Ask

För er som inte vågar kommentera frågor för jag är läskig.. hihi, fråga anonymt här istället! ;D Jag har tråkigt. Hatar alla som har ask egentligen. Bitches. jag är en bitch. Mhm.


http://ask.fm/Corneliarylen

It's all over

Heyo!

Zwiggy var helt craycray i morse, stegrade o hoppade o va jävlig. Gick snabbt in med henne igen haha. Sen har jag ridit henne två gånger idag istället och gått en promenad med Molly och henne samt en kvällsprommis med alla tre hästarna med jhälp av Victoria som är här ett par dagar :D

Trimmade Molly förut också och hon kändes fin :)

Hoppas Zwiggy lugnat sig lite imorrn!

Molly går 110 på morgonen i morgon och Zwiggy går en 130 lite senare!° Ska hinna galoppera Zwiggy lite innan start också! Kul, ska bli kul o se hur Molly är på tävling! :)

..Jag lägge rinte upp filmen på Irma för den är inte så fin, vi kravlar oss runt, men förhoppningsvis kan jag lägga ut den från nästa klass som går på fredag! :)

 

Över förväntan!

Hej!

Idag har varit en spännande dag!

Irma har gjort sin livs tävlingsdebut!

Hon var extremt spänd, jag trodde itne hon skulle komma över första hindret haha. Hon stannad ei ett hörn o ville inte gå nånstans typ men efter mycket om och men så kravlade vi oss över ettan, tvåan... hela banan fram tills 7an där hon stannade en gång, o sen vid 8an somv ar en kombination så stannade hon andra gången, men hoppade fint 4an igen och sen klar!

Asså man kan inte va annat än nöjd, verkigen över förväntan!

Hon har varit med om så extremt mycket idag så hon bara står o bearbetar allt. Kommer nog vara världens skillnad på fredag då hon ska gå nästa klass! Duktig tjej!

 

You don't look different

Morgon!

Nu är vi iaf framme på Sundbyholm. Vi åkte fel som utav helvetet igår så vi kom fram straxt efter 10. Så jag hann inte rida någon häst tyvärr, vilket var skit för jag hade behövt rida Irma.

Vi står iaf shutloads of lång väg bort ifrån allt hihihihi fml.

Idag ska Irma gå en 1m bara, det är hennes första tävling nånsing, det är första gången jag sitter på henne på nåt annat ställe än hemma, och det är första gången hon sover borta. Det ska bli sjukt spännande, det kan gå åt alla möjliga håll haha!

De andra två hästarna ska itne tävla nåt idag :)

 

Trippin' away

Hejs!

Har ridit Zwiggy på morgonen, ut i skogen och sträck apå fossingarna lite, örn örn. Haha, hon blev rädd för några blå blommor och hoppade ner i diket och bröt ut i nån fantastiskt kreativ bock-serie, men hon är ju söt ändå. Tur. 

Sen har jag putsat  aaaallting, två trimningsträns, tre tävlingsträns och tre tävlingsmartingallar, alla bett, typ 10 bett har jag rengjort och packat in haha. Alla sadeljordar och båda sadlarna. Packar lite skit osv osv! 

Sen ska jag klippa Molly och mamma ska klippa Irma. Sen ska alla tre tvättas, fml :')

Först ska jag äta pizza. Vi åker runt 4-5 maybe! Puss på er mina kära.

 

Time to go

Yo!

Nathalie gick fint i ridhuset, hoppade ett räcke och en oxer på 130, dayum. Hoppar som faaaan gör hon! Helt sjukt!! Hoppas jag får till ridningen mellan hindrena och hemma också haha.

Sen Carro, hon var lite valpig men ganska fin. Sen Conny, han hoppade också som satan, men red mest på marken. Och sen Irma som förvånade och var väldigt fin faktiskt! .. Vi har bytt häst igen, det blir Irma som får följa med ändå. Idag kändes det helt annorlunda och Carro vart så jäkla trött idag så hon får några veckor till på sig innan vi kör igång henne! :)

 

Used to get mad

Hejhopp!

har ridit Molly och Zwiggy!  Molly i skogen, hon var jättefin, tittig men fin haha! Zwiggy hoppades några språng, hon ska inte tävla förrän torsdag så hon fick prova på ett par språng bara. Jättefin var hon, fast lite pigg, hon blir betydligt lugnare o enklare på tävling när det kommer till hinder! Skitkul anyway, ska få upp film på det sen :)

Nu ska jag rida Nathalie tänkte jag!

