (Ja, kan säga det nu <3 på riktigt! Kommer berätta mer om det när det kommer igång lite mer öppet! men hihihi) och sen plockat in olle för 1 timamr skrittmaskinsmotion så ska han ridas i morgon, men han har stått så länge nu så tyckte det räckte med en ordentlig promenad.. i cirklar.. haha.

Ska sova snart och sen upp i morgon och rida mer, ska bli kul o rida Nathalie. Asså.. gilalr vekrligen hästen! :') Nighty!


Rosa från typ förra året! För er som missat det så är hon såld, elle rja, bytt, mot Nathalie, till Alex! Går jättebra vad jag förstår :D Kunde inte fått det bättre!

All upon me

So. Har ridit Znuten och Fille.

Znuten var jätteifn på gärdet, mjuk och lös och hon har verkligen släppt i galoppen, går otroligt eftergiven och mjuk i en låg och lös form. Sjukt mjuk! jätteroligt. Träffade hennes "familj" igår, uppfödare o ägare och hela alltet! Så himla trevliga hela bunten, jättesynd att hon inte kunde följa med, men ännu bättre att vi hittat jättebra köpare så man får ju prioritera lite, haha! 

Sen Fille i ridhuset, asså hahaha. Åh han är så pigg, det är som en ponny. Påminner ganska exakt om typ... ah men typ b-ponnyn Bellman som jag tävlade samtidigt som, minns itne om jag tävlade b-ponny samtidigt men cponny iaf. Asså red lite lätt över två bommar på rakt spår med ah men kanske 18 meter mellan, skulle jag få in 5 där så svär jag på gud att han imiterade bellman. Hahaha. Herregud, studds studds med huvudet rakt upp o det gick itne att inverka för fem öre. Då Fille i vanliga fall kan göra det avståndet på antingen 3 eller 7 så var detta ganska ovanligt men oj så roande. Det är liksom okej när det kommer till fille, eftersom att man vet att han kan detdär, att han itne bara är olydig och behöver t ränas utan att han bara besitter en jäävla massa överskottsenergi haha.

I en sväng så tyckte jag han blev ite markbunden så ja va på lite extra med ytterskänkeln, kickade till lite, SATAN hästne flög rakt i luften, ett av de större sprången han gjort någonsin med mig, hahaha och sen bröt det ut i en söt liten skutt och bock-serie, sen var han klar för dagen med det liksom. Nae världens bästa Fille.


Dåliga nyheter har jag däremot. Han kan itne följa med till Gävle.. Fattas typ 3 dagar för att karenstiden för behandlingen ska gå ut. Så han får inte följa med dit utan åker istället med till Strömsholm. 

Då kan det bli så att vi bara åjer till gävle med Nathalie.. Men föhoppningsvis ska Finja med också men vi får se, hon ska kollas igenom på torsdag.

Nathalie kommer iaf få gå 140 där. Så får vi se hur det går! Spännande!

Vinter snart..

Back to normal

So! Vardagen är tillbaka. God morgon förresten!

Ska ut snart och lämna ifrån mig Gurkan igen! Sen sätta igång o rida!

Znuten ska ridas på nåt gärde, Fille ska ridas i ridhuset lite lätt, och Olle ska motioneras. Nathalie får vila och Finja ska vila tills vi kollat upp henne.

Massa spännande tävlingar inomhus nu ju.. först är det ala Scandinavium-kval som Fille och förhoppningsvis Nathalie ska gå, förhoppningsvis Finja också men vi ska nog inte hoppas allt för mycket. Det går i 140 första gången/gångerna (vet inte) och sen 145. Sen är det ju dendär grand prixen som jag blev inbjuden till, tror den inbjudan gick till alla typ.. kvalade 150? kvalade elittävlingar? nåt sånt. Det ska iaf Fille gå för den går i 145-150 haha! Kanske Nathalie kan gå nåt kval också, allt beror ju på!

Men om TR stämmer så får jag rida alla hästar 140, så då äre bara o köra, tror hon gör sig bäst där faktiskt. Alltså, tror det är bästa höjden att få rutin på, då lydnaden måste jag göra hemma och har ingen glädje av o hoppa småklasser på henne.

Åja ska ut nu, ha en bra dag!Nathalie 135

Här är filmen från idag!

Klart hon är lite körig men jämför med senaste tävlingsfilmen så tycker jag det är skillnad i allmänhet. Och språnget på B-hindret i kombinationen efter att hon rev är ju sjukt fint, hoppa kan hon! Ska hem o prova lite bett och sen träna en jävla massa lydnad på henne för behöver jag vara med om en till såndär linje som till det gula hindret där hon först inte lyssnar alls och sen tvärstannar, så säger jag upp mig haha! 

Vad tycks? Skillnad?


Bra!

Nu har jag hoppat 135 på Nathalie!

Skitbra runda om man jämför liksom. Hon slog lite med huvudet men inte alls lika mycket som igår. Hon hoppade fantastiskt och verkligen skitpetade insprånget i kombinationen. Töntigt var det! Sen hoppade hon jättefint på flera men alltså det är j otroligt mycket jobb som ska till för att dethär ska funka flytande liksom. På en linje så blev hon tokstark så ja fick ta tag i henne och då tvärstannar hon istället haha, men för första gången så surar ohn inte ihop iaf utan på't igen bara och hoppar hindret ändå, det är ju framsteg!

Men flera jättefina språng men hon behöver lite mer respekt för hinder. 135 var inte högt nog för o skrämma henne haha. En väldig massa träning på henne och mycket styrka, men hoppa kan hon verkligen, hon behöver bara lära sig att va lite mer försiktig och aktsam!

Men jag är riktigt nöjd, bra debut faktiskt. 

Förresten, sök på Cornelia Rylen på equipe webshop så finns det massa bilder från alla hästar i helgen! Massa fula men en del fina, enjoy! :D

Alla filmer kommer sen, nu ska vi snart åka hem! :D

Morrn

Well, ska snart ut o gå med hestarna och sen är det Nathalie som ska debutera 135!
Förväntar mig nåt skitpet på räcken, två eller tre kanske, vill bara se hur hon gör på lite högre höjder, se hur pass redo hon är. Ser gärna att hon blir ltie "skrämd" o backar av ordentligt o får lite respekt för hinder, en ren skolrunda ska det bli!

Filmerna från igår kommer senare, mitt internet har inte klarat att föra över dom tyvärr. Men fixar det på vägen hem! :D

Viii höres!

Blä

Är bara sur nu haha. När jag red Gustav så hade jag ett par ridbyxor med ganska stramt material och supertajta, mitt knä.. asså, det typ krossades, kunde knappt rida. Kopplade bort det smått när jag var inne på bana och när jag kom ut så kändes det som att hela knäet bokstavligen var i en miljon bitar, fy. Bytte byxor till Nathalie så det blev lite bättre men fy vad ont det gör hela tiden, även när jag bara går jättelugnt o böjer litelite. Suck.


Gustav var iaf duktig. Resultatet säger 17 fel men det var inte så farligt haha. 

Trean var en kombination intill väggen, och han drar så mycket efter hindrena så jag fick inte tillbaka honom så fort som jag velat så fick ta i honom, och då börjar han vingla lite och tyckte de va liiite lite läskigt, inget stopp alls utan bara vingel, så han trampa om en gång extra o typ braka igenom det, tre galoppsprång till B som han rev också, så ja, bara genom en sån grej hade vi 8 fel, sen var han fin fram tills 6an som var en oxer som han bara skitpeta, och sen 8an var ett räcke på exakt samma ställe som det han rev igår, så det var inte så mycket mer med det.

