Slötjockis

..Det är vad jag är. 

Idag hade jag bara två hästar o rida egentligen, eller Carro med men hon gick läääängst bort i en oändlig hage så det fick va haha. Nathalie fick t o galoppera riktigt ordentligt i skogen och Fille fick ridas igenom lite på ett gärde! Naajs!

I morgon ska Zwiggy ridas igenom i ridhuset, Totte ska ut lite enkelt i skogen, Carro ska galoppera på gärden, Nathalie joggas lite i skogen aswell, och Fille ska ridas i ridhuset! Finfint!

Nu Jim Carrey film!

 

We don't talk

Tjosan i

Haha! Har ridit Carro, Conny, Totte och Zwiggy idag. Totte var somsagt fin i skogen, Zwiggy fick sig ett rejält ... regält? haha... rejält. Tror jag. ....klättringspass i skogen, Carro gy,nastikhoppade i ridhuset och var ovanligt fin, riktigt jäkla satfin! Och sen red jag Conny lite. Me rupdate om hnomom nån annan gång! Sussa var snälla och arbetade med Nathalie idag så rider jag henne i morgon! :)

 

Lasts forever

heyo!

Red Totte i morse, ut i skogen! Han blev väldigt pigg och lite stark faktiskt så får nog ta något skarpare bett nästa gång, typ ett rakt eller nåt!

Han fick iaf galoppera på lite på vägarna vilket han tyckte var ruuuligt! 
Ska snart ut o rida Carro i ridhuset, sen klättra Zwiggy i skogen!

 

Where there is desire

Hejsi!

I morse red jag först Totte och sen Zwiggy somsagt. Kolla corneliarylen@instagram om ni vill se film på Totte! (Seraton, jag måste kalla honom för Totte för det är så långt haha.. Totte = Seraton)

Sen klippte jag Fille och tvättade honom för han var långhårig och smutsig. Sen gjorde jag iordning honom och sen kom det en kille och provred honom!

Det gick bra och det var spännande o se någon annan rida Fille, som man suttit och gjort till sin egen de senaste 3-4 åren. Bästa Fille, skötte sig galant, vilken kille, hubbabubba <3

Sen höll jag träning för Jessica och sen var dagen över. Har faktiskt inte haft såm ycket tid över och hann tyvärr inte rida Nathalie. I morgon får jag bättra mig på den fronten!

Gonaaatt!°

 

Twinkle twinkle

Heyo!

I morse byggde jag upp lite hinder i ridhuset och packade på Seraton lite uttrustning och gick ner o skuttade honom lite. Han ska ju tävla på söndag så kändes bra att få ta några språng innan. Nu ska han få gå i skogen tills dess o kanske ridas igenom lite i ridhuset på marken bara. Inge mer hopp, hoppa kan han! Behöver inte slösa på sprången :) Han ska få äta upp sig, muskla på sig lite och gå upp i vikt innan ajg börjar köra för hårt med honom, bara galopp och flås men inget bodybuildande än haha!

Han kändes iaf väldigt fin, red på ett tredelat läderbett som fukade bra men kommer nog ändra tills på söndag, han är väldigt känslig i munnen så jag funderar på om man kan ha det ljusblå snälla babypelhamet, inte för pelhamets skull utan sjäva bettdelen. Får prova!

En film på honom finns på min instagram (corneliarylen@instagram) om ni vill kolla!

Sen hoppade jag Zwiggy, sojm ska gå en 140 på söndag faktiskt! Så jag ville at även hon skulle få några språng i kroppen. Hon kändes också fin men tvekade lite ikombinationen som var ganska hög. Hon har bara hoppat 130kombinationer som högst sen krashen i wierden (filmen på den krashen kan ni se nedanför).
Men först är filmen från idag!:


Seraton HB

Jajjemen! God morgon!

Igår kväll hämtade vi hem dendär lilla "överraskningen", Seraton!

Han är 9 år och jag har glömt bort stammen, haha. Tror han gått felfritt 150 tidigare men har vilat ganska länge innan han kom till Elin (som vi köpte honom av) tror jag. Jag gillar honom iaf väldigt mycket då det är en rolig häst att arbeta med på marken då han är väldigt känslig och fin i munnen. Sen att han hoppar fint hör kanske också till :D

Red honom i morse en liten kortis is kogen och trimmade lite i ridhuset och han kändes finfin!

