Svarstund

Here we go!Har det hänt nått med räkan? :o har jag missat nått? :/

Räkan är tyvärr behandlad. Jag var inte med andra gången så jag vet inte exakt vart men det är frambenen. Jag vet inte så mycket om detta faktiskt och det är ju alltid svårt att uttala sig om orsaker, jag känner mig iaf väldigt lugn i att jag inte gjort något fel som ryttare. Har ridit den i form och lösgjort den och hållt efter henne med stretching och massage och inte överansträngt den på något sätt. Det är oklart just nu hur allt kommer bli men ajg återkommer om det när jag vet mer :)


kan du inte skriva om vad skillnaden är på att hoppa en 120m klass jämfört med en 150m klass :)

Det är ju skitsvårt haha. Allt beror lite på vad du har för häst. Min Totte tillexempel, det är ingen större skillnad på 120banor och 150banor med honom, tanken är densamma liksom. Samtidigt som Zwiggy behöver mycket mer stöd och styrka från min sida annars blir hon för feg på en 150bana, medans på en 120bana kan jag rida betydligt lugnare och avvaktande liksom.

Men rent tekniskt så blir det ju betydligt högre och bredare, steget från 145cm till 150cm är större än man tror. Det blir svårare tekniskt med avstånd och utmaningar och maxtiden är tightare jämfört med en 120klass där du har mer tid på dig att göra "misstag" osv. 

Hur går kriget med Nathalie? :) 

Jo men det går bra! Har börjat rida henne på ett kombinationsbett jag fått låna av Malin (baryard), och hittils fungerar det. Hon ska med till Sundbyholm nästa helg och då får vi se om det gått åt rätt håll. Men Pether Markne "satte en peng" på att jag skulle vinna kriget, det kändes bra, haha.Vad är det för ny häst du har på tillridning? 

Det är ett 11årigt sto som heter Pebble Beach tror jag. Jag är inte så påläst om henne men vet att det är en mycket trevlig och fin häst som är lite svår att rida ihop mellan hinder. Hon är här just därför, ägarna hoppas kunna få lite tips om hur man kommer åt det problemet och jag tror jag kan vara till hjälp iaf! Den är svag i bakdelen och stärks den där så kommer mycket att lossna. Men den ska bara vara här i ett par veckor, sen ska den tävla dels med mig och med ägaren (inget är bestämt riktigt) och sen får vi se om den ska vara här lite till eller om det räckt med dessa veckor! :)Brukar du göra nått speciellt med hästarna när dom ska ridas ut i skogen? Alltså några övningar eller liknande eller låter du dom få rulla på utan högre krav?

Nope inget speciellt, jag tycker skogen är det tråkigaste som finns, så jag övertalar migsjälv om att det är sjukt givande för resterande trän
ingar inom staket/fyra väggar. Fokus ute ligger på att dom ska få sträcka ut steget och verkligen ta för sig, då jag vanligtvis rider mycket kontrollerat och med den bestämda åsikten att hästarna ska vara lydiga. Utomhus gäller inga lagaar förutom att dom ska vara mjuka och få driv framåt.

Den bästa mjukgörande övningen?


Dedär tycker jag är jättesvårt att svara på. Jag tycker att kan du rida din häst på en åttvolt där du bara byter galopp över en bom, där hästen är formad runt innerskänkeln och flyttar ut och söker sig nedåt i -vaaarje- galoppsprång, där du kan lätta innerhanden precis innan galoppombytet över bommen och hästen formar sig direkt efter ny innerskänkel, där du kan ha stöd på yttertygeln och glappa helt på innertygeln och hästen går fortfarande böjd runt innerskänkel och söker sig nedåt men bär sig själv, då har du en mjukgjord häst och kan göra vilken övning du vill.

vad gör dina föräldrar för något? 