 

Fille 140!

Här är då filmen från gårdagens 140 med Fille.

Somsagt så känns han inte helt hundra, han har inte klicket i språnget, inget tryck och han är typ lite lam i upphoppet. Men med denhär ridningen så lyckades jag (och hans goda vilja) ta sig runt med bara ett skitpet. Bästa Fille. Jag var helt slut när jag kom ut för man får rida med varje muskel man har, haha. Känns som att jag har kommit på honom nu iaf, hur man får honom att gå felfritt, men då ska han ju vara helt fräsh också.

Han är och behandlas på kliniken idag, vi vet vart hans svagheter sitter och det är där jag kännt att han varit lite "matt" senaste tävlingarna. Vänster bakkota och bakknä. Han är nog good to go om ett par veckor :)


Finja 120!

Här är filmen rfån gårdagens 120 runda med två språng inklippta från 130rundan i lördags.

Det känns ändå väldigt positivt, hon känns fräsh och fin och det är bara förtroendet som brister ibland men det känns faktiskt som att vi kan jobba upp det. Vi får väl se hur det blir men det känns kul iaf! Nu ser ni lite hur hon gör iaf, men sen hoppar hon helt okej resten av banan, dock rider jag ju på henne lite väl mycket runt hela banan därför hinner hon itne få supersprång men vad gör det, hon hoppar!


Will you need me

Morrn!

Hemma igen i en dags lugn, i morgon åker vi nämligen iväg igen, till sundbyholms travbana där Sm gick, där har dom nu lite mindre klasser mer anpassat för unghästar, så dit ska vi! Det är Molly, Zwiggy och Carro som ska med faktiskt.

Irma skulle med först men baserat på känsla och erfarenheter så passar Carro bättre även om hon precis är igångsatt.

Molly ska jag göra debuttävling på, hon har tävlat innan men jag har knappt hoppat henne. Hon ska gå typ 110-120 o såna klasser då hon inte är helt igång. (Pissluder, insåg precis jhur mycket jag har o klippa </3)
Carro ska gå 1m och 115, sen får vi se om hon orkar 3 klasser :) Zwiggy ska gå 130-135 o om hon kommer till final så får vi se vad den går i, går den i 140 så får hon prova på det igen o se vad som händer.

Idag ska iaf Carro, Zwiggy och Molly ut i skogen. Nathalie också kanske. Fille och Finja vilar och jag ska nog rida Irma också!

Ni följer väl mig på instagram? när ja ginte har internet o bloggar så är jag ändå väldigt aktiv där! corneliarylen@instagram

 

Do what you want

Haha herregud!

Är hemma nu!

I lördags så stannade finja ut sig i 130, hihi. Hon stannade först in i en skitsvår kombination, och sen på en trippel. Men hon kändes fin. Fille kändes förjääävlig o rev typ 4 hinder i 140 och det var en katastrofrunda verkigen!

Idag så gick inja 120, stannade en gång på 2an, men sen var hon super. Det känns ändå bra med henne, vi är på rätt spår! Fille bytte jag bett på och red som fan, asså med alla muskler i hela kroppen typ haha. ch han var jättefin, skitpetae in i en trekombination för han drog så dant till vänster så ja störde honom för o lyckas pricka B-hindret, så han rev, men annars inte i en bom :)

Men tyvärr känns Fille inte helt fräsh och jag tror att han hoppade mest på vilja och gott hjärta idag, trots flera fina språng. Så vi ska kolla upp honom lite men han är nog snart igång o fräsh igen, han är bara lite bräcklig haha.

Jag är helt slut, red dock Zwiggy när vi kom hem och hon är så makalöst fin, ska lägga upp en markarbetesfilm på henne nån dag, herre jsöses, har bara Sussa att tacka för det, hon som jobbar här hos oss, vilken människa, så duktig! 

Jag ska få ordning på mitt hus o sen sova nu, har sinnessjukt mycket o göra i morgon samt övermorgon :D


 varmt

Jag har inget ibterbet så det äe mpbilen som gäller, därav låg upodatering. 
 
 
Fibja gick 120 o stannadr på första hindret, men ja hoppade om o sen hoopade hon felfeitt o enkelt hela banan haha. Dendär hästrn..
 

morgon!

Morrn! Idag är det bara Finja som dka gå en 120. Fannsbara upp till 130 idag o jag tycker inte Fille behöver slita runt i det då han ändå inte är nån speedhäst.
 
Ska bli sjukt spännandr o se om Finja stannar, river  äe snäll, glad, vinner, eller vas hon har lust med idag! 
 