Ska bli roligt o se hur allt går iaf, han ska med till Linköping på söndag och gå en 130, så vi får se!

 

 

Till Salu!

Här är Lorten idag!

Lorten är en 5årig kille som är supertrevlig i all hantering och ridning. Kan ridas av orutinerade ryttare också, men då kommer han inte hoppa några höjder, då det inte är en självgående häst, utan behöver sättas lite på baken och rättas till lite i handen för o hoppa ultimat.

Men jag tror det kommer bli en superfin häst om ett tag och han går utan problem 130 såfort han fyllt 6. 


Nathalie igår + update

Well. jag orkade inte blogga igår haha, eller förrgår. Sorry. Allt har gått så dåligt typ.

Först  Carro i förrgår 1m, superfint och nolla men 1 tidsfel så det var superkul. Carro gick 1m igår också och var väldigt duktig men myyycket mer spänd än första dagen så hon fick ett nedslag för hon var lite styrig. Men helt okej och en stooor erfarenhet rikare!

Lorten: Lorten har skött sig super, igår gjorde han en jättefin runda med ett par nedslag men flera väldigt fina språng, men lite stark. Och idag så efter hinder nummer två så red en häst precis ivägen när jag landade så han sprang mot utgången och bökade lite, men jag fick ny startsignal pga störning och sen var han superfin resten av banan och var inte i en bom. Börjar gilla honom mer och mer, filmen på honom kommer senare!

Nathalie stannade ut sig i 120 första dagen, hahaha! Hon var så jäkla fin egentligen men mellan tvåan och trean så bara gör hon halt och står där o ser glad ut. Det går ju inte o få henne framåt då, inga spö o inga sporrar, hon bara står där hahah, även om det var typ 10m kvar till hindret. Fick göra volt och hoppade hela banan fram tills kombinationen då hon gör likadant, bara o gå ut haha. Igår gick hon en 130 och det finns film nedanför med beskrivning om den rundan!

Molly: Molly kändes inte helt okej i 120 i fredags och fick ett stopp faktiskt, och igår i 130 så tvekade hon massor och hoppade rakt upp i lufte o landade i flera hinder så jag utgick efter ett tag, och strök henne idag. Hon är antagligen bara väldigt trött och överansträngd och ska få vila en vecka och bara köras i pessoan så får vi se om det släpper! :) Hon är inte halt och har inte ont någonstans utan de thar säkert bara gått lite fort fram rent träningsmässigt.


Här är Nathalies runda från Igår. Hon skulle bara i mål var planen, jag var bestämd och såfort hont vekade så gick ajg på henne. Hon stannar på första hindret och när jag går på henne så hoppar hon iväg och vänder runt och är ganska knepig o sitta kvar på då men det gick haha. Gjorde volt och klarade resten av banan fint, hon tittade på läktaren på hinder nr 7 där och rev, och fick då följdfel på nästa oxer då ja fick köra på henne så dant på 5 språng där. Annars duktig, hon ska tävla igen på söndag så vi får hoppas det går bättre då!

 

Carro duktig!

Hej!

Nu har Carro hoppat 1m! Ganska pigg och svår åt höger så det var mycket luftsprång och hopp mellan hindrena vilket flera påpekade haha men det löste sig ganska bra! Hoppade superfint och okomplicerat gjorde hon iaf! Det var en sväng från utgången åt höger där hon tänkte hoppa iväg åt vänster så jag saktade av och tog det lugnt och travade en bit så jag fick ett tidsfel. Men hon var helt felfri på hinder!

Så nu är det mat-paus ett tag och sen är det tre hästar i 120 somsagt! Kul kul!
Only need the light

Heyo!

Är framme i Sundbyholm nu! har med mig Carro, Molly och Nathalie samt Lorten är här!

Har trimmat alla utom Molly som fick gå på långpromenad med Sussa. Alla var riktigt fina faktiskt!

