Don't you know about the bird

Red Zwiggy i morse. På silikonbett och dressyrade i ridhuset. Satan i hela världsfriden så fin hon var. Gjorde alla skänkelvikningar, öppnor och slutor heeelt perfekt! All fokus var att verkligen få över henne på yttertygeln, så hon verkligen tog stöd där och kunde svänga vänster enbart för hägertygeln. Tryckte då ut henne mot yttern med inenrskänkel så de va lite jobb men de släppte bra tillslut. Hon är så fruktansvärt lydig nu också, hon lyssnar perfekt framåt och bakåt och kan gå avslappnat även i galoppen, vilket inte vart hennes grej förut riktigt. Så jag är riktigt stolt!

Sen fick Finja gå i skogen med Olle och Victoria, kul kul, stark och pigg häst men vafasen. Sen har vi fixat Carro och Irma nu, Irma såg helt ok ut och Carro tycker jag ser lite knasig ut på ena fram så ja vill kolla upp det typ. 

Nathalie fick itne skogen idag för det är så jääävla halt och med henne vill jag bara typ jogga och låta henne gå i skogen o de skulel kännas småfarligt så hon får joggas och mjuksa igenom i ridhuset idag.

Yep!

Heartshaped glasses

Morgon god!

Idag ska Nathalie få en skogstur iaf, Finja med. Nasse ska vila och Zwiggy ska dressyra! Carro ska kollas om hon är ren nu!

Irma kom hem igår. Och Victoria ska ge henne en chans, jag vill inte ens försöka nu då jag precis blivit lite osäker, det känns helborta nu men tycker det är dumt o ta den risken igen, det går ut över så mycket onödigt liksom om de skulle gå snett.

Eamon Hickey har verkligen gjort ett helt fantastiskt jobb och vi har fått tillbaka en välmusklad och glad och lugn häst, till skillnad från andra ställen vi lämnat henne till då fått tillbaka ett benrangel. Man ger henne 2-3 minuter innan ridning nu med vissa "övningar" man gör från marken osv och sen går det att rida i samtliga gångarter. Ska bli kul o följa, ska också löshoppa henne och Carro i veckan tänkte jag, är lite nyfiken!

Not how you find it

Hej!

I morse red jag ut Zwiggy en sväng i skogen haha, insåg att hon hade vilat två dagar och ville inte dö idag då VRF är det ställe hon är typ som mest spänd på i hela världen.

Zwiggy var iaf otroligt jävla sinnessjukt duktig om man vet hur hon varit, hon var nästan finare än dom normala hästarna! Hon är ju så sjukt välriden egentligen så när hon är lugn nog att kunna hantera det så kan hon ju allt och gör allt perfekt och klockrent! 

I slutet hoppade hon några 130-135 språng typ och kändes helt super. Lotta tyckte också hon såg fin ut och sa att hennes teknik förändrats jättemycket så det är superkul! Bästhäst <3

Nasse var ganska duktig, han var dock väldigt tittig idag vilket han inte brukar vara. Men jag var ganska bestämd och stark i ridningen inan de hindrena så vi kom över ändå! Han hade tydligen väldigt fin teknik också idag då Lotta påpekade bakbenen. Så det blir nog häst av honom också snart!

Nu ska jag ut o rida Finja, nathalie får vila då jag inte hann rida henne i skogen när jag kom hem för de tvar mörkt..

Onsdag morgon

Morrn!

Jag har sovit 12 timmar inatt. Love. My. Life. Helt jävla underbart haha! När jag satt o åt frukost så kom Sussa in som ska hjälpa till lite med stallet ida,g jag hade ingen aning om aatt hon skulle komma så nu måste jag skynda mig ut o hjälpa till såklart! Haha.

Idag är det Lotta Björe träning på VRF som ligger en kvart ifrån oss typ. Nasse från träna idag igen då han inte gick nåt vidare hårt alls igår utan det var mest intryck som tröttade ut honom, och Zwiggy ska träna också. Tar alla träningstillfällen jag får på henne eftersom att hon inte ska tävla på ett tag.

Nathalie ska gå i skogen, Finja ska dressyra i ridhuset. Carro som kollas upp lite o se om hon är ojämn, då hon var det igår när vi longerade henne. tråkigt, men va nog bara nåt som hänt i hagen så vi får se om de blivit bättre idag!

On your mind

Sorry för seg bloggning. 

Träningen för Markne med Nasse gick super, eller, helt ok iaf! Han var lite tittig vid ena kortsidan så de störde en del men vi kämpade på! Fick mycket fina lovord från Markne om honom iaf och han sa att det kommer bli en mycket fin häst och jag fick tips på vad jag ska prioritera att träna på osv! Superduper!

Sen harjag ridit Finja och Nathalie hemma. Zwiggy fick vila..... asså jag somnar snart stående haha har inte sovit på ungefär 40 timmar, det är ingen fara egentligen men jag har verkligen hållt igång heela tiden och har träningsvärk på det så lite synd om mig är det :D

Nathalie var iaf äckligt fin. Asså orkar inte ens.. de tvar helt jävla sjukt. Inge idé o försöka förklara men ja hoppas ja får till det på tävling för då saatan! Finja var också helt ok, hoppade trekombination på 135 cirkus, iaf oxern, och fick henne helt okay typ.

Nu ska jag träna lite och sen duscha o sen sooovaaa! Gonatt!

Afraid of the world

Morrn!

Ingen sömn inatt tyvärr men är pigg som vanligt! Har släppt ut lite hästar osv och sladdat ridhuset, ska välta där bara sen! Sen ska Nasses grejer göras iordning osv o sen är det Markneträning med honom! Antagligen honom iaf, allt beror lite på!

So far together

Ridit Nathalie och tömkört Carro! Första gången jag tömkörde ever, gick super :D 

Nathalie gick extremt bra, åh.. lycka! Fick henne verkligen avslappnad och sen tog vi några småsprång och sen en paralell oxer på typ 120 kanske väldigt bred där jag bara väntade ut henne stadigt med ben om i lägre form och saaatan haha! Nu är hon tillbaka! Bästa Jocke, hade itne gått utan honom, även om det sitter mycket mentalt så rider jag säkert omedvetet bättre när jag vet att hon är mer loss naturligt. Finaste tjejej, Helsingborg ska bli sjukt spännande!

Nu ska jag in till staden en sväng men kanske bloggar ikväll... antagligen inte! Adios! :)

Carry you on

Yalla!

Ridit Finja och Nasse i skogen. Finja fick en långtur och hon var fin som vanligt! Nasse bockade typ litegrann två gånger annars supersnäll så han har kanske vuxit upp lite :D Han kanske får hänga med på Markneträning i morgon, vi får se!

Nu är det Carro och Nathalie kvaaar! 

Nya tag!

Träningen i helgen gick ut på att använda mycket små hjälper oh vara väldigt försiktig och ha hästen lång och avslappnad. Vilket är lite svårt för Zwiggy då hon kansk einte är den mest relaxade hästen ever haha.

Jag blev tillsagd lera gånger att lätta mer på innern  och göra allt för yttern, jag rider vanligtvis enbart för yttertygeln och möter bara upp med innern för att kunna rida igenom hästen osv, men Zwiggy är lite svårare då hon liksom.. ae det är väldigt svårt o förklara Zwiggy, det jag lärde mig i helgen fungerar på de andra hästarna utan större problem men Zwiggy var lite knepigare. Därför blev jag tillsagd hela tiden då jag helt enkelt kände att jag itne riktigt kunde göra som han sa åt mig haha.

När man får en tillsägelse, gör som han säger, och känner hur hästen bara börjar hålla andan och bli mer och mer spänd och bli väldigt explosiv, så fortsätter man helt enkelt inte för det finns ingen chans i världen att man kan se vad som faktiskt orsakade dethär. Åja, det var lite frustrerande iaf.

Men när vi va på Jumpclub t.ex, så såg ju Sylve hur extrem hon va första dagen, det gick ju knappt o rida henne och verkligen inte att påverka henne, minns verkligen känslan haha! Då Sylve sett detta så tog han ju hänsyn till det även på söndagen då han höll träning också, och lät vissa saker gå för att det var Zwiggy liksom. Henrik har ju aldrig sett Zwiggy förut och ser henne första gången när hon är betydligt lugnare än jag någonsin sett henne, hon har verkligen varit så himla duktig och lättriden i helgen om man jämför med hur det varit, det jag vill få framär att det var väldigt nyttigt att få åsikter från någon som enbart såg vad hästen SKULLE kunna göra från dagsläget, och som itne tar hänsyn till hur hon varit, utan såg utvecklingen framåt utan historia liksom. 

Vi kämpar iaf på och jag har fått lite o tänka på som förhoppningsvis ska hjälpa till åt rätt håll! Det jag vet är att Zwiggy har en jävla potential för att gå det högsta, med rätt träning! Kul!

God morgon!

Måndag morgon, yeah! Ny vecka, kul!

Idag ska Finja, nathalie, Nasse och Carro gå. Ska ha en basic-vecka och verkligen gå tillbaka till grunden med samtliga hästar, få do stadigare på yttern och även kunna svänga med enbart yttertygeln. Sådant jag övade mycket på förr men glidit ifrån lite.


Till helgen så ska vi antagligen på en Pay n Jump i Linköping, d är det Nasse som får hänga med och gå typ 90 1m och Finja som ska gå en 130 mest för o se att hon kan va glad inför Helsingborg haha!

Bästa Gunnar! ^

Åh om ett tag <33

Bästa Zwiggy. Här är från idag. Första lite högre sprången på henne på 5-6 månader, finflickan! Kolla mellan 2:27- 2:37, då hon hoppar räckena första gången dom ligge rpå typ.. 140+ och man ser verkligen hennes kapacitet om den bara får arbetas lite till. Hon kommer bli helt super verkligen åtminstone i 150, men det kommer ta ett tag till, men satan!

Och om Henrik Lannérbar akunde förstå hur lugn hon var idag haha... han skulle sett henne på jumpclub, men åh ho har skött sig så bra även om tränarna tyckte hon var all over the place och lite pigg så.. Så himla lugn, ni vet ju hur hon varit, ni ser skillnaden va? fina hästeeen!


Fyyyy haha

Så jävla sämst jag är som tränade asmycket igår, massa magmuskler och gjorde typ 200+ utfall, kändes idag när jag fick dra upp tävlingsskåpet från LÄNGST bort, bortersta delen av utebanan här på streömsholm, uppför backen, till stallet. Ni som varit här vet vad jag pratar om, tog typ 20 minuter haha, nästan! 

Sen att träningen i princip reds helt utan stigbyglar och till 50% typ i lättridning utan stigbyglar, gör det inte bättre. Nu rider jag faktiskt lätt utan stigbyglar varje dag på flera av hästarna så jag hade det nog inte värst men ändå haha! 

Nu är jag iaf trööött, men ska precis ut för det tar 20 minuter att GÅ till lokalen där det är en förbannad föreläsning /avsutten träff sen. Jag vet i förväg att jag hatar sånt och att behöva gå dit i massa minusgrader gör de titne mer lockande, men jag ska va positiv.. utåt iaf, haha :( 

Skriver väl mer sen kanske!

Träningstime!

Nu ska jag ut o putsa alla Zwiggys grejer o packa in dom i lastbilen! Sen göra iordning själva hästen och sen åker vi mot Strömsholm!

Har sovit typ en timma inatt, jetekul. Har nåt cp i benet o ja fruktar typ framtida karpaltunnelsyndrom, men fan är inte det i händerna? aja samma känsla iaf, inte nice. Därför gåre inte o sova haha.

Åja, bara o börja nu, ha en bra dag folkettt!

Har slutat ha plåster på de nu hihih <33 ...mest för att det ser ut som att någn haft grillparty under tejp-delarna av polåstret och jag fått andra gradens brännskador där typ haha, köttigt! :D så själva piercingen mår iaf bra :D

Nothing wrong with some fun

Yo!

Finja var riktigt fin, såfort ja rider på hack så är det ju att man släpper all "korrekt" ridning enligt regelboken så att säga och bara sitter still och rider henne aktivt på hinder liksom, inget plockande elelr pillande utan en väldigt simpel ridning, men det har ju funkat så varför ändra. Tog några språng o fick bra känsla o hon kändes positiv så vi hoppas vi tar oss längre än till andra hindret när vi kör i helsingborg haha!