Min pappa äger ett bilföretag där han är VD och säljer BMW och MINI. Det har han jobbat sig fram till under shitloads av år och även min syster är med där. Min mamma är sjukpensionär och är hemma om dagarna och gör det mesta i stallet :)


hur började din ridkarriär? 

Jag hade inget val alls. Vi har alltid bott på hästgård och min syster red när jag föddes (hon är 19 år äldre) så det började helt enkelt där. Fick en shettis när jag var typ 3-4 och tävlade unghästklasser på min b-ponny när jag var 7 och red SM när jag var 10. 


vilken häst har betytt mest för dig under ditt liv?

Det är så svårt att säga eftersom att jag utvecklats så förbannat mycket under alla år, men det är tre hästar som stuckit ut, det är först min B-ponny Nisse (Never Stop) som tog mig till SM och såldes sedan till Henk Noorens dotter Lisa Nooren, han lärde mig otroligt mycket och var verkligen en perfekt häst.

Sen var det såklart Melwin Cooper S, som vi köpte som 5åring där han knappt var inriden och han kunde inte galoppera och bakkotorna gick ner i marken. Honom tävlade jag under flera år då det fortfarande inte gick o svänga höger, men sen kom vi upp i MSV-A och fick flera vinster och placeringar, men det var bara sista året jag kunde rida fort för innan dess var det somsagt helt omöjligt att svänga åt något annat håll än höger. Han blev sedan sveriges bästa D-ponny och är nu utomlands någonstans.

Sen har vi Zwiggy. Zwiggy har alltid varit och är min favorit och den som det alltid är roligt att vara i närheten av och som varit så jäkla svår från början till slut. Ni vet ju redan liksom. Bäst är hon!

Vad letar du efter för ryttare till fille? 

Vi vill att Fille ska få det bra, att han kan komma till en ryttare som tycker om honom för det han kan. Fille hoppar allt med vem som helst bara du är lite säker på digsjälv och itne tvekar eller är för mesig. Däremot kan han inte hoppa höga klasser om du inte håller efter lydnaden och kondisen. Lydig är han alltid, otroligt välriden, men vet du inte riktigt hur du ska få upp spänsten i honom och spänna bågen, så får du gott hålla dig på 120-130 höjder. Så en duktig ryttare som vill ha erfarenhet på större banor och bara få bra språng i kroppen letar jag efter.

Tror du att du kommer kunna leva på hästarna? 

Haha det kan jag inte svara på. På ett eller annat sätt lär det ju finnas i livet, jag är ganska duktig på det jag pysslar med, och får jag inte möjlighet att utöva det till den gräns jag är kapabel till, så tror jag nog jag fixar något kontorsjobb haha.

Hur många unghästar har ni hemma?

9 just nu, men det är med tillridningshästar inräknat. 

Lista upp de hästar som är dina/era, från första ponny/hästen till nu. Samt plan för alla hästar? 

Oj, lista upp samtliga hästar från början? Okej.
Karbon - Shettis
Mini - Shettis
Nisse - B-ponny
O'Boy - B-ponny
Vera - B-ponny
Inka - B-ponny
Fredde - B-ponny
Rocket - C-ponny
Loppan - C-ponny
Melwin - D-ponny
Furey - D-ponny
Yanne - D-ponny
Wirre - D-ponny
Asta - Häst
Dina - Häst
LillCalle - Häst
Finja - Häst
Carro - Häst
Irma -  Häst
Zwiggy - Häst
Fille - Häst
Nathalie - Häst
Rosa - Häst
StorCalle - Häst
Totte - Häst
Olle - Häst

Asså jag kommer inte på fler. Dessa är bara såna vi ägt/haft länge. Har ju haft minst lika många till låns/ tillridning osv.
Hur blev allt med Finja? 

Jadu. Efter flera försök så är hon nu hos Marcus och sköter sig finfint med placeringar i 130-140 klasser hela tiden :)


Hur går det med Irma? 

