Here we go

Hejhopp!

Flera som tjatar på att jag ska blogga. Typ min kusin och Fröken Sjöstedt. Men mest är det min förbannade instagram bild som fått fart på mig. Läs hela inlägget om ni väl börjar, det skulle kännas fint i corneliahjärtat.

I söndags  var jag nämligen i Mantorp (Mjölby ridklubb) och tävlade. Dagen var otroligt lång och det hände så förbaskat mycket. Hästen vände runt i trailern och fastnade i hönätet (när jag inte var där) och det blev lite rabalder kring det osv. Det var OTROLIGT lerigt överallt. Ingens fel, alla gjorde så absolut gott dom kunde, MEN sakerna blir leriga, oavsett hur man än vrider o vänder på saken (och sakerna). Den söta hästen försökte bocka av mig två gånger vilket också bidrog till en viss trötthet hos mig som tävlingsmänniska och det tog hela förbannade dagen. 

Det ska noteras att bilden ovanför denna bildtext, är en selfie där jag somnat på soffan och är halvt förstörd. Vilket också bidrar till det komiska värdet i texten. 

Jag skrev iaf på min instagrambild:"Jag hatar endagars tävlingar. Nästan åkt av två gånger och inte en enda grej är ens LITE ren. Fula hästar överallt och dom flesta hade tur om dom kom rätt på typ ett hinder var. Lilla Lamell var iaf felfri i 110cm efter att helhjärtat försökt bocka av mig på framhopp #AforEffort, sen somnade han i trailern resten av dagen. För ja, endagars tävlingar tar resten av dagen. #godnattbroder #regionalatävlingar #jössesamalia #chilla #detärintevärldscupen #slappnaav #taendrink #ochenspliff"

Exakt så skrev jag. Det enda folk reagerar på är "Fula hästar överallt och dom flesta hade tur om dom kom rätt på typ ett hinder var". Och alltså.. Helt ärligt, att skriva hela inlägg om den lilla meningen, är PRECIS samma sak som att jag skrev dne lilla meningen utifrån hela den tävlingen jag var på. Man tar det lilla negativa och gör en poäng av det. Jag gjorde en sarkastisk och rolig poäng av det, när mina ord istället vänds om till något fruktansvärt seriöst och elakt. 


Dom säger att jag klankar ner på folk, gör en poäng av att alla faktiskt inte kan rida på elitnivå av olika anledningar och att det är otroligt kaxigt av mig att uttrycka mig så. VART är det kaxigt? VAD i det jag skriver antyder att jag är bättre än någon annan? Herregud jag har väl också börjat någonstans. Jag var ju också där, med unghäst. Det är JÄTTEroligt att se de ryttare som verkligen är där för att dom älskar sin häst och det är inget annat än ruskigt roligt att hoppa. Även om det inte är så högt. Dom som klappar sin häst när dom kommer fel på hinder. Dom som är glada ändå, för det är ju roligt dehär med hästar.

Det JAG reagerade på, som i kombination med flera saker under dagen fick mig att uttrycka mig som jag gjorde, var de människor som är så BITTRA, som skenar runt banorna o bommarna flyger hejvilt, som fräser åt funktionärerna och hästarna. Dom har ju uppenbarligen inte ett dugg roligt på tävling, DET är bittra människor. Och detta är verkigen inte bara från tävlingen i söndags, det är mer en allmän poäng som jag mer än gärna tar upp, att folk är för förbannat seriösa och sura. Klappa din häst, krama din hästskötare och säg "tack" och "snälla" till funktionärerna. 

Och "Fula hästar överallt" är verkligen så långt ifrån ett seriöst uttalande man kan komma. Det är lite som när Zwiggy flemar när jag tränsar henne (varje gång) och jag säger att hon är ful. Det är som o säga att brad pit är ful. Okej, faktiskt inte, vill bara poängtera att brad pit inte är ful. (have my children pls).  Dock, det som triggade att jag ens skrev just så, var för att jag såg flera hästar på just den tävlingen i söndags som var så omusklade/feta/magra eller gick med huvudet i vädret (där har jag faktiskt noll tolerans, oavsett nivå, skärp er, underhalsar är aldrig ok, dessutom fult).