Nae jag tycke rhan är ganska olydig vilket gör det svårt för mig o komma till ridning, inte helt nöjd med bettet heller men kände itne att det var läge o byta bett på en ny häst i en 130 debut liksom. Men jag är jääättejättenöjd med honom ändå, han visar bra inställning och flera jättefina språng! Men man kände liksom ganska tydligt att han inte riktigt fattade vad han höll på med haha. han är ju bara kille liksom. Stryker honom i orgon då jag tycker han gjort så bra ifrån sig oavsett resultatet och han verkar lite trött, ny ridning och sånt kan ju trötta ut honom lite extra så tycker det känns elakt o gå in i morgon också i en 125a :)

Sen Nathalie!

Bytte till Flippan på henne då ja tycker hon varit ganska stark på detdär babypelhamet, och det funkade bra i markarbetet, hon böjde mer på huvudet och fick upp nacken enklar,e tog liksom stöd på ett annat sätt, däremot slog hon med huvudet desto mer.. Slog jättejättemycket inne på banan tyvärr.

Däremot var det nog vår bästa runda, eller en av dom, för att det var lite högre än vanligt så det blev lite mer rida av det hela, även om hon var ganska stark och slog med huvudet. Hon fick flera superfina språng och var nolla fram tills 8an som var ett skiträcke som hon liksom inte kunde brytt sig mindre om haha, och sen petade hon sista hindret också. Ganska surt och synd sådär men jag är supernöjd!

I morgon är det alltså bara Nathalie som ska gå. Byter tillbaka till babypelhamet tror jag och går in i en 135 debut!

Är faktiskt ganska maxat här, i kombination med att de tär inomhus och man itne riktigt är van, så det ska bli jättespännande!

Får se om ajg lyckas med film och sånt sen, är ganska segt!


Morgon!

Good morning!

Vill bara börja med o tacka för alla kommentarer, herregud! Otroligt kul o läsa, verkligen, tack så sjukt mycket!


Har varit ute o gått med alla tre hästarna, Gustav är så söt haha.. Går med huvudet typ inne i min rygg o puttar på och gömmer sig typ, sötaste gurkish.

Om ett tag ska jag gå o knoppa Gustav och sen göra iordning honom o sne gå baaanaaan inför 130. Ni får inte förvänta er något bra resultat, jag kan inte lova någonting för jag vet inte hur han reagerar när det blir 130, men som jag ser det så får jag ut lika mycket av att i värsta fall behöva gå ut ur en 130, som jag får av en 120. Kan ju ta igen det i morgon i värsta fall liksom! Och någon bom eller två tycker jag inte är någon fara heller, det är ju hans debut ju!

Men vi ska såklart göra vårat bästa! :D


Segt

...är vad det är nu. Inget händer och allt jag kan "roa" mig med är cider på 0,7 procent. haha seriöööööst hjälp

Anyway. Vi stryker Finja i morgon då vi ska kolla igneom henne innan vi blir arga på henne. 

Gustav får göra sin livs första 130 och Nathalie går väl samma! På söndag går Nathalie 135 och Gustav antagligen 125 tror jag :) Vi får se helt enkelt! Jättespännande med Gustav i morgon verkligen!

Hade velat gå in i typ 140 med Nathalie men känns att dels ska jag inte rusha in i nåt, men hon känns så hima fin bara, och sen så ska det bli skönt att få en chans att rida en ordentlig runda där jag har ihop hästne lite mer än idag liksom!

Så det blir kuuuul. Ursäkta bild-brist men det går så segt haha.. Vi hörs i morgon va! Tack för fina kommentarer om Gustavs runda! :)


Haha

Har gått sådääär idag.

Gustav var ju jätteduktig! 

Sen Finja, idag tänkte jag precis som Marcus brukade göra, jag red fram på lite glappa tyglar utan krav o bara sparkade på i princip, tog några galopper då hn fick springa på lite och när ja hoppa fram så fick jag aldrig backa utan bara hålla lite mot själva hindret, fram ordentlgit genom svängarna och ställde fortfarande inga krav, tänkta på allt som han sagt.

Så kommer jag in på banan och i anridning på ettan så börjar hon sparka och hålla på som satan så hon springer förbi ettan.. suck, nya nridning och hon hoppar, så börjar hon sparka i anridning mot tvåan me men där fick jag fram henne, sen var hon jättefin hela banan fram till 8an som var en kombination där hon tvärvägrar, suck. Hoppade ettan igen och så var det slut haha. Nej jag tror faktiskt hon har ont fortfarande, för jag har provat så mycket nu... 

På jumpclub ställde vi jättemycket krav i kombination med att jag var lite osäker, typ att ajg iten gick på direkt framåt osv, men det har jag löst i veckan och känner mig inte osäker för en sekund, och jag gjorde allt som jag kunde göra för att hålla henne glad och sparka på framåt och tänkte lite marcus ridning, men icke. Så nu kollar vi upp henne ordentligt annars skickar jag marcus på henne!

Och lilla Nathalie gumman..

Skrittade upp och bara av en händelse så kollade jag in på framhoppningen och hörde vart dom va,r så var det tydligen jag som skulle in och det var 5 kvar tills jag skulle in på banan, suck. Värmde upp så långsamt jag kunde i trav och lite korta länge i galoppen och rullade runt på det lilla krysset några gånger och försökte få henne så varm man bara kunde, hoppade ett språng på räcket och ett på oxern och sen in på banan!

Vid det laget hade jag verkligen itne ridit ihop hästen nånstans och hade ingen egentlig koll på vart jag hade grejerna utan jag bestämde mig bara för att idag bråkar jag itne alls utan idag försöker jag sitta lite stilla och bara låta henne gå för dethär är sämsta förutsättningarna för att göra nåt bra ridmässigt, jhaha så hon vart lite lång o lite stark osv så hon peta tvåan och ut i kombinationen, men annars uuusch så duktig hon var och fin och duktig.. och fin!

Tycker ändå det känns skönt att hon har ett bra psyke att bara gå in såhär och ändå göra sitt jobb, så jag är väldigt nöjd med henne. Tyvärr fick vi det itne på film för mamma hade ingen aning om att jag skulle rida heller haha för jag hade startnumemr 67 men red som 54.. ja... Så ingen filmade eller såg, haha! Men hon var duktig! :)


Gustav Film

 

Dåligt internet

Har så gott som inget internet men jobbar på att få upp Filmen frånd agens 120 med Gurra ändå! 

Han var huuuur duktig som helst och jag kom lite intill på 2an och störde honom så han rev, annars skitfin, så jag är supernöjd, det är trots allt första tävlingen på honom och nu har jag bara suttit på honom tre gånger sen februari :) Vi går nog upp i en 130 debut i morgon om jag itne ändrar mig!

Ska ut o gå med fröknarna nu och besiktiga dom, regnet öser ner och well. Vi har ändrat lite klasser btw, Både Nathalie och Finja får gå 125 idag istället, orkade itne rida två olika haha. Så då vet niiii!

I brevlådan!


Den klassen befinner sig på samtliga tävlingar som vi ändå ska till, så det var ju jättepassande! Nu ska ni ju inte tro att jag utvald på nåt sätt, haha, men lite kul ändå, vet itne vart dom dragit gränsen riktigt :)

Påväg

Sååå nu har vi åkt. Haha. TIllslut!

Alla är med och ser ganska snälla ut där i bakkärran. TIllochmed Nathalie! Finja botar sin skimmel-skräck genom att stå bredvid Gustav och Nathalie står längst in helt mobbad så hon inte ska ha någon analedning o va arg haha, skåpen ställde vi mellan henne och Gurra så hooon är helt själv! Mohaha.

Det tar väl en 5 timmar ungefär dit, tyyypish.

