Not that far

heyo! Internet uppe för några minuter. Ska lägga upp filmerna under morgondagen om jag får tillfälle till internet igen. Jag inser docka tt ajg itne kan hålla bloggningen uppe när de är såhär med internet sååå jag tar en liten paus. Jag är inne i en sån jävla svacka också så inte ens jag berättar om allt som händer, vilket jag brukar göra. Så ja tar några dagar, kanske mer, kanske mindre, på mig o ser vad som ska hända. Har mycket o tänka på o mycket att jobba igenom, många hästar jag rider åt andra och en lokal tävling på lördag, återkommer iaf med resultat efter det, det lovar jag! 

Men nu ska jag sova, Hade bra!

inget internet bläää

Carro va lite all over the place med sina långa ben men annars duktig, Fille fik hoppa bana o gjorde det enkelt och felfritt, även irma har goppat bana på 10 hinder mdd kombination o allt o va superduktig! Nu bara bästa zwiggy kvar, hihi!

Straight down

No internetz men gomorron! 
 
Vill varna för en lite äcklig bild längre ner sen bara haha.
 
Samtliga höstar va fina igår, fille o carro, irma o zwiggy.
 
Idag ska carro o irma hoppas, fast irma blev sparkad ivhagen igår så bara om hon ser fräsh ut, men veterinären sa att de bara va o rida. 
 
Blir film från det såfort ja kickar igång internet... de är helt borta haha! O mitt öga hade en röd prick på sig, hihihi

Come on now

Heyo inget ibternet igen så kör mobilblogg. Har ridit fille och carro, fille trimning i ridhuset och carro uteritt, duktiga heeestar! 
 
Ska köra Irma i pessoan sen och skritta zwiggy. Ska sladda o välta ridhuset o sen bygga upp hinder efter en hel veckas träningar, flrsta är ikväll vid 6 :)
 
Woop

Better than the rest

Heyo!

Har ridit Carro och Nasse. Carro var riktigt duktig faktiskt, nöjd med jhenne, framsteg på framsteg! Nasse trimmades igenom lite bara, så håller vi tummarna inför morgondagens veterinärbesiktning!

Jag är trött, så jag ska sova nu för jag vaknar så tidigt på mornarna, så jag kan inte ta sovmorgon för o få ut sömn haha, utan måste lägga mig som en 6åring. Men först ska det duschas och lakan ska bytas och SEEEN sovisova. Gonatt!

Ponnyridning

Hiho! Varit o handlat ett par vantar på Avantia som had epremiäröppning idag. Seeen plocka upp andreasmannen och hem o baka muffins heeehhh, sen sovit lite o sen ridit Fille, andreas alltså, haha! Gick braaa!

Fak u

Dumma dumma internet.

Nu går det för stunden iaf.

Red Nasse i skogen tsm med Victoria o Irma igår och det gick braaa! Idag har jag ingen o rida utan ska ha en relativt hästfri dag. Eller nja. Ska fixa stallet på morgonen, hästar ut i skritten, mocka boxarna, göra hö, osv osv, o runt halv 12 tror jag så får jag skjuts av Vickyyyy (eheh) och vi ska till Avantia i stan som öppnar, tror jag, öh. Sen plocka med uno kompis påvägen hem, åka hem, tvinga kompisen rida (bilder kommer, eheh) fille, och sen baka, o sen sova. Typ. I guess. Det regnar.

Regn är bra, då kan vi vattna ridhuset. Vi har nämligen en tank där allt regnvatten från heeela taket på ridhuset samlas och man kan vattna inuti ridhuset med det, superduper! Nä, nu ska ja ut o sätta igång, puss!

Kanske la ut den, men barnet fick rida FIlle häromdan iaf!

If you knew my shame

Heyo! Internet <3

Dock tror jag det krashar igen snart men vi är glada sålänge de funkar :D

Idag har jag ridit Zwiggy och Fille. Fille känns ok, hoppas han håller nu till NHS. Zwiggy känns fantastisk, bästa hästiseeen!

Blirskogstur med Nasse sen då jag tror jag får sällskap av Victoria på Irma, så Nasse får hålla sig i skinnet. Skulle haft med Fille egentligen men ville verkligen känna på honom i ridhuset efter att han gått lite hårt igår, så Nasse får köra skogen istället, tror det ska gå bra, han har blivit snäll!

För er som undrar så går det superduperbra med Finja och Marcus, hon var 3a i nån 120 förra helgen och hon ska med till Norge nu o gå lite klasser, känns allt bra så går hon nog 140 också. Hon ska även gå NHS och efter det får vi se vad som händer! Spännande :)

Nathalie är helt avställd nu, hon går itne ens i skritten. Vi satte upp Johanna för ett tag sen och det var nästan farligt, i början har hon extremt mycket sadeltvång och sen är hon lugn, men sen kan hon få cpryck o va heeelt opåverkbar o bara hoppa runt på bakbenen i princip, så vi ställer av henne nu. Så sätter vi igång om ett tag o börjar om helt från början, sen om jag gör det eller nån annan det får vi se då.

Carro är superduktig och har gått hårt hela veckan, ska vila två dagar nu och sen ska hon tävla en lokal 1m på Åby nästa helg!  Irma går också bra, och ska köras med lite ordentligt nu så hon blir ridbar och kan säljas, har en spekulant på henne förhoppningsvis nästa vecka! 

Woop :)

 

internet..

Inget internet idag heller så blir mobilblogg. Har ridit fille ocj Carro o kört irma i pessoaselen. Super allihop! Hållt massa träningar hela veckan men imorgon är det ledigt, ska spendera den dagen åt o bli frisk.
 
Hmm.. skriver mer när jag har dator! Juste, ronja fick värma upp fille lite hihi!
 

Svar på frågestunden

Hej:) det var så roligt att se/läsa om hästarna du ridit förr åt andra eller ägt själv. Gärna fler sånna inlägg:) vad använder du för liniment /kylbalsam på tävling/träning? Grym blogg o fina hästar du har:)

Sv: Hej! Roligt att du tyckte det, ska ha det i huvudet, kasnke kommer på något mer liknande :) Jag använder mycket olika, och har egentligen inte koll på vad något av dem heter, använder kylande på kotor, leder, bakknän samt framknän efter hårda hopp-pass om jag sätter på direkt efter, annars värmande om jag sätter på det lite senare eller om det mer är hårda pass som klättring eller markarbete. Har i princip alltid Back on track över senare också, eller magneter. Tack så mycket! :)

Vad har du för träningsupplägg? Hur lägger du upp ett ridpass hopp/markarbete? Kram 

Sv: Svårt att sammanfatta. Det är så olika i perioder och jag är itne bra på att lägga upp svart på vitt att "såhär ska jag göra nu", utan får mer en känsla av vart hästen befinner sig just nu och vad som behövs och jobbar på det tils det släppt, då går jag vidare med något annat. Ett ridpass börjar alltid med låg form i skritt, några travsteg (inte så länge) och sen galopp i lätt sits i låg låg form, i princip alltid. Sen börjar jag jobba på det jag vill jobba på. :)

Berätta om ditt och Johannas företag, vad är erat mål och hur jobbar ni ihop?

Sv: Hmm. jag och Johanna har alltså ett företag som främst säljer St.Hippolyt hästfoder. Målet är ganska suddigt och vi försöker helt enkelt komma igång så bra vi kan, nya kunde,r mer försäljning osv. Svårt o svara på, vi har ju ingen "arbetsplats" utan vi har möten ibland och diskuterar hur vi ska fortsätta och vad vi vill göra. Vi tar kontakt med kunder och säljer foder från olika håll, fast fodret levereras från vår gård men kan även bli inkört till Norrköping. Kan iten svara bättre på det än så :)

ska du ta in försäljningshästar nu eller ska du köpa en till häst? 
berätta vad planen är för varje häst du har för detta år? 
kommer ni ta ytillbaka finja sen eller hur blir det? 
dt var lite frågor :)

Sv: Det lutar åt försäljningshäst faktiskt. Vill inte ha fler egna just nu då jag är ganska nära på att sluta helt men ska försöka sparka igång migsjälv lite.
Planen för varje häst kommer jag nog få ta i ett eget inlägg senare faktiskt! :)
Yes, planen är att ta tillbaka Finja och ge det en chans! Tack :)

Berätta om ditt team(dig och de som hjälper dig) Hur reagerade dina föräldrar och skolan då du hoppade av???Berätta gärna om olika tränare du ridit för. Var köper du dina hästar?

Sv: Teamet består väl av Pappa, Mamma och jag. Pappa "bär och betalar" och mamma står mest och bestämmer saker, och shoppar! Haha. Försöker ha lite "barn" runt mig också, tycker det är super att ha yngre hästintresserade människor med mig på tävling osv för det innebär erfarenhet för dom, istället för att ha en äldre anställd. Jag kommer inte ihåg hur dom reagerade.

Jag har tränat för Lotta Björe ända sen jag var liten, även Peter Markne. Sylve Söderstrand är de senaste 3-4 åren. Köper hästar från olika ställen, haha, kan itne svara på den frågan :)

Vad får dig att hålla motivationen uppe när mkt inte går som planerat? Vilka är de bästa hästarna du har/har haft? Hur tror du din framtid i ridsport ser ut om ca 5 år?:) lite frågor, kanske kommer på mer sen!

Sv: Jadu.. Fille! jag är dock ganska bra på att släppa sånt som itne riktigt funkar, tar itne åt mig så mycket och skrattar mest åt det, fast nu börjar det bli lite extremt faktiskt. Melwin Cooper S är en av de bästa jag haft faktiskt, min D-ponny. Sen tror jag att Nathalie är den med mest kapacitet just nu (tyvärr) och Finja är den bästa, även om hon itne är den bästa för mig. 

Jag vet faktiskt inte hur det ser ut om 5 år,d et kommer nog visa sig! Tack!

