Göteborg horse show

hej!
 
jag har lyckats kvala till ghs för young riders, och är nu på plats i Göteborg med Zwiggy! Första starten görs halv tio ikväll och det är en 140. Jag kommer nog vara seg med o blogga, men uppdaterar som faaaan på instagram (corneliarylen @ instagram) så följ mig och allt vi gör dör istället!
 
 

Amazeballs

Måste bara uppdatera en snabbis innan själva tävlingarna börjar då jag har en tendens att bli seg på att uppdatera. Jag trimmade alla tre hästarna här i borås i gårkväll, och Totte var pigg som en gnu (det finns säkert pigga gnuer) och bockade med huvudet bakom framknänen men sen kändes han väldigt fin och stabil i munnen med hög och fin rygg. Zwiggy var lite trutig men det ska nog ordna sig. Och Carro. CAAAARROOOOO. Dendär jävla stjärnhästen.

Jag vill bara (åter igen) ägna ett par rader till o hylla henne. Framförallt innan sstart nu då hon antagligen kommer bajsa på sig av skräck så jag inte har så mycket att hylla längre. Tänk er en drömhäst, framförallt i markarbetet. Tänk er vilka kvalitéer ni vill att den ska besitta. För min del så är det att den ska vara mycket mjuk i munnen även på tredelat, men manar du fram ytterst mjukt med benen så ska den liksom bara sjunka ner med näsan framåt i marken och ha stöd på båda tyglarna. Den ska bära sigsjälv och bakbenen ska vara under sig. Den ska lyssna framåt och bakåt i samtliga gångarter och när du rätar upp dig något och lägger på ytterskänkeln och leder smått med innertygeln så ska den göra en bakdelsvändning även i galopp. Framför hinder ska den bjuda men hålla galoppen precis som du vill, du ska bara mjukna i handen och den ska vara rädd om alla ben ändå, det enda som krävs från dig är en stadig sits och att du visar vägen och inte stör. DET är carro. Plus 783456387 andra bra saker som jag älskar.


När jag trimmade igår, första halvan av passet var helt underbart och jag kom på migsjälv med att jag måste nog börja ställa igenom lite här och var eller göra lite förhållningar o flytta lite i sidled för annars utvecklas vi inte. Hon känns så fantastisk från start så man glömmer bort att man hela tiden bör förbättra saker. Man tänker inte på det då det inte finns ett enda problem när man sitter på ryggen. Men hon var lika fin under resten av passet.

Men idag ska hon gå direkt in i en 135a i ett superläskigt ridhus som Borås faktiskt är, det brukar vara myyyycket svarta och vita skynken längs väggarna och det är ganska maffig atmosfär. Hon lär somsagt bajsa på sig. MEN jag vet att hon kommer göra sitt bästa och jag kommer gå ut från banan med ett leende på läpparna och veta att det är en helt amazing häst jag sitter på. Den behöver rutin och denbehöver språng i kroppen och den behöver bli mer balanserad mellan hinder. Konstigare än så är det inte och jag är så LYCKLIG och så jävla glad för denhär hästen och ni ska vara såååå avundsjuka hihi. Världens bästa Carro!

 

Borås

Hejhopp snopp! Så får man inte säga. Fy Cornelia. 

Nu är vi påväg mot Borås för årets inomhus SM. Det är hemskt. VARFÖR ska det vara såhär tidigt? Fattar ingenting. Tramsigt är vad det är! 

Jag har hunnit vara hemma två nätter, hunnit trimma de hästar som var i Helsingborg en dag, och hunnit rida de andra två pass.

Tyvärr har isen längs vägarna hindrat mig från att ta ut Zwiggy i skogen, hellre en uttråkad häst än en halt häst somsagt. Men hon har trimmats ordentligt igår och känns jättefin. Likaså Carro. Totte har ridits två gånger efter mycket strul med en sträckning osv men han känns fräsh och igång nu så vi hoppas han får sköta sig i helgen. 

