Gott och blandat!

Har varit på Strömsholm i tre dagar nu, Igår (fredag) så gick Nathalie en 125, hon var väldigt väldigt duktig, Tvåan stod väldigt nära kortsidan och man hoppade rakt in i väggen typ så hon tittade bara på väggen så hon rev det, annars väldigt fin, kändes jättebra! 

Zwiggy rev 5 hinder i 135, hahaha! Helt otroligtt, hon var arg på livet,s parkade som satan och var överbetslad, ae ingen bra dag för Zwiggyhäst. Totte skitpetade två i början av 135an men kändes ovanligt fin faktisk så jag var nöjd!

Idag gick Zwiggy en 130 där hon aktiskt var riktigt fin till sista hinddret i omhoppningen där jag höll i henne istället för o lätta så hon rev, haha, SISTA fucking hindret, blev arg. närå, var väldigt nöjd, fintjejen! Placerad också haha!

och Totte gick 140 nyss och hopapde superduper, rev tvåan som var ett dumt räcke, annars var han superfin verkligen! Även Totte vart placerad, en 9e plats :)

Halv 9 börjar 145an som Nathalie ska gå idag. Jag räknar med 8-12 fel ungefär, så de ska bli kul haha o spännande framförallt!

 

Alltid se fjälle

God dag!

Har ridit Totte, Nathalie och Zwiggy idag. Totta hopapde litegrann inför helgen, Nathalie gick en kortis i skogne och zwiggy joggades bara då hon blev behandlad av Jocke igår.

Ska rida Fille sen och Elin kommer och rider Molly senare! Hon äe besiktigad och klar och vi "hoppas" hon får flytta till sitt nya hem snart! Kommer sakna den hästne men det ska bli skönt o få en häst mindre i stallet. DOCK får jag hem Linda och hennes föl Bazinga snart, samt att Conny kommer komma tillbaka allt eftersom för ridning. Haha så det blir ingen direkt minskning, vi bygger tillochmed en ny box, suck.

Men fille ska ju säljas så det ska nog lösa sig allt eftersom. 

Ikväll är det Tant-träning, kul! Nu ska jag laga mat, C U! 

 

Sorry bro's

Har faktiskt haft för mycket i huvudet för o blogga. Ska inte skriva ut allt här men för första gången i mitt liv typ så har saker i mitt privatliv faktiskt gjort så jag inte kunnat fokusera ordentligt på ridningen. Fyfan komplicerat som en jävla film haha. Usch. Tvi. Sagt upp kontakten med vänner och fått massa skit. så ja, det är lite därför bloggen legat nere. Ska försöka uppdatera lite bättre!

I helgen är det tävling på Strömsholm som gäller! Totte, Nathalie och Zwiggy ska med. Totte och Zwiggy går ju dehär Riders Trophy grejen, 135klasser typ, Nathalie går in i 125 först och sen går hon faktiskt 145 haha! Bästa hästen. Det ska bli pännande iaf! Blir 145 debuten på henne då :)Ni följer väl corneliarylen  @instagram?

Nathalie igår

Som ajg skrev i inlägget tidigare, jag sätter inte någon press på henne här när jag bara hoppar hemma utan hon får hoppa lite tråkigt och enkelt, men det viktiga ära tt hon får känna att hon KAN hoppa hinder utan o behöva vara arg och ha massa press på sig. Denhär hästen har nämligen kapaciteten att hoppa betydligt högre än på filmen utan någon som helst spänd båge, däremot hoppar hon mycket mycket bättre och flashigare om jag sätter ihop henne lite och sätter lite press i henne. Men ajg sparar somsagt det till tävling, då det är en mycket märklig häst.

Kan ni tänka er att för ett par månader sen så gick ddet inte att hoppa upp på henne, än mindre rida längs väggar, ho bara kastade sig, kunde få "psykbryt" när som helst o bara snurra runt o stå på bakbenen, och så kunde hon ibland bara tvärstanna coh stå till o sparka rakt ut. Mycket märkligt men nu ser det iaf ut såhär... 


In my book

God morgon!

Jag har snott victorias dressyrsadel ett par gånger nu och gud vad kul det är o rida runt i den, och verkligen få ordning på mina fula åbäken. (hästarna, haha). jag är nästan inne på o köpa en egen dressyrsadel, men tyvärr vill jag inte sitta o rida runt i en billig och att köpa en 45000:- sadel för o rida i ett par gånger i veckan på några hästar vet jag inte om det är värt det. Eller värt det är det men man är ju inte gjord av pengar haha. Får fjäska lite till för Victoria! :D


Igår hoppade jag Nathalie lite också, hon börjar bli så himla duktig nu. Hon rev inte ett hinder på hela passet. Det är en häst som är så sjukt speciell ävenmellan hinder, och blir så himla lätt förbannad, så jag satte inte någon större press på henne ens mellan eller innan hinder igår och ändå hoppade hon helt okej på en 140 bana och sen ett 155 hinder på slutet. Hon hoppar heeelt fantastiskt när man trycker ihop henne lite mellan hinde,r men jag sparar det till tävling och låter henne bara få lite enkla språng i kroppen på träning!


Fille hoppade också igår, han är lite stark än så länge för jag har inte fått ordning på tåget än men han hoppade helt okej ändå! Filmer kanske kommer sen!
 
 
 

In to the sky

 
Hejhopp!

Jaa jag vet hur uppdateringen är. Somsagt, instagram är mer aktivt, corneliarylen heter jag där!


Idag red jag ut Zwiggy i skogen på morgonen, hon har vilat en knapp vecka och sen mjukats igenom i ridhuset i två dagar med en dags vila mellan dom, och idag fick hon gå i skogen, hahah jösses. Hur jag än förklarar henne idag så kommer ni tro jag överdriver och tycka jag är töntig som säger att min häst är knäpp när "hon säkert bara busar lite", hahah så jag skiter i det, men hon var mer än busig, att jag sittr kvar är helt knäppt haha.

Sen var jag iväg med Totte och tränade för Björe, han skötte sig super och hoppade faktiskt jättefint! Så det var kul, han kändes fräsh.  Nu ska jag ut och bygga upp i ridhuset och senhålla veckans tant-träning, haha! Kul (:


Judy Dorian

Hejhopp!

Jag har lite tävlingsuppehåll nu. Vi strök oss från Flyinge för jag känner att jag itne kan rida för jag suger och är dålig. Haha. O det är så jääävla långt dit och inte alls min favorittävlingsplats med det sjuka avståndet o gå samt att det är lerigt everywhere. 

Nästa tävling är Strömsholm den typ 22 november där, den helgen.
Tills dess ska jag träna som satan, stärka hestapållarna o fixa min ridning haha. Zwiggy och Totte har fått en veckas vila nu och ska mjukgöras lite i ett apr dagar o sen stärkas som satan med studds och galopp.

Nathalie går fantastiskt bra, hoppade en 150 oxer igår, herregud. Blir dum i huvudet av hur bra den hästen skulle kunna bli, 150 är en fjärt i rymden för henne, shit. 

Så antagligen är det Totte, Zwiggy och Nathalie som ska med på nästan tävling, spännande. Åja, följ corneliarylen på instagram om niv ill ha mer säker uppdatering haha!

 
RSS 2.0