update

Red zwiggy en asmysig lång runda iskogen, jah trodde vi skulle dö flera gånger näe hon vände o börja sprattla,men sen va hon aaasfin hihih.
 
Ska sova nu och upp tidigt i morgon, tänkte bara informera er om nedanstående, ifall jag nämner honom i bloggen hädanefter :)

hihih

Var och tittade på hundvalp idag! Vi åkt elångt åt helvetet, nässjö! Tog ca 3 timmar, så 6 timmar i bil fram o tillbaka haha! Men det var det värt, för väl framme så fick vi träffa lilla Mårten (ja, jag har döpt honom till Mårten, no hate, hahaha!) som är en pomchi (lol), vilket är en blandning mellan pomeranian (dvärgspets) och chihuahua, men mest pomeranian!

Han är 6 veckor gammal tror jag och han kommer bli fluffigare antagligen, men just nu var han något större än en människohand, men inte mycket! Så jäkla söt. Modig och nyfiken och social, dör lite.

Vi har bestämt oss för den och den kommer flytta in hos mig efter den 18 juni! Då har jag förhoppningsvis flyttat till eget hus så då blir vi sambos! Hihihi. Bästa!
It isn't it

Morrn!

Nu åker vi ganska snart mot.. dit vi nu ska, kommer inte ihåg. En tre timmar lång bilresa typ för o kolla på en liten valp. Sen tillbaka, sen hämta syrrans unge Milton i stan, o sen hem o rida typ. Idag har jag visserligen bara Zwiggy o rida haha! Finja gick hårt igår så hon får vila, Fille gick hårt i förrgår och behöver vila idag. Goodiegoodie!

Nu har Nasse åkt hemifrån förresten. Konstigt nog somsagt så reagerade han yttepyttelite på böjprov här hemma vå jag tror ägarna och köparna kom fram till att behandla honom och låta honom gå på bete några veckor. Sen kommer han tillbaka hit för igångsättning (som jag förstår det iaf, men jag vet inte haha) och sen ska han säljas. Förhoppningsvis till dom som skulle ha honom från början, annars ut på annons.

Så bloggningen blir lite seg idag antagligen, tills ikväll! Men vi höres, have a good one! (Ni får roa mig via sms eller så, 0768919023 haha, jag lär ha tråkigt)

We'll come clean

Wie!

Red Zwiggy på kvällen efter att jag ridit Ikaros, en 4åring!
Zwiggy var fin och fick skutta för första gången på väldigt änge haha.. hon skötte sig bra med studdsen faktiskt men hoppade en liiiten liten oxer och då går det ju fortefteråt, suck. Men hon var duktig för o va Zwiggy, det är bara o träna på haha.

Nu ska jag sova, ska upp tidigt o rida lite i morgon och sen ska vi åka långt åt helvetet för o titta på en hundvalp! Dududuun, det ni! Jag flyttar ju snart till eget hus och då ska jag ha en liten puppy som håller mig sällskap! Ni kommer dö när ni ser bild på den! Fixar't i morrn haha!

Åja, gonatt på er!

It won't last

Har ridit Fille och Finja. Fille fick bara lufta lite i skogen, dra några repor längs vägar o jogga runt lite annars. Han var söt!

Finja fick sig en omgång i ridhuset, mycket studds, korta serier med en lång oxer som utsprång som med FIlle igår och ökningar och minskningar så hon blev trött. Men fin var hon! Hon rids på bett nu, jag tror det iaf! Jag vet nte hur marcus har gjort i hemmajobbet men han tävlade henne på bett iaf, så jag får prova det också.

Please stand up

Morrn va!

Idag ska FInja gymnastikhoppas lite, Fille joggas lite enkelt i skogen så får han vila i mrogon istället, Zwiggy kanske g lite kavaletti eller sånt för första gången, och Irma se åter igen om hon är fräsh. Nasse skulle besiktigats idag men han reagerade yyytterst lite på böjprov igår så jag tror alla kom fram till o behandla honom istället o låta honom gå på bete några veckor o sen ut på annons igen. Väldigt tråkigt men ja. Det är ju endast vid böjprov, han är sjukt fräsh o rida verkligen, jag fattar itne att han inte är helt ren när odm böjer verkligen. Lustigt.

Irma såg bättre ut igår också men lite ojämn, hon lär ha sträckt sig i hagen tyvärr. Åja, det blir nog bra snart.

I wasn't going

Tjenare mannar!

Har ridit Finja, Zwiggy och Fille!

Finja kändes superfin men fick bara joggas lite o så tänkte jag göra henne lite trött i morgon haha. Zwiggy reds igenom lite enkelt bara och Fille gick supertufft och blev riktigt trött och svettig haha. Det var studds och en kombination med 6m mellan och en breeeeed bred oxer som utsprång, på åttvolt, med mycket stora ökningar och minsklingar och tagen bakdel i alla svängar. Så han fick sin motion idag iaf!

Ska se om Irma känns fräsh sen också :)

Try to look stupid

Heyo!

Red Nasse ut i skogen med Victoria sen också, han var söt och duktig osv. Nu får han vila i morgon och sen ska han besiktigas och förhoppningsvis byta hem på torsdag!

Skulle ta Irma en sväng i ridhuset trots allt också men när vi tog in henne så gick hon superkonstigt o när vi sprang så va hon lustigt halt på ena bak, nånstans! Märklig hälta var det, såg ut o sitta högt upp. I bästa fall är det bara träningsvärk sen igår då hon gick en ganska tuff runda i skogen för henne med mycket galopp, hon har ju varken muskler eller kondis än då vi fokuserat på att.. well, överleva! :D Så vi får se hur det ser ut i morgon, annars börjar min otur komma tillbaka känner jag haha..