 I morgon går Carro 1m, Lorten 120 och Molly och Nathalie 120! Spännande minst sagt. Med Nathalie framförallt, då vi kommer behöva rida fram henne där det är ganska tomt, och sen gå in så lugnt som möjligt på framhopp och hoppa något hinder och direkt in på banan, då man inte kan stanna henne och sen sätta igång, för hon står stilla i någon minut och vägrar röra på sig innan man får fram henne, och sånt kan störa ganska ordentligt när man är bland mycket folk. Vi banglar på med en stor röd rosett i svansen o hoppas på det bästa, hon kanske förvånar!

Kul ska det bli iaf, nu ska jag sova, gonatt!

 

Mannen i månen

Hej!

Idag har jag inte gjort så mycket egenetligen. Har klippt Carro, ridit Molly, Zwiggy och Fille. Putsat lite osv. 

I morgon åker vi mot Sundbyholm med Carro, Nathalie och Molly, men Lorten komemr dit med sin ägare och han ska gå två 120 där också, hans matte är dock lite höjdrädd så jag får vara pilot denna helg, roligt!

Nathalie ska gå 120-130, likaså Molly, Carro ska gå 1m och något mer och Lorten går två 120. Inga höga höjder denna helg med andra ord.

Fille har ju varit ute på annons och jag har redan bokat två provridningar. Jag är ju rädd om honom så jag tänker inte låta någon provrida mer än en gång i veckan, därför har jag tagit bort annonsen nu för att inte få fler spekulanter på samma gång, ifall ni undrar!

Han är poppis min kille :') 

På måndag ska ni få veta en liten hemlis, en överraskning! :) Och fan, jag har itne lagt upp filmen på Nathalie idag heller :') Ska försöka hinna det ikväll men..... annars gör jag det imorrn, haha, ni SKA få se hur hon är nu! :D


Juste, har äntligen fått hem min nya sadel också! En equipe, den tog lång tid att göra och jag ville inte ha en ny så den åkte till Henrik Ankarkrona (med eventuella C i den stavningen, haha orkade inte googla!) och reds in i tre veckor, det känns dock inte ens lite utan den känns som ny, vidrigt. Någon som vill komma och rida mina/sina egna hästar i min equipe får gärna höra av sig! All möjlig ridning i den tas emot med öppna armar :')


 

Lorten igår!

 

I know I feel good

Hej!

Har hoppat Molly, Nathalie, Carro och Lorten idag och Zwiggy har gått i skogen (mycket pigg häst.)

Molly hoppade flera 140 språng, första gången jag provar det på henne och satan vad den lilla hästen förvånar haha! Hon k näpper av, vände rutochin på sigsjälv och tar sig över med sjukt mycket luft under sig!

Nathalie förvånade lite också och hoppade en 130-140 bana, mycket fin, har film men tar den imorgon!

Carro hoppade klockrent 110-120 bana och Lorten kändes finfin han också!

I helgen är det alltså Carro, Molly, Nathalie och Lorten som ska tävla i Sundbyholm, spännande!

Vi höres i morgon!

 

Nu var det dags..

Nu har stunden kommit som jag aldrig ville skulle komma. Fille ska säljas. 

Tiden är liksom kommen då jag itne riktigt kommer längre med honom. Han går kanske 150 igen men det krävs en ganska stor ryttarinsats för att klara det utan o rida halva banan så jag tror han lämpar sig bäst till 120-140 klasser med någon som vill få känsla för edn höjden. Han har hjälpt mig något helt otroligt och jag har aldrig varit så säker på dessa höjder förut, och jag hade aldrig varit det utan honom. 

Man behöver en stadig valack i stallet och jag förstår itne hur andra människor har klarat sig utan Fille. Jag hade itne gjort det. Min bästa kompis som alltid är snäll utan o bli tråkig, glimten i ögat och lite knäpp på tävling.

Klicka på bilden så kommer ni till hans annons.

 

Ny vecka!

God morgon!

Idag är det ny vecka igen. Skönt!

Ska ner till stallet o planera ridningen för alla hästar så jag återkommer med planen sen. Skriver uppb alla ridpass för veckan på en tavla och ändrar lite småt efterhand, men då har jag iaf en basplan som funkar!

På torsdag eller onsdag eller när det är så åker vi till Sundbyholm igen och tävlar! Molly, Carro och Nathalie ska med! Spännande!

