walkingby like strangers

Hej!
 
Jag har inget internet, därflr har bloggningen legat nere lite. Mobilen funkar lite iaf! 
 
Igår tävlade lorten en lokal 110, det var så nära så varför inte. Han var superfin o fici ett skitpet in i en kombination men jag är riktigt nöjd! Han var jätteduktig och visar på flera fina stora språng med kapacitet.
 
På söndag åker vi till jumpclub med Finja och Zwiggy, haha! Det blir spännande. 
 
Nu ska jag ut o rida efter en hemsk natt, hejdå!
 

Last bit of my selfcontrol

Yo!

Idag har jag ridit Lorten och Zwiggy, båda fick hoppa lite. Zwiggy bara superlåga hinder och lite mer markarbete, Lorten hoppade en större oxer på dryga 120 (han är ju bara 5) som var helt paralell och bred och han visade på en helt ny teknik och hopp, riktigt roligt, sjukt fin var han!

Sen red jag Nathalie lite, jag kommer skriva ett inlägg om henne när jag vet lite mer.. den hästne är ett mysterium just nu men jag kommer komma till det!

Sen ska jag rida Fille och longera Irma. Fast nu kommer snart Andreas så jag ska ut o busa med Mårten tills dess, hade!

 

Pass me the sound

God morgon!

Uppe vid 6 för att Mårten kände för det. valpar <3 Utb o rida runt halv 8 o det är bara Lorten som skulle ridas idag. Han var jättefin. Nu sover mårten så jag ska passa på o ta en dusch o sen platta håret för att sen bege mig mot IKEA tillsammans med fader. Har varken bestick eller talrickar eller nåt sånt, så behöver handla lite saker haha, bord o sånt! Kommer sakna Mårten nåt enormt då Mamma ska vara valpvakt idag.. fy! Jobbigt o va ifrån honom såhär tidigt liksom, man vill ju ha koll på vad han lär sig och vad han gör.

Åja! Resten av hästarna vilar somsagt då dom galopptränade igår!

Hajdo!

 

Now and then

Heyo!

Idag fick jag somsagt hjälp av snälla Ronja och Victoria med att intervallträna hästarna! Så Finja, Fille och Zwiggy fick sig en omgång! Det gick jättebra och såvidare! Sen longerade jag Lorten. Jag är så sinnessjukt trött nu, ni fattar inte haha. 

Så jag ska in i en dusch och sen sova hela natten (såvida itne mårten får för sig att ändra på den planen.. ska ge de ett försök iaf hihi!) Jag är nämligen väldigt nogrann med att han ska sova i sin lilla korg och inte i min säng, korgen står precis bredvid sängen så jag hör om han så mycket som hostar, och vaknar osv. Då äre bara o gå ut o låta honom göra sina behov! 

Så gonatt!


 
 

Need to say

 
Morrn!
 
Haha, tyckte det var roligt o låta andreas skriva igår, men låt er inte luras, han är inte sådär jävla rolig egentligen. Han bara ljuger!
 
Idag har jag iaf varit uppe runt 4 i morse o vart ute med Mårten, sen ut igen vid halv åtta o tog en långprommis! (Typ 100 meter men för honom var det typ några mil).
 
Idag kommer ronja o hjälper till o rida, vi ska ut o galoppträna, ronja tar Fille, jag tar Zwiggy o Victoria följer snällt med på Finja :D
 
Andreas sover atm o lär göra ett bra tag till så jag går väl ut med mårten snart o börjar släppa ut lite hästar osv!

¨random låttext¨

Heeejsan alla Cornelias bloggläsareeee! Nu är det den mytomspunna Andreas som skriver, aka Cornelias pojkvän! Jag har fått äran att skriva några rader och eftersom jag inte kan ett skit om hästar mer än vad hästarna på gården heter, vilken färg de har, att grimman sitter på mulen och att de argaste hästarna är honor med färgen fux så får jag skriva vad vi har gjort idag!
 