Åja! jag är supertrött, så ska duscha o sen sova, så hörs vi i morgon!

Talk over me

Yo.

Red Fille i morse, ordentligt pass i ridhuset, superfin var han! Mycket förvänd galopp och skritt-galopp-övergångar, finkillen!
Sen red jag Finja, hon kändes också fin faktiskt! Tror jag fattar vad Marcus har ändrat på och hur ajg ska göra det bästa av det och itne bara "förstöra" allt igen. Men lätt r det inte, då vi rider så himla olika haha, men jag ska försöka! 

Keeps being complicated

Morrn!

Idag ska Zwiggy gå i skritten, Finja, Fille, Nasse och Irma ridas. Det blir spännande!


Har ju fått hem Finja igen. Ingen vegt riktigt hur det kommer gå och lägligt nog så vägrade hon ut sig med Marcus i sista starten, men han hade tydligen gjort en stor ryttarmiss och sa att hästen verkligen ville hoppa så det ska nog vara lugnt. Men ska prova henne i skogen idag o se hur allt känns :)


Vad har hänt?


Hahaha jag kom o tänka på en sak!

Eller Victoria frågade för några dagar sen, "får du ingen skit längre på din blogg?" typ, och jag kom fram till att jag får konstigt lite negativ kritig numera. Jag hade 3 förklaringar till det typ:


  • Det är ingen som vågar säga till längre. Jag brukar ge så hård kritik tillbaka till folk som jävlas så folk väljer att inte öppna truten. Jag är helt enkelt för läskig.


  • Jag har gått o blivit mjukis. Jag uttrycker mig inte lika jävligt som förr, säger inte allt och tycker om folk lite mer. Skriver aldrig något taskigt och ingen har något som dom ens KAN klaga på om dom så försöker!  (Jag ställer mig tveksam till detta).

  • Folk har tröttnat. Det är helt enkelt ingen som bryr sig längre </3 Haha, jag tror snarare att folk vet att det inte ger så mycket o klaga på mig, jag är alltid väldigt pedagogisk tillbaka och det blir inte så mycket bråk av det hela, det är sällan jag får långa motsvar efter att jag svarat på något, utan det blir oftast tyst efter första svaret. Jag tar inte åt mig av töntiga "påhopp", och kritik tar jag in och lyssnar på, och avfärdar det sedan snällt <3 Haha, jk, antingen diskuterar man saken och kommer fram till varför man tycker olika, eller så förklarar jag att personen i fråga helt enkelt har fel. Oftast är det så. Hahaha! Jag älskar hur arrogant jag låter just nu, puss, det ligger så mycket sarkasm bakom sånthär, så chilla.


    Well! Det är dock lite tråkigt, ingen klagar längre, brukade ju få så förbannat mycket skit :') Men nää, nu är alla snälla och trevliga och säger positiva saker, VAD HAR HÄNT MED ER, blir så besviken. Haha! Bildne ovan förresten, Carro är visst liiiite större än Zwiggy.. som för att tillägga är ca 170 hög.. heh.

Can we pretend

Heyo!

Kom hem igår runt 18-19, låg i sängen fram tills 15 på eftermiddagen, haha fy! Hade en väldigt tråkigt ledig dag med andra ord.

Idag ska vi iväg med två hästar till Joackim Mossenberg, Carro och Zwiggy blir det. Carro är ju halt, men vi tror det är pga muggen som vi inte riktigt får ordning på, och Zwiggy känns lite sne, så det blir bra!

Sen ska Fille o Nasse ridas! Fille får ut i skogen o klättra lite tänkte jaaag, Nasse ska bara trimmas. I morgon ska Irma få hoppträna för Markne faktiskt! Vi har ju itne varit där o tränat på hundra år nu för jag har inte haft någon häst som varit igång och vi har inte velat ta dig unghsätarna för jag tror inte dom skulle klara det liksom, men vi ger det ett försök!

So, vi höres l8er asså! Glöm inte o följa min instagram förresten, corneliarylen @ insta! :)

Staden!

Wehehell!

Red Zwiggy och Irma i morse! Zwiggy ut i skogen o kälttra lite, hon var på tårna och alla rötter var ormar, hon gjorde flera cp-språng bara helt random för hon trodde rötterna var ormar, typ alla fyra benen upp i luften o huvudet så nära "ormen" hon kunde bara fö ro kolla på den. Suck. När vi kom hem såg vi att en baksko hade vridit sig och så går det när man är Zwiggy, suck. När vi skulle dra bort skon så lyckades mamma slå mig med en typ hammare rakt på ena smalbenet hahaha så jag har en bula och ett sår och soon to be blåmärke där, våld i familjen! Hahaha, närå!

Sen red jag Irma som var väldigt körig, så jag bara red runt ett tag o försökte få fram henne o ner henne lågt o sen gick hon lugnt och i fin form i alla gångarter då fick de räcka för hon va redan så upprörd, suck, den hästne gör det så svårt för sigsjälv när hon egentligen kan så himla mycket nu. Cphäst.

Nu ska jag snart fara till ett ställe där alla inte hälsar på varandra för att well, det bara bor 10 personer inom en mils radie, hahaha! Stan. Hästledigt från nu tills i morgon eftermiddag ungefär. Soft!

Så hade gött!

Let's all stand up

God morgon!

