Stolpe ut!

Tjo!

Igår gick Carro sin livs andra 130, vilket hon gjorde felfritt. Lite stökig mellan hinder är hon o slår med huvudet och tar inte riktigt förhållningarna, men hon ska få ett par veckors vila nu, tror hon behöver det, hon har skött sig lite onaturligt bra haha.

Sen gick Zwiggy 140, det var en speedklass och jag har aldrig ridit fort i 140 på henne förut så idag provade vi på det, det gick jättebra fram tills trekombinationen då hon välter lite över b-hindret och den bommen rullar ner efter flera sekunder, direkt efter den kombinationen var det en ganska kort sväng att vända upp på en paralell oxer, där Zwiggy faktiskt hoppar för högt och inte når över bakbommen, det är inte ett fel ja är van att se henne göra men det är bar apositivt då hon tidigare "kastat sig" lite över vixxa oxrar, detta visar på kapacitet som kan utvecklas.

Hon var iaf helt förbannat fint och filmen kommer här nedan.

Sen var det Totte, som också hoppade superbra, tror det var en av de bättre rundorna med honom någonsin, det var bara jag som gjorde två dumma onödiga tabbar som jag tar på mig helt. In i trekombinationen hade ja kunnat haft honom mer kontrollerad helt klart, och på det gröna räcket så är det att jag inte kommer loss fårn handen vilket är ett fucking nybörjarmisstag som jag sällan gör, blir så irriterad haha. Stör honom hela vägen fram till hindret liksom. Ni ser direkt på oxern efter det att jag mjuknar och satan vad han hoppar fint då!

Kul ändå att de tkänns som att det går åt rätt håll med samtliga hästar! 

Idag går Carri en 130 till, och Totte och Zwiggy en 140. Kul!


Bra dag!

Hejs!

Idag har varit en bra dag på jobbet! Carro först felfri och fin i 120, lite småtråkig och tyckte inte direkt de va nåt o anstränga sig, men rev inte och kändes trevlig. Lite spänd dock. Blir nog bättre imorrn (:

Sen var det Totte i 130, han hoppade väldigt fint faktiskt, trots sin förbannade korsgalopp på alla linjer typ, men han hoppade jättebra fram tills nr 11 i omhoppningen där jag inte alls fick koll på honom på en ganska kort bruten linje så där rev han, jag tar på mig det, kunde varit mycket mer noggrann! 

Tillslut var det Zwiggy, som kändes super hela vägen in i mål, hoppar fantastiskt gör hon och är så förbannat jävla snabb i benen haha! Otroligt fin! Så Zwiggy vann klassen, det var kul! Delad etta dock, Siri Swärd hade exakt samma tid som jag så vi delade hihi, det var ännu roligare haha! otroligt!

Jag måste bara ta o berömma migsjälv och Zwiggy lite, allt slit med denna häst, det har ju inte gått o öka farten på henne utan att hon brutit ihop totalt efteråt, de thar itne gått o svänga utan att hon knäppt av o sprungit åt andra hållet haha osv osv osv listan görs lååång! Det är så mycket jobb bakom att kunna ponny-speeda runt en sånhär klass, såå många skolrundor för att få henne o inte göra luftsprång mellan hindrena, för o på något litet sätt kunna få tillbaka hennepå en linje, osv osv. 

Hon blev lätt låg och har aldrig hoppat igenom kroppen ordentligt, alltid lite hög hals o väldigt fula framben. Fula framben har hon fortfarande men aldrig i livet att hon får ett frambensfel haha, titta bara hur snabb hon är i frambenen i 9a-9b kombinationen i omhoppningen på denhär filmen, helt otroligt!


Hon vänder runt så himla fint och ae, i love this horse! Min lilla moneymaker!


Lidköping BÄÄJBY

Soran <3

Hejhopp, är i Lidköping nu med Carro, Totte och Zwiggy. Trimmade alla igår och till allas förvåning så skötte sig Zwiggy helt klart bäst av alla, tillochmed Carro gjorde fler luftsprång än fröken Z. Totte var värst, i dehär stallarna så kan dom inte ta ut huvudena o se varandra så han var extremt upprörd och spänd även när jag red, för o inte tala om hur han var o göra iordning i boxen haha.

Fy, hoppas han fick ur sig de värsta igår iaf.

Carro ska gå 120 idag, och Totte och Zwiggy ska gå 130. I morgon går Carro 130 och Totte och Zwiggy 140, samma sak på söndagen! 

Det ska bli lite roligt. Jag har inte varit taggad alls för dehär meetingen utan mest sett det som en ansträngande jobb-helg, Men det är finare här än jag kommer ihåg och Carro o Zwiggy känns väldigt fina så nu känns det lite roligare igen!

Ni följer mig väl på instagram? corneliarylen @instagram!

 
 

Fina Linda

Nu är det bestämt att sälja Linda direkt helt enkelt. Tanken och planen var ju att sätta igång henne o tävla lite smått o sen sälja, men hon känns lite ojämn till och från, och vi beslutade att det är smidigare att sälja henne som avelssto. Hon har ju en gammal gaffelbandsskada som antagligen aldrig riktigt fått läka, och nu ser det ut som att den inte kommer att hålla ihop sig under hårdare träning alls. Hon har inte ont och hon lider itne av enklare ridning, så hobbyridning och lite lull i skogen skadar inte, men ingen tävlings eller träningshäst tyvärr. 

Känns lite i hjärtat då det är en sån fantastiskt fin häst, sprången vi hann hoppa nu under igångsättningen var finare än någonsin förut så det hade varit roligt o ha henne som tävlingshäst, men hon får ploppa ut små framtidsstjärnor istället!