Hon är ju också hos Marcus, men jag är inte alls uppdaterad på hur det går nu :)Har du några planer på att köpa något mer svårklassämne som går samma klasser som Zwiggy?

Nej inte nu, jag känner att jag har 3 hästar som går 150, (inräknat Totte) och tills jag sålt av lite hästar så klarar jag mig ganska bra. Har inget speciellt jag vill köpa nästa gång utan det är om jag hittar något som verkligen faller mig i smaken. Men ingen färdig tävlinghäst utan det är något som kan gå 150 om något år eller två isåfall.


Skulle inte du kunna teckna av hästarna och lägga upp bilder? :D Kommer ihåg att du är riktigt duktig på att rita!

Jo det kanske jag skulle kunna haha! Var länge sedan jag ritade såntdär men jag kan väl ge det ett försök haha, är nog inte så duktig egentligen (; 

Har du några sponsorer?

Nope, min kära far bara. 

Kan du berätta lite mer vad dina ridpass innehåller? Som du skrev i tidigare inlägget att zwiggy ska hoppa låga höjder och stärkande osv, hur bygger du upp passet t.ex. då? Grymt duktig är du!

Shit. Det är ju ganska svårt att få in här utan o göra det långt. Att hoppa stärkande språng i min uppfattning är att ha hästen väldigt lösgjord, inte på något sätt bidra med att sätta tryck i hästen utan bar ha den väldigt mjuk och låg och lägga hästen väldigt nära hindret så den hoppar runda språng och får ta på sig sina missar själv. Ytterst långsam galopp och att bara vänta på att språnget ska komma mot dig. Det är väl typ så jag lägger upp det, har svårt att svara på frågan bättre än så typ :')

Frågestund

Två kommentarer på senaste inlägget varav båda var frågor, insåg att en frågestund kanske skulle sitta fint, svarar på alla inklusive frågorna på förra inlägget. Typ imorgon/övermorgon? Jabror. Ni fixar!

 

Ny vecka

Hejhopp. Totte har varit nolla i samtliga 140cm starter vi gjort på senaste tiden och han är så himla duktig. Zwiggy bara KÖTTAR 150cm hinder även om hon är orutinerad på höjden, men hon kämpar och det gör mig helt rörd varje gång jag tänker på det. Allt vi gått igenom, världens bästa häst.

Hästarna kör på som vanligt, nästa tävling äe eventuellt Sundbyholm nästa helg, men vi är reserver än sålänge, det borde dock släppa. Carro sträckte sig ju ett par dagar innan Norrköping men hon ser fräsh ut nu så jag ska känna på henne lite typ imorgon. 

Zwiggy ska hårdtränas nu, imorgon vankas det klättring och dagen efter det är det serie och teknikhoppning på låga höjder som gäller. Hon ska konditionstränas och flera hårda tunga dressyrpass väntar. Några dagars lösgörande sedan och sen samma visa igen, för att hela veckan innan hennes nästa tävling bara lösgöras och träna "yoga" så hon blir smidig och mjuk. Jag älskar denhär hästen.


Nu somnar jag snart, skriver något bättre typ imorgon. Har internet OCH dator hemma nu så vill ni att jag ska skriav om något speciellt så passa på och be om det nu innan jag förlorar antingen internet eller dator, livet på landet ni vet. Puss.

 

Fantastiska hästar!

Gårdagen startade fint, Bugatti som är väldigt mötesskygg gick att rida fram på nästan som en normal häst, kunde möta andra hästar i galopp och allt, jag var helt chockad men lite lycklig i hjärtat. han skötte sig med andra ord helt fantastiskt. Även inne på bbanan var han jättefint, klockren och felfri tills ett räcke i omhoppningen där jag inte ritigt vet vad jag gjorde fel men ett skitpet blev det iaf. Men så himla nöjd!