Kunde inte vara mer nöjd över gårdagen, så är på ett bra humör. Att det skulle gå så fantastiskt bra! Det var ju bara en typisk ryttarmiss då ja itne alls var med på noterna, skulle tagit tillbaka som fan direkt när jag landade efter planket men framförallt förberett redan innan planket, då hade han nollat! Så onödigt!

Men så jävla roligt ändå att han kan nolla en 150 på hinder, Fille brukar ju riva liksom, jag tror den spärren har släppt nu. Får han bara håla sig frisk så kommer det nog kunna bli ett bra år. Och sååå många gånger som vi varit nära på o sälja honom haha. Han får stanan ett tag till, jag behöver min pålitliga bästa valack!

Nu ska jag iaf inte tävla mer i helgen, så ni kommer inte se mig mer på NiHS nu. Jag ska rida Nasse och Zwiggy nu på förmiddagen o fixa stallet o sen åker jag in till staden och kommer hem i morgon nångång! Så det blir kul :D

FIlm på Fille 150

Jag kan inte lägga upp filmen här då den är uppladdad på facebook, men största delen av rundan finns iaf där! Så gå in på min profil, Cornelia Rylen, jag tror man kan se den utan o vara vän med mig, annars.. bli vän med mig :D O kolla på Filles 150runda!! Han hoppar superfint men tyvärr ser man itne riiiktigt vad som händer där felet kommer.Klicka Hääääääräräräär så kommer ni till min facebook! :)

Världens bästa FIlle!

Hihihi!

Hemma från tävlingen nu. Startade då 150! Vår andra 150!

Han var inte i en enda bomjävel! Men jag hamna i lite obalans efter hinder nummer 6, och från det hindret var det en båge till en linje på 18 meter, o ja va itne alls i balans o ja hade ingen aning om hur jag skulle göra väl innepå linjen för ja fick en liten blackout där, hahah så ja backade bort ett galoppsprång istället för o köra på för livet där, o då blev han lite osäker och stannade på en stor oxer. Red om o sen hoppade han resten av den långa och stora banan felfritt :D Men 4 tidsfel, så 8 fel men bara 4 hinderfel! Så otroligt fantastiskt cp-nöjd :D

Tyvärr kommer jag nog itne kunna bjuda på film....... ingen filmade och minneskortet i vår kamera har jag här i datan vilket mamma inte tänkt epå när hon åkte iväg med den förut, piss.

Han hoppade iaf helt fantastiskt och det kändes ganska enkelt. Men han behöver mer muskler och kondis såklart, då han ännu inte är helt igång just nu efter all vila. Men han känns fräsh och det känns som att om ett tag kommer 150 gå ganska enkelt! Fina Fille!

Don't ask me why

Hejrååååtjabbaaa hej osv. 

Har ridit Nasse, han var ruskigt fin faktiskt, fick hoppa lite småsprång för första gången efter att han sattes igågn efter en vrickning, superfin verkligen! Duktig heeest.

Sen jag har nu tagit in Fille och tvättat honom på halsen där han var baaaajsig, och alla ben samt svansen fick sig en omgång till. Nu står han i boxen bredvid solariet (som då blir mycket varmare än dom andra) och äter hö och Irish Mash från st Hippolyt. Samt en halv skopa Super Condition som typ är den bästa produkten EVER. Super Condition och Gold Medal är det bästa jag varit med om typ, sjukt tydliga resultat! Super Condition gör att dom tar igen sig mycket snabbare, dom blir helt enkelt itne trötta när man t.ex tävlar, tredje dagen kunde lika gärna varit första dagen om man givit Super condition som man ska. och Gold Medal är ett muskeltillskott som helt enkelt hjälper hästen att bygga muskler bättre och snabbare, samt fyller på med massa mineraler och vitaminer. Ni minns när Nathalie blåste upp som en balong av muskler där på några veckor? Det var Gold Medal haha. 

Nu ska jag byt aom, platta min förbannade lugg och sen gå ut o packa in lite! Mamma är iväg o kollar på Finja som ska gå 140 nu, och Victoria skjutsar mig och Fille till Åby sen, det skulle bli så lång väntan i trailern för Fille om han skulle hänga med såhär tidigt fö ro kunan se Finja. Åja! Höres!

Look happy mate

Hey!

Idag är det tävling igen somsagt. Men det är en bit kvar, så hinner nog rida Nasse först, kanske. Sen ska allt putsas igen och Fille ska åter igen göras ren.. suck. Haha!

Idag är det somsagt 150 som gäller, ska bli kul, då de va ett bra tag sen min debut! Tror jag hade 20 fel då fast en bra runda, så hoppas helt enkelt jag kan "slå" det nu, haha! 

Fille 135 idag

Bästa Fille!

Han var riktigt duktig idag. Jag satsade lite idag, omhoppningen började efter hinder nr 5, o då vare b-ponnysvängar för hela slanten, skitrolig bana!

Han tog dom asbra, lite stark men ja kämpade på haha! Svinfin till den förbannade kombinationen då han får för sig o byta galopp ett glaoppsprång innan (kolla noga) och kommer itne riktigt upp, suck.  Annars supernöjd, första gången jag speedar lite med honom, kul kul!

I morgon ska han gå 150 faktiskt! Anledningen till det är att då behöver han bara gå två klasser och jag har ändå fått ut vad jag vill av helgen. Jag vill in o känna lite på hindrena och få rutin på den höjden. Han kommer inte vinna 140 i morgon ändå så kan lika gärna öva på högre hinder, då det för honom inte spelar någon större roll. Ska bli spännande iaf, och jag satsar på 12 fel elelr mindre, haha!


