Roll around

Heyo!

I lördags kväll fick jag feber, haha, gick sjukt fort, o natten  var hemsk, och söndag morgon ska vi inte ens snacka om. Jag pallrade mig ändå upp vid 6 för o starta Totte i 140. Han var trött, jag var trött, så jag fick inte fram honom som jag ville och vi skitpetade 3, men känslan var ändå helt okej.

Nu ska han hårdtränas tills nästa tävling om är om en månad typ, vi stryker oss från Flyinge.

Jag har fortfarande feber och mår ganska dåligt men ska iväg sen på körlektion, har ingen röst heller så det blir skitspännande, haha!

 

Vill ni se nåt häftigt?

...Så rekomenderar jag er att kolla på Nathalies runda i 140 igår. Hon må riva två hinder, men fy helvete vad hon hoppar. Denhär hästen kommer bli hur jävla bra som helst, no doubt. Har ju tvärr alltid förstått det och därför har det varit så tråkigt att det itne har gått o rida på henne, men shit man.

För ett par månader sen så gick de inte o hoppa upp på henne för hon fick panik o luftsprångade sin väg därifrån. Det gick inte o gå ut ur stallet elelr in i ridhuset. Det gick än mindre o rida henne. Nu går hon 140 klockrent (minus tv missar) och hoppar som aldrig förr. Ska bi otroligt roligt o se om vi får ordning på denhär, då har jag något riktigt jäkla bra i mitt stall. Tvivlar inte en sekund på att hon gåt 150 nästa år, inte en sekund.


Fredag!

Ny dag, nya tag! Haha. Nathalie skötte sig ju över förväntan igår rent hanteringsmässigt iaf, och även inne på banan, så hån får gå en 140 idag.

Men först går Zwiggy och Totte en 135, så det ska bli spännande. Har inte så mycket o fightas för där eftersom att hela sveriges elit är med i dendär lilla klasseen för det är så mycket prispengar (katastrof att dom inte har en gräns för hur högt ekipaget får ha tävlat) så jag försöker nog mest göra fina rundor, iaf med Zwiggy för det har gått så fort sista tiden. Haha ska itne sitta här o ljuga för er, de kommer sluta med att jag försöker rida asfort, men vi får se! hahah!

Håller er uppdaterade, tror dock 135an går på liveTV, fast det kanske är imorgon!

Corneliarylen @ instagram sålänge, uppdaterar där!

 Carro i tisdags

Här är filmen från Carro i tisdags! Hon tränade för Markne för första gången i itt liv och första gången hon hoppade bana på väldigt länge. Tycker det har hänt så hiiimla mycket med henne nu och hon börjar se ut som en vanlig häst! Ridbar och mjuk!

Kommer kunna hoppa huuur högt som helst när hon blir stark och får koll på benen, inga gränser har hon haha.


Nathalie idag

Nathalie skötte sig faktiskt jättebra i dagens 130! Hon var snäll, glad, relativt lugn och hopapde fint! Gjorde två ryttarmissar där jag borde ridit ihop henne mer men vi är itne riktigt där än, där vi kan trycka ihop henne innan hinder utan att ohn blir arg liksom!

Men i morgon går hon en 140, så vi hoppas jag kan sätta bättre tryck då!


Zwiggybilder

Vi fotade Zwiggy lite enkelt när jag joggade henne förrförra helgen i Södertälje, här är dom bilderna lite i efterskott haha!

 

Hoppla

Hej!

Nu befinner jag mig i/på/what? Grevagården med Zwiggy, Nathalie och Totte. Idag ska bara Nathalie gå en 130 och dom andra vilar. 

Ska bl spännande, kan gå precis hur som helst haha, åkte nästan av Nathalie igår när jag satte mig upp här utanför stallet så ja fick kasta mig av innan hon ballade ur helt, men sen var hon ganska snäll, men somsagt, de kan g precis hur som helst.

I morgon går Totte och Zwiggy 135 och Nathalie går 140. Sen beror allt lite på hur det går, då 135an är ett kval osv så det beror på vad vi kommer till för klass. Kul iaf!

 

Hästupdate

Carro: Carro har vi (jag och Sussa) jobbat med väldigt intensivt ie tt par veckor, ändrat om allting. Lärt henne flytta för skänkeln och framförallt böja sig runt innerskänkeln. Detta har lett till en HELT ny häst som häromdagen hoppade en 120 bana med en bred oxer på 135, Carro är 5 år. Fy fan vilken häst, är nog den bästa jag har i stallet. Men Carro kommer få sin tid, vi ska inte ut o tävla förrän allt är super, utan bara någon enstaka gång ibland när det passar. nästa år ska hon ju gå som 6åring på 130 höjder så vi tränar till det istället, men fy satan vilken häst.