I morgon är det tänkt att FInja och Gustav ska gå 120, Nathalie går 130. Lördag går Gustav 120 igen och Finja 120 eller 130 beroende på hur det går i morgon, Nathalie går 130 igen tror jag. Söndag går Finja 135 om allt går som det ska och Gustav går 125! Nathalie går 135 också, soft uppvärmning inför 140 debuten, så det ska bli spännande! :) New addiction

Heh SORRY. Shit vad jag inte bloggade igår. Sorreeejjjj

Red iaf Finja och Fille också och båda var kalasfina faktiskt! Framförallt FIlle, han går som o håller andan i väntan på o få springa iväg, för han lyssnar framåt på en milisekund alltså, och riktigt ordentligt, inte en stadig ökning egentligen utan WROOOM YEEHOOO SPRINAAA YAAAAA, typ. Sen behöver jag bara räta upp mig så går han i slowmotion igen. Fina fina Fille haha, han är sjukt rolig just nu!


Well, jag tvättade Finja och Nathalie igår, men fick sen veta att vi åker runt 12ish idag så då hinner jag tvätta Gurra innan vi åker istället, mindre risk för gulfulfläckar! :D

Har putsat det mesta också, är lite småskit som ska göras iordning men sen äre barre o köra asså! Haha, umgås lite mer o mer samt skriver med en kompis som använder "barre" o "vettu" och så vidare, samt östgötska, så förlåt om det smittar, jag försöker o tänka mig för haha.. Weeell, ska ut nu o släppa ut lite hestar i skritten, hmm, undrar vad jag ska göra med Gurra... skulle ju vilja röra lite på honom innan en ganska lång resa på cirka 5 timmar.. Ska höra med Tess om det går o sitta på den barbacka, det gör det väl tror jag? så slippe rjag sadla på osv!

Aja, ni får ha det braaa! :)


Spitting on your onion rings

Tja!

Ridit Gurraboi och Nathalie. Gustav var jättefin, red på gärdet somsagt och han är ju lite pigg haha men gick bra. Gjorde mycket ökningar och minskningar i galopp för o käna lite vart jag hade honom då sånt kan behövas mellan hinder. Gick bra, ja!

Nathalie gick också på ett gärde, hon är så himla fin, blir bara bättre och bättre för varje dag och det är så roligt! Ökningar och minskningar med henne med men framförallt så gjorde jag en jävla massa flytta för högerskänkeln. Hon är lite svårare där, eller man känner en ganska stor skillnad mellan varven, i vänstervarvet så tar hon ut bakdelen och i högervarvet så tar hon in den. Så gjorde helt enkelt tvärtom hela passet, i vänstervarv så skulle hon gå med bakdelen "innanför spåret" och i högervarvet utanför. Gjorde lite bakdelsvändningar i skritt också, duktig tjej!

Tvättade henne efter också, vi åker ganska tidigt i morgon så passade på när det ändå var sol, hon är så renlig i hagen också såatteh!

Skaaa ut o göra iordning Zwiggy snart för hon ska till kliniken och ta bort stygnen. Sen ska jag rida samt tvätta Finjaninja, Gurra får tvättas så sent som möjligt idag, han är ganska ren men han har lite gula fläckar så kan lika gärna skölja av hästN. Tänker nog knoppa honom i helgen också, hihi, för han är så jävla snygg, Nathalie har jag inte fått till formen tillräckligt på för o ha knoppar o visa upp henne, och Finja blir förbannad, så Gurra får representera snyggheten för helgen! :D


Bild från i februari på Gurra!

One day baby

Morrn.

Idag ska Gustav trimmas lite på gärdet tänkte jag, så han får se lite annat innen han åker iväg och tävlar. FInja en sväng i skogen, Nathalie lite trimm på gärdet idag igen, Fille trim i ridhuset. Ska rida Olle egentligen också men jag mräker att mitt knä blir värre ju mer jag rider så vill försöka skippa så många hästar som möjligt.. Skit. Juste Znuten också... Haha fan. AH vi får se vad vi gör, går knappt o smörja på Voltaren utan o skrika alltså. Inte för at skiten hjälper heller, bajs.

Jaja, ni får ha en bra day!


Haha Fille med en ganska liten Johanna bakom sig förra sommaren!

Lättnad

Väger ungefär 20 kilo mindre mentalt just nu.

Red Finja, ska inte ens prata om hur ont mitt knä gjorde men jag hittade en fungerande vinkel efter en kvarts av svärande och tendenser till storgråt haha! Red mest runt på gärdet först för o hitta nåt bra med knäet, men hon fick världens fart o kändes asfräsh ganska direkt.

Sen red jag in i ridhuset för jag kände att jag behövde veta lite hur ajg skulle göra i helgen, då de ändå stod lite passande hinder uppe i ridhuset nu.

Först ville hon inte in i ridhuset, haha, där och då bestämde jag mig för att hon har inte ont, hon är bara dum, och även om hon så hoppar på tre ben så ska vi in i det förbannade ridhuset precis just nu, punkt. Efter lite diskussion så gav hon upp och gick in, sen när jag styrde på första lilla räcket så gjorde hon som på jumpclub o stannade, då jävlar haha

Hon har helt enkelt börjat ta över (igen) men jag är till skillnad från förra gången inte ett dugg rädd för henne så jag ponnysparkade min väg runt ridhuset och först gjorde hon luftsprång på luftsprång o va skitsur på mig, men fram skulle hon, och därmed basta! Så hoppade jag igen och huhuhu inte den minsta lilla tendens till tvekan.

Men asså det är ju så... man måste rida henne ordentligt, jag har kommit ifrån det. Det blir så, man börjar rida henne lite för bra, man får passa sig jävligt noga alltså för o rida henne som andra hästar. Hon ska FRAM och det PRECIS när jag säger till och hon ska fram ordentligt, inget trams.

Sen hoppade hon samma höjder som gustav tidigare idag, upp till 130 ungefär. Och nu har jag tillbaka känslan att vi kan gå in i 140 igen utan problem. Känns otroligt skönt. 

Man måste verkligen påminna henne hela tiden om att hon inte har en chans till att bestämma, hon har inte ens rätt till en åsikt. Hon är för osäker för en egen åsikt. Det är liksom inte så att man ska vara arg på henne för att hon är en bitch, utan lite mer som att får hon chansen att bestämma så blir hon osäker och rädd och när det komemr till henne så tar hon ut det i ilska, så det blir dåligt med andra ord. Haha, hoppas ni förståååår. Lång text men welcome to my blog liksom.

Bitch

Är horigt sur. Ursäkta. Knäet bara blir värre o värre typ as we speak, jag har varit ute o gått med Zwiggy ganska länge o då känns det inte alls o sen så ska jag ställa mig upp från stolen och jag vet itne vart jag ska ta vägen haha. Vet inte vad jag ska göra för o lugna ner det och jag liksom svär högt och skriker så ont gör det, och jag är ganska smärt-tålig på det viset annars.

Så när det var som värst så satt ajg mest inne o var sur över att ajg inte kuna göra någonting o sen va ja tvungen o g ut o ta in hästarna för de började regna. Så hann itne rida Finja, men ska ut o motionera henne i ridhuset nu för hon måste ju ha gått lite innan hon åker iväg o tävlar. Även om jag vill rida i skogen, men nu regnar det, och ja, har man ridhus så rider man inte i regn, simple as that.

SO. Ville bara åter igen klaga mer. Nu har vi lasern hemma igen tror jag så mamma ska lasra skiten ur mitt knä för såhär kan jag ju inte hålla på, det stör ju ridningen något enormt.

Fille kollades upp på kliniken idag igen förresten och han var fräsh som en nötkärna! :) Skönt.