HjärteFille!

Så. Sorry för dåli bloggning, fick skäll av Victoria i morse haha!

Var iväg o tävlade med Fille på NiHS, han gick en 135 och det gick suuuper!

Han va skitstark på framhopp men vafasen. Tog värsta svängarna sen inne på banan,hade legat 3a om jag inte rev ETT hinder. Så sur. Vi va nolla fram till näst sista hindret som va en kombination, varpå han byter galopp ett galoppsprång innan o kommer inte riktig tupp... så onödigt. Annars var han superfin o svängde som en liten b-ponny! :D

I morgon så komemr jag göra nåt lite oväntat och som kan låta dumt i mångas öron, men jag kan förklara det senare i ett eget inlägg! :D O juste! Finja vann 125an med Marcus :D

I say the same things twice

Yo!

Har ridit Fille och Nasse. Fille trimmades först lite i ridhuset med lydnad, och sen fick jhan ut i skogen o galoppera på ordentligt, för o få lite språng i honom inför tävling i morgon :D  Sen fick även Nasse ut o galoppera lite, duktig ponnihest!

Sen har jag klippt Irma samt tvättat henne oooch sen fixat naglarna. Blev väl inga toppnaglar men vafan, orkade inte lägga ner någon tid på det nu hiho. Ska snart ut o typ longera henne lite eller sätta henne i skritten igen kanske. I morgon ska hon nämligen provridas för första gången i hennes liv :D Det ska bli riktigt spännande haha!

NiHS i morgon!

Tjatja!

Jag hade planerat att bara tävla fre-lör-sön men jag ändrade mig o tävlar tor-fre-lör istället! Vill nämligen rida dem nationella kvalen istället för dom i Elit, för då är finalen i 145 och inte 140. Vilket vor elir oligare. Sen ska man ju komma dit också men vi satsar på det!

Så i morgon går FIlle alltså en 135 antagligen. Kul kul! Och går det väldigt bra där så skippar vi 140 kvalet på fredag och rider endast finalen, men det är bara drömtänk. Han lär gå 140 också. Och sen 145 :) Kulkul!

Nu ska jag ut o börja rida, i morse var Linda equiterapeut här så jag har inte hunnit rida än. Woop!

What you got

Heeejho!

Igår red jag Nasse och Zwiggy också, Båda var ruskigt duktiga faktiskt, lite chockad :D

Nu är det morgon igen och nuu ska jag ut o börja rida. Det är 4-5 hästar som ska gå, börjar få up antalet hästar igen nu. Det blir braaa. Har itne så mycket mer o säga nu, hiho ha det braa!

Irma hoppning!H

är är filmen från irma tidigare idag! Hon var superduktig. Hon är lite knepig o svänga höger ibland, mans er det till vattnet en gång at tja får dra massor där för o pricka hindret, men vafasen, hon är jätteudktig! Jämn mellan hindrena nu och positiv till hinder. Jättenöjd! Inte i ne bom idag var hon, väldigt försiktigt och mycket smidig, ska bli kul o se hur hon gör på lit ehögre hinder allt eftersom!


The same jeans

Morgon!

Har ridit Carro oh Irma. Carro först, men hon visade sig vara halt.. Har ingen aning om varför elelr exakt avrt så jag skriver mer om det när jag vet mer.

Sen Irma, lite hoppning för henne idag! Åh så duktig. Hon har varit lite stretig o velat gå med huvudet i vädret så vi har börjat rida med graman, vilket har givit jättestora resultat, men jag ville inte hoppa med graman på fö rjag tycker hon stör sig på den i språnget, så jag satte på ett babypelham med koppar-rullar samt en martingall för första gången, det blev stor skillnad och hon var superduperduktig! Hon är fortfarande lite svår i höger varv ibland och springer åt vänster, men vi hoppade bana med vattenmatta, grind, och en linje! Så himla duktig. Kommer film på det sen, superfin häst kommer det bli när hindrena blir större, hon är smidig och har bra inställning :)

Fille 140

Här är filmen!

Bästhäst! Visst börjar han få flera fina språng? Bästaaa. Ja flyger nästan av på de vita efter den orangea kombinationen, hihih, vet inte varför, skitlustigt haha. Ni ser ju tydliga felen ja gjorde, gör nog inte om dom igen! Hihi. bästhäst


Normalt igen

So! Hemma! Kom hem runt 12-1 igår natt tror jag, kanske senare. Nu upp som vanligt o ut o börja rida snart. Ska bara väcka andreas o sånt haha. 

Idag är det FIle, Carro, Nasse oooch Zwiggy som ska gå. Vet inte om Victoria tar Irma, annars är det hon som gäller också. Kulikul. Träning för Elin ikväll också, nice!

Filmen på FIlle kommer snart, bästa fille!

helgen

Tjaaa. Nu har vi precis börjat fara hemåt fråm stockholm! Igårgick vi på stan i stockholm, säkert flera mil haha, sen grönan, åkte alltttt! Sen hem o sova runt 12, sen idag bara chill tills vi drog o såg gumball 3000 som va en fet flopp, massa väntan o bara några st dök upp liksom! Men flera gryyyymma bilar!
 

Tävling!

Fille har ju då itne startat på ett halvår bortsett fårn 120n på hemmaplan för några veckor sen, men räknar knappt den alltså haha. Så gick rätt in i en 140 för jag vet att det inte spelar honom någon roll. Han var riktigt riktigt jävla piss-fin och vi hade 8 fel på en bana med 11 hinder och en trekombination och en tvåkombination, så jag är ruskigt nöjd!