Så vi höres, adios!

 

Skönt!

Har haft en asbra ledighet med mys med världens bästa pojkvän, lite augustimarknad, gjort en ny piercing i armen, och lite alkohol på det. Haha. 

Kom hem mitt på dagen idag och byggde upp hinder i ridhuset, och sen kom några bekanta med en häst som jag skulle provrida! Mamma hade fixat det så jag vet inte så mycket men det är en 9årig valack som hoppade väldigt fint!

Säger inget mer för vi har inte bestämt någonting på långa vägar men här får ni en film iaf! Trots sin höjd på dyga 180+ så är han väldigt kvick och fin känsla på!


Baby it's you

Har ridit o grejjat hela veckan, och alla hästar känns fina. Zwiggy får 5 dagars ledigt nu varav två dagar helt ledigt även från skrittmaskinen osv. Idag åker jag in till stan och bor hos Andreas tills på söndag, ska inte se en häst på typ två dagar :')

På söndag händer en ganska spännande grej som jag berättar om mer då, och tills dess så... Hade bra, hörs på söndag!

Följ dock min instagram tills dess, uppdaterar ganska flitigt :) corneliarylen@instagram!


 

Carro today

Hon är så himla duktig!

Hon har aldrig hoppat serier förut och tvekar inte ens på första försöket. Lugn och stadig och så jävla duktig!

Hoppar så himla okomplicerat, men jag tror den kommer bli flashigare när det blir lite mer höjd, ska bli spännande o se henne som 6åring nästa år!

Tills dess så tar vi det i hennes takt o låter det gå som det går. Hon är rolig att jobba med iaf, enkel för sin storlek minst sagt!


Won't have any

Hejoo!

Har ridit Molly, Zwiggy och Fille!

Molly bara mjukades igenom i ridhuset, hon har lite korta ryggmuskler s hon kommer inte ner ordentligt i formen men det är bara o jobba vidare sakta men säkert. En Equiterapeut gick nämligen igenom henne idag och bekräftade detta, men fick upp lite låsningar så förhoppningsvis blir det lättare att lösa detta nu! Underhalsen ska bort och ryggmusklerna ska töjas ut, sen kommer hon nog kjunna hoppa betydligt finare och lättare!

Zwiggy klättrades ordentligt i skogen, riktigt trött och svettig var hon i slutet och ett bra stärkande pass rikare! Skönt :D

Fille joggades igenom i ridhuset, utan stigbyglar red jag så även jag fick mig ett pass. Hiho!

 

Connyman!

Red Connykillen idag. 

Kan berätta lite om Conny och träningsplanen med honom.

Först och främst så skulle jag bara haft honom en månad först, men nu blev det en annan deal och han kommer stanna här lite längre.

Conny är ju då hälften travare, hans  mor var travhäst. (Och ändå blev han en 175 stor klumpeduns, hur... ingen vet, haha!) och han är egentligen ganska trevlig ridmässigt men jävligt knepig på flera sätt. Hans kropp hänger inte riktigt med i sigsjälv, haha, så man måste verkligen sänka hans nacke och höja hans rygg för att han ska kunna arbeta rätt. 

Men tar han upp huvudet så går allt snett ganska fort, han tappar bakbenen och snubblar ofta och orkar inte riktigt koncentrera sig. Så det gäller 100%fokus på att arbeta rätt hela tiden. Graman provade jag för första gången idag och det funkade bra, då kommer man undan att han tar upp huvudet och tappar all koncentration och kan istället fokusera på att läa honom bära upp sigsjälv liksom, så kommer han inte tappa allt senare när han är starkare.

Tidigare har jag behövt räkna med en 20m stoppsträcka innan hinder, ett tag la han huvudet åt sidan och bara sprang, har sprungit igenom mååånga hinder med honom trots att jag försökt stanna, men efter inte bara 100 halter, utan säkert... jag har ingen aning, haha men väldigt många halter, så går han att reglera framför hinder. Det är en väldigt lång väg kvar men när man känner dom sprången han får till ibland så är han verkligen värd besväret. Han kan hoppa höghus!

