Amazeballs

Måste bara uppdatera en snabbis innan själva tävlingarna börjar då jag har en tendens att bli seg på att uppdatera. Jag trimmade alla tre hästarna här i borås i gårkväll, och Totte var pigg som en gnu (det finns säkert pigga gnuer) och bockade med huvudet bakom framknänen men sen kändes han väldigt fin och stabil i munnen med hög och fin rygg. Zwiggy var lite trutig men det ska nog ordna sig. Och Carro. CAAAARROOOOO. Dendär jävla stjärnhästen.

Jag vill bara (åter igen) ägna ett par rader till o hylla henne. Framförallt innan sstart nu då hon antagligen kommer bajsa på sig av skräck så jag inte har så mycket att hylla längre. Tänk er en drömhäst, framförallt i markarbetet. Tänk er vilka kvalitéer ni vill att den ska besitta. För min del så är det att den ska vara mycket mjuk i munnen även på tredelat, men manar du fram ytterst mjukt med benen så ska den liksom bara sjunka ner med näsan framåt i marken och ha stöd på båda tyglarna. Den ska bära sigsjälv och bakbenen ska vara under sig. Den ska lyssna framåt och bakåt i samtliga gångarter och när du rätar upp dig något och lägger på ytterskänkeln och leder smått med innertygeln så ska den göra en bakdelsvändning även i galopp. Framför hinder ska den bjuda men hålla galoppen precis som du vill, du ska bara mjukna i handen och den ska vara rädd om alla ben ändå, det enda som krävs från dig är en stadig sits och att du visar vägen och inte stör. DET är carro. Plus 783456387 andra bra saker som jag älskar.


När jag trimmade igår, första halvan av passet var helt underbart och jag kom på migsjälv med att jag måste nog börja ställa igenom lite här och var eller göra lite förhållningar o flytta lite i sidled för annars utvecklas vi inte. Hon känns så fantastisk från start så man glömmer bort att man hela tiden bör förbättra saker. Man tänker inte på det då det inte finns ett enda problem när man sitter på ryggen. Men hon var lika fin under resten av passet.

Men idag ska hon gå direkt in i en 135a i ett superläskigt ridhus som Borås faktiskt är, det brukar vara myyyycket svarta och vita skynken längs väggarna och det är ganska maffig atmosfär. Hon lär somsagt bajsa på sig. MEN jag vet att hon kommer göra sitt bästa och jag kommer gå ut från banan med ett leende på läpparna och veta att det är en helt amazing häst jag sitter på. Den behöver rutin och denbehöver språng i kroppen och den behöver bli mer balanserad mellan hinder. Konstigare än så är det inte och jag är så LYCKLIG och så jävla glad för denhär hästen och ni ska vara såååå avundsjuka hihi. Världens bästa Carro!

 
Kommentarer
Postat av: Stina

ALLTSÅ, kan typ känna känslan när du beskriver henne. Helt fantastisk häst verkligen. Lycka till nu!

2015-02-11 @ 07:44:59
Postat av: Rebecca

Såg er två inne på framridningen i fredags! :)

2015-02-15 @ 02:40:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0