För EEEN gångs skull så har jag en viss koll på vad som ska ridas i helgen faktiskt. Trumvirvel på den! Yes!

Imorgon - onsdag, så går Zwiggy en Warm Up 135, bara en vanlig bedömning A. Det innebär att det inte är något på tid eller någon prisutdelning, en Clear Round helt enkelt. Jag tänker bara gå in o kolla läget, se till att hon får se alla fyra väggar i ridhuset och sen utgå, inte hoppa för många hinder. vet iofs inte hur dom anpassat det, kanske är en jättekort bana. Vi får se, poängen är att hon inte ska behöva hoppa en hel lång bana utan bara gå in o titta runt lite.

Carro går också 135, men hennes klass är ett kval till Silver-rundan.

På torsdagen så går Zwiggy ett Sm kval i 140. Carro går sitt andra kval i 135. Totte går sitt första kval till Guld-rundan som går i 140. 

På Fredagen så är det eventuell SM final för Zwiggy. 145 går det i, annars får vi se lite vad hon ska gå. Carro vilar på fredagen. Totte går sitt andra kval i 140.

På Lördagen är det Final i både GUld och Silver-rundan, förutsatt att någon häst tagit sig till det. Carros final går i 140 och Tottes går i 145. 

Jag återkommer senare när jag fått en klarare bild av söndagen, men jag hoppas jag slipper rida det sista Krafft-kvalet till Scandinavium, jag borde vara kvalad dit men vi ska kolla upp det!


Är det någon av er som ska dit så får ni hojta när ni ser mig, jag har dålig syn och dålig hörsel och är inte så värst smart eller uppmärksam så jag lär inte känna igen någon, haha. #dålig

 

Tävlingsstart

Hej! 

Nu är dag 1 i Helsingborg avklarad. Carro, Nathalie och Zwiggy gick 130 (vi ändrade Nathalis klasser lite).

Carro ut först, hon var LIVRÄDD när hon kom in på banan, tänk er att hon storgrät medans hon ändå försökte så absolut gott hon kunde. Hon hoppade ettan fint (livrädd, men fint) och sen på tvåan så hoppar hon upp fint men mitt i språnget ser hon vattenmattan som är preciiiis till höger m henne, viker sig som en banan och släpper ner alla ben direkt (herregud jag måste ner till backen fort så jag kan fly) så hon rev den på vägen ner liksom haha. Sen var hon lite vinglig men hoppade fantastiskt fint och inte i närheten av någon bom. Vilken FANTASTISK häst. Helt otroligt.


Zwiggy var överbetslad, var felfri fram till näst sista hindret i omhoppningen då jag hade ridit utan stigbygel de tre senaste sprången, de blev skitvingligt och i kombination av att hon ar överbetslad så rev hon där, sen snubblade hon till o de blev lite krångligt med stigbygel så ja tyckte hon kändes halt så ja la en volt och DÅ blev hon livrädd för både blommor och lastbil så hon hoppa sista stillastående från skritt haha så hon rev det. Jaja vi betslar om inför dagens 145 så får vi hoppas det blir bättre.

Och Nathalie kändes riktigt fin, vilket jobb han har gjort, vi bryr oss inte om resultatet utna vi försöker igen i dagens 135 och ger henne en till chans.

NUU har jag loite brådis, FARVÄL!

 

Helsingborg

Det drar ihop sig för årets för mig första tävling. Helsingborg. Hästarna har varit igång i en dryg månad nu tror jag efter en månads vila. Lite tight, men vi har ju skrittmaskin som dom gått i 45min varje dag även under vilan, så dom har ju aldrig stått helt.

Förra veckan så sträckte Totte sig, han är väldigt slirig på halt underlag så ett bakben måste fläkt iväg. Så han har behandlats med laser, kiropraktik, massage och häxkonster! Idag kände jag på honom och bortsett från att han uppförde sig som en tickande bomb (som då och då även exploderade) så kändes han fin igen. Skönt! Men han får tyvärr inte följa med till Helsingborg. Han får repa sig med Sussas hjälp inför Borås istället. 

