Träning

Hejhopp!

Igår var jag och tränade för Arnold Assarsson. Jag hade med mig Carro. Jag har aldrig tränat för honom förut, inte tränat för någon annan än Lotta Björe, Sylve Söderstrand och Pether Markne på flera år. Senast jag provade "någon ny" så var det nog Jonas Rinné för typ 3-4 år sen minst. 

Det var mycket tänk kring avslappnade hästar som skulle mjukt lyssna framåt och mjukt bakåt. Ökningar och minskningar, ställning utåt och inåt. Sen hoppade vi kavaletti - fem hålla tillbaka till en oxer och fem hålla tillbaka till en till kavaletti.  Sen en liknande linje fast böjd.

Carro var mycket spänd från början och livrädd för tittiga saker, men sköter sig ändå som den stjärna hon är. Mot slutet kändes hon ganska fin och rullade på bra.

Framförallt så pratade vi lite om tänket kring Carro och det var såååå bra han hade så rätt, han tyckte att man måste få henne rund om ryggen och mjukt nedåt och bara få henne avslappnad och att andas. Det är mycket mer nerv i henne än man tror sa hon. Så det kändes jäääätteskönt, inget att hon ska bli snabbare i benen, inget att hon ska framåt uppåt osv. Så jag är supernöjd.

Idag ska Zwiggy och Carro med, har två platser idag. Och det lär vara lite mer hoppning idag så det ska bli spännande o se hur dom sköter sig!

 
Kommentarer
Postat av: Marie

Heejj!
Måste först säga att du är så fruktansvärt duktig, avundas hur du rider dina hästar!
Och nu till frågan, varför hoppar du dina hästar med lindor? Finns det någon speciell anledning? :)
Massa kramar Marie

Svar: Hej! Måste först tacka så hjärtligt, glad jag blir! Jag rider med lindor för att jag tycker att det är bättre stöd liksom. Anser att skaderisken minskar något med vrickningar osv, även slag mot benen. Jag tävlar dock med skydd för att dom ska bli något mer uppmärksamma, förutom Zwiggy som har en knöl på ena benet, och är rädd om sig ändå, hon får tävla med Lindor! :)
Cornelia

2015-02-01 @ 21:33:45
Postat av: Alexandra

Vad har du för märke på dina ridstövlar? :)

Svar: Tucci! :)
Cornelia

2015-02-02 @ 18:03:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0