07:00 - Cornelias nya vovve Mårten blev kissnödig och det innebar att Cornelia snällt fick kravla upp ur sängen och tillbringa ungefär en timme ute i gräset med honom, under tiden sov jag.. vilket jag gillar.. som ni kanske vet.. Även fast det är lite överhypat. 
 
Vid elvatiden vaknar jag upp och Cornelia sitter då vid datormaskinen, jag går upp och vi börjar bära en hel del prylar ifrån Cornelias gamla FLICKrum in till det nya fina huset! Det blev finfint! Eftersom det är midsommar så ska det firas och för att kunna fira den måste man grilla men för att kunna grilla måste man ha nåt att lägga på grillen så vi tog MINIn till ICA för att handla, sen åkte vi hem och vilade. Sen pyntade vi ännu mer inne i huset, sen vilade vi, sen pyntade vi ÄNNU mer i huset. SEEEN åkte vi in till stan för att fixa soppa till en fyrhjuling och köpa vitlöksbröd. Men varenda skitaffär var stängd så ekvationen lyder: bensin + vitlöksbröd = bensin & vitlöksbröd - vitlöksbröd = bensin. Nu leker vi med Mårten. Och kom ihåg: Hästar bits fram, sparkas bak och är obekväma på mitten.
 
Ha d gött - Glenn
 
 

Sorry fifan!

Dålig bloggning Iknooo! Men de blir så ibland.

Igår var jag borta hela dagen för o hämta en mycket speciell liten kille! Min nya hundvalp Mårten! 

Han är hur söt som helst, 75% pomeranian (dvärgspets) och 25% Chihuaha! Haha! Han är typ lika stor som min fot är just nu och han lär inte växa så supermycket men de blir ungefär som en chihuahua, fast han är ganska liten så ja.

Hästarna lullar på som vanligt, idag har jag ridit Zwiggy och Fille hittils i ridhuset, båda var väldigt fina! Mårten hade busat på morgonen med mig så han sov i sin bur med alla mjukissaker o filtar o tuggben under två ridpass, inte ett pip! Dutti!

Andreas är fortfarande här o bor i mitt hus with moi så det är därför bloggningen ligger lite i lä, blir inte att man sätter sig o blogga rliksom. Men nu sover han så ja kör!

 

Lets just be friends

Heyo!

Ridit Fille, Zwiggy och Lorten. Lorten får gå ur bloggen några dagar tror jag, skriver om honom sen!

Fille var riksigt fin i ridhuset, massa härligt bra markarbete och han är bäst. Zwiggy ut i skogen och galoppera, örnörn men det var nog väldigt bra för henne o få ut o sträcka på sig ordentligt. Några intervaller längs vägarna, duktig tjej!

Nuu bär jag upp ite grejer till mitt hus typ, o ska hålla på med det hela kvällen. Soffa, lite lådor osv! Kul, men säng, smink, linser och kläder är uppe, så jag har allt jag behöver haha!

 

Wicked game

God morgon!

Igår red jag Fille och Zwiggy på morgonen. Zwiggy i ridhuset, fokus på o få fram näsan (vilket är snudd på omöjligt efter en kvarts ridning) och hoppade lite småhinder. ...Vi kämpar på, haha! Inte så mycket mer o säga om det, hon är lite knäpp.

Fille ut i skogen, fantastiskt fin var han, gick på ett långt hackamore, blir o rida på det tills vi checkat munnen på honom, och även då tänkte jag prova o hoppa på det, han avr riktigt nöjd med det!

Sen åkte jag in till stan och fixade mitt hår, brunt med ljusare slingor i, ser ut som en 12 årig homosexuell fjortispojke. Hahaha! Närå, I can pull everything off mafakas, jag är aldrig missnöjd med håret, ser det bara som en erfarenhet och en kul grej, haha!

Efter det så åkte jag o pappa till Sängjätten och köpte en ny säng, in i transporten barre! Sen in på Mega Markt och köpte kylskåp och dammsugare! Och sen in på elgiganten och, köpte ett par skit-högtalare för 99 spänn!

Sen hem och insåg att jag hade glömt bort en tid med en häst jag skulle rida, suck, men vi hade bestämt väldigt luddigt och jag hade itne skrivit upp det och allt löste sig haha. Red den hästne och det gick betydiligt bättre än någonsin förut så det var iaf roligt! 