Victoria red Nasse och det såg braa ut :D

Red red hon Fille så ja skulle få se hur han rörde sig osv, o de är nåt knasigt alltså. Skulle ta ett tag o förklara det men det är någon störning i rörelsemönstret typ, tror det sitter högt och orsakar smärta längre ner istället. Så vi ska till någon specialist i typ.. nånstans, så någon får gå igenom honom ordentligt, för kan tänka mig att de titne är någon big deal utan att bara något är lite kansigt och stör så apss att det resulterar i ajaj någon annan stans pgav felbelastning eller dylikt!

Jag har verkligen inte ett piss o göra nu haha, ska sova typ vid 9 men fan innan dess går ju inte haha! har börjat drömma superläskiga mardrömmar varje natt också som att jag är i ett saw-spel typ, hahah skitläskigt, och igår drömde jag att jag födde två barn, SJUKT detaljerat och med vem som va pappa o allt och en av dom dog haha och alla mobbade mig för det och sen förstördes hela min ridkarriär pgav barnen osv.. haha herregud! Mitt cp-undermedvetna behöver nog ta ett chill-pill eller sjutton!


^Haha katten tigger bredvid hundarna, han fattar inte att han är katt. Snart börjar han skälla :(


^Har såhär kul ungefär (:

Pantssss + tröjssss

Hih dålig bild på byxorna samt tröjan, tröjan är så vaaarm och sköön och byxorna är otroligt sköna som vanligt, ahr ett par likadana fast råttfärgade/beigea, sjukt nöjd!

The very next day

Red ut Nathalie i morse, hon var finis piggis och såg ut som en travhäst, kulis. Haha.

Sen var det MINI event direkt efter, så in till stan o umgås med Victoria och en kompis, över förväntan kul! Sen svänga förbi Mias butik på vägen hem o köpa lite grejer, typ ett spö som jag alltidc behöver, en aaapsnygg tröja med hööög uppvikbar kraga så nu är jag varmis hih, ett par nya pikeur byxor, och två par vantar, bra bra! Nöjd!

Sen stress hem o direkt byta om o ut i rida Zwiggy, är nämligen noga med att hon ska ut i skogen och galoppera på lite lösa tyglar stora språng dagen innan man åker iväg nånstans med henne, fungerar utmärkt bra då hon lugnar ner sig kommande dag och är mycket enklare att arbeta med, funkar även lysande typ när man tävlar så går alltid uppt idigt o galopperar henne på morgonen innan tävling!

Det gick iaf helt fantastiskt bra idag, hon är så jääävla härlig haha, satan så fin! Hon är verkligen en perfekt häst för mig, hon är rolig precis varje dag och jag är så jävla glad över att få ha denna underbara häääst!

Nu äre chillidill och snart kommer nog Victoria och ska rida Nasseboi åt miiig, supersnällt, rider Finja samtidigt då, och sen skulle hon jogga Fille åt mig och då passar jag på o stå o kolla på marken så jag kan se hur han rör sig osvosvosvosv :D 

Let me out

Morgon!

Igår red jag Nathalie och Carro också, Nathalie börjar bli mjukare och mjukare och vi fokuserar endast på att göra henne smidig och rörlig och inte på o bygga muskler nu, för hon har en sån bra grund för det och det är trots allt hoppning hon ska hålla på med, inte utställning haha. Just nu har hon bara en jääävla massa muskler som inte är genomjobbade liksom!

Carro var superduktig i slutet och hoppade flera linjer p¨böjt spår, så himla duktig! Ett språng var riktigt fint även emd bakbenen o man kände hur hon verkligen vände runt helt sanslöst mycket haha! Kul, blir nog bra häst av denhär om ett tag när de tliksom går o rida o svänga på samma gång!

Nu ska jag snart ut o göra iordning lunch-höet till dom så allt är klart osv, o sen släppa ut hästarna för att kl 9 rida iväg med Victoria i skogen! Vill inte ens va med, så jävla kallt! hahah Men et blir nog bra! Sen måste jag direkt in o duscha o grejja för senast 11 ska jag åka in till stan för en grill-lunch med bilmärket-MINI på pappas jobb. Även mitt företag (och johannas) ; JoCo Business ska vara med på ett hörn o lägga lite foder i nån vagn eller nåt!

Det är bara o svänga förbi ni som bor i norrköping, gratis grillad lunch och dricka från Celcius! 12-14 håller det på och det är på Kneippbadens bil, Moa Martinsson g 12 i Norrköping! Komsikomsi!

Hiho

Segt på bloggfronten när det itne händer något, då ja sparade alla hästar tills ikväll förutom Finja som jag red förut som gick mer eller mindre superduper!

Näst på turf är Nathalie samtidigt som Victoria rider Nasse och sen är det Carro! Skulle tagit carro nu men mamma tvärvägrade o va ute just då o skulle in en sväng så de fick vänta, rider bara Carro när någon är med nämligen.

When it can't get worse

Morgon!

Så pissigt jävla kallt haha! -20 här! Fy.

Hästarna får stå inne nån timma extra tills skrittmaskinen funkar, den brukar gå igång när det är typ -16 haha, annars är den död tyvärr. Men ska ta o rida någon innan istället, Finja ska gå lite evighetsövningar i ridhuset, Nathalie ska mjukgöras bara, Nasse ska ridas igenom lite i ridhuset, Zwiggy ska vila, Carro ska motioneras o hoppas lite, och Fille ska köras i pessoan! Superduper. Ska höra om Victoria vill rida Nasse också, Olle skulle vila idag och hon är säkert ridsugen ooooch det är så skönt med lite ridsällskap plus ne häst mindre o rida haha #lat

Åja ska ut o rida nu dååå, have a good one!

Never gonna happen

Woop. Ridit Zwiggyhestis också, så himla söt. Samma grej som på träningen igår fast utan kombinationen. Hon var väldigt duktig faktiskt, fokus låg på min sits som jag vill förbättra nu. Duktig tjayyy! Ska ut o rida Carro nu! :)

Feels forgotten

Joggade Nathalie i morse, fin var hon! Faktiskt.. kände stor skillnad och det gik att arbeta enklare med henne,s ka bli kul o se hur det går om några dagar när hon fått känna på det ett tag.

Sen hängde jag med Victoria ut i skogen på Finja, haha.. Halvvägs så gick kedjan till hackamoret av, spännande! Hahah, hon är dock gansk alydig för hjälper och sånt så de gick väl helt ok o rida ändå, men styra va ganska svårt o smågrejer gick ju itne heller utan hon dundra på framåt ganska glad ändå, men.. ja äventyrligt men det gick bra haha, jävla skitkedjor, sånadär med sporr-remmar liksom, som är avtagbara haha!

Nu ska jag ut o bygga upp i ridhuset o sen hinna rida någon häst innan Felicia kommer och tränar lite! :D

Film från igår

Här är då filmen på Zwiggy från gårdagens markneträning! Hon var ovanligt lugn och duktig, men hoppar ju inge super över dessa småhinder liksom men ändå väldigt lugnt, kan vänta in hindret osv! Riktigt nöjd över det, sen finns det ju så himla myck eto jobba på med Zwiggy men det är det som rä det roliga med henne :D Men satan så välriden hon ändå är innerst inne, så sjukt mjuk o gör allt jag ber om bara att hon lätt stressar upp sig under tiden. Plutt <3
Every heart

Morrn på er!

Nu ska jag ut och sladda ridhuset osv o sen välta det, o sen bygga upp lite enkla hinder för eventuell träning för Felicia idag nångång! Annars är det en övning som ja ska rulla över med de flesta hästar också!

Zwiggy, Finja, Carro, Nathalie och Nasse ska gå idag, samt Fille ska köras i Pessoan, det är 6 hästar som ska motioneras alltså. Vi longerade fille igår och han såg fräsh ut så han får gå på lina några dagar så vi får ha bra koll på honom, men det var nog bar anågon vrickning eller så, hoppas jag!

Men yep det är bara ut o sätta igång nu! Filmen på Zwiggy kommer snart, hann inte igår sorry! Men om 2-3 timmar så är den uppe!

Drugs..maybe

Haha, någon hade typ drogat Zqwiggy idag. Hon va superlugn ända från början, iaf om man ve thur Zwiggy vanligtvis är när man åker bort!

Hon va hur duktig som helst under framridning och sånt och gjorde allt jag bad om, förutom en avslappnad förvänd galopp, där gick gränsen men i förvänd galopp gick hon iaf!

Sen var det mest basic hoppning och inget över 1m högt typ men hon gjorde det verkligen jättebra för o va Zwiggy, kunde ta förhållningar och allt! Riktigt kul faktiskt. Hon hoppar ju inget super över småhinder men ändå, Film kommer senare!

Nu ska jag ut o rida iaf Carro!

It's getting boring

Morrn!

Idag äre pisskallt igen. -19. Suck. Men har inte så mycket hästar o rida. Nathalie och Nasse ska vila, Nathalie sk abara skrittas idag efter behandlingen av Jocke igår så skrittmaskinen räcker. Och Nasse får ne dags vila till efter alla intryck i söndags haha. Zwiggy, Finja och Carro ska dock gå!

Zwiggy ska ju förhoppningsvis åka o träna för Markne men det är ju som vanligt inte säkert att det blir av, vi får höra med dom sen!

Annars ska Carro motioneras ordentligt och Finja får ut o galoppera i skogen!

I push her back

Ridit Carro nu!

Hon var riktigt pigg när jag longerade henne, så bestämde mig för o longera henne mer och se om hon blev lugnare, annars bara nöja mig med att ha motionerat henne idag. Vill verkligen itne riskera att bli mer rädd nu utan tar det säkra före det osäkra med alla hästar om jag får möjlighet till det, tills jag är riktigt säker igen.

Tillslut var hon svettig och trött så jag hoppade upp iaf. Och efter nån kvart så kunde jag galoppera vilket jag gjorde i båda gångarterna, sen va hon så trött så hon knappt orkade gå haha, närmsta ja kom till o ramla av idag va när ja råkade säga "ptroo" i galoppen och hon bokstavligen satte ner samtliga fyra ben i backen och tvärstanna. Hahaha, bromsen fungerade iaf!

Så hoppar hon är lite lugnare fårn början i morgon! :)Några bilder från dagen, först i morse, skrittmaskinen och ridhuset som syns, väen bussgaraget! Sen Zwiggy från när vi va ute i skogen efter ett köttarpass i ridhuset, och sen Nathalie på kliniken!

Own the night

Vi fick en tid hos Jocke idag! Ett återbud så vi fick platsen istället, super. Joakim Mossenberg är då alltså Osteopat och typ den absolut bästa inom något som rör såntdär som jag någonsin hört talas om och upplevt, han är genialisk och helt fantastiskt duktig.

Vi tog med Nathalie, som aldrig vari hos Jocke utan "bara" kollats igenom at Linda. Senast för bara några veckor sen. Det var otroligt mycket i nacke och hals som var knasigt, hon va riiiktigt stel och kunde knappt böja den igenom liksom, tog ett tag iaf. Sen va de lite i rygg och sånt som självklart komemr av att hon itne kan arbeta igenom framåt ordentligt.

Så jag tror det är det jag kännt av senaste tiden faktiskt.

Grejen är ju att hon musklade ju pås ig så satans mycket under hennes vila, hon hade hårdtränats något sjuukt mycket innan och fått muskelbyggande tillskottsfoder fårn St.Hippolyt, så att när hon sen fick vila och ta till sig allt detta så typ växte hästen och fick dubbel storlek. Hon har verkligen biffat på sig något otroligt.

Samtidigt så blev hon ju såklart stel av vila, samt att all denna muskelmassa har ju aldrig arbetats igenom då den "växte" under vilan, så allt var bara knasigt. Men nu är det lossat på iaf och det ska nog gå mycket bättre fårn och med nu, jag ska ha lättade för att lossa det ridmässigt och lösgöra hästen på ett bättre sätt!

Riktigt skönt iaf att veta att jag inte sabbat hästen ridmässigt, fått så sjukt dåligt självfötroende med henne på senaste tiden förjag har verkligen inte fått det o funka, mend et har ju fungerat tidigare så jag tror iaf att allt itne var mitt fel, haha. Känns bra iaf att jag nu kan lösa det istället!