Needed someone

Hejhopp!

Idag har det varit en lugn dag. Tog sovmorgon i morse för Andreas sov över och jag behövde lite vila. 

Så har bara ridit Nathalie, Irma och Fille. 

I morgon åker vi och tävlar! Vi ska till Gislaved. Vi struntade i SM för jag har bara Fille som är redo för det och Fille kommer inte vinna SM så då kan vi lika gärna rida nånstans med lite mindre motstånd. Så Fille och Finja ska med, Finja ska gå typ 120 130 130 och Fille ska bara gå två 140.

Spännande! Ska bli kul o se hur Finja går haha. har tränat som fan men sist vi tävlade så vägrade vi ut oss. Hoppas!

 

It's been long

Hejsi!

Red Carro och Conny sen också!

Carro ut i skogen, så jäävla duktig! Klättrade lite och galopperade, så himla snäll! Igång i tre dagar efter ett par månaders vila och ändå lika lugn och snäll, bästhäst!

Sen red jag Conny lite mjukt i ridhuset, bara böjde igneom och fick under bakbenen och ner med näsan i marken och höjde ryggen, han var fin!

 

Any time at all

Yo!
 
har ridit Finja, Molly och Zwiggy! Zwiggy var superdupermegafin och min kärlek till den hästen bara växer. 

Finja var lite bitchy men ganska fin ändå, och Molly klättrades i skogen och var lite tiggit men fin! 

Har några bekanta som håller på med att sälja hästar osv, och två av dom har hästar me Guidam stam, jag är härmed ganska bestämd över att ska jag ha en till egen häst så ska den ha Guidam i sig. Zwiggy är efter Sydney -Guidam, och jag är helt kär i dom, så fantastiska. Inga superframben på många av dom men sålänge dom itne river så brukar de gå o träna upp, språnget är makalöst. 


Love me do

Lär bli Beatles titlar ett tag framöver, tänker få in skiten i huvudet, bli lite påläst liksom, haha!

Idag har jag ridit Finja, Molly, Irma, Carro och Nathalie! 

Nathalie fick hoppa för första gången på ett halvår, kändes väldigt fin faktiskt. Det är och kommer nog vara en väldigt knepig häst, de thar säkert alltid varit det också men efter några månader efter att hon varit här så hände något med hennes kropp då hon gick upp mycket i muskelmassa på kort tid och blev väldigt stel, och då utlöstes väl någonting för efter ett tag gick det ju inte o rida på henne haha. Jaja men nu är vi igång igen! Kul :)

Finja hoppades lite också då hon ska iväg på meeting i helgen! Kändes jävligt fin faktiskt så det var också roligt! Hon känns framåt, säker och stadig, askul!

Irma och Carro hoppades lite båda två, Irma va lite stretig men hoppade snällt ändå, och Carro var riktigt jäkla fin faktiskt! Sjukt roligt, hoppar som satan dendär hästen.

Molly trimmades igenom lite fint i ridhuset och kändes mjuk och bra! :)

 

Bra jävla dag!

Vi var ju då o tävlade i Kisa, Kinda ridklubb ( fattar inte ) idag! Conny och Zwiggy!

Conny har bara gått 110 för typ två år sen med annan ryttare och sen dess är det bara jag som hopapt honom någon gång varannan vecka typ med uppehåll på månader då och då. Nu har jag haft honom i 1,5 vecka och idag fick han debutera 120!

Det är en ganska springig häst och kan dra iväg som satan innan hinder, men idag skötte han sig exemplariskt och var relativt lugn på banan! Han fick ett skitpet, blev inte klar i handen, och sen, mot en oxer, så fick jag tillbaka honom lite för väl, och mötte inte upp med tilräckligt ben så han stoppade faktiskt haha! Men det gö ringet när det kommer till Conny, det är bra att han inte är självmordbenägen!

Sen var han sueprfin resten! Hoppade helt fantastiskt faktiskt, fortsätter han såhär så är han uppe på 130 snart och går nog 140!

Sen Zwiggy!

Hon som brukar vara helvild på endagars tävlingar var underbar idag! Helt harmoniskt lugn oc h sansad på framhopp och jävligt luftig o härlig, inne på banan också! En superfin lugn grundomgång och en lugn omhoppning men lite kortare vägar och ett skönt lugnt flyt, inget drag i munnen utan bara svänger med vikten o rullar runt, vilket ändå räckte till vinst! Vi var enda dubbelnollan, hahaha! Men hade faktiskt bara en sekund sämre tid än tvåan som rev ett men red som satan, låg i svängarna osv. Så det var riktigt roligt!

