Bra Belgien!

VIll tillägga lite på mitt senaste inlägg. För när jag läser det så är det något som inte riktigt känns rätt med det. Det låter lite som att jag vill få folk att dra och slita hästarna i munnarna, att börja med massa konstiga saker. Det är inte riktigt grejen. Jag får ta och överdriva lite när jag skriver för annars blir det liksom inga inlägg. Med överdriva menar jag att istället för att säga att man ska dra bak axlarna lite extra och räta up sig, så säger jag ta en ordentlig förhållning. Kontraster typ.

MEN. En grej som var väldigt tydlig i Belgien, när man står och tittar på en framhoppning eller på själva banorna, så är det de få DÅLIGA ryttare som sticker ut. I Sverige så är det de få BRA ryttarna som syns. 

Jag talar självklart väldigt generellt, men det är en helt otrolig skillnad. Det är ett fåtal ryttare som rider märkligt eller eget eller rent av illa när man kollar från tävlingen i Zangersheide, medans i Sverige så är det så jäkla mycket katastrofridning även i 140-145 klasser så dom man noterar är dom som faktiskt rider väl och gör det bra.

Samtidigt, tittar man igenom de 125-130 klasser som var i Zangersheide, så skulle i princip samtliga hästar som startade, räknas som 140-150 hästar i Sverige. Vilken skillnad det är på kvalitet och materialet. 

I sverige tycker jag vi är väldigt duktiga på att få ut det mesta av våra "dåliga" hästar. Haha. De hästar som hos oss generellt går 140klasser skulle inte klara sig utomlands. Vi lyckas sparka runt dom lite över sin kapacitet. 

Jag pratar såklart väldigt allmänt, men det var en väldigt stark uppfattning man fick av att stå o titta. Jag hoppade fram med Marco Kutcher vid flera tillfällen, vilken skicklig ryttare han är, MEN, nästan alla andra killar på plats rider likadant. Inte med samma kvalitet och små finesser eller fina hästar, men nästan ALLA har grundsitsen, grundkänslan och SAAAAMTLIGAAAAA hästar på hela förbannade området förutom typ sammanlagt ett 10tal räknat på 900hästar, GÅR I FORM. HELA TIDEN. Det är den ABSOLUT största skillnaden. Alla hästar är lydiga och är dom inte det så ser det ändå jättebra ut. 

Jag har ingen direkt poäng med detta. Men det är en sån himla skillnad! Jag är verkligen en fulridare bland alla startande där i Zangersheide. Kul att se! Första gången jag orkade kolla igenom en hel klass typ i mitt liv, tycker det är så fruktansvärt tråkigt och bittert vanligtvis. 

 


Kommentarer
Postat av: therese

Tar du emot tillridnings hästar? Har en unghäst som jag gärna skulle vilja få inhoppad av en duktig ryttare!

Svar: Ja det gör jag! Däremot är jag inte superduktig på unghästar när dom är typ yngre än 4-5 så jag skulle rekomendera dig att vända dig till någon annan! :)
Cornelia

2015-04-14 @ 17:26:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0