 


Översta bilden är från första dagen vi fick hem henne och nedersta är fårn när Johanna red henne för några dagar sen! Ni ser också skillnaden va?

Nathalie 120 igår!

Här är filmen på Nathalie.

Det enda jag itne förstod var vad som hände mellan 1an och 2an hahah, märkte verkligen inte att hon svängde typ förrän jag insåg vart tvåan stod. Hon vände liksom mycket mer än det kändes som i luften över 1an vilket gjorde svängen till tvåan jättesnäv vilket itne alls var meningen. Jaja tyckte vi grejja de ganska stadigt ändå så de märktes inte att de blev fel haha.

Sen försökte jag rida så stadigt som möjligt, mellan 4 och 5 var det 6 galoppsprång egentligen men ja tog 5 innerbåge istället, passade henne bättre även om de va så lågt så de hade itne behövts, men jaja, fick tillbaka henne helt okej på nästa distans ändå.

Är inte helt nöjd med bettet men ändå en av våra bättre rundor måste jag säga, spännande o se hur hon går i helsingborg osv!


Nasses första tävling!

Här är filmen från pluttens första start!

Somsagt myyycket intryck för honom så han blockerade ut mig lite och vart seg haha! Men sköter sig ändå otroligt bra, han har aldrig varit med om något ens i närheten, aldrig åkt lastbil eller någonting och han skötte sig så himla bra. Att han itne stannar är ju jättebra trots att han tycker allt är jättefarligt haha.

Stolt över honom!

Lite Nassebilder

Bara några stycken, vet inte riktigt vad hon heter som fotat dom men antar att det är Elin anderssons kompis, och antar också att jag får lägga ut dom jhär då dom redan lagts ut på facebook! Kul anyway!

Nasseboy :)

I don't wanna wait

Morrn!

Har bara två hästar o rida idag haha. Zwiggy och Carro. Nasse förtjänar en eller två dagars vila för han är nog helt totalt slut idag efter alla intryck haha. Finja får vila pgav tappad framsko och Nathalie skötte sig ändå bra så de blir vilodag för henne!

Zwiggy ska gå ltie bomövningar i ridhuset först, sen ska hon ut o galoppera i skogen på lit elösa tyglar så hon får sträcka ut sig ordentligt, can't wait, hon är så jävla härlig o galoppera i skogen på, bästhäst. 

I morgon är det Markneträning hos Baryards, dit ska Zwiggy med. Och om allt går som planerat så är det träning i Strömsholm nu till helgen, har ingen aning om för vem för det stod inte men de blir nog bra haha. Zwiggy ska med dit!

Egentligen hade ju Finja varit allra bäst att ta med, men vill inte riskera att göra henne mer arg, tar inte med henne på sånt. Då är det egentligen Nathalie som ska med då det rä hon som ska med till helsingborg o borås osv, men man får inte så mycket hjälp på sånadär träningar utan det är mest att dom står o granskar typ o fokus ligger mest på de avsuttna träffarna med planering och sånt och att man får något litet tips iaf. Det är min erfarenhet åtminstone, sällan någon går in och hjälper till med problem där och då är Nathalie itne så passande. Kör Zwiggy istället så bidrar jag med lite underhållning åtminstone. Haha!

Bild på Nasse från igår! Snyggt täcke va? Det är en stoooor JumpClub logga på andra sidan, fick det av sylve sist vi var på jumpclub! Asbra är det, smidigt o snyggt typ när man skrittar fram, besiktigar, allt sånt! Bästa sylve!

-

För trött för filmer idag, lovar i morgon, ofcourse! Vill faktiskt jättegärna visa duktiga Nasse och ... Nathalie :D Haha. Gonatt, dör nu!^Nasse igår!

Helslut

Sorry för utebliven bloggning. Inte haft datan med mig.

Om jag.. kunde beskriva min dag i ord så skulle ajg det, om jag skulle beskriva hur mentalt slut jag är så skulle jag haha.. Det är helt omöjligt. Hästarna har varit helt jävla sinnessjukt galna, och resultaten har varit extremt blandade.

Först var det Nasse, som skulle gå 1m. Han var sjukt pigg o hoppig i början och gjorde satans luftsprång på parkeringen dä rja skritta fram. Sen nrä han kom in på framridningen så slog de över i att alla intryck tog helt slut på honom och han ble seg och långsam o sparkade mot skänkeln.

Men han va liksom inte alls igång utan va lite avstängd o blockerad o ja tror bara att de va så mycket på samma gång att han inte kunde fokusera på mig lilla gubben. Så jag gjorde iaf det bästa jag kunde av situationen haha.

Men han stannade inte på nånting! Jättestolt över honom, han tyckte allt var lite farligt o ville inte gå nära nånting helst men han hoppade allting, kom lite nära då och då men ja kunde ju itne riktigt rätta honom då han inte lyssnade som han skulle. Han tyckte ett räcke va superläskigt så de rev han, o sen gick det riiiiktigt långsamt in i kombinationen som han tog två galoppsprång in så han rev utsprånget också!

Annars superduktig! Man såg ju itne riktigt hans fina språng för han fokuserade på allt annat än det han skulle såklart, men hoppa gjorde han och visade på fin inställning! Så nu är det bara ut o tävla, duktig kille!

Sen Finja.. Gud vart ska jag börja, hon var en halvmeter ifrån en kvinnas huvud en gång när vi besiktiga.. Helt jävla galen verkligen, benen sparkade åt alla möjliga håll osv. Början av framridningen gick vöer förväntan, red runt på en hal o ojämn parkering o hon va fin, några hopp osv men ganska fin.  Sen fick hon ett cpryck o lyckades trampa av sig en framsko.. Då var det bara o hoppa av för att ifall hon skulle tvärvända eller dra iväg så skulle hon ju kunna ramla o slå ihjäl sig.

Tillslut efter en halvtimmas riskerande av allas liv när ja försökte få hästen o inte sparka sönder någon eller något, så in på framridningen o då va hon jättesnäll! Däremot kände jag redan på oxern att hon tvekade o tänkte stanna, men tänkt einte så mycket mer på det.

Inne på banan - as arg och sparkade o höll på, stannade på första hindret, hopapde det sen, och stannade på 2an. Det är helkört o tävla henne på bett alltså. Men jag är verkligen nöjd med det ändå för det var värt ett försök absolut. Nu vet vi att vi inte kan ta med henne på träningar o sånt utan hon får gå sitt race o bygga muskler hemma med bett över småhinder o styrkegrejer o sen gå skogen o tävlingar på hackamore, end of story, de är inte mer med det.  Sen kan hon ha stört sig väldigt mycket på underlaget också, då det var heeelt katastrofalt, och ni vet att jag itne klagar på underlag så ofta för man får väl leva med lite, men dehär va dåligt alltså.Men sen förstår ni! Kom dagens chock, Nathalie nollade! Haha en väldigt skön avslutning. Några fina språng fick hon och va i lite bommar osv men klarade det och de gick relativt lugnt, elle rlugnt gick de ja red verkligen inte fort men de kändes ganska någorlunda jämnt också. Intge nöjd med bettet dock så de blir att fortsätta testa sig fram. Men bupplägget att låta henen gå precis hur hon vill i skogen o galoppera på osv kan vara vinnande för henne faktiskt, kände stor skillnad på traven idag.

Så ja, jag är helt slut för mitt huvud har varit fokuserat på att inte skada någon runt omkring, kunna kontrollera sina hästar vilket inte är ett dugg lätt. Dom har itne gjort så himla mycket stooora farliga grejer men dom sparkar ju åt alla håll o är farliga för omgivningen och går inte riktig to styra, haha.

Men dagens stjärna går ändå till Nasse som verkligen försökte sitt bästa och det kommer garanterat bara gå bättre från och med nu! :)

Filmer på Nasse o Nathalie kommer sen!

<3

Fina Finja.

Kallt

Pissigt kallt ute.

Överlevde knappt att rida Zwiggy för några foton men några kort bidde det, lite halvdana sådär.

Sen har jag ridit ut Nathalie och dött av kyla mend et var kulsi. Nu ska jag rida FInjaaa hejdå!

Lördag morgon!

Morrn!

Nu ska vi käka frukost o sen äre bara ut o sätta igång. Det är lit ekörigt o ta ut hästarna såhär tidigt ändå när det är ca -20 grader ute, allt fryser. Så vi fixar nog lit ei ridhus och så först. 

Annars är det några hästar som ska gå idag. Nathalie hänger med ut i skogen med Victoria och Olleboll, Nasse, Zwiggy och Finja ska ridas i ridhuset och Carro likaså :D Barnet ska känna på Nasse idag tänkt ejag och så kan hon ju rida Zwiggy lite igen bara för att hon är fantastisk haha.

Have a good one!

Stay in touch

So!

Vi hann bara rida Zwiggy när vi kom hem fårn stadelistaden. Jag började, hon var väldigt pigg o spänd men efter någon halvtimmas galopp och travbommar så var hon ganska chill. Så då fick barnet rida vilekt gick superduper. Älskar denhär hästen haha för Barnet lyckades inte ens fatta galopp på henne, hon bara gjorde skänkelvikningar hela tiden och gick aströgt framåt hahaha! 

Så jävla skön, ena sekunden är hon överallt på samma gång och extrems känslig, nästa sekund kan man knappt sparka igång galoppen. Bästa. Men sen gick det bra iaf, barnet har inte ridit på 3 månader pgav skada i ryggen typ, så det var bra gjort faktiskt o hoppa jupp på Zwiggy sådär, hatten av!

Done!

Åh, fan va nice att ja gjort en till! Komemr göra ytterligare två till men tar de lite soft en i taget såhär :)

For the life of me

Ridit Finja och Nathalie.

Gav tidigt upp på Nathalie och red ut i skogen istället. Helt lösa tyglar och lät henne bara gå, tror hon behöver det, eller, jag har ingen annan lösning. Minns att Marcus berättade en gång för längesen om en häst han hade som itne kunde gå på banan i mer än två-tre dagar i rad, sen började den trippa och inte kunna gå ordentligt. Då var de tbara ut o galoppera i skogen igen. Ska prova det med Nathalie.

Hon får galoppera i skogen och springa bäst hon vill även i morgon och så betslar jag upp lite till tävlingen istället. 

Finja var dock fantastiskt fin i skogen som vanligt, pigg och glad och det var välbehövligt efter att hon nästan dödade mig i förrgår i skogen :D Hihi.


^Trött


^Det var soligt och fint i morse på Nathalie runt halv 9 :D

^Likaså med Finja, finaste tjejen!

Fredag!

It's friday, friday, gotta get down on friday!

Goood morgon! Idag ska jag rida Finja i skogen och Nathalie i ridhuset innan vi åker in till stan runt 3-halv4 och hämtar Barnet <333 aslänge sen! Josefina alltså! Hon ska var ahär ända tills på söndag och hänga med på tävlingen osv! Kulkul förutom att hon har umgåtts med enbart blattar de senaste månaderna och är därmed askaxig och pratar hemskt. Stryk ska hon få :D

När vi åker in så skulle jag också vilja göra en dermal anchor i armen igen, en piercing alltså, men jag har "tappat" typ 3000 spänn ur plånboken... och jag fattar inte vart dom är.. Så jag vet inte om jag vill lägga 600 på en piercing nu. Fast jo, det vill jag nog. Men det var ändå väldigt tråkigt då jag sparat jättelänge från träningar och sånt till en tatuering på hela överarmen. Har pengar på konton o sånt men dehär va verkligen sånt jag kraffsat ihop genom o hålla träningar o rida till hästar osv! Blä.

Jaja, när barnet kommer så ska hon få prova Zwiggy! Idag ska Nasse vila, det var egentligen honom jag ville att hon skulle prova lite men hon kan gott känna lite å Zwiggy med :D

Carro idag!

Här är en film från dagens carro :D

Hon är ju otroligt grön o har lite svårt o svänga ibland, och korsgaloppen är ändå hundra gånger bättre än innan faktiskt, jag bryr mig inte om den utan vill bara att hon fortsätter galoppera på! Kommer nog bli fin när hindrena blir lite större iaf! :D


For the people

Zwiggy var söthest i skogen. Som vanligt. Konstig häst som blir betydligt lugnare i skogen haha. Ganska sällsynt, logiskt dock när man känner henne men ändå lite ovanligt. 

