Heh

Tjo!

har blivit lite uppehåll, har haft ganska mycket o göra haha. Igår hoppade jag iaf Zwiggy, filmen nedan. Nytt bett. Hoppar itne så bra men  river inget och slår inte med huvudet så vi ger det ett försök!

Har hållt många träningar nu senaste veckan och sett många fina hästar! Idag ska ja rida Fille typ, Molly ska ridas av  Elin senare idag och Totte o Zwiggy vilar. Carro o Nathalie vilar lite också pga lite olika saker haha.

Här är iaf filmen!


Sowwy!

Hejhopp!

Idag har jag hunnit med mycket. Red först tre hästar på morgonen, inklusive Zwiggy en sväng i skogen. Sen iväg till Markneträning med Zwiggy som skötte sig super, film kommer typ i morgon när jag hämtat kameran fårn bilen. Sen hem, rida nathalie i ridhuset och småhoppa lite, hon var väldigt fin, samt att jag fick sitta upp på Olle (dressyrhäst) och hoppa några språng, så duktig är han, 6 år, bara dressyrriden och knäpper 135språng enkelt! Duktig!

Sen chilla i typ 30 minuter och sen ut igen och rida en 4åring som kom hit o skulle hoppas lite. Den var duktig också!

Om jag tror jag hann med mycket idag så är det inget emot i morgon haha! Då har jag 4-5 hästar o rida, plus Lottaträning med Molly, hålla träning för Bella och sen hålla träning för ett gäng "tanter" som ska hoppträna! Phew! Så jag ska sova nu, för o gå upp innan 7 så ja hinner med allt! Hiho :D

 

Running late

Iiiii morse gick Linda igenom två hästar, Totte hade lagt på sig suuuperbra med muskler och det såg även jag, han ahr vilat en knapp vecka så jag har inte sett honom på ett tag haha! Värsta skillnaden, bästa fodret!

Sen red jag Zwiggy i ridhuset, skänkelvikningar och lösgörande serpentiner typ, hon är bäst. O sen fick Fille gå en skogstur tsm med Victoria o Olle, yeaman! Snart ska jag gå ut o fixa ordning ridhuset för enare kommer Elin o Polly och ska träna lite! :)

 

Molly idag!

Här är en filmsnutt från den coolaste svängen i 120 (orkade inte ta med hela) och sen hela 125an. Tyckte hon hopapde jättebra i 125an faktiskt, rolig häst! Ska bli kul o se hur det går när man går upp till 135, som jag är lite sugen på o göa snart, så vi får se!

Här är den aif, hon är tillsalu somsagt! Kommentera gärna :)


Blöt!

Har varit en jobbig tävlingsdag på Skogslotten idag hahaha. Det har regnat från början till slut och jag hade inga bra kläder med mig så jag har varit totalt genomsur hela dagen. Carro debuterade 110 först! Hon var överjävlig på framhoppningen och jag krockade flera gånger, jag ber så hemskt mycket om ursäkt till dom jag red in i. 

I höger varv så vid möte så sätter nämligen Carro båda frambenen i backen och tvärvändet till vänder, där en annan häst såklart är - eller är påväg till. Så det var snudd på livsfarligt och jag har aldrig bett så mycket om ursäkt på en framhoppning tidigare, det finns inget man kan göra precis i stunden och det är bara o försöka hinna svänga undan åt vänster innan man hinner krocka, vilket suger för man vill ju kunna svänga till höger liksom, haha. Usch.

På banan skötte hon sig bättre och gjorde en fin runda men ett skitpet, de va inget mer med det, satt eingen rpess då de va en högersväng o då sket hon i det. Ni ser hur hon gör på näst sista hindret lite, där tänker hon dra till vänster men ja lyckas hålla henne kvar, så gör hon på framhopp fast det tar tvärstopp och hon vänder direkt istället haha.


Sen gick Molly 120 och vann den med typ 4 sekunder. Hon kändes fin! Sen gick hon även 125 och var suuuperduperfin tills näst sista hindret som hon rev, de va lite synd faktiskt för hon kom väldigt bra på det, ja tror inte hon fattade riktigt bara! Men fin var hon, och bästa tiden hade vi! haha :)

Här är filmen från Carros 110 runda!


We're worth it

Morrn!

Igår gick Nathalie i skogen också, hon var duttttiii!

Idag ska Nathalie springa i skogen igen, Fille gå i ridhuset, Molly också och Carro springa skogen!

 

Biggy buggy

Hejs!

Har ridit Molly och Zwiggy idag, Molly i ridhuset, kändes okej, och Zwiggy har galopptränat. Haha, den subban, asspänd o pigg o knäpp bi börjaan men efter 6 treminutersintervaller med en minuts skritt mellan varje så var hon inte så kaxig. efter 6e skritten så drog vi en repa där hon fick springa på så gott hon ville och sen skrittade vi 30 minuter hem, hon kommer vara mör o trevlig i morgon, dock får hon vila då men ändå haha!