Hon känns fräsch och hon går att styra och är lugn, helt fantastiskt!

Hon vann bara en 125 men det är så himla roligt när det kommer till Zwiggy! Första starten sen Helsingborg i vintras så jag är så himla glad, bästhäst!

 

Dig a pony

Morgon!

Är så sinnessjukt trött haha! 

I förrgår var jag uppe sent och fick kansk elite alkohol i blodet och fick bara sova 4 timmar, dagen igår gick i ett långt sträck, gjorde hundra saker från 06 till 23, och igår sov jag åtminstone 8 timmar, men är så trött :'D

Är iaf ensam hemma, var det även i förrgår samt igår, vilket innebär tidig uppstigning och ut o mocka o göra hö och släppa ut hästar o allt sånt. Men ska börja med o rida tänkte jag! Iaf två hästar innan typ 9, sen börja fixa lite.

Igår gick Finja, Zwiggy, Conny, Irma och Carro!

Irma & Carro var båda fina, Carro ä ju inte riden på typ ett par månader men hon var supersnäll! Irma likaså. Finja var superfin och börjar kunna röra sig lite mer normalt igen (hon har haft så mycket mugg att hon var halt på alla fyra benen typ). Conny har haft sån träningsvärk så han inte kunnat gå ordentligt, han har typ ramlat fram, haha, så han bara skrittades och joggades loss igår, stackarn! >wiggy ick studdsa lite oh var ovanligt duktig faktiskt!

Så ska snart ut o sätta igång, Have a good one!

Ni följer mig på Instagram va? corneliarylen @ instagram :)

 

Good day sunshine

Hejhopp!

Vi har fått hem Challe, får tvååring efter Careme - Chin-chin. Pga något i ena bakhasen, typ ett ormbett, aldrig sett ett så svullet ben förut och jag har sett några! Samt en hovböld fram, som börjar komma ut ur kronranden.. stackars häst. 

Conny har sån träningsvärk att han knappt kan gå, hahahaha stackars häst! Och Fille trampa en sko snett så han blev halt, men vi vred till den och hovslagaren kommer imorgon, suck.

Nu ska jag sova, GOnatt!

 

Lets lay down

Yo!

I morse red jag först Conny, som var lite besvärlig i början men hoppade flera fina språng på 130 sen, Duktig hest. Sen visade jag Molly för et tpar bekanta, hon är inte redo att visas än då hon itne är igång och än inte har utvecklat sin teknik som hon ska då hon har vilat så länge, men vi gjorde ett undantag. Det gick iaf bra tror jag, så vi får se, hoppas dom proar igen om ett par veckor iaf!

Nu är det fö rvarmt, så nu komme Andreas snart o vi ska göra nåt chill, sen rider jag Fille ikväll!


 

Get an attitude

Morrn! eller... goddag!

har ridit Fille, Zwiggy och Nathalie. Zwiggy fick hoppas lite, ska försöka få upp en film på det sen, hon var helt okej typ! Fille var riktigt fin, ingen film dock på honom. Men han fick ett par 140 språng i kroppen då ja ville prova nytt bett på högre hinder, kändes bra och det är värt ett försök nästa helg då han ska tävlas!

Nathalie var riktigt pigg då de stod hinder i ridhuset men det gick okej i slutet ändå, speciell häst detdär, suck.

Har hållt träning för Ronja och hennes syster, det gick riktigt bra för ronja och Ella hade glömt sadeljorden så hon fick köra barbacka, haha! Typ 7 år, gjorde det jättebra :)

 

Nathalie!

Idag har jag ridit Nathalie. Jag kan itne ens förklara vilket jobb Sussa har lagt ner på henne, sånt som jag aldrig skulle kunna eller orka, men hästen är iaf ridbar nu. Det är inte så lätt och man får tänka sig för men hästen går med näsan i backen i alla gångarter, så jävla låg och avslappnad, så nu ska vi börja rida henne lite mer "ordentligt" sakta men säkert. 

Så det var riktigt jävla roligt faktiskt! 

Nu ska jag ut o rida Zwiggy en sväng i skoegn tänkte jag! Sen ska Finja ut i skogen också! Molly vilar idag! Och Fille ska trimmas i ridhuset. Ikväll ska jag även få rida Spacy! Det är Johannas systers häst, som johanna rider, haha, och johanna är inte här idag, så jag fick rida :') Det är en så jäkla kul o fin häst att rida, 4 år men ridbar som en 6åring (minst) och mer i luften än på marken, ganska lik Zwiggy, hihi.