Zwiggy uppfattas ju lätt som lite galen och pigg och studdsig, egentligen är hon ganska lugn, asså ridskole-seg typ, när man skrittar fram o även i traven ibland i början så är hon otroligt seg, man behöver sporrar eller ponnysparkar för att flytta henne bra för skänkeln osv. 

Med henne är det snarere så att hon blir stressad under krav. Ju mer man rider ju snabbare går det även om man kan kontrollera henne även mot slutet. Men hon är ju raka motsatsen mot de flesta hästar som släpper till mot slutet av en träning och går bättre och bättre, Zwiggy går allra bäst i början och kan tillochmed hoppa ganska långsamt i början av passet, haha. 

Däremot är hon alltid - även i början -  väldigt explosiv, det kan utan förvarning bara smälla till och hon kan befinna sig avsevärt långt ifrån där man nyss var haha. Det gäller att reagera samtidigt som hon och helt enkelt lugnt styra tillbaka innan hon hinner komma så långt. Ibland kan man känna av att hon på ett litet och diskret sätt spänner till typ bogen och halsen, då är det bara att lägga henen i en lägre form så händer det inget, låter man det gå så smäller det varenda gång haha.

Men hon är ändå så skön, man kan hänga på halsen på henne och krama henne och hon bara tycker det är mysigt, o sen kan hon få tuppjuck o va tre meter upp i luften, vanligtvis så har man antingen en snäll häst som går o göra såntdär på men som alltid är snäll och ganska lugn, eller så har man en knäpp pigg häst som man aldrig skulle komma på tanken o hänga runt halsen på liksom. Men Zwiggy är lite både och. Bästa hästen.

Tell me how you feel

Ridit Nasseboy. Ut i skogen och galoppera i härlig terräng och hoppa över stockar (helst en meter över sa nasse) och haft allmänt roligt. Välbehövligt!

Som de flesta andra på typ 140 nivå så har jag ju blivit inbjuden till landslagsträning osv. Vill ju egentligen inte åka på såntdär då de värsta jag vet är avsuttna träffar, det är liksom döden. Men jag ska klara det :D Haha.. Man måste offra sig lite, men hör jag "mental träning" igen så bryter jag ihop. Jaja, har iaf anmält till en träning på Strömsholm den typ 26-27 Januari. Så det är väl nästa vecka då. Frågade om jag fick ta med två hästar, antagligen inte men värt ett försök haha. Då blir det Zwiggy och Finja som får följa med.

Vill ju egentligen inte träna med Finja heller, efter senaste Jumpclubträningen då de slutade med att hon inte ens hoppade 40 cm utan bara tvärvägrade, så drar jag mig lite för sånt. Men ska man dras in i dehär landslagstramset som tyvärr är nödvändigt om man vill hoppa lite större, så måste man kunna ha en bra dialog med sina tränare om att man inte kan ställa vissa krav på vissa hästar i träningssituationer på högre hinder.. Så vi försöker!

Nu är det time att gå ut o rida Zwiggybitch i skogen, kulzi


^Nasse idag

You're a rockstar

God morgon!

Idag är det Nathalie, Nasse, Carro och Zwiggy som ska gå. Finja får en vilodag så jag kan rida henne samtliga dagar innan tävling istället.

Nasse ska ut i skogen, även Zwiggy. Carro ska ridas på bara som vanligt och Nathalie är det bara att jobba vidare på.

Jag har för mycket fritid.. Sjukt fult men ganska roande haha!

Phew!

Så!

Finja var väldigt knäpp och galen i skogen men fantastisk när jag kom till ridhuset, men inge mer skogen med bett haha.. livsfarligt verkligen. Nasse var fin men jag frös så jääävla dant så ja fick avsluta tidigt. Johanna red Nathalie och det såg bra ut osv men vi ser samma problem och vet inte riktigt hru vi ska göra men jag fick lite nya idéer iaf, ytterst konstig häst detdär. Ska jobba lite mer med henne men sen lutar det åt att hon blir tillsalu om några månader eller så.

Zwiggy var fantastisk som vanligt, bästa hästen. Och Carro var sjuuuukligt duktig!

Gjorde jättemycket travbommar i början som hon gör helt felfritt, sen fin galopp med lite bockningar, och sen hoppade vi ett kryss och sen fem för henne korta galoppsprång på 5 till en kryss-oxer som johanna höjde upp till 115 i slutet! Så otroligt duktig. Kunde liksom.... KORTA henne innan en oxer högre än hon någonsin hoppat uppsuttet. Så sjukt imponerad. En linje tre meter innanför spåret är inte så svårt att hålla sig stadig på även för mer klara hästar men hon gjorde det superduper.

Och hon har så fantastisk inställning till hinder, åh så duktig. Ska filma nästa gång verkligen! Fiiiin, hon kan kanske tillochmed gå falsterbo.. Breeders i höst iaf!

^Zwiggy i morse^Johanna och Nathalie förut, dålig bild men man ser att hon blivit lite biff!


^Sötaste Carro efter dagens pass!

So far

Lite tävlingsplanering för inomhussäsongen och en utomhus!

Först är det ju nu på söndag, regional i Mjölby upp till 120 bara.


Sen är det Helsingborg 8-10 Februari. Upp till 145 typ tror jag. Bara två hästar med dit pgav Filles skada och att de lägre klasserna för Zwiggy var stängda. Så Nathalie och Finja hänger med dit.

Två veckor senare är det Borås 22-24 februari. Även där blir det nog bara två hästar, då det lägsta som finns är 135 och jag tycker det är för högt för Zwiggy såhär inomhus och allt. Så Nathalie och Finja även där.

Åter igen två veckor senare är det Inomhus SM i Billdal 8-10 mars. Det kommer bli Zwiggys första större tävling, kanske tillochmed första tävling allt som allt, beroende på om vi hittar något annat passande mellan de andra tävlingarna innan eller inte. Hon är nämligen kvalad SM och hon kommer få gå det. Även Finja ska med, sen får vi se om Nathalie får hänga med för runtomklasser eller om FIlle är good to go då eller så. 

Ytterligare två veckor efter det så är det Grevagården 22-24 mars. Kan inte säga säkert vilka som ska med men det blir väl Finja, Zwiggy och Nathalie. Zwiggy ska dock gå ner lite i klasserna där, tar det lugnt med henne, även Finja kan gå ner lite först o kanske bara någon 140.

Det blir sista inomhus för oss, det finns några till större men jag avstår dom, ger dom en liten vila här och genomcheckning inför utomhussäsongen, då de blir stentufft där med tävling varannan helg för dom, iaf Finja kommer gå väldigt hårt, så hon kommer få en veckas helvila här.

Och istället blir det Västervik 27-28 april första utomhus. Det är bara två dagar men det är lite lagom. Dit får nog Nasse hänga med också på hans första övernattning, och sen får vi se vilka mer som ska med. 

Sen ska det ju va Drammen Norge någongång på våren.. men hittar inte det så vi får nog fixa det sen!

Sen är det ju 16-19 Maj Norrköping Horse Show. Där kommer typ alla hästar som står på benen gå då det är så nära och så bra.

Det fortsätter ju veckan därpå också, då är det ju lite högre. 23-26 Maj Norrköping Horse Show alltså, där, om allt fungerar bra, så kör vi en 145 debut med Zwiggy. Kanske även Nathalie.

Sen tar vi det som det kommer, uppdaterar igen då, det är ju så långt kvar, onödigt o planera längre än såhär. Dock är det väl v.30 24-29 Juli SM i Hamre. Eller? Det är väl det vi siktar på som enda viktiga utomhus egentligen. 

Yep, hoppas vi ses nånstans :D

Taking over by the feel

God morgon!

Idaaag är det 5 hästar som ska gå, Finja, Zwiggy, Nathalie, Nasse och Carro. Dock kommer Johanna ikväll och rider Nathalie åt mig. Är inne i en sjuk downperiod på många sätt, framförallt ridmässigt vilket är så jävla lustigt för mig.

Jag är alltid helt övertygad om att jag kommer läsa saker, framförallt problem på marken osv. Men dehär grejar jag itne nu typ, inte som det är just nu. Behöver inte gå in mer på det men såvida jag inte ska göra salami av hästen och sluta rida för jag blir så förbannat irriterad så tar jag hjälp av en kunnig vän, haha, för o få lite annat perspektiv och lite hjälp.

Åja, ser fram emot o rida Zwiggy iaf. Som alltid. 

A part of me

Här är filmen på världens bästa Finja från idag!

Nu får hon ju gå lite fult just vid hinder men satan så fin hon va annars alltså. första språnget på oxern, tänk er det fast lite mer spänst och höjd hoppade hon efteråt, satan! Bästa hästen, och hon är så himla hinder-glad nu, inte upplevt det på samma sätt tidigare, tror hon börjar förstå att hon mår bra nu efter operation och allt. Skönt.


You can't run

Kör en lista. Med allas favorit Zwiggy, de andra hästarna kanske kommer sen!

Vad heter hästen? Zwiggy
Tycker du att den ska heta något annat? Nope, passar ganska bra!
Vad kallar du hästen? Zwiggy, Zwiggbitch, cpzwiggy :D
Vad kallar andra hästen? "dendär farliga vita hästen du har?"

Hur gammal är den? 9!
Vilket år/månad/dag föddes den? öh.. för 9 år sen ;(
Vilken färg har den? Skimmel! 
Har den några tecken? Hon har faktiskt en ganska stor stjärn som går ut i en bläs ända ner till näsan som är helt vit-rosa :D
Hur hög i mankhöjden? 170 cirka!
Är det ett sto/valack/hingst? It's a guuurl!
Har du tävlat den i hoppning? En hel del :D 
Vilka klasser/hur högt? Upp till 140 :)
Är den tävlad i dressyr? Haha åh inte ens halvvägs ;D

Vilka klasser? -
Är den tävlad fälttävlan? Nope, det skulle involvera dressyr :D
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? nej
Är den tävlad i galopp? nej
Är den tävlad i något annat? Nope!
Har den tävlat in några pengar? Jadå!
Hur mycket? -
Har hästen championatspoäng? Öh.. 
Hur högt har du hoppat med den? 145 kanske? max! Brukar inte höjdhoppa fröken fräken.
Är hästen bra på dressyr? Ett dressyrprogram vet jag inte, men hon är otroligt lydig oh välriden på marken om hon bara kunde behålla lugnet lite! 
Hur är den i skritten? Segaste jävla ridskoleponnyn ever
Hur är den i traven? Som en normal häst!
Hur är den i galoppen? Det är här allt de roliga börjar :')
Kan den skänkelvikningar? Ajjemen!
Kan den öppna/sluta? Yesbox
Kan den galoppombyten? Helst 17 på rad
Är hästen pigg? Haha ja!
Är hästen trög? I skritt går allt i slowmotion.
Är hästen stark? Inte ett dugg!
Är hästen het? Haha, ya
Bockar den?  Det kan hända, ja!
Har du bockat med den? Yap! 
Stegrar den? Det har hänt, men det är ingen tvåbens-häst, snarare en ingabenpåmarkenalls-häst.
Har du stegrat med den? Yes.

Sparkar den bakut? Haha ja

Har du sparkat bakut med den? Några gånger, ja
Skenar den ofta med dig/andra? Äh hon är för känslig för o sticka. 
Har du skenat på den? Neows!
Är den tittig? Haha ja, fast inte på hinder faktiskt.
Har du badat tillsammans med den? Tycker helt klart drammen förrförra året räknas som bad haha, fan va de regna!
Har ni hoppat tillsammans? Ajjemen
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Oja!

Hoppar hästen bra? Kapacitet of a lifetime!

Gillar den att hoppa? Lite för mycket.

Har den bra hoppteknik? Mja, den kommer helt klart jobbas på haha.
Hur högt brukar du hoppa med den? Inte så högt hemma.
Hur ofta hoppar du den? småhinder några gånger i veckan, bommar och så!
Hur är den när den rids ut? Förvånandsvärt lugn faktiskt!
Tycker den att det är kul? Absolut!
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? Lugnare ute faktiskt!
Står hästen i box? Yesbox (höhö) 
Går hästen på lösdrift? Nej fifan!
Hur mycket och vad äter hästen? Hon äter väl en 12 kg hösilage om dagen kanske och ca 2 kg olika sorters St.Hippolyt-foder sammanlagt, med tillskott och allt!

