"Blogga mer"

Jag försööööker!

Fick en fråga som undrade lite hur jag resonerar när jag letar häst osv.

Dethär är ju otorligt personligt och vad jag vill ha och hur jag ser på det, inget som passar alla eller är en bra idé över huvudtaget alltid, haha. Jag letar språng och känsla. För mig har stammen ingen betydelse alls, gångarterna har inga betydelser och ridningen har ingen betydelse. Det ska gå att jobba med den, den ska ha en vilja att lära och utvecklas, den ska vara mycket positiv och modig på hinder och den ska ha ett korrekt språng, den ska vara loss i ryggen och ha en bak som vänder upp över hindrena och släpper ut bakbenen. Frambenen är inte så nogrannt, lättare att träna upp.

Nu har jag inte letat häst själv på väldigt länge, sista hästen ajg köpte på annons var nog typ Fille faktiskt. För 5 år seedan haha. Seraton köpte vi pga min mamma som pratade med ägaren som vi känner i telefon, och mamma föreslog att dom skulel komma hit och visa honom. Haha. Och så vare med det!

Nathalie var ju ett byte mot min andra häst Rosa, så henne har jag inte hittat själv heller, dock provred jag henne några år tidigare men det har ju inte med saken o göra.

Jag är väldigt skeptisk och rak när jag letar häst. Jag vet precis vad jag vill ha och jag rider inte mer än ett par varv om jag inte tycker om den, det är det bästa. Man ska inte hålla på o hoppa runt på hästar och hoppa onödiga språng när man inte har någon avsikt att köpa eller vara intresserad.

Nåt jag vill poängtera är att man ska lyssna på ägaren när man provrider, eller förmedlaren. Ryttaren helt enkelt.

Oavsett hur olikt de rider eller hur "fel" de har, så har dom ju gjort så på den hästen under en tid och det är alltid bra att veta. När jag har visat hästar för folk så blir det så mycket bättre när dom får lite tips om hur han är van att ridas, samtidigt som jag säger att det är självklart att man ska anpassa hästen efter sigsjälv, men just nu är han riden såhär så det kommer fungera bäst för dig i grunden. 

Ta reda på så mycket som möjligt, det finns sällan onödig information. Allt är bra att veta.

Det var det. Ett onödigt inlägg med ingen direkt bra poäng. VARSÅGOOODAAA BLOOGGGNIIINGGGG YEA

 


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Hur tar man kontakt med dig om man är intresserad av att ha sin höst hos dig för tillridning?:)

Svar: Via facebook är nog lättast! :) Lägg till mig som vän vettja!
Cornelia

2015-04-21 @ 14:19:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0