Nurrrrge!

Hejhopp.  Kom hem från Norge i söndags natt, hade inget internet på hela den veckan, sorry.

Det blev iaf blandade resultat, första dagen fick Totte 20 fel (5 av 8 hinder) i 140, haha sjukt, inget konstigt hände utan han bara droppa benen hela tiden även om han kändes jättefin. Nathalie och Zwiggy fick 12 fel var.

Det man kunde konstatera var att samtliga hästar var lite för taggade för en så stor utomhusbana, jag har ju bara ridhus hemme och ingen av dom har hoppat ett enda litet språng utomhus sen förra säsongen så aah!

Nästa dag skärpte Zwiggy till sig o vann 135 med typ 4 sekunder, superfin var hon verkligen! Nathalie fick två ner i 140 och Totte likaså, men båda hoppade okej, eller Totte kändes sådääär.

Sen på lördagen gick Zwiggy o Totte 140, Zwiggy felfri o fin i grunden och två ner i omhoppningen, vi fick inte till det i en sväng o sen tabbade jag mig till sista hindet. Totte petade två i grunden och kändes trött men bättre än de andra två dagarna iaf.

På söndagen gick Nathalie Grand Prixen 145 och fick ett SKIIIITpet på typ den enklaste linjen på hela banan, kom perfekt o ett ben bara droppade. Synd, för sen klarade hon allt svårt jättefint verkligen! Filmen nedan!

 

Fille osv

Ni som följer mitt instagramkonto kanske har fattat att Fille är hemma igen. Det är en töntig historia. Han vart såld för ett par veckor sen, jättebra skulle han få det och dom passade så fint tillsammans och det var helt rätt för fille, vi besiktigade honom hemma på kliniken och han vid ordentligt böjprov så fick han en halv grad jämnt på bägge bakbenen. Fille är 14 år och har gått hårt upp till 150 i flera år, en halv halv grad när det är jämnt på båda bak är varken konstigt eller något o bry sig om. Men pga försäkringar osv så avbröt vi besiktningen. Ett par veckor senare så bestämdes det att dom fick ta hem honom till sig för att besiktiga om honom hos egen veterinär, under dessa veckor hade han bara mjukgjorts och kännts fräsh hela tiden, dom var även o red på honom själva under tiden.

Så får vi ett samtal när han besiktigats där dom säger att han är halt på samtliga fyra ben, haha! Elisabet Roman för er som undrar, var veterinär. Tippar på att flera har egna erfarenheter av henne. Vi orkade inte säga så mycket om det utan tog hem honom direkt istället, några dagar senare böjde vår veterinär honom igen och det var ingenting någonstans. Blir så trött, varför ska vissa veterinärer böja sönder en gammal häst som fungerar som den ska? Så dumt.

Han känns iaf jättefin och har gjort enda sen dess, och vi var i helgen och hoppade en 125 på VRF bara för att det var så nära. Han var superduperfin och nollade, förutom att jag missade mål i grundomgången (haha) så vi blev liksom uteslutna. Men han känns fin, pigg, försiktig och positiv, åja, när Bella (som äger kanel) kommer hem från sin förbannade semester så ska hon ta hem honom och rida på honom istället, det blir ännu bättre! :)

Får inte upp filmen på youtube tyvärr, vet inte varför, men ska fortsätta försöka :) Åja. Nu är ni lit euppdaterade!

Har dock två bilder från framhoppningen som snälla Rebecka Fredriksson tagit, ( http://rebeckabinkle.blogg.se/ ) vinklar är inte alltid Filles grej hahah..

 
 


Kanel film!

Hejhopp! Ni vet alla att jag är mer aktiv på Instagram, skriver här när jag behöver förklara med lite mer text eller för o lägga upp videos osv. :)

I helgen var det tävlingar på hemmaplan, Vikbolandets RF som ligger typ en mil ifrån oss. Så vi åkte först dit på fredagen och hoppade 1m med Kanel, som jag rider åt en kompis. Lite småkomplicerad häst med mycket i huvudet som behövde bemötas på ett nytt sätt, och därför har jag henne. Jag tillsammans med Sussa och hennes syster har kommit fram till en jättebra plan med denna häst och det går verkligen jättebra. Mycket jobb rent fysiskt kvar på den så den är lite låst i rygg och rumpa men det lossar mer och mer för varje dag.

Hon har iaf varit lite småkrånglig på tävling o på hinder och tjurat ihop o varit ett sto, så därför den låga höjden. Hon var superduperduktig och nollade och gjorde en finfin runda.

Här är film från den rundan :)
Cinnamon

Hejhopp!

Jo, jag har ju då fått hem en "ny" häst ett tag. Det är min kära älskade snuttegullevän Bellas häst Kanel. Dom är inte riktigt kompisar så dom pausar lite, vilket passar mig utmärkt för jag börjar gilla hästen jättemycket! Det är mycket jobb men den är trevlig och det är roligt på vägen. 

Den är också till salu, men jag tror vi väntar lite med det. Lägger upp filmer såfort jag får chansen. 

Annars rullar det på som vanligt, mer aktiv på instagram. 

 

Otroligt segt


...med bloggningen nu. Skyller fortfarande lite på internetet. Jaja. Vi var ju i Lidköping o tävlade, sen dess har Carro och Zwiggy vilat, Carro ska fortsätta vila veckan ut och Zwiggy sparkas igång imorgon. Vi har ju skrittmaskin så dom har självklart gått där någon knappt timma per dag så dom har äntå hållt igång kroppen lite.

Tottte har mest gått i skogne, klättrat mycket osv. Han har duktig, kom precis hem från en Markneträning där han skötte sig jättebra och hoppade finfint. 

Challe (treåringen) sköter sig som en jävla stjärna, i lördags hoppade jag två hinder på en åttvolt i galopp flera varv (sjukt haha) och i söndags satte jag mig upp utanför stallet utan o longera eller nåt o red ut i skogen! Så förbannat duktig, 10e gången jag red på honom var det i söndags! Duktig.

Och jag har fått hem en "tillridningshäst" typ, skriver mer om henne sen.

Ni följer väl min instagram? VÄÄÄL? corneliarylen @instagram


 


RSS 2.0