Går den i hagen varje dag? Självklart!
I en stor eller liten hage? Hennes är väldigt stor faktiskt!
Hur länge går den ute per dag? från ca 9 tills det blir mörkt!
Gillar den att vara ute i hagen? Arrå!
Har den vindskydd i hagen? Nope!

Hur ofta rids hästen? Ca 6 dagar i veckan!
Är det en svår eller lätt riden häst? Skulle nog vilja klassa henne som ganska komplicerad, haha
Vem äger hästen? I do!
Är hästen snäll i stallet? Bästaste keligaste!
Kan hästen stå lös i stallet?  Är man i närheten så absolut!
Måste hästen vara uppbunden? För säkerhets skull, ja.
Är hästen lättlastad? Man hinner inte ens gå bredvid henne, hon springer in själv haha, eller typ hoppar in
Är den snäll att klippa? Sjukt kittlig och fjompig men ganska snäll!

Vad har den för sadel/sadlar? Hon går med min Equipe!
Vad har den för benskyd/benlindor just nu? Haha, hon går alltid med lindor fram och olika skydd bak.
Vad har den för bett just nu? Hemma så varierar jag mellan vanliga tränsbett och dedär ljusblå babypelhamet.
Vad har den för täcken just nu? Typ ett termotäcke inne och nåt tjockt med hals över det ute!
Tror du att hästen gillar dig? Bitches love me
Gillar du hästen? Mitt fina hjärta.
Nämn en sak som är -– med hästen: Hennes koncentrationsförmåga haha!
Nämn en sak som är + med hästen:  Oändliga kapaciteten!
Har ni många minnen tillsammans? Absolut!
Har du någon gång sagt ”jag älskar dig” till hästen? Tveksamt om jag sagt det högt haha! Men ajg älsakr dendär hästen, men inte direkt så man står o "jag älskar dig..." o ger en seriös blick, haha!


Inställt

Träningen blev inställd, haha. Vädrets fel om jag förstod det rätt. Lite tråkigt, ville ju få ut Nasse en gång innan tävling men får sätta upp lite titthinder i ridhuset o skutta lite istället!

Red förresten Finja förut också, provade det ljusblå babypelhamet och martingall och satan. SATAN. satan. Satan asså. Fick med ett fint språng på film men de absolut bästa kom i slutet när mamma hade gått, satan. Kommer prova o tävla på det på söndag tror jag som det känns i nuläget iaf! Satan. Saaatan. 

kommer en liten film på det sen!

We didn't break

Morgon God!

Ut o rida typ två hästar nu, sen putsa allt o göra iordning Nasseboy som ska med på Markneträningen idag.

Finja, Nathalie och Carro ska ridas idag utöver Nasse då. Zwiggy får en vilodag till då hon inte gått sådär hårt på länge, så får hon återhämta sig och tänka över allt ett tag! :)

Har träningsvärken från helvetet i magen samt även på ett ställe i låren som jag tränade lite extra, dåligt jävla plenrat inför träning, men de ska nog gå bra, men magen är inte ens skön träningsvärk längre haha, vidrigt ont!

Finaste Linda som vann någon 130 där i Hammarö för 1,5 år sen!

Hoppträning i morgon

Yep, i morgon drar Markneträningarna igång hos Baryards igen! Kulkul!

Hade dock ingen jtäte-passande häst att ha med, så Nasse får hänka! Kul, han behöver komma till ett nytt ställe också innan vi åker iväg på hans första tävling på söndag, ska bli roligt! 

Längtar verkigen efter att få komma igång o träna ordentligt, var så roligt o höra kritik i helgen och man kanf å en andra åsikt. Då jag inte lyssnar på egentligen någon jag verkligen inte vill lyssna på så är det skönt o åka till folk jag vill ta åt mig från, som Pether, Sylve och Lotta. Lotta och jag har ibland lite delade åsikter men på t.ex Zwiggy så har jag fått mycket hjälp!

Bästa Fille förrförra året!

Feeling like a pimp

Ridit Carro! Är fortfarande lite osäker i början, vill helst hoppa av de första 10 minuterna men får faktiskt t amig samman och sparka på haha. Hon är väldigt pigg typ första kvarten, reagerar på minsta lilla hjälp man gör verkligen, bockar lite oså.

Men efter ett tag känner man att det går o styra relativt bra och då kör man lite galopp några varv o sen är hon nästan ridbar!

hade slängt upp två små räcken på ena långsidan, mätte aldrig mellan men Finja fick 6 lite kort-normala och Carro, inte bara hoppade hon utan o tveka första gången när jag tog ett i taget på volt, utan sen körde hon både på raken, ovanligt stadigt och rakt, dock tog hon linjen enkelt på 4 haha! Vill ju itne ta i henne nu utan vill bar att hon ska galoppera liksom! Sen är hon ju 178 hög och det gör ju sin lilla del, blir ju lite galopp på henne haha!

Men hon har en helt fantastisk inställning till hinder, hon kommer ofta långt ifrån då jag såklart inte måttar på henne, och hon har otroligt enkelt för att ta av, utan att det blir konstigt, hon bara lyfter ifrån och hoppar luftigt och mjukt över, sjukt fin! Väldigt härlig känsla på henne faktiskt!

Tänkte köra lite serier med henne nu för det är nog inga problem! Fintjejen. Ska fixa ny film snart, hänt endel! :)

Little lion man

Yo

Har ridit Finja, Nathalie och Nasse. Nathalie var fin faktiskt, likaså Nasse, Finja var extremt fin! Åh hon är så rolig, bästa lilla konstiga hästen. 

Ska bara vänta på att mamma kommer hem nu så ska jag rida Carro också!

Följ mig på instagram, uppdaterar typ helatiden. corneliarylen.

Fina babyboy

Här är en fin film på Fille, från en av våra bästa rundor! Han var så himla duktig verkligen :)

Usch vill att han ska få bli fräsh för en gångs skull.. kände verkligen på mig att han skulle kunna få en fin säsong så han börjat hoppa så himla bra, bajs! Hoppas det itne är nån fara iaf..


</div>

We all want to

Morrn!

Idag är det Finja, Carro, Nathalie och Nasse som ska ridas! Zwiggy och Fille får såklart vila.

Ska kolla av samtliga i ridhuset idag, lite bommar kanske, men bara känna igenom dom efter helgen. Ska bli jättekul!

Har dock en episk träningsvärk i magen, tränade den hur mycket somhelst igår när jag kom hem med överskottsenergi haha. Gjorde en jävla massa utfall också så de lär ja känna i morrn, brukar ta lite längre tid!

Åja, ut o börja bara, adios!

Be somebody

HEJ.

Började rida fram Fille och kände att något var lite knasigt. Kände detta redan igår men trodde han va pigg bara, han kändes ovanligt pigg. Han känns liksom sjukt markbunden och "kryper" fram lite, eller typ sladdar fram, svår o flytta och böja samtidigt, dvs att han itne vill sätta under sig korrekt, och sen kollade sylve och några till när han travade och såg klart och tydligt att han var ojämn. Det är detdär jävla vänster bak.

Vi vet itne exakt hur vi ska göra nu, utan ska ge det någon dag med "hemmabehandlingar" som laser och lite fina "helande" produkter o omslag osv. Sen blire o kolla upp det ordentligt hos någon veterinär. Lite tråkigt hursom, då han kännts så fin sista tiden..

Jaja. Nu är vi hemma iaf och jag börjar må bättre haha, varit i en cp-down period i några dagar, men är glad och peppad till hundra igen. Johanna har hjälpt mig o klippt Finja som helt plötsligt skött sig asbra, s hela hon är korthårig och fin och det är en sjuk lättnad haha. Nathalie har gått fint med Johanna här hemma, likaså Carro och Victoria har ridit Nasse, kan inte tacka dom nog, bästa människorna.

Finja har dock fått en chill-helg, det är en såndär häst som jag inte vill sätta upp någon på när jag itne är med, jag litar fullt ut på både johanna och victoria och båda två är väldigt duktiga, men Finja är en såndär häst som inte riktigt kan ridas enligt regelboken, och då vill ja ha henne lite anpassad efter mig och då är det svårt o låta någon annan göra det när man inte är med. Hon ska iaf gå i skogen typ hela veckan och sen ska hon ju tävla på söndag, kul! 

Nu sk ajag duscha o sen sova tidigt, i morgon upp tidigt och rida :D btw följ mig på instagram, corneliarylen heter jaaag!
 

Bästa

Zwiggy var mycket lugnare idag och kunde tillochmed sätta på en martingall! Det är inte ofta de går, hon är alltid fö rkänslig för det, så det var awesome :D

Vad tycker ni? Hon hoppar ju inte superduper än men det komm,er mycket träning och lugnt tempo så kommer det nog, hon komemr säkert aldrig hoppa perfekt men hon komme rutan tvekan kunna hoppa hur högt som helst!


Trött

Suck, har itne gjort något på flera timmar typ, segt. Är i någon down-period privatlivsmässigt så jag orkar typ inte blogga när jag itne har så mycket hästar o fokusera på haha. Som nu, när jag får fokusera på annat liksom, suger gör det!

Fille var iaf superfin. Orkar inte lägga upp filmen på honom för det var inget speciellt, han va lika fin som igår fast betydligt piggare haha! I morgon blir det väl lite mer hoppning så då kommer det film på båda istället! :)

Bästa hubbabubba!

Förstå att nedersta bilden är oseriös, duckface med all min kraft!

LånghopparN

Här är från Zwiggy idag.

Hon var betydligt bättre idag, fick massa hjälp md min sits av Lotta som jag kännt själv att den inte varit helt hundra men inte kunnat sätta fingret på det riktigt. Så det blev massa bättre! Hon gick o arbeta med lite enklare idag o hon gick med på mer saker än igår haha.

Kolla speciellt 0:48 till typ 1:03 eller nåt, vattengravar lär inte vara något problem, suck! Inte direkt så jag inte höll i henne heller, haha.

Sen efter det så är allt helt oklippt så ni får se hur hon var vid vissa tillfällen, lite krånglig. Men ganska roande o kolla på och får flera finare språng även på små hinder villket är väldigt ovanligt för henne, när hon är såhär lugn så hoppar hon iaf bättre, skönt o känna!


Fille igår

Här är fille-filmen!Han var söt och härlig som alltid, man kan lita på Fille. Skönt o komma upp på honom efter Zwiggy kan ja lova. Bästa hubbabubba!

Sen så kan han ju inte detdär med o travhoppa. Eller jo, men med en bom framför är inte hans grej, han blir otroligt trängd och skapar sig plats genom att ta bort två av de steg som man vill ha innan bommen. Sylve sa när mamma slutat filma där att det itne är någon igé o jävlas med honom för han vet hur han vill ha de o de funkar ju på höga hinder så varför hålla på liksom. Han är ju lydig det är bara det att han är lite fjompig och rädd när de kommer till detdär, haha. 

Annars känes han fin och Sylve tyckte han hade blivit superfin sen sist han såg honom, kul :D


Zwiggy idag

Här är zwiggytönt idag. Ser själv att jag har långa tyglar men det är fullt medvetet för jag kunde verkligen inte kräva att spänna bågen mer, hon va så otroligt på tårna och ni ska bara veta hur mycket jobb det ligger just där i att få henne o inte explodera, seriöst, ni kan nog itne förstå haha. Trodde hon skulle flyga i luften vid typ massa tillfällen. 

Jaja, tycker jag är duktig på att inte störa henne i munnen när hon hoppar av ett galoppsprång för tidigt, haha. Cphäst.

Jaja, söt!


Studdsayyy

Haha. Har ridit Zwiggy nu, det var inte som igår direkt.

Hon va huur spänd som jhelst och verkligen flög i luften för minsta lilla skänkel jag la på, och superkänslig i munnen. 

Det var mycket bommar idag, två studds och lite travbommar samt ett travhinder. Zwiggy gjorde allt jättefort och jättemycket. Haha. Mycket svängar från studds till en superkort sväng till ett litet kavalettihinder och kortkort sväng till galoppbommar osv, en gång gjorde hon ett helt oprovucerat luftsprång så ja höll på o flyga av haha, suck.