TELL ME ABOUT YOUR BOYFRIEND :D Eller ah, din "manliga kompis", hihi

Sv: Haha! Det roliga med denhär kommentaren är att den är automatiskt markerad som spam av min dator, hahaha! Men näru, Det berättar jag när det är läge tror jag, följ min instagram så får du se tillräckligt, haha!

vad är det du vill jobba med när du flyttar hemifrån? om du planerar att göra det :)

Sv: Jösses det kan jag inte svara på, som du kanske vet så har jag ingen utbildning och inga grundbetyg, så det är nog itne så att jag kan jobba med vad jag vill, liksom! Planerar dock itne att flytta härifrån på ett tag :)

Något jag funderat på är hur fasen får du det att gå runt ekonomiskt med alla hästar! Haha, men du verkar ha en hästintresserad mamma/familj som säkert hjälper till. Är det månne så att du är uppvuxen på en hästgård? Hmm... ;)

Sv: har svarat på sånahär frågor flera gånger nu och jag kommer inte svara på den faktiskt! För jag är själv inte helt insatt i det, tyvärr. Jag är född på hästgård och hade inte direkt något val annat än o börja rida, alltid haft hästar tillgängliga och en väldigt intresserad familj.

Har du ångrat någon hästköp, någon häst du önska du köpt men inte gjorde, eller köpt någon du inte alls passat med?:) vad kollar du på när du letar häst? Tips på något bra försäljningsstall? Eller vill varna för något dåligt. Håller på och letar storhäst just nu:) och du verkar ha en hel del erfarenhet:) du verkar så himla härlig och så duktig med dina hästar! keep up the good work!

Sv: Well, ja, det har jag, men har nog lyckats få lämna tillbaka hästen isåfall. Och jag provred faktiskt en häst en gång, ett svart 7årigt sto, riktigt jävla fint, men den var fruktansvärt dyr så vi köpte den inte, den såldes sen till USAs landslag eller nåt, den skulle jag vilja ha köpt i efterhand! Och jag köpte Rosa som jag inte alls passade med, klickade aldrig med henne. hade jättefina stunder tillsammans och många placeringar men ingen häst jag tyckte va rolig o rida varje dag tyvärr.

Jag går på inställning och teknik när jag letar häst, språngkurva och kapacitet. Jag kollar faktiskt aldrig på stammen, det lockar inte mig det minsta, det som betyder för mig är om dom har en bra modig inställning till höga hinder och hoppar stort och är försiktiga, sen spelar resten ingen roll faktiskt. 

Har varken negativa elelr positiva saker o säga om försäljningsstall, det är ju inget jag kanske rekomenderar så direkt men då jag själv köpt flera hsätar från försäljningsstall så kan jag ju inte stå för den dubbelmoralen haha. Lycka till är allt jag kan säga på den fronten, var noga och skeptisk så ska de gå vägen! Tack så jättemycket! :)

Varför är du "så jävlaaaaa bra"? 
Hur kändes det när du föll pladaskt ner på marken och drog med mig under nyårsnatten? 
Varför svarar du bara annorlunda till mig i telefonen och ingen annan? :( 
Varför gillar du att skrämma folk? 
Erkänn att du är rädd att kolla på skräckfilmen men är för cool för att erkänna det? Jag vet att du är rädd.... 
Vin verkar fungera ganska bra för att få dig lite.... Ostabil? 

Sv: 1. För att jag är det!
2: Hahaha. Dö. 
3: För att du är speciell. På ett dåligt sätt <3
4: För att ni blir så jävla rädda, det roar mig.
5: Nope, inte ett dugg rädd för skräckfilm, men jag kan erkänna om du mår bättre av det!
6: Håll bara käften <3    (Människor, detta är Bella Mannerson som skriver, bara så ni vet, jag får vara vidrig mot henne.)

Hur håller du dina vita hästar så rena?

Sv: Haha det gör jag ju inte! Både Zwiggy och Fille är grågula just nu, är bara väldigt envis när det väl gäller och lägger ner lite tid på dom innan tävling, haha! 

Jag vill veta mer om din första häst! Och kanske din första hund?

Sv: Min första häst hette Karbon och var en ful shettis, min första "tävlingsponny" var Never Stop (Nisse) och gick SM! Första hunden hette Lakritz och var en blandning mellan Bordercollie, Kungspudel och Schäfer haha! 

Har läst din blogg i ett antal år och följde dig även på "bilddagbokstiden", och du är verkligen grym, någon att se ut till inom den rätt knäppa hästvärlden! 
Vad jag har förstått så har du haft en heeeel del motgångar nu med dina hästar? Hur gör du för att hålla motivationen uppe? Och hur ser/är drömhästen ut för dig? :)

Sv: Tack så jättemycket till att börja med! Well, motgångar, haha! Om jag ska vara ärlig så är jag supernära på att sluta rida, det är inte ett dugg kul längre. Till och från bara, så försöker dra ner lite på allt o se om det blir roligt igen. Jag är itne så nere av själva motgångarna, tycker bara det är jävligt tråkigt o sätta igång massa hästar o hålla på! 

Min drömhäst är ca 175 hög, smäcker och långa ben (får gärna vara lite lik Carro på den fronten), Gärna svart eller grå ( well daah ), Som Zwiggy i temperamentet och som Nathalie i inställning till själva hindret och språnget, och som Fille i ridbarheten. Språngkurvan ska vara en blandning av Nathalie och Finjas språng. Där har vi den!


Vad rider du med för sadlar? Hur många olika har du? Hur mycket kostade din dyraste respektive billigaste häst? Varför hoppade du av skolan? Grym blogg! :)

Sv: Jag rider med Equipe och Butet! Har tre sadlad, två Equipe och en butet. Vet inte om man ska utge sånt men om jag itne säger vem och när så spelar det väl ingen roll, fast är itne så specifik. Mellan 500 och 1miljon är den dyraste, gissa själva, och den billigaste är väl runt 5000 med ponnyer typ, haha. Hoppade av skolan pga många saker, svårt o göar det kortafttat, orkade inte helt enkelt! :)


internet

Mitt internet är nere så kan inte publicera svaren på frågestunden än, gör det såfort det funkar igen, fråga på tills dess! :)

Frågestund

 Ni får tills i morgon kväll på er att fråga, så svarar jag på alla frågor då!


Har lite bloggtorka. Har få hästar o rida och flera av dom är mer skit än jag berättat. Så tills ja kommer på något bra o skriva om igen så har vi en frågestund och jag lovar att svara på samtliga frågor sålänge dom inte är helt.. well, cp. Ni fattar. Men annars kan det vara angående allting, jag är ganska öppen av mig haha.


Just next door

Bästa lilla Zwiggyloppan fick skritta en sväng längs vägen idag, hihihi! Hon skuttade runt lite när det låg en sten i diket som inte gick o gå förbi (trots att det fanns ca 3m väg att gå på), men på 4e försöket kom bi förbi på skakiga ben, hihihi. Sen flög hon hem, inte skritt, inte trav, en fin svävande blandning, i fin form och skänkelvikningar fram o tillbaka längs vägen. Bästa Zwiggy!

Red Nasse också i ridhuset, bara trimmade igenom, framåt, bakåt, osv. Duktig var han!

All I really want

God morgonnnn!

Nu ska bloggningen bli bättre I promise, men allt igår gick itne enligt planen så ja gav fan i det haha.

Igår red iaf jag och Nichole ut i skogen på Fille och Carro, en låångtur på fina vägar men mest skritt då båda hästarna blev vaccinerade dagen innan. Men några galopper blev det och Carro verkligen överraskar med o va superduktig! Sen ganska lång asfaltsväg hem och massa bilar och Carro brydde sig verkligen inte haha, tredje gången i skogen ever, duktiiiig!

Idag ska dom två få vila, är så olika detdär med hur man gör efter vaccination men jag väljer o va på den säkra sidan :) Istälelt ska Nasse gå och jag ska höra med Victoria om hon har lust o rida Irma, annars får jag longera henne idag. Sen ska Zwiggy skrittas, har inte haft tid innan trots att jag sagt det så vi kör idag istället!

Nathalie går inte o rida på typ. Jag hoppade upp i förrgår men valde o hoppa av ganska fort för hon hoppade runt överallt och jag var ltie skärrad sen sist jag "åkte av" henne pga sadeljorden. Tar inga risker med mitt självförtroende.  Igår satte jag upp Johanna, som är näst intill självmordsbenägen (haha, helt orädd menar jag med det) och är väldigt duktig, men Nathalie gjorde likadant med henne, ut genom stallet och in i ridhuset, precis likadant. Sadeltvång som saaatan när man hoppar upp första minuterna och skuttar runt, och sen stel som satan när man rider och mitt i allt fick hon utbrott och gör ungefär 10-15 luftsprång på volt med huvudet ställt utåt och man får iiingen kontakt med henne, skitlustigt verkligen. 

Vi misstänker att hon är i något tidigt stadie av headshakeing syndrome, mer kan vi itne säga för mer vet vi inte. Just nu ger det ingenting att rida henne så vi måste klura vidare innan jag kan säga hur vi ska göra, grejen är att ingen fattar vad som händer, det är skitsvårt o fatta vad hon håller på med och framförallt varför, det är svårt o förklara liksom.

Åja ska ut o börja rida nu, hejhopp!

chillarrrrr

 
Sitter på sylten o chillaar, woopwoop seg bloggning, sowwy

Late at night

Hejo!

Har ridit Carro, så himla duktig. Hon blev lite knäckt/masserad igår av Linda så jag tog det lugnt, bara var nogrann med att hon skulle ner i form och gå fint på raka linjer och svänga utan o trycka sig inåt typ. Hon var superduktig, skulle prova lite galopp bara och då gjorde hon hundra luftsprång ungefär, men sen fick ja ordning på det och hon var fin väen i galoppen haha. Gillar denhär hästen jättemycket, kul!

Nu ska jag baka ytterligare lite, ska även baka i helgen, är inne i en bak-period, men bakar bara saker jag inte gillar så mycket, så slipper jag äta upp det :D För min familj verkar gilla allt för nog fan försvinner det haha!