Så om någon är intresserad av avel så hör gärna av er, hemmet viktigare än priset.

Klicka på bilden så kommer ni till hennes annons.

 

Hejhopp!

Sorry, har haft ltie o göra och itne haft någon riktig blogglust. Hiho!


Zwiggy vann iaf en 135a i grevagården, min lilla speedponny.

Annars är allt bra, Carro tränas o trimmas o lösgörs hela tiden, Totte känns superfin och Zwiggy har gått på halvfart och går mest is kogen nu inför helgen. Lidköping är det som gäller i helgen som kommer, med Carro, Totte och Zwiggy, Nathalie får stå över då det "bara" finns upp till 140 där och hur det än låter så får hon itne gå lägre än 140 så hon kan lika gärna vila lite nu.

Challe, min 3åring, är fantastiskt duktig och numera inriden, haha det tog väl en vecka typ :) Hängde på honom ett par gånger, andra gången så gick vi även med honom när jag hängde på, sen hoppade jag upp och longerades i skritt och trav, 4e gången så longerades jag lite på honom först och sen travade jag själv runt fyrkanten, 5e gången fattade vi galopp själva efter att ha ridit runt själva ett tag, och 6e gången red vi ut i skogen där han också glopperade, och 7e gången travhoppade vi ett räcke snett igenom, sedan galopphoppade vi det, och sen ett annat räcke i trav med en grind under. Inhoppad o färdig hihi.

Ska löshoppa honom i morgon så det blir spännande o se! Världens duktigaste lilla kille, för två veckor sen hade han aldrig haft sadel på sig :D

Så ja, det är väl det ungefär!

Här får ni filmen från Zwiggys vinst.


Grevagården!

Hej!

Är o tävlar i Grevagården nu med Carro, Zwiggy och Nahtalie. Igår gick Carro 120 och Zwiggy 130.

Carro är så fantastiskt duktig, påriktigt, hon har ju ingen rutin what so ever av såna här banor och än mindre sånahär hinder, det står en stor "scoreboard" i ena hörnet osv. Hon är liksom lite rädd för det när hon kommer in på banan vilket är fullt förståeligt, men släpper det såfort man börjar hoppa, så förbannat duktig!

Hon fick superfina språng och var inte i närheten av en bom, men ni komer se på filmen längre ner att när hon hoppar in i kombinationen, så får hon syn på det vita hindret (hinder nr 8) som står på sidan av kombinationen, och tar en annan väg ut haha. Fanns inte en chans o styra tillbaka o hon vände ju ut så plötsligt. Men jag klappar henne lite på halsen och hoppar om och då ä hon ju superduktig. Lite rörigare efter det då hon blev lite upprörd men jag tycker ändå hon sköter sig superduper!

Idag ska hon debutera 130, det blir kul! :D

Zwiggy kändes förjävlig redan på framhopp, usch inget var bra, hon va rörig och hoppade skitdåligt. Det hängde med in på banan också och jag tyckte hon hoppade skit. Samma kombination som Carro hoppade ut ur, hoppade hon superhögt över A-hindret och rev bakbommen på den oxern, sen blev hon så jävla rörig o studdsig o jobbig så jag tog det lugnt resten av banan så fick ett tidsfel också. Hoppas det går bättre idag!

Idag går alltså Carro 130 och Zwiggy och Nathalie går 140! Spännande! :)


Sprattelmaja!

Hejhopp! 

Alla hästar funkar finfint utom Carro som varit lite spänd i ryggen, men vi har löst det nu och hon börjar lossna igen. Totte har jag fått mkt hjälp med av Sussa, Zwiggy fungerar fantastiskt och Nathalie är heeelt otroligt fin, helt knasigt.

Och Linda är faktiskt lite söt också, hon fick hoppa lite igår (även om jag råkade skriva dagens datum på filmen), det 'är första "hindrena" hon får hoppa på två år ungefär så hon är lite glad. Men sköter sig helt okej ändå. Hennes ständiga problem är ju att hon slår med huvudet men det försvinner förhoppningsvis mde tiden, även om det inte gjort det tidigare men jag har ju lärt mig ett o annat sen jag red henne senast så jag hoppas det kan hjälpa något.

Här är hon iaf, vad tycker ni om sprattelmajan?


Pluttinuttan

För er som tvivlar på min balans :D
Hon skötte sig faktiskt helt okej ibland. I början, som inte kom med på film, så var hon värst, var i luften betydligt mer än på marken. Men skötta sig efter typ 10 varv på varje övning. Tycker ändå hon börjar hoppa bättre o bättre på hinder nu. Hon är ju lit erörig på raka linjer sådär men det är inget jag känner av på tävling så jag lägger inte jättestor vikt på det, tönthästen. Söt är hon åtminstone!


Carro idag!

Här är filmen från Carros officiella 120 debut, haha debuten räknades ju inte då vi glömt veterinärbesiktiga (haha.. schhh) och den andra var ju bara en Pay & Jump. Hon var fin och felfri, dock ett tidsfel. Tycker tiden är lite snål faktiskt, dålig bana med otroligt långa vägar och onödiga anridningar (är såklart bortskämd när jag kommer från Borås tälvingar för ett par veckor sen men vafan) jag tar normala vägar och har en normal grundgalopp, tycker inte det ska behövas med på unghästar. Jaja hon kändes stabil o försiktig, tror inte sprången kommer förrän på 140 höjder faktiskt, om något år eller så! Utomhussäsongen ska dock bli spännande, tror ärligt talat hon går 140 i sommar :)


RSS 2.0