Totte hann jag rida fram i max 3-4 minuter pga dålig jävla planering så han var väääldigt spänd hela vägen från start, och späde till sig lite extra i en sväng till ett räcke så jag fick inte nån känsla/rytm alls så han rev. Annars ganska fin på några hinder iaf.

Sen Zwiggy... Åh Zwiggy. Vilken jävla stjärna. Hon hoppade bättre än på länge i hennes tredje 145a, luftiga språng och mycket kraft, speedade på i omhoppnigen och fick ett SKIIITPEEET på ett jävla enkelt räcke som jag varken kom snävt på eller fel på, ae så surt. Vinnande tid hade jag, slog båda Arvidssons tider, fniss. Men vad gör det när man inte är felfri (; Jaja vilken satans häst. Idag ska hon "debutera" 150 igen, åh ska bli så kul.

 

Norrköping igen!

Hejhopp. Min dator är död. Upptäckte det idag, trodde det var laddaren men ICKE sade nicke. Den är doed. Adios. Hasta la vista. Auf....virdärsééén. Lol. Tyska. Just kidding guys. OKEJ. 

Men seriöst. Lägg av nu. Så, nu drar det igång emd Norrköping Horse Show igen, nu med Volkswagen Grand Prix. Orginalplanen var att ha med Carro, Tote och Zwiggy, men tyvärr så har Carro sträckt sig bara ett par dagar innan avfärd så hon får stå över. Istället plockade vi med Bugatti (känns ju kul i volkswagen grejerna) så det blev kul ändå.

I morgon går Buggan och Totte 130. Ska bli kul o få igång Totte igen efter att han varit sjuk pga en dum fästing, men vi börjar lugnt i en 130. Zwiggy går 145.

Lördagen beror helt på hur det går imorgon, går buggan jättebra o känns stabil och inte är helt omöjlig på framhoppningen så får han nog gå 140, Totte med såvida han inte känns skitkonstig imorgon. Zwiggy går 150, jag vet, HUR spännande?1 mycket spännande. Bara startat 150 engång och det var på dåligt underlag och vi var inte alls förberedda för den debuten. Nu hoppas jag på en bättre runda, även  om jag inte räknar med några toppresultat såhär direkt, Kul ska de bli iallafaaaall!

 

420710

Jaaag bloggar segt just nu för minladdare till min dator är paj (mårten...) så jag har ingen dator. Är på morsans data nu haha. Allt rullar iaf på, Räkan är behandlad i framkotor plus hovleder fram. skönt att det var något så man slapp bli arg på den. 

Totte känns superfräsh och även Carro. Buggan med! Nästa helg är det Norrköping Horse Show igen, där ska Zwiggy gå 150. Mycket spännande, blir som en ny debut eftersom att debuten var på så dåligt underlag när hon dessutom var trött. Totte ska även tävla igen för första gången sen Grevlundagården och vi får se hur det går. Carro ska debutera 140 faktiskt! Så det är mycket spännande den helgen. Sen beroende på tid och hjälp från snälla medmänniskor med skjuts osv så kanske Buggan går någon klass eller liknande.

Nu ska jag faktutera lite och sen ut o fortsätta rida, har hunnit rida Buggan idag samt hållt en träning, kuulish!

Men somsagt, är mycket mer aktiv på instagram nu när datan inte pajjar så följ corneliarylen @instagram istället!

Image by undefined
Image by undefined
Image by undefined
Image by undefined
Image by undefined
Image by undefined
Image by undefined
 

Ännu bättre!

Igår var också en bra dag, fredagen. Alla skötte sig super utom Räkan. Räkan är en liten gris. 

Buggan först ut i 130, gör en superfin runda där han hoppar helt otroligt bra och kommer trea, så himla kul! Sen Räkan, räkan hoppade faktiskt bättre än någonsin och drog på jordens grymmaste språng, men surade ihop totalt i en sväng o stod i ett hörn av banan o hoppade o sparkade i 30-40 sekunder. Kul. Sen fin resten av banan, inte i en bom haha!