Första var påe tt räcke där ja vände lite snett och i korsgalopp leddde detta till att han itne kunde fokusera språnget tillräckligt. Sen var det en linje till ett räcke där han faktisk tinte lyssnade som jag förväntade mig framåt så han fattade inte riktigt och hoppade lite snett o lågt där o rev. Annars var han påriktigt inte i en bom, riktigt roligt!

Så jäkla nöjd, det är så skönt o ha Fille. Man behöver domhär rundorna, där man får gå i mål.. liksom!

Bjuder på film kanske i morgon... får se om jag får till det, har kvar kameran i bilen nämligen.

Ni får några bilder fotade av Ida Johansson sålänge, tack!

Haha på en av bilderna ser man att ajg nästan flyger av, fattar inte vad som hände där men va fan sjukt ostadigt över där hahaha!
 

Tävling idag!

Idag är det tävling på Åby. Första helgen av NHS. Fille ska gå en 140, ska bli superkul o skutta lite igen, värsta uppehållet har jag ju haft nu!

Men ajg kommer nog inte rida förrän 6-7 på kvällen haha. Det är 270 starter innan mig plus ombyggnad, det är ca 7-8 timmar MINST, så hihi. Hinner med ganska mycket innan iaf. Ska rida Zwiggy och Nasse, ska putsa lite, ska tvätta och knoppa FIlle osv. Har Ronja-hjälp hela dagen iaf, kulikul!

Från tävlingen så åker Andreas med hem för vi ska smsagt till stockholm i morgon. Så uppdateringen kan bli seg men jag ska försöka få upp film och resultat iaf :D

In the backyard

Zwiggy fick gå ut i skogen, bästhäst. Hon va somsagt väldigt pigg igår så hon fick galoppera lite! Första utomhusgaloppen på minst en månad, kul! Såg en orm gjorde jag också, hihihi :D 

Fille var ruskigt fin i ridhuset, lite chockad, hoppas han är så fräsh i morgon, kändes super! 

Ska ut o rida Nasse snart tänkte jag. Ikväll ska jag rida Ikaros, en fyraåring också. Soft :)

Do the same

Morgon!

Idag ska Nasse joggas lite, Zwiggy också, Fille ska bara trimmas igenom lite simpelt inför i morgon och jag väntar nog lite till med Carro. Jag åker till Stockholm i helgen och kommer inte kunna rida då, bättre o låta hennes vila dra ut lite på tiden än o rida i 1 dag o sen vila idag haha.

Har inte så myycket mer o säga, ut o sätta igång barre!

To the sky

Woa hej!

I morse red jag Zwiggy och Fille. Zwiggy är som vanligt bäst. Men idag var hon lite på tårna haha.. I början skulle jag dra undan två vattenslangar som står där för o vattna ridhuset, o när jag ryckte tag lite i en av dom så kom de ju ut vatten ut vattenspridaren o Zwiggy sprang för sitt liv, men ridhuset var öppet så jag hade inga planer på att släppa henne vilket ledde till att jag flög cirkus tre meter i luften efter henne, hahaha! Ni som läst Mulle i "Min Häst" förstår ungefär hur det såg ut.

Sen red jag runt lite o sen kom Sussa (som jobbar här på gården) o skrämde oss med Carro, hon skulle fråga nåt o hade med sig hästen och hahaha Zwiggy pissa nästan på sig! Och förflyttade sig snabbt från ena änden av ridhuset - till andra! Efter det tog jag ett såkallat säkerhets-beslut vilket innebar att vi höll oss till trav som maxfart idag, hahaha! Men gjorde mycket skänkelvikningar o övergångar och sånt, fintjejen!

Sen fick Fille en sväng i skogen, och han är typ totalt redo för livets roligheter nu för han har börjat göra luftsprång som SATAN, han är typ inte klok, hahaha! Fille <3 Det är roligt när Fille hamnar i sånahär perioder, för vi ser honom som gammal, lugn, säker, pålitlig, stadig och snäll, och så drar han på 7-8 stoooora luftsprång på rad och får en att inse att gnistan fortfarande finns. Haha! Bästa. Han är i vanig ordning ganska snäll ändå emellanåt men man fick faktiskt passa sig idag och inte klämma åt nånstans eller sätta press för då flög man, haha.

Sen red jag faktiskt Nasse lite senare, jag förväntade mig att dö men han var faktiskt riktigt lugn och snäll, han avr väl så chockad att någon tog sig tid med honom nu igen. Skrittade och travade lite och allt kändes super iaf!

Carro fick vila en dag till för säkerhetsskull!

Tried to catch it all

Gomorron!

Idag är det Zwiggy som ska mjukridas igenom lite, bästhäst, sen ska faktiskt Nasse börja skrittas. Han skulle ju sålts för några veckor sen, men visade lite på ena fram vid böjprov så han fick vara kvar tre veckor och sen besiktigas om, han har vilat fram tills nu och nu ska vi skritta o jogga igång ohnom o se vad det står för.

Ska även se om Carro är good to go för o rida, hon visade somsagt hälta häromdagen,  o ja tänkte jogga igång henne lite nu för nu har hon vilat helt i en vecka. O sen ska Fillemannen ridas, hiho!

Zwiggy fräsh :D

Zwiggy har fått klartecken nu! Det är bara o tävla sa han hahah, fast hon ska skos var tredje vecka på framfötterna, billigt..! Så nu tar vi et lugnt, bygger upp henne, börjar lugn o fint med lite kavalettis o gymnastikhoppning och så ska jag planera första tävlingen om någon månad kanske! Spännande! :D

Wääwää

Gut murgun!

