Sluta slå era djur tack

Tänker inte göra ett långt inlägg för det orkar jag inte. Men under min tid i Köpenhamn där NM har gått (kom 4a btw hihi) så ser man hur bra Sverige faktiskt blivit på att skärpa reglerna mot hur folk behandlar sina hästar åtminstone på tävlingsbanan.

Det är långt ifrån alla, men dom som har ett spö och använder det (nu under det lilla jag faktiskt tittat på under helgen) dom använder det ordentigt. Det var en som blev avstängd (ponnyungar, alltså, SMÅ barn som SLÅR sina hästar, herregud) och en SVENSK som borde blivit avstängd men som av någon anledning inte blev det. Det såg jag "tyvärr" inte själv, då hade jag antagligen varit betydligt argare samt haft ett samtal eller två, men jag hörde det i högtalarna och av mamma som sett det.

ALLTSÅ. Jag blir helt galen, jag rider aldrig med spö, förutom om jag har någon häst som verkligen behöver förstå uppgiften lättare och jag inte lyckas med det utan. Dvs tala tydligare så vi kan fortsätta med små hjälper senare. Men alltså PONNYUNGAR, det kan inte finnas en enda ponnyunge som förstår innebärden av att pedagogiskt använda spö. Vilken 11åring tänker så? det är väl inte så konstigt, men det tar också ifrån dom rätten att "läxa upp" sina hästar då dom inte är mogna att avgöra när det behövs eller inte.

Jag röstar emot spöförbud på ponny. Eller åldersgräns för spö, typ 16 år. Eller att det bara får användas i avd. B, om man har en unghäst som behöver ha lite hjälp att fokusera, skilja rätt från fel. Dvs, oavsett hur gammal din häst är, så behöver du använda spö på tävling, så kan du gott ta ner den i Avd. B. Då har du inget i Avd. A att göra ändå. 

I Sverige är det max två "rapp" på bogen per runda som gäller, sen åker du ut. Det är jättebra. Efter uteslutning så får du inte röra hästen med spöet, det är jättebra. Men ska det verkligen behövas på äldre hästar? En häst som ska tävla för vinst, ska den behöva spö? Är det inte logiskt att tvingas ta ner den i avd.B (utom tävlan alltså) för att lösa problemet omd et nu är så? 


USCH för er som rappar på era hästar. Jag har INGET pedagogiskt eller snällt att säga till er, för ni suger. Ni är sämst i hela världen. Ni borde gå en kurs, ni borde ta en paus med ridningen, ni borde bli uppläxade av era föräldrar. Ni borde skriva till mig och bekänna era synder så kan jag skälla på er. 


Så. Där. Arg. OCH FOLK SOM FORTFARANDE TYCKER ATT ÄKTENSKAP ÄR FÖR MÄN OCH KVINNOR ENBART, orkar inte. Haha men det är en annan dag. Vi hörs. TACK

 

Shit's going on

Hejhopp. Haha, som alltid, förlåt för att jag är dålig på o blogga.

Grejen är att det händer lite saker nu. Pappa har slutat jobba och kommer kunna hjälpa mig mer med mitt företag. Som vi dessutom döpt om till Cornelia Rylen AB. Till det företaget ska vi skaffa en egen hemsida, där jag kommer ha blogg. Som då kommer vara mycket mer aktiv för det blir lättare för mig att hålla ordning på allt. 


Så jag har kännt mig lite halvseg på bloggfronten för jag vill vänta tills jag har en hemsida att blogga på, där alltingk ommer finnas, vilka hästar jag har, vad jag gör för arbete, hur saker fungerar, vilket St Hippolyt-foder ni ska ge till era hästar (; osv!

MEn hörde ni att Zwiggy var trea i SM eller? hon fixade en stooor 150 SM final-bana hur fint som helst. Vi rev tvåan.... nej, förlåt, JAG rev tvåan, sjukt onödigt. Och sen ett i trekombinationen, det är vår svaghet och vi får helt enkelt hoppas att hon reder ut det förr eller senare, det är nämligen rätt svårt o sitta o öva 150-trekombinationer i veckorna mellan tävlingar, då har jag snart ingen häst kvar. Så vi hoppas att rutin är en lösning på den frågan, i kombination med att hon stärks och får bättre kondition såklart. Men ändå. TREAAAAA, Sm brons. ZWIGGY. Zwiggy som för inte alls så länge sen vägrade ut sig i 130 för det var lite för stort och svårt för henne då efter allt hon gått igenom med operationer, långa vior osv. Minns ni att hon var borta i nästan ett år? Världens bästa är hon.


OCH ni följer väl min instagram? corneliarylen heter jag där, obviously. Bitches. Love you. peace. xoxo. cu l8er. Farväl. 

 
RSS 2.0