DÄREMOT, duruduru (bomb) så ska jag tävla NATHALIE i Helsingborg. Det ska bli otroligt spännande. Hon har stått hos Fredrik Jönsson ända sen vi var i Flyinge i slutet av förra året. Han säger att det har gått otroligt bra, vi har velat sälja henne eller liknande, men han tycker att jag åtminstone ska prova henne igen då han menar att en 150häst ska man inte bara slänga bort sådär. Så hon går (om allt går enligt planen) 140 samt 145. Så får vi se vad det ger och hur allt går och känns.

Vi stannar bara i 2 dagar dock, fredag och lördag, på fredagen så går Carro och Zwiggy 130 och Nathalie 140 somsagt. På lördagen går Zwiggy samt Nathalie 145 scandinavium Krafft Cup kvalet, och Carro går 135. Sen åker vi hem lör kväll eller sön morgon. För att redan på tisdagen veckan efter så bär det av till Borås, suck, avskyr att vara borta sådär länge! Menmen.

Men Zwiggy och Carro känns otroligt fina. Båda tränade ju gien för Arnold Assarsson i söndags. Zwiggy kändes fräsh, men hoppade inte super. Men det gör hon aldrig på träning då tänker där är så annorlunda, på tävling så maximerar jag ju hennes språng och tar ut henne lite mer, det är inte ett dugg pedagogiskt men det är enda sättet hon hoppar snabbt, felfritt och enkelt. I framtiden går hon säkert att använda som en vanlig häst.


Carro fick dock sjuka lovord från Arnold. Fick myyycket hjälp och fick det bra förklarat för mig hur han menade och fick verkligen grepp om tänket, otroligt skönt då jag är mycket skeptisk till allt nytt men dethär var lagom. Han sa att han inte sett en så fin häst på mycket länge,  "otroligt fin, helt absurt" osv osv. Berömmet öste. Det känns så himla bra, framförallt för att jag itne bara köpt en fin färdig häst, utan för att det verkligen inte gick o rida på henne i början, och vi ögnade mycke tid på bakbenen och åt att itne kunna svänga, och nu är hon så himla fin. Det känns skitkul!

Tror dock hon kan vara rätt spänd första tävlingen nu så jag har inga direkta förväntningar, hon behöver rutin och hon får visa sig som bäst om ett par år. 

Men livet är kul just nu!

 

Träning

Hejhopp!

Igår var jag och tränade för Arnold Assarsson. Jag hade med mig Carro. Jag har aldrig tränat för honom förut, inte tränat för någon annan än Lotta Björe, Sylve Söderstrand och Pether Markne på flera år. Senast jag provade "någon ny" så var det nog Jonas Rinné för typ 3-4 år sen minst. 

Det var mycket tänk kring avslappnade hästar som skulle mjukt lyssna framåt och mjukt bakåt. Ökningar och minskningar, ställning utåt och inåt. Sen hoppade vi kavaletti - fem hålla tillbaka till en oxer och fem hålla tillbaka till en till kavaletti.  Sen en liknande linje fast böjd.

Carro var mycket spänd från början och livrädd för tittiga saker, men sköter sig ändå som den stjärna hon är. Mot slutet kändes hon ganska fin och rullade på bra.

Framförallt så pratade vi lite om tänket kring Carro och det var såååå bra han hade så rätt, han tyckte att man måste få henne rund om ryggen och mjukt nedåt och bara få henne avslappnad och att andas. Det är mycket mer nerv i henne än man tror sa hon. Så det kändes jäääätteskönt, inget att hon ska bli snabbare i benen, inget att hon ska framåt uppåt osv. Så jag är supernöjd.

Idag ska Zwiggy och Carro med, har två platser idag. Och det lär vara lite mer hoppning idag så det ska bli spännande o se hur dom sköter sig!

 
RSS 2.0