Jag är helt ensam hemma för att mamm aoch pappa är i skåne med Zwiggy som jag sagt. Inatt gick Carro och Irma ute hela natten för första gången och jag tror dom var typ ledsna hela tiden, haha. Dom går i en stor hage som dom måste gå en bit för att komma till gräset, o ja vet inte om dom varit där o ätit nån gång så dom dog säkert av hunger när jag kom ner i morse. Det regnade nämligen nu på morgonen så ja tog in dom o slängde på dom lite mjuka täcken så dom fick torka, dom fick  mat också så dom inte skulle avlida. Åh mamma-känslorna som kommer i sånahär lägen asså, hahaha!

Annars har jag varit o fodrat nu och sitter o chillar i väntan på att kunna gå ut o köra Irma i pessoan typ. Sen ska Fille ridas och Carro ska kollas så hon är fräsh, igår var hon nämligen halt av någon anledning, men det såg bättre ut idag. Suck, att inte sånahär saker kan sluta hända nu.

Åja! Dat's good, have a nice one!

Around the world

Heyo!

Har bara ridit Fillemannen idag, i morse, i skogen, klättring o galopp, soft vare!

Sen har Zwiggy åkt till Malmö, återbesök på G, i morgon får vi reda på hur läget med henne är, håller alla tummar jag har!

Irma och Carro åkte ut på bete idag, eller well dom går i en stor hage oooch får vara ute på natten, så typ! 

På fredag är det tävlingstime! Ska till Norrköping Horse Show första helgen nu, ska även andra men vi börjar chill. Bara en dag, fredagen, en 140 och bara Fille. Ska se hur han känns, hur han hoppar o hur läget är, så ska han gå tre klasser helgen efter förhoppningsvis. Ska bli kul iaf, har ju inte tävlat högt på hundra år, inte hoppat 140 på flera månader, tur man har Fille. Hiho!

Spin it again

Yalla bros. Haha!

Jag har precis kommit hem. Sovit hos andreas inatt ooooch haft tråkigt mellan 8-13 för att han sov och jag var vaken, suck. Sen har jag handlat lite sakelisaker och träffat en trevlig "bloggläsare", haha! Åh jag är så dålig på att känna igen människor, förlåt :( Kul anyhow!

När jag kom hem bytte jag om direkt och red Zwiggy, bästhäst. Hon var fin som vanligt och i morgon åker mamma och pappa ner till skåne med henne för återbesök, ska bli spännande o se vad som sägs om henne, antingen får jag väl grönt ljus eller så är hon itne fräsh fortfarande. Hon känns ju fin men det är svårt o avgöra, man kan inte vara för petig och man kan aldrig vara säker, så jag kan inte ens gissa hur de blir, vi får se helt enkelt!

De andra får väl vila idag tror jag för jag är skittrött

Ja.. trött. Hejdååå


^Dedär tog jag i morse när helvetet sov konstant ända fram till kl 1 typ. Fattar inte

Bästaste Zwigyyyyyy <33333

Way I am

Morgon!

Sorry för seg update alltså, men jag ride rbara två-tre hästar om dagen så de blir inte så mycket haha. O utöver det gör jag typ ingen ingenting om dagarna så de blir itne så mycket blogg. Igår hoppade jag irma på eftermiddagen, hon var jätteduktig, vi hade graman på men innanför en brösta, så hon inte skulle fastna i den, det är nog en väldigt bra sak o ha på henne för ohn är otroligt otroligt körig med huvudet, går knappt o styra när hon väl börjar. Däremot tar språnget lite stryk av gramanen så ja väntar med o lägga upp film för ja vill att ni ska se hur fin hon börjar bli!

Idag ska jag rida typ bara en häs,t kanske både FIlle o Zwiggy, får se. Annars kanske ingen alls utan rider dom i morgon istället. Tror det blir så. För idag kommer ngåra gamla bekanta på besök på dagen och sen ska jag in till Anderasssss o sova i stan inatt!

Såhär ser jag ut exakt just nu, fint hår. Morgonfrilla <3

Won't back down

Gomööra!

Har ridit Fille och Zwiggy. Fille var superfin faktiskt o trimmades ordentligt i ridhuset, och likaså Zwiggy som galopperade flera varv väldigt avslappnat. Gör typ bara övergångar med henne nu, ryggningar, avsaktningar, fattningar, ökningar minskningar, överböjer åt olika håll och har henne otroligt låg och sen dressyr-hög utan o ha nåt i handen, hon är så himla fin!

Let it go

Hejhoppsiloppsi!

har itne gjort så mycket nämnvärt idag. Red Conny, det gick riktigt bra faktiskt och han var superduktig, stor skillnad på honom nu! Sen har jag tvättat Zwiggy... första bilden nedanför förklarar varför.. Tvättade henne tre gånger med skimmelschampoo och sköljde av henne noga emellan varje tvätt, o hon är fortfarande grå, jävla häst haha! Men ganska söt :') Skulle skrittat henne lite men hon hade nån stooor cp-svullnad på huvudet så ho fick gå i skritten ett tag istället!

Sen har jag övningskört till söderköping o kört runt där lite o kollat dom fina husen, alltid lika mysigt! O sen hem o fixat massssor i stallet o nu har dom fått allt foder och hiho allt är klart!

Skjut mig <3

Stand there

Heyo!