Sen vare bara o börja lyfta in allt vi köpt i mitt nya aldeles egna hus på gården!, o montera ihop skiten. Nu har jag iaf en relativt skön 140säng, ett kylskåp, och en  dammsugare, hahaha! Och högtalare!

Vardagsrummet är väldigt tomt och innehåller bara en liten fåtölj, men dit ska ett bar-bord med bar-stolar, en soffa och ett soffbord, samt tv o en stor matta. Och i sovrummet ska ett skrivbord och lite hyllor, så jag kommer få o göra!

Nu har jag precis vaknat och ska upp till mamma o pappa o äta frukost (kylskåpet har itne satts igång än, än mindre fyllts med grejer), och sen börja rida! Ikväll kommer Andreas och vi ska lyfta in mer skit i huset o fixa iordning osv! Soft!

 

Nhs 150

Bjuder på tre bilder som jag hittade nu från 150 för ett par helger sen på NiHS Åby, Fillebubben! Inte i en bom var han på hela klassen, leer lite på det och vet att han kan iom den prestationen!

 

Pour the champagne

Hej!

VIll börja med att tacka för flera väldigt fina och upmuntrande kommentarer! Tack, ni är så snälla!

Jag har som många vet under nästan ett år nu, konstant haft otur och råkat ut för skador på både hästar och migsjälv, hästar har fått "psykbryt" och blivit oridbara, hästar har börjat stoppa, hästar har gång på fucking gång skadat sig i hagen eller något otroligt onödigt. Två operationer har genomförts på olika hästar.

Det har inte varit så farligt, för jag har haft fler hästar, och det har inte påverkat mig. Fram tills för några månader sen då Zwiggy blev risig igen och då brast allt, det var där och då jag började känna allt negativt och inse vilken jävla röra det var med allt. 

Men Zwiggy kom igen, och efter mycket om och men med fler halta hästar så började allt gå lite framåt igen och det har pågått i någon knapp månad, men nu står jag igen med lite halta hästar och FInja som inte hoppar och lite  sånt. Fast det som känns just nu, det som gör att jag tvivlar nåt enormt på detta är att nu börjar jag ifrågasätta migsjälv och min ridning. Det har jag aldrig gjort förut, för jag brukar fixa det mesta, om jag bara vill.

Varken kan eller vill gå in här på exakt vad det är som orsakar mitt tvivel för det blir så jävla privat och känsligt då, men jag ska försöka hitta någon lösning, vad det blir är sånt som märks, men jag vill liksom inte åka o tävla längre, eller jo, jag vill jättegärna tävla för jag tycker det är roligt att känna både framsteg och bakslag men jag känner bar ahur pengar går rakt ut i sjön när jag inte kan prestera något alls. Det är halt häst HIT, det är dåligt underlag DIT, det är ryttarmissar HÄR och det är dåligt självfrtroende DÄR. Antar att man på ett enkelt och kort sätt kan kalla det prestationsångest, fast så är det inte, det är jag för rak för, då skulle jag säga nej och förklara saken. Men det är åt det hållet, kan man säga. 

Världens bästa Fille som stälelr upp hela tiden, överallt. Vi ska kolla honom i munnen o se om det jhänt något och det är därför han är så tjaffsig, hoppas det kan vara där problemet i helgen satt, iaf lite.

Tummen ner

Så. Igår var en skitdag. På många sätt.

Finja gick in i en 140, hoppade kalasfint över ettan och på tvåan tog det tvärstopp. Låg bra, hade bra tryck, inget var fel, hon tvärnitar. Hoppar ettan igen och hon tvärnitar. Inte bara det utan hon brister ut i hur mycket sparkar o hopp som helst efter varje stopp och även innan start, skitlustigt då ja inte går på henne alls innan hon hinner börja.

Så det suger. Hon får itne gå idag och vi får se hur vi ska göra nu.

