Scandinavium

Hej igen. 

Nu är jag hemma från Göteborg horse show och hela Scandinavium-upplevelsen. Det har varit jättekul och lärorikt. Eller jättekul har det inte varit, men själva ridningen och arena-upplevelsen har varit skitbra!

Resultat:

I den första 140klassen var hon tvärlivsfarlig på framhoppningen, det var flera tv-skärmar längs med sidorna och hon skyggade så pass att vi krockade flera gånger, hon bara kastar sig snett bakåt. Men jag fick rida fram och tillbaka längs en långsida och hoppa fram på oxern längs med den sidan. Det var.. spännande. 

Men efter mycket om och men så kom vi in på banan och hon gjorde en superfin runda med ett nedslag. Det var ungefär samma visa dagen efter (också 140) men hon hoppade snäppet bättre än dagen innan. Ett onödigt nedslag bara.

Placerad i båda starterna iaf så det var kul!

Inför finalen (145) så var hon superduperspänd på framhopp, det var inte lika farligt men hon var liksom inte lika uppmärksam, och det blev myyyycket värre inne på banan och hon tittade på allt och fokuserade inte alls på mig.Hoppade fint 1-2-3 men innan fyran så skyggade hon för både hindret och kameramannen på sidan så  avståndet sabbades totalt och hon fick hoppa den stillastående, följdfel på 5an efter det då hon inte nådde fram. Sen hoppade hon jättefint men var allmänt stark och rörig så jag fick inte tillbaka henne till sista räcket så det rev hon med.

Men jag är så SJUKT nöjd över henne, min känsliga, livrädda töntiga häst har verkligen skött sig över förväntan, och efter katastrofhelgen i Bors så har hon hoppat jättefint och känslan är tillbaka.

Upplevelsen i sig har varit bra, jag och min pojkvän har bott på hotell och haft det asbra. Däremot har det anordnats aktiviteter för oss som kvalat dit vilket var ganska oseriöst och dåligt fixat. Jag AVSKYR verkligen att tvingas gå på saker, typ fyspass, föreläsningar, genomgångar, allt sånt trams. Jag tycker att det är fantastiskt att vi får chansen att uppleva att gå världscup-banor på plats och att få ställa frågor till Henrik VE, men att tvingas gå på sånt drar verkligen ner mig till botten. Blir otroligt störd av sådant. Så jag har tyvärr gått runt och varit orolig största delen av veckan för hur allt ska gå och om jag måste vara med och VART det ska vara osv osv. Det har angivits platser som inte följts och tider som ändrats och ingenting gjordes riktigt som det var sagt. Så det var lite tråkigt.


Jag tycker att antingen ska det göras riktigt ordentligt, eller så ska det vara valfritt. Det är somsagt världens jäkla chans att få vara med o gå banan, att uppmuntras att träna på gym och få gratis träning är väl superduper, men det ska hållas på just uppmuntrings-nivå, inga tvång. Att det var hårt fyspass dagen före finalen tyckte jag itne var så genomtänkt heller. Ska det hållas fyspass så ska det väl vara mer fokuserat på vad som behövs i ridningen, typ mage och rygg, benmusklerna rukar det itne vara något fel på.

JAJA. Det var inte synd om mig, det var bara jobbigt att gå runt och tänka på. Vi sov knappt något för det var fullt upp med o hålla tider och ändå lyckas ta hand om hästen, istället för o få köra sitt race och tänka på hur man ska prestera. Så jag är lite bitter men tackar alla inblandade så hjärtligt för chansen och goda avsikter. 

Nu är jag iaf hemma och vardagen fortsätter, ska försöka uppdatera er mer hädanefter.

 
Kommentarer
Postat av: Caroline

Vad kul och roligt att du red där inne =) JIPPI

2015-03-02 @ 07:54:28
URL: http://ridemyhorse.blogg.se
Postat av: Emelie Andersson

Häftig upplevelse, men förstår din kritik mot "evenemangen" runt omkring, jag hade nog gått loss ordentligt på arrangören. Man är där av en anledning och ska ha fokus på just det, inget annat trassel. :)

2015-03-04 @ 16:29:25
URL: http://workinghorse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0