I slutet gick det helt okej, fick trava igenom alla galopp-grejer osv o lägga in lite galopp mellan övningarna för det gick i princip inte i galopp, hon va heeelt vild, asså det var riktigt jävla länge sen hon va såhär, mycket mer stressad än fail-filmen från december om ni kommer ihåg, men inte lika mycket stora språng. 

Jaja hatkärlek äre atm, ska iaf bli riiiktigt skönt o komma upp på fille haha. Film kommer sen, även om mamma itne filma sista gången då det såklart gick jättebra om man jämför -.-

How on earth

God morgon!

Idag är det ju då träning som gäller. Tror vi samlas först runt 10 o går igenom lite med grupper o vilka som är där, man brukar få presentera sig och säga vad man har för häst, hur gammal den är och vilka klasser den går. 

Seeen brukar jag hamna i första gruppen, gör jag det så är det bara o gå o göra iordning! Hamnar jag i andra så går man och bygger upp alla hinder inför träningen medans första gruppen gör iordning.

Jag ska börja med Zwiggy, så allt känns enkelt på Fille sen haha.

Men det ska bli kul, kändes mycket fint på Zwiggy igår, hon gjorde klockrena, verkligen felfria öppnor och slutor i galopp, en outstanding skänkelvinkning snett igenom i galopp för att sen fortsätta i förvänd galopp, så himla duktig. Sen slår hon typ jäääättehögt bakiut ibland när hon får så mycket båge och blir så ihop och under sig, men då är det bara halt igen så tar det... iaf några minuter tills hon försöker igen, hon brallar liksom inte iväg utan hon bara slår superhögt en gång o sen fortsätter hon såvida jag inte stannar henne. haha söt.

Jaja, film klommer somsagt, have a good one folkes! Och fölk mig på instagram.. corneliarylen.

Zwiggy i januari förra året!

Segt

Vi kom fram helskinnade iaf och jag har ridit bägge hästarna. Zwiggy var riiiktigt duktig och gjorde betydligt svårare saker än Fille haha, håller hon sig i skinnet så kan hon kanske imponera på mig i morgon!

Ska iaf sova nu, vi hörs i morgon, kommer komma film på båda hästarna! :)

Snart så!

Nu drar vi snart! Kul dock att när jag går ut med att jag har instagram osv så lägger min mobilkamera av i princip helt. Den är helt jävla rubbad, måste lämna in skiten, blä. Arg. Använder den flera gånger i timman 24/7 typ så den sabbar verkligen mitt humör haha. Men får se om den hoppar igång snart, annars rullar jag massa gamla mobilbilder på instagram under helgen så de lär finnas o kolla på ändå, ovisade bilder från mobilen dvs.

corneliarylen @ instagram haha. Men den kanske hoppar igång, vi kan hoppas!

Snart kör vi iaf somsagt, hästarnas ben är helskrubbade och Zwiggys svans är tvättad tre gånger med först schampoo, sen såpa, och sen schampoo igen. Den är inte ren ändå, suck. jaja! Ska bara ner o linda alla ben o byt atäcken sen drar vi! :)

Alot to do

God morgon!

Har en hel del att grejja med nu haha. Allt som hästarna kvar hemma ska ha ska skrivas upp, allt ska putsas och packas ner, hästarna ska tvättas så gott det går i minusgrader.. osv. Det känns extra mycket när man inte varit iväg på ett tag, sist vi va borta va typ i strömsholm eller nåt, suck!

Jaja det ska bli kul iaf! :) Bara o sätta igång nu!

Fail

Kom hem så himla sent och hann liksom inte rida mer än en häst, haha, helt otroligt, blev klar typ halv 9 med Zwiggy. Valde att fokusera på henne istället för att stressa två stycken dåliga ridpass. Gud så bra det gick, vi övade jättemycket lydnad och frökens ben var överallt samtidigt näe hon inte fick springa som hon ville haha.

I morgon drar vi till Jumpclub, massor o packa...

Följ mig på instagram, corneliarylen heter jag! Myycket mer bilder där, hela dagarna långa, eller ja, när mobilkameran funkar, vilket den gör då och då, började instagramma idag om ni undrar varför allt är lite segt o inte igång, lade upp någon bild för länge sen men har inte varit inne sen dess haha. Så kör nu!

Pissed

Haha är sktisur. Först till house of pain som jag ringt o kollat av innan med ifall ja kunde komma, men nope, hon som gjört hade gått hem för hon va sjuk, piss. Sen till Lucky 7 där den också var sjuk och inte heller utbildad för dermal anchor. Pisssss. Så inga nya hål i kroppen, nästan så ja gick in på första bästa salong o tog hål i öronen -.- Eller tatuerade in "luder" i pannan. Haha så himla arg, blä.

Köpte tre nagellack och en ögonbrynspenna istället, hmpf.

Nu hinner jag inte rida heller, får rida Carro och aknke nån mer!

Påväg!

Yup, drar o piercar nu, hörs sen, ska rida 4 hästar på rak då barre!

Segt

Har klippt Zwiggy. Söt häst. Här är några bilder som jag lagt ut på instagram. Heter corneliarylen så det är bara o följa om ni känner fört. Vägrar ge mig in i instagramskiten men jag ger upp lite smått och uppdaterar mer där med bilder än här iaf, när min mobilkamera funkar iaf.


Nu ska jag in till stan snart o göra en till piercing i armen, rider 4 hästar ikväll då Nathalie och Finja ska vila!

Ni kan ju!

Eller ja, två av er, Josefina räknas inte, men du var duktig också pluttibarnet.

Två av kommentarerna hade iaf bloggar så here you go!

http://mazzerati.blogg.se/

http://rexxx.blogg.no/


Klippa hastjaevel

God morgon!

Idag tänker jag spendera hela förmiddagen åt o klippa häst. Vill verkligen inte, och hela förmiddagen är att överdriva men ska klippa Zwiggy och fröken är livrädd för klippmaskinen så det lär ta ett tag, töntigaste hästen jag träffat på vad gäller sånt haha, fjomp.

Sen ska jag väl rida osv, ska försöööka få skjuts in till stan o ta en till piercing men vi får se!

All you do it take

So!

Ronja har klippt Nathalie, det tog 3 timmar. Hahaha, otroligt tacksam är jag men vafan, tre timmar på en häst som inte rör en muskel? åh lilla barnet.

Red Nasse iaf, först skogen och sen ridhuset, skogen var han piiigggg men ganska duktig, och i ridhuset var han fin. Tror verkligen dendär kommer gå falsterbo, även om han itne tävlat nåt än, ska bli superspännande o se hur han reagerar i Mjölby, haha! Finisen.

Sen hoppade jag Zwiggy lite och det gick bättre än sist men de går ju fortfarande itne sådär asbra, hon är ju lite pigg. Blir mycket markarbete för fröken!

Vi kommer by the way att stryka Zwiggy från Mjölby. Hon är helt galen på endagars, sist jag var på en så var hon extremt störd så pass att jag nsätan åkte av innan vi kommit in på framhopp så jag fick hoppa av o longera henne på en parkering o sen gå ner till tävlingsridhuset o bara hoppa upp i direkt in på banan haha. Och hon kommer antaligen hoppa ganska dåligt ändå eftersom att hon springer så himla fort.

Vi satsar på tredagars träning först och sen får hon hänga med på alla hoppträningar och sen ut på meeting direkt, även om det är livsfarligt också haha.

..Men söt är hon. Typ.. lite..

Känner ni igen dom?

Kan ni säga vilken häst som är vilken? Lägger ut ett nummer och en bild på samtliga hästar jag har bild på haha och så kommenterar ni nummer och namn på hästen, smeknamn räcker men pluspoäng fö rhela namnet ;D En av dom är ju såld nu men han får räknas för dethär ändå!

Inte för att det är så mycket värt på min blogg men om dom som gissar rätt vill så får dom en länkning :)


Häst nummer 1.Häst nummer 2Häst nummer 3Häst nummer 4 (den till vänster)
Häst nummer 5

Häst nummer 6

Tortyr-redskap

Skämt å sido, här är tre bilder på bettet som nathalie tyvärr fungerar jättebra på. Haha vill inte rida på sånthär, men vi har varit så osams ett tag så vill få lite känsla och lite möjlighet att faktiskt rida på hästen utan o bli förbannad, så vi kör på dethär tills vi hittar något bättre.^är taget "bakifrån" liksom, sådär är det i munnen liksom åt rätt håll!
^Snett framifrån typ!

Nathalie var förövrigt fin i skogen, vi klättrade och blev svettiga :D

Jumpclub

Till helgen så åker jag på tredagars kurs på Jumpclub! Tror det är Sylve och nån dag Lotta som tränar! Kul, aslänge sen nu, längtar nästan lite.

Hästarna som ska med är efter mycket om och men och övervägande Zwiggy och Fille. Det ska iaf bli intressant, med Fille kan jag koncentrera mig på att lära mig saker om min ridning och förbättra detaljer, och Zwiggy hoppas jag kunna få lite ... mer... behärskad... haha, ridbar typ! Det är ju mer från scratch där då hon är så mycket överallt. men vi kan faktiskt komma i vänster (och höger) varv och vände snett igenom och hålla vänster galopp ett helt varv i höger! Likadant i andra varvet då. Bästa!

Zwiggy på samma kurs i början av förra året tror jag!

Lack in faith

God morgon!

Idag får Fille vila, men resten ska gå. Zwiggy får kanske ta några språng och resten ska markarbetas och gå ut i skogen om det går för några.

Nu ska jag ut o sätta igång, have a good one!

Bästa Linda vars mage börjar synas jättetydligt nu :D

Framsteg!

Red Carro idag också, tackar Victoria så hjärtligt som ridit henne i ngåra dagar så mitt undermedvetna fått chilla lite och inte vara så töntigt. Idag vare iaf upp igen och det gick sååå bra!

I slutet efter att ha galopperat flera varv i bägge varven och kunnat göra volte ri galopp o allt, så hoppade jag ett sockerbitshinder som stod liksom på medellinjen nivet så man hoppar på volt, ingen lätt sväng för en stackars oriden unghäst alltså, men hon BYTTA galopp över den TVÅ gånger, red alltså en åttvolt över den i perfekt galopp, helt chockad.

Hon har typ inte kunnat gå ett helt varv i samma galopp tidigare och nu byter hon galopp över ett litet hinder som hon förövrigt inte ens tittade på men hoppade väl över och det är tredje gången hon hoppas uppsutten :')

Glaaad över mina fina hästar idag, tänk att kunna vara glad i slutet av en dag och itne ens ha ridit Zwiggy, då har dom gått bra de fula djuren! Haha, ser fram emot i morgon! :)

Sådär såg hon nämligen ut då hon kom hit ;D

Och hubbabubba!

Haha. Red Fille på vanligt tredelat idag, för jag har upplevt att han hoppar ganska bra på vanliga tränsbett, men det har ju itne gått o styra alls på det i hoppningen förut. Idag lät jag honom mest gå, annars får han självklart itne springa som en ful ponny ens mellan hinder, det är enbart på högre hinder och på tävling som det är okej, för han vill vara lite ifred.

Men jag är lite imponerad av hur han hoppar, hans teknik börjar verkligen arta sig, han lär ju aldrig bli särskillt flashig men nu är ju bakbenen ändå helt okej? Och söt är han ju som alltid! Bästa Fille! :')


Monster-resultat

Red nathalie på Johannas bett idag, det är typ de värsta monsterbett ajg sett, men egentligen inte speciellt skarpt, men det ser brutalt ut, ska fixa bilder på det någon gång haha. Knäppt!

Det gav iaf resultat, och jag kom på massa grejer som fick till språnget mycket bättre!

Tycker det sys ganska tydligt faktiskt, och förresten, ser ni vad fin hon blivit i kroppen? Nästan tjock ju! Det är väääärldens skillnad när man ser henne i stallgången, så jävla biffig! Nu ska hon tillochmed bantas lite, haha! 

Vad tycker ni?


Fina tjejen!

Hoppade Finja på bett idag. Riktigt fin under framridningen och mjuk o härlig, men jättesvår o rida i form mellan hinder haha. Men ändå helt okej gick det, kändes positiv på hinder så de va bra!

Kommer nog rida på ebtt en del hemma o hoppa osv men ska nog tävla på hackamore! Jaja, tog några högre språng på fina tjejen iaf :D


See your face

Morrn!

