Travish banish

Hejhopp gummi.. dase.

Är iväg igen o tävlar, Sundbyholm är vi i nu. Carro, Totte och Nathalie är med. Idag gick Totte 130, han var ganska fin men reagerade superstarkt på martingallen i en sväng i omhoppningen så han typ kastade sig till vänster, orkade itne göra en volt utan red in i kombinationen ändå (det var inte så högt) men han rev båda hindrena då, men aah. Så ska ta bort martingallen helt på honom i morgon så hoppas jag det blir bättre! :)

Nathalie gick 140, hon var stark som ett as och börjar ignorera mig lite, men skötte sig faktiskt jättefint ändå, stabil o fin ritt men rev utsprången i båda kombinationerna, när jag har några gaoppsprång på mig o rida henne så hinner jag få tillbaka henne men med ett eller två galoppsprång så blir hon helt enkelt för stark och kommer inte upp ordentligt. Så i morgon tar jag bort luddet på näsan på hacket så hoppas jag det blir bättre.

Det höjs bara 5 cm i morgon, dvs 135 för Totte och 145 för Nathalie. Det är ett kvar för båda, går det bra så får dom gå finaler på söndag, går det dåligt får dom gå samma klasser men på lördag. Så oavsett hur det går så får Nathalie debutera 150, supertaggad!


Kommentarer
Postat av: emma fors

Läste i beris katalogen att tungfrihet är bra för headshaking hästar, är det någonting du rider med på nathalie? :-) Eller är det bara bettlöst som gäller på henne? :)

Svar: Jaa har också hört det! Jag ska införskaffa ett med snuskigt mycket tungfrihet o prova, kanske i kombination med hackamore, men vi har annars provat såååå mycket bett och det GÅR ju liksom o rida med bett utan att hon slår med huvudet, hon är bara så jävla stark liksom så långt skarpt hackamore fungerar så bra, men man kan alltid prova! :)
Cornelia

2014-05-01 @ 23:54:41
URL: http://forzi.blogg.se
Postat av: Anonym

Vad händer med Finja?:)

Svar: Det är Marcus Westergren som har Finja o tävlar henne, det funkar men inte hundra procent, hon är ingen 140+ häst längre typ, lite för feg. Eller 140 går hon men högre än så är lite osäkert. Så vi får se, är det nån som fixar henne så är det ju han :)
Cornelia

2014-05-02 @ 10:36:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0