Sluta slå era djur tack

Tänker inte göra ett långt inlägg för det orkar jag inte. Men under min tid i Köpenhamn där NM har gått (kom 4a btw hihi) så ser man hur bra Sverige faktiskt blivit på att skärpa reglerna mot hur folk behandlar sina hästar åtminstone på tävlingsbanan.

Det är långt ifrån alla, men dom som har ett spö och använder det (nu under det lilla jag faktiskt tittat på under helgen) dom använder det ordentigt. Det var en som blev avstängd (ponnyungar, alltså, SMÅ barn som SLÅR sina hästar, herregud) och en SVENSK som borde blivit avstängd men som av någon anledning inte blev det. Det såg jag "tyvärr" inte själv, då hade jag antagligen varit betydligt argare samt haft ett samtal eller två, men jag hörde det i högtalarna och av mamma som sett det.

ALLTSÅ. Jag blir helt galen, jag rider aldrig med spö, förutom om jag har någon häst som verkligen behöver förstå uppgiften lättare och jag inte lyckas med det utan. Dvs tala tydligare så vi kan fortsätta med små hjälper senare. Men alltså PONNYUNGAR, det kan inte finnas en enda ponnyunge som förstår innebärden av att pedagogiskt använda spö. Vilken 11åring tänker så? det är väl inte så konstigt, men det tar också ifrån dom rätten att "läxa upp" sina hästar då dom inte är mogna att avgöra när det behövs eller inte.

Jag röstar emot spöförbud på ponny. Eller åldersgräns för spö, typ 16 år. Eller att det bara får användas i avd. B, om man har en unghäst som behöver ha lite hjälp att fokusera, skilja rätt från fel. Dvs, oavsett hur gammal din häst är, så behöver du använda spö på tävling, så kan du gott ta ner den i Avd. B. Då har du inget i Avd. A att göra ändå. 

I Sverige är det max två "rapp" på bogen per runda som gäller, sen åker du ut. Det är jättebra. Efter uteslutning så får du inte röra hästen med spöet, det är jättebra. Men ska det verkligen behövas på äldre hästar? En häst som ska tävla för vinst, ska den behöva spö? Är det inte logiskt att tvingas ta ner den i avd.B (utom tävlan alltså) för att lösa problemet omd et nu är så? 


USCH för er som rappar på era hästar. Jag har INGET pedagogiskt eller snällt att säga till er, för ni suger. Ni är sämst i hela världen. Ni borde gå en kurs, ni borde ta en paus med ridningen, ni borde bli uppläxade av era föräldrar. Ni borde skriva till mig och bekänna era synder så kan jag skälla på er. 


Så. Där. Arg. OCH FOLK SOM FORTFARANDE TYCKER ATT ÄKTENSKAP ÄR FÖR MÄN OCH KVINNOR ENBART, orkar inte. Haha men det är en annan dag. Vi hörs. TACK

 
Kommentarer
Postat av: Jessica

Grattis till fina placeringen i NM!!!
Angående det me spö håller ja fan i mig med till 110%! Kokar ibland när man ser ungar spöar till hästen oftast helt utan anledning utan för o öka på tempot lite eller ett rapp EFTER ett hinder för den hoppade dåligt!! Av hästjävlen för fan!!! Går o tar en valium! Gonatt!!!!

2015-06-28 @ 00:08:07
Postat av: julia

HELT RÄTT, fyfan vad arg man blir!!!
Jag tycker dock inte man borde ta bort spö-användandet på tävling, av den anledningen att det är en bra snabb hjälp ifall man hamnar i ett dödläge, tex får extremt långt i en kombination eller liknande. Det är enda anledningen till att jag alltid tävlar med en liten ponnypisk, och borde vara alla andras också!

Svar: Fast jag köper inte detdär, får du skitlångt i en kombination så ska det räcka med skänkel/röst, annars kan man gott öva lite ytterligare på att inte få skitlångt i kombinationer. Gå ner i avd.B och träna på det. Ser ingen anledning alls till spö i den situationen.
Cornelia

2015-06-28 @ 13:43:46
Postat av: Ellie

Man får ju ont i magen när man tänker på hur det måste se ut hemma hos dem då, när de kan med att bete sig så illa som de gör på tävling..

2015-06-28 @ 14:14:15
Postat av: Sandra Andersson

Delar inlägget på Facebook! Håller helt med, spöförbud i alla ponnyklasser! Jag var faktiskt och tittade på ponnyhoppning igår. Lokalt/regionalt, tror jag. Och där ropade speakern ut under ritten "Lugna ner dig med spöt" eller "Lugna ner dig med handen" om ungarna började köra runt i bettet eller gick på med spöt, det blev jag iaf glatt överraskad över! Fick se oväntat bra ridning för att vara så låg nivå på tävling.

2015-06-28 @ 20:29:26
Postat av: Anonym

Word!

2015-06-28 @ 23:08:15
Postat av: marre

Word!! Bättre spöt änvänds till att piska upp en del föräldrar 😄 Tänkte höra om du har något tips om man har en häst som helst inte vill gå på transporten o när hon väl är på börjar sparka i baklemmen..? 😯

Svar: Haha precis!Tyvärr är jag inte så insatt i lastning! Rekomenderar att höra av dig till någon mer specialiserad på det området! :) Lycka till!
Cornelia

2015-06-30 @ 09:51:43
Postat av: Ellen

Precis börjat följa dig...diggar dig stenhårt, du är grymt duktig och är klok också!

2015-06-30 @ 17:23:39
URL: http://ellenshorselife.blogg.se/
Postat av: Anonym

ger du ut ridlektioner, tar praktikanter osv?

Svar: Yep! Det gör jag :)
Cornelia

2015-07-03 @ 12:03:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0