Fille gick en 145, han var extremt, EXTREMT taggad, nervös, vild, hoppig, slängig o jävlig. Han slängde upp huvudet och började smått skaka på huvudet i varje sväng till alla hinder med sänkt rygg o de gick itne o arbeta galoppen haha. Det är en sån speciell jävla känsla då han är så sjukt lydig o enkel egentligen. Han var sjukt ljudrädd så allt som lät ut högtalarna resulterade i att han skuttade iväg i sidled o började studdsa o göra luftsprång. Haha fille </3

Väl inne på banan så var den innan mig felfri, så hög musik började och fille började spänna sig som faan, aldrig ridit mot första hindret på en så spänd häst haha, helvete!

Så jag hann inte börja arbeta galoppen till första hindret och tvåan var på en rak linje från ettan så de va inte mycket o göra för o få upp trycket där så det rev han. Sen var han skitfin resten av banan som var ganska stor till o från och ganska teknisk, men sen kom det en oxer och sen en linje till en trekombination, jag visste att man borde galoppera på lit ei början av den linjen för o räta upp ordentligt mot trekombinationen men jag tänkte att fille är så jävla stor så ja kommer få fööör kort om jag galopperar på, vilekt resulterade i att jag kom aldeles lagom in, och fick dåligt tryck ut så han rev A och C i den, o sen felfri dom tre sista. 

Jag är ändå nöjd, han får flera fina språng och bra känsla på de flesta hinder. Men han är jäääävligt tjaffsig i truten och jävligt stark så det är skitsvårt o kunna arbeta galoppen vilket an måste måste måste för att Fille ska hoppa bra.

Sen trimmade jag Lorten och jag går itne in på mer nu men vi åker helt enkelt hem idag o startar ingen.

Lorten pga nåt som jag berättar senare, Finja för att jag inte ser nån jävla vits med o fortsätta längre, och Fille för att underlaget är sådääär och han känns så jävla flippad på denhär banan så jag sparar på honom.

Hatar mitt liv just nu och är såhääär nära på att bara sluta med allting, fuck this, fuck you all and fuck hejdå :)

 

Haha sopor!

Vi hade ju anmält Finja till dagens sista 130, vi tänkte itne så långt utan självklart var det ett derby haha! Deeet blev kanske inte så bra, så nu är vi anmälda till 140 istället... Vilken skit hahah! En stor elitklass, vi ahr hoppat en 120 sen vi vägrade ut oss överallt, haha asså... Jag känner om hon står emot, då äre ju bara o gå ut :) Hoppas på det bästa!

 

You got every right

Morgon!

Jo, igår gick ju fille en 145. Jag fick skiiiiitstressigt innan för det blev strömavbrott i domartornet så vi trodde vi hade tid på oss men dom blev egentligen klara medans vi satt i lastbilen. Så jag hann inte rida fram något bra alls, och det jag hann var på en liten liten sandbana så ja hann inte få koll på ett enda dugg. Väl inne på banan blir fille aaaspigg och sjukt cp-stark, o slår med huvudet o stretar som satan, suck, Fille som är jordens mest välridna lydiga snälla häst liksom. 

Rundan var katastrof, vi skitpetade tre hinder, de va egentligen inga misstag alls utan det var bara dålig ridnig och känsla som orsakade att bommarna rasade. Tre touch-ar lite lätt bara. Jag är ändå nöjd att han hoppar och ställer upp som vanligt, men det är synd att det ska bli såhär. Jag tror han blev extra stark av en sånhär stor bana också, och idag ska jag byta bett.

Idag vilar Lorten, Finja går en 130 och Fille en till 145.

Så hoppas vi att underlaget är bättre idag, igår morse var det superbra med Finja o Lorten, men med Fille var det verkligen vidrigt innan och efter hinder. Åja!

Fått två fina schabrak från Equipe! :)
 

Skriver imorrn!.

...Gonatt!

 

Bra start!

Finja började dagen med en felfri och mycket stadig runda i 120, jättebra känsla o bra flow och framförallt ingen tvekan, superkul!