Red Fille i morse, en kortis i skogen med lite mysig galopp! Sötfille.

Sen höll jag lite träning för Felicia på sin söta b-ponny, och sen har jag mest chillat. Ska rida Conny (den vita jag tävlade på Åby förra helgen) vid 4 också och sen Zwiggy senare. 

Har typ inget mer o skriva nu hiho. Höres!

Carro hoppträning film!

Här är då filmen från igår!

Tycker hon är skitduktig. Hon stannar på ett räcke där en gång, första stoppet faktiskt, det var lite kort där fö rhennes strora språng o då blev hon lite sur när jag tog i henne, gick på henne lite och nästa gång tog hon förhållningen fint! 

Nu är hindrena så himla låga så man ser ju inte vilket språng hon har men jag tror hon kan börja hoppa riktigt fint när de blir lite hinder! Visar på fin inställning och fantastiskt temperament iaf, otroligt lugn och sammarbetsvillig och duktig! Fintjej! :)


Carro Bilder idag!

Bästa Victoria var med och fotade Carro idag! Superkul, hade inga bilder på henne tidigare! Film kommer i morgon bitti! :)

Hon skötte sig iaf helt superduper verkligen, bästa hästen!

I'll show you

Hejhopp!

Blir seg uppdatering, sorry. Zwiggy var iaf fantastisk ute i skogen i morse, som alltid såklart!

Sen skuttade jag upp på Carro och tog en skogstur, hon var ruskigt duktig också faktiskt, fintjejen! Och Fille trimmades lite simpelt i ridhuset!

I morgon är det hoppträning för Carro som gäller! På Åby för Lotta Björe faktiskt, blir super att hoppa igenom henne där, sen får hon vila en vecka tänkte jag! Hiho :)

Jag är trött, ska sova så ja kan rida Fille o Zwiggy tidigt i morgonbitti så kan ja sola från 12-14 och sen göra iordning mellan 14 ohch 15 och sen åka o träna till 16! Superduper. Gonatt!

livet

It reminds me

Morgon!

Zwiggy och Fille var suuperdupermegafina igår, Irma skötte sig ok, lite körig med huvudet.

Idag ska Carro joggas lite, Fille ridas igenom o lite bomarbete kanske och Zwiggy skogen. Dubidoo sen ska jag sola idag, sola är bäst. Solisol!

Lorten!

Här är då 5åringen som jag tävlade åt ägaren, hade suttit på den en gång tidigare! 

Väldigt trevlig häst men ganska trutig, inte riktigt fått upp bågen liksom och när man då ska bromsa eller försöka kröka nacken något så blir han skitstark, mycket marmarbete kvar om man vill få loss detdär så ja kunde inte göra så mycket på så kort tid liksom! Han är väldigt trevlig annars i ridningen det är just detdär med o korta o länga i galopp o hals o nacke osv som inte stämmer helt när man ska hoppa!

Han har aldrig hoppat såhär högt innan och har nog inte varit på en sånhär bana förut så han tittade lite o stod emot lite men vafasen, superduktig och nolla i debuten iaf! kul!


Carro 1m

Här är då carrooo! Det är andra gången hon är ifrån gården, första tävlingen och första hela banan vi hoppar, jag troddde hon skulle stanna på minst ett hinder men hon vinglade ju knappt! Det som är svårt med henne är att det inte går o bromsa innan hinder, hahah så man nkomme rju supernära dom flesta för man vill ju heller itne skicka iväg henne för då får man ju aldrig stopp på åbäket!

Till sista hindret så försökte jag ändå o backa för vi låg så himla nära men de blev inte bättre plus att hon stördes så hon tappade alla ben o rev, haha! Men ändå, så sjukt himla duktig och lugn och cool! Stolt över henne :')


Conny 1m

Här är då Conny! En häst som är 50% travhäst och som jag ridit kanske 10 gånger sammanlagt, max! Lite då och då iaf och det i kombination med att hans ägare galopptränar honom för o få upp kondisen och kör honom i pessoasele så har han gjort mycket framsteg! 

Han är lite så att han tar upp huvudet och skenar dom tre-fyra sista galoppsprången innan hinder, och i början så fick jag itne stopp på honom om jag ens försökte så han brakade igenom många hinder i början haha! Men nu går han lugnt o stadigt mellan hindrena i form och är bara lite stark innan, mycke tjobb kvar såklart om man ska få det finare men han sköter sig super! Något som itne är ett problem är ju viljan och inställningen, hoppar gör han alltid, även om han inte borde haha. Duktig kille!


At least I try

God morgon!

Sorry för dålig uppdatering alltså, eller helt utebliven igår faktiskt. Jag åkte in till stan efter tävlingen och spenderade natten där och kunde inte riktigt uppdatera när jag kom hem för jag var så trött haha. Somnade vid nio och sov tills nu, åtta ungefär! Bäst.

Anyhow! Jag kommer lägga upp samtliga tre filmer från lördagens tävlingar och skriva om dom då, så ni ska få er update jag lovar!

Idag ska Fille joggas, Irma får nog hoppa några skutt tänkte jag, Zwiggy ska joggas enkelt oooch Carro ska vila!

Jag hade ju tänkt ge Carro en veckas vila efter dethär men hon får vila idag också, trimmas i morgon och sen ska hon va med på hoppträning på Åby för Lotta på onsdag, sen tror jag hon får vila! Duktiga tjejen!

bäääsr

Hästarna hae skött sig heeelt fantastiskt, ja skriver om de imooorrn :D

snart åker vu

Lokal tävling i Åby med Carro, debut på utebana samt tävlingsdebut, kulkul! Två andra ska tävlas också :)

Come at it

Heyo!