 

Feeling small

Morrn!

Har redan ridit Conny, rtots att ajg tog sovmorgon. Han var envis som alltid men det släpper mer och mer för varje dag. Travarn i honom kommer fram när ha tycker något är jobbigt, men det är bara o kämpa på haha. 

Fokus ligger i princip enbart på att få honom att släppa framåt nedåt och att höja ryggen. Han går ganska "naturligt" med sänkt rygg, han är lite byggd så och har lätt för att hamna där även om han går i "form", men vi jobbar på't och det kommer nog snart :)


På söndag är det tävling i Kinda som gäller, en endarars typ regional eller nåt sånt!

Conny ska gå en 120, debuten, Lorten kommer dit och jag ska hoppa 120 även på honom, och Zwiggy ska få gå en 125 faktiskt! En liten mjukstart för henne, kul!

...Alla komemr vara vilda, så det blir en jobbig jävla dag men det blir nog lärorikt på något jävla vänster ändå :) Svär gör jag, yeah. Sorry m8s!

 

Believe me when I tell you

Hejhopp!

I morse red jag Fille, Conny och Molly!

Fille trimmades ordentligt i ridhuset, låååg lös form i början och lite kortare galopp mot slutet med mycket skänkelvikningar osv. Han hade nog lite träningsvärk men han var som vanligt väldigt fin, man kan lita på Fille!

Sen Conny i skogen, ganska pigg och antagligen lite öm i kroppen efter att flera nya musler arbetas nu mot vad han kanske är van vid, blir ju ofta så med ny ryttare, plus att han gått lite på halvfart nu så han är nog lite trött, men han skötte sig ändå!

Molly var superfin i ridhuset faktiskt, börjar komma mer och mer tillrätta med henne, de tär en fin liten häst! 

Nu tar jag ledigt för dagen, gonatt!

 

Nathalie Update!

Jo hela denhär hästen är ju himla knepig faktiskt.

i början av året så gick hon i Helsingborg, redan då var hon knepig och ibland så stannade hon till mellan hindrena o tjurade ihop, så det var lite smeka medhårs redan då. Hon gick fantastiskt i en klass i Helsingborg och hon började hoppa helt knaasigt enkelt och stort och försiktigt och jag började inse vilken jäävla häst de tvar, fan vad hon kunde hoppa.

Sen var det Borås och hon hoppade fortfarande helt fantastiskt, men framridningen började bli knepig, i vänster varv så slängde hon sig såvfort vi mötte någon som kom lite nära, och red vi intill väggen och mötte någon så var det nästan farligt faktiskt. På den tävlingen började hon även bli "rädd" för väggar inne på tävlingsbanan, och stannade ut sig två gånger.

Sen kom grevagården och då började hon bli tjurig som satan, stannade ut sig i två klasser, stannade typ 5 meter innan random hinder, Både på en linje och ur en sväng, suck.

Då slutade vi tävla henne, och efter ett tag började hon visa tecken på Headshaking syndrome, haha och sen dess har det bara gått utför!

Hon skenade iväg när jag hoppade upp i sadeln, inte bara galopp utan stora bockserier o luftsprång, det gick inte o gå in i ridhuset uppsuttet, och när jag ledde in henne så skenade hon in i ren panik och fastnade i princip alltid i sadeln.

Hon visade i princip tydliga tecken på sadeltvång, ... helt plötsligt.Jag vet sen tidigare ägare att detta hade kommit liiite i perioder och ävne jag hade sett det innan, typ på vänstersidan när man går genom trånga utrymmen, men det hade aldrig varit såhär illa och det kom helt plötsligt.

Det slutade med att ajg skule lägga på lite ben en gång när jag galopperade och hon fick tuppjuck och hoppade runt så dant att sadeljorden gick av o ja fick slänga mig av haha. Sen fick hon vila ganska länge.

Sen började Sussa, en tjej som jobbar hos oss, börja jobba med henne, från marken. Sussa besitter ett tålamod som ni inte ens kan föreställa er, och efter mycket om och men så går hästen lugnt och avslappnad normalt genom ingången till ridhuset nu och går att rida på. Dock har vi inte börjat ställa några större krav på jhenne i ridningen utan hon har bara gått med lång hals o nosat i backen, så avslappnat som vi kunnat. 