Sen Lorten, han har aldrig gått 120 innan och var väldigt tittig i början så han rev 3an och fyran pga att han sod emot lite, sen var han fin resten av banan tills sista hindert som var en kombination, då var han lite trött och orkade inte riktigt upp på utsprånget. Så rev det! Annars en klar godkännd debut, han har aldrig varit  borta såhär heller så jag är nöjd! :)

 

Grattis Barnet!

Idag fyller Ronja år, barnet som är med som hästskötare denna gång!

Fan vad elakt tänker ni, att jag drar med henne på hennes födelsedag, men icke, hon frågade faktiskt omdet var OKEJ att fylla år när hon var med, hahaha, och jag insisterade på att hon skulle vara hemma och fira den men nej, hon skulle absolut med! Så jag tackar och bockar för det!

Jag tycker iaf att hon förtjänar några Grattis här! Ska sjunga för henne snart och ge henne en liten present, så får vi se om vi hittar på något mer senare! :)

 

Klart!

Nu är vi framme i Årsta Runsten, har trimmat Fille och Finja och dom var fiiina. 

Alla är broddade och står med boots fram o bak haha. För jobbigt o brodda på och av varje dag faktiskt, så lat är jag. 

I morgon går FInja och Lorten samma klass, Finja går som avdelning B, för att den 120 hon skule gå ahr flyttats in till ridhuset från lilla banan, och jag vill rida henne utomhus, punkt, såå de fick bli så!

Fille går en 145 :)

Det ska bli spännande, o se hur Lorten sköter sig på sin första tävling under meeting, hur Finja sköter sig efter att ha varit hos Marcus ett par månader och hur Fille sköter sig efter att ha visat på fin form på Åby!

Kul kul :)

 

End it all

Heyo

Har packat mina stuff nu och ska ut o börja putsa snart. Ronja ska somsagt klippa Fille och då hinner jag göra resten, samt att alla ska tvättas o gå i skritten o äta sin Irish Mash och kanske gå lite till i skritten haha. Lorten får vila idag men Fille och Finja ska joggas på plats :)

 

När ölen din är kall

Yo bitchazz!

Idag fick bara Zwiggy och Lorten gå. Lorten fick en skogstur men avsltuade med bara ett par språng i ridhuset för o testa ett nytt bett, gick väldigt bra och han hoppade mycket fint!

Zwiggy fick hoppa lite högre än förut idag, o vi va uppe på hela 110höjder, haha! Men det går bättre och bättre för varje gång med fröken! :)

Sen har jag varit o hälsat på Bazinga, Lindas unge, och sen har jag klippt en mycket rädd Lorten, men det gick bra utan lugnande eller brems! Fy för brems alltså!

Nu ska jag få lite jobb done och sen sova, i morgon kommer Ronja-barnet och klipepr Fille på morgonen innan vi åker och jag ska putsa allt under tiden, sen ska Finja, Fille och Lorten tvättas och sen åker vi mot Årsta Runsten :)


Tre dagar gammal nu!

I might just go there

God morgon!

Igår red jag samtgliga fyra hästar som är igång för tillfället. Zwiggy, Fille, Finja och Lorten. Finja Fille och Zwiggy gick i skogen, alla fick galoppera på ordentligt på långa sträckor o verkligen sträcka ut liksom. Zwiggy fick även klättra lite. Tre lyckade pass som gav en redig solbränna, tur jag rider medbh utan band o linnet ner-vikt. Haha. Ingen fulbränna iaf!

Lortens ägare var här o hälsade på så han fick hoppas igenom lite i ridhuset infr helgen, tog några 120-130 språng faktiskt för jag ville se hur han reagerade osv. Han rev inte en enda bom och tvekade inte en sekund så jag tror att med lite jobb kan denhär hästen bli superfin, jättefint språng och när han orkar hålla ihop kroppen innan hindrena så är det en riktigt cool känsla på honom! Skitkul :)

I orgon åker vi alltså till Årsta Runsten med Fille, Finja och Lorten somsagt. Vi får se hur mycket och vilka klasser hästarna får gå, baserat på underlaget osv som förra året inte riktigt höll efter allt regn. Trots det gjorde Fille en fantastiskt fin 145runda med ett skitpet på första hindret, hoppas på något liknande nu då han går rätt in i en 145 första dagen. Fluppe! :D

Idag ska hela bunten ridas igen tror jag, möjligt att Fille vilar och joggas lite imorgon på plats istället.  Lorten ska testa ett nytt bett och sen ut i skogen och Finja ska springa i skogen idag igen. Kul kul!