Jag ser migsjälv som en ödmjuk person. Jag tycker verkligen inte att jag är bättre än någon annan. Och det är så jävla självklart för mig att jag inte är det, vilket kanske gör att jag lättare skriver saker som trycker folk på tårna lite. Då jag är så övertygad om hur lite vikt det är bakom många av orden jag säger, de har bara ett underhållningsvärde. 

SÅ. Kommentera gärna om det är något ni tycker är oklart. 

 
Kommentarer
Postat av: kusin

okej. bra att du bloggar. men otroligt trist inlägg för mig som har missat hela dramat. aja..

men konstigt att nån tar dig seriöst. du säger ju till exempel ibland att jag är ful. och det vet vi ju att det är FEL. jag är assnygg.speciellt på bilden du hade på mig från studsmattan (haha, kommer du ihåg den????)

pöss från andra sidan gjorden

Svar: Tycker du följer mig dåligt på instagram för o ha missat hela dramat JUUU
Hahaha precis! Ja, gråter lite varje kväll för att jag inte har kvar bilden där Elin Tjernström visar brösten :( Puss från min sida av hjordklotet.
Cornelia

2014-10-21 @ 06:21:34
Postat av: kusin

kul att jag kan stava till jord (17 år i skolan var det ja....)

2014-10-21 @ 06:26:55
Postat av: jessica

Håller med dig! Är inte ingen höjdarryttare, är på 110 nivå med hästen jag har just nu. Klubben anordnar allt från lokalt till nationellt när det är tävlingar. Man ser en stor skillnad på när det är lokala tävlingar o säg nationella. Man märker stor skillnad bara på lokalt/regionalt. Undantag på alla nivåer åt både det bra o dåliga håller finns alltid. Men för det mesta är det gladare miner o mer att man hjälps åt när man kommer upp på iaf regional. O som du skriver var glad, le ibland, klappa absolut om hästen oavsett hur det gått o ja var trevlig mot funktionärerna! De kan leva på det en hel dag när de står i kylan, regn el vad som en hel dag o det kommer en som är lite glad o trevlig!
O som du skriver, du är ju inte super seriös i allt du skriver haha! Bra med humor tycker jag! Dock tycker jag du ska blogga bättre ;)
Nu blev detta ett helt inlägg typ men ah bjuder på den! Go Cornelia!

Svar: Tack för det! Sjukt uppskattat med noveller som kommentarer, värd läsning! Det är ju verkligen så, hur svårt är det att inte vara sur på funktionären som släpper in på bana/framhopp, det är ganska enkelt att säga tack och le lite.
Tackar så hjärtligt för din kommentar, tack!
Cornelia

2014-10-21 @ 06:59:28
URL: http://www.jemaax.blogg.se
Postat av: Julie

Jeg er faktisk ganske enig med hva du skriver, man blir like sliten om ikke mer av de små stevnene.. Og dagen går jo likevel:) Det finnes mange bitre mennesker på stevnene her også, å ri 1 meter og vinne er minst like viktig som å ri VM, og det er alltid hestens feil når de ikke vinner.. Problemet er vel mange ganger at de er så bitre at de ikke forstår humoren i ting, som på ditt instagrambilde...:)

2014-10-21 @ 07:58:33
URL: http://julieroland.blogg.no
Postat av: Anna

BS, sura på funktionärerna är verkligen inte nåt elitryttarna är sämre på. De skulle behöva stå som funktionärer själva en dag eller två. Gnälla går bra, hjälpa till själva mindre bra.

Svar: Det är väl självklart. Står i inlägget att det verkligen inte var ägnat till denna regionala tävling, utan i allmänhet. Folk är otroligt spydiga och ofärskämda på alla nivåer. Det är ju det jag klagar på.
Cornelia

2014-10-21 @ 08:27:40
Postat av: Anna

Du höll just med en kommentar (Jessicas) som sade nåt annat.

