Dags igen!

Hej. Jag VET att jag bloggar dåligt. Haft lite halvdant med lust till bloggandet. Men igår fick jag skäll av min käre far som sa att jag borde blogga. Och vad gör man inte liksom.

So here I am. Updating your curious ass.

Livet flyter svinbra to be honest, Zwiggy känns helt fantastisk TROTS att hon inte gått i skogen på säkert 3 veckor. Har hellre en frisk uttråkad häst än en halt glad häst. Hon har tyvärr fått hålla sig inomhus pga underlaget ute. Vilket har tvingat mig till mer varierad träning så det har varit roligt ändå. Hon är lydig och mjuk och utvecklas hela tiden.

Carro har kännts fin sen igångsättningen, dock har hon dragit in näsan lite väl i bogen så jag skickade Sussa på henne som sa att hon var helt avstängd bakom sadelläget, vilket jag förstått då hon liksom inte galopperat igenom sitt språng på senaste tiden, bara gått och kortat sig i halvhög form med näsan i bogen. Så jag red igenom henne i 3 dagar endast i trav och såg till att näsan var i backen och att hon fick länga ut travsteget ordentligt. Sakta och säkert har jag lagt in galopparbete i det och igår kändes hon KLOCKREN igen, med fina bakdelsvändningar i galopp och underbart travarbete över upphöjda bommar.


Min nyblivna 4åring Challe ska igång igen nu i veckan efter sin vintervila. Det ska bli spännande, han är inhoppad men jag har itne lagt ner något seriöst arbete på att befästa det. Så nu ska han igång en gång för alla och se hur han reagerar på att komma till nya ställen och hoppa lite låga klasser under våren.

Tanken med honom är att vi får helt enkelt se hur han sköter sig. Han ska säljas är planen, frågan är bara till vilket pris och hur fort. Han är den snällaste jag har i stallet och jag resonerar som så att när jag äntligen har en snäll häst så ska vi passa på att sälja den, oavsett hur bra han blir. Han har visat på fint språng med bra teknik och framförallt superbra inställning till hinder och arbete i allmänhet.

Så vi får följa honom och se hur allt går! :)

Jag lovar att återkomma med mer uppdatering och lite mer vardagliga texter inklusive "tips" och tänk och åsikter osv och you know all that shit that you don't like me for. ÄSCH jag är jättetrevlig!

Ni följer väl corneliarylen på instagram BY THE WAY? hope so.

 
Kommentarer
Postat av: Mikaela

Yay uppdatering! :D

2015-01-19 @ 10:01:55
Postat av: Anna

Hej!
Gillar ditt hästtänk och ridtänk väldigt mycket! Det som hade varit intressant (för mig iaf) att läsa är träningstips i massor! Bomövningar, styrke/spänst övningar mm mm och när du skriver att du får variera träningen, vilka moment involverar du då? Tycker själv att jag fastnat i mitt tänk då jag behöver mer bakbensaktivitet på min pålle ( ffa vänster bak ) samt kunna inverka till att hästen ska hoppa längre språng men med bibehållen kraft och inte bara kasta sig över hindret o på det sättet hoppa längre...
Som sagt, hoppas på lite mer träningstips! Tack för trevlig läsning!
Hälsningar Anna
(Btw, det är efter mig som Znuten är döpt, har varit med o suttit "ridit" in min namne 😉, sjukt bra jobb du gjorde med henne!)

2015-01-21 @ 22:01:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0