Wooop sen kommer Nichole ikväll, hiho :D

I can't say

Woop god morgon!

Nu har jag sjuhelvetes jättelite hästar o rida, haha! Nasse, Carro och Fille. Fille ska vila idag, och Carro ska vaccineras men hinner nog rida henne på morgonen! Nasse ska joggas igenom lite i ridhuset!

Idag ska jag faktiskt rida Zwiggy också! Hihihi. Hon ska skrittas uppsuttet i två veckor, men känns hon bra efter en vecka så kan jag börja trava lite försiktigt. Vi får se hur försiktigt allt blir för ohn lär ju vara helt vild nu när hon är i full kondis och har vilat länge, haha, fy. Sen ska Irma longeras idag också.

I morgon ska Fille agera ridskoleponny, först ska han hänga med i skogen med Nichole på ryggen, hon är visserligen dukig men ändå, lite lugnt eftersoma tt han vaccinerats, men han överlever! Sen ska en annan kompis rida på honom, hahaha, som typ.. i princip aldrig suttit på en häst förut, eller dom flesta har väl tvingats rida nångång men ni fattar. Stackars Fille, haha! Hoppas han är snäll!

Men nu ska jag ut o sparka igång Carro, fintjejen!

Thank you ma'am

Godkväll!

Skogsturen gick super, Fille var lite stark o kändes trött i benen typ men annars fina båda två!

Har verkligen inget mer o säga typ. Vi komemr inte åka till Norge btw, har slut på hästar typ. Laddar för NHS istället.

Weeehehehll,, är trött. Gonatt! Hörs i morgon!

woop

Har färgat håret nu. Hade skött det så duktig sen sist så jag behövde inte klippa det <333 vill ju ha längre hår haha. BÄSTA JAG. Färgade dock samma som sist, för det har blivit mycket ljusare sen sist för färgen tar inte på mitt trasiga hår i längderna, but still. Najs o va mörkhårig.

Har ungefär såhär roligt:

.. Så jag sitter o gör tung-gifs. Suck, liv. borde skaffa ett. Har iaf bsäta tungan!

Anyhoooow, om nån timma kommer tjejen som ska rida Nasse, så ja borde väl byta om o gå in o tvätta rent Fille o nasse haha! Woopwoop!


Nostalgi

Okej dethär är lite SÅ mycket nostalgi då den itne är så jävla gammal, but still! Lite kul nu när allt är lite kämpigt med Nathalie, att titta tillbaka o se att man faktiskt gjort stora framsteg!

Första filmen här är från första starten med henne, hade haft henne 3-4 dagar ungefär och hon var SÅ stark kommer jag ihåg, haha, kunde knappt styra! 
Och här nedanför är från för några månader sen i Helsingborg! Som enklast o rida var hon då, jättefin! Sen dess har det bara gått utför konstigt jävla nog, har verkligen ingen aning om vad som hänt för jag har inte ändrat något, bara ridit på och mjukgjort henne på marken osv som vanligt, så vi får se vad som hände,r fin var hon här iaf! Eller hon hoppade som bäst i Borås men där började hon ju stanna haha!


Not that perfect

God morgon!

Idag är en lugn dag på hästfronten. Det är bara Nathalie som ska ridas.

Hon var ju på kliniken igår och kollaes upp för de tmesta, man hittade inget, nåt litet i nacken möjligtvis men inget egenligen. Hakar på tänderna också. Men idag, ska jag först rida henne som vanligt, se hur allt går, och sen idag eller i morgon ska hon få smärtstillande och så ska jag rida henne igen, o se om det blir bättre vilket skulle innebära att hon har ont nånstans.

Isåfall så ska vi åka nånstans o scintröntga henne, sånt som inte vanlig röntgen visar. För nåt knasigt är det faktiskt med henne, hon beter sig så jääävla lustigt, aldrig sett nåt liknande haha.. 

Åja, Carro ska vila för hon har skött sig så bra senaste dagarna och gåt ganska hårt, Fille har också fått gå hårt så det är vilotime för honom, Nasse ska "visas" ikväll, eller hon som vill ha honom ska komma o hänga med ut i skogen :) haha piss, det innebär att jag måste rida en av mina ju! hm, de får väl bli Fille då, haha! Han får offra sig.

I helgen ska jag även börja skritta uttsuttet på Zwiggy, haha, tror ni jag överlever eller? hon är helt jävla galen!


Gladaste Nathalie i världen

Finja iväg!

Så. Nu kan jag berätta lite mer om Finja. Som ni vet så har de ju gått lite utför senaste månaderna med henne. Vi har vägrat ut oss i 120 liksom, så ska det inte riktigt vara. Hon har inte ont nånstans och hon hoppar väldigt bra hemma.

Problemet är att hon är osäker nu, hon har liksom bliit det på mig. Jag har fått henne att överhoppa sig lite, för jag plockar fram det hos henne lite, och där är inte själva problemet utan problemet är att jag itne är lång nog samt inte erfaren nog att kunna stötta henne i det. Det är inte från början en pang-pang kör-kör häst på hinder utan man har alltid fått kämpa lite, och vi har helt enkelt glidit ifrån varandra lite på hoppfronten på höga hinder, för all annan ridning går så himla bra verkligen så de tär lite tråkigt.

Nu ska hon iaf iväg till Marcus Westergren i ett par månader, 1-2 typ, bara för att få upp henns självförtroende. Marcus har sån otrolig erfarenhet och är så van vid Finja så han kan verkligen stötta henne där jag inte kan, så han ska få upp henne i klasserna igen och sen ger vi det ett till försök.

Ni kanske tror jag är knäpp som försöker igen när jag uppenbarligen "förstört" henne en gång, men grejen är att ajg vet ju att det går.. Vi har ju massa vinster upp ända i 140 och det var itne bara tur för det har hänt så många gånger så jag tror att jag kan grejja det. Vi gjorde några missar i slutet av förra året som antagligen påbörjade dethär, och jag ska helt enkelt se till att inte göra om dom!

Hon är redan påväg, mamma åkte förut, så det känns skönt faktiskt. Nu har jag en häst mindre o rida och förhoppningsvis blir Nasse såld snart också så då har jag två boxplatser. Då har jag en försäljningshäst på G som jag ska kolla lite med så det blir kanske ett tillfälligt nytt tillskott i stallet snart, eller troligtvis, det handlar bara om vilken häst det blir som får kolla, har flera på G men brist på boxplatser liksom!

Så då vet ni lite iaf!
Look at you

Heyu!

Ridit Fille och Carro. Fille en kortis is kogen, mest jogging och lös lååg form, finkillen!

Carro i ridhuset, hoppade lite smått men mest gymnastikhoppning, fick en kort film från när jag hoppade några lägre hinder i början av passet, sen va mamma tvungen o åka. haha så hon är superpigg på den filmsnutten men jag kan lägga upp den sen ändå. efter det jobbade jag bara med att kunna hålla rätt galopp och att inte springa iväg och itne slå bakut elelr göra luftsprång, damen börjar nämligen tro att hon har något o säga till om, vilket hon inte har, för hon är häst :D

Ska ut o rida Nasse snart!

Fille igår

Här är filmen på hubbabubba fårn igår!

Först lite småhinder och sen en linje där, räcket ni ser från sidan ligger på minst 145 och är bara en bom i luften. Han hoppar ju inte flashigt över sånthär man han har så himla lätt för sig haha. Han bara pluppar över och det är så himla kul för han är ändå så snabb liksom.

Längtar tills vi kan hoppa 140-150 igen på tävling! NHS förhoppningsvis!


Can't say no

Gud murgun!

Feijnt väder idag så blir nog en glad och pigg dag :D Hiho. Ska rida Fille, Nasse, Carro och kanske Finja. jag skaaa uppdatera er på Finja-fronten men inte förrän jag själv vet exakt hur det blir!

Min piercing håller btw på o krypa ur </3 är helt säker på att den kommer göra det nu, den har liksom bildat nytt skin utanpå min hud och är påväg ut liksom. Blir att göra om den sen när den hoppat ur, blä. stackars, 600 spänn åt helvetet!

Nathalie ska till kliniken idag iaf, spännande, vi ska röntga o ta blodprover osv, nåt knasigt är det, nån typ störning eller nåt för hon har ju varit så jävla snäll fram tills för några månader sen, jättelustigt. 

We're not broken

Soo!

Ridit Fille, Carro och Nasse. 

Fille red jag först ut i skogen och klättrade ltie och han fick galoppera några sträckor längs vägen. Men kände för o va lite småtaskig mot honom så red hem till ridhuset och hoppade lite gymnastikhoppning samt en linje längs långsidan med räcke - 12m - bred paralell oxer - 11m  - räcke. Dvs korta tre galoppsprång till oxer så han fick töja ut på språnget lite, och sen lagom distans till ett räcke där jag fick öva att vänta på honom trots att distansen var längre än den innan. Han var så himla fin så jag höjde upp de sista räcket till ca 145-150 (de va snett, haha) och satan så fin han är. Asså.. vad fan skulle jag göra utan Fille :''')

Har film på det men får inte up skiten, ska grejja lite med det sen!

Carro red jag ut i skogen!!!!!!!utropstecken!!!!, första gången någonsin ensam, och andra gången i skogen ever, och första gången åt det hållet. Hon var lite tittig för vissa saker men så hiiiimla dukti! På hemvägen så brallade hon lite o bockade men haha det gick o få stopp på henne så jag är supernöjd, åh så duktig!

Sen Nasse, han fick hoppa lite studds i ridhuset, fin kille faktiskt, skogen för honom i morgon och sen på torsdag kommer Julia som har bestämt sig för att köpa honom om allt går vägen - och rider honom i skogen med mig och nån häst :) Super!

"Gamla" hästar

Tänkte skriva lite om hästar som jag haft men itne har kvar av olika anledningar.

