Bugatti Till Salu

Boogieboo är tillsalu som ni kanske redan vet. Klicka på bilden för direktlänk till hans annons.

 

Två tävlingar

Som jag nämnde i förra inlägget så ska vi först till Sundbyholm, och sen till Hammarö. Til Sundbyholm tror jag det är Nathalie, Zwiggy och Räkan som ska med. Nathalie går den märkliga kombinationen av klasserna 130-150-120, haha! Vi får se hur det går.

Nathalie var ju i Västervik och vägrade ut sig i 120. För en häst som bara skuttar över 150banor så är det mest ironiskt och tyder på vilken jävla attityd hon har. Hon är svår att bemöta och jag skulle aldrig kunna förklara i text hur vi hanterar henne och tränar henne, men det jag kan säga är att vi ändrat upplägget lite nu, det är hård kärlek och hon måste skärpa sig. Vi är strängare mot henne men betydligt snällare när hon väl sköter sig. Det är inga gråskalor utan hon ska göra som vi säger, punkt. Svart på vitt. Än sålänge (har gått fyra dagar sen vi satte igång haha) så sköter hon sig superduper. Ska bli spännande o se hur det går på lite större hinder.

Räkan ska i Sundbyholm gå typ 130-135 klasser tror jag, och Zwiggy går somsagt lite 130-140. 

Helgen efter, i Hammarö, så är det lite oklart men ajg tror att Zwiggy, Räkan och Fille ska med. Totte har varit sjuk och ska få några veckor till på sig att bygga upp sig igen, han har tappat säkert närmre 100kg på några veckor, stackarn. Fille kommer hem i morgon och är very much till salu om ni undrar.

 

Zwiggyupplägg

Hoppsan tjosan!

Zwiggy fick ju rusa in i en lite för tidig 150 debut, det visste vi mycket väl men värt ett försök när man ligger på bronspats i SM. 

Nu är iaf planen att hon ska gå Sundbyholm andra helgen, är typ 2-3 veckor kvar dit, där ska hon lattja runt 130-140 bara, sen gå Hammarö veckan efter, samma där, 130-140 klasser. Planen är att hon ska matchas till 150 när Volkswagen grejen börjar som går i 145-150. Det ska bli spännande. Men tills dess så är det att stärka muskler, lydnad och självförtroende i klasser hon mer än väl bemästrar. 

Just nu känns hon helt fantastiskt fin, hon är lydiig och börjar kunna vila på stegen i galoppen. Har börjat läsa henne att "trampa", typ som passage fast i galopp, som en piruett fast.. rakt fram. Zwiggy har ju alltid varit väldigt studdsig och hoppar mer eller mindre jämnfota med bakbenen och "slår" med frambenen, trampar luft liksom, ser mycket ut men egentligen kommer man ingenstans. Så jag har börjat korta ner henne i galoppen men otroligt långsamy, hon ska ta så lååångsamma steg som möjligt, varje ben ska vara på marken så länge som möjligt och hon får iiiinte bli för kort eller börja studdsa. Ni som följer min instagram har sett filmen där vi tränar lite på det.

Så himla duktig. Är så jävla KÄR i den hästen. Haha, längtar efter varje ridpass, varje dag. Underbart! Önskar man kunde känna så för alla hästar (;

 
 

Keep it up

Morgon! 

Har varit lite off, sorry, har varit ett par dagar i falsterbo och haft lite mycket o göra.

Tävlingen i västervik gick väl sådääär, Nathalie bitchassniggurhästen stannade ut sig i 120, haha påriktigt, come on! Bara surar ihop 15m före hindret och går itne en meter, så jävla dum är hon. Så vi byter taktik och tar fram hårdhandskarna nu ett tag. Tough love so to say.

Räkan skötte sig helt OK i 125, sparkade lite i ansirningen till första hindret så hon vinglade till precis innan och stannade nån meter innan hindret för att hon skulle sparka mot skäkeln haha.. sen var hon felfri hela banan, suck dessa arga djur.

Nu är det en helg uppehåll från tävling och sen  är det eventuellt Sundbyholm. Vi är reserver till första helgen så vi får se om det blir något. Kommer vi med så ska Räkan, Carro och kanske Buggan med, om han inte säljs.

Efter det är det Sundbyholm igen men lite större, då ska Zwiggy, Räkan och kanske Fille eller Nathalie med. Zwiggy ska få gå en 150 till, spännande!


Västervik

Tjoho!

Carro börjar kännas snuskigt fin, igår var det markarbeteshoppning för henne där hon var tvungen att ständigt böja sig för ny innerskänkel och flytta sig utåt för den, på korta sträckor mellan hinder, sjukt duktig var hon! Även Buggan gjorde detta och skötte sig jättebra! Fin liten häst!

På fredag åker vi iväg till västervik med Nathalie och Räkan, mest för att det är ganska nära. Nathalie har ju kännts sådär på tävling, eller hon känns ju alltid super men hon har stannat osv, så hon ska gå en 125 bara för o få ha lite kul. Räkan går samma klass, hon behöver tävla så det är bara o köra.

Idag har jag Räkan, Zwiggy, Nathalie, Buggan, Carro och Kanel att rida, haha. Köp hest snela?

 
RSS 2.0