Bilden här nederst, igår såg jag (med hjälp av emma :D) att någon idiot hade lagt ut en annons på nån "häst" med flera gamla bilder på Fille haha. Anmälde den och skrev till annonsösen, inte hört någonting, suck. Människor :)
 

Make it okay

Tjoflöjt!

Red Carro i ridhuset, hon var mycket fin men lite stark. Åh det komer bli en så jävla fin häst dedär, verkligen. Om ett par år är den i toppen verkligen.

Sen Zwiggy, men zwiggy var inte klok och på det nyav tränset med ett vanligt bett så var hon ruskigt stark o knäpp så eter uppvärmning o lite travhoppning så gav jag faktiskt upp för hon kändes för stark o jobbig. Haha. Aldrig givit upp på zwiggy förut :')

Åja, nu äre gonatt, gonatt!

Bästa pappa var mer o posade på nedersta bilden!
 

Spelar ingen roll

Låttips: Jacco - När mörkret faller!

Red Molly i skogen också, hon var väldigt stark men hon är så himla töntig i skogen så de tär därför, haha, hon brydde sig knappt om de 8 (!!) rådjuren vi såg på vägen vid två tillfällen men en mörk grästuva var livsfarligt haha, hon gör ju inge tutan hon bara springe riväg lite typ. Ananrs fin!

Ska ut o rida Zwiggy o Carro somsagt, tjiao!

Ni följer väl corneliarylen@instagram?

 

Foxy

Morgon!

Har ridit Nathalie hittils, har köpt ett nytt träns från equipe, ni vet detdär fula men speciella tränset som håller upp bettet från lanerna o är utformat lite konstigt osv. Satte på en kandarstång o red henne o det gick bra faktiskt, ska prova tränset på fler hästar idag dock!

Zwiggy ska galopptränas idag tänkte jag, Fille vilar, Molly får gå i skogen, Carro också! Najs. Och tillslut måste jag tvinga er kolla denhär videon haha. Jag hatar musikvideos och jag orkar aldrig kolla andras musik osv för de tär å tråkigt men denhär är faktiskt värd, haha. 


For sale

Klicka på någon av bilderna så kommer ni till Filles uppdaterade Annons! (Dom med fotografens stämpel på är fårn 150klassen i Norrköping, förlåt Bo! )

 

Let's just agree

Hejs!

Idag hann jag bara rida Zwiggy och fille i morse, sen chillade jag lite för jag glömde bort tiden, hahaha sen var det in till stan o tandläkaren, o sen hem o fixa ridhuset inför tant-träningen som hålls på onsdagar, kommer 3-4 kvinnor hit varje onsdag som vanligtvis mest dressyrar osv som hoppar lite! Höjdrekord för samtliga idag och dom är så duktiga hihi!

Här är filmen från Mollys markneträning igår! Hon ska gå 120 och 125 på söndag op Skogslotten!


</div>

To the sunrise

Yo! Internet fuckade förut så blev ingen blogg innan jag åkte ot ränade.

Har ridit Carro och Totte i ridhuset på morgonen, o sen åkte ja o tränade för Markne med Molly. Det gick över förväntan även om hon inte är helt hundra ridmässigt liksom. Hon hoppade helt okej och Markne gillade henne faktiskt och sa flera fina ord om henne och sa att det kommer nog bli en mycket trevlig häst!

Nu ska jag rida Fille och sen ska jag in o chilla i stan en sväng! Niceee1

 

Nathalie lördagen!

Här är filmen på Nathalie från den andra 130n. Hon skulle gått 140 men vi satte ju Totte där istället och så fick Nathalie gå en 130 istället. I denhär klassen kändes hon helt superduper, stog inte emot en enda gång, hoppade kombination intill väggen och fick många fantastiska språng!
Ettan är lite taskigt byggd, och Nathalie behövde nog lite mer ridning genojm svängen för att inte riva men jag brydde mig itne så mycket om det utan ville bara få en skön feeling nu när hon inte stod emot liksom. Likaså andra nedslaget, kort sväng och det hade behövts lite bättre tryck liksom!

men vad gör det när hon för 2 månader sen inte gick att rida på över huvud taget... Ingenting! Att gå från headshakeing syndrome och väldigt nära att bli avlivad, till dethär, är helt fantastiskt. Och jag har bara Sussa att tacka, hon har arbetat med Nathalie på helt fantastiskt sätt och sett detaljer och gjort allt jobb. Senaste ånaden bara som jag har ridit hästen och det har alltid varit i samarbete med Sussa. Nu går det att hoppa upp vid stallet, gå in i ridhuset, hoppa fram bland andra hästar osv. Det är helt fantastiskt och denhär hästen kommer gå 150 nästa år det är inget snack om saken, vilken stjärna det finns i henne.


