Äntligen, news!

Äntligen är det slut på tävlingar. Det har varit ett jävla hålligång hela hösten alltså. Varannan helg utan undantag, ofta småtävlingar därimellan också. Zwiggy har vunnit otroligt mycket och Totte har tagit en del placeringar också!

Senast så var jag i Flyinge nu, vi vär där en hel vecka, Totte hade två bommar ner i 140 och även i ungdoms gandprixen i 145. Men han har kännts fin. Han gick 145 på söndagen också med jättemycket fel, men han fick till fina språng. Det känns verkligen på honom att han är färdigtävlad nu, det är för mycket press på honom under kort tid och han behöver VERKLIGEN vila och ladda inför nästa år.

Zwiggy vann semifinalen i SRT, men hade två onödiga bommar ner i finalen. Hon behöver också vila, det är verkligen dags för det. Det är otroligt skönt!

För att matcha detta helt otroligt bra så har jag köpt en ny häst som jag delvis betalat själv. Det är en mycket speciell häst som verkligen har krupit rakt in i hjärtat på mig. Hon heter Cureina och är 7 år och har haft två föl. Hon sparkade mest bakut när jag provred henne och nu har jag ett nytt upplägg för henne. Vi jobbar mycket horsemanship med henne från marken och ridningen är helt baserad på det också. Hon ska göra allt ur en avslappnad situation och såfort hon spänner sig så böjs hon och flyttas runt innerskänkeln. Hon rids på mjukt gummibett och inga hjälptyglar eller sporrar. Idag red jag henne för fjärde gången och hon fattade galopp i låg form i båda varven, helt avslappnad och inga sparkar. Det känns skönt, det går åt rätt håll (mot hur jag vill ha det, andra får tycka som dom vill) och det känns jättebra. 

Det är en enligt mig otroligt fin häst som kan hoppa i princip obegränsat högt, men det är mycket spänning och misstänksamhet i henne och vi ska inte hoppa henne alls förrän det släpper. Vi snackar nog någon månad eller så innan hinder kommer på fråga, men allt beror på hur det går. Det är iaf för mig ett hjärteprojekt, jag är otroligt kär i henne och hon får precis all tid i världen att hitta sitt sätt att kunna prestera på. 
 

Har även fått hem Räkan om ni minns henne. Hon blev behandlad och har fått vara hemma under vilotid och igångsättning, men nu är hon back again! Hon är inte hoppad så mycket vad  jag förstår så det är att sättaigång henne lite från grunden i hoppningen. Även hon får ta det ganska lugnt, mest komma igång med gymnastikhoppning och markarbete.

 

Totte, Zwiggy och Carro vilar. Totte och Zwiggy längst, 3 veckor blir det nog iaf. Carro sätts nog igång lite halvhjärtat innan det, men ett par veckor knappt iaf. Nathalie står nere i Skåne hos Fredrik Jönsson som provade henne under Flyingeveckan, då han bor precis där. Jag har sett honom rida henne en gång och det ser fantastiskt bra ut. Kan skriva ett separat inlägg om henne men hon ska stå där i någon månad så får vi se vart allt leder!

Frågor på det? Fniss. 
 
Kommentarer
Postat av: o

Hejsan! Jag provade Cureina några veckor innan du fick hem henne. jag så glad att hon kom till dig!!! Tyckte om henne massor men för mycket att "bygga om" för mig. Trodde iofs att hon mest behövde massa kärlek och omtanke och det får hon ju hos dig. Så kul! Lycka till!!

2014-11-26 @ 10:01:14
Postat av: ida

Gah! Tack för uppdateringen..=). Ska bli SÅ kul att följa dig och "Curran" eller vad hon kallas=). Du verkar kunna trolla med småfingrarna!! Magic!!

2014-11-26 @ 16:59:39
URL: http://www.stallcourage.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0