Men nu så ska jag börja rida lite mer ordentligt och så får vi se vart det går. Jag har ju fått så jävla dålig känsla på denhär hästen tyvärr, så jag är osäker på o jag vill ha kvar henne, men oavsett så måste vi ju få igång den innan vi bestämmer oss. "Tyvärr" så måste jag nog säga att det är nog den bästa hästen jag har i mitt stall, dden kan hoppa hus, skulle jag ställa upp i en 160hoppning nu så skulle ajg välja Nathalie, om hon gick att rida lite mer normalt då, men om man bara tänker på hinderhöjden. Så vi hoppas det går o få igång på ett bra sätt :)

Nu vet ni lite mer, och om ni undrar över headshakeingen, så har det avtagit. Vi har behandlat henne i käklederna, kollat ALLT; nacke, rygg, käkar, allt. Och det var inte pollen hon reagerade på för det började tidigare än så och nät eller sånt har itne fungerat. Det har iaf börjat avta så vi glider med på det!

 
 
 

Hur det är nu.

Ska uppdatera er lite om läget nu, häst.. för häst.

Finja:
Finja går nu på helfart. Vi var ju senast i Årsta Runsten med henne där hon gjorde en finfin nolla i 120 och sen vägrade ut sig i 140. Då gav vi 
upp i princip allt, men nu har det typ, hänt nåt med henne, hon är glad, snäll, inte arg, och tvekar inte på ett jävla hinder. Hon har haft väldigt mycket mugg och är fortafrande lite knacklig av det men är mest fjompig så hon rids ordentligt nu och sköts om som en porslinshäst. Hon ska tävla om några helger så då får vi se hur det går.

Zwiggy:
Zwiggy går stenhårt nu. Galoppintervaller var fjärde dag och studds och lydnad hemma emellanåt. Klättring och ja, ni fattar. Hon ska upp i kondis och hon ska bli lite mer ordentlig häst. Hon ska tävla för första gången nästa helg, bara en 125 eller nåt, o sen äre bara o tuta o köra. Planen är att sakta men säkert få upp henne i 140 igen och chilla o känna på läget där ett tag. Hon lär inte ta 150 steget i år, jag har ingen brådska :) Älskar henne fortfarande, hihi.

Fille:
Filleman går även han fullt ut. Rids och tränas för 150klasser. Mycket galoppträning, mycket extremt ångsam och bärig, styrkande galopp, mycket sånt. Studdds osv, hoppar honom aldrig hemma mer än typ 1m-110 för övningens skull och teknikens. Han tävlar 140-150 ett tag till och i 140 klasserna tänkte jag börja speeda lite för att i 150 bara få mer känn på höjden! Hade egentligen tänkt sälja honom typ nu, fast jag inser att jag behöver honom med all skit som händer runtomkring, jag behöver en stadig, pålitlig häst som ändå kan ha mig på en hög nivå. Bästa Fille, förstår inte hur ni som inte har en Fille klarar er hihi.

Irma:
Hon är igång nu igen efter någon form av hälta i någon månad, samt bete. Idag tog jag första skogsturen med mycket galopp och allt och hon matchas mot 120 inom någon månad. Hon är aldrig startad men just nu känns hon väldigt stadig så nu är det bara ut o köra i princip! Irma är 5 år i år och väldigt efter i sin utbildning, men vi kämpar på! Kommer bli en finfin häst.

Carro:
Carro har varit halt i typ en-två månader, först pga mugg och sen pga något i musklerna. Nu har vi masserat otroligt mycket och longerat lite och jobbat henne fårn marken och nu är hon helt hältfri, så nu är det bara för mig o hoppa upp o försöka sitta kvar ie tt par veckor o sen ska även hon matchas mot 120 i år :) Även Carro är 5 år!

Nathalie:
Alla undrar över Nathalie och jag förstår er. Jag får nog skriva om henne i ett eget inlägg faktiskt. Håll utkik :)
 
 
 
 
 
 
 

Baby, understand

Heyo!

I morse fick vi typ allt klart!

Jag red Molly och Conny i ridhuset, Molly var riktigt fin och Conny fick lite mental träning, haha. envisa pålle!

Sen red jag Irma och Ronja red Finja, i skogen! Superbra gick det, FInja har gått o blivit skitsnäll och Irma är numera officiellt inte livsfarlig längre :D 

Nu har jag preis hållt träning för Ronja och hennes ponny Ängla, jag fick rida ponny, haha. Ronja är förbannad för det gick lite halvdant för henne (tänk på det alla yngre, well även äldre, lägg av med såntdär skithumör! Det hjälper ingen att bli på dåligt humör mitt i ridpasset bara för att det går lite dåligt. Ta er samman och lös problemet eller be om hjälp och vad glad för den, lägg av!) så jag flydde upp till huset o väntar åp att hon kommer tillbaka, glaaad och trevlig :D

 

Sea Stars

Morsning!

