Vinnande koncept

Tjoho!

Detgår bra nu. Har med mig minst en vinst hem efter varje tävling nu. Känns okej. Igår var jag i Mantorp och tävlade, först red jag Agnes Minnesklass 130 med Totte och Carro, det var en A1a och båda var felfria i grunden. Totte otroligt snabb och felfri i omhoppningen också och Carro red jag bara en lugn runda i omhopp med. Totte vann, 10k och otrligt mycket fina priser! Sen gick Totte och Nathalie en 140, Nathalie var dubbelt felfri och vann, Totte var mycket trött efter tre tuffa rundor och fick ett skitpet i omhoppningen som jag helt tar på mig. Han kämpar på så himla bra!

Nu är det uppehåll ett par veckor, den 10-12 är vi i Södertälje och rider Swedish Riders Trophy med Totte, Zwiggy och Nathalie antagligen. Vi får se vilka som får hänga med!

Här är filmen fårn Tottes omhoppning, dedärmed svängar kan jag!


Best of my love

Nu börjar antalet hästar på gården minska stadigt. Fille har åkt till nytt hem, allt är inte klart än men förhoppningsvis får han stanna där, då det känns som ett jättebra hem till honom! Räkan åkte hem under en period då hon är skadad och Peggy åkte hem efter Sundbyholm.

Kvar på gården är Carro, Nathalie, Totte, Zwiggy, Buggan och Olle. Olleär ju inte min men han står uppstallad här för er som missat det! 

En otroligt rolig grej hände i helgen. Carro debuterade 140. Hon är 6 år och vi har ridit in henne själva, Johanna har gjort det och hon har mest stått på bakbenen osv, riden sammanlagt 1,5 år lite drygt. Och hästjäveln går in och äe felfri haha. Hur sjukt? Ganska. Är så stolt. Så lycklig.

DOCK var hon helt tvärgalen på framhoppningen. Red fram lugnt och fint i samtliga gångarter först lite lätt, skrittade på långa tyglar för en liten paus och helt plötsligt bär det av i 100 knut framåt med huvudet mellan benen och hovarna högt upp i luften, jösses amalia vad det gick. Haha så höll det på ett tag, hon hoppade och hon sparkade, vi var the center of attention då ingen kunde koncentrera sig på sina hästar då min var lite väl farlig. Så jag hoppade min väg ut från banan för o rida på gräset en bit därifrån, för att inse att även om jag bara ville skritta så gick hon nästan omkull då hon spurtade till från skritt. Suck. Så in på framhoppningen igen för o åka av det värsta (vid dehär laget hade vi hittat en liten röd rosett, bättre än inget) och tillslut släppte det så jag kunde hoppa fram lite. Ganska uppgiven gick jag in på banan och förvånades över den fantastiska hästen och hur hon löste allt.

6 år. Hon hoppar verkligen inte ut de språng som hon är kapabel till, jag tror inte vi kommer få se hennes rätta jag på ett par år, men den är lydig och försiktig och jag är blown away av hur hon uppför sig trots sin storlek och oerfarenhet, fatta att hon inte ens lyckades kvala falsterbo, fniss, det var för lågt för henne. Bästa Carro. Hon var lite vild på första linjen mellan 1an och 2an men sen tyckte jag hon höll nerverna i styr faktiskt.

VAD TYCKER NI? Äger carro OR WHAT?!

Woop

Nerförsbacke nu BROR.

Igår var en bra dag. Fredagen också iofs. Fredagen kom peggy tvåa i 120, Buggan och Totte hade varsitt skitpet i 130 och Nathalie var jättedum i 130.

Igår var Peggy 4a i 130, Nathalie VANN 130! Buggan var felfri och TVÅA i sin andra 140 och Totte fick ett skitpet men 11plats ändå. 4placeringar av 4 starter. Bra flyt!

Idag är det 135 för Nathalie och Buggan, Totte går 145. Här är filmen på Buggan från 140 igår!


Sundbyholm, igen

Hoppsan hejsan!