Så nu ska han bara hoppa serier i en vecka, i morgon ska han gå i skogen lite men sen är det två-tre dagars studds och serier träning för ohnom. Enbart fokusera på teknik, så han lär sig. Han har liksom ingen aning om hur han ska göra med sin kropp. Oavsett om han ligger rätt eller inte så sätter han fram ett bakben o knäpper av och gör bara fel för sigsjälv haha. 

Idag fick han iaf hoppa en ganska lång serie som hjälpte honom väldigt mycket. Nu var hindrena väldigt låga men man kände att bakbenen var där en normal hästs bakben ahde varit, och det var bra! Ska fixa film från några högre språng senare i veckan också men här är ett smakprov! :)


Mollymus 130!

Här är filmen från Mollys 130runda!

Allt kändes bra fram tills min sväng där till det röda räcket, haha! Det hade gått egentligen, låg ganska ok men lite stort, och vågade inte satsa och riskera ett stopp utan tog i henne i sista sekunden och så väl känner vi inte varandra så det blev knasigt och hon rev istället. Det är inte riktigt rättvist att det syns bakifrån för edt var inte lika illa som det ser ut men jag bjuder på det och ber om ursäkt för min ridning haha. 


Zwiggy 135rrundan

Här är filmen från igår! Vann med typ 6 sekunder. Såklart att det går fort men jag behöver ju itne ta någon idiotsväng haha. Hon har så himla vägvinnande galopp! Bästthäst.


Breakout

Heyo!

Idag har det hänt lite som ni inte visste om!

I morse åkte Finja och Irma iväg. Till Marcus Westergren. Finja ska dit typ föralltid, kan inte berätta riktit hur det blir men hon lär inte komma tillbaka iaf :) Irma ska dit för o eventuellt säljas. :)

Sen red jag Zwiggy i ridhuset, bara mjukade igenom henne, så jäkla fin hon är :') Sen red  jag Carro, hon var lite knäpp men fin emellanåt, idag kunde hon korta sig ordentligt i galoppen, kul!

Och sen fick Fille rastas lite, hihi! Han ska sättas igång nu igen och är snart uppe i 150 igen :)

 

Världens bästaste

Hej!

Nu är vi äntligen hemma från Hammarö, efter mycket om och men. Vår bakucka var nämligen trasig och gick inte o få upp, haha. Men med hjälp av massa män och killar (jag höll hunden..) så fick vi upp den för hand, då återstod dock problemet att få ner den, hahaha! Vilken jävla smäll kan jag ju bara säga.

Åja. I fredags så gick ju Molly och Conny en 120, Molly kändes itne alls bra och Conny var precis överallt.
På lördagen gick alla hästar en 130, Molly kändes helt fantastisk (jag red på ett helt annat sätt den dagen) och var klockren tills ja tog en snäv sväng och fick ta i henne och då rev hon, en linje efter det och då fick jag följdfel. Helt mitt fle men 130 kändes busenkelt och gick o speeda runt.

Även Conny skötte sig lite bättre denna klass, hans livs debut i 130, han ahr ju inegn koll på benen riktigt och travhoppar typ alla hinder för han vet itne när han ska sätta ner vilket ben, men fick flera riktigt fina språng, tre nedslag på en ganska tuff 130bana. Zwiggy var riktigt fin och rev sista hindret men blev placerad ändå :)

Idag gick Zwiggy en 135, de andra vilade. Gick in och gjorde en kalashärlig runda med bra distanser och bra känsla och vann! Slog John Hickey med typ 6 sekunder, och John Hickey är typ en av de bättre ryttarna haha, skicklig på att rida fort och duktig, men framförallt så var Zwiggy himla fräsh och fin och superduper! Tog inga konstiga vägar och det kändes itne som nån jävlig ponnyrunda utan de flöt på jävligt bra bara och fick bort typ ett galoppsprång överallt.

Kul iaf, fick världens snyggaste Dyon täcke! :D


Film kommer sen! :)

 

Inga visor

 
Hejhopp!
 
Hae inget internet o då blir det jpbbigt o blogga. Är iaf i Hammarö ni med Conny, Molly och Zwiggy. Orkar inte förklara haha!
 