Idag ska samtliga hästar ridas. Det blir 6 hästar. Klockan 11 kommer Znutens ägare Anna och rider henne och jag ska hjälpa till lite, så det blir kul! Innan dess ska jag ha fixat ridhuset o byggt upp lite och förhoppningsvis hoppat Finja lite på bett. Spännande!

Nasse ska försöka komma ut i skogen idag då de inte blev av igår, Ronja kommer även idag så då blir Nathalie klippt och jag får hjälp med hästarna, bästa barnen har jag! Även Fille och Nathalie får hoppa lite idag tror jag!

Favorit i repris

Tröttnar liksom aldrig på denhär filmen. Fantastisk är bara förnamnet på något sätt, helt otroligt hur fin hon var där. Hoppas få bättre känsla i morgon när hon får ta några språng!


I know i'm right

Red Zwiggy förut också, och sen red Victoria Carro. Zwiggy gick superdupermegabra och även Carro såg br aut, i morgon tar jag henne! :)

Ska ut o rida Znuten nuhuhu!

Bild från 2011 på Znut!

Find the words

Har ridit Finja och Nathalie. 

Finja red jag på silikonbett, typ som ett novabett men.. gult. haha! Inte ridit på bett på henne på superlänge (gud vad många "på"n de blev, jaja) men hon var episkt jävla äckelfin. I morgon ska hon få ta några språng på bett.

Det är mycket svårare o rida på bett för hon blir så känslig, man måste vara ytterst försiktig i alla hjälper man gör och allt behöver vara väldigt precist och exakt, men får man till det så tror jag hon kan gå finare på bett än på hackamore, iaf i lägre klasser! Ska prova iaf. Och filma på minneskortet så jag kan lägga in filmen sen  -.-

Nathalie och jag jobbar vidare, vi får se hur det blir, jut nu känns allt riktigt dåligt haha. Jaja.

Ett vackert par

Är det nåt jag inte tål (förutom tretorn och pessoabett) så är det när folk säger att dom är ett äkta par med sin häst eller att dom är som gjorda för varandra haha.. Lite likadant med "dom passar så bra", men det är inte lika farligt, för en ryttare är oftast bättre på en viss typ av häst och då kan man väl nämna det som att passa med dom, även om det egentligen bara handlar om kunskap och ridkunnighet.

Vänder man dock på det och säger att "dom passar inte" så äre bara trams, detta beror dock lite på vad det är för nivå man är på. En "duktig" ryttare ska gott kunna rida de flesta hästar såvida de inte är livsfarliga, utan nu menar jag mest rid-biten. 

Det har varit så många som varit här o provridit hästar och så står mammorna på marken och säger "åh dom är ju som gjorda för varandra, vilket par, dom passar så bra!" o så låter ungen hästen springa rakt igenom samtliga hinder och hästen råkar bara vara väldigt snäll och hoppar ändå. Haha vill bara.. gå därifrån </3

Själv anser jag mig inte ha någon typ av häst, för mig är det inte så viktigt hur den är att rida, det viktiga är att den hoppar bra på ett eller annat sätt. Kolla mina hästar, det finns typ inte en enda likhet mellan någon av dem. F

Fille är stor och ganska grov och kräver lite ridning (eller, nu är han så lydig men de har krävt iaf) och han hoppar väldigt tråkigt. 

Zwiggy är ju definitionen av gummiboll och är väldigt het och svårriden, samtidigt som hon är lite småfarlig när hon gör stora grejer för o slänga av mig, men hon är sjukt mjuk i kroppen och har kapacitet för att kunna hoppa riktigt stort!

Finja är ju lite småkonsig i huvudet, men hoppar helt fantasiskt. Väldigt seg att rida på marken och även i hoppningen egentligen, kräver extremt mycket framåtdrivning för att de ska funka!

Nathalie kan jag itne ens uttala mig om, tycker den hästen är så himla lustig, kan inte sätta fingret på det erkligen. Men hon är ju ganska svår, eller väldigt svår skulle jag säga, iaf om man vill ställa lite krav, alla hästar går väl att tralla runt utan större problem på långa tyglar, men annars så är hon otroligt sur som sto i ridningen, ibland jättespringig o jävlig och ibland står hon bara still o vägrar, men även här har vi kapacitet i hoppningen.

Tycker inte det är llikadant någonstans, än mindre när man ser kropparna på dom, verkligen olikt!

Sen skulle ajg såklart föredra att alla var som en blandning av Zwiggy och Finja, men när jag letar häst så letar jag enbart efter ett språng, ridningen kunde inte spela mindre roll för det är något jag gärna jobbar på själv. 

Really this tasteful

Gud murgun!

Idag ska alla hästar gå tror jag, Nasse, Finja, Fille, Zwiggy, Nathalie, Znuten och Carro. Victoria är snäll och rider Carro åt mig idag också så är jag nog ready o go sen. jag hade säkert kunnat rida henne för en eller två dagar sen också om jag bestämt mig, men jag är mest så oroloig för att jag faktiskt ska bli rädd igen, och det är så jävla dumt o ta risken när man har tillgång till så fantastiskt snälla människor som kan hjälpa till lite! 

Skogen var riktigt jävla dåligt sist asså men ska försöka få iväg typ Nasse dit, utan o dö hoppas jag. Resten får arbetas över lite bommar i ridhuset, med Nathalie fortsätter letandet efter ett bra bett. Hon gick ju galant på hackamore, men blev riktigt slarvig på hinder så det är inte riktigt värt det..

Håller på o planerar min nästa tatuering, den ska vara seriös och genomtänkt tillochmed! Måste bara komma fram med lite bättre "material" och info om den så jag kan be någon skissa upp den, hihi. Typ hela överarmen mellan pink-gadden och armbågen ska fyllas, mhm!

...Försöker -.-

Letar efter den förbannade sladden till kameran helt tiden, hittar inte skiten. Har ju maaassa filmer :( håll ut!

Mjölby

Vi ska ju somsagt till Mjölby den... öh, ingen aning, om två veckor kanske? tre? Typ!

Då ska Nasse starta sin livs första tävling och gå 1m, sen ska Nathalie, Finja och Zwiggy gå 120! Fille fick inte följa med för jag ser ingen anledning till att han ska gå 120 haha.  Det ska iaf bli kul med Finja och Zwiggy och Nasse såklart, just nu går allt superduperdåligt med Nathalie så vi får se hur det går. Har nog aldrig suttit på en lustigare häst, får inget o funka och det är ytterst jävla sällan jag känner så när det kommer till att rida en häst på marken typ. Suck. Jaja det löser sig!

Någon mer som ska till Mjölby? :)

The story unfolds

God förmiddag, typ!

Har ridit Fille i skogen, vi lekte runt inne i skogen där nästan all snö var borta, upp ochner i backar och red runt i väldig terräng, så de blev mycket kliva och lyfta för honom, skönt!

Har bara Znuten och Nasse kvar, och Carro då men henne får jag nog hjälp med av Victoria! Nathalie, Finja och Zwiggy vaccinerades igår så dom får vila idag, dom gick ju väldigt hårt igår också så det är super.

Har bakat världens godaste rosa kokostoppar, eheh, bästa jag.

Fina Rosa!

Fina Finja

jag köpte Finja för tre år sen drygt. Fyllde 15 i augusti och vi hade provridit henne två gånger innan för några veckor sen och jag fick reda på när vi var o tävlade i Vetlanda på min födelsedag att jag skulle få henne. Det var min första riktiga storhäst efter Asta och någon/några till som inte riktigt typ höll eller var tävlingshästar.

Kommer inte ihåg hur länge allt fungerade men allt gick ganska bra i några veckor iaf, sen började jag rida henne på bett och allt gick väl bara utför där ungefär. Som 15åring var ajg väl inte så klok men ganska duktig på att rida effektivt, vilket inte alls fungerade till Finjas fördel, haha. Blev mer och mer osäker på hennes rygg, det hon gjorde var att vända typ när man skulle hemifrån, eller vart somhelst egentligen, och allt kändes ju så stort på Finja vars rörelsemönster är som två hästar tillsammans. Hon gjorde ganska stora grejer emellanåt, som luftsprång och hon slog ganska mycket bakut och bockade stort.

Jag red fortfarande på henne men vågade verkligen inte göra någonting när hon började hålla på, men debuterade 135 typ nån gång på hösten/vintern med 4 fel, fin var hon ju iaf, även om jag knappt vågade sitta på hästen utanför banan. 

Mot vintern gick allt bara sämre och sämre och tillslut red jag inte alls på henne, och ärligt talat kommer jag inte ihåg när exakt men vi lämnade tillbaka henne till Marcus (som vi köpte henne av) någon gång sen, efter att Johanna misslyckats med att få bukt på henne.

Sen har ju Marcus tävlat henne fram tills förra sommaren/hösten upp till 145 med helt fantastiska resultat.


Jag började tävla henne vid några tillfällen då hon fortfarande stod hos marcus mot hösten och allt fungerade bra så vi tog hem henne. Sen dess vet ni storyn. 

Däremot har vi fått reda på så himla mycket om henne. Vi är det 13e hemmet hon haft, och då köpte jag henne som 8åring. Hon har varit utdömd på alla fyra ben och hennes rygg var inte att tala om, hon skulle aldrig få bära ryttare igen. Kan inte säga exakt när detta var för jag kommer inte riktigt ihåg.

När vi först tog henne till Joakim Mossenberg (ostiopat) så var han chockad över hur hon ens gick ur boxen på mornarna, ryggen var heeelt paj och "hon har ju inte ens en ryggrad.." ungefär. Inte en muskel och trött i varenda liten del i kroppen. 

Tänker man på det så förstår man hur sjukt mentalt allt är med denna häst. Hon hoppade med lätthet 145 när hon hade piss-ont, men inte en meter när hon blev sur och osäker med mig som ryttare. 

jag har verkligen jobbat stenhårt med denhär hästen för att fixa det fysiska hos henne, och just nu sitter bara all ridning kvar som behöver arbetas med. 

Senaste månaderna har hon antagligen också haft ont utan att vi vetat det, av äggstockarna. På så sätt känner jag skillnad på henne nu trots att hon fortfarande sparkar och är sur och gör luftsprång när man rider, men hon hoppar med glädje och är framåt på ett helt annat sätt än tidigare. Jag skulle vilja träna för Marcus snart och se vad han kan lära mig på Finja. För jag har verkligen förstått att jag måste släppa allt som har med mina regler och min ridning att göra på henne och bara fokusera på att anpassa mig efter vad som får henne att prestera som bäst.

Finja finns i min nacke föralltid (gadd, haha) och kommer alltid att bo kvar här, tills hon dör. Hon ska itne säljas, någonsin.

Vill bara göra klart att hästenär fullt frisk nu, förstår inte hur, men hon är det. Kan tänka mig att hon vart utdömd pgav fel orsaker, så som att hon var så dum osv. Hon är så jävla genomkollad en häst kan vara och hon har klarat många böjprov och har inget på röntgen (tror jag, haha, har aldrig någon koll) och vi har ju opererat bort bägge äggstockarna på henne och mycket smärta verkar ha släppt. 

Nedan är en film jag verkligen älskar på henne, så förbannat fin! 


Hoppas det gav åtminstone lite klarhet. Ni får fråga om ni undrar något.

Utebliven bloggning

Sorry! Har helt glömt bort haha. Ronja kom tidigt i morse och har varit till stor hjälp hela dagen då jag varit sjuk o har typ feber!

Finja, Zwiggy, Nathalie, Fille och Nasse har jag skuttat över en jättebra övning som jag itne orkar förklara men som jag ska visa på film när jag hittar sladden till kameran!

Samtliga har varit duktiga förutom Finja som var piggare än någonsin innan, kunde verkligen knappt kontrollera henne.. suck. Särskillt mycket cred ska Nasse ha som hoppade helt fantastiskt! Stolt över lillkillen!

Victoria hjälpte mig med Carro och red henne och det gick jättebra, vill vänta några dagar iaf så mitt undermedvetna kan chilla av sig lite, själv är jag redo att köra men märker direkt när jag kommer upp att de inte alls är dags att riskera allt jobb haha. Olle såg också helt knasigt fin ut, vilken skillnad det börjar bli på honom, sjukt kul o se att han får jobbas som han gör nu, superduper! Dom gör liksom massa fina dressyr-rörelser först o han går helt fantastiskt och sen bara styr hon på ett litet hinder liksom så han får busa lite också, perfekta träningen!