På vägen upp mot stockholm så ska jag även skriva ett story-inlägg om Zwiggy! Det var en som frågade om det och det skulle vara kul o skriva så förhoppningsvis kommer det ut under morgondagen!

 

Living in the dark

Nu kan lite mer normal bloggning börja tror jag! Nu är mamma och pappa hemma från seglandet igen och Andreas är inte kvar här. Så nu så!

Igår och förrgår spenderades somsagt med andreas, plus en trip till stan o träffa en annan herre som ska designa en tatuering till mig, hoppas jag vågar göra den, kommer göra episkt ont.

Anyhow!

Idag ska Finja, Zwiggy och Fille ut i skogen. Lortens ägare kommer o hälsar på lite so tänkte hoppa igenom honom någon 120bana i ridhuset då han ska med o tävla i helgen!

Så ja, helgen! Vi ska till Årsta Runsten av någon anledning, även om jag starkt ogillar gräs. Egentligen skulle Fille, Finja och Zwiggy med men jag tycker itne Zwiggy är igång tillräckligt för o ens hoppa 120 så hon får vänta några veckor och vi plockar med Lorten istället! Han får bara gå två dagar och jag tror det blir fre och sön, 120 båda dagarna. Han har aldrig gått 120 tidigare utan han har som högst gått en 110 och det var med mig han gjorde det och då hade han aldrig gjort det tidigare heller haha!

Vi får se vad Finja o Fille får gå för klasser, är underlaget bra så får Fille kanske gå en 150 här också! Och Finja får väl gå typ 120-130 som max, vill bara få bra känsla på henne nu :)

 

bebis

Hej! Var o hälsade på Bazinga förut! Ett litet lugnt sto som var mkt kelig och väldigt trött! Somnade ståendes i hagen sen hihi.          
 
 
 
 

Bazinga!

Inatt fick Linda ett friskt fint stoföl! Har bara en bikd som snälla sussa har fotat men ska fixa nya sfort ja kan åka o hälsa på! 
 
Hon ska heta Bazinga, döpt efter sheldon cooper i tbbt, haha! Pappan är baltimore och jag hoppas den inte blir fux senare..
 

In the dark

Heyo!

Idag är jag helt ensam hemma oooch har ridit Zwiggy och släppt ut hästar o mockat. Massor kvar men tänker bättre på  brännan under dom bra soltimmarna o sen göra klart haha!

har iaf ingen mer o rid anu så det är chill!

Zwiggy var lite knäpp, hoppade henne väldigt lågt idag lite linjer o sånt, o hon va typ smågalen, suck. Hahaha, blir galoppträning för henne snart samt mycket lydnad, men hon måste få ur sig lite energi, puckohäst. De va studds o hopp o hitåt o ditåt o jösses. Men fick några lugna fina språng iaf haha!

Jordgubb rabarber

Hejhoppsiloppsi!

I morse så red jag, Victoria och Josefina (Barnet) ut på olle, fille och finja. Vi intervallade lite o tränade kondisen. Det gick super förutom att Olle typ bockade i princip hela tiden, men josefina va fighter och redde ut det bra, hahah sötolle!

Sen dess har jag inte gjort nånting förutom o badat, solat, badat igen, fixat lite med hästarna, och sen målat lite grejer i mitt hus. 

Barnet har åkt hem nu och jag är helt ensam! Sjukt skönt! Imorrn blire inte så mycket ridning, Finja Fille och Lorten vilar och Zwiggy ska ridas! Soft haha!

Filleboi

Här är lite Hubbabubbabilder!

Morgggggggggon!

Hejhopp!

Igår red jag FIlle och Zwiggy i en hage bara för att vi skulle fota dom, så dom joggades lite lätt. Josefina hoppade Lorten och det gick jättebra. Finja vilade. 

