Helsingborg

Det drar ihop sig för årets för mig första tävling. Helsingborg. Hästarna har varit igång i en dryg månad nu tror jag efter en månads vila. Lite tight, men vi har ju skrittmaskin som dom gått i 45min varje dag även under vilan, så dom har ju aldrig stått helt.

Förra veckan så sträckte Totte sig, han är väldigt slirig på halt underlag så ett bakben måste fläkt iväg. Så han har behandlats med laser, kiropraktik, massage och häxkonster! Idag kände jag på honom och bortsett från att han uppförde sig som en tickande bomb (som då och då även exploderade) så kändes han fin igen. Skönt! Men han får tyvärr inte följa med till Helsingborg. Han får repa sig med Sussas hjälp inför Borås istället. 

DÄREMOT, duruduru (bomb) så ska jag tävla NATHALIE i Helsingborg. Det ska bli otroligt spännande. Hon har stått hos Fredrik Jönsson ända sen vi var i Flyinge i slutet av förra året. Han säger att det har gått otroligt bra, vi har velat sälja henne eller liknande, men han tycker att jag åtminstone ska prova henne igen då han menar att en 150häst ska man inte bara slänga bort sådär. Så hon går (om allt går enligt planen) 140 samt 145. Så får vi se vad det ger och hur allt går och känns.

Vi stannar bara i 2 dagar dock, fredag och lördag, på fredagen så går Carro och Zwiggy 130 och Nathalie 140 somsagt. På lördagen går Zwiggy samt Nathalie 145 scandinavium Krafft Cup kvalet, och Carro går 135. Sen åker vi hem lör kväll eller sön morgon. För att redan på tisdagen veckan efter så bär det av till Borås, suck, avskyr att vara borta sådär länge! Menmen.

Men Zwiggy och Carro känns otroligt fina. Båda tränade ju gien för Arnold Assarsson i söndags. Zwiggy kändes fräsh, men hoppade inte super. Men det gör hon aldrig på träning då tänker där är så annorlunda, på tävling så maximerar jag ju hennes språng och tar ut henne lite mer, det är inte ett dugg pedagogiskt men det är enda sättet hon hoppar snabbt, felfritt och enkelt. I framtiden går hon säkert att använda som en vanlig häst.


Carro fick dock sjuka lovord från Arnold. Fick myyycket hjälp och fick det bra förklarat för mig hur han menade och fick verkligen grepp om tänket, otroligt skönt då jag är mycket skeptisk till allt nytt men dethär var lagom. Han sa att han inte sett en så fin häst på mycket länge,  "otroligt fin, helt absurt" osv osv. Berömmet öste. Det känns så himla bra, framförallt för att jag itne bara köpt en fin färdig häst, utan för att det verkligen inte gick o rida på henne i början, och vi ögnade mycke tid på bakbenen och åt att itne kunna svänga, och nu är hon så himla fin. Det känns skitkul!

Tror dock hon kan vara rätt spänd första tävlingen nu så jag har inga direkta förväntningar, hon behöver rutin och hon får visa sig som bäst om ett par år. 

Men livet är kul just nu!

 
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Du förtjänar dom där lovorden om Carro! Du är så sjukt duktig! Kommer ihåg när du fick hem henne och hon har blivit så himla fin nu! :)

2015-02-03 @ 14:43:36
Postat av: Estelle

Hej såg på din insta om godisstenarna, detta läste jag för ett tag sen. http://xelaaa.blogg.se/2014/december/tank-pa.html#comment

2015-02-03 @ 17:20:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0