Olle som typ 3-4 åring!

Kapacitet

Bjuder på en film på Nathalie från 135 i Gävle. När jag kom ut fårn denna runda så ville Peder Fredricsson (? .. kan inte allas namn, peter o peder o ett S eller två S osv.. ni fattar) köpa henne. Hihi det fick han inte. Bästa tjejen! 

Kul iaf att se att hon har kapacitet, nu är det bara ridbiten kvar och att hon ska sluta slarva, haha. Det kommer snart!


Move your body

Vill börja med att tacka för flera fina och peppande kommentarer! Svarar här istället då de enda kreativa svaret jag kan komma på är "tack" i många olika former och versioner. Men tack så superdupermycket!

Sen kan jag dock tänka mig att det är dags att dra Finja-storyn igen. Så det kommer komma upp så småningom inom någon dag eller två.

Har ridit Nasse, Nathalie och Znuten. Samtliga väldigt duktiga, dock förlorade jag typ hälften av min vätska i kroppen efter Nathalie då vi fick köra igenom en jävla massa grejer så jag är helt trött och hon är nog tröttare haha! 

Luder

Har en sjuk självförtroendesvacka atm vad gäller hästarna och ridningen. Eller.. ja. 

Har under flera år jobbat stenhårt för att komma över då Finja skrämde mig så ja knappt vågade rida alls, senaste tiden har jag vågat rida allt från gröna treåringar till idiotiska Zwiggy utan att bli det minsta skärrad. Det har kännts helt jävla fantastiskt bra och det har varit en sån lättnad.

Sen kom Fuxen och hon blev riktigt förbannad på mig efter några dagar av kanske lite mer krav än vanligt för fröken, och hon stod rakt upp o nära på o gå över flera gånger, kombinerat med några cp-språng innan stegringarna bröt ut. Vi snackar betydligt värre än dom resningar som Carro gjorde på en film jag lade ut.

Orkar inte berätta allt om det för det har verkligen löst sig med fuxen nu med hjälp av Johanna och det är inga problem längre såvitt jag vet, men de satte sig tyvärr hos mig. Precis inkommen från att ha ridit Carro som var lite pigg och började göra lite luftsprång, jag hoppade direkt av och utan o säga ett ord gick jag bara upp md henne o släppte ut henne i hagen. Jävla pissluder, det är förstört igen.

Om det är så att ajg är tillbaka på ruta 1 så går jag fan o lägger mig föralltid.

Tror inte det är så farligt som de känns atm men dear god vad jobbigt det vore om det faktiskt va så, då har jag lika mycket jobb igen. Jaja, känner utan tvekan ingen oro för mina tävlingshästar osv, men jag hade kommit så förbannat långt på den andra fronten.

Blä, får se hur pass duktig jag blir på att blogga idag, tänker sura.

Muntrar upp med ett stycke Zwiggy. (som jag förövrigt red förut och vi har läst oss gå i förvänd galopp flera varv samt snettigenom och fortsätta i fel galopp, bästa.)

Giving up on us

God morgon!

Idag är det åter igen 7 hästar som ska motioneras.Ska försöka få ut Nasse i skogen.

Ska fixa ridhuset också, och lägga ut lite travövningar o kavaletti typ.  Yep, inte så mycket mer o skriva nu.

Kom gärna med förslag på ämnen till inlägg osv, förutom o lägga ut bilder på all uttrustning så är jag ganska öppen för förslag haha!


Want someone

Red Nasse och Zwiggy sen också. Carro fick vila. Tror verkligen inte det är dåligt, hon har fått jättemycket ny information senaste dagarna, unghästar behöver ta in sånt.

Nasse var iaf superduper! Lite pigg i början men riktigt fin sen, kul! Zwiggy var pigg.Jättepigg, red på tredelat gummibett och skulle hoppa studdsen några gånger och satan så fort det går. Haha helt knäppt, överdriver inte när jag säger att ajg stod 2 meter framför studdsen, STILLA, och började trava därifrån och hoppade alla 6 studds o ändå går det sjukt fort mot slutet, helt otroligt haha. Inte i en enda bom någon gång, knäppt hur snabb hon är!

Kolla sista språnget på filmen nedan ;D


Totally blank

Tänk att hästen är ett vitt papper. Det är din uppgift att rita starka ramar och linjer och sedan sakta men säkert börja fylla i dem. Allt eftersom kan du lägga till detaljer och skuggningar. Även som en ritning så är det viktigt att låta den vila ibland så man får en ny syn på den dagen efter, inte bara fortsätter i all oändlighet. 

Ibland får man ett papper som någon kluddrat på, antingen någon med lite lustig syn på det hela som ritat utanför ramarna för den tyckte det såg bra ut, eller någon lite mindre erfaren som helt enkelt missat linjerna helt, dragit och böjt i dom och färglagt helt konstigt.

Då är det ens egen uppgift att sudda ut och fylla i mer korrekt. Vilket tar ett tag för oftast har någon målat ganska hårt, med vattenfast penna. Men ibland är det bara att lägga till detaljer och räta ut linjer.

Vissa papper är målade med permanent penna, och kommer stanna där för alltid. Då gäller det att skapa och bygga runt detta, jämna ut det så gott det går, finslipa och göra det permanenta så fint som möjligt.

Om ni blir lite förvirrade av mina jämförelser så kan jag ta Nasse som exempel. Han är ett vitt fint relativt rent papper som ingen förstört. Det är fantastiskt roligt att få måla vad man vill och sakta men säkert se till att hålla färgen inom ramarna och inte missa något. Men eftersom att allt är vitt och fint så finns det inga linjer som stör det jag vill rita, det blir alltså ganska bra ganska fort.

Och sen typ Finja, där har någon eller några ritat med permanent jävla penna och rivit av hörnen och klippt lite i pappret. Det kommer itne försvinna, jag kan tejpa ihop pappret något och rita runt det permanenta, men jag får helt enkelt leva med att det är där och kommer stanna där. Hon har varit med om för mycket för att det ska kunna försvinna, hon kommer alltid vara lite speciell för hon har varit med om ganska dåliga saker. Visste ni att när jag köpte henne som 8åring så var vi hennes 13e hem? Och att hon varit utdömd på samtliga ben och ryggen, och skulle aldrig få bära ryttare igen? Nu är hon frisk och fräsh och relativt glad, men det kommer sitta där i hennes huvud antagligen för alltid, och det bästa jag kan göra är att ta så bra jävla hand om henne som det möjligtvis går, och hålla henne glad och anpassa mig efter hennes linjer och skisser som någon gjort. 

Det går fortfarande att lägga till detaljer och sudda ut vissa små felsteg, men den permanenta pennan släpper inte.

Det roliga med detta är att jag kom på det för några dagar sen och finner det ganska korrekt. Är säkert någon annan som hunnit dra samma jämförelse innan mig men jag har inte hört det faktiskt. Det kanske inte är i samma liga som Sylves kaviar-tub ("Tänk dig att du har en kaviartub, trycker du där fram först så åker allt bak *prrrttthhh* (han gör ett sånt ljud varje gång haha) och trycker du på mitten bara så har du ingenting varken fram eller bak. Men börjar du bakifrån så får du allt framför dig och mer koll på grejerna") but still!

Unghästar

Fick en kommentar som frågade om jag inte kunde skriva lite om unghäst"träning" o övningar osv.

Har lite svårt o skriva sånthär för det som styr mina träningsupplägg är sunt förnuft och känsla, inte regler o hur de brukar gå till osv. Jag menar både Carro och Nasse är 5 år och medans Carro knappt går o styra så ska Nasse snart debut-tävla 1m liksom.

Det viktigaste är att dom går framåt och lyssnar på hjälperna. Sen kan man utveckla så gott man känner att det går. I min värld är det viktigt att dom lyssnar för även små hjälper, inte bara basic är viktigt för mig utan de ska gå o lirka o ha dom mjuka osv, men detta kan inte alltid komma så pass tidigt, osv. 

Övningar är också svårt o säga, ingen övning är bättre än en annan såvida den inte görs rätt. Du kan göra mer nytta med en bom mitt i rudhuset än ett helt jävla upplägg av övningar, såvida du gör bommen rätt och övningarna fel.

Med unghästar är det viktigt att den hoppar i mitten av hindret och inte slarvar med vägarna, utan går dit du vill och ingen annanstans, men det är ju så himla olika häst från häst. Hoppar alltid samma övningar med samtliga hästar men på olika sätt och med olika krav. Serier och studds är alltid bra att ha hemma, för det kan inte gå så himla fel. Därför har jag sällan det på träningar då jag hellre vill vara till hjälp o mer delaktig, studds o serier grejjar man superduper själv.

Känner hur jag glider ifrån själva ämnet men har inte så mycket att säga. 

Ni får fråga istället om ni undrar något, för jag har faktiskt svårt att säga massa bestämda saker om detta då allt är så basic med unghästar och det mest är framåt som gäller, stadigt och framåt.

Johanna och Charlottes fina (dåvarande) 3åring, numera 4!

3 Done

Ridit Nathalie, Finja och Znuten! Nathalie var stark o pigg, bara o jobba vidare, haha. Ful. Finja fick gå i skpogen trots piss-underlag, hon var pigg o glad men ingen mer får gå där för de va verkligen dåligt, men en arg Finja i ridhus är nog sämre haha. prioriteringar <3 Znuten var pigg... gud så pigg! Haha galopperade i typ 10 minuter med avsaktningar o fattningar o volter o ökningar och minskningar innan jag fick ordentlig koll på henne och hon släppte helt i formen. Men duktig tjej, kul o sitta på henne igen! :D

Nu ska jag snart ut o rida Carro!

Sen kommer Victoria o rider Olle och även Fille (tack hihi) så då rider jag Zwiggy samtidigt som henne o Nasse samtidigt som Filleehehe!

Fina Rosa!

Året

Jag har haft ett ganska dåligt 2012 tävlingsmässigt. Hade en bra början och allt såg så himla lovande ut. Finja vann 140 på 140 och flera andra hästar gick 140 med fina resultat. Sen har det i princip bara gått utför.

Resultaten blev sämre och sämre och hästarna blev halta typ. 

Mot sensommaren/hösten så hade jag Fille och Nathalie igång av 8 hästar. Och då visade det sig senare att även Fille var halt under tiden han gick 145klasser men han är ju så snäll så han hoppar ändå. 

Nu har jag 4 av mina tävlingshästar igång som snart är igång på 140, två 5åringar som vi hoppas kunna börja tävla (de är som de flesta vet väldigt sena och knäppa så dom har inte ens blivit inhoppade än förutom Carro då) och ite annat smått och gott. Jag hoppas få upp alla 4 på 140 höjder under våren och känner att jag vill ha in något nytt som kan gå 140 till sommaren.

Viktigast av allt så behöver ajg itne rida med väst i år. Herregud, ska bränna den, ska stå o säga saker på latin och hålla någon form av ritual, mhm yes.

Haha, vi börjar med 1m för Nasse och 120 för Finja; Zwiggy och nathalie i Mjölby, shoot!

Znutis!

You're through

God morgon!

Idag ska 7 hästar motioneras, ska se om Victoria har lust o rida typ Fille, så går det lite fortare :D

Jag har upptäckt flera blåmärken i ansiktet, typ runt ögonen, vad har häänt :( Bula i pannan och skrapsår överallt. Haha.

Jaja, kan inte riktigt dra någon bra plan för hästarna och ridningen utan ja ska försöka få ut några i skogen o sen får jag se vad resten gör! Samtliga har vilat i två dagar så de blir väl inget stenhårt arbete.

Hemma!

Hahah vill börja med att hälsa till typ folk från Linköping som tydligen läst min blogg! Askul, även om jag inte riktigt kanske var på well, alerten! 

Har iaf haft askul men är hemma nuu och kommer fan skippa ridningen idag också. Yep. #yolo

Haha dom får överleva. Znuten kommer iaf snart och ska stanna till den 6e som dom inte ändrat något, det är vad jag är informerad om iaf! Så det ska bli roligt, fina znutitut!

Well, skriver mer när jag har något o skriva, dvs i morgon då ridningen drar igång ordentligt! Adios!

RSS 2.0