</div>

Måndaaay!

God morgon!

Har ridit Totte än sålänge, en joggingrunda i skogen! Dock har han någon form av vattenpölsskräck så vi argumenterade lite vid ett par tillfällen. Han tyckte nämligen inte att det gick att gå runt en vattenpöl i skogen, jag höll inte med. Tillslut vann jag, ha. Kan han gott ha, 180+ och rädd för vattenpölar, vilken tönt :(

Sen ska Molly ridas igenom i ridhuset, det börjar verkligen släppa med henne, hon börjar bli jättefin! Carro ska också ridas i ridhuset och även Fille. Ikväll vid 6 ska jag hoppa en 4åring, Ikaros. Kulkuuul!

Igår ramlade min piercing bort haha. Den i mitten har varit infekterad i princip sen första dagen, aldrig läkt ordentligt, och för  ett par veckor sen började den växa ut ovanför skinnet men med bara ett tuuunnt hudlager runt sig, sen dess har jag pillat upp den i princip för den var dödsdömd redan då, men de thar inte gått os lita loss den för den har suttit fast i massa vävnad under huden, men igår lossnade skiten! Haha fan. skönt o ha dne borta men hade ju helst velat ha den kvar på ett bra sätt! Nu blir det dyrt, får göra två nya runtom den och varje poercing kostar 800, fy!
 

Påväg hem!

Nu är helgen i Ljungby slut och vi far tillbaka till Norrköping. Har haft en riktigt lyckad helg med två lite halvtaskiga placeringar men i princip bara fantastiska rundor!

Totte har jag ju bara haft tre veckor knappt och han gjorde en klockren 140 runda igår med två nedslag i början av banan, (Film på det är ju i inlägget under somsagt, kommentera gärna vad ni tycker) jag känner ohnom somsagt inte än och det är såntdär man kommer på, plus att han är omusklad än sålänge och vi ska rida ihop oss mer. Han tog även en 13eplacering i 130n dagen innan. Nathalie har varit glad och positiv till hinder äntligen och gjort två fina rundor i 130. Zwiggy har fått ett skitpet i bägge klasserna, likaså idag i 135an då hon rev sista hindret men hoppar som utav hela jävla helvetet ursäkta ordvalet haha. Tror hon debuterar 150 nästa utomhussäsong faktiskt! Totte går nog 150 i början av nästa år senast haha.

Härunder är filmen från dagens 135a, det var bedömning C vilket innebär 4 sekunders tidstillägg för varje nedslag, så det var gasen i botten. Har inte ridit såhär fort på henne nånsin förut men jag tycker hon grejjar det kalasbra. Då jag itne vill pressa henne upp på 150höjder än så kan hon lika gärna få in lite pengar i småklasser!

Hon rev somsagt näst sista hindret och kom 9a på det, så det var en bra tid egentligen!
Men visst börjar hon släppa bra på bakbenen nu? Tycker hon har dragit dom lite åt sig senaste månaderna men nu börjar det komma igen,m så u är det hårdträning på frambenen som gäller istället haha! 


 

Sista Ljungbydagen

Morrn!

Har varit ute o gått ordentligt med Totte och Nathalie (med Sussas hjälp ofcourse) och sen har jag trimmat Zwiggy på stora sandbanan. Nu chillar vi lite o väntar på att gå banan till 135an som Zwiggy ska gå!

Skriver mer sen med film från Nathalies 130runda igår och Zwiggys kommande 135a idag!

 

Världens finaste! Snälla läs texten innan ni ser filmen.

Har debuterat 140 på Totte idag! Vissa tror kanske att jag stressar upp lite i klasserna men jag har tänkt igenom detta noga och det kändes bra. Han gick in och rev första och tredje hindret, jag har haft honom i tre veckor och detta är tredje starten, så jag känner honom inte än och vet inte hur jag ska stötta honom som bäst i vissa situationer liksom. Han är itne stark än och framförallt inte med mig på ryggen liksom, det är ju såklart ny ridning med ny ryttare osv. 

Men efter trean satte ja lite mer tryck o spurt och fick en helt annan känsla, hoppade som satan ju! han är så rädd om sig och har så mycket språng i sig, tänk er när han fått stärka sig med min typ av ridning och vi satt muskler på honom, hoppa kan han ju! Nu ska vi liksom utvecklas tillsammans och lära känna varandra, ska bli så himla roligt!

Nu ska han trappas ner lite i ett par dagar och sen få en veckas helvila, och efter det långsamt sättas igång och bara mjukgöras och stärkas. Dock ska han tävla om en månad men tills dess får han gå lite på halvfart o äta upp sig osv. Är så himla glad över denhär hästen!


Seraton 130 igår!