Zwiggy: Zwiggy går på fullfart, galopperar mycket, dressxyrar mycket, hopapr mycket studds osv. Hon känns jättefin och har känts super på alla senaste tävlingarna, haft stolpe ut bara. Ska dra ner tempot på henne på tävling nu så vi får några nollor, men Zwiggy är good to go iaf.

Nathalie: Hon är ju speciell, så det gr ite fram o tillbaka men just nu känns allt helt ok och hon ska med till Grevagården nästa helg. Man får ta henne för vad hon är, rider ofta hela pass utan o ens ta i tyglarna bara för att hon ska slappna av och gå långsamt och lugnt o inte fatta gaopp varannat steg o gå o spänna sig, så ja, det är som det är, men hoppar som fan, det gör hon.

Molly: Molly är faktiskt mer eller mindre såld! Hon ska besiktigas om ett par veckor och förhoppningsvis åker hon till sin nya ägare då! Världens bästa hem kommer hon få och ni kommer fortsätta höra om henne när hon är såld! :)

Fille: Han går lite på halvfart, känns fin men lite stel, han är väldigt mycket till salu men det är svårt o sälja häst nu. Men han hålls i tävlingskondition tills han säljs.

Totte: Han känns superfin nu, hoppar jättebra och jag börjar hitta honom lite mer på marken, han växer i muskelmassa för varje dag och det ska bli så spännande o se vart vi är om ett par månader!

Det är dom jag har hemma nu :)

 

Fullt upp

Har ahft en bra vecka, måndag var jag inne och övningskörde, samt jobbade lite på pappas jobb. Tisdag var det full rulle med hästar och sen på onsdagne så var jag i stan hela förmiddagen, kom hem runt 2-3 efter att ha jobbat och kört i stan och då var det bara o rida två hästa roch sen hålla träning. Torsdags bara hästar, likaså igår, och idag har jag ridit 3, 3 vilar, och senare ska jag in till stan för en kvälls ledighet.

Men ska lägga upp en update angående hästarna snart, komemr i nästa inlägg! Tills dess, glöm inte o följa min Instagram (corneliarylen@instagram) för där uppdaterar jag mycket flitigare!

 

Zwiggy stälje

Här är zwiggys ena 130runda från stälje. 135ans trekombination är med i slutet i slowmotion också för hon kämpade så dant, tvekade som tusan in så vi fick jobba lite ordentligt för o ta oss igenom jhaha!

Annars var rundan i 130 bra, synd med petet där, hon blev lite låg liksom, skulle väl satt tilllbaka lite extra, men annars kändes hon super! :)

Vad tycker niii?


Totte 130rundan stälje

Här är filmen från Tottes runda i södertälje där han kom tvåa! Nicole holmen gick in o slog mig på slutet och det var inte mer än rätt, otroligt rutinerat ekipage så det var ju liksom meningen att jag itne skulle vinna över dom haha!

Jag är iaf nöjd, även om jag nog aldrig gjort en sån dålig sväng som ni kommer märka, jag brukar aldrig ta sånadär dumma svängar som man ändå itne tjänar något på, men jag ville testa o se hur med på noterna han va, vilket han inte alls var, hahaha! Men då var det redan för sent! Det är bara o träna, och rida in sig på honom liksom. Sen flöt det relativt bra iaf, fick bättre känsla för hur jag ska rida när jag hoppar honom! Kommer ta ett tag men förhoppningsvis blir det bra i slutändan! :)

Vad tycker ni?


Helgen

Har ju då varit i Södertälje. Totte, Fille och Zwiggy.

Fredag:

Fille 125: Han var jättefin men väldigt svårsvängd av någon konstig anledning så i omhoppningen skulle jag vända direkt efter ett hinder o sen hålla ut svängen men han drog rakt fram vilket gjorde att ja hamnade precis intill hintret med sidan haha så det gick liksom inte o hoppa! så ett "stopp" typ, annars fin. 

Totte 135: Ae, inte så mycket o säga. Jag red riktigt dåligt, precis som man inte ska rida den stackars hästen, ja var rörig, plockig, fladdrig o jävlig, han petade tre, rätt åt mig.