Ridit "alla" tre, Fille ut i skogen barbacka, hiho finkillen! Carro var ruuuskigt duktig i ridhuset med rena galoppombyten i båda varven samt att hon höll galoppen riktigt bra, ska bli spännande o se om hon är lika duktig i morgon, antagligen inte haha! O sen Zwiggy, som är BÄST. Bästa Zwiggy, så himla fin. Hon flög runt lite en gång då det var en sockerbit som helt plötsligt fick huggtänder och hade stor törst för hästblod, osv. Ni fattar. Annars var hon helt fantastisk! <333

Red även en fyraåring idag, det gick braa, så himla snäll haha!

Nuu ska jag sova o sen fixa allt i morgon bitti inför tävlingen :)

Irma!

Här är filmen på Irma från för ett par dagar sen! Hon gör stora framsteg hela tiden. Hon fattar galop klockrent o håller den galoppen jättefint, lyssnar relativt bra framåt och bakåt för o va så pass grön. Hon är ju 5 år men bara riden ett par månader och inte hoppad mer än ett par gånger typ!

Hon är lite körig med huvudet dock, ibland vickar hon aaasmycket på det trots att man bara sitter helt stilla i handen, haha, det ser ut som jag sågar i munnen på henne typ, kan garantera att jag inte gör det, ibland fattar man inte varför dom ska göra det så svårt för sigsjälva haha!

Här är den iaf, fintjejen! TIllsalu är hon!


Put it up

Hejhopp!

Idag är det somsagt Fille, Carro och Zwiggy som gäller. Zwiggy bara joggas fortfarande, snart ska hon ridas lite mer normalt i en vecka innan hon ska tillbaka till Skåne och Palle Brink för återbesök o kolla läget o skos osv osv.

Jag ska rida en 4åring idag också, som bara kommer hit o ska ridas runt lite liksom. 

Nu ska jag ner i lastbilen o hämta linser, haha mina är slut så får ta till reserverna! Har inte velat köpa nya för jag vill ändra styrkan på dom för ja ser lite krassligt igen, HIHI info som ni verkligen dör om ni inte får veta kände jag! Lulz. Åja, ut ut ut o go go go nuuu!

Let me in

Hejhopp!

Uppdatering igeeen! 

Har idag ridit Carro, Fille och kört Irma i pessoaselen. Carro var riktigt fin och gjorde stooora framsteg, Fille var finis barbacka i ridhuset och Irma skötte sig ruskigt jäkla bra faktiskt!

På eftermiddagen fick Carro kolik, men när jag såg det så var nog det värsta över, såg att hon låg ner i hagen och när ja skulle ge dom hö så gick hon bara fram o stod o hängde, o gick sen o la sig igen, så hon fick gå i skritten några minuter och sen satt ja i boxen i 1,5 timma ungefär med promenadpauser med jämna mellanrum och såg när hon låg o sov, sålänge dom inte rullar så är det bara bra att dom ligger, för dom är oftast så himla trötta!

Så jag tror att det värsta var över då för hon var bara trött, och såg skitpigg ut när ja kom ner lite senare, då hade hon fått flera hinkar med Irish Mash från St.Hippolyt (samma syfte som betforvatten, lite mash (istället för betfor,bättre för hästen) och massor med ljummet vatten, så dom får i sig vätska! Såg superfin o fräsh ut, skönt!

I morgon ska jag trimma Carro, Fille och Zwiggy, på lördag är det tävling! Då ska Carro gå 1m och sen ska jag tävla två andra hästar som itne är mina, en 8åring som är 50% travare och lite springig o olydig som ska gå 1m och antagligen 110 också, och en 5åring som ska gå 110 :) Ska bli kul, 5åringen har jag bara suttit på samt sett en gång så det ska bli kul o rida den igen, mycket trevlig häst!

Senare på lördagkvällen åker jag in till Andreas och tar ledigt tills söndag eftermiddag typ, fan va gött! Inga hästar  på flera timmar <33 

Nathalie

Här är ett litet klipp frånhur Nathalie gör i boxen. Nu gör hon itne lika mycket när man tar på henne men hon skakar när hon går i hagen o när hon äter hö. Suck, dessa förbannade hästar som itne kan hålla sig normala :(


Carro igår

Hahaha. Här är filmen på carro från igår. Asså, ja. Hon har verkligen ingen koll alls på alla sina långa ben. 178 hög är hon också så hon har ju inte några tax-ben o hålla koll på haha.

Hon är inne i en liten protest-ålder, inget är sådär superenkelt nu och framstegen går inte lika fort, men men! Hoppar bra gör hon inte heller nu, haha! Hon rids nu lite fint inför Lördag då det är tävling för henne, sen får hon nog vila en vecka eller så, fö ro ta in allt nytt!

Men hrä är en liten film iaf, kan va kl o se på sen när hästen går o styra lite bättre, eller styrningen är inte problemet, problemet är att hon itne kan hålla rätt galopp för fem öre.


Fille igår

Här är filmen från Filles hoppning igår. Han hoppar ju inte vackert på nåt sätt men han är snabb upp och rädd om sig, vet vart han har sina ben liksom. Onödigt o riva sista hindret där men jag gör en tabbe o är för snabb fram utan o va helt klar från handen sååå de får ja absolut skylla migsjälv för. Sen gör han ju om det fint. Bästa Fille, han är så hiimla rolig o hoppa verkligen, underbart!


RSS 2.0