Zwiggyupplägg

Hoppsan tjosan!

Zwiggy fick ju rusa in i en lite för tidig 150 debut, det visste vi mycket väl men värt ett försök när man ligger på bronspats i SM. 

Nu är iaf planen att hon ska gå Sundbyholm andra helgen, är typ 2-3 veckor kvar dit, där ska hon lattja runt 130-140 bara, sen gå Hammarö veckan efter, samma där, 130-140 klasser. Planen är att hon ska matchas till 150 när Volkswagen grejen börjar som går i 145-150. Det ska bli spännande. Men tills dess så är det att stärka muskler, lydnad och självförtroende i klasser hon mer än väl bemästrar. 

Just nu känns hon helt fantastiskt fin, hon är lydiig och börjar kunna vila på stegen i galoppen. Har börjat läsa henne att "trampa", typ som passage fast i galopp, som en piruett fast.. rakt fram. Zwiggy har ju alltid varit väldigt studdsig och hoppar mer eller mindre jämnfota med bakbenen och "slår" med frambenen, trampar luft liksom, ser mycket ut men egentligen kommer man ingenstans. Så jag har börjat korta ner henne i galoppen men otroligt långsamy, hon ska ta så lååångsamma steg som möjligt, varje ben ska vara på marken så länge som möjligt och hon får iiiinte bli för kort eller börja studdsa. Ni som följer min instagram har sett filmen där vi tränar lite på det.

Så himla duktig. Är så jävla KÄR i den hästen. Haha, längtar efter varje ridpass, varje dag. Underbart! Önskar man kunde känna så för alla hästar (;

 
 
Kommentarer
Postat av: ronja

kul att få höra ditt upplägg :) kommer nog gå skitbra!

2014-07-13 @ 15:45:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0