Nicholes fina rumpa som slår i marken på vår studdsmatta :') hih

The bitch came back

Haha åh. Vill bara be om ursäkt inför helgen i förväg liksom, ifall jag kommer rida skit. För mitt knä är inte o leka med just nu. Kommer knappt nerför trappan haha. Men det går ganska okej att rida om jag har mycket skänkel om, typ trycker med vaden... sååå aaah ja kommer inte tappa benen iaf, haha. bara så ni ... vet.

Red Nathalie förut på gärdet, så oootroligt fin! Linda gick igenom henne igår (equiterapeut) och hon hade typ en låsning längs hela ryggen, precis som jag trodde, så det kändes faktiskt stor skillnad idag, hon slog inte med huvudet en enda gång, helt ärligt, tänkte verkligen på det, och då gjorde hon ändå lite små luftsprång för jag krävde att hon skulle flytta ordentligt för skänkeln på olika sätt, men hon tog aldrig upp huvudet. Så tror att något lossnade i ryggen, good for her!

Nae. Vill bara klaga lite mer på knäet. Haha. Är skitsur för det känns som mest i ridningen liksom. Sen att jag inte kan hoppa över precis allting som finns som är under 110 cm högt ungefär gör ju livet grått också, jag hoppar ju över precis allting annars, haha. Och spriner överallt, men nope, kan bara gå nu, skit. 

Jaja, ut o rida Finja snart.


Haha Olle på jumpclub i Januari i år!

I agree with you Mr Officer

Yo

Har ridit Gurrabus. Så himla duktig var han. Kände mig lite tvungen o hoppa några språng innan vi åker iväg så jag vet vad jag ger mig in på lite mer, men hoppade ytterst få språng utan red fram ordentligt o hoppade några småskutt och sen höjde jag ganska direkt så han inte behövde hoppa så mycket. Avslutade med "bana" på två oxrar, 125 samt 130 och ett 130 räcke och han var sååå duktig! Fick ett sanslöst fint språng på en oxer där bakbenen bara slängdes uppåt och utåt, fint var det! Så ruskigt duktig var han och nu tar vi det bara lite lugnt och trimmar o känner efter vart vi har varandra innan vi åker, well, i morgon också alltså, haha! Ska försöka trimma när jag kommer fram också :)


Men jag har så fruktansvärt jävla ont i knäet. Det kan knäppa till när jag rider och då asså, det är nära att man börjar gråta för det gör så otroligt sanslöst jävla piss-ont. Det är väl några jävla band över knäet? typ korsband? tror jag fått nån inflammation i nåt sånt eller gjort något me det för det är nåt som liksom knäpper/glider över och asså känns som att knäet går av på mitten, fyyyy vad ont det gör. Men ska försöka rida ändå haha... o hoppas på det bästa. Får käka alvedon o ha på Voltaren o sånt!

Nu ska jag ut o rida Nathalie iaf! Hon står i boxen och väntar :)


FIna fina Linda

Deepest secrets

Morrn!

Well, idag ska Gurra, Nathalie, Finja, Fille och Olle ridas! Znuten kan få vila för hon har varit så duktig dom senaste dagarna plus att hela tiden när vi va borta på träning så kördes hon ordentligt i pessoan.

Så jag ska ut nu o börja, släppa ut alla i skritten och rida Gustav medans dom går där då han itne är van att gå i skritten! Skrittas fram honom lite extra istället. Spännande!


Det är inte sådär röttttt

I've had enough

Phew. Haha jobbig dag.

Ungefär en timma efter att ajg kom hem från stan så kom dom och provade Znuten. Jag hängde på med Fille och det gick jättebra, söta Znutitut.

Sen kom det två storhästar som skulle hoppas, en 6åring som var lite pigg och dragig på hinder, inte hoppad på jättelänge tydligen, men den var fin och det gick bra, ska hoppa den nån gång i veckan hädanefter tror jag, kul! Sen en dressyr-valack, haha! 5 år och ganska valpig och långsam, men hur snäll och söt som helst och hoppade typ 70 cm iaf, jätteduktig!

Sen var det massa snack och häst-grejer som skulle fixas och nu kom precis Gustav hit! Han ska ju med till Ljungby, lite bootcamp för hans del, haha! Kul för mig, aspeppad! Men vi får se hur det gååår :D

Nu ska jag iaf sova som satan för ajg är trött. I morgon... nae, det tar vi då. Gonatt!haha


Typ. Fast det är mörkare och brunare egentligen. Är bara lite blonda slingor som gör det ljusare. Nästa gång lägger jag på en jämn brun lite mörkare färg så chilla, jag kan inteha normala hårfärger hela tiden haha

Shake dat ass

So. Nu åker jag till stan för lite frissering! Blir faktiskt ändring denna gång, ni kommer få se. Langar bild l8er. Hann inte rida något innan utan rider sen. Fille sk ahänga med ut i skogen när Anna rider Znuten lite där. Sen får jag trycka in Nathalie och Finja nån annan stans i schemat, för jag ska hoppa en eller två hästar ikväll också, så vi får se vad jag hinner haha. Ont i knäet har jag också, som satan. Jaja, tjarrå!That I'm right

God morgon.

Började morgonen genom att bli fly fucking förbannad. Fick hem ett brev om en lapp där jag fått ett GULT KOKRT. Ja. Från i Västervik. Det står att "Ryttaren släppte tygeln och använde spöet upprepade gånger bakom skänkeln vid anridning mot ett hinder"

Och dethär är ju jävligt tråkigt då det hon säger itne ens är korrekt. Handlar inte om hon tycker att jag red skit eller någonting, det handlar om ett riktigt falskt påstående. Jag släppte tygeln, ja, men inte förrän min häst redan hade börjat stanna, det var klart och jävla jättetydligt, jag "slog" till EN gång i anridning mot hinder för somsagt, min häst började stanna, det borde varit väldigt tydligt för henne som domare att se. SEN däremot så höll jag kvar spöet där, ifall hon skulle "stanna" igen. Men jag slog inte. Sist jag kollade så får man rida runt banan med en hand och jag tror inte det är någon regel för att man inte får ha handen just där, när man inte slår hästen.

Jag har gått igenom dethär förut men det är ju heller inte slut vid att jag får en varning, utan det var ju hela grejen att hon SKREK ut UNDER min ritt, efter att det hände så hade jag två hinder kvar och då skrek hon " Sådär beter man sig inte på banan" eller nåt, varpå jag såklart lyssnar på henne och river ett hinder till. Det spelar ingenr ol för mig men jag tycker de tär otroligt oproffesionellt av henne. Sen när jag ridit klart så SKREK hon igen, sjukt arg, ut att jag fått en varning för otillåtet användande av spö osv. ASSÅ. Man ropar väl förhelvete upp mig till domartornet.

Låt säga att jag HADE slagit till hästen "upprepade gånger", så borde hon som domare ändå sett att jag itne var ett dugg arg utan jag var pedagogisk och det var nödvändigt i situationen, hästenhar inte gjort likadant en enda gång sen dess. Hon borde klart och tydligt se skillnad på arga orutinerade ryttare som slår för dom inte får som dom vill, och lugna pedagogiska ryttare som gör det av rätt anledning.

Och med tanke påa tt jag var så pass lugn som jag var, så kan det heeeelt omöjligt ha varit så jävla illa att man måste skrika TVÅ gånger under och efter min ritt. Så jävla illa var det inte även om jag hade slagit flera gånger. 

Blir uppriktigt arg och besviken på sånthär för jag tycker det är så jävla dåligt av just domaren att inte kunna skilja på rätt och fel, och dessutom bara anta vad hon såg, eftersom att jag är helt hundra på att jag bara slog en gång, då hästen redan börjat stanna.