Först red jag en egen uppfödning ett tag, Abeja, tävlade henne typ 120 när jag var 13 eller nåt, trevlig häst men det var itne riktigt lgäe för mig att rida en så stor häst vid den åldern så vi sålde henne, tyvärr skadade hon sig och dom tog föl på henne, otorligt nog fick hon tvillingar och allt gick bra men tyvärr dog Abeja några månader senare av tarmvred, men båda fölen lever fint idag och är jättefina!

Första storhästen då, Asta!
-Bild saknas-

Asta var 14 år typ när jag köpte henne tror jag, vi köpte henne för att jag skulle få lära mig rida, vilket var en väldigt väldigt bra häst att lära sig det på! Hon var ganska stark och sprang med huvudet mest i vädret och var ganska uppbetslad, jag började genast rida henne på tredelat bett och bara få koll på henne på marken då även ajg var ganska orutinerad liksom. Ingen stjärnhäst egentligen fast hade hon kommit till en riktigt duktig ryttare hade hon säkert kunnat gå minst 130, jag var liksom inte så duktig på hoppfronten åp storhäst då, men vi startade någon 130 men jag blev osäker och vi stannade ut oss mot slutet av banan. Men hon gick fint i 120, men vi kände ändå att det var dags att hitta något som passade mig bättre och vi sålde henne till en tjej där hon fick det superbra sist jag hörde ifrån dom iaf! Colmar, 5 år. 

mer känd som "Calle", mörkbrun liten köttbulle-häst som vi köpte när allt gick som sämst med Finja och jag i princip var rädd för allt med hästar, vi köpte honom från en hästhandlare i skåne tror jag och vi provred ytterst lite  i nån liten lada typ, haha! Han var iaf snäll då och vi köpte honom bara för o ha en trevlig snäll valack. Sen började han unghästbusa lite som dom gör, men jag var så osäker så han tog snabbt över och började göra jättestora språng så både jag och Johanna åkte av flera gånger haha. Vi lämnade honom till en bekant som hade nån som ville rida den, och sen typ sålde vi den billigt dit tror jag. Vet ytterst lite om hur det gick sen men ja tror de gick bra liksom, det var ju egentligen en snäll häst som bara inte fått förstå vad han gjorde fel här liksom!Calypso, även kallad Storcalle!

Honom köpte vi för han var så himla cool, han bara körde, hoppade 150 när jag provred, gillade honom skarpt. Men viiilket vrak de va, inte en muskel på hela kroppen och väldigt stor förövrigt, mager osv, stackarn. Allt gick ändå ganska bra med honom, lärde sig snabbt att itne gå med huvudet rakt upp osv, haha. Vi åkte och tävlade ganska direkt, typ 3 veckor efter att vi köpte honom, och redan i första klassen så tror jag han stannade ut sig, efter det kollade vi upp honom och han visade sig ha .. osteocondros? har inte den blekaste om hur det stavar men han hade iaf ont i båda bak-knänen och vi lämnade tillbaka honom. Tror han såldes till danmark efter det. 

Har faktiskt haft kontakt med en tidigare ägare som typ red honom som 4-5 åring och gud han var jättefin! Stackars häst att det kunnat gå så fel, han var välmusklad och jättefin och hoppade supertrevligt när han var yngre, sen vet jag itne vad som hänt, kanske någon insåg att han hade detdär i bakknänen och "gav upp" om honom liksom och han skickades runt till olika försäljare. Vem vet, jag har ingen aning! Trevliga veckor med honom iaf. 


Diamant vd... dauwhoff? eller nåt. Dina!

Henne köpte vi som tävlingshäst, hon gick ed huvudet i vädret hela tiden och jag hann aldrig tävla henne eller nånting för hon gick inte riktigt o styra åt vissa håll, haha, hon var ganska stoig och bitchig då och när vi ville ställa lite krav på henne så sa hon helt enkelt upp sig. Jag la av ganska tidigt för ajg var så himla rädd på den tiden, och min syster tog över, men det slutade med att hästen bara ställde sig rakt upp och lade sig ner bakåt i ren dödsångest. Vi gav henne till en uppfödare i närheten som fölsto, i utbyte mot första avkomman, som är Challe som vi kommer ta hem under året tror jag. 

Filmen nedan är från när Julia red henne, när hon kom så var även hon ett benrangel och det är helt otroligt att det seriöst är dubbelt så mycket häst på henne på denhär filmen!Jag har säkert fler jag inte kommer på men jag tar Rosa nu. Royal Rose SB.


Fina rosa. Inget har egentligen gått dåligt med Rosa, förutom stora vattengravar haha. Har vunnit otroligt mycket upp till 140 på henne och det var en riktigt fin häst, skulle jag ha kvar henne nu så hade allt gått super, tvivlade som hest på henne när jag var inne i en ganska stressad period i ridningen och det funkade itne på rosa, man behövde ha stöd i tyglarna och backa av innan hindrena, vilket jag är väldigt duktig på nu. Hon hade säkert kunnat gå 145-150, men det är kört nu för jag bytte nämligen henne mot Nathalie! Var trött på rosa och behövde få in nytt i stallet. Det passade väldigt bra o byta!

Just nu är jag iten så glad på nathalie heller men det är en annan fråga som vi kanske får svar på i morgon!  Det var inte mer med det!


I won't remind you

God morgon!

Min morgon är dålig. Det är helt otroligt att ajg börjar bli sjuk IGEN. Jag hade feber till och från i tre fucking veckor för bara typ 2-3 veckor sen. Helt otroligt. Halsen mördar och huvudet bankar, fuck my fucking life. Satan ont i magen och ryggen har jag också, det är fan lite synd om mig, haha vilken sjukt dålig period jag är inne i asså, orkar inteee!

NU har jag klagat klart. Det var nödvändigt. Ska iaf ut o försöka rida några hästar, men ska ta de lugnt för jag vill inte bli sjukare.. HIHI.

Åja ni får ha en bra dag eller nåt!

I got a way

Red Nasse förut ockås, pigg och busig men väldigt fin faktiskt, förvånandsvärt fin emellanåt!

Har hållt träning för en väldigt duktig Elin, och ska nu ut och hoppa Irma lite, spännandeee!

It must be

Heyo!

har ridit Finja och Carro. Fick på mig ridstöveln!!!! Inga sporrar utanpå dock för då gör det för ont men ändååå :D

Finja var riktigt fin, övade att hon inte skulle springa iväg. Bästhäst. Carro har ju stått i typ 4 dagar så hon var lite pigg och bockade o skuttade lite i början men annars var hon jätteduktig faktiskt! I morgon ska ja försöka rida ut i skogen på henne och sen hoppa lite på onsdag! :D

Nu ska jag baka kakor och sen ut o rida mer, eheh.

Where have you been

God morgon!

Idag ska jag försöka mig på operation få-på-mig-ridstövlar. Det kommer vara tvärkört antagligen så ja får nog rida i gympaskor. Men ska försöka rida mer idag iaf! Nasse, Carro, Fille iaf. 

Egentligen ska FIlle hoppträna idag men jag får inte ut nånting av det med honom.. Markne tycker inte om honom och Fille kan redan allt så inget blir så mycket bättre då ja itne får några tips iom att vi gör alla övningar som dom ska gå till, bättre med en lite grönare eller svårare häst för då får man mer hjälp. Markne i all ära, jag menar inte så, men det är ju självklart så att när det är några stycken i en grupp och det finns flera andra hsätar som behöver mer hjälp så lägger man såklart itne ner någon tid på den hästen som redan kan allt, det förstår jag verkligen!

Så jag tror jag skippar det, men får se!

Nu ska jag ut o rida iaf!


Haha, efetr att ha ridit Fille barbacka igår! :)

Fille barbackahoppning idag!

Bästa killen. Haha han var pigg idag! Småbockar lite i svängen där ibland och han är bara så himla söt. Älskar Fille.

Det bra med honom är att han är så himla snäll, snällaste hästen jag mött, sklle itne göra en fluga illa, samtidigt osm han ändå har glimten i ögat, han blir itne tråkig. Han har lite sadeltvång när man hoppar upp, han kan dra på sjuhelvetes luftsprång och han är lite ljudrädd så han är ändå känslig. Han är snabb och försiktig i hoppningen och kan hoppa hur högt som helst utan begränsningar, och han är ekonomisk i hoppningen eftersom att han inte hoppar så flashigt. 

Ae Fille är världens bästa. Höjde inte upp nåt onödigt högt idag men den rosa oxern på slutet är mot 135-140 åtminstone. De fick räcka, kände att han va lite busig idag också så ville itne riskera balansen och åka i backen o skada mig mera haha!

Bästa!


About to blow

Heyo!

Hänt ytterst lite idag, min syster med familj är här och jag har hållt en träning för Ronja och hennes lillasyster Ella. Ska käka lite nu och sen rida Hubbabubba barbacka, Han ska få skutta lite gymnastikhoppning och sen några högre språng för o få koll på balansen och snabbheten. Ska försöka filma det så ni får något roande idag iaf!

Sen tänkte jag köra Nasse i pessoan, Victoria rider Irma åt mig och jag ger mig inte på Carro förrän i morgon. I morgon är det även Markne-träning egentligen men jag tror fan inte att min fot är redo för det, tyvärr haha. Har inte tränat för honompå typ månader nu, skit äre! Inställt hundra gånger och sen har jag itne kunnat de få gånger de har blivit av..

Aja! 

 

Nostalgi

Älskar dethär klippet. Taget i somras. Bästa Fille! Det andra hindret i kombinationen låg på 140 drygt och resten på ca 130 förutom insprånget som var lägre :) Fantastiskt att öva balansen såhär, ska sätta upp en 4kombination snart igen och hoppa igenom alla hästar! Fille barbacka igen såklart!

Bästa Fille!


Just because it burns

Suck, vaknade och såg min piercing infekterad - IGEN. Suck, tror de tär typ tredje eller fjärde gången den läker helt o sen bara sväller up o börjar vara igen. Omslag hela daaagen wihoo!

Well, idag ska Fille ridas barbacka, ska se om ja kan knapra alvedon o se om foten går ner i nån ridstövel annars kan ja ju rida med gympadojja där, haha! Ska se om jag kanske kan rida Carro då också. 

