Bara skoja

Filmen på Carro kom inte upp "senare", den försvann från det programmet jag hade den i så jag fick jobba i Iphoto och där fick jag bara upp den på facebook. Så kort och gott - Vill ni se filmen på Carros Pay & Jump så får ni kolla min facebook, Cornelia Rylen som jag så vackert heter. Tror det går att se för alla, men bli vän med mig om ni inte redan är det hallååå (: 

Totte har varit o tränat i två dagar i rad, först hos Markne i tisdags, Han var snuskigt fin och fick fina lovord och jag fick beröm hihi. Alltid roligt. Sen var jag hos Lotta igår och han skötte sig nästan lika fint. Här är iaf filmen från Lottaträningen, finsnuttebubben :)


Tradila

Hej! Har inget internet i mitt hus så min data sstår hos mamma o pappa och det är därför ja inte går upp hit varje dag för o blogga. Hiho! I lördags var vi iaf på Pay & Jump med Carro, hon va helknäpp o slet sig innan ja ens hann hoppa upp o sen stod hon lite på bakbenen osv. Men inne på banan så var hon felfri i 120, men extremt spänd, o sen rev hon första hindret i 130 men även där väldigt spänd och hon rev för att hon tittade på utgången liksom. Duktig ändå!

Hon ska tävla i helgen i mantorp, tror bara hon går en 120 men ja vet inte, hon behöver rutin liksom. Sen ska hon med till Grevagården och gå 120 130 125 så det blir roligt! :)

Film från i lördags kommer sen!

 

Markneträning i tisdags

Här är filmen från Markneträningen med Carro i tisdags. Hon var väldigt spänd och stel o hård o rida men sköter sig ändå väldigt bra, hon har vilat i knappt två veckor pga att ajg varit borta och så har hon blivit riden i två dagar o sen åkte hon på denhär träningen så ajg tycker att hon är jtäteduktig. Framförallt kommer hon sköta sig bättre nästa vecka så det blir kul :)


Nathalie 145

Ja vad ska man säga. Det var inte allt för längesen som hon var utdömd och redo att tas bort pga headshakeing och "farligt betéende". Hon stannade 5m innan varje hinder och när hon väl hoppade så hoppade hon tråkigtoch oengagerat och rev ofta. Det gick inte att gå varken ut eller in genom dörröppningar när hon hade sadel på och än mindre gick det o sitta på. Hon var farlig att rida och hade sadeltvång, när man ställde lite krav på henne så kunde hon brista ut i stora serier, en gång brast sadeljorden pga det.


Men efter otroligt mycket jobb, med extremt mycket hjälp från Sussa som jobbat henne från marken o kommit in i hennes huvud, så går hon nu in i först en 140 och gör en dubbelnolla, och sen en 145, hennes livs andra 145, och gör en nollrunda och ett onödigt skitpet i omhoppningen. Jag tycker det är helt fantastiskt. Hon är kvalad 150 nu och vid första bästa utomhustillfälle så kommer hon debutera det! 

Visst är hon duktig? Hon är i några bommar lite men hon var nog lite trött och lite spänd, men att hon ändå presterar så bra som hon gör är otroligt.


Zwiggy 140 final

Här är filmen från Zwiggys 140.

Hon kändes fin faksitkt, hoppade bra på de flesta sprången. Måste säga att jag börjar rida henne ganska bra nu rent tävlingsmässigt, går att rida ihop henne mycket mer nu och det gör jag liksom! Ganska svårt annars o sätta sånhär press på en sån jävla känslig o het häst men det funkar nu! Duktig är hon och river gör hon verkligen inte!

Vad säger ni, minns någon när jag fick hem henne för snart 5 år sen? ;D


Bra dag igår!

Igår hade jag tre mycket bra rundor, Zwiggy och Totte fick varsitt onödigt skitpet i 135, men två rundor som ändå kändes bra med bra språng, och Totte fick placering där, Zwiggy första utanför placering :)

Nathalie ick ju sin första klass för helgen som var en 140, o hästsatan går in o sätter en klockren nolla med bra tid (för hon har sån dunderbra galopp, red inte för vinst) och kom fyra! Grät nästan när jag kom ut, en placering i 140 är inget jättespeciellt egentligen, men på Nathalie... Som inte gått o rida på, som varit utdömd, ja, allt. Att hon kan gå in o göra en så himla fin runda! Det var riktigt kul.