Fy. Yttrandefrihetslagen säger väl att man får tycka någon är en idiot offeciellt, det gör jag kanske inte, men inte fan har människan rätt och inte fan vet hon vad hon pratar om. Hon borde itne vara kvalificerad att döma tävlingar alls, ni skulle se hur det ser ut internationellt eller på Elit-tävlingar, där pryglar man hästar utan att någon ens kollar två gånger. Det är såklart itne rätt, men man får ju kolla vad som är rätt och fel innan man SKRIKER så att alla hör och dömer MIG utan att jag egentligen gjort något fel. Vilket jävla trams.


Tävlingar

Nu ska vi ju då till Ljungby kommande helg. Nathalie, Finja och om allt går som det ska så även Gustav. Finja ska gå 120 120 125, tror jag, kanske någon 130, vi får se. Fick ett litet totalt breakdown där ett tag men den mentala känslan börjar koma tillbaka lite vad gäller henne. Nathalie går 130 130 135 om allt går som det ska! Och gustav går isåfall 120 120 och möjligtvis 125, men vi får helt enkelt se, haha :) Om han känner för o gå hela tre klasser på en höjd han inte riktigt är jättevan vid än, liksom!

Sen två veckor efter det är det Gävle. Dit ska Fille, Finja och Nathalie. (Fille <33) Ingen aning om klasserna där men det är väl någon 140 med FIlle och lite 130 135 med dom andra. Fille kansk eändå börjar lite chill efter vilan o kanske går en 130 men vi får se, annars får han gå 140 direkt. Han är iten så fjompig.


Sen är det strömsholm, elle rjag vet inte om det är något emellan Gävle och Strömsholm men strömsholm är det iaf! Dit ska Finja, nathalie och Fille också, och där ska förhoppningsvis Finja kunna vara med i 140 men det är inte alls säkert, men det är ju ett Scandinavium kval. Fille ska iaf gå 140 140 145, och dom andra går väl lite 130 och 135, typ :)

Det var en liten slaffs-plan iaf. Najs!

We need to cool

So. Ridit Nathalie och Fille. Nathalie är sååå himla fiin jag dör. Så himla rolig är hon o rida nu när hon är så mjuk och har accepterat mig och mina, enligt henne, väldigt extrema krav, haha. Red fram på ett gärde o värmde upp i alla gångarter och sen klättrade vi lite och sen ut på gärdet igen och så fick hon galoppera på ordentligt några gånger varvat med att gå ner i långsam luuugn stadig galopp, hon var så himla duktig!

Sen Fille i ridhuset, han hade helt klart lugnat ner sig ifrån igår men två brall serier tror jag han drog, jättesöt, inte alls lika stora som igår dock, mest lite bockande och några luftsprång haha. Söt!

Usch i morgon har vi hur mycket som helst o göra.. kl 11 ska jag vara i stan o färga håret (heh, blir lite skillnad denna gång :D), kl 12 kommer Linda hit och masserar/knäcker någon häst eller två, så jag vet inte hur vi ska hinna det men jag får väl försöka hitta nån annan skjuts än mamma hem. Sen runt halv 5 ungefär så kommer do och provrider Znuten. Någon gång innan eller efter det så kommer det en tjej med en häst hit som jag ska hoppa lite, just for fun. Och sen på kvällen senare så kommer antagligen Tess med Gustav. Det blir spännande! Allt på samma dag, haha. 

Nu ska jag ut o rida Znuten tänkte jaaag, hajdo!


Gustav den 14 februari i år när han var här i två veckor, haha :)

Needed space

Morrn! Sovit 2,5 magnifika jättesköna timmar! Kompis här yesterday, är trött. Meen nu äre barre ut o rida!

Fille ska ridas i ridhuset (håller mig inom fyra väggar ett tag tills han brallat av sig det värsta haha!) och Nathalie & Finja får en sväng i skogen. Znuten får nog en liten genomkörare i ridhuset för i morgon ska hon somsagt provridas igen!

Blir väl att motionera Olleboll, så det är 5 hästar idag, nu börjar vi komma upp i antal här! Haha.

Nae nu är det dags o gå ut, Adios amigos!


Haha Fille <3

This is for you

Sorry för utebliven bloggning, haha. Glömt bort!

Red iaf Znuten samtidigt som Johanna red Olle. Det gick riktigt bra och jag peppade igång Olle genom o smyga upp på utsidan av dom i galopp (vi red påe tt stooort gärde) och ökade farten så dom fick köra på allt dom kunde, det behövde Olle, haha, aldrig sett en häst bocka i så hög fart förut, sjukt söt haha! 

Znuten kändes otroligt fin med fantastiska byten i var tredje och mjuk och härlig var hon, fina tjejen!

Nu ska jag ut o lägga en höbal i Lindas och Irmas hage, dom går ju ute och behöver lite extrakäk. Sen ska hestarna in och få käk osv. Ensam hemma today så tar äen sista hö-passet runt halv 10 ikväll. Soft!

Ni får hare braaa!


Olle

Buse

Haha red FIlle nyss <3 Åh.

Först och främst är han ju så jääävla välriden och fin, går i perfekt form som går att påverka precis hur man vill och han knäpper inte av för fem öre utan allt är så jävla på riktigt, och i gaoppen, hahaha, jag höll på o åka av, gud vad han busade! Skulle byte galopp snett igenom och han typ la av världens bus-brall, inte sina stora långsamma luftsprång utan allt gick jättefort o han bockade o slog bakut o skakade i hela kroppen om vartannat, så himla söt haha, bästa!

Sen var han sådär otroligt fin igen. Nae, dethär kommer bli jättebra när han får komma igång igen, hihi!

Och lilla finja, mamm ahade lasrat henne idag och hon var helt sluut i ryggen och  typ under höftknölen där efter alla sparkar.. förstod det, men kunde itne göra så mycket åt dom, lilla kära finja, åh. 

Nej, måste verkligen vända om dethär till det positiva. Hon ska verklgein inte hoppa ett språng hemma innan Ljungby som hon antagligen ska med till o speeda lite 120 klasser.

Ska aldrig träna med henne igen, otroligt dumt o riskera någonting. Hon gör alla små övningar perfekt ändå så det ger inte så jävla mycket, bättre o ta med sånna som behöver. Hon ska enbart gå i skogen och när hon ska gå i ridhuset så är det för studds eller liknande bara. Lilla Finja. Ska göra en kul grej som har o göra med henne förresten, ni kommer få se vad om ett tag, typ.. några veckor kanske, helst innan :) Never ever ever ever

God morgon!

Glad idag igen tror jag. Gladare iaf, haha.

Nathalie och Finja får vila idag för dom var så duktiga och det är ju ganska hård träning när man rider sådär intensivt. Så idag ska jag rida Fille <33333 HUbbabubba. Ska trava lite också hihihi. Han vill verkligen igång nu för han är nästan svår att hantera, huur pigg som helst och går knappt o styra från marken, haha!
Znuten ska ridas också, lite på något gärde kanske! Eller, hm, tror Johanna skulle ut o rida Olle, men vi kan iofs rida påe tt gärde ändå.

På måndag kommer en tjej som heter Anna och provrider Znuten igen, det gick jättebra första gången och dom har en jättefin inställning till hur dom vill arbeta med Znuten så vi hoppas verkligen det går bra även denna gång! :)

Juste, har en rolig grej att berätta! Ni som vet vem Tess Klintestam är komemr fatta vad jag snackar om. Men minns ni hästen jag hade här i två veckor i vintras? :) Gustav! Lite impulsivt sådär så får han följa med till Ljungby haha! Har ju ändå boxplats över, så! Hih det ska bli riktigt roligt och spännande, har bara hoppat hnoom någon enstaka gång, men jag har ju iaf gjort det så jag har inget o skylla på om det går dåligt, haha! Han får gå det lägsta där, dvs 120, finns bara 125 på söndagen men känns han inte redo för det så får han vila :) 

Har också kanske ändrat mig ltie om FInja. Hon får nog följa med och gå samma klasser som Gustav, dvs 120. VInna lite. Tycka det är kul, antagligen.