Nu är jag iväg o tävlar igen. I sundbyholm. Igen. Typ 3e gången i år!

Jag har iaf med mig Totte, Buggan, Nathalie och sen Peggy som är tillridningshästen. Peggy åker hem efter helgen men jag tror att jag tävlar henne alla dagar,  men det kan kanske ändras, vi får se om ägaren får lust också :)

Totte går 130-140-145, Nathalie går typ samma men baserat på hur det går så lär det kanske ändras, även Buggan går samma förutom 145 på söndag, antingen 135 eller inget alls. Peggy går 120-130-135, det ska bli spännande att tävla henne, har bara hoppat henne två gånger och hon kom till mig förra måndagen så har ju inte hunnit känna så mycket, men de tär mer än när man bara hoppar upp direkt så jag känner mig förberedd haha.

Åja, vi höres och synes och jag langar filmer allt eftersom.

 


Hjälptyglar

FIck en kommentar angående hjälptyglar och lite varför jag använder det och hur jag ser på saken osv.


Jag använder bara graman som hjälptygel, martingall på några hästar när jag tävlar men aldrig annars.

Graman använder jag nästan bara när jag hoppar hemma. Jag eftersträvar att mina hästar ska gå i form mellan hinder på tävling och att dom ska gå att påverka ända fram till hindret och direkt efter. Gramanen hjälper då till med att få en stadig form på dom så jag kan lägga det åt sidan. Jag har aldrig någonsin en spänd graman där jag drar in dom, utan den säger ifrån när dom vill komma ur form och hjälper till när dom inte orkar hålla ihop sig riktigt. 

Det som händer då är att jag mycket lättare kan fokusera på lydnad och att vara kall och lägga dom mer i botten och tvinga fram runda språng. På tävling vill du kunna komma långt ifrån och nära inpå ifall det kniper, därför är det bra att träna. Tävlingsrider aldrig någonsin hemma utan dom får hällre ta en bom på bekostnad av att dom går i rätt form. 

Sedan blir dom modiga av att våga gå i form ända fram och inte sträcka ut sig över alla småhinder, just att dom ska lära sig vänta och att dom klarar hindret ändå. Även jag blir modigare av det. Att få känslan av att kunna näst intill skritthoppa och att dom får upp spänsten i språnget ändå.

Jag ska hoppa Zwiggy lite imorgon på det viset, kan filma och lägga upp, hon är den som jag övat längst med detta.

Det enda undantaget jag har för gramanen det är på Totte, då vi helt enkelt kommit fram till att han blir mer avslappnad. Han går med helt glapp graman men rider flera gånger i veckan med det och det gör honom otroligt lugn och lösgjord. När jag tar bort gramanen så går det nästan ännu bättre, just för att han så länge haft ett konsekvent stöd av att det inte är någon idé att spänna sig och ta upp huvudet. 

Men får jag ett problem, så tar jag bort gramanen direkt och tar igenom problemet från grunden. Det är inte förrän jag har en lösgjord häst på vanligt tränsbett som jag sätter på gramanen, allt ska gå utan. 

Så bottom line, så kan man säga att jag allra mest har gramanen för teknikträning av min egen sits samt hästens språng och förmåga att vänta.

 

Highpressure

Morgon!

Idag är det Markneträning på schemat. Nathalie ska dit. Vi krigar. Markne tror som jag närmt tidigare att jag kommer vinna kriget. Det känns tryggt. Men vi får se!

Utöver det så ska Buggan ridas igenom i ridhuset, Fille ska ut i skogen, Zwiggy ska klättra, Totte ska ridas igenom,  Carro likaså och tillridningshästen Peggy ska Sussa få känna igenom och arbeta från marken.

Nu ska jag sätta på vatten till Te (med blåbärsmuffinsmak <3), ta på mig linser, se ett avsnitt av Suits och sen gå ut o börja dagen, hihi. Behöver diska också. Vi får väl se. PUSS:

 
RSS 2.0