Delade åsikter

Hej igen!

Idag har samtliga hästar igång fått sig motion. Ina börjar sköta sig helt fantastiskt och gör mjuka övergångar trav-galopp i båda varven utan problem nu utan o bli speciellt stark, på vanligt bett. Babysteps! 

Carro var iväg och hopptränade för Markne. Jag vet inte vad det är men Markne och jag är inte riktigt p samma plan när det kommer till Carros träning. Vi är det i grund och botten, men jag håller inte med om hans teori om hur det ska utföras. Carro blir lätt lite gunghästig, dvs långsam i benen och drar lätt in näsan i bogen. Dock tar hon ärligt stöd på yttertygeln så sålänge jag jobbar på det och kan få fram ett stöd så tycker jag inte det är ett problem.


Hon är så fruktansvärt lydig och  OTROLIGT mjuk i hand och för alla hjälper, oavsett hur stora hindrena blir så går hon fint i form och är lyhörd och du kan bara lägga om benen för att få ett bra språng på 140+ hinder, och jag tycker om att ha det så. Markne vill att benen ska rappa på mer och att hon ska gå i högre form med näsan framåt och ta stöd. Jag tycker det är en bra tanke, jag VILL att hästens ben ska agera lite kvickare när jag ber om det och att det ska gå lättare att få fram näsan, det jobbar jag på. Men det gick lite överstyr idag.

Jag fick dundra fram henne jättemycket så hon blev stark i munnen och hon började faktiskt hoppa jättedåligt. Så jag måste tyvärr gå emot min fantastiska tränares tänk just nu. Det känns lite sådär. Däremot känner jag mig så pass trygg i migsjälv och min häst att vi redde ut det på hans sätt idag, men jag håller mig till hur det har fungerat tidigare. Det är ändå viktigt att överlägga hur han tänker och varför. Det har han såklart varit noga med att förklara för mig, och jag förstår hur han menar, jag håller bara inte riktigt med. Carro är 180 hög och jag vill verkligen inte att hon ska bli mer häst att rida. Sålänge hon är lörgjord, lydig, mjuk och stark och inte blir slarvig på hinder eller långsam i språnget, så ser jag ingen anledning att ändra på det. Hon har itne rivit en bom på hela året (höhö, på väldigt länge iaf!) och är en fröjd att rida varje dag. 

så det känns lite tråkigt att jag måste ta den diskussionen med honom ifall jag tar med henne dit igen, eller det känns tråkigt att förklara att man vill göra på ett eget sätt. Jag vill ju göra på hans sätt för det har alltid fungerat. Men jag tar helt enkelt med mig basic-tänket han förmedlat och lägger in det i den mängd som jag känner fungerar för mig och Carro! 

Det är en sådan fantastisk häst ändå. VI ändrade runt mycket idag med hela ridningen och allt vi övat på gick liksom bort (inte allt, haha) och hon bara tar det och anpassar sig och gör sitt bästa och fortsätter att hoppa fint, även om det inte alls var lika bra idag. Det är en fantastiskt fin häst. Man ska inte säga för mycket, men jag tror det är den bästa som någonsin stått i vårat stall!
 
Kommentarer
Postat av: rebecka

Underbart att känner vad som känns bäst för din häst och dej. Så imponerad

2015-01-21 @ 15:45:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0