Nu sk ajag iaf ut o fixa, hejs!


hoppaavtvåmeterförtidigt-Zwiggy

Mitt hjärta

Fina älskade Finja. Hon skötte sig jättefint hela träningen, slog slint för henne en gång i början då hon stod på bakbenen o flippade ur men sen lugnade hon sig, sen mot slutet så höjde han upp banan till 145 cirka, varpå hon hoppar en halvmeter över alla hinder och nitar på en oxer, två gånger, sänker den, hoppar fint, sen nitar hon in i ombinationen. Därefter gick det utåt.

Hon är så jävla försiktig och rädd om sig så det slutade med att hon inte gick över ETT av hindrena i kombinationen som då låg på 70 cm. Tvärvägrade och bara sparkade. Tillslut lyckades vi travhoppa ett kryss av ett av hindrena i kombinationen och sen även i galopp, då var vi nöjda.

Jag har en lång tid av uppbygnad framför mig, av självförtroende och tillit mellan oss. Man måste alltid rida lite för att lyckas med denhär, dvs lite framåt och va med och driva ordentligt, men det är ganska svårt o göra om man vet att hon kan tvärnita, iaf när det är 140+ höjder.

Hon kommer nog itne gå högre än 120 max 130 i år, och jag kommer inte träna den alls utan bara studds som max hemma och annars bara uteritter och markarbete. Känns ganska tungt när man vet att hästen har kapacitet för det absolut högsta, men antagligen itne har huvudet för det. Inte med mig iaf, hon skulle säkert kunna gå det med Marcus, men sen tänker man att... varför ska det vara så jävla nödvändigt o tvinga en häst att gå så högt när det inte är självklart för henne? Bättre o ha henne som speedhäst i 130-140. Så kommer mitt tänk att vara de kommande året/åren iaf, och sen ska man itne säga aldrig, kan ju vara så att om två år så hoppar hon 150, vem vet. Men just nu tänker jag börja om från början.

Jag vill helst stryka henne från Ljungby nästa helg, men då har vi bara en häst kvar att ta med oss då Znuten förhoppningsvis ska besiktigas precis innan och då vill dom nog inte att hon ska tävlas efter det.

..Någon som vill ha sin hsät tävlad? haha. Inga problem det är bara o höra av sig, jag kan rida upp till 130 utan o kvala så äre nån som vill så let me know, annars... asså jag vet inte, en häst ner till Ljungby... nja.

Nae jag är lite små less nu och rätt sur, så ni får varken bild eller glada ord nu, hejdå.

Nathalie dag 2

Här är filmen från idag! Banan i slutet ligger kanske på 130, nåt 135 möjligtvis men ah, spela roll haha. Hon var jättefin även idag men såkalrt slår hon lite mer med huvudet när farten höjs och jag behöver ta i henne, tycker ändå jag får ordning på det ganska fort direkt efter hindrena, och hon lugnar sig snabbt och går ner i fin form igen, att hon ens går i form mellan hindrena och så pass ihop som hon går, gör mig otroligt nöjd! 

Sylve sa att den absolut komemr gå de högre klasserna om ett tag och han tyckte jag var på helt rätt väg och jag fick egentligen inga tips.. haha. Det känns ju bra, då gör jag något rätt. Tycker det är skönt för hästen också att en tränare uppskattar henne, vad jag förstått så har hon blivit ganska missfötstådd av tidigare tränare osv, men Sylve kan man alltid lita på!

Fina fina hon. Vad tycker ni? :)Walk with me

Morrn!

Snart äre dags o göra iordning Nathalie, men tänkte gå en kortis med Finja först bara. Idag är det lite mer"hoppning", typ linjer o sånt vad jag förstår. Otroligt bra för båda mina då Nathalie kan bli lite studdsig när hon inte riktigt får som hon vill  kombination med att det står ytterligare ett hinder framför, och Finja har en tendens att bli lite vinglig så det är super!

Jag har verkligen saknat att träna här och jag ska definitivt slopa nån tävling då och då för att istället åka hit. Det är så jävla bra och kul här så det finns inte!

Hade!


Rosa

Fina fina Nathalie

Här är filmen från idag! Klipper inte bort misstag bara så ni vet det, därför tog jag med då hon bråkar innan serien första gången, hon vill ju springa men får inte och då blir hon lite sur. Annars tycker jag det är en sån enooorm skillnad!

Hon var så himla duktig! Hahaha jag älskar slowmotion-biten jag lagt in typ i mitten av filmen, hon var så knäppt o de blev så knasigt, va tvungen o visa det i detalj! 

Men visst börjar det hända grejer? Det var så himla roligt idag för jag kunde verkligen inverka på henne med benen, vilket utökar effekten något otroligt! Sjukt kul :D 

vad tycker ni?


Mitt hjärtas dåliga stunder

Hahaha, no words needed <3


Finja idag!

Här är filmen! Fick ltie tid över att klippa bort lite onödiga grejer bara. Om ni undrar så har jag inte klippt bort något dåligt, som nis er finns alla misstag kvar haha, har bara tagit bort alla långa anridningar osv för att den var 10 minuter lång från början o de orkar man inte kolla på haha. Och sista rundan så tog jag tyvärr bort studds-serien för de gick en häst ivägen heeela vägen så de blev bara jobbigt o se på. Annars är det lite fårn början till slut, dock fick vi inte med skänkelvikningarna vi gjorde i början, men dom va fina :D

Vad tycker ni? :D


Finja <3

FIna finja. Har tränat med henne nu, hon var huur fin som helst under framridningen, kunde göra värsta skänkelvikningarna, gjorde dom bäst i gruppen och hon var aslydig och fick beröm för hur fint hon gick fram till handen och hennes form o hur hon var osv, jättekul!

Däremot sen när vi skulle travhoppa, det gick bra i början men flera gåner så tvärstannade hon, haha! Släppte lite på kraven nästa gång och då hoppade hon glatt, stannade även två gånger in i en liiiten låg serie, även där släppte jag lite på kraven och då hoppade hon otroligt fint.

Hon hoppade lite läskigt bra hela dagen, men vi kom fram till att hon måste ta upp näsan lite mer innan hinder när man har såhär mycket krav för att hon ska vilja, så hihi, duktig. Film kommer på det sen, men pillar med det ikväll!

Har precis ätit lasagne, Ivan är bäst. Världens godaste mat. Så ska ut o kika lite på mittengruppen och sen göra iordning Nathalie inför hennes tur, haha... inte kaxig alls, men det ska bli spännande!


Get it started

Morrn!

Ska snart ut o gå med hästarna och sen är det väl samling nån gång runt 10 brukar det vara. Det ska bli ruuuligt, men jag känner av mitt knä asmycket så hoppas det håller för bägge hästarna idag samt att det inte blir värre i morgon. Har Voltarenat skiten och tar väl en alvedon eller nåt om det känns dåligt.


Zwiggy i början av året när vi löshoppade, hahaha vaaat

This track

So. Nu är vi framme! Nathalie sparkade hela vägen hit, men vi har satt upp en ny bra gej bako henne så hon kan iaf inte skada sig.

Finja är brunstig och skriker om man så bara tittar på henne, däremot är Nathalie betydligt argare så HAHA, Finja vågar itne gå nära, hon står i ett hörn och skämms. Hur bra som helst, Nathalie uppfostrar Finja <3 Helt fantastiskt, hahaha. Hon är inte så jävla kaxig dendär tönten.

I morgon tänkte jag träna med Finja först, det ska bli... spännande. haha. Mamma ska filma jättemycket så ska jag klippa ihop lite ifrån hela passet med bägge sååå ni har film o se fram emot :D haha! 