Åja sånt löser siiig! Vaknade halv 7 i morse av någon fucked up anledning, kan inte sova längre, vaknat så tidigt typ en vecka i sträck haha. Sämst! Får dygna nån natt snart så ja blir trött igen.

Have a good one era apor!

Put my heart out

Hejsi!

Har kört Nasse i pessoaselen medans Victoria red Irma. Nasse var riktigt duktig då han aldrig haft sele förut såvitt jag vet, han fattade direkt och bar upp sig riktigt bra, otroligt värt o göra på honom tror jag! 

Annars har jag fortfarande jävligt lite o säga faktiskt, haha. Ska försöka rida lite i morgon o se om det går, annars åtminstone rida FIlle barbacka, och pessoaköra Carro och Nasse eller så. Ska kolla lite! De blir nog bra :)

Nostalgi

Kan se dehär klippet en gång om dagen. Blir alltid lite glad.

Bäsa Zwiggy när hon sattes igång i början av året, haha! Nu går hon ju i sjukhage om dagarna igen och beter sig lite värre än såhär, så jag har ungefär dehär o se frma emot om några veckor. Haha! Fjong i bakbenen har hon ju iaf!


Stand up and edmit

Gomorron!

Well, foten är väl som igår ungefär så tveksamt att ja kommer kunna rida. Kan rida snälla hästar barbacka, typ.. Fille. Haha!

Annars har jag helt enkelt inte så mycket o säga nu när jag itne kan rida så mycket. Ska in till stan senare idag och stanna där typ tills i morgon bitti tror jag. Så passar på o ta lite ledigt när jag ändå kaaan!

Ni får helt enkelt ha en bra jävla dag.

I love my bitches

HIHI, hejhopp. Glad på livet. Påväg hem från Gävle nu. Stackars Fille, han hann inte ens starta haha. 

Citat från en bekant som sa, "Ekipaget uteslutet pågrund av halt ryttare", haha! 

Well. Är ju inte så mycket o säga om helgen, hahaha! Jag är faktiskt inte alls depp av detta, är kanske inte som alla andra på den fronten. Tycker det är sjukt komiskt bara och ser en hel del ironi i dethär haha! 

Vi får se hur foten ser ut i morgon men jag kan antagligen inte rida på några dagar som det känns nu. Inget är brutet antar jag för ja kan stödja på den, de blev bara en jävligt dålig vrickning, haha!

Vi har lite körigt med tävlingar nu också då alla mina hsätar har börjat strejka från själva hoppningen. Förutom Fille, man kan alltid lita på Fille <3 Vi ska till drammen den 2-5e maj, men just nu har jag bara FIlle som kan gå, så vi får se hur vi löser detta. Uppdaterar er mer om detta senare!

Angående Nathalie, så har vi sett konstigt betéende från henne senaste dagarna, hon vevar med framläppen som en helikopter jättekonstigt, asså fram o tillbaka liksom åt sidorna, aldrig sett sånt förut, hon har ryckningar i huvudet/nacken asså så hon bara rycker till lite ibland, och hon frustar mellan varje tugga hö hon tar. Samt att det har varit i princip omäjligt att få ner henne i form när jag rider, hon har alltid varit lite knepig men det gick faktiskt inte senaste gångerna, hon var liksom låst där och verkade ha svårt att sänka nacken liksom.

Så hon ska kollas upp på onsdag, kan vara allt från vårkänslor till en tumör nånstans, vill vara säker innan jag fortsätter iaf. Är hon grön och det har släppt så provar jag igen och ser om det bara är ridningen, då får en kompis rida henne ett litet tag så jag slipper se henne på ett tag. Haha! 

Aja allt löser sig väl antar jag. Hoppas ni får en bättre dag än jag, även om den snart är slut! :D

Fml

Haha nu ska ni få höra :D Som fortsättning på moitt fantastiska liiiv..

Är ett lågt staket precis utanför stallarna där ja brukar gå under, har dock hoppat över hundra gånger sen vi kom hit utan problem för de är inget högt, idag så skulle ja bara hoppa över samtidigt som ja höll stöd mot en kon som stod där, så egentligen bara gå över typ, men landar i en grop typ o foten bara viiiker sig haha!

Inget är nog av men kan knappt gå och tänker inte ens prova o få på mig ridstöveln, så vi åker helt enkelt hem idag!

Marcus red Finja i 120 och hon var jättefin o positiv, men han säger precis som jag att han känner osäkerheten liksom osv. Vi ska fixa o dona lite med detdär så berättar jag somsagt om hur vi ska göra med henne sen :)

You're the world

Morgon!

Ändrade planer idag. Marcus ska hoppa Finja 120 istället. Vi har en liten plan men berättar mer om den när jag ä rhemma och vi har bestämt mer. 

För er som inte vet så är Marcus han vi köpte Finja av, han har hjälpt oss helt otroligt mycket och det är vi jätte tacksamma för. Så nu ska han tävla henne idag och sen berättar ajg med angående planen med henne.

Fille ska gå 130 idag. Längtar. Spelar liksom ingen jätteroll hur det går, ska bara bli skönt o hoppa Fille som alltid ställer upp och är bäst. Ja. Inte velat hoppa ne häst så mycket som jag vill hoppa Fille just nu haha. Bästa FIlle.

Åja, ska gå ut o gå med hestarna nu, hade!

Haha livet!

Finja vägrade ut sig igen. Det är nåt jag inte klarar med henne, är inte stabil nog för o klara av henne, plus att hon blivit jätteosäker på mig liksom. 

Vi har lite o tänka på och tänker inte ens gå in på hur vi ska göra med det för att vi kommer säkert ändra runt lite. 

Nu hamnar all fokus på Fille och att stabilisera min mentala nivå med hjälp av honom :') Trimmade honom barbacka förut och han är så fiiin! Bästasta Fille.

Segt

Varit ute o gått med hästarna igen och gått banan för 120. Först är det en 120 där alla som itne har placeringar i 135-145 får vara med, jag kan vara med också men i avdelning B, nästa 120 däremot är för dom som har placeringar i högre. Tycker det är en bra grej o ha i lite lägre klasser, nu är inte jag nån super speedryttare just nu då ja haft problem med just Finja men ta henne som exempel ändå, gått 145 och massor vinster i 140, lite halvtaskigt o gå in i en regional 120 o försöka vinna liksom. Sen har ju jag inte somsagt större chans än de andra pgav omständigheterna men ni fattar vad jag menar.

Ska snart byta om o sen gå o checka läget igen för o sen göra iordning Finja.

När de kommer till denhär att stå långt ifrån tävlingsplatsen grejen, jag menar såkalrt inte att det är dåligt av arrangören, det var väl en jättebra lösning för dom, massa snö på den andra parkeringen o lite trångt, menar det inte så, men det ändrar itne det faktum att de tär långt och man itnehar någon koll alls. Vi har faktiskt hyrt en bil, min mamma har opererat båda knänen så hon har lite svårt att gå sådär långt varje dag!

Haha jaja! 

You'd like to know

Hejhoppsiloppsi!

Har veterinärbesiktigat bägge hästarna, Finja var verkligen helvild, asså hon får psykbryt då o då och sparkar runtom sig verkligen för sitt liiiiv o sen är hon snäll igen, suck. Hingsten. Fille är ju så ljudrädd så han var också spänd men han är ju teddybjörn in i ryggmärgen så han är ju inte livsfarlig.

Sen trimmade jag Finja för hon var så vild, hon kändes fin och flowig och framåt. Har ett lite skarpare hackamore på nu för hon har blivit så sjukt stark, det kändes bra, ja provar idag annars byte ja tillbaka :)

Fille trimmade jag också och det är ju bara o åka runt o stajla haha! Bästa killen, så himla fin. 

Sometimes I feel

God morgon!

Idag är första tävlingsdagen i Gävle och det blir en lugn och smått tråkig sådan. Bara Finja ska gå och hon ska bara hoppa 120. Roligare än så blir de thelt enkelt inte, haha.

Vi kom fram straxt efter 23:00 igårkväll och kom inte till parkeringen förrän någon timma senare. Parkeringen ligger förövrigt flera kilometer från tävlingsplatsen i år, vidrigt är det, är verkligen svinlångt! Jag kommer inte åka tillbaka hit om det är så nästa gång. Problemet är itne att behöva gå, problemet är att inte ha koll på hästarna och tävlingarna. Jag avskyr verkligen att sitta o behöva kolla på tävlingar hela jävla dagarna utan ja går hellre till lastbilen o chillar medans ja väntar på o göra något vettigt.. men de tär för långt för o gå fram o tillbaka hela tiden när man ska ut med hästarna med jämna mellanrum osv. Nej fy. I'm like...


Jaja! Fille ska somsagt inte hoppa något idag, jag tyckte 120 som han gick förra helgen var för lågt och onödigt för honom så han får gå 130 i morgon istället.
 Nu blir det frukost och sen bort till tävlingsplatsen och gå med hästar, veterinärbesiktiga, osv osv! Hade gött!

Nostalgi

Som jag sa igår så kommer jag lägga up lite äldre filmer som man kan komma ihåg på ett bra eller dåligt sätt, haha, värt o koll på igen liksom!

Något jag verkligen saknar är Finjas sommarform förra året, våren-sommaren där var helt fantastiskt, allt gick och inget kunde gå dåligt liksom. Vi vann hur mycket som helst och fick så himla stadiga o bra rundor. Vill tillbaka dit verkligen!

Här är debuten i 145, ja va för första gången på typ nånsin lite nervös och red itne alls effektivt till de två hindrena ja rev, men vafan, så hästjäveln hoppar! Daaum! Att hon nu ligger runt på 120 för att hon är sur o stannar annars är ju astöntigt när man ser dethär haha. Njut!


Presentation!

Hej!