Sen gick Fille 140, dom innan mig red jättefort och snygga vägar och snabbt och jag tänkte att ah well, får väl chilla lite o få en n ice runda bara för jag ville itne ta de vägar som dom tog, däremot kan jag gasa med mina hästar, oftast utan o riva, så vi dundrade på och gjorde en superfin omhoppning med braaa galopp och FIlle tog hem SEGERN i 140! Haha så sjukt. Lilla Filleguben. Gamle man! Det var iaf riktigt roligt!

Idag vilar hästarna från tävling, då alla har kvalat till finaler imorgon. Så ja, det blir att trimma lite osv. Buggan ska provridas, hihi. Sen blir det 135 debut för både Buggan och Räkan imorgon och Fille går 140 finalen!

Här är filmen på Buggan från igår. Visst är han otroligt FIN?


Good start!

Gårdagen var lyckad.

Bugatti var lite spänd och rädd för hästarna runt omkring och var okoncentrerad på första och sista hindret så han rev dom, jag har ingen rutin med hur jag ska sköta mig med honom inne på banan så jag kan ta på mig det, bemöter honom nog inte helt rätt i dom situationerna. Tror det kommer gå bättre idag!

Räkan var otroligt arg och bitter när hon kom in på banan och det tog ett tag innan jag fick henne till rätt sida av banan för o börja hoppa, men när vi väl kom igång så skötte hon sig okej. Näst sista hindret i grundomgången så tvekade hon till och då bestämde jag mig för o gasa på lite i ohoppningen, fram bara fraaam med dig din lilla ko :( Så Räkan vann! Hihi. 

Fille var SUPERFIN, han kändes verkligen så glaaad och lätt och fräsh och hoppade jättefint och var felfri och kom 2a! Haha superkul verkligen!

Idag går Buggan och Räkan 130 och Fille får gå 140. Kul! Här är filmen på Fille från igår! :)


Hammarö!

Hejhopp! Nu är jag på plats i Hammarö med ett speciellt gäng hästar, Räkan, Buggan och Fille!

Samtliga tillsalu, så det är lite kul haha!

Idag går alla tre en 130, det blir spännande, allt kan gå hur som helst hahah, phew. Imorgon får vi se, Buggan och Fille går kanske 140 men vi får somsagt se.

Wiie.

 

Fantastisk helg

...Än sålänge. Är i Sundbyholm med Carro, Nathalie och Zwiggy. Nathalie är knepig som vanligt och har fått något stopp per klass men de känns som att vi håller på o bryta oss igenom problemet sakta men säkert.

Zwiggy vann 140n i torsdags, otroigt snabb och duktig var hon, kom 7a i gårdagens 135, snabbast (ofcourse) men ett nedslag. Carro hade ett skitpet i 130 i torsdags, debuterade 135 igår och även debut i avdelning A, med ett nedslag som jag helt tar på mig, hästen skötte sig fantastiskt bra, hoppade vattengrav för första gången någonsin också! Och idag gick hon en 130 och var felfri! VIlken stjärna.

Imorgon är det bara Zwiggy som går, hon går lilla grand prixen 140 Finalen, så det blir kul.

Det är lite knäppt med Zwiggy, som ni kommer se på filmen nedan så har hon börjat hoppa som faaan med bakbenen (ännu mer i 135an där hon rev ett, ja, jag skämtar inte, det var ännu mer i den) och jag känner lite i ryggen på henne att hon är lite ansträngd, så vi tar omm hand om henne lite extra dessa dagar och så får hon stanna hemma från hammarö istället, då vi planerar att hon ska gå 150 hela hösten, Vilkswagen klasserna tänkte jag att hon skulle gå. Så jag vill spara på henne. Nu har hon fått sin dos av lite mindre speedklasser och jag ska se om hon klarar att ta upp sin nivå ett steg!

Visst är den fantastisk?


RSS 2.0