Rullar på fint!

Hej igen!

Tycker de är så roligt med era kommentarer, trots att jag har så få läsare så är det så mycket vettigt som sägs i kommentarerna, blir så glad! 

Idag har Samtliga hästar förutom Challe jobbats med. Sussa kände igenom Totte idag igen då han var "otämjbar" igår. Haha. 

I ridhuset har jag bra övningar ståendes, lite inspiration från Markneträningen i tisdadgs. Det är övningar som tvingar fram lydnad på rakt spår mellan hinder, du ska kunna hoppa in på första hindret, räta upp dig och få tillbaka din häst efter landningen för att få den rund och mjuk och lätt kunna sitta still fram till nästa hinder. 

Du ska alltså arbeta dig ifrån en stretig häst, vilket enligt mig är bland det svåraste som finns på rakt spår mellan hinder, finns få utvägar att lösa det på så man måste helt enkelt öva och ha en lydig, lyhörd häst. 

Detta gäller dock inte räkan. Räkan hoppade igenom allting men med ett galoppsprång mindre än det är menat, och då är hon ändå den minsta hästen i stallet med sina knappa 162 cm i mankhöjd, suck. Men vi tar henne för vad hon är, hon är ett sto som man får klappa medhårs, vill hon gå på 5 istället för 6 och ändå hoppar bra utan o riva så får hon väl göra det sålänge det finns någon form av broms att ta till ändå.

Hon har inte rivit en bom och känns minst sagt pigg och fräsh, så jag får helt enkelt släppa min stolthet och mina principer sålänge hon hoppar och inte dödar någon. 

Zwiggy har varit över förväntan fin idag och känns lovande inför säsongen. Skickar nog med henne till Markne kommande tisdag, så får hon lufta sig bland folk. Enda stället jag kan ha med henne till då det är så pass rutinerade människor där som vet att man får hålla sig borta och ha lite respekt för henne.

Carro ska vi inte ens prata om, katastrofalt stark var hon idag, första passet efter markneträningen, hon var mycket starkare och olydigare utan att ens ta ett mer ärligt stöd i handen och hon var verkligen inte längre och lägre, bara starkare, mer ofokuserad och segare bakben. Nej, jag är ledsen men jag känner mig mycket övertygad om att jag gjort rätt hittils, fick kvitto på det idag. Det är en helt fantastisk häst ändå som verkligen försöker och kämpar och gör sitt bästa, vilket otroligt huvud, är helt blown away varje dag.

 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0