Nu ska vi sova typ, Gooodnatt!


Finja

DressyrbombN

Här är några bilder från i förrgår då jag red Olle lite lätt i dressyrsadeln, haha. Not my thing har jag kommit fram till, däremot blir hopp-sitsen och hållningen betydligt bättre så ska verkligen rida i dresyrsadel någon gång i veckan hädanefter.
Oooch så två i lite lägre form, mot slutet :)
And it goes

Alltså, "the real slim shady" med Eminem är genious. Just pure azum. yallayalla!

Anyway goood morgon!

Today åker vi till Rekaste, Jumpclub och ska träna i två dagar för Sylve. Inte tränat för sylve på snart ett helt år, buhuh. Så trots att jag inte har det bästa häst-materialet att träna med så behöver jag det och jag är verkligen inte kaxig inför denhär kursen haha, inte ett jävla dugg. Finja är så brunstig så igår kunde hon inte trava, skämtar inte, hade långa sporrar och snärtade till henn epå bogen med tyglarna, men nope, fick henne inte i trav, spikade öron framåt hade hon också, så jävla körd är hon nu. Nae hon bara gick sådär jätte bredbent bak o lyfte på svansen o gick inte o få i trav alls. Haha åh jag ivll inte :(

Sen gick hon ju igång men hon va sur under hela passet. Och Nathalie har jag ju inte alls dä rjag vill ha henne så det kommer inte bli helt enkelt o göra alla övningar men vi får väl seee hur det går, fröken kanske förvånar!

Men ska bli otroligt spännande o se vad han säger om Finja.. sist vi va där så fick vi gå in i ridhuset efter alla lektioner var slut och få "privathjälp" av sylve för finja va så galen, hon bara sprang runt i ridhuset o va helt j ävla hysterisk o sparkade helt idiotiskt och dagen efter sa Lotta åt mig att sälja henne och liksom inte hålla på med henne mer. Så även om det inte är en normal häst nu heller så har vi iaf gjort brutala framsteg så ska bli kul o se vad han säger om det!

Jaaag har inte gjort klart någonting inför avfärd haha så det är bara o ge sig ut, hästarna ska tvättas, iaf Finja för hon är smutsig, allt ska putsas o packas osv. Men är ju bara två dagar så det är chill, torsdag fredag är det :) Sen äre ju itne så långt dit heller, tar drygt tre timmar för oss typ :)


Åh jag vill träna Linda <3 Finafina Linda som kan flytta sig för skänkeln, hahah.. kan ingen av dom jag har med mig nu, jodå båda kan men det är ju inte utan o ifrågasätta och dom är ju itne direkt asmjuka som linda eller typ Zwiggy, fille, rosa, OSV.. bajs haha :(

Finja today

Här är en liten film från dagens Finjaninja. Andra gången jag "hoppar" henne sen igångsättningen, bara småskutt och hon använde rju itne alls sin teknik som hon brukar men hon är fin ändååå bästa finja!


Dressageeee

Haha, här är filmen från igår! Hahaha, lämnar dethär med dressyr till dom som kan tror jag. Kan inte riktigt inverka på ett bra sätt i dressyrsadel eftersom att ajg inte kan slappna av korrekt. Man komemr såklart åt dom enklare med dressyrsadel men när man inte riktigt har koll på sian egna hjälper så är det inte enklare för mig än hoppsadel, som jag är så säker i, liksom. Jaja, haha!

Vad tycker ni? ;D


Dressyrtant


Sneakpeak, resten kommer senare!

Why do we need to go out

Morrn!

Idag, vid 1, ska Carro till Jocke (Joakim Mossenberg), så vi ska hämta henne hos Johanna typ... halv 12 eller nåt.

Finja ska trimmas i ridhuset, Znuten ska joggas lite, Nathalie ska trimmas i ridhuset och Olle ska visas runt 5 tiden tror jag! Hahaha... i dressyrsadel.. Tänker säga upp mig ifårn att göra skänkelvikningar osv för det kommer bli pinsamt. Bättre dom får prova själv haha :(

Well, bara ut o börja lite nuuu! :D


Haha ibland alltså. Snäällaaa har sagt det förut osv, men mina egopics är aldrig seriösa. Inte ens när dom ser ut som det. 

Some pics bro

Vill bara börja säga att detta inlägg har ingen mening alls, är ganska värdelöst men jag har tråkigt och ville dela med mig av tre väldigt nödvändiga bilder, lol.


Hahaha! Här är Tintin, min systers hund som flyttat hit typ. Hon sprang ivägen när dom provred Znuten så viiii parkerade henne helt enkelt!

Här är jag, igår, när jag somnade <3333 min dumma kusin tog kort på mig, och jag vill bara ha bildbevis på att jag sov på dagen. Det hände. Ja. Tadaa. Söt. Väldigt.
Okej jag ångrade mig, blev bara två bilder. Hade en spegel-mag-bild, men kom på att jag driver hästblogg, så jag behöer åtminstone ha hästkläder på mig eller skriva om hästar. Så. Skit samma! Två räcker!


Make it right

Phew, bra dag!

Red Olle, i dressyrsadel, hahaha, ska visa honom i den i morgon, hade ju trott Johanna skulle visa honom men jag får tydligen offra mig, detdär med dressyr är inte riktigt min grej. Har totalt slut på minne i datan men ska försöka rensa lite idag eller i morgon så ni kan få en eeexlusiv dressyrfilm ala Cornelia, haha!

Sen har vi visat Znuten nu, gick jättebra och dom blev störtkära och det såg bra ut, kul! Dom vill dock komma o prova igen så det ska bli "spännande" o se vem som tar henne förs,t har två intresserade men det är så pass att vi måste få "bort" henne nu så det är helt enkelt den som bestämmer sig och kan ta hem den först som får göra det, simple as that.

Znuten är iaf världens duktigaste och sköter sig så hiiimla bra, blir så stolt, fina gumman! I morgon får hon kansk ejoggas lite och sen vila ons-fre :)

Mitt cpknä gör ont men det gick bättre o hoppa idag iaf, men känns ordentligt, mamma har dock lasrat bägge dagarna men idag så för första gången så brände lasern satan i huden, jorde så ont så vi fick sluta, lasern har aldrig någonsin ens kännts lite tidigare, lustigt, måste varit nån ordentlig grej ja slog emot eller nåt. Jaja! Det går över :DLook like this

So. Ridit Finja och Nathalie. Finja är ju one of a kind alltså. Tur för henne att hon hoppar bra. 

Int ebara är hon schitzofrenisk i betéendet, utan även i ridningen, skulle ta en soft kul runda i skogne och hela vägen hemifrån gick verkligen så otroligt långsamt, spelar ingen roll hur jag ponnysparkar eller smackar eller om jag så rider jätteordentligt och fint med benen och inte har någon hand alls, det går inte framåt. Går o trava o (knappt) o galoppera men går sjukt långsamt i samtliga gångarter.

Hon vände hemåt säkert 20 gånger och blev jag förbannad så försökte hon ställe sig upp (!!) första gången ever hon gör så, suck, men fick frma henne alla gånger och tillslut fick ajg vända hemåt och SATAN, vilken jävla fart, gick knappt o hålla henne, otorligt jävla svinfort gick de o hon gjorde luftsprång o hon bockade och var bara helt hysteriskt pigg och stark. Asså..... Haha jag orkar inte </3 Finja, speciell. När vi skulle skritta hemåt så typ snubblade hon över sigsjälv hela tiden för det gick s jääävla fort o hon liksom kan inte skritta ordentligt för hon typ ramlar på sina egna steg för ohn bar aslänger iväg allting, så red in på ett gärde o fatta galopp o lät henne köra på gott hon ville, och HAHA. Ni kan inte föreställa er hur hon bockar. 