Zwiggy är direktkvalad till Silverrundans final som går i 140 på lördag, även Nathalie är direktkvalad till sin 145 Final i Guldrundan, så Nathalie hoppar inte idag utan vilar sig i form till finalen. Zwiggy vilar också idag. Totte däremot får göra en 145 debut idag eftersom att han inte kom till final. Spännande :)

Här är Nathalies runda från igår!


Z 135 igår!

Här är filmen rfån Zwiggys 135! Hoppas på en mjukare runda med mindre tjaffs idag (:


Bra dag!

Första dagen i Borås är snart avklarad för min del, ska bara trimma Nathalie också!

Zwiggy var först ut i 135, kändes förjävlig på framhopp, hoppade jääättedåligt haha! In på banan o pressade benen så gott jag kunde om hästen och red ordentligt, det gick mycket bättre inne på banan. Dock var hon väldigt tjaffsig o rörig med huvudet, vilket orsakade en skitdålig omhoppning där jag tappade mycket tid för att hon tjaffsade så mycket. Hon var iaf felfri och kom 5a så det var bra ändå!

Totte kändes super ända från start och hoppade verkligen kalaskalas! Trean var en kort sväng från kortsidan där han egentligen kom ganska fint men jag lät honom bli liite lång dom två sista galoppsprången så han petade den, annars kändes han jättefin på hinder. Var otroligt spänd vid ena kortsidan o tyckte bilen där var skitläskig och han fick någon form av mentalt sammanbrott i sista svängen, som syns på filmen haha. Så fick ta några extrasekunder till att få ordning på honom där. Även ett par hinder innan det så hade han korsgalopp och blev superstressad så de blev egentligen knas på dom tre sista hindrena haha!

Men han kändes väldigt fin och jag tror jag vet hur jag ska förbättra dethela till imorgon :)

Här är filmen på Totte från idag!Borås

Idag bär det av mot Borås där inomhus SM hålls i år. Jag är inte kvalad med någon mer än typ Finja o Fille tror jag så jag kommer bara rida runtomklasserna i år. Men det är ganska högt det med, somsagt går Zwiggy och Totte 135-135-140 och Nathalie 140-140-145 :)

Jag har ridit ut Zwiggy i skogen idag, hon fick ut o galoppera lite, jag kallar det förebyggande säkerhetsridning haha. Ska rida henne ordentligt när vi kommer fram också :)


Det ska iaf bli spännande, årets första tävling om man bortser från den lilla endagars vi var på med Carro för ett tag sen. Hästarna känns bra, iaf Totte haha, så det ska bli superkul o se hur allt går! Förhoppningsvis funkar vårt internet under tiden där så jag kan bjuda på alla filmer från varje dag :)

Ni följer väl mig på instagram btw? Daglig uppdatering där! :) corneliarylen @instagram!

 Bästhäst

Hejhopp! Har varit i fjällen ett tag så har iten ahft internet haha. Kom hem idag och hoppade Totte som Victoria hållt igång åt mig! Inte bara hållt igång, hon har gjort ett superjobb. Han kändes asabasasupermegafin och hoppade fantastiskt! Lämnar resten åt er att se på denna videon, hiho. Alla hinder utomde grå ligger mellan 140-145 :)


Remember Rosa

Hej!

Vet inte om jag skrev om det på bloggen men för ett tag sen så fick jag höra att min gamla häst Rosa (Royal Rose SB) tyvärr avlidit pga tarmvred. Hon fick tarmvred en gång och opererades och överlevde, men vad jag förstår så fick hon det igen ganska kort därefter och togs bort. Lider med ägaren.

Ville inte prata så mycket om det, ville bara dela med mig av en film på henne från när hon hoppade som bäst med mig och titta tillbaka lite på vilken fin häst det var. Fantastisk på alla sätt och vis, har aldrig någonsin ever stannat på ett hinder med mig och försökte alltid in i det sista. Kämparglöden hos denna häst var outstanding. Vände på en femöring och hoppade alltid, var väldigt försiktig och rev sällan om man bara var kall (vilket jag inte var förrän efter jag bytt bort henne, haha) och hade jag ridit henne som jag rider nu så hade vi nog kunnat få till mycket fina resultat även i 140+ klasser.

Fina fina Rosa, Rest in peace.


RSS 2.0