Idag kommer Lorten hit på morgonen och ska hoppas lite. Han åkte hem för ett par veckor sen typ för att hans tid här var över och behövde ge rum åt nya hästar :) Men jag ska tävla honom i Kinda nästa helg (tror jag) så han kommer hit o skuttas igenom lite :D

Sen ska Molly, Finja, Conny och Irma ridas! Finja och Irma ska i skogen, Ronja får rida Finja då! Nice :)

 

Figure it out

Morrn!

Idag ska Finja, Fille, Conny, Irma och Zwiggy gå. Zwigy och Fille ska galopptränas, Finja & Irma ska trimmas lite i ridhuset, och Conny ska ut i skogen tänkte jaaag!

Först ska jag ut o rida en häst nu, sen ska jag in o jobba lite md företaget tillsammans med pappa, Vi höres l8er!

 

God morgon!

Idag är Ronja här, med sin häst! Hon ska vara här tills söndag och träna. Kul! Detta innebär också slaveri för hennes del, det roar mig, eheh. 

Idag ska Finja, Fille, Zwiggy, Molly, Conny och Irma ridas. Finja och Molly ska i skogen, och Fille, Zwiggy och Conny ska trimmas igenom i ridhuset, Irma ska hoppas! kul :D

Ni följer väl min instagram, corneliarylen @instagram! Och min hundjaevel Mårten, martenhund @instagram! 

 

Just start giving

...Seg bloggning IGEN, men till mitt försvar så skrev jag ett inlägg i morse men det har tydlilgen inte publicerats.

Red iaf Conny och Zwiggy på morgonen, Conny var det lite slit med men tillslut kunde han lugnt galoppera över en bom, haha! Han har så himla mycket vilja så ibland går det lite för fort fram helt enkelt, kommer göra allt för o träna bort den olydnaden nu :)

Zwiggy var lite samma sak, halt innan hinder och ryggning, och sen hoppa lugnt, osv. Tillslut var hon superfin!

Har varit på stan o fixat en grej på banken och handlat lite grejer till Mårten, och nu ska jag rida Molly och Fille! :)

 

Conny!

 
 
Har även fått hem Conny idag, som ska bo här i en månad och ridas, tränas och tävlas till försäljning. Har jag plats så stannar han kanske lägnre men vi börjar med en månad.

Conny är en valack på 8 år som jag startade 1m med felfritt för ett tag sen. Jag tror han har startat 110 eller något innan, har dålig koll på det. Han är iaf hälften travare vilket gör honom lite intressant i mina ögon. Han hoppar enkelt flera hinder på 140 hemma men det är mycket markjobb på honom kvar. 

Är väl itne den typiska flickhästen då den i flera lägen behöver lite ridning, men får man pli på honom så är det en riktigt riktigt fin, känslig, mjuk och cool häst med massa power i! 

Har bara ridit honom med någon veckas mellanrum mellan varje ridpass innan så det ska bli spännande att få rida honom flera dagar i rad o se vad so händer, då får man ju lite mer känn på dom!
 

Maloon

Har ju som jag nämnt fått hem en "ny" häst. Hon ska stå här till försäljning.

Men hon har inte varit igång på en ganska bra tid, vet itne exakt men hon har vilat ett tag helt enkelt, så hon ska få ett par-tre veckors igångsättning innan det är dags att låta folk provrida, lägga ut annons, osv! 

Har bara ridit henne ett fåtal gånger men hittils har hon visat sig vara en supertrevlig liten häst! Hon har ju inte hunnit muskla sig än och överlinjen är inte stärkt så hon känns nog lite mindre än hon är och kommer bli, men jag tror att man kan rida till henne lite biffigare vilket antagligen ger en större känsla på ryggen senare. 

Vågar inte skriva så mycket om vad hon har gjort osv för mitt minne är som ni alla vet kaaanske itne det bästa, men hon har tävlat typ 130-135 i tyskland tror jag, så hon har iaf skuttat hinder tidigare. Hon är 9 år (tror jag, hon har en avkomma som är 5 år, do the math). Ska mäta henne innan jag vågar säga hur stor hon är.