Idag ska Josefina jogga lorten lite i ridhuset bara och sen ska vi samt Victoria rida ut en sväng i skogen, Josefina rider victorias Olle, jag rider Finja och victoria rider Fille. Anledningen till det är att Fille är lite stor för Josefina och kan bli lite vild i skogen och Josefina har inte sveriges största mod när det kommer till en galen Siljaline så vi sätter henne på en snelhest istället! :D

Hjärtat

Say no more

Snabbt

Hejs!

Jag ska sova omedelbart för jag ska upp tidigt och morgonfodra och jag är skitfjantig med sömn, tror verkligen man funkar bra av mhycket sömn o framförallt dom timmarna innan kl 12 på natten. Så jag sover nuuu och upp igen med tuppen!

Vi red iaf en runda på Fille och Finja, Fille var söt men blev skitpigg mot slutet så vi skrittade hem så inte barnet skulle åka i backen, that's right, Fille har en vild sida, det ni! Finjab skötte sig braaa!

Gonatt!

Dagen påbörjad!

Det är så ku o se flera kommentarer på filmen med Zwiggy, såfort Zwiggy syns i rutan igen så blir det liv på folket, haha! Hon är poppis och jag förstår er, hon är den roigaste individ jag varit med om någonsin, hon lyser upp varje dag, på gott och ont. Men det är en häst som det är roligt att åka av isåfall, för hon gör det på ett kul sätt haha. 

Nu är hon dock extreeemt brunstig och förvirrad, kär i världen och kåt på livet. Hahaha! Men en lång skogstur tillsammans med Josefina och Lorten gick ändå jättebra faktiskt! 


Just nu bakar jag bröööd och sen ska jag laga mat, blir jävligt huslig ibland. Jag är nämligen helt ensam hemma nu fram tills på söndag, förutom Barnet och Sussa som jobbar här. Så allt är kul nu! :D

Nu tar vi dags-ledigt o byter om och sen blir det ytterligare en lång skogstur med Finja och Fille!Finja igår!

Här är filmen från finjis igår!

Som jag sa, hon hoppar slappare o lite tråkigare nu men fortfarande mjukt och inte i en bom. Och hon tvekar inte längre, gjorde hon visserligen inte hemma förut heller men de tär bra ändå, haha!


Trött!

Hiho!

Ridit Finja och Fille också! Fille i skogen, lite galopp och sen lite klättring, aldeles lagom inför en planerad långtur i skogen imorgon!
Finja fick hoppa lite och sen filmen kommer i morgon! Hon var jätteduktig och känslan var bra. Hon hoppar mycket "tråkigare och lite slappare nu, men hon är mycket gladare o suger hinder mer! Så det ska vi hålla, sålänge hon inte river så liksom! Kul iaf!

Sen har jag sprungit en "runda" på löpbandet (vi har ju inte aaaalls några vägar i skogen här på landet....) haha, ajg gillar bandet mer. Så nu är jag tröttttt o skön o ska sova! I morgon kommer Barnet (Josefina) hit o stannar några dagar, så det blir kul, hoppas hon kan fota lite! :D

Lorten!

Här är en film på Lorten från idag!

Han skötte sig fint, men han orkar inte så länge så blev trött ganska fort. Han har en helt ok kondis egentligen men det är ju ny ridning nu och nya muskler som används och sen brukar han inte hoppa såhär högt tror jag. Så han blir ju trött lite fortare men det går nog över om ett tag!

Det är en superhärlig känsla o hoppa honom, väldigt kul faktiskt! Lorten är tillsalu förövrigt! :)


Dagens Zwiggy

Hihih. Hon är söt. FÖrsta gången hon hoppar enkelstående hinder (inte studds) på vääldigt länge. Både ser och känns cp för hon är så jävla pigg o explosiv så man kan knappt ha ben om och sitsen blir katastrof haha för man får väga av alla hjälper osv så man inte trycker på något alls typ. 

Åja hon skötte sig bra, förväntade mig mer skutt o studds men hon var duktig! Det är i slutet på filmen som hon blir rädd för mamma (-.-) och där tog minnet i mobilen slut, haha. Hon hoppade en bana efter det och var superfin faktiskt.