Jag heter Cornelia Rylen och fyller 19 i augusti.  corneliarylen @instagram

Jag har 7 hästar hemma just nu som rids och en tvååring som står borta samt min tävlingshäst som är skadad och ska få föl i år. 

Det jag gillar med min blogg är att jag inte är så fjompig när de kommer till o dela med mig av saker. Jag har full förståelse för storbloggare som inte lägge rut allt för tusentals personer men jag är ju inte där än så jag passar på!
Skriver alltid om dåliga resultat, personliga saker, hur allt känns osv. Även lite om mitt privatliv hamnar i bloggen.

Jag går inte i skolan om dagarna utan är hemma och fokuserar på hästarna. För er som undrar så hoppade jag av skolan redan i 8an av flera anledningar och jag har inte gått gymnasiet. 

Vid sidan av hästarna så har jag och en kompis även ett litet företag, JoCo Business heter vi och vi säljer St.Hippolyt hästfoder. Samtliga hästar får det nu och det är stor skillnad på humör, välmående, jämnhet och utstrålning så som pälsen, hovarna osv. För att beställa foder så går ni in på St Hippolyts hemsida, där ni även kan läsa mer om det!

Jag har ridit sen jag var typ 3 år då ja fick min första elaka shettis, efter det fick jag min b-ponny Never Stop som jag tävlade SM på och som sen såldes till Henk Noorens dotter Lisa. Mycket fin ponny med andra ord. Sen ahr jag haft ganska många C och D-ponnyer men den man mest känner igen bland ponnysporten idag är Melwin Cooper S som vi köpte som oriden 5åring, halt och utmärglad var han och hans bak-kotor gick ned i marken pga felbelastning.

Min syster hjälpte mig att få honom ridbar och sen dess har vi utbildat varandra upp till Svår hoppning. har inte så många stora vinster o resultat med honom och detta enbart för att han itne gick o svänga till höger förrän sista året, och även då tog vi det lugnt med honom. Mycket slit med den ponnyn vilket itne så många vet när dom ser honom idag, otroligt framgångsrik med nya ryttaren Denice Johansson!

Hade en till ponny som gick svår hoppning som hette Chapoon, även denna utbildade jag själv men honom fick vi tyvärr ta bort för några år sen pga skada.


Efter det har jag haft ett 10-15 tal storhästar som tagit mig upp till 150.


Som person är jag ganska rolig, haha, vilket man inte kanske direkt förstår när man läser vissa inlägg jag skriver, men det ligger otroligt mycket sarkasm och ironi i mina inlägg och uttalanden så därför är jag sällan orolig för att få skit, för oftast så blir folk så häpna av vad fan jag säger så dom svarar inte ens. Vinnande taktik. Hahaha! Sanningen är att jag är ganska trevlig, typ om man ser mig på tävling så är jag jättesnäll.

Är väldigt konsekvent och fyrkantig i hur jag ser på att rida osv, ogillar bortförklaringar och är bestämd när de kommer till att ryttaren alltid gör felet, inte hästen. Där är jag en ganska bra tränare då man lär sig mer när man lägger skulden på sigsjälv istället för hästen. Är även väldigt pedagogisk när de kommer till motgångar, jag är inte den som blockerar världen och går o sätter mig o tjuter i lastbilen när ja åker av eller vägrar ut mig, utan skrattar till lite och ser vad som hände o vad man ska göra åt det, blir liksom inte bättre av ett dåligt humör i en sån situation.

Det är typ allt jag kan komma på nu, får väl ha en frågestund senare ifall ni undrar något, tills dess äre bara o ställa frågor i kommentarsfältet så svarar jag alltid :)

Snabb update

Hej, måste ut o tvätta Fille nu så hinner jag itne skriva så utförligt, tar de sen! Carro har iaf chockat mig och mamma med att uppföra sig helt exemplariskt, inte ens tittig eller spänd var hon! Är riktigt ruskigt supernöjd och hon har stigit ytterligare i mina ögon. Vi hoppade så himla små hinder så själva hoppningen var ju itne super, tekniken liksom, men trevlig rytm för o va Carro! Bana hoppade hon med trekombination och allt! Supernöjd verkligen, Film kommer kanske sen om ja har internet på min sida!

Vi hörs! :)

What you do to me

Har ridit Irma nu, hon blev sparkad i hagen för några dagar sen och benet har svullnat upp ganska rejält, vi började rida ändå och de blev bättre men man kunde känna att hon tänkte på benet i sprången för hon hoppade inget bra så vi hoppade itne så mycket. Men det lilla vi hoppade gjorde hon superbra, kombination och flera nya hinder på första försöket, jätteduktig tjej, och form mellan hindrena! Duktig :)

Nu har jag putsat o grejjat hela morgonen o packat och sen ska ja göra Carro ren och fin för träning, såfort vi kommer hem är det operation göra Fille vit igen, och sen åker vi så fort vi kan mot Gävle!


Zwiggy-update! Hon kom hem från Skåne och Palle Brink igår, där vi var och kollade upp henne pga att jag har kännt att hon varit ojämn senaste tiden och sista dagen var hon tom halt. Det visade sig att pga skoningen så har hon felbelastat benet och hoven något enormt och den har växt fel så hon hade liksom ont ända upp mellan öronen. Hon är behandlad i hovleden och kotan och dom har möblerat om foten igen. Men ingen operation iaf :)

Så nu ska hon skrittas för hand i typ en vecka eller två, skrittas uppsuttet i en vecka, travas lugnt i en och ridas ganska normalt i en vecka, innan det är dags för återbesök. Så då hoppas vi på det bästa, bara att börja om på ruta ett igen tyvärr :)

Shit to do

God morgon!

Idag har jag ganska mycket o grejja med. Klockan 1 ska jag på hoppträning med Carro, första gången någonsin hon är borta från gården här och första gången med andar hästar, de blir spännande haha!

Innan vi åker så ska de mesta vara packat för idag far vi mot Gävle för lite tävlingar. 

Med till Gävle ska bara Finja och Fille. Finja ska bara leka runt i lite 120klasser, medans Fille får gå typ 130klasser. Inget högt denna helg asså, tyvärr. Men tar de lite lugnt, Fille är ju under igångsättning lite fortfarande och Finja ska somsagt bara få ha kul ett tag.

Innan dess ska ja också ha ridit typ lite hästar, Irma ska hoppas och Nasse ska trimmas, får ut o göra det direkt nu!

Under me

Woop, har ridit Irma nu också. Hon var mycket duktig och vi låg mest på en stor åttvolt över två små pluttiga hinder och övade på att gå i jämn takt och helst i mjuk form. Gick finfint mot slutet och vi har även hoppat kombination för första gången, hon hoppade första försöket! jätteduktig!

I morgon ska hon hoppa lite mer och då  kommer även film :)

Nu kommer snart tjejen som ska träna här idag så jag ska gå ut och förbereda osv. Blir nog super! Sen ska ja försöka hinna trimma Nasse lite också.


Är för kort för dethär haha! Följ mig på instagram, corneliarylen heter jag!

Best clothes on

Hejhopp.

Har ridit Finja, Fille och Carro.

Finja trimmades igenom i ridhuset, börjar bli go i hästen, jättepigg är hon. JObbade mest igenom henne framåt nedåt som vanligt.

Fille reds barbacka även i ridhuset, tog några språng som stod uppe fö ro öva lite balans haha! Och för att det är roligt (a) Hindrena låg på 120-130, sötfille, så himla kul haha.

Sen Carro som börjar bli riktigt ridbar nu, övade galoppombyten och att ligga på en fin lugn volt över en upphöjd bom. Sen styrde jag mot några av hindrena också som var runt 120, otroligt duktig är hon! I morgon ska hon få vara med på hoppträning för Lotta Björe, haha! Vi får se hur det går!

Har precis lagat mat (!!!) och ska snart ut o rida vidare, har Nasse och Irma kvar :)corneliarylen @instagram

Nostalgi

Tänkte börja lägga upp lite gamla videoklipp med halvjämna  mellanrum, då och då liksom. Såntdär som man inte orkar kolla på längre. 

Här är t.ex Zwiggys vinst i 135, vi hade inte hoppat många 135 alls o de va i princip första gången ja manade på henne lite framåt, fina tjejen! En av de få gånger då de verkligen betydda mycket för mig o vinna, hade kämpat så sjukt mycket med denhär hästen som inte kunde galoppera eller svänga eller satnna när hon kom liksom. Bästa tjejen!


Sometimes I give myself the creeps

Vill påpeka ytterligare en gång nu ifall det är några nya läsare, att mina titlar har sällan något alls o göra med själva inlägget. Är i princip alltid bara taget ur en låttext. Så ni inte tror jag är cp. Av den anledningen. Heh.

Well god morgon! Vaknade kl kvart i 6 ungefär och ska snart ut o morgonfodra. Mamma och Pappa är i skåne med Zwiggy för o kolla över hur hennes fot ser ut, så jag är ensam hemma o de är bara o köra på, är alltid sjukt pigg när jag är själv hemma och jobbar på superbra!

Idag känner jag dock av hur mörbultad jag är, i söndags gick ju Finja omkull på tävlingen och jag fick kasta mig av, och igår brast ju sadeljorden så jag åkte på sidan och fick slänga mig av igen, känner av en sjuk sträckning i ena armen och har förbannat ont i ena skinkan haha! Ska linimenta skiten annars är de nog bara o stå ut tills de går över :D

Idag har jag lite o göra. Carro, Nasse, Finja, Fille och Irma ska ridas. Carro, Fille, Finja och Irma ska ridas i ridhuset varav Irma ska hoppa, även Carro ska ta några få språng. Fille ska ut i skogen!

Ikväll har jag bara en träning så det är chill!

Have a good one era apor.Irma igår när Victoria red henne, Ni följer väl mig på instagram? corneliarylen @instagram!

Hästarna just nu!