Zwiggy 135: Hon var väldigt fin faktiskt, Fick flera fina språng men skitpetade ett jävla räcke på en linje, helt onödigt men såklart mitt fel. Sen var hon fin men jag red långsamt i omhopp så hon fick två tidsfel också.

Lördag:

Tyvärr kom bara tv hästar med i klassen så Totte fick vila.

Fille 130: Fin, ett skitpet in i en kombination i grunden, synd. 

Zwiggy 130: Apfin, kändes bra, bytte bett osv. Rev ett räcke ut ur en kombination i omhoppningen, annars jättefin och bra känsla.

Söndag:

Zwiggy 130: Superduperfin, apsnabb men rev först ett räcke på en linje, det var synd, och sen rev jag sista hindret, bara mitt fle, släppte iväg henne. Dåligt ridet men jag är glad att det går att speeda med henne nu, snabba tider i samtliga klasser så nu ska jag ta några säkra nollor hädanefter som visar att jag kan gå felfritt, vilket jag känner mig jävligt säker på faktiskt, bara det att jag riskat lite för mycket med henne!

Totte 130: Superfin, snäva korta svängar och kom 2a! Duktig Totte, och jag red bättre, skönt!


Fille 130: Ett skitpet på tvåan, jag red apdåligt o bara lät honom rulla fram till det vilket inte funkade så bra så han sket i det totalt, annars fin!

GONATT!
 

FÖRLÅT

Asså... Alla som bloggat vet nog dendär känslan när ma bara itne orkar blogga. Har varit så ett tag fö rmig u och jag ber om irsäkt för att jag lovat o börja igen haha. Förlåt!

Jag är iaf i Södertälje o tävlar nu med Totte, Fille och Zwiggy! Fille gick en 125 idag och var felfri fast seg o svänga i omhoppningen så jag missade ett hinder typ haha! Men felfri på hinder och kändes helt okej (:

Snart ska Zwiggy och Totte gå 135! Woop :D

 

Fina hästen

Kom över en gammal film från min gamla häst Rosa som jag saknar mycket då o då! Fina fina speedhästen, hoppade helt fantastiskt men var lite begränsad till 140. Bytte Nathalie mot henne, vilket man kan säga en hel del om men nu blev det så. Saknar iaf Rosa och det hade varit kul o ha henne i stallet nu som en säker 130-140 speedhäst att vinna lite på. Fina tjejen, kolla så hon hoppar på dnehär filmen!


There's no one there

Heyo!

Blir seg update nu, sorry. Vad vill ni läsa om? Vad ska jag fokusera bloggningen på liksom?

Har iaf ridit Totte, Fille och Molly idag, har och Carro, Nathalie och Zwiggy kvar. På söndag ska Molly och Nathalie tävla i Vreta bara en endagars, Molly går 120-130 och Nathalie går 130. helgen efter det är det Södertälje som gäller och då är det Fille, Totte och Zwiggy som ska med, samtliga går 130-140 klasser, vet inte om det är nån 145a med också, den får Fille eller Totte gå isåfall! :)


Ni vet att jag däremot är jävligt aktiv på Instagram va? corneliarylen @instagram! :)
 

Totte idag!

Här är filmen från dagens Markneträning med Seraton! Han fick ju en veckas helvila efter ljungby, sen gick han typ 3 dagar i skritt o trav o bara gjorde mjukgörande saker o sen har han gått som vanligt i ca 4 dagar o nu tog vi första sprången på träningen idag! Han har blivit sparkad i hagen på ena bakbenet och det var ingen fara igår när jag red utan de va bara lite svullet där såret var, men jag tror han kände av det lite idag is vängar, därför ja fick rida så mycket till kombinationen där!

Men jag tror det går över om ett par dagar så han får ta det lugnt tills dess, finkillen ändå!


Nathalie idag

Haha här är en film från Nathalie idag. Visar lite hur hon rids atm typ, man börjar trava på helt lösa tyglar och låter henne springa på ett tag för att hon inte ska bli sur, sen klappar man lite på henne och sen fattar man galopp, klappar ite och sen kan man börja rida. Hon ser ut som en tjock ful avdankad travare men hon knäpper en bred oxer på 145 utan minsta lilla bekymmer, haha så cool är hon. Vill slänga in henne i en 140 snart o se vad som händer, dom sprången hon knäpper till med är knasigt coola!


</div>
RSS 2.0