Fintjejen!

Segt!

Haha sorry. Somvanligt. Men ska skärpa mig nu tror jag :D

har varit med Andreas i typ två dagar od e blir ju inte så mycket hästar då. Men red Zwiggy förut och hon var söt, det var jävligt varmt bara.

Sen höl jag en mycket bra träning för Jessica, så himla roligt att se framsteg hos folk, utveckling liksom! Så himla duktig både hon och hästen, skitkul!

I morgon tänkte jag prova o hoppa den "nya" hästen Lorten lite, ska försöka få film på det. Zwiggy ska också få ta några pluttiskutt och såklart blir det även film på det, var längesen ni såg Zwiggy ju! Fille och Finja ska ut i skogen.

Måndaayyy!

Andreas ligger i sängen och jag har hunnit rida en häst, haha, skitbra upplägg!

Men inte vilken häst som helst! Igår kom nämligen en ny häst hit som ska stanna i några veckor (sålänge jag har boxplats eller tills han blir såld) och han heter Lorticus. Kallas Lorten och är 5 år! Det är en kompis till mig och familj somäger honom och det är den hästen jag tävlade på Åby för några veckor sen, som gick felfritt 110.(Sin livs första dessutom).

Så det ska bli roligt, fokus ligger på muskeluppbyggnad på honom då han är lite tunn över hals och överlag. Men även mycket lydnad, då han gärna hänger sig i handen och inte vill bära upp sigsjälv med bakbenen under sig. Men får man till lite sånt så är det en riktigt fin häst med ett superskönt hopp, han är verkligen en av de roligare hästarna o hoppa, det är lite sport i honom liksom, studdsig!When it ends

Gomöra!

Tänkte gå ut o rida FInja en svängom i skogen igen o se hur det går, ha med mig vapen från början o hoppas att hon inte tramsar då, haha. Är som tur var inte ett dugg rädd eller osäker på henne längre men när man är vid djupa diken eller precis längs med en å, så måste man ju akta så hon itne hopapr ner i nåt o skadar sig, suck. Hade det itne funnit några sådana risker hade jag itne givit upp förrän jag fick fram henne haha.

Får se om jag rider Fille o Zwiggy också, men det kanske blir senare. We'll see, har sån sjuk träningsvärk. Hiho. Hejdåå!

Påfrestande

Phew. Har ridit Finja och Zwiggy. Finjas plan var att ut o ha kul i skogen bara, kom en liten bit inann vi såg kossor och efter 10 minuters krigande så insåg jag att vi inte kommer komma förbi, simple as that. Vände om och provade en annan väg ,inte en kojävel i sikte och ändå kom jag bara ett par hundra meter inan det var dags igen, suck. Hade sporrar men inget spö, och fick verkligen itne henne att gå förbi ett ställe, där det för allas information inte fanns något annat än djupa diken på bägge sidorna, suck.

Hon hoppar vilt omkring o ner i dikena o grejjar, hästjävel. Det är så tråkigt, hon gjorde inte såhär i slutet när jag hade henne, men sen har hon varit hos marcus som såklart gör allt lite bättre än mig och då när jag kommer upp i sadeln igen så tror hon att hon får bestämma igen, suck. Både hon och jag var dyngsvettiga men red hem o hämtade ett vapen, ett spö alltså, hahah, o vände o tar en tredje runda, då går hästjäveln med öronen framåt hela tiden och spöet nuddade henne inte en enda gång haha. Åja.

Suck! Sen red jag Zwiggy som tog up mig humör igen genom att vara fantastiskt mjuk o låg och fin! Bästhäst!

Maybe i'm amazed

Morrn!

Wehehell, idag ska Zwiggy mjukas igenom lite i ridhuset, Fille ut en runda i skogen, Finja likaså! Och that's it, för att Carro är halt och Irma också, irmas gamla sår, eller typ några veckor gamla sår, har svullnat upp och hela benet också, så hon får penicilin nu, suck. Turen, y u no stay with me :(

RSS 2.0