Världens bästa häst

Vilket SM jag har haft! Vilken bra helg i Falun. Räkan har ju överraskat med att lyfta på tassarna riktigt duktigt trots att vi inte tränat och att hon inte riktigt är igång för tre 130. Två klasser där hon var första utanför placering och en 6eplats. Det är över förväntan!

Zwiggy som först kom 3a i 140, gjorde sin livs andra 145 med ett skitpet och sen debuterade 150 i skitunderlag.


Zwiggy är känslig för dåligt underlag, och jag har aldrig hoppat något ordentligt 150 språng på henne tidigare. VI hade aldrig planerat att starta 150 ens i år, men när man låg trea i SM så ändrades planerna lite. Sen fick vi känna på underlaget som var löst och slaskigt, inte katastrofalt men för en orutinerad häst som dessutom aldrig hoppat så högt förut så var det riktigt dåligt. Hon hoppade 1-5 ganska fint, felfritt, sen var det en kombination, kommer perfekt in och hon river både A och B, där bestämde jag mig för att det itne var någon idé att fortsätta, men ganska direkt kom 7an, hoppade den och hon bara välte över, tänkte att jag provar o smacka på lite till 8an för o se om något händer men hon river den med på ett märkligt sätt och direkt kom 9an på en linje som hon visserligen klarade, men sen gick jag ut. Ingen idé o gå in i en trekombination liksom.

Är otroligt stolt och imponerad över hur hon tog sig an denna uppgift som var på tok för mycket för henne under dom omständigheterna, jag har iaf sett att hon försöker så gott hon kan, hon har kapaciteten att gå 150 och det är bara att fortsätta träna.

Nu är planen att ta ner henne lite, 130-140 några tävlingar så kanske man känner på 145 igen sedan, på bra underlag. Det är en känslig häst som har krashat tidigare och tyckt 130hinder varit läskiga att hoppa över, så det är jättedumt att göra henne osäker igen. Vi har tiden på oss och det är en helt fantastisk häst som varje cell i min kropp ÄLSKAR. Är så lycklig över henne!

 
 
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Bästa ni!

Bra beslut så hon inte krashar/halkar och blir osäker igen!

2014-06-30 @ 18:04:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0