Kan inte ens kalla det för o bocka men vet itne vad jag ska kalla det, hon går ju i form i galoppen ganska självmant, eller hon tar ju in huvudet iaf, men när hon börjar "bocka" så typ brummar hon på och så tar hon UPP huvudet och halsen blir lång och hög och näsan uppåt och så gör hon någon form av stora guppiga galoppsprång, typ som när dom bockar fast finja gör tvärtom med huvude,t haha.... asså... man skrattar så man gråter, så jävla lustig. Haha. Jaaaja!

Nathalie var jätteduktig, I skogne med den damen också, fin i formen och ganska mjuk i truten, så jag är nöjd! :D
Filmen är för typ... från några månader sen eller nåt :)


Busy

Haha det är ett jävla liv med Znuten nu alltså! Har itne lyckats sälja henne på ett drygt år och nu är det hur många som helst som är intresserade. Ringde precis en kund som kommer och provrider idag tillochmed! Välförtjänt vila får hon torsdag-fredag då vi är på jumpclub, tydligen! haha :D Kul.


Znuten

Eleven hours later

Precis, ca 11 timmars sömn senare så har jag inte så mycket o klaga på. Sovit som en stock, inget oroligt och inte halv-vaknat en enda liten mini-gång, bäst är jag. Jag och sömn är bästa vänner, vi funkar ihop, gillar varandra liksom. Puss på den!

Todaaay så hoppas jag att mitt knä ( som jag glömde säga att ajg skadade i förrgår ) håller för lite mer ridning, när jag visade Znuten igår så kände jag av det riktigt ordentligt och jag kunde inte rida ordentligt, måste sett hemskt ut, blä. Men ska inte hoppa någonting idag så kan nog undkomma lite smärta. Finja ska gå i skogen, Nathalie aswell, Znuten ska få ltie välförtjänt vila idag "igen", red svinhårt i förrgår och så fick hon ju visas igår så hon kan gott få vila. Ska se om Johanna kommer eller om jag ska rida Ollepucko också!


Nathalie

In with new

Tänkt ebar ahöra lite med er. Jag letar inte häst nu då ja, vi har 9 hemma men 8 boxplatser, av den ganska klara anledningen, haha. Men jag vill ändå börja kolla runt lite, då jag har "förlorat" tre av mina tävlingshästar detta år och vill ha ytterligare en ordentlig. Zwiggy, Linda och Rosa är ju gone, Zwiggy kommer förhoppningsvis tillbaka fullt och Rosa byttes ju mot en ny fin tävlingshäst, men ni fattar. Min hela uppsättning av 4 SMkvalade hästar sprack ju liksom!

Så ni får gärna höra av er om ni ser något. Det jag letar efter ska vara en häst mellan 5och 10 år, helst sto, inte mindre än 163 (helst runt 170snåret, men jag köper hellre en otrolig liten häst än en halvdan stor). Den behöver inte vara egentligen startad alls, men den behöver vara ordentligt riden, inte bara nyligen inriden och jag letar inte efter en grön häst. Snarare en problemhäst. Själva hästen förövrigt spelar ingen roll, den får itne vara okontrollerad  från marken och den får itne ställa sig rätt upp när man rider, förutom dom "kraven" så spelar enbart språnget roll.

Allt är av "intresse" att kolla runt på, säger inget maxpris men jag letar ju ingen färdig häst utan bara en med kapacitet utan att den är oinriden, somsagt får dne vara svår och problematisk, de tär inga problem. Langa gärna filmer, länkar, bilder, allt. Tack!

Trött

Är uppriktigt talat tröttare än någonsin förut. Har nog itne varit såhär trött sen jag var typ 4 år. Jag har dygnat många gånge ro varit vaken längre än 34 timmar som vi är uppe i nu, men denhrä tröttheten har verkligen aldrig någonsin slagit mig förut haha. Somnade framför tvn förut, ännu en sak jag inte gjort sen jag var 4 år. Med linser i o allt. Vill verkligen bara lägga mig ner o dö. 

Skrittade Fille i morse, somnade typ, nyss var jag borta o tog in Olle så fick han gå i skritten i 45 minuter och runt 6-ish ska jag ut o ta in Znuten samt putsa hennes grejer inför visningen osv. Tänker helt enkelt låta Finja vila idag. Hon är sån att när jag itne är fokuserad och/eller ger otydliga signaler så blir hon arg, och jag kommer inte kunna vara skärpt idag såd et är bättre hon får vila. Ska sova saaatan i natt istället. Så jag kan göra mina plikter i morgon, haha.

Yäyä, ska försöka få upp min energi något, frukt, fanta, yep, det borde funka!


Kan inte spärra upp ansikte/ögon sådär just nu, haha. Twice

Morrn! Inte sovit en sekund inatt, dåligaskräckfilmer-maraton med en kompäjz. Den bästa filmen vi såg var cannibal holocaust, som i princip bestod av brutala avrättningar av människor och vid några tillfällen djur, samt en hel del våldtäkter i djungeln, typ. Då snackar vi ocensurerat, brutalt och ganska äckligt. Haha, resten var i princip skit, bortsett från gamla goda saw. 

So. Äcklig och oduschad och emd samma förbannade smink som igår så startar jag nu dagen med ostmacka och ska snart ut o börja rida! I kväll så ska jag visa Znuten för kund, roligtroligt! Nathalie får nog vila idag, Fille ska skrittas, Finja ska ridas i skogen och Olle ska'la motioneras. Vi får se hur det blir!

Hade gött! :)


linda 130 gävle

Haha asså Olle
Red Olleboll nyss, hihi, han fick skutta över små små hinder i ridhuset, han hoppar otroligt fint och väl när det är småhinder, så himla söt haha. Han hoppade glatt vöer allting men stannade en gång, på en bom på marken.. asså, hahaha, det är typ omöjlig att ramla av honom när han stannar, även om jag smackade på o hade ganska bra fart så tar det värkligen tvärstopp men på nåt sätt så behöver man inte ens ta tag med handen på halsen som stöd utan man sitter ganska stadigt, hahaha. Olle.. Sen red vi om den och han var två meter över typ, jetefarligt. 

Tur han är söt, korkad, men söt! :D


Haha olle för 1,5 år sen. Leskigt.

Progress

Goder förmiddager!

Har ridit Znuten och Nathalie. Znuten var stark, red henne på novabett och det var jobbigt, haha, otroligt mycket lydnad och halter blev det men är nog helt enkelt onödig to rida på det bettet för ohn blir bara onödigt stark, det gå rju fint o rida på vanliga tränsbett så varför utmana ödet haha.

Nathalie var ganska fin idag, mycket finare igår, lite rak i halsen och hängig i handen, men annars en stor skillnad mot för några veckor sen, hon slår med huvudet när hon landar i fel galopp eller blir sur, inte annars. Vilket är framsteg. Filmen nedan är från dagens pass, i början bara lite småskutt o markarbete, men somsagt, är inte så nöjd, ni ser hur rak hon är i halsen, det gillar jag inte, men jaja. Det kommer, självklart! Mest fokus ligger på att hon ska böja på huvudet något och vara någorlunda lösgjord i handen.

Sen höjde vi grinden en gång men när jag hoppar den första gången så surar hon ihop totalt i svängen så hon sabbar mitt avstånd så ja får trycka av henne stort, som tur är har hon kapacitet utöver det vanliga och har inga problem att ta av där, men ändå, nästa gång är hon mer frmaåt och jag kan istället ta in ett till, får inte ett lika flashigt språng men jag får en häst som lyssnar någorlunda mer på mig, haha. 

Vad tycker ni? :)
RSS 2.0