Conny och molly gjorde varsin skitrunda igåe i 120, conny gicl varken o styra, stanna, gasa eller hoppa på. Han travhoppade typ varje hinder o rev tre. Katastrof och ytterst pinsamt men det fanns inget jag kunde göraför man kunde intr påverka honom på något sätt.
 
Molly var stark, stel och hoppade dåligt och tvekade lite in i en kombination samt rev sista hindret, missnöjd är bara förnamnet. Idag går qlla tre en 130, så det ska bli spännande. Det äe connys livs debut ocj min och mollys debut. Skönt o ha zwiggy också i den röran. Avslutat med en print på en kommentar jag svarade på idag, detta kanske ger fler av er lite klarhet i saken.

Vinst igen!

Här är mollys runda frånd agens Riksmästerskap! Hahaha. Detta innebar tydligen att jag får rida i globen med henne, hahaha! Nja. Dels är jag inte supertaggad på o rida runt där över 110 o tävla mot folk som faktiskt är på den nivån, och dels så är hon förhoppningsvis såld då! :) Så någon annan lite mer värdig får nog den platsen tror jag! :)

Och jag ber om ursäkt för denna ponnyridning i omhoppningen alltså men fan haha! Ni skulle sett som dom red! Jag had eju lovat o vinna för tusan! Jag hade hoppats det skulle räcka med en soft lite snababre nollrunda i omhoppningen men ja fick fan rida som ett svin! Jätterolig häst dock, med i svängarna och bangade aldrig, tvekde inte utan höll sig uppmärksam :)

no internetz

Yabadabahej
 
Internet fubkar inteee så det äe mpbilen som gäller o som ni ser så är der sjuka mängder felskrivnibgar då så ja orkar ibte hiho.
 
Idag går iaf Molly 110 riksmästerskap final och Zwiggy går samma fast 130 :)
 
Ska bli spännande, zwiggy är aspigg, har galopperat henbe på förmiddagen nu för art hon ska va ridbar senare, superpigg haha.
 
När vi kommer hem sebare ikväll så är vi hemma två dagar o sen åker vi till hammarö på onsdagen, vågar ni gissa vilka höstar jag ska ha med? ;D
 

Utkast: Aug. 03, 2013

Vinst

Snabb update fr ja tänker sova snart

Molly vann 110 idag och ska gå final på söndag, och Zwiggy ser ni nedanför, hon kändes fantastiskmen ett dåligt nedslag pga en spänd häst mot det hindret så jag hann inte korta henne tyvärr, my bad, dåligt faktiskt. Annars börjar hon hoppa så jääävla fint och det är en helt ny häst att rida, så kär, så glad!


Please look at me

Morgon!

Vi hade tänkt rida Irma i 115 idag men den började 7 så vi gav fan i det :) Hon får gå i morgon istället!

Så idag är det Molly som går 110 och Zwiggy som går 130. Idag är det med omhoppning så det ska bli spännande o se om det finns en liten speedhäst i Molly! Likaså Zwiggy!

Nu ska jag locka håret och sen ska jag gå ut med hästarnaaa!

 

Världens bästaste

Här är filmen från dagens 130. Det är så skönt o lulla runt några 130 nu innan man går upp i 140 igen, fint o känna att något går stadigt igen, har ju haft sånt oflyt med Finja o Nathalie osv.

Hon är väldigt pigg och känslig mot vad hon varit senaste tiden så det borde ha gått bättre och lugnare, men man tar vad man får. Hon kändes himla fräsch och pigg och glad iaf, och hoppningen börjar ta sig, tror det finns ännu mer att hämta i hennes språng och teknik men just nu är jag nöjd!

 

Molly idag!

Här är filmen på Molly från idag!

Första starten o jag har inte hopapt henne så många gånger :)

Rolig sportig häst som passar en junior aldeles utmärkt, tror den kommer hoppa mycket bättre om ett tag då den blivit starkare osv. Väldigt säker nolla som inte känns slarvig nånstans, kul!


Mollymus!M

olly har gjort sin tävlingsdebut med mig, och på ett långt tag :)

en 110, en klockren felfri runda :) Hoppade som fan faktiskt! Aldrig kännt domhär sprången innan, jättefin var hon, film kommer ikväll nångång :)

Nu väntar vi på att det ska bli Zwiggys tur att gå 130! :)

 
RSS 2.0