Otroligt fin och enkel att ha o göra med, och snäll i ridningen. Har inte hoppat än utan bara tagit ett litet skutt över typ 50 cm men ett jääkla tryck i språnget har hon iaf så det ska bli spännande! Är nog en liten studdsboll.

Film och sådant komemr komma när hon är mer igång! Tills dess får ni hänga med i min instagram o hålla utkik efter bilder som ploppar upp där!

Ska iaf bli väldigt roligt att arbeta med Molly tills hon säljs! 

Nedersta bilden är på ägaren och Molly. Hoppas jag fick lägga upp den, den finns på google så, haha :) Ger iaf en bättre bild av hur hästen ser ut!
 

MAIL

Under en tid så har inte min mail varit i funktion. Jag kom på nu att det kan ha varit folk som kontaktat mig via den. Jag kommer inte in på den och jag vet inte vad som har hänt men den är typ hackad, inte för att ja tror någon skulle ta sig tiden till det men den är iaf inte tillgänglig för mig. Så nu är den spärrad och jag har en ny mail som jag snart ska uppdatera i min header tänkte jag. (Med jag menar jag att försöka flirta med någon som kan hjälpa mig med det heh).

Nya mailen är iaf   corneliarylen@live.se  simple as that. Dit skriver man angående hästköp, träningar, försäljningshästar, och i princip allting som kanske ska vara lite mer privat än en kommentar på bloggen. Ni får dock självklart kommentera vad ni vill haha. Men den finns där iaf!

Hoppas det inte har blivit några missförstånd med obesvarade mail osv, ber om ursäkt för det isåfall!

Bloggningen kommer förövrigt igång snart, har lite nya grejer som hänt!  Tills dess, somsagt, följ min instagran, corneliarylen @ instagram, där uppdaterar jsg betydligt flitigare!


 

Chillmode

Tänkte precis skriva om att jag ska pausa med bloggandet ett tag, så läser jag stina wargs blogg o ser samma sak! Haha! Jaja, jag får väl vara lite härmapa då. 

Ni kan följa min instagram då jag är aktiv där, och jag kommer lägga upp filmer från denna träningen här, samt om vi filmar något hemma, filmer kommer alltså fortsätta komma upp här men jag kommer inte var aliet aktiv med bloggandet under någon vecka eller två.

corneliarylen @ Instagram! :)


 

Zwiggy idag

Haha här är filmen på Zswiggy! Tyvärr blev det ingen film på Finja.. åja!

Finja skötta sig exemfuckingplariskt, riktigt kul att hon var så duktig!

Zwiggy var lite vild, hon som ahr gått o blivit så duktig, hon var superspänd o studdsig, men det kändes mer än det syntes som tur var haha.

Här är filmen från idag!


Ny försäljningshäst!

Har kommit hem en ny häst till oss, den är hemma hos oss när vi är på jumpclub (ete löste sig med transport på det sättet). Jag vet faktiskt ingenting om den än men ägarna är här på samma kurs samt att dom är goda vänner till oss så jag tänkte be om lite info idag! Jag vet att den kallas Molly, är brun med tre strumpor och stjärn med smal bläs, ganska liten, och att den itne är igång alls. Men jag tror det är en fin häst men jag vågar itne säga exakt vad den har gått för jag kan ha komit ihåg fel. Tror den rä ca 8 år också men info kommer sen!

 

Jumpclub!

Hej!

har inte haft något internet somsagt, sorryyy!

Nu är jag iaf på Jumpclub med Zwiggy och FInja. Igår ramlade Josefina av i skogen när jag red Zwiggy så zwiggy fick prykbryt o har varit spänd sen dess så vi får se hur den kommer gå, och Finja har haft mugg på tre ben och varit ganska halt så vi får se om hon vågar röra på sig nu. (hon är fin på benen men är rädd om dom när hon rör på sig liksom)

Idag var Sylve jävligt snäll och erbjöd sig att hålla lektion för mig och Elin tidigt på morgonen så han skulle iväg senare, annars var det Lotta hela dagen och jag vet itne men jag tror vi anmälde oss till Sylve liksom, det är hur snällt som helst av honom.Dock innebar det uppstigning tidigt och sitta på häst vid 8. Det gör jag alltid hemma haha men det kändes tidigare här!

Så jag ska rida Finja för honom, mest markarbete o sånt, o Zwiggy för Lotta. O jag tror han erbjöd samma sak i momrgon eftermiddag så då tar jag Zswiggy för honom istället!

Filmer kommer komma idag på båda hästarna så det är bara o vänta!

 
RSS 2.0