Skriver lite kort om alla hästar som faktiskt är hemma nu och vad planen är och sådär. Inte ens jag har riktig koll på läget så jag förstår att ni inte har de theller, framförallt lite nyare läsare! :)


Finja S

Finja är egentligen min bästa häst. Men lite självförtroendesvackor har gjort att vi är nere på 120 just nu och bygger upp förtroendet igen, vi leker mest runt. Finja har gått 145 med mig och har mängder med vinster o placeringar i 140. Finja är 11 år tror jag.Zwiggy

Zwiggy blev opererad för några månader sen, och kom tillbaka ganska fint efter det och vi har tävlat en gång sen dess med bra resultat. Nu är hon lite krasslig igen och är just nu nere i skåne för att kolla upp läget, kommer uppdatera mer om detta senare. Hon är startad och placerad i 140 som mest. 9 år.

Fight (Fille/Hubbabubba)

Bästaste hubbabubba. Fille är anledningen till att jag inte fått psykbryt och slutat rida för längesen, för han lättar alltid humöret när allt går skit. Han är igång nu igen efter lite skador, och ska upp i 130-140 snart igen. Jag har startat 150 på Fille och han är 13 år.


Nasse (Chess)

Nasse är en försäljningshäst jag har på gården. Han är såld nu och åker inom 14 dagar.


Nathalie K

Nathalie är en speciell dam som jag just nu itne tycker om så mycket. hon är dock den av mina hästar med mest kapacitet och språng. Vi kämpar på men hon ska kollas upp lite och sen uppdaterar jag mer om henne. Har startat 140 med fina rundor.
Irina Van de Boslandhoeve (Irma)

Irma är en av de två 5åringar vi köpte från belgien för två år sen som helt osedda treåringar. Hon jhar varit ganska knepig och ingen har egentligen kunant rida på henne förrän för tre månader sen ungefär. Just nu jobbar jag och en kompis (Victoria som köpt Olle) stenhårt på att få henne klar att visas för försäljning. Kommer bli en ruskigt fin häst!

Chini Con Careme (Challe)


Han chillar hos våra kompisar några mil bort, lever bebislivet. Två år är han tror jag. Snart.


Carina Van De Zuuthoeve


Mitt framtidshopp. Denhär hästen börjar arta sig något riktigt härligt nu och hoppar satan. Den har inte gjort något än då den också varit knepig att rida på. Men det kommer!

Tror det var alla! Sen har vi min förra häst Olle som står kvar på gården trots att han är såld, han är omskolad till dressyrhäst och lever livet!

Håller på!

Hejhopp, en träning avklarad så ska direkt ut till nästa nu, toapaus bara!

Bjuder på en ganska ny film på Finja då hon fick stretcha på några språng, fintjejen!

Busy day indeed

Tjeeenare män och kvinnor och antagligen barn och en och annan efterbliven men ganska söt människa. 
 
 
Ni glömmer inte att följa mig på instagram va? Uppdaterar oftare där! Corneliarylen @instagram! 
 

Började dagen med att rida Nathalie, som får spunk och gör en massa luftsprång rakt mot väggen varpå hon tvärt svänger och sadeln åker runt och jag kastar mig av och hästen springer iväg och tappar hela sadeln haha! herre jösses, sadeljorden sprack! Det var en spännande morgon kl 8 sådär inte alls tidigt på morgonen, fml. 


Well, jag klarade mig ganska bra men har jäävligt ont i höger skinka, haha. 

Sen red jag Fille, kände att jag behövde en dos av min fina hubbabubba. Det är tur jag har honom, såfort dom andra förbannade stona gör mitt liv svårt, så hoppar jag bara upp på Fille och inser hur bra livet kan vara. Han levde ponnyliv i skogen och bockade o höll på, fin kille.

Jag ska få sällskap i skogen av Victoria, jag tänkte rida Carro ut på hennes livs andra utevistelse med ryttare på ryggen, spännande. Sen ska Nasse ridas också.

Sen måste jag sladda och välta ridhuset, bygga upp övningar, och sen kommer första "eleverna" kl kvart i 5. Sen har jag ytterligare två träningar ikväll, så det blir roligt!

Vi höres sen alltså!

Hubbabubba igår!

Här är filmen på Filles 120 igår :) Tar det som ni ser väldig tlugnt, ut i all ahörn och är ganska nogrann. Sen är ju detta en häst som inte börjar hoppa fint förrän de är 140 höjder, men han var ovnligt försiktig för o vara så lågt faktiskt! Jättefin kille, lug o fräsh kändes han iaf :)


Phew!

Idag har jag tävlat lite på VRF. 

Finja och Fille var med. Nasse skulle med men kommer skriva om ett tag om varför han inte fick följa med :)

Både Finja och Fille gick iaf 120. Finja för att hon varit så dum senaste tävlingarna så hon får börja om lite, och Fille för att han itne tävlat på hundra år o vi ville kolla så allt kändes ok liksom!

Finja först ut, nolla och fin och positiv i grunden, och till sista hindret var det en linje där ja tog bort ett galoppsprång o red på 6 lite framåt, efter kommer det en snäv sväng och jag var varnad sen innan att de va jävligt halt på kortsidorna, men eftersom att finja fått öppna upp galoppen lite så blev hon väldigt ivrig i svängen så utan att jag gasar eller nåt så i svängen så bara försvinner hästen för mig haha. Plupp sa de, ja hann kasta mig av innan ja hamna under o ja hann rulla undan liksom! Allt gick bra o hon ser fräsh ut iaf!

Så jag är nöjd ändå, fick ut de ja ville av starten, en positiv häst liksom :)

Sen Fille, iom att ja gick omkull med Finja så red jag sjukt långsamt haha, u i alla hörn o svängar och satte inget vidare tryck i honom utan red mest sansat och lugnt. Därav fick ja ju inga super språng iom att han inte riktigt spände någon båge, men han hoppade trevligt och myhsigt som Fille kan, och petade ett hinder i grunden där ja tog de lite föör långsamt haha, men vafan det är 120, han ser ju knappt hindrena.

Kul iaf!

Film på Finja nedan och Fille kommer sen!


Enjoy!

Här har ni då filmen från idag, ska förklara lite!

För nåra dagar sen kom Victoria (som köpt Olle) på den briljanta idén att jag skulle dressyra för henne nångång. Datumet idag bestämdes och de va chill, ja va lite rädd men ja. Sen kom jag (varför.. cornelia, varför..) på idén att ha frack o hatt också! Hahaha! Jag är rolig. 

Nä men ja kände att jag gör ju inte dethär, det är inte min grej osv o då kan man lika gärna driva lite med det. Haha!

Victoria höll liksom träning för mig, hon är riktigt duktig så de va ganska roligt o bara falla in i hennes händer o liksom göra som hon säger!

Jag har aldrig tränat för privattränare förut och de funkar bra för mig, o jag skulle aldrig göra det när jag hoppar för jag är lite för arrogant o tror jag vet bäst själv där, men i dressyren, när man är sjukt öppen för förslag och förbättring, så var det jävligt coolt o ha någon som säger saker hela tiden vid rätt tillfälle liksom! Det öppnar mina ögon lite fö rhur jag gör på mina träningar, jag ser ju små detaljer och påpekar saker hela tiden, undrar ofta dom ens lyssnar, ens förstår, om de ens är nödvändigt o säga "braaaa där precis!" när hästen höjer upp nacken något och arbetar bättre liksom, men det är det, faktiskt, om man får människor att lyssna o hänga på liksom!

Anyway glider ifrån ämnet, döm mig inte nu, jag är inte dressyrryttare :D Jättesvårt o koncentrera sig på o rida väl och sitta bra o använda sina hjälper rätt i dressyrsadel osv, haha! För o inte tala om jobbigt när man så gärna vill göra rätt, är helt slut!


Kolla hääärdå!

Checka vem som gick all in med frack o grejer!

Drunkna i svett

Morrn!

Kom hem runt halv 1 igår så har sovit jättemånga timmar, sjukt skönt! 

Idag skulle egentligen Nasse tävlat på VRF, men det kommer en och provrider honom istället! Han får kanske tävla imorgon dock. Så det ska bli kul. Jag sk aut nu o plocka undan alla hinder i ridhuset så ja kan sladda o bygga upp nytt.

Kul kul, förövrigt ska ja rida en hel del hästar idag haha, bara o köra på!

Min livs första kebab. Fy. har inte missat nåt <33

What you gonna do

Yo!

Har ridit Nathalie, Irma och Fille! 

Nathalie var fin idag faktiskt, efter ett tag iaf. Irma skrittade och travades bara, i fin form o ja höll på med massa avsaktningar osv ganska länge. Duktig tjej! Fille avr bäst som vanligt, haha så himla duktig han är!

Nu ska jag platt ahåret o sen åka in mot stan, tar ledigt resten av dagen, mhm!

jag har så himla tråkigt

Hittade en supergammal lista på bdb hahaha! Massa år! Why not. Ingen läser ändå, jag har tråkigt.