Här är filmen på finkillen igår, han känns så fin! Jag är så glad över denhär hästen verkligen, han behöver inte vara hundra procent flashig utan det ska bara kännas såhär jävla bra så är jag nöjd!

Finns så mycket att utveckla, så mycket muskler o lägga på osv men det ska bli så kuuuul o göra det! Finkilleeeen!


Ljungby!

Hej!

Nu är vi på plats i Ljungby för helgens tävlingar. Totte, Zwiggy och Nathalie är med. Även Lorten är på plats och ska tävlas!

Idag går Lorten 120, och dom andra 130. I morgon går Lorten 120 och Nathalie 140. Och på söndag går Zwiggy och Totte 135 och kanske Lorten 125.

Spännande äre iaf, ska bli jättekul o se hur hela bunten hoppar. Varken Zwiggy eller Nathalie är ju speciellt bra inomhushästar men vi ger det ett försök, haha!

FÖlj mig på Instagram (corneliarylen @ Insta) sålänge, uppdaterar mer där!

 

Totte idag

Här är filmen från agens Markneträning med Seraton (Totte). Han kändes jättefin, jag har ju inte haft honom sålänge så allt sitter inte än men det kändes okej anyway! Ska bli kul o se hru de ser ut på ett par månader då vi lärt känna varandra lite bättre!


Försenad film

Här kommer äntligen filmen från Zwiggys hoppträning förra veckan.  Hon börjar bli lite mer ridbar nu, ska bli kul o se hur hon reagerar på o komma in o tävla i Ljungby nu, tror hon passar bäst utomhus men vi försöker iaf!


Too late

Jag har inte riktigt orkat blogga pga lite olika saker som hänt privat.

Men igår red jag en mycket fin Carro och en extremt jävla tokfin Nathalie som hoppade 150 på ett bättre sätt än tidigare, mycket försiktig och sjukt fin, ska bli roligt o tävla henne i Ljungby.

Så ja, den 13-15 ska jag alltså tävla i Ljungby. Nathalie, Totte och Zwiggy ska med, och alla ska gå två klasser var. Allihopa går 130 på fredagen, Nathalie går 140 på lördagen och Totte och Zwiggy går 130/135 på söndagen! Spännande spännande!

Nu är det ny dag och jag ska ut o rida, Totte ska gå lite mjukt i ridhuset först och sen ut o galoppera! Fille ska ridas barbacka i ridhuset, Molly ridas igenom i ridhuset, Zwiggy ut o galoppera,och Nathalie likaså! Blir nog bra, das o sätta igång! :)

 

See the sun

Heyo!

Idag red jag Totte på morgonen i ridhuse,t han var RUSKIGT fin och jag är lite förvånad tillochmed. Kom på flera jättebra saker med honom och han känder superduper, är astaggad o få tävla honom om ett par veckor igen!

Sen var det massa fix men efter ett tag var vi påväg mot Pether Markne träning med Zwiggy.

Jag fick skäll och det skulle ajg ha, jag har kännta tt de thar spårat lite med mina händer när jag rider Zwiggy, svårt o förklara men jag har ju börjar rida henne lite annorlunda senaste tiden villket har fungerat helt sjukt bra rent hoppmässigt och även på marken men det blir lite v evande med armarna, vilket pethar påpekade. Då blev allt bra igen. Jag känner mig som en väldigt stark ryttare på den fronten då jag har lätt för att ändra på mig om jag håler med om att det är rätt, jag är inte alls så att en tränare tjatar hundra gånger och jag kan inte ändra något utan jag ändrar direkt om det änns som en bra sak o ändra.

Men hopapde fint ändå och det kändes helt okej, jag behövde finslipning!

Film kommer imorgooon!

Sen red jag Carro i skogne, hahaha. Herregud, min livs uteritt typ, Victoria och Olle var med och jösses vad dom drog, och carro bara körde på efteråt, jag var som ne litenloppa, och jag är ganska (väldigt) stark och bestämd om jag vill i min ridning men jag hade fan inte ett skit o säga till om hahaha, hon bara drog iväg, fort som fan gick det och ca 60 m efter att Olle stannat så saktade min häst ner, hahaha! Jösses. Men well, kul o se att det fanns liv i hästen!

 

Ett par Bilder från Sundbyholm

De tre översta är på Nathalie och de tre understa är på Molly!  Samtliga från 130!

 

Nathalie 130 igår

Här är rundan från igår! Ingen tvekan, ingen tjurighet, bara lite skutt och slag med huvudet, men det är verkligen på rätt väg tillbaka, sjukt roligt! Hon rev för att jag fick ta ett framåtläge på tvåan och fick inte tillbaka henne till trean när hon slog så mycket med huvudet. Så det är skitsamma, så himla fin! Nästa tävling får hon gå 140!


RSS 2.0