Svar: Förstår inte vad du är arg för. Allt jag vill är att folk ska vara trevligare mot hästar/funktionärer. Höll inte alls med om att det är värre på just den fronten på lägre. Undantag åt båda håll finns alltid, somsagt.
Cornelia

2014-10-21 @ 08:47:48
Postat av: elin

Jag håller med dig helt och tycker du skriver helt underbart! OFta skriver du åsiktsinlägg på din instagram UTAN att bli för negativ. ex södertälje inlägget, du förklarar att klasserna var kasst upplagda men att de övriga var super och lägger även in det positiva! Det finns "vissa andra" nämner här inga namn som bara skriver " JAG HATAR DETTA PLACE! utan att man ens förstår det är ironi och låter bara bortskämt när de sitter och rider på ändå hyffsade elittävlingar. Men verkligen inte du och jag håller hundra procent med angående hur det rids på lokal /regional nivå.. Det är som det gällde livet att plocka en rosett istället för rida schysta rundor.

Svar: Tack! Känns bra att du sett det så också! Thanks :D
Cornelia

2014-10-21 @ 08:58:59
Postat av: Anna

Jag förstår inte varför du tror att jag är arg.

Svar: Fick den uppfattningen av "BS" inledningen på första kommentaren och att du verkar argumentera mot mig när vi båda säger samma sak.
Cornelia

2014-10-21 @ 09:31:14
Postat av: jessica

Anna, kanske var otydlig vet inte. Sura människor mot funktionärerna finns på alla tävlingar oavsett nivå. Men att vara glad, säga tack o klappa om hästen kan alla göra oavsett nivå vilket jag syftar på o vilket jag förstått att även cornelia tycker o menar. Skillnaden på ex framhoppningen mellan ryttarna är det skillnad på ex lokal, regional o nationell nivå. Lokalt är mer stressat o allmänt mer kaos o sen blir det bättre ju högre man kommer o det är mer kontrollerat o bättre stämning överlag. Men sen som jag också skrev, undantag finns på alla nivåer åt båda hållen. Ville bara förtydliga för dig Anna eftersom det verkar som du missförstod min första kommentar lite.

2014-10-21 @ 10:50:29
URL: http://www.jemaax.blogg.se
Postat av: Mia

Tycker att många hästmänniskor tar sig själva på alldeles för stort allvar. Att de reagerar på denna lilla ordalydelse tyder mest på att de är missnöjda med sig själva och inte vill se sina egna brister ;-) Sen behöver man kanske inte säga direkt till en hästägare att deras häst är ful men det tror jag de flesta undviker även om de skulle tycka det ;-) Tycker du verkligen visar att du är en normal människa istället för en "bitter hästtjej" som det finns alldeles för många av.

Svar: Precis! Nej men verkligen inte, man ska inte vara elak eller hänga ut någon, vilket jag verkligen inte gjort. Jag använde ord som "typ" och "dom flesta" vilket brukar betyda att jag inte pekade på någon speciell. Tack så jättemycket, försöker vara så obitter jag kan!
Cornelia

2014-10-21 @ 12:18:08
Postat av: Anonym

Härligt med någon som inte faller in i ramen "Jag är toppryttare och hälsar inte på någon" Kör hårt Cornelia du behövs i sporten härligt med lite ironi mitt i hela cirkusen


Svar: Tack! Tycker så också, någon måste ju vara rolig goda tråkiga förebilder finns det gott om!
Cornelia

2014-10-21 @ 21:14:43
Postat av: Ellen

Jag tycker din blogg är otroligt rolig och intressant. Uppfattar dig som en person som kör sitt eget race och vågar stå för vad du säger. Att du dessutom rider likt en riddare som får hästar att göra allt du ber dem om är ju en fet bonus.
Angående inlägget mer specifikt är hästmänniskor överlag så oerhört egenkära och har svårt att våga erkänna att någon annan har rätt. När en skön mening med en smula ironi som denna från dig då kommer reagerar folk som nyårsraker vid tolvslaget. Tack för att du kanske öppnar ögonen för några ryttare runt om i landet!

Svar: Vad glad jag blir! Haha! Tack så jättemycket för jordens skönaste kommentar, jag kunde inte hålla med mer. Sjysst äru!
Cornelia

2014-10-22 @ 00:39:09
Postat av: Jenny

Äsch jag har knappt varit på en hopptävling men tycker allt folk i allmänhet behöver tagga ner lite. Säg vad du vill, du är min idol i vilket fall som helst. Så, ah.

2014-11-01 @ 02:35:34
URL: http://granbark.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0