OM DIG

Namn - Corneliaaaahaaahaaa
Bor - in da wood-hood bro
Syskon - uno syster!
Född - åååhgust!
Ögonfärg - Gruniluna!
Längd: azzo tiiep 166
Sko storlek - trettioåtta!
Höger eller vänsterhänt - huuuger!
Stjärntecken - Stort o farligt med morrhår
Hårfärg - typ brun-svart-lila! Vi säger brunt.
Födelseort - nårrkuuping

 

DAGENS
Låt
 - Sound of da police, tyvärr
Saknad - Vet inte faktiskt!
Kläder - sezzy ridoutfit azzo
Underkläder - hiho har ju inte direkt matchat fint idag alltså

Mat - omeleeeett

Köp - hihi ingentiiing
Göra sen - ridarida
Pinsammaste - ingenting, jag är så o-pinsam


SVARA ÄRLIGT
Tycker du om att plocka svamp - varje dag helst
Tycker du om godis - lite för mycket
Hur många gånger i veckan äter du godis - aldrig typ, bara choklad, de räknas inte ens lite
Äter du ofta nyttig mat - njaaa
Tycker du att du själv är söt/snygg - Haha ånej, bakom tre kg smink o med bra ljus möjligtvis
 Du ger mycket komplimanger till andra - Jarå, jag är sådär förbannat trevlig
Är du nöjd med ditt förnamn - Sålänge jag itne kallas cornelius :(
Du tycker att du själv är smart - Haha! Jag är smart nog att inse att jag itne är så smart
Vad är det sämsta hos dig - typ att ja bara har 30% syn på ena ögat haha!
 Vad är det bästa hos dig - att jag har bebiskinder som jag kan nypa i när jag har tråkigt.
Har du bra självförtroende - Haha, har släppt såntdär, i do okay
Hur många timmar om dagen sitter du vid datorn - geez vet inte, för många?
Du tycker om att vara med tjejer -  asså tjejer är väl inte helt min grej!
Känner du dina grannar - jag bor på vikbolandet, vad tror du
Vad har du för färg på dina underkläder idag - haha rosa!
Äger du några Björn Borg kalsonger - nej ;(
Hur många? - men..
Är du en Björn Borg-fjortis ? - jag är alla sorters fjortisar
Gillar du skolan - jättemycket!
Har du någon gång skolkat - tror ja skolkat mer timmar än jag faktiskt varit i skolan haha!
Spelar du något instrument - kan spela flöjt?
Sporter/aktiviteter går du  i - utövar extremsporten gåuppivikt, getfatordietrying och soffpotatiskampen.
Har du några tatueringar - tre stycken!
Hur många gånger tittar du dig i spegeln per dag - haha åh hela tiden! gillar o stå o säga "i'm a pretty pretty girl" o puta med läpparna.
Tycker du om djur - såna som inte dreglar.

BRUKAR DU...
Sova - 9 timmar om dagen <3
Ta mediciner du inte borde ta - haha icke!
Röka - neheee!
Snusa - men blä
Skada dig - är så jävla skadefri förstårdu
Klä dig i svart - hela tiden, helst en lång svart kappa o snörade stora kängor som går up till knänen. Och nätstrumpor.
Lita på folk - beror på, är ganska naiv men samtidigt lite paranoid, jättefin blandning!
Skada dig med flit - haha bortsett från piercings o tatueringar, nejdå!
Drömma mardrömmar - asså ja, måste googla nåt botningsmedel mot det!
Gå i skolan - how about no
Gå i kyrkan - ^
Vilja dö - typ  när mamma lagar äcklig mat eller jag bryter en nagel

HAR DU...
För många vänner
 - I do alright!
Förföjelsemani - hahah, njae
Någon annan psykisk sjukdom? - bitching?
Skadat någon? - nej. alla barn som säger annorlunda - nej :*
Färgat håret - baby i'm all natural
Några piercnings - yaa! 2!
Några tatueringar - men uppreparN
Egen dator - wooop yes
Gjort bort dig rejält - haha ja!

ÄR DU...
Snäll -  superdupermega
Söt - prettyprettyguurl
Kort - jarå!
Klantig - hihih


tråkigt. jag har det.

Say hell yeah

Morrn!

Ridit Nasse och Finja. Nasse var riktigt fin faktiskt, trimmade igenom honom i ridhuset bara. Finja skogstur, hon är så sjukt pigg haha.. fick nästan bli sur på hemvägen o stanna henne flera gånger för hon drog mig typ ur sadeln, haha knäpp.

Nu sitter jag mest o är deprimerad över min dermal anchor (piercingen i armen) som inte mår så bra. Den blev infekterad typ när ja va sjuk för några veckor sen, o sne blev den typ bra men sen när ja va ute för ett tag sen så tror ja tt massa människor pillade på den så den blev röd, svullen och började vara igen haha. Behöver bara dra lite i skinnet runtom så pluppar det ur äckligt var hahah! Har desinfekterat? öh.. den, med nåt, o nu är det ett omslag på med nåt som ska dra ut .. de dåliga :D

Woop.

Nathalie och Zwiggy ska vila idag. Carro ska beroende på när Victoria slutar jobba, ut i skogen eller trimmas i ridhuset. Irma ska ridas i ridhuset, tänkte introcudera henne för studds så hon blir lite trött. O Fillemannen ska klättra lite tänkte jaaaag!


Slut like you

Yo. Ridit Finja, Fille, nathalie, Zwiggy och Carro.

Bryr mig inte om något annat än att Zwiggy var halt. Jävla fucking pisskossa. Vill liksom inte leva, gå upp på morgonen eller göra någonting alls när Zwiggy inte mår bra. Har visserligen haft en känsla av att hon itne varit fräsh sen den dagen hos Markne då hon blev halt, vilket är några veckor sen. 

Blir alltid lika förvånad över hur totalt jävla krossad jag blir när dethär händer med Zwiggy. Helt förstörd.
Vi ska iaf fixa tid nere i Malmö hos Palle Brink som opererade henne. Piss.

Dreams come slow

Phew!

Fixade in en extra träning på eftermiddagen, Ronja och hennes 7åriga lillasyster kom o tränade, super! Sen kom en ny "elev" eller vad man ska kalla det, vid 7 och det gick kanon, jätteroligt! 

Innan dess red jag Nathalie i skogen, hon var knäpp men lugn om man jämför med tidigare haha. Och sen Irma efter träningen vilket gick superduper, igår var hon så hiiimla spänd o lustig så ja satte mig itne ens upp, idag var hon ko-lugn från början o ja hoppa i princip upp direkt. Skritta o trava ett tag o hon va lite körig med huvudet men efter ett tag gick hon jättefint i lugn o fin form i bägge varven. Provade o fatta galopp en gång men hon gjorde en såndär konstig tvärnit med huvudet mellan benen o alla benen i backen som hon gö ribland, haha! 

Så jag satte upp ett litet räcke o skuttade över för att på de sättet falla in i galopp efetråt, hon var jättepig men jätteduktig. Hon har alltid stannat o tittat på hindrer innan men idag fanns de verkligen itne en tendens till stopp, hon bara körde! Kul kul.

jag kommer nämligen börja rida Irma nu, förhoppningsvis kan jag ta hjälp av Victoria om de krisar men tanken är att ja ska rida henne, o se om hon ska va kvar eller säljas, de lutar åt säljas.

Åja, ska försöka sova så fort som möjligt, ny dag i morgon!

She falls to the ground

Morrn!

Har ridit Zwiggy, Fille och Carro. Zwiggy va helknäpp, fin i uppvärmningen men så skulla ja ta några skutt, första gången på någon dryg månad, o shit de va verkligen tillbaka på ruta ett. Haha. Hon va helt bäng, hopapde av två meter innan o skenade efter o tillslut gick de knappt o svänga för hon bara bröt ut åt andra hållet, suck. SLutade med att jag skritthoppade några gånger o halt efteråt o sen red henne ltie mer på marken haha.

Fille ut i skogen, han är bäst som vanligt. Carro var knäppare än igår, hon va jättekörig med huvudet o irriterad på martingallen som ja hade på för första gången igår då hon tog den väldigt bra. Hon blev lite finare mot slutet iaf. Nu ska hon få någon vecka av så mycket annan ridning som möjligt, ingen hoppning, bara bommar osv o ska försöka få hjälp med o rida ut i skogen!

Ska ge Nassetönt en sväng i skogen snart, han ska bara käka upp sitt hö :D

You found out

Yo!

Två av hästarna fick vila idag tyvärr. Har nämligen 7 o rida nu då ja ska ta över Irma. Men hann helt enkelt inte 7 när ja tog sovmorgon till halv 10 och höll två träningar. Men Nathalie, Finja, Nasse, Carro och Irma hann jag med. Nathalie var helknäpp så ja ska inte ens berätta om det, Carro var sjukligt fin, alltså.. helt jävla otroligt fin var hon! Irma var jättespänd o konstig, aldrig sett henne så förut, hon stod o blåste sådär jättehögt flera gånger o ja longerade henne lite när ja märkte hur spänd hon var, inspänt, o hon gjorde stooora luftsprång o bockade o va helkonstig, så well, hoppas hon är lugnare i morgon!


Get it done

Hejsi!

Ridit Nasse och Finja, Finja fick göra övningarna som jag byggde upp idag. T.ex först ett lägre räcke ca 60 cm, sen 5,5 meter till ett räcke ca 110, sen tre meter till ett sockerbitshinder ca 50 cm, sen 7,8 meter till ett räcke som för henne låg på typ 120. Tanken var att först göra det väldigt kort, så tempot var lågt men hästen var försiktig, uppmärksam och ihop, och sen tvinga henne hoppa av ganska långt ifrån sista räcket så att man verkligen inte tryckte iväg henne utan höll ihop detdär och rätade upp sig osv. Väldigt bra för mig då ja gärna har velat kasta iväg henne när de blir lite längre iom att hon är lite seg. Men det gick super!

Sen var det flera andra hinder o nån linje o lite trixiga anridningar osv. Bra grejer!

Nasse fick göra allt detta fast itne så mycket, mest ridning runtom hindrena o bara pluppa över nångång, kändes fin.

En träning är avklarad o har precis ätit mat o ska ut o rida nu! Hajdo!

Just imagine

Morgon!

11 timmars sömn <3 Victoria sköter utsläpp idag så jag passade på. Det var fan rätt. Hahah, kommer få de körigt med ridningen nu istället, men de tar ja hellre, va så himla tröött!

kl 1 kommer Nicole o tränar, så innan dess måste jag bygga upp lite grejer. O ikväll kl 6 kommer Elin med sin ponny o tränar. Så ska försöka rida någon elelr några hästar innan första träningen o resten emellan nästa, antagligen någon efter också. 

Red Finja i skogen igår också, hon är så himla fin o glad nu. Hon är lite för ivrig så hon halkade runt överallt för hon ville springa iväg, men vi galopperade lite först, sen klättrade vi i typ 20 minuter o sen en till galoppsträcka. Sjukt skönt, tog en liten klättringspaus i typ två-tre minuter o bara gled runt i tät skog o rensade tankarna, haha jättehärligt!

Nu sk ajag ut iaf, Hade!

RSS 2.0